SRBIJA JE KOSOVO – ili: odgovorna vlast brine o budućnosti!

Nebojša Milenković RSS / 08.03.2008. u 01:31

Dvadeset godina ovom zemljom vlada se stvaranjem paranoje, masovno poželjnih laži i kolektivnih halucinacija ─ tako je i jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova iskorišćeno kao povod za nacionalnu homogenizaciju sličnu onoj kojoj smo prisustvovali devedesetih godina.

Pitaćete, pa dobro: šta u takvoj situaciji (treba da) radi odgovorna vlast?!
Odgovorna vlast prevashodno brine o budućnosti!

Pored teritorijalnog integriteta, odgovorni političari moraju voditi brigu i o stanju svesti naroda kojim upravljaju. Odgovorna vlast svakako veoma pazi i na način na koji gubitak bilo čega - pa i 15% teritorije - neće ugroziti opstanak naroda ili njegovu budućnost. Vizija kraja sveta koja nam je ponuđena od strane aktuelne vlasti za svoj ishod može da ima jedino izolaciju Srbije, hranjenje nacionalnih frustracija i učvršćivanje osećaja gubitničkog sindroma. U tom kontekstu podsećam da je čak i Slobodan Milošević Kumanovski sporazum i očigledan poraz na Kosovu 1999.godine proglasio vlastitom pobedom(!).

Parolama, ma kako one bombastične bile, ne rešava se ništa niti se pak bilo šta brani, pa ni Kosovo. Ili, bolje, ponajmanje Kosovo. Parolom Kosovo je Srbija sakriva se elementarno nesnalaženje u (političkoj, ili bilo kakvoj drugoj) realnosti. I bilo bi u redu to što se Dinkić napokon opsetio da je reč o kolektivnom ludilu ─ naravno, pod uslovom da smo (zbog viših interesa, ili čega god već) spremni da olako zaboravimo i prenebregnemo činjenicu da je i on bio jedan od njegovih učesnika i kreatora.

Ukoliko smisao političke odgovornosti jeste u tome da ona nikome ne dopušta uzmak onda bi ─ u susret novoj koalicionoj većini SS stranaka (DSS, SRS, SPS) već nazirućoj u Skupštini Srbije ─ najmanje što bi gospoda iz DS-a i G17+ mogla i morala da učine to da priznaju da je ih je kolektivno ludilo u čijem su proizvođenjem aktivno učestvovali (kohabitacije, koalicije, rezolucije,...) nadvladalo i već uveliko nadraslo.

Mogući ishod tog ludila koje preti da potpuno zavlada današnjom Srbijom najubedljivije demonstrira mr Veljo Ilić koji u aktuelnoj Vladi obnaša funkciju ministra za infrastrukturu. Kao izgovor za nesnalaženje u realnosti i manične napade straha od preuzimanja bilo kakve odgovornosti za bilo šta u ovoj zemlji ─ kao kolektivnoj karakteristici Koštuničine Vlade ─ Ilić je za nemire koji mesec dana traju na ulicama naših gradova optužio, kako je rekao, "izdajničke grupe" na čelu s Liberalno demokratskom partijom! Kada bi bila izolovani incident navedena izjava svakako bi se mogla podvesti pod hroničnu neuračunljivost visokog predstavnika vlasti u ovoj zemlji. Međutim, imajući u vidu činjenicu da na jednako eksplicitan način slični pozivi stižu i od ostalih predstavnika vlasti, jasno je da navedeno znači čežnju za likvidacijom političkih oponenata sadašnje Vlade ─ ali i svih onih koji se u ovoj zemlji koji usuđuju da racionalno i trezveno misle. Na kraju, i zaustavljanje reformi i suspenziju demokratskih procesa, na isti onaj način na koji je to učinjeno 12.marta 2003.godine?

Kada bi Koštunica smeo bar jednom u životu da bude iskren, ta parola bi, zapravo, morala da glasi: Srbija je Kosovo! Ono što sada živimo, u režiji nesposobnog Vojislava Delta Koštunice, samo je repriza odnosno zlokobna parafraza kampanje doktor kalašnjikovljevog legitimnog pretka koja glasi: Ni Kosovo ni Srbija!

Ukoliko u svemu ipak ima neke utehe ona onda leži upravo u Koštuničinoj ordinarnoj nesposobnosti ─ baš kao što mu nikada nije uspelo ni bilo šta drugo tako mu neće uspeti ni ovaj put. Do tada, podsećam na reči Filipa Davida kojim je završio besedu na Prvoj sesiji Beogradskog kruga iz aprila 1992.godine:

Jedino što nam preostaje jeste da postanemo izdajnici. Izdajnici sistema koji priziva rat i glad, gde narodi žive u groznici, hranjeni mržnjom i obmanama, bolesni od manije gonjenja i manije veličine u isti mah. Biti izdajnik u takvoj zemlji i takvom sistemu, najmanje je što može i mora učiniti svaki moralan i častan čovek. [1]


[1] Filip David, Biti izdajnik, Druga Srbija - 10.godina posle 1992─2002, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, 2002, str.28-29.

Atačmenti



Komentari (79)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

MuadDib MuadDib 01:59 08.03.2008

Ni Kosovo ni Srbija!

Сјесени 1992-ге, вратих се из Енгланда назад у mother company, улете нам у канц тадашњи директор и громогласно ће: ''Ми Срби смо п**ке!!!!! Треба да се доватимо пушака и оним Шиптарима ј***о мајке!!! (некако покушах да објасним, али лудоме)...
Ето нама поново генијалаца, уморан сам више. В.Коштуница је очигледно снимио свог идола који се прославио сентенцом 'нико не сме да вас бије' и - воздра. Коме више то причати ???
ceda_urosevic ceda_urosevic 02:30 08.03.2008

O DINKIĆU KOGA MI JE PREKO GLAVE

Nebojša Milenković
I bilo bi u redu to što se Dinkić napokon opsetio da je reč o kolektivnom ludilu ─ naravno, pod uslovom da smo (zbog viših interesa, ili čega god već) spremni da olako zaboravimo i prenebregnemo činjenicu da je i on bio jedan od njegovih učesnika i kreatora.


Šta je, počev od prošlog četvrtka, Mlađan Dinkić to novo rekao što LDP nije već do sad?

Šta je to toliko značajno u njegovim rečima?
Opravdava li to njegovo učešće u onome što je Vlada do sada uradila?
Opavdava li to njegovo dizanje ruke i njegovih ministara i poslanika kada se pregovaralo i dogovaralo od prošlog maja na ovamo?

Ko je ovde budala?

Sad ja treba da se divim Dinkiću što je ponovio sve što već godinu dana LDP svakodnevno govori.Kako je moguće da se formiralo mnjenje o tome da on danas govori neke potpuno neverovatne stvari, i za čiji je to račun? Ako se Mlađa sad probudio, kasno se probudio.

Sve ovo i još mnogo toga ide u prilog Nebojšinoj tezi da je ova vlast neodgovorna, a meni je žao što nemam neku jaču reč da opišem postupke Dinkića, Tadića i ostalih, ovo - neodgovorna - mi zvuči kao eufemizam u ovim okolnostima. Što je paradoks svoje vrste.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 02:57 08.03.2008

Re: O DINKIĆU KOGA MI JE PREKO GLAVE

smisao političke odgovornosti jeste u tome da ona nikome ne dopušta uzmak

Čedo,
naravno da ste u pravu!
ma kako patetično zvučalo, ali "poenta" ovog texta jeste upravo u gornjoj rečenici...
svakako da će u danima koji slede biti više nego mučno slušati distanciranja Dinkićeva i Tadićeva distanciranja...
Zato uvek i na svakom mestu treba podsećati na jasnu i jednostavnu istinu:

KO S KOŠTUNICOM VLADU PRAVI - VELJO MU JE DRUG!!!!!!
ceda_urosevic ceda_urosevic 03:04 08.03.2008

Re: O DINKIĆU KOGA MI JE PREKO GLAVE

Meni je već od onog Poligrafa muka. Mislim, daj bre, pa nisam ja toliko poludeo (kao ni drugi eventualni gledaoci :)) pa da padnem na tu patetiku.
Razumeo sam ja u čemu je suština tvog teksta, naravno - ali mi je problem da razumem da je neko toliko naivan da misli da su Dinkićevi monolozi nešto novo i nikad do sad rečeno.
Mogu da se kladim s kim će da pravi predizbornu koaliciju (ako se ne utopi, sa sve 17+ članova), jer ovako ne verujem da će moći da pređe cenzus. Providno, da providnije ne može biti. Naravno, ako izbora uopšte bude.
Palilula Palilula 03:08 08.03.2008

Re: O DINKIĆU KOGA MI JE PREKO GLAVE

Sad ja treba da se divim Dinkiću što je ponovio sve što već godinu dana LDP svakodnevno govori


Clanovi Vlade u koliko bi citali ovaj Blog bili mnogo obavesteniji o situaciji u zemlji. Ocigledno su u nekom svetu bajki. Mozda bi mogli da krenemo dnevno da ih obavestavamo, cisto da ne kasne sa konstatacijama po nekoliko godina, kad vec ljudi ne vide, da im pomognemo.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 03:10 08.03.2008

I Palme su shvatile...

Takođe, treba da se zna - i da se ponavlja što je moguće više puta -
da je svest o tome da je neophodno ograditi od Koštunice i njegove politike (čitaj: Vlade)
mnogo pre Dinkića i Tadića shvatio čak i jedan Dragan Marković Palma!!!!!!!!!!
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 03:11 08.03.2008

Blog

Clanovi Vlade u koliko bi citali ovaj Blog bili mnogo obavesteniji o situaciji u zemlji.

Verujte da čitaju!
Još kako.
ceda_urosevic ceda_urosevic 03:12 08.03.2008

Re: I Palme su shvatile...

čak i jedan Dragan Marković Palma!!!!!!!!!!

A, to - tek! Pa, mislim - stvarnooo!
Dolybell Dolybell 03:26 08.03.2008

Re: Ni Kosovo ni Srbija!

В.Коштуница је очигледно снимио свог идола који се прославио сентенцом 'нико не сме да вас бије' и - воздра. Коме више то причати ???


Meni više liči na onu: "Jugoslavije će biti ili je neće biti !"
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 03:32 08.03.2008

Re: Ni Kosovo ni Srbija!

Ili ono: Srbija će biti jedinstvena - ili je neće biti!
Dr. Kilcoyne Dr. Kilcoyne 10:15 08.03.2008

Re: Ni Kosovo ni Srbija!

Opa, cirilica iznenadjen sam!?
blackbox blackbox 10:18 08.03.2008

Re: I Palme su shvatile...

Nebojša Milenković
Takođe, treba da se zna - i da se ponavlja što je moguće više puta -da je svest o tome da je neophodno ograditi od Koštunice i njegove politike (čitaj: Vlade)mnogo pre Dinkića i Tadića shvatio čak i jedan Dragan Marković Palma!!!!!!!!!!

a bukve nisu , niti će.
Dr M Dr M 12:44 08.03.2008

Re: Ni Kosovo ni Srbija!

Re: Ni Kosovo ni Srbija!


Skraceno: NIKS.
florian florian 13:05 08.03.2008

Re: O DINKIĆU KOGA MI JE PREKO GLAVE

Razumeo sam ja u čemu je suština tvog teksta, naravno - ali mi je problem da razumem da je neko toliko naivan da misli da su Dinkićevi monolozi nešto novo i nikad do sad rečeno.

alo jel se neko jos seća zašto više nije aktuelan Labus kandidat
Exitus Letalis Exitus Letalis 14:31 08.03.2008

Re: I Palme su shvatile...

Takođe, treba da se zna - i da se ponavlja što je moguće više puta -
da je svest o tome da je neophodno ograditi od Koštunice i njegove politike (čitaj: Vlade)
mnogo pre Dinkića i Tadića shvatio čak i jedan Dragan Marković Palma!!!!!!!!!!

ma šta tadić? pa nisam čula skandalozniju izjavu od one njegove pre neki dan da će da potpiše politički sporazum samo da spreči kosovo da uđe u eu.
pa jel to normalno?
ne zbog nas, građana srbije.
ne zbog srba na kosovu.
ne, samo da komšiji crkne krava.
ali kosovo je završena priča.
mogu da sviraju koliko hoće o tome.
mogu da nas izoluju.
da pocrkamo svi do jednog na
čelu sa njima,
ali kosovo više nikada neće biti pod vlašću srbije.
dal ćemo da pristanemo, od nas zavisi.

p.s. uvođenje vanrednog stanja se već vidi zabranom okupljanja
i slobodnom šetnjom.
žene u crnom stoje 15 godina na trgu. nikad nisu sprečene od policije
i valasti. čak je policija dežurala oko nas da nas čuva od ovih obrazovaca
i sličnih.
ovo je prvi put. prvi put za 15 godina.
držali smo performanse u beogradu, novom sadu, subotici.
okupljali se oko svakog važnog datuma.
sada je stogodišnjica 8. marta. međunarodni dan žena.
zašto je zabranjeno obeležavanje?
ima li neka žena u toj skupštini da priupita?
neka poslanica koja tamo i mene predstavlja?
recimo, kulunđija, čomić, pešić etc.?
ovo je apsolutni skandal!
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 16:27 08.03.2008

GOTOV JE!

KOŠTUNICA UPRAVO NAJAVIO RASPUŠTANJE VLADE I RASPISIVANJE IZBORA


Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 17:15 08.03.2008

Re: GOTOV JE!

Nebojša Milenković
KOŠTUNICA UPRAVO NAJAVIO RASPUŠTANJE VLADE I RASPISIVANJE IZBORA


Ja se ponadala da ces reci 'pad vlade'. :)
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 19:41 08.03.2008

Re: GOTOV JE!

Ja se ponadala da ces reci 'pad vlade'. :)

Evo, kažem: PAD VLADE!
KONAČNO.
Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 01:38 09.03.2008

Re: GOTOV JE!

Nebojša Milenković
Ja se ponadala da ces reci 'pad vlade'. :)Evo, kažem: PAD VLADE!KONAČNO.


mozes me zvati, Vidovita Vanja :)
gorran gorran 02:20 08.03.2008

obratite pažnju

Koliku je samo energiju uložila prva Jugoslavija u napredak na Kosovu! I kolike je "uspehe" postigla:

"U celom međuratnom periodu (1918-1941) na jugoslovenskim fakultetima diplomiralo je svega 11 Albanaca."

(Dr. Branko Petranović, Istorija Jugoslavije, knjiga 1, str. 328)
Nadpalfi Nadpalfi 21:36 08.03.2008

Re: obratite pažnju

"U celom međuratnom periodu (1918-1941) na jugoslovenskim fakultetima diplomiralo je svega 11 Albanaca."

Pa nisu imali vremena da uce od silne zelje za razmnozavanjem
hot krofnica hot krofnica 02:29 08.03.2008

samo

da se javim i pozdravim ;-))
gradicevic gradicevic 02:56 08.03.2008

Čujte Srbi

Otvoreno sam vam rekao šta sam video kod vas i šta je opasno po budućnost vaše zemlje. Nisam sve rekao, samo sam vam ukazao na ono najštetnije. Verujte mi da me je to često zabolelo i da sam tu opasnost možda više osetio nego nvi.Zašto? Naprosto zato što volim vašu zemlju, a od nje ništa ne očekujem, i što sam joj žrtvovao sve što čovek može da žrtvuje. A znate dobro,što se čovek više žrtvuje za nekoga ili nešto, to mu je privrženiji. S pravom ili ne, mislim da sam i ja zaslužan, makar i u najmanjoj mogućij meri što je vaša nacija uspela da ostvari san predaka: da se oslobodi okupacije. U presudnim trenucima sam jemčio za vas. Ne bih želeo da mi neko kaže da sam to činio za naciju koja to ne zaslužuje.
Međutim da mi to neko ne bi mogao prigovoriti, dajte prednost svojim vrlinama i iščupajte iz tela one ružne bubuljice na koje sam vam ukazao na ovim stranicama, a njih će te čitati tek posle moje smrti. Vi to možete da učinite. Telo vam je zdravo. Samo ga prlja površinska kožna bolest. Trljajte, snažno trljajte svoje telo i skinite tu ružnu prljavštinu koja ga nagrđuje i pogani.
Nemojte dozvoliti da vaša lepa duša propadne u tom đubretu koje se, na njoj nataložilo naročito posle rata. Nacija koja je, poput vaše, odolela vekovnom ropstvu, koja se povukla preko Albanije i koja je, izgnana iz svoje zemlje,(ali ne i poražena), uspela da se vrati na svoja ognjišta kao pobednik, ne dopušta da je podjarmi šaka sebičnih i podmitljivih političara, gnusnih šićardžija, prezira dostojnih zabušanata i zločinskih profitera i zelenaša.
Uprkos svemu ja verujem u budućnost vašeg naroda. Duh Kosova, Karađorđa, Kumanova i Kajmakčalana ponovo će se probuditi. Mora se međutim, brzo probuditi, jer bez njega će te možda ponovo doživeti vreme robovanja koje ni u čemu neće zaostajati za onim pretrpljenim, koje su vaši stari pobedili žrtvovanjem i junaštvom. Sudbina vam uje u vlastitim rukama: blistava budućnost ili ponovo ropstvo!

Beograd 1.juna 1928.god.
R.A. Rajs

Sve je isto, samo njega nema
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 03:25 08.03.2008

Re: Čujte Srbi

Sve je isto, samo njega nema

A evo i njega:

Arčibald Rajs
dragan7557 dragan7557 11:01 08.03.2008

Re: Čujte Srbi ili

Srbija je dozvolila
da je podjarmi šaka sebičnih i podmitljivih političara, gnusnih šićardžija, prezira dostojnih zabušanata i zločinskih profitera i zelenaša.

Trinidad Tobagović Trinidad Tobagović 12:29 08.03.2008

Re: Čujte Srbi

Da, da... Arčibald Rajs. Da je narod na vreme čitao "Čujte Srbi" umesto Tarabića i deda Miloja...
Čitajući ovu knjižicu u prvi mah sam se zaprepastio koliko se ništa za 90 godina nije promenilo, a onda skapirao da nije toliko iznenađujuće. Na primeru jednog čoveka, koji na svoje greške okreće glavu i pravi se lud, sasvim je prirodno da on te greške ponavlja i proživljava bezbroj puta, kao u nekoj vrsti šizofrenog stanja:

Ivo Andrić
Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanja jednog naroda da zdrav razum i prav sud u njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla u svetu oko sebe nego ni svoju sopstvenu korist od očigledne štete.


Ovo je neko sinoć ostavio na komentarima. To nam je kolektivna dijagnoza.
Astrid Astrid 03:52 08.03.2008

Nista novo

Citali vec "Biti izdajnik", znamo i sve ostalo. Jedino novo je strah da ce G17+ uzeti neki glas od LDP-a.
Demetra Demetra 10:46 08.03.2008

Re: Nista novo

Astrid)Jedino novo je strah da ce G17+ uzeti neki glas od LDP-a. [/quote




to sigurno, ali i...

da je neko iz vlade - a ne iz opozicije - slicnom, pa i istom argumentacijom, zapljunuo istu vladu, elem vlast ..

Zato se narodu srpskom toliko dojmilo dinkicevo vidjenje problema u, recimo, bas poligrafu kada je SVE i pocelo.

ume to mladja, da russi i gradi i russi...
florian florian 13:08 08.03.2008

Re: Nista novo

Jedino novo je strah da ce G17+ uzeti neki glas od LDP-a.

ostali su
sex , droga, nasilje i strah
Demetra Demetra 17:07 08.03.2008

Re: Nista novo

sex , droga, nasilje i strah



pretekao nas premijer floriane,
ON bio brzi,
tako da jeste, o strahu je rec ...
tamam koliko i o radosti

sad se stvari menjaju vec i nevidjenom brzinom
a kraj samo pretpostavlja...
Dolybell Dolybell 03:56 08.03.2008

Iskrenost

Kada bi Koštunica smeo bar jednom u životu da bude iskren,


On ne može da bude iskren u smislu u kome se to očekuje.
Niti on niti njegovo okruženje.
On je ubeđen da radi pravu stvar. Nikad neće shvatiti da nije
za mesto na kome se nalazi. Niti iko od njih.
Osoba na toj poziciji mora da poseduje vrhunski TALENAT
za politiku. On je dospeo na to mesto sa samo jednom
karakteristikom - pošten.
To je osobina koja se očekuje od svakog čoveka.
Državu ne može da vodi samo pošten čovek, potrebne su
daleko veće veštine i sposobnosti. Poštenje je poželjno,
ali samo ono nije dovoljno. Što je evidentno.

Nešto što me je definitivno dokusurilo, je bila služba
za spas naroda, novouvedena reč - moleban.
Šta možete očekivati od jednog premijera kome
je moleban osnova za rešenje problema?
On je osoba koja ISKRENO veruje u moć molebana.
Tu je jedino iskren.
janos janos 06:27 08.03.2008

Re: Iskrenost


Ja mislim da je on dospeo na to mesto sa PRETPOSTAVKOM da je posten...
Kasnije se pretpostavljalo da je toliko mutav,da moze samo biti posten.
Sada se ispostavlja da je mutav ali bas i nije posten...
Da ne idemo daleko: Posten covek ne bi prodao NIS Rusima visestruko ispod cene.
Posten premijer ne bi tvrdio da Srbija nema veze sa Srebrenicom jer u to vreme nije bila clan UN pa je pravila UN ne obavezuju.
Posteni legalista zatim mesecima jase na rezoluciji 1244 koja je isto tako nastala kada Srbija nije bila clan UN.Pravila UN su obavezujuca za UN ali ne za Srbiju?
Posteni legalista je progurao ne bas najposteniji ustav na ne bas najposteniji nacin.
Posten premijer ne bi zadrzao policiju dok se u pozadini molebana palilo i pljackalo...
Posten premijer koji ne moze nabrojati jednu dobru stvar koju je uradio za Srbiju bi vec odavno podneo ostavku.


Nebojša Milenković Nebojša Milenković 09:50 08.03.2008

Re: Iskrenost

Kada bi Koštunica smeo bar jednom u životu da bude iskren

Naravno da ste u pravu - u slučaju doktor Kalašnjikova iskrenost definitivno nije kategorija
s kojom možemo da računamo. Osim, možda:

... ipak ...
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 09:51 08.03.2008

Re: Iskrenost

samo što se od iskrenosti dosta brzo umara:

blackbox blackbox 10:33 08.03.2008

Re: Iskrenost

janos
Ja mislim da je on dospeo na to mesto sa PRETPOSTAVKOM da je posten...Kasnije se pretpostavljalo da je toliko mutav,da moze samo biti posten.Sada se ispostavlja da je mutav ali bas i nije posten...Da ne idemo daleko: Posten covek ne bi prodao NIS Rusima visestruko ispod cene.Posten premijer ne bi tvrdio da Srbija nema veze sa Srebrenicom jer u to vreme nije bila clan UN pa je pravila UN ne obavezuju.Posteni legalista zatim mesecima jase na rezoluciji 1244 koja je isto tako nastala kada Srbija nije bila clan UN.Pravila UN su obavezujuca za UN ali ne za Srbiju? Posteni legalista je progurao ne bas najposteniji ustav na ne bas najposteniji nacin.Posten premijer ne bi zadrzao policiju dok se u pozadini molebana palilo i pljackalo...Posten premijer koji ne moze nabrojati jednu dobru stvar koju je uradio za Srbiju bi vec odavno podneo ostavku.

Ne bi ni pristao da bude premijer pre no što se EU izjasni gde su granice Srbije.
Ne bi pregovarao o procesu pridruživanja kojim nije obuhvaćeno Kosovo
Ne bi potpisao ugovor CEFTA , gde je Kosovo takođe potpisnik ali odvojeno od Srbije
ne bi rekao da još nije razmišljao da li će izaći na glasanje u zemlji u kojoj je premijer
ne bi radio sve suprotno od onog što kao pošteni legalista zagovara
ne bi raspirivao nacionalizam i verski fanatizam
i ne bi ostao premijer posle neuspelih pregovora oko Kosova i tako pokazao da mu je stalo do Kosova a ne do vlasti
Osip Mandeljštam Osip Mandeljštam 10:45 08.03.2008

Iskrenost i kontinuitet

Na krivom ste tragu - mislim da je u celoj prici iskrenost krajnje nebitna kategorija. Pre bi se reklo da je ovde rec o coveku kontinuiteta:
Dolybell Dolybell 11:54 08.03.2008

Re: Iskrenost

sa PRETPOSTAVKOM da je posten..


E to je pošteno rečeno.
Kod nas je svako pošten do prve prilike.
florian florian 13:11 08.03.2008

Re: Iskrenost

E to je pošteno rečeno.
Kod nas je svako pošten do prve prilike.

a da bi bili u prilici
morate se malo politički angažovati u...... ( dopišite sami po izboru)
Dolybell Dolybell 13:16 08.03.2008

Re: Iskrenost

a da bi bili u prilici
morate se malo politički angažovati u...... ( dopišite sami po izboru)
*novo


Код нас сви имају "прилику" у оквиру својих могућности
и места на коме се налазе.
sentinel26 sentinel26 19:27 08.03.2008

Re: Iskrenost - A dr-žavni moleban ?

blackbox
janos
...Da ne idemo daleko:
Posten covek ne bi prodao NIS Rusima visestruko ispod cene.
Posten premijer ne bi tvrdio da Srbija nema veze sa Srebrenicom jer u to vreme nije bila clan UN pa je pravila UN ne obavezuju.
Posteni legalista zatim mesecima jase na rezoluciji 1244 koja je isto tako nastala kada Srbija nije bila clan UN.Pravila UN su obavezujuca za UN ali ne za Srbiju?
Posteni legalista je progurao ne bas najposteniji ustav na ne bas najposteniji nacin.
Posten premijer ne bi zadrzao policiju dok se u pozadini molebana palilo i pljackalo...
Posten premijer koji ne moze nabrojati jednu dobru stvar koju je uradio za Srbiju bi vec odavno podneo ostavku.

Ne bi ni pristao da bude premijer pre no što se EU izjasni gde su granice Srbije.
Ne bi pregovarao o procesu pridruživanja kojim nije obuhvaćeno Kosovo
Ne bi potpisao ugovor CEFTA , gde je Kosovo takođe potpisnik ali odvojeno od Srbije
ne bi rekao da još nije razmišljao da li će izaći na glasanje u zemlji u kojoj je premijer
ne bi radio sve suprotno od onog što kao pošteni legalista zagovara
ne bi raspirivao nacionalizam i verski fanatizam
i ne bi ostao premijer posle neuspelih pregovora oko Kosova i tako pokazao da mu je stalo do Kosova a ne do vlasti

A zar on nije imao ministra prosvete koji je bio direktno povezan sa Sv.Savom?
Moguće da će ovaj dr-žavni moleban donijeti nešto "korisno". Daleko je 11.maj, možda se jave sveti Sava i sveti Niklolaj sa instrukcijama.

Pošten ministar, premijer ne bi branio (produžavao) staru srpsku politiku prema Kosovu koju je SM samo unapredio i usavršio uz parolu:

- " Niko ne sme da vas bije ! " ....

pa je poslije toga nastupilo takvo bijenje, pljačkanja, silovanja, proterivanja ljudi sa rodnog ognjišta, ubistva i zločini protiv čovečnosti i genocida, sekundarne pa čak i tercijarne grobnice sve radi sakrivanja zločina , "asanacija terena" kakva ne postoji nidje na zemaljskoj kugli.

Koliko su ogrezli u legijalizam vidi se iz njihove panike zbog Karline knjige.
Sa zadovoljstvom ću da naručim odmah tri komada da častim neke koji ne mogu da je kupe.
Poz
twinsflamuri twinsflamuri 05:55 08.03.2008

Za kim zvona Zvone...

Srbija place srbija sa tim krokodilskim suzama poplavio citav svet da ni onaj film"Day after Tomorow"izgleda nishta naspram ovakve tuge o Kosovu...

Sad jeli to problem Kosova ili Kosovo e to je komplikovano dragi moji blogeri poshta ja kao nekomlikovani i nenovokomponovani Albanac te suze vishe nalikuju onom djetetu kad kazesh u supermarketu da joj necesh kupiti chokoladu a on pa zna se ...

"Bakaljave i Kremite" to je poenta citavog Kosova ko ce vam "Bakljave"vishe praviti a za burek bez mesa da i ne pricham nego ajmo svi lele dunje range pa svi na kosovo i to direktno Rahovec/Orahovac po domacu rakiju i malo Skenderbegova konjaka pa da nazdravimo svi onako mushki (moze i ljepshiji pol)nezavisnome Kosovu...
Tung
TwinsFlamuri
Trinidad Tobagović Trinidad Tobagović 12:40 08.03.2008

Re: Za kim zvona Zvone...

"Bakaljave i Kremite" to je poenta citavog Kosova ko ce vam "Bakljave"vishe praviti a za burek bez mesa


baklava&krempita sigurno faliti neće, a ja, kao bosanac, mogu da potvrdim da burek bez mesa nije burek
Vasa S Tajcic Vasa S Tajcic 07:44 08.03.2008

Zasto je oteran

Da li ga je oterao Drago, bivsi Marticev i Milosevicev ministar i gradonacelnik? Da li bahatost Bebe, koji postao imucan za vreme Milosevica i to u Srbiji. Da li neko drugi, ne znamo. Mada su isti oterali i Nenada Canka. U svakom slucaju tip pise onako kako jeste. Mozda nije vulgaran kao Lukovic, ali je bar elokventan. Steta za tako malu stranku da izgubi ovako veliku licnost. Ocekujem vrlo argumentovano pljuvanje. Pogotovu od zadrtih profitera.


Утеривање Србије у Европу



Има нечег поетског у томе. Не осећамо да смо живели ако нисмо патили
Чак не само у политици. У менталитету и животном ставу. Код нас се види та амбивалентност. Релативност. Јесмо ли за Европу или нисмо. Не верујемо ми Европи, а за то имамо историјске разлоге. Не верујемо ни Русима, али мање него Европи. Та биполарност, раздељеност је и наша предност и наша мана.

Никада ни себи ни другима нисмо били јасни. А можда је само у питању понос. Елементарно достојанство. Волимо да смо неко и нешто, а то сами не можемо, или још нисмо схватили како можемо, те нам остаје да инатом потврђујемо самосвојност и аутентичност. Али инат је фанатизам. Помиреност са лошим исходом. Пристанак на смрт. Свеједно ми је, толико је живот ништа да бар смрт буде нешто. Ако је тај тренутак ината нешто онда сам и ја нешто. А не ништа. Пуцајте ја и сада држим час. Херојство као изразпомањкања рационалног духа. Духа живота. А народ има мудрости. Преко прече, наоколо ближе. Али ми волимо преко. Што пре у екстрем, у крајњи исход. У победу са великим „п”. По цену живота. Има нечег поетског у томе. Има поезије у нашој увек Пировој победи. Не осећамо да смо живели, ако нисмо патили. Велика херојства подразумевају и велике жртве и наравно ситан ћар. Али од нечег се мора живети. Хајдучија? Данас су велике патриоте велики лопови? Али тако је било и јуче. Да ли ће тако бити и сутра? Велико самоуништење нације која је имала шансу. Треба ли да нас толико остане колико за под једну шљиву, па онда Јово нанаво. Све испочетка.

Погледајте данас Србију. Где је она? На истоку или западу. На северу или југу. Хоће ли напред или назад. Хоћемо ли у прошлост или у будућност. Има ли истине о нашој реалној моћи, и географској, и бројној, и војној и привредној и културној и интелектуалној. Да ли су они из прошлости и даље господари наше судбине, пресвучени у демократе или у крупан капитал. Да ли су убице Зорана Ђинђића хероји или злочинци. Да ли је Сребреница тајанствени патриотски чин или масовнизлочин. Да ли је Младић херој или злочинац. Да ли су Србију сви издали или је она издала све? Да ли историју овде вреди читати или је све фарса која се увек изнова обнавља и врти у широком бесконачном кругу. Чинећи историју потпуно безвредном и једино употребљивом као (о)бука за нову бескрупулозност. Ко је у праву? Много тајни и много питања.

Чије је Косово? Албанско или српско? Наравно, српско. Наравно, албанско. Да ли Срби добијају битке или их стално губе, а на крају ипак добијају рат. Кад је крај? Има ли краја? Кад ће мир? Кад ће српски народ да се помири са собом, а онда и са светом? Хоће ли то? Или ће исцрпети своју снагу на понос и достојанство и остати без ичега, па и без Бога? Не дај, Боже.



Бранислав Лечић
Dolybell Dolybell 11:59 08.03.2008

Re: Zasto je oteran

На истоку или западу. На северу или југу. Хоће ли напред или назад.

Zaboravili ste onu treću i najvažniju dimenziju ( za nas) GORE ili DOLE.
Dolybell Dolybell 12:16 08.03.2008

Re: Zasto je oteran

Кад ће српски народ да се помири са собом, а онда и са светом? Хоће ли то? Или ће исцрпети своју снагу на понос и достојанство и остати без ичега, па и без Бога? Не дај, Боже.


Kad ovaj narod znao šta je, uopšte; kad bi shvatio da je od
slovenskog elementa ostala samo sličnost jezika i ništa više,
da je konglomerat skoro nepoznatog sadržaja (valjda se zbog toga
i ne može saglasiti ni oko čega), kad bi se spustio sa neba na zemlju,
Kad bi.... previše uslovnosti...znači nikad.
On je svog boga davno izgubio, ostalo je samo pozorište,
sa lošim glumcima, koji još uvek izvode predstave iz XII veka,
koje više niko normalan ne razume, a oni koji misle da razumeju
očito da uopšte ne misle.
Dolybell Dolybell 12:52 08.03.2008

Re: Zasto je oteran

Да ли су они из прошлости и даље господари наше судбине, пресвучени у демократе или у крупан капитал.

Наравно да јесу. То не треба постављати као питање.
То је евидентно. Могу ја себи да дам име које хоћу, све
мислећи да ћу бити нова особа кад променим име.
Таквих има на психијатрији са разним именима која
су себи дали и мисле да су Наполеони, Грете Гарбо и
ко зна који још.
Дати својој странци предзнак Демократска, апсолутно
у нашем случају, ништа не значи а најмање да је при том
одређује као такву.
Trinidad Tobagović Trinidad Tobagović 13:16 08.03.2008

Re: Zasto je oteran

Lečić nije cvećka, daleko od toga. Ali u odnosu na onog Samardžića- koji je, koliko sam skapirao, prililčno popularan u LDP fan krugovima, kao neki šatro šlifovan i štatijaznamkakav lik- Lečić je mr čast&poštenje&integritet. Kad sam prvi put čuo da je pisao za "poglede", iznenadio sam se i čak pomislio da to nije onaj lik glodur Miroslav Samardžić. Ali pravi šok je usledio kad sam pročitao šta je taj lik pisao. Neću da lepim citate zbog trolovanja i uzurpacije prostora. Reći ću samo ovo- ako principijelan čovek iznosi takve stavove, pretpostavlja se da stoji iza njih; ako je i promenio stavove, najmanje što može da uradi je da se pokrije ušima po glavi a nikako da deli moralne packe sa nekog visokomoralnog pijedestala. Tip koji do juče piše o evropskim integracijama kao "diktaturi multinacionalne birokratije i njenom postepenom preuzimanju vlasti od institucija nacionalnih država, perfidno uvučenih u lavirint evropskog ujedinjenja" danas se, božemoj, osvestio i sad je našao da osvešćuje široke mase. Znači sve može za lovu i nema kraja Qrvanju na političkoj sceni Srbije, nema te kaljuge i gliba u koji oportunisti poput Samardžića neće zaroniti, nema dovoljno uzvišenih ideala kojim neće obrisati bulju.
Bez obzira na ovakve primere, verovatno ću glasati za liberale kao najmanje zlo. Ali kad dođu na vlast očekujem da se potvrdi ona stara "svirači se mijenjaju, muzika ostaje ista"
florian florian 13:18 08.03.2008

Re: Zasto je oteran

Dolybell
На истоку или западу. На северу или југу. Хоће ли напред или назад.

Zaboravili ste onu treću i najvažniju dimenziju ( za nas) GORE ili DOLE.

opa ovo liči na "Proleće je a ja u Srbiji" Ako dobro razumem nije sporno da opštimo već je piatanje modusa "kako".Ili je ovo možda ipak protivprirodni blud.
Jelena Milić Jelena Milić 08:19 08.03.2008

ne slazem se

ona onda leži upravo u Koštuničinoj ordinarnoj nesposobnosti ─ baš kao što mu nikada nije uspelo ni bilo šta drugo tako mu neće uspeti ni ovaj put


njemu uspeva big time, ne podcenjujte ga. kolektivno ludilo o kome pisete, pa on to hoce. sto ceda rece pre neki dan, mislim, a i moj GS kostunici u stvari sve polako uspeva od 2000 naovamo. nama ne uspeva. on jedno pric ai nama namece kao cilj, a druge njemu bitnije ostvaruje.
ceda_urosevic ceda_urosevic 14:54 08.03.2008

Re: ne slazem se

Jelena Milić
nama ne uspeva

Slažem se sve, ali mi samo nije jasno koji smo to mi? I na koji način smo mi to probali da sprečimo VK da uspe? Glasajući za BT? To se pokazalo kao greška, jer su građani sve vreme davali podršku stranci koja je na tako mnogo načina odgovorna za uspeh Vojislava Koštunice.



Deda Pera Deda Pera 18:15 08.03.2008

Re: ne slazem se

Jelena Milić
ona onda leži upravo u Koštuničinoj ordinarnoj nesposobnosti ─ baš kao što mu nikada nije uspelo ni bilo šta drugo tako mu neće uspeti ni ovaj put


njemu uspeva big time, ne podcenjujte ga. kolektivno ludilo o kome pisete, pa on to hoce. sto ceda rece pre neki dan, mislim, a i moj GS kostunici u stvari sve polako uspeva od 2000 naovamo. nama ne uspeva. on jedno pric ai nama namece kao cilj, a druge njemu bitnije ostvaruje.



Vama ne uspeva jer se protiv VK koristite pogrešnim oružjem, tj. pljuvanjem po Tadiću i DS, a to je jedina hrana za minornu i malu stranku kao što je DSS.
Možemo mi pljuvati po njemu, ali njegov um je kao um kornjače, vreme meri u eonima, on nema decu koja će nabrzaka odrasti, roditelje koji će oboleti pa treba da se leče, ima debelu platu, akademsku reputaciju i svo vreme ovoga sveta.
Praveći poređenje između DSS i LDP, LDP izgleda kao dečkić koji skakuće oko dede tražeći da ovaj požuri jer će mu pobeći voz, a on nema vremena da čeka drugi, a deki se pak nežuri, jer i kad stigne tamo gde ga voz odveze nema šta da radi već što i dosad.
Ovo ne kažem radi ruženja LDP, već ilustrujem politiku VK, koji za sve ima vremena.
E sa takvom politikom se boriš tako što je nateraš da više nema vremena, već da povlači glupe i taktički beskorisne poteze.
Prava stvar bi bila da DS i G17 ne podrže raspuštanje Vlade i tako nateraji VK da podnese ostavku. Na taj način sve stranke EU orjentacije bi bile na dobitku, čak i LDP kome se sad čini da će profitirati na pluvanju po DS zbog vlade sa VK, a tu greše gadno.

Parlamentarni izbori održani zajedno sa lokalnim najmanje će dobra doneti upravo LDP-u, jer svi ostali imaju višegodišnje uporište u lokalu za razliku od LDP-a.

Bilo kako bilo, voleo bih i mišljenja sam da treba sad uposliti sve snage i u LDP ali i u DS i G17 da se na izbore izvede svako ko svoju budućnost vidi u EU, a takvih ima mnogo.
Deda Pera Deda Pera 18:21 08.03.2008

Re: ne slazem se

ceda_urosevic
Jelena Milić
nama ne uspeva

Slažem se sve, ali mi samo nije jasno koji smo to mi? I na koji način smo mi to probali da sprečimo VK da uspe? Glasajući za BT? To se pokazalo kao greška, jer su građani sve vreme davali podršku stranci koja je na tako mnogo načina odgovorna za uspeh Vojislava Koštunice.




Politički gledano u čemu je uspeh VK?
U tome što je 56 poslanika iz 2003 godine pretvorio u verovatno jedva preskočeni cenzus 2008, ili u tome što je zahvaljujući njemu nastao LDP, ili možda u tome što je DS sa 31 poslanika 2003 skočio na 64 2007, ili možda u tome što je on i za SRS teško(nikako) prihvatljiv partner ili u organizovanju "molebana" koji je Srbiji napravio flešbek u 90-ete.

E ako su to politički uspesi, onda je Boris Tadić stvarno neko ko je doprineo tim uspesima, a i mi koji smo glasali za njega.
ceda_urosevic ceda_urosevic 18:49 08.03.2008

Re: ne slazem se

a i mi koji smo glasali za njega.

Ja sam se sa tog spiska davno ispisao.
li u tome što je zahvaljujući njemu nastao LDP

hm,hm. LDP nije nastao zahvaljujući VK.
Jelena Milić Jelena Milić 08:19 08.03.2008

ne slazem se

ona onda leži upravo u Koštuničinoj ordinarnoj nesposobnosti ─ baš kao što mu nikada nije uspelo ni bilo šta drugo tako mu neće uspeti ni ovaj put


njemu uspeva big time, ne podcenjujte ga. kolektivno ludilo o kome pisete, pa on to hoce. sto ceda rece pre neki dan, mislim, a i moj GS kostunici u stvari sve polako uspeva od 2000 naovamo. nama ne uspeva. on jedno prica i Srbiji namece kao cilj, a druge njemu bitnije ostvaruje.
Veljko B Uzicanin Veljko B Uzicanin 09:01 08.03.2008

Jednostrano proglasena nezavisnost SAD

...tako je i jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova iskorišćeno kao povod za nacionalnu homogenizaciju sličnu ...

Je li, bogati, Nebojsa, sve hocu nesto da te pitam : Da ti slucajno ne radis za neku drzavnu instituciju te si dobio zvanicnu instrukciju da uvek kada se pomene nezavisnost Republike Kosovo mora obavezno da se stavi "jednostrano proglasena" ? Ili si vlasnik neke tv koja ima nacionalnu licencu pa ti onaj Cekic iz tzv PPA dise za vratom, jer u njegovom delu akcionog plana stoji da ce pozatvarati sve koji uz rec nezavisnost ne koriste "jednostrano proglasena" ?
Najgore ce biti ako ti zaista verujes u to sto si napisao, jer ces onda imati problema da objasnis kakvih to jos proglasenja nezavisnosti imamo osim jednostranih? Mozda dvostrana, trostrana, visestrana proglasenja nezavisnosti ? Ili, da li je proglasenje nezavisnosti (tzv) Srbije bilo jednostrano ?
Inace, ja sam ovaj fenomen politicki korektnog govora zapazio jos u proslom veku, kada su nas po beogradskim ulicama ganjali slobini panduri (9.3.'91), a onda mesecima posle toga po medijima se kokodakalo: "rusilacke demonstracije, rusilacke demonstracije...".
Boris Drenca Boris Drenca 09:23 08.03.2008

Odgovor

Smatramo za nepobitnu istinu da su svi ljudi rođeni sa istim pravima , da im je Tvorac dao pravo na život , slobodu i sreću . Da bi se ostvarila ova prava, među ljudima se organizuju vlade koje vode poverenici naroda. Vladu koju ne poštuje ta pravila, narod može da svrgne i da postavi novu, koja će više brinuti o njegovoj sigurnosti i sreći.

(Deklaracija o nezavisnosti, prevod Borislav Lalić, Večernje Novosti 2007)

Ukoliko se Vlada koja je poverenik naroda odvoji od naroda za čiju je dobrobiti zadužena najmanje što se može uraditi je da joj se otkaže poslušnost.

xtremistic xtremistic 10:21 08.03.2008

Srbija je Kosovo

Svi oni sve shvataju samo se odnose u interesu pozicije u kojoj se trenutno nalaze -dok neki od nas pokusavaju da "dokuce'' sta ili kako to njima nije jasno ono sto je toliko ocigledno.
Damjana Damjana 11:24 08.03.2008

Voja zaboravio "najplemenitiju investiciju

Na temu KOSOVO JE SRBIJA napisani su mnogi komentari. Ja želim da pišem o drugom delu naslova tj. teme.

Odgovorna vlast brine o budućnosti.........

" ...Zemlja i narod koji ne umeju da cene svoje najbolje izdanke ne zaslužuju da ih imaju..."

]" ...Obaveza države je da brine da svaki talenat ima mogućnost da se razvija..."

"...Nagrađivanje mladih talenata je najplemenitija investicija..."

Patetično su svojevremeno govorili neki članovi Koštunicinog kabineta kojim su promovisali brigu i finansijsku pomoć za školovanje najtalentovanijih i najboljih studenata, kroz Fond za mlade talente Srbije. Nedavno sam pročitala da cele 2007, a već je mart 2008 godine, Fond nije raspisao konkurs(e) za stipendiranje s po 20.000 dinara mesečno, hiljadu najboljih studenata univerziteta čiji je osnivač Republika, kao ni onaj za sufinasiranje školarine stotine najboljih postdiplomaca u inostranstvu...

Zašto?

Ne zna se. Niko od nadležnih nije objasnio zašto Fond čiji je presedavajući premijer Vojislav Koštunica, koopredesednici rektor Beogradskog univerziteta Branko Kovačević i predsednik SANU Nikoal Hajdin, a članovi potpredsednik vlade Božudar Đelić, te ministri prosvete, finasija, nauke, ekonomije, rudarstva i energetike...

Izuzetak su bili petnastak najboljih studenata Srbije na postdiplomskim studijama na Univerzitetu u Notingemu. Ovaj britanski univerzitet je platio našim studentima troškove studija, a Fond im je dodelio 830.000 dinara.

Postavljam pitanje.

Da li će novac nepodeljen lane moći da se utroši ove godine, uz 409 miliona koliko je Zakonom o budzetu namenjeno Fondu?

Jutros sam pročitala vest koju je dao rektor Beogradskog univerziteta Branko Kovačević.

SRBIJA NAPUŠTA SVE OBRAZOVNE PROJEKTE U KOJIMA SE POJAVLJUJE KOSOVO

" Ne treba učestvovati na međunarodnim projektima u kojima Kosovo učestvuje kao nezavisno. Stav države je da treba učestvovati isključivo u međunarodnim projektima u kojima se priznaje Rezolucija 1244, ili se kao nosilac projekta imenuje naučna institucija bez isticanja države porekla...."

Pomoćnik ministra prosvete Aleksandar Lipovski je izjavio da priznanje Kosova izaziva probleme u realizaciji TTEMPUS programi u IV fazi. Da podsetim Evropska komisija je uložila u trećoj fazi TEMPUS programa ( koja traje 10 godina) u reformu visokog obrazovanja u Srbiji 26 miliona evra. Sredstva predviđena za ovu godinu iznose 7 miliona evra.

Posdtavljam pitanje: Da li se zato špekuliše o tome da sudentima stipendije neće biti potrebne?

Zbog toga zato što se povlačimo iz svih obrazovnih programa?

Možda je teško okupiti kvorum da bi se sednica Fonda održala. Naši članovi Vlade su veoma angažovani zbog aktuelne političke situacije.


I još nešto da podsetim. Srbija tiho i neosetno ulazi u vrlo opasnu zonu. Makroekonomska stabilnost je uzdrmana, cene rastu, kurs dinara pada, krediti poskupljuju, vrednost dugova gledano kroz nacionalnu valutu, posataje sve veća....

Inflacija je dopuzala u naše dvorište...



blackbox blackbox 12:30 08.03.2008

Re: Voja zaboravio "najplemenitiju investiciju

" Ne treba učestvovati na međunarodnim projektima u kojima Kosovo učestvuje kao nezavisno. Stav države je da treba učestvovati isključivo u međunarodnim projektima u kojima se priznaje Rezolucija 1244, ili se kao nosilac projekta imenuje naučna institucija bez isticanja države porekla...."

Ovo je licemerstvo.Suština je cele ove ujdurme da DSS i Koštunica po svaku cenu spreče bilo kakvo približavanje Srbije EU.
Inače, kad bi citirano bilo tačno onda bi Koštunica na sva usta hvalio čl.135 SSP.
Žalosno je da ovakav stav ima rektor BU, što potvrđuje da je kod nas univerzitet nezavisan i poznatu sintagmu iz vremena Socijalističkog saveza o "nepartijnosti nauke".
Izgleda se sve uteruje u ideologiju nacionalno-verskog romantizma koju formuliše i afirmiše DSS, SPC i SANU.
Kako su krenuli doguraćemo da jedino imamo svestranu naučnu i prosvetnu saradnju sa Hilandarom.
sentinel26 sentinel26 23:34 08.03.2008

Re: Voja zaboravio "najplemenitiju investi

blackbox
" Ne treba učestvovati na međunarodnim projektima u kojima Kosovo učestvuje kao nezavisno. Stav države je da treba učestvovati isključivo u međunarodnim projektima u kojima se priznaje Rezolucija 1244, ili se kao nosilac projekta imenuje naučna institucija bez isticanja države porekla...."

Ovo je licemerstvo.Suština je cele ove ujdurme da DSS i Koštunica po svaku cenu spreče bilo kakvo približavanje Srbije EU..

Ovo je bilo sve vrijeme toliko vidljivo, da mi postaje sumnjivo kako su mogli njega i njegovu stranku da trpaju u pro-evropske snage, kada je on ličbo preduzeo sve da dokaže suprotno i javno se čak suprotstavljao.

Predstavnici EU su, znatno prije najave proglašenja nezavisnosti Kosova, u Beogradu javno na TV saopštili da Srbija vodi pregovore samo za sebe bez Kosova, da je Kosovo posebna priča, ako dodju u situaciju da pregovaraju da će pregovarati sa UNMIK-om.
Ni predsjednik države ni premijer, niti jedan ministar nije tada reagovao.

Ja se bojim da će on ostati i dalje na političkoj sceni kao glavni igrač - vodja "navale" - protiv svega i svačega što po njemu ne doprinosi odbrani "svete teritorije".

Večeras poslije njegove izjave su na RTS-u, oni vajni polit-analitičari svrstali njega u blok sa radikalima, čak su SPS "približili" tom tzv.. pro-evropskom bloku.
Poz

Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 11:43 08.03.2008

preporuka za tekst!

i, naravno, za Filipa Davida!

Jedino što nam preostaje jeste da postanemo izdajnici. Izdajnici sistema koji priziva rat i glad, gde narodi žive u groznici, hranjeni mržnjom i obmanama, bolesni od manije gonjenja i manije veličine u isti mah. Biti izdajnik u takvoj zemlji i takvom sistemu, najmanje je što može i mora učiniti svaki moralan i častan čovek.


Pozz
Dolybell Dolybell 12:39 08.03.2008

Re: preporuka za tekst!

Jedino što nam preostaje jeste da postanemo izdajnici. Izdajnici sistema koji priziva rat i glad, gde narodi žive u groznici, hranjeni mržnjom i obmanama, bolesni od manije gonjenja i manije veličine u isti mah. Biti izdajnik u takvoj zemlji i takvom sistemu, najmanje je što može i mora učiniti svaki moralan i častan čovek.





Problem je gde naći toliku masu moralnih i časnih ljudi ?

Svaka čast Gospodinu Filipu Davidu na izvanrednoj dijagnozi
i načinu izlečenja, ali je bolest izgleda uhvatila većinu naroda,
sa opasnom tendencijom u mutaciju ka fašizmu.


Vladimir Bauer Vladimir Bauer 12:28 08.03.2008

It’s a repeat

Potpuno je jasno!
The dark lord of Sith je živ i ima novog padovana.
Pokušaji da se obnovi inperija,sada, posve su jasni.
Rekoh jednom i vredi ponoviti;
Perhaps vampires is a bit strong but...
boskonet boskonet 13:30 08.03.2008

I ovo je Srbija

doktorka doktorka 14:16 08.03.2008

Dusan Mihajlovic vs Dinkic



"Predsednik Liberala Srbije Dušan Mihajlović o prijateljstvu i razlazu s ministrom finansija, svojoj knjizi, stranci...
Koštunica mora da uguši pobunu raspojasanog Dinkića
Dinkić je već najbogatiji Srbin svih vremena koji je uvukao ruke u sve naše džepove. Ipak, ne mogu da uzviknem: O, zar i ti, sine Mlađo! Ako na koga imam da se ljutim, to je na samog sebe. Kako bih mogao da se ljutim na nevaspitano dete zato što se uneredi kad spavate sa njim. Nikada i nikome nije trajno pošlo za rukom da ukine i ugasi one koji kritikuju i drugačije misle. Uvek se neslavno završilo po aktere takvih prljavih i kriminalnih rabota, tako će biti i u slučaju gašenja Glasa javnosti i Kurira, sem ako ne bude "dobrovoljne" predaje optuženih
Predsednik Liberala Srbije Dušan Mihajlović oštro je optužio ministra finansija u Vladi Srbije Mlađana Dinkića da stoji iza mnogih sumnjivih poslova. Mihajlović u intervjuu za Glas javnosti govori o nekadašnjem prijateljstvu i razlazu sa ministrom finansija, o svojoj stranci, knjizi...

Ima li netrpeljivosti između Vas i Mlađana Dinkića?

Nema netrpeljivosti. Poštovao sam profesora Labusa, a njega sam prihvatio kao profesorovog asistenta, agilnog i maštovitog skojevca, pored svih nestašluka oko Vidovdanskog sabora i upadanja sa "kalašnjikovima" u institucije. Nismo se razdvajali sve dok Milošević nije odleteo za Hag. A onda sam dobio nož u leđa. Ipak, ne mogu da uzviknem: O, zar i ti, sine Mlađo! Ako na koga imam da se ljutim, to je na samog sebe. Kako bih mogao da se ljutim na nevaspitano dete zato što se uneredi kad spavate sa njim.

NJemu i Labusu sam najviše pomogao jer sam mislio da smo partneri u istom poslu. Sam sam kriv i rekao sam da je on moja "božja kazna" jer sam ga, kao lider DOS-a zadužen za kadrovski dogovor oko saveznih institucija sa SNP-om, progurao za guvernera, iako su Crnogorci bili protiv. To sam učinio i protiv stava Zorana Živkovića da zbog takvog neodgovornog ponašanja ne može biti ništa, a kamoli guverner. Dobro se na Balkanu ne vraća istom merom.

Ministar Dinkić nedavno je izjavio da ste Vi i UBPOK četiri meseca slali kontrole i inspekcije u G17 plus kada je ova stranka obelodanila aferu Janjušević - Kolesar, ali da ništa niste pronašli. Kako to komentarišete?

Dinkić priča gluposti. O svemu postoji dokumentacija i niko nije zatvorio tu istragu, koja je stala jer se čekala potvrda iz Mađarske i drugih zemalja iz kojih je na račun G17 stiglo 19 miliona evra na ime "tehničke rekonstrukcije Narodne banke", "izgradnje infrastrukture lokalne samouprave" i druge namene, da bi te pare završile kao sredstva za stvaranje nove partije G17 plus. Jasno je da je Dinkić svesno napravio krivična dela zloupotrebe službenog položaja i odavanja službene tajne iznošenjem pisma mađarske policije za Kolesara i Janjuševića.

Znao je da se ne radi o njihovom ličnom novcu, već da je on u istoj funkciji, kao i njegovih 19 miliona. Inače, pismo mađarske policije nije bila nikakva optužba za pranje para, već interni i poverljivi policijski dokument - zahtev za redovnom proverom. Guverner koji je to sve znao, neovlašćeno je od toga napravio skandal, samo zato da bi kompromitovao policiju kako ona ne bi mogla da na isti način dobije podatke o aktivnostima njegove firme.

Nije znao jedino da je nešto ranije, iz drugih razloga, naša policija od Mađarske dobila disk sa podacima o transakcijama sa istog računa u istoj banci. Tako je UBPOK, po njegovom činu, jednostavno ustanovio da je isto delo, za koje je Dinkić optužio Janjuševića i Kolesara, učinio G17 i to u neuporedivo većem obimu. Kad-tad će to doći na dnevni red i pravda mora biti zadovoljena.


Zašto niste ništa preduzeli protiv Dinkića dok ste bili na vlasti?

Bio sam ministar policije, a ne kriminalistički inspektor i javni tužilac. Verovao sam saradnicima i onima sa kojima sam doručkovao svake nedelje po njihovom pozivu. Ponavljam da istraga nije završena jer nije stigla potvrda iz inostranstva. Međutim, doći će vreme da se nastavi i završi istraga ne samo o ovom, već i o drugim sumnjivim rabotama iza kojih stoji Mali Štetočina.

Zašto ministra Dinkića nazivate "Mali Štetočina"?

Zato što je večiti asistent i loš plagijator, tako da nikada neće biti veliki, već će završiti po onoj narodnoj "Videla žaba da se konji potkivaju, pa i ona digla nogu". Jedino će nas njegovo izigravanje Robina Huda preskupo koštati, ali je on zato već najbogatiji Srbin svih vremena. To mu se mora priznati i čestitati, uvukao je ruke u sve naše džepove, a niko se ne buni. Za sada narod ćuti i trpi..."

Izvor : Glas Javnosti.


Nego stvarno , sta bi sa Kolesarom i Janusevicem? Da nije i to isfabrikovana afera da bi Dinkic i ostala ekipa dosli na vlast?
Trinidad Tobagović Trinidad Tobagović 14:34 08.03.2008

Re: I ovo je Srbija

I ovo je Srbija


treba uključiti tarot Milana u telefonsku sednicu vlade, pa on nek svira a svi ministri da se uvate za ruke i viču "vlada, vlada, vlada" i rešiće se kriza. Ovo treba staviti i na post Draga Kovačevića "kako izaći iz krize" a može i ovde, pošto je g Milenković rekao da "članovi vlade i te kako čitaju blog b92"
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 19:40 08.03.2008

Re: I ovo je Srbija

Strašno... a znate li od kad su ovi snimci...
Astrid Astrid 03:04 10.03.2008

Re: Dusan Mihajlovic vs Dinkic

Ako je Mihajlovic, kao "covek od integriteta" to izjavio, onda mora da je tako.

Za Kolesara sam cula da se pre dve-tri godine hvalio u nekom zenskom casopisu kako je sredio stan/kucu i slikao se u svakoj sobi, pokazivao razne skupe detalje i suvenire sa "dalekih putovanja".
Za Janjusevica sam cula da nije u zemlji.

Da ponovim, primetan je strah od odliva glasaca
Olga Medenica Olga Medenica 15:15 08.03.2008

Corax je car!

Odgovorna vlast svakako veoma pazi i na način na koji gubitak bilo čega - pa i 15% teritorije - neće ugroziti opstanak naroda ili njegovu budućnost. Vizija kraja sveta koja nam je ponuđena od strane aktuelne vlasti za svoj ishod može da ima jedino izolaciju Srbije, hranjenje nacionalnih frustracija i učvršćivanje osećaja gubitničkog sindroma.


Vrtimo se dekadama negde izmedju posle mene potop i / ili posle Kosova potop ?




Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 17:16 08.03.2008

Re: Corax je car!

Olga Medenica
Vrtimo se dekadama negde izmedju posle mene potop i / ili posle Kosova potop ?


To se svodi na isto, jer Kostunica je Kosovo! :)
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 20:05 08.03.2008

A sad zaslužena večera:

Olga Medenica Olga Medenica 20:09 08.03.2008

Re: A sad večera:

VRH!
sentinel26 sentinel26 23:37 08.03.2008

Re: A sad zaslužena večera:

Nebojša Milenković

Ja bih to prije nazvao "očekivana i zagorela večera".
A da je on zaslužio, eh..... ?

Samo dje mu je salveta, molim vas neka neko brzo nacrta salvetu, šteta za onu košulju.

Poz
hot krofnica hot krofnica 00:19 09.03.2008

Re: A sad zaslužena večera:

bravo!!!
coraxa uvek 'izvlacis' u pravo vreme i na pravom mestu...
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 16:39 09.03.2008

Re: A sad zaslužena večera:

bravo!!!
coraxa uvek 'izvlacis' u pravo vreme i na pravom mestu...

šta ću kad je čovek naprosto UVEK TU GDE TREBA
- Corax je DEFINITIVNO najbolji politički analitičar u Srbiji danas!!!
kuki kuki 18:24 10.03.2008

Molicu lepo

da mi se prizna autorstvo na Srbija je Kosovo i da mi se isto uracuna u blogerski radni staz.
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 01:28 11.03.2008

Re: Molicu lepo

Autorstvo ti, evo, ZVANIČNO priznajem _ iako, verovao ili ne, nisam primetio navedeni komentar...
što, naravno, ne znači da ga nisam zapamtio...
A za blogerski radni staž evo, apelujem kod Restaka da ti piše duplo!!!
poz.
N.M.
kuki kuki 18:40 11.03.2008

Re: Molicu lepo

Upravo sam se pun utisaka vratio iz Bgd. Nabavio sam tvoju knjigu, tako da te nisam deranzirao. Treba da napravim redosled citanja od mnogih knjiga koje sam doneo. Zbog gornjeg apela, tvoja ce se verovatno naci pri vrhu :)
Nebojša Milenković Nebojša Milenković 00:47 12.03.2008

Re: Molicu lepo

ovo ću shvatiti kao kompliment ...

poz.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana