Ljubav| Planeta| Životni stil

Kako sam postao heteroseksualac

mikele9 RSS / 16.04.2014. u 23:56

grilsgroup.jpg

Naslov je skroz naskroz pogrešan! Ampak zakaj pa ne? 

 Mislim da je već vreme, zašao sam u godine koje su bliže osmoj nego sedmoj deceniji, koja je pri kraju, dakle, da je vreme da se i ja ispovedim. Verujem da će većini od vas ova ispovjed izgledati suvišna i nepotrebna, jer je, iz mog dosadašnjeg blogorada, moja seksualna orijentacija više nego jasna. Ipak, zlu ne trebalo. Da, i ja javno!

Nije u mom životu postojao razvojni put tipa Razvojni put Bore Šnajdera, koji me je posle dugog lutanja i svakojakih potresa i lomova, doveo na put heteroseksualnosti. NE! Oduvek sam, dokle mi pamćenje seže, bio neobično sklon suprotnom polu. I danas, dok se s razumljivom dozom nostalgije prisećam (uz sve ostalo, razume se) negdašnjih prcojeba kako bi to poetski sročio štovani Gosn Čer, uvek me možete naći, sresti u društvu žena a vrlo retko u društvu osoba muškog pola. Nemam ja ništa protiv muškaraca osim što većina njih nije uspela da prebrodi infantilitet. Takvi su retki, odista retki a još su ređi oni pripadnici mog pola s kojima mogu na ravnoj nozi, ne crtajući im svaku svoju misao ili rečenicu, da razgovaram, iznosim i primam ideje, stavove, razmišljanja... To mi se nikad ne dešava sa ženama!

Davno sam u nekom od tekstova pomenuo moje prvo seksualno iskustvo ali nije na odmet da to i ovde uradim, jer upravo skovah izreku na latinskom: Memoria mater sapientiam!

Bejaše to bogami u prvoj polovini prošlog veka, i ona i ja imađasmo po tri godine. Grad u kojem se odvijala radnja je bio Varaždin. Do malog prsta na nozi sam bio zaljubljen u nju! Jes' da je uvek sa sobom nosala neku krpenu lutku bez i nacrtanog lica i da joj je majka svakog jutra skupljala svu kosu u jedan busen na vrh glave koji je vezivala crvenom gumicom za tegle, to ipak nije uticalo na moju bezrezervnu zaljubljenost. Ona crnkica, puti kao da je dobro osunčana, lepog nosića i još lepših napućenih usnica, očiju crnih kao ugarak, ja plavook i plavokos, ku'š lepši spoj! Dok su naše majke radile šta su već radile, nas dvoje bismo držeći se za ruke po ceo dan bili zajedno. Ja sam osećao da tu nešto nedostaje! I jednog dana sam joj rekao: Zažmuri. Poslušala me je kao mnogo puta pre toga. Pritisnuo sam svoje na njene vlažni pupoljčić usne. Trgla se malčice ali se nije odvojila niti otvorila oči. Potrajalo je to neko vreme, onda je ona otvorila kapke i pogledala me svojim crnim okicama: Koliko dugo to treba da traje? Čarolija je bila prekinuta ali ja se nisam predavao: Dođi, uhvatio sam je za slobodnu, mislim od lutke, ručicu i poveo je u ulaz zgrade u kojoj je stanovala. Zavukli smo se ispod stepeništa i rekao sam joj: Podigni haljinu, hoću da ti vidim stomak. Nakrivila je glavicu smešeći se: Hoću i ja da vidim tvoj. Brzinom munje sam zbacio tregere s ramena, pantalonice su spale, podigao sam majcu i pokazao joj pupak. Razgledala mi je stomak, položila ručicu na njega, pomazila ga, onda stavila lutku na stepenik i graciozno (bože, kad se samo setim!), s jednom nogom lako savijenom u kolenu, podigla haljinicu do brade! Njen stomačić je bio zaobljen a čvrst, pupčić je jedva virio iznad velikih pamučnih gaćica. Klekao sam i poljubio ga! To je lepo, rekla je, hoću još. Ljubio sam, ljubio, onako glasno cmokćući, njen crnpurasti čvrsti stomačić! Šamar, snažan udarac po mom obrazu, koji čini mi se i sad osećam, vratio me u stvarnost! Šta radiš to gade mali, nju je zgrabila za onaj busen od kose, ti marš kući i da te nikad više nisam videla s njim! Videćeš ti svoje kad ovo budem ispričala Radmili! Bila je to njena majka.

Radmila me nije istukla, posadila me na zeleno ofarbanu hoklicu u kuhinji i podbočivši rukama kukove, rekla: Rano si počeo...i gledaj me u oči dok ti govorim! Onda je usledila tirada da sam još mali za takve stvari, da je život tek predamnom i: Nemoj da sam čula da si to opet uradio, jesi li me čuo? Jesam, jesam, klimao sam glavom, jedva čekajući da završi.

Događaj sa šamarom me nije obeshrabrio! Majka joj skoro nedelju dana nije dozvoljavala da izlazi u dvorište a onda svakodnevni poslovi, zauzetost kuhinjom, pranjem veša i ostalim kućnozahtevnim poslovima, učiniše da njena pažnja popusti. Naša ljubav se nastavila kao da i nije bila prekinuta, samo smo bili oprezniji. Silazili smo u podrum, ja sam maznuo ključ koji je visio na ekseru pored ulaznih vrata. Razgledali smo jedno drugo, uživali u razlikama koje smo otkrivali, ljubili se, pipkali a onda smo se mi odselili u Beograd. Nikad je više nisam video ali kao što vidite, ni zaboravio.

Nisam imao nikavih problema s okolinom ni sa roditeljima, nije postojala potreba da im saopštavam ili objašnjavam svoju heteroseksualnu prirodu. Ustvari, sa ćaletom nisam imao ama baš nikakvih problema glede moje seksualne orijentacije, naprotiv a i svega ostalog, bio je nadasve razuman čovek. Radmila je bila druga priča. Nisu to s njom bili problemi koji se ne mogu prevazići ali nekako sa distance zamaklih godina, imam utisak i ubeđen sam da se ne varam, Radmila nije mogla da prihvati da u mom životu postoji žena (bilo koja!) osim nje! Patološki, A? Svaku s kojom bi me srela ili bih je doveo u stan, zvala je Vesna. Ljiljanama, Sekama, Ksenijama, Verama, Minama, Svetlanama...ponekad je bilo teško, skoro nemoguće, objasniti da su to Radmiline igre. Da li se tako ponaša svaka majka muškog deteta, ne, ali bogami dobar deo njih, upravo tako! I još nešto. Nije joj smetalo ili ne bi joj smetalo, da sam svako veče dovodio drugu devojku, ono, vozovi dolaze i prolaze! Kad bi ukapirala da veza počinje da traje, preduzimala je ozbiljne korake, bez kucanja bi upadala u moju sobu, kao: Evo deco kafice! Ili bi glasno gunđala pred vratima: Već je ponoć, ima li ta devojka kuću, roditelje? Kad mi je svega došlo preko glave, skuvao sam kafu, pozvao je u kuhinju, pustio da srkne gutljaj i: Slušaj Radmila, ti si me rodila, ja sam tvoj sin, kaži mi iskreno da li želiš da ceo svoj život provedem s tobom!? Šta ti pada na pamet, odgurnula je šoljicu, samo brinem s vremena na vreme! Da sam kriminalac pa da brineš a ti brineš što sam s devojkama, tebi to nije normalno? Ma ne, brinem jer si još mlad, da se ne vežeš ili nedajbože napraviš nekoj dete...Dobro bre, imam 23 godine a ti si me rodila sa devetnaest, znači pravili ste me kad si imala osamnaest... Nije to isto, onda je bilo drugo vreme a i ja sam bila zrelija... Bolje da pričam zidu nego tebi, pre bi me shvatio i razumeo! Pojma ti nemaš kako je to biti majka...Nemam i nikad neću imati pojma, ja sam muško i molim te najozbiljnije da se maneš svojih rabota kad je u pitanju moj odnos s devojkama! Ne želim da se više nikad raspravljamo oko toga!

Jedno vreme se držala ovog, nazovimo ga dogovorom ali je posle mesec, dva, počela Jovo nanovo. Kaži mi molim te šta si to našao na njoj, čime te privukla, meni deluje nekako tupavo... Ti zaslužuješ, zaslužuješ mnogo bolju i lepšu devojku od nje, meni deluje kao neka profuknjača... Ok, podigni suknju da se zavučem pod nju i tako provedem ostatak života, ti zaista nisi normalna!

Onda sam prestao da dovodim devojke, sastajali smo se po parkovima, u njihovim stanovima i kolima, dovijali smo se kako smo znali i umeli.

Ali da se manem Radmile, ni pored najbolje volje nije uspela da utiče na mene. I šta je pisac hteo/želeo da kaže? Vrlo jednostavno! Devojčice, devojke, žene, su do dana današnjeg ostale centar oko kojeg se okrećem svojim heteroseksualnim bićem. Sunce koje čine žene, svojom privlačnom silom i snagom, odredile su moju orbitu, koja će trajati sve dok budem živ!

Ja toliko.

P.S. Nema tako i toliko šarenih i mirisnih polja kao što je šareno i opojno mirisno ženstvo!



Komentari (176)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

charlie charlie 00:10 17.04.2014

Лепо написано !

Баш лепо написано, Микеле !
ПС. Да просте господа педери (те полит коректни и остали родно равноправни итеде), ово си предивно написао.
ППС. Стога одох у кревет да се дружим са женом !
mikele9 mikele9 00:13 17.04.2014

Re: Лепо написано !

ППС. Стога одох у кревет да се дружим са женом !

Srećno vam bilo! Ne bih da te ometam
timotije timotije 09:56 19.04.2014

Re: Лепо написано !

Re: Лепо написано !
ППС. Стога одох у кревет да се дружим са женом !

Srećno vam bilo! Ne bih da te ometam


Žalim vas što morate da se mučite sa rođenom ženom. Hvala mojoj ženi što me na vreme napustila, da bi mogao da i danas imam mlade ljubavnice, iako mi je Mikele generacija.
A početak mi je bio u petoj ili šestoj godini, no sa fizičkim kontaktom tamo gde leži Tajna.
mikele9 mikele9 10:01 19.04.2014

Re: Лепо написано !

Žalim vas što morate da se mučite sa rođenom ženom. Hvala mojoj ženi što me na vreme napustila, da bi mogao da i danas imam mlade ljubavnice, iako mi je Mikele generacija.
A početak mi je bio u petoj ili šestoj godini, no sa fizičkim kontaktom tamo gde leži Tajna.

Timotije brate i generacijo, ja sam to radio do tridesete kad sam se oženio, Za kasniji period nemam zamerke
timotije timotije 10:37 19.04.2014

Re: Лепо написано !

Timotije brate i generacijo, ja sam to radio do tridesete kad sam se oženio, Za kasniji period nemam zamerke


Ne zmam ko ti je predavao psihologiju na Akademiji, pokojni Rot ili Ognjenović? No mora da si čuo da ljubav koji majka pruža sinu, to on preuzima da se odnosi prema svojoj ženi. Koa što sin imitira očev odnos prema svojoj ženi.Kao što najčeće supruga mora da nalikuja ne majku, kao što muž treba da nalikuje na ženinog oca. Znači ljubav koji dobiješ od roditelja možeš da ga nuduš ženama i drugima. Čista identifikacija. No, danas je drugojačiji, razbijen život, pa baš zbog toga ima toliko razvoda da je postalo Tak normaljno biti lud.
mikele9 mikele9 11:13 19.04.2014

Re: Лепо написано !

Ne zmam ko ti je predavao psihologiju na Akademiji, pokojni Rot ili Ognjenović?

Dragi Timoty, izgleda da si ti ipak mlađi, u moje vreme na Akademiji nije bilo psihologije, uvedena je kasnije kad sam je ja već završio A moj stav prema psihologiji i psihijatriji je: Mož' da bidne al' ne mora da znači
timotije timotije 11:26 19.04.2014

Re: Лепо написано !

Ne zmam ko ti je predavao psihologiju na Akademiji, pokojni Rot ili Ognjenović?

Dragi Timoty, izgleda da si ti ipak mlađi, u moje vreme na Akademiji nije bilo psihologije, uvedena je kasnije kad sam je ja već završio A moj stav prema psihologiji i psihijatriji je: Mož' da bidne al' ne mora da znači


Ma nisam ja studirao psihologiju, već moja žema,a kasnije predavala je na Akadmenji u Skoplju. No, ja sam tvoja generacija, ako si ti rođen u ratu, onom Velikom.
Zapazio sam da ne mariš za psilogiziranje, što te svrstava u ljude bez takvih problema.
anonimni_autor anonimni_autor 20:23 19.04.2014

Re: Лепо написано !

timotije
Re: Лепо написано !
ППС. Стога одох у кревет да се дружим са женом !

Srećno vam bilo! Ne bih da te ometam


Žalim vas što morate da se mučite sa rođenom ženom. Hvala mojoj ženi što me na vreme napustila, da bi mogao da i danas imam mlade ljubavnice, iako mi je Mikele generacija.
A početak mi je bio u petoj ili šestoj godini, no sa fizičkim kontaktom tamo gde leži Tajna.

Gospodo... Zašto je potrebno brak shvatai kao kavez. Normalni supružnici mogu o svemu da se dogovore, jer seks i ljubav nikako nisu ista stvar. Ja lično nikada n isam imao problem sa tim seksi stvarima, a nije ni moja supruga. Život je prekratak da bi ga oni, koji se zaista vale, jedni drugima zagorčavali. Naravno ne smatram da su drugačiji oblici bračne zajednice nešto inferiorno. Svako ima pravo da po sopstvenoj želji uredi svoj život i u tome ga ja potpuno podržavam. Zato sam za ljubitelje tradicionalnog braka okačio još jednu atiglobalističku pesmu u našem baslkanskom duhu strasnih ali nerazumnih ljudi:[blip]null[/blip]PS...E, nikada se neću naučiti da lepo kačim ove spotove
tasadebeli tasadebeli 01:20 17.04.2014

Распуст!

mikele9






Па добро, Микеле, зашто ми то радиш у овако ситне сате? Па још у тексту имаш и слику!

Срећом, сутра не морам да устанем рано, на распусту сам...



mikele9 mikele9 10:34 17.04.2014

Re: Распуст!



Па добро, Микеле, зашто ми то радиш у овако ситне сате? Па још у тексту имаш и слику!

Срећом, сутра не морам да устанем рано, на распусту сам...

Znao sam da ti počinje raspust
Šalim se, šta zna deda koliko je sati
Auuuuuuuuuu!!!! Prvo ti odgovorih pa pogledah spot! E ZATO SAM!
anonimni_autor anonimni_autor 17:03 17.04.2014

Re: Распуст!

tasadebeli
mikele9






Па добро, Микеле, зашто ми то радиш у овако ситне сате? Па још у тексту имаш и слику!

Срећом, сутра не морам да устанем рано, на распусту сам...




Lep spot Strenglersa, samo... Kada su u pitanju ženske stražnjice tu su crnkinje ne prevaziđene
charlie charlie 17:05 17.04.2014

Re: Распуст!

anonimni_autor
tasadebeli
mikele9






Па добро, Микеле, зашто ми то радиш у овако ситне сате? Па још у тексту имаш и слику!

Срећом, сутра не морам да устанем рано, на распусту сам...




Lep spot Strenglersa, samo... Kada su u pitanju ženske stražnjice tu su crnkinje ne prevaziđene

Црнкиње нису не превазиђене него су непревазиђене !
anonimni_autor anonimni_autor 19:21 17.04.2014

Re: Распуст!

charlie
anonimni_autor
tasadebeli
mikele9






Па добро, Микеле, зашто ми то радиш у овако ситне сате? Па још у тексту имаш и слику!

Срећом, сутра не морам да устанем рано, на распусту сам...




Lep spot Strenglersa, samo... Kada su u pitanju ženske stražnjice tu su crnkinje ne prevaziđene

Црнкиње нису не превазиђене него су непревазиђене !

Izvitenagramatičkojgrtešci suviše sam se uzbudioSem toga njihovo savršenstvo ne može da stane u jednu reč
nurudin nurudin 01:34 17.04.2014

:-)

Микеле, следећи пут очекујем и неку боди-арт пикантерију.

P. S. 1. Одличан блог у ситне сате!
P. S. 2. Благо Таси и Чарлију, имају жене, и још су им код куће у ове ситне сате. :)

charlie charlie 08:54 17.04.2014

Re: :-)

nurudin
Микеле, следећи пут очекујем и неку боди-арт пикантерију.

P. S. 1. Одличан блог у ситне сате!
P. S. 2. Благо Таси и Чарлију, имају жене, и још су им код куће у ове ситне сате. :)


Ми смо се за то борили !
mikele9 mikele9 10:52 17.04.2014

Re: :-)

Микеле, следећи пут очекујем и неку боди-арт пикантерију.

P. S. 1. Одличан блог у ситне сате!
P. S. 2. Благо Таси и Чарлију, имају жене, и још су им код куће у ове ситне сате. :)

Da ne bi čekao sledeći put, izvoli:



Pod hitno nađi ženu i postavi joj uslov da u svako doba pa i u sitne sate bude kod kuće
anonimni_autor anonimni_autor 17:10 17.04.2014

Re: :-)

mikele9
Микеле, следећи пут очекујем и неку боди-арт пикантерију.

P. S. 1. Одличан блог у ситне сате!
P. S. 2. Благо Таси и Чарлију, имају жене, и још су им код куће у ове ситне сате. :)

Da ne bi čekao sledeći put, izvoli:



Pod hitno nađi ženu i postavi joj uslov da u svako doba pa i u sitne sate bude kod kuće

Oho, ovo izgleda mnogo sadržajnije od onog butterfly boody-arta. Najviša ocena!.
tasadebeli tasadebeli 08:40 19.04.2014

Re: :-)

nurudin

боди-арт


mikele9



Сетих се да сте помињали боди-арт када сам синоћ видео ове фотке... Па рекох да поделим одушевљење...








mikele9 mikele9 09:10 19.04.2014

Re: :-)

Сетих се да сте помињали боди-арт када сам синоћ видео ове фотке... Па рекох да поделим одушевљење...


Da nije mašte ovaj svet bi bio crna rupa
anonimni_autor anonimni_autor 09:36 19.04.2014

Re: :-)

Hiprrealistička skulptura je uvek iteresantna. Kada sam onako u prolazu video ove fotografije nije mi bilo jasno da li čovek "to" pravi, ili preparira pticu. Tek posle kad sam video ruku u odnosu na skulpturu shvatio sam. Hiperrealizam zaista može da zadivivi
charlie charlie 08:41 21.04.2014

Re: :-)

mikele9
Сетих се да сте помињали боди-арт када сам синоћ видео ове фотке... Па рекох да поделим одушевљење...


Da nije mašte ovaj svet bi bio crna rupa

Која црна рупа !?
Не мислиш ваљда на ону црну рупу која је мени на памети ?
mikele9 mikele9 12:59 21.04.2014

Re: :-)

Не мислиш ваљда на ону црну рупу која је мени на памети ?

Čarli, Čarli, ne znam šta ti je na pameti ali ako je no što ja mislim, to nije crna rupa, to je CENTAR VASIONE
charlie charlie 14:26 21.04.2014

Re: :-)

mikele9
Не мислиш ваљда на ону црну рупу која је мени на памети ?

Čarli, Čarli, ne znam šta ti je na pameti ali ako je no što ja mislim, to nije crna rupa, to je CENTAR VASIONE

Не само васионе, него - и шире !
mikele9 mikele9 15:34 21.04.2014

Re: :-)

Не само васионе, него - и шире !

100% saglasan
fantomatsicna fantomatsicna 02:31 17.04.2014

Divno

Mislim da je mnogo nas poznavalo dečka ili devojčicu iz ulaza u zgradu.,mada ne bas od 3 godine starosti
Kad je moja klinka sa 3 pošla u vrtić,pitam je posle izvesnog vremena sa kim se najviše igra.I ona mi kaže sa jednom devojčicom ,koja se zove Molly.Jednom prilikom mi pokaže ,na moje pitanje koja je to jednu devojčicu koja beše malo dalje u dvorištu,sa dugom plavom kosom.
Medjutim u razgovoru sa vaspitačicom na isto pitanje ona mi odgovori da ase ona najviše igra sa i pokaza mi dete.Molly je ustvari bio jedan dečko sa dugom plavom kosom imenom Riley.Što je moja klinka znala.Hm..Hm..

Divan tekst Mikele kao i obično.Pozdrav za Radmilu i tebi
mikele9 mikele9 10:58 17.04.2014

Re: Divno

Medjutim u razgovoru sa vaspitačicom na isto pitanje ona mi odgovori da ase ona najviše igra sa i pokaza mi dete.Molly je ustvari bio jedan dečko sa dugom plavom kosom imenom Riley.Što je moja klinka znala.Hm..Hm..

Divan tekst Mikele kao i obično.Pozdrav za Radmilu i tebi

Mangupče malo A i ti, moraš baš da se raspituješ
Hvala, otpozdrav
verauskokovic verauskokovic 07:23 17.04.2014

Dobro jutro!

Divan tekst za dobro jutro!
mikele9 mikele9 11:00 17.04.2014

Re: Dobro jutro!

Divan tekst za dobro jutro!

Hvala Vera
Dr M Dr M 08:29 17.04.2014

####



Eeeee, moj druže....

mikele9 mikele9 11:07 17.04.2014

Re: ####

Eeeee, moj druže....

Triput Eeeeee, moj dobri druže
Hansel Hansel 09:04 17.04.2014

"Kako sam postao heteroseksualac"



Стварно си рано почео! Ја сам био годину-две старији, али нисам ишао тако далеко.
mikele9 mikele9 11:11 17.04.2014

Re: "Kako sam postao heteroseksualac"



Стварно си рано почео! Ја сам био годину-две старији, али нисам ишао тако далеко.

Pa ni ti nisi mnogo okasnio A tako daleko ja danas tamo daleko
anonimni_autor anonimni_autor 18:31 19.04.2014

Re: "Kako sam postao heteroseksualac"

Hansel


Стварно си рано почео! Ја сам био годину-две старији, али нисам ишао тако далеко.

Kako komunisti ono rekoše: Svakome prema potrebama, od svakoga prema mogućnostima." To geslo ne nešto kolje u ovim mojim poznim godinama...
predatortz predatortz 09:20 17.04.2014

Pomozite mi, doktore...

Bejaše to bogami u prvoj polovini prošlog veka, i ona i ja imađasmo po tri godine. Grad u kojem se odvijala radnja je bio Varaždin. Do malog prsta na nozi sam bio zaljubljen u nju!


Ja sam rano skontao da nešto samnom nije u redu. Ne znam ko se seća ambalaže za hulahopke, nije ih bilo sto vrsta u SFRJ, na koj je bila fotografija divnih, dugih ženskih nogu u tim istim hulahopkama. Primetio sam da me to uzbuđuje na neki čudan način, koji sebi tada nisam umeo da objasnim.Ne znam pouzdano koliko sam godina imao, ali mi je to jedno od najranijih sećanja iz detinjstva.

Da budem iskren, neka svoja stanja koja proživljavam kad vidim lepo izvajane ženske noge, ni dan danas ne mogu racionalno da objasnim.

Doktore, šta nije u redu samnom?
mikele9 mikele9 11:30 17.04.2014

Re: Pomozite mi, doktore...

Ja sam rano skontao da nešto samnom nije u redu. Ne znam ko se seća ambalaže za hulahopke, nije ih bilo sto vrsta u SFRJ, na koj je bila fotografija divnih, dugih ženskih nogu u tim istim hulahopkama. Primetio sam da me to uzbuđuje na neki čudan način, koji sebi tada nisam umeo da objasnim.Ne znam pouzdano koliko sam godina imao, ali mi je to jedno od najranijih sećanja iz detinjstva.

Da budem iskren, neka svoja stanja koja proživljavam kad vidim lepo izvajane ženske noge, ni dan danas ne mogu racionalno da objasnim.

Doktore, šta nije u redu samnom?

Nisam doktor ali ti nema pomoći, uostalom kao i meni! Inače, dobro se sećam kad su se pojavile hulahopke i tih ambalaža. Bio sam već momak ali su zaista bile erotske
Nisam pronašao fotke sa tom ambalažom ali verujem da ćeš i ovim biti zadovoljan

Dr M Dr M 11:53 17.04.2014

Re: Pomozite mi, doktore...

Doktore, šta nije u redu samnom?


Nisam doktor ali ti nema pomoći


Ja jesam doktor pa Ti kažem da Ti pomoć i ne treba.

Pomoć je potrebna onima koji su prvo postali, pa ostali, pa zastali, pa stali.
Hansel Hansel 15:10 17.04.2014

Re: Pomozite mi, doktore...

predatortz

Ево ти једна реклама (прва у низу, нек' те не завара ова соја):



8c_competizione 8c_competizione 18:24 17.04.2014

Re: Pomozite mi, doktore...

Ево ти једна реклама (прва у низу, нек' те не завара ова соја):


znas sta, od one Lidije Vukicevic mogu samo rogovi da porastu!
Hansel Hansel 18:38 17.04.2014

Re: Pomozite mi, doktore...

Има смајли испод клипа.
anfieldroad anfieldroad 16:45 18.04.2014

Re: Pomozite mi, doktore...

Ja sam rano skontao da nešto samnom nije u redu. Ne znam ko se seća ambalaže za hulahopke, nije ih bilo sto vrsta u SFRJ, na koj je bila fotografija divnih, dugih ženskih nogu u tim istim hulahopkama.



Kada se u jednom trenutku promenila moda pa zenske hulahopke vise nisu imale sav, Dusko Radovic nas je na radiju STB jednog jutra obradovao aforizmom. Po secanju, glasio je nekako ovako- Muskarci u poslednje vreme lutaju gradom kao muve bez glave! Nekad su dobro znali kuda idu. Samo bi pratili savove na zenskim hulahopkama...!

Inace, lep text, na kakve nas je domacin vec odavno navikao !
anonimni_autor anonimni_autor 18:36 19.04.2014

Re: Pomozite mi, doktore...

mikele9
Ja sam rano skontao da nešto samnom nije u redu. Ne znam ko se seća ambalaže za hulahopke, nije ih bilo sto vrsta u SFRJ, na koj je bila fotografija divnih, dugih ženskih nogu u tim istim hulahopkama. Primetio sam da me to uzbuđuje na neki čudan način, koji sebi tada nisam umeo da objasnim.Ne znam pouzdano koliko sam godina imao, ali mi je to jedno od najranijih sećanja iz detinjstva.

Da budem iskren, neka svoja stanja koja proživljavam kad vidim lepo izvajane ženske noge, ni dan danas ne mogu racionalno da objasnim.

Doktore, šta nije u redu samnom?

Nisam doktor ali ti nema pomoći, uostalom kao i meni! Inače, dobro se sećam kad su se pojavile hulahopke i tih ambalaža. Bio sam već momak ali su zaista bile erotske
Nisam pronašao fotke sa tom ambalažom ali verujem da ćeš i ovim biti zadovoljan


Ma pusti noge( i ako je ova moja na glasu po njima) Kada dođe stani-pani one idu iza leđa.
gavrilo gavrilo 10:12 17.04.2014

Lepa zivotna prica mikele

Srecan vam 17 april zene!

Kako sam vas ja zavoleo?

Rodila me je jedna, najbolja od svih.
Najbolji prijatelj mi je takodje jedna zena.

Iako sam gej ne mogu zamisliti svoj zivot bez zena.
Bez muskarca i mogu.


charlie charlie 10:22 17.04.2014

Re: Lepa zivotna prica mikele

gavrilo
Sreca vam 17 april zene!

Kako sam vas ja zavoleo?

Rodila me je jedna, najbolja od svih.
Najbolji prijatelj mi je takodje jedna zena.

Iako sam gej ne mogu zamisliti svoj zivot bez zena.
Bez muskarca i mogu.



Чини ми се да је Микеле мало постар за тебе !?
gavrilo gavrilo 10:30 17.04.2014

Re: Lepa zivotna prica mikele

charlie
gavrilo
Sreca vam 17 april zene!

Kako sam vas ja zavoleo?

Rodila me je jedna, najbolja od svih.
Najbolji prijatelj mi je takodje jedna zena.

Iako sam gej ne mogu zamisliti svoj zivot bez zena.
Bez muskarca i mogu.



Чини ми се да је Микеле мало постар за тебе !?


ti se bas nameracio na mene?
mikele9 mikele9 11:35 17.04.2014

Re: Lepa zivotna prica mikele

Srecan vam 17 april zene!

Kako sam vas ja zavoleo?

Rodila me je jedna, najbolja od svih.
Najbolji prijatelj mi je takodje jedna zena.

Iako sam gej ne mogu zamisliti svoj zivot bez zena.
Bez muskarca i mogu

Pridružujem se čestitkama
I meni su najbolji prijatelji žene a o muškarcima sam već napisao. Istini za volju, imam i nekoliko prijatelja ali su oni redak zver na ovim prostorima
8c_competizione 8c_competizione 11:04 17.04.2014

:o)

Nije to isto, onda je bilo drugo vreme a i ja sam bila zrelija...


ovo me do suza, ko da slusam moju milu majku!

mikele9 mikele9 11:39 17.04.2014

Re: :o)

ovo me do suza, ko da slusam moju milu majku!


Kaži, sve su iste, mislim majke muške dece
8c_competizione 8c_competizione 12:00 17.04.2014

Re: :o)

Kaži, sve su iste, mislim majke muške dece


to sto te moze izblamirati i kostati te zivaca, niko drugi ne moze

a nemos' joj nista, "jedna je majka" (iz Pericinog vica)
mikele9 mikele9 12:25 17.04.2014

Re: :o)

to sto te moze izblamirati i kostati te zivaca, niko drugi ne moze

a nemos' joj nista, "jedna je majka" (iz Pericinog vica)

Zista NIKO, ali i Perica je u pravu
sesili sesili 11:27 17.04.2014

Uplaši me naslov

Mislila sam, prvo je bilo nešto, pa posle postao... A da si poranio - jesi brate! Još za ONO, Radmilino vreme.
mikele9 mikele9 11:41 17.04.2014

Re: Uplaši me naslov

Mislila sam, prvo je bilo nešto, pa posle postao... A da si poranio - jesi brate! Još za ONO, Radmilino vreme.

Generacijo, kako ono kaže narodna: Ko rano rani, dve sreće grabi
8c_competizione 8c_competizione 12:01 17.04.2014

Re: Uplaši me naslov

Ko rano rani, dve sreće grabi


jel to znaci da si se dvaput zenio?

Dr M Dr M 12:09 17.04.2014

Re: Uplaši me naslov

8c_competizione
Ko rano rani, dve sreće grabi


jel to znaci da si se dvaput zenio?



Ne, to je izjavio jedan što mu se posrećilo "ma zornjaka".
mikele9 mikele9 12:33 17.04.2014

Re: Uplaši me naslov

8c_competizione

jel to znaci da si se dvaput zenio?


Dr M
Ne, to je izjavio jedan što mu se posrećilo "na zornjaka".

Nisam, mislim, nisam se dvaput ženio, sasvim sam zadovoljan ovom jednom ženidbom
Doktore druže, jel' samo jednom na zornjaka il' mu se posrećivalo svako rano jutro
Dr M Dr M 13:04 17.04.2014

Re: Uplaši me naslov

jel' samo jednom


Od "jednom" poslovica ne biva..
sesili sesili 17:19 17.04.2014

Re: Uplaši me naslov

Ali biva vic od "dva puta". U parku, razgovaraju drugari mnogo stariji od autora i mene (mi smo generacija). Dakle, hvali se jedan: Ja još uvek mogu dva puta! A drugar ga pita: Pa, kada ti je lepše, na proleće ili u jesen? Vic je mnogo star, ali me uvak nasmeje...
Dr M Dr M 19:00 17.04.2014

Re: Uplaši me naslov

sesili
Ali biva vic od "dva puta". U parku, razgovaraju drugari mnogo stariji od autora i mene (mi smo generacija). Dakle, hvali se jedan: Ja još uvek mogu dva puta! A drugar ga pita: Pa, kada ti je lepše, na proleće ili u jesen? Vic je mnogo star, ali me uvak nasmeje...


Ja znam neke koji mogu tri puta za noć.

Polarnu.
blogov_kolac blogov_kolac 13:22 17.04.2014

pitanje u skladu sa naslovom

A koji si ti od ovih na slici?

anonimni_autor anonimni_autor 17:22 17.04.2014

Re: pitanje u skladu sa naslovom

blogov_kolac
A koji si ti od ovih na slici?


Cenim da je ona poluklečeća plavuša, zar ga nisi prepoznao. To je zasigurno on pre nago je promenio pol zbog "L" sklonosti.
looping looping 13:24 17.04.2014

1



Hmm, kako postati ono što jesi, šta god to bilo.
mikele9 mikele9 21:46 17.04.2014

Re: 1

Hmm, kako postati ono što jesi, šta god to bilo.

Pročitao si naslov a ovo:
Naslov je skroz naskroz pogrešan! Ampak zakaj pa ne?
looping looping 06:59 18.04.2014

Re: 1

mikele9
Hmm, kako postati ono što jesi, šta god to bilo.

Pročitao si naslov a ovo:
Naslov je skroz naskroz pogrešan! Ampak zakaj pa ne?

Ma jesam, oba. Moj komentar je filozofske prirode, nije kritika.
mikele9 mikele9 11:01 18.04.2014

Re: 1

Hmm, kako postati ono što jesi, šta god to bilo.

Ma jesam, oba. Moj komentar je filozofske prirode, nije kritika.

Da probam i ja
Ostavimo za čas seksualnu opredeljenost po strani, ono što jesam (i ti i druge i drugi) postaje se celog života na datoj osnovi.
Hansel Hansel 19:05 18.04.2014

Re: 1

ono što jesam (i ti i druge i drugi) postaje se celog života na datoj osnovi.

larisa_bg larisa_bg 17:40 17.04.2014

To ti zezaš mog Jarila nešto?

Dobro, jasno mi je da je tvoja osnovna ideja, Mikele, kod pisanja ovog bloga bila da malo (verujem dobroćudno) zezaš gej ekipu sa bloga. Jarila i njegove priče o seksualnom sazrevanju, i tako to... U fazonu, kad može da piše on, što da ne pišem i ja. Ali to nikako ne može da se poredi. Ovo je ipak strejt svet. Od malena te sve podstiče na to da se jednog dana strejt upariš s nekim, svi filmovi, sve knjige, navika čitavog čovečanstva... Biti gej je nešto sasvim drugo, to je, pretpostavljam, kao da čitav život plivaš uz vodu, ili hodaš u suprotnom pravcu od onog u kom vetar duva. Tako da je meni i tvoja priča, Mikele, bila istinski zanimljiva samo u onim delovima gde si iskočio iz prvobitne ideje i ušao u sferu zabrane i majčinog moralisanja. A od svega mi je najbolja rečenica tvoje majke: "Ja sam tada bila zrelija".

Zašto one sve misle da su one bile zrelije nego njihova deca u tom istom ili čak mnogo starijem dobu, to nikad neću uspeti da provalim... Ali da me razbešnjuje - razbešnjuje me.


Osim kad pomislim "ma ko je šiša" pa mi je smešno...
anonimni_autor anonimni_autor 19:49 17.04.2014

Re: To ti zezaš mog Jarila nešto?

larisa_bg
Dobro, jasno mi je da je tvoja osnovna ideja, Mikele, kod pisanja ovog bloga bila da malo (verujem dobroćudno) zezaš gej ekipu sa bloga. Jarila i njegove priče o seksualnom sazrevanju, i tako to... U fazonu, kad može da piše on, što da ne pišem i ja. Ali to nikako ne može da se poredi. Ovo je ipak strejt svet. Od malena te sve podstiče na to da se jednog dana strejt upariš s nekim, svi filmovi, sve knjige, navika čitavog čovečanstva... Biti gej je nešto sasvim drugo, to je, pretpostavljam, kao da čitav život plivaš uz vodu, ili hodaš u suprotnom pravcu od onog u kom vetar duva. Tako da je meni i tvoja priča, Mikele, bila istinski zanimljiva samo u onim delovima gde si iskočio iz prvobitne ideje i ušao u sferu zabrane i majčinog moralisanja. A od svega mi je najbolja rečenica tvoje majke: "Ja sam tada bila zrelija".

Zašto one sve misle da su one bile zrelije nego njihova deca u tom istom ili čak mnogo starijem dobu, to nikad neću uspeti da provalim... Ali da me razbešnjuje - razbešnjuje me.


Osim kad pomislim "ma ko je šiša" pa mi je smešno...

Ma pazi bogati niko ko nije bio gej nije imao problema sa ostvarenjem svojih seksualnih želja u ovoj super parijalhalnoj seksualno zatucanoj sredini? Tvoj odgovor na Mikeleov nehomofobičan blog je zapravo heterofobičan. Nikada nisam birao prijatelje po seksualnoj orijentaciji i čuo sam gomilu primera takvog ponašanja i kod vas:"Zamisli xxx je sada sa ženom... Jedna punačka domaćica, znaš ono majčinski tip. Kako je samo mogao da legne sa njom.Uhhhhhh(pantomima groženja). To je tako odvratno!". Ima još takvih primera i muških i ženskih. Mogli bi i vi da razmislite malo o toleranciji prema drugačijem ponašanju, ako ne želite da se izjednačite sa ekipom koja pije pivo ispred samoposluge i spemna je da se bije kako bi za dobrobit dece (koju uzgred nemaju) sprečila vašu paradu. Razmislite malo o tome...
Hansel Hansel 20:34 17.04.2014

Re: To ti zezaš mog Jarila nešto?

Mogli bi i vi



Larisa je Labrisa?!

Не, мој живот више нема смисла!
larisa_bg larisa_bg 21:41 17.04.2014

Re: To ti zezaš mog Jarila nešto?

anonimni_autor
Mogli bi i vi da razmislite malo o toleranciji prema drugačijem ponašanju,


Pre svega, kaže se mogli BISTE i vi...
A drugo, nemoj da mi prepadaš Ivicu lažnim informacijama.

Ivice, cheer up, život i dalje ima smisla.


mikele9 mikele9 21:56 17.04.2014

Re: To ti zezaš mog Jarila nešto?

To ti zezaš mog Jarila nešto?

Ako si čitala išta što sam pisao, znala bi da nikad i ni zbog čega nikoga pa ni tvog Jarila, ne bih zezao, da se poslužim tvojim izrazom. Pišem kad mi dođe i o čemu mi dođe. Čista koincidencija, bez zle i bilo kakve namere, je što sam postavio ovaj tekst svojih prisećanja, sa Jarilovim tekstovima. U prvoj verziji, iako pišem u dahu nije bilo:
Ceneći i poštujući stavove i odluke pojedinih blogokolega da javno govore o svojoj seksualnoj opredeljenosti, tj orjentaciji,

To sam naknadno ubacio a vidim da je bolje da nisam, MEA CULPA!
larisa_bg larisa_bg 22:01 17.04.2014

Re: To ti zezaš mog Jarila nešto?

A na ovo nisi obratio pažnju?

larisa_bg
Dobro, jasno mi je da je tvoja osnovna ideja, Mikele, kod pisanja ovog bloga bila da malo (verujem dobroćudno) zezaš gej ekipu sa bloga.


Uostalom, što se ljutiš, pa sam si napisao ovako:

Ceneći i poštujući stavove i odluke pojedinih blogokolega da javno govore o svojoj seksualnoj opredeljenosti, tj orjentaciji, pomislih da je već vreme, zašao sam u godine koje su bliže osmoj nego sedmoj deceniji, koja je pri kraju, dakle, da je vreme da se i ja ispovedim.


Kapiram da je ovaj blog trebalo da bude jedna složna ekstaza heteroseksualnih muškaraca koji se busaju u maljave grudi.
Izvinjavam se što sam se umešala u sastanak bratstva, samo nastavite... Ja volim to da gledam sa strane.

mikele9 mikele9 22:04 17.04.2014

Re: To ti zezaš mog Jarila nešto?

Izvini ali ne bih dalje.
larisa_bg larisa_bg 22:06 17.04.2014

Re: To ti zezaš mog Jarila nešto?

mikele9
Izvini ali ne bih dalje.


Ampak zakaj pa ne?




Hansel Hansel 22:09 17.04.2014

Re: To ti zezaš mog Jarila nešto?

Kapiram da je ovaj blog trebalo da bude jedna složna ekstaza heteroseksualnih muškaraca koji se busaju u maljave grudi.

Нешто си стварно хиперсензитизирана. Чак и да је тако, па шта? Чак и да је "контраблог", па шта? Тамо можеш да читаш такорећи порнографске моменте, а овде је проблем прича о одрастању друге врсте (и то "друге" -- не потпуно друге)?
mikele9 mikele9 22:14 17.04.2014

Re: To ti zezaš mog Jarila nešto?

Zato što ne čitaš napisano ili namerno prelaziš preko toga iako ga ponavljaš.
U prvoj verziji, iako pišem u dahu nije bilo:

Ceneći i poštujući stavove i odluke pojedinih blogokolega da javno govore o svojoj seksualnoj opredeljenosti, tj orjentaciji,
To sam naknadno ubacio a vidim da je bolje da nisam, MEA CULPA!

Plus, imputiraš:
Kapiram da je ovaj blog trebalo da bude jedna složna ekstaza heteroseksualnih muškaraca koji se busaju u maljave grudi.
Izvinjavam se što sam se umešala u sastanak bratstva, samo nastavite... Ja volim to da gledam sa strane.

Ne posmatraš sa strane, tu si.
larisa_bg larisa_bg 22:15 17.04.2014

Re: To ti zezaš mog Jarila nešto?

Hansel
Kapiram da je ovaj blog trebalo da bude jedna složna ekstaza heteroseksualnih muškaraca koji se busaju u maljave grudi.

Нешто си стварно хиперсензитизирана. Чак и да је тако, па шта? Чак и да је "контраблог", па шта? Тамо можеш да читаш такорећи порнографске моменте, а овде је проблем прича о одрастању друге врсте (и то "друге" -- не потпуно друге)?


Pa ništa, ako je kontrablog - ja sam to samo konstatovala.
Ne bih rekla da sam ja hipersenzitivna, pre bih rekla da je Mikele. Ja sam samo rekla kako se meni čini njegov blog.
Nije to bio napad da biste morali da ga branite.

Тамо можеш да читаш такорећи порнографске моменте


Detalji vas odaju, detalji. Ipak zezate Jarila. A ja sam veštica što sam to konstatovala.
larisa_bg larisa_bg 22:18 17.04.2014

Re: To ti zezaš mog Jarila nešto?

хиперсензитизирана



priznaj da ovakva reč ne postoji ni u Slagalici!
Hansel Hansel 22:32 17.04.2014

Re: To ti zezaš mog Jarila nešto?

Nije to bio napad da biste morali da ga branite.

О! Сада смо на Ви?

Detalji vas odaju, detalji.

Чуј, порнографија је порнографија, не знам зашто било коме смета констатација те чињенице? Како порнографија у туђем тексту открива мене? (Осим тога, моја размишљања о теми су одавно позната, нема ту шта да се открива.)

priznaj da ovakva reč ne postoji ni u Slagalici!

Вероватно. Можда сам је мало додатно сковао (додајући префикс "хипер" ), али потиче од "сензитизација", "сензитизирати", што се разликује од "сензибилизација", "сензибилисати".

Прво сам написао да си хиперсензибилна, па онда исправио да си нешто стварно (требало је да буде и "изгледа" ) хиперсензитизирана. Задовољна?
larisa_bg larisa_bg 22:42 17.04.2014

Re: To ti zezaš mog Jarila nešto?

Hansel
моја размишљања о теми су одавно позната


Baš mi milo što razmišljaš o pornografiji i naravno da sam zbog toga ---->

Hansel
Задовољна?




Hansel Hansel 22:55 17.04.2014

Re: To ti zezaš mog Jarila nešto?

Baš mi milo što razmišljaš o pornografiji

Нема ту шта да се размишља, то се види или не види.
larisa_bg larisa_bg 23:00 17.04.2014

Re: To ti zezaš mog Jarila nešto?

Hansel
Baš mi milo što razmišljaš o pornografiji

Нема ту шта да се размишља, то се види или не види.


pa i to što kažeš


mikele9 mikele9 23:04 17.04.2014

Re: To ti zezaš mog Jarila nešto?

Lepše...ali nije pornografija


anonimni_autor anonimni_autor 23:50 17.04.2014

Re: To ti zezaš mog Jarila nešto?

larisa_bg
anonimni_autor
Mogli bi i vi da razmislite malo o toleranciji prema drugačijem ponašanju,


Pre svega, kaže se mogli BISTE i vi...
A drugo, nemoj da mi prepadaš Ivicu lažnim informacijama.

Ivice, cheer up, život i dalje ima smisla.



Lažnim informacijama? Mogu onu monolog dramu da ti na PP da ti pošaljem sa pravim imanima učesnika... Međutim to uopšte nije bitno , bitno je da vi preteramo reagujete na prvu loptu i samim tim gajite nadaleko čuvenu balkansku netoleranciju. Nemate bre ekspluzivno pravo na nerazumevanje okoline u ovoj našoj "tolerantnoj" domovini...A vi gospođo,vidim,radite kao lektor na blogu. Plaćaju li vas za to ili vi to onako volonterrski?
Jaril Jaril 00:37 18.04.2014

И бре Лариса,

мени је драго да ме хоћеш само за себе, ал' пусти мало мушке да ме слободно дирају.

Елем, није Микеле баш тако безазлено прошао. Шамар у формативним годинама може бити врло трауматичан. Сва је срећа па је имао подршку оца, иначе ко зна...
sachmo sachmo 07:43 18.04.2014

Re: To ti zezaš mog Jarila nešto?

Vanity
mikele9 mikele9 11:27 18.04.2014

Re: И бре Лариса,

Елем, није Микеле баш тако безазлено прошао. Шамар у формативним годинама може бити врло трауматичан. Сва је срећа па је имао подршку оца, иначе ко зна...

Šamar me samo učvrstio u opredelenju!
Nego! Ako niste primetili, obaveštavam blogo društvo da sam izbrisao deo s početka teksta koji je izazvao, po meni nepotrebne reakcije i pretvorio ovo mesto u ono što sam najmanje želeo. Već sam u jednom odgovoru priznao (MEA CULPA) da je to bila greška. Svi mi smo različite galaksije u beskrajnom Kosmosu i neka tako ostane. ŽIVELE RAZLIKE!
Hansel Hansel 19:12 18.04.2014

Re: И бре Лариса,

Jaril
Елем, није Микеле баш тако безазлено прошао. Шамар у формативним годинама може бити врло трауматичан. Сва је срећа па је имао подршку оца, иначе ко зна...

Хтедох да напишем, али одустах да не испадне да (опет) форсирам "сумњиве" тезе: због тог и других детаља, наслов блога је могао бити и "Како сам остао хетеросексуалац".
charlie charlie 08:56 21.04.2014

Re: И бре Лариса,

mikele9
Елем, није Микеле баш тако безазлено прошао. Шамар у формативним годинама може бити врло трауматичан. Сва је срећа па је имао подршку оца, иначе ко зна...

Šamar me samo učvrstio u opredelenju!
Nego! Ako niste primetili, obaveštavam blogo društvo da sam izbrisao deo s početka teksta koji je izazvao, po meni nepotrebne reakcije i pretvorio ovo mesto u ono što sam najmanje želeo. Već sam u jednom odgovoru priznao (MEA CULPA) da je to bila greška. Svi mi smo različite galaksije u beskrajnom Kosmosu i neka tako ostane. ŽIVELE RAZLIKE!

Мислим да си погрешио што си било шта брисао од иницијалне верзије блога !
Ти не треба никоме да се додвораваш, те спутаваш себе у изражавању.
Ако се ти, до сада, ниси доказао као толерантан човек, онда не знам ко јесте (на овом блогу).
Прма томе, не дозволи да талибани (било које - сексуалне или не-сексуалне - оријентације "цензуришу" твоје писање).
Успут - једва чекам да се смркне да залегнем са женом (својом).
zilikaka zilikaka 11:54 21.04.2014

Re: И бре Лариса,

Мислим да си погрешио што си било шта брисао од иницијалне верзије блога !
Ти не треба никоме да се додвораваш, те спутаваш себе у изражавању.
Ако се ти, до сада, ниси доказао као толерантан човек, онда не знам ко јесте (на овом блогу).

mikele9 mikele9 15:43 21.04.2014

Re: И бре Лариса,

Мислим да си погрешио што си било шта брисао од иницијалне верзије блога !
Ти не треба никоме да се додвораваш, те спутаваш себе у изражавању.
Ако се ти, до сада, ниси доказао као толерантан човек, онда не знам ко јесте (на овом блогу).
Прма томе, не дозволи да талибани (било које - сексуалне или не-сексуалне - оријентације "цензуришу" твоје писање).

Više volim da obrišem svoj tekst nego nečiji komentar. Šta misliš da sam obrisao tvoje:
ПС. Да просте господа педери

možda bi diskusija otišla u drugom pravcu
Dragi moj Čarli, znaš da se ne dodvoravam nikome, niti sputavam sebe u izražavanju, kad sad pročitaš tekst i bez onog dela, videćeš da nije izgubio ništa
charlie charlie 16:51 21.04.2014

Re: И бре Лариса,

mikele9
Мислим да си погрешио што си било шта брисао од иницијалне верзије блога !
Ти не треба никоме да се додвораваш, те спутаваш себе у изражавању.
Ако се ти, до сада, ниси доказао као толерантан човек, онда не знам ко јесте (на овом блогу).
Прма томе, не дозволи да талибани (било које - сексуалне или не-сексуалне - оријентације "цензуришу" твоје писање).

Više volim da obrišem svoj tekst nego nečiji komentar. Šta misliš da sam obrisao tvoje:
ПС. Да просте господа педери

možda bi diskusija otišla u drugom pravcu
Dragi moj Čarli, znaš da se ne dodvoravam nikome, niti sputavam sebe u izražavanju, kad sad pročitaš tekst i bez onog dela, videćeš da nije izgubio ništa

То моје си и могао да обришеш --- додуше, није ми јасно због чега хомосексуалци не воле народски термин - педери ? То је ваљда једно те исто - или није !?
larisa_bg larisa_bg 03:41 18.04.2014

The end of discussion

Kako hoćete... Držite se vi svog muškog bratstva, nemam ništa protiv.
Ja i dalje mislim da je Mikeleov blog (dobroćni) kontra-blog onom Jarilovom.
Zašto je ta konstatacija u vama izazvala toliko ljutnje, to vi vidite sami sa sobom... Ja znam zašto, meni je to potpuno jasno.

Ti Jarile, očito nisi znao kako da reaguješ u dotičnoj situaciji, pa si rešio da ti je najbezbednije da ispadneš peder. Barem ćeš ostati omiljeni predstavnik ove manjine na blogu, za razliku od onog drugog, Peđe, koji nije omiljeni. Gavrilo nek vidi na koju će stranu da se smesti, još se klacka vamo-tamo.

Ti, Anonimni Autore, s obzirom na činjenicu da si wannabe SF pisac, tebi praštam što imaš halucinacije, samo mi nije jasno šta si ti upao u takav amok? Našao si ventil da svoj gnev prema pederima izbesniš na meni?

Sve u svemu, teško licemerje.
Jedino za šta vam odajem priznanje, to je što se držite zajedno u kriznim situacijama, i to je nešto.
Kad je, odmah na početku, Charlie napisao to isto što sam ja rekla:
charlie

ПС. Да просте господа педери (те полит коректни и остали родно равноправни итеде), ово си предивно написао.

onda vam nije smetalo, jer on je odmah potom udario rukom u maljave grudi i iskazao svoj stav:
charlie

ППС. Стога одох у кревет да се дружим са женом !

A onda su mu se i drugi pridružili, brzo, brzo izjašnjavajući se na tu temu, i svi su obećali da će te noći nešto da kresnu, pa makar i rođenu ženu.

Što se, pak, tiče lektorisanja, Anonimni, kad ti je Charlie rekao da se ne piše "ne prevaziđene" nego "neprevaziđene" - to ti nije smetalo i odgovorio si mu u šaljivo dobroćudnom tonu, a kad sam ti ja rekla da se ne kaže "mogli bi" nego "mogli biste" odmah si me proglasio "gospođom lektorkom". Znači, lektorisanje unutar bratstva je dopušteno, a lektorisanje spolja se doživljava kao napad.
Moram da ti kažem, Anonimni, da su neke od odlika fašizma upravo takvo ponašanje prema strancima i neznancima, i favorizovanje "svojih", a da ne govorimo o tvom otvorenom homofobičnom pisanju na ovom blogu.

Jarile, džaba ti onaj nežni PP, to ne umanjuje činjenicu da si spreman da žmuriš samo da bi zadržao rolu dvorske lude. Ne može to tako, dečko, ovde ću na temi da se ogradim od Larisinog pisanja, a u PP-u ću da je pomazim po glavi.
Koje je tek to licemerje. Ali to je tvoja stvar. Ja i onako nisam branila tebe kao tebe, jer te i ne poznajem, ja sam branila princip. I uvek ću to raditi.


looping looping 08:04 18.04.2014

Re: The end of discussion

Ti Jarile, očito nisi znao kako da reaguješ u dotičnoj situaciji, pa si rešio da ti je najbezbednije da ispadneš peder. Barem ćeš ostati omiljeni predstavnik ove manjine na blogu, za razliku od onog drugog, Peđe, koji nije omiljeni. Gavrilo nek vidi na koju će stranu da se smesti, još se klacka vamo-tamo.

anonimni_autor anonimni_autor 09:31 18.04.2014

Re: The end of discussion

larisa_bg
Kako hoćete... Držite se vi svog muškog bratstva, nemam ništa protiv.
Ja i dalje mislim da je Mikeleov blog (dobroćni) kontra-blog onom Jarilovom.
Zašto je ta konstatacija u vama izazvala toliko ljutnje, to vi vidite sami sa sobom... Ja znam zašto, meni je to potpuno jasno.

Ti Jarile, očito nisi znao kako da reaguješ u dotičnoj situaciji, pa si rešio da ti je najbezbednije da ispadneš peder. Barem ćeš ostati omiljeni predstavnik ove manjine na blogu, za razliku od onog drugog, Peđe, koji nije omiljeni. Gavrilo nek vidi na koju će stranu da se smesti, još se klacka vamo-tamo.

Ti, Anonimni Autore, s obzirom na činjenicu da si wannabe SF pisac, tebi praštam što imaš halucinacije, samo mi nije jasno šta si ti upao u takav amok? Našao si ventil da svoj gnev prema pederima izbesniš na meni?

Sve u svemu, teško licemerje.
Jedino za šta vam odajem priznanje, to je što se držite zajedno u kriznim situacijama, i to je nešto.
Kad je, odmah na početku, Charlie napisao to isto što sam ja rekla:
charlie

ПС. Да просте господа педери (те полит коректни и остали родно равноправни итеде), ово си предивно написао.

onda vam nije smetalo, jer on je odmah potom udario rukom u maljave grudi i iskazao svoj stav:
charlie

ППС. Стога одох у кревет да се дружим са женом !

A onda su mu se i drugi pridružili, brzo, brzo izjašnjavajući se na tu temu, i svi su obećali da će te noći nešto da kresnu, pa makar i rođenu ženu.

Što se, pak, tiče lektorisanja, Anonimni, kad ti je Charlie rekao da se ne piše "ne prevaziđene" nego "neprevaziđene" - to ti nije smetalo i odgovorio si mu u šaljivo dobroćudnom tonu, a kad sam ti ja rekla da se ne kaže "mogli bi" nego "mogli biste" odmah si me proglasio "gospođom lektorkom". Znači, lektorisanje unutar bratstva je dopušteno, a lektorisanje spolja se doživljava kao napad.
Moram da ti kažem, Anonimni, da su neke od odlika fašizma upravo takvo ponašanje prema strancima i neznancima, i favorizovanje "svojih", a da ne govorimo o tvom otvorenom homofobičnom pisanju na ovom blogu.

Jarile, džaba ti onaj nežni PP, to ne umanjuje činjenicu da si spreman da žmuriš samo da bi zadržao rolu dvorske lude. Ne može to tako, dečko, ovde ću na temi da se ogradim od Larisinog pisanja, a u PP-u ću da je pomazim po glavi.
Koje je tek to licemerje. Ali to je tvoja stvar. Ja i onako nisam branila tebe kao tebe, jer te i ne poznajem, ja sam branila princip. I uvek ću to raditi.



larisa_bg
Kako hoćete... Držite se vi svog muškog bratstva, nemam ništa protiv.
Ja i dalje mislim da je Mikeleov blog (dobroćni) kontra-blog onom Jarilovom.
Zašto je ta konstatacija u vama izazvala toliko ljutnje, to vi vidite sami sa sobom... Ja znam zašto, meni je to potpuno jasno.

Ti Jarile, očito nisi znao kako da reaguješ u dotičnoj situaciji, pa si rešio da ti je najbezbednije da ispadneš peder. Barem ćeš ostati omiljeni predstavnik ove manjine na blogu, za razliku od onog drugog, Peđe, koji nije omiljeni. Gavrilo nek vidi na koju će stranu da se smesti, još se klacka vamo-tamo.

Ti, Anonimni Autore, s obzirom na činjenicu da si wannabe SF pisac, tebi praštam što imaš halucinacije, samo mi nije jasno šta si ti upao u takav amok? Našao si ventil da svoj gnev prema pederima izbesniš na meni?

Sve u svemu, teško licemerje.
Jedino za šta vam odajem priznanje, to je što se držite zajedno u kriznim situacijama, i to je nešto.
Kad je, odmah na početku, Charlie napisao to isto što sam ja rekla:
charlie

ПС. Да просте господа педери (те полит коректни и остали родно равноправни итеде), ово си предивно написао.

onda vam nije smetalo, jer on je odmah potom udario rukom u maljave grudi i iskazao svoj stav:
charlie

ППС. Стога одох у кревет да се дружим са женом !

A onda su mu se i drugi pridružili, brzo, brzo izjašnjavajući se na tu temu, i svi su obećali da će te noći nešto da kresnu, pa makar i rođenu ženu.

Što se, pak, tiče lektorisanja, Anonimni, kad ti je Charlie rekao da se ne piše "ne prevaziđene" nego "neprevaziđene" - to ti nije smetalo i odgovorio si mu u šaljivo dobroćudnom tonu, a kad sam ti ja rekla da se ne kaže "mogli bi" nego "mogli biste" odmah si me proglasio "gospođom lektorkom". Znači, lektorisanje unutar bratstva je dopušteno, a lektorisanje spolja se doživljava kao napad.
Moram da ti kažem, Anonimni, da su neke od odlika fašizma upravo takvo ponašanje prema strancima i neznancima, i favorizovanje "svojih", a da ne govorimo o tvom otvorenom homofobičnom pisanju na ovom blogu.

Jarile, džaba ti onaj nežni PP, to ne umanjuje činjenicu da si spreman da žmuriš samo da bi zadržao rolu dvorske lude. Ne može to tako, dečko, ovde ću na temi da se ogradim od Larisinog pisanja, a u PP-u ću da je pomazim po glavi.
Koje je tek to licemerje. Ali to je tvoja stvar. Ja i onako nisam branila tebe kao tebe, jer te i ne poznajem, ja sam branila princip. I uvek ću to raditi.



Ako si slučajno pratila moje kometare na blogovima morala si zaključiti da ne diskutuleš sa homofobičnom osobom. Moja podrška LGB zajednici svima je dobro poznata. Iskreno... zasmetala mi je reakcija na Mikeleov blog, koji zapravo ničim nije bio okrenut protiv LGB. Napasti jednog starog i veoma teško bolesnog blogera samo zato što je porpuno proizvoljno izveden zaključak da se on u naslovu šali na tekstove Jarila krajnje je neumesno. Mikelea verovatno ne poznajete lično inače vam nešto tako nikada ne bi palo na pamet. Na kraju krajeva, ja ovde očito vodim monolog jer se u onome što sam napiasao pronalaze samo gramatičke greške, a ne i smisao: Ne mogu borci za LGB prava biti jednako fobični i netoleratni kao i klerofašisti. Zašta se onda pobogu borite? Da jednu netoleranciju zamenite drugom? To nikako nije dobra priča... i pri tome ostajem pa me nazivajte fašistom koliko god hoćete.
tasadebeli tasadebeli 10:54 18.04.2014

Re: The end of discussion

Не браним Микелеа, само питам...

larisa_bg

A onda su mu se i drugi pridružili, brzo, brzo izjašnjavajući se na tu temu, i svi su obećali da će te noći nešto da kresnu, pa makar i rođenu ženu.


Или мушкарца. Није ту толико важно, Лариса, с ким него шта... Барем је то тако у овим годинама у којима је већина нас коментатора на овом Микелеовом блогу.

Шта ти је стварно, човече, чему толико огорчење?

Овај Микелеов блог би могао комотно да се назове и Амаркорд. А амаркорде по овом питању имамо, хвала богу, сви. И то, углавном, много амаркорда јербо се накупило тога током година. Та, велики смо ми дечаци и девојчице...

Лицемерје? Па шта? Као нема толико лицемерја око нас у много важнијим стварима да је баш овде на Микелеовом блогу оно толики грех који изазива код тебе ту горчину? И онда кажеш да браниш принцип. Какав принцип? За шта принцип?

Наравно да има бусања у маљаве груди и помињања великих муда. Зашто би то било коме сметало?

Има на овом блогу Б92 и жена које воле да се бусају у своје маљаве груди и да помињу своја велика муда ("Па ћуј, стари мој, није баш неки лепотан, не? Али за потрошити је... Не?", па онда "Зонска лига фрајера..." и те муње), па нисам приметио ниједном да је неко то коментарисао са толико горчине.

Ti Jarile, očito nisi znao kako da reaguješ u dotičnoj situaciji, pa si rešio da ti je najbezbednije da ispadneš peder. Barem ćeš ostati omiljeni predstavnik ove manjine na blogu, za razliku od onog drugog, Peđe, koji nije omiljeni. Gavrilo nek vidi na koju će stranu da se smesti, još se klacka vamo-tamo.


Јарил, Гаврило и Пеђа су хомосексуалци?

И у овоме си отишла предалеко. Не могу да тврдим за остале, али мени од поменуте тројице на блогу једино понеки пут засмета Пеђино писање. А знаш због чега?

Не зато што је, можда, другачијих погледа на мушко-женске односе, него зато што у његовом писању на блогу има толико много позерства. И то свесног, намерног позерства које би требало као да изазове реакцију ове "примитивне" средине у којој живимо.

Мени код тог његовог позерства највише смета то што по сваку цену покушава да наметне читаоцу слику хомосексуалца коју видимо у јефтиним америчким ситкомима намењеним подилажењу укуса широких народних маса. То мени смета, то сврставање у унапред припремљене фиокице предрасуда и неког "вишег" знања о свету и свима око себе. Јебало их (мислим на сценаристе тих серија, ситкома) бихевиористичко учење о људском бићу!

Или ако хоћеш да ти то кажем мојом омиљеном натегнутом метафором са обожаваном филмском уметности, Јарилово и Гаврилово писање на блогу је Тарковски или Фелини у односу на Пеђине ситкоме.

Moram da ti kažem, Anonimni, da su neke od odlika fašizma upravo takvo ponašanje prema strancima i neznancima, i favorizovanje "svojih", a da ne govorimo o tvom otvorenom homofobičnom pisanju na ovom blogu.


Анонимни је, можда, само прочитао код Ерике Јонг (Џонг? никада нисам сигуран) да свака жена обожава фашисту (оно, еротско дејство униформе, војничка чизма на људском лицу и сличне симболичне слике), па је решио да се придржава тога што је Ерика написала. Ерика, не Ерик!


Стварно ми није била јасна толика количина огорчености у твојим коментарима на један безазлени амаркорд блог.

И кад већ поменусте порнографију, сетих се дефиниције коју је дао својевремено Богдан Тирнанић: код порнографских филмова се обавезно виде сва три елемента - ерекција, пенетрација, ејакулација. Да бисмо добили еротски филм, у монтажи треба обавезно из филма исећи један од та три елемента.


mikele9 mikele9 11:52 18.04.2014

Re: The end of discussion

Napasti jednog starog i veoma teško bolesnog blogera samo zato što je porpuno proizvoljno izveden zaključak da se on u naslovu šali na tekstove Jarila krajnje je neumesno.

Dragi moj anonimni, još samo fali da ispostaviš dijagnozu bolesti starog i veoma teško bolesnog blogera, tj mene pa da se konačno osetim odbranjenim Suviše strasti si uneo u odbranu teksta koji postavih a on je u stvari benigan. Hvala ti i ne sekiraj se toliko
mikele9 mikele9 11:56 18.04.2014

Re: The end of discussion

Стварно ми није била јасна толика количина огорчености у твојим коментарима на један безазлени амаркорд блог.

Hvala ti Taso ali međutim, blog i jeste mesto gde svi možemo da iznesemo svoje stavove i mišljenja, ponekad ogorčeno, ponekad hladne glave
Ne bih ja to shvatao toliko dramatičnim.
mlekac mlekac 12:08 18.04.2014

PAZI VAMO!!!!

larisa_bg


Ti, Anonimni Autore, s obzirom na činjenicu da si wannabe SF pisac, tebi praštam što imaš halucinacije, samo mi nije jasno šta si ti upao u takav amok? Našao si ventil da svoj gnev prema pederima izbesniš na meni?

Sve u svemu, teško licemerje.
Jedino za šta vam odajem priznanje, to je što se držite zajedno u kriznim situacijama, i to je nešto.
Kad je, odmah na početku, Charlie napisao to isto što sam ja rekla:
charlie

ПС. Да просте господа педери (те полит коректни и остали родно равноправни итеде), ово си предивно написао.

onda vam nije smetalo, jer on je odmah potom udario rukom u maljave grudi i iskazao svoj stav:
charlie

ППС. Стога одох у кревет да се дружим са женом !

A onda su mu se i drugi pridružili, brzo, brzo izjašnjavajući se na tu temu, i svi su obećali da će te noći nešto da kresnu, pa makar i rođenu ženu.

Što se, pak, tiče lektorisanja, Anonimni, kad ti je Charlie rekao da se ne piše "ne prevaziđene" nego "neprevaziđene" - to ti nije smetalo i odgovorio si mu u šaljivo dobroćudnom tonu, a kad sam ti ja rekla da se ne kaže "mogli bi" nego "mogli biste" odmah si me proglasio "gospođom lektorkom". Znači, lektorisanje unutar bratstva je dopušteno, a lektorisanje spolja se doživljava kao napad.

Moram da ti kažem, Anonimni, da su neke od odlika fašizma upravo takvo ponašanje prema strancima i neznancima, i favorizovanje "svojih", a da ne govorimo o tvom otvorenom homofobičnom pisanju na ovom blogu.

Jarile, džaba ti onaj nežni PP, to ne umanjuje činjenicu da si spreman da žmuriš samo da bi zadržao rolu dvorske lude. Ne može to tako, dečko, ovde ću na temi da se ogradim od Larisinog pisanja, a u PP-u ću da je pomazim po glavi.
Koje je tek to licemerje. Ali to je tvoja stvar. Ja i onako nisam branila tebe kao tebe, jer te i ne poznajem, ja sam branila princip. I uvek ću to raditi.






AHM!!!

Jednom za svagda - Anonimni je DISLEKSIĆAR!!! Tačka. Ko ga sledeći bude prozivao za pravopis i slovne greške, slobodno nek se obrati meni.

A ko nije znao, nek malo obnovi gradivo pošto sam o tome pisala toliko puta da to već i vrapci na grani znaju.


Što se homofobije tiče - ti svoje frustracije prema muškarcima, draga, izvoli leči negde drugde. Ne na mom mužu, i nipošto spočitavajući mu da je homofob i fašista.

Jerbo je on fin, nežan i džentlmen, a ja sam prilično gadna kad mi neko udari na familiju.

Prema tome - End of discussion! Izvoli u svoje ćoše i zaobiđi Anonimnog u širokom luku.

A isto važi i za Mikelea i Hansela koje lično poznajem i smatram dragim prijateljima.

Omanula si načisto, potpuno pogrešne ljude si isprozivala, i sad ti je pametnije da se povučeš i ukapiraš da se od teorija zavera ne živi.

A još manje je poželjno da se predstavljaš kao sunašce i drugima spočitavaš osobine koje u stvari, ni nemaju.

EDIT:
Jalrlie, tebe nisam branila pošto vidim da to umeš i sam

EDIT 2: Tasa je najsitniji, zato sam ga previdela. I on se ima smatrati zaštićenom vrstom!
tasadebeli tasadebeli 14:44 18.04.2014

Re: The end of discussion

mikele9

Hvala ti Taso ali međutim,


Ма ја то, Микеле, због Ларисе... Баш сам се зачудио...

Али, у праву си када кажеш:

blog i jeste mesto gde svi možemo da iznesemo svoje stavove i mišljenja, ponekad ogorčeno, ponekad hladne glave
Ne bih ja to shvatao toliko dramatičnim.




Мој коментар стварно изгледа драматичније него што ми је то била намера...
anonimni_autor anonimni_autor 16:04 18.04.2014

Re: The end of discussion

mikele9
Napasti jednog starog i veoma teško bolesnog blogera samo zato što je porpuno proizvoljno izveden zaključak da se on u naslovu šali na tekstove Jarila krajnje je neumesno.

Dragi moj anonimni, još samo fali da ispostaviš dijagnozu bolesti starog i veoma teško bolesnog blogera, tj mene pa da se konačno osetim odbranjenim Suviše strasti si uneo u odbranu teksta koji postavih a on je u stvari benigan. Hvala ti i ne sekiraj se toliko

Izvini Mikele, nije mi bila namera da te na bilo koji način stavljam u poziciju nekoga kome treba sažaljenje. Jednostavno izletelo mi... Ponekad me osobe koje ne uvažavaju argumete i iz napisanog teksta bez konteksta izvlače samo ono što njima odgovara načisto izvedu iz takta. Eto, ja ispadoh homofobični klerofašista, na šta se sigurno svi koji su me ikad čitali sigurno valjaju od smeha, uključujući i samog Peđu, ali to meni nije ni malo smešno. Verovatno sam prvi ultradesničar koji se zalaže za tolrtanciju. Kada te neko poistovećuje sa ljudima sa kojima se svađaš celog života... e, pa to ti je da pukneš!Izvini još jednom
mikele9 mikele9 16:17 18.04.2014

Re: The end of discussion

blog i jeste mesto gde svi možemo da iznesemo svoje stavove i mišljenja, ponekad ogorčeno, ponekad hladne glave
Ne bih ja to shvatao toliko dramatičnim.




Мој коментар стварно изгледа драматичније него што ми је то била намера...

Ma sve je OK Taso

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana