Društvo| Ekonomija| Život

Vruć vetar

jedi-knight RSS / 14.08.2013. u 19:10

Prolazi još jedan vedar i sunčan dan.
 
Sedim na terasi u svom stanu na jugu Španije i puštam da mi topao vetar šara po obrazima, pošto kosu nemam. Uopšte nije bitno gde živim; Španiju sam pomenuo zbog vetra jer ne bih znao kako da ga ubacim u priču, a vrlo je bitan. Taj vetar zove se Poniente i dolazi sa kopna. Suv je i nosi vrelinu španske zemlje, žute i spržene. Ovdašnji svet, na sam pomen ovog vetra, beži sa ulica u svoje domove, zatvara prozore i čeka noć. Ja, eto, tipično srpski, ne slušam savete i radim upravo suprotno. Telo mi je vlažno od znoja, odeća se lepi za kožu, usta suva kao da su puna zemlje, ali su mi svi prozori otvoreni, u inat.
Sloboda se ne rimuje sa razumom, bar ne na srpskom.
 
Ponosni smo ovih dana na na Ivanu Španović, Emira Bekrića, Dudaša, Kolašinca...Tako je malo potrebno da se osećamo ponosnim. Velike ljude imamo u sportu. Stvarno velike.
 
Pročitam, tako, blog o školi u Lebanu. Prikuplja se pomoć među blogerima. Ko ima ili ko zna nekog, da pomogne. Ima i žiro račun, krenula je i kampanja po društvenim mrežama. Svaka čast blogeri. Čestitam od srca svima koji su se pokrenuli da povrati dostojanstvo đacima i nastavnicima u Lebanu. Imamo mi dobre ljude.
 
Evo i ja želim da pomognem. Ja sam ne mogu mnogo, ali znam neke ljude koji lako mogu da reše problem. Pobogu, pa oni su prvi među nama jednakima. Njih smo birali jer su bolji, pametniji, vredniji, mudriji... Spremni su da pored svog posla koga nesumnjivo imaju, rade i veoma važne poslove za državu. Šta bi onda za njih bila jedna obična, mala škola u zabačenom kraju na jugu Srbije.
 
Kažu da je Đilas užasno bogat čovek. Siguran sam da sam može da kupi stolice za tu školu. Ne mora nikome ništa da priča. To nikako. Posle bi se svi sjatili da traže. Da pomogne, onako, od srca. Šta je to za njega, 4-5 evra po stolici. Ako nema da da, neka bar organizuje. Ne treba ni most ni metro, samo stolice. Sa naslonom ako može. 
 
Mrkonjić je, kažu, veoma sposoban. Na stranu politička pripadnost. Čovek zna posao. Gradio je po Africi, Aziji, Evropi...Gradio je mostove, puteve, pruge... Čak je i devojci napravio put do kuće, da ne gazi blato. Mogao bi da okrene par telefonskih brojeva i da završi da se prekreči ta škola i eventualno da joj se sredi krov. Nije to mnogo. Ne mora ništa javno da kaže, da ga ne razvlače posle na sve strane, samo da, onako ljudski, pomogne.
 
Velja Ilić se razume u kapitalne investicije. U to nas je ubeđivao godinama. Ovo nije ništa kapitalno, ovo je jedna mala škola u malom mestu. Mačiji kašalj ili, što bi Velja rekao pi...n dim. Može on to, bez da se zna. Šta je to za takvog vuka koji je prošao sito i rešeto i peške i na bageru. 
 
Mlađa Dinkić je ekonomski ekspert. Ma šta ekspert, Mag. Guru. Vudu. Seća li se neko knjige "Ekonomija destrukcije"? Sve puteve novca zna. Za njega tu nema tajni. Evo, sada nije više na vlasti pa ima vremena da potroši desetak minuta svog vremena i nađe neki pišljivi procentić iz nekog od raznoraznih fondova Evropske unije. On se bavio državnim budžetom onolike godine. Ne treba iz svog džepa, to nikako. Znamo da nema. Samo da pozvoni tamo gde ima i da pomogne da se, recimo, sredi školsko dvorište. Ni on ne treba da se javno hvali. Neka to uradi, onako, džabe. Bolje da niko ne zna. Svi bi ga posle cimali.
 
A Đelić harvardski đak? Ja u njega najviše verujem. Kladim se  da može veoma lako da ubedi rukovodioce u bar dve-tri kompanije: onako euforično, pun energije i entuzijazna, vedrine i pozitivnog duha, da poklone po par stotina  evra. Ja mislim da to nije mnogo za njih, što bi se reklo: diskretno.
 
A Naprednjaci? Koliko bi njima trebalo? Rekao bih, jedan udarac šakom o sto i stvar je rešena. Uopšte ne treba da se trude da uberu pokoji politički poen, ionako su najjači. Samo malo dobre volje i da...šakom o sto ili dlanom o dlan. Neka čeka Zvezda. 
 
Eto, odazvao sam se i ja javnom pozivu da pomognem. Nije mnogo, takoreći ništa, ali ako ja ne mogu, znam ko može pa, eto, ako neko slučajno poznaje ili sretne bar nekog od gospode koju sam pomenuo, neka im kaže da verujemo u njih i njihovu dobru volju i spremnost da pomognu. I bićemo ponosni.
Imamo mi velike ljude. I u sportu, a i šire.  
 
Duva tako taj vrući vetar, što se zove Poniente, duva kao fen. Sedim tako na terasi i puštam da mi šara po obrazima, pošto kosu nemam. Svi su se zatvorili u kuće kao da je epidemija, a ja sve otvorio, u inat. 
 
 


Komentari (45)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Dr M Dr M 19:46 14.08.2013

Inat


‚‚Svi su se zatvorili u kuće kao da je epidemija, a ja sve otvorio, u inat‚‚

Pravi Srbin...

Al`, kad pominjemo inat, možda ovi koje si pobrojao, i neki koje nisi, znaju da mogu da pomognu ali nemaju motiv.

Možda treba da se igra na inat.

Napišemo...ma, koj si mi ti Mrko, Veljo, Aco, kad ne moš ni jednu školu.....

A oni, Ti ćeš mi kažeš da ne mogu, baš oću, za inat!..

I eto i nove škole, ako se baš zainate.

Tebi preporuka bez ikakvog inata..
jedi-knight jedi-knight 20:01 14.08.2013

Re: Inat

‚‚Svi su se zatvorili u kuće kao da je epidemija, a ja sve otvorio, u inat‚‚

Pravi Srbin...


Pa vruć vetar doktore, nisam ja


stasava stasava 20:08 14.08.2013

Re: Inat


Napišemo...ma, koj si mi ti Mrko, Veljo, Aco, kad ne moš ni jednu školu.....


Ili pet ili ništa!




iqiqiq iqiqiq 20:10 14.08.2013

Re: Inat

Možda treba da se igra na inat.

pa jedino to, da im se kaže e kakve ste golje, nemate ni stolice da kupite školi u Lebanama.
Uzgred, mislim da nabrojani uglavnom promene postavku realnosti u glavi i nađu svaki izgovor da ne odvoje ništa od svojih teškom mukom stečenih para.
Dr M Dr M 20:11 14.08.2013

Re: Inat

Ili pet ili ništa!


...i onda, Vozi, Miškooo!
jedi-knight jedi-knight 20:13 14.08.2013

Re: Inat

Re: Inat
Ili pet ili ništa!


...i onda, Vozi, Miškooo!


Zamisli, zainate se i srede sve škole u Srbiji
niccolo niccolo 20:15 14.08.2013

Re: Inat

Zamisli, zainate se i srede sve škole u Srbiji

Stvarno vruć vetar tamo kod tebe...
Dr M Dr M 20:16 14.08.2013

Re: Inat

mislim da nabrojani uglavnom promene postavku realnosti u glavi i nađu svaki izgovor da ne odvoje ništa od svojih teškom mukom stečenih para.


Ili se sakriju iza procedure, kao ovi iz Zdravstva, kad je reč o retkim bolestima..

Izgleda da su se i oni zainatili da neće da hoćnu..
iqiqiq iqiqiq 20:20 14.08.2013

Re: Inat

Ili se sakriju iza procedure, kao ovi iz Zdravstva, kad je reč o retkim bolestima.

nemam reči, stvarno ne znam šta na to da kažem, vrhunac bezobrazluka, skupe se u Skupštini i zasedaju da bi rekli šta ne može. Kakva je to ministarka koja je došla da kaže šta ne može, ona je trebala da dođe sa svojim timom da kaže šta može. Imala sam mnogo bolje mišljenje o njoj pre ove današnje vesti.
Da smo u školi, ja bih rekla "glupa učenica" , neko joj daje zadatak da nešto reši a ona objašnjava šta ne može...
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:40 15.08.2013

Re: Inat

Napišemo...ma, koj si mi ti Mrko, Veljo, Aco, kad ne moš ni jednu školu.....

A oni, Ti ćeš mi kažeš da ne mogu, baš oću, za inat!..


Odlična ideja!

A, tebi viteže jer sve nešto razmišljam ko li će tu zemlju u kuću iz inata puštenu, čistiti...preporuka iz inata
jedi-knight jedi-knight 14:25 15.08.2013

Re: Inat

preporuka iz inata



stasava stasava 19:57 14.08.2013

šansa

A može i Ministarstvo prosvete, kad već ne može siromašna opština.
Трогодишњи пројекат „Друга шанса“, чији циљ је описмењавање одраслих, коштао је четири милиона евра донације ЕУ и још три милиона које је обезбедило Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Највећи део ових средстава потрошен је за „промоцију, имплементацију, едукацију“... У клупе је село око 7.100 одраслих ученика, али је чак трећина одустала.
Izvor-Večernje novosti

A Naprednjaci? Koliko bi njima trebalo? Rekao bih, jedan udarac šakom o sto i stvar je rešena. Uopšte ne treba da se trude da uberu pokoji politički poen, ionako su najjači. Samo malo dobre volje i da...šakom o sto ili dlanom o dlan. Neka čeka Zvezda.

Ne šakom o sto, reče nurudin da nemaju ni stolova ni stolica!
srdjan.pajic srdjan.pajic 19:59 14.08.2013

?

Jel i ovde treba nešto da potpisujemo?
iqiqiq iqiqiq 20:15 14.08.2013

Sa obe strane

Bila i ja u inostranstvu, zamalo da ostanem. I đavo mi ne da mira u tim lepim danima, umesto da uživam, a ja svaki dan na netu čitam vesti iz Srbije. I nerviram se...Pa što ne može ovako, a što ne može onako...

Sada sam ovde u Srbiji, već neko vreme i mnogo mi je jasnije. Problem je što smo hrabri samo u svojoj kući, na poslu niko ne sme da pisne, da nešto kaže nadređenom. I tako svuda, u svakoj firmi, a ljudi nezadovoljni. Oni koji se pobune trpe mobing, ili dobiju otkaze. Onda ovi ostali misle "dobro je da se nisam izlanuo, sada bih i ja nadrljao".

Tako da mi je sada jasno zašto nema para, zašto propadamo, zašto dovodimo naše strance, računamo možda će oni imati hrabrosti da kažu "car je go".
Da, imamo glupe i nesposobne političare, ulizičke državne službenike, svako se stara da mu stomak bude pun, a kako je komšiji, ma nema veze, nije to moja briga...

Od tog silnog ćutanja zaboravismo i da mislimo, sada i da nas pitaš a šta može da se uradi, nemamo pojma, blejimo i gledamo ko će da dođe da nas ošiša
jedi-knight jedi-knight 20:27 14.08.2013

Re: Sa obe strane

Sada sam ovde u Srbiji, već neko vreme i mnogo mi je jasnije. Problem je što smo hrabri samo u svojoj kući, na poslu niko ne sme da pisne


Po mom mišljenju nama fali samopoštovanje, a zatim i samopouzdanje.
Srećna okolnost je što nam taj gubitak samopoštovanja nije karakterna osobina, naprotiv. Zato sam i pomenuo sportiste. Mi smo rođeni takmičari i rođeni pobednici. U odnosu na veličinu zemlje, broj stanovnika i sredstva koja se ulažu u sport, svetsko smo čudo. Pogledajte Noleta. Setite se košarkaša i to u vreme sankcija i da ne nabrajam...
Samo taj duh treba da prenesemo i na ostale oblasti.
iqiqiq iqiqiq 20:37 14.08.2013

Re: Sa obe strane

Po mom mišljenju nama fali samopoštovanje, a zatim i samopouzdanje.



To je verovatno nešto što treba kolektivno rešavati sa stručnjacima, psiholozima i psihijatrima. Može da se izleči, ali ne kod svih. Posebno ne samopoštovanje...ako puste da ih neko non stop gazi a onda se kukavički razračunavaju po autobusima mlateći slabije od sebe, deru se na decu, pa na šalterske službenike (kao da su oni na kraju lanca odgovorni što je ceo sistem u kolapsu)...

hvala ti na lepom i pozitivnom razmišljanju, to, veruj mi, možeš samo kada na neko vreme iskočiš "iz ključalog lonca". Ovde na duže kada se krčkaš, moraš da izgubiš nešto od normale.

Nole je heroj, ali on je dovoljno mlad otišao i kruži svetom, ostao je zdrav u glavi. Da je morao da radi u Ministarstvu sporta neko vreme ili nekoj takvoj instituciji, ne znam, jeste on momak kao od čelika, ali bilo bi zanimljivo videti da li bi se transformisao

Setite se košarkaša i to u vreme sankcija i da ne nabrajam...
tu je radio inat protiv NATO, a sad nas drndaju naši, tu je teže smisliti rešenje
angie01 angie01 21:33 14.08.2013

Re: Sa obe strane

Ministar prosvete je duzan da zna u kakvom su stanju skole i da na vreme reaguje.

Pri tome, lokalna samouprava je opet duzna da na zahtev direktora pritekne u pomoc, ako nema svoja sredstva-posto se radi o nerazvijenoj opstini, da obavesti Ministarstvo- skola u stanju u kome se nalazi, nije sposobna da radi i tu nema vise price, mora da se nadje resenje.

Glavna fora je jos, sto je evropska investiciona banka poslala u dva maha ogromne donacije da se skole u Srbiji srede- gde su te pare? Ministarstvo je za tu lovu bilo zaduzeno.

I od svih kadrova koji za nase pare sede u stolicama koje drze funkcije koje su odgovorne za ovakve stvari, o njima treba da brinu i da ih resavaju, mora dobri profesor nurudin da se dovija, kako bi njegovi djaci mogli da koliko/toliko pristojno slusaju nastavu.

Onda nek nurudin dobije i platu tih ljudi kojima je to posao!

Ne znam samo gde u ovom slucaju nestade veliko srbovanje, jer mu je ovde mesto- da pomognu kada je neko u nevolji, pa jos deca u skoli.

I ko je sada na listi domoljubaca i domomrzaca, kako je retrogradno cuveni funkcioner na vlasti i profesor na fakultetu prozvao gradjane ove zemlje, podelivsi ih, a da niko to nije trazio, po svojim sopstvenim merilima, pu, pu, postoji mogucnost da doticni sedne u ministarsku fotelju prosvete.

Sta god drugi pomogli i nurudin uspeo da uradi- Ministarstvo prosvete je duzno da skolu u Lebanima osposobi za pristojno pohadjanje nastave- naci, otvoreno pismo, pa u sve medije, skupstinu,...


i Vesa komtrejd, da im donira kompjutere!
mirelarado mirelarado 21:55 14.08.2013

Re: Sa obe strane

Samo taj duh treba da prenesemo i na ostale oblasti.


Кад би некако тај врућ ветар могао да циљано усмериш према овима које апострофираш у тексту...
jedi-knight jedi-knight 21:56 14.08.2013

Re: Sa obe strane

Re: Sa obe strane
Samo taj duh treba da prenesemo i na ostale oblasti.


Кад би некако тај врућ ветар могао да циљано усмериш према овима које апострофираш у тексту...


Kao što rekoh, ovdašnji se zatvore i čekaju mrak da padne
iqiqiq iqiqiq 21:59 14.08.2013

Re: Sa obe strane

mirelarado
Samo taj duh treba da prenesemo i na ostale oblasti.


Кад би некако тај врућ ветар могао да циљано усмериш према овима које апострофираш у тексту...

Ma nekako mislim ako mi možemo da živimo paralelno, da izolujemo političare, izopštimo ih iz društva. Ne pričam ništa nerealno, nego baš ono, ne pišu novinari ništa o njima, ne slušamo njihove glupe izjave, ne obaziremo se na njihove glupe predloge, sve krenemo da radimo mimo njih, verujem da bi nam se razbistrilo u glavi i da bi se bolje osećali
jedi-knight jedi-knight 23:04 14.08.2013

Re: Sa obe strane

Ma nekako mislim ako mi možemo da živimo paralelno, da izolujemo političare, izopštimo ih iz društva.


Plašim se da su on izopštili nas
mirelarado mirelarado 23:14 14.08.2013

Re: Sa obe strane

jedi-knight
Ma nekako mislim ako mi možemo da živimo paralelno, da izolujemo političare, izopštimo ih iz društva.


Plašim se da su on izopštili nas


Па наравно. Они већ имају своју паралелну реалност и у њој се одлично осећају.
razmisljam razmisljam 00:12 15.08.2013

Re: Sa obe strane

mirelarado

Кад би некако тај врућ ветар могао да циљано усмериш према овима које апострофираш у тексту...


Ех, Мирела, па је л' код нас фенирао онај топли фен из АфрикА данима, колико до ономад, па се ништа зглавно није догодило, осим ове данашње ружне вести о томе да Правилник о слању пацијената у иностранство не може да се мења?
nim_opet nim_opet 00:53 15.08.2013

Re: Sa obe strane

Glavna fora je jos, sto je evropska investiciona banka poslala u dva maha ogromne donacije da se skole u Srbiji srede- gde su te pare? Ministarstvo je za tu lovu bilo zaduzeno.


Eh Angie.......u Srbiju je uslo, od 2000 godine (da ne cepidlacim, jeste bilo Srbija i Crna Gora) do 2008, barem kako meri UNCTAD, 27 Milijardi dolara direktnih stranih investicija (http://unctadstat.unctad.org/TableViewer/tableView.aspx), pa se i dalje jedva batrgamo.

Od 2001 do 2011 je uslo, razvojne pomoci (dakle novca itd. koji ne vracamo, nisu u pitanju krediti - http://www.evropa.gov.rs/evropa/ShowDocument.aspx?Type=Home&Id=843) skoro 7 milijardi evra - od toga za razvoj ljudskih resursa (gde se racuna i obrazovanje malo vise od 900 miliona evra) pa nikom nista.

Kartelisane, namestene i netransparentne javne nabavke i poreski sistem jedu ovo drustvo - ne drzavu, nego samu drustvenu supstancu - jedu ljude, jedu decu, jedu skole, puteve i sve ostalo.
iqiqiq iqiqiq 08:02 15.08.2013

Re: Sa obe strane

jedi-knight
Ma nekako mislim ako mi možemo da živimo paralelno, da izolujemo političare, izopštimo ih iz društva.

Plašim se da su on izopštili nas


jooj kako si mi to fino saopštio

čekaj, nemoguće

i šta ćemo sad?

iqiqiq iqiqiq 08:05 15.08.2013

Re: Sa obe strane

Onda nek nurudin dobije i platu tih ljudi kojima je to posao!

vidi, na takvim ljudima nekako i opstaje ceo sistem,naravno on ne dobije tu platu od onih koji ne rade ništa, ali dokle će tako moći...
mirelarado mirelarado 08:56 15.08.2013

Re: Sa obe strane

Ех, Мирела, па је л' код нас фенирао онај топли фен из АфрикА данима, колико до ономад, па се ништа зглавно није догодило, осим ове данашње ружне вести о томе да Правилник о слању пацијената у иностранство не може да се мења?


Jeсте, али апострофирани седе по климатизованим просторијама и лимузинама, њих овдашња спољашњост и стварност не дотичу.
jedi-knight jedi-knight 10:33 15.08.2013

Re: Sa obe strane

jooj kako si mi to fino saopštio

čekaj, nemoguće

i šta ćemo sad?

Pa kao što reče, da živimo paralelno, da izolujemo političare, izopštimo ih iz društva. Nas je više.

iqiqiq iqiqiq 10:41 15.08.2013

Re: Sa obe strane

jedi-knight
Pa kao što reče, da živimo paralelno, da izolujemo političare, izopštimo ih iz društva. Nas je više.

Pa to i radimo: Nurudin umesto opštinskih vlasti sakuplja sredstva za školu, Jelica umesto ministarstva zdravlja pokreće akcije za rešavanje problema bolesne dece, Free i ekipa opominju ministre/sud/policiju da rade svoj posao...
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:42 15.08.2013

Re: Sa obe strane


Po mom mišljenju nama fali samopoštovanje, a zatim i samopouzdanje.

Samopoštovanja bi mogli više da imamo, ali samopouzdanja nam ne fali, jedino što se kod nas ono zove - kurčenje.
iqiqiq iqiqiq 18:43 20.08.2013

Re: Sa obe strane

Samo taj duh treba da prenesemo i na ostale oblasti.

neko te je čuo, pa si krenuo da menjaš mainstream države, od negative ka pozitivi
bravo

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:449948-Da-li-su-i-zasto-Srbi-quotnegativniquot
arianna arianna 21:18 14.08.2013

:))

Sedim na terasi u svom stanu na jugu Španije i puštam da mi topao vetar šara po obrazima, pošto kosu nemam. Uopšte nije bitno gde živim; Španiju sam pomenuo zbog vetra jer ne bih znao kako da ga ubacim u priču, a vrlo je bitan. Taj vetar zove se Poniente i dolazi sa kopna. Suv je i nosi vrelinu španske zemlje, žute i spržene.

mudri ljudi su na vreme otišli sa ovih prostora



iqiqiq iqiqiq 08:03 15.08.2013

Re: :))

mudri ljudi su na vreme otišli sa ovih prostora

a najmudriji se vraćaju kao ministri...
libkonz libkonz 21:21 14.08.2013

Velja

Bio sam u tazbini prošle godine i krenemo na slavu kod ženine sestre od tetke. Ona u nekom zabačenom selu, a put dobar, kad odjednom rupa do rupe. Morao sam da vozim baš sporo nekoliko kilometara, a posle opet dobar put. Kad smo došli na slavu, pitam tasta koji je vozio drugi auto, zašto nisu sredili i tih par kilometara, kad vidim da su sredili skoro ceo put. Nasmeja se tast i reče mi razlog: "ljudi iz tog sela nisu hteli da glasaju za Velju!"
Ne znam da li u leskovačkom kraju ima neki Bidža, Palma, Velja... kome mogu dati glas ako sredi gimnaziju u Lebanu.
mariopan mariopan 21:41 14.08.2013

...

Teško je imati samopouzdanje i ponos kada si ovako siromašan.

Padalo i meni na pamet juče da pišem bogatim javnim ličnostima, da molim za pomoć, jer ono što vidim teško će se zakrpiti sa ono para koliko možemo mi da skupimo, pa toj deci sve treba, sve, oni nemaju gotovo ništa.

Onda u meni proradi bes, pa mi imamo DRŽAVU i plaćene službenike ove države kojima je POSAO da brinu o deci, o školama, o obrazovanju?

Ne mogu ni da gledam te slike urušenih plafona, buđavih prozora, propalih podova, mogu samo da zamislim kakvi su im toaleti (ako ih imaju) - u 21. veku?

Koja je to SRAMOTA ZA MINISTARSTVO OBRAZOVANJA, VLADU SRBIJE, POSLANIKE i SVE koje si nabrojao, zato što oni stvarno mogu, oni ovo mogu da reše ODMAH i brže i bolje nego svi mi zajedno.

Ako se ogluše, ako ništa ne urade, izgubiće oni mnogo više, jer ovo se ne zaboravlja, a biće još izbora, tada ćemo ove slike kačiti svuda, da se vidi kako su radili.
Kao što kažeš imamo inat, i nekada je dobro da ga imamo.
libkonz libkonz 21:44 14.08.2013

Re: ...

Teško je imati samopouzdanje i ponos kada si ovako siromašan.

ne daj bože šta ti majka misli, daj bože šta ti Hrvati misle.
mariopan mariopan 21:52 14.08.2013

Re: ...

libkonz
Teško je imati samopouzdanje i ponos kada si ovako siromašan.

ne daj bože šta ti majka misli, daj bože šta ti Hrvati misle.

Daj Bože
Dr M Dr M 22:05 14.08.2013

Re: ...

libkonz
Teško je imati samopouzdanje i ponos kada si ovako siromašan.

ne daj bože šta ti majka misli, daj bože šta ti Hrvati misle.


Timeo Croata et dona ferentes..

iqiqiq iqiqiq 08:00 15.08.2013

Re: ...

pa mi imamo DRŽAVU i plaćene službenike ove države kojima je POSAO da brinu o deci, o školama, o obrazovanju?

nemamo...

da imamo, valjda bi neko od njih imao mozga, ako ne srca, pa našao neko rešenje, umesto što nas zasipaju smećem od izjava, šta ne može i zašto ne može.
libkonz libkonz 08:22 15.08.2013

Re: ...

Timeo Croata et dona ferentes..

Znam, doktore, znam.
expolicajac expolicajac 22:15 14.08.2013

Pozdrav

Samo da se javim da sam pročitao.
Edit: u vukojebini je sve isto.
jedi-knight jedi-knight 22:17 14.08.2013

Re: Pozdrav

Pozdrav
Samo da se javim da sam pročitao.


Pozdrav Ex
mariopan mariopan 22:45 14.08.2013

Re: Pozdrav

expolicajac
Samo da se javim da sam pročitao.
Edit: u vukojebini je sve isto.

Jel se ti to javljaš sa odmora?
Pa što si tamo išao?
docsumann docsumann 09:35 15.08.2013

ovog ljeta

me od neizdržive sparine, u nekoliko navrata, spasila upravo ljetna bura, suv i topao vjetar, ali na kojem se nisam znojio ni na +38 ...

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:43 15.08.2013

Re: ovog ljeta

I samo da znaš, i kod nas duva vetar, al severac...na 15 stepeni je leto sabio. Džaba mi kosa.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana