Ljubav| Muzika| Život| Životni stil

Još jedan korak dalje

kukusigameni RSS / 10.06.2013. u 10:55

ska.jpg 

 

Bilo je to pre nekih mesec dana, kada je Kukusigameni Girl (pogađate, moja ćerka od 17 godina), došla i rekla da njen dečko M. ima bend. Pa dobro, šta je to mene  briga što dečko ima bend?! Osim što sam i ja imao bend i što sam po ceo dan svirao. “Lepo, lepo”, rekao sam i da bih izgledao zainteresovano upitao: “A šta sviraju?” I ona, kao iz topa opali: “Ska!” Ska? Sećate se da sam pisao blog o Ska muzici?

*Jedan korak dalje

Iskreno, očekivao sam neki Metal ili makar D&B, kad ono Ska. Na pitanje šta M. svira, stigao je poražavajući odgovor: „Saksofon.“ Ah, saksofonisti, jadna Merlin u raljama saksofonista u filmu „Neki to vole vruće“. Likovi sa tajnom koji onako polusavijeni, zacakle okice devojčicama kada počnu da  se klate (kao slonovi) i kada pobedonosno uzdignu svoj svetlucajući instrument, sve krešteći u mikrofon. Bah! Dobro, mogao je da bude i bubnjar. Da ne grešim dušu.

Pričala je Kukusigameni Girl još štošta ali je to ostalo negde u pozadini moje pažnje jer su ubrzano počele da se odmotavaju davno potisnute trake filma iz vremena, kada mi je muzika bila sve i sve u životu. I da, bila je tu neka, meni veoma draga Ska pesma koju smo svirali.

A onda me je iz tog polu sna prenula sledeća rečenica:“ Znaš tata, svirali su u Kuglašu na nekoj svirci i pobedili. Tako da sad idu u finale, koje će obezbediti snimanje jedne pesme.“

Ko bre pobedio? M? Ska bend u Beogradu pobedio na nekakvom takmičenju mladih bendova? WTF? I kao što je to red posle WTF, uvek dođe OMG.

“Svirali su:

NoFX – Flossing a Dead Horse i Kill All the White Man,

Specials – A Message To You Rudy i Nite Club,

CACH 22 – Wreck of the Sloop John B.i Keasbey Nights.

OMG!!!

“Kakva  im je postava?”

„Saksofon (što baš navede prvo saksofon????), truba, bubanj, bas, gitara i pevač.“

Gledao sam u pravcu plafona, očekujući pomoć Boga (kao da Bog živi kod komšije iznad mene), koja naravno nije stizala. I tako napušten i od Boga i od komšiluka, zbunjen i rastrzan između sebe mladog i sebe u „najboljim godinama“ (i ovde bi moglo da ide WTF), izustih pitanje koje mene kao tragičnog lika vodi pravo u nepovrat:

„A jel imaju neku svoju stvar?“

Kratko i jasno stiglo je: „Ne!“

A onda produženo: „Što piiiiiiiiiiitaš?“

Znao sam da iza tog pogleda i produžavanja “iiiiiiiiiii” stoji misao: “Imaš neku ponudu stari prdonjo?”

Eh, niko mi nije ravan kada treba da se uvalim u nevolju.

„Da imam. Znaš, ima jedna pesma...“

Tu je već sve stalo. Dovoljna je bila ta nedovršena misao da dobijem zagrljaj, poljubac, sjaj u očima koji nijedan saksofonista neće dobiti i uzbuđenu rečenicu:

„U subotu imaju probu. Idemo zajedno. OK?“

To OK i nije bilo pitanje. Više kao ultimatum. A kao što vam je poznato, ja nikada nisam odbijao ultimatume.

Osvanula je ta subota koju sam spremno dočekao sa tekstom na A4 formatu. Prostorija u kojoj momci treniraju je san snova, naspram memle i zvečeće akustike prostorija po kojima sam se 80’ muvao po Beogradu. Tu je pregršt mikrofona, odličan bubanj, Marshall pojačala… Divota. Čak i klima šljaka jer nema prozora. Čovek koji je zadužen za instrumente i za ceo taj prostor mi je u jednom trenutku doneo barsku stolicu i izgovorio: “Ipak ste vi stariji. Evo, opustite se i sedite.” I nek mi sad neko kaže da mi nije adekvatan nickname?!

Gitarista nije došao (još) jer je verovatno negde zaglavio sinoć pa su momci počeli da sviraju bez njega. Na ponudu da im se priključim, znalački sam odmahivao rukom i pravdao se željom da ih čujem. I čuo sam ih. Mislim, savršeni nisu ali su prebacili moja očekivanja. Znali su vešto da odaberu stvari koje mogu da odsviraju i koje su u isto vreme pitke i komunikativne.

Kada su odsvirali ceo repertoar koji uvežbavaju za veliko finale, usledilo je ono čega sam se pribojavao, potpuno svestan neminovnosti svega toga. Pa zato sam i došao majku mu.

„Čika Kukusigameni, hoćete da nam pokažete tu vašu stvar?“

I onda kao poslednja budala, počeh da se vadim kako nije tu gitarista, kako nema gitare i kako je glupo bez gitare da im pokaz... Pevač otvori vrata i pozva me. Ušli smo u neki prostor u kome su na zidu visile razne gitare. OMG. Leva ruka mi je prešla preko oznojenog čela, desna je posegnula za Stratokasterom (iako nikad nisam preferirao tu gitaru) i godine moje apstinencije su otišle do vraga. Dovoljno je da vam kažem da me Kukusigameni Girl nije nikada čula kako sviram. A rekoh, ima 17 godina.

Dodajući mi kaiš i kabl, uljudni čovek koji mi je prineo stolicu me upitao da li ću moći sam da se priključim i tako to. I to je prelomilo. On će meni, da li ću i kako ću?! I ceo moj rehab od sviranja je postao prošlost.

U prostoriju sam se vratio kao da sam samo malo zakasnio na probu. Na brzinu se prikačio na pojačalo, zveknuo par harmonija, čisto da namestim zvuk (OMG gitara je i naštimovana!!!) i pokazao basisti šta treba i kako da svira. Onda sam seo za bubanj i čuknuo osnovu onoga što očekujem i na kraju pokazao mome dragom M deonicu saksofona.

„Jel jasno?“

„Jasno!“

Idemo. I krene stvar, kao nekada. Znoj sa čela nestade ali krenu onaj hladni niz kičmu i kao da sam sve ove godine samo to radio, zapevah pesmu koju sam sa sobom doneo. Već na pola prve strofe primetih da sam potpuno u fazonu i da i pored stomačića (oh kako mu tepam) ja iz sve snage đuskam, sviram i pevam!!! Vidim i klinci uživaju, počinju i oni da skakuću. Pevač mi se priključuje držeći tekst koji sam doneo i sve što je moje, postade i njihovo. Potpuni transfer.

I svirkali smo tako nekoliko puta da bi provalili stvar do kraja. I korigovali smo neke greške i otklonili nedoumice, kada se konačno pojavio gitarista sa podočnjacima od sinoć. Onda se i on priključio i ja sam lagano odlazio u Fade Out, ostavljejući ih da uživaju u novootkrivenoj numeri, koja je sada njihova. Odložio sam gitaru, pogledao u Kukusigameni Girl kojoj je donja vilica bila negde u krilu i namignuo joj. Kada su završili sa radom i vežbanjem na toj novoj-staroj pesmi, zamolio sam ih da odsviram jednu stvar na bubnju, najbolje “The Message to you Rudy”. Te smo i uradili to.

Onda sam objavio da nas dvoje idemo kući i da ih ostavljamo da rade. Pošto su mi valjda i starke (to nam je bilo zajedničko-svi smo bili u starkama) bile mokre od znoja, pevač mi je ponudio flašu sa nekom bezbojnom tečnošću. OMG!!! A šta ako je votka?! Nije. Čista H2O. Pozdravili smo se. Kukusigameni Girl je zaostala da poljubi saksofonistu, a ja okrenutih leđa jedino sam uspeo da čujem nekog od klinaca koji je prozborio: „Koji car!“ Bez ikakve najave, jedna suza se skotrljala niz lice i trljajući baš to oko, onako roditeljski, odgegah se do kola.

A da li je vredelo? Vredelo je. Momci su pobedili u finalu i sada i sami pišu neku baš baš svoju pesmu. Ne znam da li su svesni da sam ja od njih mnogo više dobio nego oni od mene?

Ali, takav je život. Sve je to ionako samo: One (more) Step Beyond.

 

 



Komentari (105)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

expolicajac expolicajac 11:02 10.06.2013

Koja si ti

šlihtara.
Kukusiga girl, ima divnog oca, a ja moram malo da zajebavama, onako pandurski.
kukusigameni kukusigameni 11:26 10.06.2013

Re: Koja si ti

expolicajac
šlihtara.
Kukusiga girl, ima divnog oca, a ja moram malo da zajebavama, onako pandurski.

Misliš, ovaj rad?

expolicajac expolicajac 11:34 10.06.2013

Re: Koja si ti

kukusigameni
expolicajac
šlihtara.
Kukusiga girl, ima divnog oca, a ja moram malo da zajebavama, onako pandurski.

Misliš, ovaj rad?


Ti gitaru a ja klavijature, bilo bi to lepo druženje. Samo sam ja malo zaribao sa ovim novim trendovima, ubi me terenski rad, a klavir se teško nosi po vukojebinama.
kukusigameni kukusigameni 11:58 10.06.2013

Re: Koja si ti

expolicajac
Samo sam ja malo zaribao sa ovim novim trendovima, ubi me terenski rad, a klavir se teško nosi po vukojebinama.


Evo, počni da veDŽbaš.


Jelica Greganović Jelica Greganović 14:46 10.06.2013

Re: Koja si ti

Živele kukusiga tate!
mikele9 mikele9 00:41 11.06.2013

Re: Koja si ti

Ma ti si jedan raspekmeženi tata koji obožava (a kako drugačije!) svoju ćerku


kukusigameni kukusigameni 06:58 11.06.2013

Re: Koja si ti

mikele9


Ako me sećanje ne vara dragi čika Mikele, pre neki dan sam te vid'o u crvenim starkama.
Znači, vodim te na sledeću probu.

mikele9 mikele9 07:38 11.06.2013

Re: Koja si ti

Ako me sećanje ne vara dragi čika Mikele, pre neki dan sam te vid'o u crvenim starkama.
Znači, vodim te na sledeću probu

Sinko, sećanje te ne vara, starke (u svim bojama) su odavnina nerazdvojivi deo moje garderobe
Znači idemo na probu, nek klinci vide i arheološki primerak, mislim mene ne starke
kukusigameni kukusigameni 07:48 11.06.2013

Re: Koja si ti

mikele9
Ako me sećanje ne vara dragi čika Mikele, pre neki dan sam te vid'o u crvenim starkama.
Znači, vodim te na sledeću probu

Sinko, sećanje te ne vara, starke (u svim bojama) su odavnina nerazdvojivi deo moje garderobe
Znači idemo na probu, nek klinci vide i arheološki primerak, mislim mene ne starke

Mogu da predložim momcima da naprave ska verziju Old MacDonald Had a Farm. Povedemo i Stjepana i onda oni svira'u, a nas trojica u horu cepamo onomatopeje.
mikele9 mikele9 07:55 11.06.2013

Re: Koja si ti

Mogu da predložim momcima da naprave ska verziju Old MacDonald Had a Farm. Povedemo i Stjepana i onda oni svira'u, a nas trojica u horu cepamo onomatopeje

Važi se! Ja ću da kukuričem a vas dvojica odaberite živuljke
Colin_bgd Colin_bgd 11:47 10.06.2013

Stop your messing around...

svi smo bili u starkama

A koje su to patike bolje od Moskvica, tj. starki...

Nego, koje boje su vam bile starke?
kukusigameni kukusigameni 11:50 10.06.2013

Re: Stop your messing around...

Colin_bgd
Nego, koje boje su vam bile starke?


Moje crvene. Zar si sumLJao?
Colin_bgd Colin_bgd 11:56 10.06.2013

Re: Stop your messing around...

kukusigameni
Colin_bgd
Nego, koje boje su vam bile starke?


Moje crvene. Zar si sumLJao?

Nisam, samo da proverim... Moje, normalno, crne...
kukusigameni kukusigameni 12:02 10.06.2013

Re: Stop your messing around...

Colin_bgd
kukusigameni
Colin_bgd
Nego, koje boje su vam bile starke?


Moje crvene. Zar si sumLJao?

Nisam, samo da proverim... Moje, normalno, crne...

Pa to. Ako nisu crvene, onda su crne.
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:05 10.06.2013

Re: Stop your messing around...

Moje, normalno, crne.

očekivao sam više od tebe
ako ne crvene,onda ono plave ili zelene
...mada,na kraju,priznajem da su mi najkulje bele
(onako leti,na mornarsku majicu)


kukusigameni kukusigameni 12:08 10.06.2013

Re: Stop your messing around...

Colin_bgd
stefan.hauzer


Mada nije zanemarljivo ni to da li su nove ili razdrndane.
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:13 10.06.2013

Re: Stop your messing around...

razdrndane

samo takve volim

nervira me kad ih kupim i čekam da postanu stare :)
kukusigameni kukusigameni 12:15 10.06.2013

Re: Stop your messing around...

stefan.hauzer
razdrndane

samo takve volim

nervira me kad ih kupim i čekam da postanu stare :)

Ove moje, crvene, čak i klaparaju jer se na desnoj peti nešto ratibuđilizovalo.
Colin_bgd Colin_bgd 12:15 10.06.2013

Re: Stop your messing around...

kukusigameni
Colin_bgd
stefan.hauzer


Mada nije zanemarljivo ni to da li su nove ili razdrndane.

Pa valjda imas vise od jednog para, za svaku priliku...
antioksidant antioksidant 12:18 10.06.2013

Re: Stop your messing around...

stefan.hauzer
razdrndane

samo takve volim

nervira me kad ih kupim i čekam da postanu stare :)

moj ortak nikad nije imao starke
nema terasu kuci pa nema gde da ih ostavi kada se izuje
narocito kad pokisne u njima
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:31 10.06.2013

Re: Stop your messing around...

narocito kad pokisne u njima

uh šta su starke bez dve kiše u njima,)
antioksidant antioksidant 12:38 10.06.2013

Re: Stop your messing around...

uh šta su starke bez dve kiše u njima,)

нешто што не смрди?
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:29 10.06.2013

Re: Stop your messing around...

A koje su to patike bolje od Moskvica, tj. starki...

Nema boljih patika od Moskviča. Tačka.
angie01 angie01 22:56 10.06.2013

Re: Stop your messing around...

stefan.hauzer
narocito kad pokisne u njima



stefan.hauzer stefan.hauzer 11:54 10.06.2013

.

slatko.

nadam se da ćeš sad češće svirati,makar i samo za sebe
(a tako je i najlepše)


nothing more,nothing less
love is the best :)
kukusigameni kukusigameni 12:00 10.06.2013

Re: .

stefan.hauzer
nadam se da ćeš sad češće svirati,makar i samo za sebe
(a tako je i najlepše)

Uh!
4krofnica 4krofnica 12:00 10.06.2013

Re: .


Čak i klima šljaka


u jeee, kakav progres, kartone od jaja po zidovima nisi video?
dobro si prošao, tinejdzerka te pozove na probu a ti se/je ne izblamiraš:))
(mmmm sax, potpuno je razumem:)
lepo je povukla na matorog, sigurno si maltretirao dete od malih nogu..




:)

angie01 angie01 12:01 10.06.2013

Re: .

kukusigameni kukusigameni 12:05 10.06.2013

Re: .

4krofnica
mmmm sax, potpuno je razumem:)

Ti dam ja sax.
4krofnica
lepo je povukla na matorog, sigurno si maltretirao dete od malih nogu..

Samo o crkvenim praznicima.
kukusigameni kukusigameni 12:06 10.06.2013

Re: .

angie01
Papa Was A Rolling Stone

antioksidant antioksidant 12:12 10.06.2013

.

A šta ako je votka?


:)

inace, na mom fonu je zvono



i ne javljam se kad sam kuci
klinci previse lepo igraju

i daj snimak sa te probe
natasavb natasavb 23:14 10.06.2013

Re: .

i daj snimak sa te probe

Ili zovi na sledeću svirku, da mi tebe malo blamiramo.

Divan ti je blog.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 12:48 10.06.2013

!

Bravo, Kukusigameni!
bolid1 bolid1 13:11 10.06.2013

Re: !

Bravo tatko!

Inace, SKA se drzi jos od mojih gimnazijskih dana i te svirke su uvek bile pune energije, iskacemo se onako, klinacki i aj kuci. Pre mesec-dva odem sa kolezom na neki SKA u Lj, sve je isto, samo smo mi u zadnjem redu i pijuckamo pivo, a martinke lagano cupkaju, tek toliko da ne stoje s'mirom. :)

Sad, ako pustim ovu muziku, koleze mi nece biti srecne, kidam naljevo, a preslusavam posle 16h...i da, davaj snimak, toliki telefoni i MP ima bar nesto :)
kukusigameni kukusigameni 13:53 10.06.2013

Re: !

snimak

Jes' pa da me vidite kako svesrdno učestvujem u šutki.
bolid1 bolid1 17:16 10.06.2013

Re: !


Jes' pa da me vidite kako svesrdno učestvujem u šutki.


Jes' tebe ce gledamo, da cujemo mlade nade

blogovatelj blogovatelj 13:17 10.06.2013

Niko da postavi osnivača ska sekte

blogovatelj blogovatelj 13:23 10.06.2013

Ove volim

Italijani
Venecijanci
Komunisti
SkaKavci



Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 17:38 10.06.2013

pa jesi car:)

nadam se da si bio dobar i nisi tu decu popišmanio svojom energijom:)
kukusigameni kukusigameni 17:54 10.06.2013

Re: pa jesi car:)

Vesna Knežević Ćosić
nadam se da si bio dobar i nisi tu decu popišmanio svojom energijom:)

Definiši popišmanio.
antioksidant antioksidant 17:58 10.06.2013

Re: pa jesi car:)

Definiši popišmanio.

kupio im pivo i grickalice
razmisljam razmisljam 18:05 10.06.2013

Re: pa jesi car:)

antioksidant
Definiši popišmanio.

kupio im pivo i grickalice


И уделио им кинту за пљуге.

( Иначе, Кукили . )

EDIT: Иначе, обожавам СКА, нарочито зато што му име потиче од наше лепе речи СКАкутање.
А и на саксофонисте сам слаба. Дакле, подршка за Кукусигамени Girl.
kukusigameni kukusigameni 18:05 10.06.2013

Re: pa jesi car:)

antioksidant
Definiši popišmanio.

kupio im pivo i grickalice

Ništa energy drink i votka? Ono, daje ti krila i te munje.
razmisljam razmisljam 18:11 10.06.2013

Re: pa jesi car:)

kukusigameni
antioksidant
Definiši popišmanio.

kupio im pivo i grickalice

Ništa energy drink i votka? Ono, daje ti krila i te munje.


Какав црни energy drink? Пиво, јашта: таман да их толико примири да дођу на твој ниво енергије.
antioksidant antioksidant 18:13 10.06.2013

Re: pa jesi car:)

што му име потиче од наше лепе речи СКАкутање

od skaske
ruske
razmisljam razmisljam 18:21 10.06.2013

Re: pa jesi car:)

antioksidant
што му име потиче од наше лепе речи СКАкутање

od skaske
ruske


А ел није и руски настао од српског?
kukusigameni kukusigameni 18:22 10.06.2013

Re: pa jesi car:)

razmisljam
Пиво, јашта

Jelica Greganović Jelica Greganović 18:30 10.06.2013

Re: pa jesi car:)

Definiši popišmanio.

kupio im pivo i grickalice


Popišmaniti znači - predomisliti se...Predomislio im je pivo i grickalice
kukusigameni kukusigameni 18:51 10.06.2013

Re: pa jesi car:)

Jelica Greganović
Definiši popišmanio.

kupio im pivo i grickalice


Popišmaniti znači - predomisliti se...Predomislio im je pivo i grickalice




Jelice dominiraš.
Bojan Budimac Bojan Budimac 19:43 10.06.2013

Re: pa jesi car:)

Popišmaniti znači - predomisliti se

U originalu (jbga nisam ja kriv što je pola srpskog turski) pišmaniti znači zažaliti.
antioksidant antioksidant 20:21 10.06.2013

Re: pa jesi car:)

kukusigameni
Jelica Greganović
Definiši popišmanio.

kupio im pivo i grickalice


Popišmaniti znači - predomisliti se...Predomislio im je pivo i grickalice




Jelice dominiraš.

aha
čim proba da je ozbiljna
pa sam je popio pivo
a za grickalice nije pristojno pričati
(ako je već uvukao stomak)
antioksidant antioksidant 20:23 10.06.2013

Re: pa jesi car:)

Bojan Budimac
Popišmaniti znači - predomisliti se

U originalu (jbga nisam ja kriv što je pola srpskog turski) pišmaniti znači zažaliti.

hvala
ovo je korisno
kukusigameni kukusigameni 20:58 10.06.2013

Re: pa jesi car:)

Bojan Budimac
Popišmaniti znači - predomisliti se

U originalu (jbga nisam ja kriv što je pola srpskog turski) pišmaniti znači zažaliti.

Turci su u pravu. Ja kad popijem puno piva, onoliko se popišmanim. Mislim, zažalim i to više puta u toku noći.
blogovatelj blogovatelj 06:49 11.06.2013

Re: pa jesi car:)

U originalu (jbga nisam ja kriv što je pola srpskog turski) pišmaniti znači zažaliti.


Baš tako.
Makedonci kažu "пишман ќе бидеш" u kontekstu "biće ti krivo"
bocvena bocvena 18:36 10.06.2013

Divni čoveče.

Divan blogA.

A i deca divna.

(nadam se da će u godinama koje dolaze želeti da provode vreme sa nama. bar malo:)
kukusigameni kukusigameni 18:58 10.06.2013

Re: Divni čoveče.

bocvena
Divan blogA.

A i deca divna.

(nadam se da će u godinama koje dolaze želeti da provode vreme sa nama. bar malo:)

Stop your messing around
Better think of your future
Time you straighten right out
Creating problems in town

Rudy, a message to you
Rudy, a message to you

Stop your fooling around
Time you straighten right out
Better think of your future
Else you'll wind up in jail

Rudy, a message to you
Rudy, a message to you

bocvena bocvena 19:02 10.06.2013

Re: Divni čoveče.

Ma neću valjda:)
mirelarado mirelarado 20:08 10.06.2013

Re: Divni čoveče.

(nadam se da će u godinama koje dolaze želeti da provode vreme sa nama. bar malo:)


Вр-ло мало. Мери се наносекундама. :)

A за дивне, СКАкутаве клинце:


kukusigameni kukusigameni 20:51 10.06.2013

Re: Divni čoveče.

mirelarado
A за дивне, СКАкутаве клинце:

17 im je godina tek!!!

Bojan Budimac Bojan Budimac 19:40 10.06.2013

Idi bre

Kuku... zaroza me samo tako...

No, to nije problem. Problem je što kad Fu vidi da se smejem i plačem u isto vreme zna da sam pročitao nešto izvanredno i naravno sledi zahtev za prevodom (ja bih u ovom slučaju to nazvao prepevom) + nema šanse da se izvučem iz toga, jer već zna da je čovek koji me je doveo u to stanje onaj koji je odredio pasminu našim upišušama.

em me raspilavi, em mi dade posla.



kukusigameni kukusigameni 20:35 10.06.2013

Re: Idi bre

Bojan Budimac
Kuku... zaroza me samo tako...

No, to nije problem. Problem je što kad Fu vidi da se smejem i plačem u isto vreme zna da sam pročitao nešto izvanredno i naravno sledi zahtev za prevodom (ja bih u ovom slučaju to nazvao prepevom) + nema šanse da se izvučem iz toga, jer već zna da je čovek koji me je doveo u to stanje onaj koji je odredio pasminu našim upišušama.

em me raspilavi, em mi dade posla.




A zamisli da sam imao još i *beleške na margini.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 20:42 10.06.2013

Re: Idi bre

Bojan Budimac

Kuku... zaroza me samo tako...



Takodje, mada nikome ne prevodim

QQ, stvarno si car, divno napisano
kukusigameni kukusigameni 20:48 10.06.2013

Re: Idi bre

dusanovaiivanovamama
Takodje, mada nikome ne prevodim

Što bre? Nađi nekog i prevedi mu. Krstiću i tebi kučiće.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 21:05 10.06.2013

Re: Idi bre

kukusigameni

Što bre? Nađi nekog i prevedi mu. Krstiću i tebi kučiće.


Njanjanja:)
A da li si joj rekao ime svoje grupe?


kukusigameni kukusigameni 21:11 10.06.2013

Re: Idi bre

dusanovaiivanovamama
A da li si joj rekao ime svoje grupe?

Pa bilo je više toga.

Q.Q.King
Kukusigameni Light Orchestra
Deep QQ
Suzi QQuatro
...

Ne znam na koji misliš?!

dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 21:36 10.06.2013

Re: Idi bre

Ne znam na koji misliš?!


Znala sam da ces odmah reci vise njih je bilo

Kad smo kod saksofona, nekako odmah ovo cujem:

tetris tetris 21:48 10.06.2013

Re: Idi bre

dusanovaiivanovamama


Kad smo kod saksofona, nekako odmah ovo cujem:



Meni je prva asocijacija na saksofon


Kukusigameni, sjajan blog
kukusigameni kukusigameni 21:59 10.06.2013

Re: Idi bre

tetris
Meni je prva asocijacija na saksofon


Dodao bih ovaj.

razmisljam razmisljam 22:50 10.06.2013

Re: Idi bre

Душановаиивановамама

Кукили


Је л' то само ја у вашим коментарима не видим то нешто што се има видети и чути а када је о асоцијацијама на саксофон реч? Ни линка ни јутјубета...

Да није оно најгоре?

EDIT: Није најгоре, срећом. Из другог покушаја учитао ми се тјуб. Сад га не видиш, сад га видиш.
Gospodja Klara Gospodja Klara 07:24 11.06.2013

Re: Idi bre

Dodao bih ovaj.


I ovaj (mislim, gde ćeš bližu asocijaciju na saksofon od trombona):



Kukusigameni,





cult cult 20:18 10.06.2013

Hej

fenomenalan tekst.

kukusigameni kukusigameni 21:05 10.06.2013

Re: Hej

cult
fenomenalan tekst.



Fala.

cassiopeia cassiopeia 22:59 10.06.2013

...

Neću da cmizdrim na ovako lep blog, a malo mi fali
kukusigameni kukusigameni 07:14 11.06.2013

Re: ...

cassiopeia
Neću da cmizdrim na ovako lep blog, a malo mi fali


Evo, za tebe onda

cassiopeia cassiopeia 18:46 11.06.2013

Re: ...

Evo, za tebe onda


Hvala ti!
srdjan.pajic srdjan.pajic 23:56 10.06.2013

qki

Kuki, care, i meni je suza iz oka krenula, kad i tebi u priči. Sad si me pokrenuo da izvadim gitaru iz prašnjave ormančine, i uveselim dete. I sebe.

srdjan.pajic srdjan.pajic 00:00 11.06.2013

Re: qki

srdjan.pajic
Kuki, care, i meni je suza iz oka krenula, kad i tebi u priči. Sad si me pokrenuo da izvadim gitaru iz prašnjave ormančine, i uveselim dete. I sebe.



Sad tek pročitah komentare. Jebote, koliko cmizdravaca dolazi ovde!
srdjan.pajic srdjan.pajic 00:03 11.06.2013

Re: qki

srdjan.pajic
Kuki, care, i meni je suza iz oka krenula, kad i tebi u priči. Sad si me pokrenuo da izvadim gitaru iz prašnjave ormančine, i uveselim dete. I sebe.



A ako mogu neku dvocevku da preporučim, samo kaži, lokalni sam ekspert (bez obzira da li imaš problem sa pumama, ili sa ćerkinim udvaračima).

kukusigameni kukusigameni 07:06 11.06.2013

Re: qki

srdjan.pajic
Kuki, care, i meni je suza iz oka krenula, kad i tebi u priči. Sad si me pokrenuo da izvadim gitaru iz prašnjave ormančine, i uveselim dete. I sebe.


Već zamišljam, u bliskoj budućnosti, USA X factor, favoriti iz senke, Shaban&Wife, sa veoma dobro uvežbanom numerom, kadar na ćeru koja raširenih očiju prati svaki takt...

kukusigameni kukusigameni 07:10 11.06.2013

Re: qki

srdjan.pajic
A ako mogu neku dvocevku da preporučim, samo kaži, lokalni sam ekspert (bez obzira da li imaš problem sa pumama, ili sa ćerkinim udvaračima).

Imaš nešto što probija saksofon?
srdjan.pajic srdjan.pajic 07:34 11.06.2013

Re: qki

kukusigameni
srdjan.pajic
A ako mogu neku dvocevku da preporučim, samo kaži, lokalni sam ekspert (bez obzira da li imaš problem sa pumama, ili sa ćerkinim udvaračima).

Imaš nešto što probija saksofon?


Evo, odabrao bih ovu klasičnu trocevku, za tradiocionalne porodične ljude, doduše, twelve-gauge, ali garantovano stavlja kadencu u svaki notni materijal za saksofon, mada može malo da ošteti nameštaj.



Ael smem da pitam, otkud taj mali animozitet prema seksafonima, kao takvim? Ili je bolje da ne pitam?



kukusigameni kukusigameni 07:52 11.06.2013

Re: qki

srdjan.pajic
Ael smem da pitam, otkud taj mali animozitet prema seksafonima, kao takvim? Ili je bolje da ne pitam?

Nemo' si naivan.
Mislim drvenoduvački instrument, a sav od metala.
Zavera bre.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 08:55 11.06.2013

Re: qki

kukusigameni

srdjan.pajic



Hej tate, niste jedini koji su mislili da ce cuvati kcerke ovako:



Ali kcerke znaju da samo jedan pogled i poljubac resava sve i onda postajete male mace

Biljana 77 Biljana 77 09:37 11.06.2013

Re: qki

Sad tek pročitah komentare. Jebote, koliko cmizdravaca dolazi ovde!



+1 (cmizdravica)

Kupio si je za narednih ... Ma zauvek.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 14:27 11.06.2013

Re: qki

srdjan.pajic
srdjan.pajic
Kuki, care, i meni je suza iz oka krenula, kad i tebi u priči. Sad si me pokrenuo da izvadim gitaru iz prašnjave ormančine, i uveselim dete. I sebe.



A ako mogu neku dvocevku da preporučim, samo kaži, lokalni sam ekspert (bez obzira da li imaš problem sa pumama, ili sa ćerkinim udvaračima).



A ti to poceo da skupljas arsenal na vreme?
srdjan.pajic srdjan.pajic 15:37 11.06.2013

Re: qki

Snezana Radojicic
srdjan.pajic
srdjan.pajic
Kuki, care, i meni je suza iz oka krenula, kad i tebi u priči. Sad si me pokrenuo da izvadim gitaru iz prašnjave ormančine, i uveselim dete. I sebe.



A ako mogu neku dvocevku da preporučim, samo kaži, lokalni sam ekspert (bez obzira da li imaš problem sa pumama, ili sa ćerkinim udvaračima).



A ti to poceo da skupljas arsenal na vreme?


Za sada samo edukacija, a kad poraste, onda sledi akcija.
srdjan.pajic srdjan.pajic 15:39 11.06.2013

Re: qki

kukusigameni
srdjan.pajic
Ael smem da pitam, otkud taj mali animozitet prema seksafonima, kao takvim? Ili je bolje da ne pitam?

Nemo' si naivan.
Mislim drvenoduvački instrument, a sav od metala.
Zavera bre.


Uh, a i flauta spada u tu kategoriju. Nije čudno.
zovitemegrunf zovitemegrunf 18:14 11.06.2013

Re: qki

dusanovaiivanovamama
tate, niste jedini koji su mislili da ce cuvati kcerke ovako:Ali kcerke znaju da samo jedan pogled i poljubac resava sve i onda postajete male mace


Tate samo piske zejtin i kazu "Vedzbaj, sretjo, vedzbaj, tata za to i sluzi..."
aleksandarkarisik aleksandarkarisik 01:04 11.06.2013

ne zameri...

... što sam premoren i izdrkan i nisam u stanju da ti napišem više od
kukusigameni kukusigameni 07:11 11.06.2013

Re: ne zameri...

aleksandarkarisik
... što sam premoren i izdrkan i nisam u stanju da ti napišem više od

Jedan od onih dana? Ha?
aleksandarkarisik aleksandarkarisik 09:12 11.06.2013

Re: ne zameri...

Baš od tih.
NNN NNN 10:07 11.06.2013

Matori prdonjo



Al' si naš'o zeta
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 15:37 11.06.2013

Re: Matori prdonjo

Čuj ON našao zeta! Našla njegova ćerka a on se samo složio....ko 'armonika dugmetara
Negooooo...odkud da sviraju BAŠ Ska? Mislim..deca. Višnja Pokorni onomad reče nešto kao (izvini Višnja - parafraziram)"upucaću se ako otkrijem da moja deca slušaju muziku koji sam ja slušala nekada".....
kukusigameni kukusigameni 19:57 11.06.2013

Re: Matori prdonjo

Aleksandra Mitrovic
"upucaću se ako otkrijem da moja deca slušaju muziku koji sam ja slušala nekada".....

Kren'o ja da se upucam...ali sam promašio.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 14:25 11.06.2013

Samo da javim..

da sam na FB-u nasla preporuku da procitam ovaj tekst, od visnje92, i o'ma ga prociotala i jedva se setila sifre da se ulogujem (moj komp na popravci, pisem s hostelskog) i napisem kako mi se mnogo dopada -- mislim i tekst i ceo dogadjaj. Super si tata, blago tvojoj ceri
Dr M Dr M 18:26 11.06.2013

Kukusigameni girl...


...blagosigatebi..

kukusigameni kukusigameni 19:47 11.06.2013

nagrada

Zato što ste bili dobri i što su se neki smejali, a neki od vas zarozali, u dogovoru sa mladim bendom, poklanjam vam sliku sa pobedničke večeri.
Dakle, ladies and gentlemen, pred vama je SKADRILA!!!


antioksidant antioksidant 20:21 11.06.2013

Re: nagrada

Dakle, ladies and gentlemen, pred vama je SKADRILA!!!

koji si ti?
kukusigameni kukusigameni 20:39 11.06.2013

Re: nagrada

antioksidant
Dakle, ladies and gentlemen, pred vama je SKADRILA!!!

koji si ti?

Ja sam se odvojeno fotkao.

pape92 pape92 20:14 11.06.2013

alal vera

Ovaj, imam i ja neku stvar iz osamesepete, nekako nikad nije došla na red pa sam mislio...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana