Koštunica voli žene!

Queeria RSS / 08.03.2008. u 00:19

Piše: Boban Stojanović  

Vest da je u Beogradu zabranjen skup povodom stogodišnjice obeležavanja 8.marta kao Međunarodnog dana žena, odjeknuo je kroz medije. Međutim, u pitanju je neistina i laž propagirana od strane organizacija i medija koje novav primaju uglavnom iz inostranstva.

Untitled-1.2382.jpg

Premijer Vojislav Koštunica u svom saopštenju navodi da su informacije koje su stigle do građana o navodnoj zabrani okupljanja i kretanja čista laž:

Pozivam sve građane Srbije da ne veruju u glasine koje šire strani plaćenici, Žene u crnom i Queeria, a putem bloga B92 najpoznatijasrpskafeminističkaknjiževnica Jasmina Tešanović! Kao i prethodnih godina i ove godine biće organizovan prigodan skup žena na Trgu Republike. Prava žena u ovoj zemlji niko ne uskraćuje! Mi u Vladi znamo da zdravlje na usta ulazi, da je čistota pola zdravlja i zato nećemo niti jednim potezom uskratiti njihova elemantarna prava da kuvaju i čiste. Srpske žene su vazda bile takve i takve će ostati. Naša je dužnost da im u tome pomognemo, da sačuvamo tradiciju i da ne dozvolimo da nas obuzme strast savremenog sveta. Žena treba da bude ukras svakog doma, ukras svake pravoslavne crkve i da postane majka, najmanje, devetoro pravoslavne dece. Zato joj za pravoslavni 8. mart poklonite jedan pravoslavni karanfil – stoji u saopštenju koje je stiglo iz kabineta premijera Koštunice.

Premijer Koštunica dodaje da će se sutra na Trgu Republike pridružiti akciji Kola srpskih sestara pod nazivom Želimo da rađamo – Kosovo da punimo!.

Okupljenim ženama obratiće se članovi vrha Srpske pravoslavne crkve, Garde cara Lazara i Srpskih nacionalista. Takođe, nastupiće i recitatorka Ivana Žigon, dramaturg Ljiljana Habjanović Đurović, dok će se u ime žena iz Skupštine okupljenima obratiti Lidija Vukičević:

To je moja obaveza. Ja se specijalno nešto ne snalazim sa laptopovima i kompjuterima s obzirom na to da sam nekako posvećena knjigama a nikada i jedno i drugo ne možete dobro da radite i da prosto se date i jednom i drugom. Znam neke najelementarnije stvari, a sve ono što podrzumeva neku višu tehniku za mene je nemačka metafizika. Kao i svaka žena volim da dobijem cveće za 8.mart i s obzirom da će se sutra deliti grejana rakija na Trgu, ja pozivam sve žene da doću i piju – kaže Vukičević.

Proslava 8.marta trajaće od kasnih popodnevnih do ranih večernjih sati, a nakon Drugog dnevnika RTS-a najavljen je spektakl za Beograđanke – laserska projekcija Svete Petke koja blagosilja Koštinicu! Ovaj grandiozni projekat delo je modne kreatorke Verice Rakočević.

Ja sam dugo bila stjuardesa, to svi znaju i ja to ne krijem. Dok sam bila stjuardesa, što mene ne čini frustiranom, ja sam letetla avionom i nekako sam bila bliža Bogu. Ta moja bliskost sa Bogom, Sv. Petkom i sve to dok sam bila stjuardesa, ojačala me i ja sam se potrudila da i ovoga puta Sv. Petka, ta predivna Italijanka, izgleda božanski u mojoj kreaciji koja je inpirisana sremskim poljima, žitom koje se njiše i leptirima, dok je naš premijer Vojislav Koštunica u odelu koje sam kreirala sa velikim zadovoljstvom i to je zapravo uniforma naših starih vojskovođa inspirisana Gračanicom!

kostunica-v.2383.jpg

Aleksandra Psajko: Jasmina Tešanović je lažljivica!

Povodom dezinformacija da će skup feministkinja povodom 8.marta zabranjen portparolka Nove Srbije Aleksandra Psajko, ističe da je širenje negativne slike o pozitivnoj Srbiji „smicalica kojoj pribegavaju strani plaćenici poput Jasmine Tešanović“:

Ta žena iz svog stana u Torinu šalje lažne izveštaje i obaveštenja, širi defetizam i pluralizam što svakako, nije u skladu sa Bogom. Bog je taj koji zna, koji sudi. Bog zna, a zna i ta Jasmina da će jednog dana Bogu na istinu i da nema mogućnosti da izbegne krčkanje u Božijem kazanu.

Psajko ističe da će zajedno sa svojim koalicionim partnerima Kolom srpskih sestara, podneti zahtev da Ženama u crnom bude zabranjem pristup u sve srpske kapele, crkve i manastire.

Žene u crnom: Atak na elementarna prava!

Smatramo da je ovakvim rešenjem država izvršila atak na naša elementarna građanska prava: pravo na javno okupljanje i pravo na slobodno kretanje. Država na ovaj način proizvodi strah, nesigrunost i stvara klimu vanrednog stanja. Ovu zabranu smatramo napadom na ionako krhku demokratiju i civilno društvo, i posebno napadom na ženska prava - navodi se u saopštenju Žena u crnom.

Queeria: Izabraćemo novo srce Srbije!

Koristimo 8.mar da pozovemo sve naše sipatizere, kojih je u Srbiji preko 20.000, čime smo najmasovnija ljudskopravaška organizacija, da toga dana, koji posvećujemo našoj nežnijoj strani glasa za Novo srce Srbije i klikom to na: NOVO SRCE SRBIJE!

 

Queeria press centar: Boban Stojanović

 

srce.2384.gif 

 

Atačmenti



Komentari (25)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

tuzlanac tuzlanac 00:30 08.03.2008

pa da

pa da, zenama je posao da ciste, brisu, puse......
tribal tribal 00:31 08.03.2008

ipak drugi!!!

zahebo me komp!!!
AlexDunja AlexDunja 00:37 08.03.2008

:)

Koštunica voli žene!

ma jok! ja ka'tikaem
tribal tribal 00:41 08.03.2008

Nije ni Voki za bacanje!!

Ko mu je ova riba sa bradom?
Lektorka Lektorka 00:41 08.03.2008

znala sam da je velikodusan!

tribal tribal 00:46 08.03.2008

Namestite obraze!!!

Umesto dosadašnjih šamara koje smo dobijali od borca na gornjoj slici od sada ćemo da primamo "Mavaši Geri"!! Jebi ga trenira se!!
JJ Beba JJ Beba 00:48 08.03.2008

Re: znala sam da je velikodusan!

Koštunica voli žene!


naravno da voli
dragonKa dragonKa 01:09 08.03.2008

osma : )

nadam se da me nisu pretekli : )
ali on ne lichi da voli !
dragonKa dragonKa 01:10 08.03.2008

Re: osma : )

ishta ! : )

kakva lepa rech :)
ceda_urosevic ceda_urosevic 01:14 08.03.2008

:))))))))))))))))))

Queeria
Ta žena iz svog stana u Torinu šalje lažne izveštaje i obaveštenja, širi defetizam


Ta je žena varala me.

Ahahahahahhahahahahaha
angie angie 01:14 08.03.2008

izvinjavam se,

mislim na neobaveshtenosti, a je l ima neka zena u dss-u?, neka faca shto se zna?
(samo nemojte ljilju cholic-ona se nerachuna, nju je napravio Bog)
dragonKa dragonKa 01:22 08.03.2008

Re: izvinjavam se,

evo sve mislim i pitam se, kako se zove ona od pre neko veche u poligrafu?
a kad malo bolje razmislim ima gi vishe no ne volim imena da im pamtim : )
Palilula Palilula 03:36 08.03.2008

premijer

Mojne Kostunjavog da mi diras. Obozavam kan postavis blog-ove, jos se smejem onoj ispovesti majke Kosovskog zavisnika. Nasa draga Karla (iz neprijateljske Svice-priznali su Kosovo) bi mogla stvarno pod hitno da nabavi najnovije modele VR. U koliko to neuradi, to ce biti definitivan znak da Svajcarska nece ponistiti priznanje. Kostunjavi, uprkos njenom stilu u oblacenju cak pristaje da se sa nom slika, stvarno voli zene.

A Slada, ona je prica za sebe. Meni je ostalo dozivotno u secanju, ona haljina iz spota sa Topicem, "Ja sam Princeza".

A sad jedno ozbiljno pitanje: Da li Kostunjavi uppste zna za polove? Koliko vidim on samo o Kosovu, a to je- to Kosovo, znaci ni muski ni zenski pol.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 03:51 08.03.2008

ma jok

Koštunica voli žene!

pa koliko se vidi iz prilozenog, kostunica voli plavuse. i dlakave.

plavusa


dlakava u haljini



ono u pozadini mora da je monika domace proizvodnje, plavusa.


ekšn!

Dolybell Dolybell 04:07 08.03.2008

Re: ma jok


plavusa



Otkud znaš da će se zvati Vlada i da će biti muško ?

Boris_Treci Boris_Treci 14:48 08.03.2008

Re: ma jok

Dolybell

plavusa



Otkud znaš da će se zvati Vlada i da će biti muško ?



Pa zna se da ako je z'guza onda je musko?! Ne?
A izgleda mi da ce biti z'guza...ne znam sta Queeria kaze na to?
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 01:51 09.03.2008

Re: ma jok

Pa zna se da ako je z'guza onda je musko?! Ne?

ne! kad je z'guza onda je zensko!
vlada kao musko, i vlada kao zensko, svatas?
a inace, ko god s njim mora biti zensko...cak i kad to nije. zato plavusa.
Boris_Treci Boris_Treci 12:51 09.03.2008

Re: ma jok

BebaOdLonchara
Pa zna se da ako je z'guza onda je musko?! Ne?

ne! kad je z'guza onda je zensko!
vlada kao musko, i vlada kao zensko, svatas?
a inace, ko god s njim mora biti zensko...cak i kad to nije. zato plavusa.


Aaaaaaaahaaaaaaaaa...sad kapiram.
Pa nista, da se ondak nagne sledeci za koaliciju...
Astrid Astrid 04:08 08.03.2008

Najduhovitiji

Sa sajta "Dveri":
"Српски национални програм 21. века каже: свака српска породица, без обзира на материјалну ситуацију, нека се труди да има најмање четворо деце...
Са подједнаком снагом одбијамо антихришћанске тековине и феминизма и мушког шовинизма."
Umetnica Umetnica 10:34 08.03.2008

Re: Najduhovitiji

Astrid
Sa sajta "Dveri":"Српски национални програм 21. века каже: свака српска породица, без обзира на материјалну ситуацију, нека се труди да има најмање четворо деце...

Četvoro?
Da li je to po starom programu: jedno za Kanadu, jedno za Novi Zeland, jedno za Australiju, jedno za USA... ?
ili po novom: jedno za Slovačku, jedno za Rumuniju, jedno za Estoniju, jedno za Letoniju... ?
angie angie 15:57 08.03.2008

Re: Najduhovitiji

Umetnica

AstridSa sajta "Dveri":"Српски национални програм 21. века каже: свака српска породица, без обзира на материјалну ситуацију, нека се труди да има најмање четворо деце...Četvoro?Da li je to po starom programu: jedno za Kanadu, jedno za Novi Zeland, jedno za Australiju, jedno za USA... ?ili po novom: jedno za Slovačku, jedno za Rumuniju, jedno za Estoniju, jedno za Letoniju... ?


pazi kad sam i ja ovako shvatila:)
Astrid Astrid 02:16 10.03.2008

Re: Najduhovitiji

Umetnica
Četvoro?Da li je to po starom programu: jedno za Kanadu, jedno za Novi Zeland, jedno za Australiju, jedno za USA... ?ili po novom: jedno za Slovačku, jedno za Rumuniju, jedno za Estoniju, jedno za Letoniju... ?

E, sad, zasto bas cetvoro, to ne bih znala :) Mozda im je lakse da racunaju sa stepenom dvojke :)
Mada, moguce je i to sto si napisala :)

Mislila sam da ce neko da komentarise "antihriscanske tekovine feminizma i muskog sovinizma (?!)", a vi nista.
miraf miraf 09:37 08.03.2008

realno

prvi put a da se nisam smejala citajuci vas text,isuvise realno.Zalosno,ali te izjave zaista deluju realno...
eeeh a bas sam mislila da cu se slatko nasmejati,kad ono...
preporuka :)
Dr. Kilcoyne Dr. Kilcoyne 10:27 08.03.2008

Koštunica voli žene!

Iskreno,zene nikako ne mogu biti ravnopravne sa muskarcima
Groucho_Marx Groucho_Marx 14:42 08.03.2008

Naravno

da voli, ali pobožno. Dok on muči mušku brigu oko srca Srbije, Zorica sedi kod kuće i kuva & pegla... Zato je uostalom i doktorirala.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana