Gradjanske inicijative| Kultura| Moj grad| Politika| Zabava

IGOR BRAKUS I GRADJANSKI POKRET "JESTE SVEjeDNO"

Aleksandar Todorovic Bekan RSS / 28.02.2014. u 02:22

Toliko puta su glasani isti, to nije slucaj na nasoj listi!

ZAPAMTITE TO IME!
ZAPAMTITE TO IME!
 

 

 

 

 

 

 Uspeli smo, zahvaljujuću svima vama...idemo do kraja, jer, JESTE SVEjeDNO !!!

 

GRADJANSKI POKRET "JESTE SVEjeDNO" uspesno je presao pocetni nivo igrice koja se zove: Gradski izbori Republike Srbije 16. marta 2014. godine. Cestitamo sami sebi, a mozete i vi nama jer JESTE SVEjeDNO! — with Igor Brakus 

 

Igor Brakus

PROGRAM GRADJANSKOG POKRETA „JESTE SVEjeDNO“

- JESTE SVEjeDNO je gradjanska, a ne politička inicijativa. Okuplja sve one kojima je stalo da žive u normalnoj i uredjenoj državi. Bazirana je na uspostavljanju i očuvanju kulturnih vrednosti, gde se kulturom ne podrazumevaju samo oblici umetničkog izražavanja, već i kultura komunukacije, kultura stanovanja, kultura različitosti i tolerancije i kultura svakodnevice.
- U našoj kampanji neće biti velikih reči, nećemo se baviti Kosovom i Evropskom unijom. JESTE SVEjeDNO je beogradska inicijativa i svoj smisao vidi u drastičnom poboljšanju uslova života u Beogradu i u redefinisanju pojma kulture u našem gradu. Naš program, naš krajnji cilj ili „područje borbe“, kako bi to marksisti rekli, je Beograd. Umorni od krupnih reči naših političara, megalomanskih ideja i potrošenih fraza, želimo da se pozabavimo stotinama malih stvari koje doprinose konkretnom boljitku Beogradjana. Za nas Evropska unija počinje u Mladenovcu, a završava se u Zemun-polju. Mi ne želimo da čekamo na franšizu evropskih vrednosti. Želimo da najviši kvalitet života, gradjanska prava, slobode, ali i obaveze i odgovornosti , uspostavimo sada i ovde.
- Verujemo da je Beograd otvoreni grad i ponosni smo na njegovu etničku, versku i svaku drugu raznolikost. Želimo da promovišemo duh Beograda kojeg, kao svoj grad, podjednako osećaju Srbi, Hrvati, Romi, Madjari, pravoslavci, muslimani, jevreji, osobe homoseksualnog ili heteroseksualnog opredeljenja, jednom rečju, svi oni koji različitost prihvataju kao vrednost, a ne kao uzrok problema i konflikata.
- Zalažemo se za drastičnu promenu modela funkcionisanja institucija kulture u Beogradu kojom bi se otvorile na desetine novih pozorišnih, plesnih i alternativnih scena. Verujemo u ideje, a ne u institucije. Zanima nas ulaganje u obnovu i izgradnju muzeja i formiranje fondova za otkup umetničkih dela izuzetne vrednosti.
- Zalažemo se za uvodjenje poreza na kič i šund i drastične kazne za svaki oblik ispoljavanja primitivizma i netolerancije, bez obzira da li je ispoljen na ulici, u štampanim ili elektronskim medijima.
- Želimo da Beograd, razapet izmedju splavova i klabinga, iznova vrati svoj duh rock and rolla, duh mladosti, pobune i mišljenja svojom glavom. Hoćemo da Beograd bude primer ravnomernog razvoja koji bi, jednom, mogao da posluži kao primer decentralizacije Srbije. Podjednako nas zanimaju uslovi života, kulturna ponuda i kapitalne investicije u svakom delu grada. Zanima nas povratak bioskopa, promocija zdravog života, izgradnja biciklističkih i trim staza i parkova, uredjenje priobalja, fasada i ulica. Hoćemo da uspostavimo redovne rečne linije gradskog saobraćaja i Beograd izvedemo na reke. Želimo da Beogradjane oslobodimo iz logora šoping-molova i pomognemo im da iznova uživaju u svom gradu.
- Verujemo u pravo svih gradjana na dostupnost novih i informacionih tehnologija. Zahtevamo instaliranje baznih stanica koje bi omogućile besplatan internet na teritoriji grada.
- Posebnu pažnju poklanjamo starijim sugradjanima i njihovim potrebama, kao i potrebama invalida, slabovidim i gluvim osobama, osobama sa posebnim potrebama i svima onima kojima je pomoć potrebna, a za koje možemo da učinimo mnogo učinivši da njihov grad postane dostupniji i otvoreniji ka svima onima koji u njemu žive.
- Naš Beograd je grad trudnica i dece, grad u kome će mlade majke i njihovo potomstvo imati besplatnu zdravstvenu zaštitu i svaku vrstu saveta i podrške. Zahtevamo isplaćivanje novčane nadoknade svim trudnicama, bile one zaposlene ili ne, u vreme porodiljskog bolovanja.
- Želimo da grad Beograd snosi troškove vantelesne oplodnje za sve one parove koji na ovaj način pokušavaju da postanu roditelji, kao i da broj tih pokušaja ne bude ograničen.
- Zalažemo se za drastično smanjenje gradske administracije, skraćenje svih birokratskih procedura, ukidanje opštinskih i gradskih taksi za izdavanje neophodnih dokumenata.
- Želimo da oni koji vode Beograd žive životom Beogradjana i znaju svakodnevne probleme sa kojima se gradjani susreću. Zahtevamo raspuštanje partijskih i tajkunskih feuda u javnim preduzećima, prodaju voznog parka Skupštine grada Beograda, opština i svih javnih preduzeća kojima službena vozila nisu neophodna.
- Zalažemo se za strože antikorupcijske zakone i detaljan popis imovine svih gradskih činovnika u trenutku dolaska i odlaska sa vlasti.

- Sa partijama na vlasti i u opoziciji nećemo ulaziti ni u kakve koalicije i saveze, niti potpisivati „istorijska pomirenja“. Da svi oni nisu obesmislili politički sistem u Srbiji, držeći nas kao taoce u svojim igrama vlasti, gradjanski pokret JESTE SVEjeDNO ne bi imao razloga da postoji.
 
 
PODRŽI IGORA BRAKUSA ZA GRADONAČELNIKA BEOGRADA I GP "JESTE SVEjeDNO" 

 

I mi Brakusa za trku imamo. Vreme je za kulturu.

 

GP ''JESTE SVEjeDNO''

 

Poslušajte Pokretacku himnu GP JESTE SVEjeDNO:

http://www.youtube.com/watch?v=LKhnTn7p48g&feature=youtu.be

POKRETACKA HIMNA

 

Ref:

Sve je Dno, svejedno je,

ko ce da pobedi, a ko ne,

nasa je sansa jer smo mi,

stvarno najbolji

I najgori!

 

 

Mi nismo pokret ad hok,

mi nismo jedini sto vole rok,

voleti svoj grad to nije hir,

kad volis srcem daje ti mir!

 

Ref:

Sve je Dno, svejedno je,

ko ce da pobedi, a ko ne,

nasa je sansa jer smo mi,

stvarno najbolji

I najgori!

 

 

Nasa je snaga da budemo hit,

mi smo realni mi nismo mit,

toliko puta su glasani isti

to nije slucaj na nasoj listi!

 

Ref:

Sve je Dno, svejedno je,

ko ce da pobedi, a ko ne,

nasa je sansa jer smo mi,

stvarno najbolji

I najgori!

 

 

 Za više informacija pogledajte: https://www.facebook.com/pages/Gradjanski-pokret-jeste-svejedno/574836609273933

http://www.jestesvejedno.org

AtačmentiKomentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

ulicno_pojacanje ulicno_pojacanje 07:48 28.02.2014

pic or didnt happen :)

kamere mediji mlade pohotne promoterke itd :)
StEtOc|nA StEtOc|nA 21:38 28.02.2014

Brakus može da uđe u skupštinu

samo ako se kandiduje protiv Kokija... a i to je frka
Jukie Jukie 19:00 01.03.2014

Baš lepo

Sad imam zašto da idem na glasanje

Samo da ne bude oluja ili ledena kiša pa da ostanem kući, ili lepo vreme pa da idem na piknik
Hmm... teško je definisati odgovarajuće vremenske uslove...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana