Putovanja

konkretizacija šerovanja

antioksidant RSS / 24.05.2014. u 21:43


ok, naravno da potpisujem ali da ne bi baš sve bilo baš potpuno isto, pa time i postalo neprimetno, proširujem ponudu:

guverner centralne banke srbije, inače zadužena za nadzor i sektora osiguranja koji je toliko nerazvijen da niko ozbiljno i ne razmišlja da se išta od štete naplati tako, najavljuje radne akcije. ne čak ni javne radove već baš radne akcije. ok, slažem se. neka 400 000 članova srpske napredne stranke uzmu lopate i ašove u ruke. organizacionih sposobnosti za drugo i nemaju. naročito od zamrznutih članova očekujem tako nešto.

predsednik države kaže da nas je napala i ujela velika vodena zmija. ok, nemam komentar. niko ga ne može ni imati.samo predlažem da u pauzama konzumiranja rakije sa efektima pejote predsednik zađe u garderober svoje supruge i organizuje neku vrstu garažne rasprodaje. pare uplatiti u budžet ali namenski za sektor za vanredne situacije. da se kupi ono što ima rupu napred i ide ovako i usisava.

predsednica skupštine ne znam šta tačno radi dok je privremeno u ovoj stranci na vlasti ali prvenstveno predlažem uvođenje komercijalnog cenovnika u skupštinski restoran. razliku u odnosu na današnji preusmeriti u ishranu nekog kome to stvarno treba a nije samo navikao da jede za džabe.

i na kraju, poslednji ali omiljeni šešeljov pratilac na vlasti koji ućutkuje i uzdiše. on ima neki vinski podrum beše? ok, organizuj donatorsku konferenciju sa tim flajkama. šta će tebi piće bogova kad srbija pod tvojom vlašću nestaje? ne budi licemer, ako ti je stvarno teško daj ono što je luksuz. sam si rekao da nemaš pravo na njega.

poslednje je naravno sleganej ramenima. jer internet se neće ugasiti, jasno je ali takođe jasno i da od neugašenog interneta nema druge svrhe osim što služi kao kontrolisani ventil za pritisak nezadovoljstva. ako se pitanje odgovornosti ne postavi u elektronskim i štampanim medijima većina će i dalje uživati u najsvetlijoj budućnosti koja je tu pred nama...


i da:

U lice cenzuri

U danima kada, usled nemara, nesposobnosti i neodgovornosti vlasti, hrabri i humani građani preuzimaju funkcije države i pomažu unesrećenima iz poplavljenih i ugroženih područja - vlast troši vreme i energiju na kršenje slobode izražavanja, napadajući i gaseći internet stranice koje pozivaju na odgovornost.
Za samo nekoliko dana, privremeno su onesposobljeni blog „Druga strana" i portal „Teleprompter", a obrisan je ceo blog Dragana Todorovića na portalu „Blica" nakon što je Todorović preneo tekst u kome se navode razlozi za ostavku Aleksandra Vučića. Prinuđeni smo da pretpostavimo da će sličnih primera cenzure biti i ubuduće.
U nedostatku snažne parlamentarne opozicije, uz mali broj štampanih i elektronskih medija koji kritikuju vlast, vlada Aleksandra Vučića i njeni pomagači napadaju kritičku misao na internetu, gušeći slobodu izražavanja. Suočena s neugodnim pitanjima i činjenicama koje joj ne idu naruku, vlast pribegava sili, čime dokazuje da nema argumente kojima bi odbranila svoje postupke.
Zahtevamo da vlast odmah prestane da napada slobodu izražavanja, da prestane da ometa rad kritički opredeljenih internet stranica, te da počne da odgovara na pitanja koja joj javnost sa neospornim pravom postavlja.
Zahtevamo da vlast poštuje i sva ostala prava i slobode, kao i vladavinu prava.
Zahtevamo da se odmah objave imena stradalih u poplavama.
Zahtevamo transparentno raspolaganje doniranim novcem.
Zahtevamo da moralno, prekršajno i krivično odgovaraju svi predstavnici vlasti, bez obzira na to na kom se nivou nalaze, za svaki život koji je mogao biti spasen da oni nisu bili nemarni, nesposobni i neodgovorni, i za svu uništenu imovinu koja je mogla biti zaštićena da su oni reagovali adekvatno.
Zahtevamo kraj cenzure i početak odgovornosti.

Blogovi i stranice:
2389
Akuzativ
Aleksandar Šurbatović
Alжirska pisma
Ana Milanović
Angelina Radulović - Piskaralo
Anita Mitić
Biljana - Samokazem
Bob Lebowski (Slobodan Vladuša)
Boban Stojanović
Constrictoria Boa
cult - B92 blog
DJ Ivica
Dokona popadija
Đorđe Bojović
Edis Đerlek
FCBK
Just Bloggin'
Kontrapress
Luka Božović
Marko Marjanović - Pošteno mu sudite pa da ga streljamo
Milica Čalija - blog
Milja Lukić
Miloš Sečujski - B92 blog
Nemam ime, imam komentar
Nenad Duda Petrović
Nešto sasvim neizvesno
Nikola Ćupas - blog
Novi Sad 2020
Novosadsko ubrojčavanje
Ostavite Teslu na miru
Panonska ludost
Parunova reč
Pavle Ćosić
Pećko pivo
Prešlicavanje
Raša Karapandža
Sajber Vanderlast
Sara Radojković
Savesna
Sistem i lom
Staša Koprivica - 100 lisica
Vazda nešto
VladanBa's Blog
Vladan Slavković - Kraljevo online
Veličković::Blog
Velimir Mladenović - B92 blog
Žene sa Interneta
Građanke i građani:
Nikola Adžić
Stefan Aleksić
Ana Belotti
Ljiljana Bukvić
Bojan Cvejić
Robert Čoban
Snežana Čongradin
Vesna Đukanović
Ratko Femić
Višnja Filipović
Jovana Gligorijević
Jelena Jovanović
Aleksandar Kokotović
Lav Kozakijević
Sofija Mandić
Radmilo Marković
Vladimir Marović
Maja Mićić
Lazar Milovanović
Peđa Mitrović
Sandra Popović
Tatjana Radunović
Aleksandra Sokolović
Zorica Šćepanović
Stefan Šparavalo
Katarina Tadić
Nikola Tomić
Đorđe Trikoš
Maja Vasić Nikolić
Marko Vidojković
Ivan Vlajić
Maja Vrtarić
Sanja Zrnić
#ulicecenzuriKomentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

antioksidant antioksidant 21:44 24.05.2014

vamos rojo y blanco

stefan.hauzer stefan.hauzer 12:03 25.05.2014

Re: vamos rojo y blanco

cult cult 21:48 24.05.2014

jbg

zaboravio da stavim # kad sam šerovao.
Elem, konkretizacija sasvim dobra.
inco inco 22:00 24.05.2014

Nemojte ljudi, k'o boga vas molim...

antioksidant
neka 400 000 članova srpske napredne stranke uzmu lopate i ašove u ruke. organizacionih sposobnosti za drugo i nemaju. naročito od zamrznutih članova očekujem tako nešto.


Ti ljudi se mahom dele na:

1) Političke oportuniste - ono, 'zaposli mi sestru i sestričinu' tip i bole ih dupe za opšte dobro pa se ne bi ni u ludilu odazvali na nekakve tamo radne akcije (teško im pada i botovanje po portalima)

2) One koji bez pomoći ne umeju da nađu izlaz iz nogavice sopstvenih pantalona - oni bi se odazvali, al' bi u skladu sa svojim mogućnostima završili tako što prokopavaju nasipe umesto da ih prave pa bi nas tek onda spičila katastrofa.

Kak' da ti kažem, to silno 'članstvo' mu dođe k'o spororastući tumor - jeste, šteti organizmu, al' ako nisi rad da ga odfikariš bolje nemoj da ga čačkaš da ne napraviš još veći belaj. Neka ga, nek parazitira, bolje i to nego da moramo na eutanaziju posle.
fantomatsicna fantomatsicna 04:11 26.05.2014

Ovo je BUlls Eye!

predsednik države kaže da nas je napala i ujela velika vodena zmija. ok, nemam komentar. niko ga ne može ni imati.samo predlažem da u pauzama konzumiranja rakije sa efektima pejote predsednik zađe u garderober svoje supruge i organizuje neku vrstu garažne rasprodaje. pare uplatiti u budžet ali namenski za sektor za vanredne situacije. da se kupi ono što ima rupu napred i ide ovako i usisava.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana