Društvo| Moj grad| Na današnji dan| Politika| Život

Rasipništvo i dvoličnost SNS-a!

Filip Mladenović RSS / 17.10.2013. u 22:01

SRAM VAS BILO!!!
SRAM VAS BILO!!!
Paviljoni su najstariji i, na žalost, najzapušteniji deo Novog Beograda. Pedesetak paviljona izgrađenih tokom pedesetih godina XX veka danas podsećaju na kolektivnu ruinu, donekle ublaženu, tj. prikrivenu bujnim zelenilom stabala - vršnjaka simbola udarničke izgradnje Novog Beograda od 11. aprila 1948.

Oronule fasade, otpadajuće ograde terasa, krovovi koji prokišnjavaju... samo su otužan inventar višedecenijskog propadanja. U 8 paviljona još uvek nije uvedeno centralno grejanje, a dotrajale instalacije se menjaju samo kada zbog njih dođe do požara ili poplava u stanovima.

Dečija igrališta u mnogobrojnim parkovima između paviljona uglavnom su prepuštena zubu vremena. Pre par godina parkovi između paviljona 1 i 7, u ulici Radoja Dakića, uspešno su rekonstruisani, sa novim igračkama za decu, dok svi ostali podsećaju na vreme iz sedamdesetih godina prošlog stoleća.

U tim i takvim paviljonima ovog meseca, u ulici Džona Kenedija br. 18, Opštinski odbor SNS-a Novi Beograd renovirao je svoje prostorije. Verovali ili ne, nije se žalilo para, kao da se radi o filijali neke bogate banke ili dobrostojeće kladionice. Nekadašnji paviljon 43, sa oljuštenom fasadom i staromodnim lokalima u prizemlju, sada je dobio šljašteći, mermerizovan i PVCeizovan prostor stranke na vlasti, koja na ovom primeru pokazuje svoje pravo lice: rasipništvo, bahatost i dvoličnost.

Ironijom sudbine, ova javna uvreda i ruganje komšijama dogodili su se upravo u vreme kada predsednik tog SNS-a poziva već opljačkano i demoralisano građanstvo na štednju. I kada SNS obeležava 5 godina postojanja. Umesto da su lokalni funkcioneri SNS-a rekli - „Hajde da samo okrečimo prostorije naše stranke, a da preostali novac uložimo u renoviranje okolna dva parka!", oni su bacili pare za de lux šminkanje i osiono pokazivanje moći - plena!

Eto, u ovom banalnom slučaju mogu se videti i sjaj i beda svake naše stranke na vlasti. Ako u jednom kraju kakav su novobeogradski paviljoni režimska stranka  ovako reprezentuje svoj politički program, to samo pokazuje i dokazuje kontinuitet obrasca vladanja Srbijom. Nastran model, davno skeniran pronicljivim duhom Branislava Nušića, da u Srbiji zapravo postoji samo jedan, pravi i stalno važeći praznik: IZBORI.
A da je kriza kod nas večna, kao dete koje se rodi sa nekom falinkom!

P.S. Danas je 17. oktobar - Međunarodni dan borbe protiv siromaštva!

Atačmenti



Komentari (72)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

apach92 apach92 23:13 17.10.2013

Sve to...

...o cemu pisete je sada privatno vlasnistvo. Dakle, nikakva visa sila nece spustiti neznu ruku i poispravljati oronule fasade, dotrajale instalacije i nedostatak liftova.

Decja igralista su odraz odnosa medju gradjanima na maloj teritoriji opsteg dobra a obzirom na celu situaciju mozete biti zadovoljni sto ista nisu srusena u korist nekog novog zdanja, izmedju. O odnosima medju gradjanima suvisno je i govoriti, samim tim i o rezultatima.

A stranka ko stranka - sada su glavni i moraju da se pokazu. Ovde im je to uspelo zbog jakog kontrasta i siguran sam da je idejni vodja projekta dobio hvalospeve. Oni su br.1 i MORAJU da se vide.

Da me ne razumete pogresno, ni meni se ne svidja.
bene_geserit bene_geserit 03:44 18.10.2013

Re: Sve to...

A privatno vlasnistvo treba i da se odrzava.
A odrzavanje je svuda u svetu skuplje sto su zgrade starije.
Ono sto se uplacivalo preko info stana za odrzavanje je cista zezancija, zato su zgrade i propale tj. nisu odrzavane.
Za ozbiljno odrzavanje zgrada trebaju mnogo ozbiljnije pare da se placaju.
Ali mi bi i jare i pare - i privatno vlasnistvo nad nekretninama, a za odrzavanje da nam bude odgovoran i da placa neko drugi.

Sto se tice parkova, u svetu se i za takve stvari izdvaja solidna suma mesecno od vlasnika nekretnina u okolini.
Ali mi bi opet sve besplatno. A onda kada tako ne funkcionise kukamo.
kasperski kasperski 17:26 23.10.2013

Re: Sve to...

Da se Predsednik DR.gangula vise bavi problemima gradjana Novog Beograda a ne svojim licnim iteresima vecina zgrada bi izgledala kao opstinski odbor .

Verovatno nekom smeta sto je to lepo osvetljeno i renovirano pa se zato ljudi bune.
angie01 angie01 23:14 17.10.2013

uopste ne razumem,

a trudim se,

sve zgrade na novaku nikada nisu renovirane iako se to sve uredno placalao preko uplatnica info stana, javnom komunalnom pod stavkom odrzavanja, ja proverila za moju zgradu sta to podrzaumeva i lepo mi je receno, sve, krov, fasada, izolacija, liftovi, ovo, ono, i nikada nije uradjeno nista, sem nekog krpeza liftova, zgrada ima 160 stanova, pa sve to puta jedno 40 i kusur godina- to su sve nestale pare, niko ne zna tacno da objasni, niti ima listinge uradjenog sa troskovima, u ekspozituri na Novom beogradu te uvezbano odbijaju i traze da sve popravke ponovo plate stanari, iako i dalje fakturisu odrzavanje svima, u centrali u danijelovoj, neki mladi direktor marketinga, jos nevest, ne zna da objasni i tako u krug- shvatila sam da pare odlaze u gradsku kasu, recimo.

to sto stranka plati svojim novcem, ne treba da ima ovo poredjenje i konotaciju.
Filip Mladenović Filip Mladenović 23:27 17.10.2013

Re: uopste ne razumem,

Sa fasade Doma zdravlja u Novom Beogradu, u ulici Mihaila Pupina, otpao poveliki komad.

Na uglu ulica Otona Župančiča i Džona Kenedija, malo, malo, pa potone asfalt, sa sve trotoarom. Isto je i u ulici Luja Adamiča.

Zgrada moje nekadašnje osnove škole "Žikica Jovanović Španac" (sada "Nadežda Petrović" nepristojno zapuštena i zagađena grafitima.

Park ispred mog paviljona devastiran...

Ali zato, kafići, kladionice, filijale banaka, opštinski odbor SNS-a sjaje i šljašte kao u Las Vegasu.

TAKO TREBA!
Jukie Jukie 23:47 17.10.2013

Re: uopste ne razumem,

Ja mislim da su fasade na mojoj zgradi renovirane od nekih "zgradinih" para?

btw dok su radnici išli gore dole po sajlama, počupali su nam sve antene tako da sad isključivo gledamo TV preko kablovske a više mi ne doleću ptice na antenu...
tyson tyson 23:58 17.10.2013

Re: uopste ne razumem,

Ali zato, kafići, kladionice, filijale banaka, opštinski odbor SNS-a sjaje i šljašte kao u Las Vegasu.

Pa neka šljašte, šta su ti oni krivi.

Traži krivce u onima koji su zaduženi za održavanje svih tih zgrada i javnih površina, ako imaju dovoljno para za održavanje a nenamenski ih troše.

A vlasnike svih tih objekata/prostorija koje si nabrojao pusti da na miru raspolažu svojim novcem. Zavist nije vrlina.


tyson tyson 23:59 17.10.2013

Re: uopste ne razumem,

btw dok su radnici išli gore dole po sajlama, počupali su nam sve antene

Antenna? How quaint...



Lionsgate Lionsgate 07:26 18.10.2013

Re: uopste ne razumem,

sve zgrade na novaku nikada nisu renovirane iako se to sve uredno placalao preko uplatnica info stana, javnom komunalnom pod stavkom odrzavanja, ja proverila za moju zgradu sta to podrzaumeva i lepo mi je receno, sve, krov, fasada, izolacija, liftovi, ovo, ono, i nikada nije uradjeno nista, sem nekog krpeza liftova, zgrada ima 160 stanova, pa sve to puta jedno 40 i kusur godina- to su sve nestale pare, niko ne zna tacno da objasni, niti ima listinge uradjenog sa troskovima,


Uplatnicama Infostana odrzavanje zgrade uplacuje se tek od kad je stambeni fond Republike Srbije privatizovan, negde od 19992-1994-te ( cuvena "kupovina" stana od 70m2 za inflatornih 200DEM). Do tad je ogromna vecina stambenog prostora na Novom Beogradu bila drustvena i odrzavanje stambenih zgrada u drustvenom vlasnistvu je finansirala drzava a ne stanari, stanari su placali stanarinu (po neekonomskim cenama). Od 1994-te vlasnici stambenog prostora su preuzeli obavezu da se sami brinu o svom vlasnistvu sto je, cak i u Srbiji vecini stanovnistva normalna pojava. No uvek imamo i one koji smatraju da im drzava nesto duguje, cak i odrzavanje privatnog vlasnistva u ovom slucaju.

Ono sto se uplacuje Gradskom stambenom (a ne Infostanu, kako neobavesteni/neupuceni gradjani misle) je mizerna neekonomska cifra, za stan od 65m2 izadje oko 5e mesecno a recimo u Smorontu se za odrzavanje adekvatnog strana placa i do 300$cad (ili oko 200e). Tih 5e mesecno (koje opet ne placa u proseku od 20-25% stanara jedne zgrade) ode na mesecno servisiranje liftova, odrzavanje hitne sluzbe, sitnije popravke po zgradi... krupnije popravke su dodatni trosak koji skoro redovno stanari pokusavaju da izbegavaju pa zato imate skoro normalne sukobe po zgradama izmedju neposredno ugrozenih stanara i onih koje nije briga sto komsiji na zadnjem spratu prokisnjava u stan.


angie01 angie01 10:25 18.10.2013

Re: uopste ne razumem,

No uvek imamo i one koji smatraju da im drzava nesto duguje, cak i odrzavanje privatnog vlasnistva u ovom slucaju.


uz svu malicioznost koju ovde prosipas- nisi u pravu!

isto, kao sto u Kanadi vlasnici placaju odrzavanje, tako je i u Srbiji raniji ugovor za placanje kirije, koji je sadrzao i te tacke, automatski preveden u ugovor sa vlasnicima o odrzavanju, za svaku zgradu moze da se proveri sta je ukljuceno u to- stanari su po zakonu duzni da imaju organizovanu ovu stavku, mada vecina nema pojma-' naci moze kod javnog stambenog- sa kojim je vecna automatski presla u tu obligaciju, moze sa vojnim stambenim, nekim privatnim preduzcem, ili da pak samostalno otvore racun- sto skoro da u praksi i ne postoji, jer se tesko stanari primoravaju da uplacuju dogovorenu sumu, pa je nekako jednostavnije kroz zajednicku uplatnicu info stana.

to sto ti dajes cifru od 200 keka u Smorontu, sine, tamo im menjaju prozore, balkone, kompletni izolaciju, fasadu,krece redovno, svaki kvar sredjuje majstor...-da li si uopste procitao stavke koje podrazumevaju te pare- u vecini zgrada i portira.
apach92 apach92 12:36 18.10.2013

Re: uopste ne razumem,

evo ja probao - poslao Infostanu 2-3 dopisa sa konkretnim pitanjem ko i kada riba moju zgradu(stavka`ciscenje zgrade`) a onda ko treba da uradi sitne popravke fasade koja otpada - nije kriticno ali moze biti opasno za prolaznike.

Nikada mi nisu odgovorili.

Otisao sam i licno u `filijalu` Infostana kod Kalenic pijace i usmeno postavio pitanja. Otkacili me po kratkom postupku naravno bez odgovora. Da bi komunicirao sa njima moras da imas kucni savet (sta god to bilo) a mi to nemamo.

Sto se tice onog vojnog odrzavanja to sam prestao da placam. Placam kancelariju sa direktorom i sekretaricom, pojacano sa 2 kompjutera i jednim telefonom, za fax masinu nisam siguran. Zapravo, njihova primarna delatnost su turisticki aranzmani i to nema puno veze sa odrzavanjem stambenih jedinica.

Ruku na srce, Infostan se odazvao jedanput kad je pukla vodovodna cev u zidu. Odazivaju se ali samo ako je problem u zidu. Popravili su nesto a posle sam ja dao jos oko 6000 da dodje majstor i da to proradi kako treba. Za drugi problem izlivanje kanalizacije zvao sam odmah obicnog majstora.

Ali da, ideja bloga nije zapravo problem gradjana vec ukazivanje na rasipnistvo vladajuce stranke te cu se ovde zaustaviti. Jer za svaki trosak u okviru zvanicne stednje moze se reci da je planiran i...sta cemo onda?

tyson tyson 14:00 18.10.2013

Re: uopste ne razumem,

evo ja probao - poslao Infostanu 2-3 dopisa sa konkretnim pitanjem ko i kada riba moju zgradu(stavka`ciscenje zgrade`) a onda ko treba da uradi sitne popravke fasade koja otpada - nije kriticno ali moze biti opasno za prolaznike.

Nikada mi nisu odgovorili.

Otisao sam i licno u `filijalu` Infostana kod Kalenic pijace i usmeno postavio pitanja. Otkacili me po kratkom postupku naravno bez odgovora.

Pa ne održava ti zgradu Infostan. Infostan samo radi objedinjenu naplatu svih onih stavki koje možeš naći na uplatnici. Naravno da su te otkačili.

Sto se tice onog vojnog odrzavanja to sam prestao da placam.

I šta tačno onda očekuješ, kakvu vrstu usluge i od koga, kada je održavanje zgrade u pitanju...?




apach92 apach92 19:30 18.10.2013

Re: uopste ne razumem,

tyson

Pa ne održava ti zgradu Infostan. Infostan samo radi objedinjenu naplatu svih onih stavki koje možeš naći na uplatnici. Naravno da su te otkačili.
.....
I šta tačno onda očekuješ, kakvu vrstu usluge i od koga, kada je održavanje zgrade u potanju...?



puno ti hvala na ovim informacijama, sad sam progledao kad sam shvatio da je Infostan sistem objedinjene naplate!

na stranu cinjenica sto ti sem Vodovoda, Djubretara i Toplana ne mozes iz Ugovora sa Infostanom prepoznati ni jednog od pruzaoca usluga. Pa koga bih onda pitao sem Infostana? A otkacili su me zato sto im se moze, ne zato sto ja postavljam pitanja na pogresnom mestu.

Uostalom moj Infostan je 850dinara a za drugi stan 50% subvencionisan zbog ucesca u ratovima pa sta ja zapravo tu ocekujem za te pare Padaj fasado, gomilaj se stroko!





Lionsgate Lionsgate 20:41 18.10.2013

Re: uopste ne razumem,

Otisao sam i licno u `filijalu` Infostana kod Kalenic pijace i usmeno postavio pitanja. Otkacili me po kratkom postupku naravno bez odgovora. Da bi komunicirao sa njima moras da imas kucni savet (sta god to bilo) a mi to nemamo.

Analogija je, ides u Vodovod da pitas za troskove struje
Neverovatno mi je da stanari posle ne znam koliko decenija stanovanja u Beogradu ne znaju koja se komunalna firma bavi odredjenim vrstama usluga. Uzgred, ako nemate kucni savet niste ni mogli potpisati ugovor za odrzavanje zgrade sa Gradskim stambenim jer nemate ni predsednika ni pecat.
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 20:52 18.10.2013

Re: uopste ne razumem,

Filip Mladenović
Sa fasade Doma zdravlja u Novom Beogradu, u ulici Mihaila Pupina, otpao poveliki komad.

Na uglu ulica Otona Župančiča i Džona Kenedija, malo, malo, pa potone asfalt, sa sve trotoarom. Isto je i u ulici Luja Adamiča.

Zgrada moje nekadašnje osnove škole "Žikica Jovanović Španac" (sada "Nadežda Petrović" nepristojno zapuštena i zagađena grafitima.

Park ispred mog paviljona devastiran...

Ali zato, kafići, kladionice, filijale banaka, opštinski odbor SNS-a sjaje i šljašte kao u Las Vegasu.


TAKO TREBA!


Iskreno, sve je ovo tacno i kad biste iz recenice izbacili ovo "opstinski odbor SNS-a". Nije da ih branim, naprotiv, ALI, uporedite WC u kaficima - najluksuznije opremljeni, najmoderniji dizajn, cisto sve se sljasti, najskuplje plocice, itd...a onda udjite u WC bolnica ili fakulteta, evo npr. GAK u bivseg Narodnog Fronta, ustanove gde treba da se radjaju bebe, je li, ta divna stvorenja koja toliko volimo mi kojima je natalitet jako vazan... Boks iz koga je nemoguce izaci a da ne obrisete odecom WC solju, jer otvorena vrata ne ostavljaju ni razmak od 5 cm.
O ostalim elementima koji vredjaju ljudsko i porodiljsko dostojanstvo, kao npr. to da je toalet papir misaona imenica a tecni sapun postoji u tragovima, dok papir za susenje ruku (a zapravo obicna rolna toalet papira) prisutan samo u prvih sat vremena radnog vremena.
Zalosno. Kako je bilo nekad, ne znam, ali sigurno nije pocelo sa SNS-om.
A videcemo da li ce da se zavrsi.
Lionsgate Lionsgate 21:23 18.10.2013

Re: uopste ne razumem,

to sto ti dajes cifru od 200 keka u Smorontu, sine, tamo im menjaju prozore, balkone, kompletni izolaciju, fasadu,krece redovno, svaki kvar sredjuje majstor...-da li si uopste procitao stavke koje podrazumevaju te pare- u vecini zgrada i portira.


Pa nije bas tako, tih okvirnih 300cad$ u Smorontu su redovne popravke, redovan mesecni servis lifta, gasnih instalacija, usluge menadzmenta firme za odrzavanje zgrade, plata building menagera, hitne intervencije na odglavnjivanju liftova, curenja instalacija, odrzavanju PP sistema itd,.. sve krupnije popravke na liftu, krovu, fasadi i instalacijama placas dodatno sem ako ne uplacujes homeowner's insurance. Cula si kad smorontjani pocnu da kukaju kad im se na zgradi desi condo leaking? Sasvim razumljivo jer moraju u kredit za tih 20-30k cad$ po stanu za samo 300-400m2 hidroizolacije. Tek su tamo cene odrzavanja prenaduvane, bas poprilicno prenaduvane.

Odrzavanje stambenih zgrada u Beogradu je socijalna kategorija, za neku mesecnu sicu stanari imaju osnovno odrzavanje, servise liftova, hidro i ACU postrojenja, kao i hitne intervencije, kod vecih zgrada se tokom godina akumulira i neka veca kinta za ozbiljnije popravke (remont lifta, izolacija krova, izrada energetski efikasnih fasada, zamena razvodnih elektro ormana). Pogodnost je da zgrade u sistemu odrzavanja Gradskog stambenog imaju beskamatni kredit do 2 godine za vece popravke i neku organizaciju iza sebe odnosno da nisu prepusteni na nemilost raznoraznim preduzetnicima/prevarantima koji su u ovom trenutku u Srbiji dominantni.

Inace stambeni fond (zgrade) u Beogradu je u ocajnom stanju (u ostatku Srbije je to jos katastrofalnije). Liftovi su mislim u proseku stari 38-40 godina, poredjenja radi radni vek lifta je oko 20 godina, krovovi su busni k'o reseto, fasade olinjale i neutopljene, fasadna stolarija rasusena, elektroinstalacije na granici zabrane za koriscenje (drveni ormani), vodovodne i kanalizacione cevi u fazi truljenja, PP oprema i instalacije ne postoje (creva i mlaznice pokradena i uglavnom na vikendicama za zalivanje basta) tako da samo Bog cuva Beograd od nekog paklenog tornja... tome su naravno najvise doprineli sami vlasnici totalnom neodgovornoscu, decenijama se nista ne ulaze na odrzavanje, zapravo intervenise se tek kad neki problem postane akutan. Pretpostavljam da ce za 2 decenije vecina zgrada u Beogradu biti kao iz nekog filma apokalipse, stoga prodajte stanove dok jos mozete i bez'te u kucice u nekom selu pored grada. Naravnom postoje i zgrade za primer ali to je za rubriku "zanimljivosti iz...".

Doduse, svi su izgledi da ce gradska administracija da vremenom ukine i ovu socijalu za stambeno odrzavanje kakvo je sad, uveliko se radi na razbijanju sistema odrzavanja koji je ustanovljen jos pre 40+ godina, SPS je na delu i u ovoj oblasti, a poznato je gde oni oglodju tu ni kaktusi vise ne rastu...
apach92 apach92 21:24 18.10.2013

Re: uopste ne razumem,

Lionsgate
Uzgred, ako nemate kucni savet niste ni mogli potpisati ugovor za odrzavanje zgrade sa Gradskim stambenim jer nemate ni predsednika ni pecat.


Mogli smo ako smo nekada imali kucni savet a.k.a. predsednika koji je u medjuvremenu preminuo a mi se nismo ponovo konstituisali vec ostali u dezorganizaciji bez informacije gde se denuo pecat.

Al dobra fora da pitamo u vodovodu za struju ima da pitam djubretare da li pronalaze delove fasade oko kontejnera ispred mozda na kraju i sklopim slagalicu ko je za sta nadlezan
Lionsgate Lionsgate 21:38 18.10.2013

Re: uopste ne razumem,

Mogli smo ako smo nekada imali kucni savet a.k.a. predsednika koji je u medjuvremenu preminuo a mi se nismo ponovo konstituisali vec ostali u dezorganizaciji bez informacije gde se denuo pecat.


To je dovoljno za informaciju koliko ste u zgradi organizovani... meni u glavu ne ide da su ljudi toliko nezainteresovani za svoju imovinu, za okruzenje u kom zive. Ali kad razmislim o mentalitetu u Srbiji tako je svuda, imamo rusevine u centru grada ( i raspravljamo se deceniju i vise da li su kulturno dobro), divlja smetilista po skolskim dcoristima, seoskim grobljima, kraj puteva, zapravo svugde gde je zgodno da ga posadis, raspale mostove, zgrade pred kolapsom, puteve sa provalijama od rupa... zemlja u raspadu.
Hansel Hansel 22:39 18.10.2013

Re: uopste ne razumem,

apach92
Al dobra fora da pitamo u vodovodu za struju ima da pitam djubretare da li pronalaze delove fasade oko kontejnera ispred mozda na kraju i sklopim slagalicu ko je za sta nadlezan

E, pa, evo ja da ti kažem, ako se slučajno pokvari strujna instalacija u zgradi, ili ako nemaš signalizaciju jeftinije tarife, nije za to nadležan EDB nego Stambeno (ako mu plaćate održavanje), pa ti vidi! Kada sam nekad pozvao na jedan broj EDB-a istražujući ko to treba da popravi, prvo što su me pitali bilo je odakle mi taj (njihov) broj!
apach92 apach92 22:43 18.10.2013

Re: uopste ne razumem,

Lionsgate

To je dovoljno za informaciju koliko ste u zgradi organizovani... meni u glavu ne ide da su ljudi toliko nezainteresovani za svoju imovinu, za okruzenje u kom zive.


Da, to zaista jeste tako i ako izuzmem par uspesnih slucajeva susedske saradnje po Beogradu za koje sam cuo ispada da nema sta da se cudimo oko narastajucih rusevina i haosa po nasim susedstvima. Za bolje i nismo. Ipak, imamo sustinu bar u mojoj zgradi - zanimljivo je da komunikacija cveta kada me treba pitati koliko sam naplatio komsiji sto me je poplavio (a nisam nista, nije covek to trazio da se to desi a krecicu svakako) a dosta ima i inicirane komunikacije kada se pojavi novi komsija sa dzipom, mislim odakle njemu to i tako to.....verovatno previse rijaliti emisija i zagadjenog mentaliteta u tuznoj Srbiji.


angie01 angie01 12:53 20.10.2013

Re: uopste ne razumem,

mi smo izgleda ziveli u dva razlicita Toronta!

u vezi odrzavanja nasih zgrada i javnog stambenog i njihovih mesetarskih fazona znam sve i mrzi me ponovo da pisem i objasnjavam, jer sam ono bitno navela- sustina je, da oni godinama nista od uplacenog nisu radili,( sem u zgradama gde zivi neki glavonja), pa ti to uzmi kao tacno, ili nemoj, sve mi je jedno!
Lionsgate Lionsgate 18:05 20.10.2013

Re: uopste ne razumem,

mi smo izgleda ziveli u dva razlicita Toronta!

I nismo, ja sam tamo radio, nisam bio zaludna domatjica...
st.jepan st.jepan 19:10 20.10.2013

Re: uopste ne razumem,

ja sam tamo radio, nisam bio zaludna domatjica...

Ožeži Andjo, razbucaj!

Kad neko ovako lupi, ništa mi ga nije žao.
freehand freehand 19:13 20.10.2013

Re: uopste ne razumem,

st.jepan
ja sam tamo radio, nisam bio zaludna domatjica...

Ožeži Andjo, razbucaj!

Kad neko ovako lupi, ništa mi ga nije žao.

Meni žao Anđe, kad ožeže...
st.jepan st.jepan 19:47 20.10.2013

Re: uopste ne razumem,

Meni žao Anđe, kad ožeže...

Meni žao domačica. Pravda za domačice!
angie01 angie01 17:53 21.10.2013

Re: uopste ne razumem,

nisam bio zaludna domatjica...


nisam ni ja, mada ne znam kakve veze to ima sa pricom ovde.
angie01 angie01 17:54 21.10.2013

Re: uopste ne razumem,

Kad neko ovako lupi, ništa mi ga nije žao.


meni ovog coveka zao.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 23:56 17.10.2013

rasipništvo my ass

U trenutku kada se političko nasilje na velika vrata vraća u Srbiju, isticanje ove sitnice, upravo je podrška SNS-u da u zemlju vrati nekadašnji strah, haos i bezakonje.

Jer, bože moj, sve je u redu, samo ako ne renoviraju stranačke prostorije!
Filip Mladenović Filip Mladenović 00:20 18.10.2013

Re: rasipništvo my ass

Nebojsa Krstic
U trenutku kada se političko nasilje na velika vrata vraća u Srbiju, isticanje ove sitnice, upravo je podrška SNS-u da u zemlju vrati nekadašnji strah, haos i bezakonje.

Jer, bože moj, sve je u redu, samo ako ne renoviraju stranačke prostorije!


Na primeru ove sitnice (u blogu sam napisao "banalni slučaj" ukazujem da opasan, nasilnički manir svake nove vlasti u Srbiji, a to je raspodela plena. Nasilje je kada je privatni, uskogrudi interes iznad JAVNOG interesa!

I naravno, što davno reče Mahatma Gandi: "Siromaštvo je najveće nasilje na svetu!"

P.S. O našoj politikantskoj kamarili, bilo da se ona odaziva na DS, SNS, URS, SPS, LDP..., dovoljno sam kritički govorio i pisao, tako da je insinuiranje o nekakvoj podršci Šešeljevim podguznim mušicama, koje su saltom morale postale pčele radilice i poštenice, sasvim deplasirano!
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 00:34 18.10.2013

Re: rasipništvo my ass

P.S. O našoj politikantskoj kamarili, bilo da se ona odaziva na DS, SNS, URS, SPS, LDP..., dovoljno sam kritički govorio i pisao, tako da je insinuiranje o nekakvoj podršci Šešeljevim podguznim mušicama, koje su saltom morale postale pčele radilice i poštenice, sasvim deplasirano!

Nisam mislio da je podrška svesna...renoviranje prostorija bi trebalo da bude normalna pojava, a ne još jedan poligon za populistička nadgornjavanja.

Političko nasilje SNS-a je tema. Krečenje nije.
Filip Mladenović Filip Mladenović 00:44 18.10.2013

Re: rasipništvo my ass

Komentari mojih komšinica i komšija o ovom "krečenju" nisu za ovaj blog, ali jasno govore da se doživljavaju kao jedna forma nasilja.
Bahatost je možda najverniji izraz tog SNS nasilja.

Problem je što ta forma nasilja ima kontinuitet na ovim prostorima.
Uostalom, kao i sve ostale forme nasilja!
b92fmember b92fmember 04:16 18.10.2013

Re: rasipništvo my ass

Filip Mladenović
Komentari mojih komšinica i komšija o ovom "krečenju" nisu za ovaj blog, ali jasno govore da se doživljavaju kao jedna forma nasilja.
Bahatost je možda najverniji izraz tog SNS nasilja.

Problem je što ta forma nasilja ima kontinuitet na ovim prostorima.
Uostalom, kao i sve ostale forme nasilja!


Filipe, kao novinar mogao si da se potrudiš i saznaš koliko je koštalo to renoviranje, ko je izvodio radove, da li obim radova odgovara plaćenim troškovima ili se neko omastio kakav je to običaj kod nas.

Zanimljiva bi bila i računica i neki predlog na šta drugo bi taj novac mogao biti upotrebljen umesto krečenja. Ovako ispada da su umesto krečenja prostorija SNS mogli da renoviraju ceo Novi Beograd.

A to kako komšinice sve to doživljavaju je potputno nebitno.
nsarski nsarski 06:39 18.10.2013

Re: rasipništvo my ass

Komentari mojih komšinica i komšija o ovom "krečenju" nisu za ovaj blog, ali jasno govore da se doživljavaju kao jedna forma nasilja.


Ti zivis u Paviljonu br. 6?
freehand freehand 08:49 18.10.2013

Re: rasipništvo my ass

Nebojsa Krstic
P.S. O našoj politikantskoj kamarili, bilo da se ona odaziva na DS, SNS, URS, SPS, LDP..., dovoljno sam kritički govorio i pisao, tako da je insinuiranje o nekakvoj podršci Šešeljevim podguznim mušicama, koje su saltom morale postale pčele radilice i poštenice, sasvim deplasirano!

Nisam mislio da je podrška svesna...renoviranje prostorija bi trebalo da bude normalna pojava, a ne još jedan poligon za populistička nadgornjavanja.

Političko nasilje SNS-a je tema. Krečenje nije.

Ne bih se složio. Autor određuje temu po svojoj slobodnoj volji i sopstvenom doživljaju i interesovanjima.
A kontrast između stranačkih prostorija i ostatka zgrade ne upućuje samo na molere i farbare.
neprijateljskim se i izdajničkim umovima razne tu asocijacije i metafore javljaju.
ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 13:01 18.10.2013

Re: rasipništvo my ass

Nebojsa Krstic
U trenutku kada se političko nasilje na velika vrata vraća u Srbiju, isticanje ove sitnice, upravo je podrška SNS-u da u zemlju vrati nekadašnji strah, haos i bezakonje.

Jer, bože moj, sve je u redu, samo ako ne renoviraju stranačke prostorije!


Bez brige apach92 sa će krle čim zajaše opet vlas da počne od tvoje zgrade da čisti. nema frke
tyson tyson 14:04 18.10.2013

Re: rasipništvo my ass

Zanimljiva bi bila i računica i neki predlog na šta drugo bi taj novac mogao biti upotrebljen umesto krečenja. Ovako ispada da su umesto krečenja prostorija SNS mogli da renoviraju ceo Novi Beograd

Ko da upotrebi taj novac za nešto drugo? Vlasnik/zakupac prostorija? Ko su Filip i njegove komšinice da im određuju na šta će potrošiti svoj novac?

Kada bude novobeogradski SNS spočitavao Filipu zašto kupuje košulju u Springfieldu a ne daje taj novac Cigančetu na ćošku, i kada ga budu kritikovali što kupuje beli hleb a ne "Sava", onda može od njima da zakera što uređuju svoje stranačke prostorije a ne drvored dva bloka dalje za svoje pare.


reanimator reanimator 14:09 18.10.2013

Re: rasipništvo my ass

Kada bude novobeogradski SNS spočitavao Filipu zašto kupuje košulju u Springfieldu a ne daje taj novac Cigančetu na ćošku, i kada ga budu kritikovali što kupuje beli hleb a ne "Sava", onda može od njima da zakera što uređuju svoje stranačke prostorije a ne drvored dva bloka dalje za svoje pare.

Sa jednom razlikom...u parama kojima SNS raspolaže ima nešto Filipovih para.
tyson tyson 14:38 18.10.2013

Re: rasipništvo my ass

Sa jednom razlikom...u parama kojima SNS raspolaže ima nešto Filipovih para.

Verovatno, ali to su ipak njihove pare od trenutka kada ih dobiju.


reanimator reanimator 14:40 18.10.2013

Re: rasipništvo my ass

Verovatno, ali to su ipak njihove pare od trenutka kada ih dobiju

Nisu njima te pare poklonjene da se kolektivno zalete u Sprinfild,ili sebi pokupuju Mekove za stranku, nego da nama svima nešto doprinesu sa našim parama.
Mis'im, mućni glavom
freehand freehand 14:46 18.10.2013

Re: rasipništvo my ass

tyson
Zanimljiva bi bila i računica i neki predlog na šta drugo bi taj novac mogao biti upotrebljen umesto krečenja. Ovako ispada da su umesto krečenja prostorija SNS mogli da renoviraju ceo Novi Beograd

Ko da upotrebi taj novac za nešto drugo? Vlasnik/zakupac prostorija? Ko su Filip i njegove košinice da im određuju za šta će potrošiti svoj novac?

Kada bude novobeogradski SNS spočitavao Filipu zašto kupuje košulju u Springfieldu a ne daje taj novac Cigančetu na ćošku, i kada ga budu kritikovali što kupuje beli hleb a ne "Sava", onda može od njima da zakera što uređuju svoje stranačke prostorije a ne drvored dva bloka dalje za svoje pare.



Sad, da ne zalazimo u poreklo i način na koji su do para došli.
Ali - bar bi meni bilo malo neprijatno da preko tanjira u kome su srneća leđa uvaljana u majonez - tebi držim predavanje o stezanju kaiša i teškim vremenima, vatreno se zalažući za štednju dok mi suze vrcaju od luka oko mešanog mesa i neprebolne brige za narodno dobro.
mariopan mariopan 17:18 18.10.2013

Re: rasipništvo my ass

tyson
Zanimljiva bi bila i računica i neki predlog na šta drugo bi taj novac mogao biti upotrebljen umesto krečenja. Ovako ispada da su umesto krečenja prostorija SNS mogli da renoviraju ceo Novi Beograd

Ko da upotrebi taj novac za nešto drugo? Vlasnik/zakupac prostorija? Ko su Filip i njegove košinice da im određuju za šta će potrošiti svoj novac?

Kada bude novobeogradski SNS spočitavao Filipu zašto kupuje košulju u Springfieldu a ne daje taj novac Cigančetu na ćošku, i kada ga budu kritikovali što kupuje beli hleb a ne "Sava", onda može od njima da zakera što uređuju svoje stranačke prostorije a ne drvored dva bloka dalje za svoje pare.


Ne znam sta da vam kazem za te vase stanove ali slazem se sa Tajsonom.
Ni meni niko nije dosao da okreci kucu, sve sami ili platimo majstore, ko sav normalan svet.
looping looping 20:12 18.10.2013

Re: rasipništvo my ass

Političko nasilje SNS-a je tema. Krečenje nije.

Zaista nasilje. Lepo se živelo pre tog nasilja - nema talasanja (samo ono najnužnije), svima pomalo, nekom malo više, laganica.
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 20:56 18.10.2013

Re: rasipništvo my ass

Nebojsa Krstic
U trenutku kada se političko nasilje na velika vrata vraća u Srbiju, isticanje ove sitnice, upravo je podrška SNS-u da u zemlju vrati nekadašnji strah, haos i bezakonje.

Jer, bože moj, sve je u redu, samo ako ne renoviraju stranačke prostorije!


Veca od tvojih blogova nije sigurno.
st.jepan st.jepan 20:57 18.10.2013

Re: rasipništvo my ass

Filipe, kao novinar mogao si da se potrudiš i saznaš koliko je koštalo to renoviranje,

Da, to je ključan podatak,

Ne mora biti da su radovi i ugradjeni materijal bili preskupi - možda je stvar samo jako dobro dizajnirana, pa tebi i komšijama izgleda luksuzno.
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:41 19.10.2013

Re: rasipništvo my ass

Mis'im, mućni glavom



'bem ti miša.
filipove kovanice su dragocenije od svega na ovom blogu.
koliko puta mi u društvu iskoči
,onako skroz nevezano,

znate,sve počinje domišljatim parolama
i krenem da se cepam
(a niko ne zna)

ludilo.
alselone alselone 06:58 21.10.2013

Re: rasipništvo my ass

Mis'im, mućni glavom


Gle ovog strebera.
mlekac mlekac 02:14 18.10.2013

Igralista

Su nadleznost opstine, a tu je na vlasti...

Znas dobro da nam za svaku novu godinu salju pamflete u kojima se hvale koja su sve igralista renovirali (ja jos ne mogu da se oporavim od kako je renovirano ono u mom bloku, pa postavljene one idiotske ograde na sve strane, no to sad nije tema)

Dakle,ne prozivaj pogresne za igralista.

DZ je pod juridistikcijom grada, takodje na vlasti (do skora)...

Kapiram ja da tebi njihove stranacke prostorije bodu oci (i meni bi da je moj blok u pitanju), ali potpuno si omanuo temu.
Filip Mladenović Filip Mladenović 07:39 18.10.2013

I to baš u vreme štednje!

Poenta bloga je, što i piše, u činjenici da se toliki novac rasipa u vreme poziva na štednju iz usta predsednika SNS-a. I u kraju Beograda koji je propao zbog zapuštenosti. A za to su odgovorne sve dosadašnje vlasti, od 1991. godine, uključujući i prešminkane radikale.

Zamislite da SNS, umesto zakupa beogradske arene radi proslave 5. rodjendana i svih pratećih troškova objavi: "Umesto da slavimo, novac koji smo planirali za to uplatićemo za kupovinu nedostajućih stentova i veštačkih kukova!"

E, kada budemo imali takav režim, i još odgovorniju opoziciju, svima će nam biti bolje!
reanimator reanimator 08:04 18.10.2013

Re: I to baš u vreme štednje!

Zamislite da SNS, umesto zakupa beogradske arene radi proslave 5. rodjendana i svih pratećih troškova objavi: "Umesto da slavimo, novac koji smo planirali za to uplatićemo za kupovinu nedostajućih stentova i veštačkih kukova!"

Nije to proslava, nego predizborni miting.
Filip Mladenović Filip Mladenović 08:11 18.10.2013

Re: I to baš u vreme štednje!

Rasipništvo i dvoličnost su ono između redova u političkim programima SNS, DS, SPS, URS, LDP....

Bacati pare za luksuziranje stranačkih prostorija i za glamuroznu proslavu 5 (pet) godina postojanja jedne stranke u državi Srbiji, gde deca umiru zbog nemogućnosti da se leče u inostranstvu, uvreda su za zdrav razum i šamar elementarnoj pristojnosti!
mlekac mlekac 12:31 18.10.2013

Re: I to baš u vreme štednje!

Filip Mladenović
Poenta bloga je, što i piše, u činjenici da se toliki novac rasipa u vreme poziva na štednju iz usta predsednika SNS-a.


Da ti je ceo blog ova recenica, uz obrazlozenje da te je na isti ponukalo renoviranje njihovih prostorija - veruj mi, blog bi ti imao mnogo vise smisla nego sto ga ima sad.

Ovako si se, bespotrebno, rasuo izmedju neodrzavanja paviljona, fasade DZ Novi Beograd i jos po neceg.

Poznajemo se vise od cetvrt veka i meni je jasno da tebi smeta razbacivanje para na gluposti, bez obzira na to KO je na vlasti, ali, kad napises blog kao sto si ga napisao, ljudi koji te ne poznaju to iz njega ne vide.
tyson tyson 14:25 18.10.2013

Re: I to baš u vreme štednje!

Zamislite da SNS, umesto zakupa beogradske arene radi proslave 5. rodjendana i svih pratećih troškova objavi: "Umesto da slavimo, novac koji smo planirali za to uplatićemo za kupovinu nedostajućih stentova i veštačkih kukova!"

Komunizam se baš zapatio u Srbalja... Da si neka vlast uzeo bi im te pare i upotrebio ih za nešto što je tebi volja, jel' da?

A zamisli da SNS kao stranka na vlasti objavi "Reformisali smo sistem zdravstvenog osiguranja i zaštite, uključujući i Fond za zdravstveno osiguranje, tako da novac za stentove i veštačke kukove od sada više neće nedostajati."

Doduše, za takvu vrstu reforme i građani bi morali više novca da daju za sopstvenu, a i zdravstvenu zaštitu drugih, što se građaninu sviklom na "besplatno" ne bi baš svidelo...

Filip Mladenović Filip Mladenović 17:48 18.10.2013

Re: I to baš u vreme štednje!

tyson
Zamislite da SNS, umesto zakupa beogradske arene radi proslave 5. rodjendana i svih pratećih troškova objavi: "Umesto da slavimo, novac koji smo planirali za to uplatićemo za kupovinu nedostajućih stentova i veštačkih kukova!"

Komunizam se baš zapatio u Srbalja... Da si neka vlast uzeo bi im te pare i upotrebio ih za nešto što je tebi volja, jel' da?

A zamisli da SNS kao stranka na vlasti objavi "Reformisali smo sistem zdravstvenog osiguranja i zaštite, uključujući i Fond za zdravstveno osiguranje, tako da novac za stentove i veštačke kukove od sada više neće nedostajati."

Doduše, za takvu vrstu reforme i građani bi morali više novca da daju za sopstvenu, a i zdravstvenu zaštitu drugih, što se građaninu sviklom na "besplatno" ne bi baš svidelo...

A tek što se komunizam zapatio u zdravstvenim sistemima Švedske, Finske, Norveške... A tek u Australiji i Kanadi... A i onaj Obama nešto petlja sa tim OBAMACARE, pa ga ljubitelji USA čajanki optužuju za socijalističke grehe!


tyson tyson 22:06 18.10.2013

Re: I to baš u vreme štednje!

A tek što se komunizam zapatio u zdravstvenim sistemima Švedske, Finske, Norveške... A tek u Australiji i Kanadi... A i onaj Obama nešto petlja sa tim OBAMACARE, pa ga ljubitelji USA čajanki optužuju za socijalističke grehe!

Kao i obično ništa nisi razumeo.

Pomoć prijatelja: umesto što vapiš "dajte nam vaše pare da ih potrošimo za sve ono što ne funkcioniše u gradu/državi", zašto se ne pitaš zašto SNS, kao vladajuća stranka, ne radi na sistemskim rešenjima prevazilaženja svih tih problema.

(Na stranu to što građani sami ne brinu o svojoj imovini)

Uzgred, ništa ni u Švedskoj, Finskoj, Kanadi, Australiji nije besplatno. Raspitaj se koliki su u tim zemljama porezi, e da bi si mogli dozvoliti justice for all.

A argument republikanaca u borbi protiv Obamacare je 1) užasna cena reforme sistema zdravstvenog osiguranja, i 2) primoravanje ljudi na obavezno osiguranje, što po njihovom mišljenju zadire u ličnu slobodu izbora (da bi to razumeo moraš kudikamo bolje da poznaješ osobenosti američkog poimanja slobode i osetljivost na zadiranje u istu).

Baš me zanima kakva bi ovde reakcija bila na korenitu izmenu načina doprinošenja zdravstvenoj zaštiti, po principu "da biste dobili kvalitetiju uslugu, platite više", i/ili "više para uplaćuješ, više usluga dobiješ". Pa ovde se svojevremeno podigla kuka i motika za uvođenje participacije od 10 dinara.

A ti i dalje pucaš od zavisti što je komšija kupio dobar auto...


stopalo stopalo 09:39 18.10.2013

pre upotrebe tastature konsultovati....

A da je kriza kod nas večna, kao dete ...


obrisi ovaj idiotizam sto pre

tvoj elan ne moze biti opravdanje za svaku glupost

Filip Mladenović Filip Mladenović 09:58 18.10.2013

Re: pre upotrebe tastature konsultovati....

stopalo
A da je kriza kod nas večna, kao dete ...


obrisi ovaj idiotizam sto pre

tvoj elan ne moze biti opravdanje za svaku glupost



To nisam napisao ja, već Branislav Nušić! Kao i ono o izborima kao jedinom pravom prazniku u Srbiji. I u pravu je! Mućni glavom!
stopalo stopalo 10:36 18.10.2013

Re: pre upotrebe tastature konsultovati....

Filip Mladenović
stopalo
A da je kriza kod nas večna, kao dete ...


obrisi ovaj idiotizam sto pre

tvoj elan ne moze biti opravdanje za svaku glupost



To nisam napisao ja, već Branislav Nušić! Kao i ono o izborima kao jedinom pravom prazniku u Srbiji. I u pravu je! Mućni glavom!


postoji mnogo veci broj lepsih citata poput:

"Bolje je cutati i biti smatran budalom nego progovoriti i odstraniti svaku sumnju - Abraham Linkoln"

EDIT: nije problem u citatu nego sto takvim citatom ti dajes neznamkakvu nepotrebnu poentu banalnom tekstu

"Pricaj razumno budali i ona ce te smtrati budalom - Euripid"

samo za razliku od tebe ja se ne sprdam sa nevoljnim razlikama jer je tvoja "falinka" ocigledno stvar izbora
Filip Mladenović Filip Mladenović 11:01 18.10.2013

Re: pre upotrebe tastature konsultovati....

Kada biste u užoj ili široj familiji imali rođaka koji mesecima čeka na operaciju zbog nedostatka stentova, po cenu rizika vlastitog života, sigurno ne biste smatrali da je blog o bacanju para za mermer, PVC i specijalne svetlosne efekte u paviljonu sa propalom fasadom, banalan tekst!

Mućni glavom! A tek srcem!
tyson tyson 14:14 18.10.2013

Re: pre upotrebe tastature konsultovati....

Kada biste u užoj ili široj familiji imali rođaka koji mesecima čeka na operaciju zbog nedostatka stentova, po cenu rizika vlastitog života, sigurno ne biste smatrali da je blog o bacanju para za mermer, PVC i specijalne svetlosne efekte u paviljonu sa propalom fasadom, banalan tekst!

Pa što rođaku ne daš svoje pare da kupi stent?

Šta ti daje za pravo da određuješ drugim ljudima kako će raspolagati svojim novcem?



Filip Mladenović Filip Mladenović 16:41 18.10.2013

Re: pre upotrebe tastature konsultovati....

tyson
Kada biste u užoj ili široj familiji imali rođaka koji mesecima čeka na operaciju zbog nedostatka stentova, po cenu rizika vlastitog života, sigurno ne biste smatrali da je blog o bacanju para za mermer, PVC i specijalne svetlosne efekte u paviljonu sa propalom fasadom, banalan tekst!

Pa što rođaku ne daš svoje pare da kupi stent?

Šta ti daje za pravo da određuješ drugim ljudima kako će raspolagati svojim novcem?

Hteli smo mi rođaci sami da platimo, ali u bolnici kažu da je to NEMOGUĆE!
Zakonski!
A koliko tek ljudi trenutno pati zbog nedostatka stentova ili veštačkih kukova, a nemaju rođake poput nas!? A koliko ih je tek umrlo u međuvremenu? Srce ne može i ne ume da sačeka!



tyson tyson 23:00 18.10.2013

Re: pre upotrebe tastature konsultovati....

Hteli smo mi rođaci sami da platimo, ali u bolnici kažu da je to NEMOGUĆE!
Zakonski!

Pa kako onda novobeogradski SNS da plati?


Hansel Hansel 23:07 18.10.2013

Re: pre upotrebe tastature konsultovati....

Filip
Hteli smo mi rođaci sami da platimo, ali u bolnici kažu da je to NEMOGUĆE!
Zakonski!
A koliko tek ljudi trenutno pati zbog nedostatka stentova ili veštačkih kukova, a nemaju rođake poput nas!? A koliko ih je tek umrlo u međuvremenu? Srce ne može i ne ume da sačeka!

Ma, Filipe, sve može, samo mora da se prodrma administracija. Pa da se traži uput za kliniku na kojoj ima stentova (jednom mom komšiji letos ugrađen na VMA). Itd.

Težak javašluk vlada, a javašluk se neguje kao odlična podloga za manipulaciju i nerad.
krkar krkar 03:05 19.10.2013

Re: pre upotrebe tastature konsultovati....

Pa kako onda novobeogradski SNS da plati?


Nemoj više, nehumano je.

A i neće razumeti za još 1000 godina
ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 11:06 18.10.2013

Aktivisti partija

Promovišu partiju, ne rade ništa društveno korisno, da rade, već bi 2008 ili 2012 neki aktivisti uredili i taj deo grada za dž naravno.

Dobro je što se prikazuje dvoličnost jedne partije na nekom tamo primeru, odlično. To je izuzetno važno za život ljudi. Doduše onih koji žive tamo. Ostale zabole

Koji podzakonski propisi uređuju ovu oblast? To jest koja firma javna/privatna treba da održava zgrade a to ne čini. Da li postoji namenski prihod koji ostvaruje po tom osnovu?
Filip Mladenović Filip Mladenović 11:15 18.10.2013

Re: Aktivisti partija

Јавно предузеће "Градско стамбено" је део комуналног система Града Београда и бави се одржавањем стамбених зграда, уређаја и инсталација на подручју 10 градских општина (Стари град, Палилула, Савски венац, Звездара, Врачар, Вождовац, Чукарица, Нови Београд, Земун, Раковица).

Радови које обавља ЈП "Градско стамбено" и њихово финансирање дефинисани су Законом о одржавању стамбених зграда и станова ("Сл. гласник РС", бр. 44/95) и врше се на основу уговора са скупштинама зграда. Трошкови одржавања се плаћају месечно преко уплатница "Инфостана". Годишње програме радова на одржавању заједничких делова стамбених зграда усваја Управни одбор ЈП "Градско стамбено", уз сагласност Скупштине града Београда.

Поред поменутих радова, Предузеће обавља и друге врсте радова, по посебним уговорима са скупштинама зграда (радови свих врста према понуди ЈП „Градско стамбено“, одржавање хигијене у заједничким деловима зграде, ситне поправке...).

У Служби хитних интервенција (00-24) раде мајстори свих профила који су опремљени потребним алатом, уређајима и резервним деловима и по позиву врло брзо стижу у најудаљеније делове Београда.

У ЈП "Градско стамбено" има 220 радника, од чега је око 180 стално запослених. Већина запослених је средње стручне спреме - 60% и високе стручне спреме - 23%. Претежно су по струци дипломирани правници и инжењери.

Предузеће одржава око 13.226 зграда са око 262.045 станова.

Ранији називи:

Јавно предузеће за стамбене услуге (1990-2005)
СИЗ становања (1974-1990)
Градско стамбено предузеће (1966-1974)

Оснивач: Скупштина града Београда

Датум оснивања: 1. априла 1966.
ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 13:07 18.10.2013

Re: Aktivisti partija

Postoji neka deljena nadležnost oko vojnih zgrada ili tako nešto? Možda zbog toga niko ne radi te zgrade?

Preporuka za odgovor

Kao kod DS-a do pre neki mesec i kod SNS je isto populizam. Nema smisla dase brane jedni i drugi. Obe gamadi pod cirkular pa u TE bar neka korist od njih da bude...
freehand freehand 13:15 18.10.2013

Re: Aktivisti partija

. Obe gamadi

Znaš šta je zbirna imenica?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 18:17 18.10.2013

Re: Aktivisti partija

Kao kod DS-a do pre neki mesec i kod SNS je isto populizam

Nije valjda i DS krečio prostorije? Naravno da nije jer bi Mladenović napisao blog o tome.
Filip Mladenović Filip Mladenović 18:54 18.10.2013

Re: Aktivisti partija

Nebojsa Krstic
Kao kod DS-a do pre neki mesec i kod SNS je isto populizam

Nije valjda i DS krečio prostorije? Naravno da nije jer bi Mladenović napisao blog o tome.


Ovo nije blog o krečenju prostorija, što je zamena teza, već primer rasipništva i dvoličnosti režimske stranke: u vreme kada se građanstvo poziva na štednju i plaši argentinskim scenarijom, lokalni odbor baca para ne na krečenje, već na razmetanje. I to u kraju grada koji vapi za novim igralištima, sređenim parkovima, ofarbanim fasadama...

A Glavni odbor priređuje svetkovinu, čuj koji jubilej - 5 godina, u beogradskoj Areni! Drugim rečima, u ponedeljak, 21. oktobra, pre podne će Voždić, pardon Vučič, da pravi ručnu piramidu dok poziva na odricanje i štednju, a uveče će da predvodi faraonsku proslavu! Jebileja, a ne jubileja!
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 19:04 18.10.2013

Re: Aktivisti partija

Ovo nije blog o krečenju prostorija, što je zamena teza, već primer rasipništva i dvoličnosti režimske stranke: u vreme kada se građanstvo poziva na štednju i plaši argentinskim scenarijom, lokalni odbor baca para ne na krečenje, već na razmetanje. I to u kraju grada koji vapi za novim igralištima, sređenim parkovima, ofarbanim fasadama...

A Glavni odbor priređuje svetkovinu, čuj koji jubilej - 5 godina,

Ok...onda bi bilo umesnije napisati blog o proslavi...ovo o krečenju mi je više znak da se SNS-ovci brinu o izgledu svojih prostotija, a to nije znak nekakavog razipništva i bez veze im je zameriti.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 22:20 18.10.2013

Re: Aktivisti partija

Nije valjda i DS krečio prostorije?

nije. DS samo to nije radio. radio je sve ostalo.
kasperski kasperski 17:17 23.10.2013

Renoviranje fasada

Ljudi pogledaj te malo ostale zgrade u okruzenju opstinskog odbora , vecina zgrada je propalo , fasada i unutrasnos zgrade je davno trebalo da se renovira . Predsednik Opstine Novi Beograd DR.gagnula ( Aleksandar Sapic ) samo gleda kako ce sebi i ljudima iz svog okruzenja da napravi neku kombinaciju a ne da pomaze gradjanima Novog Beograda . Meni se iskreno svidja kako izgleda opstinski odbora Novi Beograd i mislim da je to jasna poruka Predsedniku Opstine Novi Beograd kako bi trebalo da izgledaju fazade i da se malo vise bavi problemima gradjana Novog Beograd a ne svojim licnim interesima .

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana