Gradjanske inicijative| Hronika| Politika

OTKAZANO - Srbija u Evropi, sreda

Srecko Sekeljic RSS / 16.02.2008. u 23:43

18.02.2008, 20h, BREAKING NEWS:

 

Imajući u vidu jučerašnja i današnja nasilna dešavanja na ulicama Beograda, PROTESTNA ŠETNJA “Evropa nema alternativu”, zakazana za sredu 20. februar, SE ODLAŽE, budući da u ovom trenutku ne može da se garantuje bezbednost učesnika protesta.  Naša je snažna namera da budućnost i sadašnjost Srbije osvetlimo razgovorom a ne pretnjama; razumom, a ne strastima; argumentima, a ne kamenicama! Želeći da javnosti ponudimo primer na koji način jedna evropska zemlja treba da se hvata u koštac sa sopstvenim problemima, u sredu 20. februara od 11 do 13 časova, umesto najavljene protestne šetnje, organizujemo okrugli sto pod nazivom “Evropa nema alternativu”. Okrugli sto će se održati u velikoj sali Medija centra (Sava Centar), a govornici će biti istaknuti profesori Univerziteta u Beogradu.  

Hvala vam na razumevanju, hvala vam na podršci!

 

Borba se nastavlja!   Prethodni post, od 16.02.2008.

Polako klizimo unazad. Ritam prošlosti se ubrzava. Oslušnite... Nije varka.

 

Sve je gušći etar od izjava naših zvaničnika da Srbija treba da se samoizoluje od ostatka sveta, da evropsku perspektivu naše zemlje treba posmatrati u kontekstu „nedostojne trgovine", da treba da „preispitamo odnos Srbije i EU"... Sve su glasnije mantre kojima se oživljava nečastivi duh devedesetih.

Nude nam gori život govoreći da je ovaj koji živimo ionako dovoljno loš. Ali zaboravljaju jednu stvar: mi hoćemo bolji život od ovog koji imamo! Ljude na Kosovu, u celoj Srbiji, u Regionu, zaštitićemo ulaskom u Evropu a ne objavom konflikta. U sukobu svi gube, u Evropi svi dobijaju!

Studentske i omladinske organizacije pozivaju sve građane da U SREDU 20. februara u 15 časova dođu na PLATO ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu da, u ovim teškim vremenima za Srbiju, pošalju poruku jedinstva celoj Evropi da naš narod ne odustaje od evropskih vrednosti, od puta mira, saradnje i izgradnje boljeg društva od ovog u kojem sada živimo!

U 15.45 časova će se krenuti u protestnu šetnju do zgrade Vlade Republike Srbije sledećom rutom: Vasina-Kolarčeva-Kralja Milana-Kneza Miloša.

Kući ostavite stranačka obeležja i međusobne podele. Ponesite pištaljke, udaraljke, trube, budilnike :)

Vreme je za BUĐENJE!

 

(Hvala Nunetu Popoviću :))

 

EVROPA NEMA ALTERNATIVU



Komentari (63)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

die hard die hard 00:01 17.02.2008

Sve super, ali...


nije mi bas jasno zasto stranacka obelezja nisu dobrodosla.Ko menja pogled na ovaj uzas u Srbiji? Ko ce nekada odlucivati umesto gradjana u nekom novom sazivu parlamenta ako ne stranke? Valjda bi bas trebalo da se deklarisu i pozovu clanstvo da zaustave uzas koji nam se sprema.Da se isteraju na cistinu.
lidiaz lidiaz 00:05 17.02.2008

Re: Sve super, ali...

Zato sto bi to trebalo da bude skup za buducnost, a ne stranacko okupljanje.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 00:13 17.02.2008

Re: Sve super, ali...

Cilj nam je da okupimo sve ljude koji žele da izvrše pritisak na one koji u naše ime zatvaraju granice Srbije i mašu pesnicama ostatku Evrope, a ne da vršimo stranačku promociju.

Ima ljudi koji neće želeti da budu na skupu kojim dominira ova ili ona stranka, ali koji hoće da daju doprinos borbi za ispravne vrednosti, za zdravo rasuđivanje, za mirnu savest.
jesen jesen 00:36 17.02.2008

Re: Sve super, ali...

....sve je to ok ali me podseca na Slobine glasace i simpatizere koji su izgovarali cuvenu recenicu "ja nisam clan ni jedne stranke"....u Srbiji koja zeli demokratiju stranke se i dalje tretiraju kao nesto prljavo.....nigde drzavu ne vode gradjani tj nigde nisu gradjani na vlasti vec predstavnici nekih stranaka...prema tome, i ovde je doslo vreme da se oni koje zele da vladju izjasne sta zaista misle.....u protivnom, kako cemo znati za koga da glasamo na sledecim izborima.....
lidiaz lidiaz 00:51 17.02.2008

Re: Sve super, ali...

jesen
...u Srbiji koja zeli demokratiju stranke se i dalje tretiraju kao nesto prljavo

Pa kad uglavnom i jesu nesto prljavo.
jesen jesen 01:02 17.02.2008

Re: Sve super, ali...

...znam da jeste ali ipak ne mozemo da ih ukinemo preko noci a ne mozemo ni da ih operemo preko noci.....oni sami treba da se peru ako hoce nase glasove.....
Dawngreeter Dawngreeter 01:13 17.02.2008

Re: Sve super, ali...

Naravno. Ali je vazno da protesti budu cisto civilizacijska, ljudska stvar a ne politicki miting. Fasisticki skotovi su stranacki kerovi. Autobusima ih dovode i placaju ih da dizu frku gde i kada funkcionerima odgovara. Pravi protesti nikada ne bi trebalo na tako nesto da podsecaju. Treba da se postuju ideali a ne vodje.

U ostalom, sumnjam da ima mnogo dileme koju politicku opciju bi protestanti zagovarali kada bi ih neko pitao.
jesen jesen 01:34 17.02.2008

Re: Sve super, ali...

....ja bih jako volela da se ponovo "dogodi narod" ali cisto sumnjam.....nema spontanog okupljanja tj nema znacajnijeg okupljanja bez dobre organizacije......
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 01:35 17.02.2008

Re: Sve super, ali...

Oni koji su bili studenti u Beogradu školske '96/'97. sećaju se da su postojala dva protesta, koja su se sastajala u različitim terminima: studentski i stranački. Na studentskom nisu bila dozvoljena stranačka obeležja, što je ispalo ok.
Treger Treger 02:24 17.02.2008

Re: Sve super, ali...

Srecko Sekeljic
Oni koji su bili studenti u Beogradu školske '96/'97. sećaju se da su postojala dva protesta, koja su se sastajala u različitim terminima: studentski i stranački. Na studentskom nisu bila dozvoljena stranačka obeležja, što je ispalo ok.

Ja mislim da bi trebalo da se nose i strаčka obeležja. Evo zašto:
Stranke koje su javno šatro za Evropu zabraniće svojima da nose obeležja ako idu na protest. A ako građani članovi neke stranke i izađu sa svojim obeleđjima to će samo pokazati da svi ne podržavaju politiku koju sprovodi vrh njihove stranke. Vreme je da se pokaže koje su opcije demokratske a koje nisu. Jasno je da studenti organizuju a graađani đlanovi stranaka mogu da nose obeležja svoje stranke. Kada je bio organizovan protest u Novom Sadu protiv Fašistada su se nosila strančka obeležja znali bi smo ko je za a ko protiv fašista. A ovako svi tvrde da su protiv a njihove rekacije na fašizam nema. Zato mislim ako DS i Tadić tvgrde da su za evropu pa neka izađu sa nama na crtu i neka izađu iz ove sramne vlade. Pa onda da znamo ko je ko. A ne pod lažnom firmom da nam prodaju laži koje nas skupo koštaju. Setite se one vlade u kojoj je bio i Drašković za vreme bombardovanja.Zašto ako je bio protiv guranja zemlje u rat nije izašao iz te vlade i jasno stavio do znajanja da je protiv. Naš Božidar je kao neko ko izlazi iz javne kuće pa novinarima ispred priča kako je to strašno šta se tamo radi tim ženama ali eto on će ipak i sutra tu ući nebili pomogao tim nesretnim ženama.
nikson nikson 06:19 17.02.2008

Re: Sve super, ali...

Zato mislim ako DS i Tadić tvgrde da su za evropu pa neka izađu sa nama na crtu i neka izađu iz ove sramne vlade.


ako mislite da nije za EU nemojte ga pozivati, ako mislite da jeste pomozite mu. ideja da se ide bez stranackih obelezja je fantasticna i genijalna i sustinska za uspeh proevropske opcije, jer nju cine pre svega gradjani, a ne stranke. nema ni jedna stranka monopol nad boljim zivotom, vec je to stvar pre svega gradjana. oni koji pod svojim grbom na ovom protestu postavljaju sve one koji zele da zive bolje, ali i da zive u evropskoj uniji, samo otvaraju prostor za sitne stranacke kalkulacije, a ne za sve one koji za ovih par dana ipak razmisljaju da li ce doci na protest.

neka sluzi na cast onima koji pokusaju da monopolizuju skup!
Nenad M. Nenad M. 10:30 17.02.2008

Re: Sve super, ali...

Cilj nam je da okupimo sve ljude koji žele da izvrše pritisak na one koji u naše ime zatvaraju granice Srbije i mašu pesnicama ostatku Evrope, a ne da vršimo stranačku promociju.


stranke treba da artukilisu skupove a ne studenti jer priznaces, 1000 ljdudi je malo da se izvrsi bilo kakav pritisak
jesen jesen 11:37 17.02.2008

Re: Sve super, ali...

...to i ja mislim....nije vazno ko je organizator, vazno je se da oni koji pretenduju da vode zemlju jasno izjasne.....
Ljupka Ljupka 14:55 17.02.2008

Re: Sve super, ali...

..al se secamo i kad je krenuo neki Vukomobil (ili Djindjobus) sa "I FEEL GOOD" iz Kolarčeve a studenti sa platoa , podigli indekse i prišli, odn spojili kolone. Od tog dana vise nije bilo razdvojenih šetnji.
milos g. milos g. 19:47 17.02.2008

Re: Sve super, ali...

Pa kad uglavnom i jesu nesto prljavo.


Naviknuti smo da ih tako gledamo.ali nisu svi prljavi ili tako prljavi.Mislite da je 50ogodisnja vladavina komunisticke
birokratije prosla bez ijedne crne tacke,mita...?Ne naprotiv,bilo je svega od ubistava svojih gradjana-disidenata,spijuniranja i UDBA-e u svacijem domu...sve je to lepo sacuvala od nas ista ta UDBA i umila sve prljavstine,da bi sa dolaskom Milosevica sistem bivao samo usavrseniji i po tom pitanju(nikakvih afera) ali i zbog rata tj hrvatske tajne sluzbe.To je trajalo dok je moglo,sistem je smo nacinjali i mi kao gradjani pod vodjstvom
partija od marta '91ve,pa do studenskih demonstracija 1996-97,ali je u sustini,na povrsini cist i umiven,sistem,usled mnogo okrvavljenih ruku i prljavih poslova,pao ,skoro sam od sebe.Po me ni smo prljaviji mi koji tolerisemo da se radikali predstavljaju kao da su se juce osnovali,kao i tako ociglednu cinjenicu umesanosti,na ovaj ili onaj nacin,sadasnjeg premijera u ubistvo prethodnog-onog koji mu je i omogucio da u jednom momentu bude svetost obozavano bozanstvo-koje hoda zemljom Srbijom.Oni koji pokusavaju da izmene sliku Srbije tako sto ce izmeniti sliku politicara i nacina vodjenja politike u ovoj drzavi,politicka partija koja kaze"stop politickoj mafiji"-e takvi su kriminalizovani,izdajnici,pederi,narkomani.Dok su radikali i dalje patriote.Izem ti nasu inteligenciju narodnu.Da na kraju samo dodam sportiste.Oni su cistiji od politicara?Da nam Brankica nije otvorila ocine bi smo znali ,da je siroma Danko Lazovic-Siptarov igrac"ja sama samo igrao mali fudbal sa njim"ju ju ju i ccc,da je stariji Lazetic u vlasnistvu takodje ,bio,neko novosadskog klana.Nazalost spektakularna hapsenja bole kada vidite da vaseg nekadasnjeg idola,ali i funkcioneri naravno da bi trebalo biti ispitani,zajedno sa najomiljenijom pop-folk figurom u drzavi.Tu dolazimo do klasicne povezanosti i isprepletanosti klasicne mafije.Oni koji su ih razbili u "Sablji",pocistili ih zajedno sa njihovim poslovima(droge nije bilo!!!ako i jeste cena je bila do neba!!a danas?).
I naravno glavni akteri te akcije su: spijuni,narkomani....
Dokaz da narod ima onakvu vlast kakvu zasluzuje.Nista manje nista vise.
sentinel26 sentinel26 21:54 17.02.2008

Re: Sve super, ali... ?

Srecko Sekeljic
Cilj nam je da okupimo sve ljude koji žele da izvrše pritisak na one koji u naše ime zatvaraju granice Srbije i mašu pesnicama ostatku Evrope, a ne da vršimo stranačku promociju.
Ima ljudi koji neće želeti da budu na skupu kojim dominira ova ili ona stranka, ali koji hoće da daju doprinos borbi za ispravne vrednosti, za zdravo rasuđivanje, za mirnu savest.

Srećko, ramislite malo.
Kako bi bilo da vi skup za ovu srijedu odložite za narednu.
Razlozi:
1) Vidi se da Vlada nije spremno dočekala dogadjaj iako je navodno imala nekakav Akcioni plan.

2) Doći će vam u skup ili u susret najmanje jedna profašistička grupa koja će izazvati incidente. Ono u
Mitrovici i ovo po Beogradu se ne dešava slučajno.

3) Njihov cilj je uvodjenje vanrednog stanja, treba im povod i bar neki "mršav" razlog.
Oni više ne mogu da funkcionišu bez toga, pukli su načisto.

Vlada je znala da će doći do ovakvog nasilja. Nije ni pokušala da ga predupredi a ni poruku da pošalje da će se takvi akti smatrati terorističkim, što oni i jesu.

4) Čiji je posao da nekim navodnim "huliganima" objasni da u McDonaldsu i Merkatoru rade gradjani Srbije (Srbi), da poreze plaćaju Srbiji, da robu nabavljaju u Srbiji? Naš nije.
Šta će sjutra naveče, Tadić da kaže u UN-u, da su ovi akti izazvani i "opravdani revolt" gradjana?

U svakom slučaju povedite računa. Ali vam ni odziv neće biti dobar. Šteta bi bilo da taj pokušaj propadne u začetku.

Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 23:44 17.02.2008

Re: Sve super, ali... ?

Kako bi bilo da vi skup za ovu srijedu odložite za narednu.

U naredna dva dana imaćemo kompletniji uvid u bezbednosnu situaciju u Beogradu i obavićemo neophodne konsultacije sa policijom. Bezbednost ljudi nam je na prvom mestu!

Za sada organizujemo skup i pokazujemo javnosti da Srbija i njeni građani u pravom smislu jesu deo Evrope.

Tužno je da evropska javnost obnavlja svoju negativnu sliku o Srbiji putem slika koje su poslate danas...
milos g. milos g. 00:06 18.02.2008

Re: Sve super, ali... ?

Vlada je znala da će doći do ovakvog nasilja. Nije ni pokušala da ga predupredi a ni poruku da pošalje da će se takvi akti smatrati terorističkim, što oni i jesu.


Naravno da je znala.Probni balon je bio zatvaranje,upad ili sta vec,izlozbe mladih albanskih vizuelnih umetnika.Pocepan je rad sa nekakvim UCK krvolokom(naravno da imnije na pamet padalo da protumace kontekst tog rada)a pocepala ga je,tj jedan iz te grupice,mala grupica celavo osisanih sa velikim posterom tj transparentom naseg krvoloka dokazanog i osudjenog a na jedno od imena se odaziva ulemekom.Naravno da postoji i ta mogucnost provokacija u sredu,jer taj probni balon je uspeo,ta grupica je naime Obraz,od strane policije oznacena kao profasisticka(kao i sve ostaleveri,1389,...) i sta vise zabranjena.Policija te noci nije ih,uprkos tom "zabranjenju" ni takla,taman posla pohapsila.Samo nas masovnost,ako ne to a ono hrabrost i snaga ideje zbog koje se okupljamo u sredu izbog koje smo se okupili proslog ponedeljka,a to je vera u pro-evropske potencijale tj savremene i civilizacijske norme.Iako smo mi daleko od "tranzicionih dobitnika" antiteza,jel,radikalskim glasacima,(kao sto znam ja ,znas i ti i svako ko procita ovo,makar jednog coveka,jednu porodicu,koja je dobrostojeca,sta vise ima dobar privatni biznis:a glasali su ili glasaci su radikala.Jer ne radi se tu o tranzicionim dobitnicima i gubitnicima,vec samo transferu birackog tela iz '90-ih,jest'da sada se mora imati fiskalnih kasa i cistih racuna,ali ipak ima jos uvek onih kojima lose stanje u drustvu potpuno odgovara za svoj biznis.Kako inace objasniti da "moji"zvaezdasi" odmah nakon 5og oktobra,oni koji su bili u prvim redovima u svim ili bar na vecini demonstracija u prvim redovima naspram kordona,pocinju klicanje mladicu - karadzicu -kosovu.Cecina kuca je preko puta marakane?Duca-Siptar postao suvlasnik FK Obilica itrazio alibi za posle atentata.A gde je on tu mu je i gazda.Nakon hapsenja nekih fudbalskih funkcionera,najavljeno je i proveravanje nekih vodja navijaca naime njihovih poslova izmedju ostalih i trgovinom narkoticima.Eno ih gde razlupavaju sve po beogradu.Da su pravi beogradjani ne verujem da bi se tako odnosili prema svom gradu.Zasto? Jer je sadasnja vlada na sebe preuzela misiju,vrlo ingenioznu nema sta,da po drugi put izgubi nesto sto je vec izgubljeno 1999 i to na papiru,po meni je Kosovo izgubljeno i mnogo mnogo pre autonomije iz 1974e.
Dakle zbog cega da se povlacim i otkazujem protest u sredu?Zbog mafijasa koji bi idalje da diluju a ovakvo stanje nereda im odgovara od eventualnog sudskog gonjenja?Kostunica ih je poslao i istina je da niko od njih nece biti ni zadrzan ni prebijen zbog vandalizma.Mlatili su novinare FONETa,kamermane,fotografe..cak i RTSa satro javnog servisa ito u prisustvu milicije i njihovog ,vec cuvenog,nemog gledanja:dakle postoji dil-nemojte vi nas necemo ni mi vas.
Da se povlacim jer kostunicinom finansijeru,sticeniku i vecinskom vlasniku Srbije Miskovicu odgovara haos kako bi i dalje drzao monopol,jer i bez ovog divljanja strani a krupni i konkretni kapital jos uvek ceka(tj imamo "dobitnike" i "gubitnike" tranzicije koja nije zapravo ni zapocela),zbog nestabilne politicke situacije,koja se ne odnosi na Kosovo vec na neodlucnost i donedavnu podeljenost po pitanju napredovanja ka Evropi ili Rusiji.Rekoh donedavnu jer je nedavno Tadic ponovo poklonio svoju pobedu kostunici-na trojnom paktuulic_Tadic_kostunica,a veceras se Tadic-Kostunica i Nikolic dogovorili o zajednickim demonstracijama u cetvrtak.
E to je jedini razlog zbog koga bi se dalo razmisliti o odustajanju od protesta.Jer na proslom mitingu target ,glavni i jedini nam je bio Kostunica.U medjuvremenu Tadic je "popustio" umesto Kostunice tj poklonio mu dva milona glasova i samim tim postao druga potencijalna meta za drugi "potencijalni" miting.Jer znajuci da su studentske organizacije podrzali omladinci :LDPa,DSa i g17,oni koji organizuju protes bi trebalo da se zapitaju samo oko jedne stvari:da li mozemo imati istu masovnost kao na proslom protestu,ali bez omladinaca DSa i G17.Ili da preformulisem,imaju li studenti snage da u sredu protestuju,izmedju ostalog,i zbog ponovno osnovane kohabitacije tj izdaje Borissa Tadica svojih biraca u drugom krugu izbora?
Dilan Dog Dilan Dog 09:11 18.02.2008

Re: Sve super, ali... ?

sentinel26

Srecko Sekeljic
Cilj nam je da okupimo sve ljude koji žele da izvrše pritisak na one koji u naše ime zatvaraju granice Srbije i mašu pesnicama ostatku Evrope, a ne da vršimo stranačku promociju.
Ima ljudi koji neće želeti da budu na skupu kojim dominira ova ili ona stranka, ali koji hoće da daju doprinos borbi za ispravne vrednosti, za zdravo rasuđivanje, za mirnu savest.

Srećko, ramislite malo.
Kako bi bilo da vi skup za ovu srijedu odložite za narednu.
Razlozi:
1) Vidi se da Vlada nije spremno dočekala dogadjaj iako je navodno imala nekakav Akcioni plan.

2) Doći će vam u skup ili u susret najmanje jedna profašistička grupa koja će izazvati incidente. Ono u
Mitrovici i ovo po Beogradu se ne dešava slučajno.

3) Njihov cilj je uvodjenje vanrednog stanja, treba im povod i bar neki "mršav" razlog.
Oni više ne mogu da funkcionišu bez toga, pukli su načisto.

Vlada je znala da će doći do ovakvog nasilja. Nije ni pokušala da ga predupredi a ni poruku da pošalje da će se takvi akti smatrati terorističkim, što oni i jesu.

4) Čiji je posao da nekim navodnim "huliganima" objasni da u McDonaldsu i Merkatoru rade gradjani Srbije (Srbi), da poreze plaćaju Srbiji, da robu nabavljaju u Srbiji? Naš nije.
Šta će sjutra naveče, Tadić da kaže u UN-u, da su ovi akti izazvani i "opravdani revolt" gradjana?

U svakom slučaju povedite računa. Ali vam ni odziv neće biti dobar. Šteta bi bilo da taj pokušaj propadne u začetku.


Takođe mislim da bi protestni skup trebalo odložiti zbog bezbednosnih razloga koji su u vezi sa proglašenjem nezavisnosti Kosova. Potpuno je bespotrebno organozovati tako nešto dok se situacija malo ne smiri. Zašto se igrati uzavrelim strastima?
biće sranja
Jeremija Jeremija 00:08 17.02.2008

?

Zar nune nije otišao u evropu i šire?
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 00:15 17.02.2008

Re: ?

Ne znam...
hoochie coochie man hoochie coochie man 00:19 17.02.2008

.

Kući ostavite stranačka obeležja i međusobne podele

Malo demagogije nije na odmet, a?
Al 'ajd srecno!
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 00:24 17.02.2008

Re: .

Malo demagogije nije na odmet, a?
Al 'ajd srecno!


E svima nam je više dosta demagogije.

Uzdravlje!
andjelija andjelija 00:28 17.02.2008

svima u srbiji

i na kosovu zelim Mir...
za nas van zemlje je lako...za vas tamo.... sa ovim kretenima od politicara.....molim vas cuvajte se.
adam weisphaut adam weisphaut 00:31 17.02.2008

Re: svima u srbiji

andjelija

i na kosovu zelim Mir...
za nas van zemlje je lako...za vas tamo.... sa ovim kretenima od politicara.....molim vas cuvajte se.

Hoćemo, redovno ćemo uzimati čaj sa limunom
JJ Beba JJ Beba 00:35 17.02.2008

Re: svima u srbiji

za nas van zemlje je lako...za vas tamo.... sa ovim kretenima od politicara.....molim vas cuvajte se.

anđelija systa, ne se sekiraj, ja ih čuvam
.)))
andjelija andjelija 00:46 17.02.2008

Re: svima u srbiji

JJ Beba

anđelija systa, ne se sekiraj, ja ih čuvam
.)))


ahhh..ne znam.....radi mi lose stomak... ne svidja mi se taj osecaj. cuvaj se jjb
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 00:54 17.02.2008

Re: svima u srbiji

Anđelija
za nas van zemlje je lako...za vas tamo.... sa ovim kretenima od politicara.....molim vas cuvajte se.
JJbeba
anđelija systa, ne se sekiraj, ja ih čuvam
.)))

Ne brini Anđelija, tu je beba :)
andjelija andjelija 01:01 17.02.2008

Re: svima u srbiji

bejbi je priceless (ne znam devojku uopste) ...ima u sebi ono sto vecina ljudi danas vise ne poseduje...i pretpostavljam da je dosta se vukla po demonstracijama sa pistaljkom .... neka neki novi klinci i klinceze je naslede... njen ukus u muzici i tako nekim pogledima .... vrednije mi to..nego citav ravnogorski pokret i sve nevladine organizacije....
JJ Beba JJ Beba 01:17 17.02.2008

Re: svima u srbiji

bejbi je priceless (ne znam devojku uopste) ...ima u sebi ono sto vecina ljudi danas vise ne poseduje...i pretpostavljam da je dosta se vukla po demonstracijama sa pistaljkom .... neka neki novi klinci i klinceze je naslede... njen ukus u muzici i tako nekim pogledima .... vrednije mi to..nego citav ravnogorski pokret i sve nevladine organizacije....

anđelija vala vazda si u pravu, al mora neko decama primerom da pokaže. :))
mada sreća da je u centru grada, nema čuke i pasaža i skrivenog ulaza kojeg JJ ne poznaje
andjelija andjelija 01:25 17.02.2008

Re: svima u srbiji

JJ Beba

anđelija vala vazda si u pravu, al mora neko decama primerom da pokaže. :))
mada sreća da je u centru grada, nema čuke i pasaža i skrivenog ulaza kojeg JJ ne poznaje

ako je to tvoj izbor, ok. imam kod kuce jednog, skoro bez zuba, koji je otisao u totalno amorfnu formu.... sa osecajem da su ga svi izdali.... a od kako ga znam na nekim demonstracijama je bio... moj father.
G r o f i c a G r o f i c a 00:48 17.02.2008

Sve ste rekli

brisanjem komentara.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 00:52 17.02.2008

Re: Sve ste rekli

Sve ste rekli
brisanjem komentara.

Nikada ne brišem komentare na svom blogu.

Moderator je sklonio nekoliko komentara (među kojima je i jedan moj).
andjelija andjelija 00:53 17.02.2008

Re: Sve ste rekli

nije moderator nego supermod aka secer :)
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 00:57 17.02.2008

Re: Sve ste rekli

Eh kada bi svi u Srbiji svi radili svoj posao kao Supermod :)
andjelija andjelija 00:58 17.02.2008

Re: Sve ste rekli

Srecko Sekeljic

Eh kada bi svi u Srbiji svi radili svoj posao kao Supermod :)

stimulacija burazeru, stimulacija :))

G r o f i c a G r o f i c a 00:59 17.02.2008

Re: Sve ste rekli

Srecko Sekeljic
Sve ste rekli brisanjem komentara. Nikada ne brišem komentare na svom blogu.Moderator je sklonio nekoliko komentara (među kojima je i jedan moj).

Pristojno bi bilo kada bi se ucesniku na PM objasnilo zasto mu se brise komentar bez obzira ko to cini. Mislila sam da smo se borili protiv cenzure a svakodnevno se sa cenzurom sretamo.
ceda_urosevic ceda_urosevic 01:00 17.02.2008

Re: Sve ste rekli

anđelija, vidim ja biće informativnog razgovora sa Supermodom...
andjelija andjelija 01:02 17.02.2008

Re: Sve ste rekli

ceda_urosevic

anđelija, vidim ja biće informativnog razgovora sa Supermodom...

ja se nadam :)

bezi od mene ko da ga djavo opseda. stidljv neki momchich.
angie angie 02:12 17.02.2008

Re: Sve ste rekli

Srecko Sekeljic
Eh kada bi svi u Srbiji svi radili svoj posao kao Supermod :)


jel moze jedan supermod za politichare!?
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 02:14 17.02.2008

Re: Sve ste rekli

angie
jel moze jedan supermod za politichare!?

Bogami i za političarke...
angie angie 02:16 17.02.2008

Re: Sve ste rekli

Srecko Sekeljic
angiejel moze jedan supermod za politichare!?Bogami i za političarke...



e za politicharke trebaju specijalni skilsi ili barem Supershilja!
angie angie 02:15 17.02.2008

molba!

ako moze neko da pisne par puta i za mene, do sada sam bila na svim okupljanjima, nekako ne bi zbog opravdanog odsustvovanja da mi proadne kontinuitet-toliko poshtovan u srBijici?:))

Uz vas sam iz daleka!
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 02:51 17.02.2008

Re: molba!

ako moze neko da pisne par puta i za mene, do sada sam bila na svim okupljanjima, nekako ne bi zbog opravdanog odsustvovanja da mi proadne kontinuitet-toliko poshtovan u srBijici?:))

angie angie 03:34 17.02.2008

Re: molba!

e pa hvala- ako to znachi da hocesh- ja mogu odavde simbolichno, samo da mi se ne trzaju ove komshije shto ih ne chijem ni da didshu- pa bude belaja, zovu policaja:) Al dobro, to bi se vec uklopilo u scenario.
Palilula Palilula 03:50 17.02.2008

Re: molba!

Ja sam mojim komsijama (isto strancima koji se ne cuju) pustala sirene za vreme bombardovanja svaki dan u podne. Prvi put kad sam to uradila, svi su izasli na prozore da vide sta se desava. Onda su se navikli i saoasecali samnom. Puno su mi pomagali: peticije, pisma politicarima kao i sakupljanje humanitarne pomoci.

Dunite u tu pistaljku i za mene.
angie angie 04:00 17.02.2008

Re: molba!

he, he- ja lupala u Bgd-u, pa me penzosi iz zgrade proganjali, a bio tu i desna ruka radeta markovica, pa nije bash bilo naivno-od 500 stanara, lupali nas 10, pa ti sad vidi odnos snaga u odnosu na zlobicu.
marta l marta l 10:06 17.02.2008

da, ali

Студенти брзо схвате где се налазе. Нисам чуо да су протестовали због лошег квалитета наставе, због обезвређивања студија, због самовоље. Али ту су врло гласни када треба да им се призна магистратура коју нису ни примирисали. Министарство је, наравно, на њиховој страни. Тај прећутни комплот у коме професори раде шта хоће са својим студентима а они у страху од горег ћуте или просто одустају од студија, све уз амин Министарства, јесте најтрагичнија димензија нашег положаја, неупоредиво тежа него било које политичко питање.

Iz Autonomija mediokriteta" Aleksandar Mandic, Kulturni dodatak Politike

odpesacila sam sve studentske demonstracije. dakle bila kad treba i gde treba. sada mi se cini da studenti imaju preci cilj, BU, za koji treba da se bore. A kroz to i za politicke ciljeve.

Ne vredi ponavljati istu ikonografiju, kao, studenti bude narod, kad i sami ne deluju probudjeno....
Jel' ima neko predavanja u sredu u tri? Mora da se bira?
Sto setnja nije u ponoc, recimo, pa stvarno probudite sve koje treba

Mada, opet bih bila tamo u tri, da sam tamo.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 14:38 17.02.2008

Re: da, ali

odpesacila sam sve studentske demonstracije. dakle bila kad treba i gde treba. sada mi se cini da studenti imaju preci cilj, BU, za koji treba da se bore. A kroz to i za politicke ciljeve.

Studenti se za kvalitet obrazovanja bore kroz instituciju, u telima fakulteta i univerziteta, prema utvrđenim procedurama i ima kakvih-takvih pomaka... Te poruke se upućuju profesoru, dekanu, rektoru.

Međutim, ovde se poruka šalje donosiocima odluka u vrhu države, za to ne postoje procedure osim izbornih. Kako drugačije da kažemo da vraćanje na retoriku devedesetih i odustajanje od saradnje sa EU upropaštava zemlju i sve građane u njoj?
Sofroniye Sofroniye 15:46 17.02.2008

Re: da, ali

Srecko Sekeljic

odpesacila sam sve studentske demonstracije. dakle bila kad treba i gde treba. sada mi se cini da studenti imaju preci cilj, BU, za koji treba da se bore. A kroz to i za politicke ciljeve.

Studenti se za kvalitet obrazovanja bore kroz instituciju, u telima fakulteta i univerziteta, prema utvrđenim procedurama i ima kakvih-takvih pomaka... Te poruke se upućuju profesoru, dekanu, rektoru.

Međutim, ovde se poruka šalje donosiocima odluka u vrhu države, za to ne postoje procedure osim izbornih. Kako drugačije da kažemo da vraćanje na retoriku devedesetih i odustajanje od saradnje sa EU upropaštava zemlju i sve građane u njoj?


Saradnja je "dvosmerna ulica". Ja nesto ne vidim saradnju sa evropske strane....EU retorika lepo ide ali konkretna dela nesto slabije....
NN NN 12:01 17.02.2008

U SREDU U 15h, SRBIJA U EVROPI



Pozdrav za novu TV Bastilju i za nove narastaje jul-a koji pravi kontramiting
Da se primetiti da su to sve nacisti kao i na dnevniku RTS 90-tih.
Samo jos da napravite plakate Hitlejugend.
ISTI STE!
Cocoa Cocoa 15:05 17.02.2008

Re: U SREDU U 15h, SRBIJA U EVROPI

Jao kakve ružne i neprosvećene njuške. Nije ni čudo što su nesrećni radnici J.P. Gradska čistoća morali da rade u dve ekstra smene posle prolaska ovog krda kroz nesrećni Beograd :(
post kicosh post kicosh 15:46 17.02.2008

Re: U SREDU U 15h, SRBIJA U EVROPI

a gde su devojke na ovom protestu ?
desnicari su tako gay....
Dawngreeter Dawngreeter 20:14 17.02.2008

Re: U SREDU U 15h, SRBIJA U EVROPI

Zene su kuci. Bose, trudne i u kuhinji. Kako Sveto Pismo(tm) kaze da treba.
milos g. milos g. 20:53 17.02.2008

Re: U SREDU U 15h, SRBIJA U EVROPI

Da se primetiti da su to sve nacisti kao i na dnevniku RTS 90-tih.
Samo jos da napravite plakate Hitlejugend.


bilo nas je vise.
bice nas vise.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 23:36 17.02.2008

Re: U SREDU U 15h, SRBIJA U EVROPI

Treba da pokažemo da pored svog naličja, Srbija ima i svoje lice!
milos g. milos g. 01:52 18.02.2008

Re: U SREDU U 15h, SRBIJA U EVROPI

Treba da pokažemo da pored svog naličja, Srbija ima i svoje lice!


..i da to lice veruje u zivot i drzavu bez granice-granica.
i da bezgranicno veruje.
"mi cemo govoriti:mi smo iz Srbije,a oni ce reci:a vi ste oni sto vecno setaju".
mi pokazemo lice,oni pokazu nalicje.i tako vecito.Dve Srbije.Jedna strana ,jel,mora da popusti.
Ako Borisa T. uzmemo kao predstavnika nase i pro evropske strane,bojim se da smo pukli tj da je popustila nasha.
A svedoci toga bicemo u cetvrtak.
Kada ce oni ponovo pokazati nase nalicje,a mi pre toga NADAM SE,nase lice.
Urosh Urosh 00:56 18.02.2008

SRBIJA U EVROPI!

EUROPA ZDAJ!
wlado wlado 08:32 18.02.2008

sad treba da lajemo....

svidja mi se ideja kontra mitinga, tj ovog evropskog okupljanja, ne da cutimo, ko bubice, uvek kad se digne ova radikal dust....

covece jasno smo rekli evropaaaaa, ne kosovo, neka kosovljani lepo zive, svako ko se odcepio od srbije bolje mu je krenulo, a mi neka se skoncentrisemo, na nas, ocu ja imati bolji zivot zbog tog kosova? sad citam, dice budzet za kosovo sa 50miliona na 500 mil, pa supeeeer, sta sad, o5 da ih mi placamo, gradimo, za nista???





SRBIJA U EU !
ig{n}or ig{n}or 10:36 18.02.2008

Zdravo

Srecko,

znam da je lako nama koji smo preko da nesto pametujemo, ali...

Ako niste sigurno da ce doci puno ljudi na protest, ne znam koliko je pametno da ga organizujete bas sada, jer bi oni mamlazi koji su sinoc rusili i palili po Beogradu mogli da dodju u mnogo vecem broju nego vi. Ne znam da li ste razgovarali sa nekim iz policije o obezbedjivanju skupa.

Na srecu i na zalost, upoznao sam obe strane Evrope i evropskih vrednosti i licno se ne slazem sa sloganom "Evropa nema alternativu". Ono sto ne bi trebalo da ima alternativu je MIR (znas vec i sam... ne samo mir kao odsustvo rata, vec mir u punom smislu te reci). Ja tako i kapiram vas protest, unatoc njegovoj (po meni nesrecnoj) formulaciji i zato ga podrzavam (ne mogu bog zna sta vise odavde da uradim).

S druge strane uskoro cu ici na jedan veliki protest upravo protiv politike EU i SAD. Cena koju placa ostatak sveta zarad socijalnog mira u SAD i EU je prevelika. Ja zelim da politika EU i SAD dobije alternativu, ali ne u Putinu, Kostunici ni Artemiju.

Pozdrav
BIBIKA BIBIKA 11:24 18.02.2008

Ponesite pištaljke, udaraljke, trube,...

Mislim da se tako zemlja ne brani.
otrovnamaraja otrovnamaraja 13:55 18.02.2008

ја била прошле среде

у минут до 12. кад оно, кренуло у двајес до један. сви су возови изгледа прошли.
Dragutin Dragutin 16:06 18.02.2008

Odlozite protest

Mislim da bi trebalo odloziti protest za ponedeljak 25. 02. 2008 i od tog dana protestovati svaki dan. Treba im dati nedelju dana da se izduvaju. U sredu nasi protesti nece imati nikakav efekat! Razmislite dobro o tome.

Sto se tice stranackih obelezja:

"Zoran Djindjic i ja smo se upoznali u politickim desavanjima koja su presudno uticala na nase zivote. Bilo je to1996. godine u vreme paralelnih protesta koalicije Zajedno i studenata Beogradskog univerziteta zbog izborne kradje kojom je Milosevic pokusao da sacuva vlast u opstinama u Srbiji. Secam se vrlo jasno tog susreta. Povod za nas razgovor bili su neki problemi, i najcesce je tako ostalo i do tog dvanaestog marta 2003. Bila je neka studentska akcija u toku i meni je bilo vazno da studentski protest ima svoj nezavisan politicki karakter. Prosto, mislio sam da cemo mnogo lakse ostvariti svoje ciljeve ukoliko od pocetka do kraja u tom procesu nastupamo kao studenti, jer studenti nemaju neki poseban politicki interes, mi se ne borimo za vlast. Bilo je jako tesko objasniti nekim ljudima zasto je to potrebno raditi, tim pre sto smo, naravno, svi mi ljudi od krvi i mesa, svi smo mi bili glasaci i to u najvecem meri glasaci te koalicije Zajedno. Zoran Djindjic nas je sjajno razumeo i nije bilo potrebe da mu objasnjavam zasto je to korisno i za koaliciju Zajedno i za Beogradski univerzitet i zasto je to dobro za tu nasu zajednicku ideju. Ne samo da me je razumeo, nego me je u tome i podrzao..."
Cedomir Jovanovic u knjizi "Djindjic", Dusan Velickovic i Kristof Zodeman

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana