Ljudska prava

Bože pravde i za LGBT

Nebojsa Krstic RSS / 27.09.2014. u 13:01

 

 

2010. održana je u Beogradu relativno uspešna «Parada ponosa». Učesnici su se bezbedno razišli kućama, ali nasilnički incidenti desili su se posle završetka samog događaja. Gorak ukus u ustima ostavile su homofobne kampanje nekih pripadnika vlasti, npr. ministra Dačića kome se u pojedinim trenucima pridruživao i tadađnji gradonačelnik koji je homoseksualcima savetovao da lične afinitete izražavaju u svoja četri zida.

Oba su ova političara, već u prvom istraživanju popularnosti, zabeležila skok svojih ličnih rejtinga. Dakle, treba znati: homofobija je politički profitabilna.

U standardni arsenal homofoba, inače spadaju tvrdnje da je paradiranje peder-bal, da mu je cilj kvarenje omladine i da nam ovu «bolest» servira zli zapad kako bi se Srbima ogadile porodične vrednosti i kako bi krenuli stranputicom izopačenosti i propasti.

Bez obzira na te glasove kojih ima i uvek će ih biti, opšta se klima ove godine osetno promenila. Dačić je, na primer, propustio da utroši par nedelja u kampansko hejtovanja gejeva i priliku za jeftino povećanje popularnosti. Da li zbog promene svesti ili zorta od sadašnjeg premijera, ne znam. Šta god da je, ministar je čitav svoj homofobni repertoar sveo je na to da kaže kako se «ne slaže sa stavovima LGBT populacije».

Kojim stavovima? Zaista, koji to stav iznose homoseksualci šetnjom kroz Beograd? I da li oni njome primoravaju Dačića i Đilasa da prihvate njihov stil života i njihove afinitete?

Jok, brate. LGBT paradom izražavaju svoj ljudski, građanski protest. Oni svojom šetnjom kažu: «Niko ne sme da nas bije!»

Zato me baš zanima s kojim delom tog stava se Dačić tačno ne slaže.

 «Mi smo ugrožena manjina u državi u kojoj u Ustavu piše da su svi građani jednaki, bez obzira na pol, nacionalnu, versku, političku pripadnost ili seksualno opredeljenje i zato niko ne sme da nas ugrožava, maltretira, vređa i obespravljuje», jeste poruka događaja, a on se zove Paradom ponosa, ne zato što neko treba da bude ponosan zbog svog privatnog afiniteta, već zato što svaki građanin Srbije mora da bude ravnopravan i slobodan, a kad se neko na dostojanstven i miran način izbori za svoju slobodu, ima pravo da bude ponosan.

Neki su političari ovih dana prijatno iznenađenje jer su umesto sticanja jeftinih, populističkih poena izabrali da se ponašaju politički zrelo i da pokažu toleranciju i pristojnost. Npr. ministarka za EU integracije Jadranka Joksimović koja se otvoreno i bez kalkulacija založila za održavanje Prajda. Potom, neki od kojih nisam očekivao: Dragan Šormaz npr,  pa Saša Mirković koji je ponudio da se dogodine slična manifestacija održi u Zaječaru. Za svaku pohvalu je ministar Tasovac čije je ministarstvo i pomoglo nedelju Prajda što je dobar, hrabar i za Srbiju koristan gest. Čedomir Jovanović je jasno i glasno rekao će doći na Paradu. Upravo dok ovo pišem premijer u svom obraćanju kaže da će država svakom svom građaninu obezbediti zaštitu u skladu sa Ustavom i da niko ne sme da ugrožava bezbednost bilo kome u Srbiji. Ovaj stav je odličan, ispravan i neuporedivo bolji od onog da LGBT treba da ostanu u svoja četiri zida, za koji se iskreno nadam da odlazi na ropotarnicu istorije.

Patrijarh Irinej, bez sumnje, najveće je razočarenje. Čelnik SPC, pošto je pre par meseci srpski gej narod okrivio za poplave, sada je bez trunke ljubavi prema bližnjem svom izjednačio homoseksualce i pedofile. Ovaj znak jednakosti, s jedne strane, ružna je neistina, a s druge licemerje jer ta ista SPC pedofile u redovima svojih vladika toleriše. Pedofilija i homoseksualnost, inače, nemaju nikakve veze jedno s drugim, to zna svako pismen, ali je zgodno da se neukima i agresivnima takvom pričom podgrejava odijum. Da li  je patrijarh svestan da zbog svojih reči postaje odgovoran za eventualno nasilje protiv učesnika sutrašnjeg događaja? Kad patrijarh izgovori da država ne treba da finansira Paradu, on zaboravlja da LGBT zajednica plaća državi porez, za razliku od SPC zajednice, pa ima sva prava koja iz toga proizilaze.

Na koncu, dodao bih i ovo: lideri LGBT ne rade svoj posao kako valja. Ne mogu se prava ugrožene manjine odbraniti tako što će se jednom godišnje dići dreka i što će jedan grupica ljudu prošetati od tačke A do tačke B, a onda čitav ostatak godine ništa. Potrebno je ljude edukovati, objašnjavati im da LGBT nisu nikakvi bolesnici, manijaci i silovatelji, nego obični ljudi koje svakodnevmo srećemo u prodavnici i trolejbusu. Treba objasniti sa kakvim se oni problemima sreću u životu. Posle poplave u Obrenovcu napisao sam da bi za LGBT najbolje bilo da umesto Prajda organizuju akciju pomoći poplavljenom području. Setimo se kako su pomagali azilanti. Da su LGBT, kao organizacija tako postupili, nema tog popa ili desničara koji bi danas mogao olako da sipa svoje anticivilizacijske populističke besmislice.

Ali evo, sad imamo Kladovo i Tekiju, a priča se da ljudima i tamo treba pomoć.

 

Objavljeno u Našim Novinama, 27. 9. 2014.

 

 



Komentari (277)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

st.jepan st.jepan 13:19 27.09.2014

Hm,

Srbi nikad nisu bili talentovani za marketing, inače bi shvatili kako im je predstojeća gej parada besplatna reklama. Biće tu i CNN, i BBC. Svi svetski mediji. Oči sveta biće uperene u Beograd tog dana. Sve ambasade će slati depeše, a ambasadori doći na paradu bez obzira na svoju seksualnu orijentaciju.

I umesto jurnjave i haosa, predlažem jedan konstruktivan marketinški trik. I to besplatan. Predlažem, naime, da svi dođemo na paradu. Da iskoristimo medijsku pažnju, i iznesemo sve svoje probleme. Svako svoj.

I zato mislim da bi najbolje bilo da patrijarh stane na čelo kolone. Da ceo svet vidi šta njega boli. Koji mu je stav o Kosovu. Briselskom sporazumu. Može nešto da kaže i nešto o gej aferama u samoj crkvi, ali mislim da je to danas najmanji problem. Posle patrijarha najviše bih voleo da vidim rektora Beogradskog univerziteta. Da vidim njegov transparent. Makar pištaljku! Da shvatim kako je moguće da jedino akademska zajednica ne vidi nikakav problem u ovom društvu.

Kakva je to omerta zavladala na BU. I među profesorima. I među studentima. Danas ovde jedini neki stav ima Mića Jovanović. Pa neka dođe i on u svom "rojsu". Da vidimo šta njega muči? A, šta akademike. Da li oni vide neki problem u ovom društvu. Ili im je sve potaman. Nek dođu i novinari, ali ne da prate paradu. Nek iznesu svoje parole. Šta je problem? Cenzura. Vlasnici. Plate nisu problem. Njih nema.

Treba da dođu i političari. Prvi Ivica Dačić. Ali ne zbog parade, već zbog sebe. Da vidimo šta je njegov problem. Zašto on kao ministar spoljnih poslova jedini ne putuje u zvanične posete stranim državama, dok mu tabloidi prete da će ostati bez pasoša. Iza Ivice treba da idu Boris i Voja. Ruku pod ruku. Da se ispričaju u jednoj dugoj šetnji kako su ostali i bez vlasti i bez stranaka. Da možda zajedno shvate gde su pogrešili. Baš bih voleo da znam i šta muči Dinkića? Ili Čedu? Voleo bih da vidim neki Đilasov transparent o PKB-u. Da ih vidim sve zajedno u postpetookobarskoj šetnji kako shvataju ko je sve prokockao. I zašto je moralo ovako da bude. U prvi red, da sam na njihovom mestu, stavio bih Vesnu Pešić, što zbog starih vremena, što zbog gej parade.

Treba da dođe i narod. Nek im priča Vuk. Ali da ih sve vidimo. I one s mitinga i one s kontramitinga. Da čujemo i Srbe iz Bosne i Srbe iz Krajine, trajno razmeštene u privremenim smeštajima po Srbiji. Da čujemo i Srbe s Kosova. Da utvrdimo gde im je tih 12 milijardi evra koliko im je država dala u poslednjih deset godina. Da je po matematici svako bi trebao da vozi po Mićinog "rojsa", ali plašim se da oni nemaju ni za kartu do Beograda.

Čudna je ovde matematika uvek bila. To najbolje znaju penzioneri. Oni imaju vremena, ali nemaju para. Da vidimo da li posle ukradene devizne štednje devedesetih, otkaza koje su dobili dvehiljaditih, mogu da prežive i ovu seču u naprednoj dekadi. Treba da dođu i strani ambasadori. Sudije. Tužioci. Sportisti. Navijači. Kriminalci koji su pušteni iz zatvora. Kristijan. Pevačice. I Pinkove i Grandove. Vlasnici kafana. Teniseri. Reketaši. Pumpadžije i prosjaci.

Treba da dođu i tajkuni. Da krenu u koloni iz Kluba privrednika, pa da se sretnu s radnicima negde kod "Ruda". Da se izjadaju jedni drugima. Da pričaju ko nema za cipele, a ko za jahte.

Na kraju treba da dođe i Vučić. Sa sve Tomom pod ruku. Da pokažu jedinstvo. Nek se žale i na narod i na džak, ko im ga utrapi. Na kraju možemo svi još jednom da se okupimo iskred Skupštine i zapitamo se "zašto je ovako moralo da bude".

P. S. Odgovor je jednostavan. Tako smo glasali. Svi smo mi pomalo pederi, sećate se...


Veljko Lalić, "Nedeljnik":
kalifumestokalifa kalifumestokalifa 13:25 27.09.2014

Pomoć poplavljenima

Izgubili ste me kod poslednjeg pasusa.

Šta je trebalo da rade?
Da brendiraju svoju pomoć?
Da prave gej radnu akciju?

Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 13:35 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

Šta je trebalo da rade?
Da brendiraju svoju pomoć?
Da prave gej radnu akciju?

Upravo to.
highshalfbooze highshalfbooze 13:49 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

Upravo to.

Što ti je savremeni marketing... kad pružiš ruku utopljeniku, treba da imaš unapred ispisanu reklamnu poruku na rukavu i spremnog fotoreportera koji će to spontano da zabeleži.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 14:15 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

Što ti je savremeni marketing... kad pružiš ruku utopljeniku, treba da imaš unapred ispisanu reklamnu poruku na rukavu i spremnog fotoreportera koji će to spontano da zabeleži.

Ni Tito ne bi bio Tito da nije imao PR i marketing. A raspravljati danas o potrebi za tim može samo ozbiljna neznalica.
highshalfbooze highshalfbooze 14:20 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

A raspravljati danas o potrebi za tim može samo ozbiljna neznalica.

Potreba za marketingom i potreba za moralom u marketingu nisu iste stvari koje ne vidi samo ozbiljna neznalica ili nemoralna osoba.
skyspoter skyspoter 14:26 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

Тотално се слажем са предлогом да је Прајд 2014 требао да се организује као радна акција где би се учесници позвали да помогну у поплављеним подручијима. Одржили би Прајд и задовољили захтеве ЕУ. Проблем је што Влада Србије није креативна.
Jaril Jaril 14:27 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

Одржили би Прајд и задовољили захтеве ЕУ.

И били оптужени да туђу муку користе за промоцију хомосексуалности.
skyspoter skyspoter 14:38 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

Odgovorila sam ti dole.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 15:06 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

Тотално се слажем са предлогом да је Прајд 2014 требао да се организује као радна акција где би се учесници позвали да помогну у поплављеним подручијима. Одржили би Прајд и задовољили захтеве ЕУ. Проблем је што Влада Србије није креативна.

Pa to nije na Vladi da organizunje, nego na LGBT- ovcima.
JJ Beba JJ Beba 16:03 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

Upravo to.



Ali evo, sad imamo Kladovo i Tekiju, a priča se da ljudima i tamo treba pomoć.

Misao vredna Vučića

ti to ozbiljno?



mnogo pripadnika lgbt zajednice je konkretno pomagalo posle poplava u Obrenovcu više nego mnogi koji su samo mrsili po twiteru i okolo.
radaili su kao volonteri ne samo u prikupljanju i dotstavljanju pomoći ugroženima nego i volontirajući kao lekari i psihološka pomoć ugroženima

kakava neviđena glupost da lgbt zahednica organizuje prajd tako što će da ide u tekiju sklanja mulj!!


to mi liči na onu pedagošku lopate u ruke, nemoj da mi se tu izmotavate

edit

2010. održana je u Beogradu relativno uspešna «Parada ponosa»

samo onaj ko misli da je taj prajd bio uspešan može da sugeriše lgbt zajednici lopate u ruke i prajdujte u tekiji

edit 2
da si učestvovao na tom prajdu znao bi kako je bilo odvratno kada te do zuba naoružana policija u avetinkski ispražnjenom gradu, sa helikopterima na nebu kao u toru sprovopdi trakom šetnje dok ti okolo prete smrtću, a posle maricama razvoze ka nenpoznatom pravcu kako bi se sejf vratio kući

mogu msiliti šta nas čeka sutra. dođi da se uveriš
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 16:13 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

Nebojsa Krstic

Ni Tito ne bi bio Tito da nije imao PR i marketing. A raspravljati danas o potrebi za tim može samo ozbiljna neznalica.


tako nеšto slično je izjavio i Boris Tadić, neposredno pred svoj kraj u DS-u, na B92. kao, "danas vam je sve stvar marketinga". nedugo zatim je poslao DS u totalnu dubiozu i na totalnu marginu na kakvoj nije bila ni u najcrnjoj Miloševićevoj eri, on sam postao lider nekakvog marginalnog političkog pokreta, a radikalima SKJ doprineo da pobede s apsolutnom većinom kakvu nije imao u Srbiji niko, od Miloševićeve ere. zaista, sve je stvar marketinga...

за себе, колико сам ја морао бити наиван као клинац када сам веровао да су те демократе заправо фини и пристојни људи, тако карактерно, а не маркетиншки?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 16:46 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

da si učestvovao na tom prajdu znao bi kako je bilo odvratno kada te do zuba naoružana policija u avetinkski ispražnjenom gradu, sa helikopterima na nebu kao u toru sprovopdi trakom šetnje dok ti okolo prete smrtću, a posle maricama razvoze ka nenpoznatom pravcu kako bi se sejf vratio kući


bila je i ona neka cica koja je pokazivala srednjaka pred spasovaznesenjskom. meni je to bilo podjednako skrnavo kao i huliganizam. kod nas u Jerusalimu, promuvamo se, tako, niko ne provocira nikoga, dosta klinaca iz gimnazija bude, prođe se kroz centar i ode do nekog parka blizu Siona, gde gejimpijci puštaju ziku i cugaju, naprave street party. i tako, onako simpatičan prolećni dan bude. ali ne, gej i ortodoks srbi moraju da peglaju mržnjom jedni druge. peglaju, doduše, i ortodoks džuz, ali tako, skupimo se mi gradske bitange da pravimo društvo gejimpijcima pa ovi ne talasaju previše.
dali76 dali76 16:58 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

poplava gluposti...
Glupost izgleda bas nema granica.
Svakog onog koji je spreman da sa sipkom, palicom, ili ciglom u ruci deli pravdu bas mnogo interesuje jesu li ili kome pomogli clanovi LGBT.
Prilicno nakaradna zamena teza u pokusaju delenja odgovornosti. Ozbiljan politicar, bas kao sto ste napisali, ne brine o rejtingu , kao sto ni rejting LGBT ne bi spasao te ljude od idijota sa palicama. Tacka.
JJ Beba JJ Beba 17:08 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

bila je i ona neka cica koja je pokazivala srednjaka pred spasovaznesenjskom. meni je to bilo podjednako skrnavo kao i huliganizam.

pa jeste, može i tako da se gleda, da se na agresiju reaguje agresivno, ali ja kapiram tu osobu, bilo je odvratno videti ih kako stoje isperd crkve u onim mantijama, neki kleće, bacaju anatateme na nas, u rukama drže krstaće, natpise bolesnici itd. cela atmosfera tog, po krletu uspešnog prajda, bila je spuki.
Bili Piton Bili Piton 17:12 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

JJ Beba
neki kleće, bacaju anatamene na nas, u rukama drže krstaće, natpise bolesnici itd.


Nisam bio ali navodno su ih pljuvali u prolazu. Treba mnogo samokontrole da bi im se uzvratilo dražesnim osmehom a ne srednjakom.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 17:47 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

Ni Tito ne bi bio Tito da nije imao PR i marketing. A raspravljati danas o potrebi za tim može samo ozbiljna neznalica.


Da, da. A kada kažeš

"Na koncu, dodao bih i ovo: lideri LGBT ne rade svoj posao kako valja. Ne mogu se prava ugrožene manjine odbraniti tako što će se jednom godišnje dići dreka i što će jedan grupica ljudu prošetati od tačke A do tačke B, a onda čitav ostatak godine ništa. Potrebno je ljude edukovati, objašnjavati im da LGBT nisu nikakvi bolesnici, manijaci i silovatelji, nego obični ljudi koje svakodnevmo srećemo u prodavnici i trolejbusu"

imaš li da ukažeš na primere gde ste vi kao vlast, i ti kao savetnik za medije, uradili išta od toga. Ili je stvar na svakoj grupaciji d ase sama bori, a vlast, boli nju šuriken za to, nego ko se sam izbori, super.

A u međvremenu, vlast će da laže i ulaguje se crkvi, pa će predsednik naprasno da se opseti da je kršten (i to još kao mali ;> ) činjenicu koju je vešto skrivao pedesetak godina. A onda će oko sramnog fašsitičkog skupa na Pravnom, Istina (sic!) o Srebrenici, da izjavi da "svako ima pravo na svoje mišljenje" (pa i zlikovci, fašisti, ubbice, secikese i mosntrumi, jelda) a onda brže bolje da pobegne u Bugarsku pre nego su Koštuničini naci truperi spalili deo Beograda.

A baš je interesantno što si kao "prateću" uz Blog stavio Krisicu. Sećam se beše davno neka Mastilovićka muzička urednica na jednoj od BG radio stanica, pa je takođe davno puštila song (dole linkovan ) a ko pogodi tko je dobije "muzičku željU" ;> Behu Pretendesrsi, a kada joj je zatraženo da pušti neke Idole, koji baš nedavno objaviše singlicu Maljčiki - Retko te... a koja beše deljena uz Vidike, a ona che na to - "eee, ja bih rado, ali je dotična pesma zabranjena". Hmmm, a zbog zašto, seća li se ko? ☻☻

               
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 18:05 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

imaš li da ukažeš na primere gde ste vi kao vlast, i ti kao savetnik za medije, uradili išta od toga

Na savetniku je da da predlog, ideju, savet...on nije izvršna vlast i ne može ništa ni da preduzme, ni da uradi.

Tako da su sva pitanja o tome ko je šta uradio na onima koji su u izvršnoj vlasti. To moraš da naučiš.
Ili je stvar na svakoj grupaciji d ase sama bori, a vlast, boli nju šuriken za to, nego ko se sam izbori, super.

Tako je. Svaka grupacija mora da se bori za sebe jer niko drugi neće umesto nje.
A onda će oko sramnog fašsitičkog skupa na Pravnom, Istina (sic!) o Srebrenici, da izjavi da "svako ima pravo na svoje mišljenje"

Ovo je takođe nešto što očigledno ne znaš, demokratija je sistem u kome smeju da postoje mišljenja koja se tebi, nama, njima...ne dopadaju. Desničarska, šovinistička i slična mišljenja smeju da postoje u demokratskom društvu i postoje u svakoj demokratskoj zemlji, u Americi, Francuskoj, Rusiji...pa mogu i u Srbiji (sve gok ne dođu u sudar sa zakonom koji je tu precizno definisao granicu slobode).

U tom smislu, predsednikova obaveza nije da štiti samo one čije mu se mišljenje dopada.
Retko te... a koja beše deljena uz Vidike, qa on ache na to - "eee, ja bih rado, ali je dotična pesma zabranjena". Hmmm, a zbog zašto, seća li se ko? ☻☻

Sećam se ja. Zabranjena je jer je bila "pederska". So what? To samo dokazuje da je naš čuveni samoupravni socijalizam bio jedno odvratno represivno i homofobno uređenje.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 18:32 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

Ovo je takođe nešto što očigledno ne znaš, demokratija je sistem u kome smeju da postoje mišljenja koja se tebi, nama, njima...ne dopadaju. Desničarska, šovinistička i slična mišljenja smeju da postoje u demokratskom društvu i postoje u svakoj demokratskoj zemlji



A ne prijatelju. U Francuskoj se fašistima i lažovima uredno kaže da su fašisti i lažovi, ne sakriva se politički kukavičluk iza omatorelih floskula. (bilo bi lepo saznati kako izgleda kada bi se u Nemačkoj objašnjavalo kako nisu demokrate ako ne dozvole da se tlapunja o tome kako su nacistički zločini izmišljotine - i koliko bi minuta opstala fakulteteska ustanova koja bi dozvolila skaradnu tribinu o tome - no, to je valjda zato što Nemci nisu demokrate, ni približno kao mi ovde)

Sećam se da je isti taj predsednik branio i negdašnjeg portparola JULa, kada je taj preko medija prebrojavao po nacionalnoj i verskoj) pripadnosti glasače za Mila 1997.g Pa je odbijao ideju da je to što taj protparol radi fašizam. Čak dapače je tvrdio (isto kao i onaj Božić iz 7 partija) da je Parija Uber Ales, i da se "zarad partije moraju prenebegnuti sopstvena moralna načela i čak i lagati" (nije parafraza, nego citat).

E upravo ti kažem - da je vlast - ona nakon fašističkog Koštunice, morala jasnije i glasnije da izražava stavove o moralu i društvu i poželjnim modelima, i malo glasnija da bude o tome šta je nepoželjno, namesto da je kukavički pratila marketinške mdoele kome treba da se ulaguje i šta ne treba da priča e da bi dobila što više glasova,

Dakle, nasuprot tome što ti tvrdiš da je posao LGBT populacije, ne, naprotiv Vlast je morala jasno i glasno

".. ljude edukovati, objašnjavati im da LGBT nisu nikakvi bolesnici, manijaci i silovatelji, nego obični ljudi koje svakodnevmo srećemo u prodavnici i trolejbusu"

i to - od medija, preko škole i pogotovo jasnog sukoba sa Crkvenim tutumracima po tem pitanju, a ponajbolje preko ukidanja veronatuka. barem onog za državne pare.

Ali ne, imala je vlas novce i za Dulićeve čaršave i da finansira zatucavanje omladine preko veronatuka. A sada je iznenada, čujemo od nekih koji su bili pri vlasti, za needukaciju populacije, kriva sama žrtva.

Poznato zvuči.
JJ Beba JJ Beba 18:49 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

Bili Piton
JJ Beba
neki kleće, bacaju anatamene na nas, u rukama drže krstaće, natpise bolesnici itd.


Nisam bio ali navodno su ih pljuvali u prolazu. Treba mnogo samokontrole da bi im se uzvratilo dražesnim osmehom a ne srednjakom.

bilo je odvratno
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 18:54 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

A ne prijatelju. U Francuskoj se fašistima i lažovima uredno kaže da su fašisti i lažovi, ne sakriva se politički kukavičluk iza omatorelih floskula.

Ne znam o kojoj Feancuskoj ti govoriš...ja mislim na onu u kojoj će ekstremna desnica verovatno pobediti na predstojećim izborima.
Dakle, nasuprot tome što ti tvrdiš da je posao LGBT populacije, ne, naprotiv Vlast je morala jasno i glasno

".. ljude edukovati, objašnjavati im da LGBT nisu nikakvi bolesnici, manijaci i silovatelji, nego obični ljudi koje svakodnevmo srećemo u prodavnici i trolejbusu"

Ma slažem se ja da je trebalo, ali vladu čine ljudi koji vole da pričaju gluposti na kojima stiču popularnost. O tome i govori ovaj blog. Možda bi bilo dobro da pročitaš pre nego komentarišeš.

No, ako vlada to ne radi, zar je to opravdanje što LGBT to ne rade. Njihove aktivnosti su amaterske, neznalačke i pogrešne. Ako imaju i malo pameti, moraće potpuno da promene pristup javnosti.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 19:26 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

Ne znam o kojoj Feancuskoj ti govoriš...ja mislim na onu u kojoj će ekstremna desnica verovatno pobediti na predstojećim izborima.



O Francuskoj koja (kao i većina drugih evropskih država) ima zakon po kojem je kažnjivo uopšte i dovoditi u pitanje postojanje zločina protiv čovečnosti.

O ovoj Francuskoj:

Le Pen has been convicted of racism or inciting racial hatred at least six times

n 1997, the European Parliament, of which Le Pen was then a member, removed his parliamentary immunity so that Le Pen could be tried by a German court for comments he made at a December 1996

A Paris court found in February 2005 that his verbal criticisms, such as remarks disparaging Muslims in a 2003 Le Monde interview, were "inciting racial hatred"

O onoj Francuskoj u kojoj ni jedna povorka fašista nije prošla bez protesta. I uopšte o onoj Francsukoj koja ne reanimira Višijevski režim i ne pravo id Petena "narodnog spasioca".

A kod nas? Predsednik je izjavio da svaki zlikovac ima pravo na svoje mišljenje! A država neće da se meša u to koje je mišljenje dobro a koje loše, jelda' ;>

Ma slažem se ja da je trebalo, ali vladu čine ljudi koji vole da pričaju gluposti na kojima stiču popularnost. O tome i govori ovaj blog. Možda bi bilo dobro da pročitaš pre nego komentarišeš


Nema veze šta piše u nekom drugom delu teksta - onaj koji sam ja citirao, ceo onaj pasus, ističe krivicu LGBT populacije za "needukovanje građanstva". Znači, žrtva je kriva zato što se nije potrudila da bude pametna i da "edukuje" zatucani narod.

To si napisao, to si i hteo da kažeš - i to je pogrešno i pomisliti, a nekmoli tako izričito ustvrditi.

No, ako vlada to ne radi, zar je to opravdanje što LGBT to ne rade.


To je nakaradna logika. Da ponovimo - nisu crnci u Americi krivi što su decenijama (stolećima) tretirani kao su tretirani u Americi.

Nisu Jevreji krivi zato što se vekovima nisu trudili da edukuju (sic!) (© by Krstić) narod o mnogim stvarima - od toga da ne kolju hrišćanskud ecu za svoje praznike, pa na dalje item po item.

Nisu mentalno oboleli krivi što nisu edukovali doktore koji su ih vekovima držali u neljudskim uslovima, ili koji su ih do pre veoma skoro (a ikojekude i još) tretirali kao stoku.

Nisu intelektualno zaostali krivi što nisu u stanju da edukuju populaciju o svojim problemima.

Nisu invalidi krivi ako se ne trude (dovoljno - dakle dok ne poplave u licu) da edukuju državu i narod o svojim potrebama.

I tako dalje i tako dalje.

I svugde je uvek i jedino "krivica" na državi i na "kremu" intelektualčnom i crkvenom i štagod, i uopšte na društvu kao takvom a nikada ne mere biti na "žrtvama". Aksiomatski ;>
freehand freehand 19:28 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

Dont Fear The Reaper

pa će predsednik naprasno da se opseti da je kršten (i to još kao mali ;> ) činjenicu koju je vešto skrivao pedesetak godina.


E, a kako ovo znaš?
Mislim, baš je pikanterija a la Dragan J. Vučićević pa rekoh - da nije i sa istog izvora, kad se sve već stilski i po maniru poklapa?
anonimni_autor anonimni_autor 19:30 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

Da prave gej radnu akciju?

To je ideja Mogao bi docnije i dobar flm da se o tome snimi. Ma šta lupam... Više filmova. Od komedija do HC produkcije. I svi bi bili gledani u svetu Krle ti si genije
G.Cross G.Cross 20:31 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

Nebojsa Krstic

Ne znam o kojoj Feancuskoj ti govoriš...ja mislim na onu u kojoj će ekstremna desnica verovatno pobediti na predstojećim izborima.


Kako samo olako govoris ove stvari. Da se kladimo u 100 Evra?
freehand freehand 20:31 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

G.Cross
Ne znam o kojoj Feancuskoj ti govoriš...ja mislim na onu u kojoj će ekstremna desnica verovatno pobediti na predstojećim izborima.


Kako samo olako govoris ove stvari. Da se kladimo u 100 Evra?

Jel 30% malo?
G.Cross G.Cross 20:33 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

Jel 30% malo?


Francuzi se jos uvek vise boje da rade, nego od Arapa
G.Cross G.Cross 20:44 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

G.Cross
Jel 30% malo?


Francuzi se jos uvek vise boje da rade, nego od Arapa


Edit: 30%? Moguce ali tesko. ionako je velika razlika medju regionima.
Moj licni guess 18-20% ako se nista ne promeni u sadasnoj politici.

Veliki Joker Sarkozy is Back. Niko jos ne zna kakav ce to uticaj da ima.
On se poziva na Nacionalno Ujedinjenje (On ??), too early to call.

Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 20:49 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

A kod nas? Predsednik je izjavio da svaki zlikovac ima pravo na svoje mišljenje!

Ovo se zove falsifikovanje tuđe izjave, iliti imputiranja.
Dakle, ovu si glupost ti rekao, a predsednik nije.

A država neće da se meša u to koje je mišljenje dobro a koje loše, jelda' ;>

Mislim da ti zaista ne razumeš demokratiju.

Da gnjavim objašnjavajući ili da te uputim da se malo edukuješ u tom smislu pa da se opet javiš neki drugi put?

Samo ću ovo: jedino u autoritarnim uređenjima država određuje šta ko sme da misli.
angie01 angie01 20:51 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

Mislim da ti zaista ne razumeš demokratiju.


je l ovu, sto se odvija na trgu?
blogovatelj blogovatelj 21:36 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

je l ovu, sto se odvija na trgu?


Pa i to je demokratija.
Dokle god ne krše i ne lome, sve je u redu.
Ako počnu da krše i lome, policija treba da ih pohapsi, sud da presudi.
I kraj priče! Dokle više priča?
angie01 angie01 21:45 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

Pa i to je demokratija.


aha, ti si bas odabrani izaslanik!

kada se skupe huligani, sa jasnim namerama da silom sprece neku drugu grupu u ostvarivanju svojih zakonom zagarantovanim pravima, tj, da se mirnom setnjom bore da ona i funkcionisu, sa jos jasnim pokazateljima da su spremni na nerede-sve to sto uzvikuju, prete, bacaju petadre na policiju- onda je to vandalizam, a ne demokratija!

to onda znaci, da je drzava nesposobna da gradjanima obezbedi sve ono sto u ustavu pise!
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 21:50 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

to onda znaci, da je drzava nesposobna da gradjanima obezbedi sve ono sto u ustavu pise!

Koliko vidim, za sada država reaguje kako treba.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 22:03 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

Na koncu, dodao bih i ovo: lideri LGBT ne rade svoj posao kako valja. Ne mogu se prava ugrožene manjine odbraniti tako što će se jednom godišnje dići dreka i što će jedan grupica ljudu prošetati od tačke A do tačke B, a onda čitav ostatak godine ništa. Potrebno je ljude edukovati, objašnjavati im da LGBT nisu nikakvi bolesnici, manijaci i silovatelji, nego obični ljudi koje svakodnevmo srećemo u prodavnici i trolejbusu

ovo je tačno. svaki lgbt ngo u srbiji se raspao/podelio zbog kinte. to im je izgleda jedino i bitno. kakve su im organizacije, tako i rade svoj posao. samo da napomenem da lgbt zajednicu u srbiji čine isti ti srbi (iz prodavnice ili trolejbusa) koji čine i ostatak ove usrane zemlje. što bi se oni razlikovali od ostalih nesposobnjakovića, egocentrika i prostaka u zemlji koji brinu se samo za svoje dupe??
G.Cross G.Cross 22:15 27.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

koji brinu se samo za svoje dupe??


Jesi li ovo namerno
blogovatelj blogovatelj 01:36 28.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

aha, ti si bas odabrani izaslanik!

kada se skupe huligani, sa jasnim namerama da silom sprece neku drugu grupu u ostvarivanju svojih zakonom zagarantovanim pravima, tj, da se mirnom setnjom bore da ona i funkcionisu, sa jos jasnim pokazateljima da su spremni na nerede-sve to sto uzvikuju, prete, bacaju petadre na policiju- onda je to vandalizam, a ne demokratija!

to onda znaci, da je drzava nesposobna da gradjanima obezbedi sve ono sto u ustavu pise!


Gospode blagi...
Pa napisao sam

Ako počnu da krše i lome, policija treba da ih pohapsi, sud da presudi.
I kraj priče! Dokle više priča?


Ja ne znam od ovoga jednostavnije da objasnim da su moj i tvoj stav u ovom slučaju istovetni.
Šta je nejasno u citiranom?
violina violina 08:22 28.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

je l ovu, sto se odvija na trgu?


Opasno je i zbog, ovakva demokratija ide u nastvcima, kao turska serija, a iza ćoška pitanje, ko je sledeći, šta je sledeće.
violina violina 08:40 28.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

i ti kao savetnik za medije,


Savetnik dođe kao mama, ona "gunđa", a ti je ne slušaš.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 13:34 28.09.2014

Re: Pomoć poplavljenima

Bili Piton


Nisam bio ali navodno su ih pljuvali u prolazu. Treba mnogo samokontrole da bi im se uzvratilo dražesnim osmehom a ne srednjakom.


treba Buddha-kind of self-control...

dobro je prošlo danas, čestitam... ono murije u miledragić-opremi s heklerima kol'ko 'oćeš, ali dobro, bolje išta nego ništa... bože me oprosti, koliko simobličnog zadovoljenja pravde ima da su murkani ispeglali Andrušku-buraza?! sramotno je biti zlurad, ali kud baš njega?! hvala ti, božepravdetištospase narod naš a ispegla glavonje...
jedi-knight jedi-knight 13:38 27.09.2014

...

2010. održana je u Beogradu relativno uspešna «Parada ponosa».


Krajnje neuspešna rekao bih.
Tako ste i državu vodili, relativno uspešno. Uspešno, jer nije nestala sa lica zemlje, relativno jer je moralno i materijalno rasturena, kao grad posle parade 2010.
No, nadam se da će ove sezone grad ostati čitav i pre i posle šetnje, pa da se vratimo onome od čega se živi, ako to ikad dodje na red.

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 13:42 28.09.2014

Re: ...

blam, desničari održe paradu a Tadićevci se diče nekom polu-odigranom manifestacijom?! ruku na srce, što kaže moj tast, anarhoateista i negdašnji urednik glavne NS-novine, to samo svedoči o snazi Desnice u Srbiji - mogu da ruše, pale, uvode red, daju Kosovo, pale Bajrakli-đamiju, šta god im se prohte... ali dobro, ovo je početak navikavanja huligana da nisu jači od civilizacije - bez obzira na to što rasturena DS, evo, naziva to puppet-masteringom.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 15:50 28.09.2014

Re: ...

to samo svedoči o snazi Desnice u Srbiji - mogu da ruše, pale, uvode red, daju Kosovo, pale Bajrakli-đamiju, šta god im se prohte... ali dobro, ovo je početak navikavanja huligana da nisu jači od civilizacije

Jaril Jaril 14:16 27.09.2014

Па и јесу

Posle poplave u Obrenovcu napisao sam da bi za LGBT najbolje bilo da umesto Prajda organizuju akciju pomoći poplavljenom području.


Многе ЛГБТ организације су слале позиве (до мене су стизали преко Фејсбука) и организовали волонтере по прихватним центрима. Било је и неких фотки, само што је све остало на томе јер би свака 'кампања' у тој ситуацији била непримерена.

Иначе, свуда у свету када би се под плаштом ЛГБТ права организовала хуманитарна манифестација (за незбринуту децу и сл.) увек су уследиле оптужбе, а у неким земљама, које имају закон против агресивног рекламирања, и тужбе због коришћења туђе муке за промоцију сопствене сексуалности (без обзира што је такво тумачење погрешно). Гласне хуманитарне активности су ЛГБТ организацијама одузете као могућност да се покаже хуманост. Зато се хуманост спроводи прећутно.
Bili Piton Bili Piton 14:36 27.09.2014

Re: Па и јесу

Jaril



Многе ЛГБТ организације су слале позиве (до мене су стизали преко Фејсбука)


+1

Jaril
и организовали волонтере по прихватним центрима. Било је и неких фотки, само што је све остало на томе јер би свака 'кампања' у тој ситуацији била непримерена.

Иначе, свуда у свету када би се под плаштом ЛГБТ права организовала хуманитарна манифестација (за незбринуту децу и сл.) увек су уследиле оптужбе, а у неким земљама, које имају закон против агресивног рекламирања, и тужбе због коришћења туђе муке за промоцију сопствене сексуалности (без обзира што је такво тумачење погрешно). Гласне хуманитарне активности су ЛГБТ организацијама одузете као могућност да се покаже хуманост. Зато се хуманост спроводи прећутно.


Tačno tako.

Kod nas bi to u najvećem delu javnosti istog časa bilo otpisano s propratnim tekstom koji otprilike glasi - vidi ove, koriste svaku priliku, pa i tudju nesreću, za sopstvenu promociju.

edit - sori, nisam video da si gore upravo napisao to isto.


skyspoter skyspoter 14:37 27.09.2014

Re: Па и јесу

I ta druga strana kojoj se nudi pomoc ima svoj aktivan PR i Marketing, ponekad i vecu dozu zatucanosti. Trenutno se pirkazuje Pride film ovde u UK. Plot:

Based on a true story, the film depicts a group of lesbian and gay activists who raised money to help families affected by the UK miners' strike in 1984, at the outset of what would become the Lesbians and Gays Support the Miners campaign.The National Union of Mineworkers was reluctant to accept the group's support due to the union's public relations' worries about being openly associated with a gay group, so the activists instead decided to take their donations directly to a small mining village in Wales — resulting in an alliance between the two communities. The alliance was unlike any seen before but was successful.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 15:07 27.09.2014

Re: Па и јесу

I ta druga strana kojoj se nudi pomoc ima svoj aktivan PR i Marketing, ponekad i vecu dozu zatucanosti. Trenutno se pirkazuje Pride film ovde u UK. Plot:

Da, to može da bude problem. Mada, manje veliki.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 15:08 27.09.2014

Re: Па и јесу

Kod nas bi to u najvećem delu javnosti istog časa bilo otpisano s propratnim tekstom koji otprilike glasi - vidi ove, koriste svaku priliku, pa i tudju nesreću, za sopstvenu promociju.

Kao što su npr uradili oni pokvarenjaci azilanti.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 15:13 27.09.2014

Re: Па и јесу

Многе ЛГБТ организације су слале позиве (до мене су стизали преко Фејсбука) и организовали волонтере по прихватним центрима. Било је и неких фотки, само што је све остало на томе јер би свака 'кампања' у тој ситуацији била непримерена.

Jedini smisao postojanja različitih organizacija jeste da deluju organizovano u slučaju potrebe.

Kada je u pitanju kataklizma kakva je bila nedavna poplava, sasvim je sumanuto da samoinicijativno reaguju pojedinci, tviteraši, ljudi na fejsbuku, a da stranke, izviđači, subnor, LGBT i sve druge organizacije ćute u strahu da neko slučajno ne primeti da su bile aktivne i društveno korisne.

Ovakav stav predstavlja suštinsko nerazumevanje smisla njihovog postojanja i licemerje najgore vrste.
Jaril Jaril 15:14 27.09.2014

Re: Па и јесу

Kao što su npr uradili oni pokvarenjaci azilanti.

Као што је давно урадила једна верска заједница, па су се 'Православци' окупили да злостављају децу добацујући им "баците поклоне" и још свашта нешто. Мислим да је о томе писао Никола Кнежевић.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 15:33 27.09.2014

Re: Па и јесу

Као што је давно урадила једна верска заједница, па су се 'Православци' окупили да злостављају децу добацујући им "баците поклоне" и још свашта нешто. Мислим да је о томе писао Никола Кнежевић.

Ne znam o ćemu govoriš.
violina violina 14:50 27.09.2014

Neće ga biti ni napred ni iza

Upravo dok ovo pišem premijer u svom obraćanju kaže da će država svakom svom građaninu obezbediti zaštitu u skladu sa Ustavom


“Vučić: Neću prisustvovati Paradi ponosa, to je moj izbor”, premijer izabrao svoje vrednosti, “utisak” najavljuje biće toga još.
milojep milojep 15:13 27.09.2014

Parada ?!

Krstić
Jok, brate. LGBT paradom izražavaju svoj ljudski, građanski protest. Oni svojom šetnjom kažu: «Niko ne sme da nas bije!»


Zar ne bi bilo logično da se parada onda nazove recimo 'Protest slobodnih' a ne 'Parada ponosa' ?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 15:15 27.09.2014

Re: Parada ?!

Zar ne bi bilo logično da se parada onda nazove recimo 'Protest slobodnih' a ne 'Parada ponosa' ?

Ako su ljudi koji šetaju slobodni, onda oni sebi mogu da nadenu koje god hoće ime, bez da tebe pitaju za dozvolu.
milojep milojep 15:22 27.09.2014

Re: Parada ?!

Nebojsa Krstic
Zar ne bi bilo logično da se parada onda nazove recimo 'Protest slobodnih' a ne 'Parada ponosa' ?

Ako su ljudi koji šetaju slobodni, onda oni sebi mogu da nadenu koje god hoće ime, bez da tebe pitaju za dozvolu.


Ajde?
Ipak se meni čini da paradiranje nije samo zbog ugroženosti.
Ili možda takvo mišljenje ne smem da izražavam?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 15:32 27.09.2014

Re: Parada ?!

Ipak se meni čini da paradiranje nije samo zbog ugroženosti.
Ili možda takvo mišljenje ne smem da izražavam?

Smeš. Izvoli.
freehand freehand 15:39 27.09.2014

Na paradi se

... u Srbiji brani njen Ustav, pravni poredak, društvo i država. Te oni koji na njoj šetaju pokazuju, u stvari, najveću društvenu odgovornost i brigu za državu. I vrhunski je patriotski čin podržati ih na svaki mogući način.

A Gej brigade u borbi sa poplavama su ideje za malog Pericu, gorljivo napaljenog da dobije 5+ iz građanskog.
Msilim - budimo realni, držimo se mogućeg. I smislenog.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 15:49 27.09.2014

Re: Na paradi se

A Gej brigade u borbi sa poplavama su ideje za malog Pericu, gorljivo napaljenog da dobije 5+ iz građanskog.
Msilim - budimo realni, držimo se mogućeg. I smislenog.

Mislim da nijesi shvatio poentu. Clj je da LGBT sebe prikažu normalnim, funkcionalnim i korisnim delom društva, a ne kao do sada - kao zajednicu suprotstavljenu društvu.
satinelle satinelle 15:53 27.09.2014

Re: Na paradi se

Mislim da nijesi shvatio poentu.


Mislim da je sve više onih koji ne mogu da shvate tvoju poentu. Trebalo bi da poradiš na sopstvenom marketingu, ako si već odlučio da se eksponiraš i da tvoja reč ima neku težinu.
freehand freehand 15:55 27.09.2014

Re: Na paradi se

Nebojsa Krstic
A Gej brigade u borbi sa poplavama su ideje za malog Pericu, gorljivo napaljenog da dobije 5+ iz građanskog.
Msilim - budimo realni, držimo se mogućeg. I smislenog.

Mislim da nijesi shvatio poentu. Clj je da LGBT sebe prikažu normalnim, funkcionalnim i korisnim delom društva, a ne kao do sada - kao zajednicu suprotstavljenu društvu.

ja mislim da će oni, što ih društvo više bude prihvatalo manje biti zajednica. A pokušavam da zamsilim tu gej brigadu u poplavljenim područjima... I vidim samo katastrofu. Po svakom parametru.
Bili Piton Bili Piton 16:00 27.09.2014

Re: Na paradi se

freehand
... u Srbiji brani njen Ustav, pravni poredak, društvo i država. Te oni koji na njoj šetaju pokazuju, u stvari, najveću društvenu odgovornost i brigu za državu. I vrhunski je patriotski čin podržati ih na svaki mogući način.


Saglasan, bez uzvičnika.

freehand
A Gej brigade u borbi sa poplavama su ideje za malog Pericu, gorljivo napaljenog da dobije 5+ iz građanskog.
Msilim - budimo realni, držimo se mogućeg. I smislenog.


Teoretski može i to, što da ne. Ali ne zaboravimo da govorimo o društvu u kojem je još uvek ogroman problem ono osnovno - autovati se, ili, po srpski, javno se izjasniti kao gej. Bez tog osnovnog preduslova nema ni udruživanja ni delanja ni radnih akcija.
freehand freehand 16:05 27.09.2014

Re: Na paradi se

Bili Piton
freehand
... u Srbiji brani njen Ustav, pravni poredak, društvo i država. Te oni koji na njoj šetaju pokazuju, u stvari, najveću društvenu odgovornost i brigu za državu. I vrhunski je patriotski čin podržati ih na svaki mogući način.

A Gej brigade u borbi sa poplavama su ideje za malog Pericu, gorljivo napaljenog da dobije 5+ iz građanskog.
Msilim - budimo realni, držimo se mogućeg. I smislenog.


Teoretski može i to, što da ne. Ali ne zaboravimo da govorimo o društvu u kojem je još uvek ogroman problem ono osnovno - autovati se, ili, po srpski, javno se izjasniti kao gej. Bez tog osnovnog preduslova nema ni udruživanja ni delanja ni radnih akcija.

Teoretski sam gej ljude imao i na radnoj akciji, i na mobama, i na dobrovoljnom davanju krvi. Nisu imali trake oko ruku niti im je motiv bio da kroz to propagiraju sopstveno seksualno opredeljenje.

Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 16:10 27.09.2014

Re: Na paradi se

Mislim da je sve više onih koji ne mogu da shvate tvoju poentu. Trebalo bi da poradiš na sopstvenom marketingu, ako si već odlučio da se eksponiraš i da tvoja reč ima neku težinu.

Drago mi je kad me marketinški edukuju oni koji o marketingu znaju mnogo više od mene.
JJ Beba JJ Beba 16:16 27.09.2014

Re: Na paradi se

Clj je da LGBT sebe prikažu normalnim, funkcionalnim i korisnim delom društva, a ne kao do sada - kao zajednicu suprotstavljenu društvu.

nema razloga da se prikažu oni jesu normalni funkcionalni i korisni deo drištva
da se prikazuju treba oni koji to nisu
freehand freehand 16:18 27.09.2014

Re: Na paradi se

JJ Beba
Clj je da LGBT sebe prikažu normalnim, funkcionalnim i korisnim delom društva, a ne kao do sada - kao zajednicu suprotstavljenu društvu.

nema razloga da se prikažu oni jesu normalni funkcionalni i korisni deo drištva
da se prikazuju treba oni koji to nisu

To jeste suština. I prajd ne služi tome da ih izdvoji, nego da ih prikaže kao Nas! Isti smo!
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 16:20 27.09.2014

Re: Na paradi se

nema razloga da se prikažu oni jesu normalni funkcionalni i korisni deo drištva
da se prikazuju treba oni koji to nisu

Tako je moja majka mislila za sve što se reklamira na TV da ne valja, jer da je dobro, ne bi se reklamiralo.
Bili Piton Bili Piton 16:20 27.09.2014

Re: Na paradi se

freehand

Teoretski sam gej ljude imao i na radnoj akciji, i na mobama, i na dobrovoljnom davanju krvi. Nisu imali trake oko ruku niti im je motiv bio da kroz to propagiraju sopstveno seksualno opredeljenje.


Razumemo se. Moja opaska je bila usmerena ka onome što provejava kroz neke od komentara, a to je da LGBT tek treba da zasluže da budu tretirani kao punopravni gradjani.
satinelle satinelle 16:43 27.09.2014

Re: Na paradi se

Drago mi je kad me marketinški edukuju oni koji o marketingu znaju mnogo više od mene.


Ti sa svojim idejama nemaš konkurenciju, tako da je svaka edukacija potpuno gubljenje vremena.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 17:05 27.09.2014

Re: Na paradi se

satinelle
Drago mi je kad me marketinški edukuju oni koji o marketingu znaju mnogo više od mene.


Ti sa svojim idejama nemaš konkurenciju, tako da je svaka edukacija potpuno gubljenje vremena.

Nisam ovde pročitao nijednu ideju, a kamo li ideju bolju od moje.
JJ Beba JJ Beba 17:15 27.09.2014

Re: Na paradi se

Nebojsa Krstic
nema razloga da se prikažu oni jesu normalni funkcionalni i korisni deo drištva
da se prikazuju treba oni koji to nisu

Tako je moja majka mislila za sve što se reklamira na TV da ne valja, jer da je dobro, ne bi se reklamiralo.

nemoj samnom o advertajzingu plz, znaš vrlodobro da sam se u bivšem životu 15 godina bavila time dok si se ti onako visok & zgodan, u lekraskom mantilčetu švrćkao hodnicima hajata :)
naravno da je laganje
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 17:41 27.09.2014

Re: Na paradi se

nemoj samnom o advertajzingu plz, znaš vrlodobro da sam se u bivšem životu 15 godina bavila time dok si se ti onako visok & zgodan, u lekraskom mantilčetu švrćkao hodnicima hajata :)

Izgleda da si se Hajatom švrćkala i ti.
petargli petargli 18:10 27.09.2014

Re: Na paradi se

freehand
Na paradi se
... u Srbiji brani njen Ustav, pravni poredak, društvo i država. Te oni koji na njoj šetaju pokazuju, u stvari, najveću društvenu odgovornost i brigu za državu

a onaj koji treba da brine o državi izjavi ovo

mada ne mora da se brine previše, jer marketing je čudo
Nebojsa Krstic

Upravo dok ovo pišem premijer u svom obraćanju kaže da će država svakom svom građaninu obezbediti zaštitu u skladu sa Ustavom i da niko ne sme da ugrožava bezbednost bilo kome u Srbiji. Ovaj stav je odličan, ispravan i neuporedivo bolji od onog da LGBT treba da ostanu u svoja četiri zida, za koji se iskreno nadam da odlazi na ropotarnicu istorije.
JJ Beba JJ Beba 18:44 27.09.2014

Re: Na paradi se

Nebojsa Krstic
nemoj samnom o advertajzingu plz, znaš vrlodobro da sam se u bivšem životu 15 godina bavila time dok si se ti onako visok & zgodan, u lekraskom mantilčetu švrćkao hodnicima hajata :)

Izgleda da si se Hajatom švrćkala i ti.

ja sam se u tom prostoru u to toba, sa botom & tuckom, nasnimala (našvćkala) tv spotova
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 22:12 27.09.2014

Re: Na paradi se

nemoj samnom o advertajzingu plz, znaš vrlodobro da sam se u bivšem životu 15 godina bavila time dok si se ti onako visok & zgodan, u lekraskom mantilčetu švrćkao hodnicima hajata :)
naravno da je laganje

bebo
principessa_etrusca principessa_etrusca 12:08 28.09.2014

Re: Na paradi se

freehand

Teoretski sam gej ljude imao i na radnoj akciji, i na mobama, i na dobrovoljnom davanju krvi. Nisu imali trake oko ruku niti im je motiv bio da kroz to propagiraju sopstveno seksualno opredeljenje.

Слажем се.

Ако ишта, "ЛГБТ радне акције" могу да буду контрапродуктивне управо због могуће ПиАр сврхе и виђене као злоупотреба природне катастрофе за сопствену промоцију.

Ово наравно важи за сваку помоћ/донацију/дотацију иза које постоји, или се мисли да постоји, нека агенда.

angie01 angie01 15:43 27.09.2014

dve stvari,

prva, sto su pomesani loncici u vlasti, koja uvek govori, da gejevi izazivaju problem, zeleci da organizuju paradu, jer je to vizokorizican skup, pa sigurnosne procene,....kao da problem realno nisu huligani, a ne parada.

drugo- potpuno je besmisleno da se parada pretvara u akciju neke druge vrste, jer ona, njeno samo odrzavanje, vec ima duboku poruku i smisao, narocito za zemlje, kao sto je nasa, gde je njeno odrzavanje uvek pod znakom pitanja, cime saljemo uredno, jednu te istu ruznu i losu poruku o nama.

s tim, sto bi gejevi trebalo da porazmisle o tome, da bi mogli i oni da podrze i ucestvuju u nekim drugim akcijama, kada su pomoc i podrska potrebni nekim drugima, jer i time potvrdjuju svoju jednakost, zelju za prihavtanjem, to da je jedno nebo iznad nas,...sto im nekako ne pada bas napamet.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 15:47 27.09.2014

Re: dve stvari,

s tim, sto bi gejevi trebalo da porazmisle o tome, da bi mogli i oni da podrze i ucestvuju u nekim drugim akcijama, kada su pomoc i podrska potrebni nekim drugima, jer i time potvrdjuju svoju jednakost, zelju za prihavtanjem, to da je jedno nebo iznad nas,...sto im nekako ne pada bas napamet.

To sam upravo i ja rekao s tim da si ti to rekla mnogo lepše.
freehand freehand 15:52 27.09.2014

Re: dve stvari,

Nebojsa Krstic
s tim, sto bi gejevi trebalo da porazmisle o tome, da bi mogli i oni da podrze i ucestvuju u nekim drugim akcijama, kada su pomoc i podrska potrebni nekim drugima, jer i time potvrdjuju svoju jednakost, zelju za prihavtanjem, to da je jedno nebo iznad nas,...sto im nekako ne pada bas napamet.

To sam upravo i ja rekao s tim da si ti to rekla mnogo lepše.

A odakle ideja da oni to ne čine? I tek da im ne pada napamet?
Pa ti ljudi su i braća, sestre, zaposleni, preduzetnici, drugari iz kafića. Ili mislite da im je seksualno opredeljenje - ako ne jedina - osnovna karakteristika?

"Dobar dan, jel ovo Transfuzija krvi? Mi smo došli da damo krv. Ko je dao krv? Pišite tamo: mala grupa pedera."

Aha.
angie01 angie01 15:58 27.09.2014

Re: dve stvari,

To sam upravo i ja rekao s tim da si ti to rekla mnogo lepše.




vidi, da nisam zivela i na drugim mestima u svetu, imala bih utisak, da gejevi u Srbiji, prosto stisnuti u cosak i skrajnuti od ovo malo normale, koje navodno konzumira vecinska strejt populacija, nema neki prostor, da tako kazem, da se aktivira i van onoga sto se samo njih tice, ali nisam primetila ni da na tim drugim mestima postoji neka razlika, u tom smislu- u Kanadi recimo, oni, gejevi, uzivaju u neki situacijama i veca prava od strejtera, svakako su potpuno podrzani, slobodni,....pa ni u cemu, sto se konkretno njih ne tice- ne ucestvuju.
angie01 angie01 16:02 27.09.2014

Re: dve stvari,

A odakle ideja da oni to ne čine? I tek da im ne pada napamet?


upravo sam ti dole odgovorila.

naravno, ja niti tvrdim, niti mislim, da se to odnosi na svakog pojedinca.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 16:14 27.09.2014

Re: dve stvari,

vidi, da nisam zivela i na drugim mestima u svetu, imala bih utisak, da gejevi u Srbiji, prosto stisnuti u cosak i skrajnuti od ovo malo normale, koje navodno konzumira vecinska strejt populacija, nema neki prostor, da tako kazem, da se aktivira i van onoga sto se samo njih tice, ali nisam primetila ni da na tim drugim mestima postoji neka razlika, u tom smislu- u Kanadi recimo, oni, gejevi, uzivaju u neki situacijama i veca prava od strejtera, svakako su potpuno podrzani, slobodni,....pa ni u cemu, sto se konkretno njih ne tice- ne ucestvuju.

Endži, ovde jedino ti i ja razumemo suštinu problema. Mislim, moram to da primetim.
freehand freehand 16:15 27.09.2014

Re: dve stvari,

naravno, ja niti tvrdim, niti mislim, da se to odnosi na svakog pojedinca.

Ali na većinu, kad si osetila potrebu da se onako izraziš?
angie01 angie01 16:16 27.09.2014

Re: dve stvari,

jedino ti i ja razumemo


bar negde:)

JJ Beba JJ Beba 16:18 27.09.2014

Re: dve stvari,

s tim, sto bi gejevi trebalo da porazmisle o tome, da bi mogli i oni da podrze i ucestvuju u nekim drugim akcijama, kada su pomoc i podrska potrebni nekim drugima

oni to rade ali ne zovu kamere da ih slikaju.
angie01 angie01 16:21 27.09.2014

Re: dve stvari,

Ali na većinu, kad si osetila potrebu da se onako izraziš?


ja ne znam sta mi zameras?...sem da budes dosledan u tome-ko da smo u prvom razredu, pa me vuces za kosu iz klupe iza moje:),


ne vdim u cemu bi bio problem, ako su vec organizovani u razna udruzenja, ngo, ovo/ono, da pod istim bojama pod kojima se zalazu za paradu, ucestvuju i u nekim drugim akcijama podrske za neke druge-prosto bi pokazali da oni jesu mi, svima onima, koji to ne misle.
angie01 angie01 16:28 27.09.2014

Re: dve stvari,

oni to rade ali ne zovu kamere da ih slikaju.



bebo, verijem ja tebi da znas neke gejeve, koji se ukljucuju u akcije, znam i ja, al, da l kapiras sta hocu da kazem- pri tome, ne mislim na kamere, koje kad se iskljuce, svi odu,...nego na drustveno angazovanje, isto kao sto znamo sta su rekli, uradili i mislili za svoja prava, mogu da budu vidljivi i za neku opstu stvar,...ovako o njima javnost slusa svake godine u ovo vreme i to jednu istu stvar, manje vise lose interpretiranu.

...kad pruzis nekom ruku da ustane, kada je pao, velika je verovatnoca, da ce i on tebi.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 16:35 27.09.2014

Re: dve stvari,

[b][/b]
ne vdim u cemu bi bio problem, ako su vec organizovani u razna udruzenja, ngo, ovo/ono, da pod istim bojama pod kojima se zalazu za paradu, ucestvuju i u nekim drugim akcijama podrske za neke druge-prosto bi pokazali da oni jesu mi, svima onima, koji to ne misle.



Naravno, kad vojska ili policija ide ne krije uniforme. Vatrogasci takođe. Kad zvezdaši i partizanovci odu, takođe se deklarišu...i to je dobro, pokažu time da dele neke vrednosne stavove društva i solidarnost.

Na isti taj način LGBT organizacije, trebalo je da se oglase saopštenjem da pozovu svoje članove simpatizere, ali i sve ostale koji žele da se priključe i da naprave akc]ju čiščenja. Kao što je to radio ambasador Kirbi, pa Devenport i drugi...Niko od njih odlazeći u Obrenovac nije stavio masku na lice, i svi su poveli kamere. Zašto? Pa zato što se preko tih snimaka demonstrira da je EU uz nas (ili neka druga prijateljska zemlja) i pozivaju se drugi građani da se na isti način uključe u pružanje pomoći.

Oni koji pored LGBT, nisu uradili ono što je bilo korisno, jesu stranke, ali one su se pretvorile u idiotske organizacije, pa me to nije iznenadilo.
JJ Beba JJ Beba 16:43 27.09.2014

Re: dve stvari,

bebo, verijem ja tebi da znas neke gejeve


fakat, znam ih

znam mnoge osobe koje su bile po halama /sabirnim centrima kao lekari i psholozi / psihoterapeuti, sasvim obični, normalani ljudi, dragi, empatični, vredni i uopšte nema veze što su gej, važno je da su pomagali
angie01 angie01 16:49 27.09.2014

Re: dve stvari,

važno je da su pomagali


ne sporim ni rec, a verujem da i ti razumes sta sam rekla!
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 22:24 27.09.2014

Re: dve stvari,

...kad pruzis nekom ruku da ustane, kada je pao, velika je verovatnoca, da ce i on tebi.

upravo. ne trebaju im kamere. nekoga ko je gladan će nahraniti neko iz lgbt zajednice, i ovaj mu to neće zaboraviti. njegovo mišljenje o lgbt će biti zauvek promenjeno, i njegovo i njegovih najbližih.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 22:26 27.09.2014

Re: dve stvari,


znam mnoge osobe koje su bile po halama /sabirnim centrima kao lekari i psholozi / psihoterapeuti, sasvim obični, normalani ljudi, dragi, empatični, vredni i uopšte nema veze što su gej, važno je da su pomagali

e sad zamisli da su svi ti ljudi iz hala znali da su oni gej (bez kamera). mislim da postoji razlika.
Jaril Jaril 23:23 27.09.2014

Re: dve stvari,

BebaOdLonchara
...kad pruzis nekom ruku da ustane, kada je pao, velika je verovatnoca, da ce i on tebi.

upravo. ne trebaju im kamere. nekoga ko je gladan će nahraniti neko iz lgbt zajednice, i ovaj mu to neće zaboraviti. njegovo mišljenje o lgbt će biti zauvek promenjeno, i njegovo i njegovih najbližih.

Па генерални став према некој особини и људима који ту особину носе зависи искључиво од ауторитета и начина на који је тај ауторитет интерпретира. Све остало је узалуд, тако функционише психа.

Hint: blueeye/browneye exercise
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 23:54 27.09.2014

Re: dve stvari,

upravo. ne trebaju im kamere. nekoga ko je gladan će nahraniti neko iz lgbt zajednice, i ovaj mu to neće zaboraviti. njegovo mišljenje o lgbt će biti zauvek promenjeno, i njegovo i njegovih najbližih.

Trebaju im kamere, da bi sebe prikazali najširoj publici kao ljude koji nemaju rogove i rep.

Ima vas više, ovde koji ste građanski orijentisani i ne razumete potrebu dobre komunikacije LGBT s javnošću. To me malo čudi. Jer je to kao kad bi na zabranu "Utiska nedelje", reagovali tako što bi rekli Olji Bećković da može ta 3 gosta nedeljom uveće da pozove kod sebe kući pa neka se siti izrazgovaraju.
Jaril Jaril 00:00 28.09.2014

Re: dve stvari,

ovde koji ste građanski orijentisani i ne razumete potrebu dobre komunikacije LGBT s javnošću

ЛГБТ права су интерес већине и погрешно је тај интерес зависи од појединих активиста или чак и неактивиста.
chitach chitach 16:00 27.09.2014

...

U standardni arsenal homofoba, inače spadaju tvrdnje da je paradiranje peder-bal, da mu je cilj kvarenje omladine i da nam ovu «bolest» servira zli zapad kako bi se Srbima ogadile porodične vrednosti i kako bi krenuli stranputicom izopačenosti i propasti.


osobe koje u ovo vjeruju ne citaju blog, nego kao ovce cekaju na pastira i naredbu.
osobe koje ovako nesto propagiraju a citaju blog, ni same u to ne vjeruju, ali im odgovaara ( kao spin, kao glasacki mamac za ove gore koji u to vjeruju, za podilazenje crkvi, opet za podrsku zbog rejtinga ...) tako da ni njih ovaj tekst nece preobratiti .
cemu ? kome ?
ostali koji citaju ovaj blog ( a vjerujem i oni koji kupe " Nase Novine " ) su manje vise saglasni sa iznesenim .

Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 16:12 27.09.2014

Re: ...

ostali koji citaju ovaj blog ( a vjerujem i oni koji kupe " Nase Novine " ) su manje vise saglasni sa iznesenim .

Za Naše Novine baš i nisam siguran, današnji broj u kome je ovaj tekst neprijatno je homofoban i agresivan.

No dobro, potrudiću se da sledeći ovakav tekst objavim u Večernjim Novostima, u Pečatu i na sajtu Naših.
angie01 angie01 16:13 27.09.2014

Re: ...

na sajtu Naših.


al da organizujes botove.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 16:18 27.09.2014

Re: ...

na sajtu Naših.


al da organizujes botove.

Nećeš verovati, a i ja sam se iznenadio, ko je razvio finu bot galeriju izuzetnih likova - Živković Dr Zoran. Čoveče, a ga pomeneš na Tviteru, nakače ti se i ne posustaju dok ti ne posisaju svu krv.

Tek posle ovih stižu Radulovićevi legionari.
angie01 angie01 16:22 27.09.2014

Re: ...

na Tviteru


krajnje je vreme da se registrujem.
milojep milojep 16:54 27.09.2014

Prikočite malo sa patriotizmom

Problem sa homoseksualcima je taj što o njihovim zahtevima,pravima... više pričaju i palamude lažni moralisti nego oni sami.
Neka izađu sa nekim programom, zahtevima, predlozima...
Moje mišljenje po pitanju gej-brakova je OK, ne smeta mi i smatram da ne bi trebalo da smeta ikom. Ali recimo unošenje u krštenice Roditelj1 i Roditelj2 umesto Majka i Otac mi se ne samo nesviđa nego bih bio spreman i na ulicu da izađem.
Zato daj da vidimo dokle se misli ići sa njihovim 'pravima'!
Sada su ugroženi a sutra će mi slobodu izražavati na ulici pred decom u sado mazo tangama ...
Ova pitanja ,čini mi se, zanimaju veliku većinu građana.
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 17:02 27.09.2014

Re: Prikočite malo sa patriotizmom

Ali recimo unošenje u krštenice Roditelj1 i Roditelj2 umesto Majka i Otac mi se ne samo nesviđa nego bih bio spreman i na ulicu da izađem.

A ja opet mislim da je neuporedivo bolje da dete ima dve majke, ili dva oca koja ga vole i brinu se za njega, nego dva neistopolna roditelja koja ga tuku, zapostavljaju u maltretiraju.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana