Otvoreno pismo predsedniku Republike Srbije Borisu Tadiću

Nebojša Milenković RSS / 20.02.2008. u 16:38

Gospodine predsedniče Tadiću,

U trenucima kada se ─ suočena sa jednim od svojih najvećih istorijskih poniženja i poraza ─ Srbija današnjice okreće onim vrednostima za koja smo verovali da pripadaju našoj nedavnoj mračnoj prošlosti, u ime onih građana ove zemlje koji, uprkos svemu, još uvek veruju u demokratske tekovine i mesto naše zemlje među civilizovanim, razvijenim, demokratskim društvima današnjice, obraćam Vam se sa zahtevom da se ─ koristeći vaš nedavno stečen predsednički legitimitet i njemu pripadajuća ovlašćenja ─ oglasite i uzmete u zaštitu sve one ljude koji su poslednjih dana “predmeti“ poziva na linč ili pak izloženi najbrutalnijem fizičkom nasilju.

Pre svega mislim na pripadnice i pripadnike pojedinih nevladinih organizacija kao što su Helsinški odbor za ljudska prava, Yucom i Fond za humanitarno pravo, predstavništva stranih firmi, novinare, baš kao i na predsednika odnosno članice i članove (aktiviste i funkcionere) Liberalno demokratske partije!

Masovna politička histerija i zaslepljenost onih koji poslednjih dana ─ manje/više otvoreno podržani od pojedinih (parlamentarnih) stranaka ─ divljaju ulicama Srbije nikako ne može biti izgovor za ćutanje njenog novoizabranog predsednika. Situacija u kojoj se Srbija danas nalazi ne sme da bude iskorišćena za ukidanje slobodnog mišljenja, ili čak fizičku likvidaciju svake (političke) alternative ─ i to je činjenica na koju ste, kao predsednik Srbije, jednostavno bili dužni da reagujete! U suprotnom, ukoliko se ovo ludilo na ulicama i trgovima Srbije ne zaustavi, gubitak Kosova i Metohije mogao bi biti praćen i trajnim gubitkom čak i elementarne evropske i demokratske perspektive ovog društva, baš kao i povratak na političku scenu one Srbije koju ste ─ upravo zahvaljujući glasovima onih građanki i građana Srbije koji su danas tako stravično progonjeni ─ pobedili na nedavno završenim izborima.

Iako verujem da ste sa sadržajem istog već upoznati, ovim putem još jednom prenosim Vam i današnje obraćanje Liberalno demokratske partije:

Pismo Liberalno demokratske partije državnim organima i javnosti

Povodom događaja koji su usledili posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova Liberalno demokratska partija konstatuje da je prema predsedniku, funkcionerima i imovini naše stranke preduzeto niz akcija koje imaju sve odlike državnog terorizma.

Nije prvi put da LDP upozorava državnog tužioca i nadležne organe na kampanju koja se vodi protiv parlamentarne stranke LDP-a i njenog predsednika Čedomira Jovanovića, ali do sada nije bilo reakcija. To nas učvršćuje u uverenju da i iza najnovijih nasilnih akcija stoje državni organi.

Ovo su činjenice:

1. Grupe huligana su u nedelju uveče napale sedište LDP-a i pokušale da prodru u zgradu u kojoj živi porodica Jovanović. Policija ih je u ovoj drugoj akciji sprečila u žestokom obračunu u kojem je izgorelo jedno policijsko vozilo. Apsolutno je jasno da je ih je "neko" na ta mesta uputio, jer je teško poverovati da oni koji su u nedelju razbijali Beograd, znaju gde je sedište LDP-a, a kamoli gde živi Čedomir Jovanović.

Tražimo od Državnog tužioca da istraži ko je ovim huliganima upravljao i ko ih je "navodio".

2. U protekla tri dana napadnute su i demolirane prostorije LDP-a u Nišu, Pančevu, Irigu, Somboru, Čačku i Prokuplju. Desetini lokalnih funkcionera je prećeno, a menadžeru OO Kuršumlija je totalno demoliran automobil. Poslanik Slobodan Maraš je u nedelju, posle sednice Skupštine, napadnut u Novom Sadu, uz pokušaj da mu se oduzme vozilo.

Tražimo od Državnog tužioca da istraži sve ove događaje i utvrdi da li se radi o sihronizovanim akcijama.

3. Državni funkcioneri opravdavaju i podstiču nasilje koje traje. Tako je Ministar Samardžić sinoć izjavio da "ono je ono što se radi stranim ambasadama malo u odnosu na štetu koje te države čine Srbiji".

Tražimo od Državnog tužioca da reaguje na ovakve pozive na nasilje, posebno što dolaze od lica čiji je dužnost da štite javni red i mir.

4. Uprkos velikoj šteti koja je u ovim neredima naneta, kao i velikom broju povređenih policajaca, javnost nije obaveštena da je bilo ko uhapšen, niti da je podneta ijedna prijava.

Tražimo od Državnog tužioca da istraži zašto to policija nije uradila.

5. Na sajtovima nekih profašističkih organizacija već nekoliko dana najavljuje se paljenje sedišta LDP-a i obračun sa funkcionerima naše stranke. Juče su objavljene adrese svih opštinskih odbora LDP u Bogradu, sa imenima, adresama i telefonima njihovih predsednika. Ti sajtovi i dalje normalno rade.

Tražimo od Državnog tužioca da preduzme zakonske mere prema onima koji otvoreno pozivaju na činjenje krivičnih dela.

6. Ministar Velimir Ilić je sinoć pred svedocima izjavio "...neka Čeda bude srećan ako doživi mart, ali neće tako lako. Odleteće taj do kraja nedelje kod Đinđića”. Bila je to Ilićeva reakcija na tvrdnju jednog od prisutnih da će "na sledećim izborima pobediti Čeda“. LDP zna imena svedoka koji su čuli ovu izjavu i oni su spremni da svedoče ukoliko bude pokrenut postupak.

Tražimo od Državnog tužioca da sasluša Ministra Ilića i svedoke i pokrene odgovarajući postupak.

Ponavljamo da ovo nije prvi put da tražimo od tužilaštva da reaguje na očigledno kršenje zakona koje se sprovodi nad jednom od parlamentarnih stranaka i njenim predsednikom Čedomirom Jovanovićem.

Do sada bez uspeha.

Zato smo, zbog ozbiljnosti novonastale situacije, prinuđeni da sa ovim činjenicama upoznamo i najviše državne organe.

Od Predsednika Srbije Borisa Tadića i Predsednika Narodne Skupštine Olivera Dulića očekujemo reakciju u skladu sa njihovim ovlašćenjima.

Dostavljeno:

- Državnom tužiocu Republike Srbije

- Predsedniku Srbije

- Predsedniku Narodne Skupštine

- Medijima

- Ambasadama u Beogradu

Atačmenti



Komentari (289)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

ceda_urosevic ceda_urosevic 16:43 20.02.2008

No comment

preporuka
DzoHusafet DzoHusafet 01:13 21.02.2008

Ovo je vrh

U pismu LDP-a stoji:

Nebojša Milenković
Apsolutno je jasno da je ih je "neko" na ta mesta uputio, jer je teško poverovati da oni koji su u nedelju razbijali Beograd, znaju gde je sedište LDP-a, a kamoli gde živi Čedomir Jovanović.


LDP-a je javna stvar, to nije neka tajna organizacija za koju se nista ne zna. Bilo ko ko ima gram mozga moze na internetu naci gde je sediste LDP-a, ko zeli da nadje sediste LDP-a moze da pita slucajnog prolaznika i on ce mu reci gde je sediste LDP-a (ako ne zna prvi a ono deseti prolaznik ce znati). ALI za LDP-ovce je APSOLUTNA istina (bez trunke sumnje) da ih je "NEKO" (citaj Kostunica) uputio ka prostorijama LDP-a. Jer njihov intelek nije na tako visokom nivou da mogu da nadju sediste LDP-a bez da ih "NEKO" ne uputi....

Pa ja dalje ne mogu da citam to pismo...
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 01:51 21.02.2008

Re: Ovo je vrh

ja dalje ne mogu da citam to pismo...

Baš vam hvala!
To nam stvarno jako puno znači!
DzoHusafet DzoHusafet 02:11 21.02.2008

Re: Ovo je vrh

Nema na cemu.

Samo mala ispravka, prilikom citata moga teksta izbrisali ste pogresan deo, taj deo je trebalo ostaviti a ovaj koji ste citirali izbrisati. U svakom slucaju razumemo se ...
doktorka doktorka 02:17 21.02.2008

Re: Ovo je vrh

DzoHusafet
U pismu LDP-a stoji:

Nebojša MilenkovićApsolutno je jasno da je ih je "neko" na ta mesta uputio, jer je teško poverovati da oni koji su u nedelju razbijali Beograd, znaju gde je sedište LDP-a, a kamoli gde živi Čedomir Jovanović.LDP-a je javna stvar, to nije neka tajna organizacija za koju se nista ne zna. Bilo ko ko ima gram mozga moze na internetu naci gde je sediste LDP-a, ko zeli da nadje sediste LDP-a moze da pita slucajnog prolaznika i on ce mu reci gde je sediste LDP-a (ako ne zna prvi a ono deseti prolaznik ce znati). ALI za LDP-ovce je APSOLUTNA istina (bez trunke sumnje) da ih je "NEKO" (citaj Kostunica) uputio ka prostorijama LDP-a. Jer njihov intelek nije na tako visokom nivou da mogu da nadju sediste LDP-a bez da ih "NEKO" ne uputi....Pa ja dalje ne mogu da citam to pismo...

hahaha, ko god ima gram mozga , moze na internetu naci na sajtu LDP . pa to i jeste problem sto ,sigurna sam , 99% pristalica radikala ne zna ni da ukljuci komp , a kamoli da izvrsi ppretrazivanje.
nikson nikson 02:22 21.02.2008

Re: Ovo je vrh

,sigurna sam , 99% pristalica radikala ne zna ni da ukljuci komp , a kamoli da izvrsi ppretrazivanje.


ali su za razliku od tebe rasno i nacionalno svesni
doktorka doktorka 03:37 21.02.2008

Re: Ovo je vrh

nikson
,sigurna sam , 99% pristalica radikala ne zna ni da ukljuci komp , a kamoli da izvrsi ppretrazivanje.ali su za razliku od tebe rasno i nacionalno svesni



i to od malena
NoSurrender NoSurrender 15:29 21.02.2008

Re: Ovo je vrh

ali su za razliku od tebe rasno i nacionalno svesni

Sta znaci biti "rasno svestan"?Jel' to ono sto nam Nacionalni stroj i Obraz nude kao model ponasanja?
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 15:42 21.02.2008

Re: Ovo je vrh

Mislim, ne obraćajte toliko pažnju
na Niksona... on je tu (samo) da provocira...
poz.
JJ Beba JJ Beba 16:50 21.02.2008

Re: Ovo je vrh

ali su za razliku od tebe rasno

jel dinarski rasno svesni?
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 18:20 21.02.2008

Re: Ovo je vrh

... ili šarplaninski...
cecas cecas 16:49 20.02.2008

....

Htela bih da se klonim teskih reci i teskih kvalifikacuja, ali ne lici li vam ovo na "Kristalnu noc" ? Cutanje je odobravanje...Prikriveni pozivi na linc svih koji misle drugacije...Strasno je i sta se cini gradjanima Srbije Albanske nacionalnosti . Prvo imovina, a sta je sledece - nasrtaj na zivot ? Skoro fasizam u zamahu - ili je to prejaka ocena?
doktorka doktorka 16:51 20.02.2008

Pera Lukovic :

" U četvrtak će se, ispred nekadašnje SFRJ Skupštine, održati spektakularni miting, u zajedničkoj organizaciji Vojislava Koštunice, Borisa Tadića i Tomislava Nikolića. Sama pornografska činjenica da će Boris Tadić govoriti u tandemu sa Koštunicom i Nikolićem, poslednji je ekser u mrtvački kovčeg moderne Srbije; isti taj Tadić koji je izbore dobio na navodno europskoj destinaciji, optužujući radikale za sva zla devedesetih - govoriće pred radikalskom publikom, izgovarajući iste kosovske zavete kao Koštunica i Nikolić. Deca tog dana neće ići u školu; studenti neće ići na predavanja; vozovi će besplatno dovoziti građane u Beograd; sve je spremno da ova dirljiva DS&DSS&SRS koalicija Srbiju povede putevima Slobodana Miloševića i Mirjane Marković. Kosovsko ludilo traje i trajaće: još kad se setimo SAO Krajine... gde će nam biti kraj ako kraja uopće ima!"
Nenad M. Nenad M. 17:00 20.02.2008

Re: Pera Lukovic :

U četvrtak će se, ispred nekadašnje SFRJ Skupštine, održati spektakularni miting, u zajedničkoj organizaciji Vojislava Koštunice, Borisa Tadića i Tomislava Nikolića.


doktorka, Tadic,na srecu, ipak nece. Mada bi bilo lepo da i ne podrze miting osim sto po obicaju cute.
Gothsa Gothsa 17:03 20.02.2008

Re: ....

nije prejaka ocena. tačno je tako. Nasrće se na nesrbe, preti im se smrću, albancima i gorancima se razbija imovina a predsednik to nije u svom obraćanju javnosti nazvao pravim imenom. Zato ćemo mi koji to prepoznajemo nazivati pravim imenom-nacionalizam + fašizam.
angie angie 17:04 20.02.2008

Re: Pera Lukovic :

Nenad M.
U četvrtak će se, ispred nekadašnje SFRJ Skupštine, održati spektakularni miting, u zajedničkoj organizaciji Vojislava Koštunice, Borisa Tadića i Tomislava Nikolića.


pa ja lepo rekla
cecas cecas 17:06 20.02.2008

Re: ....

I ja to zovem fasizmom...Kada je prva cigla uletela u prozor , trebao je drzavni vrh da zaustavi ludilo , a ne da se potajno raduje tome...
new pony new pony 17:13 20.02.2008

Re: ....

ne moze drzavni vrh da zaustavi to ludilo, kada je drzavni vrh upravo vrh tog ludila
ove sto su razbijali bas-onoliko-koliko-treba-i-bas-sve-u-isto-vreme-po-raznim-mestima-u-srbiji, moja drugarica zove BIA JUNGEN
to je to.
cecas cecas 17:18 20.02.2008

Re: ....

new pony
ne moze drzavni vrh da zaustavi to ludilo, kada je drzavni vrh upravo vrh tog ludila
ove sto su razbijali bas-onoliko-koliko-treba-i-bas-sve-u-isto-vreme-po-raznim-mestima-u-srbiji, moja drugarica zove BIA JUNGEN
to je to.


Sta mi sada koji nismo u StormfrontBIA redovima , da cutimo ludilu ili se suprotstavimo ili kofere spakujemo pre nego sto dodjemo na red !?!
new pony new pony 17:41 20.02.2008

Re: ....

na pescanikovom sajtu sam nasao ovo:

"Srbija se ponaša kao neki otac, pijandura i siledžija koji je godinama nemilice tukao ženu i decu, dok socijalni radnici nisu sklonili porodicu na sigurno, a sud nasilniku zabranio svaki kontakt. A on sada ide naokolo, maše venčanim listom i svakom koga sretne se naglas žali na nepravdu. Žaliće se, kaže, i Ustavnom sudu.
A ljudi ga gledaju sa mešavinom neverice i stida, i prelaze na drugu stranu ulice."

to je napisao jedan covek koji se zove ivan jankovic, za srbe nevazan reziser koji se sa sve potomstvom odlio u kanadu i ostavio srbiju tijanicima, bjelama i drugima iz BIA talent kampusa

uz primedbu da taj papir kojim ovaj nasilnik mase (rezolucija 1244) i nije vencani list nego brakorazvodni papiri, ja se isto nalazim u toj mesavini neverice i stida, ali nemam drugu stranu ulice na koju mogu da predjem. ovo su moje ulice!

Brooklyn Brooklyn 17:44 20.02.2008

Re: ....

Nasrće se na nesrbe, preti im se smrću


dobro, ne preteruj. moja cela, bliza i dalja porodica, su nesrbi i niko im ne preti smrcu.
Doctor Wu Doctor Wu 17:58 20.02.2008

Re: ....

moja cela, bliza i dalja porodica, su nesrbi

Zar i ti, sine Brute, :))))?
new pony new pony 18:06 20.02.2008

Re: ....

dobro, ne preteruj. moja cela, bliza i dalja porodica, su nesrbi i niko im ne preti smrcu.


a pa onda ok. ako ti imas porodicu kojoj jos uvek ne prete smrcu onda ja povlacim da su ovi sto pale BIA JUNGEN.
ipak, ako imas medju rodjacima neku malu devojcicu koja se zove Ana, reci joj da pocne da pise dnevnik...
Željka Buturović Željka Buturović 18:10 20.02.2008

Re: ....

pak, ako imas medju rodjacima neku malu devojcicu koja se zove Ana, reci joj da pocne da pise dnevnik...

bolje da je posalje na kosovo, tamo vlada red i zakon.
cecas cecas 18:16 20.02.2008

Re: ....


Željka Buturović
p

bolje da je posalje na kosovo, tamo vlada red i zakon.


Hvala na ideji...Znam gde cu u zbeg
jananderson jananderson 18:19 20.02.2008

Re: ....

Željka Buturović
pak, ako imas medju rodjacima neku malu devojcicu koja se zove Ana, reci joj da pocne da pise dnevnik...

bolje da je posalje na kosovo, tamo vlada red i zakon.

Kako je ovde pocelo ovo i nije tako losa ideja.
Gothsa Gothsa 18:24 20.02.2008

Re: ....


dobro, ne preteruj. moja cela, bliza i dalja porodica, su nesrbi i niko im ne preti smrcu.

kako tumačite urlike po celoj Srbiji Ubi, zakolji da šiptar ne postoji , kako tumačite urlike po Kragujevcu Žica Srebrenica, kamenovanje džamije u Subotici i prozivanje Hrvata, Muslimana i Mađara, lupanje a negde i paljenje radnji čiji su vlasnici Albanci i Goranci...pa šta je to ako nije pretnja smrću?
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 19:48 20.02.2008

Glas iz bazena:

Demokratija je razbiti prozor...

Jelena Pavlović Jelena Pavlović 20:06 20.02.2008

Re: Glas iz bazena:

Ministar je potvrdio moje sumnje. Svakom svojom recju, ministar je sve blizi istini koju smo samo naslucivali, a sada nam se razotkriva u svom punom mraku i camotinji.
Dawngreeter Dawngreeter 20:14 20.02.2008

Re: Glas iz bazena:

Ja vise stvarno ne znam... Majke mi mile, place mi se. Koje je zalosno stanje ljudskog roda globalno i podgrupe ljudskog roda dijagnozirane srbizmom specificno kada ovaj izrod, plucovek, neotesani ZLI skot moze da bude ministar.
Xenija Xenija 20:32 20.02.2008

Re: ....

Srbija se ponaša kao neki otac, pijandura i siledžija koji je godinama nemilice tukao ženu i decu, dok socijalni radnici nisu sklonili porodicu na sigurno, a sud nasilniku zabranio svaki kontakt. A on sada ide naokolo, maše venčanim listom i svakom koga sretne se naglas žali na nepravdu. Žaliće se, kaže, i Ustavnom sudu.
A ljudi ga gledaju sa mešavinom neverice i stida, i prelaze na drugu stranu ulice."




sjajno
Dolybell Dolybell 21:02 20.02.2008

Re: ....

"Srbija se ponaša kao neki otac, pijandura i siledžija koji je godinama nemilice tukao ženu i decu, dok socijalni radnici nisu sklonili porodicu na sigurno, a sud nasilniku zabranio svaki kontakt. A on sada ide naokolo, maše venčanim listom i svakom koga sretne se naglas žali na nepravdu. Žaliće se, kaže, i Ustavnom sudu.
A ljudi ga gledaju sa mešavinom neverice i stida, i prelaze na drugu stranu ulice."


Bravo Ivane nisi slučajno reditelj!
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 21:04 20.02.2008

Re: Glas iz bazena:

I sam sâm se to nebrojeno puta pitao:

Dokle će, bre, ovaj da nas zamlaćuje, zavlači i vređa!?



DA LI ĆE (I) ZA OVOG ČOVEKA BITI MESTA U BUDUĆOJ VLADI !?!?



Pada mi na pamet čak i to da je naša stalna upitanost nad oblikom života zvanim Veljo Ilić
upravo odraz one slabosti današnje (demokratske) Srbije baš kao i (nepostojeće) intelektualne elite
koja još uvek nijednom nije smogla snage da na iole odlučniji i artikulisaniji način (javnom peticijom ili protestom, inicijativom za smenu u Skupštini, zahtevom za lustraciju iz javnog i političkog života, etc.etc,...) suprotstavi ovom bahatom siledžiji i drumskom razbojniku na mestu ministra u Vladi ove zemlje.

Sve dok se to napokon ne desi u institucionalizovanoj obesti tog čoveka koji, očito, ne može da vlada ni sobom a kamoli državom, ministarstvom, bilo čime... učestvujemo svi - i svi smo, na ovaj ili onaj način, odgovorni za isto(g)!
nikson nikson 21:08 20.02.2008

Re: Pera Lukovic :

pa lukoviceva zajebancija, jasno je da tadic nema veze sa mitingom
Mala Ramona Mala Ramona 21:21 20.02.2008

Re: Pera Lukovic :

Nenad M.

doktorka, Tadic,na srecu, ipak nece. Mada bi bilo lepo da i ne podrze miting osim sto po obicaju cute.


Тadić neće, jer bi bio izviždan, a možda i išamaran na bini. Zato će hrabro zapaliti negde u inostranstvo.
NoSurrender NoSurrender 21:28 20.02.2008

Re: Pera Lukovic :

Sama pornografska činjenica da će Boris Tadić govoriti u tandemu sa Koštunicom i Nikolićem, poslednji je ekser u mrtvački kovčeg moderne Srbije; isti taj Tadić koji je izbore dobio na navodno europskoj destinaciji, optužujući radikale za sva zla devedesetih - govoriće pred radikalskom publikom, izgovarajući iste kosovske zavete kao Koštunica i Nikolić.

Ovo je definitivno razoblicenje amoralne DS politike.Dragi moji DS biraci, sutra cete biti pored razularenih SRS simpatizera, sa sve Putinovim, Ratkovim i Seseljevim slikama.Urlacete zajedno sa njima borbene poklice i emotivne zavete da je "Kosovo srce Srbije" i sl.Pozdravljacete burnim aplauzima one koje ste do pre par dana nazivali mrakom Srbije, i koje privatno ni najmanje ne cenite. ,Naprotiv! Grlicete se sa Veljinim sledbenicima koji su u Novom Sadu marsirali urlajuci "ubij,zakolji, da Siptar ne postoji", sa sve fasitickim pozdravima!!!
Pa, ako vam sve ovo ne smeta, onda nista.
Samo, molim vas,nikad vise nemojte da nas zovete da glasamo za vaseg Borisa zbog"Evrope","reformi", ili, nedajboze "da ne pobede Radikali".
Vas Boris je sa njima pokrao referendum,usvojio sramni Ustav,vodio jedinstvenu politiku vezanu za Kosovo,usvojio akcioni plan..... a sad i mitinguje. Sramota!
Ako mu je Kosovo sustinsko pitanje, zasto nije dobio izbore sa sloganom "da odbranimo Kosovo zajedno", a ne "da zajedno osvojimo Evropu".
Mozes sve vreme varati neke ljude, kao sto mozes neko vreme varati sve ljude, ali NE MOZES SVE VREME VARATI SVE LJUDE.
A za vas preporuka:vezbajte patriotske pesme,mozda vas neko ukori da strcite iz hora dok budu "pevali"
"Sprem'te se sprem'te cetnici" i "Srpska se truba s' Kosova cuje"...i prijatan vam provod zelim u finom drustvu.
Maksa Maksa 22:04 20.02.2008

Re: Pera Lukovic :

Ovo je definitivno razoblicenje amoralne DS politike.Dragi moji DS biraci, sutra cete biti pored razularenih SRS simpatizera, sa sve Putinovim, Ratkovim i Seseljevim slikama.Urlacete zajedno sa njima borbene poklice i emotivne zavete da je "Kosovo srce Srbije" i sl.Pozdravljacete burnim aplauzima one koje ste do pre par dana nazivali mrakom Srbije, i koje privatno ni najmanje ne cenite. ,Naprotiv! Grlicete se sa Veljinim sledbenicima koji
su u Novom Sadu marsirali urlajuci "ubij,zakolji, da Siptar ne postoji", sa sve fasitickim pozdravima!!!


Neko jutros nije popio svoj lekić.
zonky8 zonky8 23:37 20.02.2008

Re: Pera Lukovic :

Mozes sve vreme varati neke ljude, kao sto mozes neko vreme varati sve ljude, ali NE MOZES SVE VREME VARATI SVE LJUDE.
...jer te na kraju svi provale
pa na kraju puknesh...

ili pokushash da ostanesh na vlasti po svaku cenu i onda pravish veliko njesra...tako opichen...
sashaNS sashaNS 00:27 21.02.2008

Re: Pera Lukovic :

U četvrtak će se, ispred nekadašnje SFRJ Skupštine, održati spektakularni miting, u zajedničkoj organizaciji Vojislava Koštunice, Borisa Tadića i Tomislava Nikolića.

A sad... SPETAKL!
B T covek koji nestaje!
T N bljuje vatru!
V K skakuce na "Ko ne skace taj je..."
Gnevni narod - nekad jede sve, nekad jede ne! (1.maj, Kamenicki park, zena-zmija)
Izvinjavam se i blogu i narodu, malko sam odlepila...
Gonzo Gonzo 00:27 21.02.2008

Re: Pera Lukovic :

sashaNS
U četvrtak će se, ispred nekadašnje SFRJ Skupštine, održati spektakularni miting, u zajedničkoj organizaciji Vojislava Koštunice, Borisa Tadića i Tomislava Nikolića.A sad... SPETAKL!B T covek koji nestaje!T N bljuje vatru!V K skakuce na "Ko ne skace taj je..."Gnevni narod - nekad jede sve, nekad jede ne! (1.maj, Kamenicki park, zena-zmija)Izvinjavam se i blogu i narodu, malko sam odlepila...


Nisi jedina....
nikson nikson 00:52 21.02.2008

Re: Pera Lukovic :

cisto da vas obavestim BT nece biti na mitingu tako da tekst moze da ide u arhivu za neke druge izbore
jaglika jaglika 03:11 21.02.2008

Re: ....

Vladace, pre nego ovde.
Ja mislim da
onima kojima je na prvom mestu Evropa - treba da udju u Evropu
a oni kojima je na prvom mestu Kosovo - treba da odu na Kosovo
tako bi svako ziveo ono za sta se zalaze. Posteno!
JJ Beba JJ Beba 03:13 21.02.2008

Re: ....

Posteno!

pošteno
:)
Treger Treger 02:00 22.02.2008

Re: ....

Željka Buturović
pak, ako imas medju rodjacima neku malu devojcicu koja se zove Ana, reci joj da pocne da pise dnevnik...bolje da je posalje na kosovo, tamo vlada red i zakon.

Pa da kako da ne tamo Srbi spontano dignu u vazduh granični punkt koji gle čuda smeta im posle 9 godina.Krenuo čovek na miran protest pa umesto duvana izvadio paket plastičnog eksploziva iz ormana koji mu služio za pecanje. Kad je na protestu video da se prešao u strahu ga je zapalio i bacio na punkt spontano. Nije da mu nije odgovaralo što sada neće moći da švercuje nego eto omaklo mu se. A i ministar Samardžić se slaže da to nije prekršaj.Pa čime čovek mirno i spontano da protestvuje.A vi Želka odmah se vraćajte iz NY nemojte da vas Amerikanci siluju i muče vratite se u Srbiju manastiri vape za tako moralnim ženama. Mogli bi ste postati nova Simonida.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 02:17 22.02.2008

Re: ....

Mogli biste postati nova Simonida.

...u najmanju ruku...
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 16:50 20.02.2008

Pretnje


6. Ministar Velimir Ilić je sinoć pred svedocima izjavio "...neka Čeda bude srećan ako doživi mart, ali neće tako lako. Odleteće taj do kraja nedelje kod Đinđića”. Bila je to Ilićeva reakcija na tvrdnju jednog od prisutnih da će "na sledećim izborima pobediti Čeda“. LDP zna imena svedoka koji su čuli ovu izjavu i oni su spremni da svedoče ukoliko bude pokrenut postupak.



Ko je sve u vladi ove zemlje? Strasno? Kako su se samo osilili. A poceli su sa govorima dok su cuvali limeni sanduk koji su posle zatrpali ispod one lipe.
doktorka doktorka 16:58 20.02.2008

Re: Pretnje

Jelena Pavlović
6. Ministar Velimir Ilić je sinoć pred svedocima izjavio "...neka Čeda bude srećan ako doživi mart, ali neće tako lako. Odleteće taj do kraja nedelje kod Đinđića”. Bila je to Ilićeva reakcija na tvrdnju jednog od prisutnih da će "na sledećim izborima pobediti Čeda“. LDP zna imena svedoka koji su čuli ovu izjavu i oni su spremni da svedoče ukoliko bude pokrenut postupak.Ko je sve u vladi ove zemlje? Strasno? Kako su se samo osilili. A poceli su sa govorima dok su cuvali limeni sanduk koji su posle zatrpali ispod one lipe.


jelena , osilili su se oni odavno. nego, setite se eksploziva koji je bio podmetnut pod cedin auto , pa tocka koji je otpao sa lastinog autobusa u kojem se nalazio ceda? sve su to bile situacije kada su gradjani morali da reaguju.
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 17:07 20.02.2008

Re: Pretnje


osilili su se oni odavno. nego, setite se eksploziva koji je bio podmetnut pod cedin auto , pa tocka koji je otpao sa lastinog autobusa u kojem se nalazio ceda? sve su to bile situacije kada su gradjani morali da reaguju.



Naravno da se secam. Juce sam zvala Beograd i pricala sa osobom koja je penila od zadovoljstva sto se atakauje na americku ambasadu, a da je pre toga bila na molebanu, ili kako se vec izgovara rec koju, priznajem, nisam znala. Naravno, u drugoj recenici je spomenut Ceda , u negativnoj konotaciji...Drugim recima, to je jedna od "gradjanstva." Vidite kako oni reaguju, u masi najbolje, kroz masu jos bolje.
new pony new pony 17:06 20.02.2008

otvoreni bol qurca

mislim da Tadica i sve njegove savetnike otvoreno boli q za sve nas
covek ide na miting sutra. moj savet je da svi danas zovemo svoje prijatelje koji su glasali za Tadica i da ih pitamo dal sutra idu na miting... ako idu da ih pitamo da li je to poslednji put da idu sa Boris Manjezlo Tadicem i dal ce u povratku da prodju malo pored LDP-a ili Cedine kuce...
doktorka doktorka 17:11 20.02.2008

a da li se secate ovoga


11. oktobar 2004.
BEBA: TADIĆ JE ŠVERCER!
Vojislav Koštunica i Nebojša Čović su najpokvareniji političari u poslednjih 200 godina
Da li je Đinđić ubijen da bi G17 mogao da opljačka Srbiju, a Tadić na VMA leči kijavicu
BEOGRAD - Bivši šef vladinog Biroa za komunikacije Vladimir Beba Popović, u intervju "BH Danima", optužio je premijera Vojislava Koštunicu i Nebojšu Čovića da su "najpokvareniji političari u Srbiji u poslednjih 200 godina". On je optužio i predsednika Srbije Borisa Tadića (obećao rešenje "afere Bodrum" da je "deo vojnoindustrijskog lobija", zvanog Atlantski savet, čiji je cilj bila smena "Zorana Đinđića sa čela DS-a". Taj "vojni lobi", koji je predvođen Miloševićevim trgovcem oružja Milivojem Reljinom, imao je za cilj da na čelo DS-a dođe Tadić, "koji bi sa Koštunicom lako napravio vladu kohabitacije".

- Deo širokog "patriotskog" fronta postala je i NVO Atlantski savet, u koju su ušli srbijanski političari i balkanski masoni, potpomognuti engleskim NVO. Goran Svilanović, Boris Tadić, Krga, Davinić, Homen, Čović, deo su političara osnivača ove družine, koja je na svoje čelo, uz Čovićevu podršku, postavila Vladana Živulovića Serafima, brata po šestaru i visku. Kada je Tadić postao ministar vojni, skoro ceo Atlantski savet je ušao u Ministarstvo odbrane. Svog šefa Vladana Živulovića Serafima postavljaju za predsednika, a zatim i za direktora Fonda za reformu vojske. Zločin od 12. marta samo im je olakšao započeti posao. Na čelo DS-a morao je doći neko koga žele akademici, Crkva, Udba, vojna obaveštajna služba, patriote i heroji iz ratova 90-ih, "politički korektan" Beograd. Neko ko će biti miljenik svih, i Soroša i Radovana - navodi Popović."


andjelija andjelija 17:13 20.02.2008

Re: a da li se secate ovoga

nebojsa covic! ja to pricam vec 15 godina....imala sam prilike da nam se putevi ukrste na vrlo kratko i da mi bude jasno sa kim imamo posla. covek u senci mnogo jak.
alea alea 17:24 20.02.2008

Re: otvoreni bol qurca

new pony
mislim da Tadica i sve njegove savetnike otvoreno boli q za sve nas
covek ide na miting sutra. moj savet je da svi danas zovemo svoje prijatelje koji su glasali za Tadica i da ih pitamo dal sutra idu na miting... ako idu da ih pitamo da li je to poslednji put da idu sa Boris Manjezlo Tadicem i dal ce u povratku da prodju malo pored LDP-a ili Cedine kuce...


E, pa Boris nece da ih predvodi a nece ni da mitinguje jerbo sutra ide u prijateljsku i miroljbivu posetu Rumuniji, javise sad. Kostunica ce ga dostojno zameniti, kazu...
new pony new pony 17:29 20.02.2008

Re: otvoreni bol qurca

nece na miting?! pa jel to znaci da je Tadic ustvari izdajica? pa dobro ima li nekog iz DS-a ovde da nam kaze sta je ustvari sa njima i mitingom. i miting i evropa? i temisvar i kosovo?
pnbb pnbb 18:40 20.02.2008

Re: a da li se secate ovoga

11. oktobar 2004.
BEBA: TADIĆ JE ŠVERCER!


cekaj pa ovo je iz kurira????
Natasha Milicevic Natasha Milicevic 19:02 20.02.2008

Re: otvoreni bol qurca

new pony
mislim da Tadica i sve njegove savetnike otvoreno boli q za sve nas
covek ide na miting sutra. moj savet je da svi danas zovemo svoje prijatelje koji su glasali za Tadica i da ih pitamo dal sutra idu na miting... ako idu da ih pitamo da li je to poslednji put da idu sa Boris Manjezlo Tadicem i dal ce u povratku da prodju malo pored LDP-a ili Cedine kuce...


)

nasmejah se prvi put u poslednjih nekoliko dana. pa moram da podelim.
to sto ga boli je otvorena rana na mestu istog. nema taj nista ni gore ni dole i propali smo.
ja cu se odreci pasosa zemlje u kojoj su nastradali i zoran djindjic i cedomir jovanovic (ne daj boze). zaista hocu.
n
Filip2412 Filip2412 19:12 20.02.2008

Re: a da li se secate ovoga

11. oktobar 2004.
BEBA: TADIĆ JE ŠVERCER!
Vojislav Koštunica i Nebojša Čović su najpokvareniji političari u poslednjih 200 godina

doktorka ako je ovo tacno, a moj osecaj je da ima istine,
to znaci da je Sloba bio americki covek da je atentat na Djindjica pomognut od USA & Engleske i da je ovaj potez priznavanja Kosova namerno destabilizovanje Balkana. To u prevodu znaci da je Srbija nahebala da duze staze.

I nepismenom je jasno da je Srbija mogla sa sve Kosovom biti primljena u EU i svega ovog sranja ne bi bilo.
NATO bi ostao na Kosovu a usao i u Srbiju, ALbanci bi imali sve osim nezavisne drzave ( ali ko je danas nezavisan, pa nije ni Slovenija videli smo pre nedelju dana) a Srbija bi formalno zadrzala Kosovo a sustinski dala celu teritoriju u NATO i krize ne bi bilo.



Dolybell Dolybell 21:07 20.02.2008

Re: a da li se secate ovoga

I nepismenom je jasno da je Srbija mogla sa sve Kosovom biti primljena u EU i svega ovog sranja ne bi bilo.


Ima jedna razlika - Kosovo će ući u EU kad i Turska.
A najbolje joj je da ne uđe u EU nikada, što će i biti.

Razmislite zašto?
Exitus Letalis Exitus Letalis 21:46 20.02.2008

Re: a da li se secate ovoga

Ima jedna razlika - Kosovo će ući u EU kad i Turska.
A najbolje joj je da ne uđe u EU nikada, što će i biti.

Razmislite zašto?

ne umem da mislim kao ti?
objasni?
il misliš da nisu hrišćani i da je evropa rasistička?
nikson nikson 21:48 20.02.2008

Re: a da li se secate ovoga

sto se mene tice pitanje je da li evropa zasluzuje tursku, a ne obrnuto
Ђак Ђак 23:53 20.02.2008

Re: a da li se secate ovoga

Filip2412
11. oktobar 2004.
BEBA: TADIĆ JE ŠVERCER!
Vojislav Koštunica i Nebojša Čović su najpokvareniji političari u poslednjih 200 godina

doktorka ako je ovo tacno, a moj osecaj je da ima istine,
to znaci da je Sloba bio americki covek da je atentat na Djindjica pomognut od USA & Engleske i da je ovaj potez priznavanja Kosova namerno destabilizovanje Balkana. To u prevodu znaci da je Srbija nahebala da duze staze.

I nepismenom je jasno da je Srbija mogla sa sve Kosovom biti primljena u EU i svega ovog sranja ne bi bilo.
NATO bi ostao na Kosovu a usao i u Srbiju, ALbanci bi imali sve osim nezavisne drzave ( ali ko je danas nezavisan, pa nije ni Slovenija videli smo pre nedelju dana) a Srbija bi formalno zadrzala Kosovo a sustinski dala celu teritoriju u NATO i krize ne bi bilo.



Филипе, слажем се.
Vasa S Tajcic Vasa S Tajcic 02:32 21.02.2008

Re: a da li se secate ovoga

Pa i Svilanovic je postao turbo patriota? Prvi put cujem. Ovo je po onoj " ko nije sa nama taj je protiv nas" . Lupetanja Bebe i Lukovica su neprevazidjena.
Dawngreeter Dawngreeter 17:15 20.02.2008

Preporuka i podrska

...mada sumnjam da ce skotovi ista uraditi po pitanju ovog pisma. Triumvirat NiTaKo (Nikolic-Tadic-Kostunica, odmah udaram copyright na skracenicu ) sada vec jasno demonstrira da su oni svi jedno te isto i da od njih najbolje sto mozemo ocekivati je da ne pocnu da nas hapse zbog koriscenja latinice.
doktorka doktorka 17:18 20.02.2008

Re: Preporuka i podrska

Dawngreeter
...mada sumnjam da ce skotovi ista uraditi po pitanju ovog pisma. Triumvirat NiTaKo (Nikolic-Tadic-Kostunica, odmah udaram copyright na skracenicu ) sada vec jasno demonstrira da su oni svi jedno te isto i da od njih najbolje sto mozemo ocekivati je da ne pocnu da nas hapse zbog koriscenja latinice.

Bolje je: Niko Tako Kostunicu
Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 17:19 20.02.2008

Re: Preporuka i podrska

Dawngreeter
...mada sumnjam da ce skotovi ista uraditi po pitanju ovog pisma. Triumvirat NiTaKo (Nikolic-Tadic-Kostunica, odmah udaram copyright na skracenicu ) sada vec jasno demonstrira da su oni svi jedno te isto i da od njih najbolje sto mozemo ocekivati je da ne pocnu da nas hapse zbog koriscenja latinice.


ne reci dvaput... u srbiji se do sada dosta crnih viceva - obistinilo.
jananderson jananderson 17:43 20.02.2008

Re: Preporuka i podrska

Triumvirat NiTaKo (Nikolic-Tadic-Kostunica, odmah udaram copyright na skracenicu )

A ja na ovaj: sKoTaNi
new pony new pony 17:46 20.02.2008

Re: Preporuka i podrska

triumvirat!
NiTaKO!
jako!
evo i cirilicom:
НИТАКО
Exitus Letalis Exitus Letalis 21:51 20.02.2008

Re: Preporuka i podrska

new pony
triumvirat!
NiTaKO!
jako!
evo i cirilicom:
НИТАКО


NITAKO
kotani
taniko

to jest, TA NIKO ne zna šta to sija:))
Vasa S Tajcic Vasa S Tajcic 02:39 21.02.2008

Re: Preporuka i podrska

decija posla.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 02:46 21.02.2008

Re: Preporuka i podrska

decija posla
вала баш!

zonky8 zonky8 17:18 20.02.2008

huligani...


pa to se videlo iz aviona da su 'navijaci' bili sastavljeni od ultrasha, delija i huligana, ali je bilo i pitomaca policijske akademije i udbasha...

sve je bilo pedantno organizovano i imalo svoju logistiku...

pa odkuda bi razularena rulja znala za sve te adrese: turska ambasada, prostorije ldp, cedina adresa i sve ostalo po

spisku i planu?

da se klonim teskih reci i teskih kvalifikacuja, ali ne lici li vam ovo na "Kristalnu noc"

Exitus Letalis Exitus Letalis 18:12 20.02.2008

Re: huligani...

sve je bilo pedantno organizovano i imalo svoju logistiku...


ako tome dodamo i celodnevni kontak program radio fokusa koji traži hapšenje nataše kandić, sonje biserko i ostalih izdajnika;
pa ako dodamo današnji tekst u politici novokomponovane patriotkinje mirjane bobić m.
naravno da je sve pod kontrolom, planirani i dozirano koliko treba.
neke ambasade zvlje prazne
zatvorile su se nemačka i francuska škola


realizujacija scenarija je tu..

evo malo mirjane bobić


Јер, у Србији, већ одавно, постоји оркестар који здушно свира америчку химну, поручујући нам да је ,,Боже правде” израз огавног српског национализма, те да морамо да верујемо да је једнострано отцепљење Косова и поклањање српске територије на управљање Змији и његовим саборцима из ОВК у ствари за добробит Србије. Те да сваки модеран грађанин Србије има да верује Кондолизи Рајс и Џорџу Бушу, кад после свега изјављују да су пријатељи Србије, те да не виде зашто Америка и Србија не би и даље биле савезнице – у стварању још више малих држава на територији Србије.
Тај оркестар, који се штимује на неком другом месту, ономад нас је убеђивао и да смо заслужили бомбардовање, те да свако зло и свака неправда према овом народу није ни зло ни неправда, већ стање ствари – то јест нека врста заслужене казне. Да су српске страсти и огорченост некако неваспитане и аљкаве, док су страсти Шиптара, достојанствене и узвишене. Тај оркестар сања приштинску слику – да Срби ових дана, као Шиптари, љубе америчке заставе, а да се у Београду улица Српских владара преименује у улицу Кондолизе Рајс. Да Бернар Кушнер добије споменик захвалности, пошто би глупи Срби требало да схвате да је све што је радио свих ових година, у ствари, било за њихово добро.
Тај оркестар је, међутим, ћутао кад је пре четири године шиптарска руља запалила онолике српске светиње на Косову и Метохији, али је сада тешко узнемирен због разлупаних излога америчког ланца ресторана брзе хране, јер је сваки Мекдоналдсов ресторан, као споменик америчке културе, важнији од било ког српског манастира на Косову.


i obožavalaca joj

Jasna , 19/02/2008, 23:02
Драга Мирјана, свака част на овоме ђто сте рекли тим покондиреним тиквама. Србија, као и Русија под Путином, треба да избаци те назови невладине организације, које наравно не раде за нашу владу али раде за друге владе. Треба да их забрани. Треба да им одузме приступ националним фреквенцијама ’ заиста не видим логику да се допушта разним плаћеницима да испирају мозак нашој деци заради шаке долара или евра. Хајде једном да већ да почнемо да бранимо своје националне интересе и будућност своје деце, која НИЈЕ у оваквој Јевропи.

Ира , 20/02/2008, 08:20
Оркестар је познат свима. Бисерко, Кандић, Вучо, са присталицама Чеде Јовановића и увек заједљивог оратора Чанка. Неки би били склони да кажу да је тај оркестар нечији тројански конј у нашим редовима....Путин са таквима боље уме да се носи недо наша власт. Код нас је можда грешка у ДС-у која увек "офира" са ЛДП-ом.

kanjos , 20/02/2008, 08:36
nemojte da neko izostavi Biljanu Srbljanovic, kakav paradoks, koja sirota dobija nervni slom kada ugleda SRPSKU zastavu!

Branka Jokanovic, 20/02/2008, 09:10
Bravo! Dobro da je neko to napisao. Muka mi je od B92 i njihovih "huligana" pa opet " huligana" koji SVETU salju ruznu sliku o nama. A kada NATO huligani razvaljuju nas grad i zemlju, e pa onda smo to mi zasluzili! Kakva uzasna zamene teze!


steva savinj,
20/02/2008, 09:15
fantasticna kritika onih koji bi po svaku cenu u evropu


olja , 20/02/2008, 09:16
Hvala Bogu da postojis i pises.

Slavomir Srpski , 20/02/2008, 10:52
Draga Mirjana. Vasa kritika politici LDP je sasvim u redu. Ali ne delim vase poslednje misljenje koje citiram: "Везане су нам руке, и оборени смо на под. То морамо да истрпимо.Али, нека нас бар нико не тера да волимо Великог Брата који нас је оборио на земљу, коју нам је отео." Nama ruke nisu vezane, ako ih sami necemo zavezivati. Mi smo SLOBODNA i SAMOSTALNA drzava, i nasa skupstina moze da slobodno donese nove odluke. Mi cemo sami da se zavezemo ukoliko mislimo da sami i bez pomoci treba da trpimo zlodela svetskog policajca.

ceo tekst i komentari
Filip2412 Filip2412 18:22 20.02.2008

Re: huligani...

Тај оркестар је, међутим, ћутао кад је пре четири године шиптарска руља запалила онолике српске светиње на Косову и Метохији, али је сада тешко узнемирен због разлупаних излога америчког ланца ресторана брзе хране


Exitus Letalis... slazem se ja sa tobom ali ako iz prethodnog citata izbacis boldirani pogrdni naziv i ztavis Albanci onda ispada da je iskaz manje vise tacan. To je ono sto ja ne razumem, i to je ono sto degradira proevropski orjentisane snage u Srbiji.
zoricag zoricag 18:27 20.02.2008

Re: huligani...

Kako nisu otisli u onu vilu sa bazenom koja je slikana kao vila u kojij zivi ceda?
cak su se i na blogui neki zaklinjali da su mu komsije da bi potvrdili da stvarno zivi u toj vili

Dobro su znali da kurir laze i dobro su znali gde idu

silver bullet silver bullet 18:49 20.02.2008

Re: huligani...

Тај оркестар је, међутим, ћутао кад је пре четири године шиптарска руља запалила онолике српске светиње на Косову и Метохији, али је сада тешко узнемирен због разлупаних излога америчког ланца ресторана брзе хране

Exitus Letalis... slazem se ja sa tobom ali ako iz prethodnog citata izbacis boldirani pogrdni naziv i ztavis Albanci onda ispada da je iskaz manje vise tacan. To je ono sto ja ne razumem, i to je ono sto degradira proevropski orjentisane snage u Srbiji.


Kako to mislite nisu reagovali?
To nije istina.
Mozda nisu dovoljno cupali kose i grebli lice.
Kolika je to osnovna jedinica protivljenja koja je dovoljna nasim all-around patriotama?
silver bullet silver bullet 18:51 20.02.2008

Re: huligani...

Тај оркестар је, међутим, ћутао

Inace kopernikanski obrt Mirjane B-M je za neverovati!
Tri puta sam pokusala da ostavim ovaj komentar ua sajtu Politike, nijedan nisu objavili.
A on je glasio:

Vrlo povrsna analiza. Zasto smo kao narod postali neosetljivi na tudje patnje, bez samilosti, samozivi? Zato sto je tokom ovih dvadeset godina sve uprljano, od patriotizma i bratske solidarnosti, do ljudskih i porodicnih odnosa. Zato sto prave ideje bastine pogresni ljudi koji su najkrivlji za ovo sto nas je snaslo. Zato, Miro, sto se danas sa vama slazu svi koji idu po ulicama i vicu "noz, zica, Srebrenica", "ubij, ubij Siptara". Zato, sto su tim recenicama samo dodali “Kosovo je nase". Zato, Miro!

Krajnje benigno u poredjenju sa ostalima, zar ne?
Filip2412 Filip2412 18:59 20.02.2008

Re: huligani...

Mozda nisu dovoljno cupali kose i grebli lice.

upravo to, a trebali su

zonky8 zonky8 20:46 20.02.2008

Re: huligani...


upravo to, a trebali su


trebovali su...trebovali su...

proradio mi je 'stokholmski sindrom'....sutra ce biti poslastica da se slushaju svi klero-nacoshi sa spiska govornika...to ce biti tre shick...

ali priznajem, malo mi je zao te pateticne seljacke fukare, zato shto ne kapiraju snagu transpersonalne energije naroda...
nesvesno se poturaju svojim mazohizmom (koji ide sa sadizmom i drekom), da sami sebe sahrane od nashe negotivne energije...

zivio kontra meeting...zivila demo(s)kratija...


Exitus Letalis Exitus Letalis 21:59 20.02.2008

Re: huligani...

Exitus Letalis... slazem se ja sa tobom

a s ostalim delom teksta?
s komentarima?
s tim se ne slažeš ili slažeš?
onda ispada da je iskaz manje vise tacan


tako je, manje više tačno.
jer mbm ne spominje popaljene nečije druge svetinje
pre toga, neke hladnjače, neke masovne grobnice, neka
proterivanja.
znam ja da je to da se ne relativizuje....
inače, zna ona.
i mi znamo da ona zna. i ne samo ona.
al to nije važno.
jer to nije naše.
važno je da se samo o našim svetinjama priča.
oni su inače narko dileri, kriminalci, niža bića, imaju rep.
niko ni ne veruje da su imali svetinje i neke kuturne
spomenike.
kako da imaju kad nisu ljudi.
Damjana Damjana 17:18 20.02.2008

Mozda bi trebali ponovo da se zamislimo...

Djordje Balasevic:
Mi smo bar imali stare gitare... Poneki bedz na reverima...
Glupo bi zvucalo Je-Je! uz sve ove dileje s revolverima...
Al' zastavu sezdesetih vezle su gramofonske igle...
I put od zute cigle prostr'o se pred nas...

Mi smo bar imali razne Ce Gevare... O-o, i vece prevare...
To mladost piri u dahu kao secer u prahu sa bundevare...
Protesti sedamdesetih vise su bili odraz mode
Jer bokal pun slobode tocen je za nas...

Mi smo bar imali putovanja... Perone, suze, cmakanja...
Crveni pasos bez mane sto prolazi grane bez puno njakanja...
Dnevnici osamdesetih svrljani su na jarke razglednice
Svet je lice sminkao zbog nas...

Mi smo bar imali one snove koji se tesko ostvare...
A snovi najcesce vrede tek kad s tobom osede... Kad s tobom ostare...
Nije bas sve na kantaru... Citavo cudo kupi lova
Ali snova nema piratiranih...

Onda su dosle devedesete, tuzne i nesretne... Opake...
Gospod je barut primirisao pa ladno zbrisao za oblake...
E, kad vec puknu ustave nema nam spasa dok se reke ne zaustave...
No, i taj dan ce svanuti...kad-tad

Onda su dosle devedesete, tuzne i nesretne... Fobicne...
U udzbenike i u citanke usle su bitange... Obicne...
Kasno je da se panici... Dali smo sansu da se ludilo ozvanici...
A sad smo prosto zgranuti?

Mi smo bar imali neke veze s planetom i sa ljudima...
Znalo se ko togu nosi a ko cvetic u kosi... O, blago ludima...
Danas se laz odvazila... A zadnja bagra kroji moral...
Pa je OK koral dignut oko nas...

Ma, jebite se, Devedesete, vas mogu jedino psovati...
Za vama niko nece zaliti niti vam stihove kovati...
Jednu ste mladost sludele, budite sretne ako vam i strofu udele...
Pred crkvom pravih vrednosti...

Ma, jebite se, Devedesete, i vasa prica je gotova...
I dabogda se nikad ne sete svih ovih protuva i skotova...
Kad zakon metlom zamane... Ili ih pusti da se medjusobno tamane...
Sto ima svojih prednosti.

Imali smo sijalicu koja nas je izvukla iz mraka devedesetih, njega, koji je uvek prvi pred kordonima, vise nema ali njegove ideje zive i dalje. Aveti devedesetih se ponovo vracaju, malo im je sto su pucali u Zorana sad bi da dovrse i nas ostale ali nece im proci. Ovog puta im nece proci.

Z.Djindjica smo, svako u svom okruženju, ispravljali ono što je pogrešno i pogresne ljude zaustavljali na njihovom putu, da smo ih sprecavali da cine loše stvari, ne bi se te loše stvari dešavale.

Mozda bi trebali ponovo da se zamislimo............
Tarkovski Tarkovski 17:19 20.02.2008

Re; Blog

Evo ja cu Milenkovica prvi put da podrzim i ovaj zahtev. Mislim da je stvarno uzasno da se rusi, da se ugrozavaju zivoti, da je Ilic mogao nesto tako ruzno da izjavi,...

Jednostavno svako ima pravo na izrazavanje svog misljenja ma kakvo ono bilo i drzava treba to aktivno da sprecava svako fizicko onemogucavanja ili bilo koji oblik nasilja.

Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 17:25 20.02.2008

Re: Re; Blog

Tarkovski
Evo ja cu Milenkovica prvi put da podrzim i ovaj zahtev. Mislim da je stvarno uzasno da se rusi, da se ugrozavaju zivoti, da je Ilic mogao nesto tako ruzno da izjavi,...Jednostavno svako ima pravo na izrazavanje svog misljenja ma kakvo ono bilo i drzava treba to aktivno da sprecava svako fizicko onemogucavanja ili bilo koji oblik nasilja.


Drzava je organizovala nasilje.
doktorka doktorka 17:25 20.02.2008

Re: Re; Blog

Tarkovski
Evo ja cu Milenkovica prvi put da podrzim i ovaj zahtev. Mislim da je stvarno uzasno da se rusi, da se ugrozavaju zivoti, da je Ilic mogao nesto tako ruzno da izjavi,...Jednostavno svako ima pravo na izrazavanje svog misljenja ma kakvo ono bilo i drzava treba to aktivno da sprecava svako fizicko onemogucavanja ili bilo koji oblik nasilja.

tarkovski , ruzno je preblag izraz . taj monstrum bi u normalnoj zemlji istog trenutka bio odveden u policiju i saslusan. lupam , u normalnoj zemlji covek koji javno kaze da tolerise kraduckanje, nikada ne bi bio ministar.
G r o f i c a G r o f i c a 22:08 20.02.2008

Re: Re; Blog

Drzava je organizovala nasilje.

Ne drzava jer drzava smo svi mi. Nasilje su organizovali pojedinci iz vlasti koji su zaduzeni da tu drzavu cuvaju a kojima niko normalan ne bi poverio ni dve divlje koze na cuvanje. Zamislite cuvari zdrave su Tomislav Nikolic koji kaze; - Ne diraje mi decu'' (huligane) i pijani Cacanin Ilic za kojeg je razbijanje prozora i unistavanje tudje imovine ''normalno''. Pre toga su se sigurno posavetovali kod Kostunice doktora Vojislava na intelektualnom skupu u njegovom stanu. Sic inteligencija na celu drzave. Istina na kraju uvek izadje na videlo nju u Srbiji ne treba ni traziti. Zamislite cirkusa 90-ih da im je se Velimir Ilic vec tada pridruzio. Uzaaaasss...!!!
Palilula Palilula 17:21 20.02.2008

demokratija?

Jos koji dan i izgubicemo slobodu govora. Patrioti nismo, zato sto ne lomimo sve ispred sebe i ne pretimo ljudima.
Jadna moja Srbijo. Da lji ce mo morati u ilegalu?
cecas cecas 17:25 20.02.2008

Re: demokratija?

Palilula

Jadna moja Srbijo. Da lji ce mo morati u ilegalu?


Izgleda da hocemo , jer cemo morati , pa onda u gerilu ...
NoSurrender NoSurrender 22:18 20.02.2008

Re: demokratija?

Jadna moja Srbijo. Da lji ce mo morati u ilegalu?

Pa, od nas zavisi.
Ako im to dozvolimo,vrlo rado ce nas gurnuti u ilegalu, kao izdajnike i nepatriote.
Ako im suprotstavimo snaznu i odlucnu politicku alternativu,koja ce svojom doslednoscu i iskrenoscu svakim danom mobilisati sve vise pristalica, oni ce vremenom biti razobliceni kao stetocine, i svedeni na prirodnu meru.Ali, dotle moramo da se izlecimo od "decjih bolesti" kao sto su sujeta,inertnost,pasivna rezignacija,ostrascena iskljucivost....

Ne marsiraju klinci nasim ulicama jer razumeju sta u stvari znaci "Kosovo je srce Srbije", vec zato sto im je potreban motiv za generacijski bunt, kao uostalom, i svim drugim adolescentima u svetu i u bilo kojem vremenu.Ako se uz to ne ide na nastavu, jos bolje.
Pitanje za nas je zasto im mi nismo ponudili bolju i konstruktivniju ideju za izbacivanje uzavrelih emocija.
OTPOR je to uspeo 2000te, i zato je postao kult medju omladinom.Nesto kao Prle i Tihi, ili Robin Hud koji prkosi policiji i celom rezimu.Tada su klinci zaboravili na lokalne dripce i siledzije kao uzore, i najveca pretnja je bila:"videces ti kad ti dodje moj brat OTPORAS(istinita prica)
Kada mi svojim ponasanjem i delovanjem zasluzimo oreol hrabrosti i pravednog bunta,i kada budemo predstavljali respektabilnu snagu pridruzice nam se mnogo razocaranih i uvredjenih.Neopredeljeni se po pravilu opredeljuju za jace, za potencijalne pobednike.
Dotle mozemo da se jadamo jedni drugima na blogu, ili da iz svojih soba, kroz zavese pratimo kako nam sopstvena deca ruse gradove.
.
ceda_urosevic ceda_urosevic 17:24 20.02.2008

Rasime! Rasime!

Borise! Borise! - Borim se.
Tomo! Tomo! - huahauaha
Vojo! Vojo! - škrg

Moleban! Moleban! Mole Ban Ki Mun!
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 17:28 20.02.2008

Adresa

Pretpostavljam da je bolja adresa za ovo pismo Premijer. Pretpostavljam da ste ga zbog netrpeljivosti namerno preskočili.
Ja ga ne bih preskočio.
Nekako mi se čini da sve loše istresate na BT. Nije da je nevin ali ja bih malo više "šetao" po desnoj strani.
cecas cecas 17:35 20.02.2008

Re: Adresa

cecas


Od Kostunice to niko i ne ocekuje...Ali od Tadica ipak ocekujemo...Bar smo mislili da smo na istoj strani Evrope
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 17:37 20.02.2008

Re: Adresa

Premijer/saučesnik

premijeru se ne obraćam zato što smatram da on apsolutno nema čak ni privid nekakvog demokratskog legitimiteta, za razliku od tadića koji je, recimo, sav od demokratskog privida
- dodatno, pošto članovi premijerove stranke, ministri i koalicioni partneri otvoreno podržavaju,
čak podstrekavaju navedeno ponašanje za obraćanje njemu jednostavno nisam video potrebu...
andjelija andjelija 17:39 20.02.2008

Re: Adresa

Nebojša Milenković
Premijer/saučesnik

premijeru se ne obraćam zato što smatram da on nema apsolutno nikakav demokratski legitimitet
- dodatno, pošto članovi njegove stranke, ministri i koalicioni partneri otvoreno podržavaju,
čak podstrekavaju navedeno ponašanje za obraćanje njemu jednostavno nisam video potrebu...


zasto je nebojsa moj komentar obrisan?
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 17:42 20.02.2008

Re: Adresa

pošto ja nisam ništa brisao
onda je moderator - nadam se da
nije bio uvredljiv...
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 18:21 20.02.2008

Re: Adresa

meni žao pošto anđelijin komentar nisam video
Supermod Supermod 18:35 20.02.2008

Obrazlozenje

Ne mozemo dozvoliti komentare koji, makar i u sali, pozivaju na linc i nasilje.
Osim andjelijinog, koja je o tome obavestena putem PPa, obrisan je i komentar korisnika Doctor Wu, iz istih razloga.
Doctor Wu Doctor Wu 18:40 20.02.2008

Re: Obrazlozenje

Ne mozemo dozvoliti komentare koji, makar i u sali, pozivaju na linc i nasilje.

Sto, pa je l' nije kicast i besmislen? Mis'im, spomenik.
A ono za bg knightsbridge je bila biznis ideja. Kakvo nasilje, Boze me sakloni!
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 18:43 20.02.2008

Re: Obrazlozenje

ok.
hvala na obaveštenju,
naravno!
andjelija andjelija 18:47 20.02.2008

Re: Obrazlozenje

Supermod

Osim andjelijinog, koja je o tome obavestena putem PPa, .....


:)))

sad mu znam slabu tacku

andjelija andjelija 19:00 20.02.2008

Re: Obrazlozenje

Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 17:34 20.02.2008

PREPORUKA....!!!

Nema se sta dodati....."Gazimestanski" bumerang nam se posle 19 godina vraca.....!!!
Preporuka...preporuka...!!!
BKC
jananderson jananderson 17:52 20.02.2008

Re: PREPORUKA....!!!

Branislav Kovačević Cole
Nema se sta dodati....."Gazimestanski" bumerang nam se posle 19 godina vraca.....!!!
Preporuka...preporuka...!!!
BKC

Tacno tako. Sutra cemo svedociti ponovljenom gazimestanskom ludilu. Samo ne znam zasto su ga odmah prebacili u Beograd, moglo je za pocetak da bude u okolini Preseva ili Bujanovca,

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana