Društvo| Ljudska prava| Politika

Podsetnik za svedočenje

Nebojsa Krstic RSS / 24.04.2014. u 18:46

Dobio sam poziv od zamenika javnog tužioca g. Ratka Markovića da dođem u Više javno tužilaštvo u Beogradu, u svojstvu svedoka, a u slučaju Spiska „Naših“, tačnije, u postupku koji se vodi protiv osumnjičenog tog i tog, tu i tu, tad i tad, zbog krivičnog dela Rasna i druga diskriminacija iz člana 387 stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika.

Gospodin zamenik tužioca u pismu me ljubazno obaveštava da ukoliko se ne odazovem, mogu biti prinudno doveden ili kažnjen novčano sa 100.000 dinara. S tim u vezi javilo mi se, pretpostavljam opravdano, pitanje: šta ću ja Višem javnom tužilaštvu? Šta se od mene očekuje?

 Da negiram razloge zbog kojih su „Naši“ moju malenkost uvrstile među srbomrsce? Ili da ih potvrdim? Nisam pravnik, oprostićete mi ako je pitanje glupo.

 Postavio sam ovo pitanje javno, pre dobijanja poziva, na Tviteru. Jedan mi je pravnik na to odgovorio da Zakon kaže da postojanje krivičnog dela zavisi od ličnog osećanja ugroženosti, pa tužilac zato mora da ga sazna. Meni, laiku, i daje nije jasno. Kakve veze imaju moja lična osećanja sa nečim što je krivično delo i što, po mom sudu, mora biti mereno objektivnim metrom? Jer, sad ću da banalizujem, ako sam ja recimo neustrašivi heroj, nema ni krivičnog dela. A ukoliko sam nekakav plašljivko, ima. Pazi bogati! Zar Zakon ne bi trebalo da bude isti za sve, pa i za ljude različitog odnosa prema strahu, tj. prema ličnom osećanju ugroženosti?

No, dobro. Šta je, tu je. Zakon je takav kakav je, pa ću se odazvati pozivu Tužilaštva, što bih, kao savestan građanin, učinio i da me g. Marković nije upozorio na opasnost da dođem u situaciju da platim globu od 100.000 dinara.

E sad, da se u Tužilaštvu ne bih brukao opisujući svoja tanana osećanja, mislio sam da ovde napišem kraći podsetnik onog što bih želeo da kažem.

Pre svega, reći ću, uz rizik da se svojim odgovorom svrstam u grupu neheroja, zbog pojavljivanja mog imena na Spisku „antisrba“ - osećam se ugroženim. Reći ću i da mislim da je osnovni smisao pravljenja ovakvog jednog spiska da se pomenuti osećaju ugroženim. Što bi se autor Spiska inače mučio?

Takođe, ako me neko bude pitao, reći ću da ovo svakako nije prvi spisak javnih delatnika kojima se lepi etiketa „izdajnika“ u poslednjih desetak godina. Imali smo nedavno zamenika ministra kulture koji je objavio jedan sličan spisak. Da li je povodom njega pokrenut nekakav postupak? Pa onda, ako zagrebemo u samo malo dalju prošlost, setićemo se da je u periodu 2005/6/7 bilo malo dana kada na stranicama Politike niste mogli da nađete optužbu da kabinet tadašnjeg predsednika Republike čine mahom srbomrsci i potencijalni izdajnici. Da se neko ne bi osetio zapostavljenim, pomenuću i list Pečat, u kome je toga bilo koliko vam duša ište, dok o mnogobrojnim internet sajtovima ne vredi ni trošiti reči. Kad sve ovo saberemo i oduzmemo, zaključak je da je sadašnja reakcija Višeg tužilaštva za svaku pohvalu, kao što je nemar nadležnih koji su ranije previđali krivična dela rasne i druge diskriminacija iz člana 387 stav 2 u vezi stava 1 Krivičnog zakonika za ozbiljnu kritiku.

Po mom skromnom mnjenju, tužiočev potez na simboličan način pravi distancu od totalitarnog titoističkog sistema, na koji se nakalemio Miloševićev, u kome je svaki politički neistomišljenik očas posla postajao „neprijatelj“, „izdajnik“, „strani plaćenik“ i „srbomrzac“. Pravi distancu čak i od postpetooktobarskog, koji se od prethodnih dramatično razlikovao, ali u kome institucije, kao što vidimo, nisu sankcionisale ono što im je Zakon nalagao. Takav novi pristup Tužilaštva, dozvolite mi da naglasim, za svaku je pohvalu.

A zašto se, napokon, osećam ugroženim?

Ako me ovo neko pita i ako uz to doda da u propratnom tekstu Spiska „Naših“ nema konkretnih pretnji, niti direktnih poziva na nasilje, reći ću sledeće: „Bogami, ima.“ Naime, autor kaže da je „Cilj objavljivanja spiska najvećih izdajnika i srbomrzaca među javnim ličnostima, ukazivanje javnosti na sve one koji šire govor mržnje prema srpskom narodu i čine teška krivična dela...“, a sve to rade „nekažnjeno“ jer „nikada do sada nisu izvedena pred lice pravde.“ Ergo, poštovani rodoljubivi narode, ako neće država da im sudi, sudite im vi. To je poruka Spiska. I ta poruka je poziv na linč, ona je pretnja i objektivan poziv na nasilje. I sve to nema nikakve veze sa bilo čijim subjektivnim osećanjem ugroženosti.

A kad sam već pred licem pravde, makar i u svojstvu svedoka, zahtevaću (ne znam da l’ imam prava nešto da zahtevam?), dobro, apelovaću na tužioca da podrobno ispita sve ono za šta me autor Spiska „tereti“. I ljubazno ću ga zamoliti da ako u svim onim CIA, FBI, IRI i NDI skraćenicama, koje mi „Naši“ prišivaju, pronađe umešane moje prste, ili bilo kakvu drugu antisrpsku, nenarodnu, protivdržavnu i sličnu aktivnost, neka me tužilac, dakle, pod hitno pozove poznaniju prava. Pa bar da tu temu skinemo sa spiska.

Objavljeno u Danasu, 24. 4. 2014.



Komentari (332)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

angie01 angie01 19:01 24.04.2014

po

mom skromnom misljenju, a bez poznavanja prava,

ne vidim da bilo ko sa tog spiska moze da bude svedok, pa jos po paskom placanja kazne, ako ne dodje, jer niko sa tog spiska nema pojam zasto su, je l te, nasi
njima na taj nacin posvetili paznju, niti su ih na taj cin primorali, nase, mislim-u tom smislu mogu da se pozovu oni koji su apelovali da se istom spisku prikljuce, smatrajuci se diskriminisanima u odnosi na pomenute, pa valjda znaju i zasto, to bi vec bio neki put itrage:)-npr, Pedjica:)))

drugo- ko moze da garantuje, da su pomenuti na spisku objaktivni u svojoj proceni, da li je njihova ugrozenost realna ili ne- a i kakve to veze ima sa evidentnom nemerom sastavljaca spiska.
JJ Beba JJ Beba 19:13 24.04.2014

spisak

prsisustvovala sam razgovorima u kojima se sporilo da li lica sa spiska treba da se odazovu pozivu i daju izjavu o ugroženosti. ti koji tvrde da ne treba uglavnom to argumetuju time da sastavljačima spiska ne treba davati legitimnost.
ja lično mislim da se treba odazvati pozivu, ne zbog pretnje privođenjenjem i kazne od skoro soma jura, već zato što treba koristiti svaku priliku i prostor za iznošenje mišljenja i statova zbog koga se prave ti sposkovi, sobzirom da su mediji zatvoreni za drugačija mišljenja.
takođe mislim da ovima iz vasti ne treba pružiti priliku da, zbog ne odazivanja na poziv kasnije zbog procedularnih razloga, odustanu od podizanja optužnice protiv sastavljača spiska.

Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 19:19 24.04.2014

Re: spisak

ja lično mislim da se treba odazvati pozivu, ne zbog pretnje privođenjenjem i kazne od skoro soma jura, već zato što treba koristiti svaku priliku i prostor za iznošenje mišljenja i statova zbog koga se prave ti sposkovi, sobzirom da su mediji zatvoreni za drugačija mišljenja.

Zato sam se ja danas u 13h i odazvao.
JJ Beba JJ Beba 19:23 24.04.2014

Re: spisak

i treba.
stvarno milsim da ovi mogu da ne podignu optužnicu jer se lica koja su pozvana nisu pojavila da daju izjavu
milojep milojep 19:34 24.04.2014

Re: spisak

Nebojsa Krstic
ja lično mislim da se treba odazvati pozivu, ne zbog pretnje privođenjenjem i kazne od skoro soma jura, već zato što treba koristiti svaku priliku i prostor za iznošenje mišljenja i statova zbog koga se prave ti sposkovi, sobzirom da su mediji zatvoreni za drugačija mišljenja.

Zato sam se ja danas u 13h i odazvao.


Pa pričaj šta bi?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 19:41 24.04.2014

Re: spisak

Pa pričaj šta bi?

Ne znam dal smem.
eli.lacrosse eli.lacrosse 19:43 24.04.2014

Re: spisak

Pa pričaj šta bi?

Ne znam dal smem.

Zar to nije prvo što su ti objasnili? Ili su ostavili mogućnost izbora, pa vagaš?
freehand freehand 19:45 24.04.2014

Re: spisak

Nebojsa Krstic
Pa pričaj šta bi?

Ne znam dal smem.

Smeš na Srbiju a plašiš se tužioca?!
angie01 angie01 20:09 24.04.2014

Re: spisak

stvarno milsim da ovi mogu da ne podignu optužnicu jer se lica koja su pozvana nisu pojavila da daju izjavu


mozda si ti u pravu, ali mene ovaj deo skroz buni- zar nije obaveza tog nekog drzavnog tuzioca da reaguje na delo, jer ovde fakat "zrtve" nikakve veze sa istim nemaju, a njihova licna percepcija na isto, ne mora da bude tacna-zar samo delo, sastavljanje takvog spisak nije krivicno delo, a ne da tek postaje time sto ce neko da prizna da se pominjanjem njegovog imena na tom spisku, oseca ugrozen?


EDIT:-eno, dala odgovor bozanabg-'naci, taj spisak je krivicno delo, bez da neko sa njega kaze kako se oseca povodom istog, tako sam barem razumela.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:18 24.04.2014

Re: spisak

Nebojsa Krstic
Pa pričaj šta bi?

Ne znam dal smem.

Smeš na Srbiju a plašiš se tužioca?!

I to što kažeš.

Dakle dođem ja...zateknem tužioca. jedan ljubazan čovek koji se lepo predstavi i pročita mi moja prava

Sede tu još tri čoveka. Neki su advokati, možda su i sva trojica....i zapisničarka.

Pita me tužilac da li sam upoznat sa sadržajem inkriminisanog Spiska.

Upoznat sam. Naročito sa uvodnim delom i delom koji se odnosi na moju aktivnost. Ostalo sam pregledao letimice.

Pita me da li treba da mi pročita tekst. Ja zamolim, samo uvodni, preambularni deo.

Tužilac pročita.

Ja kažem da u tom grmu i leži zec. Pitam mogu li da pojasnim.

Mogu.

Kažem, postoje dva nivoa. prvi je onaj u kome se svi sa Spiska karakterišu kao izdajnici i kao ljudi koji su počinili teško krivično delo.

Tu ja s indignacijom odbacim i pomisao da se bilo šta što sam radio može podvesti pod takav opis.

Drugi nivo je onaj u kome autor teksta obaveštava javnost da protiv pomenutih izdajnika država ne preduzima ništa i da ih nije stigla zaslužena kazna.

Šta to znači, zapitam se...i odmah odgovorim: znači da patriotska javnost treba da uradi ono što država neće, dakle, uzme pravdu u svoje ruke.

Tu ja, kažem, vidim pretnju i poziv na linč.

Što se tiče odrednice posvećene mojoj malenkosti, ona se sastoji iz političkih ocena (o karakteru režima Borisa Tadića...) i te me ocene ne interesuju niti želim da ih komentarišem. Međutim, pošto se navodi da sam strani plaćenik (pa se navodi CIA. FBI, NDI, AFŽ, PUPS...) to već ne može da bude politička ocena, već konkretna optužba koja mora biti potkrepljena dokazima, inače je kleveta.

i tako...

Pitao me je tužilac da li se sećam da su Naši ranije imali slične aktivnosti. rekao sam da se ne sećan, da aktivnosti te organiozacije nisam toliko pomno pratio, ali se dobro sećam da je bivši zamenik ministra Kolarević imao svoj spisak izdajnika, a da se ne sećam da li je protiv njega pokrenut postupak.

Onda me njihov advokat pita da li ja mislim da, u slučaju da država ne radi svoj posao, građani smeju da uzimaju pravdu u svoje ruke.

Ja kažem: nikako! Jedini ko u jednoj državi ima monopol na primenu sile je - država. Jedino nadležni državni organi mogu da ustanovljavaju nečiju krivicu i propisuju kaznu...kada bi to građani sami radili, bila bi to anarhija i zakon linča.

Na kraju sam pitao tužioca da li mu je u opisu posla i da ispita, konkretno, optužbe kojima se teretim i zamolio sam ga da to svakako učini i da me, ako oceni za potrenmo, privede poznaniju prava.

To je otprilike sve što sam ja govorio.

Na kraju potpišem zapisnik u 3 promerka i odem.

angie01 angie01 20:22 24.04.2014

Re: spisak

Onda me njihov advokat pita da li ja mislim da, u slučaju da država ne radi svoj posao, građani smeju da uzimaju pravdu u svoje ruke.


ciji advokat? nasih?
anonimni_autor anonimni_autor 20:30 24.04.2014

Re: spisak

angie01
Onda me njihov advokat pita da li ja mislim da, u slučaju da država ne radi svoj posao, građani smeju da uzimaju pravdu u svoje ruke.


ciji advokat? nasih?

Naravno... Sigurno ima volontera iz Dveri
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:33 24.04.2014

Re: spisak

Onda me njihov advokat pita da li ja mislim da, u slučaju da država ne radi svoj posao, građani smeju da uzimaju pravdu u svoje ruke.


ciji advokat? nasih?

Pa kažem: advokat naših, tj. njihovih.
angie01 angie01 20:39 24.04.2014

Re: spisak

Pa kažem: advokat naših, tj. njihovih.


pa, sta je hteo tim pitanjem, da navede na stav, da su njegovi, (nasi), klijenti bili primorani da tako reaguju?

anonimni_autor anonimni_autor 20:41 24.04.2014

Re: spisak

Nebojsa Krstic
Onda me njihov advokat pita da li ja mislim da, u slučaju da država ne radi svoj posao, građani smeju da uzimaju pravdu u svoje ruke.


ciji advokat? nasih?

Pa kažem: advokat naših, tj. njihovih.

Baš me živo zanima kakva li će da mu bude završna reč. To mediji nikad ne prenose
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:43 24.04.2014

Re: spisak

Nebojsa Krstic
Onda me njihov advokat pita da li ja mislim da, u slučaju da država ne radi svoj posao, građani smeju da uzimaju pravdu u svoje ruke.


ciji advokat? nasih?

Pa kažem: advokat naših, tj. njihovih.


Kod njih izgleda nema ništa normalno, pa ni advokat.

Baš me zanima šta si ti trebao da odgovoriš pa da to njima ide u prilog.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:51 24.04.2014

Re: spisak

pa, sta je hteo tim pitanjem, da navede na stav, da su njegovi, (nasi), klijenti bili primorani da tako reaguju?

Nemam pojma. Takođe mu je bilo, čini mi se, drago što sam rekao da nisu Naši prvi na svetu patentirali ovakav spisak. A meni, opet, ne bi bilo drago da smo zaboravili uvaženog Kolarevića.
angie01 angie01 21:00 24.04.2014

Re: spisak

A meni, opet, ne bi bilo drago da smo zaboravili uvaženog Kolarevića.


to bi bilo zlonamerno izostavljanje, skoro pa k'o buling,ipak je on napisao knjigu, potrudio se da razradi tematiku.
krkar krkar 21:45 24.04.2014

Re: spisak

već zato što treba koristiti svaku priliku i prostor za iznošenje mišljenja i statova zbog koga se prave ti sposkovi,


Teška srca - saglasan
charlie charlie 22:09 24.04.2014

Re: spisak

Nebojsa Krstic
pa, sta je hteo tim pitanjem, da navede na stav, da su njegovi, (nasi), klijenti bili primorani da tako reaguju?

Nemam pojma. Takođe mu je bilo, čini mi se, drago što sam rekao da nisu Naši prvi na svetu patentirali ovakav spisak. A meni, opet, ne bi bilo drago da smo zaboravili uvaženog Kolarevića.

Спискова је увек било - и биће ! Баш недавно је Соња Бисерко (и екипа) објавила капитални списак (шта списак - књигу) где је људе на списку извређала онолико.
Пошто живимо у банана држави где су, по пежоративној дефиницији, "страни плаћеници" моћнији од саме државе - државни органи том приликом нису нити "репом мрднули" !
Овај пута су у "оком - скоком" маниру одреаговали експресно - ко Икар Касиљас на голу Реала.
Успут - не радујем се никаквим списковима, тако да имам разумевање за све који се нађу на било каквим списковима.
Успут 2 - све док "србомрзци" и "страни плаћеници" експлицитно не кажу за себе да су то - ми остали можемо само да нагађамо.
JJ Beba JJ Beba 22:10 24.04.2014

Re: spisak

mozda si ti u pravu, ali mene ovaj deo skroz buni- zar nije obaveza tog nekog drzavnog tuzioca da reaguje na delo, jer ovde fakat "zrtve" nikakve veze sa istim nemaju, a njihova licna percepcija na isto, ne mora da bude tacna-zar samo delo, sastavljanje takvog spisak nije krivicno delo, a ne da tek postaje time sto ce neko da prizna da se pominjanjem njegovog imena na tom spisku, oseca ugrozen?

ma pojma nemam šta tužilac treba da radi, samo znam da će da iskoriste bilo koju procedralnu mogućnost da ne podignu optužnicu protiv naših
tj njinih :)
mesan mesan 22:17 24.04.2014

Re: spisak

JJ Beba

ma pojma nemam šta tužilac treba da radi, samo znam da će da iskoriste bilo koju procedralnu mogućnost da ne podignu optužnicu protiv naših
tj njinih :)


Baš zbog opasnosti da tužilac, sudija, ili kako kod nas već biva, apelacioni sud, ponište pokušaj toga da se spiskopisci kazne, ja sam gore postavio pitanje o tome koji se tačno Član zakona odnosi na ovaj problem. Naime, zvati nekog izdajnik nije bazirano na rasi, naciji, veri, ličnom svojstvu, itd. Trebao bi da postoji neki drugi, relevantniji, Član.
JJ Beba JJ Beba 22:35 24.04.2014

Re: spisak

mesan
JJ Beba

ma pojma nemam šta tužilac treba da radi, samo znam da će da iskoriste bilo koju procedralnu mogućnost da ne podignu optužnicu protiv naših
tj njinih :)


Baš zbog opasnosti da tužilac, sudija, ili kako kod nas već biva, apelacioni sud, ponište pokušaj toga da se spiskopisci kazne, ja sam gore postavio pitanje o tome koji se tačno Član zakona odnosi na ovaj problem. Naime, zvati nekog izdajnik nije bazirano na rasi, naciji, veri, ličnom svojstvu, itd. Trebao bi da postoji neki drugi, relevantniji, Član.

ja samo kažem da ako se pozvani sa spiska ne odazovu pozivu da daju izjavu možda postoji opasnost (ne znam nisam pravnica), da tužilaštvo ne podigne optužnicu zbog proceduralnih razloga. znam da ima građana sa spiska koji se nisu odazvali (i neće) smatrajući da odazivanjem na poziv daju Našima legitimitet.

možda se nađe neko od mojih omiljnih pravnika pa objani
Kazezoze Kazezoze 23:03 24.04.2014

Re: spisak

hoochie coochie man
Nebojsa Krstic
Onda me njihov advokat pita da li ja mislim da, u slučaju da država ne radi svoj posao, građani smeju da uzimaju pravdu u svoje ruke.


ciji advokat? nasih?

Pa kažem: advokat naših, tj. njihovih.


Kod njih izgleda nema ništa normalno, pa ni advokat.

Baš me zanima šta si ti trebao da odgovoriš pa da to njima ide u prilog.

možda je ciljao na rušenje miloševića kada su građani uzeli stvar u svoje ruke...
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 23:07 24.04.2014

Re: spisak

možda je ciljao na rušenje miloševića kada su građani uzeli stvar u svoje ruke...

Moguće. Možda hoće da poništi rezultat izbora 2000? Ko će ga znati?
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 11:30 25.04.2014

Re: spisak

Nemam pojma. Takođe mu je bilo, čini mi se, drago što sam rekao da nisu Naši prvi na svetu patentirali ovakav spisak. A meni, opet, ne bi bilo drago da smo zaboravili uvaženog Kolarevića.


Ma Kolarević kao takav je minoran, smešan i patetičan. No, da, ne treba ga zaboraviti.

Ali zašto ići samo do tamo? Ima valjda prošlosti i pre Kolarevića? Hmm, da, koja ono beše vlada i Skupština, koja imađaše visokog člana koji držaše knjižare (eh, da je samo on, nego Svi, Svi, Svi!) u kojima se - nakon pauze izazvane zabranama neljudskog i mrskog komunističkog režima, nanovo počela prodavati slobodarska knjiga Prokoli Sionskih Mudraca, pa dakako i kamara druge "obrazovne" antisemitske literature.

Pa kada "neguješ" takvu "intelektualnu" elitu, šta durgo očekivati? Cveće za Algernona - all onog koji je namesto pametniji svakim danom sve tuplji, gluplji i zlobniji. Čutali su (manje više) tada na vlasti, čitaju se sada po spiskovima. A to da l će sad jedan od mnogih ludjaka da bude malo rebnut s kaznom, neće da promeni ni osnov ni suštinu, a ni ceo sistem koji je pušten da se ugnoji i raširi.

Evo samo par podsećanja - prvih par linkova koje Google daje:

2001 Vreme 545
Usred Beograda se bez problema mogu kupiti Protokoli sionskih mudraca u najnovijem izdanju, zatim Mein Kampf Adolfa Hitlera, kao i brojne knjige beogradskog izdavača IHTUS Hrišćanska knjiga o čijoj izdavačkoj politici jasno govori naziv jedne njegove biblioteke Judejci – zlotvori i bogoborci

2005 Kažiprst | nedelja 10.04.2005
U srpskim knjižarama može se naći preko stotinu knjiga sa antisemitskim naslovima, iako zakon zabranjuje širenje verske, rasne i nacionalne mržnje. Prema oceni Filipa Davida, štivo sa antisemitskim sadržajima može se naći i u najboljim beogradskim knjižarama. "Kad vi stavite primedbu knjižarama, mada su oni za to najmanje krivi, ne odlučuju oni o tome, oni kažu 'Pa, slušajte, teško će se neko odreći one literature koja najbolje prolazi kod čitalaca'. One se često doštampavaju, preštampavaju, prva izdanja su u 500-600 primeraka, što su normalni tiraži".

“A kakvi su to naslovi – samo ću vam neke pročitati: "Jevrejska zavera", "Srpski narod u kandžama Jevreja", "Pod šestokrakom zvezdom", "Zašto se divim Adolfu Hitleru", "Mrtve krave protiv šest miliona mrtvih Jevreja", "Zašto je rasizam ispravan", "Zašto mrzim Jevreje", "Protokoli sionskih mudraca", "Vladika Nikolaj o Judejcima – neprijateljima hrišćanstva i hrišćana", "Zli i prokleti", "Judejska zavera protiv boga i čoveka", "Jevrejsko ritualno ubistvo" i tako dalje”, navodi David.

2009 - Božićni Sajam knjiga u Domu Sindikata
Pre nekoliko dana, tačnije 15. decembra, primio sam sledeće pismo:

"Poštovani gospodine David,

Juče je u Domu sindikata otvoren tradicionalni božićni sajam knjiga. .... Pribeležio sam neke od tih naslova:" Ajnštajn i Frojd - dva lažna jevrejska velikana", "Adske protuve", "Jevrejsko ritualno ubistvo", "Zavera protiv Hrista", "Protiv Jevreja"- sveti Jovan Zlatousti, "Kako su Judejci podjarmili Evro-Ameriku", "Judeo bankari i boljševička revolucija". Zaista, nisam imao snage da sve pobeležim. Na jednom od štandova ugledao sam i najnoviji prevod "Protokola sionskih mudraca " uz "stručna" objašnjenja izvesnog Olega Platonova, sa kategorizacijom u Narodnoj biblioteci Srbije.

Ovako sam odgovorio:

"Poštovani gospodine, pre nekoliko godina sačinio sam spisak od preko stotinu knjiga izrazito antisemitske i nacističke literature koje se mogu kupiti 'u svakoj boljoj knjižari'. Pre više meseci takođe sam pisao o toj vrsti zločinačke literature u povodu objavljivanja knjige "Kraljevstvo Hazara" izvesnog D.L. koji 'dokazuje' kako pravih Jevreja više nema i da su današnji Jevreji prevaranti, pljačkaši i lopovi naslednici Hazara. Tu knjigu i ostale antisemitske budalaštine ovog autora možete pronaći i na ovom sajmu o kojem pišete, odmah desno kada uđete, na najistaknutijem mestu. Savez jevrejskih opština više puta upućivao je nadležnim organima zahteve za zabranu ovakve "literature". Prolaze meseci, godine i ništa se ne dešava. Da li bilo tako ako bi nekome sumanutom tipu palo na pamet da počne sa objavljivanjem ustaške literature, Pavelićevih ili Luburićevih memoara i antisrpskih paskvila? Siguran sam da bi tužilac odmah reagovao zabranom. Na sreću, takve literature u našim knjižarama nema. Ali za antisemitske knjige vrata su širom otvorena i dočekane su sa dobrodošlicom i u knjižarama i na sajamskim štandovima. U poslednje vreme kod nas se dosta govori o nacističkim organizacijama, o sve većem nasilju, posebno prema strancima. Dobar deo takvih grupa nalazi svoje idejno i emotivno uporište upravo u "literaturi" o kojoj pišete. To su knjige koje su utrle put najvećim zločinima u istoriji ljudskog roda i ponovo pozivaju na nasilje i zločine. Sa žalošću mogu samo da ponovim pitanje koje i vi postavljate: u kakvoj zemlji to živimo? Bez jasnog odnosa prema prošlosti, bez čvrstog etičkog stanovišta, bez snage i želje da se neke stvari nazovu pravim imenom, bez poštovanja sopstvenih zakona, kakvi su da su. A najstrašnija od svega jeste nemoć da se očevidnom zlu snažno i delotvorno čitavo društvo suprotstavi, jer znamo, bar vi i ja, a verujem i mnogi drugi, kuda takvo zlo vodi.

Primite izraze poštovanja od Filipa Davida“.
freehand freehand 11:39 25.04.2014

Re: spisak

knjiga Prokoli Sionskih Mudraca, pa dakako i kamara druge "obrazovne" antisemitske literature.

Protokoli, imaš grešku.
Zloćudni korov o kome govoriš Eko zove "đavoljim slugama", a ima ga na sve strane i treba ga kositi, naravno. Antisemitizam mu je samo jedno od lica, ali veliki je problem u nalaženju one tanane linije koja odvaja slobodu štampe i javne reči od zabranjenog i kažnjivog propagiranja mržnje i nasilja, po bilo kom osnovu.
U konkertnom primeru imaš gotovo direktan poziv da se nadomesti izostanak državnog odgovora na izdajstvo.
Razlika nije mala.

Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 12:24 25.04.2014

Re: spisak

Ma Kolarević kao takav je minoran, smešan i patetičan. No, da, ne treba ga zaboraviti.

Možda je Kolarević, kao takav, minoran, ali zamenik ministra kulture je predstavnik države. Tu je problem.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 13:17 25.04.2014

Re: spisak

Možda je Kolarević, kao takav, minoran, ali zamenik ministra kulture je predstavnik države. Tu je problem.


Pa ja ti stoga i dadoh indicije kakva je država stvarana te zašto nema mesta čuđenju otkud sada "odjedared" Kolarević u državi.

NB - Mene je više čudilo da Država (ma PreSenik, ali nema veze ;> ) ne sme da glasno i jasno reče šta je onaj skup i koji su to likovi na skupu na Pravnom Istina (sic!) o Srebrenici, nego se izvlači na "pravo na sopstveno mišljenje". Jah, eno ga i onaj iz Irana je imao slično "sopstveno" mišljenje pa mu je malo ko (osim zna se ko) govorio da je to OK. To samo onako, na prvu loptu, kako rekoh - nije to započelo ni 2004 ni 2008, ali se dobrano debljalo. Pa je palilo po Beogradu, a država bežala u Sofiju. I onda dođe - sasma slučajno, jelda, nekakav Kolarević - otkud on, pobogu!? ☻
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 13:37 25.04.2014

Re: spisak

Razlika nije mala.


Dakako, čak dapče - ogromna. Ali je ti slabo vidiš, a pogotovo ne na koju stranu je veći deo.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:27 25.04.2014

Re: spisak

Pa ja ti stoga i dadoh indicije kakva je država stvarana te zašto nema mesta čuđenju otkud sada "odjedared" Kolarević u državi.


Država je stvarana od materijala koji postoji, ne od nekog idealnog...a to što postoji je...hm, pa šta da ti kažem, pogledaj samo civilizacijski nivo nekih komentara na ovom blogu..
.
NB - Mene je više čudilo da Država (ma PreSenik, ali nema veze ;> ) ne sme da glasno i jasno reče šta je onaj skup i koji su to likovi na skupu na Pravnom Istina (sic!) o Srebrenici, nego se izvlači na "pravo na sopstveno mišljenje".


U demokratiji građani imaju pravo na svoje mišljenje koliko god se ono tebi ne dopada. Imaju pravo da misle i da se Srebrenica nije uopšte dogodila.

Tvoj komentar vidim kao žal za vremenima kad je država propisivala šta ko sme da misli.
o samo onako, na prvu loptu, kako rekoh - nije to započelo ni 2004 ni 2008, ali se dobrano debljalo. Pa je palilo po Beogradu, a država bežala u Sofiju. I onda dođe - sasma slučajno, jelda, nekakav Kolarević - otkud on, pobogu!?

Pravo na sopstveno mišljenje, opet, nema nikakve veze sa propagiranjem nasilja ili pozivom na linč neistomišljenika. To su elementarne stvari u demokratiji. Vreme je da to naučiš.
laziiprevare laziiprevare 22:47 25.04.2014

Re: spisak

Zato sam se ja danas u 13h i odazvao.




Tokom "razgovora" iznenada mu je pozlilo ...
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 16:03 26.04.2014

Re: spisak

A meni, opet, ne bi bilo drago da smo zaboravili uvaženog Kolarevića.


to bi bilo zlonamerno izostavljanje, skoro pa k'o buling,ipak je on napisao knjigu, potrudio se da razradi tematiku.

Koju je knjigu napisao Kolarević?
ciracirafm ciracirafm 23:10 29.04.2014

Re: spisak

[b][/b]
freehand
knjiga Prokoli Sionskih Mudraca, pa dakako i kamara druge "obrazovne" antisemitske literature.

Protokoli, imaš grešku.
Zloćudni korov o kome govoriš Eko zove "đavoljim slugama", a ima ga na sve strane i treba ga kositi, naravno. Antisemitizam mu je samo jedno od lica, ali veliki je problem u nalaženju one tanane linije koja odvaja slobodu štampe i javne reči od zabranjenog i kažnjivog propagiranja mržnje i nasilja, po bilo kom osnovu.
U konkertnom primeru imaš gotovo direktan poziv da se nadomesti izostanak državnog odgovora na izdajstvo.
Razlika nije mala.


"Protokoli..." upravo to imaju za cilj.Taj falsifikat obeležava svakog Jevrejina kao sabotera društva države u kojoj živi.Umesto konkretnoh imena ovde je grupno izložen jedan narod.Zameni u tom pamfletu sve što se odnosi na Jevreje sa Srbima i onda vidi kakvo će to štivo biti prihvaćeno u ovdašnjoj javnosti.Uostalom,ne sećam se da sam negde u Srbiji video išta od književnih dela Mila Budaka.
mrale54 mrale54 19:18 24.04.2014

Lepo, lepo...


Nista, koraci...faul...
freehand freehand 19:19 24.04.2014

Bogami

... da je mene neko stavio na bilo kakav spisak sa licem Drecun Milovan - pa krvi bih mu se napio!
A i šljampare su, brate: staviš Drecuna a ne staviš Vučića? Ko da je ovaj prvi svesno biće i ima slobodnu volju?!
draft.dodger draft.dodger 19:41 24.04.2014

Re: Bogami

freehand
... da je mene neko stavio na bilo kakav spisak sa licem Drecun Milovan - pa krvi bih mu se napio!
A i šljampare su, brate: staviš Drecuna a ne staviš Vučića? Ko da je ovaj prvi svesno biće i ima slobodnu volju?!

Drecun je dron...
bluestar bluestar 14:59 25.04.2014

Re: Bogami

freehand
... da je mene neko stavio na bilo kakav spisak sa licem Drecun Milovan - pa krvi bih mu se napio!



bozanabg bozanabg 19:25 24.04.2014

Član 387

Član 387

(1) Ko na osnovu razlike u rasi, boji kože, verskoj pripadnosti, nacionalnosti, etničkom poreklu ili nekom drugom ličnom svojstvu krši osnovna ljudska prava i slobode zajamčena opšteprihvaćenim pravilima međunarodnog prava i ratifikovanim međunarodnim ugovorima od strane Srbije,
kazniće se zatvorom od šest meseci do pet godina.

(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se ko vrši proganjanje organizacija ili pojedinaca zbog njihovog zalaganja za ravnopravnost ljudi.

(3) Ko širi ideje o superiornosti jedne rase nad drugom ili propagira rasnu mržnju ili podstiče na rasnu diskriminaciju,
kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.

(4) Ko širi ili na drugi način učini javno dostupnim tekstove, slike ili svako drugo predstavljanje ideja ili teorija koje zagovaraju ili podstrekavaju mržnju, diskriminaciju ili nasilje, protiv bilo kojeg lica ili grupe lica, zasnovanih na rasi, boji kože, verskoj pripadnosti, nacionalnosti, etničkom poreklu ili nekom drugom ličnom svojstvu,
kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.

(5) Ko javno preti da će, protiv lica ili grupe lice zbog pripadnosti određenoj rasi, boji kože, veri, nacionalnosti, etničkom poreklu ili zbog nekog drugog ličnog svojstva, izvršiti krivično delo za koje je zaprećena kazna zatvora veća od četiri godine zatvora,
kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.

Ovaj spisak je više za stav 4, no dobro...
anonimni_autor anonimni_autor 20:22 24.04.2014

Re: Član 387

kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.

Osudiće ih na tri meseca, a kaznu će izdržavati negde tamo za deset godina pošto su zatvori pretrpani. A, sigurno će ih u međuvremenu zakačiti neka amnestija.
mesan mesan 21:54 24.04.2014

Re: Član 387

Nisam pravnik, ali ovo deluje vrlo čudno:

bozanabg

Član 387
(4) Ko ... širi ... teorije... koje zagovaraju ... mržnju ili nasilje ... protiv bilo kojeg lica ... zasnovanih na rasi, boji kože, verskoj pripadnosti, nacionalnosti, etničkom poreklu ili nekom drugom ličnom svojstvu,...


...i tako slično u ostalim stavovima. Dakle, kategorija "srbomrsca" i "izdajnika" se ne zasniva niti se odnosi na rasu, boju kože, veru, nacionalnost, etničku pripadnost, niti na lično svojstvo lica. Zasniva se i odnosi na ideje i govor lica.

Pojašnjenje kako se ovaj Član odnosi na spisak Njihovih?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 23:05 24.04.2014

Re: Član 387

..i tako slično u ostalim stavovima. Dakle, kategorija "srbomrsca" i "izdajnika" se ne zasniva niti se odnosi na rasu, boju kože, veru, nacionalnost, etničku pripadnost, niti na lično svojstvo lica. Zasniva se i odnosi na ideje i govor lica.

Meni se čini, kao laiku, da se etiketa izdajnika prišiva na osnovu političke propadnosti...e sad, da li to potpada pod "lično svojstvo lica", nemam pojma.
bozanabg bozanabg 23:23 24.04.2014

Re: Član 387

Evo jedan odlomak spiska koji se odnosi na blogodomaćina

...Ситни каријериста, умишљени интелектуалац и отворени заговорник независног Косова, а до које мере иде политичко шарлатанство дотичног показује чињеница што је својевремено предлагао српској фудбалској репрезентацији да играју утакмицу са репрезентацијом Косова...

Lično, nego šta... Neko drugo lično svojstvo je u konkretnom slučaju fraza upotrebljena da obuhvati što više mogućih situacija, te u tom smislu klempav ili izdajnik može da se podvede pod istu.

Elem, pretpostavljam Nebojša da nisi pozvan samo kao svedok, već kao svedok oštećeni. Po novom zakonu, tužilac vodi istragu i u ovoj fazi zapravo on gata da li će ili ne podizati optužnicu protiv, još uvek, samo osumnjičenih... Do pre nekog vremena bi ovo sve pričao istražnom sudiji.

Ono što će oni koristiti kao odbranu, naravno nagađam, je činjenica da oni nigde otvoreno ne pozivaju na linč, već eto, samo raskrinkavaju.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 23:47 24.04.2014

Re: Član 387

.Ситни каријериста, умишљени интелектуалац и отворени заговорник независног Косова,

Mada, za "sitniog karijeristu" visoko sam se vinuo kao "največi izdajnik", zar ne?
bozanabg bozanabg 23:52 24.04.2014

Re: Član 387

Zauzimaš visoku 30. poziciju
hajkula1 hajkula1 09:05 25.04.2014

Re: Član 387

bozanabg Član 387

(2) Kaznom iz stava 1. ovog člana kazniće se ko vrši proganjanje organizacija ili pojedinaca zbog njihovog zalaganja za ravnopravnost ljudi.


( ) Ko javno preti da će, protiv lica ili grupe lice zbog pripadnosti određenoj rasi, boji kože, veri, nacionalnosti, etničkom poreklu ili zbog nekog drugog ličnog svojstva...




Da objasnimo:

Lično svojstvo nije političko angažovanje.

Kandićka i slične persone ne potpadaju pod (2) jer njihov rad nije zalaganje za ravnopravnost ljudi.

Strani plaćenici?
Pa zar nije izašlo u javnost, da su neke stranke, (pa i DS) dobijale, ne mali novac za rušenje SM?


Pitam se šta će neki na tom spisku, čime je Krstić zaslužio da ga uvrste?

Mogu da se slažem sa nečijim stavovima ili ne

anonimni_autor anonimni_autor 20:11 24.04.2014

O sudskom pozivu

Potpuno te shvatam Krle. Sud obožava da dovodi ljude u nezgodne situacije... Na kraju krajeva i oni su videli spisak isto kao i ti i ne vidim zašta si im zaista potreban. Da valjda kao javna ličnost daš težinu optužbi. Nema tu nikakvog dobra za tebe, a naročito ne satisfakcije. Uzgred ako budeš tražio oštetu za pretrpljen strah i narušavanje javnog ugleda uputićete da povedeš privatnu parnicu protiv "Naših". Ovaj proces se u stvari vodi da se steknu politički poeni u javnosti, a ne da se neko od vas zaštiti. Znaš i sam... nisi mali. Ali, pozitivno je da se on uopšte vodi.
milojep milojep 20:47 24.04.2014

Pravo, pravda i ostalo...

Jedan mi je pravnik na to odgovorio da Zakon kaže da postojanje krivičnog dela zavisi od ličnog osećanja ugroženosti, pa tužilac zato mora da ga sazna.


Problem našeg pravosuđa je što i laici sa malo logike bolje osećaju i pravo i pravdu od većine pravnika!
U tvom slučaju taj pravnik je mislio na stav 2 člana 6 ZKP-ea


Član 6

Javni tužilac je dužan da preduzme krivično gonjenje kada postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo ili da je određeno lice učinilo krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti.

Za pojedina krivična dela, kada je to propisano zakonom, javni tužilac može preduzeti krivično gonjenje samo na osnovu predloga oštećenog.

Izuzetno od st. 1. i 2. ovog člana, javni tužilac može odlučiti da odloži ili ne preduzme krivično gonjenje, pod uslovima propisanim ovim zakonikom.

Javni tužilac i policija dužni su da nepristrasno razjasne sumnju o krivičnom delu za koje sprovode službene radnje, i da sa jednakom pažnjom ispituju činjenice koje terete okrivljenog i činjenice koje mu idu u korist.



a kada se pročita i stav 3 ovoga člana onda postaje jasno zašto u pravu postoji institucija tumača zakona! Kao kada bi u matematici imali tumača za osnovne računske operacije!
bozanabg bozanabg 21:05 24.04.2014

Re: Pravo, pravda i ostalo...

Taj nazovi pravnik je baš lupio...
krkar krkar 21:50 24.04.2014

Re: Pravo, pravda i ostalo...

Problem našeg pravosuđa je što i laici sa malo logike bolje osećaju i pravo i pravdu od većine pravnika!



tom tom 10:18 25.04.2014

Re: Pravo, pravda i ostalo...

Nije problem u pravu, nego u ljudima..
Filip Mladenović Filip Mladenović 20:51 24.04.2014

U senci ovi spiska...

su mnogo pogubniji i tragičniji spiskovi. Te spiskove sastavljaju tzv. privatni izvršitelji. Dolaze u pratnji policije u stanove običnih ljudi i na ime dugova za neplaćene komunalne usluge, minuse na tekućim... plene im i odnose kućne aparate i druge lične predmete.
Cinizam epohe ogleda se u tome što su ti obični ljudi izbačeni iz opljačkanih fabrika ili privatnih firmi, pa oni sada nemaju novca da pokriju minuse na tekućim i da plate račune za komunalne usluge. I ni krivi ni dužni dospeli su na spiskove tzv. privatnih izvršitelja.

Za one koji u ovoj mafijaško-tajkunsko-politikanstkoj državi nisu ostali bez posla, već sa mizernim platama životare, tzv. privatni izvršitelji pripremili su drugačije spiskove. Od plata im se na ime dugova pleni 2/3 iznosa, a 1/3 ostavlja za život.
A dugovi su ogromni, ne zbog osnovnog duga, već zbog nakalamljenih lihvarskih kamata i zbog troškova izvršenja, tj. honorara namenjenog tzv. privatnom izvršitelju.
gedza.73 gedza.73 21:24 24.04.2014

Re: U senci ovi spiska...

Filip Mladenović
Te spiskove sastavljaju tzv. privatni izvršitelji. Dolaze u pratnji policije u stanove običnih ljudi i na ime dugova za neplaćene komunalne usluge, minuse na tekućim... plene im i odnose kućne aparate i druge lične predmete.

Filipe, malo ti je 'neispravna' rečenica. Nedostaje još jedno 'lično'.

...minuse na ličnim tekućim...plene im i odnose kućne aparate itakodaljeiitakodalje.

Da bi imao tekući račun, ti potpišeš neke papire (dobrovoljno ili dragovoljno, svejedno). Da bi uzeo neki novac (i njime kupio veš mašinu ili otišao na letovanje), opet potpišeš papir. Onda treba da vratiš pare u skladu sa potpisanim papirom. Ako prekršiš potpisan ugovor, tvoje lične stvari postaju njihove lične stvari.

Iako na prvi pogled deluje komplikovano u praksi je vrlo jednostavno.

Kao i rešenje. Ne kupuješ njihov novac, ne trošiš pare koje nemaš i ne protežeš se van gubera jer ti onda nazebu noge.




krkar krkar 21:53 24.04.2014

Re: U senci ovi spiska...

Kao i rešenje. Ne kupuješ njihov novac, ne trošiš pare koje nemaš i ne protežeš se van gubera


Kako je ovo konformistički rečeno!

Baš si nekakav Gedža, ništa avangardnog nema u tebi kad nisi poželeo da peglaš peglom moje svastike, letuješ na račun gazda-Žike iz Mislođina ili da tvoju struju plaćaju penzioneri sa Bežanijske kose
Filip Mladenović Filip Mladenović 22:07 24.04.2014

Re: U senci ovi spiska...

U uređenim društvima i pravnim državama, kad se ostane bez posla, postoje standardni mehanizmi kako pomoći takvom pojedincu i njegovoj porodici.

Ovde se ne radi o protezanju van gubera, već o životu u nesređenoj državi, gde vladaju hajdučija, mafijaštvo i politikanstvo.

Kada pitate naše ljude koji žive i rade u Australiji ili u Nemačkoj ili u Švajcarskoj, prvo što će vam reći u prilog tamošnjeg života je PREDVIDIVOST. Drugim rečima, možete da planirate budući život za svoju porodicu i za sebe, čak i u okolnosima kada ostanete bez posla.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 22:09 24.04.2014

Re: U senci ovi spiska...

Filip Mladenović


Kada pitate naše ljude koji žive i rade u Australiji ili u Nemačkoj ili u Švajcarskoj


samo na Zapadu? kakav romantičan stav.
gedza.73 gedza.73 22:19 24.04.2014

Re: U senci ovi spiska...

Krkar
Baš si nekakav Gedža, ništa avangardnog nema u tebi kad nisi poželeo da , letuješ na račun gazda-Žike iz Mislođina

Nisam. Al' se spremam.
Filip Mladenović
U uređenim društvima i pravnim državama,

I šta kaže taj Zapad o društvenim preduzećima sa hiljadama 'zaposlenih' poput FAP-a? Ili za 'Autosaobraćaj'?
Doktorima koji traže mito da bi te lečili?

Mislim da nije u redu da trolujemo Krstiću dalje blog.
Filip Mladenović Filip Mladenović 22:28 24.04.2014

Re: U senci ovi spiska...

Ovo nije trol, već ukazivanje na spiskove zbog kojih su ugroženi zdravlje i životi običnih ljudi. A sve u senci ovog jednog spiska o kome Krstić piše.

Što se tiče društvenih i državnih preduzeća koje pominjete, pa takva ista su postojala i u Češkoj, i u Slovačkoj, i u Poljskoj...
Gde su ove pomenute zemlje danas, a gde je Srbija?
hajkula1 hajkula1 17:57 25.04.2014

Re: U senci ovi spiska...

Filip Mladenović
su mnogo pogubniji i tragičniji spiskovi. Te spiskove sastavljaju tzv. privatni izvršitelji. Dolaze u pratnji policije u stanove običnih ljudi i na ime dugova za neplaćene komunalne usluge, minuse na tekućim... plene im i odnose kućne aparate i druge lične predmete.
Cinizam epohe ogleda se u tome što su ti obični ljudi izbačeni iz opljačkanih fabrika ili privatnih firmi, pa oni sada nemaju novca da pokriju minuse na tekućim i da plate račune za komunalne usluge. I ni krivi ni dužni dospeli su na spiskove tzv. privatnih izvršitelja.

Za one koji u ovoj mafijaško-tajkunsko-politikanstkoj državi nisu ostali bez posla, već sa mizernim platama životare, tzv. privatni izvršitelji pripremili su drugačije spiskove. Od plata im se na ime dugova pleni 2/3 iznosa, a 1/3 ostavlja za život.
A dugovi su ogromni, ne zbog osnovnog duga, već zbog nakalamljenih lihvarskih kamata i zbog troškova izvršenja, tj. honorara namenjenog tzv. privatnom izvršitelju.



Kamata na dug za struju je 17%. a ima i drugih troškova.

Plata je recimo 24000, kad uzmu 2/3, ostane za život ... od čega dalje treba platiti tekuće račune... sledi, doživotno ropstvo.

Na platu koja i po nekoliko meseci kasni, na uračunava se kamata.

Nema ni overene knjižice.

...

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 21:31 24.04.2014

i, šta će sada biti, ujka Duško?

hoće sada da skontaju kako u Srbiji ima nacizma? kakav zgubidanski proces, iniciran od strane ljudi koje objektivno boli dupe da li je Srbija nacistička, rasprodata, bedna ili otuđena od normalnosti. mada, možda ako se bude zahuktalo, možda dođe do katarze kao u Drajfusovoj aferi - kao, ako ti častan nisi radio protiv srpskih interesa dok svi drugi oko tebe jesu?
iqiqiq iqiqiq 22:40 24.04.2014

Štivo za Laku noć

http://www.paragraf.rs/propisi_download/krivicni_zakonik.pdf

Član 57 do člana 60Poslovnika suda
"Za suđenje za koje postoji veće interesovanje javnosti sudska uprava će obezbediti prostoriju koja može primitiveći broj lica. Sudsko veće je dužno da po nalogu predsednika održi suđenje u većoj prostoriji koja je obezbeđena"

a posebno pogledaj član 101

"Pravnu pomoć građanima pružaju sudovi, u skladu sa zakonom i ovim poslovnikom.
Svaki sud je dužan da van sudskog postupka, na mestima posebno određenim i vidno označenim u zgradi suda,
građanima bez obzira na imovno stanje da opšte pravne informacije i početan pravni savet (o pravnom statusu
osobe, o mogućnostima postizanja mirnog rešavanja spora, informacije koje se odnose na sam postupak pred
sudom i pojedine faze postupka, o nadležnosti suda, pojedinim pravilima postupka, troškovima postupka, načinu
i mestu izvršenja odluke, o mogućnosti ostvarivanja prava na besplatnu pravnu pomoć, kao i o pravu na
obaveznu odbranu)."
hajkula1 hajkula1 18:00 25.04.2014

Re: Štivo za Laku noć

iqiqiq
http://www.paragraf.rs/propisi_download/krivicni_zakonik.pdf

Član 57 do člana 60Poslovnika suda
"Za suđenje za koje postoji veće interesovanje javnosti sudska uprava će obezbediti prostoriju koja može primitiveći broj lica. Sudsko veće je dužno da po nalogu predsednika održi suđenje u većoj prostoriji koja je obezbeđena"

a posebno pogledaj član 101

"Pravnu pomoć građanima pružaju sudovi, u skladu sa zakonom i ovim poslovnikom.
Svaki sud je dužan da van sudskog postupka, na mestima posebno određenim i vidno označenim u zgradi suda,
građanima bez obzira na imovno stanje da opšte pravne informacije i početan pravni savet (o pravnom statusu
osobe, o mogućnostima postizanja mirnog rešavanja spora, informacije koje se odnose na sam postupak pred
sudom i pojedine faze postupka, o nadležnosti suda, pojedinim pravilima postupka, troškovima postupka, načinu
i mestu izvršenja odluke, o mogućnosti ostvarivanja prava na besplatnu pravnu pomoć, kao i o pravu na
obaveznu odbranu
)."



A-ha. Prekjuče.

Još pre par godina, ta besplatna je koštala 17.000 dinara. Ni sada nije jeftinija.
iqiqiq iqiqiq 13:36 26.04.2014

Re: Štivo za Laku noć

A-ha. Prekjuče.

Još pre par godina, ta besplatna je koštala 17.000 dinara. Ni sada nije jeftinija.

onda je to obaveza prijave nadzornom organu ukoliko se mimo pravnih akata naplaćuje usluga, to je kršenje zakona i tako to treba posmatrati

sve više mislim da je obaveza nas malih mrava da uočena odstupanja od pravilnog rada sistema prijavljujemo, reagujemo i insistiramo da se greške otklone, prepuštanje ovoj poplavi kršenja zakona nas je dovelo do poptunog odsustva sistema ili do toliko nakaradnog sistema da on sam po sebi ima oblik anarhije
hajkula1 hajkula1 14:50 26.04.2014

Re: Štivo za Laku noć

iqiqiq
A-ha. Prekjuče.

Još pre par godina, ta besplatna je koštala 17.000 dinara. Ni sada nije jeftinija.

onda je to obaveza prijave nadzornom organu ukoliko se mimo pravnih akata naplaćuje usluga, to je kršenje zakona i tako to treba posmatrati

sve više mislim da je obaveza nas malih mrava da uočena odstupanja od pravilnog rada sistema prijavljujemo, reagujemo i insistiramo da se greške otklone, prepuštanje ovoj poplavi kršenja zakona nas je dovelo do poptunog odsustva sistema ili do toliko nakaradnog sistema da on sam po sebi ima oblik anarhije



Privedeni (zbog nečeg).
Milicija im pakuje dela. I njima i sudstvu ide u prilog da se što više dela očisti (a i razni su tu još interesi).
Advokat po službenoj dužnosti učestvuje u tome.
I još traži pare.
Naravno, ne daje priznanicu.

Aj budi hrabra, pa prijavi. Ni njihove kolege i saradnici ne smeju da se suprotstave.







8c_competizione 8c_competizione 23:44 24.04.2014

e moj Krle

sve to polako pocinje time sto se kohabitira sa nekim kome opet neki drugi bivaju na stranackim slavama, sto se popusta kojekakvim gmazovim bilo da dolaze iz kokainske navijacke rulje i/ili u mantijama, sto se napravi truli kompromis sa Neobavestenim i dozvoli ulazak kreacionista u skole, ministar kulture gostuje na Pinku, sabotira lustraciju ... pa onda svo to zlo raste polako i dobija na snazi... onda u jednom momentu odluci da ipak nije samo "pokret/udruzenje gradjana" vec i da ima i vece politicke aspiracije (kanda ih ranije nije bilo) .... NE, ne govorim o Nemackoj 20ih i 30ih godina.

vrlo ste lepo Krsticu naveli ovde da ste sve ovo vreme ranije cutali ko cvecke (valjalo je odrzavati fotelje na vlasti, ne?), kako vi "ugrozeni" tako i javni tuzioci koji prete sada odredjenim sumama novcanih kazni ukoliko se ne izjasnite da li vam zastita drzave treba.

zanimljivo, sada (bas sada?) kada ste postali podeljena opozicija, sve vam je odjedamput pocelo bosti oci? steglo da se nemere dihat? sramota vas da se izjasnite da li se osecate ugrozeno (mindzha) ili ne (nindzha)?

pa gde ste bili sve ove godine dok ste bili na vlasti?

dok vam je vrli gradonacelnik optuzivao pedere kao glavni razlog razbijanja Bgda i propagirao "porodicne vrednosti"?

dok vam je lepi Bota kohabitirao sa avetima 90ih koje su malko promenile retoriku (ne postaje se tako lako Naj.Evropljanin), piju skuplja pica i koja su uvezbala Miljacku do tancina za karaoke pred vidjenijim gostima

dok vam je Deda Mraz bio Premijer (za kuvanje kafe u Vladi i raznosenje jos uvek vruceg bureka)

dok ste spickavali ekonomiju i radna mesta u korist DBovih tajkuna za hektar "prvoklasnih pasnjaka" na Vracaru

lista je previse duga Krsticu da bi ste imali ikakvo moralno pravo da vam ista smeta te da vas ista zulja vise, te da se slucajno osecate ugrozeno (ne daj Boze!)
freehand freehand 23:51 24.04.2014

Re: e moj Krle

lista je previse duga Krsticu da bi ste imali ikakvo moralno pravo da vam ista smeta te da vas ista zulja vise, te da se slucajno osecate ugrozeno (ne daj Boze!)

Tako da bi ti podržao jedan rad bejzbolkama u mračnom haustoru, makar ti što bi ga umesto tebe odradili to činili iz upravo suprotnih razloga?
not2old2rock not2old2rock 00:00 25.04.2014

Re: e moj Krle

8c_competizione

lista je previse duga Krsticu da bi ste imali ikakvo moralno pravo da vam ista smeta te da vas ista zulja vise, te da se slucajno osecate ugrozeno (ne daj Boze!)

Koliko god se slagao da ima razloga za grizu savesti, niko nema pravo da mu ugrozava zivot. Da nisi nesto izgubio?
mona.liza mona.liza 00:17 25.04.2014

Re: e moj Krle

I sta sada predlazete, otvaranje sezone lova na Krstica i njemu slicne?
Na svakom Krsticevom blogu se pojave ovakvi i slicni komentari, bez obzira na temu i onda udri po Krsticu i DS. Postalo je vise dosadno, get over it ili ne citajte njegove blogove, ako cete stalno jedno te isto da trubite.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 01:15 25.04.2014

Re: e moj Krle

mona.liza
I sta sada predlazete, otvaranje sezone lova na Krstica i njemu slicne?
.

Hvala što me braniš ti i tebi slični.
not2old2rock not2old2rock 01:42 25.04.2014

Re: e moj Krle

Nebojsa Krstic
i tebi slični.
Nema na cemu, kad mogu Cecu...
mona.liza mona.liza 02:09 25.04.2014

Re: e moj Krle

not2old2rock
Nebojsa Krstic
i tebi slični.
Nema na cemu, kad mogu Cecu...

E, ja Cecu ne mogu...
satinelle satinelle 02:11 25.04.2014

Re: e moj Krle

Na svakom Krsticevom blogu se pojave ovakvi i slicni komentari, bez obzira na temu i onda udri po Krsticu i DS. Postalo je vise dosadno,


Kad složiš ovako srceparajući komentar, javi mi se ideja da limitiramo stranicu za pregled Krstićevih blogova ekskluzivno za "fanove", mislim da bi bilo zanimljivije za posmatranje.

p.s. Samo seljana od društva može da pomisli da nebitnom liku, nakon objave neketamo liste nekihtamo Naših može i dlaka sa glave da fali. 'Ajde malo da se radi nešto konkretno, dosta je zamajavanja, Feketića i ostalih predstava.
mona.liza mona.liza 03:51 25.04.2014

Re: e moj Krle

satinelle
Na svakom Krsticevom blogu se pojave ovakvi i slicni komentari, bez obzira na temu i onda udri po Krsticu i DS. Postalo je vise dosadno,


Kad složiš ovako srceparajući komentar, javi mi se ideja da limitiramo stranicu za pregled Krstićevih blogova ekskluzivno za "fanove", mislim da bi bilo zanimljivije za posmatranje.

p.s. Samo seljana od društva može da pomisli da nebitnom liku, nakon objave neketamo liste nekihtamo Naših može i dlaka sa glave da fali. 'Ajde malo da se radi nešto konkretno, dosta je zamajavanja, Feketića i ostalih predstava.

"Fan" i "seljana od drustva" te pozdravlja, ali da si dosadna, jesi.
expolicajac expolicajac 06:10 25.04.2014

Re: e moj Krle

"Fan" i "seljana od drustva" te pozdravlja, ali da si dosadna, jesi.

Eto tvoj komentar baš liči na početak formiranja nove organizacije "Naši".

8c_competizione 8c_competizione 08:13 25.04.2014

Re: e moj Krle

Tako da bi ti podržao jedan rad bejzbolkama u mračnom haustoru, makar ti što bi ga umesto tebe odradili to činili iz upravo suprotnih razloga?


Freehand, mislim da nisi uopste shvatio moju poruku. A ona je: dok su bili na vlasti i dok im je odgovaralo, Dveri i ostale Zveri nisu dirali, A MOGLI SU! Zasto bih ih sada "razumeo" i "podrzavao" kada se baceni bumerang vraca i polako ali sigurno preti da im otkine glavu? SAMI SU KRIVI!

A sto se njegovog straha tice, mnogi u Srbiji zive sa takvim strahovima godinama, no niko se ranije ne pretrze!

A sto se tice ovih sto sastavljaju spiskove, vec samvise puta ponovio da Srbija pod hitno treba dati koncesije na zidanje zatvora kako bi sva gamad stala tamo. Apelacioni sud rasterati govnjivom motkom, posto ocigledno radi za interese mafije i DBa.
freehand freehand 08:17 25.04.2014

Re: e moj Krle

Freehand, mislim da nisi uopste shvatio moju poruku. A ona je: dok su bili na vlasti i dok im je odgovaralo, Dveri i ostale Zveri nisu dirali, A MOGLI SU! Zasto bih ih sada "razumeo" i "podrzavao" kada se baceni bumerang vraca i polako ali sigurno preti da im otkine glavu? SAMI SU KRIVI!

A sto se njegovog straha tice, mnogi u Srbiji zive sa takvim strahovima godinama, no niko se ranije ne pretrze!

E dobro. Znači - zaslužili su. A jel svi ili samo pojedini?

8c_competizione 8c_competizione 08:19 25.04.2014

Re: e moj Krle

I sta sada predlazete, otvaranje sezone lova na Krstica i njemu slicne?


naprotiv, samo sam se na vreme ranije borio da do toga ne dodje. e sada, njemu i drugima iz bratije nista nije bilo problem dok nije zakucalo na sopstvena vrata!

u tome je poenta, zao mi je zaista da je niste shvatili!

bez obzira na temu i onda udri po Krsticu i DS. Postalo je vise dosadno, get over it ili ne citajte njegove blogove, ako cete stalno jedno te isto da trubite.


zao mi je Mona Lisa, ali gdin Krstic se upustio u javno poslovanje i samim tim je trebao znati da to ne prate samo sluzbena putovanja, automobili i vozaci, vec i konstruktivne kritike, koje ako nisu uvazene na vreme postaju, po njim, "maliciozni komentari"

zao mi je sto ste izgubili izbore (u stvari nije, ali ajde da budem fin u odabranom drustvu) pa vam sada realnost Srbije smeta, kada su pink filteri na naocarima skinuti! suocavanje sa realnoscu (Srbije) je zaista bolno, ponarocito kada je sve na odjednom i u Krletovim godinama.

e sada jos jedna stvar, Krle je taj ovde koji kao VIP bloger predstavlja interese DSa (levo ili desno krilo, who gives a fuck!). tako da mi je jedino mesto gde mogu da im se obratim.

i na kraju, samo da se razumemo. nekadasnju DS koju je vodio Djiki sam podrzavao, ovu bratiju posle ne! A Krleta sam imao prigodu upoznati jednom u Ambasadi u Berlinu!
8c_competizione 8c_competizione 08:20 25.04.2014

Re: e moj Krle

Kad složiš ovako srceparajući komentar, javi mi se ideja da limitiramo stranicu za pregled Krstićevih blogova ekskluzivno za "fanove", mislim da bi bilo zanimljivije za posmatranje.


8c_competizione 8c_competizione 08:21 25.04.2014

Re: e moj Krle

Koliko god se slagao da ima razloga za grizu savesti, niko nema pravo da mu ugrozava zivot. Da nisi nesto izgubio?


da se ne ponavljam, procitaj odgovor Freehand-u!
8c_competizione 8c_competizione 08:25 25.04.2014

Re: e moj Krle

E dobro. Znači - zaslužili su. A jel svi ili samo pojedini?


Freehand, kao sto vec napisah, razloga za strah od budala ima i sa tim problemom se kao drzava treba ozbiljno baviti! tu nema niceg spornog!

ALI, kao sto napisah, meni je problem u tome da o strahu od budala BAS SADA, KADA VISE NISU NA VLASTI i POSLE SVIH KOHABITACIJA te oslobadjajucih presuda odjedamput pocnu da se brinu, jelte, o njihovom i (iju! odkud to?) mojoj sigurnosti!

ako se ovo ovako pojednostavljeno ne uspeva shvatiti, zaista mislim da je svaki nastavak bespredmetan! ja rekao sta mislim, i o jednom i o drugom!

odoh na posao!
8c_competizione 8c_competizione 08:26 25.04.2014

Re: e moj Krle

Eto tvoj komentar baš liči na početak formiranja nove organizacije "Naši".


mislim da je vec plajvazom upisana u belu knjigu Dveri! cisto da se zna!
freehand freehand 08:58 25.04.2014

Re: e moj Krle

ALI, kao sto napisah, meni je problem u tome da o strahu od budala BAS SADA, KADA VISE NISU NA VLASTI i POSLE SVIH KOHABITACIJA te oslobadjajucih presuda odjedamput pocnu da se brinu, jelte, o njihovom i (iju! odkud to?) mojoj sigurnosti!

A misliš li ti da si upravo, ovakvim komentrisanjem ti ušao u kohabitaciju sa ovima što bi da pravdu uzmu u svoje ruke?
Gle čuda kako se lepo slažete?
Usput, šta ćemo sa Kandićkom, Koraćem, Drecunom, Mirom Karanović?
alselone alselone 09:07 25.04.2014

Re: e moj Krle

Gle čuda kako se lepo slažete?


Sta je ovde pitanje?
not2old2rock not2old2rock 09:33 25.04.2014

Re: e moj Krle

mona.liza
not2old2rock
Nebojsa Krstic
i tebi slični.
Nema na cemu, kad mogu Cecu...

E, ja Cecu ne mogu...


Jbg, ja sam principijelan.
mona.liza mona.liza 09:45 25.04.2014

Re: e moj Krle

Posto je zakucalo i na njihova vrata, sta vi predlazete sada? Da dobiju sto su, po vama, zasluzili? Na tom nekomtamo spisku nekihtamo "Nasih" nisu svi clanovi DS, da i oni dobiju sto su zasluzili?
mona.liza mona.liza 09:53 25.04.2014

Re: e moj Krle

8c_competizione
Eto tvoj komentar baš liči na početak formiranja nove organizacije "Naši".


mislim da je vec plajvazom upisana u belu knjigu Dveri! cisto da se zna!

Ti ili ja?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 10:54 25.04.2014

Re: e moj Krle

naprotiv, samo sam se na vreme ranije borio da do toga ne dodje. e sada, njemu i drugima iz bratije nista nije bilo problem dok nije zakucalo na sopstvena vrata!

u tome je poenta, zao mi je zaista da je niste shvatili!

Nije u tome poenta več u činjenici da u mandatu prošle vlade nije bilo ovakvih spiskov a i progona neistomišljenika, a kriminalci nisu davali svoje političke ocene sa naslovnih strana novina.

zao mi je sto ste izgubili izbore (u stvari nije, ali ajde da budem fin u odabranom drustvu) pa vam sada realnost Srbije smeta, kada su pink filteri na naocarima skinuti! suocavanje sa realnoscu (Srbije) je zaista bolno, ponarocito kada je sve na odjednom i u Krletovim godinama.

Ovde imam potrebu da nešto razjasnim.

Uopšte ne mislim da nasilja u Srbiji sme da bude, bez obzira ko dobio, a ko izgubio izbore.

S tim u vezi, ne verujem da ova aktuelna vlast ima bilo kakve veze sa, recimo, ovim spiskom, niti mislim da je neko iz Vlade zvao televizije i tražio da Kristijan gostuje svakoga dana.

Mislim da je ovde situacija u kojoj određeni pojedinci i grupe spontano dolaze na ideju da je promenom vlasti (2012) došlo njihovih 5 minuta, i da sad mogu nekažnjeno da rade ono što nisi smeli prethodnih godina.

U tom smislu, reakciju Višeg tužilaštva vidim kao odgovor vlasti na takva razmišljanja, potpuno primeren, i na mestu.

Dakle, nasilje, a o nasilju je ovde reč, ne bi trebalo posmatrati kroz te zadrte stranačke dioptrije, kao što ti to radiš, već kao pitanje od opšteg interesa...pitanje koje bi na isti način trebalo da tangira svakog građanina bez obzira na političke preference.

e sada jos jedna stvar, Krle je taj ovde koji kao VIP bloger predstavlja interese DSa (levo ili desno krilo, who gives a fuck!). tako da mi je jedino mesto gde mogu da im se obratim.


Ajde da ponovim i po zilioniti put. Ne predstavljam interese DS, niti bilo koje druge organizacije. Često nisam siguran ni da ovde predstavljam svoje interese.
8c_competizione 8c_competizione 20:11 25.04.2014

Re: e moj Krle

A misliš li ti da si upravo, ovakvim komentrisanjem ti ušao u kohabitaciju sa ovima što bi da pravdu uzmu u svoje ruke?


naprotiv, najvise bih voleo da de facto odgovara de jure, i za sve podjednako

a sa Zverima se ne slazem ni po cemu! moj stav po pitanju klerofasista znas od ranije! zato bih te molio da ne iskrivljujes moje reci!
8c_competizione 8c_competizione 20:12 25.04.2014

Re: e moj Krle

Posto je zakucalo i na njihova vrata, sta vi predlazete sada? Da dobiju sto su, po vama, zasluzili?


sta predclazem sada? pa nista, neka sede i cute ko sto su i ranije cutali, dok je kucalo na tudja vrata!

a drzava (nova vlast ovaj put) da se pokaze u postovanju zakona!
freehand freehand 20:17 25.04.2014

Re: e moj Krle

a sa Zverima se ne slazem ni po cemu! moj stav po pitanju klerofasista znas od ranije! zato bih te molio da ne iskrivljujes moje reci!

ne znam o čemu pričaš, sem što vidim da se po svemu slažeš sa autorima spiska.
8c_competizione 8c_competizione 20:24 25.04.2014

Re: e moj Krle

Nije u tome poenta več u činjenici da u mandatu prošle vlade nije bilo ovakvih spiskov a i progona neistomišljenika


ili se pravite ludi ili ste naprosto bezobrazni?

ajde da vas podsetim









EDIT: ili se ne racuna ako pretnje nisu u pisanoj formi, na papiru ili ekranu, sa "pod rednim brojem"? tada ne vazi? to nisu pretnje?

a evo i obracanja "boss-a" .... UPS, sada videh da je "video uklonjen na zahtev ...." (Feketic Nova Demokratska?)

Mislim da je ovde situacija u kojoj određeni pojedinci i grupe spontano dolaze na ideju da je promenom vlasti (2012) došlo njihovih 5 minuta, i da sad mogu nekažnjeno da rade ono što nisi smeli prethodnih godina.


WTF?!?!?! citate li vi sami sebe Krsticu i imate li imalo obraza prilikom ovakvih izjava?

ne bi trebalo posmatrati kroz te zadrte stranačke dioptrije, kao što ti to radiš,


uh, ovde je vec elegantno krenuo spin i prebacivanje krivice na mene. ukoliko nastavimo komentarisanje, jos ce ispasti da sam ja bio na celu huligana.

ne, ipak mislim da ste samo (profesionalno) bezobrazni, te da je moj prvi komentar ipak bio sasvim u redu!

Ajde da ponovim i po zilioniti put. Ne predstavljam interese DS, niti bilo koje druge organizacije. Često nisam siguran ni da ovde predstavljam svoje interese.


"a onda je mrmot ..."

Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:32 25.04.2014

Re: e moj Krle

a evo i obracanja "boss-a" .... UPS, sada videh da je "video uklonjen na zahtev ...." (Feketic Nova Demokratska?)

Mislim da je ovde situacija u kojoj određeni pojedinci i grupe spontano dolaze na ideju da je promenom vlasti (2012) došlo njihovih 5 minuta, i da sad mogu nekažnjeno da rade ono što nisi smeli prethodnih godina.


WTF?!?!?! citate li vi sami sebe Krsticu i imate li imalo obraza prilikom ovakvih izjava?

Pa demantuj me! Šta sam pogrešno, neistinito rekao? Daj primer.

Ne misliš valjda da forografija grafita i banera sa interneta potvrđuje bilo šta?
satinelle satinelle 21:12 25.04.2014

Re: e moj Krle

E dobro. Znači - zaslužili su. A jel svi ili samo pojedini?


Mirjana Karanović, institucija za sebe, na istoj listi. Rekla da se ne oseća ugroženo, niti je zanima na kakvoj je listi. Ispod časti joj da komentariše. A ovaj, na sva usta, k'o neka svekrva!

edit: iliti uvređena mlada.

Mora pričaš stranim jezikom da bi neko, ako volje ima razumeo. Kristijan Golubović, veroučitelj današnjih generacija je mala beba za ove branitelje novokomonovane demokratije.
8c_competizione 8c_competizione 08:45 26.04.2014

Re: e moj Krle

Ti ili ja?


ja sam verovatno odavno upisan, ne znam za druge
8c_competizione 8c_competizione 08:52 26.04.2014

Re: e moj Krle

ne znam o čemu pričaš, sem što vidim da se po svemu slažeš sa autorima spiska.


Free, taman kada sam poceli da mi se svidjaju tvoji tekstovi i komentari u poslednje vreme, iskoci ti nesto ovakvo. jebte, ko Dr Jackyl i Mr Hyde si!

uporno govorim da sam apsolutno protiv gmazova koji sebi dozvoljavaju javno iznosenje stavova, spiskova i "misljenja" kakve iznose Zveri, sJasi, bezObrazi i ostala klerofasisticka bagra!

ali ne volem da mi moralne dileme objasnjava neko ko dolazi iz nove/stare Demokratske stranke, ko je godinama u nazad, dok su bili na vlasti, zarad cuvanja guzice u fotelji, ispustilo priliku da se ozbiljno pozabavi gorenavedenim gmazovima i visestruko osvedocenim nacosima i krsiteljima Ustava i zakona (ako to ikoga u Srbiji i zanima uopste)!

jel sada dovoljno jasno ili da pitam Bob Zivkovica da ti skicira nesto kao bolji odgovor?
8c_competizione 8c_competizione 08:54 26.04.2014

Re: e moj Krle

Mirjana Karanović, institucija za sebe, na istoj listi. Rekla da se ne oseća ugroženo, niti je zanima na kakvoj je listi. Ispod časti joj da komentariše. A ovaj, na sva usta, k'o neka svekrva!

edit: iliti uvređena mlada.


Satinele, kao bivsi umetnik, verovatno vuce one komplekse "dive", sada malko naduvane "politickom vaznoscu"

sto je neko ranije pisao (dakle citiram neznanog junaka!) "izgleda da pederi (i u ovom slucaju Karanoviceva) imaju veca muda od ostalih"

k'o neka svekrva!... iliti uvređena mlada


za ovo imas
8c_competizione 8c_competizione 09:05 26.04.2014

Re: e moj Krle

Pa demantuj me! Šta sam pogrešno, neistinito rekao? Daj primer.


ajde samo da malko promenim godine i da te prosvetlim na sve izgubljene godine koje smo vama (posle smrti Djindjica) dali, a koje ste propustili da zarad politikantskih interesa iskoristite i resite problem huliganstva, klerofasizma ....:

Mislim da je ovde situacija u kojoj određeni pojedinci i grupe spontano dolaze na ideju da je promenom vlasti (2000. iliti jos postenije 2003) došlo njihovih 5 minuta, i da sad mogu nekažnjeno da rade ono što nisi smeli prethodnih godina.


kao sto vidite, bili ste dovoljno dugo na vlasti posle Milosevica. Sta ste uradili po tom pitanju?

ko sto rece, bilo je bitno cuvati guzice tada u foteljama. onda ni kohabitacija sa samim djavolom ne pada tesko



jos kada se Beli Andjeo za grudi zatakne, ko jebe Darvina



bilo je samo vreme da i vama zakuca na vrata

freehand freehand 09:08 26.04.2014

Re: e moj Krle

ali ne volem da mi moralne dileme objasnjava neko ko dolazi iz nove/stare Demokratske stranke, ko je godinama u nazad, dok su bili na vlasti, zarad cuvanja guzice u fotelji, ispustilo priliku da se ozbiljno pozabavi gorenavedenim gmazovima i visestruko osvedocenim nacosima i krsiteljima Ustava i zakona (ako to ikoga u Srbiji i zanima uopste)!

Da probamo još plastičnije:
za koliko Jevreja među onih šest miliona možeš da tvrdiš da su bili idealna deca, muževi, žene, roditelji, kolege, poltički po tvom ukusu i po svemu ispravnih stavova i dela?
Ili: da li među homoseksualcima za čija se prava zalažeš(mo) ima džeparoša, lažova, narkomana, siledžija, žbirova, krivokletnika? I ako ima - šta sa njima?
looping looping 09:47 26.04.2014

Re: e moj Krle

Uopšte ne mislim da nasilja u Srbiji sme da bude, bez obzira ko dobio, a ko izgubio izbore.

Da, ali onaj ko dobije izbore mora da hapsi, zatvara, osuđuje kriminalce jer ako se to zapati zakačiće i njega odmah posle mandata. Vučić ima šansu da pohapsi svu bagru, ne zbog ljudi sa spiska već zbog sebe i svoje države. Inače, posle mandata će staviti i njega na neki spisak.
To je ono gde je prethodna vlast podbacila a sada se čudi i kritikuje sadašnju vlast.
8c_competizione 8c_competizione 09:51 26.04.2014

Re: e moj Krle

Da probamo još plastičnije:
za koliko Jevreja među onih šest miliona možeš da tvrdiš da su bili idealna deca, muževi, žene, roditelji, kolege, poltički po tvom ukusu i po svemu ispravnih stavova i dela?
Ili: da li među homoseksualcima za čija se prava zalažeš(mo) ima džeparoša, lažova, narkomana, siledžija, žbirova, krivokletnika? I ako ima - šta sa njima?


Freehand, opet spinujes i mutis vodu!

Jasno i glasno sam napisao da niceg spornog nema u tome da se protiv sastavljaca spiskova treba boriti svim zakonskim sredstvima!

ALI, da se osecam uvredjenim kada mi "moralne gromade" iz stranaka koje su imale mogucnost da probleme davno rese, dok su bili jos malecki, drze pridike o osecaju ugrozenosti. Moje pitanje njima jeste: "gde ste do sada bili?"

razumeo ili da ipak (preko veze) zovem Boba?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana