Politika| Život

ALO BRE, OLOŠU!

oscarkliper RSS / 24.02.2014. u 19:35

opušteno...
opušteno...
Dragi moji, da li znate da će uskoro izbori? Naravno da znate. Ko ne bi znao kada nas svakodnevno polivaju gradovima na vodi i čardacima ni na nebu ni na zemlji! Kako ne bismo znali kad samo što nas ne pogaze crne aždaje tamnih stakala i veselo trepćućih plavo crvenih svetala koje mahnitaju srpskim drumovima! Da li se može zaboraviti kad nam i za plivanje govore da je borba protiv utapanja! Ali, mnogi od vas ne znaju da su 6.aprila izbori u Mađarskoj. Kakve to veze ima sa našim gospodarima političkog neba, pitate se? Ima, dragi moji, jer je prema podacima madjarske Nacionalne kancelarije za izbore, do sada registrovano 22.000 dvojnih mađarskih državljana iz Srbije, a procenjuju da će do izbora biti više od 30 hiljada. Znate šta to znači? Da je upravo toliko ljudi uzelo pasoš susedne države jer im je pun ... fišek ovog siromaštva, beznađa i blata u kojem živimo. Proteklih meseci nije mi se desilo da odem kod nekoga u goste, a da se ne razgovara o odlasku iz Srbije. Jedni razmišljaju o tome, drugi prikupljaju dokumenta za dvojna državljanstva, treći uče norveški, a neki se bogami već pakuju za polazak . Ostali nemo gledaju u televizor odakle ih bombarduju slike tučnjave sa policijom u okolnim zemljama i srpskih političara koji obećavaju bolje sutra baš isto kao i pre dve, četiri, šest i više godina. Iste one njuške koje već godinama piju kafu u skupštinskom restoranu za 11 dinara i za tričavih nekoliko hiljada evra rade važan državni posao. Pardon, kafa je poskupela na 15 dinara, ali su oni ostali bagra. I buljimo tako u ekran i ništa! Ništa, jer nas je zahvatila kolektivna apatija. Ništa, jer nemamo izbora. Imamo samo floskule i demagogiju. Svih od reda.
I sad, to me dovodi do pomoćnika gradonačelnika Novog Sada, Miroja Jovanovića, koga su baš onako iznervirale kolege koalicioni partneri u "Parking servisu". Čovek je samo hteo da pita zbog čega pauk odnosi komšiji auto iz blata pred zgradom koje se nikako ne može u ovom XXI veku nazvati zelenom površinom. I znate šta? Otresli su ga ko slinu svi, od vozača do "šefića" kao što je napisao gde drugde nego na tviteru. Rekao je on na "tim društvenim mrežama" i da će im je..ti mater svim svojim pravničkim znanjem. E sad, da li zbog povređene sujete ili iskrene zabrinutosti za sudbinu malog čoveka, reče im - ALO BRE, OLOŠU!


http://www.24sata.rs/novi-sad/vesti/vest/pomocnik-gradonacelnika-novog-sada-na-tviteru-psuje-parking-servis-alo-bre-olosu/126496.phtml

Auuuuuuu, al' im je rekao... Ja ne bih smeo...

AtačmentiKomentari (20)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

godec godec 19:59 24.02.2014

Blato u travi

Čovek je samo hteo da pita zbog čega pauk odnosi komšiji auto iz blata pred zgradom koje se nikako ne može u ovom XXI veku nazvati zelenom površinom.


Naravno da nema trave kad čovek na travnjaku parkira auto i od trave napravi blato. Umesto da podrži gradske službenike pomoćnik gradonačelnika prosipa jeftinu demagogiju.
oscarkliper oscarkliper 20:44 24.02.2014

Re: Blato u travi

To je tačno, ali sasvim druga tema. Pomoćnik gradonačelnika je takođe gradski službenik, pa tu očigledno j... lud zbunjenog. Izbori su, sve je dozvoljeno. A demagogija pršti na sve strane...
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 19:55 25.02.2014

Re: Blato u travi

ovo može reći samo neko ko ne poznaje građevinsko kršinarstvo po NS-u. ja lično zameram ovom građaninu što se nije pofajtao verbalno na licu mesta. pauk po NS-u može doći totalno po slobodnoj sudijskoj proceni i dešaltovati te, uz masnu kaznu. ja izbegavam ovu vrstu neprijatnosti prostim plaćanjem globe parkinga na označenim mestima... ali recimo, ako imate posla u centru, recimo kod Socijalnog, ima opisanih krš mesta za parkiranje, nedovršenih pločnika i kolovoza, što ako si u fazonu da staneš tu možeš biti svestan rizika da ćeš dospeti u navedenu situaciju. meni su posebni hit saobraćajni panduri koji samo vrebaju da uvale kaznu. lično sam prisustvovao sceni gde gari u džipu garii stotku po Bulevaru Evrope, onda ga saobraćajci startuju. gari vadi nešto kroz prozor, verovatno debe-značku, i nastavlja svoje divljanje najmirnije par sekundi nakon. ova mala raja služi za brijanje, mož da drči do mile volje posle. that's Serbia XXI, learn to live with it, and hope for aforementioned exodus.
godec godec 22:40 25.02.2014

Re: Blato u travi

ovo može reći samo neko ko ne poznaje građevinsko kršinarstvo po NS-u.


Netačno, upravo je obrnuto. Ovo može reći samo neko ko nije pročitao tekst.

"Vozač pauka mi je rekao da je to naložila inspekcija. Ja mu rekao da pozove inspektora da se vrati da vidim ko to nalaže maltretiranje građana koji se parkiraju ispred svoje zgrade. On me pogledao i rekao "Šta ja imam sa tobom?""

INSPEKCIJA JE NALOŽILA odnošenje automobila. Institucije pokušavaju da rade svoj posao. Ako je išta skandalozno u ovom slučaju je očekivanje partijskog i gradskog činovničića da može da daje naređenja vozaču pauka?! Još se usuđuje da naziva ološem gradske službenike koji sprovode naloge inspekcije. Još skandaloznija je reakcija blogera ovde i naziv ovog posta.
oscarkliper oscarkliper 06:52 26.02.2014

Re: Blato u travi

Naslov je citat dotičnog gospodina, ali sjajno odražava mišljenje onih koji se ne mogu ubrojati u glasačku mašineriju. A skandalozno je to što nema reakcije. I ovde uopšte nije reč o parkingu i blatu ispred zgrade, već o mentalnom zagađenju i kaljuzi u državi...
godec godec 18:37 26.02.2014

Re: Blato u travi

oscarkliper
Naslov je citat dotičnog gospodina, ali sjajno odražava mišljenje onih koji se ne mogu ubrojati u glasačku mašineriju. A skandalozno je to što nema reakcije. I ovde uopšte nije reč o parkingu i blatu ispred zgrade, već o mentalnom zagađenju i kaljuzi u državi...


Ma nemoj. Citat dotičnog gospodina. Nije nego. A ti si bio prinuđen da napišeš pozitivan tekst o partijskom činovničiću i istakneš da je on vozača pauka koji pošteno radi svoj posao sprovodeći nalog inspekcije nazvao ološem. Malo ti je to bilo već si vozača pauka iskoristio da ilustruješ mentalno zagađenje i kaljugu u državi.

Molim te da ubuduće povedeš računa o tome šta pišeš. Ukoliko se ponovi ovakvo pisanje predložiću da ti se oduzme autorska opcija.
inco inco 18:56 26.02.2014

Re: Blato u travi

Huh, ja razumeo post kao kritiku bahatog funkcionerčića a ne kao napad na Parking Servis Zašto bi neko kačio fiKsalni iz skupštinskog restorana ak' hoće da opljune po Spajdermenima a ne funkcionerskoj žgadiji?

Mož' biti i da sam učitao svoje mišljenje u tekst... Tek smatram da ovog zamenika treba malo k'o vola u kupusu, ak' me razumete. Dobra reč tu više ne pomaže jer se stoka ne kroti rečima...
oscarkliper oscarkliper 21:17 26.02.2014

Re: Blato u travi

Vi očigledno niste razumeli šta sam hteo da kažem. Tekst je upravo suprotan pozitivnom o "partijskom činovničiću", a link je tu tek da one koji nisu iz Novog Sada uputi o čemu se radi. Dakle, ako Vi mislite da vozač pauka ilustruje mentalno zagađenje, čitate površno i ostrašćeno. I molim Vas da ne pretite, jer sam na to posebno alergičan. Genetski sam predisponiran da baš kada mi prete pišem ono što mislim, a Vi predlažite šta god hoćete!

Srdačan pozdrav.
oscarkliper oscarkliper 21:19 26.02.2014

Re: Blato u travi

Bravo, majstore! Nisi učitao, nego pročitao!
Filip Mladenović Filip Mladenović 21:59 24.02.2014

Opis situacije:

Pročitah pre neki dan u dnevnim novinama, ne sećam se kojim, sjajan aforizam:

KAD BI SRBI MANJE BLENULI U TV, A VIŠE ČITALI, ZNALI BI ŠTA IM SE PIŠE!
hajkula1 hajkula1 23:07 24.02.2014

Re: Opis situacije:

Filip Mladenović
Pročitah pre neki dan u dnevnim novinama, ne sećam se kojim, sjajan aforizam:

KAD BI SRBI MANJE BLENULI U TV, A VIŠE ČITALI, ZNALI BI ŠTA IM SE PIŠE!Koja korist što znam, sem što se duplo nerviram, unapred i onda kada me snađe?
oscarkliper oscarkliper 06:47 25.02.2014

Re: Opis situacije:

mada, nije smešno...
hajkula1 hajkula1 23:09 24.02.2014

Znam gde ću na kafu


Mariopan, sledeći put idemo ovde na kafu
Pardon, kafa je poskupela na 15 dinara...


aleksandarkarisik aleksandarkarisik 08:22 25.02.2014

Što ono rekli...

...Nemci se hvale da će sledeće godine živeti bolje nego ove. A mi već sada živimo bolje nego što ćemo živeti sledeće.
Kraja Kraja 14:13 25.02.2014

...sem sto...

...iza imuniteta sakriveni voze pijani, vrse krivicna i kojekakva dela, pljackaju sopstvenu drzavu, vidim da ne placaju ni pdv...
...moze li neko da mi objasni kojim cudom su izuzeti...
...nisu im dovoljne plate, dzaba hrana, dnevnice, nadoknade za gorivo, placeni hoteli, mirovanje radnog mesta sa kog su otisli, poseban obracun penzije...???
...gledaju li oni tv, da li su culi za ukrajinu...????
uros_vozdovac uros_vozdovac 18:05 25.02.2014

Što reče neko na Tviteru

kad kod nas bude Kijev, vi idite u Skupštinu, Vladu, URS, a ja ću u Telekom Srbija
hajkula1 hajkula1 18:33 25.02.2014

Re: Što reče neko na Tviteru

uros_vozdovac
kad kod nas bude Kijev, vi idite u Skupštinu, Vladu, URS, a ja ću u Telekom SrbijaBez rušenja. Samo se useljavamo, brzo i efikasno. Uz pomoć agencija za naplatu dugova. Legitimno.


Unfeeeee!?

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 19:37 25.02.2014

puni shotgun

pa, kada ste vi Vojvođani zentare, umesto da reagujete u situaciji, vi se posle nešto žalite. moja NS žena definiše to kao da ste vi superkulturiška, dok smo mi Šumadinjci primitivna sirovina pa umemo da reagujemo tako...

BG touch
bolid1 bolid1 20:55 25.02.2014

Re: puni shotgun

moja NS žena definiše to kao da ste vi superkulturiška, dok smo mi Šumadinjci primitivna sirovina pa umemo da reagujemo tako...
Ima tu nesto, od bivse NS drage i bivse NS/SU drage mi je nekoliko puta receno da ne mogu tako, a samo hocu da sedim u vagonu u kom' ima grejanje, a cika kondukter je rekao da mora da se ide u drugi...na kraju, ja ostanem, ona pored mene crveni, a ostatak ode da se mrzne...
oscarkliper oscarkliper 06:54 26.02.2014

Re: puni shotgun

U Vojvodini najmanje Vojvođana. Počev od mene!

Arhiva