Društvo| Ekonomija| Politika| Satira

Zakucavači eksera koji štrče vs. Saša Radulović

little_radojica RSS / 24.08.2013. u 08:12

Одувек сам се питао шта је у главама оних вечито незадовољних којима ниједна промена на боље не треба. Да ли је та контрадикција уопште могућа или сам је ја умислио. Изгледа нисам. Опет, није то само бољка наших грађана или Балканаца, има тога свугде. Дакле, нисмо најгори, да то одмах разјаснимо, али јесмо лоши.

Ево једне бајке која нема happy-end (засад).

Некада давно, скроз у Детињству бејаше једно мало игралиште, на којем бејаше један гол справљен од две цигле, а други бејаше нацртан на наспрамном зиду испод коша који постави студентски центар. Два дирека за качање одбојкашке мреже од којих један бејаше накривљен јер га неки камион идући у рикверц искриви. Не беше то рај на земљи, али супер основа за срећно детињство сиромашне деце. Нико тамо од студенткиња није долазио (игралиште је женског студентског дома) и то беше само наше царство, Царство деце околнијех двориштах.

Е сад, беше један ту што имаше амбицију да се наметне као "цар" и да пучанству наметне своју визију "правих голова са мрежом", "Одбојкашке мреже са АНТЕНАМА", "мрежицу за кош", нафарбане аут линије, казнене просторе, тројку(!) итд. И свом "пучанству" се те идеје свиђаше, али авај, нико не имаше вере да су тако нека достигнућа заиста могућа у тако малом и сиромашном царству. Цар је инсистирао да ако се сви удружимо да можемо унапредити царство, али сви одмахиваше главама, све у стилу "то код нас не може да буде", " не, не, не царе то ти никад полетети неће",...
Али цар имаше енергије, украде од вештице, рођене му бабе клупко конца за вез, вежбаше и вежбаше и на крају направи сам са својијех десет прстију прототип мреже за кош. Онда цар израчунаше да са сто метара купљеног најјефтинијег канапа то исто може да уради и на сред Царства му добије Кош са Мрежицом! Кад то чуше поданици, одмах срећни бејаху, али онда горку истину сазнадоше - злата за то треба. Одмах им више ни кош ни ништа не требаше и сви одмах заборавише колико се цар трудише да (и) њих учини срећнијим. Међутим цар беше упоран, па слагаше како канап кошта мање него што заиста кошта и из свог личног џепа надомести разлику, а остало приложи пучанство. И цар правише сам својијем рукама ту мрежу, замало пауком постаде! И справи мрежу и оде да са својим поданицима свечано исту окачи и да се ту свечани турнир одмах одржи.

Али цар мали тад бејаше и не могне дохватити кош, па догура оближњи контејнер из царства му и попе се на њега и пропе се на прсте и тако висивши (а свако ко је бар једном качио завесу у кући зна како је то тешко) крене да качи мрежу једва дохватајући кош. Поданици за то време, јурише за лоптом и неретко који шутираше баш на кош, баш док је цар ту висио. И у царевој глави се разне мисли борише и изборише да не сиђе и набије тим и таквим незахвалним поданицима мрежицу на главу и да их шутне у дупета. Јер и поред све његове жртве за добробит царства све паде у воду кад виде како поданике болеше ухо за његове напоре. И цар би несрећан, али не оде из царства, јер то царство он воли и опростише својим поданицима, јер и њих воли и никад их ни не сматраше за поданике него за пријатеље од детињства, а и титулу му нико не спомињаше, него ето за потребе ове приче боље звучи.

Имао је цар још таквих епозода. Кад Вања Грбић хараше светом и кад одбојка беше омиљеним спортом међу пучанством, цар реши да направи мрежу за одбојку. Али пучанство беше идеје да "ту само један канап треба затећи" и да се све остало може замислити. Цар који је већ имао пуно искуства и играше одбојку за локални клуб, знаше добро шта права мрежа значи и сајла и антене и линије које се неће сваки час доцртавати кредом и сваки пут изнова размеравати кад прође киша (јер би опет то био његов посао, док би други ту трчали за лоптом) инсистираше да се то једном уради, али како треба. И усвоји се његов предлог јер није то право царство него цару беше стало до демократије и поново цар даде мало више из свог џепа да погура ствар и све сам уради, три дана и три ноћи плетоше мрежу и најзад је исплете, у паука се замало претури. И осмисли систем са федерима и импровизоваше тако флексибилне антене да би се знало јел аут јел није, да му се поданици не поубијају у свађи, јер судије не беше. И купи на бувљој пијаци далеко од царства затезаче и сајлу и код пријатеља из царства одраслих заварише шта треба да се завари, и по више пута то радише, јер искуства немаде, само велико лавовско срце да себе и своје пријатеље усрећи. И урадише све, и своје домаће задатке приде и ништа му не беше тешко и ништа га не болеше иако и дан данас носи ожиљке од сајле која га расече. Такорећи и крвцу проли због мреже те. И поново на дан свечаног качења мреже и последњих подешавања само критике чуше, те требало је бити већа мрежа, те шта ће нам сајла, те што овако, што онако и све то он трпеше, али кад поданици кренуше да сервирају док још није ни окачио мрежу заплака у себи. Један га и у главу погоди и смејаше се јер не имаше осећаја за цареву племениту жртву.

Тако цар прође и са голићима за фудбал где се још и требало варити, и са кошем за "малу кошарку" и са плишаном лоптом коју сам саши да се и зими у кући може фудбал играти, и са падобранима које правише за суперхероје играчке које сви имаше и са штитовима, луковима и стрелама, мачевима, пушкама на кукуруз, праћкама и свим што правише својим пријатељима-поданцима. И увек остаде сам, несхваћен да се осећа ко говно што је хтео свима да учини.
И одрасте. И схвати да и у царству одраслих ништа другачије није, само много опасније, да постоје звери са неколико лица и глава које бљују ватру. И да постоје и други који би да буду цареви само што их ничије добро осим њиховог не интересује. И да би могао и главу изгубити кад би се с њима у бој упустио. Али, и да има других као он што је, који даље и општије сагледавају ствари него други, који им својим несхватањем јавног добра само сметају и одмажу. Којима је милије да пљују по свему и да све дочекују са неповерењем и скепсом и песимизмом епских размера, јер им њихова сујета не дозвољава да виде даље од свог носа. Сад да ли су већи проблем ти са мрачним амбицијама или пучанство које амбиције нема, али му сметају туђе? Тешко је рећи, ни најмудрији на свету не знају одговор, али да сметају и једни и други то је сигурно.

И цар оде, напусти своју малу царевину која се временом распала и коју сви у потрази за бољим животом напустише. И оде по белом свету да тражи систем у којем не погађају лоптом онога ко се жртвује за опште добро. И нађе неколико таквијех царстава и сад му још више није јасно зашто (о, зашто) само у његовом делу свету постоји такво неразумевање за прогрес и свеже идеје и још свашта:
-отпор постављању нестраначких личности на позиције са којих се много тога може променити на боље
-пљување и омаловажавање доказаних стручњака који су постигли нешто у свом животу
-пљување и омаловажавање младости и енергије
-гласање за оне који су нам већ показали како дно изгледа
-одбијање да се поверује да се један политичар или једна странка могу променити на боље
-одбијање да се мали прст који нуди један до зла бога прошлошћу компромитован политичар узме и да му се потом узме и цела шака
-летаргија да се поведе широка народна иницијатива да се министри који су нас досад водили и ништа нису учинили осим што су нас још више закопали "протерају" из јавног живота, метафорички "умоче у катран па у перје". И од те странке која је очигледно у некој обавези према тим моронима да узмемо само оно што би могло вредети. И да их казнимо на изборима што се нису отарасили тако трулих кадрова.

А највише од свега не разуме што отворише VIP блог за пљување по једном од најбољих блогера овде само зато што не умеју да га схвате. Заиста срамно.



Komentari (230)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

zadnjapetoletka zadnjapetoletka 08:25 24.08.2013

Prvi?

Hajd sad
little_radojica little_radojica 08:28 24.08.2013

Re: Prvi?

zadnjapetoletka

Prvi?
Hajd sad


Ипак си прва петолетка
uros_vozdovac uros_vozdovac 08:27 24.08.2013

Dobro jutro

Radojica, ja Sašu manje više ne razumem, jer se u ekonomsku politiku ič ne čačkam, ali u ljudske odnose itekako razumem.
I duboko verujem da se manir tih međuljudskih odnosa koje gaji Saša itekako reflektuje i na ono u šta se ne razumem, pa mi se automatski ne sviđa.

A ako je to sramno da idem odma` da se stidim?
little_radojica little_radojica 08:33 24.08.2013

Re: Dobro jutro

pa mi se automatski ne sviđa


Ја имам проблем с овим концептом. Не разумеш, ок. Свако има права да бира са киме ће и колико да општи. Томе служи бан. Ја се ту не слажем са Сашом, ја не бих никог да банујем. Да ли треба због тога аутоматски да ми се не свиђају и његове економске идеје, не. Није предложен за врховног модератора, него за министра привреде, ако је све то тачно.
freehand freehand 08:38 24.08.2013

Re: Dobro jutro

Није предложен за врховног модератора, него за министра привреде, ако је све то тачно.

Ja se tu potpuno slažem sa tobom.
Nego, znaš li ti - zašto je predložen za ministra privrede?
Samo ako može nešto konkretno i sadržajno, da se naslanja na ovaj tvoj stav

-пљување и омаловажавање доказаних стручњака који су постигли нешто у свом животу

little_radojica little_radojica 08:42 24.08.2013

Re: Dobro jutro

Nego, znaš li ti - zašto je predložen za ministra privrede?
Samo ako može nešto konkretno i sadržajno, da se naslanja na ovaj tvoj stav




Шта ћеш конкретније?
freehand freehand 08:49 24.08.2013

Re: Dobro jutro

Шта ћеш конкретније?

Od gostovanja na CNN ili od softvera za online prodaju?
Kao kvalifikacije za mesto ministra privrede u Vladi Srbije?
jinks jinks 08:53 24.08.2013

Re: Dobro jutro

Шта ћеш конкретније?

So?

Day's work (ili što bi se reklo na našem, sve to ide u rok službe).

Kad već govorite o našim ljudima na Zapadu, pa ima ih najmanje 10000 koji su po svim parametrima, uključujući i ekonomsku potkovanost, za više klasa stručniji i uspešniji od nazočnog.

Kad smo već kod toga, ima ih i ovde.
little_radojica little_radojica 09:09 24.08.2013

Re: Dobro jutro

Шта ћеш конкретније?

Od gostovanja na CNN ili od softvera za online prodaju?
Kao kvalifikacije za mesto ministra privrede u Vladi Srbije?


Наравно од софтвера, CNN је ту небитан. Фирма је вредела пар десетина милиона долара и то је било 2001. кад овде интернета није ни било.
Ако се после тога бацио на економију и проширио своје видике то је само +. Ако је радио као стечајни управник у нашој привреди то је још један +. Значи да одлично познаје нашу привреду, проблеме у њој и шта мучи предузећа. Имам осећај да људи овде бркају привреду и финансије. Да би био гувернер народне банке мораш имати и теоријско и практично искоство управо из те области. Да би водио привреду требаш да имаш искуство из ватре са конкуренцијом, дакле терен, али не мораш по формалном образовању да будеш економиста.

Погледај и друге снимке на његовом Youtube каналу где седи у студију са економистима, професорима са економског факултета и председником фискалног савета где се они слажу са његовим мерама. Док се наши политичари играју "кукавице" привреда нам пропада.
ecce-florian ecce-florian 09:37 24.08.2013

Re: Dobro jutro

little_radojica
08:33 24.08.2013 / *novo
Re: Dobro jutro
pa mi se automatski ne sviđa


Ја имам проблем с овим концептом. Не разумеш, ок. Свако има права да бира са киме ће и колико да општи.


Normalno u okvirima koje zakon ne sankcioniše ka nedozvoljeno opštenje zbog uzrasta, pola, vrste.....

Zakone treba znati.
highshalfbooze highshalfbooze 09:38 24.08.2013

Re: Dobro jutro

Шта ћеш конкретније?


Čini mi se da ne razumeš o čemu se ovde radi. Aleksandar Radulović govori o programu koji od fotografije visoke rezolucije može da napravi fotografije u više zadatih veličina, kao i da obavi elementarnu kolor korekciju i sve to da bude brzo i jednostavno i pristupačno ljudima koji se ne razumeju, odnosno prosečnom korisniku. I to sve da radi "on line" da korisnici sami to rade na web portalu. To jeste 2001. (od kada datira ovaj snimak) bilo nešto novo i rešenje problema sa kojim su se suočavali vlasnici web portala za raznorazne prodaje i prezentacije.
Ali ja zaista ne razumem kako to može da bude referenca za ministra privrede. Možda bi mu veća referenca bila da ima kvaliteta da sasluša sagovornika bez isključivih i ishitrenih reakcija.

Ja kod njega nikada nisam banovan, pa ne govorim ovo iz neke osvete. Ja sam i na njegovim blogovima rekao sa čime se ne slažem.
Elem, tvoja priča je srceparajuća, ali opet ne vidim kakve veze ima što neki argumentovano kažu šta im se ne sviđa.

little_radojica little_radojica 09:54 24.08.2013

Re: Dobro jutro

jinks
Шта ћеш конкретније?

So?

Day's work (ili što bi se reklo na našem, sve to ide u rok službe).

Kad već govorite o našim ljudima na Zapadu, pa ima ih najmanje 10000 koji su po svim parametrima, uključujući i ekonomsku potkovanost, za više klasa stručniji i uspešniji od nazočnog.

Kad smo već kod toga, ima ih i ovde.

То је било 2001. Google је рецимо тек ове године понудио свој сервис за аутоматску обраду фотографија (не изједначујем Google са Радуловићем, али мислим да сте потценили његов рад). У IT-у 12 година су еони времена.

Већина који су отишли напоље имају неке везе са тим светом и не могу тек тако да га напусте да би се вратили где би сви гледали као чудаке и где би теже доказали своју добру намеру него урадили то што нама треба. А о класама и одокатвном оцењивању ко је која класа не бих, јер не умем тако. Оно што добро упознам могу да анализирам и оценим и да упоредим са другом ствари коју јако добро познајем. Остало је гатање и признајем, нисам вичан.

Има домаћих стручњака, али ћуте. Или су то Веља, Мрка, Крка, Палма,...
little_radojica little_radojica 10:09 24.08.2013

Re: Dobro jutro

highshalfbooze
Шта ћеш конкретније?


Čini mi se da ne razumeš o čemu se ovde radi. Aleksandar Radulović govori o programu koji od fotografije visoke rezolucije može da napravi fotografije u više zadatih veličina, kao i da obavi elementarnu kolor korekciju i sve to da bude brzo i jednostavno i pristupačno ljudima koji se ne razumeju, odnosno prosečnom korisniku. I to sve da radi "on line" da korisnici sami to rade na web portalu. To jeste 2001. (od kada datira ovaj snimak) bilo nešto novo i rešenje problema sa kojim su se suočavali vlasnici web portala za raznorazne prodaje i prezentacije.

Наравно да разумем о чему се ради на снимку и какв софтвер је његова фирма произвела и мислим да је за оно време то било прилично велика ствар. Е сад, тад је то могло да се супер прода и не видим проблем у томе што то данас није "WOW".

Ali ja zaista ne razumem kako to može da bude referenca za ministra privrede. Možda bi mu veća referenca bila da ima kvaliteta da sasluša sagovornika bez isključivih i ishitrenih reakcija.


Привреда није исто што и финансије, негде доле сам већ написао. Он неће трговати на берзи, одређивати висину курса већ ће се бавити конкретним стварима на терену. То долази у додир са многим сферама и потребна је свестраност. Искуство у вођењу једног малог па средњег предузећа је свакако велика референца, то би бар требало да је очигледно. Послови на стечајним поступцима те доводе у везу са правним проблемима, катастрима, проценама, мешетарењем и на крају на суштину посла којим се конкретно предузеће бави, тако да и то савршено паше. Све то наравно је увезано са финансијском и монетарном сфером, али је то поверено другим људима. И то је у реду по мени, с обзиром да нам председник има средњу школу, треба бити реалан, ово је велик корак унапред.

Ja kod njega nikada nisam banovan, pa ne govorim ovo iz neke osvete. Ja sam i na njegovim blogovima rekao sa čime se ne slažem.
Elem, tvoja priča je srceparajuća, ali opet ne vidim kakve veze ima što neki argumentovano kažu šta im se ne sviđa.

Мислим да код људи који аргументовано износе своје концепте или замерке Сашиним концептима код њега на блогу нису били бановани. Онај блог од јуче, прекјуче није имао везе са аргументима. Исмевао је начин на који Радуловић закључује да се са саговорником не може разумети. То није аргумент против Радуловића као министра привреде. Аргумент за то могу бити његове квалификације као што сте ви већ истакли или његов програм.

jinks jinks 10:22 24.08.2013

Re: Dobro jutro

То је било 2001. Google је рецимо тек ове године понудио свој сервис за аутоматску обраду фотографија (не изједначујем Google са Радуловићем, али мислим да сте потценили његов рад). У IT-у 12 година су еони времена.

Ne gospodine, nisam ja nikoga potcenjivao već kažem da za nekoga ko radi u kompaniji koja se bavi prodajom u ovom slučaju određene vrste softvera, ovo što ste prikazali upravo i predstavlja "day's work" ... u ovom slucaju reklamiranje nečega što želite da prodate, i u sustini nista vise od toga ...

Takvih "days at office" imaju svaki dan i neki drugi zaposleni na Zapadu, uključujući i mnoge naše ljude. On je tako tamo zarađivao platu, kao što i mnogi drugi, neki na teže i komplikovanije načine, takođe tamo zarađuju platu.

Poenta mog komentara je da ako ovim blogom tražite da se g. Raduloviću zbog prikazanog isecka u Srbiji dižu spomenici i pišu hvalospevi, onda bi svim onim desetinama hiljada naših ljudi koji su stručniji i uspešniji od njega ovde trebalo izgraditi veće spomenike i napisati izrazajnije hvalospeve.

Takođe, ne sviđa mi se to uporno stavljanje sebe u prvi plan. Otkud vi znate koliki je uopšte doprinos pomenutog gospodina ovome što prikazujete kao veliki uspeh, u vidu Youtube klipa.

Mislim, ako već o njemu treba suditi, ima tušta i tma rezultata koje je ovde ostavio iza sebe. Na primer, čovek je jedinstven po tome što je istovremeno bio, ili jeste, stečajni upravnik u više od 10 firmi ... što samo po sebi i ne mora da bude loše. Ali kako to da na 10 i više različitih mesta nije uspeo da zasluži po svoj prilici ni jednu pohvalu, a jeste ozbiljne opomene o prekršaju u stečajnom postupku, izrečenih od strane ovlascenog državnog nadzornog tela koje kontroliše rad stečajnih upravnika.

Sad recite vi meni, čemu ja treba više da se priklonim: Youtube klipu koji prikazuje "one day at office" jednog našeg emigranta, ili ozbiljnim zamerkama na rad izrečenih od strane zvaničnog državnog kontrolnog tela.

А о класама и одокатвном оцењивању ко је која класа не бих, јер не умем тако. Оно што добро упознам могу да анализирам и оценим и да упоредим са другом ствари коју јако добро познајем.

Naravno, i ako neko govori o klasama zašto ne mislite da to upravo i radi zato što neke stvari dobro poznaje.

Има домаћих стручњака, али ћуте.


Ne bih se ovde složio sa vama. Možda ih ne čujete od samozvanih stučnjaka koji su zasitili etar ... da ne pominjem imena sada.
mariopan mariopan 10:25 24.08.2013

Re: Dobro jutro

little_radojica
Погледај и друге снимке на његовом Youtube каналу где седи у студију са економистима, професорима са економског факултета и председником фискалног савета где се они слажу са његовим мерама. Док се наши политичари играју "кукавице" привреда нам пропада.


Kako se ne bi slagali sa "njegovim merama" kada su te mere predlagali baš oni, iz Fiskalnog saveta i to pre dve godine?
Da smo bar tada počeli nešto od toga da sprovodimo sada bi nam bilo lakše?

I od tih mera, predloženih i obrazloženih, koje su napravili stručnjaci, političari su u Skupštini napravili konfete?

Ako kod nas odlučuje politika a ne struka ( a to je činjenica) kako ćemo da idemo napred?

Moje pitanje Saši bi bilo KAKO MISLI da prevaziđe tu prepreku, da odlučuju oni koji su i doveli zemlju do kolapsa, a koji pre toga nisu poslušali ni sopstveni Fiskalni savet koji zato i postoji?

Kako će da ih natera da njega slušaju i poslušaju?
Tu neće moći da banuje.
little_radojica little_radojica 11:04 24.08.2013

Re: Dobro jutro

mariopan
little_radojica
Погледај и друге снимке на његовом Youtube каналу где седи у студију са економистима, професорима са економског факултета и председником фискалног савета где се они слажу са његовим мерама. Док се наши политичари играју "кукавице" привреда нам пропада.


Kako se ne bi slagali sa "njegovim merama" kada su te mere predlagali baš oni, iz Fiskalnog saveta i to pre dve godine?
Da smo bar tada počeli nešto od toga da sprovodimo sada bi nam bilo lakše?

I od tih mera, predloženih i obrazloženih, koje su napravili stručnjaci, političari su u Skupštini napravili konfete?

Ako kod nas odlučuje politika a ne struka ( a to je činjenica) kako ćemo da idemo napred?

Moje pitanje Saši bi bilo KAKO MISLI da prevaziđe tu prepreku, da odlučuju oni koji su i doveli zemlju do kolapsa, a koji pre toga nisu poslušali ni sopstveni Fiskalni savet koji zato i postoji?

Kako će da ih natera da njega slušaju i poslušaju?
Tu neće moći da banuje.


Да, ја сам му мало пришио те мере иако би то било дискутабилно, али поента је да се он отворено залаже за спровођење таквих мера, а да није члан фискалног савета, док неки други економисти и Влада причају о директним страним инвестицијама (соларни паркови фантомских фирми из Луксембурга од по 3 милијарде долара). Фискални савет је независно тело, то сте добро приметили, састављено од стручњака који исто гледају на ту ствар. У праву сте да овде не одлучују стручњаци, него политичари,а ли тако је свугде, увек задњу реч даје политика. Али указала се једна пукотина у том систему и у владу (што је ИЗВРШНА ВЛАСТ) су позвали неке од тих стручњака. Ако то није потез у смеру на боље, онда не знам шта је.
Ако је маневар власти да заврне стручњаке и постави их у позицију да изгледа како су они зазнули ствар, верујем да ћемо и то убрзо знати. Али ако Крстић, Радуловић, и остали са којима се лицитира ни не покушају никад нећемо знати. Simple as that. Ја сам увек за проактивно приступање решавању проблема, него за анемично кукање како неће да падне печено пиле с неба. И то се види у мом аутопортрету из детињства.

Ако су га звали у владу ваљда су га звали, јер знају његов програм. Ево сад и Дачић поставља неког професора медицине за министра просвете. Вид'ла жаба да се коњ поткива па и она дигла ноге. Ако је резултат тога влада стручњака која може да прегласа Вељу, Мрку, Крку, Палму, ја сам за.

Људи са интегритетом ће кад им политичари направе конфете од предлога закона једноставно отићи, јер се нису годинама ваљали у тој каљузи и имају где да оду. Још један разлог више за оптимизам.

Успут, ја се исто не слажем са бановањем неистомишљеника, само тролова.

Леп поздрав
mariopan mariopan 11:18 24.08.2013

Re: Dobro jutro

Ако је резултат тога влада стручњака која може да прегласа Вељу, Мрку, Крку, Палму, ја сам за.

I ja sam Za, rekoh negde dole, i za crnog đavola samo ako će da pomogne.
Леп поздрав

I tebi
little_radojica little_radojica 11:33 24.08.2013

Re: Dobro jutro

jinks
То је било 2001. Google је рецимо тек ове године понудио свој сервис за аутоматску обраду фотографија (не изједначујем Google са Радуловићем, али мислим да сте потценили његов рад). У IT-у 12 година су еони времена.

Ne gospodine, nisam ja nikoga potcenjivao već kažem da za nekoga ko radi u kompaniji koja se bavi prodajom u ovom slučaju određene vrste softvera, ovo što ste prikazali upravo i predstavlja "day's work" ... u ovom slucaju reklamiranje nečega što želite da prodate, i u sustini nista vise od toga ...

Takvih "days at office" imaju svaki dan i neki drugi zaposleni na Zapadu, uključujući i mnoge naše ljude. On je tako tamo zarađivao platu, kao što i mnogi drugi, na mnoge druge mnogo teže i komplikovanije načine, takođe tamo zarađuju platu.

Poenta mog komentara je da ako ovim blogom tražite da se g. Raduloviću zbog prikazanog u Srbiji dižu spomenici i pišu hvalospevi, onda bi i svim onim drugim desetinama hiljada naših ljudi koji su stručniji i uspešniji od njega takođe ovde trebalo izgraditi veće spomenike i napisati izrazajnije hvalospeve.

Takođe, ne sviđa mi se to uporno stavljanje sebe u prvi plan. Otkud vi znate koliki je uopšte doprinos pomenutog gospodina ovome što prikazujete kao veliki uspeh, u vidu Youtube klipa.


Не тражим ништа, како неко има право да каже све најгоре о његовом именовању, ја имам потребу да кажем зашто мислим да је то неосновано и заједљиво. Ко је спомињао споменике и писање хвалоспева, ја сигурно нисам. Може нешто и прећутно да се подржи.

Youtube клип је са Радуловићевог канала, не знам више од онога што је на њему речено, нити сам игде рекао да знам. Тај клип говори да човек није шарлатан, ништа више, ништа мање.

Није ми јасно како то себе стављам у први план?
Ако је због бајке то је само једна варијанта о томе како људи виде себе и своје деловање у друштву и како други то могу видети искривљено. Нажалост цивилизација још увек није решила читање мисли и ви можете да ми верујете или не кад причамо о мојим личним осећањима као малог амбициозног детета чије су намере биле чисте. И ја сам помирен с тим да ми можда нећете веровати. Није у томе суштина. Суштина је у томе да баш зато што је тешко провериво не треба да се бавимо нечијим карактером, него његовим достигнућима. У мом случају то је било игралиште за спорт за све моје другаре и мене. И ја сам поносан на то.

Mislim, ako već o njemu treba suditi, ima tušta i tma rezultata koje je ovde ostavio iza sebe. Na primer, čovek je jedinstven po tome što je istovremeno bio, ili jeste, stečajni upravnik u više od 10 firmi ... što samo po sebi i ne mora da bude loše. Ali kako to da na 10 i više različitih mesta nije uspeo da zasluži po svoj prilici ni jednu pohvalu, a jeste više ozbiljnih opomena o prekršaju u stečajnom postupku, izrečenih od strane ovlascenog državnog nadzornog tela koje kontroliše rad stečajnih upravnika.

Sad recite vi meni, čemu ja treba više da se priklonim: Youtube klipu koji prikazuje "one day at office" jednog našeg emigranta, ili ozbiljnim zamerkama na rad izrečenih od strane zvaničnog državnog kontrolnog tela.


Реците ви мени, како знате да га нико никад нигде није похвалио за његов рад?
Да ли то надзорно тело изриче и похвале? Ако изриче, да ли их је неком изрекло?
Другим речима, ако бисте били одличан ученик и једном нешто згрешили и добили јединицу и о томе ваша мама била обавештена од стране школе, да ли би то доказивало да сте ви јединичар. Надам се да схватате шта хоћу да кажем овим аргументом.

А о класама и одокатвном оцењивању ко је која класа не бих

Nažalost vaš blog na trenutke deluje upravo tako.


Нажалост, ви сте изабрали да вам то так делује. Већ сам објаснио шта је суштина блога, али претпостављам да ни ви нисте заинтересови за ту тему него за Радуловића.

Оно што добро упознам могу да анализирам и оценим и да упоредим са другом ствари коју јако добро познајем.

Naravno, i ako neko govori o klasama zašto ne mislite da to upravo i radi zato što neke stvari dobro poznaje.


Сав сам се претворио у уши. Без зезања или било каквог омаловажавања, волео бих да знам више. Суштина блоговања и дискусија овде је управо то да сазнамо више. Јел знате некога ко је за класу бољи од Радуловића и Крстића, а да жели да дође да ради у Србији на болним реформама? Не морате јавно, ако је тајна.

Има домаћих стручњака, али ћуте.


Ne bih se ovde složio sa vama. Možda ih ne čujete od samozvanih stučnjaka koji su zasitili etar ... da ne pominjem imena sada.


Мене опет баш имена интересују. Ја јако пазим да проверим све фреквенције у етру, али нико није савршен и могуће да ми је неки канал остао непреслушан. Радуловића сам опет, јасно и гласно чуо.
Ја сам сигуран да код нас има добрих стручњака, ту се апсолутно слажемо, али мислим да их имамо мање него 1990 јер од тада ништа конкретно не радимо, само преживљавамо. У међувремену те стручњаке прегази време, нису више агилни и енергични као некад, а млади немају искуства да би им се веровало. Вакуум простор. Зато мислим да су млади из иностранства део добрих решења.

У сваком случају, налазим у вама доброг саговорника иако се не слажемо. Хвала вам на томе
antioksidant antioksidant 11:46 24.08.2013

Re: Dobro jutro

Онај блог од јуче, прекјуче није имао везе са аргументима.

тај блог који сам написао има везе са недостатком аргумената саше радуловића.
његова прича је симпатична и тангира праве проблеме али решења су му флоскуларна.
исто као и твоја лепа прича која се на крају сведе на замерку што се радуловићу нешто уопште замера јер је "доказани стручњак" (а није за место за које је кандидован).
и да прецизирам, мој блог има везе са недостатком аргумената саше радуловића али није у њему поента већ у систему у коме се флоскулама, без аргумената неко етаблира као "стручњак".
а радуловићева недоказана стручност се протеже од макроекономије до пореза.
зато сам блог и насловио "нека нам је бог у помоћи" јер ако смо допли до таквих "стручњака" остала нам је само нада у спас од непостојећег (а мрак пред зору јесте највећи и проћи ће и њихово).
у суштини, имам утисак да постоји исти проблем са читањем и радуловићевих и мог блога - ишчитава се само први слој. кажем - његова прича је веома занимљива али не издржава ни најпростија питања, зато је и брани онако небулозним коментарима који је цитиран. и да се не понављам, мој блог није о радуловићу, и само површним читањем се може на томе завршити његово тумачење. он је само манифестација површности.
иначе, ни овај блог није (само) одраз неслагања са блогом у коме се алудира на "једног од најбољих блогера" и то само "што нисам у стању да га схватим".
и хвала вам и на овој прилици за разговор.
jinks jinks 11:46 24.08.2013

Re: Dobro jutro

Тај клип говори да човек није шарлатан, ништа више, ништа мање.

Niko nije rekao da je gospodin šarlatan. Koliko mogu da razumem, problem je u tome što se neko uporno predstavlja stručnijim nego što jeste, i što može da se desi da za posledicu nečije samopromotivne kampanje možemo dobiti nedovoljno stučnog čoveka na odgovornom mestu.

Није ми јасно како то себе стављам у први план?

Nisam mislio da vi sebe stavljate u prvi plan, već gospodin koji, kako kažete, kači ovakve klipove na svojim zvaničnim prezentacijama.

Реците ви мени, како знате да га нико никад нигде није похвалио за његов рад?
Да ли то надзорно тело изриче и похвале? Ако изриче, да ли их је неком изрекло?

Nisam pročitao da je iko ikad pohvalio njegov rad kao stečajnog upravnika, bilo da se radi o stručnoj javnosti ili nadležnim ogranima. Ali jesam da se od strane istih našao na spisku stečajnih upravnika koji ne postupaju po pravilu o stečajnom postupku, što se u toj branši smatra drugom opomenom nakon žutog kartona.

little_radojica
little_radojica
А о класама и одокатвном оцењивању ко је која класа не бих

jinks
Nažalost vaš blog na trenutke deluje upravo tako.



Нажалост, ви сте изабрали да вам то так делује. Већ сам објаснио шта је суштина блога, али претпостављам да ни ви нисте заинтересови за ту тему него за Радуловића.

Ne znam da li ste primetili, pre vise od pola sata sam obrisao ovaj deo komentara, jer sam ga smatrao suvisnim.

Kad ste vec na njega odgovorili, ne mislim da je tema bloga jedan covek, vec izmedju ostalog i problem samozvanih strucnjaka, nacina na koji funkcionisu u javnosti, i posledica koje iz toga mogu da proisteknu, ili vec proisticu.
little_radojica little_radojica 12:48 24.08.2013

Re: Dobro jutro

antioksidant
Онај блог од јуче, прекјуче није имао везе са аргументима.

тај блог који сам написао има везе са недостатком аргумената саше радуловића.
његова прича је симпатична и тангира праве проблеме али решења су му флоскуларна.
исто као и твоја лепа прича која се на крају сведе на замерку што се радуловићу нешто уопште замера јер је "доказани стручњак" (а није за место за које је кандидован).
и да прецизирам, мој блог има везе са недостатком аргумената саше радуловића али није у њему поента већ у систему у коме се флоскулама, без аргумената неко етаблира као "стручњак".
а радуловићева недоказана стручност се протеже од макроекономије до пореза.
зато сам блог и насловио "нека нам је бог у помоћи" јер ако смо допли до таквих "стручњака" остала нам је само нада у спас од непостојећег (а мрак пред зору јесте највећи и проћи ће и њихово).
у суштини, имам утисак да постоји исти проблем са читањем и радуловићевих и мог блога - ишчитава се само први слој. кажем - његова прича је веома занимљива али не издржава ни најпростија питања, зато је и брани онако небулозним коментарима који је цитиран. и да се не понављам, мој блог није о радуловићу, и само површним читањем се може на томе завршити његово тумачење. он је само манифестација површности.
иначе, ни овај блог није (само) одраз неслагања са блогом у коме се алудира на "једног од најбољих блогера" и то само "што нисам у стању да га схватим".
и хвала вам и на овој прилици за разговор.


Не знам, онда не читамо истог Радуловића. Ја читам његове текстове, пишем коментаре тамо и читам остале коментаре. Никад га још нисам видео да је изгубио живце осим ако неко замењује тезе. Ја сам волим јако да се држим теме и мени то исто смета. Ја не бих то бановао, а ни он не банује увек.
Моја перцепција је потпуно супротна од ваше, ја налазим јако пуно аргумената у његовим постовима.
Налазим да је јако децидан, прецизан, систематичан и концизан.

Што се "стручњаштва" тиче, то не знам. Нити га познајем нити сам му држао свећу док је био у Силицијумској долини, само ми је глупо да се о томе лицитира тако напамет. По мени, али то сам опет само ја, његове квалификације нису препрека да се постане министар за то што се каже (министар за привреду). Ми смо можда баш за стечај и можда је из тог угла он још и најквалификованији. Дакле, био је предузетник, био је стечајни управник, самоук је што се економије тиче, али влада економским показатељима и подацима. Долазе тамо и економисти и нису рекли да он нема појма, износе замерке и не бивају бановани колико сам ја приметио, а волим да мислим да сам аналитичан.

Драго ми је да сте појаснили сврху вашег блога и што сте се потрудили да разумете мој на прави начин.

Све ово ништа лично, мислим да би његово именовање било добро за Србију и да је погрешно дочекано на VIP блогу и имао сам потребу да то кажем ма колико моје мишљење искуснијим блогерима није битно.

Срдачан поздрав

antioksidant antioksidant 13:13 24.08.2013

Re: Dobro jutro

Што се "стручњаштва" тиче, то не знам. Нити га познајем нити сам му држао свећу док је био у Силицијумској долини,

ово је пример замене теза
јер било какво његово искуство у силицијумској долини није тема мог коментара о "самопроглашеном и због површности прихваћеном стручњаку за мекроекономију и порезе"
исто као што нигде нисам написао да је смањити порезе само по себи лоше (мада су ми рекли да сам и за повећање пореза).
што се тиче искуства стечајног управника, у србији је битније како добити стечај него било какво друго правно-економско питање. на то питање ни један стечајни управник нема нити жели да има јасан и недвосмислен одговор.
али, да разјасним једну ствар - нисам ја "љут" на радуловића што ме је бановао. то јесте његово право. уосталом само бановање сам и испровоцирао јер сам га питао "како је то бити мајка?". ипак је он омнипотентна особа, огромног знања из свих области па сам се надао да ће бар то поделити са читаоцима... али... мој проблем је с његовим текстовима што он сматра да су затворени, заокружени и да је могуће поставити питање само ако оно потврђује основну тезу. а теза често лепо звучи али је у основи погрешна

узмите на пример овај његов текст

јесте забрањено бити монополиста


сама теза лепо звучи, са страшћу је презентована, савршена је за мобилисање незадовоњних али има само један мали проблем - нетачна је.

сам монопол, па чак ни доминантни положај није забрањен нигде у свету па ни код нас. забрањена је злоупотерба доминантног положаја.

прочитајте тај блог па ми реците да ли је радуловић "стручњак" за ту тему?

и за сам крај (до вечерас, бицикле чекају): овај блог сам и разумео као критику бесмислене критике ради критике, али моје сумње према радуловићу нису толико "ничим изазване" колико је он својим популизмом који брани сујетном ароганцијом узрок свему.

више ћу вечерас.

срдачно.

little_radojica little_radojica 16:36 24.08.2013

Re: Dobro jutro

antioksidant
Што се "стручњаштва" тиче, то не знам. Нити га познајем нити сам му држао свећу док је био у Силицијумској долини,

ово је пример замене теза
јер било какво његово искуство у силицијумској долини није тема мог коментара о "самопроглашеном и због површности прихваћеном стручњаку за мекроекономију и порезе"


није замена теза јер сте га ви назвали "стручњаком" под наводницима. Али разумем шта желите да кажете, не може се звати стручњаком само зато што тако наступа. И притом потпуно апстрахујете сво његово искуство из Силицујумске долине које га можда и чини стручним за питања привреде, само ми то не можемо са сигурношћу знати. Свакако није ауторитет за економију у академском смислу, мислим да ни он то нигде није тврдио.


али, да разјасним једну ствар - нисам ја "љут" на радуловића што ме је бановао. то јесте његово право. уосталом само бановање сам и испровоцирао јер сам га питао "како је то бити мајка?". ипак је он омнипотентна особа, огромног знања из свих области па сам се надао да ће бар то поделити са читаоцима... али... мој проблем је с његовим текстовима што он сматра да су затворени, заокружени и да је могуће поставити питање само ако оно потврђује основну тезу. а теза често лепо звучи али је у основи погрешна

узмите на пример овај његов текст

јесте забрањено бити монополиста


сама теза лепо звучи, са страшћу је презентована, савршена је за мобилисање незадовоњних али има само један мали проблем - нетачна је.

сам монопол, па чак ни доминантни положај није забрањен нигде у свету па ни код нас. забрањена је злоупотерба доминантног положаја.

прочитајте тај блог па ми реците да ли је радуловић "стручњак" за ту тему?


Прочитао сам тај блог и све коментаре. Његова сујета је евидентна, поготово у дискусији са hunkydory. Међутим, неспоразум међу њима је много мањи него што је изгледало и то због његове сујете. У неком моменту је индиректно признао да је наслов мало off.
Суштина је да сам из те расправе ја научио да монопол и доминантан положај није исто и у сваком случају расправа је била плодоносна. То је и смисао расправе, њојзи хвала. Али мислим да се он ту залагао за став да је најбоље ако до монопола (тј. доминантног положаја на тржишу) уопште не дође. И ту је скроз у праву. И да нас министар вуче за нос, и како су нам на мала врата увели монополисте и такве ствари које су од ите каквог значаја. То сте му бар могли признати.
Успут, мислим да сте га и прилично провоцирали тамо, што свакако нисте морали. А како сам разумео то је последица ваших ранијих неспоразума, тако да је сујета можда - обострана?

и за сам крај (до вечерас, бицикле чекају): овај блог сам и разумео као критику бесмислене критике ради критике, али моје сумње према радуловићу нису толико "ничим изазване" колико је он својим популизмом који брани сујетном ароганцијом узрок свему.

више ћу вечерас.

срдачно
.

Схватам ваше становиште, али и даље мислим да га то не дискредитује као кандидата за министра привреде.

Пажљиво педалајте, а ја одох на спавање
highshalfbooze highshalfbooze 19:30 24.08.2013

Re: Dobro jutro

Наравно да разумем о чему се ради на снимку и какв софтвер је његова фирма произвела и мислим да је за оно време то било прилично велика ствар. Е сад, тад је то могло да се супер прода и не видим проблем у томе што то данас није "WOW".

Može on da konstruiše svemirski brod koji će ljudsku posadu da preveze na Mars. To je "WOW". Ali ne vidim zbog čega ga tako nešto kvalifikuje za ministra privrede.
Takođe mislim da mu rad stečajnog upravnika i pogotovo rad u NALED-u nisu baš neka referenca za taj položaj.
A, ako bude prihvatio položaj ministra u vladi koja nema program i ciljeve, onda ću biti siguran zbog čega je pristao.
antioksidant antioksidant 22:13 24.08.2013

Re: Dobro jutro

није замена теза јер сте га ви назвали "стручњаком" под наводницима

добро вече
јесте замена теза јер се моји наводници односе на измишљену стручност у макроекономији и области пореза. ни на који начин не коментаришем силицијумску долину. шта је радуловић год радио тамо ни на који начин није релевантно за ове две области где је "постао стручњак" површним ишчитавањем. враћам се на наслв мог блога који вас је инспирисао - нама је само бог остао као нада ако су нам "стручњаци" таквог нивоа "стручности".
Али мислим да се он ту залагао за став да је најбоље ако до монопола (тј. доминантног положаја на тржишу) уопште не дође. И ту је скроз у праву.

па није у праву. у суштини зависи од области. у малопрдаји непостојање доминантног играча може допринети побољшању већом конкуренцијом али велики имају ниже трошкове и у принципу ниже цене (волмарт је типичан пример). у крајњем салду доносе више негативних ефеката због губитка малих радњи али оне нестају јер не могу да издрже толико ниске цене. али то је поприлично широка тема о којој можемо (са радуловићем не, јер би одмах препоручио читање свих закона) али монополи као такви нигде нису забрањени. и извикивати ту паролу у суштини само одвлачи пажњу од правог места за одбрану тржишта - спречавање злоупотреба.
И да нас министар вуче за нос,

министар је рекао истину а радуловић није. у томе је поента.
Схватам ваше становиште, али и даље мислим да га то не дискредитује као кандидата за министра привреде.

свакако, имате потпуно право на такав став, није ми ни била жеља да овде покушавам да га променим.
више ме интересује да ли сте ревидирали да је мој блог "заиста сраман" тј да ли ми (бар мало) признајете да и ја јесам заинтересован за боље али да постоји нека вероватноћа да ми радуловић једноставно није довољно убедљив да је бољи?
тј, да постоји и вероватноћа да радуловић ни на који начин није тај ексер који штрчи већ, сва је вероватноћа, само наставак испразног и таштог низа "стручњака"?

пс: доле сам дао и линкове на још пар његових блогова где је (по мени) доказао своју нестручност. ако сам већ изгубио 10ак минута док их нисам пронашао учините ми плезир - прочитајте их.
срдачно
Hansel Hansel 23:22 24.08.2013

Re: Dobro jutro

АО, само да кажем како је лепо читати образложења твојих теза. Озбиљно.
little_radojica little_radojica 01:48 25.08.2013

Re: Dobro jutro

antioksidant
није замена теза јер сте га ви назвали "стручњаком" под наводницима

добро вече
јесте замена теза јер се моји наводници односе на измишљену стручност у макроекономији и области пореза. ни на који начин не коментаришем силицијумску долину. шта је радуловић год радио тамо ни на који начин није релевантно за ове две области где је "постао стручњак" површним ишчитавањем. враћам се на наслв мог блога који вас је инспирисао - нама је само бог остао као нада ако су нам "стручњаци" таквог нивоа "стручности".
Али мислим да се он ту залагао за став да је најбоље ако до монопола (тј. доминантног положаја на тржишу) уопште не дође. И ту је скроз у праву.

па није у праву. у суштини зависи од области. у малопрдаји непостојање доминантног играча може допринети побољшању већом конкуренцијом али велики имају ниже трошкове и у принципу ниже цене (волмарт је типичан пример). у крајњем салду доносе више негативних ефеката због губитка малих радњи али оне нестају јер не могу да издрже толико ниске цене. али то је поприлично широка тема о којој можемо (са радуловићем не, јер би одмах препоручио читање свих закона) али монополи као такви нигде нису забрањени. и извикивати ту паролу у суштини само одвлачи пажњу од правог места за одбрану тржишта - спречавање злоупотреба.
И да нас министар вуче за нос,

министар је рекао истину а радуловић није. у томе је поента.
Схватам ваше становиште, али и даље мислим да га то не дискредитује као кандидата за министра привреде.

свакако, имате потпуно право на такав став, није ми ни била жеља да овде покушавам да га променим.
више ме интересује да ли сте ревидирали да је мој блог "заиста сраман" тј да ли ми (бар мало) признајете да и ја јесам заинтересован за боље али да постоји нека вероватноћа да ми радуловић једноставно није довољно убедљив да је бољи?
тј, да постоји и вероватноћа да радуловић ни на који начин није тај ексер који штрчи већ, сва је вероватноћа, само наставак испразног и таштог низа "стручњака"?

пс: доле сам дао и линкове на још пар његових блогова где је (по мени) доказао своју нестручност. ако сам већ изгубио 10ак минута док их нисам пронашао учините ми плезир - прочитајте их.
срдачно


Ово тек сад видим, промакло ми, извињавам се... Мислим да смо се доле већ дотакли свих битних тема овде отворених.
caricamajka caricamajka 07:36 25.08.2013

Re: Dobro jutro

Hansel
АО, само да кажем како је лепо читати образложења твојих теза. Озбиљно.


AO samo da se pridružim Hanselovom mišljenju,
Dr M Dr M 08:28 24.08.2013

Aorist


"беше један ту што имаше амбицију да се наметне као "цар" и да пучанству наметне своју визију "

Možda ga nisu razumeli zato što je nametao, umesto da ubedjuje i obrazlaže?
little_radojica little_radojica 08:40 24.08.2013

Re: Aorist

"беше један ту што имаше амбицију да се наметне као "цар" и да пучанству наметне своју визију "

Možda ga nisu razumeli zato što je nametao, umesto da ubedjuje i obrazlaže?


реч "цар" није случајно под наводницима и ту је само да боде очи, јер (а то лепо пише касније у причи) није тај "цар" ништа другачији и виши од осталих. Али знао сам да ће та метафора највише полемике да изазове, јер другачије и не може. Суштина испада небитна, битна је једна реч брутално ишчупана из све те суштине. Кад се у сатири хваташ за реч мораш да оманеш у разумевању целе ствари.

Жеље и тог амбициозног и свих других је иста. Амбициозни се заиста и залаже и да је оствари. И за то мора де се намеће, нажалост. То је туга.

Као и у свему кључ је сујета. Погоди те једна реч и изазове твоју реакцију. То није начин за трезвено закључивање.
Dr M Dr M 08:44 24.08.2013

Re: Aorist

little_radojica
"беше један ту што имаше амбицију да се наметне као "цар" и да пучанству наметне своју визију "

Možda ga nisu razumeli zato što je nametao, umesto da ubedjuje i obrazlaže?


реч "цар" није случајно под наводницима и ту је само да боде очи, јер (а то лепо пише касније у причи) није тај "цар" ништа другачији и виши од осталих. Али знао сам да ће та метафора највише полемике да изазове, јер другачије и не може. Суштина испада небитна, битна је једна реч брутално ишчупана из све те суштине. Кад се у сатири хваташ за реч мораш да оманеш у разумевању целе ствари.

Жеље и тог амбициозног и свих других је иста. Амбициозни се заиста и залаже и да је оствари. И за то мора де се намеће, нажалост. То је туга.

Promašaj.

Moj komentar se nije ticao ‚‚cara‚‚ nego nametanja.

Proveri još jednom, možda Ti nisi razumeo mene.

Као и у свему кључ је сујета. Погоди те једна реч и изазове твоју реакцију. То није начин за трезвено закључивање.

little_radojica little_radojica 08:59 24.08.2013

Re: Aorist

Promašaj.

Moj komentar se nije ticao ‚‚cara‚‚ nego nametanja.

Proveri još jednom, možda Ti nisi razumeo mene.


А ја написао ово

Жеље и тог амбициозног и свих других је иста. Амбициозни се заиста и залаже и да је оствари. И за то мора де се намеће, нажалост. То је туга.


Дакле, одговорио сам и на то. Описао сам и како сам ја "наметао" заједничку идеју. Дао сам више пара да се оствари, јер је неки нису могли визуелизовати! Јел то право наметање? Како сам ја могао разумети да је блог Саше Радуловића пун објашњења и како је мени кристално јасно оно шта он хоће да уради и како хоће да уради? Није ми ваљда "наметнуо"? Али опет кажем, детаљи у овој причи немају директну аналогију са Сашиним случајем и не треба такву везу ни тражити. Суштина приче има итекако везе. Неко ко жели да се жртвује за опште добро, наилази на отпор оних за чије добро ради. Да би се жртвовао мора да штрчи из гомиле и то може да се разуме и као наметање, истицање,... Може, али ако ћемо фер, и не мора...
freehand freehand 09:03 24.08.2013

Re: Aorist

Како сам ја могао разумети да је блог Саше Радуловића пун објашњења и како је мени кристално јасно оно шта он хоће да уради и како хоће да уради?

Pa daj to u nekoliko rečenica, molim te: i šta i naročito kako?
Čitajući njegov blog, gledajući sastav Vlade, slušajući njenog predsednika, načina na koji se rekosntrukcija odvija - ja to nikako da skapiram?

Edit: priznajem da ovaj blog nisam pročitao. Pokušao sam, da, ali sam posle treće rečenice pao pokošen aoristom. Jbg.
kukusigameni kukusigameni 09:19 24.08.2013

Re: Aorist

little_radojica
Неко ко жели да се жртвује за опште добро, наилази на отпор оних за чије добро ради. Да би се жртвовао мора да штрчи из гомиле и то може да се разуме и као наметање, истицање,... Може, али ако ћемо фер, и не мора...

Ko se u ovom slučaju i na koji način žrtvuje?
vladaxy vladaxy 09:21 24.08.2013

Re: Aorist

Неко ко жели да се жртвује за опште добро, наилази на отпор оних за чије добро ради.

Opšte dobro budžetskih parazita ili opšte dobro onih koji privređuju? Opšte dobro se razlikuje od pojedinca do pojedinca. Za nekoga je opšte dobro uzimati jednima i davati drugima, za nekoga nije. Ne postoji opšte dobro, postoje zajednički interesi pojedinaca.

"Nema veće tiranije od one koja se sprovodi u senci zakona i pod vidom pravde"

"Ne postoji veća tiranija nego naterati čoveka da plati za nešto što ne želi samo zato što ti misliš da je to za njega dobro."


Kad čujem da neko želi da se žrtvuje za opšte dobro... odmah znam koliko će ostale da košta to žrtvovanje.


little_radojica little_radojica 09:25 24.08.2013

Re: Aorist

freehand
Како сам ја могао разумети да је блог Саше Радуловића пун објашњења и како је мени кристално јасно оно шта он хоће да уради и како хоће да уради?

Pa daj to u nekoliko rečenica, molim te: i šta i naročito kako?
Čitajući njegov blog, gledajući sastav Vlade, slušajući njenog predsednika, načina na koji se rekosntrukcija odvija - ja to nikako da skapiram?

Edit: priznajem da ovaj blog nisam pročitao. Pokušao sam, da, ali sam posle treće rečenice pao pokošen aoristom. Jbg.


Ето сад. Ај да направим прво малу дигресију пре него што ствари оду у нежељеном правцу.
Изузетно те поштујем Free, начин на који постављаш питања и све, не улизујем се, имам потребу да то кажем, јер видим да се по овој теми нећемо лако сложити.

Блогови служе да се прво прочитају па да се онда остављају коментари и то у вези суштине блога, а некад ту суштину треба тражити мало даље од наслова. Мало се и глупо осећам да то морам да подвучем, али како расправљати о блогу који ниси хтео да се потрудиш да прочиташ?
И како онда да не будем огорчен кад се цео Антиоксидансов блог врти око оне флоскуле коју је поновио милион пута где му се каже да пише у тексту и да треба прочитати текст. И он се томе подсмева.

Даље, сад ја треба да прескочим и то што ти нећеш да увидиш суштину мог блога и да на њему расправљаш о нечему другом и на све то још ја да "у пар реченица" објасним оно што је човек на свом блогу заиста концизно објаснио у рецимо 10 текстова? Концизно кажем, јер је сама тема компликована. Ја да умем да поједноставим даље од онога што је он урадио, ја бих имао жељу да ја будем тај министар.

Надам се да ћеш ме схватити на прави начин.
ecce-florian ecce-florian 09:38 24.08.2013

Re: Aorist

Pokušao sam, da, ali sam posle treće rečenice pao pokošen aoristom. Jbg.


interferencija


little_radojica little_radojica 09:40 24.08.2013

Re: Aorist

kukusigameni

Ko se u ovom slučaju i na koji način žrtvuje?


Ако можеш да преживиш од свог рада (или те је уфоњалу за време dot.com револуције, или си наследио од тетке, или имаш добру плату, небитно...) која је сврха писања блога у којима указујеш другима да иду у провалију? Да узмемо и несавршеност људског бића и жељу за славом како неко ко се толико залаже за транспаренцију и објективно мерење резултата планира да нас искористи? Жртвује се јер је навукао на себе многе сујете ("ти ће ми кажеш да грешим" и то) и што је против њега отворен и читав један блог, мени је то жртва, зато сами написао онај мој случај. Можда сам ја био напаљени клинац изван свог времена и простора, али ми није био циљ да направим терен да бих на њему сам играо колективне спортове. Можда је тако и њему драже да након што је сам успео покаже и нама да и ми остали можемо да успемо. Ако смо се толико отуђили да не можемо да разумемо да човек може да доживи сатисфакцију кад види да је другима око њега боље делом и због његовог труда онда пиши пропало. Али ја не верујем да смо ми такви људи.
Ако није довољна жртва за пристојног човека отићи и бити члан Дачићеве и Вучићеве владе и ускочити у осињак који некако држи на површини ликове као што је Веља, Мрка, Крка, Палма, онда не знам шта је жртва. Морамо да научимо да мењамо како бисмо видели ефекте тог мењања и како бисмо могли и у будуће да формирамо критеријуме по којим мењамо.
kukusigameni kukusigameni 09:47 24.08.2013

Re: Aorist

little_radojica

Ако није довољна жртва за пристојног човека отићи и бити члан Дачићеве и Вучићеве владе и ускочити у осињак који некако држи на површини ликове као што је Веља, Мрка, Крка, Палма, онда не знам шта је жртва.

Onda sigurno veruješ da je Dinkić skoro pa kao DŽizs Krajst.
little_radojica little_radojica 10:12 24.08.2013

Re: Aorist

kukusigameni
little_radojica

Ако није довољна жртва за пристојног човека отићи и бити члан Дачићеве и Вучићеве владе и ускочити у осињак који некако држи на површини ликове као што је Веља, Мрка, Крка, Палма, онда не знам шта је жртва.

Onda sigurno veruješ da je Dinkić skoro pa kao DŽizs Krajst.


У да њега сам заборавио. Нису исти јер је Динкић имао и више него довољно времена и одрешене руке да се покаже. Довео нас је до банкрота (није сам). Да се разумемо, ја не верујем слепо у Радуловићеву добру намеру, нити то овде заговарам. Ја само не желим да некога за кога није доказано да је зао да стрпам истовремено у кош са Динкићем и екипом. Нема разлога за то.
kukusigameni kukusigameni 10:16 24.08.2013

Re: Aorist

little_radojica
kukusigameni
little_radojica

Ако није довољна жртва за пристојног човека отићи и бити члан Дачићеве и Вучићеве владе и ускочити у осињак који некако држи на површини ликове као што је Веља, Мрка, Крка, Палма, онда не знам шта је жртва.

Onda sigurno veruješ da je Dinkić skoro pa kao DŽizs Krajst.


У да њега сам заборавио. Нису исти јер је Динкић имао и више него довољно времена и одрешене руке да се покаже. Довео нас је до банкрота (није сам). Да се разумемо, ја не верујем слепо у Радуловићеву добру намеру, нити то овде заговарам. Ја само не желим да некога за кога није доказано да је зао да стрпам истовремено у кош са Динкићем и екипом. Нема разлога за то.

Ne. Ti si rekao da se on žrtvuje.
libkonz libkonz 10:20 24.08.2013

Re: Aorist

Ако можеш да преживиш од свог рада (или те је уфоњалу за време dot.com револуције, или си наследио од тетке, или имаш добру плату, небитно...) која је сврха писања блога у којима указујеш другима да иду у провалију?

Moć. Kad imaš pare, sledeće što želiš je moć. Nema tu ni "Ž" od žrtvovanja.
Jedan sam od onih koji nema problem sa tim da Radulović bude ministar i na ovom blogu neću o njemu.
Pročitao sam priču o malom Radojici kad je bio baš mali, podsetilo me na priče iz čitanke o malom Joži. I onda je mali Radojica porastao i pomislio da je popio svu pamet sveta i počeo da proziva ljude sa bloga.
Na ovom blogu je većina nas već 5 i više godina i ostavili smo hiljade komentara. Nema šanse da neko može toliko dugo da se folira i ne bude pročitan. Iako se po pitanju Radulovića UGLAVNOM ne slažem sa njima (imam i ja svoje sumnje, da se razumemo), nemam dilemu da ovde nema reči o povređenoj sujeti, ni Antioksidanta, ni ostalih koji su kritikovali Radulovića.
Jukie Jukie 10:30 24.08.2013

Re: Aorist

freehand
priznajem da ovaj blog nisam pročitao. Pokušao sam, da, ali sam posle treće rečenice pao pokošen aoristom. Jbg.

Ja sam pročitao. Neko dete je umislilo da može drugoj deci da osmisli igranje u parku umesto da se šta se i kako igra rešava konsenzusom prisutnih, i umesto da posle par promašaja shvati da to jednostavno tako i da se ili igraš onoga čega se drugi igraju ili se igraš sam, čak i posle odrastanja nastavlja da se duri i to se prenosi na druge životne sfere.
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 10:39 24.08.2013

Re: Aorist

little_radojica
kukusigameni

Ko se u ovom slučaju i na koji način žrtvuje?


Жртвује се јер је навукао на себе многе сујете ("ти ће ми кажеш да грешим" и то) и што је против њега отворен и читав један блог, мени је то жртва, зато сами написао онај мој случај.


Nemoguce je da si ozbiljan. Ali nemoguce.
Kao prvo, zrtva je licni cin, a ne reakcija, tj. cin drugih ljudi. Eventualno zrtva moze biti njegovo svesno izlaganje sebe riziku od neprijatne reakcije drugih. Svesno je kljucna rec. Ali onda smo se i mi svi zrtvovali pisuci po njegovim blogovima

Drugo, izem ti zrtvu, otvorio se citav JEDAN BLOG. U jeeeee....
Pa batice, bice ministar, sta si ti mislio? Da ga postede komentara? On ako ce da ide u taj osinjak kako ti to kazes, valjda je spreman da ce biti pod konstantnom rafalnom paljbom medija, sta su jadni blogeri naspram Kurira, Blica, Informera, itede, kad krenu da vade prljav ves?


Ако није довољна жртва за пристојног човека отићи и бити члан Дачићеве и Вучићеве владе и ускочити у осињак који некако држи на површини ликове као што је Веља, Мрка, Крка, Палма, онда не знам шта је жртва.



little_radojica little_radojica 10:39 24.08.2013

Re: Aorist

libkonz
Ако можеш да преживиш од свог рада (или те је уфоњалу за време dot.com револуције, или си наследио од тетке, или имаш добру плату, небитно...) која је сврха писања блога у којима указујеш другима да иду у провалију?

Moć. Kad imaš pare, sledeće što želiš je moć. Nema tu ni "Ž" od žrtvovanja.
Jedan sam od onih koji nema problem sa tim da Radulović bude ministar i na ovom blogu neću o njemu.
Pročitao sam priču o malom Radojici kad je bio baš mali, podsetilo me na priče iz čitanke o malom Joži. I onda je mali Radojica porastao i pomislio da je popio svu pamet sveta i počeo da proziva ljude sa bloga.
Na ovom blogu je većina nas već 5 i više godina i ostavili smo hiljade komentara. Nema šanse da neko može toliko dugo da se folira i ne bude pročitan. Iako se po pitanju Radulovića UGLAVNOM ne slažem sa njima (imam i ja svoje sumnje, da se razumemo), nemam dilemu da ovde nema reči o povređenoj sujeti, ni Antioksidanta, ni ostalih koji su kritikovali Radulovića.


Мали Радојица кад је био баш мали је само гласно говорио оно што су сви желели, да их видиш само како су били срећни кад је то све направљено.

Људи с блога су недодирљиви и немају се шта прозивати. Амин.
И имају се држати заједно само кад их неки клинац прозива и кад они прозивају друге о којима је њихов суд неприкосновен. Кад неког треба подржати треба бити заједљив и ситничав. Аха, све сам схватио.
little_radojica little_radojica 10:42 24.08.2013

Re: Aorist

Jukie
freehand
priznajem da ovaj blog nisam pročitao. Pokušao sam, da, ali sam posle treće rečenice pao pokošen aoristom. Jbg.

Ja sam pročitao. Neko dete je umislilo da može drugoj deci da osmisli igranje u parku umesto da se šta se i kako igra rešava konsenzusom prisutnih, i umesto da posle par promašaja shvati da to jednostavno tako i da se ili igraš onoga čega se drugi igraju ili se igraš sam, čak i posle odrastanja nastavlja da se duri i to se prenosi na druge životne sfere.


Ако си ексер има бре да будеш закуцан. Нема ту циле миле и ти да нешто размишљаш. Чекић .
little_radojica little_radojica 10:46 24.08.2013

Re: Aorist

Anonimni Pojedinac
little_radojica
kukusigameni

Ko se u ovom slučaju i na koji način žrtvuje?


Жртвује се јер је навукао на себе многе сујете ("ти ће ми кажеш да грешим" и то) и што је против њега отворен и читав један блог, мени је то жртва, зато сами написао онај мој случај.


Nemoguce je da si ozbiljan. Ali nemoguce.
Kao prvo, zrtva je licni cin, a ne reakcija, tj. cin drugih ljudi. Eventualno zrtva moze biti njegovo izlaganje sebe riziku od neprijatne reakcije drugih. Ali onda smo se i mi svi zrtvovali pisuci po njegovim blogovima

Drugo, izem ti zrtvu, otvorio se citav JEDAN BLOG. U jeeeee....
Pa batice, bice ministar, sta si ti mislio? Da ga postede komentara? On ako ce da ide u taj osinjak kako ti to kazes, valjda je spreman da ce biti pod konstantnom rafalnom paljbom medija, sta su jadni blogeri naspram Kurira, Blica, Informera, itede, kad krenu da vade prljav ves?


Ако није довољна жртва за пристојног човека отићи и бити члан Дачићеве и Вучићеве владе и ускочити у осињак који некако држи на површини ликове као што је Веља, Мрка, Крка, Палма, онда не знам шта је жртва.





Човек није ни почео да ради, још га ни Курир није узео у уста, али има и бржих од Курира. Зато и изигравам дрвеног адвоката, само да сам насупрот разних курира. Чист мазохизам.
libkonz libkonz 10:48 24.08.2013

Re: Aorist

Људи с блога су недодирљиви и немају се шта прозивати. Амин.

Misliš na Radulovića?
И имају се држати заједно само кад их неки клинац прозива и кад они прозивају друге о којима је њихов суд неприкосновен. Кад неког треба подржати треба бити заједљив и ситничав. Аха, све сам схватио.

Aha. I ja sam.
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 10:50 24.08.2013

Re: Aorist

little_radojica

Човек није ни почео да ради, још га ни Курир није узео у уста, али има и бржих од Курира. Зато и изигравам дрвеног адвоката, само да сам насупрот разних курира. Чист мазохизам.


Covek nije poceo da radi, ali je itekako poznat javnosti, i on i njegove i ideje i njegove metode. Onolika kampanja je ipak dala neke rezultate.
libkonz libkonz 10:57 24.08.2013

Re: Aorist

Човек није ни почео да ради, још га ни Курир није узео у уста

Čoveka dovodi SNS, neće ga Kurir dirati, to je ipak posao Blica.
Ako ga izaberu i Kurir ga napadne znači da mu se sprema smena.
Dr M Dr M 11:09 24.08.2013

Re: Aorist

Неко ко жели да се жртвује за опште добро, наилази на отпор оних за чије добро ради.


Zato što aroganciju ljudi doživljavaju kao opasnost i odmah zauzimaju odbrambeni stav. Niko ne voli da ga biju za njegovo dobro. Takvog doživljavaju kao zlo pa je zlo i sve što on radi.

Onaj ko zbilja želi da se žrtvuje za javno dobro mora da nauči i neke stvari iz elementarne psihologije. Inače neće biti u prilici da se žrtvuje.
zovitemegrunf zovitemegrunf 12:08 24.08.2013

Re: Aorist

libkonz
Човек није ни почео да ради, још га ни Курир није узео у уста

Čoveka dovodi SNS, neće ga Kurir dirati, to je ipak posao Blica.
Ako ga izaberu i Kurir ga napadne znači da mu se sprema smena.


Bilo je tu necega, pa se zastalo, kako to vec ide sa Qrirom. Po meni, postoje dve frakcije DBa, Qrir i Blitz, pa, sad, koja te dohvati . Ovo je prvi pogodak u pretrazi,bilo je toga jos.
little_radojica little_radojica 12:20 24.08.2013

Re: Aorist

Dr M
Неко ко жели да се жртвује за опште добро, наилази на отпор оних за чије добро ради.


Zato što aroganciju ljudi doživljavaju kao opasnost i odmah zauzimaju odbrambeni stav. Niko ne voli da ga biju za njegovo dobro. Takvog doživljavaju kao zlo pa je zlo i sve što on radi.

Onaj ko zbilja želi da se žrtvuje za javno dobro mora da nauči i neke stvari iz elementarne psihologije. Inače neće biti u prilici da se žrtvuje.


Лепо сте ово рекли, а ја сам то тако много пута осетио на својој кожи. Проблем је што то што неко нешто доживи субјективно као опасности и зло не мора нужно то и да буде.
Тако испада да онај ко жели да му буде боље мора некад да отступи од таквог размишљања да би уопште могао да дође у ситуацију да му буде боље. И - ето, зачас кокошка-јаје проблем. Ја само указујем да априори судови о неком као министру пре него је то и постао не воде нигде, да немају тежину.
libkonz libkonz 12:41 24.08.2013

Re: Aorist

Bilo je tu necega, pa se zastalo, kako to vec ide sa Qrirom.

sećam se
Dr M Dr M 12:54 24.08.2013

Re: Aorist

Проблем је што то што неко нешто доживи субјективно као опасности и зло не мора нужно то и да буде.
Тако испада да онај ко жели да му буде боље мора некад да отступи од таквог размишљања да би уопште могао да дође у ситуацију да му буде боље


...a da bi se to postiglo, postoje dva načina.

Jedan je da se anksioznom daju odgovarajuće pilule, ako veruje terapeutu pa pristane. Ako ne veruje, terapeut treba da ga ubedi blagim rečima, prijateljskim osmehom i zaštitničkim zagrljajem.

Drugi način je da se brecne, što povećava anksioznost, zatim ošamari banom i tako kod anksioznog stvori trajnu fiksaciju na sebe samog, kao nekog zlog i opasnog. Ovaj način Vaš štićenik primenjuje permanentno i ne mislim da je time učinio dobro bilo kojoj strani. U krajnjem ishodu, terapeutu više niko ne veruje, anksiozni klizi ka paranoji.
little_radojica little_radojica 13:34 24.08.2013

Re: Aorist

Dr M
Проблем је што то што неко нешто доживи субјективно као опасности и зло не мора нужно то и да буде.
Тако испада да онај ко жели да му буде боље мора некад да отступи од таквог размишљања да би уопште могао да дође у ситуацију да му буде боље


...a da bi se to postiglo, postoje dva načina.

Jedan je da se anksioznom daju odgovarajuće pilule, ako veruje terapeutu pa pristane. Ako ne veruje, terapeut treba da ga ubedi blagim rečima, prijateljskim osmehom i zaštitničkim zagrljajem.

Drugi način je da se brecne, što povećava anksioznost, zatim ošamari banom i tako kod anksioznog stvori trajnu fiksaciju na sebe samog, kao nekog zlog i opasnog. Ovaj način Vaš štićenik primenjuje permanentno i ne mislim da je time učinio dobro bilo kojoj strani. U krajnjem ishodu, terapeutu više niko ne veruje, anksiozni klizi ka paranoji.


А ово клизи ка off-topic територији (и са моје и ваше стране) па ћемо ту стати, ако се слажете.
Dr M Dr M 14:08 24.08.2013

Re: Aorist


Već sam se složio..
freehand freehand 16:13 24.08.2013

Re: Aorist

Блогови служе да се прво прочитају па да се онда остављају коментари и то у вези суштине блога, а некад ту суштину треба тражити мало даље од наслова. Мало се и глупо осећам да то морам да подвучем, али како расправљати о блогу који ниси хтео да се потрудиш да прочиташ?
И како онда да не будем огорчен кад се цео Антиоксидансов блог врти око оне флоскуле коју је поновио милион пута где му се каже да пише у тексту и да треба прочитати текст. И он се томе подсмева.

Pa preleteo sam onaj literarni deo, priznajem.
Ali mislim da sam rpočitao sve što je bitno. A to je da si ti jedan od onih koji vapiju za novim ljudima spremnim da se poduhvate posla, da te nervira opšti pesimizam i neverica u mogućnost popravljanja stanja u kome je Srbija.
Dotle se slažemo, i sam sam to više puta i na više mesta napisao.
Tačka razlaza nije čak ni veseli Radulović, o kome ću samo nekoliko rečenica posle sledećeg: dakle, nije bitan ni Radulović ni Krstić, ni Guzenbauer ni Stros Kan. Bitno je ono kad ministarka Zorana Mihajlović opali (peti) čvenger svom predsedniku Vlade, rekavši da to nije Vlada Ivice Dačića nego Vlada Srbijhe. A zna se (valjda) ko je Srbija?! neki ovde kažu da ta Vlada ima i Program. Mislim, isto tako postoji i uverenje da SNS ima program. Kao i da postoji život posle života.
E u toj se Vladi još ne zna ko će sve sedeti, ali su tu starosedeoci Milan Krkobabić, Velimir Ilić, Suljo Ugljanin.
Iz nje je Dinkić - koga i ovde pljuju na sva usta Vučićevi obožavaoci - otišao tako što ga je isterao Dačić a sa žaljenjem i pohvlama ispratio upravo taj Vučić.
Pa ček sad - ko koga ovde zajebava?!
I šta će Veseli Radulović da radi u toj ludoj kući?

A kad rekoh Radulović: prvo, njegova radna biografija daleko je od nekakvog sjaja i blještavila. Ne sporim ja njemu ništa, jednostavno se iz tog CV-ja ne vide nikakva ni genijalnost ni dostignuća.
Analize znaju da mu budu dobre, a češće dosadne i eks katedra i to na nivou provincijskog srednješkolskog nastavnika sa neostvarenin ambicijama koji barata opštim mestima ali sa velikom samouverenošću i (ničim potkrepljenim) autoritetom za temu o kojoj priča. On kao nastavnik fizike na času geografije.
Što se banovanja tiče: mene je, posle nekoliko mandatnih banovanja zbog neslaganja - a bilo je i situacija u kojima sam zbog volterovskog principa (i opet bih, da se razumemo) zaratio sa priličnim brojem blogera oko njegovog prava da piše na način na koji piše - trajno banovao zato što sam mu pet puta nabio na nos njegovo izrugivanje inteligenciji i znanju drugih blogera.
On, Veleuvaženi Saša Radulović koji insistira na striktnom držanju teme a ne ad hominem pristupu?!
Toliko o karakteru i visokim moralnim normama budućeg ministra.


Edit:
Надам се да ћеш ме схватити на прави начин.

Ma ne beri brigu. Nismo mi ovde da se serdarimo i mazimo, već da diskutujemo, a naopako ako bismo se oko svega slagali. Nema goreg od dosadne diskusije.
Malo kulture i tolerancije (mada i sa tim ne valja preterivati, zna da odvuče u buđ i dekadenciju) i sve je ok.

Edit 2: sad gledajući - dosta sam se nespretno izrazio pominjući Radulovićevu biografiju. Naime - ni na koji način nisam hteo da ga onalovažim niti da njegove rezultate umanjim, svaka čast i valjda su on i porodica srećni i zadovoljni dostignućima. No to nije karijera kojom bi mene impresionirao budući ministar privrede. Dapače.
mariopan mariopan 17:21 24.08.2013

Re: Aorist

freehand
gledajući sastav Vlade, slušajući njenog predsednika, načina na koji se rekosntrukcija odvija - ja to nikako da skapiram?

Gledajući sastav Vlade....i ja sam se pitala.

Sve u želji da sebe ubedim u suprotno od onoga što osećam (nepoverenje) - nađem tekst "Od rekonstrukcije ništa dobro" - sociolog Zagorka Golubović. Hajd da vidim šta drugi misle?

Uglavnom se bavila time kakva nam je Vlada i kaže da se bavi samo agresivnom propagandom u vezi sa promenama, a zapravo ne menja se ništa, samo je sve gore, to bi ukratko bilo, i navodi primere (ako te ne mrzi pročitaj sam).

U tome kakva je Vlada nalazi se odgovor šta će oni uzeti kao kvalitet nekog kandidata, šta od njega očeuku i žele? Pa kako ih je ona opisala ( a slažem se sa njenom ocenom) onda ni ja ne očekujem ništa dobro.

Gledajući Vladu, sam zamisli šta bi po njima bio kvalitet koji bi oni cenili?
buba_truba buba_truba 21:07 24.08.2013

Re: Aorist

libkonz
Bilo je tu necega, pa se zastalo, kako to vec ide sa Qrirom.

sećam se

I ja se sećam... iako ima dve i kusur godine od tada kada su iz Kurira kliktali "Odzvonilo mu?!" i "Nastaviće se..." I? Ima li nastavka - bar od ovog "Policija će pokrenuti istragu protiv Saše Radulovića", beše li nastavka "Policija je pokrenula istragu..."?

Ne mogu da poverujem da im nisu javili, mislim, malo malo pa napišu kako "saznaje Kurir iz vrha MUP!"...
Šta bi s ovim?

ivana23 ivana23 21:11 24.08.2013

Re: Aorist

mariopan


Zagorka Golubović izjavila je da rekonstrukcija Vlade neće doneti ništa dobro Srbiji i da sadašnja vlast ne može izvući zemlju iz škripca u kojem se nalazi, jer "vlada" isključivo agresivnom propagadom i trikovima. - Blic
mariopan mariopan 07:35 25.08.2013

Re: Aorist

ivana23
mariopan


Zagorka Golubović izjavila je da rekonstrukcija Vlade neće doneti ništa dobro Srbiji i da sadašnja vlast ne može izvući zemlju iz škripca u kojem se nalazi, jer "vlada" isključivo agresivnom propagadom i trikovima. - Blic

mariopan mariopan 09:40 24.08.2013

....

А највише од свега не разуме што отворише VIP блог за пљување по једном од најбољих блогера овде само зато што не умеју да га схвате. Заиста срамно.


Pogrešno si okarakterisao onaj blog, to nije blog za pljuvanje nego blog na kome svako može da iskoristi svoje (demokratsko) pravo da govori, da postavi neka pitanja, što je skoro svima uskraćeno na blogu kod Cara, koji zahteva da se njegove opservacije progutaju bez pitanja.
Ako mnogo pitaš - onda ti Car uskrati pravo da išta više pitaš. Kod njega ima da pročitaš, shvatiš koliko si glup i zapušiš ako nećeš da slušaš bez pogovora.

Taj blog služi da ljudi mogu da postave pitanja, pa i da dobiju odgovor, ako ne od Cara jer nije prisutan, a uglavnom nije ni raspoložen da se bakće sa glupavim pitanjima, onda od nekih drugih blogera koji se bolje doznaju u tematiku?

Ako nisi čitao sve komentare tamo ima mišljenja i za i protiv, i sva su na neki način obrazložena?

To smo radili (kritički se osvrtali) do sada za svaku ličnost koja na neki način može da utiče na naše živote? Da li smo tako pretresali sve političare, ministre, javne ličnosti?
Jesmo?

Da li, zato što je Car u pitanju, treba da zaboravimo na kritičko razmišljanje i progutamo sve što nam se servira, i ako nećemo onda smo mi loši ljudi?

little_radojica little_radojica 10:31 24.08.2013

Re: ....

mariopan
А највише од свега не разуме што отворише VIP блог за пљување по једном од најбољих блогера овде само зато што не умеју да га схвате. Заиста срамно.


Pogrešno si okarakterisao onaj blog, to nije blog za pljuvanje nego blog na kome svako može da iskoristi svoje (demokratsko) pravo da govori, da postavi neka pitanja, što je skoro svima uskraćeno na blogu kod Cara, koji zahteva da se njegove opservacije progutaju bez pitanja.
Ako mnogo pitaš - onda ti Car uskrati pravo da išta više pitaš. Kod njega ima da pročitaš, shvatiš koliko si glup i zapušiš ako nećeš da slušaš bez pogovora.

Taj blog služi da ljudi mogu da postave pitanja, pa i da dobiju odgovor, ako ne od Cara jer nije prisutan, a uglavnom nije ni raspoložen da se bakće sa glupavim pitanjima, onda od nekih drugih blogera koji se bolje doznaju u tematiku?

Ako nisi čitao sve komentare tamo ima mišljenja i za i protiv, i sva su na neki način obrazložena?

To smo radili (kritički se osvrtali) do sada za svaku ličnost koja na neki način može da utiče na naše živote? Da li smo tako pretresali sve političare, ministre, javne ličnosti?
Jesmo?

Da li, zato što je Car u pitanju, treba da zaboravimo na kritičko razmišljanje i progutamo sve što nam se servira, i ako nećemo onda smo mi loši ljudi?



Хвала на коментару, прочитао сам онај блог и све коментаре. Знам шта преовлађује, али дозвољавам да се могу разни утисци стећи.

Рекох да не треба повлачити директне паралеле између мог личног случаја који сам из стилских разлога да дочарам архаичност проблема ставио у форму бајке. Дакле, поређења Радуловићи (или у крајњој линији мене са правим смислом речи "цар" је ту мало депласирано).

Није лоше критиковати, али човек још није ни постављен на то место, не знамо ни које ће му тачно бити надлежности, а већ га исмевамо. Као, сад ће неки инжењер да дође и реши ствар, иди бегај. Мени је то малограђанштина и оговарање. А кад смо већ код критиковања, онда треба ваљда да критикујемо, дела неког министра, а не његов "персоналити" јер ово није избор за први глас Србије. Боли ме уво какав је и какве мрачне тајне крије и какав доњи веш носи, интересује ме
1) Његов програм (који сам већ разумео и прихватио)
2) Конкретне мере које ће као министар донети (уредбе, закони који су предложени и израђени, његове изјаве у својству министра, могуће да сам заборавио још нешто)

Све остало може да дисквалификује било кога у Србији за било шта. Сваком можете ископати прљав веш или бар нешто испиновати (мрзим ту реч).

Може ми неко причати да је Веља незнам како добар човек и осећајан кад је његово понашање као министра показало да није за ту функцију. Ајде да видимо да ли ће се Радуловић тако искључиво понашати и у влади па да доносимо закључке о негативном утицају његовог "персоналитија" (мрзим и ту реч) на њега као министра.

Успут, заиста нисам мислио на све блогере који су се тамо огласили. Мислио сам на сам чин појављивања таквог блога и на неке који су то искористили да се подсмевају, да износе приватне преписке и сличне гадости. Поготово што је и наслов и сам блог шифрован тако да Радуловић нема шансе да зна да се ту о њему ради. То је још и јавно оговарање.

Зато сам и ставио у наслов мог блога Сашино име иако мој текст има много универзалнију поруку, о којој нико не би ни да расправља, ако га је ико и читао. Шта се ту може...
mariopan mariopan 11:13 24.08.2013

Re: ....

(или у крајњој линији мене са правим смислом речи "цар" је ту мало депласирано).

Ne, ja mislim da su upotrebio pravu reč.
Није лоше критиковати, али човек још није ни постављен на то место, не знамо ни које ће му тачно бити надлежности, а већ га исмевамо.


Ja samo nemam poverenja ni u njegove stručne sposobnosti za takvo mesto, ni u njegove motive.
Ali daj Bože da grešim. Obrazložiću na kraju komentara.
Боли ме уво какав је и какве мрачне тајне крије и какав доњи веш носи, интересује ме

Ni mene, može i crni đavo samo neka već jednom nešto korisno urade?
1) Његов програм (који сам већ разумео и прихватио)
2) Конкретне мере које ће као министар донети (уредбе, закони који су предложени и израђени, његове изјаве у својству министра, могуће да сам заборавио још нешто)

Kada nešto ne znam i kada se u nešto (važno za mene) ne doznajem trudim se da se o tome infoirmišem od najstručnijih, a to bi, za oblast o kojoj je reč u našoj zemlji bio Fiskalni savet?

Evo šta me brine.

Da država koja je u ovolikom problemu, koja ima bord stručnjaka da bi im (valjda) ti stručnjaci pomogli - gurne u stranu te stručnjake, ne posluša ih u tome što predlažu, i zaposli lice koje je sigurno manje stručno od sabrane pameti onih troje četvoro iz Fiskalnog saveta?
Njega će da poslušaju? Zašto njega a nisu one pre njega?

Kad saberem obrazovanje i kvalifikacije svih ljudi iz fiskalnog saveta i uporedim sa ovim jednim stručnjakom, a samo sa njima ga poredim jer su ljudi iz struke, da ne poredimo babe i žabe, šta misliš da preteže?
Nešto mi tu ne štima?
Možda ovi iz fiskalnog neće da slušaju političare i ispunjavaju im želje?
Eto, to me brine.

little_radojica little_radojica 13:31 24.08.2013

Re: ....

mariopan
(или у крајњој линији мене са правим смислом речи "цар" је ту мало депласирано).

Ne, ja mislim da su upotrebio pravu reč.
Није лоше критиковати, али човек још није ни постављен на то место, не знамо ни које ће му тачно бити надлежности, а већ га исмевамо.


Ja samo nemam poverenja ni u njegove stručne sposobnosti za takvo mesto, ni u njegove motive.
Ali daj Bože da grešim. Obrazložiću na kraju komentara.
Боли ме уво какав је и какве мрачне тајне крије и какав доњи веш носи, интересује ме

Ni mene, može i crni đavo samo neka već jednom nešto korisno urade?
1) Његов програм (који сам већ разумео и прихватио)
2) Конкретне мере које ће као министар донети (уредбе, закони који су предложени и израђени, његове изјаве у својству министра, могуће да сам заборавио још нешто)

Kada nešto ne znam i kada se u nešto (važno za mene) ne doznajem trudim se da se o tome infoirmišem od najstručnijih, a to bi, za oblast o kojoj je reč u našoj zemlji bio Fiskalni savet?

Evo šta me brine.

Da država koja je u ovolikom problemu, koja ima bord stručnjaka da bi im (valjda) ti stručnjaci pomogli - gurne u stranu te stručnjake, ne posluša ih u tome što predlažu, i zaposli lice koje je sigurno manje stručno od sabrane pameti onih troje četvoro iz Fiskalnog saveta?
Njega će da poslušaju? Zašto njega a nisu one pre njega?

Kad saberem obrazovanje i kvalifikacije svih ljudi iz fiskalnog saveta i uporedim sa ovim jednim stručnjakom, a samo sa njima ga poredim jer su ljudi iz struke, da ne poredimo babe i žabe, šta misliš da preteže?
Nešto mi tu ne štima?
Možda ovi iz fiskalnog neće da slušaju političare i ispunjavaju im želje?
Eto, to me brine.

Фискални савет је независно тело, а ако узму њега и он спроводи исто оно што говори и фискални савет, онда опет не видим проблем.
Мислим да је разлика и у енергији и младости, али можда јако грешим сад. Истина је да је деда Аврам био велики стручњак и истина је да је био позван кад је била пропаст света, а касније шутнут. Ипак, сви се слажу да су његове мере донеле бољитак. Ако не пробамо, нећемо знати. Кад чујем Радуловића да виче "партија", тог момента ћу се наместити да ме гађате јајима, часна реч.
mariopan mariopan 14:11 24.08.2013

Re: ....

little_radojica
Фискални савет је независно тело,

Eto, dao si isti oggovor kao što bih i ja pomislila, još samo odgovor na drugi deo pitanja koje se samo nameće - ako nije odgovaralo nezavisno telo odgovaraće zavistan pojedinac?
Od koga će da zavisi?
Eto, samo me to brine.

Мислим да је разлика и у енергији и младости,

Pa mlad je i onaj ko je ponudio predloge i rešenja, ne vidim da mu nedostaje energije?
Samo je smetalo što je nezavistan?
little_radojica little_radojica 15:15 24.08.2013

Re: ....

mariopan
little_radojica
Фискални савет је независно тело,

Eto, dao si isti oggovor kao što bih i ja pomislila, još samo odgovor na drugi deo pitanja koje se samo nameće - ako nije odgovaralo nezavisno telo odgovaraće zavistan pojedinac?
Od koga će da zavisi?
Eto, samo me to brine.


И то је супер, ником не треба слепо веровати, зато је добро шт имамо све написемно шта је хтео и што ћемо имати све законе и уредбе које су донете након његовог ступања на дужност да кажемо да ли је то успео или је од тога одступио. Тако детаљно и у ситна цревца описан план нисмо одавно имали. Напротив имали смо обећања о хлебу од 3 динара. За мене је ово помак напред.

Мислим да је разлика и у енергији и младости,

Pa mlad je i onaj ko je ponudio predloge i rešenja, ne vidim da mu nedostaje energije?
Samo je smetalo što je nezavistan?


Мислим да је поента независног тела да остане независно тело. Оно даје препоруке, овај пут влада, није да жели, али мора да послуша, јер је дотерала цара до дувара. Зато ће запослити неког ко и сам верује у те и такве мере. Мени је ту све јасно.

Не треба бринути, треба бити опрезан, има једна мала али значајна разлика између те две ствари
niccolo niccolo 18:05 24.08.2013

Re: ....

не знамо ни које ће му тачно бити надлежности
1) Његов програм (који сам већ разумео и прихватио)

angie01 angie01 18:07 24.08.2013

Re: ....

nikolo, ne unosi zisku, taman su se smirili.
angie01 angie01 11:07 24.08.2013

ne bih se javila,

da nije apostrofiran moj komentar o katranu i perju, ali bez konteksta u kome je upotrbljena ova fraza,pa kod tebe zvuci nedopustivo, kako si i upakovao....i jos nije sa bloga koji kritikujes, skoro da mogu da osetim licnu notu.

naravno da mislim da ministri trebaju da snose odgovornosti za svoje pogresno cinjenje ili ne cinjenje, kako se kod nas ta uvazena gospoda uglavnom ponasa, narocito ako za posledicu imamo neciju smrt- dece, npr- a ti ako mislis da je to nedopustivo, nego da je normalno da posle haosa koji ostave za sobom, samo mirno odu, avanzuju u vecem slucaju- vazi, ne treba da te uznemirava jedan komentar, jer se u stvarnosti upravo desava suprotno od izrecenog.

drugo, kada sam vec dosla- ne kapiram kontra blog u kome se pljuje neki predhodni, pa jos sa svim komentatorima- koji su btw, krajnje pristojno komunicirali, cak bili duhoviti-pri tome, domacin tog bloga, apsolutno nicim nije vredjao, rekao covek svoje misljenje, trazio odgovore, kao sto su i drugi- u cemu je tu problem?

ako mislis drugacije, mnogo bi bolje bilo da si napiso blog u kome bi argumentovano utisao eventualne sumnje i podvukao pozitivne razloge za, nego sto se podsmevas tudjem misljenu pricom, koja ukazuje kako su oni nezahvalni i nikako im se ne moze ugoditi....ugoditi u cemu, u zemlji u kojoj su dovedeni na sramni nivo bazicnog opstanka, zbog raznih kadrova, koji su se pak ekstremno obezbedili na njihov racun.

a ljudi su jednostavno reagovali na takstove i ponasanje u raspravi o njima, kada su vec postavljeni na blog sa autorom, koji nije pokazao bas previse takta, kada se radilo o neslaganju i trazenju nekih objasnjenja, kao da se radi o stvarima koje su uklesane u kamen i da tu od pucanstva ne treba da postoji reakcija, vec samo slepo verovanje i podrska.


ja licno, kao sto sam i rekla na spornom blogu, iako sam imala slicno iskustvo sa kandidatom, na temi, o kojoj je izrekao stvari koje ne stoje, nemam problem da vidimo kako ce da resi uzasno stanje u resoru kojim bi trebalo da upravlja, ja ne vidim da mu je bas kasika upala u med, sedanjem u tu fotelju, a da invajerment ne pominjemo. Upoznala sam ga i uzivo je veoma sipmatican covek.
cult cult 11:44 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

rekao covek svoje misljenje, trazio odgovore


ako domaćin tog bloga naidje ovde, ponavljam pitanje na koje tamo nisam uspeo da dobijem odgovor: kako on vidi poreske cifre obzirom da tvrdi da su Radulovićeve pogrešne. Koje su prave?

Da li porezi i doprinosi na plate treba da ostanu na istom nivou kao sad?
Ako ne, na koja je ta nova cifra (10% ili 15% ili...šta)?
Treba li porez na potrošnju (pdv) da ostane isti, smanji se, poveća?
Porez na profit korporacija?
Šta je sa porezima na imovinu (glavni prihod lokalnih samouprava)?
Subvencije?

Užasno me zanima obzirom da mi deluje kao da je proučio sve to i da kritika Radulovićevih tekstova nije na nivou "banovao me" "a i onolike druge".
Hvala.
little_radojica little_radojica 13:01 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

angie01
da nije apostrofiran moj komentar o katranu i perju


Stop right there! Извините, али заиста ни помислио нисам на вашу употребу катрана и перја. Зато ни контекст вероватно нема везе са контекстом у којем сте га ви употребили. Значи, још једном да подвучем нисам вас помињао ни на који начин у мом тексту.

Ја сам написао како сам написао и мислим да је то најбољи начин да се ставимо у перспективу неког ко пуно жели, а коме се мало верује. Мени је то феномен вредан писања о томе. И ја вероватно не бих написао мој блог да није било 300 коментара који јесу били донекле духовити, а однекле поспрдни. Ја указујем на ту димензију тог блога. Сатира је лака категорија, права критика захтева пуно времена и аргумената.

Заиста ми је жао ако сте још помислили да је ово нешто лично...
angie01 angie01 13:14 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

Stop right there! Извините, али заиста ни помислио нисам на вашу употребу катрана и перја.


ako sam pogresila, najiskrenije se izvinjavam.

za ostalo, i dalje mislim isto:)

pozz
antioksidant antioksidant 13:20 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

ako domaćin tog bloga naidje ovde, ponavljam pitanje na koje tamo nisam uspeo da dobijem odgovor: kako on vidi poreske cifre obzirom da tvrdi da su Radulovićeve pogrešne. Koje su prave?

калте, докле тих ситних подметања?
радуловићеве цифре нису погрешне већ не постоје. то је поента. а кад га питаш за цифре он ти каже:

Morate razumeti ekonomsku suštinu. Morate pročitati i znati sve zakone. Onda je sve jasno. Malo mi je bez veze da vam ovde držim predavanje sa primerima i o razlikama i koje situacije koji član pokriva i gde su problemi u primeni. Pročitajte tekst još jednom. Objašnjava suštinu. Ako vam nije jasno, onda ništa.

а ако ти их је послао приватном поштом, буди друг па престани да вређаш и подмећеш па их подели
little_radojica little_radojica 13:25 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

angie01
Stop right there! Извините, али заиста ни помислио нисам на вашу употребу катрана и перја.


ako sam pogresila, najiskrenije se izvinjavam.

za ostalo, i dalje mislim isto:)

pozz


Нема проблема. Ја исто мислим да му није упала кашика у мед, зато и мислим да му на неком нивоу треба пружити подршку. Ни ја се не слажем са неким стварима које он говори, али посматрано као цео пакет отворено подржавам његове идеје.


cult cult 13:40 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

буди друг па престани да вређаш и подмећеш


vredjam i podmećem?
u jbt.

uporan pokušaj da saznam tvoj stav (a da nije samo negacija tudjeg stava) glede neke teme nije vredjanje i podmetanje.
Ovo je bilo sasvim, što bi rekli blogeri, sujetno. No, nebitno

Dakle, ovo "radulović banuje blogere, pa nije zaslužio da..." je toliko banalno da se, siguran sam, i ne baviš time, već da imaš ideje drugačije od njegovih za koje veruješ da su rešenje. Samo te zamolih da ih izložiš, ok, ne u ciframa, teoretski, eto kao Radulović.

Njegove teze su:
- pojednostaviti i dovesti poreski sistem u red.

- država poreskom politikom šalje poruke. Država treba da poreskom politikom od sada kaže "rad je jeftin, a potrošnja skupa", ne obrnuto. U skladu s tim smanjiti poreze i doprinose na rad, a povećati pdv (što se već desilo sa 18 na 20).

- pad prihoda po osnovu poreza i doprinosa na rad nadomestiti na sledeći način: snižavanjem poreza na minimalne plate na minimum povećaće se poreska baza; povećati porez na profit korporacija; povećati poreze na imovinu korporacija obzirom da su namernom rupom u zakonu od tog povećanja najveći vlasnici bili gotovo izuzeti; Privodjenjem poreskog sistema realnosti maksimalno pojačati poresku disciplinu; ukinuti sulude dinkićeve subvencije; dovesti u red trošadžije u državnim firmama tipa eps, železnica, srbijagas itd itd. itd.

Postoji još zilion stvari s kojima sam se složio u njegovim tekstovima, kao i s ovim navedenim. Šta ti je teško da kažeš svoje ideje. Možda su bolje.


antioksidant antioksidant 13:57 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

Samo te zamolih da ih izložiš, ok, ne u ciframa, teoretski, eto kao Radulović.

1)smanjiti porez na rad
2) smanjiti doprinose na rad
3) reformistai pio
4) reformisati rfzo
5) socijalne karte
eto, u potunosti kao radulovic.
ali to ti pricaju svi politicari, pa nisam zeleo da te i ja opterecujem floskulama. znam da volis bajke, sto si i sa djilasom pokazao pa nastavi da uzivas i u ovim.
a vredjas i podmeces jer si napisao da ja tvrdim da su raduloviceve cifre pogresne.
cult cult 14:20 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

eto, u potunosti kao radulovic.
ali to ti pricaju svi politicari,


Radulović nije političar.
a vredjas i podmeces jer si napisao da ja tvrdim da su raduloviceve cifre pogresne.


Ne vredjam jer mi nije namera da vredjam.
Ako si se ti uvredio na neku tvrdnju, to je drugo.
Nego, ta nadgornjavanja me nešto ne zanimaju, mrzim da gubim vreme na to.
Mislio sam da se ne slažeš s njim i da imaš sasvim drugačije ideje.
Izgleda da sam te pogrešno razumeo.

antioksidant antioksidant 14:24 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

Mislio sam da se ne slažeš s njim i da imaš sasvim drugačije ideje.

pa ja sam malo radikalniji
ja bih poreze ukinuo
(nisam gore pomenuo i pdv. potpuno nepotrebno poresko opterecenje)
Radulović nije političar.

jeste. celokuppna njegova aktivnost je politika
Ne vredjam jer mi nije namera da vredjam.
Ako si se ti uvredio na neku tvrdnju, to je drugo.

cudna definicija
ali ok
ti nisi imao ameru da vredjas, ja se nisam uvredio i to smo resili
ostalo je samo podmetanje
ali neka to bude objasnjeno povrsnim citanjem

e ne mogu se sloziti sa radulovicem jer on nema ideja vec samo floskula
pa tako
ali da procitam ja jos jednom ovo sto si napisao
mozda mi se kaze sta treba da radim
Nego, ta nadgornjavanja me nešto ne zanimaju, mrzim da gubim vreme na to.

cult cult 14:35 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

o katranu i perju,


Inače, imao sam priliku da upoznam S. Radulovića i da ga sretnem u par navrata na nekim dogadjanjima vezanim za ovaj naš blog. Čovek je sasvim ok, pristojan i normalan. Ne deluje kao neko ko ima kratak fitilj. Ta banovanja mi se više čine kao priličan nedostatak želje za blogonadgornjavanjima u raznim pravcima koja su nam svima ovde čest običaj, a neretko idu na sasvim ličan nivo. Da li je to najsretnija i najpopularnija reakcija - nije. Da li se prema tome može ceniti nečiji profesionalni rad - ne.
Da li će biti bolji ministar od Dinkića (ako se to uopšte desi)? Nema šanse da ne bude. Da li je ta promena pozitivna? Svakako jeste. Eto. Ništa više i ništa manje.
freehand freehand 14:42 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

Radulović nije političar.




Radulović nije ni ekonomista.
cult cult 14:53 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

freehand
Radulović nije političar.




Radulović nije ni ekonomista.


Dinkić je, bogufala, bio.
I Cvetković.
I cela plejada Tadićevih, Koštuničinih i G17 moj od mojeg eksperata.
Sad su na slobodi samo u nedostatku dokaza.
angie01 angie01 15:00 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

Inače,


istine radi:)


Čovek je sasvim ok, pristojan i normalan.


saglasna, rekla i ja nesto slicno, malo gore.



. Ta banovanja mi se više čine kao priličan nedostatak želje za blogonadgornjavanjima u raznim pravcima koja su nam svima ovde čest običaj, a


netcno, ako uzmem samo svoj primer, ostale nisam bas dubiozno pratila.

elem, ja sam mu najpristojnije objasnila gde gresi oko postavke stvari u oblasti koju sigurno znam bolje od njega, koji ima samo zamisljaj i on je prvo to objasnjenje kao slucajno obrisao, javi mi to na pp, a posle me banovao, da ne bih dalje ucestvovala i remetila:)))- sto sam mu i rekla, kada smo se upoznali, a on me razoruzao smeskom i recenicom, pa moguce da je tako bilo:)- za rzaliku od Krstica, koji je meni isto sipma, eto, takva sam, uvek vidim lepo u coveku:)- koji apsolutno negira sve sto mu kazes i pravi se savetnicki blesav, da uopste zna o cemu pricam:)))
angie01 angie01 15:01 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

Sad su na slobodi samo u nedostatku dokaza.


ne znam da l smem da pomenem katran i perje na ovom blogu!?
little_radojica little_radojica 15:04 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

angie01
Sad su na slobodi samo u nedostatku dokaza.


ne znam da l smem da pomenem katran i perje na ovom blogu!?


Па нисам још тражио ауторска права на тако нешто
cult cult 15:12 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

javi mi to na pp, a posle me banovao, da ne bih dalje ucestvovala i remetila:))


da, izgleda da mu je stalo da uredjuje svoj blog tako da rasprava ide u nekom, po njemu, konstruktivnom pravcu. Ti si već druga ili treća koja pominje da je neki nesporazum pokušao da reši na pp, pa na upornost i insistiranje na nastavku rasprave u javnosti reagovao banom.

Jbg, stvar blogera. Neko banuje sve živo (šjetimo se legendarnog Šjentija), neko one koje mu se lično ne dopadaju ili ih smatra "budalama" (Krkar. Ima čak običaj i da javno uzdahne ovako: "ehhh" kad nekog banuje), neko ako se ne držiš teme o otočkom ili vojničkom životu, već skreneš na politiku (Krle. Doduše on samo vaspitno, na dan dva.), neko pak zamoli da njegovom blogu ne dolaze, a najveći broj ne banuje nikog. Ali sve to ne govori o nama kao pravnicima, ekonomistima, lekarima ili predsednikovim savetnicima ništa.
angie01 angie01 15:14 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

Па нисам још тражио ауторска права на тако нешто


sto se tice autorski prava oko katran & perje, a na ovom blogu:)
freehand freehand 15:15 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

cult
freehand
Radulović nije političar.




Radulović nije ni ekonomista.


Dinkić je, bogufala, bio.
I Cvetković.
I cela plejada Tadićevih, Koštuničinih i G17 moj od mojeg eksperata.
Sad su na slobodi samo u nedostatku dokaza.

Pomozi nmi da sad bolje shvatim ovo: kažeš da Radulović nije političar. Što je krajnje sumnjivo obzirom da se gurao i nudio u predizbornoj kampanji, ali nebitno. Ja to svakako ne smatram diskvalifikacijom.
Ali ti kažem da nije ni ekonomista iako se gura a i podržavaoci i eskorteri ga guraju u ekonmiju i privredu.
Ti ispališ ovu kiselkastu demagošku salvu.
Zašto?
Prateći tvoju logiku - i ti si na slobodi usled nedostatka dokaza. I cela plejada tvoj do tvojega Vučićevih i tvojih eksperata.
Pa?
A uzgred budi rečeno - i Mirka Cvetkovića, na primer, prati glas da je izuzetno normalan, fin i pristojan čovek.
Znači li to da u njegovom slučaju te osobine nisu poželjne?
angie01 angie01 15:26 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

da, izgleda da mu je stalo da uredjuje svoj blog tako da rasprava ide u nekom, po njemu, konstruktivnom pravcu.



koje romansirano objasnjenje:)

gde ces vece konstruktivnosti od one, kada ti neko objasni konkretno zasto nesto moze, a zasto ne moze?

druga stvar, banovanje i brisanje su jedini legitimni nacini da sprecis one koji dolaze da opstruisu, vredjaju i slicno i meni je to ok. Najgroznije mi je, kada se to desi-prvo vredjanje, skretanje, na vise opomena dotrcavanje pomoci za zajednicko pljuvanje, a posle kada se obrise, banuje, jer sta drugo, a da ima smisla-uostalmo, tako je na svim ozbiljnim portalima, gde ne moze ni pola od ovoga sto se ponekad desava ovde-pa onda kuknjava, kontrablogovi, jato pljuvaca i bacaca kamenja po, jao mozes misliti kako je bezobrazan bloger koji ne pristaje na budalastine najnize ispoljenih strasti, sada potpomognuti i onima, koji sakriveni samo lupaju preporuke na komentare sa uvredama.


druga stvar je kada se ti tulsi koriste da bi uklonio sagovornika koji remeti argumentima ono sto si postavio, a nems nacina da to kontraargumentima odbranis, pa pdane gumica i sve je lepo, naizgled. Samo sam taj slucaj zamerila- a posle oprostila:),...kad nije pore'ko, k'o neki.
cult cult 15:29 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

kažeš da Radulović nije političar. Što je krajnje sumnjivo obzirom da se gurao i nudio u predizbornoj kampanji, ali nebitno.


AO je pomenuo "političare koji obećavaju bajke". Ovaj čovek nije političar. Nije u nekoj stranci, nije učestvovao u bilo kakvoj predizbornoj kampanji. U tom smislu sam rekao da nije političar, stoga nije mu posao da obećava bajke.

Ali ti kažem da nije ni ekonomista iako se gura a i podržavaoci i eskorteri ga guraju u ekonmiju i privredu.


Nije ekonmista, etf-ovac je po obrazovanju. Medjutim, iz njegove biografije vidimo da se bavio ekonomijom ceo život. Prvo je u Nemačkoj, Kanadi i SAD vodio firmu koja je postigla odredjen uspeh, pa je za dobar novac prodao. Po povratku u Srbiju radio kao stečajni upravnik i paralelno s tim kao ekonomski analitičar. Te analize smo imali svi prilike da vidimo, čujemo i da se prema njima odredimo. Ja se, eto, prema većini stvari odredih vrlo pozitivno. Izgleda još mnogo ljudi. Savetnik je u Asocijaciji malih i srednjih preduzeća (čijeg predsednika vrlo, vrlo cenim). To je ona ekipa koja je Cvetkovića, Dinkića, Tadića i ostale "naše" molila da urade neke stvari obzirom da je bilo jasno kao dan da idemo u totalni sunovrat u ludilu od tadić-dinkić-cvetkovićevskog neznanja, nebrige, javašluka i arhilopovluka. Naravno da su se molbe odbile o zid. Onda su sklopili dogovor sa opozicijom tj sns-om da ovi prihvate njihov program kao svoj. Onda se opet desio Dinkić. Ali eto, sad je prilika. Velika.

A uzgred budi rečeno - i Mirka Cvetkovića, na primer, prati glas da je izuzetno normalan, fin i pristojan čovek.


Nek ga prati i dalje. A posledice njegove stručnosti smo videli i živimo ih ovoliko.
To o pristojnosti i normalnosti pominjem jer je centar rasprave na blogu skrenuo sa ekonmskih tema na "kratak fitilj jer me banovao". A, ponavljam, banovanje na blogu nema veze sa nečijom stručnošću u svom poslu.
cult cult 15:33 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

druga stvar je kada se ti tulsi koriste da bi uklonio sagovornika koji remeti argumentima ono sto si postavio, a nems nacina da to kontraargumentima odbranis,


slažem se.
Ali sve to nema veze sa tim koliki treba da bude porez na rad, a koliki pdv.
freehand freehand 15:47 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

To je ona ekipa koja je Cvetkovića, Dinkića, Tadića i ostale "naše" molila da urade neke stvari obzirom da je bilo jasno kao dan da idemo u totalni sunovrat u ludilu od tadić-dinkić-cvetkovićevskog neznanja, nebrige, javašluka i arhilopovluka.

Tu ekipu su, kao uostalom i svaku pre nje i kao što će svaku posle nje, razni molili da urade razne stvari. Suprotni su molili i kukali za suprotno. Oni kojima nije uslišeno to zovu lopovlukom, pljačkom, uništavanjem. što su rigidniji i sa manje skrupulča to takve stvari lakše izgovaraju.
I govore o uslovnoj slobodi bez sudske presude kao normalnoj kategoriji, valjda po uzoru na Fušea ili Đeržinskog.

Onda su sklopili dogovor sa opozicijom tj sns-om da ovi prihvate njihov program kao svoj. Onda se opet desio Dinkić. Ali eto, sad je prilika. Velika.

Interesantno. kako se to desio Dinkić? Zar nije on, u stvari, formirao Vladu? I kakav je to Program koji je SNS prihvatila? Ja ne vidim nikakav program. I to jeste suština mog interesovanja, ne ni Radulović, ni Krstić, ni bilo koje drugo personalno rešenje.
Dakle, možeš li ti da mi kažeš - gde je taj program, šta je u njemu, zna li to i hoće li ga sprovoditi predsednik Vlade? Ili Zorana Mihajlović koja ga malo-malo pa prekonosira? Ili novi ministri koje Vučić skuplja naokolo ko ekipu za mali fudbal na plaži u Paraliji?

I da - što se pristojnosti tiče - čvrsta ruka i jaka volja više nisu primarni kvaliteti?
angie01 angie01 15:49 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

Ili novi ministri koje Vučić skuplja naokolo ko ekipu za mali fudbal na plaži u Paraliji?



antioksidant antioksidant 16:06 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

i paralelno s tim kao ekonomski analitičar.

економски аналитичари обично напишу неку економску анализу
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 16:15 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

angie01

druga stvar je kada se ti tulsi koriste da bi uklonio sagovornika koji remeti argumentima ono sto si postavio, a nems nacina da to kontraargumentima odbranis, pa pdane gumica i sve je lepo, naizgled.


Upravo tako. Moje iskustvo identicno.
Covek iznese tezu, ti mu opovrgnes matematicki i kontraprimerima, on ti kaze da ne moze da cita tvoje nebuloze i zatim te banuje da ne mozes da mu odgovoris.
Ako je iko tu inicijator nadgornjavanja, to je onda on.
A sa strane, sve na izgled fino, i niko nema pojma da si banovan.
Pa naravno da ce ljudi iskoristiti priliku kad ne budu ucutkani da o tome kazu koju.

A gle kakve divne prilike danas.

I dajte molim vas sa tom tezom kako covek ima kratak fitilj, kad je ocigledno da se radi o smisljenoj taktici u okviru samopromotivne kampanje.
Mislim, jbg, nije lako voditi kampanju sa bloga najuticajnijeg medija u nas. Ima to naravno svojih vrlina, ali i mana. Puno njih te cita, ali i smara pitanjima, je li tako?
I logicno je, smarace treba ukloniti, kako covek da se predstavi kao ekspert ako ga stalno nesto opovrgavaju?

Jedva cekam da vidim njegovo licno objasnjenje zasto ce da ucestvuje u nelegitimnoj vladi. JEDVA CEKAM.
mdjordjevic82 mdjordjevic82 17:37 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

antioksidant
ako domaćin tog bloga naidje ovde, ponavljam pitanje na koje tamo nisam uspeo da dobijem odgovor: kako on vidi poreske cifre obzirom da tvrdi da su Radulovićeve pogrešne. Koje su prave?

калте, докле тих ситних подметања?
радуловићеве цифре нису погрешне већ не постоје. то је поента.


To nije tacno, bar kad su porezi na rad u pitanju. Dao je okvirne cifre, kao i poreze koje treba povecati i rashode koje treba smanjiti kako ovo smanjenje poreza na rad ne bi povecalo budzetski deficit.

Voleo bih da procitam tvoje predloge ili analizu ovih predloga. Umesto toga ti u zadnja 2 dana 50 puta kopiras neki citat. Kopiraj bar ceo razgovor, pa dopusti onima koji citaju da se o tome izjasne.

Pročitao sam vašu prepiski u vezi sa monopolima. On je je izneo kritike na ručun ministra (trgovine?), ti si izneo kritike na račun njegovih motiva da piše blog. Ja bih te banovao mnogo ranije ili bih prestao da ti odgovaram na komentare.
cult cult 18:05 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

meni ovoliko ostrvljavanje na čoveka nije jasno.
antioksidant antioksidant 18:28 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

To nije tacno, bar kad su porezi na rad u pitanju. Dao je okvirne cifre,

gde?
Pročitao sam vašu prepiski u vezi sa monopolima. On je je izneo kritike na ručun ministra (trgovine?)

on je izneo laznu tezu da su monopoli zabranjeni
ti si izneo kritike na račun njegovih motiva da piše blog

da bi smo bili precizni na njegovu konstataciju da je cilj ministra da zbuni ljude (usput - ministar trgovine je izrekao tacnu stvar za razliku od sase koji je napisao neistinu) moj komentar je bio
Drago mi je što znate tuđe ciljeve. Još da otkrijemo Vaš.

Ja bih te banovao mnogo ranije ili bih prestao da ti odgovaram na komentare.

sasvim mi je to jasno
i radulovic se potpuno isto ponasa kad nema ragumenata, tj skoro stalno
kukusigameni kukusigameni 18:56 24.08.2013

Re: ne bih se javila,

cult
Nije ekonmista, etf-ovac je po obrazovanju. Medjutim, iz njegove biografije vidimo da se bavio ekonomijom ceo život. Prvo je u Nemačkoj, Kanadi i SAD vodio firmu koja je postigla odredjen uspeh, pa je za dobar novac prodao.

Evo dobre prilike da postavim pitanje (ozbiljno mislim): Koja biografija?
Zaista ne znam, a vidim da jedan broj ljudi barata tim podatkom koji mi, eto priznajem, nije poznat.

cult
Po povratku u Srbiju radio kao stečajni upravnik i paralelno s tim kao ekonomski analitičar.


I o ovome su oprečne informacije, a o uspehu u vođenju stečajnih postupaka nemam pojma. Dakle, jedino glasine i čaršijske priče. I one mu baš ne idu u korist. Zato, ako neko nešto zna, bilo bi lepo da napiše.
Što se tiče analize i pisanja, tu baš nisam siguran da mu je preporuka, makar što se bloga tiče, baš zbog arogancije da sasluša i diskutuje sa sagovornicima koji imaju drugačije mišljenje.
Mislim, i Dinkić je napisao knjigu na početku karijere.

Dalje, diskutanti koji smatraju da je Radulović kompetentan, u prvi plan stavljaju njegove na blogu iznete mere, koje se više tiču Ministarstva finansija, nego Ministarstva privrede. I da je Radulović pristao da bude savetnik Ministra finansija, mislim da bi velika većina ovdašnjih blogera podržala tako nešto.

Ipak, niti Cult, niti Radojica, niti Kukusigameni, a posebno Frihend, ne postavljaju i ne biraju ministre. To radi Ivica Dačić i radi Aca Vučić. Mi možemo ovde da pričamo, da se bijemo ali nikakav uticaj na to nemamo. Prihvatanje da bude ministar u ovoj vladi, bez ikakvog jasnog programa, ne govori u prilog spretnosti Radulovića, koji je blogove i pisao u cilju skretanja pažnje na sebe kao mogućeg aktivnog učesnika u kreiranju ekonomije zemlje. I kao neko ko je sigurno sazreo u tome, mesto savtneka, konsultanta, pomoćnika i votevr bilo bi primereno tom njegovom radu. Ministar? Po mom mišljenju - ne. Po mišljenju Ace i Ivice, izgleda - da.

Voleo bih da me neko ubedi u suprotno. I kad kažem "voleo", zaista to mislim.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana