Društvo| Kultura| Moj grad| Politika| Zabava

PAZNJA IGOR BRAKUS - GP ‘’JESTE SVEjeDNO’’ – potpis podrške!

Aleksandar Todorovic Bekan RSS / 23.02.2014. u 22:47

SREDA 26. FEBRUAR
SREDA 26. FEBRUAR
Pozivamo Vas na prikupljanje potpisa za izbornu listu GP ''JESTE SVEjeDNO'' – Igor Brakus. 
BRAKUS ZA GRADONACELNIKA
BRAKUS ZA GRADONACELNIKA

PAZNJA PAZNJA - ZA JOS 350 POTPISA JE TRAZNJA!
 
752 je do sada ukupno prikupljeno potpisa, zakljucno sa danasnjim danom. To znaci da nam fali jos oko 350.
 
Staklenac od 12 do 20
Staklenac od 12 do 20
Novo potpisivanje je zakazano:
 
PONOVO U STAKLENCU U SREDU 26. FEBRUARA!!!
DODJI I POTPISI SE!
DODJI I POTPISI SE!
 
Molimo sve koji do sada nisu dali potpis, a to zele da ne propuste SREDU!
 
Sve ostale molimo da sire dalje ovu informaciju, jer nam je to poslednji termin i sansa!
 
HVALA SVIMA KOJI STE DANAS BILI!
 
JESTE SVEjeDNO!

26. februara 2014.  možete da ostavite svoj potpis podrške na opštini Stari Grad, TC Staklenac, TOP DECK, Makedonska 5, drugi sprat!

 

 

Dajte podršku pozitivnom i drugačijem kulturnom Beogradu. Kreativnim, obrazovanim, nasmejanim ljudima koji svojim kvalitetnim humorom, dovitljivoštu i vedrinom decenijama odolevaju sumornosti. Građanski pokret ''JESTE SVEjeDNO'' može sigurno da obeća mnogo toga i da ne ispuni. Ne radi se o grupi političara već umetnika, muzičara, glumaca, radijskih, medijskih ličnosti koji žele da svoju perspektivu Beograda podele sa Vama. 

 

Vaša podrška građanskom pokretu kao i gradu u kome živimo je najvažnija od svega. Beograd  je sigurno zaslužio bolje. Za sada možemo da Vam obećamo osmeh i pozitivnu energiju.  Do sada je sakupljeno 554 potpisa, potrebno je sakupiti  još 556 potpisa.  Ne budite mrzovoljni, pokrenite se. Očekujemo Vas, ne budite lenji i povedite i svoje prijatelje.

 

Poslušajte himnu:

http://www.youtube.com/watch?v=LKhnTn7p48g&feature=youtu.be

 

Za više informacija pogledajte: https://www.facebook.com/pages/Gradjanski-pokret-jeste-svejedno/574836609273933

http://www.jestesvejedno.org

KAD POTPIŠEŠ E ONDA LAJKUJ!

NE OKLEVAJ, NE BUDI LENJ, DODJI I POTPIŠI SE, 26. FEBRUAR JE TAJ DAN!

PODRŽI IGORA BRAKUSA ZA GRADONAČELNIKA BEOGRADA I GP "JESTE SVEjeDNO"

I mi Brakusa za trku imamo. Vreme je za kulturu.

GP ''JESTE SVEjeDNO''

 

PROGRAM GRADJANSKOG POKRETA „JESTE SVEjeDNO“

- JESTE SVEjeDNO je gradjanska, a ne politička inicijativa. Okuplja sve one kojima je stalo da žive u normalnoj i uredjenoj državi. Bazirana je na uspostavljanju i očuvanju kulturnih vrednosti, gde se kulturom ne podrazumevaju samo oblici umetničkog izražavanja, već i kultura komunukacije, kultura stanovanja, kultura različitosti i tolerancije i kultura svakodnevice.
- U našoj kampanji neće biti velikih reči, nećemo se baviti Kosovom i Evropskom unijom. JESTE SVEjeDNO je beogradska inicijativa i svoj smisao vidi u drastičnom poboljšanju uslova života u Beogradu i u redefinisanju pojma kulture u našem gradu. Naš program, naš krajnji cilj ili „područje borbe“, kako bi to marksisti rekli, je Beograd. Umorni od krupnih reči naših političara, megalomanskih ideja i potrošenih fraza, želimo da se pozabavimo stotinama malih stvari koje doprinose konkretnom boljitku Beogradjana. Za nas Evropska unija počinje u Mladenovcu, a završava se u Zemun-polju. Mi ne želimo da čekamo na franšizu evropskih vrednosti. Želimo da najviši kvalitet života, gradjanska prava, slobode, ali i obaveze i odgovornosti , uspostavimo sada i ovde.
- Verujemo da je Beograd otvoreni grad i ponosni smo na njegovu etničku, versku i svaku drugu raznolikost. Želimo da promovišemo duh Beograda kojeg, kao svoj grad, podjednako osećaju Srbi, Hrvati, Romi, Madjari, pravoslavci, muslimani, jevreji, osobe homoseksualnog ili heteroseksualnog opredeljenja, jednom rečju, svi oni koji različitost prihvataju kao vrednost, a ne kao uzrok problema i konflikata.
- Zalažemo se za drastičnu promenu modela funkcionisanja institucija kulture u Beogradu kojom bi se otvorile na desetine novih pozorišnih, plesnih i alternativnih scena. Verujemo u ideje, a ne u institucije. Zanima nas ulaganje u obnovu i izgradnju muzeja i formiranje fondova za otkup umetničkih dela izuzetne vrednosti.
- Zalažemo se za uvodjenje poreza na kič i šund i drastične kazne za svaki oblik ispoljavanja primitivizma i netolerancije, bez obzira da li je ispoljen na ulici, u štampanim ili elektronskim medijima.
- Želimo da Beograd, razapet izmedju splavova i klabinga, iznova vrati svoj duh rock and rolla, duh mladosti, pobune i mišljenja svojom glavom. Hoćemo da Beograd bude primer ravnomernog razvoja koji bi, jednom, mogao da posluži kao primer decentralizacije Srbije. Podjednako nas zanimaju uslovi života, kulturna ponuda i kapitalne investicije u svakom delu grada. Zanima nas povratak bioskopa, promocija zdravog života, izgradnja biciklističkih i trim staza i parkova, uredjenje priobalja, fasada i ulica. Hoćemo da uspostavimo redovne rečne linije gradskog saobraćaja i Beograd izvedemo na reke. Želimo da Beogradjane oslobodimo iz logora šoping-molova i pomognemo im da iznova uživaju u svom gradu.
- Verujemo u pravo svih gradjana na dostupnost novih i informacionih tehnologija. Zahtevamo instaliranje baznih stanica koje bi omogućile besplatan internet na teritoriji grada.
- Posebnu pažnju poklanjamo starijim sugradjanima i njihovim potrebama, kao i potrebama invalida, slabovidim i gluvim osobama, osobama sa posebnim potrebama i svima onima kojima je pomoć potrebna, a za koje možemo da učinimo mnogo učinivši da njihov grad postane dostupniji i otvoreniji ka svima onima koji u njemu žive.
- Naš Beograd je grad trudnica i dece, grad u kome će mlade majke i njihovo potomstvo imati besplatnu zdravstvenu zaštitu i svaku vrstu saveta i podrške. Zahtevamo isplaćivanje novčane nadoknade svim trudnicama, bile one zaposlene ili ne, u vreme porodiljskog bolovanja.
- Želimo da grad Beograd snosi troškove vantelesne oplodnje za sve one parove koji na ovaj način pokušavaju da postanu roditelji, kao i da broj tih pokušaja ne bude ograničen.
- Zalažemo se za drastično smanjenje gradske administracije, skraćenje svih birokratskih procedura, ukidanje opštinskih i gradskih taksi za izdavanje neophodnih dokumenata.
- Želimo da oni koji vode Beograd žive životom Beogradjana i znaju svakodnevne probleme sa kojima se gradjani susreću. Zahtevamo raspuštanje partijskih i tajkunskih feuda u javnim preduzećima, prodaju voznog parka Skupštine grada Beograda, opština i svih javnih preduzeća kojima službena vozila nisu neophodna.
- Zalažemo se za strože antikorupcijske zakone i detaljan popis imovine svih gradskih činovnika u trenutku dolaska i odlaska sa vlasti.

- Sa partijama na vlasti i u opoziciji nećemo ulaziti ni u kakve koalicije i saveze, niti potpisivati „istorijska pomirenja“. Da svi oni nisu obesmislili politički sistem u Srbiji, držeći nas kao taoce u svojim igrama vlasti, gradjanski pokret JESTE SVEjeDNO ne bi imao razloga da postoji.

Atačmenti



Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 11:01 24.02.2014

TOOOOO

BRAVO za trim staze da mogu da šetam tamo mesto da šetam po gradu i maltretiram prolaznike. 1 dinar na trim staze = 3 dinara u zdravstvo, pa neka besposličari šetaju tamo da ne troše vreme po domovima zdravlja. Jeeeeeeeeeeeeee. Još ako je trim staza oko Beograda gde ćeš bolje decentralizacije

Bravo za duh bunta, organizovanje najmanje 3 pobunea nedeljno, to je moderno ime za protest. Ne Ukraina edišn nego neki pacifikovani. Lokacija: trim stejdž.

BRAVO za brigu o penzosima, izvešćemo ih na trim stejdž pa ako se vrate, vrate. a trim oko beograda pa neka obiđu 50km da se prisete kako im je bilo kad su bili mladi :) bolje da šetaju nego da zauzimaju mesto po domovima zdravlja i gsp

Bravo za jednak osećaj svih. Isključite vodu na 5 dana i svi će jednako da se osećaju. Jeeeeeeeeeee :)

Bravo za besplatan internet, pozitivno utičete na komšijske odnose i pasvorde, jeeeeeeeee!

Bravo za raspuštanje partijskih feuda i prodaju vozila. ubuduće će se sednice i odbori održavati na trgu Branka Radičevića/Parku prijateljstva u ime decentralizacije i provere ispravnosti prevoza do i sa trga a ima i par kafana blizu gde će se organizovati poslanički klubovi i druženja. Letnja lokacija Taš.
angie01 angie01 11:22 24.02.2014

Re: TOOOOO



cudno, da niko nije zainteresovan za ponudjeno!
ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 12:57 24.02.2014

Re: TOOOOO

šalim se, nisam mislio da ih vređam, uopšte. Ako su se našli uvređenim, obrisaću. Nikakav problem.

Mada možemo da osnujemo udruženje za zaštitu nezainteresovanih a ponuđeno ako nastaviš sa takvim terorisanjem. Pare delimo
Jukie Jukie 13:15 25.02.2014

Fino

E ovo je program koji čovek može da razume i za njega glasa, a ne onaj Radulovićev :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana