Budućnost| Društvo| Reč i slika

Saga o jednoj kučki – Biljana Srbljanović

nurudin RSS / 20.03.2014. u 21:47

 

 biljana_srbljanovic_692223975.jpg&size=original

Вучицу хватају у челичне замке

Разапете од видика до видика

 

Скидају јој с њушке златну образину

И чупају тајну траву

Између бедара

 

Хушкају на њу везану

Псе трагаче и бушиветре

Да је обешчасте

 

Секу је на комаде

И остављају

Клештима лешинаркама

 

Вучица одсеченим језиком захвата

Живу воду из чељусти облака

И себе поново саставља

 

 

 

Васко Попа

 

 

 Након објављеног патетичног писма интелектуалке-новинарке (коју интелект није спречио да јавно изнесе своју интиму – кога је то уопште и занимало?), а испровоцирано твитом Биљане Србљановић, СрБадија је кренула у још једну хајку усмерену против драмске списатељице. Привремено залеђени лавеж као да је одједном раскрављен, и започела је још једна свеопшта хајка разноразних хајкача са полним удом на рамену. Да не препричавам гомилу увреда које су након писма – већини људи непознате новинарке – од стране душебрижника упућене на адресу Биљане Србљановић – о тога како би јој маму мамину, до разноразних сексуалних фантазија које би баш са Биљаном материјализовали, само да им је она ту негде при руци (у истину, неке фантазије могу да реализују и без Биљане, само са десницом руком, што су Биљани преко Твитера и објаснили).

Дакле, исти они мушкарци који су се забринули за увређену новинарку коју је муж насилник злостављао, без пардона су онанисали на Биљани, и буквално и у пренесеном значењу. И то се, наравно, подразумева – јер са кучком, каква је Биљана, и не може човек другачије, мора јој се скратити језик, или, ако не може да се скрати, онда бар да се функционално оспособи за блудње радње богоугодника којима то не раде жене или девојке, али би радо да им Биљана својим језиком испуни нечастиве жеље. Радо би у ту паклену Биљану утерали свог ђаваола. Да се присетимо повода који је инспирисао многе да утерају ђавола свога: новинарка која је самохрана мајка, која једва крпи крај са крајем, која је жртва породичног насиља, и којој је, такође, неки манијак развалио усну. Али, кога се то тиче? Очигледно никог.

Јасно је, кад год нађеш згодан повод ти Биљану попљуј. И, да – ни Биљана се на Твитеру није бавила самохраном мајком, нити жртвом породичног насиља, већ је прокоментарисала изглед новинарке која ради на телевизији са националном фреквенцијом, и која по свему судећи није изгледала пристојно за једну презентерку вести. Наравно, дотична новинарка је лепо искористила Биљанин твит, знајући да је реч о добитној комбинацији која ће је учинити познатом, написавши срцепарајуће писмо у којем је оптужила Биљану да не разуме суштину медија, да је безосећајна и неумесна (то је, наравно, све упаковано у ружичасту перверзију, да се власи не досете), скренувши пажњу да је Биљана безбрижна, лака и нежна а како она, из дана у дан, крвари у крви до колена. Онако успут, сасвим случајно, новинарка реча да је интелектуалка – шта год то значило.

Па, госпођо новинарко, и Александар Вучић ради дан-ноћ, не спава, не једе, прошао је кроз развод, женидбу, први је потпреседник Владе, континуирано се усавршава, путује, па опет изгледа пристојно. Зар не? Е, сад што нека СрБчад не знају шта је то иронија и сарказам, и што све схватају буквално и здраво за готово, није крива Биљана (не може она да држи лекције на Твитеру које је требало савладати још у средњој школи, поготову сад када јој је мама у болници, како наводи поуздани извор који је желео да остане анониман).

Биљана, у ствари, и јесте једна кучка, штавише школски пример кучке – еманциповане, отпуштене са ланца, која не жели да се повинује псећим и паланачким захтевима, која не дозвољава да је вежу, која лаје на све стране. Видите, она никада не би ћутала да јој послодавац два месеца не исплати плату коју је поштено зарадила. А новинарка ћути – јер она није кучка, већ интелектуалка која пристаје на понижавајући однос и услове које диктира њен послодавац.

Пошто је Биљана кучка, онда је најлакше да се оплете по кучки. Гладна и духовно бедна Српчад наједном заборављају на сопствене бриге и крећу да жвалаве о животу Србљановићке и њеном делу. Зло и наопако би било да је неко од њих потражио њене драме, па да о њима расправља. Без обзира што нису читали њена писанија, јер што би, постоје у Србији и паметнија посла од читања, свака залудна „баба Смиљана“ зна да је реч о антисрпски настројеној ауторки која пљује по Србадији, као што је пљунула и по новинарки-интелектуалки, и тиме прикупља награде по Европи, јер то је, из перспективе паланачког духа, једини  могући начин да успеш у „тој Јевропи“ која мрзи све што почиње на срБ..., а воли само СрБљановићку.

Шта заправо мучи „баба Смиљане“? Мучи их чињеница да се у драмама и твитовима Биљане Србљановић могу огледати, иако их нису читали, али су тако чуле (а, „баба Смиљане“ увек чују оно што им одговара). Ко је она да пише о нама, дошла из белог света? Е, па зато што је дошла из белог света у наш тамни вилајет и има права да пише о нама. Пише о болести једног друшта, не болести и поруге ради, већ исцељења ради. Али, кога исцелити када „баба Смиљане“ верују само у врачаре и разне матине-пророке који не нуде спасење већ лажну утеху и исцељење? Не знају „баба Смиљане" ни да ли су пошле ни да ли су дошле, а камоли где ће и куд ће. У испразности својих живота крећу да анализирају Биљану, да се позивају на морал, етику и естетику, да посматрају Србљановићку уздуж и попреко, јер не могу даље од свог носа да пребаце. Да ли Србљановићка ,,пије дрогу“ или ,,не пије“ – то је кључно питање, намерно испровоцирано и потцртано како би се обезвредила и обесмислила реч и дело Биљане Србљановић. Денуцирањем се дискредитују питања која поставља Биљана, а која указују на суштинске аномалије у нашем друштву. Бодлер, Рембо, Верлен, Леонардо, Мондиљани..., велики уметниц, али и ексцентрици – кучке, чудаци на свој начин, задужили су човечанство својом уметношћу. Разне тадашње европске „баба Смиљане“ бавиле су се њиховим животима – бавиле су се кометама, јер су за њихово ускогрудо мишење сви они били комете, које су једва могле да сагледају, а камоли да коментаришу.
Да ли се данас прича о „баба Смиљанама“ или о поменутим уметницима?

Нажалост, европски дух преболео је своје „баба Смиљане“, ми пошто каснимо у свему, тек треба да их преболимо. Али, наше бабе су некако жилаве, ми их одржавамо у животу, негујемо, чувамо, заливамо, смилујемо се кад је најмање потребно. Оне су наш бренд.

„Баба Смиљана“ за понети!

П. С.

Пуца Србљановићки штикла шта мисле неке „баба Смиљане“ о њој, али што је много, много је. Општа национална хистерија, о којој сам већ писао на блогу Србљановићка није гадура она је писац,демотивише сваког слободноумног човека, јер је неминовано да ако мислиш својом главом, ако ствараш и радиш без калупа и унапред утврђених и наметнутих образаца можеш да прођеш као Биљана – стигматизован и уваљан у кал, а можеш бити и линчован, само ако се укаже згодна прилика. Застрашујућа је порука коју разноразне ,,баба Смиљане“ и момци васпитавани на улици шаљу континуираним нападом на угледну списатељицу и професора Универзитета. Једноставно, не поседују сви људи снагу, истрајност и храброст, и често се повлаче пред насртајима медиокритета. Не може Биљана да се бори и осваја туђе слободе, а слобода се мора освајати, јер нам је нико неће дати. И, да, ово није блог о Биљани, ово је блог о нама самима, о нашим страховима, нашој неслободи, о потреби да спинујемо и конструишемо, да се прилагођавамо, чинимо уступке и компромисе ради лажне солидарности и сопствене немоћи. 

 

 Душан Благојевић

 Komentari (426)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Atomski mrav Atomski mrav 22:01 20.03.2014

Nije lepo...

b92_wen b92_wen 22:11 20.03.2014

Re: Nije lepo...

Nurudine, cenim tvoje tekstove. Međutim, u ovom slučaju se pitam da li ti gajiš posebnu vrstu idolopoklonstva prema spisateljici, pa si zbog toga malo izgubio moralne kriterijume i orijentire (bez obzira o kome se radi) ili imaš problem sa etikom.

Da li možeš da nam kažeš kakvo bi bilo tvoje mišljenje da su uloge u gornjem događaju zamenjene? Da li bi u tom slučaju branio osobu ili njen postupak?
nurudin nurudin 22:14 20.03.2014

Re: Nije lepo...

Atomski mrav
... komentarisati nečiji izgled, baš kao i u ovom slučaju:

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/394224/Volonterka-sa-Islanda-koju-je-izvredjala-funkcionerka-iz-Krusevca-Nije-lepo-da-vredjate-moj-izgled-oblacenje-i-poreklo

Kučka ili ne, nije lepo.Ко је рекао да је лепо?

И, овде се не ради о изгледу, већ о општем линчу.

П. С. И ко пита мене или Вас да ли имамо проблеме, да ли смо без пара, да ли само спавали, ко пита глумце да ли су имали породичну трагедију, мора да играју и да изгледају пристојно. То ти је у опису посла.

П. С. И није новинарка кучка, већ Биљана.
AlexDunja AlexDunja 22:21 20.03.2014

Re: Nije lepo...


Kučka ili ne, nije lepo.

e, pa sad.
novinarka nije volenterka sa islanda,
njen izgled prodaje njen proizvod.

i javna je ličnost, pojavljuje se na tv sa nacionalnom frekvencijom.
i trebalo bi da bude spremna na sve komentare,
pa i na srkazam, na modnom tvit blogu bs.
to što njoj poslodavac ne isplaćuje honorar pa ona ne može da polira zube
je pitanje za poslodavca, ne za biljanu.
Atomski mrav Atomski mrav 22:21 20.03.2014

Re: Nije lepo...

Ко је рекао да је лепо?

И, овде се не ради о изгледу, већ о општем линчу.

П. С. И ко пита мене или Вас да ли имамо проблеме, да ли смо без пара, да ли само спавали, ко пита глумце да ли су имали породичну трагедију, мора да играју и да изгледају пристојно. То ти је у опису посла.

П. С. И није новинарка кучка, већ Биљана.


Pa jes', šta je imala da se pravda ta novinarka, trebala je da otera Biljanu u pičku materinu. Mislim, tako bih ja uradio da mi neko kaže da izgledam kao govno.

P.S. Znam da se to tvoje "kučka" odnosi na Biljanu pa samo kažem da nije lepo to što je uradila i da to što je "kučka puštena s lanca" uopšte nije opravdanje. Ako već svi koji se pojavljuju na TV moraju da izgledaju pristojno (da li je ta novinarka izgledala nepristojono, btw?), valjda bi i jedna javna ličnost Biljaninog formata trebalo da se pristojno ponaša.
Atomski mrav Atomski mrav 22:35 20.03.2014

Re: Nije lepo...

e, pa sad.
novinarka nije volenterka sa islanda,
njen izgled prodaje njen proizvod.


A ja mislio da je reč (pisana i izrečena) najbitnija u novinarskoj profesiji.
AlexDunja AlexDunja 22:38 20.03.2014

Re: Nije lepo...


A ja mislio da je reč (pisana i izrečena) najbitnija u novinarskoj profesiji.

onda ne znaš mnogo o televiziji:)
sigurno gledaš pink
Atomski mrav Atomski mrav 22:40 20.03.2014

Re: Nije lepo...

sigurno gledaš pink


Kliknuo sam na "Obavesti moderatora" zbog ovoga!

Šalim se, nisam... ne gledam Pink, ali Biljana očigledno prati "fakin Pink".
AlexDunja AlexDunja 22:46 20.03.2014

Re: Nije lepo...


Šalim se, nisam... ne gledam Pink, ali Biljana očigledno prati "fakin Pink".

ma ok:) ja sam ispratila sve to na tviteru,
biljana je bila srkastična, kao i obično, mnogo jače je zalepila mnoge političare, ali se gospoja anonimna dopisnica iz kraljeva
dosetila kako da joj ime dospe u javnost,
obratila se putem fejzbuka biljani sa svojom tužnom
muž me tukao, a ja moram da školujem decu pričom...
i eto vesti tabloidima, i nade da se za njeno ime sazna
nurudin nurudin 22:48 20.03.2014

Re: Nije lepo...

b92_wen
Nurudine, cenim tvoje tekstove. Međutim, u ovom slučaju se pitam da li ti gajiš posebnu vrstu idolopoklonstva prema spisateljici, pa si zbog toga malo izgubio moralne kriterijume i orijentire (bez obzira o kome se radi) ili imaš problem sa etikom.

Da li možeš da nam kažeš kakvo bi bilo tvoje mišljenje da su uloge u gornjem događaju zamenjene? Da li bi u tom slučaju branio osobu ili njen postupak?


Не, не губим критеријуме, нити сам чак погледао тај спорни снимак, оно што сам видео у тој изборној ноћи био је Биљанин твит, и није реч о изгледу, већ о поводу који покреће хајку која ће, бојим се, свакако довести до линча Биљане Србљановић.
О укусима треба расправљати. (Никад не процењујем људе по изгледу, нити се бавим тиме. Биљана је прокоментарисала изглед НОВИНАРКЕ, дакле, занимања, а није се лично обрачунавала са њом.)
Са друге стране, Биљана је често иронична, и спрда се и на свој рачун.
predatortz predatortz 22:50 20.03.2014

Re: Nije lepo...

biljana je bila srkastična, kao i obično, mnogo jače je zalepila mnoge političare, ali se gospoja anonimna dopisnica iz kraljeva
dosetila kako da joj ime dospe u javnost,
obratila se putem fejzbuka biljani sa svojom tužnom
muž me tukao, a ja moram da školujem decu pričom...
i eto vesti tabloidima, i nade da se za njeno ime sazna
Ti kao da stanuješ u njenoj glavi, pa znaš jasno sve njene namere. A jadna Biki, naivno čeljade, natrčala k'o kec na desetku.
Uzgred, zar samo slavni i poznati imaju pravo da brane svoje dostojanstvo?
vishnja92 vishnja92 22:51 20.03.2014

Re: Nije lepo...

AlexDunja

Šalim se, nisam... ne gledam Pink, ali Biljana očigledno prati "fakin Pink".

ma ok:) ja sam ispratila sve to na tviteru,
biljana je bila srkastična, kao i obično, mnogo jače je zalepila mnoge političare, ali se gospoja anonimna dopisnica iz kraljeva
dosetila kako da joj ime dospe u javnost,
obratila se putem fejzbuka biljani sa svojom tužnom
muž me tukao, a ja moram da školujem decu pričom...
i eto vesti tabloidima, i nade da se za njeno ime sazna


malo mizoginije nikad nije na odmet.
Atomski mrav Atomski mrav 22:52 20.03.2014

Re: Nije lepo...

Kao što napisah dole, there is no such thing as bad publicity. A to i Biljana vrlo dobro zna.
b92_wen b92_wen 22:52 20.03.2014

Re: Nije lepo...

AlexDunja
muž me tukao, a ja moram da školujem decu pričom...


Ovo je nadaleko čuvena doslednost i principijelnost nekih od blogera. Na jednom blogu priče o rodnoj ravnopravnosti, protiv porodičnog nasilja, nasilja nad ženama i slično.

A na drugom: sprdnja sa nekim ko je nasilje doživeo.

Principi se menjaju od slučaja do slučaja. Bljak.
nurudin nurudin 22:54 20.03.2014

Re: Nije lepo...

AlexDunja

Kučka ili ne, nije lepo.

e, pa sad.
novinarka nije volenterka sa islanda,
njen izgled prodaje njen proizvod.

i javna je ličnost, pojavljuje se na tv sa nacionalnom frekvencijom.
i trebalo bi da bude spremna na sve komentare,
pa i na srkazam, na modnom tvit blogu bs.
to što njoj poslodavac ne isplaćuje honorar pa ona ne može da polira zube
je pitanje za poslodavca, ne za biljanu.


Хвала Вам, Дуња, таман хтедох то да кажем, али брже куцате од мене.
AlexDunja AlexDunja 22:54 20.03.2014

Re: Nije lepo...


Ti kao da stanuješ u njenoj glavi, pa znaš jasno sve njene namere.

odakle ti to?

jesi li pročitao patetični tekst: napala me bs, kme

ne mislim da je biljana naivna, i mislim da često greši,
imala sam prilike i da joj to direktno kažem, kad se kandidovala
znaš, onda... ali kad nešto jeste, onda jeste,
nije bitno imaš li simpatija za aktere
predatortz predatortz 22:56 20.03.2014

Re: Nije lepo...

nurudin
AlexDunja

Kučka ili ne, nije lepo.

e, pa sad.
novinarka nije volenterka sa islanda,
njen izgled prodaje njen proizvod.

i javna je ličnost, pojavljuje se na tv sa nacionalnom frekvencijom.
i trebalo bi da bude spremna na sve komentare,
pa i na srkazam, na modnom tvit blogu bs.
to što njoj poslodavac ne isplaćuje honorar pa ona ne može da polira zube
je pitanje za poslodavca, ne za biljanu.


Хвала Вам, Дуња, таман хтедох то да кажем, али брже куцате од мене.


A da ja sad kažem da ti Dušane želiš da izađeš iz anonimnosti braneći BS, da se preporučuješ...

Da l' bi to bilo bar malo bljutavo, a?
AlexDunja AlexDunja 22:58 20.03.2014

Re: Nije lepo...


Ovo je nadaleko čuvena doslednost i principijelnost nekih od blogera. Na jednom blogu priče o rodnoj ravnopravnosti, protiv porodičnog nasilja, nasilja nad ženama i slično.

jedno je ozbiljna priča o porodičnom nasilju,
a drugo zloupotreba te priče.

bs nije pomenula ožiljak te žene, koji je moguće
posledica nasilja.
nurudin nurudin 22:59 20.03.2014

Re: Nije lepo...

Pa jes', šta je imala da se pravda ta novinarka, trebala je da otera Biljanu u pičku materinu. Mislim, tako bih ja uradio da mi neko kaže da izgledam kao govno.


Новинарка је (зло)употребила читав твит од неколико карактера, и написала писани састав.


valjda bi i jedna javna ličnost Biljaninog formata trebalo da se pristojno ponaša.


И презентерка би требало пристојно да изгледа.
AlexDunja AlexDunja 22:59 20.03.2014

Re: Nije lepo...

Da l' bi to bilo bar malo bljutavo, a?

morao bi da preskoči moju anonimnost,
a to će biti vraški teško
b92_wen b92_wen 23:00 20.03.2014

Re: Nije lepo...

predatortz
A da ja sad kažem da ti Dušane želiš da izađeš iz anonimnosti braneći BS, da se preporučuješ...

Da l' bi to bilo bar malo bljutavo, a?


U sred srede. To predatorze!
hoochie coochie man hoochie coochie man 23:03 20.03.2014

Re: Nije lepo...

Новинарка је (зло)употребила читав твит од неколико карактера, и написала писани састав.


A to je zabranjeno?

Šta sme a šta ne sme da bude povod za neki tekst?
И презентерка би требало пристојно да изгледа.

A kad prezenterka ne izgleda pristojno, Biljana Srbljanović time stiče pravo da se ponaša nepristojno?

Nurudine, brate mili, šta ako Biljana više ne prati ovaj blog?

Vidi nekako da joj se to javi, neka pročita, šteta da ovoliki trud bude uzalud.
quantum quantum 23:06 20.03.2014

Re: Nije lepo...

patetični tekst: napala me bs, kme


kme? KME?

kme ne postoji u tekstu.
tekst je dostojanstven, ako uopste vise znate znacenje te reci
zena je ispricala ukratko svoju pricu, i ona nije ANONIMNA dopisnica kako ste je nazvali, ona je novinar/izvestac sa imenom i prezimenom

anonimna je SAMO mereno aršinom male bs
i vasim takodje. malim. misljenjem.

nemojte zaboga sa ovim "kme" fazonima, PRESLICNI su fazonima bs.
nurudin nurudin 23:06 20.03.2014

Re: Nije lepo...

Principi se menjaju od slučaja do slučaja. Bljak.


Принципи се не мењају, реч је о спочитавању. Потребе да се од невидљивог постане видљив злоупотребом врло неуралгичних тачака у једном друштву као што је насиље над женама.
predatortz predatortz 23:10 20.03.2014

Re: Nije lepo...

jesi li pročitao patetični tekst: napala me bs, kme


Pročitao sam u nekim novinama. Nisam primetio da je patetičan. Čak je bila i gospođa, ako mene pitaš. Ja bih se, kad me BS već vređa na osnovu izgleda, pozvao na njene poklempave uši. Dakle anonimna izveštačica je nadrasla i u tom pogledu.
b92_wen b92_wen 23:10 20.03.2014

Re: Nije lepo...

nurudin
b92_wen
Nurudine, cenim tvoje tekstove. Međutim, u ovom slučaju se pitam da li ti gajiš posebnu vrstu idolopoklonstva prema spisateljici, pa si zbog toga malo izgubio moralne kriterijume i orijentire (bez obzira o kome se radi) ili imaš problem sa etikom.

Da li možeš da nam kažeš kakvo bi bilo tvoje mišljenje da su uloge u gornjem događaju zamenjene? Da li bi u tom slučaju branio osobu ili njen postupak?


Не, не губим критеријуме, нити сам чак погледао тај спорни снимак, оно што сам видео у тој изборној ноћи био је Биљанин твит, и није реч о изгледу, већ о поводу који покреће хајку која ће, бојим се, свакако довести до линча Биљане Србљановић.
О укусима треба расправљати. (Никад не процењујем људе по изгледу, нити се бавим тиме. Биљана је прокоментарисала изглед НОВИНАРКЕ, дакле, занимања, а није се лично обрачунавала са њом.)
Са друге стране, Биљана је често иронична, и спрда се и на свој рачун.


Izbegao si odgovor na jasna pitanja na kraju. Poenta je u tome da li napadaš osobu ili postupak, a ne profesiju.

Ali i izbegavanje odgovora nešto govori. Ili ne razumeš pitanje ili namerno izbegavaš. Ni jedno ni drugo nije baš u redu, budući da ti (beše) učiš i vaspitavaš decu?
nurudin nurudin 23:11 20.03.2014

Re: Nije lepo...

predatortz
nurudin
AlexDunja

Kučka ili ne, nije lepo.

e, pa sad.
novinarka nije volenterka sa islanda,
njen izgled prodaje njen proizvod.

i javna je ličnost, pojavljuje se na tv sa nacionalnom frekvencijom.
i trebalo bi da bude spremna na sve komentare,
pa i na srkazam, na modnom tvit blogu bs.
to što njoj poslodavac ne isplaćuje honorar pa ona ne može da polira zube
je pitanje za poslodavca, ne za biljanu.


Хвала Вам, Дуња, таман хтедох то да кажем, али брже куцате од мене.


A da ja sad kažem da ti Dušane želiš da izađeš iz anonimnosti braneći BS, da se preporučuješ...

Da l' bi to bilo bar malo bljutavo, a?Предаторе, ја просто не верујем да и сами верујете у овакву тврдњу или хипотезу, па не могу да Вам замерим. И сами знате да се не бавим послом за који ми је потребна јавна помпа, или излазак из анонимности.

П. С. А ко каже да сам ја анониман?
predatortz predatortz 23:13 20.03.2014

Re: Nije lepo...


Предаторе, ја просто не верујем да и сами верујете у овакву тврдњу или хипотезу, па не могу да Вам замерим. И сами знате да се не бавим послом за који ми је потребна јавна помпа, или излазак из анонимности.


E, vidiš, taj deo ti je jasan. A nije ti jasno da novinarka neke televizije nije anonimna. Uzgred, ni BS nije anonimna. Neka se izbori sa sranjem koje je sama započela.
hoochie coochie man hoochie coochie man 23:13 20.03.2014

Re: Nije lepo...

Ili ne razumeš pitanje ili namerno izbegavaš. Ni jedno ni drugo nije baš u redu, budući da ti učiš i vaspitavaš decu?


Pa i učitelji su ljudi, mogu i oni da izgube razum zbog (lepe?) žene.
AlexDunja AlexDunja 23:15 20.03.2014

Re: Nije lepo...

zena je ispricala ukratko svoju pricu

nedostojanstveno je da priča svoju priču, jer je niko nije pitao za nju.
koga briga njena priča?
da se iskoristi prilika kad te pomene bs?

i btw. el rekla nešto u tužnoj priči da li duvani, na pr?
možda je to
quantum quantum 23:17 20.03.2014

Re: Nije lepo...

a ko je pitao bs (koju iz nekog razloga branis krvlju)

koga briga za misljenje bs o necijem namucenom izgledu?
tebi to ok?
nurudin nurudin 23:17 20.03.2014

Re: Nije lepo...

predatortz
jesi li pročitao patetični tekst: napala me bs, kme


Pročitao sam u nekim novinama. Nisam primetio da je patetičan. Čak je bila i gospođa, ako mene pitaš. Ja bih se, kad me BS već vređa na osnovu izgleda, pozvao na njene poklempave uši. Dakle anonimna izveštačica je nadrasla i u tom pogledu.Ко има проклемпаве уши?


predatortz predatortz 23:18 20.03.2014

Re: Nije lepo...

Ко има проклемпаве уши


Biki, zar nisi primetio? Dušane, samo u noge joj gledaš...
Atomski mrav Atomski mrav 23:18 20.03.2014

Re: Nije lepo...

nedostojanstveno je da priča svoju priču, jer je niko nije pitao za nju.

Nije niko bi Biljanu pitao šta misli o izgledu političara i izveštača pa ipak...
quantum quantum 23:20 20.03.2014

Re: Nije lepo...

nedostojanstveno je da priča svoju priču, jer je niko nije pitao za nju.
koga briga njena priča?
da se iskoristi prilika kad te pomene bs?


koliko uzasa u tako malo reci...

a ko je pa ta bs da bi se koristila PRILIKA ...

vi ste draga posrbljanili nacisto


predatortz predatortz 23:20 20.03.2014

Re: Nije lepo...

Atomski mrav
nedostojanstveno je da priča svoju priču, jer je niko nije pitao za nju.

Nije niko bi Biljanu pitao šta misli o izgledu političara i izveštača pa ipak...


E, al to je Biljana! Ona može sve, ona zna sve... Ona i JK. Dive!
quantum quantum 23:23 20.03.2014

Re: Nije lepo...

predatorz, bravo

sve vreme mi izmice poredjenje i ti si ga nasao

bs i jk... da, to je isti nivo
hoochie coochie man hoochie coochie man 23:23 20.03.2014

Re: Nije lepo...

nedostojanstveno je da priča svoju priču, jer je niko nije pitao za nju.
koga briga njena priča?


Jbt Dunja ne mogu da poverujem kako se gubite kad treba stati na Biljaninu stranu!

One ženetine iz sigurnih kuća em pričaju neke svoje priče a da ih niko ne pita i koje nikoga ne zanimaju, em nas još i koštaju.
Treba od mene da se uzme da bi se one smestile.
Neka ćute i trpe dok ih neko ne pita.
Jel to ta logika?

Baš zam raodznao da li bi isto pričala kada bi uloge bile zamenjene.
Kada bi neka novinarka sa pinka prokomentarisala izgled Bilajne Srblajnović (da je ružnjikava, da ima retku ružnu kosu i velike uši) a onda ova napisala teskt o tome.
nurudin nurudin 23:29 20.03.2014

Re: Nije lepo...

A to je zabranjeno?

Šta sme a šta ne sme da bude povod za neki tekst?


Аман, браЛе мили. читаш ли ти уопште шта ја пишем. Најмањи проблем је текст неке новинарке за коју и не знам како се зове, проблем је што се обруше на неког, у овом случају на Б. С. и пуцају, не због те новинарке, и не због тога што је Биљана њу увредила, већ зато што им смета она као личност, крећу да се обрачунавају и прете, јер Биљана размишља другачије (за неког прихватљиво, за неког мање прихватљиво), користи се сваки повод да је линчују. У томе је поента.

Мислиш да ови који је нападају стварно брину за новинарку, да осећају неку емпатију?

Vidi nekako da joj se to javi, neka pročita, šteta da ovoliki trud bude uzalud.Свашта, па Биљана је пре објављивања све ово прегледала, цензурисала пар реченица у којима сам је критикова, па је тек онда дозволила да објавим.
hoochie coochie man hoochie coochie man 23:35 20.03.2014

Re: Nije lepo...

а коју и не знам како се зове,


Ali zato znaš šta joj je motiv za tekst, da se preko Biljane dokopa popularnosti, jel da. Znaš da je prostakuša koja u javnost iznosi svoju intimu.
Mnogo to ga znaš, začudo.
Sad odjednom nije ona važna nego komentari?

Jeli li to ti ukpirao da si preterao?


angie01 angie01 23:40 20.03.2014

Re: Nije lepo...

koga briga za misljenje bs o necijem namucenom izgledu?ocigledno sve, koji su skocili!...zena tvitovala na svom nalogu,...koji je ocigledno budno pracen:)

a, je l postoje slicne linc reakcije na tvitove nekih drugih ljudi, koji u sebi sadrze mnogo opasnije i dramaticnije namere od ironicnog prepoznavanja?
nurudin nurudin 23:48 20.03.2014

Re: Nije lepo...

Ili ne razumeš pitanje ili namerno izbegavaš.


Не разумем питање?

А, да мене су на факулту учили да се каже: Да ли сам довољно разумљив? а не: Да ли разумеш?

stopalo stopalo 23:50 20.03.2014

Re: Nije lepo...

predatortz
Atomski mrav
nedostojanstveno je da priča svoju priču, jer je niko nije pitao za nju.

Nije niko bi Biljanu pitao šta misli o izgledu političara i izveštača pa ipak...


E, al to je Biljana! Ona može sve, ona zna sve... Ona i JK. Dive!


tsunade tsunade 08:02 21.03.2014

Re: Nije lepo...

novinarka nije volenterka sa islanda,
njen izgled prodaje njen proizvod.izvini aleks ali ovo nema veze s mozgom a ponajmanje sa televizijskim poslom. POGLEDAJ LINK

zamisli da se našla da se našla neka primitivčina da objasni ovoj autorki da se okane televizijskog posla zbog izgleda. svet bi bio uskraćen za odličnu seriju.predatortz predatortz 08:48 21.03.2014

Re: Nije lepo...

Биљана је прокоментарисала изглед НОВИНАРКЕ, дакле, занимања, а није се лично обрачунавала са њом.)


Ne ide to tako, brat' Nurudine. Ako ja komentarišem stanje tvojih zuba, ja komentarišem tebe a ne profesorsku branšu. Ti si čovek, nisi profesija. Povređena su tvoja, a ne strukovna osećanja.

Da je Biljana gospođa, kao što izgleda nije, pozvala bi novinarku i rekla: "Izvini, pogrešila sam. Žao mi je što sam te povredila." !
principessa_etrusca principessa_etrusca 09:12 21.03.2014

Re: Nije lepo...

tsunade
novinarka nije volenterka sa islanda,
njen izgled prodaje njen proizvod.izvini aleks ali ovo nema veze s mozgom a ponajmanje sa televizijskim poslom. POGLEDAJ LINK

zamisli da se našla da se našla neka primitivčina da objasni ovoj autorki da se okane televizijskog posla zbog izgleda. svet bi bio uskraćen za odličnu seriju.


Нашле су се примитивчине, али су њихове примедбе моментално одуване као сексистичке - нико никада није прозивао због изгледа мушке професоре историје, историје уметности или других наука када направе ауторску телевизијску серију.
tsunade tsunade 09:46 21.03.2014

Re: Nije lepo...

али су њихове примедбе моментално одуване као сексистичке


nisam znala da su se našle.

elem, ovu autorku kad vidim ja ne mogu da prestanem da je gledam, odnosno njenu seriju. meni lično ona izgleda strašno zanimljivo i na neki način predivno.

u ovom kontekstu sam je spomenua zbog toga što mnogi ljudi, poput alex dunje, robuju predrasudama da na tv-u moraju svi da izgledaju ulickano i bajno. obratite malo pažnju na bi-bi-sijeve izveštače s krima ili bilo kog područja zahvaćenog vanrednom situacijom. vrlo često su umorni i izgužvani ali njihov izgled NE PRODAJE njihov proizvod. njihova veština izveštavanja je jedino što se računa.

dušan makavejev je jednom, tokom ovih ratova 90-tih, izjavio da se srbi ponašaju kao agresivne plačipičke. mislim da je ova naša umetnica prava srpkinja u pogledu ponašanja. prvo ide prekomerna upotreba sile pa posle kmečanje kad joj se uzvrati istom merom.

u čitavoj ovoj stvari mene fascinira jedna činjenica: kako je moguće da je ona prodavačica praziluka na mojoj pijaci finije, produhovljenije, pristojnije i plemenitije biće od jednog umetnika u srbiji. nisam sigurna da je to uobičajena pojava u normalnim državama. umetnici, bar oni koje sam ja upoznala, tamo su ljudi nekog stvarno posebnog senzibiliteta. čak i kad su prostaci, a sigurno ima i toga, nisu ovoliko glasni u upadljivi

ili je umetnik, u ovom našem slučaju, izvedeno od glagola umetati uvrede i pometnju pa šta košta da košta?

što se novinarke tiče, odavno ovako kulturno zavaljenu vaspitno popravnu šljagu nisam uočila kod nas.
vladimir petrovic vladimir petrovic 09:51 21.03.2014

Re: Nije lepo...

b92_wen
... ti gajiš posebnu vrstu idolopoklonstva prema spisateljici,

Izgleda da je tako, ali nisu svi idoli za razbijanje; u ovom slučaju Idol itekako vredi.
Atomski mrav Atomski mrav 09:59 21.03.2014

Re: Nije lepo...

obratite malo pažnju na bi-bi-sijeve izveštače s krima ili bilo kog područja zahvaćenog vanrednom situacijom. vrlo često su umorni i izgužvani ali njihov izgled NE PRODAJE njihov proizvod. njihova veština izveštavanja je jedino što se računa.


quantum quantum 10:07 21.03.2014

Re: Nije lepo...

u ovom slučaju Idol itekako vredi.


petrovicu, jos iz vremena onog tvog bloga kad nisi potpisao autora ciji tekst si preneo, nesto mi je jako smetalo u vezi tebe


a sad kad citam koga ti smatras idolom, TO nesto mi je sasvim jasno
vladimir petrovic vladimir petrovic 10:51 21.03.2014

Re: Nije lepo...

Nurudin
... Не, не губим критеријуме, нити сам чак погледао тај спорни снимак, оно што сам видео у тој изборној ноћи био је Биљанин твит, и није реч о изгледу, већ о поводу који покреће хајку која ће, бојим се, свакако довести до линча Биљане Србљановић.
О укусима треба расправљати. (Никад не процењујем људе по изгледу, нити се бавим тиме. Биљана је прокоментарисала изглед НОВИНАРКЕ, дакле, занимања, а није се лично обрачунавала са њом.)
Са друге стране, Биљана је често иронична, и спрда се и на свој рачун.


Pada mi na pamet da je, možda, šteta što nisi studirao prava - čini mi se da bi bio dobar advokat. Pogotovu za osobe koje su van uobičajenih okvira.

BS je dobra u poslu koji radi (dramaturgija), tu nema sumnje.
Ali u odnosima sa drugima oko sebe i daleko od sebe ume da bude nekorektna, gruba, pa i prosta.

Može joj se!

Već sam pominjao, ali ću opet reći za one koji to nisu ranije videli:
BS je jednom prilikom najgrublje izvređala akademika Dobricu Ćosića nazvavši ga zlim, pritupim i alavim starcem i krvopijom, i poručila da mu treba zabraniti da govori, prema pisanju dnevne štampe. Naime, BS je uputila niz uvreda Ćosiću na Tviteru, besna zbog njegovog pisma mladima koji studiraju u inostranstvu da se vrate u Srbiju i bore za svoju zemlju.

(Ne ljuti se zbog ove moje asocijacije, ali u njenom ponašanju ima nečeg od ponašanja Jukija Mišime; on je bio izvrstan književnik i dramaturg, ali je umeo da provocira, uzbunjuje, vređa, pa i neustrašivo zastranjuje. Moglo mu se! Mnogi su ga cenili, ali su ga se neki bojali, i izbegavali da se s njim kače).

P. S.
Naravno, dao sam ti preporuku kao vrata. Kamo sreće da ovakvih blogova ima češće.
vladimir petrovic vladimir petrovic 11:10 21.03.2014

Re: Nije lepo...

bs i jk... da, to je isti nivo

Nikako. Ni u šali!
principessa_etrusca principessa_etrusca 11:17 21.03.2014

Re: Nije lepo...

vladimir petrovic

BS je dobra u poslu koji radi (dramaturgija), tu nema sumnje.
Ali u odnosima sa drugima oko sebe i daleko od sebe ume da bude nekorektna, gruba, pa i prosta.

Može joj se!


Osnovna stvar u obracunima, ako drzis do sebe, je naci nekoga ko je your size (ili veceg ako si bas Jack)!

Veoma je jadno obrusiti se na slabijeg (ili nekoga koga percipiras kao slabijeg).

BS je poznata licnost, dramaturg, profesor, gospodja ambasadorska zena, materijalno obezbedjena, nije glupa, nije ruzna, ima vremena i novca da se bavi svojim izgledom (pogledaj u nekom mom ranijem postu koji se sada nasao pri kraju ovog niza, link na njen tekst na sajtu kozmetickog salona u koji ide u Bg), ostra na jeziku, naizgled neustrasiva itd. Ipak, ona nije potkacila Elfride Jelinek ili Naomi Klein, vec nekoga ko po svim spoljnim merilima slabiji: TV novinarku iz unutrasnjosti koja pritom ima podocnjake i oziljak na licu, a onda ju je sutnula u facu.

That is bad!
vladimir petrovic vladimir petrovic 11:19 21.03.2014

Re: Nije lepo...

quantum... petrovicu, jos iz vremena onog tvog bloga kad nisi potpisao autora ciji tekst si preneo, nesto mi je jako smetalo u vezi tebe


U vezi mene, kažeš?
Da li misliš ozbiljno?

Podseti me, kada sam ja to preneo tekst autora koga nisam bio potpisao, odnosno naveo da je u pitanju Gost autor?

Verovatno je neka greška u spoju kod tebe.

P. S.
Ako misliš na prenošenje teksta jednog pravoslavnog sveštenika, radilo se o tome da on nije želeo da bude potpisan, hteo je da ostane anoniman, kao što ponekad novine objave neke tekst anonimnog autora, sa napomenom da redakcija ima ime i prezime autora. Tako sam i ja imao ime i prezime autora, svakako.

charlie charlie 13:47 21.03.2014

Re: Nije lepo...

nurudin
Atomski mrav
... komentarisati nečiji izgled, baš kao i u ovom slučaju:

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/394224/Volonterka-sa-Islanda-koju-je-izvredjala-funkcionerka-iz-Krusevca-Nije-lepo-da-vredjate-moj-izgled-oblacenje-i-poreklo

Kučka ili ne, nije lepo.Ко је рекао да је лепо?

И, овде се не ради о изгледу, већ о општем линчу.

П. С. И ко пита мене или Вас да ли имамо проблеме, да ли смо без пара, да ли само спавали, ко пита глумце да ли су имали породичну трагедију, мора да играју и да изгледају пристојно. То ти је у опису посла.

П. С. И није новинарка кучка, већ Биљана.

Зашто та Биљана не уради оно што је елементарно коректно у оваквој ситуацији --- јавно се извини нападнутој новинарки !
Мислим, зашто је то проблем !?
hajkula1 hajkula1 16:45 21.03.2014

Re: Nije lepo...

nurudin
Pa jes', šta je imala da se pravda ta novinarka, trebala je da otera Biljanu u pičku materinu. Mislim, tako bih ja uradio da mi neko kaže da izgledam kao govno.


Новинарка је (зло)употребила читав твит од неколико карактера, и написала писани састав.


valjda bi i jedna javna ličnost Biljaninog formata trebalo da se pristojno ponaša.


И презентерка би требало пристојно да изгледа.Sve se suzdržavam, neću da učestvujem na ovakvim provlačenjima kroz govna ali neki kao da školovano provociraju? AD nekoliko postova iznad, o ženi koju muž tuče i ti nurudine u ovom postu. Koji vam je? E, to je ono što se zamera građanskoj Srbiji. Sad slobodno nastavite.nurudin nurudin 16:49 21.03.2014

Re: Nije lepo...

predatortz
Биљана је прокоментарисала изглед НОВИНАРКЕ, дакле, занимања, а није се лично обрачунавала са њом.)


Ne ide to tako, brat' Nurudine. Ako ja komentarišem stanje tvojih zuba, ja komentarišem tebe a ne profesorsku branšu. Ti si čovek, nisi profesija. Povređena su tvoja, a ne strukovna osećanja.

Da je Biljana gospođa, kao što izgleda nije, pozvala bi novinarku i rekla: "Izvini, pogrešila sam. Žao mi je što sam te povredila." !


Предаторе, да не дуљим превише: нигде нисам оправдавао, нити оправдавам вређање, понижавање, омаловажавање на основу изгледа, недостатака, физичких мана, а још мање општу харангу која је покренута након изјаве водитељке. Дакле, на Биљану се окомила лавина оних који су само искористили њен твит да би се обрачунали са њом, да би јој претили, да би је омаловажавли и вређали, сви они који не мисле као она (не по питању изгледа дотичне новинарке). Нема ту саосећања са новинарком, посреди је линч Биљане, не зато што је вређала новинарку, него зато што то Биљана Србљановић. Оно што је маса упутила на њен Твитер није ни за тоалет паир, о осталим прозивкама да не говорим. И није само сад, већ годинама. То је у поређењу са њеним саркастичним коментаром монструозно. Уколико се са неким не слажеш, слободно можеш да га развалиш и уништиш, извређаш и попљујеш -- то не требе да буде тако. Спочитавати Биљани да деградира жене, да је насрнула на самохрану мајку, и жртву насиља је крајње непримерено. Ништа ме не би изненадило да сутрадан неко на сред улице насрне на Биљану и да је развали од батина, није искључено, јер се атмосфера линча подгрева.
Не могу да коментаришем зашто Биљана није позвала новинарку да јој се извини, али је, такође, питање зашто је новинарака написала читав писани састав који је муњевитом брзином проширен интернетом. Могла је да јој се обрати преко Твитера, али није. Изабрала је дакле убоЈитиЈе оружје. Сличајно?
Тај Твит би прошао потпуно незапажено, али очигледно да новинарка није желела да прође незапажено. Зашто?

Најболнија тачка је насиље у породици, зар се о томе на овај начин проговара.nurudin nurudin 17:19 21.03.2014

Re: Nije lepo...

Već sam pominjao, ali ću opet reći za one koji to nisu ranije videli:
BS je jednom prilikom najgrublje izvređala akademika Dobricu Ćosića nazvavši ga zlim, pritupim i alavim starcem i krvopijom, i poručila da mu treba zabraniti da govori, prema pisanju dnevne štampe. Naime, BS je uputila niz uvreda Ćosiću na Tviteru, besna zbog njegovog pisma mladima koji studiraju u inostranstvu da se vrate u Srbiju i bore za svoju zemlju.


Владимире, сагласан сам, претера по који пут, то сам помињао и у претходним блоговима. Само ми није јасно да ли ја толико машим поенту?! Аман, Езра Паунд је био фашиста (само један од примера) -- па је маса интелектуалаца стала на његову страну, зато што је проценила да нешто вреди у његовом стваралаштву. Код нас се не раздваја лик и дело једног аутора, и деградира се редом све, једва се дочека да се попљује по неком ко вреди. Моје мишљење је да Србљановићка као уметница вреди, макар ништа не урадила до краја живота задужила је нашу културу Отвореним вратима, Породичним причама, Скакавцима... Њена искључивост је тешко појмива, али, веровао или не, ја ту врсту искључивости разумем, јер је некад заиста тешко објашњавати неком да је бело бело. (Вређање не, да се разумемо.)

П. С. Био сам у прилици да недавно једну персону облатим онако паорски и то јавно пред свима, јер човек никако није капирао док сам му се људски обраћао, и док сам покушавао да му објасним неке ствари. Зајахао човек, јер му се може са неком испразном демагогијом, и не престаје. Морало је да уследи -- сиктер, паорчино... (Не поносим се тиме, али другачије није бивало.)

Погледај коментаре само на овом блогу -- од дијагноза до тога да сам овакав, онакав, иста багра као и Биљана... И то само зато што сам изнео своје виђење. Јесам ли кога увредио?
А какве је увреде само Биљана претрпела.
Биљана је требело да буде пример и овој новинарки да не ћути и не трпи послодавца који јој два месеца није исплатио плату. Није ово блог о Биљани, да поновим, блог је о свима нама који ћутимо, гутамо и трпимо, зато што немамо довољно храбрости, смелости, зато што смо условљени, уцењени, и зато што нам се не може -- јер не постоји систем који ће нас заштитити, већ је све у вољи појединаца који имају неограничену моћ.
Atomski mrav Atomski mrav 17:37 21.03.2014

Re: Nije lepo...

Не могу да коментаришем зашто Биљана није позвала новинарку да јој се извини

Ali se zato osećaš pozvanim da komentarišeš sve ostalo, siguran si u to kakvi su motivi novinarke i šta će da napiše "u sledećem broju"...

Најболнија тачка је насиље у породици, зар се о томе на овај начин проговара.

Pa ti se sprdaš s time, čoveče...
principessa_etrusca principessa_etrusca 18:16 21.03.2014

Re: Nije lepo...

nurudin

Биљана је требело да буде пример и овој новинарки да не ћути и не трпи послодавца који јој два месеца није исплатио плату. Није ово блог о Биљани, да поновим, блог је о свима нама који ћутимо, гутамо и трпимо, зато што немамо довољно храбрости, смелости, зато што смо условљени, уцењени, и зато што нам се не може -- јер не постоји систем који ће нас заштитити, већ је све у вољи појединаца који имају неограничену моћ.


Novinarka je imala hrabrosti i istrajnosti da se izvuce iz nasilnickog odnosa, a Biljana ima hrabrosti da pljuje sa distance/visine.

Biljana nema materijalne teskoce i sama ne izdrzava nikoga, a novinarki sumnjam da se svakodnevno nudi selekcija zanimljivih i dobro placenih poslova da bira koji ce, a ima i decu koju izdrzava.

Ne tvrdim da novinarka ne bi mogla da nesto mozda nauci od BS, ali to sigurno nije hrabrost.
ivankagrump ivankagrump 19:50 21.03.2014

Re: Nije lepo...

tsunade

dušan makavejev je jednom, tokom ovih ratova 90-tih, izjavio da se srbi ponašaju kao agresivne plačipičke. mislim da je ova naša umetnica prava srpkinja u pogledu ponašanja. prvo ide prekomerna upotreba sile pa posle kmečanje kad joj se uzvrati istom merom.


tsunade kraljice, citirala sam ovo na mom profilu.
angie01 angie01 20:00 21.03.2014

Re: Nije lepo...

ivankagrump
tsunade

dušan makavejev je jednom, tokom ovih ratova 90-tih, izjavio da se srbi ponašaju kao agresivne plačipičke. mislim da je ova naša umetnica prava srpkinja u pogledu ponašanja. prvo ide prekomerna upotreba sile pa posle kmečanje kad joj se uzvrati istom merom.


tsunade kraljice, citirala sam ovo na mom profilu.ne znam zasto sam ja shvatila, da ako si zabrinut i osudjujes necije ponasanje, da onda nemas razumevanje ni za, uslovno receno*, na isti nacin uzvracen udarac- jer bi inace nesto sasvim drugo bilo u pitanju.


*-ovo uslovno receno, je zbog nesrazmere kolicine agresije i uvreda koje su usledile, sa neverovatnim teorijama koje proizilaze iz celog slucaja + ruznog kolektivnog etiketiranja svih, koji ne misle isto o slucaju.
bensendin bensendin 02:03 22.03.2014

Re: Nije lepo...

charlie
Зашто та Биљана не уради оно што је елементарно коректно у оваквој ситуацији --- јавно се извини нападнутој новинарки !
Мислим, зашто је то проблем !?


Pa izvinila se čim je saznala za pismo :nurudin
Тај Твит би прошао потпуно незапажено, али очигледно да новинарка није желела да прође незапажено. Зашто?

prvo tvitne, pa kad joj novinarka uzvrati, onda krene orkestrirano pljuvanje po Srbadiji uz istovremeno pljuvanje Srbadije po BS. Bez obzira što je novinarka nije vređala, nije spominjala organe, to ne da zbuniti BS. Jer u masi pljuvača po BS ima svega i svačaega, spremnih da spominju i decu i organe. BS izjavljuje da ne može da učestvuje u diskusiji sa ženama koje koje se pitaju da li se porađala, ali BS nastavlja da vređa, aj Srbadiju koja ide na tviter specijalno da bi pljuvala po njoj, nego samu novinarku na najseljačkiji način. Zašto? Zašto kmeči i nastavlja da vređa?
Kick je ovde lepo upotrebio izraz "klasicni bully iz bilo kog skolskog dvorista". Količina bljuvotina od strane BS i ostalog ološa koji ordinira oko nje je neverovatna. Jedino što sam ukapirao pregledavajući "lajnu" BS je da je bolje da više i ne gledam ovaj talog. Starleta tvitera i njeni obožavaoci su odavno prevazišli tabloide.
Milan Novković Milan Novković 09:42 22.03.2014

Re: Nije lepo...

Starleta tvitera i njeni obožavaoci su odavno prevazišli tabloide.

Pre još malo pa osam godina što se bloga tiče.
Količina bljuvotina od strane BS i ostalog ološa koji ordinira oko nje je neverovatna

Jeste, uvek bila.

Nisu svi oko nje ološ. Ja sam neke upoznao i uživo i ok su ljudi. Ali oni koji se duže zadržavaju oko nje su po pravilu snishodljivi, retko "dižu" disonantne tonove u glasu, i po pravilu pomračenog uma kada je brane pošto nema tog broja drugih ljudi koji umeju da ih pomere.

Pazi, kao hipnotisani su, umeju desetine komentara da napišu na jednom blogu, kao retardirani roboti, sve vrteći jedno te isto u malom krugu. Recimo ovaj obrazac: BS je bezobrazna prema ženi, ali vanredno, žena joj odgovori umerenijim tonom, a BS onda još žešće kaže toj ženi da ne jede govna.

U očima okolo-BS ordinatora "pereš mućkaš flosiraš i ne jedeš govna" je umetnost i pamet, valjda, šta drugo, bila bi efektna odbrana da je žena na BS prva nasrnula sličnim stilom. Čak ne ni tada, hajde mi pri dnu kreativne piramide, nebitni, i nama je skoro pa neoprostivo, ali neko ko ima pretenzije na bilo šta više od nebitnosti...teško reći nama koji u te domene nismo nikad kročili.

Ali, to nije nikakva odbrana, spisateljice tako ne pišu, vanredna je beda u stvari, i intelektualna i kreativna, bolest, i ordinatori se prosto utrkuju da i oni budu bolesni.

Spisateljica my ass, hairy. Elita my ass. Đubre koje se dokopalo komunikacionih kanala pre ostalih. Više imaš elite na blogu koja sebe nikad tako ne vidi nego usput, pored šta god da su im "nevidljivi" poslovi, kaže nešto pametno nego u tom samo-proklamovanom domenu koji samo što se ne uruši, nestabilan na plećima klecavih ordinatora.

Ali baš klecavih, po svim merilima.
freehand freehand 09:54 22.03.2014

Re: Nije lepo...

U očima okolo-BS ordinatora "pereš mućkaš flosiraš i ne jedeš govna" je umetnost i pamet,

Da, čudo su ta govna kao pojam i kvalifikacija u srpskom jeziku, i rečniku (vonabi) intelektualnog krema.
A ti si mi nešto opasno oštar, Novkoviću. Jel to promena modela ili te samo Srbljanovićka i srbljanovičići tako opasno nerviraju?
cult cult 10:21 22.03.2014

Re: Nije lepo...

Starleta tvitera


Zahvaljujem na printskrinu tvitova.
Bolje se stekne slika toga o čemu se ovde govori.
Mada, sumnjam da Srbljanovićkini botovi tu imaju šta da zamere. Njima je to duhovito, dojajno i prekul.
Pri čemu je ovo još i umereno nevaspitano.
Ima gnusbnosti neizrecivih.
Milan Novković Milan Novković 11:15 22.03.2014

Re: Nije lepo...

A ti si mi nešto opasno oštar, Novkoviću. Jel to promena modela ili te samo Srbljanovićka i srbljanovičići tako opasno nerviraju?

Preterujem, ok, sorry.

To je BS. Ja često pravim, ponekad neumesne paralele tamo-ovde, "sve" isto, ovde isto tako kao tamo, političari, gramzivi bankari, preduzetnici koji plaćaju zaposlene samo onoliko koliko moraju, itd, samo na višem "nivou".

Al ta od pre LDP ekipa, ja sam uvek mislio da kad bi oni došli na vlast tamo bi bio apartheid, fašizam+.

Tj njima ne umem da nađem paralelu.

angie01 angie01 11:45 22.03.2014

Re: Nije lepo.., Draga Gospodo,

da li ste svesni da ste kolicinom uvreda koje ste tako lako uputili svima koji nisu rekli isto sto i vi, navodno osudjujuci vredjanje, pokazali upravo suprotno?!

ovo vise nije nikakav dijalog kulturnih, obrazovanih, odraslih ljudi, nego vise lici na rat, gde nema zelje da se dodje do nekog resenja i u svojim razmerama prevazilazi pocetni konflikt dveju zena na twitteru.

Ja iskreno mislim da ovakav polaz i jeste ono sto nas drzi u ovom bezumnom stanju i nikako da se dozovemo pameti i krenemo dalje, nema normalnog razgovora, razumevanja, samo surevnjivosti, grube, ruzne i besmislene.

tuzno!
freehand freehand 12:30 22.03.2014

Re: Nije lepo...

Tj njima ne umem da nađem paralelu.

to je zato što oni nemaju skojevce a imaju "pravu" aristokratiju.
Kombinacija je ubitačna.
vishnja92 vishnja92 13:06 22.03.2014

Re: Nije lepo...

Kick je ovde lepo upotrebio

joj bre ljudi, kick je zensko, di vam je dar zapazanja? :)

mariopan mariopan 19:45 22.03.2014

Re: Nije lepo...

tsunade
u čitavoj ovoj stvari mene fascinira jedna činjenica: kako je moguće da je ona prodavačica praziluka na mojoj pijaci finije, produhovljenije, pristojnije i plemenitije biće od jednog umetnika u srbiji. nisam sigurna da je to uobičajena pojava u normalnim državama. umetnici, bar oni koje sam ja upoznala, tamo su ljudi nekog stvarno posebnog senzibiliteta. čak i kad su prostaci, a sigurno ima i toga, nisu ovoliko glasni u upadljivi

Suština.
kick68 kick68 22:41 22.03.2014

Re: Nije lepo...

joj bre ljudi, kick je zensko, di vam je dar zapazanja? :)

Hvala:)) A definisala sam pol u profilu da ne bude zabune:)
Ili sto bi Madona rekla, gej muskarac zarobljen u zenskom telu:)
bensendin bensendin 00:39 23.03.2014

Re: Nije lepo...

joj bre ljudi, kick je zensko, di vam je dar zapazanja? :)


Kod udubljivanja u "bitne" teme često promaknu "sitnice"


hoochie coochie man hoochie coochie man 22:12 20.03.2014

....

Šta tebe Nurudine žulja?
Biljana krenula da seje pamet po tviteru a onda je neko iznapušavao.
Čudna mi čuda.
Znaš či koliko ljudi biva iznapušavano na tviteru?
Mnogo, to je uobičajeno, što bi Biljana bila izuzetak posebno što je prva krenula đonom.
kukusigameni kukusigameni 22:20 20.03.2014

Re: ....

hoochie coochie man
Šta tebe Nurudine žulja?
Biljana krenula da seje pamet po tviteru a onda je neko iznapušavao.
Čudna mi čuda.
Znaš či koliko ljudi biva iznapušavano na tviteru?
Mnogo, to je uobičajeno, što bi Biljana bila izuzetak posebno što je prva krenula đonom.

Pa, izuzetak je što je Biljana to napisala na Tviteru, a onda je osvanula cela priča u tabloidima.
E, onda je krenuo linč.
Btw, Biljana Srbljanović je ceo dan (dan izbora) komentarisala izgled političara, njihovih pratilica i novinara koji izveštavaju, sa akcentom na modu.

hoochie coochie man hoochie coochie man 22:28 20.03.2014

Re: ....

Pa, izuzetak je što je Biljana to napisala na Tviteru, a onda je osvanula cela priča u tabloidima.


Pa zar se to nije moglo očekivati?
Neko poznat nešto pikantno tvituje i onda krenu komentari.
Sasvim oubičajeno i očekivano, stvarno ne vidim ništa čudno u svemu tome.

Ja, za razliku od nekih, mislim da posao tv voditelja, spikera, šta god, zahteva i određen izgled, i da se taj izgled može komentarisati.
To je jedna strana priče, a druga je način na koji se to komentariše.

Ovako kako je Biljana to uradila, manirom koji ponižava onoga o kome se govori, je zapravo davanje dozvole drugima da ponižavaju nju.


kukusigameni kukusigameni 22:34 20.03.2014

Re: ....

hoochie coochie man
Pa zar se to nije moglo očekivati?

Ko kaže da se nije moglo očekivati?
Ja samo kažem, da je bila priča na Tviteru o raznim ljudima, a da je novinarka iskoristila tvit o njoj da ispriča celu svoju životnu tragediju.
To je prouzrokovalo buru odvratnih reakcija, mnogo gadnijih nego što je ovaj Biljanin tvit.
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:49 20.03.2014

Re: ....

a da je novinarka iskoristila tvit o njoj da ispriča celu svoju životnu tragediju.


Zar sad nije trend da se intima ne krije, da se ljudi podstiču da je iznose u javnost, da se o tome što više govori. Posebno nasilje u porodici?

I tako nastaje suluda situacija da je neka tamo novinarka sa pinka drži lekcije Biljaninim obožavaocima koji kažu kоју интелект није спречио да јавно изнесе своју интиму – кога је то уопште и занимало?
Oni kažu ako te muž bije ćuti i trpi, nije to za javnost, to u javnost iznose samo prostaci.

A kakvi su komentari, ne znam, ne čitam to niti pratim Biljanu, ali mogu da pretpostavim i ne čudim se. Ne odobravam ih niti o ljudima koji tako pišu mislim išta dobro.
Ali su na neki način i očekivani, skoro pa logični.
Biljana i sama zna da bude i neprijatna i neodmerena, pa je teško očekivati da se prema njoj svi odnosre u rukavicama.
Nema ni razloga da ona bude izuteta.
Tražila si, izvoli.
nurudin nurudin 23:19 20.03.2014

Re: ....

hoochie coochie man
Šta tebe Nurudine žulja?
Biljana krenula da seje pamet po tviteru a onda je neko iznapušavao.
Čudna mi čuda.
Znaš či koliko ljudi biva iznapušavano na tviteru?
Mnogo, to je uobičajeno, što bi Biljana bila izuzetak posebno što je prva krenula đonom.


Оно што ме жуља, ја сам написао у последњем пасусу.
nurudin nurudin 23:34 20.03.2014

Re: ....

Ja, za razliku od nekih, mislim da posao tv voditelja, spikera, šta god, zahteva i određen izgled, i da se taj izgled može komentarisati.
To je jedna strana priče, a druga je način na koji se to komentariše.А како би ти прокоментарисао изглед водитељке, живо ме занима?
b92_wen b92_wen 23:36 20.03.2014

Re: ....

Оно што ме жуља, ја сам написао у последњем пасусу.


Ako je neko profesor univerziteta i spisateljica to mu ne daje za pravo da (izvinite na izrazu) piša po ljudima, da ne kažem po sirotinji, pa ni po ženi koja je žrtva porodičnog nasilja. U ovom konkretnom slučaju, BS je sama sebe uvaljala u blato svojim postupkom. Obrazovanje ili položaj ne garantuju da je neko dobar čovek, a kontraprimera ima dosta.

Jedino mi nije jasno zašto ti pokušavaš da opravdaš taj konkretan postupak, pa time i sebe uvaljavaš u blato. Pljuješ po celom narodu tj. "Srbadiji" kako kažeš, da odbraniš jedan besmislen tvit.

Kao jedino logično objašnjenje vidim ovo što je neko pomenuo da si možda potajno zaljubljen u nju ili zaslepljen (ima u tekstu i autoprojekcije kad govoriš o tome i o onanisanju ). U tom slučaju sve ti je oprošteno. :)

Još jednom da naglasim: govorim konkretno o ovom jednom postupku, a ne o celini lika i dela BS jer me to mnogo ne zanima.
nurudin nurudin 23:57 20.03.2014

Re: ....

Jedino mi nije jasno zašto ti pokušavaš da opravdaš taj konkretan postupak, pa time i sebe uvaljavaš u blato. Pljuješ po celom narodu tj. "Srbadiji" kako kažeš, da odbraniš jedan besmislen tvit.


Не оправдавам омаловажавање и вређање, молим Вас да пажљиво прочитате текст. Али, не може неко да се линчује због свог коментара, и линчују га они који најмање саосећају са том новинарком.

Рембо је некада писао: Јеби се, Боже!

(у потпису дечак Рембо) Да ли је требао да буде линчован?

И да не наводим сад примере, ово је обрачун неистомишљеника са Биљаном, сваки пут се искористи прилика да је разапну, само зато што је другачија. И, да, када је једног дана неко премлати на улици, биће: очекивано, много је лајала. /као што су и Мондиљанија премлатили/Kao jedino logično objašnjenje vidim ovo što je neko pomenuo da si možda potajno zaljubljen u nju ili zaslepljen (ima u tekstu i autoprojekcije kad govoriš o tome i o onanisanju ). U tom slučaju sve ti je oprošteno. :)


Јесам, заљубљен сам, признајем, сваки дан јој шаљем љубавна писма.Ето...
Atomski mrav Atomski mrav 00:20 21.03.2014

Re: ....

Не оправдавам омаловажавање и вређање,

A u isto vreme omalovažavaš i vređaš novinarku samo zato što se usudila da reaguje na prozivku tvoje miljenice...

A, vidiš kako je kad se donose takvi paušalni zaključci? Čitav blog ti je od njih satkan, a ovamo kobajagi kritikuješ takav način razmišljanja.
milojep milojep 00:52 21.03.2014

Re: ....

Pljuješ po celom narodu tj. "Srbadiji" kako kažeš, da odbraniš jedan besmislen tvit.


ovo je u stvari lajt-motiv bloga a BS bi bila samo srećni kolateral!
nurudin nurudin 00:56 21.03.2014

Re: ....

A u isto vreme omalovažavaš i vređaš novinarku samo zato što se usudila da reaguje na prozivku tvoje miljenice...


А где је омаловажавам?

То што сам написао новинарка-интелектуалка?

Извини, молим те, али је стварно непристојно да за себе говориш да си интелекуалац, то и академици о себи не говоре.
principessa_etrusca principessa_etrusca 10:29 21.03.2014

Re: ....

hoochie coochie man

Ovako kako je Biljana to uradila, manirom koji ponižava onoga o kome se govori, je zapravo davanje dozvole drugima da ponižavaju nju.

Питање је зашто је БС дала дозволу да буде понижавана.
Да ли то има можда неке везе са њеним доживљајем себе и своје вредности?
jovana_73 jovana_73 11:02 21.03.2014

Re: ....

narudin the isti
ово је обрачун неистомишљеника са Биљаном, сваки пут се искористи прилика да је разапну, само зато што је другачија


Drugačija od koga? Nije valjda da ne znaš koliko ima bezoraznih i bahatih osoba punih sebe, poput Biki Srki?
stasava stasava 12:26 21.03.2014

Re: ....

Јесам, заљубљен сам, признајем, сваки дан јој шаљем љубавна писма.Ето...

Brzo si zaboravio Moniku Beluči?Mladost, ludost!
vladimir petrovic vladimir petrovic 15:10 21.03.2014

Re: ....

principessa_etrusca
... Питање је зашто је БС дала дозволу да буде понижавана.
Да ли то има можда неке везе са њеним доживљајем себе и своје вредности?


Pretpostavljam da ima veze.

Da ona smatra tačnom i važećom onu ofucanu floskulu: svi su jednaki, ali ima i onih koji su jednakiji.

Verovatno ona sebe svrstava u tu kategoriju, ma koliko se to mnogima ne sviđalo.

Najlakše je reći da je u pitanju "nedostatak kućnog vaspitanja".

Principessa, ne želim da budem nevaljao, ali bih podsetio na ono što sam i ranije već citirao, a mislim i da se BS ponaša prilično u tom fazonu:

Well-Behaved Women Seldom Make History

Amerikanka Džudi Blam imala je jedan roman, koji se prodavao kao alva, sa naslovom Wifie (Ženica).

BS sigurno sebe ne vidi kao jednu wifie, pa ne treba pominjati za koga je udata i slično.

BS jeste velika spisateljica, pa joj neke stvari treba i oprostiti...

OK, treba izraziti negodovanje (i ja sam se pobunio zbog njenih kvalifikacija Dobrice Ćosića, što sam već pomenuo u nekom komentaru ovde, ali sam siguran, kada bi ona videla taj komentar, mahnula bi rukom kao da se radi o nečemu nevažnom - jer joj se može!).
principessa_etrusca principessa_etrusca 15:53 21.03.2014

Re: ....

vladimir petrovic
principessa_etrusca
... Питање је зашто је БС дала дозволу да буде понижавана.
Да ли то има можда неке везе са њеним доживљајем себе и своје вредности?


Pretpostavljam da ima veze.
Da ona smatra tačnom i važećom onu ofucanu floskulu: svi su jednaki, ali ima i onih koji su jednakiji.


Ona verovatno oseca, a mozda i misli, da joj je dozvoljeno vise nego drugima, ali to nije u vezi sa njenim eventualnim talentom ili postignucem: to je prosto jedan element narcisoidnog poremecaja licnosti (NPD), pa se tako osecaju i oni veoma netalentovani koji imaju isti poremecaj.

Well-Behaved Women Seldom Make History
Amerikanka Džudi Blam imala je jedan roman, koji se prodavao kao alva, sa naslovom Wifie (Ženica).
BS sigurno sebe ne vidi kao jednu wifie, pa ne treba pominjati za koga je udata i slično.
BS jeste velika spisateljica, pa joj neke stvari treba i oprostiti...


Rembou i Verlenu je sve oprosteno i mnogim drugima, ali uz svo postovanje, Vladimire, knjizevno delo BS tek treba da prodje test vremena, tako da je ona jos uvek daleko od toga da napravi bilo kakvu istoriju.

Ono sto bi sigurno bio ishod u dosta sredina, mada mozda ne i u Srbiji, je da bi ovakvi postupci zapecatili ambicije kada je politicka karijera u pitanju, a koliko se secam, BS je u jednom trenutku mislila da moze da bude i gradonacelnica.

Meni je zanimljivo kreiranje situacija koje vode dozivljavanju ponizenja, sto je, takoreci prizivanje "zasluzenog" ponizenja. Zasto BS to radi?
jesen92 jesen92 19:57 21.03.2014

Re: ....

И да не наводим сад примере, ово је обрачун неистомишљеника са Биљаном, сваки пут се искористи прилика да је разапну, само зато што је другачија.
neistomisljenika u vezi sa cim? u cemu je to ona drugacija i od koga?

...neko je vec napisao ovde da su drustvene mreze prepune svakojakih komentara, uvredljivih bljuvotina i sl....e sad, kad neko pozznat napise nesto, logicno je da to nema istu "tezinu" kao kad to isto napise neko anoniman...anonimne ljude obicno "prate" takodje anonimni pa mogu da pisu sta im je volja, tabloidi sigurno nece primetiti...
mariopan mariopan 19:49 22.03.2014

Re: ....

hoochie coochie man

Briljiraš,svaka čast za komentare.
I Novković.
charlie charlie 22:36 24.03.2014

Re: ....

b92_wen
Оно што ме жуља, ја сам написао у последњем пасусу.


Ako je neko profesor univerziteta i spisateljica ...

Дотична је, пре свега, ђубре. Потом, шта год је да је - мање је важно.
predatortz predatortz 22:13 20.03.2014

Idolopoklonstvo

Јасно је, кад год нађеш згодан повод ти Биљану попљуј. И, да – ни Биљана се на Твитеру није бавила самохраном мајком, нити жртвом породичног насиља, већ је прокоментарисала изглед новинарке која ради на телевизији са националном фреквенцијом, и која по свему судећи није изгледала пристојно за једну презентерку вести.


Došao sam do ovog dela, a onda mi je reagovao želudac. Bljutavo je ovo što si napisao. Jako bljutavo. Učiš li decu da će sutra fizički izgled da im bude bitan za obavljanje novinarskog posla? Učiš li decu da se osećaju krivom ako su bolesna, jer Sveta Biljana očigledno smatra da je jeres imati paradentozu?

Ovo što si napisao, nije ništa drugo do čin idolopoklonstva.
satinelle satinelle 22:31 20.03.2014

Re: Idolopoklonstvo

Učiš li decu


Razočaravajuće, zaista. Dobijem gratis neke karte za JDP i skoro sve njene predstave. Ko li ovu ličnost propagira, nije mi jasno?

EDIT: Ko je zainteresovan, poklanjam i dalje važe
nurudin nurudin 23:37 20.03.2014

Re: Idolopoklonstvo

predatortz
Јасно је, кад год нађеш згодан повод ти Биљану попљуј. И, да – ни Биљана се на Твитеру није бавила самохраном мајком, нити жртвом породичног насиља, већ је прокоментарисала изглед новинарке која ради на телевизији са националном фреквенцијом, и која по свему судећи није изгледала пристојно за једну презентерку вести.


Došao sam do ovog dela, a onda mi je reagovao želudac. Bljutavo je ovo što si napisao. Jako bljutavo. Učiš li decu da će sutra fizički izgled da im bude bitan za obavljanje novinarskog posla? Učiš li decu da se osećaju krivom ako su bolesna, jer Sveta Biljana očigledno smatra da je jeres imati paradentozu?

Ovo što si napisao, nije ništa drugo do čin idolopoklonstva.Једноставно не могу да ти замерим, па можеш да напишеш шта год хоћеш. Таки сам, добар сам човек.
П. С. Само те молим прочитај текст до краја.
predatortz predatortz 23:40 20.03.2014

Re: Idolopoklonstvo

П. С. Само те молим прочитај текст до краја.


Naterao sam se. Šta je poenta? Srbadija pljuje po Biljani jer je mrzi? Pa, i Biljana pljuje po Srbadiji. U čemu je razlika? Ova novinarka je kolateralna šteta, i jedino mi je nje žao.
nurudin nurudin 00:03 21.03.2014

Re: Idolopoklonstvo

predatortz
П. С. Само те молим прочитај текст до краја.


Naterao sam se. Šta je poenta? Srbadija pljuje po Biljani jer je mrzi? Pa, i Biljana pljuje po Srbadiji. U čemu je razlika? Ova novinarka je kolateralna šteta, i jedino mi je nje žao.Разлика је у томе што њено пљување може да исцели, односно критика ако се прихвати да донесе нешто добро СрбаДији, а да пљување СрБадије Биљани може да донесе само зло. И, да демотивише сваког човека који другачије мисли и сагледава ствари.

Погледајте само како сте се обрушили сви на мене само што сам изнео своје виђење. Чак, верујем, неки нису пажљиво прочитали текст. Напади су били лични, и нису се односили на сам текст, већ на моје потајне амбиције...
predatortz predatortz 00:07 21.03.2014

Re: Idolopoklonstvo

Погледајте само како сте се обрушили сви на мене само што сам изнео своје виђење. Чак, верујем, неки нису пажљиво прочитали текст. Напади су били лични, и нису се односили на сам текст, већ на моје потајне амбиције...


Ja napravih sličnu aluziju sa ciljem da ti konkretnim primerom pokažem koliko je ružna teza da je novinarka preko BS htela da izađe iz anonimnosti.

Za ostale, odnosno njihove motive, ne znam.


Разлика је у томе што њено пљување може да исцели,


Nekad su ljudi pokušavali da isceljuju pljuvanjem po ranama. BS, očigledno, nije čula da se ta praksa odavno ne koristi. Pljuje po još svežim ranama. Zbog toga je , možda, Srbadija i ne voli. Čudan smo mi narod, ne volimo one koji pljuju pa ližu.
Atomski mrav Atomski mrav 00:08 21.03.2014

Re: Idolopoklonstvo

Разлика је у томе што њено пљување може да исцели, односно критика ако се прихвати да донесе нешто добро СрбаДији

Kritika možda, ako je dobronamerna. Pljuvanje nikad ne može biti dobronamerno.
Žalosno je ako to ne shvataš.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana