Politika

Dobri i loši Srbi

Nebojsa Krstic RSS / 04.10.2013. u 15:14

Već par meseci, šef Kancelarije za Kosovo i potonji ministar Vulin, šparta po terenu u crnoj uniformi za sada neidentifikovane vojne ili paravojne formacije agitujući za izlazak Srba na predstojeće lokalne izbore. Na put Vulinovim aktivnostima isprečila se odluka kosovske vlade kojom se zabranjuju posete Kosovu srpskim zvaničnicima. Generalni sekretar Samostalne liberalne stranke Petar Miletić kaže da je ova odluka upravo isprovocirana ministrovim postupcima. "Vulin je uspeo čak i da deli Srbe na lojalne i nelojalne, dobre i loše, patriote i izdajnike, iako sam ja bio uveren da je takva podela daleko iza nas i da se to više neće ponavljati", rekao je Miletić za Radio "Kontakt plus" iz Kosovske Mitrovice.

Vulinu se priključio i savetnik predsednika Srbije, Đurić koji u intervjuu Novostima «objašnjava» da će se građani izjasniti za Srbiju ako glasaju za listu «Srpska», ili protiv Srbije, ako se odluče za neku drugu srpsku listu.

Ostalo je nejasno, jedino kakav će odnos biti prema onim građanima koji budu glasali za liste koje su «protiv Srbije» i na kojima su kandidati, po Đuriču «bliski Hašimu Tačiju i drugim vođama separatističkog pokreta».

Nedavno je smenjen pomočnik ministra za kulturu koji je pravio spiskove antisrpskih kulturnih radnika.

Sada je za očekivati da Vulin bude smenjen zbog nedemokratske, necivilizovane i protivustavne segregacije Srba po političkoj osnovi, zbog maltretmana kojim su «nepodobni» svakodnevno izloženi, kao i zbog pretnji koje dobijaju.

Očekujem i da predsednik svih građana smeni svog savetnika koji misli da građani različitog političkog uverenja smeju biti označavani kao antidržavni elementi. 

 EDIT: Sad čitam u Politici Kolarevića koji tvrdi da još nije smenjen s mesta zamenika ministra kulture. Dakle, naseo sam na novinarsku patku. Izvinjavam se g.Kolareviću. Želim mu da što pre bude smenjen.

 

 



Komentari (53)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

stefan.hauzer stefan.hauzer 15:17 04.10.2013

1.





od kad ovo nisam uradio,dobar je osećaj:
iqiqiq iqiqiq 15:25 04.10.2013

Re: 1.

za nagradu ti dajem poklon strip

jedi-knight jedi-knight 15:29 04.10.2013

...



A ja mislio da ima nade.
gedza.73 gedza.73 15:29 04.10.2013

Ciciban, ban?

Očekujem i da predsednik svih građana smeni svog savetnika


'de si ti video u Srbiji da predsednik smenjuje savetnika.
laziiprevare laziiprevare 22:35 04.10.2013

Re: Ciciban, ban?

Očekujem i da predsednik svih građana smeni svog savetnika

Ekonomska kastracija državnih službenika



Ne dam Kosovo !

'de si ti video u Srbiji da predsednik smenjuje savetnika.

...ili partijskog šerifa



Izribao sam direktora EPS-a koji me slagao za bonus od 15 miliona evra .Javna preduzeća nisu "krave muzare". ... Da kažeš šeiku da nam je dug narastao na 21 milijardu evra.
freehand freehand 22:42 04.10.2013

Re: Ciciban, ban?

Da kažeš šeiku da nam je dug narastao na 21 milijardu evra.

A ne. To će tek biti, ako neko ne zaustavi podivljalog Cvetkovića koji nas dalje zadužuje ovako mahnito!
laziiprevare laziiprevare 23:10 04.10.2013

Re: Ciciban, ban?

A ne. To će tek biti ...



19 milijardi, 21 milijarda ili ... to je "kvantni skok", danas ili sutra.

... ako neko ne zaustavi podivljalog Cvetkovića koji nas dalje zadužuje ovako mahnito!



Tko te za to pita dječače, šeik je impresionirano srpskom "naučnom zajednicom".



Gospodine, domaća štednja iznosi osam do devet milijardi evra,

Nije loše, nije loše, šta čekamo ?
freehand freehand 16:09 04.10.2013

Čudno je i tragično

... da su najbolji Srbi sad upravo oni najgori Srbi od pre Velikog zaokreta. I obratno: najgori su oni koji su stasavali, politički i životno, napajajući se idejama vrlog Predsednika, njegovog tadašnjeg skeretara, a bogami i predsednika Vlade. A nisu zalomili oštro na europskom skretanju ka slatkoj vlasti i sinekurama.

P.S. - nikako se ne bih iznenadio da sutra saznamo kako je časni Kolarević srozan na mesto pomiočnika svog bivšeg šefa na mestu savetnika dičnog Predsednika ili prvog potpredsednika Vlade ili tako već nešto.
mesan mesan 17:08 04.10.2013

Istinu zborite,

ništa gore od toga kad političari dele nas Srbe, naročito kad je na "loše" i "dobre"! Ne može građanin sam da odlučuje za koga da glasa kad mu neko kaže da je "loš", previše je stida...

Ali znam ja jedno odlično rešenje za sve podele Srba: Da se prvo političari ujedine, izljube i onda zajedničkim snagama zaborave na sitne prethodne grehe i udruženo se upuste u svetlu budućnost!

Divota, jedino sam zaboravio kakvu je uniformu i koje formacije nosio gdin Tadić kad je istorijski usložio velike srpske državnike i stavio tačku na potonje podele Srba na loše i dobre?

PS: Izvinite, nisam mogao da odolim lakom poenu, ali ste ga zaslužili :) A što se tiče pomenutog košuljaša, i pored uspešne rehabilitacije i moralnog unapređenja koje mu je DS podario, ostao je kreten, i vaša kritika je potpuno ispravna.
bladerunner92 bladerunner92 18:48 04.10.2013

Re: Istinu zborite,


mesan
PS: Izvinite, nisam mogao da odolim lakom poenu, ali ste ga zaslužili :)

eh da, pricaj mi malo o tome, meni uvek zasijaju okice kad se pojavi savetnik ovde nego se uzdrzim

nego nisam htela o tome
mene interesuje sta se to desilo od marta kad se Dacic preznojavao i dovijao prilikom pregovora u Briselu do danas? Sta se desilo u medjuvremenu da je od pozicije kad je slusao dosao do pozicije da cini mi se on odlucuje o mnogim stvarima (mozda mi se pogresno cini jer manje pratim?)

ovako je izgledao datum 19.09.2013 na b92

link1
link2
link3
link4

sta se promenilo da smo od ovoga



dosli do ovoga ?



posle smene u Beogradu kad sam se najezila od strana koje su je podrzale (sns,sps,dss,ssj,pups..)i ovoga sa ovakvim recenicama --Mi koji smo u vladi zbog državnog interesa smo rizikovali i život i karijere i sada će neko da nas ponižava i da donosi ovakve odluke ili ovakvim On je naglasio da je Srbija za mir i dijalog, ali da niko ne može da je ponižava samo mogu da pomislim --and here we go again
mesan mesan 19:37 04.10.2013

Re: Istinu zborite,

eh da, pricaj mi malo o tome, meni uvek zasijaju okice kad se pojavi savetnik ovde nego se uzdrzim


Glavni ponos (a i izgovor) poštovanog domaćina vezan za proteklu deceniju truljenja je uspeh DS-a da "prevaspita" one koji više ne viču Velika Srbija. (A drugog pozitivnog izgovora ni ne može biti kad pogledamo količinu truljenja.) Pa mi nekako interesantno kad uoči da "istorijsko prevaspitavanje" više ne prolazi ni kao šminka. Znači nije u pitanju samo sitan Schadenfreude, već ozbiljno pitanje nad kojim domaćin treba da se zamisli (ako veruje u ono što govori).

A Dačić samo iskazuje ono što o njemu znamo: da je sposoban (i školovan) za političara, pobeđuje, uništava konkurenciju, grabi ka gore (a mi na gore;-)) a u duši sitni malograđanin, muvator i napuvani gad. Brisel je iskoristio da potapše DS po glavi, a pošto para neće biti ni uskoro ni za džabe, a i treba se napuvati pred "ne saginji se Srbijo" biralištem i ogledalom, njegove kafanske reakcije su prirodne.

Ali da budemo pošteni, nije u duhu pregovora da se srpskim političarima brani odlazak na Kosovo u toku kampanje (osim ako pregovore gledate kao među nezavisnim državama, što je opet nasuprot poenti pregovora), znači u sadržaju svojih žalbi (npr. spora i/ili selektivna reakcija Evrope) Dačić je sasvim u pravu.
freehand freehand 19:44 04.10.2013

Re: Istinu zborite,

...što je opet nasuprot poenti pregovora

Meni se nekako čini da svaka strana u i oko pregovora tu poentu vidi na svoj način.
Šta ti misliš da je ta poenta ako već znaš šta joj je nasuprot?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:08 04.10.2013

Re: Istinu zborite,

Glavni ponos (a i izgovor) poštovanog domaćina vezan za proteklu deceniju truljenja je uspeh DS-a da "prevaspita" one koji više ne viču Velika Srbija. (A drugog pozitivnog izgovora ni ne može biti kad pogledamo količinu truljenja.)

Znači nije u pitanju samo sitan Schadenfreude, već ozbiljno pitanje nad kojim domaćin treba da se zamisli (ako veruje u ono što govori).


Ok, ja treba da se zamislim. Al možda ne bi bilo loše i ti da se zamisliš - što si dozvolio to "truljenje? Da je tvoja pamet bila više angažovana možda bi stvari drugačije izgledale
mesan mesan 20:16 04.10.2013

Re: Istinu zborite,

freehand
...što je opet nasuprot poenti pregovora

meni se nekako čini da svaka strana u i oko pregovora tu poentu vidi na svoj način?
Šta ti misliš da je ta poenta ako već znaš šta joj je nasuprot?


Moja pretpostavka je da kad bi se strane slagale oko tog suštinskog pitanja (tj. obe tvrdile da su u pitanju dve nezavisne države), pregovora praktično ne bi ni bilo. Dalje, ako se dve strane već ne slažu po tom ključnom pitanju, postojanje pregovora je uslovljeno nekom formom (nategnutog) balansa, što je ono što u praksi vidimo.

Ključna izjava je:

"Vođe (R.) Kosovo samovoljno određuju da srpski političari ne mogu da dolaze na (R.) Kosovo tokom kampanje za lokalne izbore koji se tiču organizacije Srba na (R.) Kosovu" --- zagrade označavaju te suprotstavljene interpretacije.

Ja smatram da prihvatanje ove izjave automatski učitava to "R." jer je u izjavi implicitno sadržano da "Srpski političari nemaju prava da pričaju Srbima na Kosovu šta hoće i kako hoće, jer to nisu njihovi građani." E to narušava taj (objektivni) nategnuti balans i poništava pretpostavku postojećih pregovora.

Alternativno, npr. što se tiče Evropljana, pretpostavljam da ovo vide kao natpljucavanje naburenih kratkovidih primitivaca, i za njih je verovatno poenta da li postoji progres u normalizaciji odnosa na terenu ili ne (da ne zalazimo u pitanje pod kojim pretpostavkama je moguće potpuno ispuniti takvu poentu pregovora).

Što više beba-Dačić bude vrištala, sve je veća šansa da beba-Tači dobije packe, ali ako beba-Dačić krene da lomi igračke, možda ona dobije batina.

freehand freehand 20:39 04.10.2013

Re: Istinu zborite,

Dovde te nisam baš razumeo, ali ovde mislim da jesam dovoljno da kažem da ovo nije tačno.
E to narušava taj (objektivni) nategnuti balans i poništava pretpostavku postojećih pregovora.

Postojeći pregovori nisu došli do statusa, naime, i prema tome nema narušavanja balansa pričom o tome koji su čiji građani. Štaviše, pregovori postoje upravo da se nađe modus da i jedni i drugi zadrže privid sopstvenog suvereniteta (doduše - Srbiji privid a Kosovu sve ostalo)i to je krhki balans na kome se, za sada, ta priča drži.
ovo sada je pokazicanje mišića a mi (ili bar ja) ne znamo šta je tome uzrok niti šta je cilj. Možda dogovrana priča da Dačić dobije priliku da malo talambasa pa povuče i Srbe sa severa na glasanje?

Alternativno, npr. što se tiče Evropljana, pretpostavljam da ovo vide kao natpljucavanje naburenih kratkovidih primitivaca, i za njih je verovatno poenta da li postoji progres u normalizaciji odnosa na terenu ili ne (da ne zalazimo u pitanje pod kojim pretpostavkama je moguće potpuno ispuniti takvu poentu pregovora).

A ni ovo baš nije blizu realnosti. Vide Evropljani jako dobro i ko pljucka i na koga se pljucka.
mesan mesan 21:04 04.10.2013

Re: Istinu zborite,

Nebojsa Krstic

Ok, ja treba da se zamislim. Al možda ne bi bilo loše i ti da se zamisliš - što si dozvolio to "truljenje? Da je tvoja pamet bila više angažovana možda bi stvari drugačije izgledale


Hvala što ste pozitivno protumačili kritiku, kako je i bila namenjena. I vaše pitanje je na mestu: Ja sam verovao i podržavao, ali oni koji su tvrdili da će nešto uraditi u moje ime, čiji je to bio posao, su dozvolili da ih prevesla šljam ili su i sami postali šljam, neki naglo, neki natenane, ali sve više i više.

Kad su mafijaši u kesama donosili keš da dokrajče naša lokalna dobra, stavljeno mi je do znanja da su svi koji su se bunili ekspresno dobili opomene vezane za zdravlje svoje dece. Smatrao sam da tu moja pamet ne pomaže i otišao. Kao i uvek i dan danas sam ljubazan prema neistomišljenicima i dok na šalterima isterujem svoja prava do kraja, pomažem ljudima na ulici, dignem smeće i ubacim u kantu, podržavam lokalne preduzetnike i kulturne akcije i svoj posao radim pošteno.

Ali u pravu ste, to verovatno NIJE dosta.

Iz ove perspektive, za prave promene treba da uzmem bager i motku i udarim sve što mrda od parlamenta do vlade, ili da čekam da strani interesi postignu isto to drugim metodama. Vi ste hrabriji u toj borbi, i verujem u neki vaš integritet (u dubini duše) pa vas zato čitam i volim što vas prozivaju(mo) kad se previše šminkate.

Naročito verujem da znate neke stvari, pa me interesuje zašto i kako živite i delujete u skladu s njima (na kašičicu nam odate, a većinu prećutite), opet verujući u vaš integritet.
gedza.73 gedza.73 21:12 04.10.2013

Re: Istinu zborite,

bladerunner92
..pups..

Koje su ono štetočine.
Kao gremlini. Sve onako smešni, smotani...



A u stvari



„Зарада запосленог је пословна тајна и њеним одавањем могу наступити тешке правне или друге последице и не видимо на који начин зарада било ког секретара, па и зарада Стефана Кркобабића, догађај од интереса јавности. У времену у коме живимо, где је велика незапосленост у Србији, објављивање зараде запосленог може изазвати контраефекат и угрозити живот и сигурност Стефана Кркобабића“, пише у допису.



Odakle li samo ispadaju? I kol'ko ih ima?
mesan mesan 21:58 04.10.2013

Re: Istinu zborite,

freehand

Postojeći pregovori nisu došli do statusa, naime, i prema tome nema narušavanja balansa pričom o tome koji su čiji građani.


Moje poenta je bila baš to da ona prva izjava implicitno povlači drugu izjavu. I onda je dirnuta sveta krava, pitanje "ko je čiji građanin", iako, slažem se s tobom, to sveto pitanje još uvek nije ni predmet razgovora.

Da li se slažeš da objektivno prva izjava povlači drugu izjavu, da je ponovim: "Srpski političari nemaju prava da pričaju Srbima na Kosovu šta hoće i kako hoće, jer to nisu njihovi građani.", i Dačićev bol čini realnim? Posebno je pitanje koji je motiv i prava misao u glavi kosovskog političara kad daje onu prvu izjavu.

Kad smo već kod motiva, apsolutno se slažem da se radi o nadpišavanju, prepucavanju sa interno/eksternim motivima i posledicama. Ono što je upadljivo je da se Dačić vraća poznatom glasnom bahatom ponašanju, tj. odmah lomi igračke kad nije po njegovom, a taman smo navikli da isteruje svoje u pozadini i da u tome bude tih (kako bladerunner92 napisa).


Alternativno, npr. što se tiče Evropljana, pretpostavljam da ovo vide kao natpljucavanje naburenih kratkovidih primitivaca, i za njih je verovatno poenta da li postoji progres u normalizaciji odnosa na terenu ili ne (da ne zalazimo u pitanje pod kojim pretpostavkama je moguće potpuno ispuniti takvu poentu pregovora).


A ni ovo baš nije blizu realnosti. Vide Evropljani jako dobro i ko pljucka i na koga se pljucka.


Naravno da znaju, ali mislim da priča može da se sumira mojom metaforom sa bebama.

Na temu "znaju oni":

Igrom slučaja pričao sam sa ženom koja radi u poreskom u jednoj zapadno-evropskoj zemlji, u kojoj živi godinama, a rodom je iz istočne Europe. I stave je oni u neki tim za pregovore i nadzor poreskog sistema rodne joj istočno-evropske države dok ista kandidatuje za EU. Nakon što na zapadnoevropskom jeziku izloži zahteve svog tima, njen (samoinicijativni) zadatak na tim sastancima u zemlji kandidatu je da bleji u zid dok se lokalci domunđavaju u stilu "ma šta sad oni, ma mi ćemo to posle srediti, ma Mika, Pera..." itd., a posle kod kuće uredno analizira do tančina sa svojim timom nagoveštaje muljanja i strategiju za sledeći sastanak. :-D

Ne kažem da urađa plodom, ali ništa mi slađe na svetu nego da zamišljam naše mamlaze kako će u takvoj situaciji (što će biti uskoro ili je već sada) da pametuju i da "doakavaju" zlim propisima i uređenjima što ih naturaju zli zapadnjaci...
freehand freehand 22:32 04.10.2013

Re: Istinu zborite,

Moje poenta je bila baš to da ona prva izjava implicitno povlači drugu izjavu. I onda je dirnuta sveta krava, pitanje "ko je čiji građanin", iako, slažem se s tobom, to sveto pitanje još uvek nije ni predmet razgovora.

Da li se slažeš da objektivno prva izjava povlači drugu izjavu, da je ponovim: "Srpski političari nemaju prava da pričaju Srbima na Kosovu šta hoće i kako hoće, jer to nisu njihovi građani.", i Dačićev bol čini realnim? Posebno je pitanje koji je motiv i prava misao u glavi kosovskog političara kad daje onu prvu izjavu.


Oko prve stvari ili oko druge stvari?

mesan mesan 23:47 04.10.2013

Re: Istinu zborite,

freehand

Oko prve stvari ili oko druge stvari?


Iskreno me interesuje tvoje mišljenje pa ako si raspoložen evo.

Imamo osnovni princip pregovora:
"Srbija smatra ljude na Kosovu svojim građanima, a vođe "Republike Kosova" ih smatraju svojim, i to je tako OK."


Imamo trenutnu situaciju:
"Vođe Kosova samovoljno određuju da srpski političari ne mogu da dolaze na Kosovo tokom kampanje za lokalne izbore, pri čemu se izbori tiču organizacije Srba na Kosovu po principima Briselskog sporazuma."

Da li po tebi iz ove situacije sledi tvrdnja da:
"Po mišljenju vođa Kosova, srpski političari nemaju prava da pričaju Srbima na Kosovu šta hoće i kako hoće, jer kosovski Srbi nisu građani srpskih političara."?

Da li se uopšte slažeš što se tiče postojanja principa pregovora?

Ako misliš da citirana tvrdnja ne sledi iz trenutne situacije, interesuje me tvoje tumačenje trenutne situacije glede srpskog viđenja da su na Kosovu građani Srbije?

Oko ostalog smo se već složili :)
freehand freehand 00:27 05.10.2013

Re: Istinu zborite,

Iskreno me interesuje tvoje mišljenje pa ako si raspoložen evo.

Imamo osnovni princip pregovora:
"Srbija smatra ljude na Kosovu svojim građanima, a vođe "Republike Kosova" ih smatraju svojim, i to je tako OK."

Svi građani na Kosovu žetoni su na stolu na kome se igra obeleženim kartama. Jedna strana igra va bank uz asistenciju krupijea, gazde i policije, druga pokušava da se vadi posle višedecenijskog ludovanja. Znamo za kim mater kuka u takvoj situaciji.

Tu se sad vlasti sa ove i one strane guraju da se pokažu svako pred svojom, kućnom publikom.
Pregovori se vode da se javnost kroz tehnička premunđavanja i naizmenične sitne uzstupke anestezira i uvede u neki Ahtisari + scenario bez velikih šokova nesvarljivih za prosečnog birača.
To je otprilike to.
Dogodine Nebojša Stefanović na čelu parade, one tamo Hašim na Ist riveru. Svakog čuda za tri dana.
Ali svako malo iskoči po neki neukroćeni radikal iz nekog naprednjaka ili mali Sloba iz Dačića da ponovo otkrije i žigoše izdajnike i loše Srbe. Ove nedelje zato što su za, sledeće zato što su protiv.
Znači - i to standardno.
I za ono prvo, i za ono drugo.

mesan mesan 03:16 05.10.2013

Re: Istinu zborite,

freehand

. . .
Pregovori se vode da se javnost kroz tehnička premunđavanja i naizmenične sitne uzstupke anestezira i uvede u neki Ahtisari + scenario bez velikih šokova nesvarljivih za prosečnog birača.
To je otprilike to.


Lepo ste oslikali prevarante. A imam jedan lični iskaz, a i pitanjce, nadam se donekle zabavno.

Ja sam se nekad nadao da postoji u nekoj fioci plan slobode za sever Vojvodine, da se mi tamo lokalni instant integrišemo u EU, može preko Mađarske npr., baš svejedno. Kao što su pradeda i deda ratovali za slobodu, da ja politički odratujem sa jogurtskim nesrećnicima i dobijem fer šansu za život nekad i negde gde je XIX vek već protekao. Davno to bilo, i niko mi nije ispirao mozak, eto to je bio moj dubok, možda pomalo lokal-patriotski osećaj.

Ali, nakotilo se mraka po našem lokalu, ostadosmo nezanimljivi gubavci, a još jače, postala je zastrašujuća i sama pomisao da ostanemo nasamo sa našim mrakom, bez Srpske Kosmičke Pravde. (*)

S.K.P.

Da dam živ primer tog pravosudnog surogata, te tople bele svetlosti, srpske kosmičke pravde. Naš lokalni MUP-ovac se obogatio valjajući DEM na pijaci za vreme sankcija, pokupovao, i onako debilast rasturio i zloupotrebio, više stvari po gradu, eno ga mrači još uvek kad mu se ćefne. E pa taj bi bio nedodirljivi car mraka, da nema srpske kosmičke pravde. Naime, otkako mu budžet porastao, uočili ga velegradski mangupi, pa eto njih noćom u džipu da mu čupaju nokte i olakšaju ga za neki keš! (**)

Kakva bi to tuga bila da kod nas ne važi "I nad popom ima pop", tj. da nema srpske kosmičke pravde!

U svetlosti te pravde, ja kosmosu dajem časnu pionirsku:

- Da ću se perverzno radovati kad strani, i jadni i bilo kakvi, seru po glavi Dačiću, pa on histeriše.

- Da ću perverzno uživati kad DS ne pređe cenzus --- kad su živeli sa gamadi nek doveka ostanu preletači.

- Da ću perverzno uživati kad pukne tikva pa političari i/ili bizmismeni krenu da pljuju jedan po drugom besomučno, jer znam da:
ili (1) Optuživač je lažovčina,
ili (2) Optuživač zna istinu od ranije ali je dosad ćutao iz koristi,
ili (3) Jeste istina da je okrivljeni lopov!
Koju god opciju da odaberete, bar jedan od njih dvojice je sigurno licemerno đubre, a moguće zapravo obojica. Eureka, premudrosti kosmosa!
"Nad svakom gamadi ima gamad, i gamad se prostire do beskraja", kosmološki je model pravedne prirode!

Čemu vera u slobodu, kad svakog dana cvetam kao pionir kosmičke pravde.

Da vas pitam, na osnovu goreopisanog, za šta su mene anestezirali?



(*) Lustracija i izvršene presude, tj. prava pravda, mogu se naći na tlu Srbije samo kao fosil, ali nema od toga goriva za život.

(**) Doduše, lomili su ruke kasnije i jednom poštenom zanatliji, ali nijedna pravda nije savršena...
bladerunner92 bladerunner92 12:51 06.10.2013

Re: Istinu zborite,

gedza.73
gremlini


genijalno
poprskas jednog krkobabica sa funkcijom i iznikne jos njih 4 !

Odakle li samo ispadaju? I kol'ko ih ima?

sve nesto mislim da ce potrajati i ispadati jos.Oni su najbolje pozicionirani...
gedza.73 gedza.73 13:36 06.10.2013

Re: Istinu zborite,

sve nesto mislim da ce potrajati i ispadati jos.Oni su najbolje pozicionirani...


- U javnosti je ostvarena kritična masa Krkobabića, koja je neophodan uslov da bi dinastija bila zvanično proglašena. Oni su, koliko je meni poznato, predali zahtev i očekujem da Skupština Srbije o tome raspravlja po hitnom postupku, najverovatnije pre rasprave o rebalansu budžeta” – rekao je Panjković za Njuz.


Imaju u sebi tu arogantno-monarhističko-nadmenu notu.

Aleks Krkobabić, čukununuk Jovana Krkobabića koji će se roditi 2033. godine, imenovan je za direktora državne kancelarije za javne nabavke, saznaje Njuz.

maksa83 maksa83 18:22 04.10.2013

Emo

Već par meseci, šef Kancelarije za Kosovo i potonji ministar Vulin, šparta po terenu u crnoj uniformi za sada neidentifikovane vojne ili paravojne formacije


Vreme te pregazilo domatjine, ne pratiš trendove. To se sad zove Emo.



Domazet Domazet 19:14 04.10.2013

Rugala se...

maksa83
Već par meseci, šef Kancelarije za Kosovo i potonji ministar Vulin, šparta po terenu u crnoj uniformi za sada neidentifikovane vojne ili paravojne formacije


Vreme te pregazilo domatjine, ne pratiš trendove. To se sad zove Emo.

...serpa loncu. Kakav crni Emo, onje bre Steam Punker!



gedza.73 gedza.73 12:12 06.10.2013

Re: Rugala se...

Steampunk works are often set in an alternative history of the 19th century's British Victorian era




Hvala, Domazet.
Da ne bi Vulina ne bih saznao za stimpank.

Znam da se mnogi groze šljivovice i njenog štetnog uticaja na strance.

Crtač ove slike je bio oduševljen pa mi je klincu poklonio delić stripa Greystorm.

Dobar dizajn se naslanja na stimpank.
nim_opet nim_opet 19:32 04.10.2013

Ehm...

Jel to G. Vulin is bivseg JULa? Koji je od 2002 clan i bitan faktor u SPSu? Otkud to da on nastavlja SPS/JUL politiku na Kosovu. Kao svi smo ocekivali do sada da su se SNS/SPS/JUL i slicni reformisali od sta ti ja znam, 1998, pa se sad iznenadjujemo postupcima?
freehand freehand 19:41 04.10.2013

Re: Ehm...

Jel to G. Vulin is bivseg JULa? Koji je od 2002 clan i bitan faktor u SPSu?

Ko? JUL ili Vulin?
Svejedno - nijedno nije tačno.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:32 04.10.2013

Re: Ehm...

Jel to G. Vulin is bivseg JULa? Koji je od 2002 clan i bitan faktor u SPSu?

Ma jok bre...on ima svoju stranku koja je na poslednjim izborima bila u koaliciji sa SNS, zajedno sa Karićem i Veljom Ilićem.
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:35 04.10.2013

Re: Ehm...

Ma jok bre...on ima svoju stranku koja je na poslednjim izborima bila u koaliciji sa SNS, zajedno sa Karićem i Veljom Ilićem.


Ali je svojevremeno bio i u SPSu.
freehand freehand 20:46 04.10.2013

Re: Ehm...

hoochie coochie man
Ma jok bre...on ima svoju stranku koja je na poslednjim izborima bila u koaliciji sa SNS, zajedno sa Karićem i Veljom Ilićem.


Ali je svojevremeno bio i u SPSu.


Osnovnu školu završio je u Novom Sadu, gimnaziju u Sremskim Karlovcima. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu. Političku karijeru počeo je u Savezu komunista-Pokret za Jugoslaviju (SK- PJ), gde je došao do mesta generalnog sekretara. Jedan je od osnivača Jugoslovenske levice (JUL), gde je bio portparol, kao i zamenik predsednice Direkcije JUL-a. Bio je i predsednik Jugoslovenske revolucionarne omladine. Godine 1998. podneo je ostavku na sve funkcije u JUL-u, nakon formiranja Vlade SPS-a, SRS-a i JUL-a. Vulin je 2000. godine osnovao Partiju demokratske levice, koja je juna 2002. godine ušla sa Demokratskom socijalističkom partijom Milorada Vučelića u kolektivno članstvo SPS-a. Sa SPS-om se razišao 2006. godine posle afere “Kofer.” Osnovao je Pokret socijalista 2008. godine i od tada se nalazi na čelu te partije. Novembra 2010. godine Pokret socijalista je napravio koaliciju sa Sepskom naprednom strankom, Novom Srbijom i Pokretom “Snaga Srbije”. - See more at: http://istinomer.rs/akter/aleksandar-vulin/#sthash.pAQLRlUG.dpuf


Pardon. Moja greška.
Taj sam detalj potpuno zaboravio. Mada, ruku na srce - taj klovn sem svojim kvaziekstravagantnim budalesanjem i estradnim levičarenjem i ne zaslužuje neku pažnju. Do sada čak nije uspeo ni neku veću štetu da napravi, ako se ne računaju stomačnme smetnje i prateće pojave.
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:50 04.10.2013

Re: Ehm...

Mada, ruku na srce - taj klovn sem svojim kvaziekstravagantnim budalesanjem i estradnim levičarenjem i ne zaslužuje neku pažnju. Do sada čak nije uspeo ni neku veću štetu da napravi, ako se ne računaju stomačnme s


Pa u pravu si.
Da nije imao onu dugu kosu ja ne verujem da bih ga zapazio.
freehand freehand 20:53 04.10.2013

Re: Ehm...

hoochie coochie man
Mada, ruku na srce - taj klovn sem svojim kvaziekstravagantnim budalesanjem i estradnim levičarenjem i ne zaslužuje neku pažnju. Do sada čak nije uspeo ni neku veću štetu da napravi, ako se ne računaju stomačnme s


Pa u pravu si.
Da nije imao onu dugu kosu ja ne verujem da bih ga zapazio.

jes, al zapazi da je uvek bio dobar Srbin, i kad je bio generalski ultralevičar, i sad kad je euročetnički pink-levičar!
Što nas vraća na temu bloga.
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:05 04.10.2013

Re: Ehm...

Sad me ovaj tvoj citat potseti i na njegov period među generalima.
Mirković pustio bradu, on kosu, mogao bi od njih dvojice da ispadne solidan četnik :)





anfieldroad anfieldroad 21:11 04.10.2013

Re: Ehm...


Da li je na parlamentarnim izborima u Srbiji Hasim Taci dosao u Presevsku dolinu da podrzi Rizu Haljimija?
Posto on ne sme zbog poternice,da li je dosao neko drugi?
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:15 04.10.2013

Re: Ehm...

anfieldroad

Da li je na parlamentarnim izborima u Srbiji Hasim Taci dosao u Presevsku dolinu da podrzi Rizu Haljimija?
Posto on ne sme zbog poternice,da li je dosao neko drugi?


Pa nije baš isto.

Nije došao niko sa Kosova, ali nije ni Srbija tražila od Kosova da joj pomogne u organizovanju izbora kao što je Kosovo (preko Brisela) tražilo od Srbije da utiče na Srbe da prihvate te izbore kao svoje.

Sada se Kosovo ponaša kao suverena država a samo do pre nekoliko dana je taj suverenitet malo samo sebi ograničavalo.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 21:42 04.10.2013

Re: Ehm...

Da li je na parlamentarnim izborima u Srbiji Hasim Taci dosao u Presevsku dolinu da podrzi Rizu Haljimija?
Posto on ne sme zbog poternice,da li je dosao neko drugi?

Tači ima problem svoje prošlosti...ali recimo Jahjaga nema...šta bi bilo da ona poželi da dođe? I meni, ruku na srce, nije jasno zašto to ne poželi, svaki put kad neki naš ode na Kosovo...Kako bi je sprečili da dođe? I Da li bi trebalo?
freehand freehand 21:45 04.10.2013

Re: Ehm...

I Da li bi trebalo?

Da je spreči?
Naravno da ne. To bi bilo protivustavno.
uros_vozdovac uros_vozdovac 21:47 04.10.2013

Re: Ehm...

Nebojsa Krstic
Da li je na parlamentarnim izborima u Srbiji Hasim Taci dosao u Presevsku dolinu da podrzi Rizu Haljimija?
Posto on ne sme zbog poternice,da li je dosao neko drugi?

Tači ima problem svoje prošlosti...ali recimo Jahjaga nema...šta bi bilo da ona poželi da dođe? I meni, ruku na srce, nije jasno zašto to ne poželi, svaki put kad neki naš ode na Kosovo...Kako bi je sprečili da dođe? I Da li bi trebalo?


Jahjaga i Tači su de facto i de jure građani Republike Srbije, koji kao takvi imaju svaku slobodu da se kreću po teritoriji Republike Srbije i da politički deluju.

Kosovo je Srbija!
freehand freehand 22:16 04.10.2013

Re: Ehm...

uros_vozdovac
Nebojsa Krstic
Da li je na parlamentarnim izborima u Srbiji Hasim Taci dosao u Presevsku dolinu da podrzi Rizu Haljimija?
Posto on ne sme zbog poternice,da li je dosao neko drugi?

Tači ima problem svoje prošlosti...ali recimo Jahjaga nema...šta bi bilo da ona poželi da dođe? I meni, ruku na srce, nije jasno zašto to ne poželi, svaki put kad neki naš ode na Kosovo...Kako bi je sprečili da dođe? I Da li bi trebalo?


Jahjaga i Tači su de facto i de jure građani Republike Srbije, koji kao takvi imaju svaku slobodu da se kreću po teritoriji Republike Srbije i da politički deluju.

Kosovo je Srbija!


anfieldroad anfieldroad 22:17 04.10.2013

Re: Ehm...


Istina je da nije bas ista situacija. Ali i dogodilo se svasta u medjuvremenu. Potpisan je Briselski sporazum,promenjena je vlast u Srbiji,vrlo sklona kompromisu,izgleda. Tako da mi se cini da nije bas tako jednostavno kao Kosovo je Srbija fraza. Sad vise izgleda da pali fraza SRPSKE OPSTINE SU SRBIJA!
laziiprevare laziiprevare 22:56 04.10.2013

Re: Ehm...

Kosovo je Srbija!




Kosovo (ni) je Srbija !
not2old2rock not2old2rock 02:03 05.10.2013

Re: Ehm...

freehand
Jel to G. Vulin is bivseg JULa? Koji je od 2002 clan i bitan faktor u SPSu?

Ko? JUL ili Vulin?
Svejedno - nijedno nije tačno.


Kakvo zastasujuce gubljenje energije
hajkula1 hajkula1 02:31 05.10.2013

Re: Ehm...

anfieldroad

Da li je na parlamentarnim izborima u Srbiji Hasim Taci dosao u Presevsku dolinu da podrzi Rizu Haljimija?
Posto on ne sme zbog poternice,da li je dosao neko drugi?



Misliš da bi ga uhapsili pa zato ne sme?
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:13 05.10.2013

Re: Ehm...

Nebojsa Krstic
Ma jok bre...on ima svoju stranku koja je na poslednjim izborima bila u koaliciji sa SNS, zajedno sa Karićem i Veljom Ilićem.

I onda od njih izduvaš na izborima. Popriličan blam,akomenepitaš
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 13:07 05.10.2013

Re: Ehm...

I onda od njih izduvaš na izborima. Popriličan blam,akomenepitaš

Ja sam izduvao. A ti?
stefan.hauzer stefan.hauzer 13:54 05.10.2013

Re: Ehm...

A ti?

Odavno ...ali ima ona stvarka od Wilca,ako ništa :)




anfieldroad anfieldroad 15:03 05.10.2013

Re: Ehm...

hajkula1
anfieldroad

Da li je na parlamentarnim izborima u Srbiji Hasim Taci dosao u Presevsku dolinu da podrzi Rizu Haljimija?
Posto on ne sme zbog poternice,da li je dosao neko drugi?



Misliš da bi ga uhapsili pa zato ne sme?


To je tesko reci. Zavisi od trenutne politicke situacije.
Secam se na primer da je polit. otac Ivice Dacica jednom prilikom pozvao tadasnjeg lidera kosovskih Albanaca da razgovaraju o skolstvu na Kosovu. Naravno, Rugova je to odbio, bile su to 90. godine. Onda je Milosevic izvrsio klasicnu otmicu i pod izgovorom razgovora drzao coveka u Beogradu par nedelja,zarobljenog. Da li je time nesto dobio Milosevic? Ne.
Hocu da kazem da je ovde sve moguce. A nasilje sa nase strane se uvek lose zavrsi. Kako po ostale, tako jos vise i po nas.
nim_opet nim_opet 02:46 08.10.2013

Re: Ehm...

Ali posteno i priznao :) Oprasta se greska. Znam igrom slucaja jer sam vodio razgovor sa prijateljicom ciji je otac naprasno odlucio da je Vulin nada Srbije, a onda mu je to uclanjenje u SPS bio dovoljan dokaz da "nada" to ipak nije bila....Suludo :)
G.Cross G.Cross 21:12 04.10.2013

Kukusigameni (platicu za copyright)

Министри задужени за српски капитал немају ни стан ни аутомобил

Izvor: Politika

Pomozi Boze...

a) Ako budu posteni, ako nisu znali sebe da obogate kako ce nas
b) Ako kradu, treba mnooogo da se nakradu da stignu prosek lopova

U svakom Slucaju: Kukusigavama
dali76 dali76 01:52 05.10.2013

dobri...

Kad sam bio dosta mladji, nizi i gluplji ,vjerovao sam da ljuddi koji imaju brkove ne mogu biti losi ljudi.
Godine su izlecile predrasude.
Kad sam bio malo manje mladji, gluplji, smatrao ssam ,prilicno egocentricno,da ljudi koji su ,izmedju ostalih stvari, odrastali uz “Alan Forda i “Azru” su super, onda sam cuo dda je Vulin citao Alan Forda I slusao Azru.
Godine, opet, lece predrasude.

Inace fascinantno je koliko veliki Ivica ,za razliku od malog Vuka, Vucica, dobro koristi prilike u cijem stvaranju n4e ucestvuje.
Prvo znak na listicu koji na grb lici,a grb nije, pa sad pretnja izlaskom iz pregovora, dok mali Vuk smiruje Ivicu trazeci da odluka prenoci.
Ivica ocigledno ume da pokaze Briselu ko kosi,a ko vodu nosi na planu gasenja kosovskog problema.
Dacic je svestan da kosovski process ne sme zaustaviti,ali ne proppusta priliku da da ga malo zategne i sebe nametne Brieselu ,a preko Brisela malom Vuku Vucicu kao neophodnog.
Posebno je zanimljiva “idijotska “ ideja koja predpostavlja da je rec “republika” ispred naziva Kosovo, ta kljucna fraza koja signalizuje drzavnost.
Da cak nemamo primer Republike Srpske I Madjarske (koja nije republika), premijer sasvim sigurno zna vise o tom.
hajkula1 hajkula1 02:27 05.10.2013

Pročitala sam


Ništa novo se ne dešava. Šta god da urade, Kosovo je Srbija. Srbija ne sme da prizna tvorevinu.


Evo predlog za sledeći blog


[url=http://www.index.hr/vijesti/clanak/predali-potpise-i-iskrcali-400-tisuca-franaka-na-trg-svicarci-traze-da-drzava-svim-gradjanima-mjesecno-daje-novac/704306.aspx][/url]



Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana