Društvo| Politika| Reč i slika| Život

Na predsedničkim izborima u Hrvatskoj pobedila je žena

loader RSS / 12.01.2015. u 01:25

Uprkos svim onim pojednostavljenim tumačenjima da je ishod izbora u Hrvatskoj pre svega dokaz jednog zabrinjavajućeg trenda u kome poslednjih godina u Evropi narasta desnica.., tumačenjima u sklopu kojih će se naravno praviti i nekakva paralela između Hrvatske i Srbije, u smislu da je i tamo i ovamo sada na delu družina iz 90-tih godina (s tim što u Hrvatskoj još treba sačekati i skorašnje parlamentarne izbore, čiji se pobednik sada lakše može pogoditi) – u prvom planu ipak ostaje vest da je na čelo Hrvatske došla jedna žena.

npiEYSM.jpg

Ta činjenica nije samo simboličkog karaktera. Ona i te kako pomera neke standarde u ovdašnjem društvenom vaspitanju, gledano regionalno. Iako deluje da umesto ovog isticanja da je pobedila žena ipak možda treba, pre svega, istaći nekakvu oprez od promene hrvatske politike, tj. oprez od mogućeg hdz-ovskog guranja udesno, mislim da se tu ništa drugačije niti novo neće desiti. Jučerašnji izborni rezultat, tj. pobeda Kolinde Grabar Kitarović neće moći u nekom osetnijem smislu da odvuče Hrvatsku udesno više nego što je ona to do sada bila (jer, na primer, ako je nekome baš važno da se pomene, ćirilične table su lupane tokom mandata umerenog Josipovića), niti će bitnije uticati na suštinu odnosa dve zemlje. Naime, što se oba suseda tiče, čini se da je, ponajviše uticajima velikih igrača sa strane, utrt put relativno mirne političke saradnje. Konačno, ono što je desnica u Hrvatskoj bila juče, ne mora biti i danas. Videli smo na primeru Srbije kako se nacionalistička i antievropska retorika za tili čas radikalno okreće u dobrosusedsku i proevropsku. Ima i „nekih sličnosti“ - i danas, u Hrvatskoj, i preključe, u Srbiji, politička promena se ponajviše desila na talasu socijalnog nezadovoljstva usled globalne ekonomske krize, te će i tamo, kao što je već uveliko slučaj ovamo, nova garnitura obećavati reforme, borbu za oporavak privrede, boljitak za građane u što skorije vreme... Nacionalizmi, kad ih bude, služiće kao i obično za unutrašnju upotrebu i bacanje prašine kako se ne bi videle stvarne životne nedaće ljudi. U Hrvatskoj, recimo, baš kao i u Srbiji, preko polovine mladih nema posao. I mnogi drugi, vitalni parametri koji poslednjih 5-6 godina utiču na raspoloženje stanovništva i ponašanje političkih činilaca slični su (ne kažem isti). Dakle, stvari su u toj sferi toliko poznate, da su na granici nezanimljivog. Baš ništa posebno, niti novo. Stoga je za mene glavni utisak izbora u Hrvatskoj to da je pobedila jedna dama. Voleo bih da se to dogodi i u Srbiji. S tim što bi to kod nas još više bio znak pomaka nego što je sada kod suseda.

 



Komentari (242)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

tyson tyson 01:46 12.01.2015

Zaista bitno

u prvom planu ipak ostaje vest da je na čelo Hrvatske došla jedna žena.

Mislim da nije tako. U prvom planu, a i najvažnije, je da je na predsedničkim izborima podedila HDZ.


loader loader 02:10 12.01.2015

Re: Zaista bitno

Daleko od toga da je nevažno kojoj političkoj opciji pripada pobednica izbora. Moja teza je da dolazak gđe Kolinde Grabar Kitarović za predsednicu ništa bitno neće izmeniti u dosadašnjoj politici (mislim pre svega ka Srbiji), te da onda to "sprovođenje kontinuiteta" i nije neka novina. Kad je tako, jedina bitna novina je činjenica da je kod susjeda jedna žena pobedila na predsedničkim izborima.

A ovo desno je Ivo Josipović, bivši precednik Hr

Prema prvim nepotpunim, zvaničnim rezultatima koji su objavljeni u 22 sata, Kolinda Grabar Kitarović ima 50,43, a Ivo Josipović 49,57 % glasova.

Kako reporteri Jutarnjeg javljaju iz štaba Ive Josipovića, predsednik je već oko 21.15 sati kazao: 'Gotovo je, gospođa je pobedila'.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 03:43 12.01.2015

Re: Zaista bitno

HDZ.

pa evo i naše buduće predsednice. (u prevodu, i mi konja za trku imamo)
loader loader 03:51 12.01.2015

Re: Zaista bitno

Oh, ne ... .. tu info su naprednjaci čuvali kao oči u glavi ... za ono, kad dođe trenutak za obznanjivanje kandidatkinje ... Sad, pošto je ovako provaljeno, ne znam šta će ispasti.
...
Mada,
ako agencije procene da (u)napred ofirana stvar nije dobra,
tu je na raspolaganju dama koja nonšalantno i šeretski vodi skupštinska zasedanja ..

BebaOdLonchara BebaOdLonchara 03:55 12.01.2015

Re: Zaista bitno

mislim da bi zorannah glatko odnela pobedu.
loader loader 04:02 12.01.2015

Re: Zaista bitno

Vredni botovi naprednjački ovo će svakako dostaviti kao značajnu povratnu informaciju iz baze


...

Nego, .. da li je ekipa spremna za takvu vrstu igre ! Ima tu bar 2-3 lika koji pikiraju na prva dva mesta u državi (tu ne ubrajam sadašnjeg precednika i narečenu damu). ...

. . . Napisa kolega dole u komentaru - "Мани те грађанске форе и фазоне..."
Slično bi moglo da važi, za neke krugove, kad je u pitanju mogućnost da žena u serbii bude šef
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 04:19 12.01.2015

Re: Zaista bitno

Vredni botovi naprednjački ovo će svakako dostaviti kao značajnu povratnu informaciju iz baze

baš sam se potresla.
loader loader 04:26 12.01.2015

Re: Zaista bitno

baš sam se potresla.


babmilos babmilos 07:40 12.01.2015

Re: Zaista bitno

Mislim da nije tako. U prvom planu, a i najvažnije, je da je na predsedničkim izborima podedila HDZ.

Slažem se. Na toj simboličkoj ravni, Kolinda je žena taman koliko je Obama crnac i/ili musliman.
grmfrm grmfrm 08:59 12.01.2015

Re: Zaista bitno


Mislim da nije tako. U prvom planu, a i najvažnije, je da je na predsedničkim izborima podedila HDZ


Ili da prevedemo, njihov SRS odnosno ultra right staseu.
arcins arcins 09:45 12.01.2015

Re: Zaista bitno

BebaOdLonchara
HDZ.

pa evo i naše buduće predsednice. (u prevodu, i mi konja za trku imamo)



Vruce, vruce.... ALI, , sve po redu, prvo Ustav, zatim sveopsti izbori, pa Vucic predsednik a gospodja premijer, tako nekako.
loader loader 11:32 12.01.2015

Re: Zaista bitno

Ovde miriše
na otvaranje kladionice
libkonz libkonz 11:37 12.01.2015

Re: Zaista bitno

i mi konja za trku imamo

Misliš kobilu?
Molim vas da obratite pažnju na rodnu ravnopravnost.
loader loader 11:52 12.01.2015

Re: Zaista bitno

grmfrm

Mislim da nije tako. U prvom planu, a i najvažnije, je da je na predsedničkim izborima podedila HDZ


Ili da prevedemo, njihov SRS odnosno ultra right staseu.

Mislim da se teško hdz može porediti sa srs. To je nešto umerenija varijanta, čija je suština dejstva izmenjena pre svega činjenicom da su njihov glavni pokretački motiv, Srbi, u Hr desetkovani. Kako je ta stvar na žalost takva kakva jeste (a bolje da ne rasplićemo ko je sve za tu depopulaciju i nesreću odgovoran), oni se danas mogu okrenuti pre svega gospodarstvu, daljim europejskim uklapanjima... Govorimo o danas.
Dakle, neće doći do neke bitnije izmene u toku hrvatske politike prema Srbiji i Srbima uopšte, pa je sa tog stanovišta jedina novina nakon ovih izbora to što je dužnost precednikovanja preuzela jedna žena. To je ono gde mi možemo učiti od drugih. Sve ostale teme su već viđene tokom prethodnih 25 godina, a neke na žalost trajno obesmišljene. Stoga zaista mislim da pažnju nadasve treba da obratimo na pomenutu činjenicu - posebno ako još imamo u vidu i političko-diplomatsku "naškolovanost" gospođinu.



Bonner Bonner 12:04 12.01.2015

Re: Zaista bitno

loader


u prvom planu ipak ostaje vest da je na čelo Hrvatske došla jedna žena.




Nisam bas poznavalac politickih prilika u Hrvatskoj ali definitivno nije samo jedna zena dosla na mesto Predsednika Republike. Grabar-Kitarovic je u evropskim krugovima dobro poznata i na izborima je spolja prilicno pogurana, da ne kazem da je nekim krugovima spolja bilo vaznije da ona pobedi nego vecini u HDZ-u ili mnogima u samoj Hrvatskoj.

Hrvatska je vec 1,5 godinu u EU a vec nekih 6 godina u recesiji i teskoj krizi. Budzetski deficit za 2015. prevelik i neki spolja su resili da stave tacku na hrvatsko tavorenje i da se u narednom periodu malo vise pozabave Hrvatskom. Kukuriku koaliciji je definitivno odzvonilo i oni koji to do sada nisu shvatili sad ce da shvate.

Izbor Grabar-Kitaroviceve je mnogo vise od dolaska jedne zene na mesto Predsednika Republike.

Za Srbiju to znaci nekoliko dodatnih problema (pre svega odluka Medjunarodnog suda u Hagu o Sporu Sr-Hr, pokrenuce pitanje Hrvata u Srbiji, pitanje granice itd.) jer ona u Briselu i Vasingtonu ima jako dobre veze iako bas i nije ostavila najbolji utisak svuda.

U svakom slucaju za samu Hrvatsku pozitivna i dobra promena.

cikaron cikaron 12:30 12.01.2015

Re: Zaista bitno

Kolinda imasuviše "jake" noge za moj ukus....


Mogli su da nađu i neku lepšu i zgodniju...Šta fali Severini? Uz to, Severina je i najpoznatija hrvatska glumica nove generacije...
Njen film "Na brodu" je potukao sve rekorde gledanosti.

dr.wagner dr.wagner 12:41 12.01.2015

Re: Zaista bitno

.... jutro

BebaOdLonchara

pa evo i naše buduće predsednice. (u prevodu, i mi konja za trku imamo)


-Dobro je to ... ... mislim kandidatkinja ...


-Nego ... evo mene u crnini ...
... nije mi baš žao što je "Sivko" izgubio , koliko mi je žao što su ovi dobili ...


Wagner


P.S.
-Opet su nam ovi "Predatorovi" izabrali vlast ...
loader loader 12:41 12.01.2015

Re: Zaista bitno

jer ona u Briselu i Vasingtonu ima jako dobre veze

te veze nisu potrebne kaubojima da bi spoznali šta im je interes u Hrvatskj , Srbiji ...
Sve u svemu, za Srbiju i Srbe isto kako je do sada bilo, a za samu Hrvatsku verovatno izvestan boljitak.

A to o tavorenju poslednjih 5-6 godina je opšte mesto, koje ponajmanje ima veze sa kvalitetom ekipe na vlasti, kao i kod nas. U udaru elementarne nepogode ne možete nekoga kriviti što se nepogoda desila, već eventualno za ono malo što se tokom nepogode objektivno moglo učiniti, pa se u okviru toga učinilo ovoliko ili onoliko. Najgore je u celoj stvari što je teško uspostaviti kriterijum i što, povrh svega, malo ko ima volje da umesto dnevnih političkih razmirica stvarno podrži pokušaj uspostavljanja tog objektivnog kriterijuma.

loader loader 12:44 12.01.2015

Re: Zaista bitno

dr.wagner
.... jutro

-Nego ... evo mene u crnini ...
... nije meni baš žao što je "Sivko" izgubio , koliko mi je žao što su ovi dobili ...

Wagner

P.S.
-Opet su nam ovi "Predatorovi" izabrali vlast ...

Bro jutro

To je izgleda na ovim prostorima kao neka mala epidemija ..
Mislim to oko vrste vlasti i načina dolaska ...
dr.wagner dr.wagner 12:59 12.01.2015

Re: Zaista bitno

Pozdrav L

loader

To je izgleda na ovim prostorima kao neka mala epidemija ..


-Ma gripa ... nema tu pomoći , treba preležati ...

-Jedina posljedica je to sto će nekim opskurnim tipovima porasti krila , pa
sad čovjek mora slušati njihove papazanije ...
... što se tiče nekog zaokreta u politici ... danas ga ni Tuđman da se probudi
ne bi napravio ...
...ovo sve je ionako "njegov smjer" ... samo malo ušminkan ....

W
loader loader 13:05 12.01.2015

Re: Zaista bitno

dr.wagner

Baš tako nekako.
U suštini, ništa novo. Pa stoga upravo i tvrdim da je tu jedini novitak vest da je pobedila žena.

A ovi koje moramo slušati? Eh ... Oni su jednako glasni i kad su u opoziciji, i kad su na vlasti. Ne zna se kad su gori.
Mislim, kod njih nema varijanta "bolji"
Jukie Jukie 17:23 12.01.2015

Re: Zaista bitno

libkonz
i mi konja za trku imamo

Misliš kobilu?Molim vas da obratite pažnju na rodnu ravnopravnost.

Kaže se konjistkinju
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 17:41 12.01.2015

Re: Zaista bitno

konjistkinju

kaže se kobilu, ali nisam baš htela đonom.
dr.wagner dr.wagner 18:07 12.01.2015

Re: Zaista bitno

BebaOdLonchara
... ali nisam baš htela đonom.


-Zavist progovara iz vas drugarice i drugovi ...
... meni je gospođa ovako na prvi pogled čisto prihvatljiva ...


W
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:17 12.01.2015

Re: Zaista bitno

meni je gospođa ovako na prvi pogled čisto prihvatljiva ...


Pa ništa neočekivano, sa godinama kritrujimi popustaju, poznata stvar.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 18:28 12.01.2015

Re: Zaista bitno

Zavist progovara iz vas drugarice i drugovi ...

tako je.

btw, ženu kobilom ne čini (samo) fizički izgled. mada, i on može da se popravi. ovo je original buduće predsednice srbije, pre skupih stilista i frizera, šminkera...



žena je kobila iz sasvim drugih razloga, kao što je premijer konj, ili pre magarac.
dr.wagner dr.wagner 18:58 12.01.2015

Re: Zaista bitno

Pozdrav B i HCM
BebaOdLonchara
... ovo je original buduće predsednice srbije, pre skupih stilista i frizera, šminkera...


-Vi to po onoj... " kiša je najveći ženski neprijatelj" ...


hoochie coochie man

Pa ništa neočekivano, sa godinama kritrujimi popustaju, poznata stvar.


-A što da ti kažem druže ... ne radi se tu o kriterijima , kako bih ti rekao
.... ljepota je u dubini

-Ti samo gledaš fasadu ... iskusno oko vidi da je "štof" dobar ...
... unatoč nekim zluradim primjedbama ... iznad ...


W
hoochie coochie man hoochie coochie man 19:23 12.01.2015

Re: Zaista bitno

-Ti samo gledaš fasadu .


A ja baš to hteo tebi da kažem.
Stvarno.

Može to i ovako



A vidi šta se desi sa fasadom kad fruzura malo popusti



al ajd da ne ogovaramo ženu, nije lepo :)
dr.wagner dr.wagner 20:08 12.01.2015

Re: Zaista bitno

hoochie coochie man

Može to i ovako ...

...kad fruzura malo popusti


-Hm ... možda je kut kamere loš ... ili svjetlo ....
... kud baš ove fotke .... nisko udaraš ...


W
predatortz predatortz 20:31 12.01.2015

Re: Zaista bitno

P.S.
-Opet su nam ovi "Predatorovi" izabrali vlast


Samo se žališ! Sklonili ljudi mlakonju i izabrali relativno dobru ribu.
8c_competizione 8c_competizione 20:52 12.01.2015

Re: Zaista bitno

u prevodu, i mi konja za trku imamo


mislis kobilu, da ne bude posle "rodnih" neravnopravnosti
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 22:07 12.01.2015

Reciprocitet Kobila crnokošuljaških

čudno, ali sa HDZ-om Srbi bolje surađuju. s njima je sve direktno, nema skrivenih misli, zna se da će ići na pitanja ratne odštete i rešavanje hrvatskih parcela u okolini Sombora, kao što i mi moramo ići direktno na uređivanje srpske imovine u Slavoniji, ZG-u, Lici, gde je pravnički tim IJ menjao na nazivima predmeta cifre i slova da bi usložnio i zakomplikovao proceduru povrata svojine. tako da... može parcele oko Sombora i granica preko Dunava, ali za rešavanja svih predmeta čije je solucije ugojeni Ivo odložio na nepoznato dug period. zanimljivo je i da je i Hrv, kao i Srbija 51:49 Faš vs. Nefaš.
dr.wagner dr.wagner 22:16 12.01.2015

Re: Zaista bitno

Zdravo druže

predatortz

Samo se žališ!


-A što ću , ovi tvoji su krivi za sve ...

predatortz
... izabrali relativno dobru ribu.


-Gdje si sad HCM ...?
.... reci njemu ono .... da je star i ružan ... da se smekšao ...


W
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:21 12.01.2015

Re: Zaista bitno

Gdje si sad HCM ...?
.... reci njemu ono .... da je star i ružan ... da se smekšao ..


Ma isti ste, tuđe vam uvek slađe :)
Bili Piton Bili Piton 23:40 12.01.2015

Re: Zaista bitno

dr.wagner



-Nego ... evo mene u crnini ...
... nije mi baš žao što je "Sivko" izgubio , koliko mi je žao što su ovi dobili ...




Uhvatih pre izvesnog vremena na FB zidu kod prijateljice Zagrepčanke komentar nekog njenog prijatelja, Riječanina valjda (mada, boravišni detalji nisu toliko bitni) koji kaže, parafraziram - imamo opciju da glasamo za govno ili pak za toksički otpad. Moram priznati da je u prvi mah na mene priličan utisak ostavila žestina njegovog izraza, mada se u kasnijoj diskusiji iskristalisalo da većina misli upravo tako. Što me navodi na pomisao da je KGK "za prsa pobijedila" (copyright Oliver Mlakar) usled barem izvesnog broja belih listića, ili bar kukuriku apstinenata.

Join the club.
emsiemsi emsiemsi 23:53 12.01.2015

Re: Zaista bitno

loader
Daleko od toga da je nevažno kojoj političkoj opciji pripada pobednica izbora. Moja teza je da dolazak gđe Kolinde Grabar Kitarović za predsednicu ništa bitno neće izmeniti u dosadašnjoj politici (mislim pre svega ka Srbiji), te da onda to "sprovođenje kontinuiteta" i nije neka novina. Kad je tako, jedina bitna novina je činjenica da je kod susjeda jedna žena pobedila na predsedničkim izborima.

A ovo desno je Ivo Josipović, bivši precednik Hr

Prema prvim nepotpunim, zvaničnim rezultatima koji su objavljeni u 22 sata, Kolinda Grabar Kitarović ima 50,43, a Ivo Josipović 49,57 % glasova.

Kako reporteri Jutarnjeg javljaju iz štaba Ive Josipovića, predsednik je već oko 21.15 sati kazao: 'Gotovo je, gospođa je pobedila'.

Боли ме љуљи ко је победио на тим изборима !
Шта Срби имају од тога !?
loader loader 23:55 12.01.2015

Re: Reciprocitet Kobila crnokošuljaških

Srđan Fuchs

zanimljivo je i da je i Hrv, kao i Srbija 51:49 Faš vs. Nefaš.

Mnogih tu sličnosti ima ...
loader loader 23:56 12.01.2015

Re: Zaista bitno

emsiemsi


Боли ме љуљи ко је победио на тим изборима !
Шта Срби имају од тога !?


Baš ništa.
loader loader 23:57 12.01.2015

Re: Zaista bitno


Bili Piton

....
Što me navodi na pomisao da je KGK "za prsa pobijedila" (copyright Oliver Mlakar) .....


Pa, Bili ...

Bili Piton Bili Piton 00:04 13.01.2015

Re: Zaista bitno

loader
emsiemsi


Боли ме љуљи ко је победио на тим изборима !
Шта Срби имају од тога !?


Baš ništa.


Imaju Srbi u Hrvatskoj. Ono malo što ih je bilo ostalo, i još manje onih koji su se vratili.

Prema tome, bilo bi pametno ne mahati ljuljijem i lupati gluposti.
isidora.k isidora.k 00:08 13.01.2015

O političkoj senzaciji u Hrvata i Hrvatica





Karamarko me ponizio i uvrijedio! Obezvrijedio je moj rad. Ja sam prestara za "dude varalice".





Hrvatska će biti među najrazvijenijim državama EU i svijeta. (duda varalica)






Sazvat ću sjednicu Vlade. Ako treba, tražit ću i prijevremene izbore (zbog povijesnih težnji Hrvata i Hrvatica) .


ostaje vest da je na čelo Hrvatske došla jedna žena






kohabitacija polova


Očekivan "pritisak", od ukupnog broja diplomiranih studenata u Hrvatskoj 60% su žene.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 00:50 13.01.2015

Re: Zaista bitno

Bili Piton
loader
emsiemsi


Боли ме љуљи ко је победио на тим изборима !
Шта Срби имају од тога !?


Baš ništa.


Imaju Srbi u Hrvatskoj. Ono malo što ih je bilo ostalo, i još manje onih koji su se vratili.

Prema tome, bilo bi pametno ne mahati ljuljijem i lupati gluposti.


apsolutno. imamo pet episkopija u hrv, sve oke ljudi, mlađe generacije, oko 40 soma sunarodnika, te sigurno 80-ak hiljada slučajeva nerešenih svojinskih odnosa, zahvaljujući IJ ustaškim tendencijama - spram njihovih par soma na Dunavu i u Bačkoj i Sremu. a da, i zataškan Jasenovac, al' dobro to je najlakše rešivo pošto smo počeli da pratimo to, mi iz simon vizental kanca.

edit: imamo i potencijalno drkanje s njihove strane, kroz nato i eu, narednih, pa sigurno 7-8 godina. a ako rikne eu dotle, imaćemo i znatno složeniji relationship.
princi princi 01:20 13.01.2015

Re: Zaista bitno


apsolutno. imamo pet episkopija u hrv, sve oke ljudi, mlađe generacije, oko 40 soma sunarodnika, te sigurno 80-ak hiljada slučajeva nerešenih svojinskih odnosa, zahvaljujući IJ ustaškim tendencijama - spram njihovih par soma na Dunavu i u Bačkoj i Sremu. a da, i zataškan Jasenovac, al' dobro to je najlakše rešivo pošto smo počeli da pratimo to, mi iz simon vizental kanca.

edit: imamo i potencijalno drkanje s njihove strane, kroz nato i eu, narednih, pa sigurno 7-8 godina. a ako rikne eu dotle, imaćemo i znatno složeniji relationship.

Zvuči dosta dramatično, moraćemo nekog dobrovoljca poslati da odobrovolji Kolindu. Evo ja nominujem Krleta.
loader loader 01:29 13.01.2015

Re: Zaista bitno

Evo ja nominujem Krleta.

Možda bi on mogao da završi stvar.
Ali možda bi njegovu misiju "cenzurisali" odovud, jer se smatra da je blizak žutima. Možda mu na brzinu i neku optužnicu preko tv izreknu, samo da u tu misiju ne uskoči on, nego neko od njihovih, iz sadašnje vlasti...
Možda u tom smislu rezervna varijanta nije loš Velja - patriota je, ne bi ga "cenzurisali", a ima iskustva već, kako se govorkalo ...
emsiemsi emsiemsi 01:49 13.01.2015

Re: Zaista bitno

Bili Piton
loader
emsiemsi


Боли ме љуљи ко је победио на тим изборима !
Шта Срби имају од тога !?


Baš ništa.


Imaju Srbi u Hrvatskoj. Ono malo što ih je bilo ostalo, i još manje onih koji su se vratili.

Prema tome, bilo bi pametno ne mahati ljuljijem i lupati gluposti.

Питај их шта имају --- пре него наставиш да лупаш глупости !
Успут --- једва чекам да и последњи Србин из лепе њихове дође у своју земљу - Србију.
Додуше, неоУсташоиди ће онда имати проблем - ко ће им онда бити објект болесне мржње ?
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 02:02 13.01.2015

Re: Zaista bitno

Питај их шта имају --- пре него наставиш да лупаш глупости !
Успут --- једва чекам да и последњи Србин из лепе њихове дође у своју земљу - Србију.
Додуше, неоУсташоиди ће онда имати проблем - ко ће им онда бити објект болесне мржње ?

aujbt, kojstimoron.
loader loader 02:12 13.01.2015

Re: Zaista bitno

Braće, sestre ... gde tu nacional no jedin stvo ovo ono .. .? ..
Bili Piton Bili Piton 02:22 13.01.2015

Re: Zaista bitno

emsiemsi

Питај их шта имају


Znam odlično šta imaju iz prve ruke (porodične). Nemaju ništa ili vrlo malo. Žale se kako na Hrvate oko sebe tako i na ostale Srbe povratnike koji nemaju preča posla nego da jedni drugima dodatno tamo zagorčavaju život.

I na sve to im treba ova što urla o hrvatskom jedinstvu.

Ili ti, sa svojim sejanjem maloumnih komentara.
tyson tyson 02:27 13.01.2015

Re: Zaista bitno

Što me navodi na pomisao da je KGK "za prsa pobijedila"

Nisam iznenađen. Bila je od početka predodređena za takovo što.




emsiemsi emsiemsi 06:59 13.01.2015

Re: Zaista bitno

Bili Piton
emsiemsi

Питај их шта имају


Znam odlično šta imaju iz prve ruke (porodične). Nemaju ništa ili vrlo malo. Žale se kako na Hrvate oko sebe tako i na ostale Srbe povratnike koji nemaju preča posla nego da jedni drugima dodatno tamo zagorčavaju život.

I na sve to im treba ova što urla o hrvatskom jedinstvu.

Ili ti, sa svojim sejanjem maloumnih komentara.

Немаш ти појма !
Осим да им је тешко у сваком случају, све остало што причаш је без везе.
Оно што они живе, са Колиндом или Ивом, се тешко може назвати живот.
Њихово даље је --- да деци не дају имена Јован, него Хрвоје (што српскије презиме, то хрватскије име), како би се маскирали, те у следеђој фази покатоличавање и похрваћење.
То је виђено толико пута кроз историју.
Стога је најбоље, да уместо те симулације живота и муке, дођу тамо где могу да буду слободни - у Србију (а не да сваку ноћ очекују какво ће им бити јутро, односно, да ли ће неоУсташке тенденције на скали интензитета бити 7 или целих 10).
srdjan.pajic srdjan.pajic 07:27 13.01.2015

Re: Zaista bitno

princi

apsolutno. imamo pet episkopija u hrv, sve oke ljudi, mlađe generacije, oko 40 soma sunarodnika, te sigurno 80-ak hiljada slučajeva nerešenih svojinskih odnosa, zahvaljujući IJ ustaškim tendencijama - spram njihovih par soma na Dunavu i u Bačkoj i Sremu. a da, i zataškan Jasenovac, al' dobro to je najlakše rešivo pošto smo počeli da pratimo to, mi iz simon vizental kanca.

edit: imamo i potencijalno drkanje s njihove strane, kroz nato i eu, narednih, pa sigurno 7-8 godina. a ako rikne eu dotle, imaćemo i znatno složeniji relationship.

Zvuči dosta dramatično, moraćemo nekog dobrovoljca poslati da odobrovolji Kolindu. Evo ja nominujem Krleta.


Ako treba i cijalis da se doznaci, tu smo!
hajkula1 hajkula1 09:25 13.01.2015

Re: Zaista bitno

dr.wagner
.... jutro

BebaOdLonchara

pa evo i naše buduće predsednice. (u prevodu, i mi konja za trku imamo)


-Dobro je to ... ... mislim kandidatkinja ...


-Nego ... evo mene u crnini ...
... nije mi baš žao što je "Sivko" izgubio , koliko mi je žao što su ovi dobili ...


Wagner


P.S.
-Opet su nam ovi "Predatorovi" izabrali vlast ...






Htela sam da ti čestitam


P.S.
Da vidiš malo kako je nama.



predatortz predatortz 09:32 13.01.2015

Re: Zaista bitno


P.S.
Da vidiš malo kako je nama.


Što? Jesu li i 'vama' predatorovi izabrali vlast? Kako to da su samo kod predatora ti u nivou statističke greške? Mislim na radikale u raznim dresovima...
princi princi 09:48 13.01.2015

Re: Zaista bitno

Ako treba i cijalis da se doznaci, tu smo!

Ma, opremićemo ga, biće k'o nov. I nove zube ako treba. Sve za Srbiju... Auuuu, sine, a šta ćemo ako naleti na onog mrgu Višnjića?? Menjaj plan!
hajkula1 hajkula1 09:54 13.01.2015

Re: Zaista bitno

emsiemsi
loader
Daleko od toga da je nevažno kojoj političkoj opciji pripada pobednica izbora. Moja teza je da dolazak gđe Kolinde Grabar Kitarović za predsednicu ništa bitno neće izmeniti u dosadašnjoj politici (mislim pre svega ka Srbiji), te da onda to "sprovođenje kontinuiteta" i nije neka novina. Kad je tako, jedina bitna novina je činjenica da je kod susjeda jedna žena pobedila na predsedničkim izborima.

A ovo desno je Ivo Josipović, bivši precednik Hr

Prema prvim nepotpunim, zvaničnim rezultatima koji su objavljeni u 22 sata, Kolinda Grabar Kitarović ima 50,43, a Ivo Josipović 49,57 % glasova.

Kako reporteri Jutarnjeg javljaju iz štaba Ive Josipovića, predsednik je već oko 21.15 sati kazao: 'Gotovo je, gospođa je pobedila'.

Боли ме љуљи ко је победио на тим изборима !
Шта Срби имају од тога !?




Častila nas još jednom državom, Vojvodinom Da li će EU parlament da izda rezoluciju o tome? Mis`im, ako su zbog pajaca koji nema poslanike u parlamentu, ona je Predsednica, vredi bar za 3-4 rezolucije (i to s popustom)?


dr.wagner dr.wagner 10:02 13.01.2015

Re: Zaista bitno

... jutro

hajkula1

Htela sam da ti čestitam


-Hm ... hvala ... iako , ovo mi više izgleda kao ruganje ...
.... ali nema veze , tebi je sve dopušteno ...


predatortz

Što? Jesu li i 'vama' predatorovi izabrali vlast? Kako to da su samo kod predatora ti u nivou statističke greške? Mislim na radikale u raznim dresovima...


-Hajde , hajde ... nemoj se sad praviti grbav ... znamo mi da ste vi uvijek
bili zajedno sa Hercegovcima i HDZ-om .... pa zajedno udri po onim "trećima" ...
-I kakva je to matematika ... cijeli dan kukaju da (Hercegovina) imaju četiri
izborna mjesta . a glasalo ih 17 000 ...

-Dok ga pronađe u spisku , da mu listić , ovaj ode na stranu zaokruži , presavije ,
dođe do kutije ... i ubaci ...

.... sve za 7 sekundi ...

-A jeste vi bosanci spretan svijet ...

... odoh na kavu

W
alselone alselone 10:27 13.01.2015

Re: Zaista bitno

... odoh na kavu


oces i na samokres?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 11:09 13.01.2015

Re: Zaista bitno

bolja riba koli od merkelke samo, ko im radi clothing design, bolje izgleda u bikiniju znatno
qqriq qqriq 11:59 13.01.2015

Re: O političkoj senzaciji u Hrvata i Hrvatica

Sazvat ću sjednicu Vlade. Ako treba, tražit ću i prijevremene izbore (zbog povijesnih težnji Hrvata i Hrvatica) .



Hrvatska će biti među najrazvijenijim državama EU i svijeta. (duda varalica)



nevidjeno kako svi nacionalisti liče jedni na druge.
qqriq qqriq 12:02 13.01.2015

Re: Zaista bitno

bolja riba koli od merkelke

ti ih zoveš ribama?
predatortz predatortz 12:36 13.01.2015

Re: O političkoj senzaciji u Hrvata i Hrvatica


nevidjeno kako svi nacionalisti liče jedni na druge.


A ovi drugi ne liče? Idi, bre... Kao da ih u jednom kalupu štancaju!
qqriq qqriq 12:43 13.01.2015

Re: O političkoj senzaciji u Hrvata i Hrvatica

A ovi drugi ne liče? Idi, bre... Kao da ih u jednom kalupu štancaju!

excuse me?
ovo je blog o prvima. a na koje druge misliš? fhove?!?
st.jepan st.jepan 12:45 13.01.2015

Re: Zaista bitno

.... sve za 7 sekundi ...

10,164707221... sekundi.
predatortz predatortz 12:48 13.01.2015

Re: O političkoj senzaciji u Hrvata i Hrvatica

qqriq
A ovi drugi ne liče? Idi, bre... Kao da ih u jednom kalupu štancaju!

excuse me?
ovo je blog o prvima. a na koje druge misliš? fhove?!?


Mislim na ove druge, koji ne slove za nacionaliste, nego su nekakva 'moderna' levica. Sve kao klonirarano!
A dubokoumno u pičku materinu! Koju god priču sa njima počneš, završi se na pravima pedera ( protiv čijih prava , da ne bude zabune, nemam ništa ) i legalizaciji marihuane.
Jebeš ga, svet je malo kompleksnije mesto, muče ga malo veće nedaće od upražnjavanja seksa i nečije potrebe da ima 'vizije'...

qqriq qqriq 12:57 13.01.2015

Re: O političkoj senzaciji u Hrvata i Hrvatica

Jebeš ga, svet je malo kompleksnije mesto

na vizijama si me trenutno našao, o sexu da i ne govorimo.




dr.wagner dr.wagner 13:40 13.01.2015

Re: Zaista bitno

.... dan

st.jepan
.... sve za 7 sekundi ...

10,164707221... sekundi.


-Istina ... (približno) , ali kažu mi jutros na "okruglom stolu" da oni malo
muljaju , bilo je više izbornih mjesta .... samo glume obespravljenost ....


alselone

oces i na samokres?


-Mali .... vidiš da pričamo o ženama ....
... strpljenja , jednog dana ćeš i ti ... nakon stanovitih iskustava ...



W
timotije timotije 15:56 13.01.2015

Re: Zaista bitno

pa evo i naše buduće predsednice. (u prevodu, i mi konja za trku imamo)


Obe su žene pa ne mogu biti konji. A drugo, nisam našoj k. video noge ni na slici, a za Hrvaticu bi i ja glaso ali zbog nogu. A tek ćemo videti i osetiti kako se rita.
timotije timotije 16:08 13.01.2015

Re: Zaista bitno

Za Srbiju to znaci nekoliko dodatnih problema (pre svega odluka Medjunarodnog suda u Hagu o Sporu Sr-Hr, pokrenuce pitanje Hrvata u Srbiji, pitanje granice itd.) jer ona u Briselu i Vasingtonu ima jako dobre veze iako bas i nije ostavila najbolji utisak svuda.

U svakom slucaju za samu Hrvatsku pozitivna i dobra promena.


Brisel je samo sprovodio izbor Vašngtona. A to zanči pritisak na Vojvodinu da bi porodili nezavisnost Kosova. Vučića već čeka u Tirani karta Velike Albanije isred rezindencije gde treba da ga primi Edi Rama. A Vučić kakav je neće hteti da uđe u zgradu, pa će morati ubrzo da izađe i iz Nemanjine.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 19:13 13.01.2015

Re: Zaista bitno

bolje izgleda u bikiniju znatno

dobra im je karićka. mislim da je bolja i od zorane. a zorana i goca, ako hoće na crtu za predsednicu, prvo moliću, u kupaći. ako to može karićka, a mi pratimo trendove EU čijom članicom želimo biti, molim speedo.

ps. ok, ovo je sasvim degute, ispričavam se, ali ne mogu da odolim.
stefan.hauzer stefan.hauzer 19:17 13.01.2015

Re: Zaista bitno

ti ih zoveš ribama?

isidora.k isidora.k 21:31 13.01.2015

Re: O političkoj senzaciji u Hrvata i Hrvatica

nevidjeno kako svi nacionalisti liče jedni na druge

ili
Montirani zločin prema jednom Gspodinu (u danima "Trijumfa" )




Nehrvatski građanin , žrtva varvarskog zločina kiselinom iz akumulatora .


Ovo nije zlodelo u Parizu . Ovo nije napad na civilizaciju radikalnih islamista . Zločin nije počinio Šešelj, pa da se raspiše ministar pravde Orsat Miljenić .

Masakr nije počinio fanatik , manijak ili "ustaška guja" već paranoidna ideja istrebljenja i verske odmazde .

Mentor braće krvnika je bjelovarski zet . Ko je mentor "braće krvnika" koji ne podrivaju međudržavne odnose , ne izazivaju mržnju i koji ne izbegavaju hrvatsku i međunarodnu pravdu ?

Nešto o matrici "od lobotomije do elektrošokova".

" Šešelj osoba koja podriva međudržavne odnose , a izaziva mržnju , velikosrpske tendencije i to je nedopustivo . Ratnim zločincima mjesto je u Haagu" .( novoizabrana hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović )



Dragi prijatelji, hvala vam svima na podršci. Vidimo se uskoro u Slavoniji !!! (ratnim zločincima mjesto je u Hrvatskoj)

Novoizabrana ne komentira odluke pravosudnih tijela o gospodinu Branimiru Glavašu , nije europejski , zato od njega ćuti .

Večeras upućujem pismo UN-u zbog odluke haškog suda u slučaju Šešelj. (štancanje SELOTEJPA nedopustivo je poentira Gospođa)




Nisam nacionalista , ja sam rodoljub , uozbiljite se i počnite raditi Hrvati i Hrvatice . (namjeran lapsus izabrane)



Štancanje falša nije prihvatljivo za "svehrvatsku pomirbu".
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 23:28 13.01.2015

Re: Zaista bitno

stefan.hauzer
ti ih zoveš ribama?



imam reč od 12 slova - pdr!

edit: devojke, što ste tako loše, žena je omanjasta i krbava, prsa onako okej, bolje da ljulja nego da žulja, između nje, merkel nosferatua i zoke, sasvim je kul, samo da ne šeta one košuljice sa izvučenom linijom, ovaj morski kompletič joj mnogo bolje stoji!

kada smo kod derpera, da li je primećeno kako svi nose šalove i nekakve marame onako umetnički presavijene, vučke, vesić, antić?! barem nisu crni kompletiči kao kod kobila...
tasadebeli tasadebeli 01:52 12.01.2015

Избирач (ица)

Stoga je za mene glavni utisak izbora u Hrvatskoj to da je pobedila jedna dama. Voleo bih da se to dogodi i u Srbiji. S tim što bi to kod nas bio znak jednog velikog građanskog iskoraka još više nego što je kod naših suseda.




Мани те грађанске форе и фазоне...

Зависи, ваљда, и од тога каква дама?

Не верујем да нам је баш толико пригустило да би нам било потпуно свеједно каква би се дама овде (из)бирала...







П.С. - Уосталом, видиш да смо и ми у нечему постали звезда водиља Хрватској... Почели смо пре њих да се враћамо у деведесете...
loader loader 01:59 12.01.2015

Re: Избирач (ица)

Мани те грађанске форе и фазоне...

Зависи, ваљда, и од тога каква дама?

Не верујем да нам је баш толико пригустило да би нам било потпуно свеједно каква би се дама овде (из)бирала...

Da pogodim - ovde u Srbiji bi svakako voleli da je tamo u Hrvatskoj pobedila dama koja je po nacinalnosti srpkinja, ispred neke srpske političke opcije.

П.С. - Уосталом, видиш да смо и ми у нечему постали звезда водиља Хрватској... Почели смо пре њих да се враћамо у деведесете...

Pa,
šta ćemo,
kad smo napredniji
tasadebeli tasadebeli 02:12 12.01.2015

Re: Избирач (ица)

loader
Мани те грађанске форе и фазоне...

Зависи, ваљда, и од тога каква дама?

Не верујем да нам је баш толико пригустило да би нам било потпуно свеједно каква би се дама овде (из)бирала...

Da pogodim - ovde u Srbiji bi svakako voleli da je tamo u Hrvatskoj pobedila dama koja je po nacinalnosti srpkinja, ispred neke srpske političke opcije.



Ма неее... Узевши у обзир ситуацију тамо, пар председника општине и посланика у Сабору, па да певамо од среће...

Мој коментар се односио на твоје жеље гледе Србије.

Колиндом ће се већ позабавити Др Ввагнер, сигуран сам у то, чим буде видео овај твој блог. Знам човека...


EDIT:

Pa,
šta ćemo,
kad smo napredniji



К'о онај мали прст Ђура што свугде иде први... И на иглу иде први, па се избоде, и у рерну трчи први, па се опече...
loader loader 02:17 12.01.2015

Re: Избирач (ица)

Ма неее... Узевши у обзир ситуацију тамо, пар председника општине и посланика у Сабору, па да певамо од среће...

Tako nam je naša borba dala ...
Srbi koji bi tamo mogli malo masovnije glasati danas zapravo nisu tamo, nego ovde ... Tako nam je naša borba dala ... :(

Колиндом ће се већ позабавити Др Ввагнер, сигуран сам у то, чим буде видео овај твој блог. Знам човека...

Prokužen dobro
Očekujemo ga svakog časa.

EDIT:

Pa,
šta ćemo,
kad smo napredniji




К'о онај мали прст Ђура што свугде иде први... И на иглу иде први, па се избоде, и у рерну трчи први, па се опече...


Ali se zato možda prvi najedemo kolača iz rerne

edit: osim, ako ih već nisu unapred uzela ruska braća
tasadebeli tasadebeli 02:38 12.01.2015

Re: Избирач (ица)

loader

Ali se zato možda prvi najedemo kolača iz rerne



Видиш како си неискусан... Ништа ниси научио из те приче...

Први се увек наједу колача они други прсти док Ђура кука због опекотине...

edit: osim, ako ih već nisu unapred uzela ruska braća


Ех, ти сад већ оде на прсте на смрдљивим ногама... За њих сви кукају како смрде, али нисам приметио да је ико гадљив на њихове новце...
loader loader 02:47 12.01.2015

Re: Избирач (ица)

loader

Ali se zato možda prvi najedemo kolača iz rerne




Видиш како си неискусан... Ништа ниси научио из те приче...

Први се увек наједу колача они други прсти док Ђура кука због опекотине...

Dobro, de ... - poenta cele priče i nije u tome ko se uvek prvi najede, što je opštepoznato, već je poenta u onoj uvek iznova potpaljenoj nadi Đurinoj da će se "ovoga puta" on prvi najesti kolača ... Ali, naravno, priča ima čvrst karakter i prste mu ni u ponovljenim pokušajima ne pošteđuje ..

edit: osim, ako ih već nisu unapred uzela ruska braća



Ех, ти сад већ оде на прсте на смрдљивим ногама... За њих сви кукају како смрде, али нисам приметио да је ико гадљив на њихове новце...

Sve to ok , ali - slabo je ko ovde video njihove novce...
loader loader 03:44 12.01.2015

Re: Избирач (ица)

tasadebeli

Eh, da ...
: u jednom trenutku sam pročitao tomadebeli , onako, u magnovenju. Al stvarno.

Nedelja veče .. Ma, mnogo gledam onog Kesića, a on mnogo pominje onoga i ... eto ...

Što bi rekli Tarabići, svi će Srbi pod jednu emisiju ...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 04:18 12.01.2015

Re: Избирач (ица)

Не верујем да нам је баш толико пригустило да би нам било потпуно свеједно каква би се дама овде (из)бирала...

dama.



ps. kad god se priča o ženama u politici, uvek se setim besprekorno stilizovane benite ferero-valdner.

loader loader 04:32 12.01.2015

Re: Избирач (ица)

se setim besprekorno stilizovane benite ferero-valdner.

Benita ... Da.
grmfrm grmfrm 09:00 12.01.2015

Re: Избирач (ица)

Da pogodim - ovde u Srbiji bi svakako voleli da je tamo u Hrvatskoj pobedila dama koja je po nacinalnosti srpkinja, ispred neke srpske političke opcije.


E kriticaru sedi jedan.
tasadebeli tasadebeli 10:43 12.01.2015

Re: Избирач (ица)

loader

tomadebeli

Tarabići



Немој сад ја да почнем да ти цитирам шта сам све чуо од Тарабића.





loader loader 11:12 12.01.2015

Re: Избирач (ица)

E kriticaru sedi jedan.


Bonner Bonner 11:51 12.01.2015

Re: Избирач (ица)

BebaOdLonchara
Не верујем да нам је баш толико пригустило да би нам било потпуно свеједно каква би се дама овде (из)бирала...

dama.



ps. kad god se priča o ženama u politici, uvek se setim besprekorno stilizovane benite ferero-valdner.



Jel to bese Milka Planinc na slici?

I ja se svaki put setim kad deca krenu da pricaju kako ce negde da se izabere zena po prvi put na neko mesto.

To samo pokazuje njihovo neznanje ali i koliko je nase drustvo, iako totalitarno, u nekim segmentima bilo napredno, posebno tih zlatnih 80.-ih. Za one koji su kasnije rodjeni, Milka Planinc je bila Predsednik Saveznog Izvrsnog Veca (SIV) SFRJ (Predsednik Vlade) od 1982.-1986. godine. Dakle u vreme kad su zapadne demokratije o tako necemu mogle samo da sanjaju a pomen zene na nekom rukovodecem mestu izazivao podsmehe. U "naprednoj" Svajcarskoj npr. zene u nekim kantonima nisu imale niti pravo glasa.

Milan Karagaća Milan Karagaća 11:56 12.01.2015

Re: Избирач (ица)

Уосталом, видиш да смо и ми у нечему постали звезда водиља Хрватској... Почели смо пре њих да се враћамо у деведесете...

Potpuno si u pravu Taso.
Gospođa Kolinda veći Tuđman od Tuđmana sa nacionalističkom retorikom s početka 90-ih, nacionalno i nacionalističko ispred građanskog. Kao da je nisu obavestili da je Hrvatska ušla u EU.
Pa kaže:
“Ujedinimo svoje domoljublje, ljubav i vjeru u hrvatsku domovinu, idemo završiti put koji smo započeli pod prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom i odvesti Hrvatsku u blagostanje", kaže Grabar Kitarović."Hvala vam na ovim riječima domoljublja, vjere u sebe, jer narod koji ne poštuje sebe neće poštivati ni drugi. Neka nitko ovo ne shvati kao prijetnju, to što volimo sebe znači da cijenimo tuđe, ali borimo se za svoje nacionalne interese jer ovo je Hrvatska, a ne regija i brinut ćemo o našoj Hrvatskoj, o našim ljudima, o našim umirovljenicima, o 318 tisuća nezaposlenih, o 320 tisuća pod blokadama, tisućama mladih koji odlaze, o svima kojima je pomoć potrebna, ali dat ćemo i uzleta našem poduzetništvu, seljacima i ribarima. Mi smo ti koji će zajedno zemlju izvući iz krize", kazala je Grabar Kitarović. Imat ćemo snažnu politiku obrane i naše zaštite, neka hrvatske oružane snage budu jamac naše stabilnosti. Kao vrhovna zapovjednica jamčim vam da će to biti tako.......
Rješavat ćemo otvorena pitanja sa susjedima i pozivam ih na dijalog o tome da prestanemo ta pitanja podmetati pod tepih. Borit ću se za prava manjina u Hrvatskoj, ali ništa manje neću tražiti za Hrvate u Srbiji, Vojvodini i drugim susjednim zemljama. Podržat ćemo Hrvate u BiH da postanu jednakopravni s ostala dva naroda, jer bez Hrvata nema ni BiH. Pozivam naše iseljeništvo da se vraća, vjerujte u ovu našu hrvatsku domovinu. Imamo snažne potencijale: resurse, geografski položaj i ove divne ljude. Vjerujte da zajedno možemo učiniti čuda, idemo zajedno u bolji život za bolju Hrvatsku".
……………….
Prvo što je uradila, nova presednica je je posetila branitelje koji štrajkuju i traže da njihove zasluge u Domovinskom ratu budu nagrađene.
"Nitko više neće omalovažavati naš obrambeni Domovinski rat, i nazivati ga nekakvim građanskim ratom, to vam časno obećajem ovdje večeras. Hrvatska je samostalna i neovisna država a ne regija ili region kamo su je neki htjeli svrstati. Nastavit ću tamo gdje je stao naš prvi hrvatski predsjednik dr, Franjo Tuđman", kazala je Kolinda šatorašima.
"Ovo je moj prvi radni posjet, idemo se proveseliti večeras, a onda idemo raditi odmah za bolju Hrvatsku zajedno! Predugo ste se žrtvovali, razumijem vas, znam što želite i što tražite, prije svega poštovanje i Domovinski rat kao temelje Hrvatske", prenosi Braniteljski portal njezine riječi."
Kao da je prepisivala iz Tuđmanovih ratnih govora.


loader loader 12:06 12.01.2015

Re: Избирач (ица)

Milan Karagaća


Puno utisaka iz jedne postizborne večeri. Nego, ne dođosmo do suštinskog pitanja - Šta će se to, u praksi, promeniti u hrvatskoj politici u odnosu na prethodnih nekoliko godina?

Ništa bitno. Iz puno razloga.
princi princi 13:03 12.01.2015

Re: Избирач (ица)

ps. kad god se priča o ženama u politici, uvek se setim besprekorno stilizovane benite ferero-valdner.

A ja Rašide Dati.
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 16:45 12.01.2015

Re: Избирач (ица)

A ja Rašide Dati.


i hrvati imaju darkerku u vladi.


i ona Amal (P)Alamudin nije loša, mada nije političarka. ali zamisli da je ona bila tužilac za ratne zločine u hagu umesto karle. ono, mrziš je, a *ar'o bi je. idealna kombnacija. :)))
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 16:58 12.01.2015

Re: Избирач (ица)

Dakle u vreme kad su zapadne demokratije o tako necemu mogle samo da sanjaju a pomen zene na nekom rukovodecem mestu izazivao podsmehe.

pa ti to bolje znaš od mene, ali mislim da su žene u zapadnoj evropi (bar u nemačkoj), koje su radile i ostavljale decu u vrtićima, nazivane "kukavice", po ptici koja ostavlja svoje jaje u tuđe gnezdo. to me prilično šokiralo.
princi princi 17:01 12.01.2015

Re: Избирач (ица)

Jbt... gde nađe ovu, sve se prevrćem u grobu!

mrziš je, a *ar'o bi je.

Tu ja imam jedan veliki problem- ne umem da mrzim.
loader loader 17:17 12.01.2015

Re: Избирач (ица)

Čemu to stalno gledanje preko plota, u tuđe?
Imamo i mi darkerke, i to pravoverne, iz boljeg života ...
BebaOdLonchara BebaOdLonchara 17:42 12.01.2015

Re: Избирач (ица)

Čemu to stalno gledanje preko plota, u tuđe?

pa tvoj ceo blog je gledanje preko plota.
tasadebeli tasadebeli 23:24 12.01.2015

Re: Избирач (ица)

Milan Karagaća

Kao da je prepisivala iz Tuđmanovih ratnih govora.



Ма ја мислим, Милане, да је то код Колинде само за унутарњу упорабу.

Исто као и код овог нашег Хотлипса.
loader loader 00:00 13.01.2015

Re: Избирач (ица)

BebaOdLonchara
Čemu to stalno gledanje preko plota, u tuđe?

pa tvoj ceo blog je gledanje preko plota.


Ali, ja nisam imao perverznjačke fantazije kao ovi gore što su se nalepili na onu darkerku, ili onu ...


Moje gledanje je čisto radi doprinosa europskom amazonskom pokretu
timotije timotije 15:59 13.01.2015

Re: Избирач (ица)

П.С. - Уосталом, видиш да смо и ми у нечему постали звезда водиља Хрватској... Почели смо пре њих да се враћамо у деведесете...

Pa,
šta ćemo,
kad smo napredniji


Misliš, odeći natraške. A šta ćemo kada napred ne umemo, jer radije slavimo prošlost, za budućnost još ne znamo, pa zato i nemamo sadašnjost.
loader loader 02:21 14.01.2015

Re: Избирач (ица)

timotije
П.С. - Уосталом, видиш да смо и ми у нечему постали звезда водиља Хрватској... Почели смо пре њих да се враћамо у деведесете...

Pa,
šta ćemo,
kad smo napredniji


Misliš, odeći natraške. A šta ćemo kada napred ne umemo, jer radije slavimo prošlost, za budućnost još ne znamo, pa zato i nemamo sadašnjost.

Lepo sročen deseterac
tetkino tetkino 07:00 12.01.2015

Њихови и наши напредњаци

Код њих ако хоћеш да будеш кандидат мораш да говориш пар страних језика, чак иако си напредњак.
Власт ти предају на пола процента гласова више, без да машеш џаковима и тражиш пребројавање гласова у Чортановцима.
Нико никог није избо ножем на бирачком месту и генерално изаостао је тај тренутак са певањем и пуцањем, фино су се испоздрављали и изљубили као род рођени...

Прва дама позива на јединство каво Хрватска није имала од 90-тих и нове парламентарне изборе.
Србима одмах не би добро.
Повратак расељених је нешто о чему се може разговарати, након решавања границе на Дунаву, решења питања несталих Хрвата и заштите питања Хрватске мањине у Србији.

Али не заборавимо - биће боље, сигурно, ако не ове године, оно следеће - слажу се и Прва дама и премијер.

И овде и тамо.

Тешка времена, пријатељу мој, ђаво их однио






loader loader 11:20 12.01.2015

Re: Њихови и наши напредњаци

Код њих ако хоћеш да будеш кандидат мораш да говориш пар страних језика, чак иако си напредњак.

Ne verujem da prva dama Hr zna ruski, kao ovi naši Sr. A to je tolika zemlja, prostrta na dva i po kontinenta, da se onda i znanje tog jezika množi sa istom cifrom...


Inače, potpisujem komentar, glede ovih Sr-Hr izborno-procesnih neistovetnosti koje su pobrojane. Kao i glede drugih detalja.

Jesu teška vremena. Ali ponovo. Ili i dalje?
tess tess 12:57 12.01.2015

Re: Њихови и наши напредњаци

tetkino
Код њих ако хоћеш да будеш кандидат мораш да говориш пар страних језика, чак иако си напредњак.

Ma da, dirljivo.

U AT i DE, deca doseljenika, podrazumevajuće, do 15. godine znaju maternji (npr. srpski), nemački (neretko bolje od maternjeg) i engleski;
ko ide u gimnaziju (od 5. do 8.) uči i npr. španski, talijanski.
Kineskinja (17 god) u mom komšiluku govori mandarinski, nemački, engleski i francuski, planovi u životu su joj farmacija. Nežna je i stidljiva za politiku, da, svira i klavir.

Tedoh reći, čitam biografiju gospođe desničarke, emigrantsko dete, iz Istre. Volela je Njofru. Lepo.

Da li Srbima treba isto? Ne, mi npr. nemamo tromeđu sa Italijom i Austrijom da nam stanovništvo mediteranskog temperamenta prodaje pomodore, tomaten, paradajz na nekoliko jezika.
Nama pored naših: psihologa, fotografa, pravnika, filozofa, ekonoma, režisera, pevača i grobara, švercera, na vlasti, jedan inženjer konstruktivan, sa srpskim i engleskim jezikom reši pola posla, samo da haos uobliči, skicira, i raspetlja konfuzije;
bez stilizovanih desničarskih ili levičarskih butkica po fašističkim salonima od Zagreba do Pariza.
Ne mora da bude ni naočit.
On ili ona.
Sve ostalo je estradno-balkanski trip, kojem, vidim, ni susedi ne odolevaju.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana