Budućnost| Gradjanske inicijative| Reč i slika

A Mira? A Marko, ne Milićev, već Milošević?

Filip Mladenović RSS / 10.09.2014. u 00:32

WANTED
WANTED
WANTED
WANTED
Nakon nedeljnog sletanja aviona ruskog "Aeroflota" iz Moskve na beogradski aerodrom sa jednim od p(l)aćenika nekontrolisanih, korumpiranih frakcija policije/tajnih službi, aktuelni ministar policije slavodobitno je izjavio pred RTS kamerama: "I na Tibet da se popne i na Himalaje mi ćemo ga pronaći i radićemo na tome i insistirati da bude izručen!"

Ministar policije i dalje izbegava da nam saopšti kako je moguće da je deportovani Marko Milićev imao dva važeća pasoša!? Ko su njegovi jataci u organizaciji bekstva iz Srbije i prihvatu u Turskoj i Kini? Kako je bilo moguće da nakon hapšenja u ukradenom vozilu marke „AUDI" deset dana posle ubistva Luke Jovanovića na Brankovom mostu, Marko Milićev bude pušten iz pritvora bez detaljnih provera, i to nakon svega 48 sati? Da bi zatim dan kasnije pobegao iz zemlje sa jednim od dva važeća pasoša!? I najzad, čiji je on bilo plaćenik? Da li možda iste mafijaške grupacije pod kapom policije/tajnih službi, koja još uvek štiti i Dragoslava Kosmajca? Sećate se, krajem juna premijer je obećao hapšenje najkrupnijeg narko dilera u Srbiji, a do danas - ništa. Dragoslav Kosmajac do pre 15 godina bio je vrlo aktivan u Državnoj bezbednosti! Karijeru DB operativca završio je odlaskom Jovice Stanišića sa mesta načelnika Službe državne bezbednosti Srbije. Potom se pominje kao glavna karika u švercu kokaina i heroina u „Beloj knjizi" MUP-a, a takođe kao osoba koja je obezbedila kontakte Ljubiši Buhi Čumetu i zemunskom klanu za krijumčarenje pomenutih narkotika.

Zato i ne čudi što je Marko Milićev prilikom identifikacije na beogradskom aerodromu prisutnim policajcima rekao: "Ali, na slobodi su gore ubice od mene."

No, vratimo se slavodobitnoj izjavi ministra Stefanovića. Na crvenim poternicama INTERPOL-a (link: http://www.interpol.int/notice/search/wanted) i dalje su na prvoj strani, posvećenoj licima za kojima traga država Srbija, fotografije, imena i detaljni opisi Mirjane Marković i Marka Miloševića. Ova dva lika sa crvenih poternica nisu ni na Tibetu niti na Himalajima. Eno ih u Moskvi, glavnom gradu Rusije. Onom istom gradu odakle je avionom ruskog „Aeroflota" u nedelju uveče sproveden Marko Milićev.

Dakle, ministre Stefanoviću, budite ljubazni pa zatražite od Rusije da na osnovu raspisanih crvenih poternica INTERPOL-a  izruči već jednom Srbiji Mirjanu Marković i Marka Miloševića. Na ovo vas ne obavezuje samo citirana slavodobitna izjava, već nešto mnogo važnije, temeljnije i civilizovanije: ZAKON.

P.S. Fotografije su preuzete sa sajta INTERPOL-a, LINK: http://www.interpol.int/notice/search/wanted 

Atačmenti



Komentari (61)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

blogovatelj blogovatelj 01:55 10.09.2014

Nema Mira Marković

Ali ima Marković Tunjo!
Iz Dubravica Donjih, kod Brčkog!

Charges: ABUSE OF NARCOTIC DRUGS
martin_krpan martin_krpan 05:33 10.09.2014

Povraćanje

Juče sam gledao neku lošu emisiju o kriminalcima u Srbiji i o kriminalcima su govorili neki novinari,svjedoci, db agenti. Već dugo sam oguglao na srpski mulj ali me je ovo opet vratilo u stanje mučnine. DB agent sa takvom lakoćom priča o kriminalcima (Beli i Giška) koji su postavljali eksploziv i likvidirali, kako DB agent kaže, "ustaše, aahah, šiptarske teroriste". Kao, mnogo su nam učinili.

Hehe, Amerika tolika sila a toliko vrti i spinuje i dan danas se opire stavovima da je nekoga likvidirala na političkoj osnovi. A Srbi se na pinku time ponose.

Srbiju treba još ponižavajuće tretirati. I dan danas Srbende stišču rekete po Evropi, DB i dalje ima militantnu politiku. Ubijali bi i dalje kao na traci "šiptare teroriste i ustaše" ali je patka smanjena. Na žalost nije kastrirana. Heej, šaka nepismenih idiota ubija njemačke i švajcarske građane "teroriste i ustaše" za koga oni odrede da je terorista i ustaša. I onda se čudimo što nas čitava Evropa tretira kao smeće, kao čistače pisoara po U-bahnima.
looping looping 06:36 10.09.2014

Re: Povraćanje

Srbiju treba još ponižavajuće tretirati. I dan danas Srbende stišču rekete po Evropi, DB i dalje ima militantnu politiku. Ubijali bi i dalje kao na traci "šiptare teroriste i ustaše" ali je patka smanjena. Na žalost nije kastrirana. Heej, šaka nepismenih idiota ubija njemačke i švajcarske građane "teroriste i ustaše" za koga oni odrede da je terorista i ustaša. I onda se čudimo što nas čitava Evropa tretira kao smeće, kao čistače pisoara po U-bahnima.

A jel' ima ta evropa policiju? Neka hapse, osuđuju te reketaše... Njima bar policija i sudstvo funkcionišu.
Otkud ti to da nas evropa tretira kao smeće? Da li si ti bio u Evropi o kojoj pričaš.
Glavna politika SPS-a (a danas DSS-a i radikala) bila je da nas svi mrze i tretiraju kao smeće. Ali hvala bogu stvari se menjaju.

PS.
Srbiju nikad ne možeš ponižavajuće da tretiraš jer Srbija je u istoriji mnogo puta bila porobljavana ali nikad sluga. Jedini koji mogu Srbiju da ponižavaju su sami srbi.

PPS.
A čija DB nema militantnu politiku?

predatortz predatortz 08:14 10.09.2014

Re: Povraćanje


Srbiju treba još ponižavajuće tretirati.


Martine, čoveče, poješće te silna mržnja!
looping looping 08:23 10.09.2014

Re: Povraćanje

Martine, čoveče, poješće te silna mržnja!

Juče sam gledao neku lošu emisiju o kriminalcima u Srbiji i o kriminalcima su govorili neki novinari,svjedoci, db agenti.

A nije ni čudo kad gleda i bavi se svakakvim glupostima na koje ne može da utiče. Čovek se truje, bukvalno.
martin_krpan martin_krpan 20:32 10.09.2014

Re: Povraćanje

A čija DB nema militantnu politiku?


A koja zemlja nema mafiju, nema tajkune.. Dajte molim vas, kakva je to relativizacija. Ta metodologija je biased u korijenu. Volim i ja Srbiju, onu koja se ne vidi. Svi imamo "svoju" Srbiju i ja nju iskreno volim i na nju sam ponosan. Ali ako mi neko kaže da je država Srbija dobro uređena zemlja, da se brine za svakog svog građanina, da ispunjava obaveze, da ima institucije, taj ili u državi radi ili je budala.

Takođe smatram, da je okretanje objekta na sve moguće strane jedna vrsta manjka znanja i strah. Policajac za kriminal kaže da je to pitanje vaspitanja, profesor u gimnaziji za delikvenciju kaže da je to pitanje odgoja, roditelji kažu da je to pitanje društva, društvo kaže: "pa nismo mi baš najgori", itd. Nije problem država, problem je čak nedostatak mediokriteta. U Srbiji je kriterij "nek je živa glava".
martin_krpan martin_krpan 20:33 10.09.2014

Re: Povraćanje

A nije ni čudo kad gleda i bavi se svakakvim glupostima na koje ne može da utiče. Čovek se truje, bukvalno.


Užasan stav. Po autobuskim stanicama se često čuje floskula: "Ćuti bre i moli se bogu".
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:55 10.09.2014

Re: Povraćanje


Juče sam gledao neku lošu emisiju.... na pinku

Loša, na pinku, ali si gledao.
Što se bre foliraš kad je jasno da se pališ ne te pink priče, žestoki momci, vreo asfalt i taj rad.
Čitam ovo što si pisao pa se setih kako su mnogi gledali velikog brata, ali kao glupo je to, njih to ne zanima, to oni samo kao fenomen posmatraju.
blogovatelj blogovatelj 22:48 10.09.2014

Re: Povraćanje

Loša, na pinku, ali si gledao.


OPPAAAA!
Asi mu ga šukno!
Čovek buzdovan, njemu mozak i ne dopire dalje od takvih emisija.
Je li, Krpane, jesi ti ono beše iz Hrvatske? Prihvataš srpsku Pink seljanu bez po muke, ali malo misaonije stvari ti teško idu.
Milan Karagaća Milan Karagaća 14:15 13.09.2014

Re: Povraćanje

ubija njemačke i švajcarske građane "teroriste i ustaše" za koga oni odrede da je terorista i ustaša.

Martine, a tebi su oni fini momci što 1971.godine upadoše na Radušu da ubijaju, fin ti je momak onaj što metnu bombu i bioskop "20.0ktobar"i pobi toliko ljudi, fin ti je onaj što ubi ambasadoira Rolovića, fini su svi koji su ladno po toj Nemačkoj, Belgiji , Švajcarskoj , Švedskoj likvidirali članove naših diplomatsko-konzularnih predstavništava, fini su ti svi oni koji su dolazili iz inozemstva i izvodili terorističke akte po SFRJ, od pokušaja trovanja vodovoda do rušenja pruga i mostova i sve pod izgovorom da su oni ustaše koji se bore protiv komunističke vlasti.A da li si možda razmislio šta su radili oni ili njihovi očevi tokom 2.svetskog rata po Jugoslaviji.
Pri ovome ne ulazim u te metode ali znam da su ustaške, albanske i neke srpske ekstremne organizacije čak bile na listi terorističkih i pod kontrolom recimo nemačke BND ali nije im padali na pamet da ih izručuju.
To što je radila jugoslovenska DB angažujući ljude iz podzemlja i sada rade sve službe najdemokratskijih zapadnih zemalja a SAD pogotovo. I tu nema ništa sporno ukoliko mu kao protivusluga nije tolerisanje svega što rade.Jednostavna metoda je da posao odrađuju za novac.
Inače, sve što je jugoslovenska služba preduzimala protiv ustaške i četničke emigracije bilo je samo mera odbrane protiv terorizma i asimetričnih izazova , kako to sada moderno nazivaju.Prema tome, u bilo kom kontekstu braniti tu emigraciju je u najmanju ruku nepristojno , jer ako ti ne znaš zašto su krivi znaju oni sigurno i svaka mera protiv njih bila je opravdana zlodelima koja su počinili ili ih organizovali i planirali pa su tako sprečeni.
martin_krpan martin_krpan 18:10 13.09.2014

Re: Povraćanje

a tebi su oni fini momci


-> zamjena teza i učitavanje.


ili njihovi očevi tokom 2.svetskog rata po Jugoslaviji.


zašto se zadržavati kod očeva? Zašto ne otići još malo dalje.

Problem ustaštva niste znali/htjeli riješavati tako da je glupo nekoj Švedskoj ili Belgiji prebacivati odgovornost.

A što se terorista opasnih po državu tiče, vidjeli smo to na slučaju onog Hrvata Perkovića. Udba je likvidirala nekog Đuraškovića koji je bio svjedok mafijaškim radnjama sina Mike Špiljka.

Na mojoj tablici zla prvo mjesto su zauzimali fašisti a drugo komunisti. Sada je situacija: komunisti, pa mnogo mjesta prazno, pa fašisti.
frank_rizzo frank_rizzo 07:05 10.09.2014

Martine, idi na ustaske forume leba ti

Nemoj ovde da smrdis
angie01 angie01 09:06 10.09.2014

Re: Martine, idi na ustaske forume leba ti

frank_rizzo
Nemoj ovde da smrdis


kakav je ovo komentar?
darkool darkool 10:14 10.09.2014

Re: Martine, idi na ustaske forume leba ti

prigodan , ali je greska sto nije odgovor, vec novi komentar.

p.s.
pogledjte 2 komentar od pocetka
predatortz predatortz 07:44 10.09.2014

Demant, izvinjenje...

Zato i ne čudi što je Marko Milićev prilikom identifikacije na beogradskom aerodromu prisutnim policajcima rekao: "Ali, na slobodi su gore ubice od mene."


Ti si, kao novinar-istraživač, na svojim blogovima tvrdio kako policija zataškava slučaj ubistva na Brankovom mostu. Razvijao si razne teorije zavere. Sled događaja te demantovao. Bilo bi ljudski da ljudima koj su radili na slučaju, a i nama koji se nismo slagali sa tvojim teorijama, uputiš iskreno izvinjenje.
Filip Mladenović Filip Mladenović 08:46 10.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

Iskrene čestitke kineskoj policiji.
Zahvalnost kineskom pravosudju.
A što se naše policije tiče, još uvek ne znamo ko je vlasnik vozila ubice, broj tablica, niti gde je sakriven mini kantrimen.
Ne znamo, kao što piše u blogu, ni ko je štitio ni ko finansira ovog p(l)aćenika.
predatortz predatortz 08:58 10.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

A što se naše policije tiče, još uvek ne znamo ko je vlasnik vozila ubice, broj tablica, niti gde je sakriven mini kantrimen.


Znamo ko ga je vozio, postoje i izjave svedoka koje će to potvrditi. Vozilo su možda gurnuli u Dunav, možda su ga zapalili... Bilo bi lepo da bude pronađeno, ali neće biti presudno za tok suđenja. Dokaza, i bez vozila, dovoljno ima.
Možda je vozilo ukradeno negde u inostranstvu, pa vlasnik nema pojma da je njegovim vozilom načinjen prekršaj.
Krajnji cilj svake istrage je dolazak do počinioca krivičnog dela. Nastoji se prikupiti što više materijalnih dokaza, ili izjava svedoka, da bi optužnica opstala na sudu i rezultirala presudom. Gledajući iz tog ugla, srpska policija je uradila dobar posao.

A sad malo o pasošima...
Ja posedujem dva važeća pasoša. Regularno i po svim zakonima. Jedan je pasoš Republike Srbije, drugi je pasoš BiH. Prosto, po sporazumu između te dve države imam pravo na to. Sa svakim od ta dva pasoša mogu da napustim zemlju, ukoliko se ne nalazim na nekoj od poternica. Ovaj bilmez, u momentu odlaska iz Srbije, nije bio ni na jednoj.
angie01 angie01 09:09 10.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

i da se utvrdi, kako si majcica i sin, nosac gajbica, uopste izasli iz zemlje-jer su vec bili osumnjiceni, sa sve 4-5 meleardi evrica.
freehand freehand 09:12 10.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

sa sve 4-5 meleardi evrica.



E ovo je najbolji pokazatelj nivoa razumevanja realnosti.

Znaš li, Angie, kolika je razlika između 4 i 5 meleardi evrica?
predatortz predatortz 09:15 10.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

angie01
i da se utvrdi, kako si majcica i sin, nosac gajbica, uopste izasli iz zemlje-jer su vec bili osumnjiceni, sa sve 4-5 meleardi evrica.


Apsolutno. Sve te aspekte treba istražiti. Devedesete treba osvetliti u svakom segmentu. Zarad nas.
Pa tako treba rasvetliti i činjenicu da je na jednoj ostavinskoj raspravi, nakon smrti jednog političara, pričano o milionima koje ovaj, za života, nije mogao regularno zaraditi. Ne na poslovima kojima se zvanično bavio, niti sa primanjima koje je na njima ostvarivao.

Ja sam za istinu.
angie01 angie01 09:17 10.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

Znaš li, Angie, kolika je razlika između 4 i 5 meleardi evrica?



pa ti, covece pritrcavas i na mamac i na bucku,...u raznim izvorima se pojavljuje razlicit podatak o tim parama, negde pise 4, negde 5, a ovde to nije bitno, to koliko je, nego- ko je to dozvolio.

'aj sad, zdravo- nemam zelju da se vrtim s tobom na ringespilu- jer si dosadan.
freehand freehand 09:31 10.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

.u raznim izvorima se pojavljuje razlicit podatak o tim parama, negde pise 4, negde 5, a ovde to nije bitno, to koliko je, nego- ko je to dozvolio.

Jeste, u Trećem oku piše jedno, u Četvrtom drugo... Ko bi to proveravao.
Filip Mladenović Filip Mladenović 09:50 10.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

Čekajte! Zar aktuelni premijer nije obećao još krajem juna ove godine hapšenje NAJ narko dilera u Srbiji!? I da li je taj lik, bivši debeovac, Dragoslav Kosmajac, uhapšen?

Da li već godinama postoji i VAŽI crvena poternica za Mirjanom Marković i Markom MIloševićem!? I? Kada je nedavno Rusija od Srbije zatražila izručenje jednog ruskog ultradesničara, koji se krio ovde, ekspresno je izručen majčici! Pa u čemu je onda problem sa reciprocitetom?

Što se ovog p(l)aćenika tiče, toliko pitanja u vezi sa njim smrdi, da je već nepodnošljivo. Delić te smrdljivosti naveden je u blogu. Sada mediji javljaju da se tužilaštvo pogadja sa saučesnicama u ubistvu Luke Jovanovića i sakrivanju počinioca ubistva da budu osudjene na smešno niske kazne, od svega nekoliko meseci.
A vozila ubice nema, pa nema. Nema ni imena vlasnika tog vozila, broja registarskih tablica, objašnjenja otkud p(l)aćenik za volanom tog vozila...
Pa zar sam ministar nije još pre mesec dana izjavio da su snimke sa kamera poslali FBI ekspertima na super veštačenje? Zar ministar nije rekao da su fabrici u Nemačkoj poslali broj sa otpadnutog retrovizora mini kantrimena, kako bi se ustanovilo gde je i kome prodat? I, šta bi!?

angie01 angie01 09:54 10.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

Jeste, u Trećem oku piše jedno, u Četvrtom drugo... Ko bi to proveravao.



trece oko
predatortz predatortz 09:57 10.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

Čekajte! Zar aktuelni premijer nije obećao još krajem juna ove godine hapšenje NAJ narko dilera u Srbiji!? I da li je taj lik, bivši debeovac, Dragoslav Kosmajac, uhapšen?


E sad ću još i da branim Vučića!
On je bar rekao da će da Kosmajac bude uhapšen. Koliko premijera to nije ni reklo, a znalo je za Kosmajca? Počev od prvog premijera nakon 5. oktobra, pa do danas... Jer, nije Kosmajac to što jeste od juče.

Isto važi i za Miru i Marka. Koliko premijera je propustilo priliku da kod Rusa insistira na izručenju? Eno ti Snoudena, misliš da USA ne insistira da ovaj bude izručen? Kad Ruje mogu da odjebu Amere, što ne bi mogli i Srbiju?

Filip Mladenović Filip Mladenović 10:09 10.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

Kad je Vučić mogao da uhapsi Miškovića, što ne može Kosmajca!?

A što se majčice Rusije tiče, zar aktuelni ministar policije nije JAVNO rekao: "I na Tibet da se popne i na Himalaje mi ćemo ga pronaći i radićemo na tome i insistirati da bude izručen!"?

Tačno je da svi prethodni premijeri nisu zahtevali izručenje Mire i Marka. Ali je i tačno da su ovi "novi" obećavali i obećavali nešto drugo i nešto novo, pa su zahvaljujući tim obećanjima došli na vlast umesto prethodnih. I!?
nim_opet nim_opet 11:58 10.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

Kad Ruje mogu da odjebu Amere, što ne bi mogli i Srbiju?


Ko kaze da su Ruje odhebale Srbiju? 'Os se kladimo u pivo da MUP Srbije nikada nije trazio od Rusije izrucenje, te da ga nikad nisu ni odhebali? Iako su na poternici.Niti ce traziti. Mira i Marko nisu pobegli navrat nanos, nego su lepo otputovali u Rusiju, prijatelji su ih ovde lepo spakovali itd, prijatelji tamo docekali. Snouden je mozda bitan Rusiji politicki, ovo dvoje su bitniji prijateljima u Srbiji zbog kojih su nedodirljivi.
predatortz predatortz 12:07 10.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...


Ko kaze da su Ruje odhebale Srbiju? '


Čitao sam izjavu nekog ruskog zvaničnika, koji kaže da su Mira i Marko u Rusiji ostvarili izbeglički status i da kao takvi ne mogu biti isporučeni. Ja to zovem odjebavanjem.

Evo izvora


U tekstu se jasno vidi i to da je Srbija, odnosno tadašnji ministar Dušan Petrović, poslala zahtev za izručenje.

Filipe, brate, informiši se malo.
angie01 angie01 12:16 10.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

Zanimljivo je da je ruski biro Interpola danas ponovo saopštio da nije dobio nikakav zahtev za izručenje članova Miloševićeve porodice.

Mirjana Marković i Marko Milošević su dobili izbeglički status nakon što su krajem 2005. godine zvanično podneli zahtev Upravi za migraciona pitanja.„U skladu s Međunarodnom konvencijom OUN o statusu izbeglica iz 1951. godine i Protokolom uz tu konvenciju iz 1967. godine koje je Rusija ratifikovala 1992. godine, u skladu s ruskim zakonom o izbeglicama iz 1993. godine, navedena lica dobila su status izbeglica u martu 2006. godine”,saopštila je Federalna migraciona služba.


Ovo su prve ozbiljne optužbe koje su se čule u Rusiji. Do sada je Mirjana Marković optuživana da je nezakonito dala stan dadilji svog unuka što je uglavnom izazivalo podsmešljive komentare medija, a komentari nadležnih su ili izostajali ili su glasili da nisu dobili nikakve zahteve za izručenje.

Treba naglasiti da su i neki prethodni ministri posećivali ruska nadležna ministarstva, ali da nikad nisu zvanično postavljali pitanje boravka članova Miloševićeve porodice u Rusiji. Prilikom jedne od poseta bivšeg ministra inostranih poslova Gorana Svilanovića novinari su pitali da li je tražio od Rusije objašnjenje zašto su Mira i Marko u Moskvi, na šta je dobijen odgovor da nije.

Da je zvaničan zahtev sa dokazima ranije upućen Rusiji, moguće je da bi i njihov zahtev bio drugačije razmatran.
predatortz predatortz 12:22 10.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

Zaboravila si ovaj deo:

Ovog puta je, međutim, sve bilo drugačije. Ministar pravosuđa Srbije Dušan Petrović boravio je nedavno u Moskvi i tom prilikom svojim domaćinima u ruskom ministarstvu izrazio nezadovoljstvo zbog davanja izbegličkog statusa ljudima za kojima je raspisana poternica. Tada mu je odgovoreno da je status izbeglice u ingerenciji migracione službe.
angie01 angie01 12:27 10.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

Zaboravila si ovaj deo


kasno, predatore- dok su se setili, ovi dobili azil!

Ako situaciju prevedes na neko preduzece, nrp.- dodje do smene vlasti, a prethodni rukovodioci su veoma sumnjivo vodili firmu i poprilicno je opeljesili, ovi novi lako mogu da sve dokazu i ove prethodne privedu pravdi, ali se to ne dogadja, jer njima nije cilj da ove kazne i rade posteno, nego ih samo proslede na neko drugo radno mesto, kako bi sada na miru oni radili isto to-precutna solidarnost iz licnih interesa:)
freehand freehand 13:59 10.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

angie01
Jeste, u Trećem oku piše jedno, u Četvrtom drugo... Ko bi to proveravao.



trece oko
Poznato mi je da je to za Miloševića uradio Dragan Karić, koji je lično odneo novac u Moskvu redovnim letom kompanije Aeroflot iz Beograda. Po mom mišljenju, a o čemu me je upoznao i Mihalj Kertes, reč je o dva miliona maraka.


angie01 angie01 14:17 10.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

o dva miliona maraka.


khm, karic je odneo toliko, a gde pise da je to sve?...gde su pare sa raznih racuna, Borka i te munje,...ovaj link sam postavila samo kao dokaz da se radi o sumnjivim izvorima:)

ako se potrudis, nacices i ostale tekstove o iznosu koji je iznesen,....u ovom slucaj je bitno to- da im je dozvoljeno, pomognuto-oni nisu pobegli preko grane kroz sumu- nego-legalno, a osumnjiceni.
blogovatelj blogovatelj 15:50 10.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

Da li već godinama postoji i VAŽI crvena poternica za Mirjanom Marković


Ja ti rekoh u prvom komentaru da Mirjane nema na interpolovom sajtu.
srdjan.pajic srdjan.pajic 05:12 11.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

Čitao sam izjavu nekog ruskog zvaničnika, koji kaže da su Mira i Marko u Rusiji ostvarili izbeglički status


Sa koliko li se ništica pisalo to "ostvarenje izbegličkog statusa"?

predatortz predatortz 09:54 11.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

srdjan.pajic
Čitao sam izjavu nekog ruskog zvaničnika, koji kaže da su Mira i Marko u Rusiji ostvarili izbeglički status


Sa koliko li se ništica pisalo to "ostvarenje izbegličkog statusa"?



Ne znam, ali je to činjenično stanje. Rusi su odlučili da ih ne isporuče, zaštitili su ih izbegličkim statusom. Srbija tu ne može ništa da uradi, a da ne pokvari odnose sa Moskvom. Srpska privreda nije u prilici da sebi dozvoli taj luksuz, a verujem da nisu ni ostali segmenti društva.
Dakle, gorka pilula koja se mora progutati.
Malo li smo ih progutali u odnosu sa Zapadom?
freehand freehand 09:57 11.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

angie01
o dva miliona maraka.


khm, karic je odneo toliko, a gde pise da je to sve?...gde su pare sa raznih racuna, Borka i te munje,...ovaj link sam postavila samo kao dokaz da se radi o sumnjivim izvorima:)

ako se potrudis, nacices i ostale tekstove o iznosu koji je iznesen,....u ovom slucaj je bitno to- da im je dozvoljeno, pomognuto-oni nisu pobegli preko grane kroz sumu- nego-legalno, a osumnjiceni.

Da, "razni računi", "Borka, "te munje" - to je nivo argumentacije i gomila nedotupavnih tekstova u kojima se fantazira o nekakvim basnoslovnim svotama.
Angie, ja sam potpuno ubeđen da su Mira Marković i njen sin otišli sa milionima. Možda čak i sa više od deset miliona maraka, dolara ili čega već.
Ali kako ne razumeš da je pominjanje milijardi teško bulažnjenje koje ti uporno ponavljaš?
Već sam te pitaoi, čini mi se: imaš li ti uopšte predstavu koliko je novca milijarda maraka, i kako je moguće takve sume prisvojiti, prenositi ili transferovati?
Kraja Kraja 10:02 11.09.2014

...blogovatelju...

...posto uporno insistiras...

POTERNICA ZA MIRJANOM MARKOVIC
angie01 angie01 10:10 11.09.2014

Re: ...


If you have any information please contact
margos margos 10:37 11.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

Ali kako ne razumeš da je pominjanje milijardi teško bulažnjenje koje ti uporno ponavljaš?
Već sam te pitaoi, čini mi se: imaš li ti uopšte predstavu koliko je novca milijarda maraka, i kako je moguće takve sume prisvojiti, prenositi ili transferovati?

Kume, pošto ja namerno ne pratim pažljivo da se ne bih trovala informacijama, te ne znam koji portal je preneo reči nekog ruskog zvaničnika i kada tačno (a bilo je nedavno)da je porodica Milošević-Marković dobila azil zahvaljujući 4 milijarde koje su doneli u Rusiju. Nije rečeno čega.

Ali, njihova težina se ne meri samo u kešu, već u vezama, obećanjima, poslovima - a naročito u ljudima koji su ostali ovde da celu deceniju vredno rade na veoma unosnim poslovima.

Tako da, koliko god milijarda bila velika - kada se podeli na razne aspekte i godine - nije bulažnjenje. Koliko im je vredelo SPS'ovsko rukovodstvo u NIS-u, sve ove godine, presvučeni JUL-ovci i SPS-ovci u raznim demokratskim partijama,keš iznesen iz zemlje... ???
Uhhh, reko' neću da se trujem...
angie01 angie01 10:39 11.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

Već sam te pitaoi, čini mi se: imaš li ti uopšte predstavu koliko je novca milijarda maraka, i kako je moguće takve sume prisvojiti, prenositi ili transferovati?


pa ti mene pitas razne stvari, sa budalastom ironijom, da to ne znam, dok si ti pak master sveznajuci:)))

pa o tim meleardama-, naci, jos jednom, meleardama pise i u njegovoj biografiji na wikipediji,

Такође, процењује се да је он, са својим сарадницима, проневерио милијарду долара државног новца.[1] Резултати истраживања других извора говоре да количина проневереног новца износи пет до 11 милијарди долара.[2]

insajder je dao slicne podatke, a i u raznim drugim izvorima mozes naci skoro identicne konstatacije, koje su takve, ne dovoljno precizne, jer detaljna istraga nikada nije sprovedena,

Advokat Božo Prelević, nekadašnji koministar policije ispred DOS-a, kaže da nijedna ozbiljna istraga protiv porodice Milošević, kao i njihovih najbližih saradnika, naročito kada su u pitanju tokovi novca nije okončana i da su za to krivi pojednici iz DOS-a koji su uzeli novac da zaustave postupke.

- Postupak protiv Borke Vučić, koja je bila idejni tvorac iznošenja novca iz Srbije, iako pokrenut još za vreme prelazne vlade nikada nije okončan. Da se tu došlo do kraja znalo bi se i odakle novac porodici Milošević. Znam da je predmet protiv saveznog ministra trgovine Boriše Vukovića, člana JUL-a imao nekoliko hiljada stranica - navodi Prelević.

freehand freehand 10:49 11.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

pa o tim meleardama-, naci, jos jednom, meleardama pise i u njegovoj biografiji na wikipediji,



E to. Filip, Angie i Vikipedija.
freehand freehand 10:52 11.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

Kume, pošto ja namerno ne pratim pažljivo da se ne bih trovala informacijama, te ne znam koji portal je preneo reči nekog ruskog zvaničnika i kada tačno (a bilo je nedavno)da je porodica Milošević-Marković dobila azil zahvaljujući 4 milijarde koje su doneli u Rusiju. Nije rečeno čega.

Kumo, dozvoli da izrazim nevericu koja se piše najmanje sa dve nule. U zemlji Srbiji nisu postojale milijarde kao takve, a tek je nemoguće bilo izneti ih.
O milijardama se, da te podsetim, pričalo kad je u pitanju Gadafi, bračni par Markos i slične zverke. Pominjati milijarde u Sbbiji je neozbiljno. Čak i kad to čini neki neimenovani ruski zvaničnik.
To, naravno, krađe i prnevere ne člini ni manjim ni blažim, ali mene prosto ubija način na koji ljudi barataju besmislicama.
blogovatelj blogovatelj 12:25 11.09.2014

Re: ...blogovatelju...

...blogovatelju...
...posto uporno insistiras...


Ja u pretragu ubacivao i Mirjana i Mira i Markovic i Milosevic i nije izbacivalo njenu poternicu.
angie01 angie01 16:38 11.09.2014

Re: Demant, izvinjenje...

Angie i Vikipedija.


ma da, kada ti koristis vikipediju, onda je to pak pouzdan izvor:)))
margos margos 11:05 10.09.2014

Budućnost

Pre nekoliko godina se pojavio tekst o tome kako M.Marković piše knjige i uživa u luksuznom delu Moskve, a Marko pohađa diplomatsku školu. Rekla bih da imaju ideju da se jednog dana vrate na velika vrata -a sa velikom lovom koju imaju i priličnom podrškom ovde i tamo, to zvuči realno.

Što meni zvuči zastrašujuće - to je druga stvar.
Filip Mladenović Filip Mladenović 12:59 10.09.2014

A šta kaže Marko Milićev?

"Politika" iz pera svog novinara Miroslava Derikonjića danas objavljuje:

Marko Milićev, osumnjičen da je vozio „mini-kantrimen”, koji je 25. jula na Brankovom mostu udario Luku Jovanovića, potvrdio je juče pred sudijom za prethodni postupak da je hapšen 7. avgusta, posle čega je saslušavan čak pet sati u Policijskoj upravi za grad Beograd.

– Po izlasku sam pitao inspektore imam li nekih ograničenja što se tiče kretanja. Rečeno mi je da ih, za sada, nema – rekao je Milićev sudiji za prethodni postupak.

Ovakvim izjašnjenjem Milićeva, potvrđeno je ranije pisanje „Politike” da je on hapšen samo nekoliko dana pre nego što je pobegao u Tursku u blizini benzinske pumpe „Slap” u beogradskom naselju Dušanovac.

Da nije bilo reči o rutinskoj kontroli svedoči i podatak da je „audi TT” u kom je Milićev bio, zaustavljen u klasičnoj policijskoj „sačekuši” koju su napravila dva policijska vozila. Milićev je pušten nekoliko sati kasnije jer je odbio da odgovara na pitanja u vezi sa nesrećom 25. jula na Brankovom mostu i poligrafsko testiranje. Tom prilikom je ispitivan i o jednom pripadniku saobraćajne policije i razgovorima koje je imao sa njim, a oduzet mu je i mobilni telefon.

Kao razlog puštanja Milićeva, „Politikin” izvor blizak istrazi, navodi da policija nije imala dokaze zbog kojih bi ga zadržala u pritvoru: – Policija je imala izvesna operativna saznanja, ali ne i dokaze da je Milićev učestvovao u događaju na Brankovom mostu. Zato je on pušten...."
petronijevic001 petronijevic001 15:19 10.09.2014

Re:

Што се тиче чланова породице пок. Слободана Милошевића, чињеница је да Русија није изручила ова лица.Међутим, Србија је расписала потернице и за неким вођама тзв."ОВК",због много тежих кр.дела од оних који се стављају на терет М.Марковић и М.Милошевићу и западне државе нису изручиле наведена лица.Не само да их нису изручили него их угошћавају по земљама ЕУ а неки од њих су радо виђени гости код западних званичника.

С обзиром да Русија види да Србија не држи много до неких својих потерница логично је да они неће да изруче М.Милошевића и М.Марковић.Не можеш изигравти полтрона према САД и државама-чланицама ЕУ и онда очекивати од друге велике силе да те поштује као суверену и равноправну државу.Вероватно су дела која се стављају на терет М.Милошевићу и М.Марковић застарела јер је прошло већ најмање 14 година, а можда и више.


Што се тиче Милићева, ту нема места за било какве теорије завере.Полиција није имала доказа у једном моменту па га је пустила, онда су докази прикупљени па је лишен слободе.То је редовна појава, и ту нема ничег посебно занимљивог.
Filip Mladenović Filip Mladenović 20:14 10.09.2014

Re:

Kako neko, sa kriminalnim dosijeom, može da odbije da ide na poligraf, a uhapšen je u ukradenom "audiju" i potom bio na višečasovnom ispitivanju?

Zašto nisu primenjene iste mere prilikom istrage kao prema onom monstrumu, koji je zadavio Tijanu Jurić? Upravo je on "pao" na poligrafu!

Naravno da bi "pao" i ovaj debeovski p(l)aćenik, čim bi mu se postavilo pitanje u vezi sa noćnom vožnjom na Brankovom mostu? Ali, nije! ZAŠTO!?
predatortz predatortz 20:17 10.09.2014

Re:

Kako neko, sa kriminalnim dosijeom, može da odbije da ide na poligraf, a uhapšen je u ukradenom "audiju" i potom bio na višečasovnom ispitivanju?


Prosto. Odlazak na poligraf nije obavezan. Na njega ide samo onaj ko na to pristane.

Pojašnjenje
predatortz predatortz 20:30 10.09.2014

Re:

Primetio sam, Filipe, da ne znaš mnogo o radu policije. Često brkaš nadležnosti MUP-a, sudova, tužilaštava, MIP-a...
Policija ne radi na način na koji ti,ja, ili bilo ko drugi smatra da bi trebalo da radi. Policija radi po jasno utvrđenim procedurama. Te procedure kažu da se lice u policijskom pritvoru može zadržati najviše 48 časova. Ako u tom vremenskom roku ne iščeprkaš nešto opipljivo, nešto što možeš potkrepiti dokazima, onda lice moraš da pustiš. Ukoliko nešto iščačkaš, prosleđuješ tužilaštvu koje na osnovu prijave može da odluči o produžetku pritvora.
Toliko o 'svemoćnoj' policiji koja kontroliše svaku poru našeg društva. Nekad bilo, Filipe, nekad...
martin_krpan martin_krpan 20:39 10.09.2014

Re:

predatortz
Primetio sam, Filipe, da ne znaš mnogo o radu policije. Često brkaš nadležnosti MUP-a, sudova, tužilaštava, MIP-a...
Policija ne radi na način na koji ti,ja, ili bilo ko drugi smatra da bi trebalo da radi. Policija radi po jasno utvrđenim procedurama. Te procedure kažu da se lice u policijskom pritvoru može zadržati najviše 48 časova. Ako u tom vremenskom roku ne iščeprkaš nešto opipljivo, nešto što možeš potkrepiti dokazima, onda lice moraš da pustiš. Ukoliko nešto iščačkaš, prosleđuješ tužilaštvu koje na osnovu prijave može da odluči o produžetku pritvora.
Toliko o 'svemoćnoj' policiji koja kontroliše svaku poru našeg društva. Nekad bilo, Filipe, nekad...


Kada zatreba, policija se uhvali za zakone na papiru. Kada građani policiji ukažu da se policija ne drži zakona sa papira kao pijan plota, predator ti reci šta policajci kažu.
predatortz predatortz 20:43 10.09.2014

Re:

Kada građani policiji ukažu da se policija ne drži zakona sa papira kao pijan plota, predator ti reci šta policajci kažu.


Sigurno neću reći:

Srbiju treba još ponižavajuće tretirati.


Treba li građanski 'pritisak' i talasanje zbog svakog propusta policije? Naravno da treba. Ali, on treba da bude argumentovan. Ne može to da radi osoba koja ne zna da u Republici Srbiji odlazak na poligrafsko ispitivanje nije obaveza, nego pravo osumnjičenog. Takva osoba samo devastira instituciju civilne kontrole.

To je moje skromno mišljenje.
petronijevic001 petronijevic001 20:49 10.09.2014

Re:

Нејасно је зашто људи упорно траже нешто више у једној саобраћајној несрећи.Једноставно,десило се да 2 возача учествују у незгоди која је имала за последицу смрт једног лица.

Нема никаквих ДБ-плаћеника, супруге неког спортисте, нарко-дилерске мафије, монструма и слично.Нема ни аута-убица нити било којих других убица, јер није реч о кр.делу убиства него о тешком делу против безбедности јавног саобраћаја.

vrabac_u_steni vrabac_u_steni 21:14 10.09.2014

Re:

predatortz


Sigurno neću reći:

Srbiju treba još ponižavajuće tretirati.




Ma meni je on jasan, ali mi nisi jasan ti što sa njim uopšte razgovaraš.
predatortz predatortz 21:15 10.09.2014

Re:

vrabac_u_steni
predatortz


Sigurno neću reći:

Srbiju treba još ponižavajuće tretirati.




Ma meni je on jasan, ali mi nisi jasan ti što sa njim uopšte razgovaraš.


Ovih dana sam jako dobre volje.
Filip Mladenović Filip Mladenović 21:57 10.09.2014

Re:

petronijevic001
Нејасно је зашто људи упорно траже нешто више у једној саобраћајној несрећи.Једноставно,десило се да 2 возача учествују у незгоди која је имала за последицу смрт једног лица.

Нема никаквих ДБ-плаћеника, супруге неког спортисте, нарко-дилерске мафије, монструма и слично.Нема ни аута-убица нити било којих других убица, јер није реч о кр.делу убиства него о тешком делу против безбедности јавног саобраћаја.



Dva prosta pitanja:

1. Kako je moguće da još uvek nije počelo sudjenje Aleksandru Mitroviću, koji je džipom usmrtio Andreu Bojanić u julu 2013. godine? Evo, proteklo je skoro 14 (četrnaest) meseci!

2. Kako je moguće da je policija počela sa intenzivnom istragom okolnosti saobraćajne nesreće na Brankovom mostu od 25. jula 2014, tek kada je otac Luke Jovanovića 4. avgusta demonstrativno stao na mesto gde je njegov sin ubijen!?
Filip Mladenović Filip Mladenović 22:03 10.09.2014

Re:

predatortz
Primetio sam, Filipe, da ne znaš mnogo o radu policije. Često brkaš nadležnosti MUP-a, sudova, tužilaštava, MIP-a...
Policija ne radi na način na koji ti,ja, ili bilo ko drugi smatra da bi trebalo da radi. Policija radi po jasno utvrđenim procedurama. Te procedure kažu da se lice u policijskom pritvoru može zadržati najviše 48 časova. Ako u tom vremenskom roku ne iščeprkaš nešto opipljivo, nešto što možeš potkrepiti dokazima, onda lice moraš da pustiš. Ukoliko nešto iščačkaš, prosleđuješ tužilaštvu koje na osnovu prijave može da odluči o produžetku pritvora.
Toliko o 'svemoćnoj' policiji koja kontroliše svaku poru našeg društva. Nekad bilo, Filipe, nekad...


Pobogu, taj p(l)aćenik je uhvaćen u ukradenom "audiju". A već od ranije je imao kriminalni dosije, krcat pljačkama i zatvorskim kaznama.
I u trenutku kada je uhapšen cela Srbija je brujala o ubistvu na Brankovom mostu!
I da niko od inspektora tokom višečasovnog ispitivanja da ne poveže ukradeni "mini kantrimen" sa ukradenim "audijem". Da ga niko ne upita za tu noć, 25. jula 2014, gde je bio, sa kim je bio, ima li alibi...? I da niko od inspektora ne proveri njegov alibi dok je boravio u pritvoru 2 (dva) dana!?

petronijevic001 petronijevic001 23:01 10.09.2014

Re:

Filip Mladenović

1. Kako je moguće da još uvek nije počelo sudjenje Aleksandru Mitroviću, koji je džipom usmrtio Andreu Bojanić u julu 2013. godine? Evo, proteklo je skoro 14 (četrnaest) meseci!

Да ли је почео кр.поступак и зашто није почео, не могу ништа да кажем, нисам никада био кривичар, тужилац или кривични судија.Чак и да имам дугогодишње искуство у овој области, морао би да имам увид у списе и да их проучим па да онда нешто причам.

Ко нешто прича о судском поступку без увида у списе(сем најопштијих информација), тај је обичан шарлатан.Све и да имам увид у предмет морао бих да га проучавам пар дана или чак неколико дана(можда и дуже), да бих похватао све, и вештачења(ако их има) ,криминалистичку фотодокументацију,и исказе сведока, окривљеног итд.То би био огроман посао, и то не бих радио ни у сну, већ то препуштам онима који примају плату за то.

Раније је сваки грађанин могао да изврши преглед предмета на интернет порталу нашег судства, да укуца име и презиме окривљеног и да види да ли постоји тај предмет.Онда је Повереник Шабић то укинуо јер није у складу са законским прописима.

Filip Mladenović

2. Kako je moguće da je policija počela sa intenzivnom istragom okolnosti saobraćajne nesreće na Brankovom mostu od 25. jula 2014, tek kada je otac Luke Jovanovića 4. avgusta demonstrativno stao na mesto gde je njegov sin ubijen!?

Може се закључити да је полиција била врло ефикасна, није прошло ни месец и по дана, а пронађен је осумњичени и већ се води истрага.

Ко хоће "инстант-правду" мора да се пресели у С.Кореју тамо одмах пронађу учиниоца, осуде га за 2 дана и баце псима.
Buregdzya Buregdzya 08:10 11.09.2014

Re:

petronijevic001
Може се закључити да је полиција била врло ефикасна, није прошло ни месец и по дана, а пронађен је осумњичени и већ се води истрага.Ко хоће "инстант-правду" мора да се пресели у С.Кореју тамо одмах пронађу учиниоца, осуде га за 2 дана и баце псима.

Ako ćemo pravo to se ne može zaključiti: niti da je policija tek počela istragu kada je otac počeo protest niti da je policija bila efikasna a to zato jer niti ti, ni Filip ili ja raspolažemo bilo kakvim pozadinskim informacijama.

A ono za Severnu Koreju je u najmanju ruku ružno a i glupo. Jasno mi je da hoćeš da diskvalifikuješ sagovornika. Valjda se pored Godvina pomalja i ta neka fora sa S.Korejom.
Meni eto šlihtanje izvršne grane sa krimosima više liči na Slobin i Mirin vek, možda po tvom viđenju na S.Koreju, nego (Filipovo) zalaganje za verodostojnim, "vrlo efikasnim" radom policije.
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:12 10.09.2014

.........

Dakle, ministre Stefanoviću, budite ljubazni pa zatražite od Rusije da na osnovu raspisanih crvenih poternica INTERPOL-a izruči već jednom Srbiji Mirjanu Marković i Marka Miloševića.

A ako ne izruči prekidajte diplomatske odnose sa Rusijom i uvedite im oštre sankcije.

Da li je moguće Filipe da ti uopšte ne umeš da razdvojiš politiku od prava?
Po pravu si ti apsoplutno u pravu, postoji poternica, dakle tražite izručenje i insistirajte na tome.
A politika?

Misliš li da Rusija, država, administracija, ne znaju ko su Mira i Marko, da su to za njih neke dve anonimne osobe koje su ispunile uslove za dobijanje nekog statusa, i da im je tamo neki službenik na nekom šalteru overio taj status, pa sad je to prepreka izručenju?

Pa nije tako, Rusija zna ko su Mira i Marko, zna zbog čega ih Srbija traži i iz nekog svog razloga neće da ih izruče.

I šta sad Srbija da radi?
Da se svađa sa Rusijom, da kolje vola zbog kilo mesa?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana