Apsolutno fatalni kez

Marijana Ćosić RSS / 16.06.2007. u 19:39

Moja Maiše i Odi
Moja Maiše i Odi
 

Odi
Odi
Odi je preslatki pas, ni veliki ni mali, svačiji i ničiji. Skladan, beo, sa braon flekom preko levog oka, ima izrazito tamne, plemenite oči, i apsolutni, fatalni kez. Kad te gleda, njuška i oke daju utisak da se smeje. Gazda ga je izbacio pre oko mesec dana iz kuće, po difoltu... «kuća se renovira», «imam neki brainstorming», «kućna muva mi se porađa, pa moram da joj držim krilce», elem...Dakle,  čovek bez srca izbaci jedno zaista sjajno kuče koje ume da sedne, pogleda, legne, kaže vaf i jednostavno je totalno umiljat.

Kada sam ga prvi put videla, hrabro je zaskakivao rotvajlere po Tašu. Mislila sam da je nečiji, zato što su ga svi kučkari zivkali po imenu, ili uterivali u red:  «Odi, bre! Prekini više, Odi, kada ti budem došao...» i slično. A ja se mislim, «hihi, mali pravi sranje».

:)
:)
Od kako smo se upoznali, i ja sam se pridružila kučkarskom horu sa  rečenicom a la «Odi, pali bre, nemoj Odi», zato što je uporno zaskakivao Maiše, koja ume da se odbrani, ali frka mi je od onoga «samo uporni....», a Odi je verujte mi, vrlo uporan. Skapirali smo se na kraju, a Maiše je udvaranje okrenula na vrcavu igru, tako da su sada sjajan par, samo moram da ih držim na oku, pošto verujem da i Odi radi isto (drži mene).

Od naše prve dreke, postali smo nerazdvojni. On nas uvek prati kući, sa Taša do ulaza, kao pravi mali dlakavi džentlmen. Onda tako odbleji još malo u dvorištu, peva Maiši serenade, zalaje par puta, jurne mačku reda radi, i čeka. Sledećeg dana je opet tu, i idemo zajedno na Taš, ili me prati do basa za faks. Odi ide uz nogu, lepo, fino, neizfrustrirano, a ne kao ova moja divljakuša, zbog koje sam izgradila «bacač diska» bicepse i tricepse, koliko me tegli.

Pre neki dan smo jedan moj drugar i ja išli sa naša dva kučeta na Kališ. Odi nam se suptilno pridružio. Jedino što nas je s vremena na vreme blamirao, svi su mislili da je naš pas i mi smo bili u fazonu «pa jeste i?» , sve do momenta kada je krenuo da njuška nekog ogromnog baju sa kožnim puloverom i hteo da ga zapiša, pa nismo tako brzo odreagovali sa «aha, da, to je, kahm, kašljuc, naš, ovaj, pas ?» . Ma, ko ih šiša!

Kada smo vratili džukce kućama i zaputili se ka jednom salsa klubu, Odi nam je još uvek bio za petama, sve do kluba. Sredom je super, poenta je u igranju, opuštanju, eventualno koktelčiću, ali samo kratko,...to ja sebi nabijam mantru, jer sam morala sutra rano da nastavim sa učenjem. Pa sam se suzdržavala, jer ja kad otkinem...ja otkinem.

Elem, i tako ja uđem unutra i zapičim se ka klonji, koja je narafski krcata veselim ribicama, koje se lickaju, ćaskaju, gurkaju, štipkaju, uvrću jedna drugoj kosu, i i i i i.... Nemam pojma, ja sam tu došla samo da piškim. Kažem vam, ko hoće da smuva tri cice odjednom neka ode u  WC bilo kog salsa kluba i kaže da je muški pun i da li bi on mogao lepo ovde da overi teritoriju? Pod ovim sam mislila na Odija, pošto sam ja apsolutno zaboravila da kučići ne smeju da ulaze u klubove, a kamoli da je Odi uopšte krenuo za mnom i kad sam skapirala jedan dlakavi rep kako maše ispod mene u ogledalu dok sam prala ruke i brdo cica koje su ciknule onako...cicojski, ko da su videle bubu, strašno.

na Tašmajdanu
na Tašmajdanu
 

Eeeeeee pa to nije bilo dobro. Kroz  onaj prolaz sam već videla Baju Grmalja, kako se provlači kroz hodnik, sve mu leđa zabarikadirala ceo prolaz i jedva prolazi od svog obima, dok guli ćelavu glavu o plafon i sudara se o staklene lampe TUP. A Odi samo veselo stoji pored mene i blene, onda mi je seo na sandalu i gledao me ko da sam mu ne znam šta. I pošto nisam odmah ukačila grmalja, već sam pokušavala da preostalim cicama objasnim kako je Odi jedan napušteni psić i bla,bla,bla, osetila sam ladnu senku nad mojom glavom, a Odi je krenuo prigušeno da reži. Intuicija je mogla malo ranije da se probudi, kamo pamet. Ćelavac ga je tako grubo uhvatio za vrat i tu sam se za malo pošibala u Odijevo ime. Pošto je on hteo da ga ćapi, a ja nisam dala,  pokušala sam da mu objasnim kako sve to može fino i glatko, e pa kad je u svom slowmotion-u skapirao da ovo kuče ima veze sa mnom, kuku meni.

Šlag na tortu, dogegao se i priključio moj ortak, nanjušio  da se nešto događa (zna da se nikada ne zadržavam duže od pet sekundi u klonji) i pokušao verbalno da pegla stvari, fala bogu znam da zna džudo. Šteta nije išlo dotle. Bilo bi super kad bi on onako plav i meden mogao da isecka ovog na froncle! Ali uhvatila sam prvu priliku i dok su se oni nešto gurkali i preheftavali, ja sam galantno uvatila Odija iza vrata, nežno, i tirlidu tirlidu izfurala iz kluba opušteno. Odi u ekstazi, sav hepi, nećemo se razdvajati. A ko zna, možda je on znao da đuska salsu?

odili
odili
Tako da ako ima neka dobra duša ovde, zaista, davno nisam videla jedno ovako inteligentno dlakavo biće, koje sadrži određenu dozu humora i tragedije u sebi. Vidite mu ljubav u očima, i može da vas osvoji za piko sekundu.

Mnogi lokalni štenci koji su se zadesili na Tašu su usvojeni od slučajnih prolaznika, via via i slično. Ali Odi više nije bebac, ima oko godinu dana, i šteta je. Ovo je zaista jedan od onih koji bi crkli za vas i koji vape samo za minimum vašeg vremena, malo klope i šaku ljubavi.

Atačmenti

  • 1.jpg / 62.49 / KB image/pjpeg
  • 3.jpg / 83.88 / KB image/pjpeg
  • 4.jpg / 41.24 / KB image/pjpeg
  • 6.jpg / 40.1 / KB image/pjpeg
  • bla.jpg / 94.83 / KB image/pjpeg


Komentari (14)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

surabya johnny surabya johnny 20:22 16.06.2007

ko prvi odiju...

...odi njemu dolazi!

odi ce imati da zahvali novog druga, saputnika i sapatnika u tihovanju, iskljuchivo babeljevskom ovom opisu.

za par dana bicu u srbiji, i nadam se da ce odi chekati na mene.

Marijana Ćosić Marijana Ćosić 20:56 16.06.2007

Re: ko prvi odiju...

Jaoo, diiiivno!

Danas me je bas pratio kuci. Johnny, ima da ga okupamo, iscetkamo, operemo zubice (uzecu Maishinu chetkicu) i,i,i...ako ima nekih specijalnih zelja, recite. Mislim ako sad bas padne neko insistiranje na parfemisanju, moze i to ali kucicima nije do toga toliko, oma se uvaljaju u prvo blato. Ali ova prva tri stoje.

))

Mozda ce iskrsnuti i neka pseca aukcija usvajanja Odija. U svakom slucaju mi ga hranimo, volimo, on se tu mota, ko ga zeli, bice tu...

Pozz,
Marijana


surabya johnny surabya johnny 21:18 16.06.2007

Re: ko prvi odiju...

nije bitno da li ce pripasti meni: vazno je da zbrinut i da nesmetano moze da razvija njegove lepe afinitete bica ove planete.

tako si dobro opisala njegovu plemenitu psecu narav, da mu u mojoj mashti nedostaje samo josh lula nepogreshivog kapetana, izlozenog milosti i nemilosti bure ljudske nepredvidivosti. (slika koju su domishljati fotografi nekada sigurno koristili kao komichni motiv za razglednice i suvenire iz priobalnih luchkih mesta).
vidi se da je majstor i da prepoznaje prijatelje; na osnovu chega, teshko je reci. vec sam imao prilike da drugujem sa ulichnim psima obdarenim veshtinom da iz daleka naslute prijatelja, shto je po meni vrhovna osobina koja dosta toga govori o svom imaocu. samo prijatelj ume da nasluti prijatelja. sve ostalo nedostojno je pomena.

dakle, kada budem tu, obavijestit cu te o tome.

i, da. ovo shto sledi nemoj nikako da shvatish kao laskanje: pre kao istinu kojoj cesh morati da se povinujesh, koju cesh mozda morati da stavish kao omchu oko vrata, kako bi to rekao poslednji jugoslovenski pisac danilo K.
lakoca i istovremena punoca tvojeg izraza, lishena i nagoveshtaja bilo kakvog uneobichanja (kao knjizevnog postupka), zaista je zadivljujuca. obzirom da si tako mlada, i .... bolje je da ovo ne kazem (zbog drugih).

tek da znash, da ja znam, da ti umesh (da pishesh).

ciao
dracena dracena 22:59 16.06.2007

Draga, draga Marijana,

Koji mangup, koji dasa!!! Uspeo je da te upregne u svoje ciljeve, pa ti sad ovako marketiraš i lobiraš za njega. Lepo te je obradio, a on onako lenjo, kereći čeka rezultate na tacni. E, moja Marijana, ispala si naivna. Ali nema veze, svako bi naseo. Tip je neverovatan.
Marijana Ćosić Marijana Ćosić 16:20 17.06.2007

Re: Draga, draga Marijana,

A tja, jes' da ga marketiram, manipulator flekavi, ali nesto mi slab odziv na njegovu lepotinju. A i sto nas vise "naivnih", to bolje!

Hihi.
M a R k O M a R k O 13:15 17.06.2007

odi je pravi!


Kerich je presladak nema shta!! A ti Marijana malo cheshce pishi, spika ti je sasvim ok!

pozzic
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 17:09 17.06.2007

hmm:)

vidim ja kako je krenulo
da cu u malom stanu bez terase
da se nasuchem sa dva kucheta:)
ajmo ljubitelji, shta ste se stisli,
ako vam nije zhao Odija,
mislite na mene!

:)
dracena dracena 17:12 17.06.2007

Re: hmm:)

:)
Sestre Bogavac Sestre Bogavac 19:09 26.06.2007

Re: hmm:)

Ej, bre, Ćosićeve, vi ste carice.
Čitala sam "Alisu na Tašmajdanu", a sad čitam i o Odiju i Maiši, na istoj lokaciji.

Draga Vesna,
mislim na Odija, ali i kad pomislim na Vas, izgleda mi da će Odi u Vašoj porodici biti presrećan.
A stvarno je sladak.

Brav-av-o za tekst.
:)

Pozdrav,
Minja B.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 17:55 17.06.2007

grr

Cerka me molecivo gleda i kao sluchajno mi pricha nove detalje iz Odijeve bigrafije
Odi tercira uzdasima ispred kuce i savrshenim ponashanjem, chak mu i machkar dao klopu
a ja se osecam malchice krivom shto ne izgovaram kobnu rechenicu da je dva psa na gajbi skroz ok,
gde bre ok, imacu dok si rekao keks 12 slatkih shtenaca, a onda jedino da ja dam oglas da mene neko usvoji.

pa s gornjim u vezi, zamoljavam ljubitelje da dodju i samo pogledaju Odija, on ce ih vec smotati.

dracena dracena 20:01 17.06.2007

Re: grr

zamoljavam ljubitelje da dodju i samo pogledaju Odija, on ce ih vec smotati.

:))))
Znamo, toga se i plašimo, zato tako mudro i ćutimo. Svi smo se razbežali, ne približavamo se više ovom blogu. :)))
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 21:00 17.06.2007

novi izveshtaj o Odiju

Malo pre se moja klinka vratila sa Tashmajdana sa Majshe.
Vratili su se i Ines i Joca iz susednog ulaza sa Hogarom.
Hogar je bob teil, koji raste kao iz vode.
Naravno, doshao je i Odi.
On jedini nije na povodniku i jedini ide uz nogu.
Sada urla u dvorishtu i gleda u nebo.
Klinci su mu ponudili klopu, nece.
Joca mu je dao staru Hogarovu ogrlicu, koju je ovaj prerastao.
Ogrlicu je Odi hteo.
Sada sedi i cuti, sa ogrlicom oko vrata i gleda u vis, u prozore.


yu1bcd yu1bcd 12:55 18.06.2007

Re: novi izveshtaj o Odiju

Web 2.0 stvarno funkcionise u Srbiji! Ja gledao pse na interetu ali se nisam mogao odluciti u Ljubljanskom prihvatilistu za zivotinje. Dosao sam u vreme rucka i prvo zagledao crknutu macku u otvorenom laboratoriju...

delilah delilah 13:17 18.06.2007

Marijanche strava si!

Cao Marijana!
na blog vise ne zalazim ali danas, ajde kao da vdim jel ima "neshto," onako po navici. Odusevila sam se tvojim postovima - pravo si osvezenje i super pises. One diskusije na temu macaka i rasizma su mi bile u stilu pakosnih matorki i bila bi steta da te to pokoleba. Uopste nije u redu i potpuno je u raskoraku sa prirodom ovog medija da neko samo zato sto misli da je bitan and iskusan tebi govori sta hoce i nece proci.
Ona prica sa splava mi je super pasovala uz jutarnju kafu i ja sam je dozivela vise kao Marijana i njena ekipa u duhu vremena i slavu mladosti nego kao pricu jedne prepotentne plavuse... samo budi ti i sve naj naj naj!
You go girl!!
Pozdravi iz Londona

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana