Eksperimenti u blogovanju| Gost autor| Mediji| Politika

Autocenzura medija: AV ostavka

Srecko Sekeljic RSS / 23.05.2014. u 12:10

U nastavku pročitate post sa bloga Dragana Todorovića, koji je bez obrazloženja UKLONJEN sa sajta poznatog dnevnog lista "Blic"... Pa prosudite sami šta je to navelo "Blic" da se samocenzuriše. Autor uklonjenog teksta je prof. dr Novica Milić 

 heroj-vucic-poplave.jpg

(Ilustracija: Screenshot teksta portala "Telegraf")

 

Ja, AV, podnosim ostavku!

Podnosim je jer sam se ispavao i u ovo malo lucidnih trenutaka shvatio sam svoju nezamenljivu odgovornost za stanje u državi na čijem sam čelu.

Shvatio sam da mi je Zakon o vanrednim situacijama nalagao da „odmah po saznanju da postoji neposredna opasnost od elementarne nepogode" (član 30, Služ. gl. 111/2009 i 92/2011) proglasim vanrednu situaciju, a to saznanje je postojalo još od utorka 13. maja kad je već posle 17h Republički hidrometeorloški zavod (RHMZ) najavio velike padavine, a iste večeri je to i Biljana Vraneš pročitala u III dnevniku RTS-a, upozorenje pojačano mapom Srbije gde su područja u vanrednoj opasnosti bila označena crvenom bojom.

Ja, AV, proglasio sam vanredno stanje tek u četvrtak, 15. maja, u popodnevnim satima, kad je za mnoga ugrožena područja već bilo uglavnom kasno. Nisam se oslonio na stručnjake, već na pogrešne procene sebe samoga i svojih drugara iz vlasti, što me čini objektivno odgovornim za teške posledice po živote i imovinu stotina hiljada ljudi.

Takođe ja, AV, pored ovog osnovnog, zakonskog, političkog i nezaobilaznog razloga, podnosim ostavku i iz sledećih moralnih razloga:

1. Iako sam ranoranilački već dve godine u vrhu vlasti - de facto sam bio to vreme sam vrh vlasti - nisam iz toga skoro ništa naučio. Podsticao sam poslušnički, slugeranjski stav mojih saradnika, pa čak i ministara. Pa sam tako dočekao da me, na sednici Vlade, 15. maja, kad sam shvatio kolike su razmere katastrofe, ponese histerično-paranoično stanje koje nisam mogao da kontrolišem; sviknuti na moje nenormalno ponašanje, ministri su prećutali moje ispade, umesto da me neko od najviših državnih rukovodilaca sabrano prekine (ili, još prigodnije, otera u p. m.), čime sam dodatno uplašio stanovništvo (kad je već mnogo toga bilo kasno), uneo paniku, zbunio državnu upravu i nadležne službe, pojačao nered i konfuziju, umesto da se smireno i civilizovano obratim javnosti kako bi se umanjile haotične i tragične posledice koje su usledile.

2. Tada sam pozvao dobrovoljce na Šabac, hiljadu i po njih, umesto da sam Šabac pozovem na veću angažovanost (jer ima i tamo dovoljno ljudi). Smenio sam, nošen svojom nezajažljivom željom da moji svuda vladaju, predsednika lokalnog Štaba i predsednika opštine Šabac, koji nije iz moje stranke, i postavio svog čoveka, Babića iz Vrnjačke Banje, koji se, ne poznajući ni Šabac ni ovaj posao, pokazao brzo kao nesposoban, pa sam onda na to mesto gurnuo generala Dikovića, načelnika Generalštaba. Ja, AV, time sam se umešao u komandovanje vojskom, što nije uopšte u mojoj ingerenciji, a ogrešio sam se i o funkcionalnost komandovanja, jer je posao ovog generala da nadgleda čitav angažman Vojske Srbije na svim ugroženim područjima, a ne samo u Šapcu. Iskreno, uprpio sam se, šta je tu je, ali sam itekako odgovoran za svoje teške pogreške.

3. Vozikao sam se helikopterima, pontonskim čamcima i amfibijama, vukući sa sobom snimatelje i novinare, koji su svakako imali preča posla da izveštavaju nego da mene slikaju, čime sam, još gore, naveo i pojedine svoje ministre, a onda i ostalu estradu, da se posluže istim suvišnim marketingom. To je s pravom ostavilo ružan ukus u javnosti, jer je ličilo na stranačku i vlastodržačku promociju, zbog čega se osećam duboko postiđenim.

4. Neprimereno, naopako, preteći zabranio sam da se objavljuju podaci o postradalima sa smrtnim ishodom, kako bih te podatke ja lično objavio, kojom prilikom sam - u najmanju ruku ružno - pitao „gde su te stotine i hiljade mrtvih", iako broj smrtno postaradilih nije konačan niti znamo sve razmere ove katastrofe. Molim Srbiju da mi ovo posebno oprosti.

5. Dopustio sam, i svojim ponašanjem ohrabrio, brojne nazovi rukovodioce - državne, administrativne, medijske i ostale - da hroničnu neorganizovanost države ne umanje, već pojačaju do košmara, tako da se društvo, na osnovi samoodbrane, moralo samo nekako pribrati, što svakako nije najbolji način za vanredne situacije ove vrste. Naročito sam, ako ne lično, a ono kroz svoje nesposobne saradnike i trabante, narušio lanac koordinacije i komandovanja u slučaju Obrenovca, jer su, umesto da misle svojom glavom ili da slušaju pametnije od sebe, nadležni za uzbunjivanje i akciju spasavanja čekali da im ja to odobrim. Umesto da radim svoj posao - posao glavne državne koordinacije uz savete proverenih, pravih stručnjaka - ja, AV, predao sam se niskoj strasti glumljenja Vođe, što je daleko od evropskog standarda kojem sam se, na jeziku, obavezao.

Mogu navesti i sijaset drugih razloga, ali na kraju, da ne davim u ovoj poplavi, moram priznati i ovo:

Između 1993. i 2008. godine - punih 15 godina - pripadao sam tzv. radikalnoj stranci i podsticao, u svojstvu jednog od njenih čelnih ljudi, najdublju političku patologiju (Šešeljevih neonacista), pa sam, čak, odatle dospeo do položaja ministra informisanja u vreme NATO bombardovanja, kad je ubijen novinar S. Ćuruvija, poginuli brojni radnici RTS-a, a ja dobio stan od države. Davao sam tokom tih ranijih 15 godina brojne gadne izjave, kojih se danas valjda stidim. Ali neka bude šta je bilo. Ja, AV, podnosim ostavku i tek ću se za 15 godina ponovo pojaviti u političkom životu, koliko mi treba za skrušenu, hrišćansku i svaku drugu pokoru od ranijeg šešeljevskog angažmana. U međuvremenu, predaću se lektirama Vebera, Parsonsa, Lumana i evropske liberalne misli, baviću se svojom porodicom i pravnim zanatom koji sam davno izučio a nisam ga nikad praktikovao, i pokušati da doprinesem, najpre svojim nečinjenjem, a onda skromnim delima, ustanovljenju građanskog društva u Srbiji i same Srbije kao pravne i demokratske države po ugledu na razvijenu Evropu.

Ima za mene, verujem, života i po strani od politike!

Ja, AV,

u prestonom gradu Beogradu,

31. juna 2014.

na dan završetka deonice Ub - Lajkovac

 

 

Dragan-Todorovic-cenzura-blic.jpg 

Screenshot izjave Dragana Todorovića.

 

vucic-ostavka.jpg 

Screenshot cenzurisanog blog-poksta na sajtu "Blica"



Komentari (92)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

milojep milojep 12:15 23.05.2014

Ljigavština

I činio mi se Vesa Simonović za jednu od većih uredničkih ljiga na ovim prostorima.
NNN NNN 12:27 23.05.2014

skinuto je zato što

jun nema 31 dan...
maksa83 maksa83 12:45 23.05.2014

Re: skinuto je zato što

31. juna 2014.
na dan završetka deonice Ub - Lajkovac

U originalu to izgleda ovako:

31. juna 2014.
na dan završetka deonice Ub - Lajkovac
espale espale 14:11 23.05.2014

Re: skinuto je zato što

NNN
jun nema 31 dan...


Sta nema? Pa, uvesce se, nego nece jos da javnost zna, da ne prave paniku.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 14:31 23.05.2014

Re: skinuto je zato što

U originalu to izgleda ovako:

31. juna 2014.
na dan završetka deonice Ub - Lajkovac

Hvala, dodao sam i taj link u tekst

Ali, evo da postavim odlomak ovde, da se ljudi ne muče da kliću:

"Kod poslednjeg izgrađenog objekta je privatna njiva, što znači da država nije završila eksproprijaciju i da ova deonica ne može biti fizički spojena sa dva kilometra koji su već izgrađeni iz pravca Uba. Na odnos države prema ovoj deonici ukazuje i činjenica da je rok pomeran nekoliko puta, a prema poslednjem aneksu, rok za završetak radova je 31. jun, odnosno dan koji nikada neće doći."
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 15:43 23.05.2014

Re: skinuto je zato što

U originalu to izgleda ovako:



Jeste, ali nemoj nanovo probuđenog Novima da skrajnjuješ sa tim banalnostima

NB - nevezeno za temu ;> da, da, kao problem u silnim korupcionaškim ugovorima je promašeni datum - nije nego ;> Nema veze recimo - krene PreSednik republike sa nekim projektom, sav se ozari, ihaj, posla za u Srbiju, a onda mu Đilas preotme sve, preda poslove svojim pajtašiqam (od kojih je 98% sada ili u stečaju ili u istrazi) i naravno krajnji rezultat - debela negativa. I onda je kao najveći problem pobrkkani dani u mesecu ☻

PS - e ovaj B92 bi mogao da sredi malo veličinu slova pri pisanju postova, ništ ih ne vidim, pa posle ispravljaj, isparavljaj, ispravljaj ;>

                    


novim novim 16:05 24.05.2014

Re: skinuto je zato što

Evo i mene (novima, tj. N. Milića).

Hvala g. Sekeljiću što je i ovde prebacio tekst s Libreta, hvala i komentatorima.

Libreto.rs je obično "dosadan" (objavljuje najviše kraće tekstove iz filozofije), a ponekad, kad mi treba "oduška", raspalim po tekućoj situaciji. Izgleda da je "Ja, AV, ostavka" pogodilo trenutak, a to što je Dragan Todorović iz Vremena (samoinicijativno, nemam problema s tim) preneo ovu libretariju na svoj blog na Blicu, pa Blic (samoinicijativno, nepotrebno po mom mišljenju) to posle par sati obrisao, očito je pokrenulo „viralni" mehanizam neta.

Sam Libreto nije baš „dizajniran" za ovako visoku dnevnu posetu od par desetina hiljada „hitova", ali je preživeo jučerašnji dan. Moraću uskoro da ga izmestim iz .rs dohvata negde gde može mirnije da postoji. I ne bi bilo loše napraviti jednu mrežu prijateljskih sajtova, tako u slučajevima stvarne cenzure možemo mirorovati jedni druge. Na žalost, bliža budućnost nije naklonjena našim slobodama, i za njih se moramo boriti.

Još jednom - hvala svima, pa se čitamo.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 17:35 24.05.2014

Re: skinuto je zato što

I ne bi bilo loše napraviti jednu mrežu prijateljskih sajtova, tako u slučajevima stvarne cenzure možemo mirorovati jedni druge. Na žalost, bliža budućnost nije naklonjena našim slobodama, i za njih se moramo boriti.

Hvala za dobru ideju! Vredi poraditi na tome.

A hvala i za tekst koji je izazvao onu moćnu medijsku kuću da nam otkrije beskrupuloznost manipulacije javnim mnenjem u Srbiji.

S druge strane, drago mi je što je B92, zahvaljujući svom blogu, praktično jedini mejnstrim medij gde se mogla naći važna informacija o cenzuri u našem najvećem dnevnom listu.
inco inco 12:44 23.05.2014

Pošto nije prvi put...

... a 'vala ni poslednji da se nepodobne stvari uklanjaju, prvenstveno zbog autocenzure a onda i direktne cenzure, pa i organizovanih DDoS napada na sajtove, evo instrukcije šta uraditi kad osetite da će se nešto nepodobno ukloniti:

1) Odete na Internet Archive: Way Back Machine - LINK
2) Pejstujete kompletni URL do strane koju mislite da će ukloniti
3) Sačekate da se arhivira (a arhivira i hedere pa ne mož' posle neko da se pravi da strane nikada nije ni bilo)
4) Sačuvajte URL ka arhivi pa podelite isti sa prijateljima, neprijateljima i botovima.

Nakon toga ste mirni, al' za svaki slučaj nije zgoreg ni uloviti snapshot cele strane. Verovatno najjednostavnija varijanta da:

1a) Ako koristite Firefox (i ostale browser-e sa XUL-om i Gecko-om) instalirate Abduction! - Webpage Screenshots Screen Capture add-on, onda desni klik na stranu pa 'Save Page as Image...'.

1b) Ako koristite Chrome (ili Chromium) instalirate Webpage Screenshot i kliknete na fotoaparat ikonicu pored address bar-a da ulovite sličicu cele strane.

1c) Ako koristite nešto drugo, instalirate jedan od navedenih browser-a i priključite se XXI veku.

2) Podignete ulovljenu sličicu strane na neki od image host-ova koji dozvoljavaju hot-linking (kako bi ljudi mogli da to ubace u svoje strane) poput imgur-a, TinyPic-a i sličnih pa onda podelite link direktno ka sličici.

To naravno radite odmah čim naletite na takvu potencijalno nepodobnu stranu jer ako čekate može i, kao što se sve češće da videti, da nestane.

Internet se umirit' ne može! Što b' rekao Frenk Herbert:

"Many man have tried the drug... so many, but none has succeeded."
"They tried and failed, all of them?"
"Oh, no." She shook her head. "They tried and died."

P.S. Stranica o kojoj je reč na ovom blogu bila je dostupna @ http://blog.blic.rs/1219/AV-ostavka pre nego što ju je ukinulo.

P.P.S. Poslednji put kad sam to nasetio i primenio gore-opisani scenario je bilo sa tekstom ostavke Saše Radulovića na sajtu ministarstva privrede - jesu oni obrisali, ali i dan-danas Internet Archive pamti šta je tamo bilo: LINK pa nek je njima na čast.
milojep milojep 13:03 23.05.2014

Re: Pošto nije prvi put...

inco


Svaka ti čast!
maksa83 maksa83 13:13 23.05.2014

Re: Pošto nije prvi put...

Mislim da je od svih tih brauzer andromolja jednostavnije instalirati neki PDF printer driver, npr. CutePDF, koji će se pojaviti kao nov štampač, i onda iz proizvoljnog brauzera odštampati stranu u PDF.
looping looping 13:17 23.05.2014

Re: Pošto nije prvi put...

Kod mene u chromu radi ctrl + P, pa se ide na save as pdf.
inco inco 13:23 23.05.2014

Re: Pošto nije prvi put...

maksa83
Mislim da je od svih tih brauzer andromolja jednostavnije instalirati neki PDF printer driver, npr. CutePDF


Kad je reč o PDF printerima, Bullzip PDF Printer je ubedljivo najboljši što se Vindoze tiče, al' nezgodancija sa PDF printerima je to što a) kol'ko god da su dobri, web ipak nije dobar format za štampu pa često to ume da izgleda rogobatno, i b) daleko je lakše i praktičnije šerovati (i embedovati) sličicu.

U svakom slučaju treba ubaciti stranu u web arhivu, ostalo posle bude opciono, đa slika, đa PDF.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 14:00 23.05.2014

Re: Pošto nije prvi put...

... a 'vala ni poslednji da se nepodobne stvari uklanjaju, prvenstveno zbog autocenzure a onda i direktne cenzure, pa i organizovanih DDoS napada na sajtove, evo instrukcije šta uraditi kad osetite da će se nešto nepodobno ukloniti:

Svaki cenzurisan tekst zaslužuje da metastazira širom slobodnog interneta.
freehand freehand 14:25 23.05.2014

Re: Pošto nije prvi put...

@inco
O jebem mu taj internet i vrbe što odasvud rastu!

inco inco 14:42 23.05.2014

Re: Pošto nije prvi put...

freehand
O jebem mu taj internet i vrbe što odasvud rastu!


Vaistinu... Glede prikačenog, ala su ih opremili - svaka im čast!

Nego nešto se mislim, ako mi nastavimo da ovako arhiviramo internet zaradi istorije beščašća, možbiti da se Vožd ražljuti pa nam recne internet kablove. Šta koj moj ima tu tamo nešto da priča protiv Vožda i da ga podseća na daleku istoriju od svega par godina, daj mi da to gasimo kume... Dosta su Pink i Informer.

P.S. Idem ovijeh dana na šišanje, strepim da l' mi frizer ume praviti jednu od dozvoljenih frizura - ne b' da ja sutra, ne svojom krivicom, najebem što na glavi nosim olinjalo gnezdo koje Vožd nije odobrio.
reanimator reanimator 14:44 23.05.2014

Re: Pošto nije prvi put...

P.S. Idem ovijeh dana na šišanje, strepim da l' mi frizer ume praviti jednu od dozvoljenih frizura - ne b' da ja sutra, ne svojom krivicom, najebem što na glavi nosim olinjalo gnezdo koje Vožd nije odobrio

Traži Vučićevku. Em je sigurno dozvoljena, em ćeš budeš naočit mladić
inco inco 14:56 23.05.2014

Re: Pošto nije prvi put...

reanimator
Traži Vučićevku. Em je sigurno dozvoljena, em ćeš budeš naočit mladić


Bojim se da ta nije dozvoljena ak' ne umeš duboko da uzdišeš, pućiš usne i sklapaš prste... A ja numem. Poslednje što želim je da uvredim Vužda*, ovaj, Vožda brukajući mu krasnofriz.

Bolje da ja tražim Slinaru, pa ak' frizer ume - ume, ak' ne ume ću vi pišem sa ORA Pirinčana polja

--
* Randomly u'vaćen seljak koji opisuje kako je izgledalo bombardovanje mosta kod Sinjca, prenešeno bez titlovanja na tadašnjoj perjanici slobodne misli RTS1 - Gnevnik 2 (po sećanju):

"Prvo su krave počele da poprimrčkuju više nego obično. Onda je bilo nekakvo šištanje. A ondak se čul jak vužd! I ondak je bila denotacija. Posle se dig'l gus dim i čur."
martin_krpan martin_krpan 15:17 23.05.2014

Re: Pošto nije prvi put...

reanimator
P.S. Idem ovijeh dana na šišanje, strepim da l' mi frizer ume praviti jednu od dozvoljenih frizura - ne b' da ja sutra, ne svojom krivicom, najebem što na glavi nosim olinjalo gnezdo koje Vožd nije odobrio

Traži Vučićevku. Em je sigurno dozvoljena, em ćeš budeš naočit mladić


Ja bi na slinavku ako je dozvoljena.

Edit:
inco Bolje da ja tražim Slinaru, pa ak' frizer ume - ume, ak' ne ume ću vi pišem sa ORA Pirinčana polja

8c_competizione 8c_competizione 18:56 23.05.2014

Re: Pošto nije prvi put...

1c) Ako koristite nešto drugo, instalirate jedan od navedenih browser-a i priključite se XXI veku.


obozavam te!
blogovatelj blogovatelj 22:40 23.05.2014

Re: Pošto nije prvi put...

Traži Vučićevku. Em je sigurno dozvoljena, em ćeš budeš naočit mladić


Ti se zajebavaj, ali moja sestra je celu srednju školu izvlačila ocenu više iz matematike tako što je za usmeni uvek nameštala frizuru kao njena profesorka. A profesorka imala punđu kao Mardž Simpson.
libkonz libkonz 13:05 23.05.2014

Svaka joj čast

appendix appendix 21:47 23.05.2014

Re: Svaka joj čast

libkonz

I njoj..



Kompletan intervju možete pogledati ovde
margos margos 13:08 23.05.2014

Autocenzura

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Pe7EOrNz3WE&feature=share[/youtube]

Ok, briši - duplo. :)

EDIT:
al' može i ovo:

[url=http://vukajlija.com/reakcije/143619?fb_action_ids=10201377142425400&fb_action_types=og.comments][/url]
ivana23 ivana23 14:12 23.05.2014

Re: Autocenzura

margos
:al' može i ovo:

LINK

looping looping 13:15 23.05.2014

1

I šta kad da ostavku? Opet da se organizuju izbori pa da opet dobije ubedljivu podršku?
Nikako da ne da ostavku, pre nego što da ostavku mu treba smanjiti popularnost ovakvim genijalnim tekstovima koji narodu otvaraju oči i oplemenjuju um.
freehand freehand 13:23 23.05.2014

Re: 1

looping
I šta kad da ostavku? Opet da se organizuju izbori pa da opet dobije ubedljivu podršku?
Nikako da ne da ostavku, pre nego što da ostavku mu treba smanjiti popularnost ovakvim genijalnim tekstovima koji narodu otvaraju oči i oplemenjuju um.

Zaista. Vučić da ostavku - i?
Šta, ko, kako?
A i mora da bude gore da bi bilo bolje.
Optimisti (i cinici) bi takođe rekli da je svako loše dobro u odnosu na neko gore.
kukusigameni kukusigameni 13:15 23.05.2014

sa tvitera

Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 14:01 23.05.2014

Re: sa tvitera

Hvala, uključiću ovaj screenshot u tekst :)
freehand freehand 13:37 23.05.2014

E pa dosta je bilo!

RTS KAO PRIVATNI SERVIS JEDNE STRANKE Posted by UDRUZENJE ONLAJN NOVINARA SRBIJE on April 27, 2014 at 3:05 PM

Po već poznatom i ustaljenom običaju iz vremena strahovlade svrgnutog dvomandatnog diktatora Borisa Tadića, pojedini mediji u Srbiji nastavljaju da pristrasno i neobjektivno izveštavaju o političkim događanjima u Srbiji.
Očito je armija partijskih činovnika bednog ostatka Demokratske stranke, iz nepoznatih razloga još uvek zaposlena u RTS a masovno zapošljavana unazad desetak godina po partijskoj liniji, i dalje u službi samo jedne na svim nivoima poražene političke skupine iako je na grbači odnosno budžetu države Srbije i svih njenih građana.
Krajnje je vreme da država Srbija uvede red u svim javnim službama i da se nemilosrdno obračuna sa svim negativnim pojavama u javnim institucijama.

LINK
Kraja Kraja 19:00 23.05.2014

Re: E pa dosta je bilo!

"Hmm... Let's try that again
A temporary problem prevented this page from loading properly. We have been notified and will be repairing it as soon as possible. You may try to refresh this page or try again at a later time. We apologize for the inconvenience. "

...dopuna...
...cenzura cenzurine cenzure...
...dopuna 2...
...da budem dosledan...vratilo se...
workaholic workaholic 13:53 23.05.2014

Ko je kriv?

Molim one koji su apstinirali na pređašnjim izborima, a vidim da ih ovde na blogu B92 ima podosta, da to učine i sledeći put. Mislili ste da se izborima ništa neće promeniti? Kako ste se grdno prevarili!!!
libkonz libkonz 13:59 23.05.2014

Re: Ko je kriv?

Da si ti nama živ i zdrav, nama je muka od biranja "manjeg zla". Za lopovsku DS mi ne pada na pamet da glasam, a na prošlim izborima alternative nije bilo.
workaholic workaholic 14:02 23.05.2014

Re: Ko je kriv?

Super, pošto alternative u dogledno vreme neće ni biti, samo nastavite da birate veće zlo.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 14:03 23.05.2014

Re: Ko je kriv?

Nije sporno da je VUčić bio i ostao loš. Ali treba nam neko dobar.
kukusigameni kukusigameni 14:03 23.05.2014

Re: Ko je kriv?

workaholic
Super, pošto alternative u dogledno vreme neće ni biti, samo nastavite da birate veće zlo.

Ajd, ne diži paniku.
reanimator reanimator 14:17 23.05.2014

Re: Ko je kriv?

Super, pošto alternative u dogledno vreme neće ni biti, samo nastavite da birate veće zlo.

Plenumi?
8c_competizione 8c_competizione 19:01 23.05.2014

Re: Ko je kriv?

pošto alternative u dogledno vreme neće ni biti


Radulovic?
looping looping 19:26 23.05.2014

Re: Ko je kriv?

Srecko Sekeljic
Nije sporno da je VUčić bio i ostao loš. Ali treba nam neko dobar.

A to je?

fantomatsicna fantomatsicna 02:31 24.05.2014

Re: Ko je kriv?

Srecko Sekeljic
Nije sporno da je VUčić bio i ostao loš. Ali treba nam neko dobar.


Pa nije moguće da čitava zemlja nema jednog dobrog Kapetana i posadu da započne Vodenu Revoluciju?
Filip Mladenović Filip Mladenović 15:29 23.05.2014

Pre ili kasnije...

Pre ili kasnije, ali svakako PRE utvrđivanja ukupne sume materijalne štete, mora se utvrditi ODGOVORNOST svih ODGOVORNIH, i to na liniji odbrane: Premijer, resorna ministarstva, Sektor za vanredne situacije, SRBIJAVODE, VOJVODINAVODE, rukovodstvo Obrenovca, kao i ostalih poplavljenih gradova.

Tu ni cenzura ni autocenzura ništa ne mogu, jer ŽRTVE obavezuju, a njihovi najbliži zahtevaju utvrđivanje odgovornosti za ono na šta kolega Dragan Todorović ukazuje u svom blogu.
maksa83 maksa83 15:31 23.05.2014

Re: Pre ili kasnije...

Tu ni cenzura ni autocenzura ništa ne mogu, jer ŽRTVE obavezuju, a njihovi najbliži zahtevaju utvrđivanje odgovornosti za ono na šta kolega Dragan Todorović ukazuje u svom blogu.

Zapravo to nije tekst Dragana Todorovića, on ga je samo objavio na svom blogu, originalni tekst je još uvek na sajtu autora: Ja, AV, podnosim ostavku.
Filip Mladenović Filip Mladenović 15:43 23.05.2014

Re: Pre ili kasnije...

A možda ni on nije autor, možda je to zaista tekst pripremljene ostavke!?
martin_krpan martin_krpan 15:43 23.05.2014

Re: Pre ili kasnije...

Ja, AV, podnosim ostavku.


Ja, AV, lajem ali kuću čuvam. AV AV AV
tompinchns tompinchns 15:46 23.05.2014

Re: Pre ili kasnije...

Filip Mladenović
A možda ni on nije autor, možda je to zaista tekst pripremljene ostavke!?


maksa83 maksa83 16:40 23.05.2014

Re: Pre ili kasnije...

A možda ni on nije autor, možda je to zaista tekst pripremljene ostavke!?


Unfuckable Unfuckable 02:05 24.05.2014

Re: Pippo

možda je to zaista tekst pripremljene ostavke!?

Filipe, kapiram da hoćeš da veruješ ali Dobrica je umro nedavno
4krofnica 4krofnica 08:26 24.05.2014

Re: Pre ili kasnije...

Filip Mladenović
A možda ni on nije autor, možda je to zaista tekst pripremljene ostavke!?



dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 19:15 24.05.2014

Re: Pre ili kasnije...


Jao, zaboga, je l' to on i album snimio?
mr.fogg mr.fogg 16:45 23.05.2014

Autoru teksta i komentatorima

Ako možete da pomognete poplavljenima, uradite to.

Ako ne možete, nemojte da trolujete poplave u Srbiji.
libkonz libkonz 16:57 23.05.2014

Re: Autoru teksta i komentatorima

ako možeš da napišeš nešto pametno, napiši.
ako ne možeš, jasno nam je zašto.
mr.fogg mr.fogg 17:02 23.05.2014

Re: Autoru teksta i komentatorima

glup sam
workaholic workaholic 17:07 23.05.2014

Re: Autoru teksta i komentatorima

A šta ako ja i mogu da pomognem (i pomažem) i želim da govorim? Pomaganje ne isključuje diskusiju. Ah da, zaboravila sam, pomažu samo napredni a oni ne kritikuju... Izvini...
mr.fogg mr.fogg 17:11 23.05.2014

Pomaganje ne isključuje diskusiju.

Naravno da pomaganje ne isključuje diskusiju.
Diskusija može malo i da sačeka - pomaganje, ne.

Ah da, zaboravila sam, pomažu samo napredni a oni ne kritikuju... Izvini...

Nikada nisam bio član ni jedne stranke i nema šanse da se to desi ... nikada.
libkonz libkonz 17:18 23.05.2014

Re: Pomaganje ne isključuje diskusiju.

Naravno da pomaganje ne isključuje diskusiju.
Diskusija može malo i da sačeka - pomaganje, ne.

sad si kontradiktoran.
mr.fogg mr.fogg 17:22 23.05.2014

Re: Pomaganje ne isključuje diskusiju.

Nema ništa ovde kontradiktorno - radi se o logičnim prioritetima.
Neka ja i budem kontradiktoran ... 'ajde samo da pomažemo, a ne da trolujemo nesreću.
Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 17:26 23.05.2014

Re: Pomaganje ne isključuje diskusiju.

Kako smo došli od "bitno je da pomažeš" do "bitno je da ćutiš"?

libkonz libkonz 17:27 23.05.2014

Re: Pomaganje ne isključuje diskusiju.

Neka ja i budem kontradiktoran ... 'ajde samo da pomažemo, a ne da trolujemo nesreću.

mi ni na koji način ne trolujemo nesreću. vreme ne možemo vratiti nazad, ali možemo se boriti da se bolje pripremimo za buduće nepogode. sada je pravo vreme za to.
a za našu pomoć ti se ne sekiraj.
mr.fogg mr.fogg 17:28 23.05.2014

Re: Pomaganje ne isključuje diskusiju.

Living in the future? To!
workaholic workaholic 17:34 23.05.2014

Re: Pomaganje ne isključuje diskusiju.

Ma neću da ćutim, neću! Jedino još na internetu može nešto da se kaže, a i to je pod znakom pitanja. TV Bastilja ponovo.
martin_krpan martin_krpan 17:34 23.05.2014

Re: Pomaganje ne isključuje diskusiju.

Srecko Sekeljic
Kako smo došli od "bitno je da pomažeš" do "bitno je da ćutiš"?



Pomaži i ćuti i nemoj slučajno da si zaplesao uz "Happy" od Pharrella Williamsa.

Edit: ... i nemoj slučajno da šamaraš majmuna.
freehand freehand 17:38 23.05.2014

Re: Pomaganje ne isključuje diskusiju.

Nema ništa ovde kontradiktorno - radi se o logičnim prioritetima.


Da pogađam: Nikolićev kolega sa klase? Kod istog profesora desetka iz logike?
mr.fogg mr.fogg 17:43 23.05.2014

Re: Pomaganje ne isključuje diskusiju.

Nisi pogodio - promašio si, katastrofalno. I, uopšte nije smešno.
freehand freehand 17:45 23.05.2014

Re: Pomaganje ne isključuje diskusiju.

mr.fogg
Nisi pogodio - promašio si, katastrofalno. I, uopšte nije smešno.

Nemoj da se ljutiš al meni su tvoji logički prioriteti jako smešni.
mr.fogg mr.fogg 17:47 23.05.2014

Re: Pomaganje ne isključuje diskusiju.

meni su tvoji logički prioriteti jako smešni.

A, meni je tebe žao :(
libkonz libkonz 18:03 23.05.2014

Re: Pomaganje ne isključuje diskusiju.

A, meni je tebe žao :(

zar stvarno nisi znao da smisliš išta smislenije, originalnije, logičnije? mnogo ti je glup komentar, baš mnogo.
mr.fogg mr.fogg 18:06 23.05.2014

Re: Pomaganje ne isključuje diskusiju.

izvini, ja nisam vazan ... pomozi ako mozes, drugima.
libkonz libkonz 18:09 23.05.2014

Re: Pomaganje ne isključuje diskusiju.

izvini, ja nisam vazan ... pomozi ako mozes, drugima.

ok, ovo je već preterana patetika. ne vidim više ni najmanji smisao polemike sa tobom. svako dobro ti želim!
freehand freehand 18:15 23.05.2014

Re: Pomaganje ne isključuje diskusiju.

mr.fogg
izvini, ja nisam vazan ... pomozi ako mozes, drugima.

"Žene i decu nosite, ostavite mene..."
A ne, druže: u našem naprednom društvu niko nije beznadežan slučaj, i niko ne može biti ostavljen!
Evo za tebe kao prva pomoč. (klik na prvu pomoć)
StEtOc|nA StEtOc|nA 18:57 23.05.2014

Re: Pomaganje ne isključuje diskusiju.

mr.fogg
Naravno da pomaganje ne isključuje diskusiju.
Diskusija može malo i da sačeka - pomaganje, ne.


Samo te molim da objaviš neki okviran datum kada sme da se započne sa diskusijom, čisto da ne propustim
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 21:32 23.05.2014

Re: Pomaganje ne isključuje diskusiju.

mr.fogg
Nisi pogodio - promašio si, katastrofalno. I, uopšte nije smešno.


Znaci pao?
angie01 angie01 17:39 23.05.2014

e, deco,

sto se svadjate, kada ce veceras biti na direktnom prenosu intervju sa,



da nam objasni, kako su uradili sve sto je trebalo, hrabro i nesebicno.
Kraja Kraja 19:05 23.05.2014

Re: e, deco,

...ufff, ne volim da cenim ljude prema izgledu...ali ovde sam puk'o...
larisa_bg larisa_bg 20:33 23.05.2014

Re: e, deco,

angie01
sto se svadjate, kada ce veceras biti na direktnom prenosu intervju sa,


da nam objasni, kako su uradili sve sto je trebalo, hrabro i nesebicno.


je l' ovo bilo već?
NNN NNN 23:54 23.05.2014

Re: e, deco,

..ufff, ne volim da cenim ljude prema izgledu...ali ovde sam puk'o...

...ima i mnogo gore!
(pažljivo skrolujte )

















alselone alselone 09:30 24.05.2014

Re: e, deco,

Goran Matic v2 upgraded.
trener92 trener92 13:40 24.05.2014

Re: e, deco,

Stanovnici Krupnja nas zamolili da se zahvalimo opštini i državi na mehanizaciji i pomoći.



Širenja panike je bilo samo po društvenim mrežama!





Nikolić je ocenio da je katastrofa koja je zadesila Srbiju velika opomena za budućnost, ne toliko za državu, već za građane, da ovako nešto može da nam se desi.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 14:15 24.05.2014

Re: e, deco,


PovraČaČu!!!

220 paketa i 220 papira! Dakle dijasporo šaljite pomoć a kad pošaljete hebavaćemo vas na carini... Narod je kriv!!!

Srecko Sekeljic Srecko Sekeljic 15:20 24.05.2014

Re: e, deco,

Nikolić je ocenio da je katastrofa koja je zadesila Srbiju velika opomena za budućnost, ne toliko za državu, već za građane, da ovako nešto može da nam se desi.

Ma, katastrofa je opomenula građane da treba da opomenu državu.
Filip Mladenović Filip Mladenović 19:12 23.05.2014

Već pronadjen krivac:

Puzović izjavio da je za sve odgovoran Bog.
Amin.
Filip Mladenović Filip Mladenović 22:08 23.05.2014

Re: Već pronadjen krivac:

Uz Boga, krivi su i građani. To tvrdi Velja Ilić:

"Evakuacija stanovništva je počela na vreme, međutim, ljudi nisu hteli da napuštaju svoje kuće. To je suština problema i zato ima stradalih", rekao je ministar za vanredne situacije Velimir Ilić u intervjuu za vikend izdanje dnevnog lista "Danas".

Odgovarajući na pitanje da li je bilo propusta nadležnih u proteklih deset dana, Ilić je rekao da je sada teško pričati šta je još i kako je to moglo da bude urađeno.

"Bio sam u situaciji, a slično je bilo i u Obrenovcu, da molimo ljude da se evakuišu, da puste stoku napolje i napuste svoje domove. Međutim, oni to nisu želeli. Onda ste sutradan sa dva helikoptera morali da evakuišete ljude sa krovova kuća", rekao je Velimir Ilić.

On je negirao da se kao ministar zadužen za vanredne situacije nije adekvatno angažovao.
pedjalon pedjalon 21:43 23.05.2014

Zar ON?

angie01 angie01 23:18 23.05.2014

da li ste culi,

da privode ljude sa fejsa na informativne razgovore, zbog navodnog sirenja panike?

pored onolikog herasmenta na netu i protivzakonskih desavanja, gde se krse tudja osnovna prava i ugrozavaju deca, gde tuzilastvo prosto kilavo radi, u ovom slucaju je postalo ekspeditivno,...a ljudi, sta god da su pisali, ja nemam fejs nemam pojma, reagovali su verovatno uzbudjeno, jer im drzava nije davala prave info i cinila ih je nesigurnim i nervoznim svojim reakcijama.

...ostanite kod kuce,... nemojte ostati, bilo ovo, e nije, bilo ono, rek'o sam, nisam rek'o,...

vest ovde
petargli petargli 00:12 24.05.2014

Re: da li ste culi,

da li ste culi,
da privode ljude sa fejsa na informativne razgovore, zbog navodnog sirenja panike?

Kad zavrse sa fejsom, okrenuce se twitter-u, pa blogu, komentarima ... Neko rece u komentarima otvorice "Fejsanovac".

Nije mi jasno, sto ne privedu Vucica jer je on, medju prvima, poceo da siri paniku, spominje zrtve u Obrenovcu itd.

Svaki novi sat sve je mucnije i mucnije ...
skyspoter skyspoter 08:55 24.05.2014

Re: da li ste culi,

Pa nekim ljudima mora da je bilo STRAŠNO dosadno kad su tokom poplava pratili šta ko piše na facebook-u. A i sada, nakon poplava, pokazuju šta su im prioriteti.
Unfuckable Unfuckable 02:17 24.05.2014

'naČi blic je puko

...vraća nam se naša mladapartizaaaankabombubacala - Jela Milić
jupiiiiii

(dramska pauza, prevrtanje beonjača i najzad...)

Maksimoviću...ti znaš šta ti valja činiti
petargli petargli 13:36 24.05.2014

pukli skroz

"Opomena za građane, ne državu"
IZVOR: TANJUG
Beograd -- Predsednik Tomislav Nikolić izjavio je u Obrenovcu:

"Veliki nauk, veliko iskustvo, na žalost, stečeno na svom primeru. Opomena za budućnost da ovo može da se desi. Ne toliko opomena državi - država se izvanredno snašla, vlada je besprekorno obavila svoj posao, posebno ovi ljudi koji su bili ovde na terenu", rekao je Nikolić RTS-u.

edit: "Ako smo ih svi molili, upućivali apele preko svih medija da se evakuišu i da poslušaju - danas su valjda shvatili da bismo da je samo bilo malo više saradnje, izbegli ljudske žrtve", rekao je Nikolić.

Bolje da nastavi da pece rakiju i gricka usi od praseta ...

"Realno treba nas ..."
inco inco 14:56 24.05.2014

Re: pukli skroz

Znači dobro ispala Tomovača za vikend, pošto ovakav bezobrazluk čak i u Vojvodinom slučaju ne umem drugačije da opišem.

hajkula1 hajkula1 16:04 24.05.2014

Mali ljudi, veliki heroji


Citiram deo teksta za zaintereovane, stavljam link:

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.290.html:213745-Ko-su-vlasnici-prvih-pasosa

MIROSLAV MLINAR JE SPASAO TROJE RADNIKA IZ PORUŠENE ZGRADE RTS 1999. I NAŠAO SE PRVI NA LISTI
U ABARDAREVU NIKAD VIŠE

MOŽDA će životna priča Miroslava Mlinara (41), rodom iz Benkovca, biti pretočena u filmsku rolnu. Jedno je sigurno - materijala ima na pretek. Njegovo ime prvo je na spisku povlašćenih građana, koji će dobiti novi pasoš Republike Srbije.
Prijatelji i ljudi, koji ga poznaju, pričaju da je ceo život posvetio u borbi za svoj narod. Tako je i 1999. godine, iako je živeo u Australiji, došao kada je počelo NATO bombardovanje. Noć 23. aprila donela je Mlinaru tužno i krvavo sećanje. Pamtiće ga za ceo život.
Sasvim slučajno, kako kaže, našao se ispred zgrade RTS. Iznad glave mu je prošištala raketa. Silina detonacije ga je odbacila i povredila nogu. Ništa ga, međutim, nije sprečilo da uleti u zgradu i pomogne povređenima. Bio je prvi.
- Bog nam je svedok da smo dali sve od sebe - kaže Mlinar. - Mučna je bila pomisao da su ti ljudi pre samo nekoliko trenutaka bili živi. Pre nego što su stigli vatrogasci, već sam izvukao troje ljudi. A, onda sam ugledao radnika Miku Jankovića. Noge su mu bile priklještene između betonskih ploča. Za mene je ta slika postala najteža noćna mora. Bio je svestan i tražio je vodu. I, da mu obrišem čelo...
Požar je počeo da besni na drugom spratu. Jedini spas za Jankovića bila je hitna amputacija nogu.
- Jednu nogu sam amputirao ja, dok su drugu lekari - kaže Mlinar. - Grčevito me je držao za ruku. Bio je jak. I svestan. Nažalost, teške povrede mu nisu omogućile da nastavi dalje. Nekoliko sati kasnije, izdahnuo je u bolnici.
Njegov sledeći pokušaj da spase još nekog u porušenoj zgradi u Abardarevoj ulici bio je zaustavljen. Nezaštićen, Miroslav je udahnuo previše otrovnih gasova i prašine. Zbog teškog trovanja prebačen je u Urgentni centar. Tamo se našao pored ljudi koje je spasao. Tri dana je bio klinički mrtav! Ostalo mu je trajno oštećenje pluća, ali - ne žali:
- Još tada sam odlučio da nikada neću otići u Abardarevu i tako će ostati dok sam živ! Koliko god da sam srećan što sam troje ljudi spasao od sigurne smrti, toliko sam i nesrećan što niko iz tadašlje vlasti nije došao u bolnicu da nas obiđe, a novim državnicima je trebalo skoro 10 godina da se toga sete. Ima hiljade onih koji su uradili mnogo više za našu zemlju od mene. Današnja vlast nije dala priznanja ni onima koji su izgubili živote za Srbiju, već je Haškom tribunalu izručila najveće rodoljube koji su se borili za ovu državu...
Miroslav Mlinar - ime za koje su mnogi čuli. I pre bombardovanja. Mlinar je učestvovao na prvim višestranačkim izborima u Hrvatskoj i kao kandidat Srpske demokratske stranke, sa nepune 23 godine, pobedio je i ušao u gradski parlament Benkovca. Trebalo je da bude gradonačelnik, međutim, to mesto prepustio je Zdravku Zečeviću. Svoj status u stranci zamrzao je onog dana kada je shvatio da je demokratska borba nestala i sa vršnjacima krenuo u odbranu Srpske Krajine.
U to vreme ostao je bez 11 članova svoje porodice! A, kada je treći put bio ranjen, emigrirao je u Australiju. Kao ambasador humanosti, učestvovao je i organizovao mnoge akcije za borbu protiv raka.
- Saznao sam da me je, pored prijatelja, predložio i sin Stefan - objašnjava Mlinar. - To je bilo moje rođendansko iznenađenje. A, dao bih život sa svoju zemlju, samo kad bih znao da će biti bolje ovom narodu, a samim tim i mojoj deci.




Obratite pažnju, MIROSLAV MLINAR se pominje i ovde:


http://www.telegraf.rs/vesti/1083529-pronasli-smo-coveka-koji-je-spasio-700-ljudi-u-obrenovcu-zapamtite-ime-miroslava-mlinara-foto


Pronašli smo čoveka koji je spasio 700 ljudi u Obrenovcu: Zapamtite Miroslava Mlinara!

Nakon što je spasao 700 života i uputio se ka daljem spasavanju, heroj koga su Obrenovčani tražili da bi mu se zahvalili, konačno je pronađen. Radi se o Miroslavu Mlinaru, koji je tog kobnog dana rizikovao svoj, kako bi spasao tuđe živote

Čovek za kojim je tragalo preko sedamsto ljudi, da bi mu se zahvalilo što je uspeo da im spasi živote, konačno je pronađen! Radi se o Miroslavu Mlinaru, koji je hrabro učestvovao u spašavanju i evakuaciji ljudi iz Obrenovca.

Nakon što je pružio neophodnu pomoć, Mlinar je morao da nastavi dalje i da ode na drugu lokaciju radi pomaganja ostalim ljudima čija je evakuacija trajala tokom poplava. Građani Obrenovca, koji su tog dana spašeni zahvaljujući njemu, ostali su u Osnovnoj školi ” Jefimija” bez ikakvih podataka o tome ko je čovek koji im je pomogao kada je bilo nateže.

Nakon što su poslali mejl redakciji “Telegrafa”, stigle su informacije o tome ko je zapravo ovaj heroj, koji je došao 17. maja u ugroženo mesto i počeo da pomaže ljudima, koji navode da je ostao uz njih dok nije izvršena evakuacija poslednjeg deteta.

Miroslav je Srbin iz Zadra, i bio je visoki funkcioner Srpske demokratske stranke. Pored toga, on je vojno lice i uspeo je da preživi jedan atentat, dok je tri puta ranjavan. Za vreme ratova koji su se dešavali u Jugoslaviji, izgubio je jedanaest članova porodice i borio se na strani Vojske Republike Srpske Krajine.

Godine 1999. godine, iako je živeo u Australiji, došao je u Srbiju kada je njegovu zemlju napao NATO pakt. U Beograd je stigao 1. aprila, drugog dana nakon što je u Sidneju organizovao demonstracije protiv NATO bombardovanja na kojima je učestvovalo više od 50.000 ljudi, pretežno Srba. U noći 23. aprila našao se ispred zgrade RTS, kada mu je iznad glave prošištala raketa. Silina detonacije ga odbacila i povredila mu nogu. Nakon poslednje rakete koja je pogodila zgradu Televizije u onoj prašini i dimu začuo je zapomaganje i jauke unesrećenih ljudi, koji su se našli u toj strašnoj gomili armiranog betona. Ništa ga, međutim nije sprečilo da prvi uleti u porušenu zgradu i pomogne povređenima. Popeo se na ruševine i ušao u zgradu.

Aprila meseca 2008. godine, odlukom Vlade Srbije, renomirani žiri, u kome su među ostalim bili: Potpredsednik Vlade Srbije, Božidar Đelić, Aleksandar Saša Đorđević, Miodrag Stojković, Dejan Ilić, Zdravko Čolić, Manojlo Vukotić, Bojan Brkić i Bojana Stepanović, doneli su odluku da se u znak poštovanja i zahvalnosti, zbog herojskog spasavanja radnika RTS iz porušene zgrade Televizije i svega onoga što je uradio za srpski narod, Miroslavu Mlinaru dodeli srpski pasoš sa brojem 1.

- Ne radim ovo zbog slave, povukao sam se iz javnog života davno. Otišao sam sa kolegama iz policijske brigade kao dobrovoljac. Tamo je bilo preko hiljadu ljudi. Svaki put spasavajući te ljude očekujem da u njima vidim pogled nekog od mojih najmilijih – izjavio je Mlinar za Telegraf.

Što se tiče Obrenovčana koje je spasio, oni nisu odustajali od apela za potragom, i dali su detaljan opis i informacije od velikog značaja, kako bi pronašli Mlinara.

- Taj čovek je na sebi imao ronilačko odelo i florescentnu oranž jaknu. Bio je krupan, visok i crne kose. Dok su ga zvali preko radio-stanice oslovljavali su ga sa “MLINAR”, što mislimo da je verovatno neka šifra – naveli su građani Obrenovca.

Nepoznati heroj je rekao ljudima da je svoju porodicu ostavio u Beogradu, kako bi pomogao ugroženima i pored imena “Mlinar”, nije se znalo mnogo o njemu. Kada su stigli policajci, ljudi su pitali za njegovo ime, ali tu informaciju nisu mogli dobiti.

- Policajci iz beogradske brigade policije koji su došli da ga zamene rekli su nam samo da je on njihov bivši kolega dobrovoljac ali nisu mogli da nam daju njegovo ime i prezime bez odobrenja komandanta.Molimo i preklinjemo da makar doznate da li je čovek živ ako ne možete da nam date njegovo ime i prezime da mu se makar jednoga dana zahvalimo za sve .On je naš spasilac i heroj i mi majke iz škole Jefimija smo mu zahvalne do groba! – oglasile su se zahvalne majke

Na sreću svih građana koji su apelovali da se ovaj čovek pronađe, potraga je završena i sada znaju da je on dobro i mogu mu se zahvaliti.




Citiraću deo teksta gde se uz opis dramatičnih situacija, ponavlja i - nedostatak opreme i loša organizacija (koga zanima, otvorice link)


http://www.telegraf.rs/vesti/1085805-evo-zasto-je-jagodina-ponosna-na-tanju-nesovic-iz-recne-policije-foto


Evo zašto je Jagodina ponosna na Tanju Nešović iz Rečne policije!

Ne postoji reč kojom bih opisala Obrenovac, ali moji najjači utisci vezani su za spasavanje ljudi iz stambene zgrade, koje je bujica nosila i momenat kada mi je majka predala dvoje dece na čuvanje jer je mislila da neće preživeti, priča policajka Rečne policije Tanja Nešović, ponos i dika Jagodine.

Pripadnici Rečne policije Begrada prvi su ulazilu u poplavljena područja, prvo u Veliko Crljanje a zatim u Obrenovac. Prva policijska jedinica nasuprot onome što mediji prenose, koja je 16. maja ušla u Obrenovac, bila je jedinica rečne policije, sa šest čamaca i 40 policijskih službenika, od kojih većina nije ni odlazila kući nakon noći provedene u Lazarevcu.

- Evakuacija se odvijala čamcima bez motora, što je znatno otežavalo rad, uz konstantnu kišu i vetar. Na sreću, žrtava nije bilo. Osim rečne policije, u Velikim Crljanima nalazila se samo još jedna policijska jedinica, koja se povukla kad je pala noć. Ni u najgorim slutnjama nisam mogla da zamislim šta će me dočekati u Obrenovcu! Tamo sam stigla oko 11 sati, kada je grad već bio potpuno poplavljen. Pomislila sam da nije moguće to što vidim, da se to ne dešava u Srbiji, pred mojim očima, kao u filmu holivudske produkcije. Preplavili su me šok i neverica, a potom i adrenalin i želja da se što pre krene na teren – svedoči policajka Tanja Nešović.





8c_competizione 8c_competizione 21:59 25.05.2014

ko je kriv?

zanimljivo istrazivanje Telegrafa

gde je sada Krstic da se javi ili bar jos jedan blog da napise o ovome
angie01 angie01 23:33 25.05.2014

Re: ko je kriv?


gde je sada Krstic da se javi ili bar jos jedan blog da napise o ovome


pa napisao je u ovom poslednjem-to mediji daju laznu sliku, mozda iskrivljuju:),...predrasude, opsta mesta, kolektivna gloopos'!
alselone alselone 08:57 26.05.2014

Kum III

Ko je gledao Kuma III, ovaj lik


Isti ovaj

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana