Društvo| Politika| Život

Abrakadabra 2014

oscarkliper RSS / 20.02.2014. u 15:25

Priča počinje kada Hari na televiziji čuje da je ozloglašeni kriminalac Sirijus u zatvoru. Ili pobegao iz zatvora? Uf, ne znam baš... Ali, neko je u zatvoru! Elem, Hari brzo kupuje one čuvene čarobnjačke novine, Dnevni prorok, i usput saznaje da su u toku izbori za nastavničko veće Hogvortsa, ko će još biti uhapšen narednih dana, ali i koliko je dugačak čarobni štapić Lorda V, (Onog-čije-se-ime-ne-pominje).
Kada se Hari sreo sa svojim prijateljima Ronom i Hermionom, slučajno je čuo Ronove roditelje kako pričaju o Sirijusu i saznao da je on bio prijatelj Onog-čije-se-ime-ne-pominje. Pošto Lord V. nije želeo da se zna mnogo o njegovoj mračnoj prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, bacio je čini na patuljke slovopisače u Dnevnom proroku i Čarobnoj televiziji i za njih je najbolji bio jedino Onaj-čije-se-ime-ne-pominje. Od velike pomoći Lordu V. bili su i dementori, visoka stvorenja u crnim ogrtačima koja lebde i pojavljuju se u velikom broju uglavnom pred izbore za nastavničko veće Hogvortsa.
Kada je počeo Školski turnir u kvidiču, čarobnjačkom sportu, Hari je pao sa svoje metle jer su dementori učinili da se onesvesti. Ali, spasili su ga neki profesori, dobio je i novu metlu, Vatrenu strelu, pa je njegov tim pobedio na Školskom turniru. To je razbesnelo Onog-čije-se-ime-ne-pominje.
Tu se, dalje, dešava svašta nešto, abrakadabra, ali bitno je da će se saznati ko je izdao porodicu Poter! To je bio Crvorep, prijatelj Harijevih roditelja, čarobnjak čija je sposobnost pretvaranje u pacova. Kasnije je prešao u službu Lorda V. E, obrt je da Sirijus zapravo i nije pravi krivac. Kada je shvatio šta je uradio Crvorep, hteo je da ga gadno urekne, ali je pacovčina iscenirala sopstvenu smrt, začarala sve svedoke i pobegla svom gospodaru, Lordu V.
A, da. Sirius je naplatio od Ministarstva magije masnu odštetu za pretrpljeni duševni bol. Izbori za nastavničko veće čarobnjačke škole Hogvorts održani su u fer i demokratskoj atmosferi, zašta je, javili su Dnevni prorok i Čarobna televizija, zaslužan Onaj-čije-se-ime-ne-pominje!
Kratak prikaz knjige Hari Poter i zatvorenik iz Askabana napisan je na zahtev osnovaca pošto ih mrzi da čitaju, a spremaju se za republičko takmičenje iz savremene književnosti za decu...



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

hajkula1 hajkula1 20:33 20.02.2014

...



Nemam reči.

Meni ovo liči na medveđu uslugu.
Negativan taster?
fantomatsicna fantomatsicna 12:12 21.02.2014

Hhaahah

Meni lici na predstojece izbore
oscarkliper oscarkliper 20:37 21.02.2014

Re: Hhaahah

Za fantomatsicnu 5 bambija!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana