Gost autor| Literatura| Zabava

Rat za Nair ili dopuna Gvozdene knjige II

mlekac RSS / 01.09.2013. u 00:22
I, stiže nam novi lik - vrhovni sveštenik, lično!  BTW i dalje važi ono za komentarisanje - samo napred! 
 
 

 RED OBOŽAVALACA SEKSUALNE SNAGE LELIL

16785.jpgVeliki majstor reda Leliks sveštenika, Liks Drun, nervozno je šetao pred zatvorenim vratima radnog kabineta cara čitavog Evelona i njegovih kolonija u svemiru. Nosio je modru mantiju izuzetno širokih rukava i jarkocrvene čizme od mekane kože. Za pojasom mu je bio zataknut dugi mač ni malo ceremonijalnog karaktera. Njegova, istom crvenom kožom presvučena, kanija bila je prilično pohabana i bar na tri mesta ozbiljno zasečena, tako da se kroz nju lepo video zlatasti metal oružja. To očito nije bilo sečivo koje je visilo na zidu, nego mač koje je video mnogo bitaka i krvi.
Straži u dvorskom kompleksu ni na pamet nije padalo da Liksn Drunu oduzmu njegov oštri i opasni mač. Jedan Leliks, a posebno njihov starešina, nikada ne bi bio kompletan bez svog sečiva. Ono je bilo produžetak njegove ličnosti i važno koliko i njegova ruka ili muški ud. Ti zakleti obožavaoci žena bili su jedno sa svojim mačem.
Iako su u međuvremenu izmišnjena mnogo razornija i savremenija oružja za ličnu upotrebu, pristalice ove filozofije života ostale su verne metalnom kompozitu od mikroskopski tankih, brižljivo slaganih, slojeva platine i iridijuma.
Zadnji pokušaj uništenja reda, koji su po ko zna koji put pokrenule pristalice svetla Araksa, pokazao je da je dobri stari mač sa Tir-Nan-Oga na malom prostoru bio još uvek superiorniji nad puškama napadača. Nebrojeni obožavatelji Evelonskog sunca umrli su toga dana, a oni srećniji ostali su da vode dug elfski život kao bogalji bez ruku u kojima bi držali savremeno oružje.
Tokom duge istorije Evelona red Leliksa bio je potpuno uništavan jedanaest puta i uvek je vaskrsavao iz sopstvenog pepela. Mada je suparnički red bio duplo ređe iskorenjivan, obe religiozno-filozofske škole pokazale su se kao jako žilave i nastavile da se bore za prevlast sve do današnjih dana. U osnovi, one su predstavljale muški i ženski princip koji su se bespoštedno sukobljavali, kao dobro i zlo, sve dok nisu postali bezoblična karikatura onoga što su u početku bili.
Leliksi, poštovaoci seksualne snage Lelil, odlikovali su se mnogo muževnijim stavom i načinom života od obožavaoca muškog simbola oličenog u bogu beloplavog sunca koje je čitavom Evelonu davalo život i toplinu. Međutim, uvek se govorkalo da Araksijanci tajno poštuju Daara, praboga koga su ubili nepokorna boginja Asa i plava ledena morska zmija koja je po drevnoj legendi zbog toga osuđena na samovanje u hladnoći evelonskih polova. To je za elfe bilo ravno obožavanju đavola kod ljudi. Nažalost, to strašno svetogrđe nikada nije dokazano jer su navodno svedoci tih krvavih rituala netragom nestajali. Sve to je kod vladarske kuće Gatora stvorilo uverenje kako se zapravo radi o neutemeljenim glasinama koje su samo podgrevale i onako prebogatu maštu njihovih podanika. Ali, među tim drevnim kultovima postojala je još jedna, ni malo zanemarljiva, razlika. Dok su se Leliksi ponosili sobom i ponosno šetali gradovima u svojim modrim haljama, većina sledbenoka Araksa zapravo su bili tajno društvo. Nikada niste znali da li je neko obožavalac plavog sunca ili ne. Samo su se bradati visoki sveštenici pojavljivali u javnosti i iznosili svoje, obično veoma konzervativne stavove, a svi ostali su ćutali u anonimnosti i čekali trenutak kada bi mogli da budu od koristi svom redu. Te usluge uključivale su protekciju prilikom svetovnog napredovanja drugih pripadnika sekte, razne finansjiske mahinacije, a ponekad čak i ubistva koja su skoro uvek ostajala nerešena. Smatralo se da Araksovaca ima u svim strukturama imperijalne administracije i da zauzimaju vrlo važna mesta, a to je po mišljenju širokih narodnih masa, bila neizlečiva bolest carstva. Geltazaru je, doduše, smetalo takvo stanje i naložio je tajnoj službi da pokrene istragu ali, sve se završilo na drugim spiskovima utemeljenih više na pretpostavkama nego na činjenicama iz kojih se nikako nije moglo videti ko je samo simpatizer, a ko zaista ima neku funkciju u tom redu.
Kada se posledenji car posle razvoda skoro potpuno povukao iz javnog života, u narodu se govorkalo da su ga uklonili obožavaoci evelonskog sunca i da vladaju iz senke umesto njega. Tek je njegovo prošlogodišnje pojavljivane na ceremonijalnom polaganju skoro nepostojećih ostataka princa Gelina u Bororov muzolej na severoj steni, zapušilo usta takvim zlogucima. Mada se i dalje šuškalo da je možda u pitanju Geltazarov dvojnik, ili da je i sam car član tog opasnog reda, ali to, kako smo videli, uopšte nije bilo tačno. Međutim, takve teorije uvek su bile prisutne kod prostodušnih elfa i nikako se nisu mogle iskoreniti snagom činjenica. One su gotovo postale deo folklora Tir-Nan-Oga. Siroti Nazz, koji je ih je od tajne sužbe svako jutro dobijao, kleo se kako će ih jednog dana sve zajedno objaviti u knjizi od sedam tomova i na imperatorovo pitanje šta se novo šapuće u narodu odgovarao je samo:
- Pa, znate već, gospodaru... Elfi po krčmama mogo bolje poznaju situaciju na vašem dvoru od nas dvojice zajedno. Ovi izveštaju bi zapravo bili smešni, da nije tužno što tajna služba troši ljude i sredtstva na njih. -
Bilo kako bilo, red poštovalaca svetlosti Araksa bio je veoma nezgodan protivnik. Liks Drun je toga bio svestan dok je stajao ispred carevog radnog kabineta u zimskom dvorcu, Zaparu, nervozno se šetkjući po savršeno uglačanom mermeru hola. Sem toga, sada su imali zašta da se „zakače". Neovlašćeno učestvovanje u ratnim operacijama carstva je bio prilično ozbiljan prekršaj elfskog zakonika. Međutim, s obzirom na dobre rezultate njihove akcije, veliki majstor se nadao da će se ovog puta izvući samo sa grdnjom i nekom od Geltazarovih nikada ostvarenih pretnji. Ali... sumnjao je da na dvoru postoji tušta i tma prikrivenih araksovaca i pitao se čime li su sve oni mogli da napune carevu glavu? Gledano unazad, kroz istoriju, spletke zavere i intrige bile su najjače oružje obožavalaca evelonskog sunca.
Iz tih mračnih misli trže ga uglađeni Nazzov glas:
- Veliki majstore čuvara uspomene na Lelil, njegovo imperatorsko veličastvo trenutno vladjući Gator, sada će vas primiti! - Drugi elf carstva elegantno pokaza ka masivnim vratima koja se bešumno otvoriše.
Drun proguta pljuvačku i bojažljivo ušeta u malahitnu dvoranu.
- O, dragi prijatelju, izvini što si me čekao! Znaš, morao sam da proučim najnovije izveštaje sa ratišta pre ovog našeg razgovora! - Geltazarov snažan i srdačan glas prosto ga udari, ali ga i opusti, jer je pokazivao da su sva njegova strahovanja bila nepotrebna.
- Ovaj prijatan ton je za mene potpuno iznenađenje, čestiti care. Naši simpatizeri su nam dojavili kako od jutros niste baš najbolje volje? - i dalje ponizno ali sada mnogo odlučnije glavni Leliks se približi avom vladaru.
Imperator se nasmeja iz dubine svojih širokih mišićavih grudi pa reče:
- Ma kakvi simpatizeri...! Sadašnji princ-nasledenik, Kotal, praktično je tvoja uhoda na mome dvoru, ali, to je neuporedivo bolje nego da se okrenuo onoj drugoj strani. Leliksi su od davnina podržavali našu kuću.-
- Mi podržavamo dinastiju i Gatori podržavaju nas. Tako je od pamtiveka. Kako ovog puta možemo pomoći svome plemenitom vladaru? -
- Pa, ima više stvari... Prvo, ispričaj mi sve što znaš o našim fantomskim neprijateljima. To je sigurno mnogo vše od onoga što su saznali oni Nazzovi smetenjaci - naredi mu imperator zavaljujući se u svoj veliki naslonjač. Zatim odbrusi svom sekretaru i komadantu imperijalne tajne službe - A ti, šta si se ukočio? Donesi ovom zaslužnom elfu nešto udobno za sedenje. On je ovde na prijateljskom razgovoru, a ne na saslušanju! -
I pored sve srdačnosti, ono „saslušanju" je izgovoreno takvim tonom da su Liks Druna prošli žmarci od peta do vrha njegovih šiljastih ušiju, a on uopšte nije bio plašljiv elf. Pose toga, ako je i mislio da nešto prećuti pred carem, sad više uopšte nije imao ni snage ni volje za to.
- Znam kakva su vaša saznanja o našem neprijatelju pa ću se koncentrisati samo na ono što tajna služba još nije otkrila... - započe po malo izokola, na Geltazarovo nezadovoljstvo.
- Pričaj onda! Nemamo vremena za bacanje - pisnu car.
- Taj narod, koga glupavi Džilovi zovu Ogo-Kriptori, sebe zove Dort to jest, Dortijancijanci, verovatno po svetu sa koga su potekli. Neobičmo je što su svoje ime poistovetili sa imenom planete, ali mi zapravo ništa ne znamo osobenostima njihovog jezika i njihove logike. Tačno je da žive na dalekim, potpuno mehanizovanim svetovima i da odatle upravljaju svojim flotama koje krstare svemirom, ali, oni to uopšte ne čine zbog zabave ili zbog planetarne ekspanzije. Mnoge stare kosmičke civilizacije su bile u njihovoj blizini pa ih Dortijancijanci nikada nisu napli... -
- Pa zašto su se onda okomili na nas i Džilove? Postoje još mnoge humanoidne rase koje ne diraju. Nije valjda da u nama vide podjednako opasne protivnike kao i u tim bezobzirnim dlakavim orijašima sa smrznutih svetova, pa onda pokušavaju da nas unište još dok smo dovoljno daleko od njih? - zabrinuto će Gator.
- Ne bih rekao. Ako analiziramo ratne operacije koje protiv nas vode zaključićemo da napadaju samo module i planetarne kolonije u blizini Ledenog mosta. On očito ima neku posebnu vrednost za njih i pokušavaju da nas od njega oteraju - razjašnjavao je imperatoru situaciju Liks Drun.
- Jesi li baš siguran? - otegnuto će Geltazar.
- Naravno, inače to ne bih iznosio pred vašim carskim veličanstvom. Razmislite samo: oni dolaze iz pravca Džilovske galaktičke imperije i umesto da se ustreme na sam Evelon, koji im je onako uz put, oni lete čak do Ledenog mosta da bi se sa nama tukli tamo. Pa stvorenja koja imaju toliku rupu u logici teško da bi ikada napustila svoj matični svet. -
- U svemiru se svašta događa. On je beskrajan kao i njegove mogućnosti za neverovatnim čudima... Samo moram priznati da tu ima nečeg. - uzdahnu namoćniji elf u univerzumu.
- Da su napali naš matični svet i one tri velike kolonije, naneli bi nam neuporedivo veće gubitke uništili glavnokomadujuće strukture carstva i potpuno zaustavili proizvodnju naših borbenih brodova. Onda bi nas sledećim napadom potpuno dokrajčili. To bi im donelo brzu i laku pobedu. Ali, njima kao da uopšte nije stalo. Interesuje ih samo Ledeni most - potvrdi veliki majstor svoje dosadašnje stavove.
- Možda ne žele da izazovu napad na svoje matične svetove? Ne bi bilo daleko od pameti da pošto žive na njima a bore se teledirigovanim brodovima imaju kodeks nenapadanja naselja na planetama? Možda to smatraju nečasnim? Ili posledenjim sredstvom u ratu? Ko bi zaista poznavao njihovu vanevelonjansku logiku? - filozofirao je imperator.
- Je l'? A da li ste videli šta su u ovogodišnjem ratu uradili Džilovima? Potpuno su ugasili život na bar dve od njima naseljenih planeta. Ne mislim da su ti Dortijanci neki humani svemirski ekolozi, koji se bore za očuvanje svemirskih lepota, kao što je, recimo, Ledeni most. Nešto drugo je tu po sredi i mi moramo da saznamo šta, ako želimo pobedu ili bar primirije - autoritativno zaključi Liks Drun.
- Ma nije nikakvo čudo što neko istrebljava Džilove. Pa oni su sami uništili mnoge razumne rase čije su planete zauzeli. Možda je u pitanju neka stara osveta. Ali, zašto su nas gurnuli u isti koš sa njima? Pa mi u svemiru vodimo prilično mirnu politiku. Koliko ja znam nismo dosada nikoga istrebili. - uzdahno car Evelona.
- Naša istorija je tek zrnce peska u pustinji vremena - umeša se Nazz - Možda smatraju da smo mi krivi za nestanak plemenitog naroda Kaa. Nije nemoguće da su oni i Dortijancijanci bili prijatelji. -
- To je malo verovatno. Pa gde su onda bili proteklih pet hiljada godina. Gradili međugalaktički put ovamo? - Frknu Geltazar na svog sekretara.
- Ni ja ne verujem u zagrobno prijateljstvo dve drevne kosmičke civilizacije. Ali, možda ima nečeg u tom građenju puta kroz univerzum. - odgovori veliki majstor umesto careve desne ruke.
- Tako mi troje osnivača razuma, zar niko u ovoj ogromnoj palati ne razume šta su to ironija i sarkazam? Ponekad moji podanici shvataju priču bukvalnije od Trigera. Pa ko gradi puteve kroz bezvazdušni prostor svemira? - Uzdahnuviši duboko car se uhvati za svoju kosmatu glavu.
- Možda odgovor i leži u jednostavnosti shvatanja? - poletno reče Drun - Uvek smo se pitali čemu je zaista služila kapija koju je Boror našao u jednom od sedam valuziskih gradova. Ne bi bilo nemoguće da postoji neka mnogo veća negde na teritoriji koju danas kontrolišu Džilovi. To daje odgovor kako flote sa Dortijanaca lako stižu do nas preko skoro nepremostive razdaljine, a i zašto su u tako surovom ratu sa dlakavim orijašima. Džilovi nikome ne bi dozvolili slobodan prelet kroz njihov deo svemira. Sigurno su ih napali čak i u hipersvemiru. Imaju oni tehnologiju za tako nešto. Samo je problem što su ti njihovi hipertpovi ogromnih dimenzija i obično stacioniranu na planetama koje treba da brane. Vidite da se sada događaji uklapaju sami kao u dobroj slagalici. Dortijanci nastoje da nas oteraju od ledenog mosta, ali do nas dolaze isključivo tukući se sa Džilovima. Pola priče smo već otkrili - samozadovoljno se protegnu veliku majstor na svojoj skuposenoj naslonjači.
Imperator zaćuta. Ovo mu nikada nije palo na pamet. Stvari su zaista postale mnogo jasnije ovako, kako ih je Liks Drun povezao. Zbog toga se svaki mudar vladar okružuje ljudima od poverenja koji su ustanju da britkije misle od njega. To je umetnost dobrog vladanja. Ipak, namoćniji elf u univerzumu nije mogao tek tako lako da prizna intelektualni poraz od nekoga ko se prestavljao kao vođa religiozmog reda. Zato samo suvim i promuklim glasom reče:
- Nažalost, to je zasada samo teorija, ali u nedostatku ičega boljeg usmerićemo svoja istraživanja u tom pravcu. Hvala, veliki majstore reda koji je još od Tridine smrti podupirao vladavinu nasledenika njene plemenite krvi -
- Živim da bi vam služio i štitio živote naših žena i njihove dece - ceremonijalno odgovori Liks Drun, pa onda dodade: - Ako je to sve, veliki imperatore, ja bih se sada povukao. Imam još puno posla u vezi sa dokazivanjem ove moje teorije. Pre svega zašto je ti prokletim vlasnicima trokrakih letilica Ledeni most toliko važan? -
- A, ne svešteniče! Tek smo započeli naš večerašnji razgovor. Ako si gladan, mogu odmah da poručim hranu i piće da se založimo. Večeraćemo zajedno ovde, u mom radnom kabinetu, uz čašicu razgovora. - Car je bio ljubazan, ali čvrst u svojoj nameri da zadrži gosta.
- Pa... to je prevelika čast za mene... - Vrhovni Leliks, koji je očito imao druge planove za to veče, učini posledenji uzaludan pokušaj da se izvuče .
- Poziv za večeru sa imperatorom se ne odbija, a i izabranica Korda, vojvode od Zapara i njene sluškinje neće ti uzeti za zlo ako se ne pojaviš večeras sa svojim momcima. Uredio sam da vojvoda ostane još čitavu nedelju na dežurstvu u imperijalnoj floti pored ledenog mosta. Rekao sam mu kako se u ovoj odsudnoj situaciji samo na njega mogu osloniti i on je to progutao. Araksa mi, nećemo dobiti ni jednu bitku ako flotu nastavi da vodi tako tupav elf! Sva sreća da imam nekoliko vrlo sposobnih generala pod njegovom komadom koji će u slučaju potrebe samostalno da deluju, a njemu će, posle, samo da podnesu izveštaje šta su radili. - Geltazard je jedva dočekao da pokaže da ni njegova obaveštajna mreža ne sedi skrštenih ruku.
Nekoliko minuta docnije hrana je bila poslužena na raščišćen masivni radni sto od žada, a najbolju boborovaču su im neumorno dolivale čeriri nage Trigerke zamamnih oblina. Atmosfera je uskoro postala opuštena i prešli su na neusiljen razgovor:
- O čemu ste ono hteli sa mnom da pričate, gospodaru moj? - prozbori Drun u pauzi između dva ukusna zalogaja.
- Kao što znaš, veliki majstore, moja izabranica, carica Oranda, napustila me je još pre nekoliko decenija. Ja sam sada elf u najboljim godinama koji je osuđen da kroz život ide sam bez ženske podrške... - poče ovaj izokola.
- Aha, razumem. Vama nedostaje žensko društvo pa želite da tajno pristupite našem redu. To bi bila velika čast za nas, a ja bih vam već posle osnovne obuke i inicijacije prepustio položaj velikog majstora. To bi zaista bilo veličanstveno! Sledbenici Araksa će pući od mržnje i zavisti, ali se neće usuditi ni da pisnu jer ko bi izazivao red koga vodi namoćniji elf u galaksiji! - krenu oduševljeno Drun što je značilo da ga je vrhunska boborovača već dobro uhvatila.
- U univerzumu! - ispravi ga imperator, a onda tiho dodade prosto se plašeći da ga potpuno ne razočara - Nažalost tvoga reda ja ne nameravam da pristupim vašem kultu, ali nikako neću sprečiti princa Kotala da vam se pridruži, ako bude tako odlučio. Pošto mi ostavi unučiće naravno -
- Vi ne želite? Pa zašto onda uopšte vodimo ovaj razgovor? - upita veliki majstor potonuvši u trenutku iz euforije u depresiju.
- Ne želim da u mojim godinama zadovoljavam zapostavljene domaćice širom Evelona. Ja nemam potrebu za lepim elfkinjama, već hoću da uznem novu izabranicu da sa mnom podeli smaragdni tron. Od vas tražim da me podržite u toj odluci, jer će araksovci verovatno pristati uz one kojima će to smetati. - nastavi vladar da objašnjava pijanom svešteniku.
- Pa šta ja lupam? Uz ove trigerke sigurno ne veneš u samoći. Mora da su te već koštale bar litar semena...Tebi ne treba ljubavnica nego carica, i to je to. A ko je izabrana srećnica? - pijano je mrmljao Liks Drun dok je satirao nabolju rakiju na Tir-Nan-Ogu.
- Plemenita Reen od Ziranga - saopšti mu car sa uživanje čekajući da vidi njegovu reakciju.
U prvom trenutku ne dogodi se ništa. Vrhovni Leliks je pustio nagu sluškinju da mu nalije još jedan pehar, mrmljajući više za sebe:
- A, ona... Dobar izbor. Lepa je to žena. Ja sam pre nekoliko godina bio gost u njenom modulu pa smo se malo bolje upoznali - odsutno se hvalio veliki majstor, kada se odjednom zagrcnu boborovačom.
Imperator mu umesto odgovora uputi jedan od onih svojih osmeha koji su obično bili rezervisani za političke oponente.
- Ne mislite stvarno da potomkinju Zirinih ubica stavite na smaragdni presto? Mora da se šalite vaše veličanstvo... - mucao je sveštenik koji se od iznenadnog šoka sasvim otreznio.
- Što da ne!? Ja sam najmoćniji elf u svemiru i mogu da učinim šta mi je volja. Dovoljno sam hrabar za tako nešto! - isprsai se Geltazar.
- Ali, budite razumni gospodaru. U tom slučaju nećete protiv sebe imati samo Araksovce, nego kompletno plemstvo. U tom slučaju za nekoliko dana imaćete elfe na ulicama koji će zahtevati njen progon ili vašu glavu. Ne znam šta bi mogli da im odgovorite - nastavljao je svoj posao urazumitelja veliki majstor Leliksa.
- E pa, veliki vladari donose i velike odluke. Imam određene razloge zbog kojig sam se odlučio na takav korak. Sem toga, izabranica se bira srcem, a ne političkom odlukom. Bar ja kao najmoćniji elf mogu da sebi dozvolim taj luksuz. - dodade car veoma samopouzdano.
- Ne mislim da je sada trenutak za tako nešto. Ovaj rat sa Dortijancima trebalo bi da vam bude prva briga. Narod će reći da ste lakomisleni ako dovodite sebi izabranicu dok naši piloti ginu braneći naselja slobodnih lovaca oko Ledenog mosta. Molim vas da razmislite o tome još jednom, imperatore - oprezno je pokušavao da ga pokoleba Liks Drun.
- Moja buduća izabranica je glavni političar saveza slobodnih lovaca.. Veza sa njom će razuveriti i najoštrije protivnike moje dinastije. Čak i onog prokletog Harla Kotera, vođu lige naučnika sa Valuzije - uzvrati mu car ležerno.
- Čekajte, zašto sada mešamo u priču i ligu visokih naučnika sa Valuzje? Pa oni se ne bave politikom. - zgranuto će poglavar Leliks sveštenika.
- To je ono što običan narod ne zna. Valuzija, kao tehički najnapredniji deo Evelona tiho zahteva nezavisnost. Smatraju da je ostatak naše planete jednostavno balast koji oni više neće da vuku na svojoj grbači. Hoće još da nam naplaćuju upotrebu svakog izuma koje nam je svima u nasleđe ostavio narod Kaa, jer su oni, kako tvrde, baštenici njihove tradicije koji žive u sedam staklenih gradova toga naroda. Kao da osnivač naše dinastije nije prvi iskrcao na Valuziju i dobio od umirućeg Fjuta svu tehnologiju koja je našu nauku pomerila za najmanje dve hiljade godina. Boror je takođe bio taj koji je doveo najučenije glave svoga carstva na to ostrvo kišnih šuma stvorivši tako zadužbinu nauke i univerzitetski centar Tir-Nan-Oga... E, sada potomci tih visokoobrazovanih naseljenika žele da prisvoje sve ono što im je prvi vladar trećeg carstva stavio na raspolaganje u ime čitave elfske populacije - saopšti mu rezignirano daleki Bororov nasledenik.
- Uh, to nisu nimalo dobre vesti. Ko ima znanje, ima i moć. Taj Harli bi trebalo u ovom trenutku da nam bude najveća briga. Možda bi bilo dobro da u ovoj situaciji postupimo nečasno kao obožavaoci svetlosti Araksa? Mislim da na Valuziji imam nekoliko pouzdanih ljudi. Oni bi mogli da uklone problem koji muči carstvo? - reče veoma poslovno veliki majstor poštovalaca erotske snage Lelil.
- Nema nikakve potrebe za tim, odani prijatelju. Harl Koter je rodom plemić iz Ziranga, a uz to je i blizak rođak Renn. Ako ona sedne na smaragdni tron automatski je gotova i ambicija za otcepljenje Valuzije. Umesto opasnog protivnika imaću u njemu velikog pristalicu naše dinastije. Već se umirio kada sam objavio da sam ukinuo protokol o ceremonijalnom obraćanju ziranskog plemstva Gatorima. - nasmeja se imperator.
- A, tako stoje stvari? Pa ti reče da biraš srcem, a ne mozgom - smejao se sada i Drun opustivši se.
- Najlepše je spojiti ugodno i korisno. Renn znam još iz detinjastva. Još onda mi se sviđala. - razneži se car.
- Uspomene uvek bude jaka osećanja. Znači sada su nam ostali samo Araksovcvi da o njima brinemo. Ja ovde imam neke mnogo tačnije spiskove od onih koje su vam vaši obaveštajci dostavili, Imperatore - reče vrhovni Leliks pa iz svoje široke modre halje izvadi prilično dugačak svitak papira.
Najmoćniji elf pruži ruku da ga dohvati, pa pošto se nalaktio na sto da bi ga pročitao, razrogači oči od iznenađenja:
- Uh, pa za neke od ovih plemića nikad ne bih posumnjao da pripadaju tom kultu. Većinom su mladi i anbiciozni elfi. Šta li je njih privuklo tom zakletim tradicionalistima? -
- Napredak u službi. Poklonici Araksa imaju nepotizam kao princip. Tako obezbeđuju svoje istomišljenike na visokim položajima u administraciji carstva. - odgovori mu sveštanik usred zalogaja, dok je glodao pečenu nogu.
- Srediću ja to... Nadam se bez krvi. Nego da se vratimo na priču o mojoj budućoj izabranici. Imam ja još jedan razlog zašto sam rešio da je postavim na smaragdni tron - cerio sada pijano i Geltazar.
- A, koji to?.. Osim onako krupnih šiljastih dojki na vižljastom telu - nastavi veliki majstor razgovor koji je sve više ličio na pijano blebetanje u nekoj Zaparskoj krčmi.
- Pa, prvo poseduje predivan karakter i ogromnu dozu očaravajućeg šarma, a sem toga... - tu se car značajno osmehnu praveći dramsku pauzu - Ona nosi u sebi plod začet od prekjuče palog ratnog heroja koji je, usput, još i jedan od „savršenih". To će održati kolonije na okupu pod upravom carstva i sprečiti rastuću netrpeljivost prema drugačijim elfima, koja je već počela da se javlja u nekim delovima imperije. Ako jedan od Gatora bude „polusavršeni" retko ko će se usuditi da buni narod protiv njih - teatralno objavi imperator i to proprati širokim pokretom ruke koji se koristio za promociju novih zakona ili carskih ukaza.
Sada se vrhovni Leliks ućuta. Ako nešto u svom dugom životu zaista nije voleo, to su bili „savršeni". Nije ih on doslovce mrzeo... ali... uvek se osećao jako neprijatno u njihovom prisustvu za vreme nekih orgija, na kojima su Leliksi tradicionalno učestvovali. Nikada se nije u takvim slučajevima plašio prisustva homoseksalaca, jer su ga oni prepoznavali po karakterističnoj šari na kratkoj kosi i zaobilazili znajući da je zakleti obožavalac žena, a on sa svoje strane nije osećao nikakvu sklonost ka fizičkom dodiru sa njima. Međutim sa „savršenima" je bila savim drugačija priča. Po pravilima reda oni su u svemu bili tretirani kao žene. Mnogi Leliksi su se rado upuštali u ljubavnu igru sa njima, ali, oni stariji i tradicionalniji, kao što je bio sam veliki majstor, stidljivo su ih izbegavali. Liks Drun nikako nije podnosio da bude u prisustvu veoma poželjne i seksualno uzbuđene ženke koja je u tom stanju imala i muški ud u erekciji. Jednostavno nikako nije bio siguran na koji ga način „to" želi. Zato bojažljivo saopšti svom imperatoru:
- Pa, pravo da vam kažem gospodaru... ni ja nisam baš oduševljen njihovim prisustvom među nama. Oni su nešto drugo od nas običnih elfa i po meni bi trebali da imaju neku posebnu planetu, ili bar koloniju. Postoji vrlo jaka struja u našem redu koja podržava to mišljenje. Nije baš ugodno kada se nađete pred uspaljenom lepoticom koja ima uzdignutu „onu" izraslinu -
Sada se i najmoćniji elf malo uozbilji pa posle nekoliko trenutaka dobovanja prstima po savršeno uglačanoj ploči od žada zajedljivo upita svoga saveznika:
- A, ne smetaju vam te uzdignute muške izrasline kada zajedno u grupi zadovoljavate po jednu elfkinju, kao što se to prikazuje na onim beskrajnim reljefima po svim vašim hramovima? -
- Molim vas, gospodaru, ne mešajte sada potpuno različite situacije. To je sveti čin potpunog zadovoljavanja žene. Sama Lelil je tako vodila ljubav sa Sarvom i Erkom. Treba ukazivati puno poštovanje uzvišenosti takvog čina - branio se kako je znao i umeo vrhovni sveštenik poštovaoca erotske snage „osnivačice razuma" .
- Je l'? A kako se ono zvaše tvoj prethodnik? Oren Kor, ako se ne varam? Onaj koji je herojski poginuo spasavši mnoge živote, pre sada već trista godina, u zadnjem pokušaju Araksovaca da zbrišu vaš red. Zar on nije priznao „savršenima" prava idetična ženama što se tiče usluga Leliksa i u tome bio berezervno podržan od saveta vaših staraca koji se, koliko znam sastao samo dva puta u celoj pisanoj istoriji? Šta znači posledenji reljef od bronze i poludragog kamenja koji je postavljen u vašem glavnom svetilištu ovde u Zaparu? - postavljao je pitanja pretećim tonom imperator koji nikako nije voleo da mu neko sabotira njegove političke napore.
- Znam, na njemu je Oren koji sa zadnje strane uzima savršenog koji je u klasičnom prednem položaju sa ženom. Zatim ih Kor okrene pa prelaze na klasičnu „štipaljku"1. Istina je, zapravo, da je ta posledenja sveta relikvija izavala dosta nesuglasica i rasprava u našim redovima. Neki smatraju da će ona oterati mnoge mlade iskene obožavaoce žena sa svetog puta „uda i sečiva", ali drugi misle kako su savršeni onaj treći deo koji treba da uravnoteži vezu između žrne i muškarca, što je potpuno besmisleno. Niko od troje osnivača razuma nije imao nekakav srednji pol, pa su i bez toga prokrčili put usponu naše vrste i postavili temelje civilizacije. Pošto je trojka svetinja, po mom privatnom mišljenju, elfski križanci i mutanti ne bi trebalo da prljaju njenu uzvišenost. Međutim, pošto je zvanični stav reda drugačiji, ja mu se, kao njegov veliki majstor, ne suprostavljam, niti odvraćam druge Lelikse od služenja „savršenima", ali nemojte me terati da uživam u nečemu što se kosi sa mojim osnovnim nagonima. Na kraju krajeva, ovo je između nas, koliko sam razumeo, prijateljski razgovor pa se ne moram truditi da u njemu budem savršeno politički korektan. - spremno ga dočeka već uvežbanim verbalnim manevrom Liks Drun.
- Mutanti kažeš... Ne sećam se da vam je njihovo prisustvo išta smetalo kada su se pojavile Vilve? Ili elfkinje sa tri para dojki nisu mutati? Pa naravno, kako bi nešto tako ugodno moglo da bude neprirodno? I sam nisam odoleo porivu da ih probam. Predivno je kada legneš sa njima. Ruke su ti uvek pune - popuštao je car Evelona i elfskih teritorija van njega.
Veliki majstor proguta pljuvačku na isti način kao dok je čekao pred vratima malahitne dvorane i snuždeno se ućuta.
Kao odgovor na to, njegov carski domaćin se poidiže iz svog udobnog naslonjača, obiđe oko velikog radnog stola koji je sada izigravao trpezu i unese mu se u lice:
- Slušaj me sada dobro, Liks Drune! Ni meni nisu „savršeni" baš previše prirasli za srce, ali ja moram da postupam onako kako je najbolje za carstvo i njegove podanike. Taj novi soj sebe smatra elfima i svi mi smo ih kao takve prihvatili. Ako se sad oni odvoje od Evelonske imperije, počeće razni ambiciozni ludaci, kao što je Harl Koter, da traže samostalnost za svoje oblasti na Evelonu i van njega. Imperija će poćeti da se osipa, a naša slavna vojska, koja je već pet hiljada godina isključivo štitila elfe po svim krajevima svemira, biće poslata da guši ustanke. A pošto ja ne želim da vladam u krvi sopstvenog naroda to će biti kraj trećeg carstva. Nadam se da će te vi, sveštenici Reda Leliksa, koji ste uvek podržavali Gatore, pomoći mojim naporima da održim jedinstvo elfske rase? Eto, tako stoje stvari, veliki majstore, i zbog toga mi treba potomak ratnog heroja „savršenih" u dinastiji. Da li si me sada razumeo? -
- Sasvim, imperatore. Učinićemo sve za spas carstva i pomoć našim istorijskim saveznicima. Od danas ni jedna reč protiv „savršenih" neće preći moje usne, a lično ću objasniti opasnost od pogrešnih postupaka potencijalnim nezdovoljnicima u našim redovima - promuca Drun dok je potvrdno klimao glavom.
- Želim da učiniš još više! Među „savršenima" ima nekoliko mladih ratnih pilota koji su se istakli u svemirskim intervencijama carstva. Oni se skoro svi zanimaju isključivo za žene. Pokušaj da nekog od njih primiš u red Leliksa. - reče mu imperator naredbodavnim tonom.
- To će biti vema teško, gospodaru. Od našeg nastanka, pre dvanaest hiljada godina, članovi reda su isključivo muškarci. I ako obožavamo žene od koih su nam mnoge vladarke, poput vaše daleke pretkinje Teride, bile pokroviteljke, nikada ni jedna žena nije obukla halju Leliksa. Bar ne van svoga doma. - ispravi se veliki majstor setivši se kako elfkinje, kada posle ljubavne igre ustaju uz kreveta, ako je hladno navuku na sebe prvu stvar koja im dođe do ruke.
- Ne zanima me kako ćete to da uradite. Sazovite treći put savet staraca. Jednom su podržali pravilan stav prema „savršenima" pa nema razloga da to ponovo ne učine. Objasni im da je u pitanju opstanak imperije i slavne dinastije Bororovih nasledenika - dodade najmoćniji elf u univerzumu.
Ovako sateran u tesnac, vrhovni sveštenik Leliksa samo raširenih očiju ponovi potvrdni gest i prošaputa:
- Kako vi kažete, čestiti care. Ako su tako krupni ulozi u pitanju, primiće oni i Vilvu u naše redove. Ima elfkinja koje muškarci uopšte ne zanimaju, a i one imaju pravo da budu zadovoljene. Ništa ne brinite, do kraja godine u našim svetilištima pojaviće se „savršeni". -
- Onda, mogu li računati da je to sređeno? Nemoj da zaboraviš obećanje čim napustiš vodene vrtove! - tražio je Geltazar potvrdu strogim tonom.
- Nemate nikakbog razloga za brigu, Imperatore. Iz ovih stopa idem da organizujem veće staraca. - oprezno se pridizao sa svog sedišta Liks Drun, prosto se plašeći da se suviše ne približi narogušenom caru.
- Ne večeras! Imam ja druge planove sa tobom. Pozvao sam te jer mi treba još jedna usluga od tebe. - nešto će blaže gospodar Evelona.
- Recite samo! Učiniću sve što je u mojoj moći kako bi ispunio vaša očekivanja. - ulagivao se veliki majstor.
- Renn je noćas odsela u mojoj palati. Mogu da je posetim u njenom apartmanu, ali to bi bilo previše banalno. Izgledalo bi kao da koristim situaciju - smireno će Gator.
- I, kako vam ja tu mogu pomoći? - Liks Drun se pretvori u uvo.
- Uzmi ovu svoju dvojcu telohranitelja sa kojima si došao i postaraj se da moja plemenita gošća dobro zapamti ovu noć. Ali, budite nežni, ona je u ranoj trudnoći... Recite da je to poklon od imperatora. Biće počastvovana. Ne može baš svaka žena da uz krevet dobije i velikog majstora Leliksa. - teatralno reče imperator.
- Vaša želja je moja zapovest. Samo jedan velikodušni Gator časti voljenu ženu takvim darom za prvu noć provedenu pod njegovim krovom. Vaša plemenitost je doslovno neizreciva! - uzvrati Drun dok se povlačio prema masivnim vratima.
- Samo se dobro potrudite. Još večeras ću da dodelim poštenu dotaciju vašem hramu u Zaparu. - dobaci mu car sedajući u svoj naslonjač.
- Nema nikakve potrebe za tim. Naša dužnost je da zadovoljavamo usamljene žene i služimo dinastiji! - doviknu ovaj već iz hodnika.
Car se zavali u svoj naslonjač, iskapi pehar boborovače, pa reče više za sebe:
- Ali,mislim da informacije koje si mi dao mogu da preokrenu tok ovog besmislenog rata - zatim podiže glas i obrati se trigerkama koje su stajale oko njega, čekajući da mu budu na usluzi: - Dovedite mi onu Vilvu što dežura noću u komunikacionom centru... i nađite joj zamenu, naravno. Recite joj da je imperator poziva na intimnu večeru. A od vas četiri neka ostanu dve koje su odmornije i spremnije za zabavu. Tako mi Araksa, neću ni ja noćas da se provodim slabije od Renn! -

 

 

 

*Zamolio me je Anonimni da stavim pojašnjenje: Ako se neko ne seća ko su "Osnivači razuma" oni su opisani u Vilinskoj sagi V/3 <<<<< LINAK!!!!

Atačmenti



Komentari (0)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana