Moj grad

TV Aljazeera

Đorđe Bobić RSS / 26.07.2014. u 06:54
TV Aljazeera - emisija KONTEKST.  
 


Komentari (6)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

max.cohen92 max.cohen92 16:28 26.07.2014

suludo

"Srecom mi jos nemamo tako velikih suludih projekata"...covek objasnio jednom recenicom.

Đorđe Bobić Đorđe Bobić 16:39 26.07.2014

Re: suludo

a_jovicic a_jovicic 20:35 26.07.2014

Re: suludo

max.cohen92
"Srecom mi jos nemamo tako velikih suludih projekata"...covek objasnio jednom recenicom.

... a mi još treba da budemo srećni što imamo investitora a ne kao Makedonci što skucaše svoje novce na "ono"

... osim ako se ne desi situacija da ovi na vlasti ne sravne sve sa zemljom našim parama, investitor se "izgubi" a nama ostanu dugovi (mada u tom slučaju ostajemo bar poštedjeni "nebeske" arhitekture).
little_radojica little_radojica 17:47 28.07.2014

Свака част

Чика Ђорђе, свака част како сте објаснили проблем у емисији. Укидање институције међународног конкурса за велике пројекте и флагрантно избацивање и струке и јавности из целог процеса је за ред величина битније од тога како тај пројекат изгледа.
Суптилно убацивање у причу како се ради(ло) по Африци са "промо-пројектима" је посебно успешно. Данас се то зову "шмек-рендери", а један мој колега то лепо назвао "брћ". Задатак тога је да импресионира/шармира инвеститора да се добије посао, а ради се за недељу дана (добро, без спавања ). Пошто су у овом случају "инвеститори" и сами продавци магле може им се продати онаква макета, без икаквог концепта, без икакве доследности плана и наравно кула као неизбежан елемент државно-политичких архитектуриијада. Мада стварно нема сврхе ни причати о тој макети и одсуству концепта кад су све и један правни акт ове земље прекршили да би је тамо изложили. Почев од Устава, па преко закона о инвестиционој изградњи па све до планске документације. То је оно кад је нешто толико погрешно на тако пуно нивоа да таман што кренеш да кажеш шта све неваља, застанеш, дубоко удахнеш и само одмахнеш руком у стилу "ма коме ја причам". Хвала што смирено, концизно и прецизно указујете на саму суштину проблема.
Đorđe Bobić Đorđe Bobić 18:52 28.07.2014

Re: Свака част

таман што кренеш да кажеш шта све неваља, застанеш, дубоко удахнеш и само одмахнеш руком у стилу "ма коме ја причам"

Uvek treba govoriti, ćutanje daje tima tamo podršku za njihove nepodopštine. Na primer, u DABu na sastanku oko BGDa na vodi gde je trebalo razgovarati o tom napadu na Beograd bilo je svega pedesetak kolega od nekoliko stotina ili više arhitekata u gradu. I onda vlast može da kaže da je poduhvatu protivna samo neznatna manjina pa nema veze, maketa može da se gradi. Govoriti, govoriti, uostalom drugo i ne preostaje pa ne klonimo duhom.
frank_rizzo frank_rizzo 08:32 29.07.2014

Beograd izgleda nema vise takmicarski duh?

Palata albanija I beogradjanka su valjda bile najvise zgrade na balkanu - sta im fali?
1 visoka 'arapska kula' je lepsi simbol beograda od hrama svetog vase, zar ne?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana