Društvo| Kultura| Mediji| Politika| Život

SEZONA LOVA NA DRONOVE

Dragan Jakovljević. RSS / 18.10.2014. u 00:24

Знам да ће ми мало ко од вас веровати, али ја ипак у пуштању тог чудног летећег објекта званог "албански дрон" по "Партизановом" ваздушном простору и повреди истог, видим и понешто корисно. Колико се стидим своје неукости из неких области, толико сам и захвалан протагонистима оних авантуристичких кадрова са утакмице Србија - Албанија, за успешно едукативно деловање у мом случају.

Тај призор је, као што је наша комшиница тетка Драга некада говорила за моје рецитовање - "био кратак, али врло потресан". Јер, да није било власника дрона и његових нечасних намера над тим парчетом Србије, ко зна када бих, и да ли бих уопште био поткован неким врло важним сазнањима.

1. Сазнадох шта је ДРОН, и срећан сам што не морам више да испадам глуп у друштву.

2. Да њих не беше, још мање бих знао шта је РЦ квадроптер, а ни у сну не бих помислио да је то исто што и дрон. Ето како је мени пролазио живот...

3. Поготово ми не би пало на памет да се тако зове она смешна играчка на коју је Карлеуша окачила камеру и после доказивала својим душманима да на концерту на Ушћу није имала петоро гледалаца, како су зликовци тврдили, него педесет петоро. Разлика, признаћете, није занемарљива.

4. Ко зна да ли бих икада сазнао да једна тако мала справа, за коју бих се заклео да ради на навијање, може успешно да одигра улогу Тројанског коња и да исто тако лако може да насамари било ког плаћеног и наводно обученог коња који у неверици гледа у небо и не зна куд би, док му фудбалери скидају с неба и довлаче ту чудесну летећу фатаморгану.

5. Испоставило се да та фатаморгана може без проблема да вади и вијори заставе, да снима камером, да плете ужад, да се руга и пљуцка одозго, па чак и да баца бомбе ако јој се дају. А може врло лако, ако јој је по вољи, да се окоми и на ВИП ложу и тамо направи велики ватромет.

6. Колико ми је тај дрон сада мрзак, толико ми је и драго што смо, ето, у свом веку дочекали да видимо такав тријумф технике. И то не било чије, него кинеске. Браћо, свака час'.

7. И на крају, колико јуче бих рекао да лаже свакоме ко би ми споменуо да ћу, после свог тузланског ЈНА искуства од пре о-хо-хо година, без морања размишљати да опет, са мајчице Земље, браним наше слободно плаво небо или падам одозго, заједно са остатком десантне јединице. Међутим, признаћу вам да ми се баш такве мисли сада врзмају по глави. Зашто? Па, зато што ће, кажу, њихово од сада бити да на утакмицама вребају и лове те мрске дронове. А то, ваљда, подразумева и бесплатан улаз. Мало ли је на овoј скупоћи?

Atačmenti



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

highshalfbooze highshalfbooze 08:21 18.10.2014

Eto posla

Па, зато што ће, кажу, њихово од сада бити да на утакмицама вребају и лове те мрске дронове. А то, ваљда, подразумева и бесплатан улаз. Мало ли је на овoј скупоћи?

Za mlađahne vojne penzionere, eto prilike za ekstra zaradu i besplatan provod.
Dopuna: na veliku sreću i radost porskih obveznika koji će se osećati bezbednim i zaštićenim jer ih čuvaju profesionaci koji se prema tim istim poreskim obveznicima profesionalno ponašaju kao prema marvi.
Черевићан Черевићан 18:14 18.10.2014

немоћ

техника је братее право чудо
гледам дрона делује ко живо
знатижељан има те пронађе
гдегод даси и ма гдесе скриво

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana