In memoriam

Poslednji krug PINK pakla

Filip Mladenović RSS / 23.07.2013. u 03:03

ZLODUH  EPOHE
ZLODUH EPOHE
Subotnje izdanje radio emisije "Mućni glavom" (20. jul 2013.) otvorio sam sa pomešanim osećanjima tuge i besa. Pozvao sam auditorijum u pomoć, sa željom da saznam šta se to dešava u glavama onih koji svojim automobilima i džipovima zbog prebrze vožnje i pijanstva ubijaju ljude. A još više sam želeo da saznam šta se to dešava u glavama (i u dušama) sudija, koje auto ubice osuđuju na kazne zatvora od jedne do dve godine!? Pa ih još dodatno pomiluju i omoguće im da kazne izdržavaju u kućnom pritvoru sa tzv. elektronskim narukvicama!?

Iz velikog broja skandaloznih presuda kojima su žrtve, najčešće mlade osobe oba pola, ponovo ubijane, a njihove porodice ponižene, izdvojio sam tri slučaja: Stefana Karića, sina odbeglog tajkuna Sretena Karića, Luke Karadžića, brata Radovana Karadžića, i Aleksandra Mitrovića, sina Željka Mitrovića.

Stefan Karić proglašen je krivim, jer je 29. aprila 2005. godine sa 1,77 promila alkohola u krvi vozio automobil Bulevarom kralja Aleksandra u Beogradu brzinom od 148 km na sat i udario u stub. Usled siline udara automobil se prepolovio i, dok je prednji deo ostao priljubljen uz stub, zadnji je nastavio da se kreće. Tada je Stanislava Pavlović ispala iz automobila i zadobila teške povrede opasne po život.
"Zatvorska kazna Kariću nije adekvatna, jer je pijan brzo vozio, a naša ćerka ima trajne posledice. Njegov otac Sreten Karić obećao nam je da će snositi troškove lečenja i da će je izdržavati, jer Stanislava ne može da radi i stalno neko mora da bude pored nje. To se nije dogodilo, jer je Sreten otišao u Rusiju, a njegova supruga već sedam godina tvrdi da nemaju novca. Imamo šestoro dece, a suprug i ja smo penzioneri", kaže Dušanka Pavlović, Stanislavina majka.
Stefan Karić je uložio žalbu na prvostepenu presudu u kojoj je navedeno da mora da plati sedam miliona dinara odštete.
U parničnom postupku se žalio na visinu odštete, navodeći da nema prihode od kojih bi mogao da plati bilo koji iznos naknade štete Stanislavi Pavlović.

Iako se nesreća dogodila 2005. godine, presuda Stefanu Kariću je postala pravosnažna tek 2010. i glasila je: 1 godina zatvora. Godinu dana kasnije je trebalo da se javi na izvršenje kazne u zatvoru u Padinskoj skeli, ali... Početkom 2013. godine, iako nije proveo nijedan dan u zatvoru, Stefan Karić je ispunio uslove za amnestiju, pa mu je kazna smanjena za 25 odsto, sa godinu dana na 9 meseci. A ovog jula njegov zahtev za odsluženje kazne u kućnom pritvoru je usvojen, pa će 8 (osam) godina nakon sakaćenja Stanislave Pavlović njen auto dželat Stefan Karić služiti kaznu uz video igrice i kućni bioskop u jednoj od Karić vila na Dedinju.

Te 2005. godine i Luka Karadžić je vozeći pijan svoj auto
ubio jednu mladu osobu, Branislavu Rebić. U sudaru „Mercedesa", kojim je u alkoholisanom stanju upravljao Karadžić, i „Fijata", kojim je upravljala Branislava Rebić, devojka je zadobila teške povrede glave i u besvesnom stanju prevezena je u kragujevački Klinički centar, gde je preminula nakon četiri dana.

Luki Karadžiću je na tri godine zabranjeno upravljanje motornim vozilom. Presuda u Višem sudu u Kragujevcu doneta je nakon šest godina suđenja i četiri promene sudija: 2,5 godina zatvora. Urađena su četiri veštačenja, od kojih su dva pokazala da je Karadžić po jednoj verziji prešao 90, a po drugoj 85 centimetara u traku kojom je vozila Branislava. Ali, Luka Karadžić još uvek nije na robiji.

„Šta mislite, kako je meni kada tog lika, koga ne mogu da nazovem čovekom, gledam na televiziji, a trebalo bi da je u zatvoru", ne skrivajući očajanje i bes kaže Branko Rebić, otac Branislave Rebić (21). Osam godina već traje ova sudska sramota gde želim da dokažem da je pijan čovek prešao u traku moje ćerke i ubio je. Ne bi me začudila ni oslobađajuća presuda jer je ubica moje ćerke u sprezi s političarima."

Vrhovni kasacioni sud ukinuo je pravosnažnu presudu Apelacionog suda u Kragujevcu kojom je Luka Karadžić osuđen na dve i po godine zatvora zbog izazivanja udesa u kojem je 14. jula 2005. u Gornjoj Trnavi poginula Branislava Rebić.

Kasacioni sud je presudu vratio na ponovno odlučivanje Apelacionom sudu, da bi se konačno izjasnio da li će Luki Karadžiću, koji je član Glavnog odbora Srpske napredne stranke, umanjiti, povećati ili potvrditi zatvorsku kaznu.

Aleksandar Mitrović, sin Željka Mitrovića, ubio je 18. jula 2013. na pešaškom prelazu u Ustaničkoj ulici gimnazijalku Andreu Bojanić, vozeći terensko vozilo Pinka BMW X5 brže od dozvoljenih 40 km na sat.
Umesto da odmah zaustavi džip i pritekne u pomoć nesrećnoj devojci, Aleksandar Mitrović je pobegao sa mesta ubistva.

Protiv njega je pokrenuta istraga zbog sumnje da je izvršio krivično delo - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, u sticaju sa krivičnim delom nepružanja pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.
U teledirigovanim medijima već su počela sramotna nagađanja u vezi sa olakšavajućim okolnostima, pa se bezočno ide čak do predvidjanja oslobadjajuće presude za mladog ubicu u džipu. A sve u stilu: OLAKŠAVAJUĆA OKOLNOST ZA BEZOČNOG MLADOG UBICU - PROŠAO NA RUŽIČASTO! 

Ironijom sudbine, posle višegodišnjeg ubijanja u pojam mladih generacija kretenizujućim programom TV PINK, sada je sin jednog ratnog profitera i bukvalno ubio jednu mladu osobu. A sramnim nepružanjem pomoći pokazao svu svirepost i beskrupuloznost porodice iz koje je potekao.

Tokom emisije stigao je veliki broj poruka. Za ovu priliku izdvajam:

"Pravosudje u Srbije je DNO DNA. Kada se požališ VISOKOM SAVETU da su sudije korumpirane, dobijete odgovor da oni nemaju INGERENCIJE nad sudovima!!! To je isto kao da OTAC nema nad svojim detetom. Kakav je to zakon?"

"Sudije uzimaju lovu i čuvaju svoje debele zadnjice, jer stradaju obični smrtnici."

"Neko reče: ZAŽIVEĆE KRVNA OSVETA. Ja kažem: NEMA DRUGE."

"Da bi došlo do nekog procesa u glavi, pretpostavka je da u istoj nešto postoji. No, mnogo je PRAZNIH glava onih koji ČINE, a još više NIČEGA u glavama onih koji bi trebalo da SUDE. JADNO!"

"Problem je što zakon za nekoga važi, a za nekoga ne. Ako ste politički ili materijalno moćni za vas zakon ne važi. Na žalost, mi smo zemlja bezakonja!!!"

"U glavama tih ljudi se ne dešava ništa, jer okruženje poštuje njihovo materijalno bogatstvo!"

"Sve sami bolesni umovi! Kako li se, samo, ne sete da NEKO TO OD GORE GLEDA SVE! Zvuči kao uteha za žrtve, jer ovi bolesnici nemaju SAVESTI ni morala!"

"Proveriti imovinsko stanje i sudija i advokata odbrane posle sudjenja!"

"Ne znam šta je sa sudijama. Ja takodje verujem u krvnu osvetu, to je jedina dostižna PRAVDA. Da se mom detetu, ne daj bože, to desi, ne bih mnogo razmišljao."

Emisija "Mućni glavom", subota 20. jul 2013:

http://www.radiobeograd.rs/index.php?option=com_content&task=view&id=3256&Itemid=182

 

 

Atačmenti



Komentari (202)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

blogovatelj blogovatelj 05:18 23.07.2013

1.

A još više sam želeo da saznam šta se to dešava u glavama (i u dušama) sudija, koje auto ubice osuđuju na kazne zatvora od jedne do dve godine!?


Ima nepravde po svetu, tačno.



kukusigameni kukusigameni 07:35 23.07.2013

Re: 1.

blogovatelj
A još više sam želeo da saznam šta se to dešava u glavama (i u dušama) sudija, koje auto ubice osuđuju na kazne zatvora od jedne do dve godine!?


Ima nepravde po svetu, tačno.




Kakve veze ima Cimerman sa ovim?

Filipe, iako će mnogi biti razočarani, konačno pravi blog.

freehand freehand 08:20 23.07.2013

Re: 1.

kukusigameni
blogovatelj
A još više sam želeo da saznam šta se to dešava u glavama (i u dušama) sudija, koje auto ubice osuđuju na kazne zatvora od jedne do dve godine!?


Ima nepravde po svetu, tačno.




Kakve veze ima Cimerman sa ovim?

Filipe, iako će mnogi biti razočarani, konačno pravi blog.


Jeste, dve trećine odličnog bloga.
Sem što ovo o čemu Filip piše nema nikakve veze sa "Pinkom".
A i ovo beskrajno ponavljanje "sin, sin, sin... " (ne samo Fiulipovo već horsko) mi je posebno odvratno.
kukusigameni kukusigameni 08:26 23.07.2013

Re: 1.

freehand
Sem što ovo o čemu Filip piše nema nikakve veze sa "Pinkom".

Obrati pažnju na ovo:
vozeći terensko vozilo Pinka BMW X5
highshalfbooze highshalfbooze 08:45 23.07.2013

Re: 1.

Sem što ovo o čemu Filip piše nema nikakve veze sa "Pinkom".


Kako nema veze ako neko zagovara ovakvo ponašanje i distribuira tu poruku u javnost decenijama?
reanimator reanimator 09:25 23.07.2013

Re: 1.

Ima nepravde po svetu, tačno

westvleteren westvleteren 12:03 23.07.2013

Re: 1.

A i ovo beskrajno ponavljanje "sin, sin, sin... " (ne samo Fiulipovo već horsko) mi je posebno odvratno.


Ne samo da je odvratno nego je i kontra-produktivno. Ovako se stice utisak da je optuzen zbog toga sto je neciji sin a ne zbog sopstvenog bahatog ponasanja.
Treba rec samo cinjenice: ponasao se bahato i usmrtio devojku. Zasluzio je strogu kaznu.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 12:56 23.07.2013

Re: 1.

Ima nepravde po svetu, tačno.


Malo je primer mimo poente i "teme". Čovek je oslobođen jer je takav zakon (nije bitno što se ne primenjuje dosledno, pa je tkao u istoj državi crnkinja osuđena na desetak godina zbog pucanja u vazduh kako bi upozorila muža da prestane da je maltretira - porota je smatrala da Stand Your Ground ne mere da se primeni u njenom slučaju, licemerno i sve sl.) - a i nije ubio belca.

Ako hoćeš nepravde iz "zadate" teme ;> evo recimo ovo (uz primer koliko godina po pravilu ide Hit& Runerima):

Man Sentenced To Maximum For Hit & Run Death
http://denver.cbslocal.com/2013/06/28/man-sentenced-to-maximum-for-hit-run-death/

Dennis Esquibel pleaded guilty to leaving the scene of an accident resulting in death and was sentenced to 24 years in the Colorado Department of Corrections.

Lincoln woman sentenced for hit-and-run death
http://www.valleybreeze.com/2013-06-25/cumberland-lincoln-area/lincoln-woman-sentenced-hit-and-run-killing
McKee was sentenced to a total of 15 years, with seven to serve. Vogel sentenced McKee to 10 years, with three to serve and the remainder suspended with probation, on a reckless driving death resulting charge, and five years, with four to serve on home confinement and the remainder suspended with probation, on a leaving the scene of an accident death resulting charge, sentences to run consecutive. In addition, Vogel ordered a five-year loss of license and two years of ignition interlock upon reinstatement of McKee's license.

A onda imamo i ovo - ciglo 10 dana zatvora za Hit & Run (umanjeno za 2 dana koje je "jadniik" već "Odležao!
http://outerbanksvoice.com/2013/06/25/questions-surround-sentence-in-hit-and-run-death/

A 12-month prison sentence that was suspended under “special probation” provisions to 10 days in the Dare County jail, with credit for two days of time already served, 24 months of supervised probation, 18 hours of community service, and enrollment in a continuous alcohol monitoring (CAM) program for an unspecified amount of time.

A to što se umsrćena zove Rooha Hafez Sheikh a usmrtitelj William Lee Miller III, nema ama baš nikakve veze sa presudom, kao ni to što mu je dosije prepun vožnji u alkoholisanom i kokaisanom stanju.

                    
blogovatelj blogovatelj 13:35 23.07.2013

Re: 1.

Kakve veze ima Cimerman sa ovim?



Koliko znam, Cimerman je ubio čoveka i ni dan zatvora nije dobio.
Tema bloga je priča o bahatim i bogatim individuama koje ne stigne zaslužena kazna.
Ili se varam?
blogovatelj blogovatelj 13:36 23.07.2013

Re: 1.

A i ovo beskrajno ponavljanje "sin, sin, sin... " (ne samo Fiulipovo već horsko) mi je posebno odvratno.


I meni.
buba_truba buba_truba 22:16 23.07.2013

Re: 1.

kukusigameni
Filipe, iako će mnogi biti razočarani, konačno pravi blog.

Čime konkretno razočarani? Pravim blogom Filipovim - konačno, tvojom ocenom bloga (Filipovog, konačno pravog)... čime?

Odličan blog, Filipe. I kad se ne slažem s tobom, veoma cenim tvoju doslednost, etičnost, upornost (nekad mi liči na bandoglavost, ali je poštujem)... Elem, respekt.
kukusigameni kukusigameni 08:44 24.07.2013

Re: 1.

blogovatelj
Kakve veze ima Cimerman sa ovim?



Koliko znam, Cimerman je ubio čoveka i ni dan zatvora nije dobio.
Tema bloga je priča o bahatim i bogatim individuama koje ne stigne zaslužena kazna.
Ili se varam?



Dobro bre Blogi, da tu preko bare, sin vlasnika neke televizije pokosi sedamnaestogodišnju devojku na pešačkom prelazu, da li bi javno mnenjje, štampa i internet brujali o tome?
Pritom, isti taj vlasnik je više od mesec dana koristio vesti na svom kanalu da drži govore i propovedi.
Voleli ti i ja to ili ne, takva je cena slave.

Što se tiče Cimermana, koliko ja znam, on nije sin nikakvog selebritija i još kao dodatak, ubio je čoveka iz pištolja. Narod je i pored presude protestvovao. Zašto misliš da ovde ljudi ne treba da iskažu svoje mišljenje?
blogovatelj blogovatelj 09:33 24.07.2013

Re: 1.

Dobro bre Blogi, da tu preko bare, sin vlasnika neke televizije pokosi sedamnaestogodišnju devojku na pešačkom prelazu, da li bi javno mnenjje, štampa i internet brujali o tome?


U Srbiji ne bruje?
predatortz predatortz 09:38 24.07.2013

Re: 1.

blogovatelj
Dobro bre Blogi, da tu preko bare, sin vlasnika neke televizije pokosi sedamnaestogodišnju devojku na pešačkom prelazu, da li bi javno mnenjje, štampa i internet brujali o tome?


U Srbiji ne bruje?


Leto, nedostatak tema... O ovome će pisati do sledeće tragedije. Onda će da zaborave. Tako to biva. Mislite da će neka novina, do momenta presude, da se bavi ovom vešću? Još dva,tri dana...

Problem medija je što ovakve vesti rabe zbog tiraža, a ne zbog promene svesti, pritiska na sud, ili pijeteta prema žrtvi.
blogovatelj blogovatelj 09:40 24.07.2013

Re: 1.

Zašto misliš da ovde ljudi ne treba da iskažu svoje mišljenje?


Svako može da iskaže mišljenje, nesporno je. Meni samo smeta likovanje u stilu "i bogati plaču"
Nije sporno da je klinac bahato derište, nije sporno da je tata ratni profiter, sve to stoji. Zavio je mali jednu porodicu u crno, to takođe nije sporno. Svojoj porodici je upropastio nekoliko godina života, makar ga i minimalno osudili.
Sporno mi je naslađivanje tuđom nesrećom.
Bar tako izgleda gledano sa ove daljine. A neke se stvari bolje vide iz daljine.
Ne kažem da ti to radiš, ali globalno takav stav provejava internetom, a vezano za predmetnu tragediju.
blogovatelj blogovatelj 09:41 24.07.2013

Re: 1.

Problem medija je što ovakve vesti rabe zbog tiraža, a ne zbog promene svesti, pritiska na sud, ili pijeteta prema žrtvi.


Upravo sam to želeo da kažem. A najluđe je kad Filip radi isto to, ali besplatno.
iqiqiq iqiqiq 09:57 24.07.2013

Re: 1.

Problem medija je što ovakve vesti rabe zbog tiraža, a ne zbog promene svesti, pritiska na sud, ili pijeteta prema žrtvi.

To stvarno tako i deluje, pogotovo što su mediji totalno opustošeni u smislu drastičnog pada kvaliteta i nivoa rada. Sve se pretvorilo u žutu štampu, senzaciju i svi liče jedan na drugoga, pročitaš jedne novine i pogledaš vesti na jednom kanalu, ostale ne moraš da gledaš, sve je isto.

Psihološki efekat je ili zasićenje i apatija kod jednog tipa ljudi ili eksplozija nervnog sistema kod drugog tipa ljudi i onda kao rezultat imaš to preuzimanje pravde u svoje ruke, tuču kontrolora u autobusu, pretučenog lekara, pretučenog profesora, eskalira nasilje, a ne morate da se složite, ali mediji sigurno "pune" čašu.

Isto tako sam primetila da većina novinara ne istraje da prati slučaj od početka do kraja. Ne bih krivila njih jer pretpostavljam da to zavisi od urednika, od vlasnika medija itd.

I ovo je tema kojom se treba baviti, jer moć "sedme sile" ne treba potcenjivati, a bilo bi lepo da služe konstrukciji (rešavanjima problema u društvu i državi) a ne destrukciji.
Filip Mladenović Filip Mladenović 10:00 24.07.2013

Re: 1.

blogovatelj
Problem medija je što ovakve vesti rabe zbog tiraža, a ne zbog promene svesti, pritiska na sud, ili pijeteta prema žrtvi.Upravo sam to želeo da kažem. A najluđe je kad Filip radi isto to, ali besplatno.


Ja upravo radim emisiju "Mućni glavom", kako i sam naziv sugeriše, da bih promenio svest u Srbiji, da bih informisao, prosvećivao, apelovao, motivisao, osvešćivao, angažovao, produhovljavao..., a ne zavodio i kretenizovao javnost, kako to već godinama radi TV Pink i ostali tabloidni mediji!!!

Kako ne shvatate ironiju sudbine: ratni profiter Željko Mitrović je od para nelegalno stečenih ili dobijenih perfidnom kretenizacijom ovdašnje javnosti svakojakim glupirity TV programima, između ostalog, kupio i taj BMW džip. A onda je njegov sin tim džipom ubio jednu mladu osobu, a zatim nečasno i nečovečno pobegao sa mesta ubistva, ne ukazujući joj pomoć!
Dakle, sasvim u skladu sa bezkrupuloznošću i alavošću svog oca!
predatortz predatortz 10:07 24.07.2013

Re: 1.


Kako ne shvatate ironiju sudbine: ratni profiter Željko Mitrović je od para nelegalno stečenih ili dobijenih perfidnom kretenizacijom ovdašnje javnosti svakojakim glupirity TV programima, između ostalog, kupio i taj BMW džip. A onda je njegov sin tim džipom ubio jednu mladu osobu, a zatim nečasno i nečovečno pobegao sa mesta ubistva, ne ukazujući joj pomoć!
Dakle, sasvim u skladu sa bezkrupuloznošću i alavošću svog oca!


Kako ti ne shvataš na šta mi tebi pokušavamo da ukažemo? Ti imaš problem sa Željkom Mitrovićem, a nesreću koja se dogodila i koju je uzrokovao njegov sin koristiš za obračun sa njim. To nije novinarstvo!

Evo ti dokaz da sam u pravu:

U Srbiji se bar jednom nedeljno dogodi saobraćajna nesreća sa smrtnim ishodom, u kojoj vozač pobegne sa mesta nesreće. Pa neka je i jednom mesečno. Ovo je prvi put da napraviš emisiju na tu temu. Razlog je što je učesnik sin čoveka kojeg ti ne podnosiš.
Izvini, ali to nije nešto čime bi trebao da se dičiš.

PS
O Mitroviću ne mislim ništa bolje nego ti. Prosto, granica ukusa mora da postoji kada je po sredi ovako tragičan događaj. Ovakav događaj ne sme biti povod za razračunavanje sa tatom vinovnika.
Filip Mladenović Filip Mladenović 10:17 24.07.2013

Re: 1.

U emisiji je bilo reči o nekoliko skandaloznih, blagih presuda auto ubicama.
U ovom blogu su iz te emisije izdvojena tri slučaja: Stefana Karića, Luke Karadžića i Aleksandra Mitrovića.

U sva ova tri slučaja radi se o tri nečoveka, koji su osakatili ili ubili MLADE osobe (sve tri su devojke), a potom se poneli bahato, amoralno, nečasno... Ne mogu da nađem pravu reč za njihovu bezdušnost.

Eto, o tome se radi, kao i o korumpiranim sudijama, veštacima...
iqiqiq iqiqiq 10:25 24.07.2013

Re: 1.

predatortz

E kažu stariji i pametniji da se ne mešaš u svađu, jer ćeš ti nadrljati, ali moram da se umešam.

Po nekom drugom pitanju sam pokušavala tri meseca da dođem do medija da obelodanim neke nepravilnosti i potencijalnu korupciju, gde se problem ne rešava godinama, a ja sam se tek sada prvi put nasankala. I mislila sam red je da se obavesti nekako najšira javnost da se problem reši te i da se ljudi informišu da ne bi i oni nagraisali.

Epilog: nijedan novinar nije hteo da piše, jer nema senzacije, nema tu tabloidne pozadine, niti nekog sa estrade da zagolica maštu prosečnog čitača u Srbiji. Tako da ova vest nikada neće stići u javnost, sve dok se to ne desi nekome ko je dovoljno poznat da se o njemu piše. Pa gdin Šabić je pisao o onom nakazno urađenom putu koji je odneo 40 života. Novine nisu o tome pisale sve dok nije poginula neka pevačica koju ni ne znam, jer ne slušam folk, ali tek tada samo saznali za onih 40 žrtava.

Jeste paradoks da su PINK gledatelji platili džip i ima tu neke stravične sudbine, gde je ova sirota mlada devojka kolateralna šteta. Ali takve priče možeš možda manje neposredno da izvučeš u svakom konktekstu. Nemoj Filipe na tome da insistiraš, hajde da probamo stvarno nekim dobrim akcijama nešto korisno da uradimo, da u sledećoj emisiji "Mućni glavom" možeš da se pohvališ nekim konkretnim rezultatima jedne takve akcije.

Hajde narode da damo konkretne predloge da se reši suština problema: korumpirano sudstvo i bahato ponašanje klinaca koji upijaju modele nekih anti heroja po cenu "kolateralne štete" koje smo svi bili 99te, a sada to sami sebi radimo.
predatortz predatortz 10:27 24.07.2013

Re: 1.

Filip Mladenović
U emisiji je bilo reči o nekoliko skandaloznih, blagih presuda auto ubicama.
U ovom blogu su iz te emisije izdvojena tri slučaja: Stefana Karića, Luke Karadžića i Alkesandra Mitrovića.

U sva ova tri slučaja radi se o tri nečoveka, koji su osakatili ili ubili MLADE osobe (sve tri su devojke), a potom se poneli bahato, amoralno, nečasno... Ne mogu da nađem pravu reč za njihovu bezdušnost.

Eto, o tome se radi, kao i o korumpiranim sudijama, veštacima...


Kao što je činjenica da blage kazne dobijaju i anonimni učesnici nesreća u kojim je neko stradao.
kao što je činjenica da veliki broj silovatelja bude blago kažnjen, neki čak i uslovno.

Dakle, sudstvo je problematično. Zakoni postoje, nisu tako loši, čak su tu negde oko evropskog proseka. Problem je što se ne primenjuju. I to ne samo u slučajevima kada neko poznat,ili bogat prekrši zakon. Raspitaj se o statistikama za silovatelje. Devedeset devet posto njih su anonimni likovi. Devedeset posto je preblago kažnjeno!

Šta hoću da kažem? Treba se obrušiti na sudove. Ne na Željka Mitrovića, Kariće, Karadžića...
kukusigameni kukusigameni 10:28 24.07.2013

Re: 1.

Dobro bre Blogi, da tu preko bare, sin vlasnika neke televizije pokosi sedamnaestogodišnju devojku na pešačkom prelazu, da li bi javno mnenjje, štampa i internet brujali o tome?

U Srbiji ne bruje?

Patotikaem.

Svako može da iskaže mišljenje, nesporno je. Meni samo smeta likovanje u stilu "i bogati plaču"
Nije sporno da je klinac bahato derište, nije sporno da je tata ratni profiter, sve to stoji. Zavio je mali jednu porodicu u crno, to takođe nije sporno. Svojoj porodici je upropastio nekoliko godina života, makar ga i minimalno osudili.
Sporno mi je naslađivanje tuđom nesrećom.
Bar tako izgleda gledano sa ove daljine. A neke se stvari bolje vide iz daljine.
Ne kažem da ti to radiš, ali globalno takav stav provejava internetom, a vezano za predmetnu tragediju.


Iz daljine se ne vidi, da ovo podvučeno jeste sporno. Ne za tebe i mene ali u biti nećeš naći pravu osudu takvog ponašanja i pravu presudu za mnoge prekršaje vezane za tu ekipu.

BTW, mala koja je poginula je išla u školu sa mojom ćerkom.
blogovatelj blogovatelj 16:20 24.07.2013

Re: 1.

Ja upravo radim emisiju "Mućni glavom", kako i sam naziv sugeriše, da bih promenio svest u Srbiji, da bih informisao, prosvećivao, apelovao, motivisao, osvešćivao, angažovao, produhovljavao..., a ne zavodio i kretenizovao javnost, kako to već godinama radi TV Pink i ostali tabloidni mediji!!!

Kako ne shvatate ironiju sudbine: ratni profiter Željko Mitrović je od para nelegalno stečenih ili dobijenih perfidnom kretenizacijom ovdašnje javnosti svakojakim glupirity TV programima, između ostalog, kupio i taj BMW džip. A onda je njegov sin tim džipom ubio jednu mladu osobu, a zatim nečasno i nečovečno pobegao sa mesta ubistva, ne ukazujući joj pomoć!
Dakle, sasvim u skladu sa bezkrupuloznošću i alavošću svog oca!


Da nije bilo tvog bloga da me informiše, prosveti, apeluje, motiviše, osvesti, angažuje i produhovi, sasvim sigurno to nikad ne bih sam shvatio.
Izvini, ali i ovaj tvoj uradak je tabloidan, ma koliko ti mislio da on to nije.
Zašto ti smeš da pišeš o ovoj nesreći, a npr Kurir ne sme?
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:17 24.07.2013

Re: 1.



E da mi je neko rekao da će i ovo da se desi... :)
Na jednoj strani Filip na drugoj predator i ja bezrezervno na Filipovoj strani.
Ali ako, volim da se i to desilo...

Treba se obrušiti na sudove. Ne na Željka Mitrovića, Kariće, Karadžića..


Treba i na Mitroviće, Kariće, Karadžiće.
Ne zato što oni pojedinačno meni nisu simpatični (nisu, ali to je nevažno) već zato što su oni i personifikacija određenog društvenog sloja.
Taj sloj je bahat, osion, ne poštuje nikakve norme osim svojih, sebe smatra, ili se makar tako ponaša, vredijim od drugih.

Društvo mora tražiti načina da se bori protiv takvog ponašanja tog sloja.
I zbog toga jeste važno što je vožač sin Željka Mitrovića, posebno jer se u konkretnom slušaju taj dečko poneo na način koji je tipičan za taj sloj.

Nije stao, što je morao, i po zakonu ali, važnije, po najosnovnijim ljudskim merilima čovečnosti.
Ej bre, pregazio si neko ljudsko biće!
To njemu, verujem, nije važno, on o drugim ljudskim bićima ne vodi previše računa, on je iznad toga.
Umesto da stane on je požurio kod tate da ovaj to sredi.

Može se sad spekulisati o tome da nije jedini, da se uplašio, da je ovo ili ono, ali se ne može iskljućiti ni to da je takav postupak posledica bahatosti jer je ona često prisutna kod pripadnika sloja iz koga dečko pitiče.

Naravno da mu treba suditi kao i svakom drugom i odrediti kaznu po zakonu.

Ali, pošto ni za jedno delo nepostoji striktno određena kazna, milsim da bi po društvo bilo korisno kada bi on dobio kaznu za neku nijansu veću, nego da je u identičnom situaciji učestvovao neki anonimni klinac.
nikvet pn nikvet pn 17:17 26.07.2013

Re: 1.

kukusigameni
BTW, mala koja je poginula je išla u školu sa mojom ćerkom.


И мога сина друг из разреда у основној исто. На пешачком без семафора дечака убио пијани гастос мерцедесом. Катастрофа, туга, сахрана.

И тече као истрага. Тужилац ( или истражни судија, не знам процедуру али знам особу ) узме му 5000 ДМ и врати пасош; тип правац у Немачку. Да не изгуби посао, да донесе још. И ? Наравно да је донео, ихај. Довољно да не види затвора ни дан.

И сад случај Митровић. Судски гледано све је јасно. Представа може да почне. Све личности своје текстове знају ( ево једног и овде декламује ), цене се такође мање-више знају. Познатог џипаџију одраће адвокати, вештаци ( без семафора скупше, са семафором јефтиње ) и наравно, апелација. За разлику од анонимног џипаџије кога одеље ситносудијска боранија и тужиоци. Има реда у нашем правосуђу итекако.

За јавност их брига колико и за покојницу.
Milan Karagaća Milan Karagaća 09:20 27.07.2013

Re: 1.

Problem medija je što ovakve vesti rabe zbog tiraža, a ne zbog promene svesti, pritiska na sud, ili pijeteta prema žrtvi.


Baš tako, sramota.A inače su nam novinari, novine i novinarstvo na dnu dna.
Hansel Hansel 22:34 28.07.2013

Re: 1.

Filip Mladenović
Kako ne shvatate ironiju sudbine: ratni profiter Željko Mitrović je od para nelegalno stečenih ili dobijenih perfidnom kretenizacijom ovdašnje javnosti svakojakim glupirity TV programima, između ostalog, kupio i taj BMW džip. A onda je njegov sin tim džipom ubio jednu mladu osobu, a zatim nečasno i nečovečno pobegao sa mesta ubistva, ne ukazujući joj pomoć!

То није иронија судбине, то је доследност судбине.
mlekac mlekac 08:11 23.07.2013

Teska tema...

Moja je Princeza malo mladja od nastradale devojke, tako da mi je ovo vec nekoliko dana bas tesko za pracenje...

A koliko god paradoksalno zvucalo, zao mi i tog deteta koje je vozilo. Jer i on je dete, bez obzira na to ko mu je tata.

Sto ne znaci da zagovaram da mu se smanji kazna, samo mi ga je, ljudski, zao.
westvleteren westvleteren 12:05 23.07.2013

Re: Teska tema...

zao mi i tog deteta koje je vozilo. Jer i on je dete, bez obzira na to ko mu je tata.


I meni je zao ovog zapustenog deteta. Da je kojim slucajem kaznjen prvi put kada je prekoracio brzinu ili prosao na crveno, ovakva tragedija se nikada ne bi desila.
iqiqiq iqiqiq 13:01 23.07.2013

Re: Teska tema...

Da je kojim slucajem kaznjen prvi put kada je prekoracio brzinu ili prosao na crveno, ovakva tragedija se nikada ne bi desila.

Tačno i tu sistem čini magareću uslugu i njemu i njegovim roditeljima, a nama pogotovo, jer je sigurno da dete funkcionera ili nekog tajkuna nikada ne bi tu kaznu dobilo. Nema tog policajca koji bi bio hrabar da se odupre svom nadređenom.
mariopan mariopan 20:33 23.07.2013

Re: Teska tema...

westvleteren
zao mi i tog deteta koje je vozilo. Jer i on je dete, bez obzira na to ko mu je tata.


I meni je zao ovog zapustenog deteta. Da je kojim slucajem kaznjen prvi put kada je prekoracio brzinu ili prosao na crveno, ovakva tragedija se nikada ne bi desila.

Medju nasom decom ima mnogo sirotinje, kojima roditelji, osim para, nista drugo nisu mogli da daju. Dusko Radovic ( ispravka).

Zato je i meni zao i ovog decaka. Naucili su ga da sme i moze da bude bahat i to je zivotom platila jedna nevina devojcica. Na najstrasniji nacin ce uciti da mora da postuje tudji zivot. Da je to ranije naucio ova devojcica bi sada bila ziva.
O nasem pravosudju mogu samo da kazem sram ih bilo. Ne samo za ovo pobrojano vec za sve sto su ucinili da Srbija postane zemlja bezakonja.
freehand freehand 20:38 23.07.2013

Re: Teska tema...

je i meni zao i ovog decaka. Naucili su ga da sme i moze da bude bahat i to je zivotom platila jedna nevina devojcica.

A kako to znamo, Mariopan?
Ne znamo, zaista, o tom momku ništa sem čiji je sin!

predatortz predatortz 20:44 23.07.2013

Re: Teska tema...

freehand
je i meni zao i ovog decaka. Naucili su ga da sme i moze da bude bahat i to je zivotom platila jedna nevina devojcica.

A kako to znamo, Mariopan?
Ne znamo, zaista, o tom momku ništa sem čiji je sin!



Ja nisam sin nikog poznatog, niti preterano bogatog. U mladosti sam vozio brzo.
Ono što je tužno je to da se jedan tragičan događaj koristi za iskazivanje ličnih frustracija.

Uz sve moje antipatije ka Željku Mitroviću, mislim da njegov sin ima pravo na korektno suđenje, kao i bilo koji građanin ove zemlje. Ako ga sud oslobodi, ili preblago osudi, onda medijska hajka ima smisla. Ovo što se sad radi, meni više liči na senzacionalizam, lažno puritanstvo, samopromociju...
dr.wagner dr.wagner 21:15 23.07.2013

Re: Teska tema...

.... večer

predatortz

... Uz sve moje antipatije ka Željku Mitroviću, mislim da njegov sin ima pravo na korektno suđenje ...


-Ali je jasno svakome da bez pritiska javnosti suđenje neće biti korektno

-Sve ono što je rađeno "u tišini" i "normalno" , kada su ovakvi u pitanu

završilo je "olakotnim okolnostima" ...

.... uvijek


Wagner
predatortz predatortz 21:24 23.07.2013

Re: Teska tema...

dr.wagner
.... večer

predatortz

... Uz sve moje antipatije ka Željku Mitroviću, mislim da njegov sin ima pravo na korektno suđenje ...


-Ali je jasno svakome da bez pritiska javnosti suđenje neće biti korektno

-Sve ono što je rađeno "u tišini" i "normalno" , kada su ovakvi u pitanu

završilo je "olakotnim okolnostima" ...

.... uvijek


Wagner


Činjenica je , susjed, da se za određena (ne)dela preblago sudi. Uglavnom zahvaljujući tome što su zatvori prebukirani. Mene je frapirao podatak o broju presuđenih slučajeva za krivično delo silovanja, gde su kazne bile ispod zakonskog minimuma ( kažu pravnici može sudija da tako presudi, objašnjenje mi nije bilo baš najjasnije)! Isto ,rekoše mi, puni zatvori pa da se ne stvara gužva...
Ne očekujem ja da će ovaj junoša, uprkos pritisku javnosti, dobiti više od dve godine...
Ali zakon, kakav takav je, ne sme da se povodi za simpatijama, ili antipatijama javnosti.
dr.wagner dr.wagner 22:24 23.07.2013

Re: Teska tema...

predatortz


...Ne očekujem ja da će ovaj junoša, uprkos pritisku javnosti, dobiti više od dve godine...Ali zakon, kakav takav je, ne sme da se povodi za simpatijama, ili antipatijama javnosti.


-U prometu se nesreće događaju spletom nesretnih okolnosti , uz veću ili
manju krivnju aktera i nisu praksa dugogodišnje kazne , osim u iznimno teškim
sllučajevima sa puno stradalih i očitom krivnjom pojedinca ...

-Dvije godine je u Evropi neka "normalna" kazna za to djelo , ali bez pritiska
, ovi "zlatni mladići" bi se izvukli sa "društveno korisnim radom" ... i to u
trajanju od mjesec-dva ...

W
mariopan mariopan 16:07 24.07.2013

Re: Teska tema...

freehand
je i meni zao i ovog decaka. Naucili su ga da sme i moze da bude bahat i to je zivotom platila jedna nevina devojcica.

A kako to znamo, Mariopan?
Ne znamo, zaista, o tom momku ništa sem čiji je sin!


Znamo da je vozio prebrzo i da se nije zaustavio iako je znao da je nekoga pregazio. To znamo. Ako to nije bahato i neodgovorno onda ne znam sta je. A to se sve uci kada si mali.

Taj neko je mogao biti ziv, mogao je biti spasen da je on stao, da je pomogao, ali on nije stao, nastavio je da bezi sa mesta nesrece smisljajuci usput opravdanja za sebe i svoj postupak.
Da su ga drugacije vaspitavali ne bi tako postupio posle nesrece. To je bahato, to je odraz vaspitanja koje nije dobio na vreme.
tyson tyson 11:45 25.07.2013

Re: Teska tema...

Znamo da je vozio prebrzo i da se nije zaustavio iako je znao da je nekoga pregazio. To znamo. Ako to nije bahato i neodgovorno onda ne znam sta je. A to se sve uci kada si mali.

Taj neko je mogao biti ziv, mogao je biti spasen da je on stao, da je pomogao, ali on nije stao, nastavio je da bezi sa mesta nesrece smisljajuci usput opravdanja za sebe i svoj postupak.
Da su ga drugacije vaspitavali ne bi tako postupio posle nesrece. To je bahato, to je odraz vaspitanja koje nije dobio na vreme.

Au, pa svašta smo ovde saznali.

Otkud znaš sve ovo, naročito o čemu je razmišljao dok je "bežao sa mesta nesreće"?

Olako sudiš.


dr.wagner dr.wagner 20:30 25.07.2013

Re: Teska tema...

Pozdrav M i T

tyson
... Au, pa svašta smo ovde saznali.Otkud znaš sve ovo, naročito o čemu je razmišljao dok je "bežao sa mesta nesreće"?
Olako sudiš.


-Gospođao Mariopan , ima Tyson pravo ... možda nije razmišljao o opravdanju
... stvarno olako sudite

-Možda je razmišljao ... ima li Hrvatska sa vama ugovor o izručivanju
... pa dok babo ne nađe svjedoke , malo na more ...

-Punoljetna i prisebna osoba , koja bježi sa mjesta nesreće u kojoj je sudjelovala ... sigurno ima plemenite misli

W
mariopan mariopan 16:02 26.07.2013

Re: Teska tema...

tyson
Znamo da je vozio prebrzo i da se nije zaustavio iako je znao da je nekoga pregazio. To znamo. Ako to nije bahato i neodgovorno onda ne znam sta je. A to se sve uci kada si mali.

Taj neko je mogao biti ziv, mogao je biti spasen da je on stao, da je pomogao, ali on nije stao, nastavio je da bezi sa mesta nesrece smisljajuci usput opravdanja za sebe i svoj postupak.
Da su ga drugacije vaspitavali ne bi tako postupio posle nesrece. To je bahato, to je odraz vaspitanja koje nije dobio na vreme.

Au, pa svašta smo ovde saznali.

Otkud znaš sve ovo, naročito o čemu je razmišljao dok je "bežao sa mesta nesreće"?

Olako sudiš.



O cemu je drugom razmisljao dok je bezao, a znao je da je pregazio ljudsko bice?
Njegov otac kaze da je znao da je napravio nesrecu....znao je a pobegao?
I odmah je imao pricu koja ne lici na ono sto je uradio i sto su svedoci videli?
Njegove izjave se ne slazu sa izjavama ocevidaca, ni u cemu, valjda su ti ljudi prvi put u zivotu videli automobil pa im se ucinilo da vozi ludackom brzinom, da nije ni kocio, samo je nastavio dalje.......kad je to smislio ne znam ali pre nesrece sigurno nije?

U mojoj ulici je covek pregazio psa, stao je, zvali su veterinara, nudio da nadoknadi troskove...vidis razliku?
Milan Karagaća Milan Karagaća 09:27 27.07.2013

Re: Teska tema...

Medju nasom decom ima mnogo sirotinje, kojima roditelji, osim para, nista drugo nisu mogli da daju. Dusko Radovic ( ispravka).


O nasem pravosudju mogu samo da kazem sram ih bilo. Ne samo za ovo pobrojano vec za sve sto su ucinili da Srbija postane zemlja bezakonja.


a šta radi saobraćajna policija. Ladno gleda kako ti mladi ljudi turiraju i prolaze kroz žuto i crveno, neprestano telefoniraju dok vozo pa se ima utisak da sednu u kola da bi telefonirali, ne vežu pojas, ne poštuju pešački prelaz... a policajci ne zaustavljaju.
reanimator reanimator 08:20 23.07.2013

...

U teledirigovanim medijima već su počela sramotna nagađanja u vezi sa olakšavajućim okolnostima, pa se bezočno ide čak do predvidjanja oslobadjajuće presude za mladog ubicu u džipu

Još kad se na to nadovežu eksperti...
Profesor Milan Vujanić, predsednik Komore sudskih veštaka Beograda, rekao je da je lako izračunati brzinu kojom se kretao Mitrovićev džip u trenutku sudara.- Postoji formula koja se koristi i koja je veoma prosta. Konkretno, ukoliko je telo odletelo 25 metara, brzina kojom se kretao džip bila je oko 60 kilometara na sat. U praksi se u obzir uzima tolerancija od plus ili minus 10 odsto, pa se prema tome džip mogao kretati brzinom između 54 i 66 kilometara na sat. Ukoliko je telo bačeno 30 metara, brzina bi bila do 73 kilometra na sat - rekao je Vujanić.

Na kraju će da ispadne da je stajao na semaforu, a da se devojka zatrčala u njega brzinom od 80.
I da ne bude da se ceo slučaj pretvara u refleksno skakanje javnosti protiv sina bogatog oca..komplet svi svedoci su izjavili da se sjurio niz Ustaničku. Stvarno mi je malo verovatno da se sjurio sa 60.
Uzgred, koristim priliku da apelujem na nadležne...ta krivina je teški horor od nepreglednosti, a pešački je postavljen na izlasku iz krivine!?
mlekac mlekac 08:30 23.07.2013

Re: ...

reanimator

Uzgred, koristim priliku da apelujem na nadležne...ta krivina je teški horor od nepreglednosti, a pešački je postavljen na izlasku iz krivine!?


E, ovo je nesto o cemu SIGURNO treba raspravljati.

A takvih mesta u gradu ima koliko neces.

Al' zato je neko debelu lovu pokupio za postavljanje semafora na najidiotskijim lokacijama na kojima uopste nisu potrebni.


margos margos 09:40 23.07.2013

Re: ...

Filip je odabrao da piše o slučajevima koji su medijski propraćeni - oni, na žalost, zbog samih 'zanimljivih' počinilaca dignu buru i skrenu pažnju sa same činjenice da mnogi, usmrtivši pešake, prođu s neverovatno malim kaznama, a porodice, uz iznenadni gubitak drage osobe sa kojim se teško nose, izlažu razvlačenjima po sudovima i po nekoliko godina - da bi rezultat bio isti - kazne od 16, 18 meseci.... Nikakva kazna ne nadoknađuje smrt, ali bi morala da bude viša, kao upozorenje mahnitim vozačima.

Prihvatili smo da je saobraćaj opasan - ali ne ubijaju kola, nego ljudi za upravljačem.

S druge strane, (motorni) saobraćaj je jedna od retko (prilično) dobro uređenih stvari u ljudskom društvu - potrebno je samo da poštujemo oznake.
tyson tyson 09:41 23.07.2013

Re: ...

Al' zato je neko debelu lovu pokupio za postavljanje semafora na najidiotskijim lokacijama na kojima uopste nisu potrebni.

E? Ko?


myredneckself myredneckself 10:44 23.07.2013

Re: ...

Aleksandar Mitrović, sin Željka Mitrovića, ubio je 18. jula 2013. na pešaškom prelazu u Ustaničkoj ulici gimnazijalku Andreu Bojanić, vozeći terensko vozilo Pinka BMW X5 brže od dozvoljenih 40 km na sat.
Umesto da odmah zaustavi džip i pritekne u pomoć nesrećnoj devojci, Aleksandar Mitrović je pobegao sa mesta ubistva.

To bežanje poznatih sa mesta nesreće je više puta viđeno. Ovog puta, navodno, uz ministrove reči vozaču - ne brini, to ću ja da sredim.
Link

Više od mesec dana nakon saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Katarina Marić, u Trećem Opštinskom sudu u petak saslušan je vozač džipa ministarstva poljoprivrede Stevan Bakalov, koji je nesreću izazvao. Podsetimo, u džipu se, tokom nesreće, nalazio i ministar Dragan Veselinov, koji je napustio Beogradsku ulicu pre dolaska policije i hitne pomoći na mesto nesreće.
nsarski nsarski 18:38 23.07.2013

Re: ...

zbog samih 'zanimljivih' počinilaca dignu buru i skrenu pažnju sa same činjenice da mnogi, usmrtivši pešake, prođu s neverovatno malim kaznama, a porodice, uz iznenadni gubitak drage osobe sa kojim se teško nose, izlažu razvlačenjima po sudovima i po nekoliko godina - da bi rezultat bio isti - kazne od 16, 18 meseci.... Nikakva kazna ne nadoknađuje smrt, ali bi morala da bude viša, kao upozorenje mahnitim vozačima.


Da, to je tacno. Ali ima i slucajeva gde poznati ljudi stradaju, a njihove mahnite ubice jedva budu kaznjene. Evo ga slucaj glumca Milenka Zablacanskog (mene je to posebno uzbudilo jer smo bili dobri drugari) :

Samo-godinu-zatvora-vozacu-koji-je-usmrtio-Zablacanskog.

Kakvi sinovi, tate, mame imaju veze u ovom slucaju? (predlazem da pogledate link - poucan je)
AlexDunja AlexDunja 20:31 23.07.2013

Re: ...


Kakvi sinovi, tate, mame imaju veze u ovom slucaju?


meni se čini da su u vreme te nesreće pisali da je on neki
lokalni moćnik, i da se i inače bahato ponašao...

i inače, korupcija nije rezervisana samo za medijski poznate,
oni su samo vidljiviji
JJ Beba JJ Beba 21:33 23.07.2013

Re: ...

Na kraju će da ispadne da je stajao na semaforu, a da se devojka zatrčala u njega brzinom od 80.

tako je,
teško mi je da se uključim u ovu diskusiju zbog toga što sam bila oštećena strana u takvom suđnenu u martu mesecu.
jedino što mogu da vam kažem to je da neviđeno jasno kako ti veštaci mogu da se potkupe i da naprave izveštaj kakv odgovara tuženom, što je bio moj slučaj. saobraćajni veštak je dao takvo veštaćenje koje je odgovaralo tuženom koji je vrdio da je moja stera kriva, mada nije umeo da kaže zašto, šta je to pogrešno radila prelazeći preko pešačkog prelaza. to veštačenje se nije poklapalo sa medicnskim veštačenjem kojesaobračajnim veštačenjem je osporeno to prvo veštačenje i dokazano da kreten nije kočio na pešačkom prelazu, da je vozio brzo i da je prešao preko pune čonije u drugu kolovoznu traku. i dobio godinu dana
JJ Beba JJ Beba 21:38 23.07.2013

Re: ...

Samo-godinu-zatvora-vozacu-koji-je-usmrtio-Zablacanskog.

posle je pod pritsikom javnosti kazna preinačena u tri godine. inače taj kreten koji je ubio zablaćanskog je lokalni policajac, "sudili" mu njgeovi ljudi
predatortz predatortz 21:41 23.07.2013

Re: ...

JJ Beba
Samo-godinu-zatvora-vozacu-koji-je-usmrtio-Zablacanskog.

posle je pod pritsikom javnosti kazna preinačena u tri godine. inače taj kreten koji je ubio zablaćanskog je lokalni policajac, "sudili" mu njgeovi ljudi


Istine radi, Petar Šišović je stomatolog. Nikad nije bio policajac, bio je predsednik opštine Čajetina.
JJ Beba JJ Beba 21:43 23.07.2013

Re: ...


Istine radi, Petar Šišović je stomatolog. Nikad nije bio policajac, bio je predsednik opštine Čajetina.

aaaa, moguće, znam da je bio neko mudo
iqiqiq iqiqiq 10:21 23.07.2013

Važna je ova tema

Prvo opet isto pitanje - ko će da promeni stanje u sudstvu?

A zatim komentar u vezi bezbednosti saobraćaja, posebno u Bgdu, gde je svaki dan borba za opstanak, gde policija juri sitne prekršaje (nisi upalio svetlo u sred letnjeg dana) ali zato noću, posebno vikendom manijačne vožnje.

Kako god u korumpiranom sudstvu završio ovaj događaj, ovom klincu, kao i mnogim drugim klincima kojima se da besan auto tako mladom, mora ostati na duši ceo život da su ubili neku osobu svojim kretenskim ponašanjem.

Ovakve bi umesto običnog robijanja, trebalo vezati narukvicom da rade bar dve godine u bolnicama na odeljenjima gde se bolesna deca od raka bore za opstanak. Te dve godine isključivo da budu "lopatari". Mislim da nisam gruba kada ovo predlažem. Nadam se da bi se prosvetlili.
Filip Mladenović Filip Mladenović 10:42 23.07.2013

Re: Važna je ova tema

Tokom emisije dobijao sam potresne poruke roditelja, čiju su decu ubili auto zlotvori ne toliko poznati javnosti. I u tim slučajevima auto ubice su na suđenjima kažnjavane smešno niskim kaznama.
Mene posebno nervira sudska formulacija "neprilagođena brzina", umesto da se kaže i napiše u sudskoj presudi bahata, neodgovorna vožnja, koja ugrožava ostale učesnike u saobraćaju.
Sve formulacije su na sudu umivene, ublažene, a tek kada se pojave tzv. veštaci sa svojim tumačenjima saobraćajnih udesa, tragikomedija dostiže klimaks!
Jukie Jukie 11:38 23.07.2013

Re: Važna je ova tema

iqiqiq
.Ovakve bi umesto običnog robijanja, trebalo vezati narukvicom da rade bar dve godine u bolnicama na odeljenjima gde se bolesna deca od raka bore za opstanak. Te dve godine isključivo da budu "lopatari". Mislim da nisam gruba kada ovo predlažem. Nadam se da bi se prosvetlili.

Mislim da bi to preventivno trebalo raditi još sa osnovcima. Imaš 14 godina, sedmi razred, živiš za pravljenje njesra svima oko sebe, izvoli odradi društveno korisni rad, ako ima šanse da se prosvetliš prosvetli se dok si maloletan i pre nego što počneš da voziš kola. Neko sa preko 18 godina je po zakonu punoletan što znači da je prepoznato da ne može više toliko mnogo psiha da mu se oblikuje (dok mu mladost ne prođe).
westvleteren westvleteren 12:01 23.07.2013

Re: Važna je ova tema

I u tim slučajevima auto ubice su na suđenjima kažnjavane smešno niskim kaznama.


Da li moze neki pravnik da pojasni koja je procedura za menjanje zakona, odnosno ko moze da predlozi zakon? Da li mi kao grupa gradjana ili gradjanska inicijativa imamo pravo da predlozimo zakon skupstini na razmatranje i da li su u obavezi da glasaju? Da li je potrebna peticija?
Pitam zato sto nijedna politicka opcija se ne zalaze za stroze zatvorske kazne pa se pitam da li gradjanska inicijativa moze nesto da ucini.
gedza.73 gedza.73 12:03 23.07.2013

Re: Važna je ova tema

Mene posebno nervira sudska formulacija "neprilagođena brzina", umesto da se kaže i napiše u sudskoj presudi bahata, neodgovorna vožnja, koja ugrožava ostale učesnike u saobraćaju.
Sve formulacije su na sudu umivene, ublažene, a tek kada se pojave tzv. veštaci sa svojim tumačenjima saobraćajnih udesa, tragikomedija dostiže klimaks!

Filipe, retki su trenuci kad napišeš nešto sa čime se slažem.

Pre neki dan sam čitao vest o nekoj budali koja je preticala kolonu preko duple pune.
Dal' je kreten ili pijani idiot ne znam, ali jedan od komentara koji sam zapamtio je preporučivao trajno oduzimanje vozačke dozvole.
i slažem se sa Iqiqiq oko društveno-korisnog rada od par godina.

Mislim da je Alselone skoro napisao kako je na futoškom putu vozio jugića, ugledao policiju i smanjio brzinu.
Obiđe ga džip u punoj brzini, proleti pored saobraćajaca a oni, normalno, zaustave Alselonea.



Jelica Greganović Jelica Greganović 12:08 23.07.2013

Re: Važna je ova tema

Zakon bi morao da bude jednak za sve i svi jednaki pred zakonom, to je uostalom njegova svrha, jer zakoni mahom služe zato da zaštite slabije od jačih.
Morao bi da se odredi minimum zatvorske kazne za oduzet ljudski život. I taj minimum ne može da bude oprostiv, ni zbog dobrog vladanja, a kamoli zbog stranačke ili porodične pripadnosti, a još manje zbog novca.
Filip Mladenović Filip Mladenović 12:37 23.07.2013

Re: Važna je ova tema

Jelica Greganović
Zakon bi morao da bude jednak za sve i svi jednaki pred zakonom, to je uostalom njegova svrha, jer zakoni mahom služe zato da zaštite slabije od jačih.Morao bi da se odredi minimum zatvorske kazne za oduzet ljudski život. I taj minimum ne može da bude oprostiv, ni zbog dobrog vladanja, a kamoli zbog stranačke ili porodične pripadnosti, a još manje zbog novca.


I mimimum zatvorske kazne i pravedna odšteta porodici ubijene ili ubijenog na pešačkom prelazu, autobuskom stajalištu, trotoaru...
iqiqiq iqiqiq 12:59 23.07.2013

Re: Važna je ova tema

Ok, treba pokrenuti inicijativu za strožije kazne, ali treba pokrenuti i inicijativu da se u poslednjih 5 godina ispitaju sudski sporovi u vezi ove teme, da se inače ispitaju sudski sporovi koji traju duže od 5 godina, pa da se prema tome i radi na rešenjima reforme pravosuđa.

A onda i na preventivi, kako ova deca dobiju te besne aute da voze gde hoće i kako hoće. Po manjim mestima i maloletnicima se da auto da voze iako nemaju dozvolu, totalno odsustvo svesti i odgovornosti prema drugima.
Kako reče jedan moj drugar kad neki pijan vozač ne sedne u auto, to je jer se plaši da ga ne navata policija, a ne zato što bi takav bio opasan po sebe i druge. Aman, dosta više te naopačke svesti.

Jukie, opet ti, glas razuma, ali koji nam je korak 1 i koga da cimnemo da to krene, ono baš po imenu i prezimenu. Napišemo javno ovde na blogu kao tarabi: Pero Periću uradi to i to.

Ovo jeste važna tema, jer smo svi potencijalne "mete", a najviše se plašim činjenice da i moja a i neka druga deca su te "mete".
iqiqiq iqiqiq 13:02 23.07.2013

Re: Važna je ova tema

gedza.73

bila svedok takvog događaja, zbog 10km/h prekoračenja pisali kaznu, a pored ZAISTA proleteo neki besan auto, bez ikakvih sankcija. Policajci se nešto nevešto pravdali sistemom snimanja itd
Filip Mladenović Filip Mladenović 13:17 23.07.2013

Re: Važna je ova tema

Premijer i ministar policije je prva adresa za promenu zakona i za ispitivanje regularnosti sudskih procesa u kojima su ubijeni i njihove porodice zbog sramno niskih presuda dotučeni. Dakle, Ivica Dačić.

Sledeća adresa je onaj kome je BEZBEDNOST svih građanka i građana Srbije u opisu ministarskog radnog mesta. Dakle, Aleksandar Vučić.

Treća adresa su narodni poslanici, naročito oni koji sede i valjda nešto rade u Odboru za bezbednost.

freehand freehand 13:19 23.07.2013

Re: Važna je ova tema

Filip Mladenović
Premijer i ministar policije je prva adresa za promenu zakona i za ispitivanje regularnosti sudskih procesa u kojima su ubijeni i njihove porodice zbog sramno niskih presuda dotučeni. Dakle, Ivica Dačić.

Sledeća adresa je onaj kome je BEZBEDNOST svih građanka i građana Srbije u opisu ministarskog radnog mesta. Dakle, Aleksandar Vučić.

Treća adresa su narodni poslanici, naročito oni koji sede i valjda nešto rade u Odboru za bezbednost.


Ne lupetaj Filipe. Adresa je pravosuđe, ne izvršna vlast. Pa tek onda Parlament.
Filip Mladenović Filip Mladenović 13:38 23.07.2013

Re: Važna je ova tema

freehand

Filip MladenovićPremijer i ministar policije je prva adresa za promenu zakona i za ispitivanje regularnosti sudskih procesa u kojima su ubijeni i njihove porodice zbog sramno niskih presuda dotučeni. Dakle, Ivica Dačić.Sledeća adresa je onaj kome je BEZBEDNOST svih građanka i građana Srbije u opisu ministarskog radnog mesta. Dakle, Aleksandar Vučić.Treća adresa su narodni poslanici, naročito oni koji sede i valjda nešto rade u Odboru za bezbednost.Ne lupetaj Filipe. Adresa je pravosuđe, ne izvršna vlast. Pa tek onda Parlament.


Divim se Vašoj naivnosti! Kakvo pravosudje!? Dok Ivica i Marica, pardon Vučić, ne daju mig svojim poltronima i poslanicima sa tzv. blanko ostavkama, nema ništa od promena zakona!
freehand freehand 13:44 23.07.2013

Re: Važna je ova tema

Filip Mladenović
freehand

Filip MladenovićPremijer i ministar policije je prva adresa za promenu zakona i za ispitivanje regularnosti sudskih procesa u kojima su ubijeni i njihove porodice zbog sramno niskih presuda dotučeni. Dakle, Ivica Dačić.Sledeća adresa je onaj kome je BEZBEDNOST svih građanka i građana Srbije u opisu ministarskog radnog mesta. Dakle, Aleksandar Vučić.Treća adresa su narodni poslanici, naročito oni koji sede i valjda nešto rade u Odboru za bezbednost.Ne lupetaj Filipe. Adresa je pravosuđe, ne izvršna vlast. Pa tek onda Parlament.


Divim se Vašoj naivnosti! Kakvo pravosudje!? Dok Ivica i Marica, pardon Vučić, ne daju mig svojim poltronima i poslanicima sa tzv. blanko ostavkama, nema ništa od promena zakona!

Aha. Ok.
A poltronkama i poslanicama?
I šta je sa poštovanjem zakonki?

Uzgred - insistiranjem na nezakonitom postupanju nenadležnih institucija u ispravljanju nezaklonitih odluka samo dodatno ojačavaš temelje onoga protiv čega se boriš.
blogovatelj blogovatelj 14:16 23.07.2013

Re: Važna je ova tema

Dok Ivica i Marica, pardon Vučić, ne daju mig svojim poltronima i poslanicima sa tzv. blanko ostavkama, nema ništa od promena zakona!


Naravno da nema.
Vlada sastavlja predloge zakona u svakoj civilizovanoj državi, a parlament usvaja ili ne usvaja te predloge. U većini slučajeva ih usvaja, jer vlade u parlamentima imaju većinu glasova, u protivnom ne bi vladale. Ponekad se desi da parlament ne usvoji zakon, tada dolazi do krize vlade.
Ako predlog zakona parlament usvoji, onda taj predlog ide predsedniku države, ili kralju u monarhijama, na potpis.
Jel ti možda znaš neki bolji način za promenu zakona?

Edit

Koliko znam, blanko ostavke više ne važe jer je poslanik vlasnik mandata, ne partija. U ovom sazivu parlamenta ima nekoliko poslanika koji su odbili da slušaju svoja partijska rukovodstva. Dakle, to sa blanko ostavkama je lupetanje.
Filip Mladenović Filip Mladenović 14:18 23.07.2013

Re: Važna je ova tema

Ne ojačavam, već samo KONSTATUJEM odnos moći u zemlji zvanoj APSurdija.

U Kuršumliji je pre neki dan otac ubijenog mladića uzeo pravdu u svoje ruke i ubio oca devojke koja mu je usmrtila sina, osuđena na svega 9 godina zatvora.

Korumpirano pravosuđe i neodgovorni političari širom otvaraju vrata krvnoj osveti!

P.S. Antonio di Pjetro, milanski tužilac:

"ZA OBIČNE GRAĐANE VAŽI PRETPOSTAVKA DA SU NEVINI DOK SE NE DOKAŽE SUPROTNO!

A ZA POLITIČARE VAŽI PRETPOSTAVKA DA SU KRIVI DOK SE NE DOKAŽE SUPROTNO!"
freehand freehand 14:21 23.07.2013

Re: Važna je ova tema

Filip Mladenović
Ne ojačavam, već samo KONSTATUJEM odnos moći u zemlji zvanoj APSurdija.

U Kuršumliji je pre neki dan otac ubijenog mladića uzeo pravdu u svoje ruke i ubio oca devojke koja mu je usmrtila sina, osuđena na svega 9 godina zatvora.

Korumpirano pravosuđe i neodgovorni političari širom otvaraju vrata krvnoj osveti!

Ne razumem.
Ti apeluješ da izvršna vlast ukine sudstvo i preuzme sve u svoje ruke?
blogovatelj blogovatelj 14:21 23.07.2013

Re: Važna je ova tema

U Kuršumliji je pre neki dan otac ubijenog mladića uzeo pravdu u svoje ruke i ubio oca devojke koja mu je usmrtila sina, osuđena na svega 9 godina zatvora.


Crni Filipe, kako možeš ovako da pričaš o stvarima o kojima nemaš pojma. Šta ti znaš o tom ubistvu, šta znaš o dokazima koji su na sudu izneti, šta znaš o olakšavajućim i otežavajućim okolnostima?
Šta treba da radimo, da uzimamo pravdu u svoje ruke? Pa to je rađeno u plemenskim društvima.
Stvarno si neverovatno nesvestan koliko si nesvestan.
Filip Mladenović Filip Mladenović 14:26 23.07.2013

Re: Važna je ova tema

Izvinite, a koje sudstvo?

Sudstvo koje osam godina posle ubistva mlade devojke ne može da privede pravdi Luku Karadžića, člana Glavnog odbora SNS?

Sudstvo koje još nije oteralo na robiju Olivera Dulića?

Sudstvo koje je danas pustilo na slobodu najvećeg lopova i ratnog profitera u istoriji Srbije za tričavih 12 miliona evra kaucije?

Ma hajte....
Filip Mladenović Filip Mladenović 14:31 23.07.2013

Re: Važna je ova tema

blogovatelj
U Kuršumliji je pre neki dan otac ubijenog mladića uzeo pravdu u svoje ruke i ubio oca devojke koja mu je usmrtila sina, osuđena na svega 9 godina zatvora.Crni Filipe, kako možeš ovako da pričaš o stvarima o kojima nemaš pojma. Šta ti znaš o tom ubistvu, šta znaš o dokazima koji su na sudu izneti, šta znaš o olakšavajućim i otežavajućim okolnostima?Šta treba da radimo, da uzimamo pravdu u svoje ruke? Pa to je rađeno u plemenskim društvima.Stvarno si neverovatno nesvestan koliko si nesvestan.



U blogu sam citirao dve poruke pristigle tokom subotnje emisije, koje govore o krvnoj osveti posle skandalozno izrečenih presuda!

A sada pitanje za vas: Da ste otac devojke koju je ubio Luka Karadžić i koji uprkos smešno maloj kazni od 2,5 godina evo već osam godina posle nesreće nije u zatvoru, šta biste uradili?
blogovatelj blogovatelj 14:33 23.07.2013

Re: Važna je ova tema

Sudstvo koje osam godina posle ubistva mlade devojke ne može da privede pravdi Luku Karadžića, člana Glavnog odbora SNS?

Sudstvo koje još nije oteralo na robiju Olivera Dulića?

Sudstvo koje je danas pustilo na slobodu najvećeg lopova i ratnog profitera u istoriji Srbije za tričavih 12 miliona evra kaucije?

Ma hajte....


Nisam ja rekao da za ovo nisi u pravu. Ali onda o tome piši, a ne opravdavaj čoveka koji je ubio drugog čoveka zbog krvne osvete, a pri tome blage veze nemaš o ubistvu koje je prethodilo krvnoj osveti.
Ti za sva svoja životna nezadovlvoljstva kriviš sistem. Razmisli malo ima li mogućnosti da sam popraviš svoj život.
freehand freehand 14:42 23.07.2013

Re: Važna je ova tema

Izvinite, a koje sudstvo?

Izvini ti, a šta je alternativa?

Sudstvo koje još nije oteralo na robiju Olivera Dulića?

Sudstvo na raobiju tera ljude kojima je krivica dokazana i koji su zbog krivice osuđeni.
Tako će možda biti i sa Dulićem. Ali se u zatvor ide sa pravosnažnom presudom.

Sudstvo koje je danas pustilo na slobodu najvećeg lopova i ratnog profitera u istoriji Srbije za tričavih 12 miliona evra kaucije?

Mišković je bio u pritvoru.

A lako je vama kojima je 12 meleona tričavo...
Nego, Filipe, ja sam mislio da si ti demokrata, Evropejac, a ti se zalažeš za kratak postupak i drakonsko kažnjavanje mimo procedure...
niccolo niccolo 15:00 23.07.2013

Re: Važna je ova tema

U Kuršumliji je pre neki dan otac ubijenog mladića uzeo pravdu u svoje ruke i ubio oca devojke koja mu je usmrtila sina, osuđena na svega 9 godina zatvora.

Kako bre svega? Pa kazna za ubistvo (tzv. obično) je od 5 do 15, znači dobila tu negde na polovini mogućeg raspona. Koliko bi ti da dobije? Za Bebinu sestru je premalo izrečeno, ali za ovaj tvoj slučaj mi kazna deluje sasvim ok (plus, a šta je otac devojke skrivio u čitavoj priči?)
JJ Beba JJ Beba 14:32 23.07.2013

godinu dana, beogradski prosek

u martu sam imala suđenje čoveku koji je na pešačkom prelazu, isperd delta citya, pre 5 godina usmrtio moju sestru. suđenje je obavljeno posle tolikog vremena zato što je dotični godinama bio nedodtupan sudu, a i bila je reforma sudstva, što će reći sud nije ništa radio.
na suđenju je analizirana situacija koja je bila vrlo jasna- moja sestra je bila na pešačkom prelazu, semafor isperd delta citya te nedelje u podne nije radio, već je bilo treptuće žuto. veštačenje je dokazalo da je lik vozio brzo, da nije kočio već je u želji da izbegne grupu pešaka na srednjoj traci kojom se on kretao, samo prešao u krajnju levu gde je moja sestra prelazila ulicu i derektno je razvalo. bez stajanja. dao je tada izjavu i policija ga pustila kući i od tada je bio nedostupan za pravdu.
nije pokazao nimalo empatije prema događaju, nikada se nije javio porodici, nikada nije izjavio saušečće, čak ni na suđenju i stalno je pokušavao da žrtvu, moju sestru, okrivi za događaj.
ipak, dobrim saobraćajnim i medecinskim veštaćenjem (moram teška srca da pohvalim dr zorana stankovića ex ministra) dokazana je krivica dotičnog.
dakle
- vozio je brzo
- nije kočio pred pešačkim prelazom,
- preko pune linije prešao iz jedne trake u drugu (on se pravdao time da je morao jer bi onda udario grupu pešaka !!!) nije mu palo na pamet da bi MORAO da stane pred pešačkim prelazom
- bio nedostupan 5 godina, izdata poternica
- sve vreme suđenja pokušavao da krivicu prevali na žrtvu i ako je bilo jasno da je on kriv
i za sve to dobio GODINU DANA
rekli su mi da je to beogrdaski prosek i da nikada nije izrečena kazna od 2 godine a kamoli od 12 koliki je makskimum

o tome kako mi je traumatično iskustvo bilo to suđenjene ne moram da vam pričam

Zato uz dobrog advokata, olakšavajuće oklonosti i eto malog mitrovića za godinu dana natrag u životu.

"jedino" što Andree nema i što je njena porodica sjebana zauvek
blogovatelj blogovatelj 14:37 23.07.2013

Re: godinu dana, beogradski prosek

(moram teška srca da pohvalim dr zorana stankovića ex ministra)


Zašto teška srca?
Zar nije odradio posao korektno?
JJ Beba JJ Beba 14:38 23.07.2013

Re: godinu dana, beogradski prosek

blogovatelj
(moram teška srca da pohvalim dr zorana stankovića ex ministra)


Zašto teška srca?
Zar nije odradio posao korektno?

zato što mi nikada nije bio simpatičan

i od svega to ti zapalo u oko?
margos margos 14:40 23.07.2013

Re: godinu dana, beogradski prosek

Krenuh da preporučim komentar... :(
Lako je nama da načelno drobimo - ti znaš drugu stranu.

freehand freehand 14:46 23.07.2013

Re: godinu dana, beogradski prosek

margos
Krenuh da preporučim komentar... :(
Lako je nama da načelno drobimo - ti znaš drugu stranu.


Pa to jesu dve potpuno različite situacije. Jedno je kad je u pitanju lična stvar u koju si potpuno i emotivno uključen, a sasvim je nešto drugo kad o nečemu principijelno raspravljaš.

Bebo, ne znam šta bih tebi rekao.
SEm da bih gonio tog nesveta do sudnjeg dana. Na sve moguće i nemoguće načine.
iqiqiq iqiqiq 14:47 23.07.2013

Re: godinu dana, beogradski prosek

JJ Beba

Hvala za ovo što si napisala, mislim da je ključ početka rešavanja svih problema u sudstvu. Bahatost tih ljudi koji su svesni nepostojanja sudstva je strašna.

Komšinica je imala takvu epizodu, srećom ne sa najgorim ishodom, neki bahati vozač joj je povredio sina, dečko se već dve godine leči da bi mogao normalno da hoda. Vrhunac bezobrazluka je što je taj bahati vozač došao na vrata da je moli da ne pokreće sudski spor. A na pitanje zašto je pobegao sa lica mesta posle udesa rekao je "pa mislio sam da sam Vam ubio sina". Meni je to stravično.

Moje dete je udario vozač, srećom mala brzina, ali ga je auto odbacio bar nekoliko metara. Dete je došlo kući i nazvalo me na posao da mi ispriča. Ja ne znam ko je bio taj vozač, ali kada se uverio da se detetu nije ništa "strašno" dogodilo, odjurio je, a očevici su bili vozač autobusa i pun autobus putnika.

Ovo se dešava svima nama i užasno je dokle smo dogurali, pogledaj samo teme na blogu, ne mogu ni da nabrajam.
A onda ovakve sprdačine http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/394876/Beogradjanin-ipak-nece-morati-u-zatvor-zbog-spasavanja-macke
iqiqiq iqiqiq 14:50 23.07.2013

Re: godinu dana, beogradski prosek

SEm da bih gonio tog nesveta do sudnjeg dana. Na sve moguće i nemoguće načine.

Osim toga, potrebna je podrška "civilnog društva",da se ne borimo svako za sebe, jer će se i nama to desiti, a i da se ne desi, ne želimo valjda ovakvu državu.
Po meni je svrsishodnije ići na mitinge podrške ovakvog tipa, nego da svrgavam neku vlast, da bi posle stigla ista takva gov..
JJ Beba JJ Beba 14:52 23.07.2013

Re: godinu dana, beogradski prosek

Bebo, ne znam šta bih tebi rekao.
SEm da bih gonio tog nesveta do sudnjeg dana. Na sve moguće i nemoguće načine.


5 godina smo čekali da ga uhvate, umori se čovek, free
pa naši roditelji koji su naravno sve to teško primili, btw, keva, nije ni doživela suđenje, umrla pre 9 meseci..
a na suđenju ne znam kako nisam zadavila tog čoveka. sada kad razmislim, možda sam pogrešila što sam išla.
nema ništa od pravde

edit

i ovo suđene mi je pokazalo kako je naše sudsvo otvoreno za korupciju.
kako je lako podmititi veštake, sudije...
iqiqiq iqiqiq 14:58 23.07.2013

Re: godinu dana, beogradski prosek

nema ništa od pravde

Izvini ako sam agresivna, ali daj nam ime tog sudije ovde na blogu neka stoji.

Upravo je u tome suština, kretena koji voze drogirani, pijani ima, ali SUDIJA je taj koji treba da odredi kaznu. Kako može posle 5 godina izbegavanja suda (što treba da bude kazna 1) i ubistva (kazna 2) da dobije samo godinu dana!

Koji je dalji postupak, imamo li prava da šaljemo žalbu nekom višem sudu ili Agenciji za borbu protiv korupcije da se ispita sudski postupak i sudska presuda. Obično je advokat branitelja u dilu sa sudijom pa se raskusuraju.

Odavno predlažem da se na svakom pešačkom prelazu postavi tzv ležeći policajac, jer naši vozači nikada neće steći tu kulturu da stanu da pešak pređe ulicu.
JJ Beba JJ Beba 15:02 23.07.2013

Re: godinu dana, beogradski prosek

Izvini ako sam agresivna, ali daj nam ime tog sudije ovde na blogu neka stoji.

morala bih da kopam po spisima sa suđenja a to mi se ne radi. žena je bila sudkinja i to neka iz one serije koju je bivša vlast sklonila kao sudiju, a nova vratila
freehand freehand 15:12 23.07.2013

Re: godinu dana, beogradski prosek

5 godina smo čekali da ga uhvate, umori se čovek, free

Ne znam šta bih rekao a da to ne bude besmislena patetika.
Jebiga.

Sreća je što si fajter.
iqiqiq iqiqiq 15:34 23.07.2013

Re: godinu dana, beogradski prosek

morala bih da kopam po spisima sa suđenja a to mi se ne radi

Ok, razumem te, izgubiti dve najbliže osobe u kratkom periodu i proći kroz takav sudski proces, slomio bi svakoga. Samo hrabro napred, nemam ideju šta pametno da ti kažem, ali hvala ti što si podelila sa nama ovaj slučaj, da ne bi tok ovog bloga otišao u pogrešnom pravcu. A tema je važna, ponavljam.

I nadam se da će neko drugi zapapriti sudinici i tom nakaznom vozaču.

Ne pozivam na preuzimanje pravde, nego se nadam da će ih neko navatati u korupciji i osuditi.
blogovatelj blogovatelj 17:27 23.07.2013

Re: godinu dana, beogradski prosek

zato što mi nikada nije bio simpatičan


Posao je posao, tu nema mesta emocijama. Simpatije su sasvim nešto drugo.

i od svega to ti zapalo u oko?


Zapalo mi je sve za oko, ali se sa ostatkom komentara u potpunosti slažem, pa nisam komentarisao. Pričali smo ti i ja o slučaju tvoje sestre kada sam na nekom blogu pomenuo svog druga koji je na istovetan način izgubio život. Možda si zaboravila, nije ni bitno, komentare šaljemo o svemu i svačemu, ko bi sve popamtio.
Moja opaska se više odnosila na Filipa, mada ga nisam pomenuo, jer sam bio u žurbi. Hteo sam da mu pokažem da ipak postoje delovi sistema koji savesno odrađuju posao. Mislim da kad se nešto kritikuje, treba da se zna šta se kritikuje, a ne da se kritikuje sve.
Ne može Srbija da bude kriva, ni Hrvatska, ni DNR Koreja, ni Amerika. Ni sudstvo, ni ministarstvo. Može da bude kriv čovek.
U tvom komentaru imamo primer čoveka koji je dobro odradio posao, sudskog veštaka, ali i primer čoveka koji smesta treba da dobije otkaz po mom mišljenju, a to je sudija.
chitach chitach 18:13 23.07.2013

Re: godinu dana, beogradski prosek


bio sam treci srednje , posle skole svratim u kafic , popijem tri votke , sjetim se da sam nesto bitno zaboravio u skoli , istrcim iz kafica na pjesacki , crveno debelo , pukne me golf 2 crveni , okrene me u vazduhu i pobjegne .

mlad i lud kakav sam bio , ipak sam imao srece . osim poderane bratove rolke na laktovima nista mi nije bilo , sve se desilo na manje od 100 metara od gradske bolnice , pritrcalo mi bar 3 ljudi sa papiricima na kojima je bio napisan broj tablica i dvije sestre ( ili doktorice pojma nemam ) koje su me upozorile na neku kasnu trombozu ili tako nesto .

policija nije ni dosla , niti sam je zvao , otresao sam se i gledao da sto prije nestanem odatle , malo me bilo blam .

bio sam 100 % kriv , po meni taj covjek ( osim sto se nije zaustavio i pogledao sta se sa mnom desilo , ni za sta drugo nije kriv )

inace ne znam , uzeti pravdu u svoje ruke i onda sam stati s onu stranu zakona ..., zaglaviti robiju , unesreciti svoju porodicu ...

stopalo stopalo 20:02 23.07.2013

Re: godinu dana, beogradski prosek

Izvini ako sam agresivna, ali daj nam ime tog sudije ovde na blogu neka stoji.


apsolutno se slazem da treba navoditi velikim slovima imena takvih idiota

zatim otac dečaka nije iskazao zainteresovanost, nije ispostavio imovinsko-pravni zahtev, nijednom se nije pojavio na sudu


IDIOTA (link) koji je dao ovakvo obrazlozenje "olaksavajucih" okolnosti treba svakako "osloboditi" tog teskog sudijskog posla

vec 10 dana ne mogu da verujem sta sam procitao
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:04 23.07.2013

Re: godinu dana, beogradski prosek

i za sve to dobio GODINU DANA

Strašno!
JJ Beba JJ Beba 12:32 24.07.2013

Re: godinu dana, beogradski prosek

Sreća je što si fajter.

sreća :)))

nunčake uvek spremne
JJ Beba JJ Beba 12:50 24.07.2013

Re: godinu dana, beogradski prosek

Jelica Greganović
i za sve to dobio GODINU DANA

Strašno!

da beogradski prosek

jedan od jačih utisaka koje nosim sa tog suđenja, koje je btw trajalo 2 meseca zabog ponavljanih veštačenja, je da naše sudstvo, tj uečesnici u njemu, imaju ili bolje reći nemaju nikakav odnos prema žrtvi, što me nije nimalo začudilo jer znam kakav generano odnos imamo prema žrtvama, ali da niko, sem u jednom tenutku u završnoj reči javne tužiteljke, niko nije spomenuo žrtvu, nit je bilo pijeteta prema događaju. sudknja diktira u zapisnik jbte a neka tupsonka nemože da zapamti pa ova stalno ponavlja, uz obavezno zapeta i tačka. čak je terala i veštake da diktiraju u zapinik svoje zaključke jer nije mogla da zapamti jbte. tuženi je pokušao sve vreme da sestru okrivi, njegov advokat to sve podržavao, a sudkinja nijednom nije nikog opmenula na odvrane opaske o žrtvi pred rodbinom žrtve, užas. u uglu sedi neka žena i nešto ukucava u neki izanđali komp što nema veze sa tim predmetom, u čošku sudnice od vlage opao mater, vide se cigle
a tuženi, tj lik koji je ubio moju sestru, sedi tik ispred mene, gledam ga u potaljak...čoveče
nedostojno, bez pijeteta, ništa, kao da se ništa strašno nije dogodilo.
za njih i nije, za njih je to bila "obična saobraćajka sa smrtnim ishodom". da tako, t je kvalifikacija za koju je lik odgovarao,
obična saobraćajka, kako su mi objasnili i da ne smem emotivno na to da gledam!!!! jbte

to je naše sudstvo
rekla mi javna tužiteljka kad sam joj spomenula sve ovo da su jedino dobri uslovi u ovom smislu u onom specjalnom sudu

a moja sestra je samo te nedelje krenula u delta city da kupi cipele
tyson tyson 17:51 23.07.2013

Sudija Dred

Ironijom sudbine, posle višegodišnjeg ubijanja u pojam mladih generacija kretenizujućim programom TV PINK, sada je sin jednog ratnog profitera i bukvalno ubio jednu mladu osobu. A sramnim nepružanjem pomoći pokazao svu svirepost i beskrupuloznost porodice iz koje je potekao.





Šta si se narajcao, ukoči malo, smiri se...

O ozbiljnim stvarima raspravljaš na krajnje neodgovoran način, na radio talasima. Posle će ti đavo biti kriv kad te skinu s programa, biće "zavera bogatih i moćnih protiv čuvara vatre revolucije"...

A budi srećan ako neko, slušajući te, u afektu ne odluči da "uzme pravdu u svoje ruke" i izvrši teško krivično delo.

iqiqiq iqiqiq 09:21 24.07.2013

Re: Sudija Dred

Šta si se narajcao, ukoči malo, smiri se...

Malo mi smešno, a malo čudno kako vas nekoliko napadate Filipa, pregrubo za moj ukus, ali možda se znate i van virtualnog sveta, pa to zato radite.

Ne bih ovo čitala kao poziv za linč, a možda jeste za nijansu pristrasno, pisano sa emocijama, a i sam kaže da se u emisiji naslušao potresnih priča. Pa nemamo mi stomak za sve to, a krajnji utisak je da živimo u krajnjoj anarhiji i da nas svako može pokositi kao učesnika u saobraćaju i da će sudski proces biti neizvestan, pošto zavisi ko će kome više strpati u džep.

Zašto ne bi preuzeli na sebe konkretan zadatak da pronađemo podatke o sudovima i sudijama i da se proveri koliko je koji sudija imao sudskih slučajeva u poslednjoj godini, koliko su ti sporovi trajali, kolike su kazne određene za određena teška krivična dela i da li su te kazne u opsegu minimuma ili maksimuma. Samo sa tim pokazateljima bi moglo dosta toga da se zaključi. E onda sa tim podacima i imenima sudija pred Agenciju za borbu protiv korupcije i Ministarstvo pravde, zajednički sastanak plus neke ozbiljne medije uključiti.
Filip Mladenović Filip Mladenović 09:46 24.07.2013

Re: Sudija Dred

Odlična ideja. Predložiću koleginicama i kolegama iz Centra za istraživačko novinarstvo NUNS-a da pročešljaju blage sudske presude tokom poslednjih nekoliko godina za ovu vrstu krivičnih dela.
iqiqiq iqiqiq 09:49 24.07.2013

Re: Sudija Dred

Predložiću koleginicama i kolegama iz Centra za istraživačko novinarstvo NUNS-a

Divno, to bi bilo sjajno ako hoće da se bave time. Uvek mogu da uključe i studente sa Pravnog i studente sa Političkih nauka, tj buduće novinare koji hoće da praksom steknu iskustvo u oblasti istraživačkog novinarstva.
westvleteren westvleteren 11:33 24.07.2013

Re: Sudija Dred

Odlična ideja. Predložiću koleginicama i kolegama iz Centra za istraživačko novinarstvo NUNS-a da pročešljaju blage sudske presude tokom poslednjih nekoliko godina za ovu vrstu krivičnih dela.


Puna podrska, Filipe.
mariopan mariopan 16:33 24.07.2013

Re: Sudija Dred

Filip Mladenović
Odlična ideja. Predložiću koleginicama i kolegama iz Centra za istraživačko novinarstvo NUNS-a da pročešljaju blage sudske presude tokom poslednjih nekoliko godina za ovu vrstu krivičnih dela.

Ngde sam procitala da se blage kazne izricu zato sto su nam zatvori prepuni, u njima jednostavno nema vise mesta.
Nisam za to da se od ovog slucaja napravi primer za druge, nego da se objektivno sudi i njemu kao drugima. I on ima olaksavajuce okolnosti , nije bio pijan niti pod uticajem opijata, mozda mu je prva nesreca u zivotu...sve se to meri kada se odmerava kazna. To ciji je sin ne bi smelo da bude na tasu vage koja meri krivicu. Ne sudi se njegovom ocu, to ne bi smeli ni ovde na blogu da zaboravimo.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana