Društvo| Region

Časni Sude, svedokinja ne govori istinu

Vojislav Stojković RSS / 01.04.2014. u 18:02

Da će Sonja Biserko svedočiti pred Međunarodnim sudom pravde kao svedok Hrvatske u tužbi protiv Srbije za genocid, svojevremeno je izazvalo, pored velike medijske pažnje i veliku nevericu. Jer, nije uobičajeno, naprotiv, veoma je malo primera, da pred međunarodnim sudovima građani svedoče protiv svoje, a u korist duge države, pogotovo u tako krupnim i nadasve osetljivim slučajevima kakav je genocid. Ipak, to se nedavno desilo jednoj državi, a kojoj bi drugoj, nego Srbiji. Gospođa Biserko svedočila je pred MSP 04. marta 2014.g, a danas je prestao embargo na sadržaje njenog svedočenja i unakrsnog ispitivanja od strane zastupnika Srbije. Šta je to posvedočila Sonja Biserko, jedan od 12 svedoka, koje je predložila Hrvatska da bi dokazala svoju tužbu za genocid, od kojih je samo 6 ispitano iza zatvorenih vrata MSP?

Prema  onome kako izveštava današnja „Politika“ okosnicu svedočenja g-đe Biserko, a u prilog Hrvatske tužbe za genocid, čine tri tvrdnje:

1.       Srbija se prva otcepila od Jugoslavije, a Ustav Srbije iz 1990.g. bio je prvi secesionistički dokument.

2.       Srpske pripreme za genocid nad drugim narodima počle su skoro dest godina pre rapsada zajedničke države.

3.        Čitavu deceniju pre nego je počeo rat, u sklopu priprema za genocid, Srbija je reorganizovala JNA, promenila njenu teritorijalnu organizaciju, tako da je JNA još 1990. de fakto postala srpska vojska spremna za svoju ulogu u rušenju Jugoslavije.

Da je reč o iole ozbiljnjem forumu na bilo kojoj društvenoj mreži, ovakve tvrdnje Sonje Biserko bile bi najverovatnije ignorisane.  Ipak, advokat Novak Lukić, član tima Srbije, po službenoj dužnosti,   morao je polemisati sa Sonjom Biserko.  

U unakrsnom ispitivanju pitao je svedokinju da li joj je poznato da je Slovenija još u septembru 1989. promenila svoj Ustav i amandmanima dala primat republičkim zakonima u odnosu na savezne, te da je Rezolucijom  Skupštine Slovenije  iz jula 1990. proglašen suverenitet  te jugoslovenske republike, dok je Ustav RS usvojen tek 28.septembra 1990.  Podsetio je svedokinju  Hrvatske i na izjavu predsednika Predsedništva SFRJ  Stjepana Mesića : „Mislim da sam obavio svoj zadatak – Jugoslavije više nema“  i na to da  Hrvatska u svojoj tužbi tvrdi da je JNA postala srpska oružana sila tek 1991. a ne 1990.g. I pored evidentnih činjenica Sonja Biserko je ostala pri svojim tvrdnjama. Naravno, advokat Lukić je pitao i za izvore na kojima Biserko zasniva svoju tvrdnju da se Srbija deset godina pre rata pripremala za genocid nad drugim narodima.  Svedokinja se pozvala na intervju Dobrice Ćosića „Politici“ i Memorndum SANU. 

 Posebno je interesantna činjenica da je Sonja Biserko svedok Hrvatske pred MSP u svojstvu eksperta. Zato se mora postaviti i pitanje njenog kredibiliteta kada svedoči po uskostručnim pitanjima reorganizacije JNA. Tvrdnja da se JNA skoro čitavu deceniju reorganizovala kako bi bila spremna za svoju ulogu u građanskom ratu je više nego netačna.  Da je Sonja Biserko tih godina, kao potonji vojni ekspert, ako ništa drugo, a ono bar služila voni rok u JNA, sigurno bi znala da je ta vojska, sve do svog kraja, bila duboko ušuškana u udobnu koncepciju i doktrinu ONO i DSZ i da je njen starešinski i vojnički kadar osposbljavan isključivo za odbranu od spoljne agresije jednog ili oba vojna bloka, ali još više u očuvanju  lika i dela pokojnog doživotnog vrhovnog komandanta. Da je u njenoj doktrini, pravilima upotrebe, obuci i načinu logistike, bar u naznakama postaojala i opcija građanskog rata u SFRJ, vrlo je moguće da bi Jugoslavija i danas postojala. Za netačnost tvrdnje da je JNA 1990.g bila srpska oružana sila  dovoljno je pogledati  nacionalniu strukturu njenog komandnog i vojničkog  sastava iz tog perioda, a posebno čelnih generala u SSNO, GŠ  i komandama armija.

Ne može se zaobići ni pitanje zašto je Sonja Biserko svedočila tako kako je svedočila.  Ako, kao dobronamerni i vaspitani ljudi, odbacimo mogućnost da je ona strani plaćenik, u konkretnom slučaju, plaćenik susedne države Hrvatske, pitanje se još više usložava, jer to onda znači da ona iskreno veruje u to što tvrdi i o čemu svedoči.  U tom slučaju odgovori se moraju tražiti u sferi perceptivne podešenosti, kognitivne disonance, autodestruktivnosti i autošovinizmu svedokinje.To bih, naravno, prepustio sociolozima, psiholozima i psihijatrima.

Oni sa bujnijom maštom mogli bi zaključiti da je Sonja Biserko dvostruki svedok, nešto kao dvostruki špijun, i da je podmetnuta Hrvatskoj da svedoči lažno, kako bi i kredibilitet ostalih 11 svedoka bio doveden u pitanje. Ukoliko bi to bilo tačno, velikog patriotu Sonju Biserko,  naš Predsednik sigurno neće zaobići prilikom naredne dodele ordenja.Komentari (301)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 18:15 01.04.2014

Sonja u ulozi konja

Oni sa bujnijom maštom mogli bi zaključiti da je Sonja Biserko dvostruki svedok, nešto kao dvostruki špijun, i da je podmetnuta Hrvatskoj da svedoči lažno, kako bi i kredibilitet ostalih 11 svedoka bio doveden u pitanje. Ukoliko bi to bilo tačno, velikog patriotu Sonju Biserko, naš Predsednik sigurno neće zaobići prilikom naredne dodele ordenja.
Razbi Tomo Troju s upotrebom Sonje kao konja!
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 21:41 01.04.2014

Re: Sonja u ulozi konja

Srđan Fuchs
Razbi Tomo Troju s upotrebom Sonje kao konja!


S obzirom na mesto dešavanja (Hag) i uz poštovanje rodne raavnopravnosti (SB je žensko), ne bih rekao da je reč o Trojanskom konju.
loader loader 00:39 02.04.2014

Re: Sonja u ulozi konja


Ne treba sada od konja praviti magarca... .. Valja pustiti Tomu da odradi svoje... mislim to oko ordenja, čestitanja, ljubljenja... Uostalom, on je najkompetentniji i za patriote, i za izdajnike. On će to najbolje prepoznati, i najbolje će znati šta činiti. Narod dao mandat.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 13:49 02.04.2014

Re: Sonja u ulozi konja

Naravno, naravno...ne treba od trojanskog konja praviti magarca, ali ni kobilu. Narod je Tomu izabrao da vlada, pa nek vlada, a između ostalog neka vidi šta će i sa g-đom Biserko: Da li da je odlikuje ili da je amnestira.
svetac38 svetac38 07:13 03.04.2014

Re: Sonja u ulozi konja

Vojislav Stojković
Naravno, naravno...ne treba od trojanskog konja praviti magarca, ali ni kobilu. Narod je Tomu izabrao da vlada, pa nek vlada, a između ostalog neka vidi šta će i sa g-đom Biserko: Da li da je odlikuje ili da je amnestira.

...a da je prvo neko optuži, sud zaseda i kazni i onda Toma ima mogućnost da je "POMILUJE"
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 17:25 05.04.2014

Re: Sonja u ulozi konja

Griža savesti je najveća kazna, a od te kazne niko ne može da amnestirta.
principessa_etrusca principessa_etrusca 19:18 06.04.2014

Re: Sonja u ulozi konja

Vojislav Stojković
Griža savesti je najveća kazna, a od te kazne niko ne može da amnestirta.


Наравно, али прво треба имати савест.
urbana_gerila urbana_gerila 18:34 01.04.2014

vratiće se rode...

možda bi rešenje bilo da joj se oduzme imovina, ne zato što laže već zato što ju je stekla radom, pa makar to bilo samo laganje, u korist neprijatelja svoje zemlje?
no, da li je taj rizik vredan trpljenja vređanja inteligencije od strane likova koji će za neko vreme ustvrditi kako to što je (u)radila nije bilo krivično delo, da je privatna svojina svetinja, i da njen, ili zahtev njenih naslednika, za restituciju - treba apsolutno podržati...
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 18:46 01.04.2014

Re: vratiće se rode...

Jedno je sigurno, da ovako neko ko je Srbin/Srpkinja radi protiv interesa Hrvatske, u Hrvatskoj, uhapsili bi ga za 24h. Ali dobro, HRV je ozbiljnija država od SRB. Samo mi negujemo građanstvo koje radi protiv sopstvene zemlje, i to je kul, još treba da budemo i politički korektni prema njima, da im ne povredimo osećanja. Srbija - kuća na promaji.

PS. Bujna mašta mi govori da je ona ipak žena koja kao Srpkinja radi na katarzi Srbije jer duboko veruje da ćemo se kao celina i kao kolektiv konačno denacifikovati posle toga, pošto nam optereti i decu i unuke da plaćaju ratnu odštetu susedima, i oni će biti presrećni, tako denacifikovani da pare kojih nemaju plaćaju onima koji su, ruku na srce, izgasirali pradedu u Jasenovcu (nisu izgasirali Rudy Fuchsa, lažem, držao se matori do poslednjeg dana i pao je od ustaškog metka, kao heroj).
hajkula1 hajkula1 18:55 01.04.2014

Re: vratiće se rode...

urbana_gerila
možda bi rešenje bilo da joj se oduzme imovina, ne zato što laže već zato što ju je stekla radom, pa makar to bilo samo laganje, u korist neprijatelja svoje zemlje?
no, da li je taj rizik vredan trpljenja vređanja inteligencije od strane likova koji će za neko vreme ustvrditi kako to što je (u)radila nije bilo krivično delo, da je privatna svojina svetinja, i da njen, ili zahtev njenih naslednika, za restituciju - treba apsolutno podržati...Može li joj se uskratiti biračko pravo, pasoš?
nicknaylor nicknaylor 19:37 01.04.2014

Re: vratiće se rode...

Srđan Fuchs
Jedno je sigurno, da ovako neko ko je Srbin/Srpkinja radi protiv interesa Hrvatske, u Hrvatskoj, uhapsili bi ga za 24h. Ali dobro, HRV je ozbiljnija država od SRB. Samo mi negujemo građanstvo koje radi protiv sopstvene zemlje, i to je kul, još treba da budemo i politički korektni prema njima, da im ne povredimo osećnja. Srbija - kuća na promaji.

PS. Bujna mašta mi govori da je ona ipak žena koja kao Srpkinja radi na katarzi Srbije jer duboko veruje da ćemo se kao celina i kao kolektiv konačno denacifikovati posle toga, pošto nam optereti i decu i unuke da plaćaju ratnu odštetu susedima, i oni će biti presrećni, tako denacifikovani da pare kojih nemaju plaćaju onima koji su, ruku na srce, izgasirali pradedu u Jasenovcu (nisu igasirali Rudy Fuchsa, lažem, držao se matori do poslednjeg dana i pao je od ustaškog metka, kao heroj).


1. Uz svo duzno postovanje, moje zivotno iskustvo mi govori da se na katarzi radi u malo bogougodnijim uslovima u kojoj je ekonomija stabilna i/ili ne preti opasnost da te neko opeljesi do gole koze. Hocu da kazem takav stepen samokriticnosti ne dolazi od drugih strana u gradjanskom ratu (koji je uvek krvav). Stoga ako imas jednu stranu koja se "samoposipa" pepelom ulazis u opasnost da kreiras stavove "pa i oni sami kazu". Naravno neki ce odmah reci pa to nije relevantno bitne su cinjenice ali presude svih sudova uvek u sebi imaju dozu politike (ako ne i u potpunosti) te stoga takve manipulacije itekako mogu da dodju korisno.

2. A druga stvar je da kod nas Srbalja uvek postoji stereotip Danila Bate Stojkovica iz kultnog filma kojima je sve tamo bolje. Za sve postoji vreme mesto i odgovarajuci tempo. Nije Srbija po pitanju javnog mnenja toliko gora od okoline da mora da zasuce udarnicki rukave i poradi sada na katarzi.

3. Upoznat sam vrlo sa floskulama tipa ne treba uzor da mi bude gori nego bolji i.e. da izgovor ne moze biti kako neki tamo mogu nesto a mi ne. To je sve ok za pseudointelektualizam u BG salonima ali kada treba da upravljas drzavom i kreiras *valjda?* neku buducnost postoje malo drugaciji modusi.

U sustini ko god misli da je sada vreme za samokritiku a propos balkanskih ratova grdno se za*ebao.

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:53 01.04.2014

Re: vratiće se rode...

Može li joj se uskratiti biračko pravo, pasoš?

Ne, ali bi verovatno mogli da je tuže zbog lažnog svedočenja.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 20:40 01.04.2014

Re: vratiće se rode...

nicknaylor


1. Uz svo duzno postovanje, moje zivotno iskustvo mi govori da se na katarzi radi u malo bogougodnijim uslovima u kojoj je ekonomija stabilna i/ili ne preti opasnost da te neko opeljesi do gole koze. Hocu da kazem takav stepen samokriticnosti ne dolazi od drugih strana u gradjanskom ratu (koji je uvek krvav). Stoga ako imas jednu stranu koja se "samoposipa" pepelom ulazis u opasnost da kreiras stavove "pa i oni sami kazu". Naravno neki ce odmah reci pa to nije relevantno bitne su cinjenice ali presude svih sudova uvek u sebi imaju dozu politike (ako ne i u potpunosti) te stoga takve manipulacije itekako mogu da dodju korisno.

2. A druga stvar je da kod nas Srbalja uvek postoji stereotip Danila Bate Stojkovica iz kultnog filma kojima je sve tamo bolje. Za sve postoji vreme mesto i odgovarajuci tempo. Nije Srbija po pitanju javnog mnenja toliko gora od okoline da mora da zasuce udarnicki rukave i poradi sada na katarzi.

3. Upoznat sam vrlo sa floskulama tipa ne treba uzor da mi bude gori nego bolji i.e. da izgovor ne moze biti kako neki tamo mogu nesto a mi ne. To je sve ok za pseudointelektualizam u BG salonima ali kada treba da upravljas drzavom i kreiras *valjda?* neku buducnost postoje malo drugaciji modusi.

U sustini ko god misli da je sada vreme za samokritiku a propos balkanskih ratova grdno se za*ebao.svako od nas ko je pogledao par fotografija i dokumenata iz Sarajeva, Srebrenice ili iz Vukovara je bio očajan što je do toga došlo, i svako ko je častan se isplakao nad tim prizorima. Grci to nazivaju metanoia, drugi um, ili nad-um. mnoge iskrene pojedinačne ličnosti su prošle kroz to iskustvo, posebno zato što je rat u ex-yu bio apsurdan, njegove posledice su apsurdne i kažnjeni su kolektivno gotovo pa apsolutno svi koji su živeli na tom prostoru... svi, izuzev onih koji su planirali i dirigovali stradanjem, oni su nagrađeni skoro apsolutnom moći. u takvoj situaciji sada dolazi Biserkova, kojoj nije dosta svih tih sranja već dodatno ekonomski namerava da optereti moju decu, i njihovu decu, plaćanjem ceha za zlo za koje su ona apsolutno nedužna?! pa to je vrh zla, ova žena je grozno ohola! sada počinjem da sumnjam da su glasine da su joj rođaci služili u Zengama bile istinite.

odluka hrvatske vlade da ide s tužbom, i to u momentu kada su odnosi krenuli uzlaznom putanjom je razumljiva - Josipović i Milanović moraju opravdati katastrofalnu situaciju pod njima levičarima pred konzervativnom domaćom i još konzervativnijom dijasporičnom javnošću -a pumpajuću znatna sredstva u posrnulo hrvatsko gospodarstvo, i to tako što će uporabiti omiljenu recepturu, skreni pažnju na Srbe; dok amerikanski DS ima potući Srbiju do kraja: i nazovi-pravdom pred ovim hinjenim sudnicama i tako obezbediti sebe za sve moguće bespravne konzekvencije u budućnosti.
charlie charlie 20:56 01.04.2014

Re: vratiće se rode...

Srđan Fuchs
Jedno je sigurno, da ovako neko ko je Srbin/Srpkinja radi protiv interesa Hrvatske, u Hrvatskoj, uhapsili bi ga za 24h. Ali dobro, HRV je ozbiljnija država od SRB. Samo mi negujemo građanstvo koje radi protiv sopstvene zemlje, i to je kul, još treba da budemo i politički korektni prema njima, da im ne povredimo osećanja. Srbija - kuća na promaji.

PS. Bujna mašta mi govori da je ona ipak žena koja kao Srpkinja radi na katarzi Srbije jer duboko veruje da ćemo se kao celina i kao kolektiv konačno denacifikovati posle toga, pošto nam optereti i decu i unuke da plaćaju ratnu odštetu susedima, i oni će biti presrećni, tako denacifikovani da pare kojih nemaju plaćaju onima koji su, ruku na srce, izgasirali pradedu u Jasenovcu (nisu izgasirali Rudy Fuchsa, lažem, držao se matori do poslednjeg dana i pao je od ustaškog metka, kao heroj).

Браво Срђане ! Респект за твога прадеду Рудија ! Знам још неке Фуксове, односно, сигурно знам једну дивну жену !
А о Соњи Бисерко --- невезано за то да ли је Српкиња, Несрпкиња или што год друго, оно што је сигурно је да је - ђубре !
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 21:43 01.04.2014

Re: vratiće se rode...

urbana_gerila
možda bi rešenje bilo da joj se oduzme imovina, ne zato što laže već zato što ju je stekla radom, pa makar to bilo samo laganje, u korist neprijatelja svoje zemlje?
no, da li je taj rizik vredan trpljenja vređanja inteligencije od strane likova koji će za neko vreme ustvrditi kako to što je (u)radila nije bilo krivično delo, da je privatna svojina svetinja, i da njen, ili zahtev njenih naslednika, za restituciju - treba apsolutno podržati...


Za početak je dovoljno da se pred MSP dokaže da svedokinja laže.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 21:44 01.04.2014

Re: vratiće se rode...

charlie

Браво Срђане ! Респект за твога прадеду Рудија !


I još jedan!
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 22:03 01.04.2014

Re: vratiće se rode...

Jelica Greganović
Ne, ali bi verovatno mogli da je tuže zbog lažnog svedočenja.

U krivičnom sudskom postupku, optužni ima pravo da se brani na način kako smatra da je najbolje, pa i da laže. Svedoci, međutim, odgovaraju za lažno svedočenje. Međutim, ovo je međunarodni sud i tu su pravila verovatno drugačija.


Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 01:15 02.04.2014

Re: vratiće se rode...

Jedno je sigurno, da ovako neko ko je Srbin/Srpkinja radi protiv interesa Hrvatske, u Hrvatskoj, uhapsili bi ga za 24h. Ali dobro, HRV je ozbiljnija država od SRB. Samo mi negujemo građanstvo koje radi protiv sopstvene zemlje, i to je kul, još treba da budemo i politički korektni prema njima, da im ne povredimo osećanja.


Aha, ceniš ti - nova vlada još nije definisana, bliži se i saradnja sa Putinom, biće mesta za barem jedan malecki Gulag, pa rešio da se preporučiš?

Neka, neka, treba se, a i biće od tebe odličan Matvei Berman ☻
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 01:44 02.04.2014

Re: vratiće se rode...

u takvoj situaciji sada dolazi Biserkova, kojoj nije dosta svih tih sranja već dodatno ekonomski namerava da optereti moju decu, i njihovu decu, plaćanjem ceha za zlo za koje su ona apsolutno nedužna?! pa to je vrh zla, ova žena je grozno ohola! sada počinjem da sumnjam da su glasine da su joj rođaci služili u Zengama bile istinite.


Aha, kako si napisao, nije stvar u tome da li će Srbija biti proglašena za "autora" genocida, nego je problem u materijalnoj kazni.

Dobro, pošto smo ustanovili prirodu problema (kao onomad Bernard Šo, Gručo Marks, Vinston Čerčil i ostali fiktivni učesnici popularne anegdote), kolika je prihvaltjiva cena, tj. kazna suda, na kojoj bi prestao da hejtiraš Sonju, žališ što niko neće da je uhapsi, insinuiraš koještarije i sipaš naŠističko-obrazovske floskule i an general spremaš se da objaviš Spisak sa (samo) njenim imenom?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 08:45 02.04.2014

Re: vratiće se rode...

koja ti je tarifa, Reap, deder ja ću ti platiti više da igraš po mojim strunama umesto što fantaziraš?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 09:02 02.04.2014

Re: vratiće se rode...

Dobro, pošto smo ustanovili prirodu problema (kao onomad Bernard Šo, Gručo Marks, Vinston Čerčil i ostali fiktivni učesnici popularne anegdote), kolika je prihvaltjiva cena, tj. kazna suda, na kojoj bi prestao da hejtiraš Sonju, žališ što niko neće da je uhapsi, insinuiraš koještarije i sipaš naŠističko-obrazovske floskule i an general spremaš se da objaviš Spisak sa (samo) njenim imenom?problem sa tobom i tebi sličnom ekipom je što ste sami od sebe napravili botove... i taj govor, kada se već čašćavamo, glede, dapače, dočim...to su mi sve bege-botovska foliranja, iz foliranja pričamo rvatski jer ćemo tako zvučati manje kao pripadnici nacisrbije, a možda nas i tko pomazi po glavi i da nam lješnjak... kao sekta ste postali - ko nije s nama taj našobrazistički. nemam ti ja, druže stari, vremena za te budalaštine.

a taj sud je smejurija. treba ga ukinuti, povući sve tužbe, uraditi ozbiljnu defašizaciju svih ex-YU društava i izbaciti to poglavlje iz istorije i nastaviti sa hladnim al' ekonomski isplativim kontaktima. s dicom će se zagrijat opet. vaš pristup šlihtanja ništa dobro nije doneo, a još ste izlevatili i Zapad za fine parice ni za šta.
escherichije_colic escherichije_colic 23:21 02.04.2014

Re: vratiće se rode...

Srđan Fuchs
vaš pristup šlihtanja ništa dobro nije doneo, a još ste izlevatili i Zapad za fine parice ni za šta.


Pa vidiš da je ipak donelo nešto dobro, kako kome ...

Paradoks Sonje Biserko jeste u tome što je ona nusprodukt sistema protiv kojeg "svedoči". Pre svega, ceo taj aksiom koji polazi od tzv "cartoon Milosevica" kao nekakvog mitološkog čudovišta koje je odjednom izronilo niotkuda, nezavistan od tadašnjeg partijsko-vojnog kartela, totalno je neozbiljan. Deo tog kartela bile su i ova Biserko i gospođa Kandić i još ko zna koliko tih parazita koji su ždrali sa državnih jasli i doprineli urušavanju države.
timotije timotije 08:14 03.04.2014

Re: vratiće se rode...

escherichije_colic
Srđan Fuchs
vaš pristup šlihtanja ništa dobro nije doneo, a još ste izlevatili i Zapad za fine parice ni za šta.


Pa vidiš da je ipak donelo nešto dobro, kako kome ...

Paradoks Sonje Biserko jeste u tome što je ona nusprodukt sistema protiv kojeg "svedoči". Pre svega, ceo taj aksiom koji polazi od tzv "cartoon Milosevica" kao nekakvog mitološkog čudovišta koje je odjednom izronilo niotkuda, nezavistan od tadašnjeg partijsko-vojnog kartela, totalno je neozbiljan. Deo tog kartela bile su i ova Biserko i gospođa Kandić i još ko zna koliko tih parazita koji su ždrali sa državnih jasli i doprineli urušavanju države.

Colin_bgd Colin_bgd 08:24 03.04.2014

Re: vratiće se rode...

escherichije_colic
Paradoks Sonje Biserko jeste u tome što je ona nusprodukt sistema protiv kojeg "svedoči".

Slazem se...

Deo tog kartela bile su i ova Biserko i gospođa Kandić i još ko zna koliko tih parazita koji su ždrali sa državnih jasli i doprineli urušavanju države.

Ali nije mi jasno kako ova recenica radi... Kako mozes u isto vreme da smatras da smo imali neku drzavu (pretpostavljam da mislis na SFRJ) koja je bila takva da se imalo sta od nje urusavati, a u isto vreme je bila sastavljena od ljudi koji su ili postali "Milosevici" ili su postali "Biserko"? To mi je malo paradoksalno razmisljanje, ukoliko je u izvoristu misljenje da su i "Milosevic" i "Biserko" isto...
charlie charlie 11:47 03.04.2014

Re: vratiće se rode...

escherichije_colic
Srđan Fuchs
vaš pristup šlihtanja ništa dobro nije doneo, a još ste izlevatili i Zapad za fine parice ni za šta.


Pa vidiš da je ipak donelo nešto dobro, kako kome ...

Paradoks Sonje Biserko jeste u tome što je ona nusprodukt sistema protiv kojeg "svedoči". Pre svega, ceo taj aksiom koji polazi od tzv "cartoon Milosevica" kao nekakvog mitološkog čudovišta koje je odjednom izronilo niotkuda, nezavistan od tadašnjeg partijsko-vojnog kartela, totalno je neozbiljan. Deo tog kartela bile su i ova Biserko i gospođa Kandić i još ko zna koliko tih parazita koji su ždrali sa državnih jasli i doprineli urušavanju države.

Сагласан !
escherichije_colic escherichije_colic 14:58 03.04.2014

Re: vratiće se rode...

Colin_bgd
escherichije_colic
Paradoks Sonje Biserko jeste u tome što je ona nusprodukt sistema protiv kojeg "svedoči".

Slazem se...

Deo tog kartela bile su i ova Biserko i gospođa Kandić i još ko zna koliko tih parazita koji su ždrali sa državnih jasli i doprineli urušavanju države.

Ali nije mi jasno kako ova recenica radi... Kako mozes u isto vreme da smatras da smo imali neku drzavu (pretpostavljam da mislis na SFRJ) koja je bila takva da se imalo sta od nje urusavati, a u isto vreme je bila sastavljena od ljudi koji su ili postali "Milosevici" ili su postali "Biserko"? To mi je malo paradoksalno razmisljanje, ukoliko je u izvoristu misljenje da su i "Milosevic" i "Biserko" isto...


Nisu Milošević i Biserko isto, postoji fundamentalna razlika: Biserko je "born into" a Slobodan "married into system". Sve što je Sonja Biserko morala da uradi u životu bilo je da bude dete visokog vojnog oficira i da se zaposli u diplomatiji preko veze, a Milošević je morao da oženi mf Mirjanu Marković i da joj napravi dvoje dece. Pokušaj da pojmiš razmeru tog samožrtvovanja, nema s čim da se uporedi s druge strane.

Ne bih se složio da je jugokomunistički establišment bio sačinjen isključivo od "Miloševića" i "Biseraka", bez obzira na činjenicu da su prevladali. Cheesy mi sad da citiram Andrića o vremenu kad se fukara obogati ali to je otprilike to.
anonimni_autor anonimni_autor 20:29 03.04.2014

Re: vratiće se rode...

Sve što je Sonja Biserko morala da uradi u životu bilo je da bude dete visokog vojnog oficira i da se zaposli u diplomatiji preko veze, a Milošević je morao da oženi mf Mirjanu Marković i da joj napravi dvoje dece. Pokušaj da pojmiš razmeru tog samožrtvovanja, nema s čim da se uporedi s druge strane.

Jadan čove,k šta je morao da uradi radi karijere. Nije ni čudo što ga je srce pre vremena izdalo
hajkula1 hajkula1 18:51 01.04.2014

Pogan ili ako ima gore


Nije usamljen slučaj u Srbiji. Na žalost.
P.S.

Kad nisam mogla ceo uvodni tekst da pročitam zbog pojave a ne zbog uvodničara. Tebi naravno, +
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 21:45 01.04.2014

Re: Pogan ili ako ima gore

hajkula1
Nije usamljen slučaj u Srbiji. Na žalost.

U pravu si. Na žalost.
timotije timotije 08:12 02.04.2014

Re: Pogan ili ako ima gore

Pogan ili ako ima gore

Nije usamljen slučaj u Srbiji. Na žalost.


Kakvi svedoci, takav sud, a još gori vlastodržci i pravnici u Srbiji, koji su čekali da nas Hrvatska tuži - jer nama nije bilo ni preko pameti da tužimo - za genocid što je Hrvatska izvršila nad Srbima u dva rata - Drugi svetski i ovaj Komšiski.Našim parijama stalo im je do vlasti i ličnog bogaćenja, pa nikako da makar malo od i onako malog uma odvoje da porade za državu i narod. Ne setiti se da treba tužiti, već čekati da te zločnac tuži što ti je počinio zla golema, nema pridev koji može da zadovolji osećanje boli, nemoći i duhovne bede.
anonimni_autor anonimni_autor 20:43 03.04.2014

Re: Pogan ili ako ima gore

Pogan ili ako ima gore

Molim da se reč "pogan"(pagan) koja se u naš rečnik uselila pod uticajem crkvenog prezira prema mnogobožcima ne koristi na tako neumesan način. Izjednačavati Biserkovu sa njima uvreda je zas sve pagane, pa čak i za one koji su prinosili ljudske žrtve. PS I oni heroji na Termopilu su bili pagani!
mariopan mariopan 18:56 01.04.2014

...

Какав суд такав сведок.
И суд и " сведока" плаћа исти Газда па им је свеједно шта она тамо лупета, довољно је само да се појави, изјави, и биће то крунски доказ за српску кривицу.
Навикли смо се већ, ништа не може више да нас запрепасти од те сподобе.


Едит

А зашто си ти Војиславе тако фин у наслову??
Нечасни суде сведокиња ЛАЖЕ - то треба да пише у наслову.
Обавеза да будеш фин не важи за све облике живота на планети.
hajkula1 hajkula1 19:35 01.04.2014

Re: ...

mariopan
Какав суд такав сведок.
И суд и " сведока" плаћа исти Газда па им је свеједно шта она тамо лупета, довољно је само да се појави, изјави, и биће то крунски доказ за српску кривицу.
Навикли смо се већ, ништа не може више да нас запрепасти од те сподобе.


Едит

А зашто си ти Војиславе тако фин у наслову??
Нечасни суде сведокиња ЛАЖЕ - то треба да пише у наслову.
Обавеза да будеш фин не важи за све облике живота на планети.Ima i optužba njenih saradnika iz NVO za trošenje para... Možda i to da se citira?
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 21:52 01.04.2014

Re: ...

mariopan
А зашто си ти Војиславе тако фин у наслову??
Нечасни суде сведокиња ЛАЖЕ - то треба да пише у наслову.
Обавеза да будеш фин не важи за све облике живота на планети.


A šta mogu kad sam stara bečka škola.

Mada, iskren da budem, prva verzija naslova je bila vrlo slična tvojoj, ali sam je pri postavljanju promenio kako pojedinim komentatorima ne bih dao povod da govore o autoru, umesto o temi.
tyson tyson 19:14 01.04.2014

Sloboda i veličina

Jer, nije uobičajeno, naprotiv, veoma je malo primera, da pred međunarodnim sudovima građani svedoče protiv svoje, a u korist duge države, pogotovo u tako krupnim i nadasve osetljivim slučajevima kakav je genocid. Ipak, to se nedavno desilo jednoj državi, a kojoj bi drugoj, nego Srbiji.

Velika je Srbija, zato je ovo moguće u njoj.

Neka cveta hiljadu cvetova, a gđa Biserko neka slobodno izražava svoje mišljenje gde čula i gde ne čula.


stopalo stopalo 19:22 01.04.2014

Re: Sloboda i veličina

Velika je Srbija, zato je ovo moguće u njoj.

Neka cveta hiljadu cvetova, a gđa Biserko neka slobodno izražava svoje mišljenje gde čula i gde ne čula.
Samo pripazi malo sa ovim "velika".
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:54 01.04.2014

Re: Sloboda i veličina

a gđa Biserko neka slobodno izražava svoje mišljenje gde čula i gde ne čula.

Svedočenje pred sudom nije izražavanje mišljenja, nego kredibilnih saznanja. Inače bi sudovi bili prepuni ljudi koji bi iskoristili priliku da ostatku sveta iznesu svoja mišljenja.
vilovuk vilovuk 20:35 01.04.2014

Re: Sloboda i veličina

tyson
Jer, nije uobičajeno, naprotiv, veoma je malo primera, da pred međunarodnim sudovima građani svedoče protiv svoje, a u korist duge države, pogotovo u tako krupnim i nadasve osetljivim slučajevima kakav je genocid. Ipak, to se nedavno desilo jednoj državi, a kojoj bi drugoj, nego Srbiji.

Velika je Srbija, zato je ovo moguće u njoj.

Neka cveta hiljadu cvetova, a gđa Biserko neka slobodno izražava svoje mišljenje gde čula i gde ne čula.Svi znamo da Srbija ima veličinu 'u genima', a evo tyson je pokazao koja vrsta veličine je prava za Srbiju, organska. Ne šalim se.
Živela Velika Srbija!

P.S. Dobro, ima i Crna Gora nešto slično, ali njihov gen je malo drukčiji, i ja bih rekao da nam nimalo ne smeta. Dapače, dopunjuju se, pa smo, onako u paru - sila
(bićemo jednog lepog dana).

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 21:54 01.04.2014

Re: Sloboda i veličina

tyson
Velika je Srbija, zato je ovo moguće u njoj. Neka cveta hiljadu cvetova, a gđa Biserko neka slobodno izražava svoje mišljenje gde čula i gde ne čula.


G. tysone, ne zna se kojom večeras bolje udaraš, levom ili desnom.
Inner Party Inner Party 22:43 01.04.2014

Re: Sloboda i veličina

Jelica Greganović
a gđa Biserko neka slobodno izražava svoje mišljenje gde čula i gde ne čula.

Svedočenje pred sudom nije izražavanje mišljenja, nego kredibilnih saznanja. Inače bi sudovi bili prepuni ljudi koji bi iskoristili priliku da ostatku sveta iznesu svoja mišljenja.


Problema je u tome što je njoj priznat status eksperta, evo upravo je završila rad na izveštaju o Severnoj Koreji za UN.

Kao takva ona može da priča šta joj padne na pamet - veruje joj se, jer je ekspert.

Dakle, srpski tim je morao da udara na njen status eksperta, što ona nije jer je njena struka - diplomatija. Tek posle toga se moglo ici na same činjenice o kojima je govorila ...

PS

Da li neko zna, da li je istina, da je rodjeni brat gospodje Biserko poginuo u ratu. Mislim da (ako je to istina) odatle dolazi njena motivacija za tako predan rad ...
docsumann docsumann 05:00 02.04.2014

Re: Sloboda i veličina

P.S. Dobro, ima i Crna Gora nešto slično, ali njihov gen je malo drukčiji, i ja bih rekao da nam nimalo ne smeta. Dapače, dopunjuju se, pa smo, onako u paru - sila


docsumann docsumann 05:03 02.04.2014

Re: Sloboda i veličina

Vojislav Stojković
tyson
Velika je Srbija, zato je ovo moguće u njoj. Neka cveta hiljadu cvetova, a gđa Biserko neka slobodno izražava svoje mišljenje gde čula i gde ne čula.


G. tysone, ne zna se kojom večeras bolje udaraš, levom ili desnom.samo da ne grize uši ... zezam se, potpisujem u cjelosti tajsonov komentar.
charlie charlie 05:35 02.04.2014

Re: Sloboda i veličina

stopalo
Velika je Srbija, zato je ovo moguće u njoj.

Neka cveta hiljadu cvetova, a gđa Biserko neka slobodno izražava svoje mišljenje gde čula i gde ne čula.
Samo pripazi malo sa ovim "velika".

Па да !
Погрешио је јер се велика пише Велика !
charlie charlie 05:37 02.04.2014

Re: Sloboda i veličina

vilovuk
tyson
Jer, nije uobičajeno, naprotiv, veoma je malo primera, da pred međunarodnim sudovima građani svedoče protiv svoje, a u korist duge države, pogotovo u tako krupnim i nadasve osetljivim slučajevima kakav je genocid. Ipak, to se nedavno desilo jednoj državi, a kojoj bi drugoj, nego Srbiji.

Velika je Srbija, zato je ovo moguće u njoj.

Neka cveta hiljadu cvetova, a gđa Biserko neka slobodno izražava svoje mišljenje gde čula i gde ne čula.Svi znamo da Srbija ima veličinu 'u genima', a evo tyson je pokazao koja vrsta veličine je prava za Srbiju, organska. Ne šalim se.
Živela Velika Srbija!

P.S. Dobro, ima i Crna Gora nešto slično, ali njihov gen je malo drukčiji, i ja bih rekao da nam nimalo ne smeta. Dapače, dopunjuju se, pa smo, onako u paru - sila
(bićemo jednog lepog dana).


Браво !
Живела братска заједница српског народа, Србија и Црна Гора ! (Биће, једног дана).
grmfrm grmfrm 06:14 03.04.2014

Re: Sloboda i veličina

Velika je Srbija, zato je ovo moguće u njoj.

Neka cveta hiljadu cvetova, a gđa Biserko neka slobodno izražava svoje mišljenje gde čula i gde ne čula.


Hmm da neka cveta ali ne zaboravi neke koje su pre pupoljka ugasiili ovi koje mis Biserko brani zdusno.

Iako tvoj stav je razuman i ljudski ne slazem se sa njim do kraja.
U svojoj kuci nema pljuvanja po gazdi a to ona radi na nacional nivou.
To ne sme biti dopusteno.
anonimni_autor anonimni_autor 20:59 03.04.2014

Re: Sloboda i veličina

Jelica Greganović
a gđa Biserko neka slobodno izražava svoje mišljenje gde čula i gde ne čula.

Svedočenje pred sudom nije izražavanje mišljenja, nego kredibilnih saznanja. Inače bi sudovi bili prepuni ljudi koji bi iskoristili priliku da ostatku sveta iznesu svoja mišljenja.

Potpuno si u pravu. Zašto nije otišla u Hajd-park, a ne u Hag? Mrzim gluposti naših ostrašćenih nacionalista, ali su mi atošovinisti najcrnji!
tasadebeli tasadebeli 19:29 01.04.2014

Ех, то су били дани!

Читам овај Војин блог, па кренем безвезе да копкам по нету и...

Одмах на Википедији о овој часној госпођи сведокињи нађох:


She served as a diplomat for the former Yugoslavia in London and at the United Nations in Geneva for over 20 years until 1991 when she resigned her diplomatic position in protest over the policies of Slobodan Milošević amid rising nationalism throughout Yugoslavia.She has recently (8 May 2013) been appointed as a member of the United Nations human rights investigation into North Korea, with Michael Kirby and Marzuki Darusman.[3] On February 18, 2014 they published a report witch got world wide attention.


Па ми се све некако логично уклапа...

Ех, то су били дани! Дипломатски!

(Војо, ти си главни кривац што је почео пајац да игра у глави! )
hajkula1 hajkula1 19:39 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

[quote=tasadebeli

(Војо, ти си главни кривац што је почео пајац да игра у глави! )Igra?

Ripa!

Nego, ozbiljno, da li ima neki član zakona za ovakav slučaj?
stopalo stopalo 19:53 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

Nego, ozbiljno, da li ima neki član zakona za ovakav slučaj?


ZVP Članovi 31-44 pri čemu ja obožavam pozivanje na društveno-političku zajednicu

Batalite ljudi ćorava posla i kao što reče Tajson, Srbija upravo treba da bude takva da svako može da iskaže svoje (pa i tuđe) mišeljenje
mariopan mariopan 19:55 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

stopalo
Nego, ozbiljno, da li ima neki član zakona za ovakav slučaj?


ZVP Članovi 31-44 pri čemu ja obožavam pozivanje na društveno-političku zajednicu

Batalite ljudi ćorava posla i kao što reče Tajson, Srbija upravo treba da bude takva da svako može da iskaže svoje (pa i tuđe) mišeljenje

Тако је, боље таква
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:55 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

Srbija upravo treba da bude takva da svako može da iskaže svoje (pa i tuđe) mišeljenje

Da ponovim, svedočenje na sudu nije iskazivanje svog mišljenja, nego mora da bude iznošenje kredibilnih saznanja.
stopalo stopalo 19:58 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

Jelica Greganović
Srbija upravo treba da bude takva da svako može da iskaže svoje (pa i tuđe) mišeljenje

Da ponovim, svedočenje na sudu nije iskazivanje svog mišljenja, nego mora da bude iznošenje kredibilnih saznanja.


Ne bih se baš složio ali mislim da je bolje da ti odgovori neki pravnik.

Samo je pitanje kakvu ti koristi donosi takvo "svedočenje"?
Kraja Kraja 19:59 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!


Nego, ozbiljno, da li ima neki član zakona za ovakav slučaj?


...ima, svakako...


Članak 137.

Građanin Republike Hrvatske koji pokuša Republiku Hrvatsku dovesti u položaj podređenosti ili ovisnosti prema kojoj drugoj državi, kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine.


...hm, ali to je ustav hrvatske...
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:03 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

Ne bih se baš složio ali mislim da je bolje da ti odgovori neki pravnik.

Na sudu se ne radi o mišljenjima, nego o činjenicama. Dakle, svedok mora svoju izjavu da potkrepi kredibilnim činjenicama, saznanjima. A šta on o tome misli, može da napiše u novinskoj kolumni, recimo...


Samo je pitanje kakvu ti koristi donosi takvo "svedočenje"?

Svedočenje na osnovu činjenica je jedino korisno, u suprotnom bi se sudovi naslušali bez koristi svega i svačega o čemu ljudi imaju neko svoje mišljenje (A mišljenje je, što bi rekli Ameri, kao dupe, svako ga ima).
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:15 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

Na sudu se ne radi o mišljenjima, nego o činjenicama


Šta jesu a šta nisu činjenice je posao suda da utvrđuje, ne svedoka.
Biserko je iznela svoje viđenje, mišljenje, to ne moraju da budu činujenice.
Lažno svedočenje je nešto drugo, ne procena političke situacije, a sve što je Biserko rekla su ocene. S kojim ciljem je urađeno nešto pre deset godina svako može tumačiti po svojoj volji. Ona tumači ovako
Tako da, meni se čini, tu nikave krivice nema.

A to što je Hrvatska nju uzela za svedoka govori i o toj državi i o toj tužbi.
Kakva država i kakva tužba takav i svedok.

Nisu imali kredibilnije svedoke, recimo neke insajdere, nekog srpskog generala npr, a ipak su podneli tužbu za, ni manje ni više, genocid, to potvrđuje ono što se i ranije znalo, Hrvatska ima neki kompleks od Srba i Srbije, to je nekakva patologija čini mi se.

A i kod Biserko ima te patologije.
Nema tu racionalnog objašnejnja za njen poriv da svedoči u nečemu što je svima jasno da je budalaština.

Ali neka je, ne treba je dirati, neka se sama nosi sa tolikom mržnjom, nije njoj lako.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:25 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

Šta jesu a šta nisu činjenice je posao suda da utvrđuje, ne svedoka.

U tom slučaju bi suđenja u beskraj trajala.
Zbog toga bi trebalo da sud kao svedoke poziva samo one koji imaju dokaze, a dokazi su činjenice.

Biserko je iznela svoje viđenje, mišljenje, to ne moraju da budu činujenice.

Recimo ovako: "Ja mislim da je optuženi ubio čoveka, jer mislim da je on bio sklon da preti da će ga ubiti..."
ili:
"Optuženi je tog i tog dana meni rekao/napisao...da će ubiti tog i tog čoveka, zato i zato..."

Lažno svedočenje je nešto drugo, ne procena političke situacije, a sve što je Biserko rekla su ocene.

Za genocid su potrebni dokazi, a ne nečije procene političke situacije, genocid je suviše strašna i ozbiljna stvar da bi se dokazi za to temeljili na nečijim procenama i mišljenjima.

Nema tu racionalnog objašnejnja za njen poriv da svedoči u nečemu što je svima jasno da je budalaština.

Još neverovatnije je da neko ko se nazivom eksperta kiti, istrčava da svedoči bez dokaza.
hajkula1 hajkula1 20:31 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

mariopan
stopalo
Nego, ozbiljno, da li ima neki član zakona za ovakav slučaj?


ZVP Članovi 31-44 pri čemu ja obožavam pozivanje na društveno-političku zajednicu

Batalite ljudi ćorava posla i kao što reče Tajson, Srbija upravo treba da bude takva da svako može da iskaže svoje (pa i tuđe) mišeljenje

Тако је, боље такваAli to nije tribina, pozorište, gradski trg, park, kafana, to je sud a ona svedok na sudu. Tu ona svedoči, iznosi činjenice, a ne svoje mišljenje, što čak i anglosaksonsko pravo isključuje (u američkim filmovima, ne uzima se u obzir kada svedok misli, kada zaključuje o nečem, nego samo konkretno što je video da se dogodilo). Znam, to je samo haški sud.

hoochie coochie man hoochie coochie man 20:35 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

Zbog toga bi trebalo da sud kao svedoke poziva samo one koji imaju dokaze, a dokazi su činjenice.


Svedoke predlažu strane u sporu.
Ne može sud do u sitna creva proveravati kredibilitet svedoka da bi ga prihvatio,
Tužilac predloži, svedok svedoči, sud procenjuje da li su to činjenice ili gluposti i prema tome donosi presudu.
a mislim da je optuženi ubio čoveka, jer mislim da je on bio sklon da preti da će ga ubiti..."


U redu.
Svedok to misli.
Sud na osnovuu toga ne može osuditi nikoga, mora imati čvršće dokaze, ako ih nema, sud oslobađa optuEnog.

Za genocid su potrebni dokazi, a ne nečije procene političke situacije

Naravno, i zato sud ne može na osnovu Sonjinog trabubnajnja osuditi Srbiju.
Još neverovatnije je da neko ko se nazivom eksperta kiti, istrčava da svedoči bez dokaza.


Mržnja oslepljuje.
Sonju je mržnja oslepela.

Što se mene tiče, ja bih odmahnuo rukom i rekao pusti budaletinu.
mariopan mariopan 20:43 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

hajkula1

Nego, ozbiljno, da li ima neki član zakona za ovakav slučaj?За лажно сведочење, где се суд замлаћује и траћи време и ресурсе због лажних изјава, треба да реагује сам суд пред којим се то догађа, јер то је озбиљно непоштовање тог суда.

Бар тако ја мислим ( лаички).

Зато мислим да примере не треба да тражимо у нашем закону, него у оном суду и њиховим правилницима, што суди у овом случају?
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:48 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

За лажно сведочење, где се суд замлаћује и траћи време и ресурсе због лажних изјава,


Nije ta izjava ni lažna ni nelažna.
Da bi se utvrdilo da li je lažna moralo bi se nekako nedvosmilseno utvrditi šta je bio stvarni cilj reformisanja vojske npr.
A to bi zahtevalo poseban proces na kome bi se to utvrđivalo, i ne postoji šansa da neko to dokaže.
Neko misli da je reformisana zbog ovoga, neko da je to urađeno zbog onoga, Sonja da je to spremano za genocid, i to je njeno pravo da misli.
satinelle satinelle 20:52 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

Nego, ozbiljno, da li ima neki član zakona za ovakav slučaj?Ko bre još TO sluša? Ne znam kako da ga nazovem, ali ovo stvorenje, nezadovoljeno do zla boga , ne zna više gde udara. Vreme je da mu neko postavi rampu.
mariopan mariopan 21:13 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

hoochie coochie man
За лажно сведочење, где се суд замлаћује и траћи време и ресурсе због лажних изјава,


Nije ta izjava ni lažna ni nelažna.
Da bi se utvrdilo da li je lažna moralo bi se nekako nedvosmilseno utvrditi šta je bio stvarni cilj reformisanja vojske npr.
A to bi zahtevalo poseban proces na kome bi se to utvrđivalo, i ne postoji šansa da neko to dokaže.
Neko misli da je reformisana zbog ovoga, neko da je to urađeno zbog onoga, Sonja da je to spremano za genocid, i to je njeno pravo da misli.


Извини, али у суду генерално, не може неко да " мисли" нешто, него то треба да докаже, зато је позван за сведока, доказује или не , чињеницама, документима, а не својим мишљењем.

Њено мишљење нема никакву тежину, јер у том случају, моје мишљење да је она болесна жена, да јој је потребна помоћ и лечење, требало би да буде довољно том суду да њено мишљење одбаци јер је то плод мржњом помраченог ума?

Може ли тако?
Не може.
Док ја не докажем то што тврдим.
Тако и она треба да докаже а не да мисли?
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:19 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

Извини, али у суду генерално, не може неко да " мисли" нешто, него то треба да докаже,


Dokazuje onaj ko je podneo tužbu, ne svedok.
On poziva svedoke koje ima i za koje misli da će mu pomoći da dokaže tužbu.
Hrvati su pozvali Sonju, videćemo da li će pomoću Sonje uspeti da dokažu tužbu.
Њено мишљење нема никакву тежину


To procenjuje sud.
требало би да буде довољно том суду да њено мишљење одбаци јер је то плод мржњом помраченог ума?


Da li je um pomračen takođe bi trebalo neko da dokaže, npr odbrana.
A ti imaš pravo da misliš tako, baš kao i Sonja da misli onako.
Тако и она треба да докаже а не да мисли?

Ne dokazuje ona ništa.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 21:57 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

tasadebeli
Па ми се све некако логично уклапа...


Naravno da ima logike. Ko poslednjih decenija pljuje i zapišava Srbe i Srbiju, biće bogato nagrađen.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 22:14 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

hoochie coochie man
A to što je Hrvatska nju uzela za svedoka govori i o toj državi i o toj tužbi.
Kakva država i kakva tužba takav i svedok.

Nisu imali kredibilnije svedoke, recimo neke insajdere, nekog srpskog generala npr, a ipak su podneli tužbu za, ni manje ni više, genocid, to potvrđuje ono što se i ranije znalo, Hrvatska ima neki kompleks od Srba i Srbije, to je nekakva patologija čini mi se.

A i kod Biserko ima te patologije.
Nema tu racionalnog objašnejnja za njen poriv da svedoči u nečemu što je svima jasno da je budalaština.Itekako tu ima racionalnog objašnjenja i za Hrvatsku tužbu i za svedočenje SB.
Hrvatska je podnela tužbu protiv Srbije jer je zaključeno da od te tužbe mogu imati samo koristi. Prvo, na unutarpolitičkom planu. Drugo, da bi se Tuđman i ostali izvukli od eventualne optužnice Tribunala za ratne zločine. U to su ih uveravali i visoki zvaničnici SAD. Treće, poneseni podrškom moćnih zemalja, a pre svih Nemačke i SAD, zaista su verovali da Srbija pred MSP može biti okrivljena za genocid i plaćati ratnu štetu. Naravno, time bi i domovinski rat definitivno bio opran u veš mašini i izašao čist bez ijedne mrlje.

A Sonje Biserko što setiče i ona sigurno ima koristi. Eno, dole u svojim komentarima su jednatanja i tsunde to jasno obrazložile.
tasadebeli tasadebeli 22:18 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

Vojislav Stojković
tasadebeli
Па ми се све некако логично уклапа...


Naravno da ima logike. Ko poslednjih decenija pljuje i zapišava Srbe i Srbiju, biće bogato nagrađen.


А још када има таки педигре...

Ихааај! Небо је граница!

Сад ми нешто паде на памет... Питање за размишљање...

Да ли је боље када нас запишавају ови са педигреом или ови без педигреа? Како треба ми да се тада осећамо?

Мислим, резултат је исти, али када неко има племенито порекло, требало би ипак да будемо почаствовани што нас такав запишава.
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:31 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

Hrvatska je podnela tužbu protiv Srbije jer je zaključeno da od te tužbe mogu imati samo koristi.


To je moglo da ima smisla u vreme kad je tužba podneta, sad ne vidim da to pije vodu.
Ako se ostvare predviđanja skoro svih, pa i hrvartskog predsednika, da če tužba biti odbijena, onda ta korist izmiče.
A i pored toga Hrvatska je odbijala da povuče tužbu i uz veoma jasnu poruku od strane Srbije da je ona spremna da povuče svoju.

Motiv može da bude samo dodvoravanje antisrpskoj javnosti u Hrvatskoj a ne nekakva korist, koristi, sva je prilika, neće biti.
A kad za komšiju imaš nekoga ko te mrzi nikad nije loše što jaču ogradu napraviti.
tyson tyson 23:23 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

A i pored toga Hrvatska je odbijala da povuče tužbu i uz veoma jasnu poruku od strane Srbije da je ona spremna da povuče svoju.

Motiv može da bude samo dodvoravanje antisrpskoj javnosti u Hrvatskoj a ne nekakva korist, koristi, sva je prilika, neće biti.

Povlačenje tužbe u Hrvatskoj je skopčano sa izglednim negativnim političkim posledicama po onog ko bi tu odluku doneo, i očigledno niko od hrvatskih političara nije hteo da rizikuje.

tyson tyson 23:31 01.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

Jelica Greganović
Srbija upravo treba da bude takva da svako može da iskaže svoje (pa i tuđe) mišeljenje

Da ponovim, svedočenje na sudu nije iskazivanje svog mišljenja, nego mora da bude iznošenje kredibilnih saznanja.

Pa, stvar je tog suda - jer se ne sudi u Srbiji po zakonima Srbije - ili UN kao osnivača ili koga već da reguliše pravila suda, sudija da okarakterišu nečije svedočenje, i u ovom slučaju srpske strane da svedoka kao stručnjaka i njeno svedočenje ospore ako je za to bilo osnova.

Što se Sonje Biserko i njenog postupka tiče, i dalje tvrdim da Srbija treba da bude takva zemlja u kojoj neko danas može da svedoči protiv nje za najteže optužbe kao slobodan građanin sa slobodom mišljenja, a da se sutradan bez problema prošeta do Kalenić pijace po bakaluk.


principessa_etrusca principessa_etrusca 00:40 02.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

mariopan

Извини, али у суду генерално, не може неко да " мисли" нешто, него то треба да докаже, зато је позван за сведока, доказује или не , чињеницама, документима, а не својим мишљењем.

Њено мишљење нема никакву тежину, јер у том случају, моје мишљење да је она болесна жена, да јој је потребна помоћ и лечење, требало би да буде довољно том суду да њено мишљење одбаци јер је то плод мржњом помраченог ума?

Може ли тако?
Не може.
Док ја не докажем то што тврдим.
Тако и она треба да докаже а не да мисли?


Мариопан, волела бих да могу да се сложим са овим што си написала, али нажалост није тако јер сведоци-експерти могу да изнесу и своје мишљење или процену неке ситуације.

СБ је већ сведочила против државе Србије у процесу за екстрадицију Ејупа Ганића пред судом у Лондону. (Други сведок против Србије је била новинарка Гордана Кнежевић за коју не знам чији је држављанин.)

СБ је сведочила да по њеном мишљењу Ејуп Ганић не би имао фер суђење у Србији и њено сведочење је имало тежину, а немам илузија да ће сада бити друкчије.
charlie charlie 06:01 02.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

tyson
Jelica Greganović
Srbija upravo treba da bude takva da svako može da iskaže svoje (pa i tuđe) mišeljenje

Da ponovim, svedočenje na sudu nije iskazivanje svog mišljenja, nego mora da bude iznošenje kredibilnih saznanja.

Pa, stvar je tog suda - jer se ne sudi u Srbiji po zakonima Srbije - ili UN kao osnivača ili koga već da reguliše pravila suda, sudija da okarakterišu nečije svedočenje, i u ovom slučaju srpske strane da svedoka kao stručnjaka i njeno svedočenje ospore ako je za to bilo osnova.

Što se Sonje Biserko i njenog postupka tiče, i dalje tvrdim da Srbija treba da bude takva zemlja u kojoj neko danas može da svedoči protiv nje za najteže optužbe kao slobodan građanin sa slobodom mišljenja, a da se sutradan bez problema prošeta do Kalenić pijace po bakaluk.Сагласан !
Наравно, то да слободан грађанин слободно износи своје мишљење против своје земље не значи да тај грађанин не буде ђубре --- у случају Соње, то је више него очигледно.
Поред свога тога смрада, подржавам став господина Тајсона, јер је то став (и пракса) на којој Србија треба да се изгради као боље место за живот !
Colin_bgd Colin_bgd 07:58 02.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

hoochie coochie man
Šta jesu a šta nisu činjenice je posao suda da utvrđuje, ne svedoka.
Biserko je iznela svoje viđenje, mišljenje, to ne moraju da budu činujenice.
Lažno svedočenje je nešto drugo, ne procena političke situacije, a sve što je Biserko rekla su ocene. S kojim ciljem je urađeno nešto pre deset godina svako može tumačiti po svojoj volji. Ona tumači ovako
Tako da, meni se čini, tu nikave krivice nema.

Iako se cesto (uvek?) ne slazemo, ovo moram da podvucem kao vrlo pozitivan doprinos diskusiji. Neophodno je imati stvarno minimum razumevanja kako nesto funkcionise pre nego sto se bacimo na "kritiku". Mnogi komentari koji ne uzimaju u obzir ovo sto si napisao izgledaju najblaze receno smesni...

A i kod Biserko ima te patologije.
Nema tu racionalnog objašnejnja za njen poriv da svedoči u nečemu što je svima jasno da je budalaština.

Ali sa ovim ne mogu da se slozim. Mislim da je suvise lenjo, ako nista drugo, objasnjavati stavove Sonje Biserko patologijom i iracionalnoscu. Bez obzira sta mislimo o onome sta ona kaze, ako ne postoji razmisljanje/analiza njenih reci od strane onih koji se sa njom ne slazu, ali koja podje od toga da pretpostavi da je ona u pravu, pa pokusa da sa njene pozicije dekonstruise njene reci (i misli), uvek ce nam iznova izgledati da svako ko "mrzi srpstvo" jedino moze da bude patoloski slucaj ili iracionalan, sto naravno moze da bude, ali i ne mora... Da li ovako olako preskakanje domaceg zadatka znaci da se "mi" ipak plasimo sta cemo pronaci ako zagrebemo malo vise ispod njenih reci?
hajkula1 hajkula1 08:27 02.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

Vojislav Stojković
hoochie coochie man
A to što je Hrvatska nju uzela za svedoka govori i o toj državi i o toj tužbi.
Kakva država i kakva tužba takav i svedok.

Nisu imali kredibilnije svedoke, recimo neke insajdere, nekog srpskog generala npr, a ipak su podneli tužbu za, ni manje ni više, genocid, to potvrđuje ono što se i ranije znalo, Hrvatska ima neki kompleks od Srba i Srbije, to je nekakva patologija čini mi se.

A i kod Biserko ima te patologije.
Nema tu racionalnog objašnejnja za njen poriv da svedoči u nečemu što je svima jasno da je budalaština.Itekako tu ima racionalnog objašnjenja i za Hrvatsku tužbu i za svedočenje SB.
Hrvatska je podnela tužbu protiv Srbije jer je zaključeno da od te tužbe mogu imati samo koristi. Prvo, na unutarpolitičkom planu. Drugo, da bi se Tuđman i ostali izvukli od eventualne optužnice Tribunala za ratne zločine. U to su ih uveravali i visoki zvaničnici SAD. Treće, poneseni podrškom moćnih zemalja, a pre svih Nemačke i SAD, zaista su verovali da Srbija pred MSP može biti okrivljena za genocid i plaćati ratnu štetu. Naravno, time bi i domovinski rat definitivno bio opran u veš mašini i izašao čist bez ijedne mrlje.

A Sonje Biserko što setiče i ona sigurno ima koristi. Eno, dole u svojim komentarima su jednatanja i tsunde to jasno obrazložile.Skoro sam na jednom blogu napisala da mi se čini, kao da neko podgreva nacizam u Hrvatskoj, samo ih (za sada) drže na kratkom povocu.
Da li se u svetu događaji dešavaju slučajno, ili ih neko malčice sinhronizuje?
Baš sada dok je kriza u Ukrajini, u Hagu je suđenje Hrvatske i Srbije za genocid...
Svet nije više unipolaran, nema više Amerika monopol na silu. Deo moći preuzima Rusija, odnosno bori se za priznanje te moći a tu je i Kina. S podelom moći, deli se i svet. Novi Berlinski zid niče na našim prostorima. U Ukrajini jedna vrsta sukoba, kod nas naizgled druga.
Neko možda na našem primeru pokazuje Ukrajincima šta im je činiti? Onda smo ugasili.


predatortz predatortz 08:31 02.04.2014

Re: Ех, то су били дани!


Skoro sam na jednom blogu napisala da mi se čini, kao da neko podgreva nacizam u Hrvatskoj,


Mađarskoj, Estoniji, Ukrajini...

timotije timotije 08:36 02.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

Nema tu racionalnog objašnejnja za njen poriv da svedoči u nečemu što je svima jasno da je budalaština.

Ali neka je, ne treba je dirati, neka se sama nosi sa tolikom mržnjom, nije njoj lako


Naprotiv, SB se oseća izvanredno, a dok dođe do svog radnog mesta prođe Terazije i pola Knez Mihajlove uživajući da nas gleda kako smo za nju nikakvi. Imajte u vidu i kad ludaka donesu u ludnicu, prvo što pita i začudi se: "Šta ću ja ovde, nisam ja lud?!"
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:41 02.04.2014

Re: Ех, то су били дани!

ako ne postoji razmisljanje/analiza njenih reci od strane onih koji se sa njom ne slazu, ali koja podje od toga da pretpostavi da je ona u pravu


Ne može se poći od pretpostavke da je ona u pravu, možda se eventualno može argumentovano pobijati jedna po jedna njna tvrdnja.
To zaista ne bi bilo teško ali prevazilazi ovakvu formu razgovora.
Recimo, ona navodi da je priprema za genocid bila i teza iz osamdesetih da su Srbi gubitnici u obe Jugoslavije.
Kako za to da se pretpostavim da je u pravu kad ja npr i sada to mislim, s tim što sam sada daleko sigurniji u to nego osamdesetih.
Dokazivati to bi razgovor, sve i ako bi neko želeo da učestvuje u njemu, bi temu odvelo usasvim drugom pravcu, a priča se o svedočenju SB.

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:57 01.04.2014

Moram da

pitam one koji su pratili, da li je iko na sudu tražio od S. Biserko da kaže definiciju genocida?
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:41 01.04.2014

Re: Moram da

Dokazi, recimo, izgledaju ovako...

princi princi 21:17 01.04.2014

Re: Moram da

Jelica Greganović
Upozorenje Srbima i židovima


Lažu, bre, to su im Srbi podmetnuli, vidiš da židovi piše malim slovima. Da se spremi sledeći svedok: seka Kanda.
timotije timotije 08:50 02.04.2014

Re: Moram da

Moram da
pitam one koji su pratili, da li je iko na sudu tražio od S. Biserko da kaže definiciju genocida?


Kakvi su naši pravnici, kao i ostala zanimanja u ostalom, moguće da i to nisu pitali. Mi smo takvi da više znamo drugo nešto nego ono za šta smo plaćemni da znamo. Zato nam tako ide sve sporo, a i naopako.
Setite se naše tužbe za bespravno progalešenje nazavisnosti Kosova. Umesto da naš pravni tim pita da li je prekršeno međunarodno pravo što je deklaracijom trojice albanskih političara uvažena nezavisnost, oni su pitali da li su ta trojica Alananaca prekršili međunarodno pravo. Naravno da nisu, kao i bilo koja trojica ako nešto odluče nije kršenje međunarodnog prava, već sadržaj takve deklaracije i njene reperkusije.
princi princi 20:38 01.04.2014

Sine, ja sam stvarno

mislio da su Hrvati mnogo ozbiljniji igrači. A oni zvali ovu lujku da im bude svedok-ekspert. Jbt, ispadoše veće budale od nas. I to se dešava.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:42 01.04.2014

Re: Sine, ja sam stvarno

Jbt, ispadoše veće budale od nas.

Srbija nema tapiju na glupost.
Kaže moj Žmu.
hajkula1 hajkula1 08:31 02.04.2014

Re: Sine, ja sam stvarno

princi
mislio da su Hrvati mnogo ozbiljniji igrači. A oni zvali ovu lujku da im bude svedok-ekspert. Jbt, ispadoše veće budale od nas. I to se dešava.Već sam negde pisala (u vezi sa slabom srpskom diplomatijom) da nekima diplomate i nisu potrebne, već samo papagaji koji ponavljaju nečije reči. Oni mogu tako da se ponašaju, za nas im ne treba validniji svedok?
grmfrm grmfrm 18:16 02.04.2014

Re: Sine, ja sam stvarno

Srbija nema tapiju na glupost.
Kaže moj Žmu


I u pravu je.
anonimni_autor anonimni_autor 21:23 03.04.2014

Re: Sine, ja sam stvarno

Jelica Greganović
Jbt, ispadoše veće budale od nas.

Srbija nema tapiju na glupost.
Kaže moj Žmu.

Šta, nismo zaštitili brend? Kako smo neposlovni.
Dr Mebius Dr Mebius 21:06 01.04.2014

Na zalost...

... Svih nas ovde a jos vise onih koje je taj nesrecni rat progutao, vecina stvari izneta u svedocenju SB je istinita. Za pocetak je dovoljno procitati knjige Veljka Kadijevica i Borisava Jovica.
Vezano za sramnu ulogu JNA, knjigu Ilije T. Radakovica, Srbina iz Hrvatske, generala i ucesnika NOB-a.
Inace nema smisla polemisati, narocito ne sa novokomponovano-patrijotskim horom narikaca.
freehand freehand 22:12 01.04.2014

Re: Na zalost...


srbina iz Hrvatske
Kako ti se od svih imena i naziva u celom pasusu baš srbin provuče malim slovom? I to pored Hrvatske velikim?

Inace nema smisla polemisati, narocito ne sa novokomponovano-patrijotskim horom narikaca.

I ovde si u pravu. Nego, onako usput - znaš li ti šta je to genocid?
hajkula1 hajkula1 08:44 02.04.2014

Re: Na zalost...

Dr Mebius
... Svih nas ovde a jos vise onih koje je taj nesrecni rat progutao, vecina stvari izneta u svedocenju SB je istinita. Za pocetak je dovoljno procitati knjige Veljka Kadijevica i Borisava Jovica.
Vezano za sramnu ulogu JNA, knjigu Ilije T. Radakovica, srbina iz Hrvatske, generala i ucesnika NOB-a.
Inace nema smisla polemisati, narocito ne sa novokomponovano-patrijotskim horom narikaca.
Šta tu posebno ima da se misli? JNA je vojska komunističke države koja je bila neprijateljska prema Srbima. Oficiri JNA borili su se da očuvaju svoje privilegije pa makar na račun Srba i Srbije. Nikada se nisu postavili na takozvane srpske granice da bi mogli da se identifikuju kao prosrpski a zajedničku državu nisu se ni trudil da sačuvaju. Sloveniju su pustili niz vodu, još su im priložili i žrtve (streljanje momaka od kojih su neki bili ranjeni). JNA je u Sloveniji izgubila rat od lovačkog kluba. Šta kaže logika? Pa Ratko Mladić je gazio srpsku šajkaču. Kasnije su ga događaji od kojih je lično imao posledice, preobratili, to je tako jednostavno da komunjara postane (a ne zna šta to znači) Srbin. Šta je to po komunističkoj teoriji, Srbin (koje osobina ima, kako se ponaša, šta su mu ciljevi)?
Dr Mebius Dr Mebius 08:49 02.04.2014

Re: Na zalost...

Kako ti se od svih imena i naziva u celom pasusu baš srbin provuče malim slovom? I to pored Hrvatske velikim?


Greska u kucanju. Ispravio.

I ovde si u pravu. Nego, onako usput - znaš li ti šta je to genocid?


Pojam genocida je ovde potpuno nebitan, i toga su svi svesni. Vaznije je suociti se sa tvrdnjama SB iznetim u svedocenju. Da skratim, ima dosta komentara na tu temu malo dalje.
jednatanja jednatanja 21:06 01.04.2014

Dobro

poznat sindrom "većih vernika od Pape"...mnogi koji su se dovatili američke obale, da bi se dokazali i pokazali upadaju u kalup zvanične američke spoljne politike - psiholozi koje pominješ bi imali teorije - pa tako imaš Kubance koji pljuju Kastroa žešće od najkonzervativnijih američkih struja, Iračana koji izjavljuju da im je milo što je Irak bombardovan.

Gđa Biserko je u Americi, radi za UN, mora da se dokaže i pokaže, pa počinje da tretira servirane i diskutabilne činjenice kao naučnu istinu koja je više puta testirana u laboratoriji, da ignoriše svoj instinkt, i da se pravi da je "good girl" pred mamama i tatama u Hagu.

Najgore u celom slučaju je što je u borbi za više ciljeve, gđa Sonja Biserko izgubila sebe. Od Hrišćana se očekuje da se pomole i za najveće neprijatelje, a moja molitva za Sonju je da pronađe svoje istinsko "ja". Blještava svetla Nju Jorka joj na tom putu neće mnogo pomoći.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 22:27 01.04.2014

Re: Dobro

jednatanja
Od Hrišćana se očekuje da se pomole i za najveće neprijatelje, a moja molitva za Sonju je da pronađe svoje istinsko "ja".


Lepo je to od tebe, jednatanja. Ali ja da se molim sa nju i njoj slične, nikako ne mogu, pa da me besiš.
docsumann docsumann 05:05 02.04.2014

Re: Dobro

Vojislav Stojković
jednatanja
Od Hrišćana se očekuje da se pomole i za najveće neprijatelje, a moja molitva za Sonju je da pronađe svoje istinsko "ja".


Lepo je to od tebe, jednatanja. Ali ja da se molim sa nju i njoj slične, nikako ne mogu, pa da me besiš.


ovi agnostici su nikakvi hrišćani
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 09:16 02.04.2014

Re: Dobro

docsumann
ovi agnostici su nikakvi hrišćani


tsunade tsunade 21:15 01.04.2014

profesionalac

sonja biserko je profesionalac.
to znači da radi za pare.
za pare radi i njen kolega žarko puhovski.
mogao bi on da svedoči u našu korist. za lovu naravno. <_<
princi princi 21:18 01.04.2014

Re: profesionalac

sonja biserko je profesionalac.
to znači da radi za pare.

Misliš da su joj naši tapnuli neku kintu? Moguće.
tsunade tsunade 21:22 01.04.2014

Re: profesionalac

Misliš da su joj naši tapnuli neku kintu? Moguće.


tjah ne znam da li bi upalilo. jer tržište nvo je kao i svako drugo. teško da ćeš isključiti jednog klijenta i preći na suparničkog, ako ti u dugom nizu godina obezbedjuje održivi razvoj, poslovni prostor u centru grada, unosne projekte, poslovna putovanja, solventna umrežavanja e t c.
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:25 01.04.2014

Re: profesionalac

mogao bi on da svedoči u našu korist. za lovu naravno
za pare radi i njen kolega žarko puhovski.


Mislim da ne bi pristao, ipak
Mora se biti profesionalac da bi se na ovako nešto pristalo, stvarno, ali nije samo to dovoljno.
Za ovakvu stvar se mora biti i mnogo loš čovek.
tsunade tsunade 21:28 01.04.2014

Re: profesionalac

Mora se biti profesionalac da bi se na ovako nešto pristalo, stvarno, ali nije samo to dovoljno.
Za ovakvu stvar se mora biti i mnogo loš čovek.


nije uradila ništa što se od nje nije očekivalo. bar je u tom smislu dosledna, so to speak.

iznenadilo bi me da je odbila da svedoči ili da je svedočila u našu korist.
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:32 01.04.2014

Re: profesionalac

nije uradila ništa što se od nje nije očekivalo. bar je u tom smislu dosledna,


E to da.
Da je nekog iznenadila, pa i nije.

Sad je otišla samo korak dalje.
Kod mene u selu za takvu pojavu kažu "ostrvila se"
Kad neko krene da čini zlo nikad mu nije dosta, i svako prethodno zlo mu se čini nedovoljnim, svako sledeće mora da bude veće.
princi princi 21:39 01.04.2014

Re: profesionalac

teško da ćeš isključiti jednog klijenta i preći na suparničkog, ako ti u dugom nizu godina obezbedjuje održivi razvoj, poslovni prostor u centru grada, unosne projekte, poslovna putovanja, solventna umrežavanja e t c.

Sa stanovišta teorije igara SB je presuda u korist CRO izuzetno u interesu jer svako finansijsko bogaljenje življa Srbije nju čini relativno bogatijom u odnosu na sredinu. Ti fondovi iz kojih se ona finansira polako presušuju (jbg, američki fondovi za specijalne operacije polako presušuju, valja držati dugove under check) i ona polako dolazi u situaciju usamljenog lešinara koji skače na sve što liči na neki leš. U uslovima sveopšteg siromaštva, međutim, i ta koska je dovoljna da se lešinar oseti dovoljno moćnim i bogatim (recimo tako što će se kupiti nove cipele, ili tašna). Mislim da je to način na koji ona razmišlja. Mislim, ko je video nju i Natašu Kandić na ulici (a imao sam tu nesreću da vidim obe), samo može pomisliti jedno: Zla žena.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana