Budućnost| Društvo| Gradjanske inicijative| Politika| Životinjski svet

Izborna Farma

Vojislav Stojković RSS / 01.02.2014. u 13:36

Mi u ovom trenutku ne možemo da znamo tačnu cenu izbora, jer ona zavisi od više varijabilnih činilaca, tvrdi predsednik Republičke izborne komisije. Njemu, kako je izjavio novinarima, nije poznata ni cena prethodnih izbora održanih pre dve godine. Međutim, predsednik RIK sasvim izvesno zna da sredstva u budžetu nisu planirana, jer je reč o vanrednim parlamentarnim izborima, pa će biti obezbeđena iz budžetskih rezervi. Kolike su i kako će se obezbediti te rezerve u budžetu Srbije nije najjasnije, kada je poznato da je planirani budžetski deficit za 2014.g. čak 182,6 milijardi dinara,

Zaista, koliko će poreske obveznike koštati vanredni parlamentarni izbori raspisani za 16. mart ove godine?

Po Zakonu o finansiranju političkih aktivnosti stranke će za izbornu kampanju dobiti 0,1% rashoda republičkog budžeta, a koji u 2014. Iznosi 1,112 milijardi dinara. Srećna je okolnost da se  taj procenat obračunava samo na onaj deo rashoda koji su finansirani javnim prihodima, pa će starnkama za izbornu kampanju biti dodeljeno samo 802 miliona dinara ili da bude jasnije svega 6.973.913,00 evra. To, naravno, nije sve. Za štampanje izbornih listića i drugog  izbornog materijala, za troškove biračkčkih odbora i RIK moraće se izdvojiti isto, ako ne i više, kao i za prethodne izbore, a to znači najmanje 1,1 milijardu dinara. Tu su i drugi manji, ali nezaobilazni izborni troškovi, tako da će Srbiju vanredni parlamentarni izbori 16. marta 2014.g koštati najmanje 2 milijarde dinara.

To nije mnogo, spram neodložne  potrebe da se demokratskim putem proveri volja građana, smatraju  oni koji su doneli odluku da se ide na vanredne izbore. Ja, naravno, ne delim njihovo mišljenje i smatram da su izbori preskupi,  da su sredstva koja se izdvajaju za tu namenu prevelika, te da bi ih bilo bolje usmeriti tamo gde je potrebnije . S druge strane, saglasan sam da izbornu volju građana treba proveravati što češće. Optimalno bi bilo svake nedelje ili bar jednom mesečno, sve dok, makar i slučajno, građani Srbije  ne izaberu vlast koja će raditi za opštenarodne, a ne samo za lične i stranačke interese.

Da li je moguće smanjiti cenu izbora, a istovremeno njihovu učestalost i izlaznost birača povećati? Naravno da jeste. Evo kako:

Predizborna kampanja za  parlamentarne, predsedničke i sve druge izbore  trajala bi jedan dan, a sprovela bi se po pravilu subotom. Svaki nosilac liste na parlamentarnim, odnosno predsednički kandidat, na predsedničkim izborima, imao bi tačno pola sata da izloži svoj izborni program na javnom TV servisu ili na jednoj od televizija sa nacionalnom frekvencijom.  Jer, ko nije u stanju da kratko i jasno kaže kako će usrećiti građane Srbije, bolje da se i ne kandiduje.  Pre nastupa voditelj bi bio obavezan da na identičan način upozori sve kandidate jednom  prostoproširenom rečenicom: «Imate tačno pola sata da izložite svoj program, ali imate pravo i da ćutite, jer sve što budete rekli može biti iskorišteno protiv vas i vaše stranke.» Isti tekst bio bi krupnim ćiriličnim slovima ispisan na “idiotu”, onom uređaju iznad TV kamere sa kojeg voditelji dnevnika čitaju vesti. Kandidati, koji se odluče na ćutanje, odćutali bi svojih pola sata, narod bi ih gledao i sve bi mu bilo jasno. Predizborna tišina bi trajala od nastupa poslednjeg kandidata, pa do nedelje ujutro.

U nedelju počev od 08.00 do 20.00 časova narod bi glasao SMS porukama, na način dobro poznat građanima Srbije, a koji je uspešno primenjivan za izbor pesme Evrovizije, zvezda Granda ili za izbacivanje sa Farme. Glasalo bi se sa posebnih, izbornih mobilnih telefona, koje bi svakom građaninu sa glasačkim pravom obezbedila država.  Izborni mobilni telefoni nosili bi matični broj građanina i bili bi tehnički prilagođeni tako da se ne mogu koristiti u druge svrhe, sem za izbore predstavnika vlasti. Kada građanin napuni 18 godina i stekne glasačko pravo, država bi ga zadužila sa mobilnim telefonom, a kada umre sa njim bi bio sahranjen i njegov izborni telefon.

Da bi se građani motivisali da glasaju, u okviru državnog budžeta izdvojila bi se skromna sredstva za izborne nagrade. Naime, do 5% glasača, srećnih dobitnika, bio bi nagrađeno adekvatnim nagradama. I to, od simboličnih nagrada u vidu šajkača, jeleka, anterija i opanaka za glasače iz rasejanja, preko motika za poljoprivredne glasače, do radnih mesta za nezaposlene glasače. 

U tako izmenjenom izbornom sistemu glasački listići, kutije, sprejovi, biračke komisije, pa i sama RIK,  su  suvišni, a upravo se na to, pored troškova izborne kampanje, izdvajaju najveća sredstva poreskih obveznika. Kontrolu izbora, kao I do sada, a i pravilnosti izvlačenja nagrada za glasače, vršio bi CESID, koji poreske obveznike ne košta ništa.

Kao što je i uobičajeno CESID bi u nedelju u 21.00 časova na PRES konferenciji objavio izborne rezultate. Zatim bi se prešlo na lepši deo izborne večeri, tj izvlačenje nagrada za srećne glasače. Upravo to je jedan od razloga zašto bi se izbori trebali organizovati uz pomoć TV Pink: Ne samo da je najgledanija u Srbiji i regionu, već u toj televiziji imaju bogato iskustvo i proveren softer. Verujem da bi prebogati Željko Mitrović, sa svoje strane, obezbedio daleko vrednije nagrade od siromašne države  – recimo učešće  tridesetak glasača i bar desetak izabranih predstavnika naroda  u narednoj Farmi TV Pink.

Ekonomske i sve druge prednosti ovakvog izbornog sistema toliko su očite da javna rasprava o novom izbornom zakonu nije ni potrebna.

Dakle, srećni nam, berićetni i jeftini bili sledeći i svi naredni izbori.

 

 

Tagovi



Komentari (84)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 14:04 01.02.2014

1

Vojislav
Zaista, koliko će poreske obveznike koštati vanredni parlamentarni izbori raspisani za 16. mart ove godine?

Koštaće nas mentalnog zdravlja.
Komentar koji je Zilikaka ostavila kod Mlekac:
Upravo se pojavio snimak sa terena na kojem PPV lično spašava zavejane putnike.
highshalfbooze highshalfbooze 14:12 01.02.2014

Re: 1



Da li je to Supermen? Ne to je PPV
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 14:16 01.02.2014

Re: 1

dobrosavljevic_m

Koštaće nas mentalnog zdravlja.


Zdravlje uopšte, pa i mentalno, nema cenu. Sledstveno tome ni genijalni ministar finansija, onaj sa Jejla, verujem nije u stanju da tu cenu kvantitativno izrazi, a kamoli moja malenkost. Stoga se u takve dubiozne proračune nisam ni upuštao.

PS: Budući da si prva navijaću da u izbornoj noći 16. marta osvojiš jednu od nagrada, anteriju, motiku, radno mesto ili učešće u Farmi.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 14:20 01.02.2014

Re: 1

Budući da si prva navijaću da u izbornoj noći 16. marta osvojiš jednu od nagrada, anteriju, motiku, radno mesto ili učešće u Farmi.

Ja pročitala "motku". Što je babi milo...
cult cult 14:20 01.02.2014

Re: 1

cult cult 14:22 01.02.2014

Re: 1

Da li je to Supermen?


Samo, da je Čeda kod Feketića on bi se skinuo u toples!

by Georgiev S.
little_radojica little_radojica 14:25 01.02.2014

Re: 1

highshalfbooze


Da li je to Supermen? Ne to je PPV


Ја сам у шоку!!!
angie01 angie01 14:25 01.02.2014

Re: 1


Samo, da je Čeda kod Feketića on bi se skinuo u toples!



dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 14:28 01.02.2014

Re: 1

Šteta što pranje WCa nije baš televizično, Vučić bi onomad lično otiš'o da sredi mokre čvorove u KBC Zemun.
Mada...možda i bolje ovako nego da maze krave, pa posle otkud aflatoksin.
zilikaka zilikaka 14:35 01.02.2014

Re: 1

Samo, da je Čeda kod Feketića on bi se skinuo u toples!


Kolega, nikad nije kasno za tanga gaČice.
cult cult 14:36 01.02.2014

Re: 1

evo meni Blic poslao poruku na mobilni (?!) da je i Novak Djoković krenuo ka Feketiću u akciju spašavanja.
Taj susret Novaka i PePeVe-a, pa to je Orpheus i Neo tenzija, jebote, religijski momenat.
angie01 angie01 14:38 01.02.2014

Re: 1

Taj susret Novaka i PePeVe-a, pa to je Orpheus i Neo tenzija, jebote, religijski momenat.


ovako nastaju mitovi & legende...tvoj sms je danasnji, predanja s kolena na koleno,...
gedza.73 gedza.73 14:42 01.02.2014

Re: 1

Ako neko zna da uživa u našim, i sa našim, parama, to je Čedomir Jovanović.
Al' je prostudirao Makijavelija, svaka mu čast.

Što se tiče izbora, glasam samo ako me podmite.
Pa, nisam ja gori od njih.

Dajte mi, i biće vam dato.

Some boys kiss me, some boys hug me
I think they're O.K.
If they don't give me proper credit
I just walk away







cult cult 14:43 01.02.2014

Re: 1

dajte mi odma i crvenu i plavu pilulu
ja neću moći ovo.

Breaking by Blic!
angie01 angie01 14:45 01.02.2014

Re: 1



u legendi za sliku pise- vucic nosi dete:)
cult cult 14:49 01.02.2014

Re: 1

vucic nosi dete:)


"Kao visookobrazovani Hrvat samo mogu da budem ljubomoran sto Hrvatska nema heroja koji ce bez šala i rukavica krčiti put u Gorskom Kotaru"

Hrvoje
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 14:49 01.02.2014

Re: 1

Hebiga, valjda će posle ove vejavice, s proleća, i neka polava, pa da se i Tadić ponovo istakne:

dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 14:50 01.02.2014

Re: 1

Majko mila, pa ovo ni u Simpsonovima nije bilo.

Očekujem u nastavku:"Pošto su raščistili desetak metara snega, spasioci predvođeni PPVom su naišli na zavejanog Mlađana Dinkića sa nekoliko članova URSa i snimateljima koji su, ispostavilo se, prvi krenuli u akciju spašavanja, ali nisu bili baš u formi..."
gedza.73 gedza.73 14:51 01.02.2014

Re: 1

Samo se vi smejte.
A kad Vučić pobedi Federera i Vavrinku pa nas odvede u finale, biće vam žao.
Tome neverne.
arcins arcins 14:53 01.02.2014

Re: 1

angie01


u legendi za sliku pise- vucic nosi dete:)



Znao sam da je Vucko svemoguc, ali bas i da zatrudni.
blogovatelj blogovatelj 14:58 01.02.2014

Re: 1

Koštaće nas mentalnog zdravlja.


Koliko košta da košta, mislim da je ovako ipak jeftinije nego da izađe 100.000 na ulice Beograda, blokiraju saobraćaj nedeljama i da sve izlome.
Izabraćete nove, koji će vrlo verovatno biti stari, ali će imati kakav takav legitimitet i moći će da kažu da su tu gde jesu jer su građani Srbije tako odlučili. Što i jeste tačno.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 15:03 01.02.2014

Re: 1

ali će imati kakav takav legitimitet

Zbog čega to misliš? Očekuješ neku ozbiljnu izlaznost?
blogovatelj blogovatelj 15:05 01.02.2014

Re: 1

ja neću moći ovo.


Srbijo, hvala vam za smeh koji ste mi priuštili u hladno ontarijsko jutro.
blogovatelj blogovatelj 15:09 01.02.2014

Re: 1

Zbog čega to misliš? Očekuješ neku ozbiljnu izlaznost?


Koliko god njih da izađe, izašlo.
Ako nisu, misle da ne treba, opet su sami odlučili.
Kanada ima jednokružni većinski izborni sistem. Uvek malo ljudi izađe.
Tako vole.
I da dodam...
Amitz the Great Dulniker.
Lajkujte ga na Fejsu. Ako ničim, ovim je zaslužio.

cult cult 15:14 01.02.2014

Re: 1




vrabac_u_steni vrabac_u_steni 15:18 01.02.2014

Re: 1

ja trebalo u ponedeljak da idem nešto poslom do Zrenjanina, međutim odustalo se zbog ove situacije i prognoze.

malo pre mi stiže SMS od kolege:
"A da pitamo Vučića da nas prenese u ponedeljak?"
cult cult 15:21 01.02.2014

Re: 1

"A da pitamo Vučića da nas prenese u ponedeljak?"

phih...do ponedeljka ima da razdvaja smetove.
Mojsije loaded.
angie01 angie01 15:29 01.02.2014

Re: 1

"A da pitamo Vučića da nas prenese u ponedeljak?"


dobila na sms

Slobodan Milošević ‏@sloba_milosevic 1h
Kamera? Ide!
Ton? Ide!
Vetar? Ide!
Labelo? Stavljen!
Dete? Spremno!
Dajte mu neko lakše dete!
Vučić? Spreman, gospodine...
Akcija!!!:)))
cult cult 15:35 01.02.2014

Re: 1

"Feketić menja ime u Prvopotpredsednikovo"

Jona, Tibor
zack2jack zack2jack 15:42 01.02.2014

Re: 1

angie01
u legendi za sliku pise- vucic nosi dete:)


..ovo I nije bas normalno. Iskreno. Bojim se da oni koji se ovako bore za vlast, posle je mnogo tesko predaju...
angie01 angie01 15:44 01.02.2014

Re: 1

Prvopotpredsednikovo"


nasa tradicija nalaze- Vucicev Feketic!
angie01 angie01 15:45 01.02.2014

Re: 1

.ovo I nije bas normalno.




em slika, em objasnjenje, u slucaju da neko nije prepozn'o!:)

...to ima u metodoloskom pristupu za predskolski uzrast- ilustracija deteta kako sutira loptu, a ispod pise, decak sutira loptu:)
laziiprevare laziiprevare 16:03 01.02.2014

Re: 1

RTS: Novak Đoković krenuo ka zavejanima, tamo već Vučić i Antić


Poznati teniser je u akciju krenuo sa ocem, bez planova da o tome obaveštava medije, ali je RTS ipak objavio da je on krenuo ka Feketiću.


VIP loža Dejvis kup u neverici.

Prvih 100 metara dubina snega je oko 40 centimetara i ne može se kolima proći, ali posle toga je put relativno čist. Nije mi jasno zašto se taj deo ne rasčisti i da svi odemo do te pumpe.


Hapsi bandu sa lopatama.

Više nismo mogli da čekamo. Uzeli smo lopate sa benzinske pumpe i počeli smo da čistimo sneg sa puta ka toj pumpi. Do sada smo uspeli sami da izvučemo deset automobila.
milisav68 milisav68 16:12 01.02.2014

Re: 1

highshalfbooze
Da li je to Supermen? Ne to je PPV



levitan92 levitan92 16:23 01.02.2014

Re: 1

Bez namere da se bude nekorektan prema uvaženoj LGBT populaciji ili žiteljima pitomog vojvođanskog mestašceta, a uz namerni misspeling, posle ovakvih metoda političke borbe nedužni Feketić mogao bi postati Faggetić.
NNN NNN 17:30 01.02.2014

Re: 1

snimak sa terena na kojem PPV lično spašava zavejane putnike.
Evo i sa titlom

bluestar bluestar 17:39 01.02.2014

Re: 1

highshalfbooze


Da li je to Supermen? Ne to je PPV



Ne znam kako vas, ali mene je sramota. Eno, stigli Srdjan i Novak Djokovic. Ovakav jeftin populizam nije vidjen ni za vreme Milosevica. Jadno.
kukusigameni kukusigameni 17:47 01.02.2014

Re: 1

bluestar
Ne znam kako vas, ali mene je sramota. Eno, stigli Srdjan i Novak Djokovic. Ovakav jeftin populizam nije vidjen ni za vreme Milosevica. Jadno


Hvala ti za komentar jer već nekoliko puta pišem i brišem, ne znajući kako da formulišem glupo osećanje.
hoochie coochie man hoochie coochie man 17:59 01.02.2014

Re: 1

Ovakav jeftin populizam nije vidjen ni za vreme Milosevica. Jadno


Ostaje da se nadamo da je toliko preterao i da će mu to biti kontraproduktivno.
Ali ako i ovo bude radilo kod glasača onda stvarno.... jebiga.
laziiprevare laziiprevare 18:09 01.02.2014

Re: 1

Nole spasio Aleksandra Vučića iz smetova kod Feketića



Vojnik pored Noleta koji je kolabirao nakon spasavanja prvog potpredsednika vlade.

Pustite mene, Antić je još u autu, spasavajte ga, promrznuće! (Nole dramatično)



Premijer na vest da Antić još nije pronađen.
blogovatelj blogovatelj 18:59 01.02.2014

Re: 1

Ne znam kako vas, ali mene je sramota. Eno, stigli Srdjan i Novak Djokovic. Ovakav jeftin populizam nije vidjen ni za vreme Milosevica. Jadno.


Чека се Станија.
oskar-z-wild oskar-z-wild 19:59 01.02.2014

Re: 1

Za razliku od nasih aktivnih i mocnih gradjana koje ismejavate gore, jedini ucinak blogera u gornjem threadu su usijane guzice.
cult cult 20:53 01.02.2014

Re: 1

oskar-z-wild
Za razliku od nasih aktivnih i mocnih gradjana koje ismejavate gore, jedini ucinak blogera u gornjem threadu su usijane guzice.


Niko ne ismeva one kojima je posao da vade ljude iz one vejavice,
već bednog politkanta koji tudju nesreću koristi za svoju promociju
ometajući spasioce.
Verovatno je i helikopter zauzeo da bi došao na to slikanje.
Bogufala, ovog smo se već nagledali devedesetih pa je sve manje veverica koji veruju u onaj agitprop, nego se tom jadnom bednom umišljenom wannabe putinu smeju.
mariopan mariopan 21:16 01.02.2014

Re: 1

dobrosavljevic_m
Vojislav
Zaista, koliko će poreske obveznike koštati vanredni parlamentarni izbori raspisani za 16. mart ove godine?

Koštaće nas mentalnog zdravlja.
Komentar koji je Zilikaka ostavila kod Mlekac:
Upravo se pojavio snimak sa terena na kojem PPV lično spašava zavejane putnike.


Мили Боже

Па ако нас Он не спасе пропали смо?
mariopan mariopan 21:21 01.02.2014

Re: 1

oskar-z-wild
Za razliku od nasih aktivnih i mocnih gradjana koje ismejavate gore, jedini ucinak blogera u gornjem threadu su usijane guzice.

Исмевање политиканта који на несрећи народа, којој је највише допринео, а сад скупља политичке поене, никада није наодмет ради менталне хигијене.

Оне који стварно спашавају народ овде нико не исмева.
Прошле зиме сам и ја била завејана 24 сата у Зрењаннину, и шта је учињно да ове зиме до тога не дође?
Ништа.
На том 'ништа' муфљузи граде политичке каријере.
loader loader 21:27 01.02.2014

Re: 1

Ljudi su klonuli, helikopteri su zaribali, tenkovi su zaglavili... - ali on i dalje probija smetove


zack2jack zack2jack 21:29 01.02.2014

Re: 1

angie01
em slika, em objasnjenje, u slucaju da neko nije prepozn'o!:)

...to ima u metodoloskom pristupu za predskolski uzrast- ilustracija deteta kako sutira loptu, a ispod pise, decak sutira loptu:)


..mozda je za predskolski uzrast :) al' to ne znaci da ne radi.

Mnogo se potcenjuje sposobnost Vucica da pravovremeno reaguje. A on se pokazao narocito talentovanim upravo u tome, da prepozna trenutak. Kada, I kako treba da reaguje.
oskar-z-wild oskar-z-wild 21:34 01.02.2014

Re: 1

Da se razumemo ovi komentari su brilijantni i nisu jedini. Na ovom Blogu 92 ima nekoliko stotina brilijantnih komentara dnevno.

Ali da se razumemo, ovi komentatori i komentari čine "farmu" dok realnost ekonomsko-političkog života Srbije ne čini "farmu" - mislim da su se realnost i virtuelna realnost malo pomutile nekima.
laziiprevare laziiprevare 22:21 01.02.2014

Re: 1

Ovakav jeftin populizam nije vidjen ni za vreme Milosevica.




Zdravstveno stanje Tomislava Nikolića, koji četvrti dan štrajkuje glađu i žeđu ...
oskar-z-wild oskar-z-wild 23:13 01.02.2014

Re: 1

mariopan
Прошле зиме сам и ја била завејана 24 сата у Зрењаннину, и шта је учињно да ове зиме до тога не дође?


Pa nije preporučljivo da menjamo klimu veštačkim zaprašivanjem, ako si na to mislila.
hajkula1 hajkula1 00:56 02.02.2014

Re: 1

highshalfbooze


Da li je to Supermen? Ne to je PPV



EPP
hajkula1 hajkula1 01:23 02.02.2014

Re: 1

angie01


u legendi za sliku pise- vucic nosi dete:)



Jao, pao!



PS
Gde su zaštitnici dece? Zloupotreba - dovođenje deteta u opasnost zarad lične promocije.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 08:55 02.02.2014

Re: 1

gedza.73
Dajte mi, i biće vam dato.


Mi njima damo glasove, a oni nama uzmu novac.


Dakle, kao nekada razmena između Rumunije i SSSR-a: Mi njima damo ugalj, a oni nama uzmu žito.


gedza.73 gedza.73 09:05 02.02.2014

Re: 1

Vojislav Stojković
Dakle, kao nekada razmena između Rumunije i SSSR-a: Mi njima damo ugalj, a oni nama uzmu žito.



Al' nam predaju most.
Malo li je?

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 09:20 02.02.2014

Re: 1

levitan92
posle ovakvih metoda političke borbe nedužni Feketić mogao bi postati Faggetić.


Neko reče da će se Feketić ubuduće zvati Prvopotpredsednikovo.
8c_competizione 8c_competizione 12:38 02.02.2014

Re: 1

u legendi za sliku pise- vucic nosi dete:)


jeste li provalili da je Superman PPV u jebenim farmerkama? da je slika jasnija, mozda bi se i neke italijanske kozne gilje videle
8c_competizione 8c_competizione 12:42 02.02.2014

Re: 1

ali bas i da zatrudni.


a ko je tata?

levitan92 levitan92 15:00 01.02.2014

sve je stvar osvetljenja

Neće valjda PPV da se bruka tamo nekom kapom, rukavicama i sličnim gedžetima za sisice? Ako je Čanak onomad vozio sanke gradskim ulicama na -3°C (doduše bez ovako jakog vetra), onda će PPV u akciju spasavanja i bosonog, ako treba i ako se snima (a treba i snima se).



P.S. A Čanak ispao jajara, ili štedi gorivo
zilikaka zilikaka 15:02 01.02.2014

16

Jbg, kad smo se u miševe pretvorili, pa čuvamo to malo leba.

Nema da se nađe jedan terenski šef, pa da razjuri govna momentalno.

Znate vi koliko takvi cirkusi prave problema onima što stvarno rade poso?

Treba prvo bagri rasčistiti da priđe, pa ih prevesti, pa raskloniti sve što treba da bi mogli da priđu i oni i svita i novinari, pa onda igrokaz koji treba da odigraju...

Evo, ja sad, na osnovu svog terenskog iskustva apelujem na PPV i ostale:

Pustite ljude da rade, ako boga znate!
Njima je već dovoljno teško, samo im fali da nose i vaš predizborni cirkus!
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 15:30 01.02.2014

Re: 16

zilikaka
Pustite ljude da rade, ako boga znate!


I ne samo ljude, već domaće i druge životinje. Recimo, krave neka na miru daju mleko:



.. a ovce i mleko i vunu:



cult cult 15:40 01.02.2014

Re: 16

Sad BoTa zove Krleta & Šapera na mob "a meni ste smislili samo krave"
blogovatelj blogovatelj 19:02 01.02.2014

Re: 16

Sad BoTa zove Krleta & Šapera na mob "a meni ste smislili samo krave"


Где да му нађу снег у мају? На Панчићу?
laziiprevare laziiprevare 19:03 01.02.2014

Re: 16

a ovce i mleko i vunu




BoTa: Neću da budem član organizacije za koju možemo očekivati da će se, posle Živkovića, u njeno delovanje aktivno uključiti Cane Subotić ili možda Beba Popović. Sada se pregovara sa onima koji su nas nazivali mafijašima upravo u vremenu kad smo mi vodili najveću borbu protiv organizovanog kriminala.

Profesionalaca: Putuj Igumane ! (Ma nepotrebna reakcija skroz i neprimerena,
ali ljudski sam reagovao)




Na traženje Borisa Tadića isplatio sam 1.031.620 evra ...




A mene za 9.033.688 dinara ...

Olivere, Olivere ...

teorija manjeg zla




Ja sam objasnio da su moji kontakti sa Čumetom praktično i počeli upravo iz tog razloga što je u međuvremenu između Čumeta i tebe došlo do nekog sukoba. (Vladimir)

Dejan Milenković je kriminalac, a kriminalci lažu.(Čudomir)


-Čume hoće u program, uživo; pravi scene, drži taoce i uopšte je po svom običaju nepodnošljiv. Neko to javlja u Vladu, Beba Popović zove Čedu Jovanoviča, Čeda zove Zorana Đinća koji se zatekao u Frankfurtu. Iznervirani Đinđić kaže da zovu Milana Obradoviča, načelnika GSUP Beograd, da to:

"zauzme i pobije ako treba ; dosta mu je i Čumeta i svih njih."
hoochie coochie man hoochie coochie man 19:57 01.02.2014

Re: 16

a ovce i mleko i vunu:


Nisu, bre, ovce na ovoj slici:)
laziiprevare laziiprevare 22:12 01.02.2014

Re: 16

Nisu, bre, ovce na ovoj slici:)


Nisu. Ovo su mere podrške stimulacije za ovce u skromnim uslovima ishrane i gajenja.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 09:04 02.02.2014

Re: 16

hoochie coochie man
Nisu, bre, ovce na ovoj slici:)

Nisu. Ovce smo mi koji smo glasali za Tadića i slične.
8c_competizione 8c_competizione 12:43 02.02.2014

Re: 16

Nisu, bre, ovce na ovoj slici:)


ovce na zalost gledaju u sliku preko svojih ekrana
zilikaka zilikaka 19:00 01.02.2014

Opet ja

Ljudi, nesto onaj titlovani snimak, ko da ga nikad bilo nije.

Ajd, sad, vi što de doznajete, ima li načina da se još negde vidi?
blogovatelj blogovatelj 19:02 01.02.2014

Re: Opet ja

Ljudi, nesto onaj titlovani snimak, ko da ga nikad bilo nije.


Да. Ни код мене га нема.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 20:13 01.02.2014

Re: Opet ja

blogovatelj
Ljudi, nesto onaj titlovani snimak, ko da ga nikad bilo nije.


Да. Ни код мене га нема.




[url=http://www.dailymotion.com/video/x1at6g4_supermen-u-feketicu_fun][/url]
expolicajac expolicajac 19:24 01.02.2014

Poslednja vest

Koštunica krenuo u Kraljevo da pomogne žrtvama zemljotresa!
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 09:07 02.02.2014

Re: Poslednja vest

Znači, nije bio blagovremeno obavešten.
Filip2412 Filip2412 19:25 01.02.2014

usporeni snimak, jedva uhvatila kamera

mariopan mariopan 21:26 01.02.2014

Re: usporeni snimak, jedva uhvatila kamera

Filip2412

zilikaka zilikaka 21:07 01.02.2014

Upravo stiglo :)

"Bože mili, čuda golemoga
Kad zaveja po zemlji Srbiji
Po Srbiji, srblje da zamrzne,
Zrenjanin je zavejan do grla,
Tu se spaslo, sta se spasti moze,
Krenula je nova vejavica,
Da zaveje sve sto joj je usput,
Svu Srbiju, Feketić najviše.
Tu ti skoči Vučić Aleksandre,
Te razdvoji šake spasilačke,
Te dohvati lopatu za ugalj,
Te polete Feketiću ravnom,
Vojsku sklanja, decu sam spasava.
Za njim stiže Đokoviću Nole,
Rekete je na stopala vez'o,
Trči Nole kano vjetar britki,
Da razveje što je zavejano,
Što bekhendom, što forhendom silnim,
Srbija se feketit' ne može!"
angie01 angie01 21:22 01.02.2014

Re: Upravo stiglo :)

Te dohvati lopatu


zar nije toma ipak veci strucnjak za lopatu?!
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 09:14 02.02.2014

Re: Upravo stiglo :)

Zaista, šta čeka predsednik, sve će ih PPV pospašavati.
mirelarado mirelarado 14:18 02.02.2014

Re: Upravo stiglo :)

Vojislav Stojković
Zaista, šta čeka predsednik, sve će ih PPV pospašavati.


Мора да је залутао у завејаним шумадијским врлетима...
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 14:26 02.02.2014

Re: Upravo stiglo :)

... dok je sa Prvom Damom brao pečurke i trave, one za čišćenje duše.

Черевићан Черевићан 00:09 02.02.2014

семпер идем

читам ево, слуђен Народ,
неупућен,где ,пита се:
- откуд новци за Изборе ?
- ма може се,јер имасе

(сВрха,озго,наслућујем гласе)
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 09:12 02.02.2014

Re: семпер идем

Tačno, g.Čer, menjamo ih na izborima, a oni uvek isti na vlasti.
hajkula1 hajkula1 00:59 02.02.2014

Jao, pao


PPV vežba padanje.

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 09:18 02.02.2014

Re: Jao, pao

Samo da ne bude ko sa feniksom.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana