Da se možda ne sprema neko "kuvanje" u DS-u...?

Drago Kovacevic RSS / 02.03.2008. u 14:37

Zoran Živković, nekada zamenik predsednika DS-a i zadnji srpski demokratski premijer, koji je uporište u DS-u izgubio pre izbora iz decembra, 2003. godine, te na stranačkim izborima iz februara 2004. godine bio ubedljivo poražen od Borisa Tadića, danas je dao intervju Blicu. Hronologija toga Živkovićevog stranačkoga poraza je zanimljiva ali trenutno nije tema.

Taj intervju mi se na neki način čini indikativnim, jer, bez obzira što je Živković često kritikovao politiku Tadića, kohabitacije, šurovanja sa Koštunicom i slično, u principu je ostajao lojalan stranci, bar do one granice da neda dovoljnoga povoda da ga iz nje isključe.

Ovo danas izrečeno me upućuje da on želi ići dalje i kao da ima neke oslonce za tako nešto. A "ići dalje" znači da se želi vratiti u središte politike i to preko DS-a. Ne mogu baš naslutiti kako bi to tačno mogao, ali je očigledno "osetio" da postoje neka gibanja među članstvom DS-a, simpatizerima i glasačima.

Živkoviću čovek može pronaći mane, ali je nesumnjivo da je pok. Zoran Đinđić u njega imao poverenja. Isto tako mu se ne može sporiti da spada u grupu bistrih ljudi...

Pa evo...možda delite moj utisak... kao što se i ja slažem sa najvećim delom konstatacija koje je Živković izneo u intervjuu...

 

print.gif email.gif
Zoran Živković

Tadić postaje Koštuničin saučesnik

Autor: Katarina Preradović | 02.03.2008 - 00:00

zivkovic-v.jpg

Vladu Srbije danas na okupu drže samo lični i grupni interesi delova rukovodstava stranaka koje je čine. Ništa drugo! Sve priče o patriotizmu i državnom interesu trula su demagogija. Takva vlada je štetna za državu bilo da se radi o Kosmetu, evropskim integracijama, standardu građana ili konkurentskoj sposobnosti naše privrede - kaže u razgovoru za "Blic nedelje" Zoran Živković, bivši premijer Srbije i član Demokratske stranke.

- Ova vlada je izgubila Kosmet, prekinula odnose sa EU, poskupljenja su svakodnevna, a roba u prodavnicama je najskuplja u Evropi. Šizofreno ponašanje Vlade Srbije je očekivana, logična posledica neprirodne koalicije koja je stvorena. U njoj su i pobednici i poraženi na poslednjim parlamentarnim izborima. Ovi drugi su dobili i premijersko mesto koje im već godinu dana odezbeđuje da Vlada vodi politiku suprotnu onoj za koju su građani većinski glasali. Retrogradne snage, sada pod vođstvom Koštunice, nastavljaju politiku Slobodana Miloševića s ambicijom da ga prevaziđu. Žrtve te politike su svi oni koji su preživeli devedesete i koji su prve tri godine 21. veka doživeli kao renesansu Srbije.

Šta bi bio najbolji izlaz iz ove situacije?
Najbolji izlaz su izbori na kojima će stranke dokazanog proevropskog demokratskog potencijala ponuditi realnu perspektivu Srbije. Očekujem da će Srbija to većinski prihvatiti. Ako se desi suprotno, onda ćemo imati jasnu sliku da kao društvo u ovom trenutku nismo spremni za EU.

Šta Boris Tadić i DS sada treba da rade?
Da sprovode program DS i ostvaruju želje svojih birača. DS je najveći politički demokratski potencijal Srbije, koji poslednje četiri godine služi kao pozadinska pešadijska rezerva Vojislavu Koštunici. Umesto da krči put ka EU, moja stranka radi asanaciju terena nakon Koštuničinih izgubljenih bitaka. To je nedopustivo s aspekta programa i misije DS, s aspekta onoga što smo radili i ostvarili u prošlosti i onoga što je naša obaveza u budućnosti. Lični uspesi i lična korist nekih rukovodilaca DS nisu i ne smeju da budu zamena za istorijsku odgovornost koju DS ima danas i u budućnosti.

Šta je sve Tadić od formiranja ove vlade trebalo da uradi, a nije? Gde je sve grešio?
Vlada nije smela da bude formirana s Koštunicom kao mandatarom. To je suštinska, sistemska, nepopravljiva greška. Takva vlada je sprovodila i sprovodi politiku koja je potpuno suprotna onome što je izvorna politika DS, onome što je neophodno Srbiji danas. Neoprostiva greška je i to što je u vreme kohabitacije s prvom Koštuničinom vladom Tadić dopuštao blaćenje rada i dostignuća prve demokratske vlade Zorana Đinđića, koju sam ja vodio nakon njegovog ubistva. Takođe je neoprostivo i to što je oprostio i prepustio zaboravu preko sto afera koje su se desile u toj vladi od 2004. do 2007. Dopustio je i da afere budu obeležje aktuelne vlade. Tajni ugovori, poklanjanje NIS, primitivizam nekih ministara, neretka zloupotreba policije i pravosuđa ne smeju da nose pečat DS.

Kako gledate na dilemu Kosovo ili EU? Ima li EU alternativu?
Nema dileme, EU nema alternativu! Politika prema problemu Kosmeta je bila potpuno pogrešna u poslednje četiri godine. I tu je Koštunica uspeo da nametne svoju gubitničku demagogiju Tadiću. DS je dopustio da ga na ivicu provalije dovede koalicioni politički avanturista koji je spreman da učini još jedan korak napred, što naše društvo vodi u najteže iskušenje nakon 1999.
Samo jaka Srbija, na evropskom putu u petoj brzini, sa saveznicima iz EU mogla je da izbori povoljnije rešenje kosovskog problema. Taj put je opstruisan. Da podsetim, put ka integracijama, put ka Sporazumu o stabilizaciji i asocijaciji je prekinut ne zbog Kosmeta, nego zbog nesaradnje sa sudom u Hagu, što je bio samo deo autistične politike "hoćemo u EU, ali pod našim uslovima". Zbog toga će sadašnji vlastodršci biti upamćeni kao političari koji su izgubili Kosmet, iako je njihova krivica mnogo manja nego krivica Slobodana Miloševića i ranijih srpskih nedemokratskih vladara.

Mnogi Tadićevo popuštanje Koštunici pravdaju time da bismo u suprotnom imali vladu DSS-SRS. Je li to dobar razlog da Tadić nastavi s ovom politikom?
Naravno da je to još jedna lažna dilema. Ko normalan može da zaključi da je Tadićevo eventualno udvorištvo Koštunici prepreka koaliciji DSS-SRS? U toj koaliciji Koštunica bi bio dramatično manjinski partner, što bi bila prepreka njegovim tajkunima da pljačkaju Srbiju. Njemu su neophodni Tadić i DS kao proevropska kamuflaža za njegov kvazipatriotski avanturizam. To mora da se prekine odmah! Koštunica je već dva puta izgubio izbore, izgubio je i Kosovo, poklonio NIS. Njegova politička avantura mora biti okončana - odmah. Ako to ne učini, Tadić rizikuje da bude upamćen kao njegov saučesnik.

Kolika je šteta za Srbiju i građane od ovakve krize vlasti? Koliko ćemo vremena zbog toga izgubiti?
Šteta je već sada ogromna, a može da bude još veća. Vlade Vojislava Koštunice su Srbiju vratile u 1992. godinu, godinu kada je počeo sunovrat naše države. Svi oko nas su napredovali, tako da je Srbija danas na poslednjem mestu regionalne regate ka boljem životu. Danas nisu isključene ni nove sankcije, ni novi ratovi u koje može da nas uvede avanturistička politika.

Kako vidite rasplet kosovske priče? Šta je za Srbiju najbolje rešenje?
Podela Kosmeta je najmanje loše rešenje i ona je i danas moguća. Za to rešenje su nam potrebni moćni saveznici, a njih ne možemo da obezbedimo tako što im spaljujemo ambasade i pretimo besmislenim tužbama. Podela bi omogućila da svi Srbi koji su živeli na Kosovu do juna 1999. mogu da se vrate na onaj deo teritorije koji bi ostao deo Srbije. Jasno je da nam to niko neće ponuditi ako sami ne povedemo borbu za ostvarivanje tog cilja. Kako vidite Srbiju 2009. godine?
Ako odmah započnu procesi o kojima sam sada govorio, 2009. godina će biti godina velikih šansi da Srbija ponovo zauzme mesto lidera jugoistočne Evrope. Ako se nastavi ovako kako se danas upravlja našom zemljom, 2009. će biti godina u kojoj će se skoncentrisati sve strahote koje smo doživeli u poslednjoj deceniji prošlog veka.

Proevropska vlada samo bez DSS

Ukoliko uskoro, možda već u maju, dođe i do parlamentarnih izbora, s kojim snagama bi DS mogao da formira proevropsku vladu? Je li takva vlada moguća bez DSS?

Takva vlada je moguća isključivo bez DSS. Želja većine građana Srbije je EU. Stranke koje u svojim retoričkim nastupima nude politiku ostvarivanja tog cilja su DS, LDP, G17 plus i neke stranke manjina. Na njima je da ubede građane da su dovoljno iskreni i sposobni za sprovođenje takve politike. Ako u tome uspeju, nema opasnosti od rezultata izbora. Naravno, da bi to ostvarile, ove stranke moraju da očiste svoje redove od ljudi koji su nesposobni za takvu politiku,

 



Komentari (223)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Goran Miletic Goran Miletic 14:54 02.03.2008

pitanje....

Lepo, ali imam utisak da ga DS bas i ne zeli u ovom "teškom" trenutku..
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 14:57 02.03.2008

Re: pitanje....

Goran Miletic
Lepo, ali imam utisak da ga DS bas i ne zeli u ovom "teškom" trenutku..

Naravno da ga ne želi...o))
Ali imam osećaj da i Živković ima neke želje...Videćemo jesu li te želje bez osnova..
noob noob 15:18 02.03.2008

Svi se prave gluvi

Ali imam osećaj da i Živković ima neke želje...Videćemo jesu li te želje bez osnova..


Znaci nisam jedini koji je izmedju redova onog sto Zivkovic prica, razumeo da bi on mogao da osnuje Novu Demokratsku stranku. A ja se vec zabrinuo za svoje dusevno zdravlje...

Kaziprst 25. februar 2008.

Ili za one koje hoce da cuju vlastitim usima Kažiprst 25. februar 2008. mp3


B92 Info Emisije Kažiprst

25. februar 2008.
AKO JE NEKO LUD,NE BUDI MU DRUG


Zoran Živković: Pa, nisam razumeo, pošto za taj izlazak je bilo logično da se kaže - Ne, mi nećemo da učestvujemo u tome iz tih i tih razloga, a ovo je bilo te pola ministara su tu, pola nisu, gradski čelnici iz Demokratske stranke pozivaju ljude na veličanstven miting, glavnih političkih predstavnika Demokratske stranke u Vladi Srbije nema, nestali su, nisu bili na mitingu, ne znam gde su bili. Tadić je otišao u Rumuniju, što je navodno ranije zakazano, zbog takve situacije se odlaže takvo nešto. Miting je inače bio katastrofa, znači, laž do laži, najiskreniji čovek na tom mitingu je bio Jezdić, glumac koji je vodio program, on je najviše verovao u ono što je govorio tamo, svi ostali su ponovo glumatali i ovi uvezeni i ovi domaći i poslali poruke koje su potpuno besmislene, poruke koje ne vode ničemu, koje, ako su one deo akcionog plana, onda smo mi propali načisto. Nije samo Kosovo problem, mi ćemo imati još druge probleme i ja se nadam da će se nešto desiti. Ono što mora da se desi to je da se Demokratska stranka vrati svojim izvornim vrednostima. Ako se to ne desi, na sledećim izborima je nužno da se pojavi nova politička opcija koja će biti iskreno, racionalno, snažno za Evropsku uniju. Takve stranke, takve opcije, takvog pokreta danas u Srbiji nema ili bar nema da je on dovoljno jak da može da to ostvari. Možda je ovo vreme do jeseni, kad svi najavljuju već izbore, vreme da se i na tome radi, da vidimo da li u Srbiji ima potencijala za takvo nešto, ako već Demokratska stranka neće da radi svoj posao.



Ruben Ruben 18:40 02.03.2008

Re: pitanje....

Upravo je emitovan izveštaj Tadićevog govora na predsedništvu stranke.
Tadić ne da vladu, pet principa, Kosovo, ne da ni EU.
Ne da ništa. Hoće sve!?
Živković kaže da DS ima najveći demokratski potencijal.Slažem se, ali....
Ako je Tadić, tada kada je izabran za predsednika DS, ubačen kao krtica, a ja mislim da jeste ( Dobrica, LJ.Tadić, Bećković) i to od strane službi, ako je vrh stranke u dubokoj korupciji, kakav to ,,demokratski,, potencijal ima članstvo te stranke?
Strah, subordinacija?
Ili možda ne vide?
petar pan petar pan 19:04 02.03.2008

Re: Svi se prave gluvi

Zivkovic je sposoban politicar, racionalan veoma i mislim da je steta da se ne iskoristi znanje i potencijal nekog takvog kao sto je on.
Inace, svaka mu je na mestu.
Mada mislim da je Tadic isuvise sujetan, tako da cisto sumnjam da ce dozvoliti da Zivkovic opet postane neki faktor u DS...mada bih jako volela da se covek aktivira politicki, pa makar i svoju stranku osnovao...
A ko zna, mozda opet bude premijer...
Turnesol Turnesol 19:05 02.03.2008

Re: pitanje....

Tadic ubacen kao krtica? Ovo je cista paranojicna glupost. Covek mozda nema energicnost koju bih ja zeleo, deluje mlako i mlitavo, ali da je krtica to je vec previse. Sa druge strane, upravo je takav karakter Tadica, glavni razlog sto Kostunica danas ima tako mali manevarski prostor. Ako prosirite sliku, videcete da je sa strateskog politickog stanovista, taktika koju primenjuje Tadic dobra za tu stranku. Da li je i koliko je dobra i za Srbiju, to je drugo pitanje. To jest, ako je uopste rec o taktici. Djindjicizam je u Srbiji samo nekoliko meseci po njegovoj pogbiji potucen do nogu. To je nasledje s kojim je Tadic imao da se nosi.

Inace, cini mi da Drago Kovacevic previse fantazira na ovom blogu. Zivkovicev intervju sam po sebi nije nikakav poseban znak. Bilo ih je i ranije, a bice ih i u buducnosti. Zivkovic je preglasan, ali nije potpuno potucen na tim stranackim izborima. Deo Demokratske stranke bio je i ostao kritican prema Tadicu, ali to je u toj stranci normalno i hvala Bogu na tome. Gavrilovic je godinama bio opozicija Djindjicu i to je nesto sto razlikuje tu stranku od svih ostalih. Isterivanje Cede je bila velika greska, ali mislim da je buducnost LDPa i onako da se ponovo vrati kuci. Uzgred budi receno, Zivkovic nema lepih reci ni na Cedin racun pa ne vidim odkud takva radost kod pristalica LDPa.

Zivkovic, koga licno veoma cenim, napravio je nekoliko grubih taktickih gresaka koje su dovele do skracivanja njegove ionako problemima preopterecene premijerske karijere. Medjutim, ono sto narocito isticem kao njegovu zaslugu je to sto je bez pogovora podnevsi ostavku kada je postalo jasno da je izgubio vecinu, napravio veliki korak za srpsku demokratiju.

U DSu je malo ljudi koji u dubini duse ne znaju da je zrtvovanje Zivkovica bilo neumitna posledica njegove ostavke, kao i da je ta zrtva bila bolna i nepravicna, ali verovatno politicki oportuna. Voleo bih da mu se jednog dana za to sto je uradio pruzi satisfakcija.
Ruben Ruben 19:13 02.03.2008

Re: pitanje....

/Tadic ubacen kao krtica? Ovo je cista paranojicna glupost./

O gluposti samo pametni imaju privilegiju da govore!
adam weisphaut adam weisphaut 19:19 02.03.2008

Re: pitanje....

Sa druge strane, upravo je takav karakter Tadica, glavni razlog sto Kostunica danas ima tako mali manevarski prostor.

Čekaj malo, ne plaši li DS ekipa nonstop time da če Koštunica da pređe u koaliciju sa radikalima, pa oni nevoljni mučenici moraju s njim, a ovamo nema manevarski prostor ?
ko prosirite sliku, videcete da je sa strateskog politickog stanovista, taktika koju primenjuje Tadic dobra za tu stranku.

Tačno ništa bolje za DS, od slike da glasač glasa za Tadića da bi Tadić provodio Koštunicinu politiku
To je nasledje s kojim je Tadic imao da se nosi.

Pa je zato izvršio sanitarni otklon.
Rekao bi da je Tadić odradio posao koji je još Vuksanović trebalo da odradi.
Ionako je veliki broj ljudi koji su podržali i jednog i drugog bio isti.
JJ Beba JJ Beba 19:27 02.03.2008

Re: pitanje....

Ako prosirite sliku, videcete da je sa strateskog politickog stanovista, taktika koju primenjuje Tadic dobra za tu stranku. Da li je i koliko je dobra i za Srbiju, to je drugo pitanje. To jest, ako je uopste rec o taktici.

to je istina.
zabole njih za Srbiju i građane srbije, naročito one koje nisu po strankama. jer stranke su ovde same sebi cilj. ko je u stranci taj je zbrinut - lova, vize za putovanja, nema frke
naravno oni gore su najzbrinutiji i to je ta taktika koja im donosi rezultate
Turnesol Turnesol 19:33 02.03.2008

Re: pitanje....

Kad se ovako citira, izvan konteksta, i drugi mogu pogresno da shvate. Rasirite sliku. Kostunica nema manevarski prostor. On jedino sto moze jeste da ode kod radikala. Ali kada je Tadic postao predsednik DSa, DSS je bio na sigurnom. Tada je Kostunica imao vrlo veliki manevarski prostor, a Jocic, neka mu bude oprosteno, mogao je da bude onako odvratno cinican. Ali danas, ta politika je toliko porazena na predsednickim izborima, da je DSSu preostala jos samo destrukcija u najogoljenijoj formi. To vise nije politika, posle toga nema vise niceg. Ide se u zatvor.

Vi vrlo gresite kada mislite da je sa DSSom lako izaci na kraj samo time sto se tresne rukom o sto i kaze se dosta. Kada bi u pitanju bile neke sitnice, mozda biste i bili u pravu. Ali ovde imate posla sa neodgovornim zanesenjacima, da ne upotrebim neku goru rec, koji su zaista sposobni da urade nesto na stetu cele Srbije. I sta onda kao odgovorna osoba radite. Ne mozete da kazete, neka sve propadne, vazno je da mi obraz i ruke ostanu cisti. Ne, ja zaista zelim da politicari mogu da kazu, ovo je odvratno, prevrcu mi se creva, ali istrpecu. Mora da se trpi, zato sto srpski narod glasa tako kako glasa. DS je dobila 550 000 glasova posle Zivkoviceve ostavke, iako je na pogrebu njegovog prethodnika bilo milion ljudi. Sta to govori o Srbima? Da su sentimentalne budale. O tom nasledju sam govorio.

A sto se tice priviliegije da o se govori o glupostima, s radoscu je prepustam Rubenu.
Ruben Ruben 19:39 02.03.2008

Re: pitanje....

Turnesol
Kad se ovako citira, izvan konteksta, i drugi mogu pogresno da shvate. Rasirite sliku. Kostunica nema manevarski prostor. On jedino sto moze jeste da ode kod radikala. Ali kada je Tadic postao predsednik DSa, DSS je bio na sigurnom. Tada je Kostunica imao vrlo veliki manevarski prostor, a Jocic, neka mu bude oprosteno, mogao je da bude onako odvratno cinican. Ali danas, ta politika je toliko porazena na predsednickim izborima, da je DSSu preostala jos samo destrukcija u najogoljenijoj formi. To vise nije politika, posle toga nema vise niceg. Ide se u zatvor.

Vi vrlo gresite kada mislite da je sa DSSom lako izaci na kraj samo time sto se tresne rukom o sto i kaze se dosta. Kada bi u pitanju bile neke sitnice, mozda biste i bili u pravu. Ali ovde imate posla sa neodgovornim zanesenjacima, da ne upotrebim neku goru rec, koji su zaista sposobni da urade nesto na stetu cele Srbije. I sta onda kao odgovorna osoba radite. Ne mozete da kazete, neka sve propadne, vazno je da mi obraz i ruke ostanu cisti. Ne, ja zaista zelim da politicari mogu da kazu, ovo je odvratno, prevrcu mi se creva, ali istrpecu. Mora da se trpi, zato sto srpski narod glasa tako kako glasa. DS je dobila 550 000 glasova posle Zivkoviceve ostavke, iako je na pogrebu njegovog prethodnika bilo milion ljudi. Sta to govori o Srbima? Da su sentimentalne budale. O tom nasledju sam govorio.

A sto se tice priviliegije da o se govori o glupostima, s radoscu je prepustam Rubenu.


Rado, ali posle ove gomile gluposti zaista ništa nije ostalo.
adam weisphaut adam weisphaut 19:53 02.03.2008

Re: pitanje....

Kostunica nema manevarski prostor. On jedino sto moze jeste da ode kod radikala.

Pa ja misliio da bi to trebalo da bude the sum of all of our fears .
Ti je večiti excuse.
Tada je Kostunica imao vrlo veliki manevarski prostor, a Jocic, neka mu bude oprosteno, mogao je da bude onako odvratno cinican.

Tadašnja situacija jeste bila drugačija, no nije li Koštunica jednako bio bez izbora pred izbor sadšnje vlade?
Šta se promenilo u međuvremenu?
Ali danas, ta politika je toliko porazena na predsednickim izborima, da je DSSu preostala jos samo destrukcija u najogoljenijoj formi.

Za sadašnje luđenje DSS-a oslonac je u zajedničkoj politici prema Kosovu.

Osip Mandeljštam Osip Mandeljštam 19:58 02.03.2008

Interwiew

Drago,

intervju gospodina Živkovića je sasvim dobar + realan

ono čemu se vi u tekstu nadate, plašim se, nažalost nije realno

mislim da je Boris Tadić o tome mislio na vreme
- ako o bilo čemu misli, održanje na vlasti je svakako među prioritetima -
i da u današnjoj DS, ovakvoj kakva je, nikakva mogućnost
opozicionog (čitaj racionalnog) delovanja nema
nikakvih šansi.

sve u svemu, hvala na tekstu - lep pokušaj!

lep pozdrav,
osip
Turnesol Turnesol 20:38 02.03.2008

Re: pitanje....

DSSu ne treba oslonac da bi ludeo. Oni su i osnovali tu stranku zato sto su ludjenju bili skloni. Ono sto hocu da kazem jeste da je DS primoran da pravi kompromise jer nema vecinu. Da je sa LDP i G17 mogao da izglasa vladu, nema sumnje da bi je napravio bez DSSa. Ali stvarnost je drugacija.

Da li se neko uopste danas seca kakve im je lavovske ustupke napravio Djindjic da bi usli u koaliciju Zajedno, a onda cak nisu hteli ni da ucestvuju na demonstracijama, i to iz ciste sujete. To je njihov motor, i zato im je bilo bitno da imaju premijera. Ja sam siguran da su oni i onda i sada bili spremni da naprave koaliciju sa radikalima. Nije rec o promisljenoj politici, nego o neverovatnoj bezobzirnosti pohlepnih nesposobnjakovica. Suocen izmedju dva zla, DS je izabrao manje. To sto je ono i dalje relativno veliko, nije krivica DSa nego politicke volje glasaca.

Razlog zbog koga je Kostunica zeleo da odlozi izbore bilo je to sto je znao da ce posle gubitku Kosova akcije prozapadnih politicara pasti. Planirao je da napravi krizu vlade, racunajuci da ce tada moci da se pojavi kao zastitnik Kosova, a ujedno ipak prihvatljiviji sagovornik Zapada. Taj plan, kao i mnogi drugi losi planovi koje je imao je propao i zato je Kostunica posegao za jedinim preostalim sredstvom koje ima da se iskoprca iz poraza, a to je histericna i neodgovorna reakcija u nastojanju da preotne primat kao da se izbori nisu zavrsili pre tri nedelje. DS je dobro uradio sto nije dozvolio da ostane sa "one" strane patriotizma, a trebalo bi da se odupre nastojanju da ga tamo stave. Kostunica sada ni po koju cenu ne zeli da izadje iz vlade, jer nema sanse da u nju ponovo udje kao premijer, ali bi zato rado iz nje isterao DS. Pre izbora zato ni DS ne sme da izadje iz nje.

Kada dodju lokalni izbori u maju, Kosovo ce biti tema, ali ipak manje nego sto je to danas. Tada ce DS biti jedini koji ce imati da kaze nesto i o necemu drugom, sto nije Kosovo. Ocekujem da ce zahvaljujuci tome i pobediti. DSS se toliko priblizio radikalima da je verovatno da ce cak i smanjiti broj radikalnih glasova, ali ono sto je bitnije, nece moci da ucenjuje jer ce podela na predsednickim izborima biti jos izrazitija.

U svakom slucaju, kohabitacija sa DSSom se priblizila samom kraju. To nema mnogo veze sa intervjuom koji je dao Zivkovic, ali bi bilo dobro da se u DSu aktiviraju sve snage. Nazalost, danas vise nema ni Perisica, ni Bogdanovica, ni Desmira. Partija je bila teska i mucna, ali se sada ipak blizi kraju. Vreme je da ubace i asovi iz rukava.
vnk vnk 21:47 02.03.2008

Re: pitanje....

Ono sto hocu da kazem jeste da je DS primoran da pravi kompromise jer nema vecinu. Da je sa LDP i G17 mogao da izglasa vladu, nema sumnje da bi je napravio bez DSSa. Ali stvarnost je drugacija.


Mlitavo i neodlucno. Tvoje razmisljanje je apsolutno na liniji razmisljanja vrha Demokratske Stranke. Zbog kukavicluka, lazljivost i ljigavosti vrha te stranke, Srbija je tu gde jeste. Pogazili ste i ponistili sve dobro sto je pokojni Zoran Djindjic poceo.

Jedina zamerka g. Zivkovicu odnosi se na njegov stav prema Tadicu i sadasnjem vrhu stranke - daje im suvise kredita, iako zasluzuju samo jednu veliku nulu.
blackbox blackbox 01:09 03.03.2008

Re: pitanje....


Za sada kažu da je "Kosovo Srbija" ,a valjda će biti dovoljno pameti da se ne dozvoli da Srbija postane Kosovo.
Kako se sejalo sada se ženje.Posle 5. oktobra, umesto favoriyovanja istinskih demokratskih snaga,restaurirana je gradjanska nacionalistička desnica, nacionalni koncept je ostao u nacionalističkim okvirima,Crkva je uzdignuta iznad društva i svi su se utrkivali ko će joj se više dodvoriti, uvedena je verska nastava i to smatrano vrhunskom reformom u školskom sistemu. Jedino što su demokrate previdele je to da Crkva neće kroz tu nastavu forsirati demokratske vrerdnosti već crkvene dogme, versku netoleranciju i nacionalizam. Rezultat toga je aktuelno stanje kod mladih koji se pozivom na veru i boga obračunavaju sa neistomišljenicima.
Vraćen je prestolonaslednik koji se ponaša kao kralj i opet se demokratske partije utrkuju ko će mu ukazati više počasti.Kod Predsednika Republike sede savetnici koji su istovremeno i članovi Krunskog saveta.
Voljom demokratskih stranaka izjednačeni su opni koji su se u 2.svetskom ratu borili protiv okupatora i oni koji su bili na strani okupatora.
Oni koji su kritikovali Miloševićevu politiku oko Kosova i Republike Srpske sada sa istom retorikom i perspektivom da posledice budu po narod pogubne navodno brane Kosovo, a i RS sve češće pominju. Umesto da se rešavanje pitanja Kosova postavi na novim, ne nacionalističkom konceptu, to je prvo odlagano a onda nastavljeno po staroj matrici da bi sada dostiglo nivo iracionalonog i emotivnog Kosovarenja, koje ima za cilj samo da se zamagli sopstvena odgovornost za neuspeh.
Zato se s pravom očekuje da DS bude mnogo rezolutnija u suprostavljanju nacionalizmu,klerikalizmu, konzervativizmu i mitomaniji , a da snažno insistira na modernom demokratskom i socijaldemokratskom programu.
DS će to morati, verovatno vrlo brzo, a kada -samo će joj se kasti.
pitanje.... #Link Replika: 17Lepo, ali imam utisak da ga DS bas i ne zeli u ovom "teškom" trenutku..

Turnesol Turnesol 02:00 03.03.2008

Re: pitanje....

Nije moje razmisljanje na liniji te stranke. Iako sam izraziti simpatizer, nisam clan, i nisam pristalica ljudi koji njome trenutno upravljaju. Mislim da nemam mnogo toga zajednickog sa njima ni po pitanju politickog opredeljenja, a ako hocete, ni po pitanju stila i ponasanja. Daleko sam vise voleo Djindjica.

Medjutim, ja samo ne vidim lak nacin da se dodje do ciljeva koje vecina na ovom blogu ima. Srbija ima temeljan problem sa politickim idejama. Za razliku od vecine istocnoevropskih zemalja, kod nas se ne podrazumeva da zelimo da budemo deo EU. Ako govorimo o demokratiji, onda ljudi imaju prava da izaberu za koga ce da glasaju. Ako smo devedesetih krivili TV Bastilju za ispiranje mozga, danas uspeh radikala ne mozemo da pravdamo pristrasnoscu medija.

Ono sto mnogi ljudi ne vide je da se u Srbiji najvaznija politicka borba ne odvija za publiku Devedeset dvojke, cak ni za gledaoce Pinka, nego za one stotine hiljada vrlo pasivnih, slabo obrazovanih i nezainteresovanih ljudi koji politiku ni ne prate u dovoljnoj meri, vec prevashodno odlucuju prema licnosti vodje stranke.

Ako mislite da se obracate tim ljudima, a morate da biste dobili vecinu, ne smete da im govorite da ste bolji od njih. Ne smete da ih podbadate, ne smete da im govorite da su prljavi, primitivni i sovinisti. Koliko god da mi je mrzak Tadicev stil, moram da priznam da ovaj narod ne zeli da se menja, jer je dezorijentisan i nema poverenja u politicare. Nikolic im govori da nece ni morati da se menjaju i to im prija. Djindjic im je govorio da moraju da se menjaju, pa je zato i bilo toliko ljudi kojima je bilo drago kad je ubijen.

Realnost u Srbiji je na zalost, tuzna. Mi ne mozemo da idemo onoliko brzo, koliko bismo mogli s obzirom na potencijal koji imamo. Inace Tadic verovatno nikada ne bi ni bio izabran za predsednika.
In Medias Res In Medias Res 10:58 03.03.2008

Re: Svi se prave gluvi

PAzi , on realno nema vise nikakvih sansi da se vrati. On je i na Skupstini februara 2004.godine ubedljivo izgubio od BoTe, pritom (dobro se secam tog GO) bukvalno su te sa svih strana nadletali lobiranti iz BoTinog dela i obecavali isto sto i dans obecavaju nashim gradjanima - maglu. Ako su tada bile tako jake lobi strukture Sutanovca, Djilasa i ostalih , zamisli koliki je danas. On samo s vremena na vreme se pojavi u medijima i da poneki intervju, ili pokusa da utice na ove mentole iz vrha DS-a. Zivkovic koliko je meni poznato nema chak ni neke toliko jake ljude koji bi stali iza njega u trenutku kad bi hteo da osnuje stranku. Ona bi sigurno bila socijal-demokratska i pretila bi uzimanju iskljucivo glasova TAdica. Tu moze da uzme odredjeni broj, ali nedovoljno za cenzus. Tako da mislim da od toga ne treba puno ocekivati, kao sto ja nisam ocekivao da ce se vratiti i posle referenduma kada je po Nishu leteo ko kolibri i najgore prozivao pakt Kostunica - Tadic . Toliko od iskusnog politicara
NoSurrender NoSurrender 11:25 03.03.2008

Re: pitanje....

Ako je Tadić, tada kada je izabran za predsednika DS, ubačen kao krtica, a ja mislim da jeste ( Dobrica, LJ.Tadić, Bećković) i to od strane službi, ako je vrh stranke u dubokoj korupciji, kakav to ,,demokratski,, potencijal ima članstvo te stranke?
Strah, subordinacija?
Ili možda ne vide?

DS je puna obucenih,iskusnih,proverenih aktivista , koji su nosili rad stranke jos za vreme Z.DJindjica.Vecina je potpuno marginalizovana, a stranku, na svim nivoima, vode novi ljudi, bez morala i skrupula. To su (Novo)demokrate po profesiji, bez osecaja za opstu, i veoma razvijenim osecajem za licnu korist.
Puno je nezadovoljnih i razocaranih u DS, a zadovoljni su samo pripadnici stranacke burzoazije, koji su dobro unovcili svoj politicki angazman.
Zato sam ubedjen da bi veliki deo clanstva pozdravio ponovno politicko angazovanje Z.Zivkovica,bilo iznutra ili formiranjem nove stranke.
pufna pufna 12:44 03.03.2008

Re: pitanje....

Sa druge strane, upravo je takav karakter Tadica, glavni razlog sto Kostunica danas ima tako mali manevarski prostor

ne, upravo je takav karakter Tadica doveo do toga da ga rezultati istrazivanja javnog mnjenja- hocemo li ili necemo u Evropu spasavaju od njega samog. S tim sto th 70 % ne vidi i to s pravom da ce ih on povesti u tu evropu.
Takodje, upravo je takav karakter Tadica doveo do veceg porasta radikala, jer je pustio Kostunicu da divlja i da mu biracko telo ode nacionalistima a ne ds-u.
Treger Treger 13:09 03.03.2008

Re: pitanje....

Turnesol
DSSu ne treba oslonac da bi ludeo. Oni su i osnovali tu stranku zato sto su ludjenju bili skloni. Ono sto hocu da kazem jeste da je DS primoran da pravi kompromise jer nema vecinu. Da je sa LDP i G17 mogao da izglasa vladu, nema sumnje da bi je napravio bez DSSa. Ali stvarnost je drugacija. Da li se neko uopste danas seca kakve im je lavovske ustupke napravio Djindjic da bi usli u koaliciju Zajedno, a onda cak nisu hteli ni da ucestvuju na demonstracijama, i to iz ciste sujete. To je njihov motor, i zato im je bilo bitno da imaju premijera. Ja sam siguran da su oni i onda i sada bili spremni da naprave koaliciju sa radikalima. Nije rec o promisljenoj politici, nego o neverovatnoj bezobzirnosti pohlepnih nesposobnjakovica. Suocen izmedju dva zla, DS je izabrao manje. To sto je ono i dalje relativno veliko, nije krivica DSa nego politicke volje glasaca.Razlog zbog koga je Kostunica zeleo da odlozi izbore bilo je to sto je znao da ce posle gubitku Kosova akcije prozapadnih politicara pasti. Planirao je da napravi krizu vlade, racunajuci da ce tada moci da se pojavi kao zastitnik Kosova, a ujedno ipak prihvatljiviji sagovornik Zapada. Taj plan, kao i mnogi drugi losi planovi koje je imao je propao i zato je Kostunica posegao za jedinim preostalim sredstvom koje ima da se iskoprca iz poraza, a to je histericna i neodgovorna reakcija u nastojanju da preotne primat kao da se izbori nisu zavrsili pre tri nedelje. DS je dobro uradio sto nije dozvolio da ostane sa "one" strane patriotizma, a trebalo bi da se odupre nastojanju da ga tamo stave. Kostunica sada ni po koju cenu ne zeli da izadje iz vlade, jer nema sanse da u nju ponovo udje kao premijer, ali bi zato rado iz nje isterao DS. Pre izbora zato ni DS ne sme da izadje iz nje.Kada dodju lokalni izbori u maju, Kosovo ce biti tema, ali ipak manje nego sto je to danas. Tada ce DS biti jedini koji ce imati da kaze nesto i o necemu drugom, sto nije Kosovo. Ocekujem da ce zahvaljujuci tome i pobediti. DSS se toliko priblizio radikalima da je verovatno da ce cak i smanjiti broj radikalnih glasova, ali ono sto je bitnije, nece moci da ucenjuje jer ce podela na predsednickim izborima biti jos izrazitija.U svakom slucaju, kohabitacija sa DSSom se priblizila samom kraju. To nema mnogo veze sa intervjuom koji je dao Zivkovic, ali bi bilo dobro da se u DSu aktiviraju sve snage. Nazalost, danas vise nema ni Perisica, ni Bogdanovica, ni Desmira. Partija je bila teska i mucna, ali se sada ipak blizi kraju. Vreme je da ubace i asovi iz rukava.

Da potpunio se slažem ni Ajhman nije bio zločinac ali je bio prinuđen da ubija po logorima jer nije imao većinu. Bilo mu je teško ali se tešio da nije njega pobili bi mnogo više ljudi.On je otezao pa je pobijeno toliko ljudi tek za četiri godine. Preneseno na našu situaciju to je da je Tadić i njegova stranka divna ali narod ne valja pa on pošto ima samo dve trećine ministara mora da kohabitira. Da nije njega Srbija bi mnogo brže propala ovako propada već 4 gtodine. Da li vi mislite da je to opravdanje
Ches Ches 14:07 03.03.2008

Re: pitanje....

Puno je nezadovoljnih i razocaranih u DS, a zadovoljni su samo pripadnici stranacke burzoazije, koji su dobro unovcili svoj politicki angazman.

a da li je u drugim strankama bolje i drugacije? vreme angazmana iz idealizma je odavno iza nas. jedini ideali trenutno jesu pun novcanik + racun negde u inostranstvu, dobar auto, vila sa bazenom... sve ostalo je tako banalno ''beznacajno''.
Turnesol Turnesol 14:51 03.03.2008

Re: pitanje....


Da potpunio se slažem ni Ajhman nije bio zločinac ali je bio prinuđen da ubija po logorima jer nije imao većinu. Bilo mu je teško ali se tešio da nije njega pobili bi mnogo više ljudi.On je otezao pa je pobijeno toliko ljudi tek za četiri godine. Preneseno na našu situaciju to je da je Tadić i njegova stranka divna ali narod ne valja pa on pošto ima samo dve trećine ministara mora da kohabitira. Da nije njega Srbija bi mnogo brže propala ovako propada već 4 gtodine. Da li vi mislite da je to opravdanje


Pa ovo je takodje preterivanje. Koliko god Kostunica bio zao i pokvaren, porediti ga sa Ajhmanom je besmisleno. Zasto ne nadjete neki drigi primer? Zamislimo cak i najposteniju koaliciju sa LDPom, i opet DS nema vecinu. U tome je problem. I dalje ima mnogo naroda koji misli da su Kostunica i Velja sposobni da urade nesto dobro. Nazalost.

Ja mislim da je bolje u vladi imati DS nego Radikale. To je moje skromno misljenje. Imate pravo da mislite drugacije, ali onda budite spremni i da se suocite sa svim posledicama takve situacije.

U sustini, vecina ljudi ovde se ne ponasa nista drugacije od Milosevicevih i Kostunicinih vlada u vezi sa Kosovom. Uopste vas niko ne pita sta bi bilo po vasem ukusu, nego sta je realno sprovodivo.

Vi mislite da Kostunica ne bi napravio koaliciju sa Radikalima ako ga DS odbije. Ja mislim da bi. Razlika izmedju mene i vas je izgleda sto ja mislim da je on zaista zao, a vi mislite da samo blefira.
Turnesol Turnesol 14:58 03.03.2008

Re: pitanje....

pufna
Sa druge strane, upravo je takav karakter Tadica, glavni razlog sto Kostunica danas ima tako mali manevarski prostor

ne, upravo je takav karakter Tadica doveo do toga da ga rezultati istrazivanja javnog mnjenja- hocemo li ili necemo u Evropu spasavaju od njega samog. S tim sto th 70 % ne vidi i to s pravom da ce ih on povesti u tu evropu.
Takodje, upravo je takav karakter Tadica doveo do veceg porasta radikala, jer je pustio Kostunicu da divlja i da mu biracko telo ode nacionalistima a ne ds-u.


To je vrlo uprosceno glediste. Nije Kostunica kriv za porast Radikala. On je kriv za porast DSa. Krivica DSa je bila sto je dozvolila da bude uvucena u afere koje su njeni protivnici iskoristili protiv nje. Ali ni to nije samo njihova krivica. Posle godina Miloseviceve torture, ljudi su ocekivali da "demokrate" budu susta suprotnost Socijalistima. I zaista, u vecini oblasti pomak se vidi golim okom, ali frustriranom narodu sa nerealnim ocekivanja neko je morao da bude kriv za nezaposlenost i bedu.

Ja na primer nikada necu oprostiti G17 sto su oborili Zivkovicevu vladu iz ciste pohlepe. To je bila velika i tipicno srpska politicka greska. Verujem da se i sami danas kaju.

I konacno, 80 posto ljudi istovremeno smatra da Srbija ne bi trebalo da se odrekne Kosova. Kosovo i EU su dva suprotstavljena cilja. Treba dosta politicke mastovitosti pa da se izadje iz ove situacije.
adam weisphaut adam weisphaut 14:58 02.03.2008

Živković

Mnogi Tadićevo popuštanje Koštunici pravdaju time da bismo u suprotnom imali vladu DSS-SRS. Je li to dobar razlog da Tadić nastavi s ovom politikom?
Naravno da je to još jedna lažna dilema. Ko normalan može da zaključi da je Tadićevo eventualno udvorištvo Koštunici prepreka koaliciji DSS-SRS? U toj koaliciji Koštunica bi bio dramatično manjinski partner, što bi bila prepreka njegovim tajkunima da pljačkaju Srbiju. Njemu su neophodni Tadić i DS kao proevropska kamuflaža za njegov kvazipatriotski avanturizam. To mora da se prekine odmah! Koštunica je već dva puta izgubio izbore, izgubio je i Kosovo, poklonio NIS. Njegova politička avantura mora biti okončana - odmah. Ako to ne učini, Tadić rizikuje da bude upamćen kao njegov saučesnik.

Nažalost, ne verujem da će Tadić & co. samonicijativno razvrgnuti svoju koaliciju sa Koštunicom.
Sa Zoranom Živkovićem, bi DS bila mnogo kvalitetnija stranka, nadajmo se da tamo ima ljudi koji su svesni da na dugi rok brak sa Koštunicom ne vodi nigde.
Groucho_Marx Groucho_Marx 15:00 02.03.2008

Nema 'leba

od Živkovića, bojim se... Uostalom, zato je i sklonjen: da se očuva trula koalicija tako što će se iz DS-a izbaciti elementi koji rovare & šuruju. Koštunici su odvezane ruke, DS je maltene bezlična masa za budženje skupštinskog kvantiteta...
Dilan Dog Dilan Dog 15:15 02.03.2008

Re: Nema 'leba

Pozdrav za saradnika! :)))
Jeremija Jeremija 15:01 02.03.2008

Živkovićeve mane

Ako bih baš tražio Živkovićevu manu u ovom intervjuu, onda bi ona bila sledeća:
DS nije pozadinska pešadijska rezerva komandant koštunici, već intendantska komora (kuvari, pekari...) i deo za sanaciju bojišta (mrtvozornici, grobari, smetlari).
Živković kao član DS vidi svoju stranku u lepšem svetlu, nego što u realnosti trenutno jeste.
Sa ostalim se naravno, slažem.
mvelja mvelja 15:14 02.03.2008

Re: Živkovićeve mane

Bolje da pricamo o tome sta osecamo i javno kazujemo svoja misljenja, nego da se krijemo jedni od drugih, koliko god gresili ili bili u pravu....

To je moje misljenje......
gayok gayok 15:01 02.03.2008

Unity

Treba da se oformi PROEVROPSKA koalicija i NIKADA više saradnja sa DSSom.
Dilan Dog Dilan Dog 15:01 02.03.2008

Čista kreativnost iz bistrog uma

Drago Kovačević
Isto tako mu se ne može sporiti da spada u grupu bistrih ljudi...

Jeste se ovo šalili?
milivoye milivoye 15:17 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Dilan Dog
Drago Kovačević
Isto tako mu se ne može sporiti da spada u grupu bistrih ljudi...

Jeste se ovo šalili?


Dear Dog,

kao i svaka druga merljiva stvar, inteligencija je relativna - da bi bila procenjena mora da se poredi s nekom drugom. Pod pretpostavkom da je g. Kovačević inteligenciju (bistrinu, oštroumnost) Z. Živkovića poredio s inteligencijom njegovog naslednika na "kormilu" DS-a, stoji da gospodin Živković spada u grupu (veoma) bistrih ljudi.

Ako ste pak, pod uticajem kafanske inteligencije i uličnih medija, predpostavili da je čovek bez diplome automatski neinteligentan, podsetiću Vas da se "Jeste LI se ovo šalili" piše sa "LI".

Srdačan pozdrav!
Dilan Dog Dilan Dog 15:29 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

E nećete verovati, ali ja veoma obraćam pažnju na pravopis i gramatiku. Ali samo kada pišem nešto u vezi sa fakultetom ili u vezi sa poslom. Ovo je blog. Ovde pišem proizvoljno, a ovako kako sam napisao, tako govorim u žargonu. Nešto u žargonu za šta znam da je pogrešno govorim namerno- iz milošte prema žargonu. Tako namerno kažem mnogo NOVACA umesto mnogo novca, ODJEDARED umesto odjednom, NUZKUĆU umesto uz kuću i sl.


Svakako da inteligencija nije u nužnoj vezi sa diplomom i stepenom školske spreme.
Meni Živković nije inteligentan na zadovoljavajući način.
milivoye milivoye 15:38 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Dilan Dog
E nećete verovati, ali ja veoma obraćam pažnju na pravopis i gramatiku. Ali samo kada pišem nešto u vezi sa fakultetom ili u vezi sa poslom. Ovo je blog. Ovde pišem proizvoljno, a ovako kako sam napisao, tako govorim u žargonu. Nešto u žargonu za šta znam da je pogrešno govorim namerno- iz milošte prema žargonu. Tako namerno kažem mnogo NOVACA umesto mnogo novca, ODJEDARED umesto odjednom, NUZKUĆU umesto uz kuću i sl.


Svakako da inteligencija nije u nužnoj vezi sa diplomom i stepenom školske spreme.
Meni Živković nije inteligentan na zadovoljavajući način.

Dakle, ocenjujete ljude na talasu umetničkog nadahnuća?
Dilan Dog Dilan Dog 15:49 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

milivoye
Dilan Dog
E nećete verovati, ali ja veoma obraćam pažnju na pravopis i gramatiku. Ali samo kada pišem nešto u vezi sa fakultetom ili u vezi sa poslom. Ovo je blog. Ovde pišem proizvoljno, a ovako kako sam napisao, tako govorim u žargonu. Nešto u žargonu za šta znam da je pogrešno govorim namerno- iz milošte prema žargonu. Tako namerno kažem mnogo NOVACA umesto mnogo novca, ODJEDARED umesto odjednom, NUZKUĆU umesto uz kuću i sl.


Svakako da inteligencija nije u nužnoj vezi sa diplomom i stepenom školske spreme.
Meni Živković nije inteligentan na zadovoljavajući način.

Dakle, ocenjujete ljude na talasu umetničkog nadahnuća?

Ne razumem ovo pitanje. Slobodno pojasnite.

Vidim da se Vaš kriterijum za ocenu o više ili manje inteligentnosti između Borisa Tadića i Zorana Živkovića zasniva isključivo na političkom opredeljenju između navedene dvojice... Reći da je Živković inteligentniji od Tadića, neverovatno je smešno. Kada je Živković bio iznuđeni premijer, ja nisam mogao da verujem ko je nama premijer... Ali dobro sad, svako ima izbor.
ludvig ludvig 15:51 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Kada je Živković bio iznuđeni premijer, ja nisam mogao da verujem ko je nama premijer.


ja sam trenutno u toj vrsti neverice:)))
milivoye milivoye 16:05 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Dilan Dog
Vidim da se Vaš kriterijum za ocenu o više ili manje inteligentnosti između Borisa Tadića i Zorana Živkovića zasniva isključivo na političkom opredeljenju između navedene dvojice...

Naprotiv, smatram da je političko opredeljenje pomenute dvojice posledica (između ostalog) i te razlike u inteligenciji. Prežvakavanje fraza, bukačko navijačko busanje u grudi, trampa 2.300.000 glasova u Srbiji za 1 glas u nekoj Babušnici, zaklinjanje na Tominu preambulu i sl. nisu pokazatelji zavidne inteligencije. Bez uvrede, ja svom psu ne bih mogao da podvalim ni pola od onoga što je dr. Koštunica uvalio dr. Tadiću.
Na strani g. Živkovića nema ničega što bi moglo da se uporedi s ovim.

Dilan Dog
Reći da je Živković inteligentniji od Tadića, neverovatno je smešno.

Lični izbor. Meni je npr. bilo jako smešno što je dr. Tadić morao da čeka da dr. Balinovac izvoli priznati mu pobedu na predsedničkim izborima. Tek nakon što se dr. Tadić svečano obavezao da je za njega, stranku i ministre mu, Kosovo preče od EU, dobio je blagoslov da se zakune u Ustav i sv. Preambulu.

Dilan Dog
Kada je Živković bio iznuđeni premijer, ja nisam mogao da verujem ko je nama premijer... Ali dobro sad, svako ima izbor.

A sadašnji Vam premijer nije neverovatan?! Ako Vam je dr. Tadić bio "izbor" onda razumem.
Dilan Dog Dilan Dog 16:14 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

milivoye
Dilan Dog
Vidim da se Vaš kriterijum za ocenu o više ili manje inteligentnosti između Borisa Tadića i Zorana Živkovića zasniva isključivo na političkom opredeljenju između navedene dvojice...

Naprotiv, smatram da je političko opredeljenje pomenute dvojice posledica (između ostalog) i te razlike u inteligenciji. Prežvakavanje fraza, bukačko navijačko busanje u grudi, trampa 2.300.000 glasova u Srbiji za 1 glas u nekoj Babušnici, zaklinjanje na Tominu preambulu i sl. nisu pokazatelji zavidne inteligencije. Bez uvrede, ja svom psu ne bih mogao da podvalim ni pola od onoga što je dr. Koštunica uvalio dr. Tadiću.
Na strani g. Živkovića nema ničega što bi moglo da se uporedi s ovim.

Dilan Dog
Reći da je Živković inteligentniji od Tadića, neverovatno je smešno.

Lični izbor. Meni je npr. bilo jako smešno što je dr. Tadić morao da čeka da dr. Balinovac izvoli priznati mu pobedu na predsedničkim izborima. Tek nakon što se dr. Tadić svečano obavezao da je za njega, stranku i ministre mu, Kosovo preče od EU, dobio je blagoslov da se zakune u Ustav i sv. Preambulu.

Dilan Dog
Kada je Živković bio iznuđeni premijer, ja nisam mogao da verujem ko je nama premijer... Ali dobro sad, svako ima izbor.

A sadašnji Vam premijer nije neverovatan?! Ako Vam je dr. Tadić bio "izbor" onda razumem.

Sve što ste nabrojali o razlici između njih dvoje, jeste razlika u politici. Odatle izvaličite zaključak o inteligenciji...

Naravno da mi je Koštunica nevoravatan... Glasao sam u drugom krugu za Tadića. Pa neću valjda da bojkotujem izbore?? Opet nećete verovati, ali u prvom krugu glasao sam za Č. Jovanovića. Za sledeći put ću dobro da razmislim.
milivoye milivoye 16:21 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Sve što ste nabrojali o razlici između njih dvoje, jeste razlika u politici. Odatle izvaličite zaključak o inteligenciji...

Naravno da mi je Koštunica nevoravatan... Glasao sam u drugom krugu za Tadića. Pa neću valjda da bojkotujem izbore?? Opet nećete verovati, ali u prvom krugu glasao sam za Č. Jovanovića. Za sledeći put ću dobro da razmislim.

Nemojte da razmišljate ni sledeći put - glasajte za dr. Tadića i očekujte neverovatne stvari!

Dilan Dog Dilan Dog 16:25 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Kako se ova slika može izbeći?
recite da znamo
b.dimitrijevic b.dimitrijevic 16:47 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Po svemu sudeci tadic glas moj i moje porodice nece vise dobiti.
Neka razmisli kako ce da izgura mandat do kraja nadam se da nece.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 16:52 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

milivoye
Sve što ste nabrojali o razlici između njih dvoje, jeste razlika u politici. Odatle izvaličite zaključak o inteligenciji...

Naravno da mi je Koštunica nevoravatan... Glasao sam u drugom krugu za Tadića. Pa neću valjda da bojkotujem izbore?? Opet nećete verovati, ali u prvom krugu glasao sam za Č. Jovanovića. Za sledeći put ću dobro da razmislim.

Nemojte da razmišljate ni sledeći put - glasajte za dr. Tadića i očekujte neverovatne stvari!


Pa ovo na fotki nije samo kohabitacija i koalicija..Ovo je ljubav....o))
Ipak, kao da im fali Toma grobar....o))
AlexDunja AlexDunja 16:57 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma


Pa ovo na fotki nije samo kohabitacija i koalicija..Ovo je ljubav....o))

koja sasvim sigurno ne vodi do mudrosti:)))
uz ovo vise ide onaj lacni franz (znas slovenacki?:)))
Lacni Franz - Adijo Pamet Lyrics


Adijo pamet stara kurba adijo svet
pusti betonske nosilce naj ga nosijo
adijo pamet danes gremo na izlet

Ilegalni pubertetnik v družbi dveh deklet
"za menoj potrebni junci
adijo zemlja naš planet"

Adijo pamet drži gobec slika sama govori
pusti še drugim naj jo poslušajo
adijo pamet prosim ne razlagaj mi

Ilegalni pubertetnik v družbi dveh deklet
za menoj potrebni junci
adijo zemlja naš planet

Adijo pamet smrtno ranjen pralni stroj
pusti naj nas kozarci umivajo
adijo pamet jaz ostajam svoj
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 17:02 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Ma mislio sam na "ljubav" kako je Nino tumači..o))
Ona što uvek misli kako će tobože spasiti svet., ako samo pomisli da je ljubav.o))
a poetski je bliža Lajbahu nego lačnom Francu..o))
pozz
Dilan Dog Dilan Dog 17:05 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Drago Kovacevic
milivoye
Sve što ste nabrojali o razlici između njih dvoje, jeste razlika u politici. Odatle izvaličite zaključak o inteligenciji...

Naravno da mi je Koštunica nevoravatan... Glasao sam u drugom krugu za Tadića. Pa neću valjda da bojkotujem izbore?? Opet nećete verovati, ali u prvom krugu glasao sam za Č. Jovanovića. Za sledeći put ću dobro da razmislim.

Nemojte da razmišljate ni sledeći put - glasajte za dr. Tadića i očekujte neverovatne stvari!


Pa ovo na fotki nije samo kohabitacija i koalicija..Ovo je ljubav....o))
Ipak, kao da im fali Toma grobar....o))

Znači, ne smata Vama odnos, sam po sebi, nego "ljubav" u tom odnosu.
Dolybell Dolybell 17:49 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma




Drago Kovačević
Isto tako mu se ne može sporiti da spada u grupu bistrih ljudi...


Jeste se ovo šalili?
*novo



Ne komentarišite ono što ne poznajete,
ako vam je dosadno, ima drugih tema na blogu
Dilan Dog Dilan Dog 18:27 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Dolybell



Drago Kovačević
Isto tako mu se ne može sporiti da spada u grupu bistrih ljudi...


Jeste se ovo šalili?
*novo



Ne komentarišite ono što ne poznajete,
ako vam je dosadno, ima drugih tema na blogu

Kome je upuceno ovo?
milivoye milivoye 19:02 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Dilan Dog
Kako se ova slika može izbeći?
recite da znamo

Sasvim jednostavno - ne glasajte za dr. Tadića.
manitu manitu 19:53 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

ma nije bitan zivkovic , vec ekipa oko , iza i ispred njega .

bilo lepo dok je on vladao .
moglo se marnjavati na sve strane .
donacije, 50% na videlo , a 50% sarcu dajesh ...
milivoye milivoye 20:00 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

manitu
ma nije bitan zivkovic , vec ekipa oko , iza i ispred njega .

bilo lepo dok je on vladao .
moglo se marnjavati na sve strane .
donacije, 50% na videlo , a 50% sarcu dajesh ...


Na našu sreću, lopovi su oterani pa sada vladaju prepošteni Velja i prepodobni Voja.
Strongman Strongman 20:47 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Meni Živković nije inteligentan na zadovoljavajući način.



Mozda nisi imao ton na TV kad si ga slusao. Svako ko zna ZZ ili ga je slusao ne moze a da ne primeti da je superinteligentan. Ne samo da je inteligentan u totalu nego i u jedinici vremena. On je covek koji superbrzo i kvalitetno razmislja.

U ostalom takve smo mi Nislije.
Strongman Strongman 20:51 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Dolybell



Drago Kovačević
Isto tako mu se ne može sporiti da spada u grupu bistrih ljudi...


Jeste se ovo šalili?
*novo



Ne komentarišite ono što ne poznajete,
ako vam je dosadno, ima drugih tema na blogu


preporuka
adam weisphaut adam weisphaut 20:54 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

U ostalom takve smo mi Nislije.

Jesmo
AlexDunja AlexDunja 21:50 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Jesmo

jesi:)))
Osip Mandeljštam Osip Mandeljštam 23:18 02.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

vnk vnk 03:16 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Je l' to Corax zaboravio Amfilohija ili je slika odsecena?
jaglika jaglika 04:29 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Kada je Živković bio iznuđeni premijer, ja nisam mogao da verujem ko je nama premijer...


Da li Vam je sada lakse da poverujete ko nam je premijer?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 08:01 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

AlexDunja
Jesmo

jesi:)))

jesu..o))
Ches Ches 08:32 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Osip Mandeljštam

ima malo vise kandidata i za ove (gazi/promove) cevi. jeste da volimo da zivimo u tunelu ali hrliti u gazi/promov tunel je ravno samoubistvu. vetrenjace bi nam mnogo vise pomogle (nemackoj i holandiji pomazu itetkako) ali treba imati ideju, graditi....lakse je dok to rusi rade i u medjuvremenu mic po mic poskupljuju gas. bice da je nislija zivkovic u pravu i da je nosilac zastave u gazi/promov tunel tesko bolestan. nista nisu zdraviji ni oni koji ga slede.
Dilan Dog Dilan Dog 08:40 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Strongman
Meni Živković nije inteligentan na zadovoljavajući način.



Mozda nisi imao ton na TV kad si ga slusao. Svako ko zna ZZ ili ga je slusao ne moze a da ne primeti da je superinteligentan. Ne samo da je inteligentan u totalu nego i u jedinici vremena. On je covek koji superbrzo i kvalitetno razmislja.

U ostalom takve smo mi Nislije.

Imao sam ton.
Dakle, on je neiteligentan, a još više neobrazovan.
adam weisphaut adam weisphaut 08:54 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Imao sam ton.

Ali si zato uključio mute.
Dakle, on je neiteligentan, a još više neobrazovan.
Važno je da si ti dovoljno inteligentan da ti je ovo jedini komentar koji možeš da složiš.
sentinel26 sentinel26 08:54 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

vnk
Je l' to Corax zaboravio Amfilohija ili je slika odsecena?

Nije Corax njega zaboravio, no je on ispred njih, već na pola tunjela, osveštava im put, i pazi da slučajno ne skrenu nedje poprijeko, ustranu .
Dilan Dog Dilan Dog 09:04 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

adam weisphaut
Imao sam ton.

Ali si zato uključio mute.
Dakle, on je neiteligentan, a još više neobrazovan.
Važno je da si ti dovoljno inteligentan da ti je ovo jedini komentar koji možeš da složiš.

pa dobro, ajde ovako.
ne možemo u svemu da se slažimo.
Ja ne mislim da je on loš političar, on je dobar za pojedine vrste poslove u politici i to u visokoj politici. Na primer, mislim da je dobar za ministra policije. Ne bi njega Đinđič imenovao za zamenika predsednika da je loš. Ali mu je namenjivao one poslove koji odgovaraju njemu kao ličnosti.
Ali on nije dovoljno dobar da bude premijer!
Ni u jednom razgovoru koji sam vodio sa poznanicima ili bilo sa kim nezavisno od toga koliko ih poznajem, nisam čuo da je neko prokomentarisao kako mu je Zoran Živković super lik za premijera. Ali, ni od koga. U stvari, jesam,od nekih članova DS-a.
doktorka doktorka 09:08 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Dilan Dog

Strongman
Meni Živković nije inteligentan na zadovoljavajući način.Mozda nisi imao ton na TV kad si ga slusao. Svako ko zna ZZ ili ga je slusao ne moze a da ne primeti da je superinteligentan. Ne samo da je inteligentan u totalu nego i u jedinici vremena. On je covek koji superbrzo i kvalitetno razmislja.U ostalom takve smo mi Nislije.Imao sam ton. Dakle, on je neiteligentan, a još više neobrazovan.



tako djindjic nije mislio o zoranu zivkovicu . da jeste , ne bi ga izabrao za najblizeg saradnika . na tvoj nacin je zoran djindjic razmisljao o tadicu. i bio u pravu.
adam weisphaut adam weisphaut 09:20 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma


pa dobro, ajde ovako.
ne možemo u svemu da se slažimo.
Ja ne mislim da je on loš političar, on je dobar za pojedine vrste poslove u politici i to u visokoj politici. Na primer, mislim da je dobar za ministra policije. Ne bi njega Đinđič imenovao za zamenika predsednika da je loš. Ali mu je namenjivao one poslove koji odgovaraju njemu kao ličnosti.
Ali on nije dovoljno dobar da bude premijer!
Ni u jednom razgovoru koji sam vodio sa poznanicima ili bilo sa kim nezavisno od toga koliko ih poznajem, nisam čuo da je neko prokomentarisao kako mu je Zoran Živković super lik za premijera. Ali, ni od koga. U stvari, jesam,od nekih članova DS-a.
*novo

Hm jasno ti je da si onim gornjim komentarom optužio ZĐ da je jednog čoveka koji
je neiteligentan, a još više neobrazovan.
i, ili si upravo revidirao stav?
Btw. Doktorka je u pravu, BT nije nikada bio među bliskim saradnicima ZĐ.
Dilan Dog Dilan Dog 09:31 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

adam weisphaut

pa dobro, ajde ovako.
ne možemo u svemu da se slažimo.
Ja ne mislim da je on loš političar, on je dobar za pojedine vrste poslove u politici i to u visokoj politici. Na primer, mislim da je dobar za ministra policije. Ne bi njega Đinđič imenovao za zamenika predsednika da je loš. Ali mu je namenjivao one poslove koji odgovaraju njemu kao ličnosti.
Ali on nije dovoljno dobar da bude premijer!
Ni u jednom razgovoru koji sam vodio sa poznanicima ili bilo sa kim nezavisno od toga koliko ih poznajem, nisam čuo da je neko prokomentarisao kako mu je Zoran Živković super lik za premijera. Ali, ni od koga. U stvari, jesam,od nekih članova DS-a.
*novo

Hm jasno ti je da si onim gornjim komentarom optužio ZĐ da je jednog čoveka koji
je neiteligentan, a još više neobrazovan.
i, ili si upravo revidirao stav?
Btw. Doktorka je u pravu, BT nije nikada bio među bliskim saradnicima ZĐ.

Na početku ja nisam ni spomenuo Z. Đinđiđa u vezi sa Z. Živkovićem.
Ovaj poslednji komentar je kompletno ono što mislim o tome, a ne povlačim ono što sam prethodno rekao za Zorana Živkovića. Znači, on za mene nije potpuno neinteligentan, nego nije u dovoljnoj meri inteligentan, osim za pojedine poslove, a s druge strane, mislim da nije obrazovan.
adam weisphaut adam weisphaut 09:54 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Znači, on za mene nije potpuno neinteligentan, nego nije u dovoljnoj meri inteligentan, osim za pojedine poslove,

Dovoljno inteligentan za zamenika predsednika stranke?
Onda je opet tvoj sud protiv suda ZĐ.
Dilan Dog Dilan Dog 10:01 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

adam weisphaut
Znači, on za mene nije potpuno neinteligentan, nego nije u dovoljnoj meri inteligentan, osim za pojedine poslove,

Dovoljno inteligentan za zamenika predsednika stranke?
Onda je opet tvoj sud protiv suda ZĐ.

Pa može da bude zamenik predsednika.
Iz tvoje percepcije jeste protiv suda Đinđića. Iz moje nije.
Ne postoji naslednik, nastavljanje njegove politike, to je nemoguće.
Đinđića više nema, ostaju samo tumačenja.
adam weisphaut adam weisphaut 10:06 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Pa može da bude zamenik predsednika.
Iz tvoje percepcije jeste protiv suda Đinđića. Iz moje nije.
Ne postoji naslednik, nastavljanje njegove politike, to je nemoguće.
Đinđića više nema, ostaju samo tumačenja.

Pa ostaju i fakti ko su mu bili bliski saradnici, a ko ne.
Dilan Dog Dilan Dog 10:09 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

adam weisphaut
Pa može da bude zamenik predsednika.
Iz tvoje percepcije jeste protiv suda Đinđića. Iz moje nije.
Ne postoji naslednik, nastavljanje njegove politike, to je nemoguće.
Đinđića više nema, ostaju samo tumačenja.

Pa ostaju i fakti ko su mu bili bliski saradnici, a ko ne.

Naravno.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:13 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

adam weisphaut
Pa može da bude zamenik predsednika.
Iz tvoje percepcije jeste protiv suda Đinđića. Iz moje nije.
Ne postoji naslednik, nastavljanje njegove politike, to je nemoguće.
Đinđića više nema, ostaju samo tumačenja.

Pa ostaju i fakti ko su mu bili bliski saradnici, a ko ne.

Ostaju fakti ali govore i dela...
Jučer Tadić pored sve buke, dreke i širenja ruku, na kraju saopšti - "nećemo rušiti vladu"...o))
On je hrabar jedino na putu do toga zaključka.
A evo šta kaže jutros Dragan Bujošević o DS-ovoj daljnjoj politici..
Bujošević: Bez konkretnih koraka DS-a

Dragan Bujošević, novinar nedeljnika NIN, rekao je u Jutarnjem dnevniku Radija B92 da ne očekuje neke konkretne korake od strane Demokratske stranke u pogledu nastavka evropskih integracija
Eto toliko o "nasledniku"...o))
Dilan Dog Dilan Dog 10:19 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Drago Kovacevic
adam weisphaut
Pa može da bude zamenik predsednika.
Iz tvoje percepcije jeste protiv suda Đinđića. Iz moje nije.
Ne postoji naslednik, nastavljanje njegove politike, to je nemoguće.
Đinđića više nema, ostaju samo tumačenja.

Pa ostaju i fakti ko su mu bili bliski saradnici, a ko ne.

Ostaju fakti ali govore i dela...
Jučer Tadić pored sve buke, dreke i širenja ruku, na kraju saopšti - "nećemo rušiti vladu"...o))
On je hrabar jedino na putu do toga zaključka.
A evo šta kaže jutros Dragan Bujošević o DS-ovoj daljnjoj politici..
Bujošević: Bez konkretnih koraka DS-a

Dragan Bujošević, novinar nedeljnika NIN, rekao je u Jutarnjem dnevniku Radija B92 da ne očekuje neke konkretne korake od strane Demokratske stranke u pogledu nastavka evropskih integracija
Eto toliko o "nasledniku"...o))

Nije Tadić naslednik.
Nasledstvo spada u imovinsko-pravne odnose- obligacija.
adam weisphaut adam weisphaut 10:22 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Nije Tadić naslednik.

Tačno, Tadić je "naslednik"
Dilan Dog Dilan Dog 10:26 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

adam weisphaut
Nije Tadić naslednik.

Tačno, Tadić je "naslednik"

Nisam baš razumeo tu foru.
Rako sam TADIĆ NIJE NASLEDNIK.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:32 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

adam weisphaut
Nije Tadić naslednik.

Tačno, Tadić je "naslednik"

Ali, vidi ti ove igranke...o))
Sad Dinkić obilazi sve TV stanice, priča svašta protiv vlade, osim da će je rušiti...To je poznati trik....
I šta je glavni podtekst priče...da će "najveću korist izvući radikali"...
Dakle, "naslednik" će i sledeću kampanju zasnivati na strahu od radikala i očekivanju da će "dobrim rezultatom" odobrovoljiti Koštunicu.

AlexDunja AlexDunja 10:43 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Dakle, "naslednik" će i sledeću kampanju zasnivati na strahu od radikala i očekivanju da će "dobrim rezultatom" odobrovoljiti Koštunicu.

drago, odavno je jasno on drugi argument nema.
a politika im je ista.
na cemu drugom bi zasnovao kampanju?
adam weisphaut adam weisphaut 10:44 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Ali, vidi ti ove igranke...o))
Sad Dinkić obilazi sve TV stanice, priča svašta protiv vlade, osim da će je rušiti...To je poznati trik....
I šta je glavni podtekst priče...da će "najveću korist izvući radikali"...
Dakle, "naslednik" će i sledeću kampanju zasnivati na strahu od radikala i očekivanju da će "dobrim rezultatom" odobrovoljiti Koštunicu.

Vidim na forumima da se ljudi primaju na tu igru, kao da ne znaju s kim imaju posla
Još samo da kupe priču da je i Palma naprasno postao demokrata
adam weisphaut adam weisphaut 10:46 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Nisam baš razumeo tu foru.
Rako sam TADIĆ NIJE NASLEDNIK.

Samoproklamovani
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 10:53 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

AlexDunja
Dakle, "naslednik" će i sledeću kampanju zasnivati na strahu od radikala i očekivanju da će "dobrim rezultatom" odobrovoljiti Koštunicu.

drago, odavno je jasno on drugi argument nema.
a politika im je ista.
na cemu drugom bi zasnovao kampanju?

Ima "nešto", potpuno iracionalno kod našega sveta, što i razumne ljude dotera do zbunjenosti. Evo, ovde na blogu, sasvim ozbiljni ljudi, poput igija, recimo, veruju da tu ima "nešto više"..i po principu koji ne postoji nigde nego u Srbiji, a poznatom po nazivu "zna Baja šta radi"...sami pronađu zilione izgovora...tipa, pa dobro, šta on može, nema on vlast,takva je Srbija i slično...
Šta da se radi kad teško staje u glavu, mnogo teže nego na neko drugo mesto...o))
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 11:01 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Šta da se radi kad teško staje u glavu, mnogo teže nego na neko drugo mesto...o))

Sta tesko staje u glavu ?
Kome tesko staje u glavu ?
Kada tesko staje u glavu ?
Gde je to drugo mesto u koje TO NESTO lakse staje ?
Govorite o trenutnim politickim prilikama u Srbiji.....?
Pobogu Drago, zasto Vi samo u zagonetkama govorite ? !
AlexDunja AlexDunja 11:11 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

tipa, pa dobro, šta on može, nema on vlast,takva je Srbija i slično...

a pri tom, samo njemu odgovara da radikali budu na 40%
cak mnogo vise nego radikalima samim.
(oni ce sad imati tesku muku da svojima objasne
zasto vec jednom ne dolaze na vlast)
videces da ce im prepustiti lokal, za utehu.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:13 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Ninoslav Randjelovic
Šta da se radi kad teško staje u glavu, mnogo teže nego na neko drugo mesto...o))

Sta tesko staje u glavu ?
Kome tesko staje u glavu ?
Kada tesko staje u glavu ?
Gde je to drugo mesto u koje TO NESTO lakse staje ?
Govorite o trenutnim politickim prilikama u Srbiji.....?
Pobogu Drago, zasto Vi samo u zagonetkama govorite ? !

o)))
Ma nejasan govor, moj Nino...
Evo, šta ne staje u glavu...možda ti to bolje budeš artikulisao.
Šta mislš ko govori istinu. Tadić koji se jučer dere na GO ili Andreja Mladenović koji podseća Tadića šta je njihova zajednička politika....
"Kosovo je Srbija. To piše u Ustavu Srbije, to piše u zvaničnom programu Vlade Srbije. To piše u svim rezolucijama koje je Narodna Skupština usvojila", ukazao je Mladenović.

"DSS poziva sve stranke da ne delimo zemlju oko pitanja ulaska u Evropsku uniju, već da svi zajedno zauzmemo zajednički stav da Srbija hoće u EU sa Kosovom i Metohijom kao svojim sastavnim i neotuđivim delom", rekao je Mladenović.

"Stranke imaju svoje različite programe, ali, kada je u pitanju odbrana Kosova, oko toga moramo imati jedinstvo", ukazao je on.
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 11:17 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

videces da ce im prepustiti lokal, za utehu.

Jooj, mila majko, ja vise ne razumem o cemu je ovde rec ? Kakav lokal ?
Jej taj lokal nekakvo kamenje koje se prebacuje s jednih ledja na druga ledja ?
Ninoslav Randjelovic Ninoslav Randjelovic 11:22 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Šta mislš ko govori istinu. Tadić koji se jučer dere na GO ili Andreja Mladenović koji podseća Tadića šta je njihova zajednička politika....

Istinu o cemu ? O tome da su se nasi politicki lideri vise puta sastali i srocili razna dokumenta i deklaracije i da eto tako uspesno vladaju zemljom koja se raspada ? Srbijom. Meni je to istina.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:24 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

AlexDunja
tipa, pa dobro, šta on može, nema on vlast,takva je Srbija i slično...

a pri tom, samo njemu odgovara da radikali budu na 40%
cak mnogo vise nego radikalima samim.
(oni ce sad imati tesku muku da svojima objasne
zasto vec jednom ne dolaze na vlast)
videces da ce im prepustiti lokal, za utehu.

Moguće, ali tamo gde je manje para...Radikali se bolje snalaze u manje para..o)) Nisu oni za "velike igre"...Njih više zanima kako se može "smuvati2 na dnevnicama, putnim troškovima, nekim dozvolama i lokacijama za privremene objekte.
Beograd bi im već bio "prekrupan" zalogaj....a ima i dovoljan broj montažnih objekata...o))
AlexDunja AlexDunja 11:33 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Jej taj lokal nekakvo kamenje koje se prebacuje s jednih ledja na druga ledja ?

:))))nikakvo kamenje
i ne ledja.
bice da je nerazumevanje obostrano.
adam weisphaut adam weisphaut 11:36 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma


Jooj, mila majko, ja vise ne razumem o cemu je ovde rec ? Kakav lokal ?
Jej taj lokal nekakvo kamenje koje se prebacuje s jednih ledja na druga ledja ?
*novo

To je ono što se zove dogovorna ekonomija, Ninoslave.
Quid pro quo, tante za kukuriku...
adam weisphaut adam weisphaut 11:38 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Beograd bi im već bio "prekrupan" zalogaj....a ima i dovoljan broj montažnih objekata...o))

Ali zato opštine južno od Beograda, ionako koga briga šta se tamo dešava
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 11:40 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

adam weisphaut

Jooj, mila majko, ja vise ne razumem o cemu je ovde rec ? Kakav lokal ?
Jej taj lokal nekakvo kamenje koje se prebacuje s jednih ledja na druga ledja ?
*novo

To je ono što se zove dogovorna ekonomija, Ninoslave.
Quid pro quo, tante za kukuriku...

E, to je prava stvar..tante za kukuriku ..o))
A može i ono - bele bubrege za one tamne....o))
adam weisphaut adam weisphaut 11:51 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

A može i ono - bele bubrege za one tamne....o))

Nesh Nesh 15:00 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Strongman
Meni Živković nije inteligentan na zadovoljavajući način.


Mozda nisi imao ton na TV kad si ga slusao. Svako ko zna ZZ ili ga je slusao ne moze a da ne primeti da je superinteligentan. Ne samo da je inteligentan u totalu nego i u jedinici vremena. On je covek koji superbrzo i kvalitetno razmislja.

U ostalom takve smo mi Nislije.


Saglasni Nislija!
krunoslava krunoslava 19:01 03.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Strongman
Meni Živković nije inteligentan na zadovoljavajući način.


Mozda nisi imao ton na TV kad si ga slusao. Svako ko zna ZZ ili ga je slusao ne moze a da ne primeti da je superinteligentan. Ne samo da je inteligentan u totalu nego i u jedinici vremena. On je covek koji superbrzo i kvalitetno razmislja.U ostalom takve smo mi Nislije.




FridaysChild FridaysChild 00:29 07.03.2008

Re: Čista kreativnost iz bistrog uma

Dilan Dog
Kako se ova slika može izbeći?
recite da znamo

Nikako, ureže se u glasačko sećanje za sledeće izbore...

gandra gandra 15:02 02.03.2008

povratak

Sumnjam da Zivkovic moze da se " vrati" na velika vrata preko DS-a.
b.dimitrijevic b.dimitrijevic 17:16 02.03.2008

Re: povratak

Hm... meni ovo lici na vreme kada se iz SPS-sa rodio JUL
manitu manitu 19:56 02.03.2008

Re: povratak

joj jeste , tacno tako .

on jeste sve vreme prozivao tadica za kohabitaciju .
sada ce preko njega da pokusava kuruniti i razlabljivati DS .

LDP to radi , jer je Zivkovic bio blizak uvek LDP'u .
Zasto ne . Legitimno .
Razbijanje DS kao najjcaih iznutra , kad ih vec BT ne konstatuje 'spolja' .

Ali ne verujem da Zivkovic moze da odigra trojanskog konja .
Jelena Jelena 15:08 02.03.2008

Tadiceva DS

DS nije pala na ispitu samo na najvisem nivou. DS pada na ispitu svakodnevno na svim nivoima vlasti. Zbog cega? Zbog politicke korupcije u kojoj je zajednicki ogrezla sa DSS. Premijer Zivkovic o tome ne govori, verovatno iz lojalnosti prema stranci. Nisam sigurna da DS ima snage da se iz blata u koji je upala izvuce.
Sto se tice Tadica, koliko sam uspela da pratim poslednjih meseci, vecina analaticara, i to nevladinih, ocenjuje ga kao intelektualno inferiornog politicara koji ima iza sebe grotesknog ministra inostranih poslova sumnjivog karaktera.
Velika je nevolja u tome sto su oni role model svojim partijskim drugovima koji popunjavaju piramidu vlasti. Pogledajte kadrove DS u Beogradu? Izborni stab DS na predsednickim izborima? Cista estrada! Od elitizma iz vremena premijera Djindjica, pa i premijera Zivkovica nije ostalo nista.
Nedopustivo je da jedna stranka demokratske provenijencije dozvoli sebi da u predizbornoj kampanji osporava pravo gradjanima na slobodno iskazivanje politickog stava. To smrdi na komunizam. Sadasnja ''elita'' DS i jesu sinovi i cerke, a moda i unuci, Titove elite koja je na vreme promenila stranu da bi zadrzala drustvene pozicije koje je imala.
Nama jepotrebna nova politicka snaga koja ce da povede srbijansko drustvo u Evropu. Za mene je DS, ovakva kakva je, proslost.
mvelja mvelja 15:11 02.03.2008

kako vlada vlada

a sta je njegova vlada uradila...sve su iste
JJ Beba JJ Beba 15:18 02.03.2008

Re: kako vlada vlada

DS je pukla , ofucala se, nagojila, otromboljila, omiltavela, prilegla i zalegla; lopatama puni džakove lovom, nema se kad za reforme i brigu za građane, "bolje sutra", Eu.....nema se kad i nema ko.
bašme zanima kako bi zoran živković izveo sve ovo šta priča sa đilasima, vlahovićima, milosavljevićima, đelićima i tadićem na čelu? O sivoj eminenciji šaper & krstić tandemu da i ne govorim.
kako misli da na lokalnom nivou iskontroliše sve te male dupeuvlakače i dupelisce koji su nemoćni da urade bilo šta.
šure, jel imaš ti neku ideju?
dragan7557 dragan7557 15:27 02.03.2008

Re: kako vlada vlada

DS je pukla , ofucala se, nagojila, otromboljila, omiltavela, prilegla i zalegla; lopatama puni džakove lovom, nema se kad za reforme i brigu za građane, "bolje sutra", Eu.....nema se kad i nema ko.
bašme zanima kako bi zoran živković izveo sve ovo šta priča sa đilasima, vlahovićima, milosavljevićima, đelićima i tadićem na čelu? O sivoj eminenciji šaper & krstić tandemu da i ne govorim.


Sa ovim se slažem.

A, za ovo :
kako misli da na lokalnom nivou iskontroliše sve te male dupeuvlakače i dupelisce koji su nemoćni da urade bilo šta.


je dovoljno ponuditi dupe i, stvar rešena.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana