Muzika| Sex| Umetnost| Život

Gavrilo

Jaril RSS / 04.05.2014. u 15:06

- Није ти било овако сигурно. - рекао је. - То знам.

Нисам имао срца да му кажем. Спустио сам његову главу на своје раме и пратио његово дисање. Да сам знао да ће до овога доћи, прескочио бих помињање секса од пре три сата. Требало је само да се упознамо и необавезно оговарамо блогере.

Тако је и почело. Прву телесну мисао о њему сам добио када је прошла трећа тура пића. Тада сам у његовим очима видео своју жељу. Имао је живот у очима. Не знам ко је први почео завођење, али је он прешао на конкретно позвавши ме да одемо код њега. Питао сам га да ли је сигуран јер то значи да морам да спавам код њега пошто је касно. Није да сам баш морао, али сам много желео да га загрлим, привијем уз себе и преспавам уз његово тело наслоњено на моје. Бог је био милостив када је створио буђење јутром са погледом на блиског мушкарца.

- Ја јутром умем да будем агресиван. - уплашио ме је пред спавање. Помислио сам, није ваљда овај још један са anger issues. Не треба ми то опет. Можда је ипак боље да одем. Могу звати такси. Било ми је потребно да му дам шансу да буде посебно, а ујутру ћу, већ некако, исканалисати његове пориве.

- Свиђа ми се ова твоја агресија. - рекао сам му са хебачким осмејком после јутарњег секса којим ме је пробудио. Има нечег врло посебног у јутарњем мажењу, у осећају да ти дан почиње са неким. Такво јутро обележи цео дан, учини га благословеним.

- У последњих неколико година сам био са неколико типова, поред којих бих ујутру пожелео да се телепортујем негде. - објаснио ми је.

Помислио сам, а можда и рекао:

- Зар си стварно мислио да ће са мном да буде тако?

***

- Како си ТО успео?! - церекала се Кума када сам пренео Гаврилову примедбу да причамо само о њему, а ништа о мени.

- Па то ти ка'ем. Избацио сам сав свој заводнички арсенал. Мислим, сви знамо да сам ја себи омиљена тема. 

Када сам јој препричао лепоту ноћи са Гаврилом и почео о својим размишљањима на тему, прекинула ме је питањем зашто уопште толико размишљам. А онда је ускликнула „Размишљај!!" када сам је подсетио на брљотину коју сам направио са Бившим Момком само неколико дана пре са ким сам направио однос по својој мери, а онда му подишао са потврдом да је то највише што он може бити срећан. Не могу у односу са Гаврилом бити у несвесном моду.

Поменуо сам јој да он није уживао да спава у мом загрљају, да је покушао да се извуче у току ноћи а да сам га ја примицао назад и да се уопште није наспавао. Разумела је да то са спавањем неће ићи. У њеном погледу сам видео своју потиштеност. Лако је у кревету са неким заноћити, са њим осванути...

- Хоћеш и према њему да будеш кучка, кучкица, сви је у кући волимо? - претеће ме је упитала после сопствене потврде да ја стварно имам све то што је Гаврило набројао да му на мени одговара. И коначно ме је притегла да кажем шта је проблем.

- Ја бих сад! живео са њим. Али како да му кажем да је тај додир и та телесност, која је за њега посебна и ретка, у мом животу стандард у односу са мушкарцима?

А морао сам то да му кажем. Вера у посебност је била основа његовог односа према мени. Та основа је била лаж. И није фер према њему ту лаж подхрањивати. Већ сам се осећао лоше због односа на нездравим основама са Бившим Момком. Морао сам Гаврилу да кажем, пре свега што та његова вера отвара простор да га временом изманипулишем и преобликујем према својој мери.

- А зашто би онда живео са њим?

- Зато што са њим имам оно одакле иде здрав однос за живот у пару. Поред њега се осећам свој.

***

- Знаш... ја сам манипулатор. - рекао сам му док је лежао на мом рамену, мазећи му потиљак. - То је нешто за шта се ми уметници школујемо и на шта само васпитавани. Ја ћу пронаћи прави тон, праву реч, прави додир, прави поглед, право нешто да у теби произведем емоцију коју ја желим. А емоције су те које воде понашању, које воде мислима... Знаш, то што си ми јуче причао о најтежим догађајима у свом животу, то сам ја направио.

Већ сам му био рекао да такве разговоре ја редовно добијам и шалио се са тим да ми је пре њега рекорд био тежак разговор на трећем виђењу, а да ми је са њим успело на другом. Знам да му је пријало да подели са мном све то што је делио јер је осећао да ја осећам шта он осећа док све то говори. Тај емотивни затворени круг је људима суштински потребан.

Постало ми је јасно колико је отворен према мени када је у њему прорадио мој наратив о љубљењу на улици. Причао сам му о томе како, ако неког пољубиш у јавности, од актера зависи какву ће реакцију добити. Ако се љубиш пун страха, наравно да ће људи агресивно одреаговати. Причао сам му о томе како сам се за једну нову годину љубио у маси. И док смо седели на клупи испред Дома Војске, пољубио ме је.

- Знаш када сам имао тај осећај да само пакујем блокове око себе?- питао је, све време приљубљујући своју главу уз моје раме. Наравно да сам знао, али сам га пустио да изговори. Када сам на његову опаску да не може да спава поред мене одговорио да је мени то потребно, са подтекстом: баш ме брига да ли ти прија.

Јутро пре тог разговора, пробудио сам се сам. Још током ноћи, када сам осетио да га нема у кревету, иако смо заједно легли, почела је туга. Када ме је сунце пробудило у његовом кревету, а без њега, потонуо сам.

- Знам да нам секс зато није ишао јутрос. - застао је. - Али мени је сан јако важан. А ја не могу...

- Да. Када сам се јутрос пробудио без тебе, то те је учинило само једним од...

Ћутали смо.

 А онда ми је открио на који начин могу од њега много да добијем. 

- Да све те нити које постоје у мени, полако временом извучеш на површину. Тај мој Бивши Момак је делом остао у мени заувек баш зато што је стрпљиво умео да из мене извуче оно моје најлепше. И за спавање, да полако радимо на томе, да прво спавамо у истом кревету, па онда све ближе, па

- То је погрешно. - прекинуо сам га. - Ти себе затвараш тамо где треба да будеш отворен, - мислио сам о телесном поверењу да се заспи поред неког, - а отвараш своју личност да буде у милости другоме.

Збунио сам га, осетио сам да о томе није размишљао на тај начин. А онда сам додао:

- Да се разумемо, ја то умем и могу, али то је погрешно. Твоја личност, човекова личност је његова одговорност. Одговорност другог човека је да види да ли ту нечег за њега има или нема. Тачно је да ја имам опцију да радим на теби, и много пута у прошлости сам то радио...

Утихнули смо и лежали тако. А онда сам га осетио.

- И знаш, да све буде тако и да имамо такав однос какав ти желиш и да те отворим за све то што ће наш однос учинити потпуним, за шест-седам година, ти ћеш се једног дана само окренути и отићи.

***

- Имаш златне руке. - одушевио се када сам почео да га масирам. Сваки човек је слаб на посвећен додир.

- Данас си рекао да ћу тако да покажем да ми је стало. - нашалио сам се. Он се тиме, у ствари, више спрдао на тему јефтине манипулације. Ја сам масажом почео крај. Нешто пре тога, замолио ме је да те ноћи не спавам код њега, јер је много тога речено и треба му да размисли.

Измасирао сам га, љубио по леђима, покрио га јер је био врућ од масаже и, док је тако лежао, спремио сам се за одлазак. Пришао сам му, пољубио га и захвалио се за много тога лепог што сам осетио са њим. Оставио сам га да лежи и изашао.

Остао је у осећању да је завршетак. Знао сам да то осећа, то осећање сам му ја направио. Њему је сад преостало да његово рационално произведе разлоге. Оставио сам му неколико излаза. Пронаћи ће он већ неки свој.

Кажу да је племенито заштити друге од себе. Ја нисам племенит. Ја штитим себе од његове повређености у мени.

 „Напослетку, ти си навек знао да сам свирац,
брошић што се тешко прибада..."

 

 Komentari (191)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

larisa_bg larisa_bg 15:13 04.05.2014

Prva!(a sad ću da čitam)
stefan.hauzer stefan.hauzer 15:28 04.05.2014

Re: Prva!

a sad ću da čitam

i šta kažeš?

meni je prvo proletelo,da je najlakše se izvući
iz kreveta
u sred noći
,mislim,
kukavički je; alii

treba znati pobeći na vreme


larisa_bg larisa_bg 15:26 04.05.2014

zlatne ruke

Ovaj deo mogu da shvatim:
- Знаш... ја сам манипулатор. - рекао сам му док је лежао на мом рамену, мазећи му потиљак. - То је нешто за шта се ми уметници школујемо и на шта само васпитавани. Ја ћу пронаћи прави тон, праву реч, прави додир, прави поглед, право нешто да у теби произведем емоцију коју ја желим. А емоције су те које воде понашању, које воде мислима... Знаш, то што си ми јуче причао о најтежим догађајима у свом животу, то сам ја направио.


A opet, nekako mislim, ne valja to kad si uveren da sve znaš napred, i kako ćeš da reaguješ, i kako drugi reaguju na tebe, i koji su ti standardi... Možda malo skromnosti ne bi bilo na odmet? Možda bi se tako lakše uspostavio odnos koji bi mogao da potraje, ako krenemo od činjenice da je svaka veza sasvim novi kosmos, i da pravila od pre uopšte ne moraju da važe. Što bi ti nekoj novoj osobi unapred definisao sebe? Kako znaš da ćeš u toj vezi biti opet to isto? Zar to nije ograničavanje sebe, sopstvenih koncentričnih krugova kojih ima bezbroj? Zar ti stvarno misliš da si dosegnuo sve kutke sebe i da znaš sve o sebi i o svom ponašanju u ljubavi? To ti je zabluda, to je zaista limitiranje. Šteta.
Jaril Jaril 18:02 04.05.2014

Re: zlatne ruke

Можеш да бираш између:

1) тешке теорије о премрежавању мозга музиком (нарочито врхунском, нпр. овом):2) или да ме упознаш.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 15:42 04.05.2014

Nek neko proveri Gavrila

Ono: šećer i voda, mirišljava so...nitroglicerin.
larisa_bg larisa_bg 15:45 04.05.2014

Re: Nek neko proveri Gavrila

dobrosavljevic_m
Ono: šećer i voda, mirišljava so...nitroglicerin.


ono kao, online je al se ne oglašava


dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 15:54 04.05.2014

Re: Nek neko proveri Gavrila

Da nije ovo neki eksperiment u blogovanju? Ili blogovanje u eksperimentu?
maksa83 maksa83 15:58 04.05.2014

Re: Nek neko proveri Gavrila

Da nije ovo neki eksperiment u blogovanju? Ili blogovanje u eksperimentu?

Svi smo robovi sopstvenih fiksacija i svako vidi ono što mu je zanimljivo, tako da ja ovo kapiram kao tekst o embedded programiranju. Znači robot, znači firmver, znači hajde robote 'vako hajde robote 'nako...


zilikaka zilikaka 16:06 04.05.2014

Re: Nek neko proveri Gavrila

Svi smo robovi sopstvenih fiksacija i svako vidi ono što mu je zanimljivo, tako da ja ovo kapiram kao tekst o embedded programiranju. Znači robot, znači firmver, znači hajde robote 'vako hajde robote 'nako...


I ko što spada red, svoje radove na tom polju objaviš.
Jer inače, džaba ti radovi.
Jaril Jaril 16:11 04.05.2014

Re: Nek neko proveri Gavrila

I ko što spada red, svoje radove na tom polju objaviš.
Jer inače, džaba ti radovi.

Ваистину.
maksa83 maksa83 16:21 04.05.2014

Re: Nek neko proveri Gavrila

I ko što spada red, svoje radove na tom polju objaviš.

Jes' i ti primetila da je ovaj Jaril praaaavi Srbin? Džaba mu što je gej...
zilikaka zilikaka 16:25 04.05.2014

Re: Nek neko proveri Gavrila

Jes' i ti primetila da je ovaj Jaril praaaavi Srbin? Džaba mu što je gej...


Štaošdakažeš, jedinstvo suprotnosti?
Jaril Jaril 16:48 04.05.2014

Re: Nek neko proveri Gavrila

Znači robot

У једном тренутку нас је било двоје против Вучића. Вучић је победио.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 16:54 04.05.2014

Re: Nek neko proveri Gavrila

Svi smo robovi sopstvenih fiksacija i svako vidi ono što mu je zanimljivo

U pravu si. Eto, ja baš čitam i razmišljam:"Mora da je najbolje bilo pod Titom..."
stefan.hauzer stefan.hauzer 16:55 04.05.2014

Re: Nek neko proveri Gavrila

"Mora da je najbolje bilo pod Titom..."
maksa83 maksa83 17:20 04.05.2014

Re: Nek neko proveri Gavrila

У једном тренутку нас је било двоје против Вучића. Вучић је победио.

Kapiram, kapiram ... ti mu ujutru onako mazno prebaciš jednu ruku oko vrata i nogu preko njega, a on ne otvara oči nego kreće da mrmlja: "Svaka cast Vucicu, za samo par meseci je svojim predanim radom ...".

Pa-ka-o.
Ribozom Ribozom 17:39 04.05.2014

Re: Nek neko proveri Gavrila

Umirem
Gospodja Klara Gospodja Klara 17:42 04.05.2014

Re: Nek neko proveri Gavrila

Kapiram, kapiram ... ti mu ujutru onako mazno prebaciš jednu ruku oko vrata i nogu preko njega, a on ne otvara oči nego kreće da mrmlja: "Svaka cast Vucicu, za samo par meseci je svojim predanim radom ...".


Čekaj, kome se obraća? Vučiću premijeru, ili-?
Mislim, ljudi smišljaju svakakve intimne genitalne nadimke...
Jaril Jaril 17:45 04.05.2014

Re: Nek neko proveri Gavrila

Gospodja Klara
Kapiram, kapiram ... ti mu ujutru onako mazno prebaciš jednu ruku oko vrata i nogu preko njega, a on ne otvara oči nego kreće da mrmlja: "Svaka cast Vucicu, za samo par meseci je svojim predanim radom ...".


Čekaj, kome se obraća? Vučiću premijeru, ili-?
Mislim, ljudi smišljaju svakakve intimne genitalne nadimke...

Начи, умро сам.
dr.wagner dr.wagner 18:30 04.05.2014

Re: Nek neko proveri Gavrila

... večer

maksa83
..."Svaka cast Vucicu, za samo par ...".


-Ne kužim ... što su Vučić i Gavrilo u nekom odnosu ... (mislim onaj Vučić)

... jel se zato ne smije pisati o "svadbi" ...


Wagner
zilikaka zilikaka 15:52 04.05.2014

Ne znam...

da je ovo kojim slučajem priča o dva blogera različitog pola, sigurna sam da bi ih (oboje ili bar jedno) razbili od zajebancije.

Ovako...
stefan.hauzer stefan.hauzer 15:55 04.05.2014

Re: Ne znam...

idi bre,žili

ja sam pre čitanja,mislio da je tekst
o anđelu gavrilu ili đibrilu ili ko kako više voli
; snaga božija i taj rad.
(kako sam samo naivan)
možeš da zamisliš,kakvo je otkriće bilo to - da je
"naš gavrilo"

agresivan u krevetu
larisa_bg larisa_bg 15:58 04.05.2014

Re: Ne znam...

zilikaka
da je ovo kojim slučajem priča o dva blogera različitog pola, sigurna sam da bi ih (oboje ili bar jedno) razbili od zajebancije.

Ovako...šta nas sprečava?
larisa_bg larisa_bg 16:00 04.05.2014

Re: Ne znam...

stefan.hauzer

"naš gavrilo"

agresivan u krevetuzilikaka zilikaka 16:02 04.05.2014

Re: Ne znam...

idi bre,žili


Pa neee, ja samo onako, u prolazu.

Nego, javlja mi se da bi se ovde moglo nakalemiti još sjajnih obrta.

Recimo, ovaj blog kao foršpil o svim susretima sa kolegama blogerima, s posebnim osvrtom na lični, ili još bolje intiman doživljaj istih.
zilikaka zilikaka 16:04 04.05.2014

Re: Ne znam...

šta nas sprečava?


Pa rekoh, ono, da li se to smatra društveno prihvatljivim ponašanjem.
Bojim se, posle dve rečenice će da ispadnemo homofobi.
larisa_bg larisa_bg 16:08 04.05.2014

Re: Ne znam...

zilikaka

Bojim se, posle dve rečenice će da ispadnemo homofobi.


pazi, možeš da pišeš šta god hoćeš, ali na kraju staviš ovu zastavu i to celoj stvari daje drugačiji ton

Gospodja Klara Gospodja Klara 16:09 04.05.2014

Re: Ne znam...

Nego, javlja mi se da bi se ovde moglo nakalemiti još sjajnih obrta.


Meni ovo dovoljno da se okačim o luster.Jaril Jaril 16:17 04.05.2014

Re: Ne znam...

Bojim se, posle dve rečenice će da ispadnemo homofobi.

И хомофоби су људи.
freehand freehand 22:06 04.05.2014

Re: Ne znam...

stefan.hauzer
idi bre,žili

ja sam pre čitanja,mislio da je tekst
o anđelu gavrilu ili đibrilu ili ko kako više voli
; snaga božija i taj rad.
(kako sam samo naivan)
možeš da zamisliš,kakvo je otkriće bilo to - da je
"naš gavrilo"

agresivan u krevetu

A zamisli kako je Savaotu dok ovo čita?!
larisa_bg larisa_bg 16:04 04.05.2014

Nego kažite mi...

...pošto sam ja ovde relativno nova, kakvi su domorodački običaji: jeR uvek kad se dvoje sa bloga kresnu, u obavezi su da o tome napišu blog? Ili to važi samo za istopolne veze? Ili samo umetnici to smeju, a ostali se zbog toga banuju?
Jaril Jaril 16:09 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

...pošto sam ja ovde relativno nova, kakvi su domorodački običaji: jeR uvek kad se dvoje sa bloga kresnu, u obavezi su da o tome napišu blog?

Ма јок то сам само ја у обавези. Ти мош слободно да се муваш с блогерима.
larisa_bg larisa_bg 16:12 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

Jaril
...pošto sam ja ovde relativno nova, kakvi su domorodački običaji: jeR uvek kad se dvoje sa bloga kresnu, u obavezi su da o tome napišu blog?

Ма јок то сам само ја у обавези. Ти мош слободно да се муваш с блогерима.


sad me stra'
zamisli osvanem sutra na naslovnoj strani bloga

kako ću se udam posle!
niccolo niccolo 16:14 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

jeR uvek kad se dvoje sa bloga kresnu, u obavezi su da o tome napišu blog?

Dabome da jesu. Ali opušteno, ako nemaš autorsku, možeš da gostuješ kod mene...

Nego, nisam hteo o tome,
необавезно оговарамо блогере

nije lepo ogovarati blogere...
stefan.hauzer stefan.hauzer 16:14 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

Jaril
Ти мош слободно да се муваш с блогерима.

ili blogerkama,da ostanemo u temi
larisa_bg larisa_bg 16:17 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

niccolo

необавезно оговарамо блогере

nije lepo ogovarati blogere...


e da, da, dobro si im rekao!!!! to sam baš i ja uočila.


Jaril Jaril 16:19 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

larisa_bg
niccolo

необавезно оговарамо блогере

nije lepo ogovarati blogere...


e da, da, dobro si im rekao!!!! to sam baš i ja uočila.

Сад би сви да знају ко је највише настрадао.
larisa_bg larisa_bg 16:22 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

Jaril

Сад би сви да знају ко је највише настрадао.ma samo da se gavrilo oglasi da je živ, pa mogu mirno da idem da gledam falični pansion...
zilikaka zilikaka 16:23 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

Сад би сви да знају ко је највише настрадао.


Patotikaem!

Rekoh ja gore da bi mogle i ostale kolege da se uključe.
Ko zna šta smo sve propustili da saznamo...
Jaril Jaril 16:33 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

larisa_bg
zamisli osvanem sutra na naslovnoj strani bloga


larisa_bg larisa_bg 16:41 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

nemam pojma o čemu pričaš
Jaril Jaril 16:47 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

nemam pojma o čemu pričaš

О томе да ће Гаврило ући у историју као Маргарита.
stefan.hauzer stefan.hauzer 16:48 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

О томе да ће Гаврило ући у историју као Маргарита.

larisa_bg larisa_bg 16:48 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

Jaril
nemam pojma o čemu pričaš

О томе да ће Гаврило ући у историју као Маргарита.


bolje i to, nego kao Eliza Dulitl... meni iz tvog bloga više miriše da imaš tu ambiciju
hajkula1 hajkula1 16:59 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

Jaril
nemam pojma o čemu pričaš

О томе да ће Гаврило ући у историју као Маргарита.A jel se složio sa ovom objavom?
Jaril Jaril 17:04 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

hajkula1
Jaril
nemam pojma o čemu pričaš

О томе да ће Гаврило ући у историју као Маргарита.A jel se složio sa ovom objavom?

Наравно. Он и даље има пуну контролу над објавом овог текста.
maksa83 maksa83 17:13 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

Dabome da jesu. Ali opušteno, ako nemaš autorsku, možeš da gostuješ kod mene...

Da, blog o tenisu, blog o penisu, ko će da primeti...
gavrilo gavrilo 17:20 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

larisa_bg
Jaril

Сад би сви да знају ко је највише настрадао.ma samo da se gavrilo oglasi da je živ, pa mogu mirno da idem da gledam falični pansion...


zilikaka zilikaka 17:24 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

gavrilo

O-pu-šte-no.
Saaamo o-pu-šte-no.
mariopan mariopan 17:40 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

zilikaka
gavrilo

O-pu-šte-no.
Saaamo o-pu-šte-no.

Naravno, samo o-pu-šte-no.
Meni baš drago da se bar neko khm...mazi...svi ostali džedže na blogu i komentarišu?
Jukie Jukie 18:01 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

Jaril
томе да ће Гаврило ући у историју као Маргарита.
larisa_bg
bolje i to, nego kao Eliza Dulitl...

Da li je to ona devojčica koja ume da razgovara sa životinjama?


gavrilo gavrilo 18:16 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

zilikaka
gavrilo

O-pu-šte-no.
Saaamo o-pu-šte-no.


Jaril Jaril 18:20 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

gavrilo


де си лепи
razmisljam razmisljam 18:20 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

Jukie

Da li je to ona devojčica koja ume da razgovara sa životinjama?


Није, Јуки.


Jukie Jukie 18:59 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

Baš bi bilo kul da Gavrilo ume da razgovara sa životinjama
hajkula1 hajkula1 19:42 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

Jaril
nemam pojma o čemu pričaš

О томе да ће Гаврило ући у историју као Маргарита.


Majstore?


Jaril Jaril 19:56 04.05.2014

Re: Nego kažite mi...

hajkula1
Jaril
nemam pojma o čemu pričaš

О томе да ће Гаврило ући у историју као Маргарита.


Majstore?predatortz predatortz 08:45 05.05.2014

Re: Nego kažite mi...

larisa_bg
...pošto sam ja ovde relativno nova, kakvi su domorodački običaji: jeR uvek kad se dvoje sa bloga kresnu, u obavezi su da o tome napišu blog? Ili to važi samo za istopolne veze? Ili samo umetnici to smeju, a ostali se zbog toga banuju?


Sestro slatka, teško da ovde iko ikog kreše. Da kreše, bilo bi manje žuči i prozivke po blogu.
hajkula1 hajkula1 16:58 04.05.2014

...

Кажу да је племенито заштити друге од себе. Ја нисам племенит. Ја штитим себе од његове повређености у мени.


Mislim... iskrenost.

Samo jedan manipulator više.


Jaril Jaril 17:07 04.05.2014

Re: ...

Samo jedan manipulator više.

хебига, професионална дезинформација
kick68 kick68 18:16 04.05.2014

cccc

Jaril Jaril 18:27 04.05.2014

Re: cccc

zilikaka zilikaka 18:29 04.05.2014

52

Izvini, mota mi se nešto po glavi od prvog trenutka kad sam videla ovaj blog, i ...ću prolajem na dupe ako ne pitam.

Da sam se recimo ja, kojim slučajem lično srela sa nekim od muških blogera, i da se taj susret završio u krevetu, i ...da sam malo posle imala priliku da o tome pročiitam detalje na blogu, sa sve navođenjem nikova ovdašnjih...
sigurna sam da bih se dobrano potrudila da dotičnom presedne dan kad me je upoznao.

E, sad, al i po opšte prihvaćenim normama, takav postupak muškarca bi se smatrao neprimerenim prema dami. To (po nepisanim pravilima) ima mnogo veću težinu nego obrnuto.

..i šta mene interesuje...da li postoje nekakva slična pravila u gej okruženju, i...kako opredeljuje aktere?

Nije da me se tiče, neg me ubi majmunska radoznalost.
Jaril Jaril 18:37 04.05.2014

Re: 52

..i šta mene interesuje...da li postoje nekakva slična pravila u gej okruženju, i...kako opredeljuje aktere?

Не знам да ли таква правила постоје у геј окружењу, али знам каква правила постоје у мом окружењу. Овај текст је прво добио Гаврило на мејл са опцијама да текст уопште не буде објављен, да буде објављен са насловом Г. или неким било којим другим, могло се само говорити о Блогеру, или да буде објављен са насловом Гаврило. Такође су биле опције да се само помену "тешки разговори" или да се убаце и неки детаљи над којима опет он има контролу. Такође, стоји и опција да ако у било ком тренутку пожели да се текст уклони, биће уклоњен. А актери се опредељују тако што ја о себи могу да пишем шта год хоћу, а о другима само по њиховом допуштењу.
AlexDunja AlexDunja 18:42 04.05.2014

Re: 52

E, sad, al i po opšte prihvaćenim normama, takav postupak muškarca bi se smatrao neprimerenim prema dami. To (po nepisanim pravilima) ima mnogo veću težinu nego kad obrnuto.


ja mislim da je i jedno i drugo neprihvatljivo.

jarile, zaista ne razumem šta si hteo da postigneš ovim blogom.

vi ste obojica deo grupe ljudi koja se ovde sreće,
zašto bi mi trebalo da znamo vašu intimu, i zašto da je komentarišemo?

mislim, ja ću rado zaboraviti da sam uopšte to pročitala,
ali me zanima koji ti je bio motiv da ovakav tekst objaviš?


Jaril Jaril 18:45 04.05.2014

Re: 52

ali me zanima koji ti je bio motiv da ovakav tekst objaviš?

Ваљда сам заслужио да ми буде дозвољено мало уметничарења или ипак смем само теоријске и друштвено корисне текстове да пишем?
zilikaka zilikaka 18:45 04.05.2014

Re: 52

актери се опредељују тако што ја о себи могу да пишем шта год хоћу, а о другима само по њиховом допуштењу.


E, pa ništa, ondak možemo da nastavimo veselje.
zilikaka zilikaka 18:47 04.05.2014

Re: 52

ja mislim da je i jedno i drugo neprihvatljivo.


Pa,,sad...zavisi da li bi ga opisala kao "agresivnog u krevetu"
AlexDunja AlexDunja 18:50 04.05.2014

Re: 52

Ваљда сам заслужио да ми буде дозвољено мало уметничарења или ипак смем само теоријске и друштвено корисне текстове да пишем?


izvini, ja bih volela mallo više umetničarenja,
tvoji društveno angažovani tekstovi mi liče na sterilne
seminarske radove, ali ovo ne smatram umetničarenjem
već intrigom, bacanjem koske. neprijatnim.
gavrilo gavrilo 18:51 04.05.2014

Re: 52

AlexDunja
E, sad, al i po opšte prihvaćenim normama, takav postupak muškarca bi se smatrao neprimerenim prema dami. To (po nepisanim pravilima) ima mnogo veću težinu nego kad obrnuto.


ja mislim da je i jedno i drugo neprihvatljivo.

jarile, zaista ne razumem šta si hteo da postigneš ovim blogom.

vi ste obojica deo grupe ljudi koja se ovde sreće,
zašto bi mi trebalo da znamo vašu intimu, i zašto da je komentarišemo?

mislim, ja ću rado zaboraviti da sam uopšte to pročitala,
ali me zanima koji ti je bio motiv da ovakav tekst objaviš?

maksa83 maksa83 18:52 04.05.2014

Re: 52

ja mislim da je i jedno i drugo neprihvatljivo.

To je jedan skroz validan skroz ženski ugao.

Imaj u vidu da je kod njih seks manje tabu i ima - spram istopolnog seksa u opštem slučaju - redukovanu količinu drame.

Jaril Jaril 18:52 04.05.2014

Re: 52

već intrigom, bacanjem koske. neprijatnim.

Па оно, један од мојих духовних отаца је и вон Трир, па ти сад види колико сам ја, у ствари, пристојно чељаде.
cassiopeia cassiopeia 18:53 04.05.2014

Re: 52

AlexDunja


jarile, zaista ne razumem šta si hteo da postigneš ovim blogom.

vi ste obojica deo grupe ljudi koja se ovde sreće,
zašto bi mi trebalo da znamo vašu intimu, i zašto da je komentarišemo?

mislim, ja ću rado zaboraviti da sam uopšte to pročitala,
ali me zanima koji ti je bio motiv da ovakav tekst objaviš?


Ja želim da verujem da je ovaj blog čista provokacija. Nadam se da jeste.
maksa83 maksa83 18:54 04.05.2014

Re: 52

Ja želim da verujem da je ovaj blog čista provokacija. Nadam se da jeste.

A ako nije provokacija onda je ... šta tačno?
AlexDunja AlexDunja 18:54 04.05.2014

Re: 52

Pa,,sad...zavisi da li bi ga opisala kao "agresivnog u krevetu"

ja mislim da bi jednako pogubno bilo i da ga opišem

kao nježnog
AlexDunja AlexDunja 18:58 04.05.2014

Re: 52

Па оно, један од мојих духовних отаца је и вон Трир, па ти сад види колико сам ја, у ствари, пристојно чељаде.


ja o pristojnosti nisam govorila, von trir je ok,
ovaj tekst nije, a stvarno treba da razmisliš o sopstvenoj gordosti
ako se porediš sa njim
golubica.bg golubica.bg 18:59 04.05.2014

Re: 52

Jaril

Ваљда сам заслужио да ми буде дозвољено мало уметничарења или ипак смем само теоријске и друштвено корисне текстове да пишем?


Naravno da jesi. I tekst je odličan, to što aktere znam po cyber nadimku ne menja ništa i ne vidim zašto bi to ikome bio problem.

A ovo...

- Знаш... ја сам манипулатор. - рекао сам му док је лежао на мом рамену, мазећи му потиљак. - То је нешто за шта се ми уметници школујемо и на шта само васпитавани. Ја ћу пронаћи прави тон, праву реч, прави додир, прави поглед, право нешто да у теби произведем емоцију коју ја желим. А емоције су те које воде понашању, које воде мислима... Знаш, то што си ми јуче причао о најтежим догађајима у свом животу, то сам ја направио.


...mi je ostavilo ubedljivo najjači utisak. Manipulator si ti Jarile i sa čitaocima i divno je što si baš takav
larisa_bg larisa_bg 19:01 04.05.2014

Re: 52

AlexDunja
Па оно, један од мојих духовних отаца је и вон Трир, па ти сад види колико сам ја, у ствари, пристојно чељаде.


ja o pristojnosti nisam govorila, von trir je ok,
ovaj tekst nije, a stvarno treba da razmisliš o sopstvenoj gordosti
ako se porediš sa njimmeni je teže palo što se tamo gore poredio sa Bulgakovim pravo da ti kažem
AlexDunja AlexDunja 19:03 04.05.2014

Re: 52

meni je teže palo što se tamo gore poredio sa Bulgakovim pravo da ti kažem

i to.
cassiopeia cassiopeia 19:04 04.05.2014

Re: 52

maksa83
Ja želim da verujem da je ovaj blog čista provokacija. Nadam se da jeste.

A ako nije provokacija onda je ... šta tačno?


Ne mogu da ubodem pravu reč.
Izaziva mi mučninu, stavljam ga u kategoriju nepotrebnih saznanja.
Kapiram da je do mene.
AlexDunja AlexDunja 19:08 04.05.2014

Re: 52

gavrilo, neprimerena ti je asocijacija,
meni je jasno da ste vi zajedno smislili ovaj performans,

i da si ti još juče imao želju da okačiš ovaj klip na prvi komentar
koji kaže da je performans glup.

ja nisam rekla da blogeri ne treba se krešu među sobom,
i blogerke naravno.
blog je mesto na kome se ljudi sreću, kao i svako drugo, i može biti
mesto na kome se ljudi nađu i zavole i odvole.

jarilova manipulacija je naivna, pubertetska provokacija.
Jaril Jaril 19:14 04.05.2014

Re: 52

Izaziva mi mučninu, stavljam ga u kategoriju nepotrebnih saznanja.

Хвала!

Овај текст је и написан да гађа десну хемисферу која је задужена за мрачна, непријатна и тескобна осећања. А да што је више могуће заобиђе леву, логичку (која је задужена за она пријатна).

Вива ла Штокхаузен.

AlexDunja AlexDunja 19:16 04.05.2014

Re: 52

Imaj u vidu da je kod njih seks manje tabu i ima - spram istopolnog seksa u opštem slučaju - redukovanu količinu drame.


ni za mene seks generalno nije tabu,

i mislim da o njemu treba pisati što više,
da bi i ženama, generalno, sve manje bio tabu.

ali očigledna provokacija o olajavanju blogera, pa potom
jarilova superiorna pozicija u seksu sa blogerom,
pa njegovo ja sam te naveo na ovo pa na ono...idi bre, detinjarija
i očekivanje, da se blogeri prime na ideju da je moguće kresati se:)))
pa još da se neko kao zgrane, pa da krene da morališe...
Jaril Jaril 19:20 04.05.2014

Re: 52

gavrilo, neprimerena ti je asocijacija,
meni je jasno da ste vi zajedno smislili ovaj performans,

i da si ti još juče imao želju da okačiš ovaj klip na prvi komentar
koji kaže da je performans glup.

Истине ради, овај текст је моја креација и Гаврило у њему нема никаквог учешћа (осим поменутих дозвола).

Текст је далеко од перформанса, већ је ухваћено аутентично животно искуство, презентовано на најпримеренији начин који сам ја могао да изнедрим.

Осим што његово објављивање има личног значаја за мене, јер сам био поприлично тужан када се све ово са њим завршило, он има, и зато је и објављен, неколико користи за читаоце. Да ли стварно треба да улазим у анализе, деконструкције и шта ти ја знам, сопственог текста?

И заиста ми је жао што сам произвео агресију коју показујеш у коментарима. Намера ми је била потпуно другачија.
Jaril Jaril 19:22 04.05.2014

Re: 52

larisa_bg
AlexDunja
Па оно, један од мојих духовних отаца је и вон Трир, па ти сад види колико сам ја, у ствари, пристојно чељаде.


ja o pristojnosti nisam govorila, von trir je ok,
ovaj tekst nije, a stvarno treba da razmisliš o sopstvenoj gordosti
ako se porediš sa njimmeni je teže palo što se tamo gore poredio sa Bulgakovim pravo da ti kažem

i to.


Јесте ли вас две озбиљне?
AlexDunja AlexDunja 19:25 04.05.2014

Re: 52

Текст је далеко од перформанса, већ је ухваћено аутентично животно искуство, презентовано на најпримеренији начин који сам ја могао да изнедрим.


ma kul, samo te molim još jednom da razmišliš o sopstvenoj gordosti
ako ti je ovo najbolji način da svoje autentično iskustvo preneseš.

a ja ti više neću komentarisati, jer ne volim kad
me doživljavaju agresivnom kad govorim ono što mislim:)
docsumann docsumann 19:28 04.05.2014

Re: 52


gavrilo gavrilo 19:34 04.05.2014

Re: 52

AlexDunja
gavrilo, neprimerena ti je asocijacija,
meni je jasno da ste vi zajedno smislili ovaj performans,

i da si ti još juče imao želju da okačiš ovaj klip na prvi komentar
koji kaže da je performans glup.

ja nisam rekla da blogeri ne treba se krešu među sobom,
i blogerke naravno.
blog je mesto na kome se ljudi sreću, kao i svako drugo, i može biti
mesto na kome se ljudi nađu i zavole i odvole.

jarilova manipulacija je naivna, pubertetska provokacija.


izvini,
namera mi je bila da se nasalim
svakako ne mislim da si ti jedna od onih sa brda

sto se tice samog bloga,
Jaril je imao potrebu da napise taj tekst i poslao mi je tekst da procitam, pitao jel sme da objavi i rekao sam mu da objavi ako zeli

najvise sam zamerio Vucicu sto me nije pomenuo u svom ekspozeu pa mi ovaj Jarilov bas prija
Jaril Jaril 19:37 04.05.2014

Re: 52

a ja ti više neću komentarisati, jer ne volim kad
me doživljavaju agresivnom kad govorim ono što mislim:)

И агресија је ок, али драго ми је да нисам њу произвео код тебе.
larisa_bg larisa_bg 20:09 04.05.2014

Re: 52

Jaril

Јесте ли вас две озбиљне?


Zavisi. Jesi li ti ozbiljno ovo napisao?

Али како да му кажем да је тај додир и та телесност, која је за њега посебна и ретка, у мом животу стандард у односу са мушкарцима?
Jaril Jaril 20:13 04.05.2014

Re: 52

Zavisi. Jesi li ti ozbiljno ovo napisao?

Јесам.
larisa_bg larisa_bg 20:20 04.05.2014

Re: 52

Jaril
Zavisi. Jesi li ti ozbiljno ovo napisao?

Јесам.


a jesi i ovo ozbiljno mislio?

Нисам имао срца да му кажем.
Jaril Jaril 20:21 04.05.2014

Re: 52

a jesi i ovo ozbiljno mislio?

Јесам.
larisa_bg larisa_bg 20:22 04.05.2014

Re: 52

Jaril
a jesi i ovo ozbiljno mislio?

Јесам.


Pa zašto si mu onda ipak rekao?
I to pred svima nama?
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:24 04.05.2014

Re: 52

Imaj u vidu da je kod njih seks manje tabu


Nekome ni incest nije tabu.
A ipak ne bi bilo u redu da se prepričavaju detalji incesta iako je to kod njih manje tabu.

Nego, dobro je po nekad prvo preleteti komentare.
Skapira se da tekst ne treba čitati.
Jaril Jaril 20:29 04.05.2014

Re: 52

Pa zašto si mu onda ipak rekao?
I to pred svima nama?

У тексту је назначено да сам му рекао.
Jaril Jaril 20:30 04.05.2014

Re: 52

Nego, dobro je po nekad prvo preleteti komentare.
Skapira se da tekst ne treba čitati.

Жао ми је што тако мислиш. Верујем да текст може да ти донесе интензиван естетски доживљај. Али поштујем.
Jaril Jaril 20:48 04.05.2014

Re: 52

golubica.bg
Jaril

Ваљда сам заслужио да ми буде дозвољено мало уметничарења или ипак смем само теоријске и друштвено корисне текстове да пишем?


Naravno da jesi. I tekst je odličan, to što aktere znam po cyber nadimku ne menja ništa i ne vidim zašto bi to ikome bio problem.

A ovo...

- Знаш... ја сам манипулатор. - рекао сам му док је лежао на мом рамену, мазећи му потиљак. - То је нешто за шта се ми уметници школујемо и на шта само васпитавани. Ја ћу пронаћи прави тон, праву реч, прави додир, прави поглед, право нешто да у теби произведем емоцију коју ја желим. А емоције су те које воде понашању, које воде мислима... Знаш, то што си ми јуче причао о најтежим догађајима у свом животу, то сам ја направио.


...mi je ostavilo ubedljivo najjači utisak. Manipulator si ti Jarile i sa čitaocima i divno je što si baš takav


golubica.bg golubica.bg 20:51 04.05.2014

Re: 52

larisa_bg
Pa zašto si mu onda ipak rekao?
I to pred svima nama?


hoochie coochie man
Nekome ni incest nije tabu.
A ipak ne bi bilo u redu da se prepričavaju detalji incesta iako je to kod njih manje tabu.

Nego, dobro je po nekad prvo preleteti komentare.
Skapira se da tekst ne treba čitati.


Ok, odabrali ste da pročitate tekst. Pročitali ste ga. Nije vam se dopao, tabu je, kako god, to je sasvim legitimno. Zašto onda birate da trošite sopstveno vreme govoreći autoru kako to što je napisao (ili rekao u nekom trenutku pa preneo u tekstu) nije u redu, iako su se obe uključene strane složile oko sadržaja? Kome nije u redu? Vama? Jbg, what has been seen cannot be unseen, isto važi i za pročitano. I zašto nije u redu da se prepričavaju detalji incesta? Kome smeta, ne mora da čita, a ni da komentariše. Ovo me pomalo podseća na glup tekst o nečemu nebitnom iz života poznatih gde se masa sjati da komentariše "ma koga bre to zanima" ili "jujuju, neću moći spavat noćas od njihovih problema"

I da ne bude da nešto posebno branim Jarila ili naređujem okolo šta ko treba da radi sa svojim vremenom, zaista mi to nije namera. Nikome ovaj tekst 'leba ne jede niti krši bilo kakvo pravilo time što je napisan.
maksa83 maksa83 21:07 04.05.2014

Re: 52

Nego, dobro je po nekad prvo preleteti komentare.
Skapira se da tekst ne treba čitati.

Eto, da si čitao tekst ne bi napisao ovu:
A ipak ne bi bilo u redu da se prepričavaju detalji incesta iako je to kod njih manje tabu.


... glupost, pošto u tekstu nema nikakvih prepričanih detalja seksa.


Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana