Budućnost| Društvo| Filozofija| Umetnost| Život

Bizaran ili mizeran – Čanak, Jecа i tri tačke

nurudin RSS / 16.06.2013. u 23:55
 
bizarre/miser
 
2441.jpg 

Ове недеље сам се оглушио о позив Небојше Миленковића и нисам бојкотовао Утисак недеље, и гле чуда – неки нови људи, и мало другачија тема. Разговарало се о простоти, мање-више колоквијална нагваждања, занимљиви утисци, али мој лични утисак је свакако био Ненад Чанак. Тачније, покушај Ненада Чанка да одбрани своје естрадне наступе у разноразним емисијама сумњивих естетских вредности, и чувени спот са Јеленом Карлеушом. Интелектуално фразирање, наравно, имало је за циљ да да тежину Чанковој одлуци да загуди и запева са Јеленом Карлеушом. Одбрана идеје космополитизма – помирење међу завађеном браћом – били су кључни аргументи Ненада Чанка. Чанак је, наиме, певао и свирао са Јеленом Крлеушом песму Оливера Драгоjeвића по тексту Марине Туцаковић (обновитељска идеја братсва и јединства, мир међу припадницима различитих нација – тако то Чанак објашњава). Све је то бизарно, а урађено је са намером да се бизарно супротсави мизерном.

Стара је мисао да уметност не зна за границе, да музика треба да спаја, а не да раздваја, али се природно намеће питање – која уметност? Каква је то уметница Јелана Карлеуша? Каже Чанак деведесете су криве, Милошевићева машинерија (опште место као у средњовековној књижевности – Милошевић је крив за све) створила је естрадни музички миље који је требало да буде шарена лажа и маска која ће сакрити мизерију једног друштва. Дакле, опет се бизарно користи као оружје да бисмо овог пута прикрилни мизерно.

Међутим, колико се сећам, иста та Јелена Карлеуша, део је музичке маскараде деведесетих – сетимо се Огледалцета, па се огледајмо у њему. Не планирам да пишем о развојном путу наше диве (сама себе је тако назвала), већ да подсетим да је госпођа Карлеуша успела да догура до Утиска недеље у којем јој је уважени Јован Ћирилов рекао да је филозоф. Крајње необична (бизарана) изјава Јована Ћирилова и данас ми одзвања у ушима, а повод је био Карлеушино осуђивање мизерних поступака хулигана и јавности због мањка разумевања за особе хомосексуалне оријентације.

Карлеуша, сад већ као колумнисткиња, пише чувену колумну у којој јавно говори како ће свом супругу ускратити анални секс, јер он мрзи педере који исту врсту секса упражњавају – ово је најкраће могуће препричан крајње бизарни текст којим се Јеца бори против опште друштвене мизерије. Текст је изазвао свенародно одушевљење, многи су сазнали какву врсту секса преферира Душко, Јеленин супруг, други пак да је анални секс заправо фајтање у буљу, а интелектуалци попут Борке Павићевић, Јована Ћирилова и Биљана Србљановић (изузетно их ценим, сво троје, одмах да разјаснимо) уздигли су Карлеушу на пиједестал народног филозофа који бритким језиком шири просветитељске идеје у непросвећене Србе.

Добро, без поговора – Јелена има разумевања и подржава хомосексуалце, она је толерантна, космополита, љуби ближње своје – и шта с тим? Знам најмање тридесет уметника, интелектуалаца који су толерантни, космополите, елоквентни, а не гостују у Утиску недеље и не снимају спот са Ненадом Чанком. Али, они нису очигледно довољно бизарни да би били интересантни нашем мизерном друштву.

Господине Чанак, зар нисте могли да снимите спот са Јосипом Лисац, Исидором Жебељан, или да урадите неки перформанс са музиком коју би компоновао Иво Јосиповић, на пример? Мислим да би жељени ефекат био много већи. Бојим се само да је Чанкова аргументација пуко продавање муда за бубреге, да простите.

Рече наш преподобни министар културе ономад – зна се ко вреди а ко не вреди. Мени се чини да се не зна, о чему сведоче и скандалозне одлуке Министарства културе, а и наступи и изјаве интелектуалаца попут Ненада Чанка, кога уважавам и одајм му признање за све освојене слободе, али му тo не даје за право да у јавном дискурсу овако неодговорно наступа.

Огласила се данас и Биљана Србљановић поводом медијског линча на Јелену Карлеушу, и то је лепо од ње, стала је на страну слабе и понижене, али се поставља питање – ко је уопште Јелена Карлеуша да читаве недеље, читавог дана све новине и широке народне масе наклапају о њој? Продукт супкултуре настао у смутним временима, једна обична бизарност мизерног друштва.
Да ли је то вредност коју на било који начин треба промовисати?

Подсећања ради, прошле године се на тесту Филозоског факултета у Нишу на Катедри за филозофију нашло питање: Који библијски градови се помињу у песми Јелене Карлеуше? Значи, није више спорадичан случај – Јелена Карлеуша је институционализована, продире у све поре друштвеног живота. Зашто се рецимо није нашло питање – ко је Теодор фон  Бург?

Пре неки дан читам у новинама да су матуранти једне београдске гимназије тражили одлагање матуре јер је била заказана истог дана кад и концерт наше диве. У новинама је готово незапажено прошла вест о одбеглом америчком шпијуну (па да, што је то уопште важно за наше средњошколце и интелектуалце), а да не причам о смрти професора Владимира Јевтовића који је извео класе величанствених уметника – кога то још занима? Никог, јер очигледно није довољно бизарно.

И зато ће и Теодор, и многи други млади људи и уметници да напусте ову земљу, и нека ће; остаће нас таман толико колико је и било људи на спектакуларном концерту наше диве.

 

П. С. Да препоручим и ја за крај нешто – Бизарно, драме Жељка Хубача, одличан избор.

 

Душан Благојевић

 Komentari (88)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 00:28 17.06.2013

Udarac iznutra

Kako nisi shvatio - g. Čanak je snimio spot sa g-đom Karleušom da se protiv turbo folka bori iznutra, kao što se protiv rijaliti pošasti borio ulaskom u kuću velikog brata.

PS: A glede borbe protiv nacionalizma verovatno će se boriti tako što će snimiti spot sa Tompsonom.
nurudin nurudin 00:38 17.06.2013

Re: Udarac iznutra

Vojislav Stojković
Kako nisi shvatio - g. Čanak je snimio spot sa g-đom Karleušom da se protiv turbo folka bori iznutra, kao što se protiv rijaliti pošasti borio ulaskom u kuću velikog brata.

PS: A glede borbe protiv nacionalizma verovatno će se boriti tako što će snimiti spot sa Tompsonom.Очигледно да ја не поседујем толики степен апирације да могу да сагледам сву комплексност дела господина Ненада Чанка.
loader loader 01:04 17.06.2013

Re: Udarac iznutra

Čanak je neinteresantan (ne kao šoumen, već kao tema),
ali fenomen tabloid-Srbije jeste, brate, i te kako interesantan.

Danas je na 2. programu rts-a bila jedna emisija (u kojoj je učestvovao i R.Amadeus), a koja je bila na tragu manje-više slične pojave.

U muzici se sve vidi. Ona je potpuno precizna posledica. Takođe, ona ima i svojstvo da utiče na najveći broj ljudi (a da su oni toga nesvesni).

Estradizacija skoro svega zapravo je zrela faza banalizacije naše stvarnosti koja traje već dugo godina.
nurudin nurudin 02:00 17.06.2013

Re: Udarac iznutra

Estradizacija skoro svega zapravo je zrela faza banalizacije naše stvarnosti koja traje već dugo godina.


Е, а кад се естрадизација замота у "банално интелектуално рухо" добијемо Чанка, између осталог.
loader loader 09:01 17.06.2013

Re: Udarac iznutra

Između ostalog, na žalost, "dobijemo" i njega, a trebalo bi da on bude, upravo suprotno, jedan od faktora odvraćanja od masovnog audio-video-duhovnog zla. Potka svega je, međutim, u svojstvu ogromne većine društva. Muzika je, kako rekoh, savršeno precizna posledica. Nema oblasti gde se to bolje vidi. I, takođe, nema oblasti koja više utiče na društveno biće. Stiže generacija koja je još više "navučena" na to o čemu govorimo. Oni su se uz to socijalizovali i to im je jedina bliska varijanta. Stoga, čak i da se donesu nekakve "mere odozgo" (a one niti će biti donesene, niti ih se, i da budu donesene, može lako braniti kao nekakav gorak al' koristan lek jer narod u ogromnoj većini hoće baš ovo), ne bi moglo da bude efekata za još najmanje 2-3 generacije, upravo zato što je društvo sraslo uz ovu i ovakvu estradu i kontraestetiku. Ne bih da budem prognozer, jer je to iz objektivnih razloga krajnje nezahvalno, ali imam utisak da sledi još dublje potonuće.

nurudin nurudin 18:56 17.06.2013

Re: Udarac iznutra

Između ostalog, na žalost, "dobijemo" i njega, a trebalo bi da on bude, upravo suprotno, jedan od faktora odvraćanja od masovnog audio-video-duhovnog zla.


Требало би, али није -- као ни бројни интелектуалци који се повлаче, јер немају довољно храбрости, или пак жеље и енергије да се млате са разноразном фукаром.

А, кад се појави неко попут Дејана Мијача, господин Чанак каже -- естрадни скандали (парафразирам, али то је за њега скандал). Једноставно, свет је окренут наглавачке, и у том хаосу људи поут Чанка стварају још већу конфузију у главама људи, толику, да човек помисли да је Јелена стварно можда и нека уметница. Наводе човека да преиспита сопствене ставове и вредности.

ali imam utisak da sledi još dublje potonuće.


Док у потпуности не потонемо, не можемо ни да изронимо.
loader loader 21:49 17.06.2013

Re: Udarac iznutra

Док у потпуности не потонемо...

Pa, kolega Nurudine, to zvuči surovo, ali izgleda da je prilično istinito, u ovim našim uslovima.

Neki, malo pametniji, reaguju pre nego što se potone, da se ne bi potonulo, jer se iskustveno zna da to nije dobra varijanta,
a mi (velika ovdašnja većina) čekamo da potonemo, pa da dole u mulju ispametujemo kako ipak ne valja potonuti.
nurudin nurudin 21:54 17.06.2013

Re: Udarac iznutra

loader
Док у потпуности не потонемо...

Pa, kolega Nurudine, to zvuči surovo, ali izgleda da je prilično istinito, u ovim našim uslovima.

Neki, malo pametniji, reaguju pre nego što se potone, da se ne bi potonulo, jer se iskustveno zna da to nije dobra varijanta,
a mi (velika ovdašnja većina) čekamo da potonemo, pa da dole u mulju ispametujemo kako ipak ne valja potonuti.


Е, лепо сте рекли, мало паметнији -- досадашња рачуница је показала да нам памет није јача стране, не рачунам ту Јецу -- она је као дива изнад нас.
loader loader 23:19 17.06.2013

Re: Udarac iznutra

Diva, diva ...
grmfrm grmfrm 10:04 18.06.2013

Re: Udarac iznutra

Е, лепо сте рекли, мало паметнији -- досадашња рачуница је показала да нам памет није јача стране, не рачунам ту Јецу -- она је као дива изнад нас


Heh touche
looping looping 06:21 17.06.2013

1

Да ли је то вредност коју на било који начин треба промовисати?

Zna se ko najvise promovise sve te bizarne likove. Srpsko novinarstvo visokog kvaliteta. I da ne poverujes - ti novinari upravo od toga zive! To je tuzno ali zapravo mnogo vise - smesno. Novinari i novinarstvo.
nurudin nurudin 19:00 17.06.2013

Re: 1

Zna se ko najvise promovise sve te bizarne likove. Srpsko novinarstvo visokog kvaliteta. I da ne poverujes - ti novinari upravo od toga zive! To je tuzno ali zapravo mnogo vise - smesno. Novinari i novinarstvo.


Али, нису само новинари -- погледајте пример са Јованом Ћириловим и Борком Павићевић, не знам шта им је требало оно бламирање са Јеленом, стварно ми није јасно. После свега што су урадили, њима није потребна ни реклама, ни имиџ. Чанак је већ друго, он је политичар -- да не заборавим и чувену слику Чеде и Јеце.
highshalfbooze highshalfbooze 07:48 17.06.2013

Nagrabusio si

Sad će LGBT zajednica da te počasti standardnim epitetima "fašista", "homofob", itd zato što si im dirnuo u njihovog idola

Te "estradne dive" namerno lansiraju raznorazne bizarnosti koje pale njihove fanove, a drugi deo zajednice zgražavaju. Ali se piše i govori o njima što im je jedino i bitno. A Čanak je oličenje estradnog političara, tako da primenjuje iste metode.

A i ti im duvaš u jedra ovim blogom Nije im bitno kako će se govoriti o njima (kako i može pametan čovek da govori o njihovim postupcima), bitno je da se govori
angie01 angie01 08:07 17.06.2013

Re:

Borka i Ciriov nisu ucestvovali u uzduzanju-dapace, bili su samo zajedno sa krljeusom gosti u utisku, naci Olja je smatrala da su oni ravnopravni sagovornici, pa je jeca u svom samodozivljaju da je ravolucionarna glasnogovornica nevaspitano isprozivala Cirilova i nesto se brecala na Borku, oni pokusali pristojno da joj skrenu paznju, sto ona zaslepljena svojom samodopadnoscu i znacajem koji joj je dodatno upumpan pozivom u ovakvu emisiju, to nije ni razumela i nastavila dalje da se ponasa, na sta voditeljka nije reagovala kao sto obicno ume.

pravi je skandal sto o Vladimiru Jeftovicu niti slovo-barem ja nisam pronasla nista, sem obavestenja da je preminuo-covek onakvog kalibra i zaostavstine-pored toga sto je bio mentor vojsci vrsnih glumaca i jedan od stubova akademije, on je bio i kreator mnogih projekata kulturnog sadrzaja,....ne znam da li se secate kultne radio emisije Ozon!

Slava mu!
8c_competizione 8c_competizione 08:49 17.06.2013

Re: Nagrabusio si

Sad će LGBT zajednica da te počasti standardnim epitetima "fašista", "homofob", itd zato što si im dirnuo u njihovog idola


ako je Pedji Azdejkovicu Jelena diva, ne znaci da je svima ona diva. Vec (pre)vise puta raspravljano na ovu temu na bogovima kod Pedje a i drugih (recimo povodom one cool akcije Zajecarskih klinaca).

i ne znam kako dodje do ovoga, kada je tema kultura i njene pojavnosti u Srbiji. cini mi se da ti se nesto mnogo pederi prividjaju u snu. nesto da se zapitas ili ipak posetis docu?

koje pale njihove fanove, a drugi deo zajednice zgražavaju.


vidim da si i po ovom kriterijumu podelio ljude na "njihove fanove" i "postene porodicne ljude, koji se zgrazavaju"

ajde malko pogledaj npr fotku sa koncerta (nadjoh na netu, jednostavnim google-vanjem) pa pogledaj sastav publike: klinke koje se ne skidaju sa Granda i Sabanoti koji bi to da kecaju, sa istim prazilukom iz usiju.tako da smanji dozivljaj!
highshalfbooze highshalfbooze 16:25 17.06.2013

Re: Nagrabusio si

pogledaj npr fotku sa koncerta (nadjoh na netu, jednostavnim google-vanjem) pa pogledaj sastav publike: klinke koje se ne skidaju sa Granda i Sabanoti koji bi to da kecaju, sa istim prazilukom iz usiju.

To ti pričam, zar nije grozno?
Zar moraš da budeš porodičan čovek da bi se klonio takvih gluposti začinjenih sa zabranom analnog seksa
Malo su ti se lončići zbrčkali u glavi
nurudin nurudin 19:05 17.06.2013

Re: Nagrabusio si

Sad će LGBT zajednica da te počasti standardnim epitetima "fašista", "homofob", itd zato što si im dirnuo u njihovog idola


Они којима је идол Јелена Карлеуша дозвољено је да ме назову како им је воља, само ће пре тога морати да ми објасне зашто им је баш Јеца идол, да ме просветле, јер и поред свег напора духа, ја нисам укапирао.


A i ti im duvaš u jedra ovim blogom


Можда, само је питање да ли је свако писање о фашизму, екстемном национализму, наркоманији, на пример -- заправо дување у једра набројаним појавама?
Моја намера је била сасвим супротна, а мислим да сам и у самом блогу био довољно јасан. :)
nurudin nurudin 19:11 17.06.2013

Re:

Borka i Ciriov nisu ucestvovali u uzduzanju-dapace


Молим Вас, Ћирилов јој је рекао да је филозоф и пољубио је у руку (не могу да нађем снимак) док му је она делила савете како да пише. А, Борка, сва фина и уљудна, а знамо да већини саговорника скреше све у брк.
Ма, није требало да пристану да гостују са њом. Можда сам фашиста, али заиста тако мислим.

pravi je skandal sto o Vladimiru Jeftovicu


Скандал и туга, и немам речи -- за Јевтовићеву смрт сам сазнао преко Фејсбука од његових студената са садашње класе, туга.
nurudin nurudin 19:15 17.06.2013

Re: Nagrabusio si

vidim da si i po ovom kriterijumu podelio ljude na "njihove fanove" i "postene porodicne ljude, koji se zgrazavaju"


Нема невиних.

Интересантно, пар пута сам се распитивао у широким народним масама ко слуша ЈК, нико не слуша, а она толико популарна.

Сама себи је најбоља реклама.

ako je Pedji Azdejkovicu Jelena diva


Она сама себе назива дивом, шта рећи о особи која сопствени концерт назове "Вива ла Дива"?!
nurudin nurudin 19:17 17.06.2013

Re: Nagrabusio si

Zar moraš da budeš porodičan čovek da bi se klonio takvih gluposti začinjenih sa zabranom analnog seksa


Ма, то Јеца само Душку ударила вето, фановима је дозвољено...
zilikaka zilikaka 21:43 17.06.2013

Re: Nagrabusio si

Интересантно, пар пута сам се распитивао у широким народним масама ко слуша ЈК, нико не слуша, а она толико популарна.


Ne znam da li o ovom bilo reči, al mene je porazilo.
nurudin nurudin 21:52 17.06.2013

Re: Nagrabusio si

zilikaka
Интересантно, пар пута сам се распитивао у широким народним масама ко слуша ЈК, нико не слуша, а она толико популарна.


Ne znam da li o ovom bilo reči, al mene je porazilo.Да, управо је то посреди, између осталог.
angie01 angie01 22:36 17.06.2013

Re:

Молим Вас,evo najiskrenije-mozda sam propustila deo sa ljubljenjem ruke i nazivanjem jk filozofom, ali svega ostalog se secam i na blogu smo komentarisali, kako je jk euforicno lupala gluposti, vredjala Cirilova, javno ga prozivajuci za nesto za sta nema pravo, a to je njegovo seksualno opredelenje, koje on ni ne krije, ali njime ni ne mase, Borka je snimila s kom ima posla i odlucila se za defanzivu posle par pokusaja, valjda misleci, sta cu sad ja s njom da se preganjam, ali je Olja potpuno izostavila uobicajene reakcije, kada joj se nesto ne svidja.

potpuno se slazem da nisu trebali da gostuju sa njom!
8c_competizione 8c_competizione 00:43 18.06.2013

Re: Nagrabusio si

Sad će LGBT zajednica da te počasti standardnim epitetima "fašista", "homofob", itd zato što si im dirnuo u njihovog idola

Te "estradne dive" namerno lansiraju raznorazne bizarnosti koje pale njihove fanove, a drugi deo zajednice zgražavaju. Ali se piše i govori o njima što im je jedino i bitno. A Čanak je oličenje estradnog političara, tako da primenjuje iste metode.


zaprepastio bi se ko su idoli gay populaciji. barem onoj normalnoj (Srbija excluded). zanimljivo je da vecina pedera bude optuzivana zbog toga sto idu na opere i klasicne koncerte, sto ih zanima balet i plesovi .... jedino se u Srbiji cene i vole Ceca i Jeca (naravno ne mislim na onu veliku, tihu vecinu), vec na onu bucnu manjinu.

juce bio na Strassenfest-u u Berlinu, na bini bila japanska operska pevacica, koja je nastup pocela u kimonu (kao sto dolikuje), da bi za prelazak sa klasicnih dela na filmsku muziku odradila i omanji "striptease" promene kimona u elegantnu vecernju haljinu. provokativno, ali sa i vise nego dovoljno ukusa, bez otkrivanja icega. ma cisti Tasovac fazon

koje pale njihove fanove, a drugi deo zajednice zgražavaju


bez brige, i ove "prepodobne" i "zgrazene" pali Ceca kada ne nosi gace na koncertu, samo to nece da priznaju nikada. u sustini nisu nista drugaciji od ovih Jecinih.
mariopan mariopan 08:06 17.06.2013

...

Али, они нису очигледно довољно бизарни да би били интересантни нашем мизерном друштву.
...

To je najverovatniji odgovor, mada mislim da društvo kao društvo još uvek nije dovoljno mizerno, mada se na tome uporno radi. Ko će nam se smešiti sa TVa ne zavisi od publike. O tome odlučuje Gazda na TV, i rekla bih da je to njihov nivo.

Dokaz:
Samozvana "diva" puče ko tikva, iako je uporno molila narod da dođu na njen "koncert".

Danas će arlaukati džabe u očajničkom pokušaju da zakrpi ugruvani ego.

U istu kategoriju "šoumena" spada i Čanak.

Još samo da publika pokaže srednji prst farmi i govedima koji to prave i bićemo na putu za izlečenje.
Ima nade za nas.
8c_competizione 8c_competizione 08:56 17.06.2013

Re: ...

Samozvana "diva" puče ko tikva, iako je uporno molila narod da dođu na njen "koncert".

Danas će arlaukati džabe u očajničkom pokušaju da zakrpi ugruvani ego.

....

Još samo da publika pokaže srednji prst farmi i govedima koji to prave i bićemo na putu za izlečenje.

Ima nade za nas.


mariopan, ostaje jos publici da pokaze srednji prst i drugoj kravi simentalki sto arlauce, te je bila udata za "rodoljuba" (koga ubise njegovi na kraju, al ko te pita), zbog dobrih veza sa Dacketom zaglavila samo nanogvicu za po kuci ...

ima jos dosta toga sto bi voda trebala da ondese iz naseg zivota, kada upotrebimo vodokotlic


P.S. sinoc se nisam mogao sit ismejati kada procitah vest da ni pored besplatno deljenih ulaznica nije uspela da nahvata dovoljno raje koja bi se strpala u "fan pit". bilo je do suza

Viva la Diva? my hairy arse ....
mariopan mariopan 09:02 17.06.2013

Re: ...

mariopan, ostaje jos publici da pokaze srednji prst i drugoj kravi simentalki sto arlauce, te je bila udata za "rodoljuba" (koga ubise njegovi na kraju, al ko te pita), zbog dobrih veza sa Dacketom zaglavila samo nanogvicu za po kuci ...

Jeste, kud nju da zaboravim.
nurudin nurudin 19:20 17.06.2013

Re: ...

Samozvana "diva" puče ko tikva, iako je uporno molila narod da dođu na njen "koncert".


Видите, интересантно запажање, можда смо на добром путу ка излечењу.

И, још да пукне концерт срБске мајке, онда ћу помислити да има наде за нас.
8c_competizione 8c_competizione 19:35 17.06.2013

Re: ...

И, још да пукне концерт срБске мајке, онда ћу помислити да има наде за нас.


pa sada kada je smanjila silikone, mozda se smanji i potraznja!

nurudin nurudin 22:47 17.06.2013

Re: ...

8c_competizione
И, још да пукне концерт срБске мајке, онда ћу помислити да има наде за нас.


pa sada kada je smanjila silikone, mozda se smanji i potraznja!Ауу, то ми је промакло... Требало би Оља једну емисију о томе, па бар да се информишем.
8c_competizione 8c_competizione 00:48 18.06.2013

Re: ...

Jeste, kud nju da zaboravim


uvek se setim onog starog dobrog vica iz 90ih:

Zaustavi pandur mecku sa zatamljenim staklima i naredi svima da pokazu licne karte. Mira (sa sve "kravica" cveticem u kosi) se preko Slobe obrati panduru kroz otvoren prozor:

Mira: "dobro znate li vi ko sam ja?"

Pandur: "ne, i iskreno ne zanima me gospodjo, vozili ste previse brzo (oket, ovde da se odmah ogradim da je vic pomalo teoretski, posto panduri ne zaustavljaju besne mecke, ne?)!"

Mira: "ja sam prva dama Srbije!"

na to pandur zastanu, pogleda detaljnije u auto i obrati se kolegi panduru koji je stajao sa strane:

"Milisave (namerno Milisav, pa neka crkne!), dodji ovo da vidis!"

pa se okrete Miri i rece:

"e Ceco Ceco, ala si propala!"
nurudin nurudin 15:48 18.06.2013

Re: ...

8c_competizione
Jeste, kud nju da zaboravim


uvek se setim onog starog dobrog vica iz 90ih:

Zaustavi pandur mecku sa zatamljenim staklima i naredi svima da pokazu licne karte. Mira (sa sve "kravica" cveticem u kosi) se preko Slobe obrati panduru kroz otvoren prozor:

Mira: "dobro znate li vi ko sam ja?"

Pandur: "ne, i iskreno ne zanima me gospodjo, vozili ste previse brzo (oket, ovde da se odmah ogradim da je vic pomalo teoretski, posto panduri ne zaustavljaju besne mecke, ne?)!"

Mira: "ja sam prva dama Srbije!"


na to pandur zastanu, pogleda detaljnije u auto i obrati se kolegi panduru koji je stajao sa strane:

"Milisave (namerno Milisav, pa neka crkne!), dodji ovo da vidis!"

pa se okrete Miri i rece:

"e Ceco Ceco, ala si propala!"tasadebeli tasadebeli 08:37 17.06.2013

Средњевековна књижевност-ренесансни човек

Каже Чанак деведесете су криве, Милошевићева машинерија (опште место као у средњовековној књижевности – Милошевић је крив за све) створила је естрадни музички миље који је требало да буде шарена лажа и маска која ће сакрити мизерију једног друштва.


Далеко од тога да браним Милошевића. Деведесете су ми прошле у магновењу у борби за опстанак из дана у дан, као и већини нас. Као да је у том времену мој живот живео неко други. Ипак, некако имам утисак да би се у тим годинама тај милошевићевски миље створио и без Милошевића. Некако ми је главни доказ за то оно што сам видео тада и што видим сада на глобалном нивоу. А Србија се само уклапа у општу слику, наравно на свој начин.

ЛИНК

ЛИНК

ЛИНК

(Само да потврдим из личног искуства да велика већина гимназијалки, матуранткиња, и то оних са свим петицама, Исидору Бјелицу или Весну Радусиновић сматрају најзначајнијим српским књижевницама нашег времена... Убеђивања у супротно, са гомилом примера, не даје никакве резултате. Превише менталног ангажовања тражи читање српских списатељица које немају своје ауторске емисије по разним телевизијама. А и нису довољно бизарне... Уосталом, вероватно сте видели и сами ко је био представљен на оним рекламним паноима, онако ударно, на самом улазу на последњем београдском сајму књига. Друштво које живи по принципу "у се, на се и пода се" не може ни да има другачије културне обрасце...)


Е, сад, зашто угледни "интелектуалци" (стављам ову реч под наводнике не зато што сумњам у образовање и памет Јована Ћирилова, Биљане Србљановић или Борке Павићевић, већ зато што сам одувек имао проблем са тим називом за било кога; а са друге стране, Нурудине, не знам ни сам којом другом речју бих ову заменио, па ми је ово неко средње решење) пристају на учешће у таблоидизацији (таблоидиотизацији) јавне речи, па Јелену Карлеушу проглашавају народним филозофом, то је већ нешто што би требало питати те "интелектуалце". Таквим приступом јавности можемо и једној Мици Трофртаљки приписати ореол авангардне уметнице ако у њеним изјавама пронађемо макар и трунчицу слагања са сопственим политичким погледима.

А Чанак, такав какав је, не спада ни у "интелектуалце", ни у народне филозофе, ни у естрадне звезде. Он је од свега тога помало и уједно ништа од свега тога. Могло би се рећи да је он ренесансни човек нашег времена.

Гледајући тако, онда

позив Небојше Миленковића - бојкотовао Утисак недеље


Јелена Карлеуша је институционализована, продире у све поре друштвеног живота
.

да не причам о смрти професора Владимира Јевтовића који је извео класе величанствених уметника – кога то још занима? Никог, јер очигледно није довољно бизарно.


И уопште, за читав овај подстицајни блог .
nurudin nurudin 19:28 17.06.2013

Re: Средњевековна књижевност-ренесансни човек

Далеко од тога да браним Милошевића.


Не браним га ни ја, нити га нападам -- али ми парају уши општа места којима желимо да сперемо сопствену одговорност.

Колаковски је лепо објаснио, не постоји у чистом виду, да парафразирам "индивидуална кривица", кривица је често колективна.


Таквим приступом јавности можемо и једној Мици Трофртаљки приписати ореол авангардне уметнице ако у њеним изјавама пронађемо макар и трунчицу слагања са сопственим политичким погледима.


Ако узмемо у обзир да је играла у неким култним филмовима, чак ми је и прихватљиво да добије статус "авангардне уметнице".

Он је од свега тога помало и уједно ништа од свега тога. Могло би се рећи да је он ренесансни човек нашег времена


Ја ренесансног човека замишљам малко другачије.
grmfrm grmfrm 10:14 18.06.2013

Re: Средњевековна књижевност-ренесансни човек

јавне речи, па Јелену Карлеушу проглашавају народним филозофом, то је већ нешто што би требало питати те "интелектуалце".


Cek jel sigurno da je nizu zaebavali? Obicno je takve krave najsladje poniziti pred njima a da to ni ne znaju.
tasadebeli tasadebeli 10:41 18.06.2013

Re: Средњевековна књижевност-ренесансни човек

nurudin
Таквим приступом јавности можемо и једној Мици Трофртаљки приписати ореол авангардне уметнице ако у њеним изјавама пронађемо макар и трунчицу слагања са сопственим политичким погледима.


Ако узмемо у обзир да је играла у неким култним филмовима, чак ми је и прихватљиво да добије статус "авангардне уметнице".


Волим и ја тета Ђану, нарочито због онога када се појављивала на крову Дома омладине заједно са Електричним оргазмом (а ла Битлси у Гет бек), али не треба претеривати...

Ја ренесансног човека замишљам малко другачије.


И ја... Али та моја синтагма у коментару има још један део који је објашњава - "ренесансни човек нашег времена"


EDIT (читав дан касније; извини, Нурудине, ја спадам у споровозне, па док смислим шта да напишем... ):

Не браним га ни ја, нити га нападам -- али ми парају уши општа места којима желимо да сперемо сопствену одговорност.
Колаковски је лепо објаснио, не постоји у чистом виду, да парафразирам "индивидуална кривица", кривица је често колективна.


Управо тако! То и хтедох рећи... Тај милошевићевски миље о којем Чанак прича створио би се и без Милошевића. Само бисмо га другачије звали, али исто би смрдело. ( ) Оно што не може да ме утеши јесте чињеница да то и није баш нека специфичност Србије, но се распрострло по целом свету...
tasadebeli tasadebeli 10:45 18.06.2013

Re: Средњевековна књижевност-ренесансни човек

grmfrm
јавне речи, па Јелену Карлеушу проглашавају народним филозофом, то је већ нешто што би требало питати те "интелектуалце".


Cek jel sigurno da je nizu zaebavali? Obicno je takve krave najsladje poniziti pred njima a da to ni ne znaju.


Зајебавали они њу или не, у оба случаја учествују у таблоидиотизацији јавне речи и утичу на став оних које би хтели да "просвећују"... А то је оно што им не приличи. Мис'им, ако су већ "интелектуалци"...
nurudin nurudin 15:49 18.06.2013

Re: Средњевековна књижевност-ренесансни човек

grmfrm
јавне речи, па Јелену Карлеушу проглашавају народним филозофом, то је већ нешто што би требало питати те "интелектуалце".


Cek jel sigurno da je nizu zaebavali? Obicno je takve krave najsladje poniziti pred njima a da to ni ne znaju.Нису, мајке ми миле, не могу да нађем снимак.
antioksidant antioksidant 09:59 17.06.2013

-

колико виидим, чанак је у естрадној емисији образлагао зашто се бави естрадом?
kukusigameni kukusigameni 10:06 17.06.2013

Re: -

antioksidant
колико виидим, чанак је у естрадној емисији образлагао зашто се бави естрадом?

Na televiziji koja je do juče emitovala Velikog brata.
antioksidant antioksidant 10:10 17.06.2013

Re: -

kukusigameni
antioksidant
колико виидим, чанак је у естрадној емисији образлагао зашто се бави естрадом?

Na televiziji koja je do juče emitovala Velikog brata.

хоћеш рећи да је чанак у емисији на б92 образлагао зашто је био учесник у другој емисији на истој телевизији?
а око овог "до јуче"... долази нам и "сутрашњи дан"...
kukusigameni kukusigameni 10:24 17.06.2013

Re: -

antioksidant
хоћеш рећи да је чанак у емисији на б92 образлагао зашто је био учесник у другој емисији на истој телевизији?

Baš to. Sve je izgledalo kao da se radi o nekoj drugoj TV stanici.
nurudin nurudin 19:29 17.06.2013

Re: -

antioksidant
колико виидим, чанак је у естрадној емисији образлагао зашто се бави естрадом?


Па, боље у емисији него у Скупштини.
mariopan mariopan 21:28 17.06.2013

Re: -

antioksidant
колико виидим, чанак је у естрадној емисији образлагао зашто се бави естрадом?

Ja bih radije da mi čanak obrazloži zašto se bavi politikom kad ni to ne ume?
Spiridon Spiridon 11:01 17.06.2013

..

Biljana Srbljanović o koncertu Jelene Karleuše: "Da glasa za Kosovo nosili bi je na rukama, ne bi joj trebao helikopter!"

Biljana Srbljanović iznela je svoj stav o današnjem medijskom razapinjanju Jelene Karleuše! Kroz seriju tvitova, ona je dala svoje viđenje suštine mržnje prema popularnoj pevačici.

LINK
angie01 angie01 11:03 17.06.2013

Re: ..

spiro, je l si linkovao ovaj blog?
stopalo stopalo 11:30 17.06.2013

Re: ..

Biljana Srbljanović iznela je svoj stav o


evo i ja da iznesem svoj stav (nema veze sto me niko ne pita)

ja mislim da se jk mnogo vise od canka zrtvovala jer je ona cele 90 provela infiltrirana samo da bi sistem rusila iznutra

canak kao provereni hedonista* je uspeo samo par dana da provede na farmi (ili cemu god) i da snimi jedva jedan duet

da su oboje znali da su inflitrirani, mislim da bi pevali princezu

looping looping 11:38 17.06.2013

Re: ..

..
Biljana Srbljanović o koncertu Jelene Karleuše: "Da glasa za Kosovo nosili bi je na rukama, ne bi joj trebao helikopter!"

Biljana Srbljanović iznela je svoj stav o današnjem medijskom razapinjanju Jelene Karleuše! Kroz seriju tvitova, ona je dala svoje viđenje suštine mržnje prema popularnoj pevačici.

LINK

O tuge! Sirota knjizevnica. Stvarno trebas da prsnes da bi ozbiljno pisao o divi.
Vivaladiva. Ili se bese pise odvojeno?
angie01 angie01 11:43 17.06.2013

Re: ..

ja mislim da se jk mnogo vise


samodozivela,....mozda i sa parvom, kada je i dovde s tim sto jeste dogurala, prsla na uscu, pa sad ispalo ko da je sam Odin izneverio-koga bre briga-sem one gomile fanova
, najzem se kad cujem kad to kazu samozvane dive za fakat suvise brojcanu grupu koja sa njima deli ljubav prema strahotama koje proizvode.

...sto je jos gore, ona druga, udovica krvnika i samohrana majka kriminalac, ce svojim plasticnim licem i sisama zabeleziti trijumf, sa veoma slicnim proizvodom, al pred mnogo vise obozavalaca.
stefan.hauzer stefan.hauzer 11:43 17.06.2013

Re: ..

ona je dala svoje viđenje suštine mržnje prema popularnoj pevačici.

ne znam
meni ovo deluje kao da je praznila lične frustracije.

suština karleuše jeste, da ide na onu čuvenu krilaticu:
'ne ostavljaj ljude ravnodušnim'

lično
,do ovog bloga nisam imao pojma da je jk imala koncert,
jer ne gledam tv
(osim nekog sporta)
i ne čitam novine.
informacije kupim,
isključivo sa onih mesta koje me zanimaju i to je to
pravi sam idiot.

idem da overim berlin za vikend i da rejvujem kao iggy

angie01 angie01 11:49 17.06.2013

Re: ..

suština karleuše jeste, da ide na onu čuvenu krilaticu:
'ne ostavljaj ljude ravnodušnim'ma daaaa, kada pokazuje svoj cipelarnik velicine prosenog stana, koji drugi nemaju-stan mislim-sa najskupljim cipelama poredjanim ko barbike, pa onda nedotupavno daje humane savete, kako devojke, one u vecini, ciji roditelji ne dobace ni 300 jura, ali zato mogu vec sutra ostati i bez njih, ne treba da teze lovi, da nije stvar u tome, nego u stilu.
looping looping 11:54 17.06.2013

Re: ..

koga bre briga-sem one gomile fanova
, najzem se kad cujem kad to kazu samozvane dive za fakat suvise brojcanu grupu koja sa njima deli ljubav prema strahotama koje proizvode.

Ne znam zbog cega bi sve ovo smetalo fanovima JK.
Sve zamisljam kako "White Snake" svira pred na pr. 500 fanova (medju kojima sam i ja), posle koncerta ih svi jadne ispljuju po medijima a ja se zbog svega toga nasekiram.
Isto tako pretpostavljam da fanovi dive vole da slusaju divu, sta god rekli neki zlonamerni.
angie01 angie01 12:24 17.06.2013

Re: ..

a ja se zbog svega toga nasekiram.


razlika je u tome, sto jk ima samodozivljaj da je najveca faca evr, pa je za nju katastrofa, a i uvredljivo za one koji su dosli, sto na uscu nije bila cela Srbija + region, a mozda i sire.
looping looping 12:54 17.06.2013

Re: ..

razlika je u tome, sto jk ima samodozivljaj da je najveca faca evr, pa je za nju katastrofa, a i uvredljivo za one koji su dosli, sto na uscu nije bila cela Srbija + region, a mozda i sire.

Verovatno. A to bi znacilo da je zapravo sisla s' uma, sto novinare jako raduje - eto im materijala za rad.
Trebalo bi zakonom kaznjavati medijsko (i bilo kakvo) ismevanje osoba sa takvim defektima koje ima JK. A onaj ko je brani je takodje ismeva na sebi svojstven nacin.
mariopan mariopan 12:56 17.06.2013

Re: ..

Spiridon
ona je dala svoje viđenje suštine mržnje prema popularnoj pevačici.

Ne bih to nazvala mržnjom, već tu BS greši.

Nevolja JK je u tome što ona silno želi da bude neko drugi (diva) a ne ona JK koja jeste i koja može da bude. Da bi bila ono što ona želi treba joj saradnja publike, nekog ko će da joj se divi i aplaudira i tako podstiče njene zablude.
Ako ta publika odbija da učestvuje u njenoj zabludi trebalo bi da joj bude zahvalna. Ne bi bilo lepo da podržavamo nekoga ko želi da bude novi Napoleon ili tako nešto?
JK treba stručna pomoć i ružno bi bilo ismevati je ili je ovako braniti i tako je podsticati u njenoj zabludi.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 13:08 17.06.2013

Re: ..

mariopan
Ne bi bilo lepo da podržavamo nekoga ko želi da bude novi Napoleon ili tako nešto?
JK treba stručna pomoć i ružno bi bilo ismevati je ili je ovako braniti i tako je podsticati u njenoj zabludi.

Da parafraziram Borku: mariopan, ti si narodna psihologkinja.
Kazezoze Kazezoze 13:14 17.06.2013

Re: ..

mariopan
Spiridon
ona je dala svoje viđenje suštine mržnje prema popularnoj pevačici.

Ne bih to nazvala mržnjom, već tu BS greši.

Nevolja JK je u tome što ona silno želi da bude neko drugi (diva) a ne ona JK koja jeste i koja može da bude. Da bi bila ono što ona želi treba joj saradnja publike, nekog ko će da joj se divi i aplaudira i tako podstiče njene zablude.
Ako ta publika odbija da učestvuje u njenoj zabludi trebalo bi da joj bude zahvalna. Ne bi bilo lepo da podržavamo nekoga ko želi da bude novi Napoleon ili tako nešto?

ne, nevolja JK nije kvalitet njene muzike zbog kojeg su joj fanovi iznenada okrenuli leđa, jer kvalitet, neosporno je, nikad nije ni imala, ali zato fanove jeste.
ona svoje fanove nije izgubila ni zbog medija kako pokušava da prikaže.
ona je svoje fanove izgubila kada je javno podržala gej populaciju, a to mentalni sklop njenih fanova nikako nije mogao da prihvati.


looping looping 13:22 17.06.2013

Re: ..

ne, nevolja JK nije kvalitet njene muzike zbog kojeg su joj fanovi iznenada okrenuli leđa, jer kvalitet, neosporno je, nikad nije ni imala, ali zato fanove jeste.

Cekaj malo, ako sam dobro shvatio imala je fanove ali ne zbog muzike? Zbog cega je onda imala fanove?
ona je svoje fanove izgubila kada je javno podržala gej populaciju, a to mentalni sklop njenih fanova nikako nije mogao da prihvati.


mariopan mariopan 13:27 17.06.2013

Re: ..

Vojislav Stojković
mariopan
Ne bi bilo lepo da podržavamo nekoga ko želi da bude novi Napoleon ili tako nešto?
JK treba stručna pomoć i ružno bi bilo ismevati je ili je ovako braniti i tako je podsticati u njenoj zabludi.

Da parafraziram Borku: mariopan, ti si narodna psihologkinja.

antioksidant antioksidant 13:43 17.06.2013

Re: ..

Zbog cega je onda imala fanove?

sise i noge
kao i vecina estrade
Gospodja Klara Gospodja Klara 13:49 17.06.2013

Re: ..

Sve zamisljam kako "White Snake"


Misliš Whitesnake... pardon, Whysnake?

angie01 angie01 13:52 17.06.2013

Re: ..

Whysnake?
[/quot]

od, why Delilah
looping looping 14:03 17.06.2013

Re: ..

Misliš Whitesnake... pardon, Whysnake?


Dobro je da nisam najgori.
looping looping 14:06 17.06.2013

Re: ..

sise i noge
kao i vecina estrade

I nije se bas pretgrla sa zenskim atributima.
nurudin nurudin 19:31 17.06.2013

Re: ..

Spiridon
Biljana Srbljanović o koncertu Jelene Karleuše: "Da glasa za Kosovo nosili bi je na rukama, ne bi joj trebao helikopter!"

Biljana Srbljanović iznela je svoj stav o današnjem medijskom razapinjanju Jelene Karleuše! Kroz seriju tvitova, ona je dala svoje viđenje suštine mržnje prema popularnoj pevačici.

LINK


Јасно сам рекао да разумем зашто се огласила, али не разумем чиме је Јелена заслужила тако повлашћен статус међу интелектуалцима.
nurudin nurudin 19:34 17.06.2013

Re: ..

ja mislim da se jk mnogo vise od canka zrtvovala jer je ona cele 90 provela infiltrirana samo da bi sistem rusila iznutra


Аха, убачени елемент -- то је то. Ех, закаснела памети.
8c_competizione 8c_competizione 19:37 17.06.2013

Re: ..

razlika je u tome, sto jk ima samodozivljaj da je najveca faca evr, pa je za nju katastrofa, a i uvredljivo za one koji su dosli, sto na uscu nije bila cela Srbija + region, a mozda i sire.


cini mi se da je trebala da proba kao Brena nekada, helikopterom da se spusti na svoj koncert
nurudin nurudin 19:42 17.06.2013

Re: ..

suština karleuše jeste, da ide na onu čuvenu krilaticu:
'ne ostavljaj ljude ravnodušnim'


Ово није блог о Јелени Карлеуши, већ о нашој посрнулости и кавзиинтелектуализму, о друштвеној мизерији.

Јелена је налик Воланду из Булгаковљевог романа, открива сву духовну беду једног народа. Ни говно не остави никог равнодушним, па у томе не лежи његов значај.
nurudin nurudin 19:48 17.06.2013

Re: ..

fanovi dive


Ни у лудилу нисам желео да се фанови диве осете прозваним, напротив, ја им чак и завидим -- незнање је благословено, то су нам потврдили још Адам и Ева.

Кажа један комшија, замисли, одем ја до села, враћа се уморан човек са њиве, читав дан на 40 степени копа, мучи се -- дође кући, умије се, завали се у кревет и пусти Јелену, Стоју... Ијууу! Па, неће мученик ваљда Вагнера да слуша после напорног физичког посла.
У праву је, неће -- и ја га не осуђујем, чак му и завидим.
nurudin nurudin 19:58 17.06.2013

Re: ..

Vojislav Stojković
mariopan
Ne bi bilo lepo da podržavamo nekoga ko želi da bude novi Napoleon ili tako nešto?
JK treba stručna pomoć i ružno bi bilo ismevati je ili je ovako braniti i tako je podsticati u njenoj zabludi.

Da parafraziram Borku: mariopan, ti si narodna psihologkinja.Ваљда, психолошкиња...

Да јест, јест!
nurudin nurudin 20:00 17.06.2013

Re: ..

ona je svoje fanove izgubila kada je javno podržala gej populaciju, a to mentalni sklop njenih fanova nikako nije mogao da prihvati.
Кад је она имала фанове?
antioksidant antioksidant 20:13 17.06.2013

Re: ..

Кад је она имала фанове?

Ни у лудилу нисам желео да се фанови диве осете прозваним,

nurudin nurudin 21:27 17.06.2013

Re: ..

antioksidant
Кад је она имала фанове?

Ни у лудилу нисам желео да се фанови диве осете прозваним,Оксиморон. ;-)
Мислим на оне имагинарне фанове, о томе ће Марипан као квалификовано лице.
8c_competizione 8c_competizione 00:50 18.06.2013

Re: ..

..sto je jos gore, ona druga, udovica krvnika i samohrana majka kriminalac, ce svojim plasticnim licem i sisama zabeleziti trijumf, sa veoma slicnim proizvodom, al pred mnogo vise obozavalaca.


bullseye!
8c_competizione 8c_competizione 00:53 18.06.2013

Re: ..

Ako ta publika odbija da učestvuje u njenoj zabludi trebalo bi da joj bude zahvalna.


ovo je vec filozofija za razvijenije oblike zivota. na zalost, ni jedna od tih urlikaca nije na tom stupnju razvoja
Kraja Kraja 16:04 17.06.2013

...ko misli...

...da je lako nositi kilo silikona na sebi, grdno se vara...

...nego nurudine, napravi ti ovim blogom lepu reklamu karleusi i ovom superhiku sa fotke...
...oni postoje dok carsija o njima govori...
8c_competizione 8c_competizione 19:38 17.06.2013

Re: ...ko misli...

...oni postoje dok carsija o njima govori...


neko pravi propale koncerte, nekome procure filmovi domace radinost ... a sve zarad popularnosti
nurudin nurudin 19:53 17.06.2013

Re: ...ko misli...

nego nurudine, napravi ti ovim blogom lepu reklamu karleusi i ovom superhiku sa fotke...


Знате како, Томас Ман није писао Чаробни брег да би промовисао болест, већ исцељења ради. Далако да сам жело да се поредим са Маном, ни у лудили, али у томе је била поента блога...

Што се фотке тиче, мислим да ни Јеца ни Чанак нису баш одушевљени мојим избором, само не знам зашто ми се још увеки нису јавили да променим фотку.
nurudin nurudin 19:55 17.06.2013

Re: ...ko misli...

neko pravi propale koncerte, nekome procure filmovi domace radinost ... a sve zarad popularnosti


Нечији филмови "домаће радиности" могу бити и на ползу коме, али концерти појединих дива нисам баш сигуран...
grmfrm grmfrm 10:20 18.06.2013

Re: ...ko misli...

...nego nurudine, napravi ti ovim blogom lepu reklamu karleusi i ovom superhiku sa fotke...
...oni postoje dok carsija o njima govori...


Ne bas, cak je i u samom blogu napisano (katedra Filozofskog fakulteta)
da je to prevazislo stadijum ignorisanja jer ode mas u propast ako nastavi da se potiskuje i dalje. Zato su ovakvi blogovi i potrebni.
mariopan mariopan 23:43 20.06.2013

Re: ...ko misli...

Kraja
...da je lako nositi kilo silikona na sebi, grdno se vara...

...nego nurudine, napravi ti ovim blogom lepu reklamu karleusi i ovom superhiku sa fotke...
...oni postoje dok carsija o njima govori...

Две киле Крајо,, оно су две киле
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 20:55 17.06.2013

prostota

Sto rece moja baba, prostota smrdi. I cak u ovoj emisiji koju sam odgledala, svi, sem ovog psihijatra, su bas ti o kojima je rec-prostaci. Svi do jednog, od voditeljke, so dopliticara: mucni, tuzni i tako dalje.
nurudin nurudin 21:29 17.06.2013

Re: prostota

sem ovog psihijatra


Психијатар ми је најсумњивији...:)
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 21:51 17.06.2013

Re: prostota

nurudin
sem ovog psihijatra


Психијатар ми је најсумњивији...:)


Postalo je cudno koliko su ljudi koji deluju normalno, umereno, obicno, postali sumnjivi:)

nurudin nurudin 22:50 17.06.2013

Re: prostota

Jelena Pavlović
nurudin
sem ovog psihijatra


Психијатар ми је најсумњивији...:)


Postalo je cudno koliko su ljudi koji deluju normalno, umereno, obicno, postali sumnjivi:)Е, о томе је читав блог. :)
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 21:33 17.06.2013

.

уважени Јован Ћирилов

njegovo mišljenje dosta dugo više niko ne uzima za ozbiljno.

a čanak je paradigma estradizacije politike u nas. pitanje što je snimio spot sa JK je suvišno, jer je tako (aman!) očigledno.
nurudin nurudin 21:49 17.06.2013

Re: .

a čanak je paradigma estradizacije politike u nas. pitanje što je snimio spot sa JK je suvišno, jer je tako (aman!) očigledno.


Да, и поред тога што је тако очигледно, Чанак је пробао да употреби своју елоквенцију и интелигенцију и да пљује по здравом разуму свих нас, дајући виши смисо свему томе -- нека мисионарска улога. Е, у томе је проблем, и због тога ми се...


уважени Јован Ћирилов


njegovo mišljenje dosta dugo više niko ne uzima za ozbiljno.


Са овим нисам сагласан.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 16:25 18.06.2013

Re: .

Са овим нисам сагласан.

pa pitaj čaršiju i ljude iz posla, nema tu šta da se bude ili ne bude saglasan.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana