Region

posipam drum laticama ruza vecem od sebe

Srđan Fuchs RSS / 16.08.2013. u 19:01

dok se nadam da ce nam Bojan sistematizovati misao spram dogadjaja u Egiptu, i slusajuci Doc Soo Man-ova drugara Jah Tootha, rek'o da podelim nekolicinu sopstvenijeh zapazanja o tragediji Egipta sa onih par drugara i nezlonamernim prolaznicima, ovlena sa Zajona...


 uzgred budi receno, nije mi jasna potreba odredjenih blogera da vredaju bliznjeg mu, ili nebliznjeg kakogodj, Choveka Chovu, kolegu piskarala s druge strane ekrana, samo zato jerkaj ne dele njegovu zbilju? zasto? ne moze da se kaze, "choek, buraz, nish te ne razumem, zakaj tak mislish kak mislish", nego odmah i srazu polivachina?! ja to ne dimvi drukche vec kao potrebu izbedachenih ljudiju da bedache dalje oko sebe. so, peace upon you, Rasta, shalom aleichem, selam aleikhoum. a jaa, skladno tome, ne zarezujem takve dva posto. id'te mrz'te sopstvene senke i odraze u zerkalu.

 Egipat? ovo je strashno. ne moze choek da gibne samo zato jer je drukchi od tebe ili mene. da ga spaljujesh zivog jer si ti, OMG, tol'ko brilijantiji od njega? sekularan, a on religiozan? nema niti jednog jedinog obrazlozenja dostupnog humanoj svesti i chuvstvu koje moze obrazloziti nihilaciju Drugoga, choeka.

 nasha perspektiva... prichah danas sa mladim Palestincem (Muslimanom, zapravo izraelskim drzavljaninom i gradjaninom, al' da se ne varamo, njegova simpatija nije u Knessetu-Parlamentu Drzave Izraela, njegova simpatija je sa njegovim sunarodnicima s druge strane Zida), obezbedih mu danaske dvostruku mesechnu zaradu, 24 godine ima dechko, ja sam napunio 24 u Izraelu kada sam dosho, goli serbijanski golja, pre 15 leta to beshe. oni plachu kod kuce kada gledaju vesti iz Kaira. placu ljudi. nisu fanatici vere, ono, fina, gradjanska i dobrostojeca jerusalimska obitelj s lepom kucom.

 razmishlljam o Izraelu, njegovoj buducnosti, ja sam Srbaelac, pobishe mi dushmani Totalitarnosti zidovsku obitelj pre jednog stoleca, a Srbinche sum, giljali su moji robiju kod Tita jer su bili razlichiti (od mase) . moze li mir Izraela i Palestine da izvuche ovaj region iz haosa, da ga smiri? ja sam miran. 'oce l' biti nuklearnog rata, babo, babo?

down. fadin. hal9000. can u hear me... here... me... human... huh... man.

 

 

 



Komentari (168)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

docsumann docsumann 19:16 16.08.2013

zemlja na nebu, pakao na zemlji


svi smo mi u velikoj klopci

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 19:26 16.08.2013

Re: zemlja na nebu, pakao na zemlji

Babylon is a full trap, i c that, my man.
mariopan mariopan 19:33 16.08.2013

Re: zemlja na nebu, pakao na zemlji

svi smo mi u velikoj klopci



Za blog
drzura drzura 18:16 17.08.2013

Re: zemlja na nebu, pakao na zemljijavascr



kao u paklu !!!
jedi-knight jedi-knight 20:56 16.08.2013

...

uzgred budi receno, nije mi jasna potreba odredjenih blogera da vredaju bliznjeg mu, ili nebliznjeg kakogodj,


Ni meni. I ne samo blogera
satinelle satinelle 21:18 16.08.2013

Re: ...

ja to ne dimvi drukche vec kao potrebu izbedachenih ljudiju da bedache dalje oko sebe. so, peace upon you


Nisi jedini koji to primećuje. Valjda ima još neizbedačenih, da bar smeju da pročitaju blog, ako nemaju dozvolu da komentarišu, jer čim zinu, a nisu u "ekipi", zalepe im usta prostačinom, tako da... ko je raspoložen za takav način rasprave, taj se ubedači još više, a posle se pita šta mu je to trebalo?! Niko ne može da zna ko je iza ekrana i kome si nalupao gluposti da bi ispao faca u društvu. Baš bedno, ali na to sve svela komunikacija na ovom blogu. Ja ne bedačim dalje, smatram da sam realna. Peace upon us.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 13:18 17.08.2013

Re: ...

ne znam sta je to. dobro, otpocetka je bilo raznih virtualnih stvorova skrivenih iza laznih imena, bilo je dobacivanja i prepucavanja usled. ovo je novo, ako nisi u taboru... no dobro, proci ce i to. u sustini beznacajan problem, kada pogledas, jedino sto ako nesto kao volis da caskas po drustvenim mrezama, onda takve stvari umaraju. a ovo da je ljudsko bice cesto nesposobno da se stavi u poziciju drugoga je opste i staro mesto.
satinelle satinelle 02:09 18.08.2013

Re: ...

a ovo da je ljudsko bice cesto nesposobno da se stavi u poziciju drugoga je opste i staro mesto.


Razumno ljudsko biće je obično sposobno da se stavi u svaku poziciju, jer saoseća, oseća, želi da razume. Mada to u našim uslovima nije uslov. To je prepreka.
Elem, Egipat je samo jos jedna prepreka da Amerika zaista postane zemlja snova. Ni to nije problem! Problem je što naših par stotina građana uživa dok letuje. Ne mogu da verujem u takva ljudska bića, pogotovo sa ovih prostora. Meni bi preselo!
blogovatelj blogovatelj 21:00 16.08.2013

Ja odmah sa trolom

Dok Budimac ne napiše blog
Ili bar Aleksandra.
Kako se najlakše komunicira između Tel Aviva i Džeruzalema, a kako najlakše od Džeruzalema do Mrtvog Mora. I koliko to zadovoljstvo košta.
Planiram put za Srbiju, a našao sam nepodnošljivo jeftine karte do Izrailja, pa mi nekako grehota da propustim to. Jes da svi avioprevoznici izuvaju sa cenom odatle ka Balkanu, ali i to ću valjda da izbunarim jeftinije mallko.
srdjan.pajic srdjan.pajic 23:45 16.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

giblo
komunicira


Komutira?

Aleksandra je, nadam se, na bezbednom, zabarakadirana u nekom odmaralištu pod zaštitom veće tenkovske divizije, i ubrzano pakuje kofere, što sam joj vidovito preporučio još na njenom poslednjem blogu. A i Budimac sigurno ima pametnija posla (istražuje kako su Ameri umešani u sva ta dešavanja, dok udara keramiku na dno od bazena).




freehand freehand 00:12 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

srdjan.pajic
giblo
komunicira


Komutira?

Aleksandra je, nadam se, na bezbednom, zabarakadirana u nekom odmaralištu pod zaštitom veće tenkovske divizije, i ubrzano pakuje kofere, što sam joj vidovito preporučio još na njenom poslednjem blogu. A i Budimac sigurno ima pametnija posla (istražuje kako su Ameri umešani u sva ta dešavanja, dok udara keramiku na dno od bazena).





Ako bi se negde u nekoj vestici pojavilo da je od strane nasilnih islamističkih antiameričkih i antiglobalističkih demonstranata povređena šapa maci pomoćnika drugog sekretara američke ambasade u Kairu - bi li to pobudilo malo empatije kod boulderske drugosrbijanske napredne omladine?
a_jovicic a_jovicic 01:15 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

srdjan.pajic
A i Budimac sigurno ima pametnija posla (istražuje kako su Ameri umešani u sva ta dešavanja, dok udara keramiku na dno od bazena).

'Vala taj Bojan ... pa zar sad u prelomnim sveCkim trenuTcima! ... nego dok se on ne javi (uz rizik da zazvučim kao bezdušni dr*adžija ... jel' ipak je ovaj blog o besmisli dešavanja dole a ne o geo-politici) ... moram da podelim neka saznanja od ljudi koji dole bejahu ne samo turistički pa me makar autor za vjeke vjekova banovao (ako već nije) ... il' potvrdio da se i u komšiluku pojavila slična govorkanja

Elem, (bonda, bonda, laki, laki) ... domaćini mojim prijateljima rekoše da je ceo cirkus (ne ovo od pre par dana nego "deMorsizacija" ) dole izbio zbog para ... al' (paz' sad "teorije zavere" ) ... em' što je umešan komšiluk em' i mrski globalisti ...

Naime, tvrde da je Morsi napravio trange-frange kombinaciju sa komšijama (uz obilno posredovanje "Velikog Brata" ) da im ustupi deo Sinaja koji bi oni dragovoljno dali Palestincima da tamo formiraju svoju državu i da se tako napravi neko trajnije mirovno rešenje ("Okupirane oblasti" više ne bi bile okupirane a Palestina bi dobila medjunarodno priznanje ... al' malo izmeštena na zapad). E sad ... naravno ... Morsi je za to dobio neke novce ... medjutim nije baš to uradio transparentno tako da kad su generalisimusi saznali za deal ispalo je da para nigde nema ... i dok oni njemu lepo pružaju "gostoprimstvo" ne bi li se pokajao i dao im njihov deo ... ovaj odlučio da se ipak kocka (a verujem da ulog nije mali) ... i tako poče haos


Znam da deluje suludo al' dešavale su se i suludije stvari u ljuCkoj istoriji ... i svakako ne pretendujem da je sve što rekoh istina i samo istina već samo prenosim tračeve ... a kao i u svakoj velikoj partiji političkog pokera oni koji plate ceh su obični gradjani (koje god vere bili)

Evo za "iskupljenje" jedna numera iz našeg komšiluka ... nije baš o ljubavi medju narodima al' Mile lepo opisuje ovdašnju kaljugu ...



EDIT:
Osim spominjanja para, izgleda da je ovom pričom o Sinaju pripreman teren još od oktobra prošle godine ...

A Palestinian state in Sinai?
Egyptians believe Morsi in cahoots with US, Israel
blogovatelj blogovatelj 01:59 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

Komutira?

Vidi se da komjutuješ na dnevnoj bazi od kuće do posla.
Postaćemo uskoro ko Tzane...

istražuje kako su Ameri umešani u sva ta dešavanja, dok udara keramiku na dno od bazena

hajkula1 hajkula1 02:17 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

srdjan.pajic
giblo
komunicira


Komutira?

Aleksandra je, nadam se, na bezbednom, zabarakadirana u nekom odmaralištu pod zaštitom veće tenkovske divizije, i ubrzano pakuje kofere, što sam joj vidovito preporučio još na njenom poslednjem blogu. A i Budimac sigurno ima pametnija posla (istražuje kako su Ameri umešani u sva ta dešavanja, dok udara keramiku na dno od bazena).



Kažu da je u Hurgadi bezbedno, nema pucanja. Turističko mesto, pa znaju da žive od toga, ili tamo nema zgrada, institucija... Ne znam.

Mislim na nju.
A ovo za Budimca nisi ni duhovit, ni ... a ne znam baš šta si uspeo sem da izbedacis
maksa83 maksa83 05:54 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

Morsi je za to dobio neke novce ... medjutim nije baš to uradio transparentno tako da kad su generalisimusi saznali za deal ispalo je da para nigde nema ... i dok oni njemu lepo pružaju "gostoprimstvo" ne bi li se pokajao i dao im njihov deo ... ovaj odlučio da se ipak kocka (a verujem da ulog nije mali) ... i tako poče haos

Znam da deluje suludo al' dešavale su se i suludije stvari u ljuCkoj istoriji ...


To uopšte nije suludo. Ne znam to za Sinaj i dogovor sa Palestincima, ali VRLO pouzdano znam da su egipatski Generali vrlo specijalna i zajebana sorta, otpr. nešto kao DB ovde. To nisu vojnici u službi naroda i države nego autohtona sila za sebe (sa visokim koruptivnim potencijalom, naravno) - šačica ljudi sa skoro neograničenom moći. Tako je praktično oduvek, tj. još od vremena Mubaraka koji je dozvolio da zauzmu nedodirljiva mesta i pozicije moći u zamenu za lojalnost njemu, tj. zaštitu. Mubarak nije bio apsolutni vladar Egipta nego je praktično kohabitirao sa njima u zamenu za tu zaštitu, tj. omogućio im je sve to. Ako si hteo da izvedeš bilo šta kapitalno morao si da budeš dobar sa njima (to znači da ih podmićuješ, a pričamo o kapitalnim stvarima, investicijama reda veličine milijarde dolara, ne neki kafa-i-šećer-u-kocke mito). Sve sme da se menja dok god to ne ugrožava njihovu poziciju u društvu, tako da se ne bih šokirao da se sve ovo dešava ili zato što je neko probao da ih (generale) zavrne za pare ili percipiraju neko ustrojstvo/osobu kao pretnju sopstvenoj poziciji.
ciracirafm ciracirafm 06:12 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

Generali su povlascena klasa jos od revolucije 1952. godine i zbacivanja kralja Faruka.Oni sebe gladaju kao na cuvare iste,sto ,naravno,sa sobom donosi brojne finasijske privilegije i poslove,koje se kumuliraju vec decenijama.
Sa druge strane,ni Muslimasnska braca nisu golje.Zahvaljujuci popustljivosti Sadata i Mubaraka ,tokom 4 decenije , razgranali su mrezu svojih preduzeca,banaka,medicinskih i obrazovnih ustanova.I ne samo to,uspeli su tokom tog perioda da dobrano podriju naseristicki sekularizam u egipatskom drustvu.
ciracirafm ciracirafm 06:19 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

Ubijati mirne demonstrante je zlocin,ali nema podataka da je nasa javnost pre nekoliko decenija osudjivala Nasera za slicne postupke ili da je prekinula veze sa Egiptom kada je ovaj obesio vodju Muslimaske brace Sajeda Katiba 1966. godine.Mozda zbog toga sto je Tito voleo Nasera a Naser Ruse?
ciracirafm ciracirafm 06:22 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

Naser o Muslimanskoj braci:

maksa83 maksa83 07:38 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

Generali su povlascena klasa jos od revolucije 1952. godine i zbacivanja kralja Faruka.Oni sebe gladaju kao na cuvare iste,sto ,naravno,sa sobom donosi brojne finasijske privilegije i poslove,koje se kumuliraju vec decenijama.

Sve dođe i ode, al' oni ostaju i ništa se tamo ne dešava bez njihovog pristanka, oni hoće svoj deo para i moći, a ako izostane pristanak ili njihov deo onda se izvode tenkovi na ulice. Skoro neograničena sirova moć koncentrisana u rukama šačice ljudi, od toga se ne odriče tek tako.

Uzgred, moj izvor znanja o Egiptu je ovaj čovek koji je sticajem blesavih okolnosti porodični prijatelj već 40-ak godina (dotle da sam morao da ga zovem Uncle Hamza pošto se između ostalog neuspešno ložio na moju tetku koja je u to neudato vreme izgledala kao bujnija varijanta Sharleen Spiteri, pevačice grupe Texas ; ). On mu dođe otpr. kao neka aproksimacija Đinđića tamo. Živopisan lik koji je doživeo i da ga MI5 zgrabi na morning partyju kod Kraljice pošto mu je smeštena optužba da je planirao atentat na ministra građevinarstva i još neke zvaničnike (i pušten posle godinu dana istrage pošto to nije imalo veze sa životom). O njemu može zanimljiva knjiga da se napiše.
antioksidant antioksidant 08:02 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

tetku koja je u to neudato vreme izgledala kao bujnija varijanta Sharleen Spiteri

što bi rekli u asteriksu za klepatru:"kakav nos!!!"
maksa83 maksa83 08:15 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

antioksidant
tetku koja je u to neudato vreme izgledala kao bujnija varijanta Sharleen Spiteri

što bi rekli u asteriksu za klepatru:"kakav nos!!!"

Pazi, pljunuta, aj šit ju not.

antioksidant antioksidant 08:40 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

Pazi, pljunuta, aj šit ju not.


pazi, zovi me hamza
maksa83 maksa83 08:43 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

antioksidant
Pazi, pljunuta, aj šit ju not.


pazi, zovi me hamza

Ok!

(Neće ti smetati što je 1952. godište i što se sve to dešavalo pre 30+ godina? Mislim, to bi bio ejdžizam, a to nije lepo...)
antioksidant antioksidant 08:55 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

Neće ti smetati što je 1952. godište i što se sve to dešavalo pre 30+ godina?

sve sam ja to skontao
ali tamo gde smo godine nisu bitne
dopuna - a jasno je da je tetka bar malo starija od tebe a ti si 83?
maksa83 maksa83 08:59 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

dopuna - a jasno je da je tetka bar malo starija od tebe a ti si 83?

Da, da ... glava starca, telo pionira.

Borim se sa tih 83, al' mi niko ne bi dao preko 55. 58 max.
antioksidant antioksidant 09:03 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

58 max

:)
novi nadimak
(i ciljana brojka kilograma)
(nema kuke :))

dopuna

pominjala je bocvena skorije a uklapa se
Da, da ... glava starca, telo pionira.

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 14:24 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

dž karte za izru, tu oko 180-200 jura su preko Wizzair-a Budapest Tel Aviv i Bucuresti Tel Aviv (nove destinacije od ove godine, uštedeo sam deci 1500 evra ove godine samo na razliku što ne moram Joke About Time-om da letim). Zg preko El Ala, Bg preko Joke About Time-a i Skopje preko Turkish Airlinesa su skuplje u proseku 100-150 jura (poslednja varijanta je iscimavanje do zla boga, jer se čeka satima i stiže noću i đetleguješ danima posle leta). sada su i skuplje karte jer je sezona jevrejskih praznika (kajanje za ovo, kajanje za ono) pa uglavnom dolaze Jews from Abroad pa ih šišaju za aviokarte... Pegasus turski s presedanjem u Stambolu gubi kofere, pouzdanost u gubljenju kofera im je tu negde 25 do 30 odsto, tojest jedan na svaka tri, četiri kofera garant gube. Jerusalem Tel Aviv najpovoljnije busevima (povratna buska na toj relaciji je 6 evra, dakle 660 dindži, što je jeftinije nego 1 pravac BG-NS). za Sabbath ne radi javni prevoz pa mora nekim šatl busićima, što košta 6 evra u jednom pravcu. preko nedelje (nedelja počinje u nedelju i završava se u petak), može i vozom da se ide, što je sporija, skuplja ali pitoresknija varijanta. zadovoljena trolica?

za ovaj dogovor sa Morsijem i alternativnom Palestinom na Sinaju nisam čuo, mada priznajem da nisam ni pratio vesti o pregovorima i da sam se iznenadio da je Netanjahu pristao da ih uopšte otpočne. moguće da je ste loše interpretirali vesti, i da zapravo da se reši tkz. Right of Return, povratak izbeglica je ponuđena možda neka sinajska opcija, pošto Izraelu ne znači previše da 4 miliona Palestinaca da državu, a onda drugih 4 miliona vrati u svoju novozasnovanu državu sa redefinisanim granicama. ali, ne čudi me da je iz te perspektive Izrael stalno kriv, i kada dolazi susreta i kada susreta nema),

uzgred, Mrkić je otpustio sadašnjeg ambasadora NjE (pominjao sam NjE u nekom od ranijih mrežounosa), NjE je bio trn u oku iako nije član niti jedne partije, jer je NjE došao u MIP u vreme Đin ere i to kada je Mrkić dobio šutkartu (privremeno, vraćen je u MIP jer "poznaje birokratiju vlasti", za koju se sada sveti, iako NjE je jedan od retkih ljudi koje poznajem iz Srbije da radi za viši interes nacije i države a ne nekog političkog klana. to je težak udarac za Srbiju jer je NjE učinio za svoje dve godine više za unapređenje odnosa SRB i IL nego svi njegovi prethodnici za ove 2 decenije koliko me ima ovde.

ps. uzgred, pored mnogih zabluda o izri i pritajene ili otvorene judeofobije je prisutna i ta da su izraelski jevreji isto što i američki. to su dva različita sveta. ovi su zapadnjaci s tim mentalitetom, i više su lojalni americi a mi smo istočnjaci (dobro, ja sam Srbaelac, što je zasebna forma, ima nas parstotinjak u plemenu). njima bi veći bedak bio da prsne amerika nego izrael.
dr.wagner dr.wagner 14:32 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

...dan

maksa83

Da, da ... glava starca, telo pionira.

Borim se sa tih 83, al' mi niko ne bi dao preko 55. 58 max.


-A stvarno sam mislio da si 83-e godište ...

-Već sam i Reziku pitao da te uzme koji dan (ili noć) "pod svoje" , kad navratiš ...
... rekoh ."... neka i mali osjeti radost života" ... kad ono falsifikat

-Možda si stariji i od strikana ... a onda i od Rezike ...


Wagner
maksa83 maksa83 15:06 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

-Već sam i Reziku pitao da te uzme koji dan (ili noć) "pod svoje" , kad navratiš ...

Strikane, što su to Reziku?

Da znam da l' da mi bude žao ili ne.
antioksidant antioksidant 15:17 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

Strikane, što su to Reziku?

ne pitaj
strikane, ja sam 83-ce
a ako ima splitski naglasak padam do 85-og
blogovatelj blogovatelj 15:28 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

zadovoljena trolica?


Sasvim. Hvala.
Najjeftinije avionske karte do sad sam pronašao El Alom do Sofije za $380 kanadskih. Sad ću da proverim ovo što si mi dao.
maksa83 maksa83 16:39 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

a ako ima splitski naglasak padam do 85-og

Vidi ga... ja mislio da Strikan priča o nekoj, šta znam, gostionici sa dobrom hranom, a ti ga sad napravi u pimpa...

Strikane, reci da nije istina!
alselone alselone 16:51 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

dž karte za izru, tu oko 180-200 jura su preko Wizzair-a Budapest Tel Aviv i Bucuresti Tel Aviv (nove destinacije od ove godine, uštedeo sam deci 150 evra ove godine samo na razliku što ne moram Joke About Time-om da letim). Zg preko El Ala, Bg preko Joke About Time-a i Skopje preko Turkish Airlinesa su skuplje u proseku 100-150 jura (poslednja varijanta je iscimavanje do zla boga, jer se čeka satima i stiže noću i đetleguješ danima posle leta). sada su i skuplje karte jer je sezona jevrejskih praznika (kajanje za ovo, kajanje za ono) pa uglavnom dolaze Jews from Abroad pa ih šišaju za aviokarte... Pegasus turski s presedanjem u Stambolu gubi kofere, pouzdanost u gubljenju kofera im je tu negde 25 do 30 odsto, tojest jedan na svaka tri, četiri kofera garant gube. Jerusalem Tel Aviv najpovoljnije busevima (povratna buska na toj relaciji je 6 evra, dakle 660 dindži, što je jeftinije nego 1 pravac BG-NS). za Sabbath ne radi javni prevoz pa mora nekim šatl busićima, što košta 6 evra u jednom pravcu. preko nedelje (nedelja počinje u nedelju i završava se u petak), može i vozom da se ide, što je sporija, skuplja ali pitoresknija varijanta. zadovoljena trolica?


Je l' ima normalna linija Lufthanzom? Posto planiram da idem jos od kako smo prvi put pricali, mozda ne bi bilo lose milje da potrosimo na taj put.
antioksidant antioksidant 16:52 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

ti ga sad napravi u pimpa...

eh pimpa
pa čemu služi strikan nego da ti pomogne da upoznaš razuđenost hrvatske obale?
a ako se mladi zbliže, to već nije do strikana
alselone alselone 16:53 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

Strikane, reci da nije istina!


A strikan se zapravo zive Henri Kinaski.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 17:27 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

alselone
]

Je l' ima normalna linija Lufthanzom? Posto planiram da idem jos od kako smo prvi put pricali, mozda ne bi bilo lose milje da potrosimo na taj put.


uuu, mislim da bi te shishnuli barem 500-600 jura mada jesu superkomforni. meni je wizzair iz peshte sasvim okej, s obzirom da letim puno, a nije mnogo dalje od begea... jos ako imas varijantu da vas neko baci i saceka kolima. postoje bege shatl kompanije koje voze i od nas, od lokomotive, prilicno je okej, a ima vremena pred let da se i napazari neke slaninice da se ne razbolis od nostalgije posto je ovde nema :). posebno jos kada nas ide vise, usteda u odnosu na Jatopilicar bude barem parstotinjak evra.
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:34 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

Biljana 77
pa si malo sapleo u tom zatrčavanju na pajića...


Ma to je on onako presamićem i poluošamućen od empatije promrsio, pre nego što je pao u nesvest od tolike brige i napora.

Dobro, zezam se, neću da mi opet brišu zlobni komentar, nadam se da neće sad da ode da se demonstrativno spali ispred egipatske ambasade. Dovoljno sam pritisnut da pristanem na to da je Svevišnji činovnik, zadužen za empatiju kod ljudi, posle Frihenda zatvorio šalter, jer mu je ponestalo osnovne sirovine za rad.

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 17:34 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

evo, sada sam gledao ovlash septembar ima za 50-80 jura 1 pravac wizzair, to je to, s prtljagom 180 evra, mozda cak i 160 ako ti se posreci pazar, to je super cena. inace, izrael je ovog leta uveo openskies, odnosno ne naplacuje takse na komercijalnu upotrebu svog vazdusnog prostora (koji je negde velik nekih 400 kvadratnih minuta :) ).
alselone alselone 17:38 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

evo, sada sam gledao ovlash septembar ima za 50-80 jura 1 pravac wizzair, to je to, s prtljagom 180 evra, mozda cak i 160 ako ti se posreci pazar,


Covece, stvarno nije puno.
Mogli smo onaj jedan produzeni vikend organizovati sto smo spominjali...
Biljana 77 Biljana 77 17:40 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

Super je što je pajić uspeo da citira moj komnetar kojeg više nema. Srđane, ti li si ili moderacija? :O
alselone alselone 17:43 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

uuu, mislim da bi te shishnuli barem 500-600 jura mada jesu superkomforni.


Pitam za Lufthanzu jer sam natalozio onih njihovih milja, pa to valja potrositi na neki lep put. Samo sto su bezobrazni, upavo gledam, pazi ovo: Povratna karta je 40,000 nagradnih milja + 30,000 dinara za kao takse. Covece.

Za 40,000 milja ti treba 3 povratne karte do LA ili 20 do Frankfurta. Plus jos skoro tri stoje evrica. Puno kume. BG - Pariz 30,000 milja, bez doplate za takse.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 17:47 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

nisam ja, bolan, ja ne brisem (osim ako mene neko ne oplete licno i to uglavnom u prvom naletu judeocetnickog monstruma u sebi i u zelji da mu izvadim oko i zub ali kada se smirim i ipak prevlada transcendirani judeosloven onda mi bude krivo ), mada sam hteo da brisnem to prepucavanje, ali onda sam ostao vezanih ruku eticki posto Srketa i tebe gotivim, ali nije ni fer prema Friketu koji je na gostujucem terenu, pa je valjda onda Moderatorche brisnulo, na moje olakshanje.
alselone alselone 17:48 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

to uglavnom u prvom naletu judeocetnickog monstruma u sebi i u zelji da mu izvadim oko i zub

Biljana 77 Biljana 77 17:55 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

mada sam hteo da brisnem to prepucavanje, ali onda sam ostao vezanih ruku eticki posto Srketa i tebe gotivim, ali nije ni fer prema Friketu koji je na gostujucem terenu, pa je valjda onda Moderatorche brisnulo, na moje olakshanje

Pa ovako, ako je moderacija ponoviću, pa neka brišu ponovo jer nije nikakvo prepucavanje, a incijalni komentar freehndov upućen pajiću je mnoooogo više ličan i neprimeren. Dakle ja sam samo ukazala na činjenicu da je u svom komentaru, a da bi prozvao pajića, freehend napisao nešto što nije ni blizu istine - "od strane nasilnih islamističkih antiameričkih i antiglobalističkih demonstranata", jer mu u ovoj situaciji odgovara da demonstrante tako okarakteriše, mada koliko vidimo demonstranti se glede Amerike ne izjašnjavaju, a ni ona anti njih, naprotiv iskazuju identičnu "zabrinutost za mladu egipatsku demokratiju i njenog demokratski izabranog predstavanika". Ako nije za brisanje njegov komentar koji prenebegava činjenice samo da bi nekog podjebavao, nije ni moj za brisanje. Smatram da je mnogo više fer varijnta banovanje, bar da se vidi zašto ...
antioksidant antioksidant 18:01 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

anti njih

не увлачите мене у препуцавање
нарочито кад модерација има штићенике
страх ме је последица
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 18:04 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

Biljana 77

Pa ovako, ako je moderacija ponoviću, pa neka brišu ponovo jer nije nikakvo prepucavanje, a incijalni komentar freehndov upućen pajiću je mnoooogo više ličan i neprimeren. Dakle ja sam samo ukazala na činjenicu da je u svom komentaru, a da bi prozvao pajića, freehend napisao nešto što nije ni blizu istine - "od strane nasilnih islamističkih antiameričkih i antiglobalističkih demonstranata", jer mu u ovoj situaciji odgovara da demonstrante tako okarakteriše, mada koliko vidimo demonstranti se glede Amerike ne izjašnjavaju, a ni ona anti njih, naprotiv iskazuju identičnu "zabrinutost za mladu egipatsku demokratiju i njenog demokratski izabranog predstavanika". Ako nije za brisanje njegov komentar koji prenebegava činjenice samo da bi nekog podjebavao, nije ni moj za brisanje. Smatram da je mnogo više fer varijnta banovanje, bar da se vidi zašto ...


ma, man'te se ljudi banovanja, kome to treba jos u zivotu. a ovo jeste tacno, amerika nije protiv mb, barem ne javno, ako neko zna nesto drugo neka kaze. ja sam odmah, prvi dan krize kada se Aleksandra javila, napisao da je jedini nacin da se izbegne krvoprolice u podeli vlasti. i uopste, svaka demokratija na bliskom istoku ce morati da obuhvati u sebi, htela ne htela, i te konzervativne snage... medjutim ja ne znam da li je amerika pokrenula neki proces koji se moze iskontrolisati, tu me stvarno zanima misljenje eksperata poput Bokija.
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:07 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

Ma, ok, ljudi, everybody be cool, moderacija samo pokušava da preemptivno deluje i spreči uobičajeno besmisleno pičkaranje izmedju presamićenog frihenda i mene, a i da nam nežno ukaže na to da ima i drugih stvari da se radi u životu pored blogovanja.

Mada, zanimljiv mi je ovaj razvoj empatije kod drugih blogera, kako smo od inicijalnog vapaja zbog stradalih u Egiptu, preko polusumnjivih teorija zavere (jovicic <- ) i reprezentativnih modela tetki iz '58, stigli do razmene detalja oko turističkih aranžmana u te sporne krajeve. Očvrslo se dosta, živeći u Srbiji, pretpostavljam.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 18:10 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

antioksidant
bjesovi ime

jbte, max, kako su mladi samo, presjeche me u dushi sada protok vremena... ej, max inache hoce da pishe za blog, ali ne znam kome bi trebalo da se trazi dopushtenje - nadam se samo ne Freehandu ... potpuno tripozno razmislja! :) super bi tripovao ljude a genijalac je.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 18:13 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

srdjan.pajic
Očvrslo se dosta, živeći u Srbiji, pretpostavljam.


jaki smo kao crna zemlja, samo jos neke pare da pochnemo da pravimo, i sve oket, vostala Serbie, davna, zaspavsha...


stefan.hauzer stefan.hauzer 18:28 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

ali ne znam kome bi trebalo da se trazi dopushtenje

obavestio sam moderaciju


...jer mi se dopada ideja
docsumann docsumann 18:55 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

ej, max inache hoce da pishe za blog, ali ne znam kome bi trebalo da se trazi dopushtenje


stani, je l' to pričaš o bjesomaru ?! to bi stvarno osvježilo blog!

što reče stef - dopada mi se ideja.

jbte, max, kako su mladi samo, presjeche me u dushi sada protok vremena


ja se uvijek naježim kad čujem početak ove pjesme.
antioksidant antioksidant 19:02 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

ja se uvijek naježim kad čujem početak ove pjesme.

same here
to i koska... decenija mi staje u te dve pesme


edit: i da naglasim da je jasno od koga su white stripes drpili foru za spot
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 19:05 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

o maxu, goran maric max, bjesomarovom kumu, odnosno vishem od dvojice derana u spotu... :) a ne sumnjam ni da bi bjesomar upadao povremeno...
docsumann docsumann 19:15 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

o maxu, goran maric max, bjesomarovom kumu, odnosno vishem od dvojice derana u spotu... :)


ako, ako
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 19:18 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

antioksidant

koska


najjaci rnr cert pod sankcijama koji sam gledao, SKC 1992., cane, anton, johhny, ivek na djitri i utvar drums KZU, i kusta bass, premijera Arizona dream... cane kenja onda kao i sad... smor je snimak, ovo je bilo na kraju certa, ali extra bila svirka...
ciracirafm ciracirafm 19:23 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

Upravo su razlozi koji koje si naveo -"neograničena sirova moć koncentrisana u rukama šačice ljudi" i izgubljeni rat 1948. godine , stvaranje i održanje države Izrael bili razlozi svrgavanja monarhije.Naser i naseristi su ,očigledno sebi dodelili plodove revolucije od kojih žive i danas.
Ono što meni smeta u svemu ovome jeste što se ljudi ovde ,u Srbiji, zgražavaju nad akcijama vojske samo zato što misle da ona ime podršku SAD ali i danas veličaju Nasera koji je radio mnogo gore stvari Muslimanskoj braći,samo zato što je bio protiv SAD.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 19:29 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

ja stvarno nisam uveren da Sisi ima podrsku Amerike za ovo sto radi.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 19:39 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

sigurno, povezacemo se s odlazecim ambasadorom, covek nije partijski lik, biznismen je, a povezan je kao i ti (bio, i u isto vreme cak) s istom ekipom. simpa lik skroz. ima odlicne ekipe nase ovde. znas koliko smo promenili imidz srbije za samo par godina, potpuno preokrenuli zapravo... nabolje.

Covece, stvarno nije puno.
Mogli bismo onaj jedan produzeni vikend organizovati sto smo spominjali...

dr.wagner dr.wagner 20:07 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

Pozdrav drugovi i drugarice

maksa83
a ako ima splitski naglasak padam do 85-og

Vidi ga... ja mislio da Strikan priča o nekoj, šta znam, gostionici sa dobrom hranom, a ti ga sad napravi u pimpa...

Strikane, reci da nije istina!


-A je ovaj moj netijak fin i neiskvaren dječačić ...

-Rezika je dama , jedna moja dugogodišnja poznanica ... godina ima kao i
ja (možda jednu-dvije više) ...
-Danas su nam druženja isključivo "ne-tjelesna" jer ona voli mlađe
... a i ja bih tako , ako ikako može ...

-Mislio sam da bi mali Max bio odševljen susretom ... to bi bilo ugodno i
edukativno iskustvo

-E sad , jedino mi izgleda da je muljao za godine ... a onda kod Rezike ne igra



W
freehand freehand 21:43 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

Pa ovako, ako je moderacija ponoviću, pa neka brišu ponovo jer nije nikakvo prepucavanje, a incijalni komentar freehndov upućen pajiću je mnoooogo više ličan i neprimeren. Dakle ja sam samo ukazala na činjenicu da je u svom komentaru, a da bi prozvao pajića, freehend napisao nešto što nije ni blizu istine

Ne razumnem baš šta ti hoćeš da kažeš ovime....
No polazište za moj komentar je bilo ovo:
Srdjan Pajić
A i Budimac sigurno ima pametnija posla (istražuje kako su Ameri umešani u sva ta dešavanja, dok udara keramiku na dno od bazena).

A za pretpostaviti je da nisu nikako, naravno.
Doduše, ne znam ni kako si izvela ovakve zaključke

... jer mu u ovoj situaciji odgovara da demonstrante tako okarakteriše...

... no kad vidim ton kojim si napisala komentar nekako izgubim interesovanja da to saznam.
Čak ni šta je bilo u brisanim komentarima koje nisam pročitao.
maksa83 maksa83 21:52 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

-Rezika je dama , jedna moja dugogodišnja poznanica ... godina ima kao i
ja (možda jednu-dvije više) ...
-Danas su nam druženja isključivo "ne-tjelesna" jer ona voli mlađe
-Mislio sam da bi mali Max bio odševljen susretom ... to bi bilo ugodno i
edukativno iskustvo

Eh, k'o u sretna vremena Prve Proleterske kad je Drug Tito od Druga Jovoa Kapidžića nasledio Drugaricu Davorjanku. Nisu džabe Partizani tvrdili za sebe da su Progresivne Snage.
antioksidant antioksidant 21:54 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

maksa83
-Rezika je dama , jedna moja dugogodišnja poznanica ... godina ima kao i
ja (možda jednu-dvije više) ...
-Danas su nam druženja isključivo "ne-tjelesna" jer ona voli mlađe
-Mislio sam da bi mali Max bio odševljen susretom ... to bi bilo ugodno i
edukativno iskustvo

Eh, k'o u sretna vremena Prve Proleterske kad je Drug Tito od Druga Jovoa Kapidžića nasledio Drugaricu Davorjanku. Nisu džabe Partizani tvrdili za sebe da su Progresivne Snage.

čuvaj se makso, on to nešto muva oko alimentacije (a da li rezika priča na splićanski ne pominje)
maksa83 maksa83 22:04 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

čuvaj se makso, on to nešto muva oko alimentacije (a da li rezika priča na splićanski ne pominje)

Ma mis'im pusti ... aj' da je stariji brat pa da od njega naslediš ribu k'o majicu, ali Strikan...

Kakva dekadencija čoveče.

E to ti je ta EU...
antioksidant antioksidant 22:07 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

E to ti je ta EU...

isto sam pomislio
upropastiće ih zadovoljština
maksa83 maksa83 22:13 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

Paja
i reprezentativnih modela tetki iz '58

'52!
ed_novipazar ed_novipazar 23:23 17.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

blogovatelj
Dok Budimac ne napiše blog .



Ili bar Aleksandra.

dr.wagner dr.wagner 10:07 18.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

... jutro

antioksidant

čuvaj se makso, on to nešto muva ...


-A jeste vi nepovjerljivi ...
... zato nam se i raspala zajednička država

maksa83
... pa da od njega naslediš ribu k'o majicu, ali Strikan...
Kakva dekadencija čoveče.
E to ti je ta EU...


-Pa nije to za ženit ili kući vodit ...
... to ti je za krug ili dva , pa vratiš ... tek da ti se horizonti prošire


W
a_jovicic a_jovicic 14:06 18.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

Auuu al' je ova diskusija "divergirala" u nepunih 48h

Pozdrav ženskoj rodbini i drugaricama po vaskolikoj ex-YU al' ja ću još malo da budem "partibrejker"

Srđan Fuchs

za ovaj dogovor sa Morsijem i alternativnom Palestinom na Sinaju nisam čuo, mada priznajem da nisam ni pratio vesti o pregovorima i da sam se iznenadio da je Netanjahu pristao da ih uopšte otpočne. moguće da je ste loše interpretirali vesti, i da zapravo da se reši tkz. Right of Return, povratak izbeglica je ponuđena možda neka sinajska opcija, pošto Izraelu ne znači previše da 4 miliona Palestinaca da državu, a onda drugih 4 miliona vrati u svoju novozasnovanu državu sa redefinisanim granicama. ali, ne čudi me da je iz te perspektive Izrael stalno kriv, i kada dolazi susreta i kada susreta nema),

Verovatno je u pitanju ipak bila samo "priprema terena" koju su djenerali pravovremeno odradili ... najlakše je njihovo "pučanstvo" ubediti u bilo šta ako se to pravda "rušenjem cionističke zavere" ... a i "Veliki Brat" će k'o i uvek da pusti 2 nedelje da se stvar reši (tol'ko otprilike treba da se pokrene mehanizam UN) ... pa ako djenerali ne slome otpor onda se možda umeša i razbuca ih (nije što su Ameri gadljivi na diktatore "an ženeral" ... nego što su gadljivi na nesposobne diktatore) ... a do tada ljudi će da ginu
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 22:02 18.08.2013

Re: Ja odmah sa trolom

ed_novipazar
smajliji

Ed, meni u principu ide na zivce rigajuci smajli upucen iza imena neke osobe. to je preruzno.
4krofnica 4krofnica 22:18 16.08.2013

~




stefan.hauzer stefan.hauzer 17:44 17.08.2013

Re: ~

ne mož' to tako,
zna se ko je tu stariji:)


it's gone daddy gone, the love is gone:
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 23:36 16.08.2013

zamisli


Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 18:33 17.08.2013

Re: zamisli

romantichan poeta Johhny bio, al' de je onog gabora nasho, bratee...

uzgred, apropos no religion too, vest iz danasnjih yidiot ahronot...

"da bi popravili svoj imidz kod ultrasekularnih Telavivljana, ultraortodoksni naseljenici s okupiranih teritorija, proizvode i prodaju gandzu sekularnima, poshto je zatvorena granica prema Sinaju, pa im ne stize vishe gandza u grad."

umro sam od smeha
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 23:47 16.08.2013

o cemu vise da pricamo

blogovatelj blogovatelj 02:03 17.08.2013

Re: o cemu vise da pricamo

o cemu vise da pricamo


O čemu bi ti hteo da pričamo?
dali76 dali76 00:57 17.08.2013

latice

Komso preporucujem toplo jedan clanak iz Newjorkera: everybody is an expert “
http://www.newyorker.com/archive/2005/12/05/051205crbo_books1

Supermod Supermod 10:10 17.08.2013

Pomoć

dali76
Komso preporucujem toplo jedan clanak iz Newjorkera: everybody is an expert “

LINK
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 18:20 17.08.2013

Re: Pomoć

zabavno mi je u ovom clanku, Komso, i zabavljalo me je to dok sam uchio u koledzu njihovom, kako Ameri svaku problematiku ljudskog duha pokusavaju da uoblice u neki pojednostavljeni racionalni okvir. to jeste, ruku na srce, katkad od pomoci za nase nestalne istocnjacke senzibilitete, ali bojim se ljudskost nije bash do te mere podobna simplifikaciji. no, evo ruze (shoshane) uz pjesmu...

hajkula1 hajkula1 02:08 17.08.2013

Amen


Prvo, čim si pomenuo Bojana Budimca, ja odmah kliknula (preporuku).

Meni tuga. Uvek kada ljudi stradaju.

Molim se da se svi dobri sačuvaju a koji nisu dobri da se prizovu pameti i da se ovo što pre smiri.
mariopan mariopan 08:15 17.08.2013

Re: Amen

hajkula1
Meni tuga. Uvek kada ljudi stradaju.

Molim se da se svi dobri sačuvaju a koji nisu dobri da se prizovu pameti i da se ovo što pre smiri.

Strašno, samo da se smiri.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 18:26 17.08.2013

Re: Amen

hajkula1


Meni tuga. Uvek kada ljudi stradaju.



Truba

Šta vredi plavetno nebo,
i zumbul i devojče i laste let.
Negde zapeva truba.

To iza gora i voda
lelek je rušne seljanke.

Rod smo.
Kad umre čovek,
i moje srce rušno je.

Otkini zumbul s grudi,
pogni glavu;
vojnika hoće da zakopaju,
a njemu se tako živelo.

Šta vredi pop što moli,
pa krstača, pa ime,
neće se vojnik vratiti u selo,
neće poljubiti koju voli.

Otkini zumbul s grudi,
pogni glavu.
Negde zapeva truba.


Sa sajta Pesma Na Dan:

Iz knjige Sabrana dela Momčila Nasatsijevića, knjiga 1, Dečje novine, SKZ, Gornji Milanovac, Beograd, 1991.

Nastasijević je uveo potpuno novu jezičku ekonomiju, koju su sledili gotovo svi najvažniji posleratni srpski pesnici. Najvažnije je, međutim, pored tih formalnih dostignuća, razmicanje egzistencijalnih i emotivnih kooordinata srpske poezije, koje je i u ovoj, poznatoj pesmi moguće naslutiti.

La Trompette

A quoi bon le ciel bleu,
l’hyacinthe, la jeune fille, un vol d’hirondelle.
Au loin, la plainte d’une trompette.

C’est la complainte, par-delà monts et vaux,
d’une paysanne en deuil.

Nous sommes parents.
Lorsque meurt un homme,
mon cœur aussi est en deuil.

Arrache l’hyacinthe du cœur,
incline la tête :
le soldat, on s’apprête à l’enterrer,
et lui voulait tant vivre.

A quoi bon le pope qui prie,
puis la croix, puis le nom,
le soldat ne reviendra pas au village,
il n’embrassera pas celle qu’il aime.

Arrache l’hyacinthe du cœur,
incline la tête :
au loin, la plainte d’une trompette.

(Traduit par Boris Lazić)
Sepulturero Sepulturero 13:11 17.08.2013

Шта кажу сусједи (наши)?

http://www.advance.hr/vijesti/egipat-je-polariziran-no-vecina-stanovnika-kaira-podrzava-akciju-vojske-i-policije-protiv-muslimanske-brace/
ivana23 ivana23 13:56 17.08.2013

Re: Шта кажу сусједи (наши)?

Sepulturero
http://www.advance.hr/vijesti/egipat-je-polariziran-no-vecina-stanovnika-kaira-podrzava-akciju-vojske-i-policije-protiv-muslimanske-brace/


advance.hr
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 17:41 17.08.2013

Re: Шта кажу сусједи (наши)?

meni kaze ovaj decko kojeg sam pomenuo, da kod njih na drustvenim mrezama, na arapskom, su osvanuli natpisi da cak ni IDF ne ubija demonstrante vec ih hapsi i privodi, dok egipat to radi. ja sam barem osvedocen u odsustvu empatije prema muslimanskom bratstvu, kako god, nije mi drago da vidim kako ih masovno ubijaju. oko empatije, istocnjaci su drugaciji, pa cak smo i mi, juzni sloveni, za njih hladni. oni su takvi, to nije foliranje, to je druga kultura. sto kaze Bojan, nisam takav, ali mogu da ih razumem.
Sepulturero Sepulturero 08:47 18.08.2013

Re: Шта кажу сусједи (наши)?

Ко убија демонстранте? Има доста информација на нету да су то снајпери који раде за некога. Довољно је да се одгуглује "snipers egypt". Уосталом, увек се код сваког злочина поставља питање коме је у интересу. Убијање МБ и подстицање нереда сигурно није у интересу војске.
ed_novipazar ed_novipazar 09:48 18.08.2013

Re: Шта кажу сусједи (наши)?

Nije u interesu obicne vojske ali jeste u interesu generala i svih guzonja koji uzivaju benificije u dosadasnjem zivotu Egipta. Vojska, tj. generali su vlasnici Egipta, to je najjaca firma u Egiptu i slicno kao u Turskoj do prije 15 godina, imaju vlast iznad civilne. Ono sto rade danas radili bi i prije godinu dana da su znali kako ce se stvari odvijati. Njih nije briga za Egiptom niti za Egipcanima vec samo briga za svoje zadnjice. Naravno, ovi sa strane, prije svega americka i izraelska vlast imaju svoj interes u svemu ovome. Koliko ko koga kontrolise tu vise nije mnogo bitno jer su se interesi poklopili. Kada Sisi nazulja Amere ima da ga nema za 24 sata. Za sada je "pucista u sluzbi demokratije"
Tu se zakaci i po neki lik koji ima problema sa drugacijim od sebe te je spreman da zrtvuje vlastita demokratska ubjedjenja i podrzi vojni puc protiv demokratije. Sve u svemu, vec vidjeni scenarij i predstava, samo su neki novi glumci na sceni.
apacherosepeacock apacherosepeacock 10:03 18.08.2013

Re: Шта кажу сусједи (наши)?

Njih nije briga za Egiptom niti za Egipcanima vec samo briga za svoje zadnjice.


Aha, a muslimansku bracu zato jeste briga, za razliku.
Ti ocigledno navijas za jednu stranu - briga tebe sta zeli druga polovina Egipcana i sta podrzava. <_<
antioksidant antioksidant 10:26 18.08.2013

Re: Шта кажу сусједи (наши)?

Ti ocigledno navijas za jednu stranu - briga tebe sta zeli druga polovina Egipcana i sta podrzava.

tako je uvek jednostavnije
maksa83 maksa83 10:51 18.08.2013

Re: Шта кажу сусједи (наши)?

apacherosepeacock
Njih nije briga za Egiptom niti za Egipcanima vec samo briga za svoje zadnjice.


Aha, a muslimansku bracu zato jeste briga, za razliku.
Ti ocigledno navijas za jednu stranu - briga tebe sta zeli druga polovina Egipcana i sta podrzava.

Muslimanska Braća naravno imaju svoju agendu i tripove ali je to ipak malo širi pan-arapski pokret sa šašavom idejom da ti tamo Arapi uživaju plodove toga što im je minerologija dala bez uplitanja zapada. Može tebi i meni (meni sigurno, pošto me ideja nesekularne države užasava) da se ne sviđa njihov trip, ali to je svakako plemenitija pobuda od toga što za sebe želi šačica novobegova koja zapravo predstavlja neugašene klice feudalnog ustrojstva. Neko ko nije odande ili nije upućen u tamošnje uslove nema pojma ko su i šta su egipatski generali. Amere sa druge strane takođe zabole kako narod tamo živi, je l država sekularna ili šerijatska i ko je na vlasti dok god taj neko ne mrsi mnogo oko Sueckog Kanala, ne reži mnogo glasno na Izrael i neće da talasa kad oni spajče neku okolnu zemlju, koja god bila. Narod tamo, kao i svuda, samo hoće da živi u normalnoj stabilnoj državi. A veruj nije presrećan zbog toga što vojska tamo ima i civilnu vlast.
ed_novipazar ed_novipazar 11:12 18.08.2013

Re: Шта кажу сусједи (наши)?

apacherosepeacock
Njih nije briga za Egiptom niti za Egipcanima vec samo briga za svoje zadnjice.


Aha, a muslimansku bracu zato jeste briga, za razliku.
Ti ocigledno navijas za jednu stranu - briga tebe sta zeli druga polovina Egipcana i sta podrzava.

Navijam i za jednu i za drugu polovinu.
antioksidant antioksidant 11:21 18.08.2013

Re: Шта кажу сусједи (наши)?

Amere sa druge strane takođe zabole kako narod tamo živi

ameri svud ai uvek (isto kao i svaka druga spoljna sila) zeli da ima sto manje ljudi s kojima direktno pregovara a koji su u stanju da iskontrolisu situaciu na terenu. kao sto je nepomen bio garant mira na balkanu. da je stvarno bio u stanju da garantuje apsolutnu poslusnost ovog prostora, sto se tiice amera mogao bi da vlada vekovima ovde
apacherosepeacock apacherosepeacock 14:09 18.08.2013

Re: Шта кажу сусједи (наши)?

Navijam i za jednu i za drugu polovinu.


Pa druga polovina nece mb.

apacherosepeacock apacherosepeacock 14:26 18.08.2013

Re: Шта кажу сусједи (наши)?

Može tebi i meni (meni svakako, pošto me ideja nesekularne države užasava) da se ne sviđa njihov trip, ali to je svakako plemenitija pobuda od toga što za sebe želi šačica novobegova koja zapravo predstavlja neugašene klice feudalnog ustrojstva


Znam ja sve to, ali meni se cini da je vojska (generali) do sledecih izbora (videcemo rezultat) manje losa opcija od toga u kom je pravcu krenula Morsijeva vladavina.

Uostalom, nije vazno sta se nama cinu, vec to sto se po Egiptu pre puca valjalo veliko nezadovoljstvo, vece od ovog sada Morsijevih pristalica, koje bi kako god okrenes rezultiralo verovatno i jos gorim krvoprolicem da se vojska nije umesala.

Pozivam se i na Aleksandrin blog od nedavno iako je Ed eliminise kao izvor informacija, pa mu stoga i rekoh da je pristrasan cim ne ume da ispostuje tudje misljenje (drugacije od njegovog) a ovamo mu je (kao) stalo do razlicitih strana u sukobu.

Inace, pratim tamosnju situaciju redovno i izvestavanje i misljenje ovdasnjih Egipcana, pogledala sam mnoge reportaze o tome da Morsija nikad ni po koju cenu nece prihvatiti jer vodi zemlju u propast, i to ne samo po pitanju religije.
apacherosepeacock apacherosepeacock 14:40 18.08.2013

Re: Шта кажу сусједи (наши)?

antioksidant
Ti ocigledno navijas za jednu stranu - briga tebe sta zeli druga polovina Egipcana i sta podrzava.

tako je uvek jednostavnije


Pa Edu jeste. Nesto ga nije tangiralo dok je ona druga strana visila po trgovima trazeci Morsijevu smenu.
Tu nije imao primedbe na uvaljene guzice mb i vlast koju su poceli da preuzimaju i da se sire ko korov.

Mnogo toga su zabrljali cak i kod svojih biraca.




ciracirafm ciracirafm 16:57 18.08.2013

Re: Шта кажу сусједи (наши)?

Nema plemenitosti u organizaciji koja je delila Mein Kampf i Protokole Sionskih mudraca i koja se otvoreno nudila Romelu da pomogne osvajanje Egipta.
Suecki kanal nisu izgradili Arapi već albanski paša, namesnik Egipta, koji je za taj posao angažovao zapadnjake.
Vadjenje nafte i način njene prerade i upotrebe otkrili su zapadnjaci.Arapi sa tim nemaju nikave veze i sa tim moraju da se pomire baš kao što Srbi moraju da se pomire sa time da im drugi otkrivaju minerale u sopstvenoj državi,sve pored siline profesora univerziteta i akademika.
Uostalom,zapadnjaci su ti koji su doslovno iskopali iz peska veličanstvenu zaostavštinu antičkog Egipta.Arapima je bilo svejedno ili su čak mislili da su to djavoli spomenici.
Glavni neprijatelji MB-a su,osim vojske i naserista,Kopti, što zbog toga što su hrišćani što zbog toga što sebe smatraju izvornim Egipćanima a ne Arapima.
Kako bi izgledao Egipat pod vlašću MB-a vidimo u Iranu.Izmedju korumpirane ,diktatorske ali makar malim delom okrenute sadašnjosti,Pahlavijeve Persije i još korumpiranijeg,srednjovekovnog Irana ,meni je bliža prva varijanta.Nema ničeg plemenitog u ideologiju koja em što falsifikuje sadašnjicu em što poriče istoriju sopstvene države.

ed_novipazar ed_novipazar 17:52 18.08.2013

Re: Шта кажу сусједи (наши)?

apacherosepeacock
Navijam i za jednu i za drugu polovinu.


Pa druga polovina nece mb.


Pa nisam ni ja rekao da sam za mb. Ali jesam za slobodu, za demokratiju, za pravnu drzavu a protiv vojne vlasti. Ko se za sve ovo bori on zeli dobro obema polovinama u Egiptu. Ne mozes biti demokrata i podrzavati Sisija. Ne mozes govoriti o moralu a biti kurva.
freehand freehand 19:22 18.08.2013

Re: Шта кажу сусједи (наши)?

Znam ja sve to, ali meni se cini da je vojska (generali) do sledecih izbora (videcemo rezultat) manje losa opcija od toga u kom je pravcu krenula Morsijeva vladavina.

U kom pravcu je krenula Morsijeva vladavina?
maksa83 maksa83 19:22 18.08.2013

Re: Шта кажу сусједи (наши)?

ciracirafm

Ne znam šta bih pre citirao pa da prištedimo prostor zamisli da sam citirao sve.

To što je Suecki Kanal projektovao Francuz dok je Egiptom vladao memelučki paša albanskog porekla ne znači da Zapad nad njim treba da ima neprikosnovenu kontrolu do toplotne smrti univerzuma. Bar u mom sistemu "pravde". I Engleske zamkove su mahom napravili Normani, Vikinzi i Saksonci pa to ne znači da Engleskom sad treba da vladaju Francuska, Švedska i Nemačka. A kako završi Arapin koji proba manje više sam da eksploatiše svoju naftu smo videli na primeru Gadafija.

Kako god, ne umem bez ličnog vrednosnog suda da adekvatno diskutujem sa otvorenim zagovornikom kolonijalizma, pa bih se sad isključio iz te rasprave.
freehand freehand 19:33 18.08.2013

Re: Шта кажу сусједи (наши)?

maksa83
ciracirafm

Ne znam šta bih pre citirao pa da prištedimo prostor zamisli da sam citirao sve.

To što je Suecki Kanal projektovao Francuz dok je Egiptom vladao memelučki paša albanskog porekla ne znači da Zapad nad njim treba da ima neprikosnovenu kontrolu do toplotne smrti univerzuma. Bar u mom sistemu "pravde". I Engleske zamkove su mahom napravili Normani, Vikinzi i Saksonci pa to ne znači da Engleskom sad treba da vladaju Francuska, Švedska i Nemačka. A kako završi Arapin koji proba manje više sam da eksploatiše svoju naftu smo videli na primeru Gadafija.

Kako god, ne umem bez ličnog vrednosnog suda da adekvatno diskutujem sa otvorenim zagovornikom kolonijalizma, pa bih se sad isključio iz te rasprave.

Plašiš mečku rešetom.
Kod zagovornika takvih stavova ionako nema rasprave.
a argumentacija je... Sjajna.
Svodi se na moderno pitanje: "Šta će naša nafta ispod vašeg tla?"

P.S. - kad reče Mameluci - Baibars mi je jedan od omiljenih (istinskih) Konana!
Žestoko fascinantna figura, i ne zna se ko ga se sa većom setom seća: krstaši ili Mongoli.

maksa83 maksa83 19:38 18.08.2013

Re: Шта кажу сусједи (наши)?

Svodi se na moderno pitanje: "Šta će naša nafta ispod vašeg tla?"

Sva sreća pa u Egiptu nema starih građevina koje su koristile luk kao konstruktivni element, inače bi im ćiraćira uvalio Italijane (Berluskoni-paša?) da vladaju pošto su ga Rimljani uveli u širu upotrebu.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana