Utisak dana: Romovi ko gromovi!

Dejan Stanković RSS / 22.02.2008. u 00:43

pb_ljubica_adzovic.2220.jpg1. Predsednik vlade, u društvu najdražih prijatelja i istomišljenika, obraća se orbi et urbi s izrazom lica čoveka kome se sve gadi. Njegove reči bi pre jedno 200 godina još možda i bile logične i zvučale savremeno. Danas su parodija. -Tu sam se postideo. Kako li se oseća kad gleda snimak svog govora? Da li se i on zacrveni zbog sebe kao sad ja zbog njega? Pokušao sam da zamislim nekog ovdašnjeg političara da tako govori. iz bilo kog političkog kvadranta. Uzalud. Nema šanse.

2. Nesuđeni predsednik države i odličan pajtos premijerov preti odlaskom na Kosovo. - Tu sam se setio devedesetih i zabrinuo.

3. Potom se malo zloupotrebljavala naivnost istaknutih sportista. Javno, da ceo svet vidi. - Tu mi je više bilo žao, nego blam.

4. Onda je nastupio konvertit prerušen u Raspućina. - Tu mi je već bilo muka.

5.  Zloupotrebljene narodne mase odn. roditelji srpske mladeži aplaudiraju. - Tu mi je bilo još više muka.

6. A njihova deca, srpska mladež/budućnost Srbije, zazverila. I to kako! Ruši,  lomi, pali i što je najjadnije krade, i to jajarski. - Kada neko trpi nepravdu - ja kradem patike - Ovde mi je bilo žao. I bio sam ljut.

7. Kao epilog ministri daju veoma hladnokrvne izjave, kao da nisu svesni da je ovo predvidljiva metastaza hepeninga koji su oni organizovali.- Tu sam odlučio da nijednoj od partija koja je danas na bilo koji način učestvovala u ovoj sramoti više ne dam svoj glas niti javnu podršku.

 

I za kraj, utisak večeri:

Slika unakaženog Beograda, žrtve srpskog terora. 

Apokaliptične scene, rasulo i vatra, a usred džumbusa koji su sami napravili ravnodušno se muvaju Srpčad/vandali, s državnim i nacionalnim simbolima. Eto, malo su rušili a sad se kao malo šetaju. Cirkaju. Mrtvi hladni, u haosu su odrasli, pa se u haosu najbolje i snalaze.

Tu, usred meteža i rasula, grupica Roma, njih jedno pet šest. Djubretari. Vredno, ali zaista vredno, rade. Akcija ništa nas ne sme iznenaditi. Žure, podižu prevrnute kotejnere i skupljaju razbacanu srču. Sve onako rutinski, ali efikasno, jer posao mora da se uradi.

- Tu sam se setio reči jednog gospodina na plaži, kada sam bio klinac. Taj čovek, rekao je: Cigani su naša najveća srpska sramota. Diskriminisani su u svakom pogledu, nisu im date iste mogućnosti, nisu integrisani u društvo. A mislimo da smo bolji od njih.

Romovi, bre, ko Gromovi!

Atačmenti



Komentari (115)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

cecas cecas 00:52 22.02.2008

Ko gromovi

Tu, usred meteža i rasula, grupica Roma, njih jedno pet šest. Djubretari. Vredno, ali zaista vredno, rade. Akcija ništa nas ne sme iznenaditi. Žure, podižu prevrnute kotejnere i skupljaju razbacanu srču. Sve onako rutinski, ali efikasno, jer posao mora da se uradi.


To je jedina svetla tacka ovog haosa
margos margos 00:58 22.02.2008

Crtica...

Meni je jedna od tupljih (iako je teško odabrati i tupost i glupost i situacije za blam, stid, sram, tugu, užas... itd...), ali definitivno jedna od tupljih scena kada Premijer najavljuje Umetnika.

Mi smo toliko otišli s one strane razuma, da se više ničemu i ne čudimo. Samo reagujemo kao miševi kojima puštaju slabu i malo jaču struju.... kad nas puste na miru, a mi srećni.
quickspace quickspace 00:59 22.02.2008

uh

prolazim pored londona, gore kontejneri, staje kamion g. ccistoche, dvojica roma izlaze i gase kontejnere, fotkam njih i konejner, smeju se se od uva do uva i trazze fotku za uspomenu, pokazujem im na displeju. nemam jbni cardreader na gajbi...

stojim na uglu v. milenka i resavske, buljuci idu na gore od US amb, britansku spasava samo to da od hiljada demonstranata samo 50ak shvata da je ova odma' tu, ccuje se 'de je ta engleska, mamu ju', 'ma ovo je brazilska' - nije bilo vetra, pa unionjack i eu zastava visisse premrtvo za identifikaciju...

banalnost zla il' ne, ne znam.

q
JJ Beba JJ Beba 01:05 22.02.2008

Re: uh

bili malopre i kod mene.
zapaljen kontejner od plastike smrdi, ugašen.sklanjaju ga.
čiste balkansku
ceo kraj smrdi na suzavac i šok bombe
a oni gledaju ispred sebe i čiste đubre onom metlom
ma carevi su to
Unfuckable Unfuckable 01:01 22.02.2008

Video sam

akciju GČ...pravo zboriš ...prvo što sam pomislio bilo je :" Šta li oni misle o svemu ovome & i o nama, ovakvima, ybt"

Meni je isto jedan od jačih utisaka ono propinjanje na prste Tunjavog svaki put kada malo podigne glas....
Slabi trbušnjaci ? Oslobođen fizičkog?

Postovao sam ovo i na jednom drugom blogu - ali verovatno se neće videti u "moretu komentara" :
Novi bilbord :
Kada neko trpi nepravdu - ja kradem patike
Dejan Stanković Dejan Stanković 01:02 22.02.2008

Re: Video sam

ubaciću ga gore da se bolje vidi.
bindu bindu 01:12 22.02.2008

ovo je strava

Tu, usred meteža i rasula, grupica Roma, njih jedno pet šest. Djubretari. Vredno, ali zaista vredno, rade. Akcija ništa nas ne sme iznenaditi. Žure, podižu prevrnute kotejnere i skupljaju razbacanu srču. Sve onako rutinski, ali efikasno, jer posao mora da se uradi

romovi ko gromovi
quickspace quickspace 01:23 22.02.2008

Re: Video sam

jbte, slatko se nasmejah na bilbord, huh... pokradosse preko puta beogradjanke radnju u kojoj sam ssmekao neke cool goretex treking fila za 6,5 soma na snizzenju... gledao majstore kako dele punu kutiju prenosivih diskova od 500gb, drpljenih iz komp.radnje pored pekare trpkovic u nemanjinoj...obili mi kiosk u resavskoj na kom kupujem novine ujutru.. ugurasse nekoga da izgori na sred kneza milossa... nije da sam sebiccan, al u pccku mtrnu bre...


q
vesna75 vesna75 08:21 22.02.2008

Re: Video sam

Meni je isto jedan od jačih utisaka ono propinjanje na prste Tunjavog svaki put kada malo podigne glas....
Slabi trbušnjaci ? Oslobođen fizičkog?

:))))))))
karlsdorf karlsdorf 19:51 22.02.2008

Re: Video sam

Dobro si zapazio to podizanje na prste. Ja sam ubedjen da, ako nije imao, sinoc je dobio bruh.
A kad je pomenuo Putina... Prdnuo je sto posto!
giger giger 01:02 22.02.2008

...

Slika 1: Ulica srpskih vladara, neka pijana budala u istom drustvu, oci mu na pola sklopljene, jedva se krece, tetura, udara u zidove, ne zna za sebe... i naravno bulazni o Svetom Savi.

Slika 2: Terazije pola dvanaest. Kamen na kamenu nije ostao ili bolje da kazem pertla.

Slika 3: Prepoznajem kolegu sa fakulteta na autobuskoj stanici. Obojica smo fakultet _zavrsili_, ako to nesto znaci. Nisam nesto bio dobar sa njim, tu i tamo smo razmenjivali po neku informaciju na pauzama, ali i to dosta retko. Miran decno, odavao utisak nekog ko je prilicno normalan. Pozdravljam ga, a on pun utisaka, mrtav pijan, mislim da me je jedva prepoznao (pod znakom pitanja)... Bulazni o nekim akcijama, tripovima, ceka ortake, izgubili se u "akciji"... On ih tu ceka, naslonjen u zid, polusvestan...

Katastrofa jebote... Kosovo jeste Srbija zaista, ali sta je sve Srbija, uvek me ponovo iznenadi.

Da ne pricam o nasoj "eliti", tu bih vec rizikovao ban... Ne bih izdrzao. NEKO JE GOREO NOCAS LJUDI, a nasem ministru je to demokratski.
bindu bindu 02:20 22.02.2008

Re: nasa lazana stvarnost

Da ne pricam o nasoj "eliti", tu bih vec rizikovao ban... Ne bih izdrzao. NEKO JE GOREO NOCAS LJUDI, a nasem ministru je to demokratski.


vidim da se ta rec "demokratija" okrece okolonaokolo insightout na svim intelektualnim nivoima.sluzi ljudima kao izgovor za svake pa i sulude ideje.kakva zabluda.
demokratija je koncept, znaci nije stvarna nije materijalna.
demokratija je state of mind-nivo svesti oko koje ljudi teba da se skupe da izmere(razmene) svoja znanja
a pre svega moralna znanja.gde najaci u tim disciplinama treba da organizuju drzavu koja najbolje treba da sluzi
naradu.dodacu da ovo sto su drzavni cinonici izveli kao reakciju na slucaj kosova je skandalozno i nemoralno.
daleko od bilo kakvih demokratskih pojmova.
Filip Mladenović Filip Mladenović 01:05 22.02.2008

ILI MI ILI ONI!


Medju mnogobrojnim porukama gradjana, ostavljenih kraj sveća i cveća povodom atentata na premijera Djindjića, izdvajala se jedna tipično hamletovska za savremenu Srbiju. Ta poruka je glasila: »Ili mi ili oni«.
Poslednji put sam tu poruku glasno i jasno čuo na ulicama Beograda 5. oktobra 2000. Posle toga hamletovska dilema »Ili mi ili oni« se utišala, prigušila, povukla se u intimnije prostore lične slobode, rezervisane za gundjanje, psovanje, kritikovanje ovog ili onog poteza nove, postpetooktobarske vlasti. Ali, duh Hamletovog oca nije nam dao mira. Šunjao se po ruševinama zgrada Generalštaba i vojne obaveštajne, izmedju kojih je, gle simbolike, ubijen prvi nekomunistički predsednik vlade u novijoj istoriji Srbije, da bi se opet ukazao protekle noći na istom mestu. I tako je poruka »Ili mi ili oni« ponovo postala tema dana.
Ko su to »ONI«, a ko su to »MI«? Linija razgraničenja je jasna: oni su svi oni koji su podržavali ili još uvek podržavaju likove i (ne)dela Miloševića i Šešelja, mi su svi oni koji su protiv zločinačke, anticivilizacijske, štetočinske, pljačkaške politike Miloševića i Šešelja. Oni su svi oni koji su opravdavali i još uvek opravdavaju ratne zločine počinjene u ime srpskog naroda, mi su svi oni koji su protiv kolektivne krivice jedne nacije, a za individualnu krivicu za svako počinjeno nedelo. Oni su svi oni koji su se obogatili na krvi, suzama i znoju većine gradjana tokom Miloševićeve strahovlade, od 1987. do 5. oktobra 2000. godine, mi su svi oni koji su ostali bez posla, stanova, kuća, zemlje, uštedjevine, radnog mesta… tokom tih »godina raspleta«. Oni su svi oni koji su odlazili u Hrvatsku, Bosnu i na Kosovo zbog ubijanja, silovanja i pljačkanja, mi su svi oni koji su demonstracijama, tribinama, protestnim akcijama, peticijama, člancima, plakatima ustali protiv rata, protiv nasilja, protiv nacional-socijalizma. Oni su svi oni koji su pretili svojim komšijama druge nacionalnosti, mi su svi oni koji su štitili svoje komšije, ma koje vere ili nacije bili, braneći standarde jednog normalnog, civilnog društva. Oni su svi oni koji mrze Evropu, koji u strancima vide neprijatelje, špijune, eksploatatore, mi su svi oni koji su za ravnopravno mesto Srbije u porodici evropskih država. Oni su svi oni kojima je važnija prošlost od budućnosti, mi su svi oni kojima je važnija budućnost od prošlosti. Oni su svi oni koji olako koriste »prejake« reči, mi su svi oni koji znaju ubojitost govora mržnje.
Oni su svi oni koji misle da se sme lagati u ime nacije, mi su svi oni kojima je istina draža od patriotskih osećanja. Oni su svi oni koji bi preko noći da se obogate, makar i po cenu rata, mi su svi oni koji veruju u pošten rad, u sredjeno društvo, u pravnu državu. Oni su svi oni koji misle da se nasiljem, podmićivanjem, pretnjama, normalno može živeti u Srbiji, mi su svi oni koji misle da se tolerancijom, poštenjem, vrednoćom može nešto uraditi nabolje u Srbiji. Oni su svi oni koji peru novac, biografije i prljav veš, mi su svi oni žive čestito, bez telohranitelja, blindiranih džipova i zatamnjenog stakla. Oni su svi oni koji su se izveštili u presvlačenju dresova, u skidanju maski i navlačenju novih, u pretrčavanju sa jedne na drugu stranu, mi su svi oni bez dresova, bez maski, koji šetaju ulicama i trgovima, ali ne pretrčavaju na drugu stranu. Dakle, ILI ONI ILI MI!

giger giger 01:09 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

To ne moze bez gradjanskog rata. To bi tek bio poraz svih.
Dejan Stanković Dejan Stanković 01:10 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

moze edukacijom.
Colin_bgd Colin_bgd 01:11 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

Dakle, ILI ONI ILI MI!


Nije mi namera da sirim defetizam, ali posle tolikih godina, tolikih dogadjaja, tolikih izneverenih nadanja i ocekivanja i tolikih poraza, ipak su pobedili ONI...

Zao mi je, ali je tako...
Jaril Jaril 01:12 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

moze edukacijom.
Ко ће да их едукује када их се анти-Милошевићевци одричу?
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 01:16 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

Nije mi namera da sirim defetizam, ali posle tolikih godina, tolikih dogadjaja, tolikih izneverenih nadanja i ocekivanja i tolikih poraza, ipak su pobedili ONI...

Zao mi je, ali je tako...

man ray loves me man ray loves me 01:21 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

moze edukacijom

mislis da oni sto su palili americku ambasadu nisu imali sansu da se edukuju? kakvo takvo, skolovanje je kod nas besplatno. nece to oni, oni bi hteli nesto drugo.
giger giger 01:21 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

Pa, problem je u tome sto obe grupe zele da edukuju.
Dejan Stanković Dejan Stanković 01:23 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

edukacija nije neophodno isto sto i skolovanje.
to je dugotrajniji i mukotrpniji proces. sveobuhvatniji.
man ray loves me man ray loves me 01:25 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

Pa, problem je u tome sto obe grupe zele da edukuju.

i tu dolazimo do meni omiljenog seseljevog seminalnog dela : engleski pederski isprdak toni bler. ili, sto kaze bata stojkovic u varljivom letu - covek moze da ne zna gde je abu dabi ... ali marksizam ...
giger giger 01:26 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

Da, dobro smo se razumeli. Prvenstveno sam imao siru sliku u glavi, ali kao sto rekoh obe strane bi da edukuju, a nijedna da bude edukovana. Pa zar to i nije jedna od nasih tako dobro poznatih osobina, da vec sve znamo najbolje. Moj pogled na svet, moje ponasanje, moje akcije su naj... Ja.
Dejan Stanković Dejan Stanković 01:33 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

džava mora da edukuje ukoliko želi da ne bude izolovana.
nije to posao strana. opšteprihvačene vrednosti moraju biti objašnjene narodu.
Ljudima država mora da objasni sve što ne znaju: da zakon mora da se poštuje i da zubi moraju da se peru i da ne smeš da tučeš ženi iako je tvoja i da ne možeš da voziš 300 na sat po gradu i da moraš da staješ na pešačkom da pustiš pešake i da je sramota gedati ko s kim fornikuje i da ako hocemod a nas jedni prihvate kao jednake ne mozemo neke druge da posmatramo sa visine i da za ideale ginu budale i da je krađa od sitne do najveće korupcije sramota za nas ... ma sve treba da objasne dok velika većina ne utuvi. ali to se ne radi pendrekom na dan haose nego svaki dan na sve moguće načine a s pendrekom kao pretnjom.
Jele Jele 01:40 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

"mlade razbijace" kako ih nazva RTS, prvo treba uhapsiti, pa ih u zatvoru edukovati. Tadic ih je "lepo zamolio" da to vise ne rade! Ne mogu da verujem da se oni koji pale, ruse, unistavaju, a i ubijaju "lepo mole". Nek ih mole mame i tate, a drzava treba da ih hapsi, inace ce 'oni' 'nas' da prevaspitavaju batinama i strahom sa sve molebanima.
Dejan Stanković Dejan Stanković 01:42 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

Jel ume neko da mi kaze sta je tacno Moleban?
jesen jesen 01:44 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

....neki od nas ce da pocrkaju dok se ova razularena masa izedukuje....bar su nam romovi ko gromovi..:))...Ovde kod mene pre neki dan porazbijali nekom gorancu pekaru ...i to neki klinci koji svaki dan jedu burek kod njega, strasno.....ko ce takve necemu da nauci, kad oni mogu to da urade coveku koji zivi sa nama preko 40 god i mesi nam burek i hlleb....
giger giger 01:48 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

Dejan Stanković
džava mora da edukuje ukoliko želi da ne bude izolovana.
nije to posao strana. opšteprihvačene vrednosti moraju biti objašnjene narodu.
Ljudima država mora da objasni sve što ne znaju: da zakon mora da se poštuje i da zubi moraju da se peru i da ne smeš da tučeš ženi iako je tvoja i da ne možeš da voziš 300 na sat po gradu i da moraš da staješ na pešačkom da pustiš pešake i da je sramota gedati ko s kim fornikuje i da ako hocemod a nas jedni prihvate kao jednake ne mozemo neke druge da posmatramo sa visine i da za ideale ginu budale i da je krađa od sitne do najveće korupcije sramota za nas ... ma sve treba da objasne dok velika većina ne utuvi. ali to se ne radi pendrekom na dan haose nego svaki dan na sve moguće načine a s pendrekom kao pretnjom.


Zasto bih postovao zakon, ako mi ne ide u korist?
Lepo je tuci zenu, uvek se bolje osecam posle toga.
Do jaja je nagaziti novu bembaru do 300 na sat... Brate...
Boli me ona stvar za pesake, e bas necu da stajem...

Prosecan raspusteni gradjanin


Elem, poenta je u tome da ova drzava zeli da se samoizoluje... Niko ne zeli da ulozi dodatni napor da bi se promenio. Ali, ono sto je najvaznije su ljudi koji upravljaju ovom zemljom. Njima je u interesu da se zatvori zemlja, jer onda zaista mogu da rade sta god pozele. Sto zatvorenija, to vece sanse za samovolju. I jos se pravi sistem da to svima odgovara od premijera, preko tajkuna, do obicnog sluzbenika koji ce da uzima tu i tamo neki mito i da zivi kao bog. Sto jadnije stanje u zemlji to je svaki taj ukradeni evro vredniji.

Neretko cujem vozace GSP-a kako pricaju u voznji kako je nekada bilo brate do jaja... Odes jednu turu u ne znam Rumuniju doneses nesto goriva prodas ga na ulici i zivis ko bubreg u loju, a nista specijalno ne radis... Nema ustajanja u 7, ne radi se svaki dan... Ma milina Bozija, a koliko je takvih u ovoj Srbiji. Njihova moc uopste nije za potcenjivanje. Gomila ljudi svaki dan radi na tome da se vrate devedesete. Imam ponekad osecaj da se radi o drzavnom projektu bez premca.

Okay, mozda i preterujem, ali se do sada pokazalo da nikad ni unajcrnjim prognoznama nije lako preterati. Uvek se ostvare mnogo crnji i pogubniji scenariji.
Dejan Stanković Dejan Stanković 01:53 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

vidis, bas i je drago sto ne znas ni ti. ovih dana tu rec upotrebljavaju na TV-u kao da je neko opste mesto, bez objasnjenja.
Jele Jele 01:53 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

Verovatno neka svetosavska mera nebeskog akcionog plana za spas Srbije. Pokazalo se kroz vekove da ne pali, ali se jos uvek primenjuje u nadi da ce se Bog, ipak, jednom smilovati na nas, ako ni zbog cega drugog, onda zbog bar zbog upornosti.
Unfuckable Unfuckable 01:58 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

Jel ume neko da mi kaze sta je tacno Moleban?


Ume. Supermod, sigurno .
To ti je kada te komentatori svojim lupetanjem prosto mole da ih banuješ.

(olovka piše srcem, a unfuckable molebane )

Neki dokoni pop je popodne - a kada bi inače pop pričao - objašnjavao vaskoliko zajapurenoj mažoretkinji Nacionalnog servisa da je to nešto kao molitva za sve one koji su na drugoj strani, koji greše ali koji će uvideti da greše ....šta reći, ganutljivo
Dejan Stanković Dejan Stanković 02:00 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

je to nešto kao molitva za sve one koji su na drugoj strani, koji greše ali koji će uvideti da greše

ovo je prevazislo sva moja ocekivanja. divno!
man ray loves me man ray loves me 02:00 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

ovih dana tu rec upotrebljavaju na TV-u kao da je neko opste mesto, bez objasnjenja.

tu sam se odusevila kad sam cula na bbc-ju povodom vesti da je archbishop of Cantebury izjavio da u UK treba da se primenjuje i sharia zakon : archbishop se danas obratio sinodu - rukovodecem telu crkve...
now that's what i call secular.
Taska Dana Taska Dana 02:01 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

Ima jos jedna rec...bogocovek....i to mi nije jasno sta znaci....
Dejan Stanković Dejan Stanković 02:04 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

to je nesto iy odktrine. nesto po cemu se razlikuju frakcije u hriscanstvu - da li je isus, kao sin covekov ali i bozji i bog i covek ili je pak jedno ili drugo. tako sam ja makar shvatio. mislim da oiv nasi veruju da je 2 in 1. mada ove nase, kad smo vec kod njih, isus bas i ne zanima, oni se bave politikom i srbovanjem.
Unfuckable Unfuckable 02:05 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

..bogocovek....i to mi nije jasno sta znaci....



verovatno nedostaje slovo : bLogočovek.
sada je jasnije
Taska Dana Taska Dana 02:22 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

Hvla...:) to sam znala....ali mi se cini to je ipak nekako nova srBska rec.....svasta ima u njoj...:)
irvas irvas 02:50 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

Dejan Stanković
moze edukacijom.

edukacija motkom, moj dejane.
sto rece mudrac: "nema demokratije dok se ne zazare vatre svete inkvizicije..."
Dolybell Dolybell 06:17 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

el ume neko da mi kaze sta je tacno Moleban?


Moleban je SLUŽBA (crkveno služenje)
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 06:21 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

U osnovi raznih crkvenih molebana leži želja za produhovljenjem čovekove delatnosti, kako bi se ona vršila s Božijom pomoći i po Njegovom blagoslovu. Mi molimo Gospoda da tako usmeri naša dela kako bi ona bila Njemu ugodna, i kako bi donosila korist bližnjima, Crkvi, Otadzbini i nama samima; da blagoslovi naše medjusobne odnose sa ljudima, kako bi u njima vladali mir i ljubav; itd. I zato molimo da nam i naša kuća, stvari koje nam pripadaju, povrće koje je odgajeno u našem povrtnjaku, voda sa izvora, preko Božijeg blagoslova koji je sišao na njih, pomažu u tome, da nas štite i ukrepljuju naše snage.
rade.mil rade.mil 15:08 22.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

malo su se replike zahuktale. Tačno je , može edukacijom i to je duži put a mi smo nestrpljiv narod. Može jednim kraćim putem . Mnogo, mnogo kraćim. Video sam to svojim očima. Potrebna je samo dora i organizovana kampanja za parlamentarne izbore. Ustvari uslov za taj kratak put je: treba nam jedan glas više . Samo jedan glas. Ah da.primer o kome je reč jeste Singapur. Godine 1990 ličio je na "cigan malu" naš izraz, neka mi ne zamere Romi. Za manje od pet godina je postao ono što je i danas. Doneti su zakone i uredbe kojima su primorali činovnike da rade pa je sve bilo po 500 dolara. Kazna , mislim . Čak i bačena žvakaća guma na ulici kažnajva se sa 500 dolara. pušenje u autobusu 1000 dolara. Ne mogu kraće, ali to je to . Dans treba videti tu lepotu i ponašanje ljudi, čistoću...
Adam von Trott zu Solz Adam von Trott zu Solz 23:09 23.02.2008

Re: ILI MI ILI ONI!

Dejan Stanković
Jel ume neko da mi kaze sta je tacno Moleban?

Moleban je kraće crkveno služenje, obično po narudžbi ili povodom neke posebne prilike.
Jaril Jaril 01:07 22.02.2008

Предвидљивост

Kao epilog ministri daju veoma hladnokrvne izjave, kao da nisu svesni da je ovo predvidljiva metastaza hepeninga koji su oni organizovali.
Неки, изгледа, никако да схвате да се неке ствари могу предвидети.
giger giger 01:10 22.02.2008

Re: Предвидљивост

Sta predvideti? Ovo je planirano. Ne moze niko da me ubedi u suprotno.
Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 01:10 22.02.2008

patnja

kada sam ih video, sazalih se na njih jer ce veceras morati da rade mnogo vise. Gospoda koja je unakazila grad mirno ce spavati. a onda pomislih kako ce na njih naleteti grupa skinsa i kako ce i oni jadni krenuti da beze... bash mi je zao tih ljudi...npacenih
miraf miraf 01:11 22.02.2008

utisak

Desilo se ono cega smo se plasili.Pitanje je samo dokle ce nam se to desavati?
Colin_bgd Colin_bgd 01:22 22.02.2008

Re: utisak

Pitanje je samo dokle ce nam se to desavati?

zauvek
Filip Mladenović Filip Mladenović 01:16 22.02.2008

Ili oni ili mi, na način Roma

Ironija sudbine: onaj koji je doživeo svetsku slavu zahvaljujući filmskim temama o Romima, sinoć je poražen od Roma, radnika Gradske čistoće!!!
Dejan Stanković Dejan Stanković 01:19 22.02.2008

Re: Ili oni ili mi, na način Roma

jači su utisak, bolji izazvali.
Čovek treba da gleda da ne podleže negativnim utiscima.
alea alea 01:26 22.02.2008

Ma da mogu

Romovi k'o gromovi i ribu da ociste, onako strucno, od glave, odakle i smrdi pa da pevamo svi zajedno.
oblutak oblutak 01:34 22.02.2008

bolećivost

Ne razumem bolećivost prema "naivnim" sportistima i "zloupotrebljenim" narodnim masama.
Naivni + zloupotrebljeni = kritična masa na ulicama Beograda
Dejan Stanković Dejan Stanković 01:36 22.02.2008

Re: bolećivost

pa bolje da mi bude zao nego da ih mrzim. zar ne?
oblutak oblutak 01:39 22.02.2008

Re: bolećivost

Ima valjda i nešto između?
Dejan Stanković Dejan Stanković 01:48 22.02.2008

Re: bolećivost

evo vec nekoliko minuta razmisljam sta bi ja osim dve ponudjene opcije mogao da osecam prema onom kosarkasu ili teniseru od 20 godina.
Taska Dana Taska Dana 01:54 22.02.2008

Re: bolećivost

tuzno za te mlade sportiste....pomalo je grozno....ipak imaju 20 godina...

Kad je Karakostunica uzvrisnuo Putinovo ime sa sve grcenjem po celom telu...pojavio mu se oko usana neki cudan osmeh....Tog momenta nije gledao u papir....bio je sam sa sobom ...nekako....


oblutak oblutak 01:55 22.02.2008

Re: bolećivost

Sportisti verovatno imaju različite motive za učešće na ovom mitingu. A mase su imale vremena da shvate.
irvas irvas 02:54 22.02.2008

Re: bolećivost

oblutak
Sportisti verovatno imaju različite motive za učešće na ovom mitingu. A mase su imale vremena da shvate.

sportistima nije mesto na politickim skupovima. ovakav nastup moze jedino da im se olupa u glavu. djokovic je mlad momak. shvatice jednog dana koliku je glupost napravio sa sinocnim obracanjem.
za bodirogu me bas briga.
Coco Rosie Coco Rosie 03:23 22.02.2008

irvas

nadajmo se da ce mladjani djokovic shvatiti...eventually...kada vec njegove starije kolege nisu....ko umetnici koji se u poznim godinama slave ogradjuju od nekih ostvarenja iz mladosti...

cudo nije i patriota gurovic rek´o svoje....bar ja nisam cula...
WX WX 03:45 22.02.2008

Re: bolećivost

Ajd sad cu kao neko ko je podosta upoznat u sport, ali ne preko terena, nego iza ``kulisa``:)
Niko od njih nista ne radi za dzabe, nista tu nije nepromisljeno i nista taj ``mladi 20-ogodisnji teniser`` nece uvideti. Svaki put kad neko od njih podigne 3 prsta ili javno iskaze neko rodoljubivo osecanje ili bilo kakav gest, to se odrazi na njegov racun.
Ako malo bolje obratite paznju, primeticete da npr. ona koja ima ``prodju`` na stranom trzistu- Ana Ivanovic, zato sto im je simpa, i mlati pare na reklamiranje ``adidas``-a, nema te napade patriotskih osecanja, dok oni koji dodatnu kintu zaradjuju u Srbiji reklamirajuci bankovne kredite i vodu (znate vec ciju) koriste svaku priliku da iskazu naklonost svom narodu, naciji, otadzbini ili cemu li vec...
Pogotovo Kosturica zna zasto je tamo, neko je vec skoro negde lepo izanalizirao koliko je para taj covek dobio za svoje projekte tokom 90-tih (npr. za underground), koliko posle 5. oktobra, npr. za svoje izdrkavanje na famoznom umetnickom festivalu.

Zna Nemanja zasto je Nemanja!
irvas irvas 03:51 22.02.2008

Re: bolećivost

znam WX ali zar je moguce da djokovicu bas trebaju dinari, tj srpska lova?
pa taj mladi covek vec ima sasvim dovoljno kinte od premija i sponzorstva (takodje adidas cini mi se) da je meni prosto neverovatno ovo sto ti pricas. ili pak vazi parola da je para nikad dosta... ako je tako, onda stvarno nemam reci. djokovic mi je simpatican i zao mi je sto sam video njegovo sinocno obracanje.
irvas irvas 03:54 22.02.2008

Re: irvas

Coco Rosie
nadajmo se da ce mladjani djokovic shvatiti...kada vec njegove starije kolege nisu....ko umetnici koji se u poznim godinama slave ogradjuju od nekih ostvarenja iz mladosti...cudo nije i patriota gurovic rek´o svoje....bar ja nisam cula...

hehe, a kad ce kusturici i beckovicu da bude zao? mozda kad ih mrtve napune senom, nasminkaju i postave u SANU na display:)))

Coco Rosie Coco Rosie 04:09 22.02.2008

Re: irvas

irvas
Coco Rosie
nadajmo se da ce mladjani djokovic shvatiti...kada vec njegove starije kolege nisu....ko umetnici koji se u poznim godinama slave ogradjuju od nekih ostvarenja iz mladosti...cudo nije i patriota gurovic rek´o svoje....bar ja nisam cula...

hehe, a kad ce kusturici i beckovicu da bude zao? mozda kad ih mrtve napune senom, nasminkaju i postave u SANU na display:)))


bojim se da to na displeju neces videti...ni SANU-ovom niti bilo kom drugom...
hehe, ipak nisam mislila na umetnike tog kalibra...mislila sam na ove, obicne smrtnike....ti, o kojima ti pricas...to su neprikosnoveni autoriteti....
jooj, a na tom, tvom zamisljenom displeju SANU-a falio bi samo jos Dragos Kalajic pa da dojam bude potpun....a muzika Marije Seifovic in sottofondo...ili ona pesma, ne znam odakle mi to sada ali ona : Ko da mi otme iz moje duse Kosovo...( ili kousouvou na engleskom)....
irvas irvas 04:18 22.02.2008

Re: irvas

Coco Rosie

a na tom, tvom zamisljenom displeju SANU-a falio bi samo jos Dragos Kalajic pa da dojam bude potpun....a muzika Marije Seifovic in sottofondo...ili ona pesma, ne znam odakle mi to sada ali ona : Ko da mi otme iz moje duse Kosovo...( ili kousouvou na engleskom)....

e a zamisli maznu ga prilikom nekih demonstracija:)))
postave ga posle u lokalni ficka...
Coco Rosie Coco Rosie 04:21 22.02.2008

Re: irvas

ahahahha, mislili bi da je freak TV umesto onog uobicajenog fashionTV....:))) palacinkarnica, ahahah, to je pravo mesto za takve stvari.
Coco Rosie Coco Rosie 04:22 22.02.2008

Re: irvas

...
WX WX 05:05 22.02.2008

Re: bolećivost

Ma nemam ja nista protiv njega, kao ni ostalih ``sportasa``, decko je fenomenalan teniser i radi sa strane sta moze, to je ok. To da li mu stvarno treba kinta sa strane... pa zapitaj se da li je snimao te reklame za dzabe i da li bi ga neko angazovao da je umesto nastupa koje je imao izjavljivao npr. kako je kosovo izgubljeno, da je to zbog gresaka i zlocina nebeskog naroda i sl.
gorcy gorcy 07:50 22.02.2008

Re: bolećivost

NOVAK SHERIFOVIC
oblutak oblutak 01:59 22.02.2008

romovi ko gromovi, to da

Imam potrebu da dodam i ovo, kako ne bi bilo zabune. Sviđa mi se post!
Queeria Queeria 02:07 22.02.2008

Kosovo za patike

andjelija andjelija 02:08 22.02.2008

queeria

ti si danas pun oneliner-a bisera :))

da placem i da se smejem u isto vreme

[ups ..ne videh ovaj video]
Dejan Stanković Dejan Stanković 02:10 22.02.2008

Re: Kosovo za patike

kaze: we are sorry, this video is no longer available.

kakve su patike?
andjelija andjelija 02:13 22.02.2008

Re: queeria

u selu u kome zivim imamo problem sa silovateljima i oruzanim pljackama.....pokazalo se jako uspesno kada sliku (crtez ili fotografiju) gradske vlasti stave na billboard blizu autoputeva i prometnih ulica....vrlo brzo ih neko prepozna.

Queeria Queeria 02:18 22.02.2008

Re: Kosovo za patike

Dejan Stanković
kaze: we are sorry, this video is no longer available.

kakve su patike?


Pa jesi li ti toliko baksuz ili ? Meni radi sve kako treba...

Evo ti link

http://www.youtube.com/watch?v=5VWZoKWBYXE
WX WX 03:54 22.02.2008

Re: Kosovo za patike

Negde sam vec jednom rekao> NE DIRAJTE TOMINU DECU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jos ako su stvarno iz Batajnice, poznatog radikalskog uporista, stvarno ste najeb...
margos margos 04:11 22.02.2008

Re: Kosovo za patike

Queeria

A jesu li ovo savremene kosovke devojke?
Jeste čuli kad ona kaže momku 'ukr'o si patiku'?
Uh.... tužno i ružno.
irvas irvas 04:16 22.02.2008

Re: Kosovo za patike

Queeria

Evo ti linkhttp://www.youtube.com/watch?v=5VWZoKWBYXE

uh jbte, koji mrak.
WX WX 04:19 22.02.2008

Re: Kosovo za patike



Evo kako izgleda to zadovoljstvo unistavanja Mc-a. Obratite paznju na komentare ispod, jako su poucni i oni ``nasih`` i ostali.
Dolybell Dolybell 06:29 22.02.2008

Re: Kosovo za patike

Queeria


Neka više niko ne pomene da su plavuše glupe
cecas cecas 08:05 22.02.2008

Re: Kosovo za patike

Ovo bi trebalo emitovati na B92 u vsakom bloku reklama...Mora da su ponosni na sebe , opremili se ocas posla...
Sada sam srecna sto sam svoju decu vaspitavala na potpuno drugim vrednostima , sto sam ih '90 -tih onako male vodila u protestne setnje , nisam im dala da gledaju Cecu&Karleusu,nisam dala da ih vaspitava TV i mitovi o vaskolikom svetom Srpstvu, ucila ih da samo svojim rukama sto stvoris ima vrednost i da nije merilo kvaliteta ono sto nosis na vec u sebi...
WX WX 08:55 22.02.2008

Re: Kosovo za patike

WX
Obratite paznju na komentare ispod, jako su poucni i oni ``nasih`` i ostali.


Mislim na komentare na YouTube-u, ne na one ovde.
banefly banefly 13:26 22.02.2008

Re: Kosovo za patike

Jos samo da uspeju da im puste legiju da ih ponovo snabdeva pa ce biti jos veselije. Bice i to uskoro kako je krenulo.

konstruktivno vs destruktivno

Da kazem i vama:
Ja bih sad prestala da prstom pokazujem na djubre koje je ocigledno i pozvala narod na miting u kom bi okupljeni isli gradom, cistili, popravljali i sadili cvece.
rade.mil rade.mil 15:28 22.02.2008

Re: konstruktivno vs destruktivno

Mislite da bi Koštunjavi rekao hvala. Mnogo bismo se naradili a oni nište nebi naučili. Što je još gore Mogao bi Lončar da nas proglasi izdajnicima jer "radite protiv Srbije jer čistite ono što su patriote napravile".

Re: konstruktivno vs destruktivno

Mnogo bismo se naradili a oni nište nebi naučili

tesko vam je da nesto ucinite za sebe? radje bi ste gledali kako sve ide u tri lepe i o tome izvestavali. koristili blog kao "sudoku" u popodnevnim casovima?
ne radi se to da bi kostunjavi rekao hvala, nego za svoj grad, za svoju decu, za buducnost.
da se demonstrira kako se radi u interesu svih gradjana a ne samo konkretne politicke stranke. na taj nacin bi se steklo poverenje gradjana i priblizavanje onih koji u rukama drze "olovku" onima koji drze "metlu/lopatu".
ne svidja vam se ideja da drzite lopatu? bastovanstvo je in i medju finim svetom. kad vam kuca gori, pirkanje u vatru ne pomaze. morate da gasite kofom.
vjazma vjazma 16:42 22.02.2008

Re: konstruktivno vs destruktivno

Ana, svaka cast. Odlican post, Dejane.
mariopan mariopan 19:23 22.02.2008

Re: konstruktivno vs destruktivno

ANA SVAKA TI JE NA MESTU.
Trifun Trifun 02:58 23.02.2008

Re: konstruktivno vs destruktivno

Ana WithAFamilyNameTooHardToPron
Mnogo bismo se naradili a oni nište nebi naučili

tesko vam je da nesto ucinite za sebe? radje bi ste gledali kako sve ide u tri lepe i o tome izvestavali. koristili blog kao "sudoku" u popodnevnim casovima?
ne radi se to da bi kostunjavi rekao hvala, nego za svoj grad, za svoju decu, za buducnost.
da se demonstrira kako se radi u interesu svih gradjana a ne samo konkretne politicke stranke. na taj nacin bi se steklo poverenje gradjana i priblizavanje onih koji u rukama drze "olovku" onima koji drze "metlu/lopatu".
ne svidja vam se ideja da drzite lopatu? bastovanstvo je in i medju finim svetom. kad vam kuca gori, pirkanje u vatru ne pomaze. morate da gasite kofom.


Ma odlican ti je taj entuzijazam... jos samo da si na licu mesta pa da ga i pretocis u akciju.
Ko se jos nije odselio, a moze, neka pozuri. Ko ne moze, neka se cuva.
Sada je valjda dovoljno jasno sta je "istina o Srbiji" -- Milosevic je uvek kukao da bi se sve odmah resilo, samo kad bi se ta istina sirom sveta spoznala.
Stvarno, nije tacno da je "sve isto, samo njega nema". Mnogo je gore -- nekada je bilo kakve-takve opozicije, a sada su, cile-mile, sem jedne male stranke (necu je imenovati, da ne ispadne da je ovo propaganda) svi na istoj strani.
Sve je prekrio sneg.
Suuuper.
angie angie 02:35 22.02.2008

moj utisak vecheri,

da je grupa , koja je lupala ambasade veoma organizovano napustila masu koja je krenula na moleban i spustila se u kneza milosha, gde nije bilo policije iako se ovaj rad ochekivao, da su vozila kasno stigla, da su bacheni suzavci izazvali chudne rakcije, niko nije bezao i kashljao, da su policajci, koji nisu napushtali vozila u momci na ulici, koji su lomili i palili, pozdravljali jedni drugima.
asterix asterix 04:38 22.02.2008

Novi ustav?

Shta sad to znachi? Ako je ustav koji je nedavno donet u svojoj novoj verziji, izrichito tvrdio da je Srbija ne deljiva. pogazen-onda je ugrozena kompletna drzavnost Srbije? Moze li neko da pojasni?
-U tom sluchaju stanje na ulicama je sigurno u odnosu sa situacijom. Drzava se raspala a meni nove patike-slaba konpenzacija:(
-Uzasno mi je zao sto je ipak moralo da se obelezi zrtvom.
-Kostunichina beseda u stilu Filipa Vishnjica za malo pa u shesnaestercu.
-Tadic Hrvatima: A shta se vi meshate? Cuti tamo (bre)! -U prevodu na nashki:) Visoka diplomatija, nema shta. Sutra ce i Hrvati zvanichno priznati Kosovo kao kaznu ovakvoj glupoj diplomatiji. Tadicu lichni shamar i opet imamo predsednika sa povredjenim egom (vec vidjeno)
- rezultat- sporadichna vatra.
-Sportisti- iskusno ka sportskoj blokadi.
-Super kul- suzavac sa vitaminom e, podmladjuje i osvezava.
-Sledeci potez- Legija skuplja 12 zigosanih i ide u akciju "Totalna Smrt u Bujanovcu"
kaiser kaiser 05:24 22.02.2008

Re: Novi ustav?

asterix
Shta sad to znachi? Ako je ustav koji je nedavno donet u svojoj novoj verziji, izrichito tvrdio da je Srbija ne deljiva. pogazen-onda je ugrozena kompletna drzavnost Srbije? Moze li neko da pojasni?
-U tom sluchaju stanje na ulicama je sigurno u odnosu sa situacijom. Drzava se raspala a meni nove patike-slaba konpenzacija:(
-Uzasno mi je zao sto je ipak moralo da se obelezi zrtvom.
-Kostunichina beseda u stilu Filipa Vishnjica za malo pa u shesnaestercu.
-Tadic Hrvatima: A shta se vi meshate? Cuti tamo (bre)! -U prevodu na nashki:) Visoka diplomatija, nema shta. Sutra ce i Hrvati zvanichno priznati Kosovo kao kaznu ovakvoj glupoj diplomatiji. Tadicu lichni shamar i opet imamo predsednika sa povredjenim egom (vec vidjeno)
- rezultat- sporadichna vatra.
-Sportisti- iskusno ka sportskoj blokadi.
-Super kul- suzavac sa vitaminom e, podmladjuje i osvezava.
-Sledeci potez- Legija skuplja 12 zigosanih i ide u akciju "Totalna Smrt u Bujanovcu"


Sve je to u redu. Amfi i Dziza online. Krst na hramu wireless antena. Dogovoreno umereno njesra. Neshto Nike, neshto Puma, jedan lesh-resh. Hrishcanski maximalno.
Dolybell Dolybell 06:38 22.02.2008

Re: Novi ustav?

hta sad to znachi? Ako je ustav koji je nedavno donet u svojoj novoj verziji, izrichito tvrdio da je Srbija ne deljiva. pogazen-onda je ugrozena kompletna drzavnost Srbije? Moze li neko da pojasni?


Pročitaj preambulu (predgovor) Ustava i videćeš da
su Kosovu dali SUŠTINSKU AUTONOMIJU.
Obzirom da nisu stigli da objasne šta se pod
tim podrazumeva, ostavili su mogućnost da to
svako tumači kako hoće.
Albanci su to shvatili na svoj način i primenili je.

Ne vidim da su pogazili ustav, za koji, uzgred nisu
ni pitani! A i nema ih u biračkim spiskovime
Srbije, što znači da za nas i ne postoje.

Zato su Kosovo nazvali Lažnom državom,
jer nepostojeći narod (za njih) ni nemože da
ima državu.

Jel dovoljno jasno?
asterix asterix 10:41 22.02.2008

Re: Novi ustav?

Uff. Shteta, kako cemo sad na more? Chim sam chuo prvi put za tu preambulu znao sam da je prevara, zabulili nas dobro. Kapiram da Beogradu nece biti nikakav problem da udje u Evropu makar u "Krugu Dvojke":) Od periferije slaba vajda, i onako ne idem dok ne sredim djuntu.
Vlasta Vlasta 07:42 22.02.2008

Nisam to videla

ali ako je neko napravio fotku, ta bi mogla dobiti nagrade...Baš mi se sviđa ovaj tvoj tekst i ugao gledanja... Sad bih ti uzela tu ružu sa sve "Ole!!"
grbavi grbavi 08:54 22.02.2008

jeftina radna snaga, deca i nike

samo nemojte o nike-u i poshtenju

http://www.vreme.com/arhiva_html/466/22.html
Jelena Milić Jelena Milić 08:59 22.02.2008

odlican blog

isit utisak, poslala x mailova sa potpuno istim utiskom...one narandzaste uniforme koje kupe kese i dizu kontejnere...lekcija, primer, nada...
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 09:24 22.02.2008

Preporuka..!

MISH IZ KG RUPE!!!

PS> Mogao bi Emir da skoci malo i do Sarajeva, Srebenice...za pocetak!!!
snezana mihajlovic snezana mihajlovic 09:31 22.02.2008

e, dejane

a vidi ovo
pufna pufna 12:56 22.02.2008

Dejane

4. Onda je nastupio konvertit prerušen u Raspućina. - Tu mi je već bilo muka.

bravo za blog.
najiskreniji i najautenticniji do sad
majke mi!
pozz
silver bullet silver bullet 13:06 22.02.2008

Uuuuuh

Al' je Supermod pocistio komentare!
pufna pufna 13:30 22.02.2008

Re: Uuuuuh

Al' je Supermod pocistio komentare!

romovi, ko gromovi ; )

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana