Društvo| Porodica| Roditeljstvo

Maj: Prva priča

Bitka za porodilišta RSS / 20.05.2013. u 16:00

Prva pristigla priča na temu Moj prvi rođendan nalazi se, od danas, na našem blogu.
Naslov priče je:

1. Nikolinin prvi rođendan

Glasanje se vrši davanjem preporuka (klinkom na oznaku PREPORUČI) u komenataru priče.
Glasanje je otvorenu u naredna 72 sata.

Zainteresovani mogu slati priče do kraja meseca na imejl: maminaprica@bitkazabebe.rs



Komentari (3)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

Bitka za porodilišta Bitka za porodilišta 16:00 20.05.2013

Nikolinin prvi rođendan

Nismo želeli baš veliko slavlje. Imali smo ga za njeno krštenje. Ali, ipak smo želeli da bude poseban. Ipak je jednom prvi rođendan.
Mislili smo da ga proslavimo u krugu porodice i naših najbližih prijatelja u Beogradu. Ali....
Tata je dobio hitan poziv za London. Razmišljali smo šta da radimo. Moja sestra je tamo, ali naš dom je u Beogradu. Posao nije mogao da čeka. Bez mnogo ubeđivanja, a i razmišljanja spakovali smo se i otputovali sa jedanaestomesečnom bebom. Nova sredina, novi ljudi, novi vremenski uslovi... Ma, sve smo dobro podneli. Moja sestra Andželina i zet Ian su nas sa oduševljenjem dočekali i prihvatili. Na njihovo insistiranje smestili smo se kod njih.
Nikolinin rođendan - 15. decembar. Hladno je i veoma vetrovito. Kada si se probudila mila moja devojčice ja sam ti prva čestitala rođendan, a zatim i tata. Sve ono što smo ti tad poželeli nismo ni morali da izgovorimo. Toliku ljubav ti si osećala i samo si se smeškala i zvala: „Mama, mama!“ Tata te miluje po obraščicu i kao da se ljuti: „A, tata?“ - kaže on.
Tetka i teča su nam napravili veliko iznenađenje. Pravi pravcati porodični ručak kakav smo i planirali - u krugu najuže porodice i prijatelja. Imali smo tu par prijatelja koji su nam zaista uveličali slavlje. A imali smo i direktno uključenje preko skajpa sa bakom i dekom. Sve je bilo zaista čarobno. Hrana je bila izvrsna, a tek torta. Za Nikolinu je naručena torta Hello Kitty! Divna... Dok su je unosili u pozadini se čula Leontinina pesma „Kako rastu deca!“ Igrali smo i pevali, ti si cičala od sreće. Naravno da smo ti umočili i nogicu u tortu sa željom da ti život bude sladak, zdrav i plodan. Bilo mi je u jednom trenutku žao zato što naši roditelji nisu sa nama, ali... Ipak su gledali direktan prenos preko skajpa, tako da to daleko i nije bilo baš toooliko daleko.
O poklonima da i ne govorim. Od igračaka, garderobe, novca, pa do nakita... Sve što treba jednoj devojčici. Tvoj rođendan nije pomerio tvoje vreme za spavanje, čak si i ranije počela da zevaš. A mi smo nastavli sa slavljem do sitnih sati...

Zeleni Dijamant
nsarski nsarski 16:01 20.05.2013

A

gde je prica?

Ako moze link...

P.S. Aha, vidim. Preuranio sam :)
Bitka za porodilišta Bitka za porodilišta 16:14 23.05.2013

Kraj glasanja

Priča ima tri glasa preporuke.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana