Budućnost| Gradjanske inicijative| Politika

Intelektualna katastrofa Stejt departmenta u 10 tačaka (1)

Nebojša Milikić RSS / 14.04.2014. u 13:11

ajmo natenane da vidimo sta to pokazuje Stejt Departmentov detektor lazi:
-----------------------
Američki Stejt department objavio je listu 10 "netačnih tvrdnji" Rusije kojima je Moskva pokušala da opravda operaciju u Ukrajini posle aneksije Krima prošlog meseca.
Pa kaže:
"Rusija nastavlja da spinuje lažnu i opasnu retoriku da bi opravdala svoje nezakonite akcije u Ukrajini. Ruska propagandna mašina nastavlja da promoviše govor mržnje i podstiče nasilje stvarajući lažnu pretnju u Ukrajini, a koja ne postoji", navodi Stejt department u saopštenju sa naslovom "Ruska fikcija: Nastavak. Još 10 lažnih tvrdnji o Ukrajini".
------------------------
pre svega, za pohvalu je sto su se u Stejt departmentu zaista udubili u Dostojevskog, i to i u zivot i u delo, evo, kao i on, kad je gubio na kocki, pocinju manijakalno da fabrikuju popularno stivo, nesto sto sigurno prolazi na trzistu... sto se rada detektora tice, ovo je dakle samo uvod, okvir koji treba da olaksa iscitavanje rezultata na masini...

Pre svega, ovo je po sebi govor mrznje, jer se tvrdi da postoji nekakva "ruska" propagandna masina... postoji naravno propagandna masina ruske, kao i svih drugih vlasti i medijskih oligarhija, ali to nije razlog da se bilo sta predstavi kao "ruska propagandna masina", osim ako se ne zeli pokazati da su svi Rusi negativci koji uvek misle i deluju na isti nacin? Tako su vec u uvodu skocili sebi u usta. I da, verovatno je greska u prevodu, ali ovo bi se moglo citati i kao predskazanje iz Stejt departmenta da Ukrajina ne postoji! Sramota : ))1.

 ---------------------------------------

"Prva tačka se odnosi na tvrdnje Rusije da ruski agenti nisu aktivni u Ukrajini. Stejt department navodi da je, međutim, činjenica da je ukrajinska vlada poslednjih nedelja uhapsila na desetine osumnjičenih ruskih obaveštajnih agenata, od kojih su mnogi bili naoružani u vreme hapšenja."

----------------------------------------

Ja ne znam da je ukrajinska polu-munta polu-hunta koju, iz za americke interese u Evropi opravdanih razloga zovu "vlada", ukazala ili pokazala ove uhicenike, mozda i jeste, to sigurno nije ili ne bi bilo nikakvo iznenadjenje. Ukoliko ih ukrajinska polu-polu jeste pokazala, nije jasno zasto se u ovoj tvrdnji to ne pominje a ukoliko nije, zasto to ne ucini sama nego obavestava javnost kroz saopstenja Stejt departmenta?? Mozda misle da im niko nista ne veruje? Ali sta im je, zar oni misle da se ovima iz State dep-a veruje?!?!?!

-------------------------

2.
Na tvrdnje Rusije da su proruski demonstranti isključivo ukrajinski državljani koji deluju svojevoljno, kao što je pokret Majdan u Kijevu, Stejt department odgovara da ruski internet sajtovi otvoreno regrutuju dobrovoljce da putuju iz Rusije u Ukrajinu i podstiču nasilje. Dodaje i da postoje dokazi da su mnogi od tih "demonstranata" plaćeni da učestvuju u nasilju i neredima.

-------------------------------

Ovo nikako nije u rangu Dostojevskog, dakle, ne officers, nikad banalno, nikad direktno na lika-protivnika, time se samo otkrivaju sopstveni motivi i slabe tacke... zar Stejt department, regrutini centar hiljada i hiljada "dobrovoljnih" ubica, nasilnika i uneredjivaca u Vijetnamu, Koreji, Cileu, Nikaragvi, na Floridi-po-mogucstvu Kubi, Avganistanu, Libiji, Siriji, danas u Venecueli... i btw, re-regrutni centar hiljada nacista koji su postali dobrovoljci okupacionog sistema u Zap. Nemackoj, da se ovako ofira... aj, aj, aj...

dobro, dijagnoza je inace po svemu sudeci istinita... ali, sta ste vi ocekivali od tranzicione oligo-monarhije koju ste, ruku na srce, ko-instalirali u Moskvi??? Da ne posegne za nacionalizmom i paranojom, za regrutacijom s pravom uzrujanih naivcina ili strateski talentovanih profitera? Odakle vam pravo da to ocekujete od takve zemlje i sistema? Zasto bi oni drugacije postupili od vas u slicnoj situacji?Opet to ocekujete zbog vaseg rasistickog potcenjivanja Rusije i Rusa? Ehhhh, nazalost, tacno je... evo i potvrde u citati iz tacke 2:

"Jasno je da ti incidenti ne predstavljaju spontana događanja, već deo dobro orkestrirane ruske kampanje za podsticanje, separatizam i sabotažu ukrajinske države".

Hocete da kazete da obican narod na jugoistoku Ukrajine nema mozga i da je samo izmanipulisan i orkestriran? Ovakva greska je vec neoprostiva, pretezno zato sto je utemeljena u rasistickoj logici i politici... 

 -------------------------------------

3.
Treća tačka odnosi se na ruske tvrdnje da "separatistički lideri na istoku Ukrajine uživaju široku narodnu podršku". Tim povodom Stejt department ističe da nedavne demonstracije na istoku Ukrajine nemaju široku podršku regiona i da su skromne po obimu, posebno ako se uporede sa protestima na Majdanu.

"Velika većina stanovnika Donjecka, njih 65,7 odsto, želi da živi u ujedinjenoj Ukrajini i odbija ujedinjenje sa Rusijom, pokazali su rezultati ispitivanja javnog mnjenja s kraja marta koje je obavio Institut za društvena istraživanja u Donjecku", navodi Stejt department.

---------------------------

Moguce je da separatisticki lideri pa ni separatizam nemaju siroku narodnu podrsku ali koliko ja znam, niko se do sada u istocnoj Ukrajini nije ni predstavio kao separatisticki lider, to je dakle retorika ukrajinske polu-munte polu-hunte kojom se pokusavaju zameniti teze... isto kao i sa tim istrazivanjem, to sto neko nije za ujedinjenje sa Rusijom ili je za jedinstvenu Ukrajinu ne znaci da je za jedinstvo sa vasom polu-muntom polu-huntom... nadalje, to sto neko ne demonstrira masovno moze biti rezultat straha od terora koji su vasi OUN (organizacija ukrajinskih nacionalista - banderisti) regruti zaveli gde su mogli i stigli, uz pokroviteljstvo uglednih zvanicnika poput Bajdena, Ketrin Eston itd... i na kraju, drugarski savet, ne treba da dajete sebi autogolove kao sto je ovaj ako hocete da u necemu steknete prednost... elem, ova vasa dijagnoza govori samo u prilog referendumu, jer, ako je raspolozenje i narodna podrska "separatistima" na istoku takva kakvom je vi predstavljate i tumacite, zasto onda ne raspisati referendum, u tome ocigledno nema bas nikakve opasnosti za vasu stvar...

 -------------------------------------ž

4.
Stejt department, povodom tvrdnji Rusije da postoji rizik da situacija na istoku Ukrajine preraste u građanski rat, ocenjuje da ono što se dešava na istoku Ukrajine ne bi bilo bez "ruskih dezinformacija i provokacija koje podstiču nemire".

"To se ne bi dešavalo da se veliki broj ruskih vojnih snaga ne gomila na granici, destabilizuje situaciju putem otvorenog pretećeg prisustva", naveo je Stejt department, dadajući da su OEBS posmatrači izvestili da su incidenti u Donjecku, Lugansku i Slavjansku "veoma ograničeni".

------------------------------------

Ovako bi Dostojevski artukilisao unutrasnji monolog pisaca ove tacke: "Mozda, mozda... neko ko samo ceka da uvuce Ukrajinu u NATO i simbolicki dovlaci trupe i sredstva u granicne zemlje prema Rusiji ne bi trebao da se razmece mirotvorstvom ovog tipa?? Mozda ce ljudi shvatiti da svega ovoga ne bi bilo bez nasih kontinuiranih dezinformacija i provokacija?? Da ipak pokusamo ovako: "Razumemo zabrinutost Rusije za stanje u susednoj zemlji, i, bez obzira na to sto imamo razlicite poglede i tumacenja tog stanja, zelimo da naglasimo da dosadasnji niski intenzitet sukoba nagovestava da je savim moguce i mirno resenje nagomilanih protivrecnosti. Uz podsecanje da se SAD najostrije protive bilo kakvim ishitrenim odlukama tipa referenduma na delu ukrajinske teritorije, otvoreni smo za predloge Rusije za bolju analizu i smirivanje situacije u cilju ocuvanja demokratskog razvoja i teritorijalnog integriteta Ukrajine onako kako je prepoznat od Ujedinjenih nacija"... sluzbenik Stejt departmenta gledao je tekst koji je na trenutak smatrao remek delom svoje diplomatske vestine... razmisljao je, u naletu optimizma, o unapredjenju, karijeri, ponosnoj porodici... ali, bas ta razmisljanja uvela su njegove misli u preteci oblak onih cinjenica koje cine ili ne cine pomenutu karijeru... bacio je papir u korpu i misli o karijeri i unapredjenju postale su stvarnije i blize (onda je ipak napisao ovo saopstenje gore : ((...

 ------------------------------------ 

 5.
Peta tačka odnosi se na tvrdnje Rusije da Ukrajinci u Donjecku "ne priznaju nelegalne vlasti u Kijevu" i da su uspostavili "nezavisnu Narodnu Republiku Donjeck". Stejt department ukazuje da je veliki broj predstavnika civilnog društva i nevladinih organizacija u Donjecku kategorično odbacilo deklaraciju "Narodne Republike Donjeck" koju je doneo "manji broj separatista koji okupiraju regionalne administrativne zgrade".

----------------------------

samo potpuni ignorant ili nepismeni sadista bi ovo mogao da upotrebi kao argument... pre svega, Stejt department ovde sugerise da su veliki broj predstavnika civilnog drustva i nevladinih organizacije u Donjecku - Ukrajinci!!! Otkud oni to znaju, jesu li ih mozda prebrojavali?? Ovde su zaista upali u zamku ruskog impreijalizma da narod na istoku i jugu Ukrajine dele na Ruse i Ukrajince!! Kreteni polupismeni!!!

 

Uh, dosta mi ih je za sada, za sledecih pet tacka moram malo da se proluftiram... 

 

 

 

 



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

hajkula1 hajkula1 14:20 14.04.2014

Pozdrav

Odoh po kokice
Nebojša Milikić Nebojša Milikić 14:32 14.04.2014

Re: Pozdrav

hajkula1
Odoh po kokice



kupi i meni jednu kesu, hocu sad da gledam Dr. Hanibala, da se odmorim od ove monstruoznosti...
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 15:03 14.04.2014

USA imperija se raspada...

... uz neviđeno licemerje, laži i proseravanje.
hajkula1 hajkula1 19:07 14.04.2014

Re: USA imperija se raspada...

Vojislav Stojković
... uz neviđeno licemerje, laži i proseravanje.


Pazi kad nas mrzi da pljujemo po njima.

Nego, nadam se da će se u Ukrajini srediti situacija što pre i sa što manje sukoba. Strong je pisao o onim plaćenicima a pominjali smo ih i mi kod freeja na blogu o Ukrajini.


blogov_kolac blogov_kolac 17:36 15.04.2014

Re: USA imperija se raspada...

USA imperija se raspada...

I to po hiljaditi jubilarni put u poslednjih četvrt veka, bar ako je verovati srBskim analitičarma i ekspertima (profesionalnim ili rekreativnim svejedno) za geopolitiku i međunarodnu politiku.

Kada će više ta toliko dugo najavljivana sahrana?
Ali stvarno...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana