Politika

“Naš čovek Toni Bler “

dali76 RSS / 28.02.2015. u 21:32

"Pederski isprdak" Tony Bler i Tony Bler kao gost savetnik srpske vlade imaju  identičnu  svrhu : prodaja magle,  manipulacija patriotizmom i mimika glasa naroda.

Krajnji cilj ova tri delovanja je vlast  ,a jedina razlika što je Vučić sa "pederskim isprdkom" Blerom    rušio vlast,a  sa savetnikom Blerom istu dodatno učvršćuje.

U oba slučaja Vučić je prodavao maglu, u oba slučaja je manipulisao "patriotizmom" i u oba je slučaja  pokazao da je ono što zovemo narod praktički nemo bez  glasa političke elite.

Treba li uopšte dodati da je     samozvani patriotizam ogledalo isto takvih patriota.  .

Poseta Tonija Blera Beogradu  uz jednosatno predavanje trebala je biti iskorišćena za pitanja ko to i na osnovu kakvog sporazuma plaća firmu koja se  izmedju ostalog bavi savetovanjima raznoraznih diktatora.

Odgovori "francuske sobarice" u ulozi ministarke Zorane kako  je Bler dosao na ćaskanje i kafu , ili odgovor samog premijera  da  "Bler i saradnici"  volontiraju za srpsku vladu su toliko neodgovorni i neozbiljni da sami iziskuju  pažnju opozicije.

Samo se ovakvim konkretnim pitanjima može suprostaviti prodavanju magle u izmišljenoj stvarnosti Aleksandra  Vučića.

Ali, avaj, demagog Vučić zna dobar način da uguši konkretna pitanja. On naime odlično zna  da    "javnost" u Srbiji  niti 16 godina posle NATO bombardovanja nije raskrstila da li je NATO bombe pozvao Tony  Bler, prizvao Slavko Ćuruvija ,ili je odgovornost na politici Slobodana Miloševića. Vučić (i Nikolic) nisu blesavi da  odgovornost za bombardovanje stave u avliju politike Slobodana Miloševića. Sa druge strane, tzv demokratska opozicija  iz populističkih razloga ,a na svoju štetu,   odgovornost za bombardovanje je delila izmedju Miloševića i zapada.

Vučić je odlicno znao da ce "narod" reagovati onoliko  koliko mu to  on dopusti , odnosno kroz  internet ventile. Botovi su  tu da  se , ako je potrebno, dodatno koriguje  simulirani glas naroda.  

 Demokratska stranka kao oslonac proevropske opozicije upala je u Vučićevu klopku burno reagujuci na Blera pomislivši još jednom, bez obzira na bogato iskustvo, da bi joj flert sa Slobinim patriotizmom mogao  doneti koji  postotak više na prilicno siromašnoj anketnoj skali.

Vučić je tako još jedared iskoristio Blera u svoju korist. Epizoda sa pederskim isprdkom bila je namenjena domaćoj publici ,a ova nova sa savetnikom  Blerom namenjeena je  zapadu.

 Domace publike Vucic se sa pravom ne plaši svestan da on kao oponomućeni vlasnik lažnog patriotizma definiše isti takav patriotizam,a i kontroliše "dešavanje naroda".

Ne samo da je  opoziciju uveo u patriotsku zamku svoeje izmišljene stvarnosti,  nego je istu odgurao istočno od sebe(cinici bi rekli raja ) , odnosno u  istu korpu je stavio Pajtića sa Vjericom Radetom.

Vucic po svaku cenu želi da u očima zapada p/ostane jedini izbor. Koristi svaku priliku  da opoziciju  prikaže kao potencijalno opasnu , revolucionarnu, ekstremnu,odnosno kao izvor nestabilnosti.

Bez obzira na činjenicu da je Vučić majstor manipulacije, prosto je neverovatno  da  opozicija ide u pravcu u kom  to Vučiću najviše odgovara.

Neverovatno je da  ne svhataju da  se već  godinama udvaraju izmišljenoj mladoj, odnosno glasu naroda koji je uglavnom product  simulacije  tzv patriotske Srbije. 

Ne gospodo Demokrate, to nije glas naroda, to je  glas vabilice Aleksandra Vučića.

                                                                     



Komentari (180)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Srđan Fuchs Srđan Fuchs 21:59 28.02.2015

rejting se gleda

ds i dveri su popravili, barem mrvicu, svoje rejtinge reakcijom na blera, tako da i nije sasvim neosnovana i nepromišljena reakcija - koliko samo blogova na istu temu? no, više od narodne potrešenosti jednim minornim igračem je bitno to pitanje, kako da prelomimo između Zapada i Rusije? naklonost prema Zapadu će doći sigurno na najniži stupanj, još sada kako ulazimo u period sećanja na bombardovanje, dok je simpatija prema Rusiji stabilna. mislim da Rusija vodi trenutno barem 65-70 prema ne više od 45 za Zapadnu uniju. a US ne rade nešto previšo opsežno za boljitak srpskih građana, tako da nije za ne očekivati da, kako se stvari budu zaoštravale, simpatija ode još više na stranu sestrinjske, pravoslavne, Sjavjanskej Rusji.
dali76 dali76 22:43 28.02.2015

Re: rejting se gleda

Cekaj, kazes popravili rejting za mrvicu?
Ostavimo sad po strani iskustva sa popravljanjem rejtinga tako sto se flertuje sa onim sto je vlasnistvo SPS/SRS/SNS.
Daj pogledaj drugu stranu ove nejednacine.
Odnosno, razmisli o uspesnosti Vucica da ukopa svoju poziciju faktora mira i stabilnosti.
To se zove Klanje vola radi 100grama mesa gde niti taj gram nije siguran.
hoochie coochie man hoochie coochie man 23:42 28.02.2015

Re: rejting se gleda

ako da nije za ne očekivati da, kako se stvari budu zaoštravale, simpatija ode još više na stranu sestrinjske, pravoslavne, Sjavjaskej Rusji.


Bem li ga, ako je to sa nekim razlogom onda je to normalno i onda tako i treba da bude.

Ne verujem da je pravoslavno brtastvo osnovni motiv prevage.
dali76 dali76 01:50 01.03.2015

Re: rejting se gleda

Iza tih nebeskih (pravoaslavlje itd) uvek cuci ovozemaljski razlog.
Jel Predsednik fino rekao bolje da ne idemo u EU, ostanemo siromasni nego da predamo Kosovo.
Jebga, nemozes ocekivati dda vlast kaze, pazite braco Srbi ova Kopenhawska poglavlja koja moramo proci do EU , mnogo su zajebana po nas vlast posto ogranicivaju nasu samovolju,traze jasne kriterijume za postovanje zakona, jacaju institucije
Onda tu zaigras na kartu pravoslavlja ,a kroz kontrolisane medije tumacis sta to narod oce.
Ili kroz te iste medije doziras koliki je Bler zlocinac i sacekas da se opozicija upeca.
Ko je platio Blera? Iz cijeg dzepa? Zasto? Kako?
Ono sto bi trebalo biti sustinsko pitanje, postane nebitno.

tasadebeli tasadebeli 02:21 01.03.2015

Re: rejting se gleda

dali76

Ko je platio Blera? Iz cijeg dzepa? Zasto? Kako?
Ono sto bi trebalo biti sustinsko pitanje, postane nebitno.



Srđan Fuchs Srđan Fuchs 13:04 01.03.2015

Re: rejting se gleda

platio ga narod, kroz pohapšene bandite iz ranije epohe preko mera štednje, tačnije rektiranja penzija najstarijih građana.



hoochie coochie man

Bem li ga, ako je to sa nekim razlogom onda je to normalno i onda tako i treba da bude.
Ne verujem da je pravoslavno bratstvo osnovni motiv prevage.


to neće biti pravosalavno bratstvo već rusko-slovenski vojni cezaropapizam, dakle ni D od demokratije. Dali, pravoslavna crkva uopšte nije nebeska insitucija, to je neka tako, građanističko-amerikanizirana predrasuda i čak je, među srpskim institucijama najtrezvenija i najviše na zemlji - u pogrešnom veku, ruku na srce, ali na zemlji, i opšte raspoloženje, ovo govorim SADA iz ugla vrlo demokratske i pod uticajem američke i australijske grčke dijaspore Jerusalimske Patrijaršije, dakle slobodne pravoslavne sredine, prema akcijama USA je najblaže rečeno grobno. ali Jerusalimsku Patrijaršiju boli uvo jer između nje i potpunog preuzimanja ruske suprematije nad njenim poslovima, uspostavljanja cezaropapizma pod ruskim vođstvom, stoji jedan ozbiljan i veliki igrač - Jevrejska Država. tako da izraelski Grci mogu da dopuste sebi demokratsku slobodu kritikovanja američkog sustava bez strahovanja da će im se išta ozbiljnije dogoditi - Izrael je zapadna liberalna demokratija gde svaki akter u društvu može da priča štagod hoće; dok Srbi nisu u toj prilici, što je pokazala i ova Acina ojađena izjava da je, parafraziram, "Srbija u nezavidnom geopolitičkom položaju, ali da će očuvati stabilnost i mir."
8c_competizione 8c_competizione 13:31 01.03.2015

Re: rejting se gleda

za pogledati ovaj film

The Ghost (ne, nije sa Debbie Moore)
dali76 dali76 15:31 01.03.2015

Re: rejting se gleda

Ja sam Srdjane pisao o pravoslavlju kao nebeskom paravanu.
Slazem se da je SPC ovozemaljska, politicka.
Medjutim, sad se vidi da njena politicka snaga ustvari ovisi o politickoj partiji koja se predstavlja za patriotsku.
angie01 angie01 15:35 01.03.2015

Re: rejting se gleda

sad se vidi da njena politicka snaga ustvari ovisi o politickoj partiji koja se predstavlja za patriotsku.


izvini, sta sad-SrBstvo i Pravoslavlje su paket koji je promovisan krajem osamdesetih....u Hrvatskoj, isto to, samo sa njihovim svetinjama,....
dali76 dali76 01:20 02.03.2015

Re: rejting se gleda

Mislim da je odnos SPC prema kosovskoj politici Vucica pokazatelj da je SPC prevashodno paravan .
cane cane 20:49 02.03.2015

Re: rejting se gleda

Ko je platio Blera? Iz cijeg dzepa? Zasto? Kako?


dahlan.

jel moguce da to ni ovde a ni u teksasu bas niko ne kapira?


dali76 dali76 02:41 03.03.2015

Re: rejting se gleda

Cane care.
Ti imas odgovor na pitanja i to je cool.
Ovde je problem sto se takva pitanja ne postavljaju,a ne koji su odgovori.
I sam sam procitao nekoliko mogucih verzija ko financira savetnika, ali to nije poenta bloga.
Ako bi mogo neki izvor, namaobicnim smrtnicima?
cane cane 19:48 03.03.2015

Re: rejting se gleda


zar je toliko tesko guglati?

Blair himself may also face political fallout from the deal, because of links between Abu Dhabi, Serbia and a controversial Palestinian exile, Mohammed Dahlan, which are likely to make the deal extremely unpopular among officials in the West Bank.

An arch-rival of President Mahmoud Abbas, Dahlan has made no secret of his desire to become the next Palestinian leader. He is currently living in Abu Dhabi and serving as economic and security adviser to Crown Prince Mohammed bin Zayed Al Nahyan.
dali76 dali76 01:33 04.03.2015

Re: rejting se gleda

Ja cu Cane probati ponovo da se objasnim.
Nije ovde problem sto je meni bilo tesko “guglati”, pronaci odgovor, clanak iz Gardijaana sam procitao.
Ovde je problem sto je Vucic uz pomoc
Patriotskog trika ugusio ovakva pitanja.
Na cega se fokusirala opozicija, na Blera kao vlasnika firme “Bler and associates “ ili na Blera kao premijera VB iz 1999?
Tvrdim da Vucic dva puta majstorski koristi Blera.


blue92 blue92 22:17 28.02.2015

sličan se sličnom raduje

pa tako i zločinac zločincu


dali76 dali76 23:11 28.02.2015

Re: sličan se sličnom raduje

Nema Vucic vremena za radovanje. On racuna na takve parole. Ipak je ugradio decenije u projekat.
49 41 49 41 04:58 01.03.2015

Realnost

danasnja - sutrasnja.

dali76 dali76 07:06 01.03.2015

Re: Realnost

Mi smo devedesete usli u jednosmernu ulicu i umesto da prihvatimo gresku mi radije izmisljamo paralelnu stvarnost.
Naravno tu izmisljenu stvarnost serviraju srpski politicari nezreli da private vlastitu odgovornost.
49 41 49 41 04:56 02.03.2015

Re: Realnost

dali76
Mi smo devedesete usli u jednosmernu ulicu i umesto da prihvatimo gresku mi radije izmisljamo paralelnu stvarnost.
Naravno tu izmisljenu stvarnost serviraju srpski politicari nezreli da private vlastitu odgovornost.


Neko mi tada rece, mi smo samo eksperiment; za one malo vece i jace na istoku.
Da, bese to 91.

Danas je ... sta se desava, ...
freehand freehand 10:26 01.03.2015

Majstore

On naime odlično zna da "javnost" u Srbiji niti 16 godina posle NATO bombardovanja nije raskrstila da li je NATO bombe pozvao Tony Bler, prizvao Slavko Ćuruvija ,ili je odgovornost na politici Slobodana Miloševića. Vučić (i Nikolic) nisu blesavi da odgovornost za bombardovanje stave u avliju politike Slobodana Miloševića. Sa druge strane, tzv demokratska opozicija iz populističkih razloga ,a na svoju štetu, odgovornost za bombardovanje je delila izmedju Miloševića i zapada.

Vučić ovo, Vučić ono, a da usput malo poradimo na spinovanju odgovornosti za bombardovanje i kolateralnoj šteti. Pošto je, jelda, Srbija kriva zato što je opravdano bombardovana.
Bravo Dali.
Ti nekog nazivaš botom?
dali76 dali76 15:10 01.03.2015

Re: Majstore

Free bas je dirljivo tvoje razumevanje prema blogofrendu Krsticu.
Nekoga ko x puta redje ili manje bizarnije opravdava Vucica redovno castis svojim naokolo poznatim epskim dijagnoza/ epitetima ,a oko Krsticevih bljuvotina obigravas kao macak oko vrele kase.
celebrity kompleks?
Tvoje je pravo da verujes kako je Toni Bler glavni krivac za NATO bombardovanje.
To je takodje popularno, kao sto su popularne javne licnosti,a tebi je vidim mnogo stalo da budes popularan.
Pa, eto bidni.





freehand freehand 15:44 01.03.2015

Re: Majstore

dali76
Free bas je dirljivo tvoje razumevanje prema blogofrendu Krsticu.
Nekoga ko x puta redje ili manje bizarnije opravdava Vucica redovno castis svojim naokolo poznatim epskim dijagnoza/ epitetima ,a oko Krsticevih bljuvotina obigravas kao macak oko vrele kase.
celebrity kompleks?
Tvoje je pravo da verujes kako je Toni Bler glavni krivac za NATO bombardovanje.
To je takodje popularno, kao sto su popularne javne licnosti,a tebi je vidim mnogo stalo da budes popularan.
Pa, eto bidni.


Pa pazi ovako kolega Dali: koliko ja vidim ti si taj koji bi da svoj imidž velikog političkog znalca i analitičara gradi svađajući se sa Krstićem koji ga, btw, ignoriše.
Opet, ne vidim kakve sve to veze ima sa ovim što sam u komentaru napisao a tiče se, da te podsetim, tvog spinovanja o tome ko je koga, kako i zašto bombardovao.
Tako je i tvoje pravo da veruješ kako je Milošević bombardovao Srbiju, a Husein i Gadafi oružjem za masovno uništenje masakrirali i razorili Irak i Libiju.
Opet, moje je pravo da verujem i da to tumačim kao manjak inteligencije a način na koji sa mnom komuniciraš kao višak bezobrazluka i prepotencije ni na čemu zasnovane, taman kao i stavovi koje iznosiš.

Što se tvojih kompleksa tiče - čuvaj i gaji, tvoji su. Ja ti tu ništa ne mogu.



dali76 dali76 22:50 01.03.2015

Re: Majstore


To sto ti vidis da ja svoj imidz velikog znalca gradim na svadji sa Krsticem je tvoja percepcija na koju ti svakako imas pravo.
Ja recimo vidim da se ti motas oko tih njegovih popasjanija o Vucicu kao oko vrele kase. Svasta bi ti njemu reko, uostalom i kazes ti svasta nesto autorima mnogo manjih bljuvotina koje pravdaju Vucica, ali jebiga to je ipak Krstic.Znas da ima ego, pa bi mogo da te ignorise

Aonda dodjes ovde pa mene nazoves neintelegentnim?
Sto, Dali76 nije bas previse popularan sa njegovim prozapadnim izdajnickim stavovima?
Zasto imam manjak intelegencije?
Zato sto ja mislim da je politika Milosevica,a ne politika Blera odgovorna za bombardovanje Srbije.
A to tvoje podmetanje tipa Srbija zasluzila, Milosevic bombardovao, to su jeftina papasjanija nevredna komentara.
A kad vec pominjes Irak, to ti je lajt motiv ,
Samo da te podsetim na tekst u kome se Slavko Curuvija optuzuje da priziva NATO bombe.
Nagradno pitanje glasi da li je Curuvija pisao o oruzju za masovno unistenje, ili o masovnim ubistvima na Kosovu?
Iraku znamo da nije bilo oruzja za masovno unistenje.
A masovnih grobnica K. Albanaca? Mislim, da, predsednik Nikolic ne bi da se vise kopa po Srbiji. Njegov interes doduse i razumem. Kao sto razumem njegov interes da za bombardovanje optuzi mrski zapad,a ne politiku u kojoj je aktivno ucestvovao.

freehand freehand 23:09 01.03.2015

Re: Majstore

To sto ti vidis da ja svoj imidz velikog znalca gradim na svadji sa Krsticem je tvoja percepcija na koju ti svakako imas pravo.

Ma ne. ti pokušavaš da se svađaš, samo što te on ne zarezuje za crvljivu šljivu.
Ja recimo vidim da se ti motas oko tih njegovih popasjanija o Vucicu kao oko vrele kase. Svasta bi ti njemu reko, uostalom i kazes ti svasta nesto autorima mnogo manjih bljuvotina koje pravdaju Vucica, ali jebiga to je ipak Krstic.Znas da ima ego, pa bi mogo da te ignorise

A šta tebe boli uvo da li ,kome i šta ja kažem? Treba tebe da pitam?
Pri tom ti čitanje baš ne ide, no to je već, opet, tvoj problem. I mene za to zabole uvo.

Aonda dodjes ovde pa mene nazoves neintelegentnim?
Sto, Dali76 nije bas previse popularan sa njegovim prozapadnim izdajnickim stavovima?
Zasto imam manjak intelegencije?

Ne znam zašto imaš manjak inteligencije, ali nisam ja došao ovde da bih tebe ikako nazvao, nego pročitao blog i između svih fraza i opštih mesta koja ponavljaš besomučno pošto su te razočarali puleni - i komentarisao ono što je meni bilo najinteresantnije. Na taj komentar ti si reagovao svojim Krstić-kompleksom, gde ja stvarno ne mogu da ti pomognem.
Dakle, zaključak o insuficijenciji pameti izvlačim iz načina na koji tumačiš očiglednosti i nepobitne činjenice, a ono o bezobrazluku iz načina na koji izvrćeš ono što je rečeno.

Samo da te podsetim na tekst u kome se Slavko Curuvija optuzuje da priziva NATO bombe.
Nagradno pitanje glasi da li je Curuvija pisao o oruzju za masovno unistenje, ili o masovnim ubistvima na Kosovu?
Iraku znamo da nije bilo oruzja za masovno unistenje.
A masovnih grobnica K. Albanaca? Mislim, da, predsednik Nikolic ne bi da se vise kopa po Srbiji. Njegov interes doduse i razumem. Kao sto razumem njegov interes da za bombardovanje optuzi mrski zapad,a ne politiku u kojoj je aktivno ucestvovao.

Ok. Šta god da sve ovo znači.
Bler i Buš, i Klinton i Olbrajt su divni ljudi veliki humanisti i dobrotvori. Srbija je zaslužila da bude bombardovana.
Zato što je patentirala ratne zločine i masovne grobnice.


dali76 dali76 23:49 01.03.2015

Re: Majstore

Ocekivano.
Svrsis svoje komentar jeftinom patetikom .
Bush, Clinton and Co.
Da, nije Milosevic patentirao zlocin. To bi trebalo biti dovoljan argument da nije odgovoran za bombardovanje.
Kome? Radikalu sa osnovnom skolom?
U pravu si Frreehand.
mene bole uvo sta ces ti kome reci, ali me zaboli stomak kad svhatim na osnovu cega biras zrtve svojih epiteta.
Da ti se javi Tony licno , ti bi se trudio biti fin jer inace jebiga nece te zarezivati ko ni suvu sljivu.


freehand freehand 00:01 02.03.2015

Re: Majstore

Ocekivano.
Svrsis svoje komentar jeftinom patetikom .

Evo ja priznajem da je za mene neočekivano da ti ne zanš ni šta je patetika.
Da, nije Milosevic patentirao zlocin. To bi trebalo biti dovoljan argument da nije odgovoran za bombardovanje.

Milošević je kriv zato što je Srbija bombardovana? Pa to više ni Bler ne tvrdi.

mene bole uvo sta ces ti kome reci, ali me zaboli stomak kad svhatim na osnovu cega biras zrtve svojih epiteta.
Da ti se javi Tony licno , ti bi se trudio biti fin jer inace jebiga nece te zarezivati ko ni suvu sljivu.

Da se javi Toni lično ja ne bih došao u priliku da mu kažem bilo šta od vas guzoljuba koji bi mu čestitali na bombardovanju.
Mislim, jasno ti je valjda da meni nije teško da odgovaram na tvoja proseravanja i šupačka podmetanja?
dali76 dali76 01:10 02.03.2015

Re: Majstore

Jasno Dr Freehand.
Samo se ti isprazni. Slobodno.
Ovde nema ko da ti zameri.
I naravno, cika Free znam ja da si ti sposoban odgovoriti meni, barabi
Nego vidis, da smo mi raskrstili 2000 ko je odgovoran za bombardovanje, dolazak jednog Blera u Beograd pokrenuo bi samo jednu vrstu pitanja: ko, zasto, i koliko placa firmu Bler i Saradnici.
Ali, avaj, kome to treba? Vucicu? Boz sacuvaj.


freehand freehand 01:17 02.03.2015

Re: Majstore

Nego vidis, da smo mi raskrstili 2000 ko je odgovoran za bombardovanje, dolazak jednog Blera u Beograd pokrenuo bi samo jednu vrstu pitanja: ko, zasto, i koliko placa firmu Bler i Saradnici.

Koji mi da smo raskrstili?
I da smo raskrstili šta? Pa svako normalan sa dva grama mozga i mrvom intelektualnog poštenja ne može da ima dilemu oko takve stvari niti da krivca traži u žrtvi.
A ovo Dr, čika, pražnjenje... jeftino.
Nego, hoćeš da zamolim ja Krstića da dođe i da ostavi neki komentar? Ne verujem da će mi učiniti ali zbog tebe - nije mi teško.
Samo kaži.
dali76 dali76 07:18 02.03.2015

Re: Majstore

Ko o cemu, Freehand na kraju o postenju, intelegenciji i gramima mozga.

Tako se na kraju svede tvoj argument :ako ne vidim sto ti vidis, onda sam neintelegentan, neposten i bez mozga.
Ti to tako svakom u brk





freehand freehand 08:21 02.03.2015

Re: Majstore

Ko o cemu, Freehand na kraju o postenju, intelegenciji i gramima mozga.

Tebi, izgleda, ni čitanje ne ide baš. Jer ja sam to napisao i na početku, Dali. O inteligenciji i o bezobrazluku, tačnije. Ali Frihend to samo konstatuje, sve ostalo sam radiš.
Tako se na kraju svede tvoj argument :ako ne vidim sto ti vidis, onda sam neintelegentan, neposten i bez mozga.
Ti to tako svakom u brk

Ma nije istina, Dali. Pitanje je bilo: ko i šta treba da budeš da bi 2015. godine tvrdio da je Milošević kriv za bombardovanje Jugoslavije?
rade.radumilo rade.radumilo 09:14 02.03.2015

Re: Majstore

Ma nije istina, Dali. Pitanje je bilo: ko i šta treba da budeš da bi 2015. godine tvrdio da je Milošević kriv za bombardovanje Jugoslavije?


Neko ko ne pokušava prodavati iste glupe fore, na koje više ni klinci koji su rođeni posle toga ne nasedaju. Svi ti klinci, koji danas imaju 15 ili manje godina znaju da ako sam uletiš u frku sa njih 15, a lepo su ti rekli: "Skidaj patike i šetaj," onda si sam kriv što su te oplavili i opet ti skinuli patike.

ps. I nemoj da mi prodaješ foru o ratovima u 20-om veku, jer u tim fajtovima nismo bili sami već u jednoj od ekipa.
freehand freehand 09:16 02.03.2015

Re: Majstore

"Skidaj patike i šetaj," onda si sam kriv što su te oplavili.

To sam hteo da kažem, nego nisam umeo tako lepo da formulišem.
rade.radumilo rade.radumilo 09:22 02.03.2015

Re: Majstore


To sam hteo da kažem, nego nisam umeo tako lepo da formulišem.


Jok, providan si. Svako može da izvadi bilo šta iz konteksta:

ako SAM uletiš u frku
freehand freehand 16:13 02.03.2015

Re: Majstore

Jok, providan si. Svako može da izvadi bilo šta iz konteksta:

Možda sam ja providan ali ti si budala sigurno.
Kako se to sam uleće u frku u kojoj ti neko skida patike?
hoochie coochie man hoochie coochie man 16:57 02.03.2015

Re: Majstore

da ako sam uletiš u frku sa njih 15, a lepo su ti rekli: "Skidaj patike i šetaj," onda si sam kriv što su te oplavili i opet ti skinuli patike.


Sam si kriv, oni su samo radili svoj posao.
Fini, radni, odgovrni ljudi.

Kad klinac ne skine patike on nikako ne može biti kriv, možda je naivan, možda neoprezan, ali kriv sigurno nije. Krvi su majmuni koji su mu patike skinuli.
Tu valjda dileme nema (kod normalnih)

Onaj roditelj koji bi svom detetu koje je tako nešto doživelo rekao, ti si kriv a ne oni, je čit kreten.
deset_slukom deset_slukom 21:31 02.03.2015

Re: Majstore

hoochie coochie man

Kad klinac ne skine patike on nikako ne može biti kriv, možda je naivan, možda neoprezan, ali kriv sigurno nije. Krvi su majmuni koji su mu patike skinuli.
Tu valjda dileme nema (kod normalnih)


Analogija ionako nije baš najsrećnija. A šta ako je klinac redovno maltretirao mlađu braću ovih majmuna?
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:39 02.03.2015

Re: Majstore

A šta ako je klinac redovno maltretirao mlađu braću ovih majmuna?


A šta je maltretiranje a šta nije maltretiranje odlučuju majmuni?

blogovatelj blogovatelj 01:10 03.03.2015

Re: Majstore

A šta je maltretiranje a šta nije maltretiranje odlučuju majmuni?


A ko drugi? Uvek odlucuje onaj ko je jaci.
Moze da ti se svidja, a i ne mora. Ali je uvek tako.
deset_slukom deset_slukom 12:41 03.03.2015

Re: Majstore

hoochie coochie man

A šta je maltretiranje a šta nije maltretiranje odlučuju majmuni?


Ko god da odlučuje, biće objektivnije nego ako to radi klinac.

Uostalom, zašto je ovaj samo bezazleni klinac a ono su majmuni? Obično se klinci međusobno razračunavaju. Ako ih je petnaest na jednog, to znači da nisu fer, ali ne znači da nisu u pravu.
freehand freehand 12:51 03.03.2015

Re: Majstore

deset_slukom
hoochie coochie man

A šta je maltretiranje a šta nije maltretiranje odlučuju majmuni?


Ko god da odlučuje, biće objektivnije nego ako to radi klinac.

Uostalom, zašto je ovaj samo bezazleni klinac a ono su majmuni? Obično se klinci međusobno razračunavaju. Ako ih je petnaest na jednog, to znači da nisu fer, ali ne znači da nisu u pravu.

Strava. Baš je slatko kad krenu skojevci i humanisti da opravdavaju siledžije.
hoochie coochie man hoochie coochie man 19:19 03.03.2015

Re: Majstore

A ko drugi? Uvek odlucuje onaj ko je jaci.
Moze da ti se svidja, a i ne mora. Ali je uvek tako.


Jasno.
Samo, to nas ne sprečava da ih zovemo, i smatramo, majmunima, jel da?
Ko god da odlučuje, biće objektivnije nego ako to radi klinac.


Objektivno je šta?
Da su oni jači, ili da je klinac maltretirao njihovo majmunče?
I kad klinac majmunčetu kaže, ne dam ti moje knjige, zato što su moje i trebaju mi, to je maltretiranje majmunčeta?
Mislim, majmuni će to tako protumačiti, nema spora, a to je samim tim objektivno tumačenje?
ašto je ovaj samo bezazleni klinac a ono su majmuni

Jednostavno zato što je klinac.
Mali, sitan, nemoćan, običan, kao i većina.
Majmuna je malo ali su majmuni.
Ti veliš objektivni su jer su jači?
deset_slukom deset_slukom 19:27 03.03.2015

Re: Majstore

freehand

Strava. Baš je slatko kad krenu skojevci i humanisti da opravdavaju siledžije.


Samo sam dodao dozu objektivnosti u dotični igrokaz jer vi "patrioti", protokom vremena, sve više gubite kontakt sa stvarnošću.
blogovatelj blogovatelj 19:40 03.03.2015

Re: Majstore

Samo, to nas ne sprečava da ih zovemo, i smatramo, majmunima, jel da?


Tako je.
To se zove sloboda govora.
freehand freehand 19:49 03.03.2015

Re: Majstore

deset_slukom
freehand

Strava. Baš je slatko kad krenu skojevci i humanisti da opravdavaju siledžije.


Samo sam dodao dozu objektivnosti u dotični igrokaz jer vi "patrioti", protokom vremena, sve više gubite kontakt sa stvarnošću.

Opušteno samo, svakako nisam sumnjao da ćeš ti raspravi o izuvanju patika kao civilizacijskom činu dodati tu neophodnu dozu objektivnosti.
jer vi "patrioti", protokom vremena, sve više gubite kontakt sa stvarnošću.

Pa to je dobar način da se patrioti u nekom momentu i nekoj tačci sretnu sa idiotima.
deset_slukom deset_slukom 21:36 03.03.2015

Re: Majstore

freehand

Pa to je dobar način da se patrioti u nekom momentu i nekoj tačci sretnu sa idiotima.


Mi, normalni, se ne mešamo u to. Patrioti i idioti su se već odavno sreli i žive u velikoj ljubavi.
freehand freehand 21:45 03.03.2015

Re: Majstore

Mi, normalni, se ne mešamo u to.

Pomešao si nešto.
deset_slukom deset_slukom 22:19 03.03.2015

Re: Majstore

Mislio sam da ćeš smisliti neku veću gadost. Neka se ovako završi.
freehand freehand 22:37 03.03.2015

Re: Majstore

deset_slukom
Mislio sam da ćeš smisliti neku veću gadost. Neka se ovako završi.

Da, pa da ostanem bez patika. Bolje da te ostavim u uverenju da normalni otimaju obuću a da prećutim da to rade i pravdaju idioti.
deset_slukom deset_slukom 02:28 04.03.2015

Re: Majstore

Mislio sam da si normalan, ipak si budala.

EDIT: Sve nešto razmišljam i ne verujem - ti si stvarno pomislio da je reč o patikama. Nije, brate, bombardovali su nas.
dali76 dali76 04:46 04.03.2015

Re: Majstore

U pravu si HCM oko tvog pogleda na klinca kome barabe skidaju patike.
samo postoji tu problem. Slobodan Milosevic nije taj nnaivni klinac koji je mirno setajuci parkicem naleteo na grupu koja mu je velikodusno ponudila da patike skine milom.
Svasta se toga izdesavalo u tom nasem malom parku pre nego sto je neko doneo odluku da se upotrebi sila.
Naravno, Milosevic je iz razumljivih razloga izigravao borca za slobodu, zrgvu nepravednog sveta, i ako bas hoces upravo tog naivnog momka kome barabe silom skidaju patike predhodno mu ponudivsi da to uradi milom.

freehand freehand 07:27 04.03.2015

Re: Majstore

EDIT: Sve nešto razmišljam i ne verujem - ti si stvarno pomislio da je reč o patikama. Nije, brate, bombardovali su nas.

Ma ne reci da razmišljaš?!
deset_slukom deset_slukom 09:45 04.03.2015

Re: Majstore

freehand

Ma ne reci da razmišljaš?!


Predvidiv i neduhovit.

Živim za dan kada SNS donese zakon o lustraciji i lustrira ekstremno desno krilo DS da ne stoji na putu evrointegracija...
freehand freehand 22:10 04.03.2015

Re: Majstore

Predvidiv i neduhovit.

Stvor koji nalazi opravdanje za mamlaze koji uz batine izuvaju ljude na ulici svakako je kvalifikovan da donese takav sud.

Živim za dan kada SNS donese zakon o lustraciji i lustrira ekstremno desno krilo DS da ne stoji na putu evrointegracija...

Upravo tako i deluješ. Onda možete i po dođošima, dotle ćete još uznapredovati.
deset_slukom deset_slukom 22:30 04.03.2015

Re: Majstore

freehand
Stvor


Da mi je znati čime si zaslužio elitni status na ovom blogu?

Ovako neinteligentnu raspravu nisam imao još prilike da čitam. Pokušao sam da je prekinem, ali ne ide. Ti si u svom elementu, pa to ti je.

Što je najgore, ti zaista ne razumeš da analogije funkcionišu do neke mere. Jebale te patike, to nema veze s mozgom. Bolje ućuti ako ti je stalo do nekog rejtinga, a jeste, ovo je ispod svakog nivoa.

Ajme, budale.
freehand freehand 22:43 04.03.2015

Re: Majstore

Ovako neinteligentnu raspravu nisam imao još prilike da čitam.

Probaj da preskačeš svoje komentare, sve će se odjednom izbistriti.



deset_slukom deset_slukom 23:45 04.03.2015

Re: Majstore

freehand

Probaj da preskačeš svoje komentare, sve će se odjednom izbistriti.


Upravo to i radim.

Bože, kako si glup.
JJ Beba JJ Beba 13:14 01.03.2015

Kvisko

dakle popizdeću od pokvarenosti, licemerstva, kratkog sećanja, vređanja inteligencije...

Tamo kod Krstića u njegovom istoimenovanom tekstu Naš čovek Toni Bler Krle kaže "Zoran Đinđić se sretao s Blerom...i da li se on izvinio Bleru za bombardovanje Beograda" i svi ti "argumneti" učinili su da mi se smuči već i ovako smučen život u ovoj zemlji sa svim tim ljudima sa kojima delim ulice, vazduh, prostor. Troše mi bre auru...
dakale muka me hvata od toga kako raznorazni likovi po potrebi, kao kviska, ubijenog premijera Zorana Đinđića koriste za uzdizanje ili pravdanje svakog sranja koje onaj koji se sada odaziva na titulu premijera čini. Kad hoće da uveličaju nešto što dotičan premijer učini, eto ga kvisko Z. Đinđić, koga vade iz rukava i mašu nebili Vučića učinili dostojnim poštovanja- A kada Vućić uradi nešto odvrtno, bez mozga, primitivno, uvredljivo eto ga opet kvisko Đinđić da opravda tu baljezgaiju koja je učinjena.
Tako je gradski menadžer Goran Vesić (nekada viskoki funkcioner DSa koga je btw taj isti ZĐ 2002. god maknuo iz stranke i skinuo sa svih funkcija), e taj Goran Vesić dozvoljava sebi da tvrdi da bi ubijeni premijer bio očaran sadašnjim premijerom Vučićem (i bliksim prijatejem naračenog Gorana Vesića)* njegovim hrabrim delima i bla bla.
Kada nešto ne valja, i kada se svi pitamo šta traži Vučić sa nekim koga je u vreme bombradovanja nazivao najgorim mogućim uvredama a koji se hvalio u svojoj knjizi da je najzaslužniji za bombradovanje 1999te, e onda naš kolega bloger Krtić vadi kviska Zorana Đinđića i kaže pa šta i Zoran Đinđić se sretao sa Blerom i ako su ta dva susreta neuporediva.
jebote ostvate nesretnog Zprana Đinđića na miru. Nije vam valjao dok je bio živ a sada ga mrtvog kviskoizirate za svoje potrebe

----------

* uvek sam se pitala odakle Goran Vesić sa Vučićem i negde sam bila proćitala da su oni bliski prijatelji još sa studija. Evo teksta iz Republike u kome sam našla potvrdu istog:



Tek danas se zna, priznao je to javno, da je Goran Vesić visoki funkcioner Demokratske stranke te davne 1997. godine, u vreme žestokih skupštinskih svađa između demokrata i radikala, u vreme kad je Šešelj građane Zemuna nazivao ustašama i vikao da neće hrvatsko dete ići u zemunsko obdanište, dolazio u zemunski Dom Pinki, u posetu Aleksandru Vučiću koji tada bio direktor. Sa obrazloženjem da su oni dobri drugari sa fakulteta.


ceo tekst iz Republike deveta sednica

izvinjavam se ako je trol, mada i nije. nisam mogla da se probijam tamo kroz šumu komentara
milisav68 milisav68 13:36 01.03.2015

Re: Kvisko

JJ Beba



JJ Beba JJ Beba 13:41 01.03.2015

Re: Kvisko

milisav68
JJ Beba




angie01 angie01 14:31 01.03.2015

Re: Kvisko

. Sa obrazloženjem da su oni dobri drugari sa fakulteta.


ja vam lepo kazem, da su oni u kompletu clanovi kluba, sa ekskluzivnim pravima na sve.
JJ Beba JJ Beba 14:57 01.03.2015

Re: Kvisko

ja vam lepo kazem, da su oni u kompletu clanovi kluba, sa ekskluzivnim pravima na sve.

pa da, još 1997, kad su bili "ljuti" protivnici Vesić je išao kod svog druga u Pinki, u Zemun koji su radiklai svojom upravom masakrirali. I kasnije po pobedi naših 2000te nisu ništa učinili da se deradikaluzije Zemnun..a i blizina Šilerove je bila signifikantna. Posle naše šatro pobede oni su sarađivali vrlo uspešno gurajući nezakoniti tender za privatizaciju Veterinarskog zavoda i ostale tendere i sada je potpuno jasno zašto nije bilo lustracije za čije ne obavljanje nije samo kriv DSS i Koštunica. fakat, svima je odgovralo da se ista ne desi, da dele kolač. Sada i super sarađaju idu na slave ito. Ljubav sveta
angie01 angie01 15:09 01.03.2015

Re: Kvisko

Ljubav sveta


pa, TO!

odgovor na pitanje, koji smo to mi, koje Krle stalno postavlja- svi ostali, koji nisu clanovi kluba stranackih feudalaca.
JJ Beba JJ Beba 15:17 01.03.2015

Re: Kvisko

angie01
Ljubav sveta


pa, TO!

odgovor na pitanje, koji smo to mi, koje Krle stalno postavlja- svi ostali, koji nisu clanovi kluba stranackih feudalaca.

ako postavlja to pitanje onda to radi retorički.odgovore zna vrlo dobro.
dali76 dali76 15:18 01.03.2015

Re: Kvisko

Oprezno sa turanjem u istih kos svih politicara.
Pogresno i kontraefektivno.
Ja ako sam razumeo JJBebu, Djindjic prvi nije u toj skupini sa Vucicem ili Vesicem…




angie01 angie01 15:27 01.03.2015

Re: Kvisko

ako postavlja to pitanje onda to radi retorički.odgovore zna vrlo dobro.


to nije sporno.:)
angie01 angie01 15:29 01.03.2015

Re: Kvisko

Oprezno sa turanjem u istih kos svih politicara.


koga bi ti izdvojio- ono, nije drug clan?

( bez Djinjdica)
freehand freehand 15:46 01.03.2015

Re: Kvisko

angie01
Oprezno sa turanjem u istih kos svih politicara.


koga bi ti izdvojio- ono, nije drug clan?

( bez Djinjdica)

A što bez Đinđića? Pečen vo na Palama, veronauka u školama, pregovori sa Miloševićem, ministri u Miloševićevoj Vladi, nacionalistički stavovi, kriminal, Čović i Bane Ivković - to je s Marsa?
JJ Beba JJ Beba 16:08 01.03.2015

Re: Kvisko

Ja ako sam razumeo JJBebu, Djindjic prvi nije u toj skupini sa Vucicem ili Vesicem…

naravno da ih ne svrtstavam, kažem da bivši članovi dsa, i svako ko stigne, ničim izazavano koristi Zorana Đinđiča kao kviska da opravda sranja koja čini ili pohvali genijalnost "pravog puta" her Vučića.
Ne znam da li je Vesić 1997.god jutom neprijatelju i bliskom prijatelju sa studija išao na noge u Pinki sa znanjem predsednika stranke Zorana Đinđića.Ono što se zna je da ga je 2002.god Đinđić sklonio iz stranke.
JJ Beba JJ Beba 16:19 01.03.2015

Re: Kvisko

A što bez Đinđića? Pečen vo na Palama, veronauka u školama, pregovori sa Miloševićem, ministri u Miloševićevoj Vladi, nacionalistički stavovi, kriminal, Čović i Bane Ivković - to je s Marsa?

i ja mislim da je ZĐ imamo svojih trenutaka i grešaka koje mu zameram. sad da li su one učinjene iz neznanja to ne znam. Slučaj sa Zemunom je jedna od grešaka koja jer očita: posle 2000.te nisu ništa učinili da deinstaliraju gnjde, več su ih ebolirali -magistrat su im poklonili kao da je to dsovska dedovina, pa te sumanute privatizacije što je urađeno uz blagoslov dsa. Iako je DOS imao apsolutnu vlast u Zemnunu od 70 odbornika 61 bio sa liste DOS, a samo 4 radikala, pustuli su da radikali ostnu tu gde su i zato su mah sledeće izbore izgubili. Mom prijatelju koji je tada bio odbornik u Zemunu jedan radikal je rako "ako nas sada ne počistite, mi ćemo se vratiti i jebaćemo vam mater". to se i dogodilo. tolko o dosu posle "promena".
freehand freehand 16:24 01.03.2015

Re: Kvisko

JJ Beba
A što bez Đinđića? Pečen vo na Palama, veronauka u školama, pregovori sa Miloševićem, ministri u Miloševićevoj Vladi, nacionalistički stavovi, kriminal, Čović i Bane Ivković - to je s Marsa?

i ja mislim da je ZĐ imamo svojih trenutaka i grešaka koje mu zameram. sad da li su one učinjene iz neznanja to ne znam. Slučaj sa Zemunom je jedna od grešaka koja jer očita: posle 2000.te nisu ništa učinili da deinstaliraju gnjde, več su ih ebolirali -magistrat su im poklonili kao da je to dsovska dedovina, pa te sumanute privatizacije što je urađeno uz blagoslov dsa. Iako je DOS imao apsolutnu vlast u Zemnunu od 70 odbornika 61 bio sa liste DOS, a samo 4 radikala, pustuli su da radikali ostnu tu gde su i zato su mah sledeće izbore izgubili. Mom prijatelju koji je tada bio odbornik u Zemunu jedan radikal je rako "ako nas sada ne počistite, mi ćemo se vratiti i jebaćemo vam mater". to se i dogodilo. tolko o dosu posle "promena".

Nisu ih izbacili jer nisu imali zakonski osnov, jer je Šešelj to tako odradio da im pravno nisu mogli ništa.
No tvoja teza o Vesiću ne stoji. Koliko god ja tog tipa smatrao teškom ljigom i beprizornom barabom - koja se uostalom našla tačno tamo gde spada - ne može se prijateljstvo obavezno vezivati sa politikom. Niti kroz njega tumačiti nečiji politički stav. Nenormalno bi bilo.
JJ Beba JJ Beba 17:12 01.03.2015

Re: Kvisko

Nisu ih izbacili jer nisu imali zakonski osnov, jer je Šešelj to tako odradio da im pravno nisu mogli ništa.

imali su večinu, samo 4 radikala od 70, mogli su sve. Đinđić im je tada ostavio Magistrat s rečima "Oni su najveća opoziciona stranka i moraju da imaju svoje sedište”. Zemunci to ne zaboravljaju. Inače u zgradu Magistrata radikali su se useili kao u "otadžbinsku upravu" u jeku bombardovanja 1999.god. Prethodno je iz budžeta opštine, znači parama zemunaca, zgrada rekonstruisana, opremljena inventarom i opremom, a onda su je radikali sami sebi poklonili.
nisu mogli? c'mon free
freehand freehand 19:56 01.03.2015

Re: Kvisko

JJ Beba
Nisu ih izbacili jer nisu imali zakonski osnov, jer je Šešelj to tako odradio da im pravno nisu mogli ništa.

imali su večinu, samo 4 radikala od 70, mogli su sve. Đinđić ime tada ostavio Magistrat s rečima "Oni su najveća opoziciona stranka i moraju da imaju svoje sedište”. Zemunci to ne zaboravljaju. Inače u zgradu Magistrata radikali su se useili kao u "otadžbinsku upravu" u jeku bombardovanja 1999.god. Prethodno je iz budžeta opštine, znači parama zemunaca, zgrada rekonstruisana, opremljena inventarom i opremom, a onda su je radikali sami sebi poklonili.
nisu mogli? c'mon free

Ne pričamo o istom: mogli su silom većine, ali to bi bilo radikalski. Znam ja da su radikali sebi tu zgradu dodelili na 99 godina, ali je ugovor bio po važećim propisima i sve što je moglo da se uradi ili bi podrazumevalo izmenu zakona ili njihovo kršenje.
Jebiga.
JJ Beba JJ Beba 20:09 01.03.2015

Re: Kvisko

Ne pričamo o istom: mogli su silom većine, ali to bi bilo radikalski. Znam ja da su radikali sebi tu zgradu dodelili na 99 godina, ali je ugovor bio po važećim propisima i sve što je moglo da se uradi ili bi podrazumevalo izmenu zakona ili njihovo kršenje.
Jebiga.

ti to o fer fajtu? sa kim? sa radikalima, sa spsom? hahahaha jbt o čemu ti to?
nego šta nego silom većine. tako je trebalo. sila većene i udri: lustracija, hapšenja, marš iz našeg sokaka. milsim, oni su to(srs, sps, jul i ostala gamad) očekivali. ja sam to očekivala. mnogi su to očekivali. svi su to očekivali sem dosa. dobro i sem tebe. ti si za ferku
jbga
freehand freehand 20:15 01.03.2015

Re: Kvisko

JJ Beba
Ne pričamo o istom: mogli su silom većine, ali to bi bilo radikalski. Znam ja da su radikali sebi tu zgradu dodelili na 99 godina, ali je ugovor bio po važećim propisima i sve što je moglo da se uradi ili bi podrazumevalo izmenu zakona ili njihovo kršenje.
Jebiga.

ti to o fer fajtu? sa kim? sa radikalima, sa spsom? hahahaha jbt o čemu ti to?
nego šta nego silom većine. tako je trebalo. sila većene i udri: lustracija, hapšenja, marš iz našeg sokaka. milsim, oni su to očekivali. ja sam to očekivala. mnogi su (srs, sps, jul i ostala gamad) to očekivali. svi su to očekivali sem dosa. dobro sem tebe. ti si za ferku
jbga

Ok, samo onda imaš pitanje koje glasi: u čemu je razlika između tebe i njih? I kakva je to vladavina prava i demokratija za koju se boriš ako je kršiš prvog dana kad treba da je sprovedeš?
A jesam za ferku.
I nisam jednom dobio po tamburi zbog toga.
Al mi nije žao, i to da kažem.
To je stav. Znam pošto je, spreman sam da platim.
JJ Beba JJ Beba 21:13 01.03.2015

Re: Kvisko

u čemu je razlika između tebe i njih?

u čemu hočeš
i da ponovim, lepo je rako onaj radikal mom drugu na sednici skupštine u zemunu 200te "ako nas sada ne počistite, mi ćemo se vratiti i jebaćemo vam mater".
i prvo su ubili našeg premijera a onda su se vratili i jebli nam mater.
upramo prisustvujemo istom

legalistički pozdrav
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:26 01.03.2015

Re: Kvisko

nego šta nego silom većine. tako je trebalo. sila većene i udri: lustracija, hapšenja, marš iz našeg sokaka.


E to je to, al sad je kasno
Da je toga bilo onda bi peti oktobar bio revlucija.
Ovako, ispade, ništa. Obični izbori.
Jer, legalizam zna se šta je, da se primenjuju zakoni i ustav Slobodana Miloševića......sve ostalo je nelegalizam
freehand freehand 21:29 01.03.2015

Re: Kvisko

u čemu hočeš

Ovoga se nisam setio.

legalistički pozdrav

Dabre, legalizam, to je to. A demokratija po tebi nije poštovanje procedure i insitucija nego jebanje matere.

Nego, da ti kažem ovo: to vraćanje i propratne radnje neminovno je, izgleda. Empirjiski dokazano u svim zemljama koje su ušle u tranziciju, a po pravilu zamah klatnu u povratku sem stalnih glasača i simpatizera "poraženih snaga" daju oni razočarani nejebanjem majke.
Znaš onaj crtać: "Djeco ivica se zovem, kog nacrtam bude živ..."
Treba paziti ne samo šta se želi nego i šta se crta.
angie01 angie01 21:46 01.03.2015

Re: Kvisko

tako je trebalo. sila većene i udri: lustracija, hapšenja, marš iz našeg sokaka. milsim, oni su to(srs, sps, jul i ostala gamad) očekivali. ja sam to očekivala. mnogi su to očekivali.


zasto silom vecine, ta vecina je izasla na ulice, rekla sta nece i izglasala sta hoce, zar nije sada bila duznost tih izabranih da pokreni istrazne postupke, da se osude oni za koje se utvrdi da su krivi, zar nisu obecali da ce demontirati sve sto nije valjalo i organizovati pravnu drzavu, koja ce funkcionisati...da se zadrzimo na tome,

i u pravu si sto kazes, da su to i oni ocekivali- ja sam tada radila u firmi koja je bila odmah ispod drzave, da tako kazem i cela ekipa se sakrila u misiju rupu i tihovala, cekajuci neku egzekuciju, i kada su videli da od toga nema nista, da je samo smenjen direktor , a cela konstrukcija ostala, u kojoj su oni netaknuti samo pomereni na neka druga, cesto bolja mesta, brzo im se vratila snaga, ko da su dobili infuziju.


ispalo je, da su ovi nosioci promena samo hteli da zauzmu pozicije sa kojih ce crpeti za sebe, sa sve starosedeocima u dilu, kako ih ne bi cinkarili, jer oni najbolje znaju sta i kako se to radi, s tim sto su ovi novi, apgrejdovali celu stvar i tako je betonirali.
freehand freehand 21:55 01.03.2015

Re: Kvisko

ispalo je, da su ovi nosioci promena samo hteli da zauzmu pozicije sa kojih ce crpeti za sebe, sa sve starosedeocima u dilu, kako ih ne bi cinkarili, jer oni najbolje znaju sta i kako se to radi, s tim sto su ovi novi, apgrejdovali celu stvar i tako je betonirali.

E moj Đinđiću...
angie01 angie01 22:00 01.03.2015

Re: Kvisko

E moj Đinđiću.


njega su ubili, kako ne bi bio prepreka.
freehand freehand 22:02 01.03.2015

Re: Kvisko

angie01
E moj Đinđiću.


njega su ubili, kako ne bi bio prepreka.

Razumeo sam da se ovo o čemu si prethodno pisala dešavalo dok je bio živ? I predsednik Vlade?
angie01 angie01 22:10 01.03.2015

Re: Kvisko

[
Razumeo sam da se ovo o čemu si prethodno pisala dešavalo dok je bio živ?


pa ti zaboravljas novog pedsenika, koji se prvo krio iza tzv legalizma kako bi zastito zlobine i njihove tekovine, a posle se pokazao kao veci zloba i od samog milosevica.
freehand freehand 22:13 01.03.2015

Re: Kvisko

angie01
[
Razumeo sam da se ovo o čemu si prethodno pisala dešavalo dok je bio živ?


pa ti zaboravljas novog pedsenika, koji se prvo krio iza tzv legalizma kako bi zastito zlobine i njihove tekovine, a posle se pokazao kao veci zloba i od samog milosevica.

Ne, ti zaboravljaš Đinđića.
U stvari ne zaboravljaš, nego ga namerno preskačeš.
stefan.hauzer stefan.hauzer 22:46 01.03.2015

Re: Kvisko

A demokratija po tebi nije poštovanje procedure i insitucija nego jebanje matere.

za mladu demokratiju je potrebno upravo ovo.

kao što francuska revolucija ne bi uspela bez jakobinske diktature, tako je ova revolucija propala bez lustracije i uopšte, bez obračunavanja sa starim režimom. nama za promenu je potrebna totalna revolucija, poput ataturkove, koja će iz temelja promeniti naš mindset /tj. mentalitet

(ovo je samo moje mišljenje:)


freehand freehand 22:51 01.03.2015

Re: Kvisko

nama za promenu je potrebna totalna revolucija, poput ataturkove, koja će iz temelja promeniti naš mindset /tj. mentalitet

(ovo je samo moje mišljenje:)

Čitao si nešto o Ataturkovoj revoluciji?
Inače, u Srbiji nije bilo revolucije, već je
vlast protestima i ograničenom silom prinuđena da prizna gubitak izbora.
stefan.hauzer stefan.hauzer 23:03 01.03.2015

Re: Kvisko

Inače, u Srbviji nije bilo revolucije, već je
vlast protestima i ograničenom silom prinuđena da prizna gubitak izbora.

nisam ni rekao, da je bila revolucija ;stavio sam navodnike
tj. napisao sam je u italicu.
JJ Beba JJ Beba 23:20 01.03.2015

Re: Kvisko


E to je to, al sad je kasno
Da je toga bilo onda bi peti oktobar bio revlucija.

ja sam naravno uvek bila za revoluciju
dali76 dali76 23:21 01.03.2015

Re: Kvisko

Slazem se sa tobom JJbebo.
6 oktobar trebalo je da bude dan za “secu knezova rezima Slobodana Milosevica.
Pod secom knezova ne mislim likvidaciju, ali mislim hapsenje visokih funkcionera rezima I u najblazem slucajevima dozivotna lustracija.
Trebalo je saseci u korenu svaku vrstu kontinuiteta sa rezimom Milosevica.
Ali, ako sagledamo okolnosti tog vremena, svhatimo da je DOS imao ogromnu vecinu, ali za tako radikalne poteze nije bilo podrske.
I kako danas izgleda , mnogi iz DOS/a samo su hteli da smene predhodnu vlast i da se na tome zavrse sve reforme.



petronijevic001 petronijevic001 23:22 01.03.2015

Re:

Izgleda da je najveća uvreda da nekog našeg političara proglase legalistom.Legalisti se samo nešto prenemažu, ovo može, ovo ne može, nije po zakonu.Svi znamo kako to treba, motke,paljenje skupštine, krizni štabovi, obračun sa prethodnim "režimom", revolucija, Jakobinci, Ataturk, Lenjin itd.

dali76

6 oktobar trebalo je da bude dan za “secu knezova rezima Slobodana Milosevica.
Pod secom knezova ne mislim likvidaciju, ali mislim hapsenje visokih funkcionera rezima I u najblazem slucajevima dozivotna lustracija.
Trebalo je saseci u korenu svaku vrstu kontinuiteta sa rezimom Milosevica.
Ali, ako sagledamo okolnosti tog vremena, svhatimo da je DOS imao ogromnu vecinu, ali za tako radikalne poteze nije bilo podrske.
I kako danas izgleda , mnogi iz DOS/a samo su hteli da smene predhodnu vlast i da se na tome zavrse sve reforme.

"Knezovi" režima S.Miloševića nisu ništa krivi za dešavanja posle 5.10.2000 godine.Kao što svi znamo, niko od njih se nije vratio na državne funkcije posle 2000 godine, a njihov uticaj je bio beznačajan, čak i u SPS-u.








JJ Beba JJ Beba 23:25 01.03.2015

Re: Kvisko

Dabre, legalizam, to je to. A demokratija po tebi nije poštovanje procedure i insitucija nego jebanje matere.

kakva bre procedura sa drumsikm razbojnicima i secikesama. plus ratovi, plus bombardovanje, plus Toni Bler (da budemo u toku teme) i sve ostalo, zajeb me procedure. imamo većinu i udri, tako su oni po nama
stefan.hauzer stefan.hauzer 23:26 01.03.2015

Re:

Svi znamo kako to treba, motke,paljenje skupštine, krizni štabovi, obračun sa prethodnim "režimom", revolucija, Jakobinci, Ataturk, Lenjin itd.


samo anarhija; ali čovečanstvo još uvek nije spremno za to :(



JJ Beba JJ Beba 23:28 01.03.2015

Re: Kvisko

cela ekipa se sakrila u misiju rupu i tihovala, cekajuci neku egzekuciju, i kada su videli da od toga nema nista, da je samo smenjen direktor , a cela konstrukcija ostala, u kojoj su oni netaknuti samo pomereni na neka druga, cesto bolja mesta, brzo im se vratila snaga, ko da su dobili infuziju.

ma da bre, bili su usrani kako i teba jer su znali šta su radili. kažemti reko čovek ako nas ne počistite mi se vraćamo i onda ste najebali. i tako bi
JJ Beba JJ Beba 23:29 01.03.2015

Re: Kvisko


Čitao si nešto o Ataturkovoj revoluciji?

pusti sada Ataturka, to je Bojanova tema :)
JJ Beba JJ Beba 23:36 01.03.2015

Re:

petronijevic001
Izgleda da je najveća uvreda da nekog našeg političara proglase legalistom.Legalisti se samo nešto prenemažu, ovo može, ovo ne može, nije po zakonu.Svi znamo kako to treba, motke,paljenje skupštine, krizni štabovi, obračun sa prethodnim "režimom", revolucija, Jakobinci, Ataturk, Lenjin itd.




vidi, zabole me za jakobince, za ataturka, lenjina, ja tačno znam šta je trebalo da se uradi a nije a što smo SVI očekivali- lustracija, čelična metla. ti zaboravljaš kako smo živeli? jbte ja sam jedva, ali jedva preživela onu hiperinflaciju, od tada nisam više ista, a to meni spočitavaš nedemokratičnost, nepoštovanje procedura, boljševizam štaliveć. govnjiva motka i čelićna metla to je jetrebalo skotovima.
freehand freehand 23:37 01.03.2015

Re: Kvisko

JJ Beba

Čitao si nešto o Ataturkovoj revoluciji?

pusti sada Ataturka, to je Bojanova tema :)

Pitao sam STefana, on je Ataturka pomenuo kao primer.
a mogao sam i za francusku revoluciju da pitam, nego izbegoh. Inače:
kakva bre procedura sa drumsikm razbojnicima i secikesama. plus ratovi, plus bombardovanje, plus Toni Bler (da budemo u toku teme) i sve ostalo, zajeb me procedure. imamo većinu i udri, tako su oni po nama

Ja sam sve vreme, tih 15 godina pre petog oktobra zaista mislio da nama treba demokratija i vladavina prava, institucije i sve to. Na kraj pameti mi nije padala ideja da sad malo treba mi da bijemo.
hoochie coochie man hoochie coochie man 23:37 01.03.2015

Re:

Izgleda da je najveća uvreda da nekog našeg političara proglase legalistom.


Pa izgleda, sudeći po dosadašnjoj ljudskoj istoriji, da je legalizam nekad prepreka boljitku.
Postoje trenuci kad se mora raditi protiv zakona da bi bilo bolje.
Od toga da li je izabran pravi trenutak i pravi povod da se bude nelegalista zavisi da li će taj nelegalista postati diktator ili demokrata.
I u Čehoslovačkoj se dogodila revolucija, nelegalisti su tražili nešto nelegalno.
Niko ih ne može nazvati diktatorima zbog toga. Ni Rumune.

Naravno, komunisti su takođe nelegalno, revolucijom uspostavili svoju vlast, i postali diktatori.
Različiti trenuci i različiti motivi.
JJ Beba JJ Beba 23:38 01.03.2015

Re:

samo anarhija; ali čovečanstvo još uvek nije spremno za to :(



JJ Beba JJ Beba 23:39 01.03.2015

Re: Kvisko

Na kraj pameti mi nije padala ideja da sad malo treba mi da bijemo.

a što da se bijemo kad imamo većinu? donesmo zakone sve po proceduri
JJ Beba JJ Beba 23:42 01.03.2015

Re:

Naravno, komunisti su takođe nelegalno, revolucijom uspostavili svoju vlast, i postali diktatori.
Različiti trenuci i različiti motivi.

to je bilo logično- diktaura proleterijata
hoochie coochie man hoochie coochie man 23:43 01.03.2015

Re:

to je bilo logično- diktaura proleterijata


Logično :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana