Koliko nebeski narod leti ?

Aleksandar T RSS / 08.03.2008. u 17:25

Drugar mi je prije nekoliko mjeseci poslao nevjerovatan link ka vizuelnoj mapi avio saobraćaja iznad sjevernoameričkog kontinenta.

Svaki avion iza sebe ostavlja toplotni trag, a sve gledamo sa razdaljine na pola puta do mjeseca. Nevjerovatno je kolika je to gužva na nebu, jasno se vide djelovi dana tipa svitanje kao i prava eksplozija kada krenu avioni sa zapadne i istočne obale. Oko 20 000 aviona u jednom trenutku leti nebom iznad Amerike...nevjerovatan prizor ...i dođe ti da se zapitaš, koliko to pripadnici nebeskog naroda lete, mislim, ako je to vec metafora koja se tako često koristi za naš narod, to da smo nebeski, smijemo li pitati koliko statistički mi istinski letimo ?

Ako neko ima tu informaciju ili je ikada bilo potrebe da se izračuna "broj sati u vazduhu" pripadnika "nebeskog" naroda bio bi zahvalan.... 

 

 

 



Komentari (14)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dobronamjeran dobronamjeran 17:32 08.03.2008

Prvi

Opet prvi. Hrkljus!!!!
mariopan mariopan 17:40 08.03.2008

Re: Prvi

dobronamjeran
Opet prvi. Hrkljus!!!!

Bravo za prvog, Dobronamjeran, ti si se prvi bas ZAPLJUNUO ))) svaka cast.!
angie angie 17:34 08.03.2008

vidi,

kao prvo, ochigledno je da si propustio najglavniji workshop u svom zivotu:), jer onda ne bi greshio sa metaforom, a drugo, ovo shto rade avioni, ta guzva, mreze, prepleti, to je za ove obichne, kod nas je to sve nevidljivo, a mnogo bolji dometi.
Aleksandar T Aleksandar T 17:41 08.03.2008

Re: vidi,

Propustio, priznajem, ako to sta mjenja sad sam ga pročitao, sve sa preporukom, kapa dole-dubokin naklon, dobar....
Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 17:43 08.03.2008

prica se da je Kostunica

bio high posle molebana

angie angie 17:45 08.03.2008

Re: prica se da je Kostunica

Vanja Montenegro Ljujic
bio high posle molebana


levitana-mislish?!
angie angie 17:46 08.03.2008

Re: vidi,

Aleksandar T
Propustio, priznajem, ako to sta mjenja sad sam ga pročitao, sve sa preporukom, kapa dole-dubokin naklon, dobar....


hvala, trudim se da se popravi shto se popraviti da- pa da speremim upisnicu?:)))
Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 17:48 08.03.2008

Re: prica se da je Kostunica

angie

Vanja Montenegro Ljujicbio high posle molebana levitana-mislish?!


"obreh se u nekoj mracnoj sumi"
Aleksandar T Aleksandar T 17:50 08.03.2008

Re: prica se da je Kostunica

:)
Meni je Kostunicina izjava da voli Iggy Pop-a vrh, najbolja, kada je njegov vrsnjak gostovao na Exitu osjetio je potrebu da to kaze iz ko zna kojih razloga. Posto sam gledao i jednog i drugog ne znam šta to voli kod Igija..:)

Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 17:52 08.03.2008

Re: prica se da je Kostunica

Aleksandar T
:)Meni je Kostunicina izjava da voli Iggy Pop-a vrh, najbolja, kada je njegov vrsnjak gostovao na Exitu osjetio je potrebu da to kaze iz ko zna kojih razloga. Posto sam gledao i jednog i drugog ne znam šta to voli kod Igija..:)


sto, bas lice :)

Vanja Montenegro Ljujic Vanja Montenegro Ljujic 18:34 08.03.2008

guzva na nebu

Rasina Rasina 00:55 09.03.2008

nebeski vs. podrugljivi

Ovde se izgleda "nebeski" chita kao "svi koji misle drugachije", i chini se da "podrugljivi" ne propushtaju ni jednu priliku da naglase tu "razlichitost" i antagonizam.
U tom (podrugljivom) kontekstu (a i shire), mislim da je tim "podrugljivi" osudjen na gubitak, regresiju i samodestrukciju.

A shto se tiche obima avio transporta - tu je ministarstvo, JAT... Zavod za statistiku, privredna komora... Te podatke ne bi bilo teshko naci ako je neko zaista zainteresovan.

Aleksandar T Aleksandar T 19:19 09.03.2008

Re: nebeski vs. podrugljivi

Mislim da je to koliko istinski letimo , nazalost, tako mali statistici podatak da nije vrijedan racunanja, a mozda bi trebalo ispitati koliko se to pripadnika našeg naroda nalazi u definiciji "nebeski", ako se jedan broj ljudi tako osjeca zasto bi to trebao biti problem za drugu stranu, koju predpostavljas
dragoljub dragoljub 20:22 09.03.2008

Re: nebeski vs. podrugljivi

rasino da ti kažem nešto uzeo(la) si ime reke na koju me stric čije ime nosim vodio na pecanje,kasnije sam išo sam na kupanje,a polazio sam iz kuće koja je bila u ulci kosovskoj na raskrsnici sa zakićevom baš na ćošku gde počinje bagdala.igrao sam se u porti kod lazarice i kačio po kuli,sankao na bagdali, igrao u bolničkom,imao sam manje godina nego što je potrebno za školu kad mi je otac objašnjavao simbole na spomeniku inače otac mi je rođen u pećkoj deda imao kuću tamo napočetku ,trebalo bi da znaš ko je stanovao na početku ko nakraju te ulice,imali moji i mlin neki tamo u kraju koji se zove lazarica činimise e da i taj moj stric je ratovao za kosovo pa opet nekako smo se uvek više smatrali za evropski narod i nismo padali na te priče o nebeskom narodu

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana