Mediji

Medijska mafija Srbije!

Filip Mladenović RSS / 03.03.2015. u 00:09

ETNA br. 141
ETNA br. 141
Када сам на блогу Неbојше Крстића „Наш човек Тони Блер" поставио коментар:

„Mediji u Srbiji - mašina za pranje para i savesti. Najnoviji izveštaj o medijima Saveta za borbu protiv korupcije, kao i onaj prethodni sa potpisom Verice Barać, ukazuje da je Srbija jedna velika praonica para i nečistih savesti.", аутор блога је реплицирао питањем: „Jel tebi neko objasnio da je nepristojno da troluješ tuđe blogove?"

Међутим, није се радило о тролу, већ о указивању на неугодну истину да поменути аутор објављује своје текстове у таблоиду „Наше новине", за који попут таблоида „Курир", „Прес" и „Информер", по оцени владиног Савета за борбу против корупције, постоје многобројне спорне чињенице о власничкој структури и пореклу новца, као и о назови уредницима.

Уосталом, из цитираних делова управо објављеног „Извештаја о власничкој структури и контроли медија у Србији" Савета за борбу против корупције (Линк: http://www.antikorupcija-savet.gov.rs/Storage/Global/Documents/izvestaji/izvestaj%20mediji%2026%2002.pdf), може се јасно видети да се ради о истим особама, добро плаћеним, да не кажем корумпираним, који оснивају таблоиде свакојаких назива са једним јединим циљем: манипулација, спиновање, лажирање стварности, замазивање очију, скретање пажње, етикетирање..., са индицијама о прању пара и рекетирању појединаца.  А иза тих истих особа не зна се или се само наслућује ко стоји, ко их плаћа да кретенизују и обмањују јавност Србије. Њихова имена су сакривена иза небулозних назива фирми, које се оснивају и гасе, по потреби:

„...Убрзо по покретању дневних новина „Информер" и промене власти на изборима 2012. године дневне новине "Прес" су почеле да губе доминантну позицију међу таблоидима. Након што се годинама причало да иза ових новина стоји бизнисмен Мирослав Мишковић, у новембру 2012. године стигла је и потврда да је то тачно.
"Као највећи појединачни власник листа „Прес" донео сам одлуку да се повучем из власништва и престанем са пружањем даље финансијске подршке овом београдском дневнику", навео је Мишковић у саопштењу медијима.

Први број дневних новина „Информер" изашао је у мају 2012. године, а фирма уписана као власник у Агенцији за привредне регистре је „Инсајдер тим д.о.о." из Београда. Ова фирма је 100% у власништву Драгана Ј. Вучићевића, некадашњег уредника новина „Национал", „Курир" и „Прес".

Визуелни идентитет листа "Информер" ради фирма „Eмит 24 д.о.о." из Београда у којој Немања Кнежевић има 100% власништва. Услугу штампања „Информера" пружа предузеће „Модриани трејд д.о.о." из Шимановаца, чији је власник предузеће „Галоп д.о.о." из Љубљане. У јавности се било доста недоумица у вези са пословањем овог предузећа и евентуалним неизмиреним обавезама које оно има према повериоцима.

Уредник и власник „Информера" Драган Ј. Вучићевић је имао 15% удела у предузећу „Zgrada company d.o.o." заједно са Срђаном Ковачевићем (25%), Ђоком Кесићем (15%), Душаном Вусановићем (15%), Ђорђем Стефановићем (15%) и Светомиром Марјановићем (15%).
Такође, у фирми „Ниво 6 партнерс д.о.о." као оснивачи са по 16,66% удела појављују се Драган Ј. Вучићевић, Никола Живановић, Ђорђе Стефановић, Миодраг Антонијевић, Светомир Марјановић и Ђоко Кесић.
Драган Ј. Вучићевић и директор „Информера" Дамир Драгић су према подацима из АПР оснивачи фирме H-A-H d.o.o. у којој имају по 50% удела.

Дневне новине „Наше новине" почеле су да излазе у фебруару 2013. године и кренуле са преузимањем простора који је остао слободан гашењем дневних новина „Прес" неколико месеци раније. Ове новине су данас у власништву новинара Вука Вучуревића (54% удела), Драгана Комарчевића (33% удела) и Антонија Ковачевића (13% удела).
Главни и одговорни уредник „Наших новина" је Антоније Ковачевић, некадашњи уредник таблоида „Курир", „Газета", „Ало", интернет портала "Телеграф", а саветник главног уредника је Ђоко Кесић који је раније водио редакцију "Курира" и "Преса'..."

У уводу Извештаја Савет за борбу против корупције потврђује оно што је покојна Верица Бараћ већ утврдила претходним Извештајем, а то је поразна, мафијашка медијска слика и прилика савремене Србије:

"У поређењу са медијском сликом из 2011. године однос снага на политичкој сцени Србије се у међувремену драстично изменио што је имало директан одраз и на персоналне промене у готово свим институцијама извршне власти па и у већини медија. Српска напредна странка (СНС) je средином 2012. године освојила највише гласова на парламентарним изборима и постала водећа политичка партија и окосница владајуће коалиције, а након ванредних избора у марту 2014. године и доминантна политичка снага у Влади и Народној скупштини. Нове политичке околности у друштву и извршној власти индуковале су промену уредника и драстично су утицале на редефинисање дотадашње уређивачке политике свих водећих медија. Ове промене нису битно утицале на решавање системских проблема, попут нетранспарентне власничке структуре медија и економског утицаја на њихову уређивачку политику, кроз различите моделе нетранспарентног финансирања медија, на које је Савет и раније указивао.

Влада Србије предузела je конкретне активности у циљу отпочињања спровођења Медијске стратегије (2011) и побољшање правног оквира за функционисање медија по стандардима ЕУ. Значајан помак направљен је тек у августу 2014. доношењем Закона о јавном информисању и медијима, Закона о електронским медијима и Закона о јавним медијским сервисима. Међутим, законодавне активности саме по себи нису и неће бити довољне уколико Влада у оперативном смислу не демонстрира максималан степен политичке воље и опредељености за потпуну имплементацију прописа. Ипак, у последње две и по године није била видљива спремност политичких странака да се одрекну утицаја на власничку, односно уређивачку политику медија, било да је реч о формалном или неформалном утицају.

Савет за борбу против корупције у потпуности је сагласан са оценом модела по коме тренутно функционишу медији у Србији, а који је на објективан начин приказан у последњем извештају о напретку који је објавила Европска комисија. По оцени ЕК „континуирани недостатак транспарентности власништва над медијима и извора медијског рекламирања и финансирања праћен је тенденцијом самоцензуре у медијима". ЕК примећује да „постоји растућа тенденција аутоцензуре, која у комбинацији са непримереним утицајем на уређивачку политику и низом интервенција против сајтова на интернету, штети слободи медија и негативно утиче на развој професионалног и истраживачког новинарства". У извештају ЕК се указује на општепознату чињеницу да „медијско тржиште и даље трпи због нетранспарентног јавног финансирања одабраних медија у државном власништву и комерцијалних медија преко директних буџетских субвенција и уговора са јавним предузећима и државним органима".

Савет за борбу против корупције пратио је дешавања и значајније промене на медијској сцени у Републици Србији у периоду 2011-2014. године те је на основу тога на адресе 25 државних институција упутио више од 70 захтева за прибављање службених података. Анализом више стотина различитих медијских садржаја из штампаних и електронских медија и упоређивањем доступних службених података, Савет је закључио да проблем функционисања медија у Републици Србији у основи почиње питањем нерегулисане власничке структуре њихових издавача и емитера и нетранспарентном финансирању медија. Медијску цензуру, аутоцензуру и таблоидизацију генерише управо недовољна транспарентност власништва у медијима, нетранспарентни извори и токови њиховог финансирања и висок степен паралелизма између медијских кућа, политичких структура и крупног бизниса . Овај „гвоздени троугао" формира медијски амбијент у коме је генератор наведених образаца понашања политичка елита, пре свега политичке партије које, чак и у ситуацији када су познати власници медија, битно утичу на уређивачку политику медија.
Савет скреће пажњу на феномен ,,примарне вести", који је често предмет политичке манипулације и спиновања у медијима.

Савет је идентификовао и издвојио пет системских проблема који годинама паралишу систем јавног информисања у Републици Србији, а то су:
1. нетранспарентност медијског власништва,
2. нетранспарентност финансирања, економски утицај кроз буџет, пореске олакшице и друге индиректне облике финансирања јавним новцем,
3. проблеми приватизације медија и неизвестан статус јавних сервиса,
4. цензура и аутоцензура,
5. таблоидизација.

Савет за борбу против корупције скреће пажњу да су спорост у спровођењу медијских реформи, недовољно развијена регулатива и зависност од јавних и приватних извора финансирања, довели до тога да у периоду 2011-2014. године медији не остварују улогу која им припада у демократском друштву. Медијски садржаји најчешће нису резултат слободног, објективног или истраживачког новинарства. Због економске зависности и спреге са политичком и економском елитом, као и неформалним центрима моћи, већина медија није у функцији повећања опште информисаности грађана.
Савет је настојао да кроз већи број примера за које је прибавио податке од надлежних државних институција прикаже у извештају различите моделе утицаја власничке структуре и начина финансирања на економски положај медија и укаже на погубне последице њихове зависности од политичке и економске елите. Конкретни примери из извештаја поткрепљују перцепцију јавности да је контролна улога замењена на начин да власт контролише медије, уместо да медији контролишу власт.

Комплетан текст Извештаја:
http://www.antikorupcija-savet.gov.rs/Storage/Global/Documents/izvestaji/izvestaj%20mediji%2026%2002.pdf

P.S. Karikatura Slobodana Srdića iz najnovijeg, 141. broja satiričnog časopisa "ETNA":  http://www.aforizmi.org/etna/etna141/index.htm 

AtačmentiKomentari (114)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

blogovatelj blogovatelj 00:55 03.03.2015

1.PS.
Bome Filipe, ti si poceo da se bavis istrazivackim novinarstvom.
Kad te budu izabrali za generalnog direktora RTS-a, nebo ce biti granica.
Ne znam hoce li Krlo biti rad stati ti na crtu na ovom blogu i odgovoriti na optuzbe da ucestvuje u tabloidizaciji Srbije.
Filip Mladenović Filip Mladenović 01:07 03.03.2015

Re: 1.

Ne samo u tabloidizaciji, tj. u kretenizaciji i masovnom obeshrabrivanju stanovništva Srbije, već i, kako vladin Savet za borbu protiv korupcije naglašava, u "gvozdenom trouglu" medijskih kuća, političkih struktura i krupnog biznisa!
alselone alselone 06:27 03.03.2015

Re: 1.

I ja sam šokiran. Al' mu ga je šukno, opaaaaaaaaa!
tyson tyson 01:28 03.03.2015

Uzgred rečeno


Na isti način i mediji u stranom vlasništvu oblikuju javno mnenje, promovišu ili napadaju po zadatku, i utiču na donošenje važnih odluka u zemlji.


Filip Mladenović Filip Mladenović 01:32 03.03.2015

Re: Uzgred rečeno

Ni to strano vlasništvo u slučaju ovdašnjih medija nije transparentno. Evo primera iz pomenutog Izveštaja koji se odnosi na RTV B92:

"...Према информацијама са сајта Централног регистра депо и клиринг хартија од вредности 73,64% акција Б92 је на име Raiffeisenbank a.d. – кастоди рачун. Ова врста рачуна подразумева да ће банка за рачун својих клијената трговати хартијама од вредности, али у своје име, а за њихов рачун, тако да они, за ширу јавност остају анонимни. То заправо значи да је 73,64% власништва Б92 нетранспарентно и за ширу јавност анонимно...."

looping looping 05:57 03.03.2015

Re: Uzgred rečeno

"...Према информацијама са сајта Централног регистра депо и клиринг хартија од вредности 73,64% акција Б92 је на име Raiffeisenbank a.d. – кастоди рачун. Ова врста рачуна подразумева да ће банка за рачун својих клијената трговати хартијама од вредности, али у своје име, а за њихов рачун, тако да они, за ширу јавност остају анонимни. То заправо значи да је 73,64% власништва Б92 нетранспарентно и за ширу јавност анонимно...."

Ne znam zapravo da li u Srbiji ima legalnog novca koji nije opran. Tako je to sa svim banana državama.

Interesantna stvar u celoj priči je da neki ljudi sumnjaju u korist Tonija Blera ----Link.
Mene lično baš briga za to ako Srbija može da ima bilo kakve koristi od njega, a da država Srbija ništa ne plati naravno.


princi princi 09:15 03.03.2015

Re: Uzgred rečeno

Ne znam zapravo da li u Srbiji ima legalnog novca koji nije opran.

Šta znači legalan novac koji nije opran, i zašto bi Srbiju trebalo da boli uvo da li je neki novac koji pritiče u nju zarađen kriminalom u nekoj drugoj državi? Da li Švajcarska pita sve one lopine, krvopije, diktatore i belosvetske hohštaplere koji se u nju sklanjaju odakle im pare? Švajcarska je u tom smislu najmafijaškija država na svetu.
looping looping 09:33 03.03.2015

Re: Uzgred rečeno

princi
Ne znam zapravo da li u Srbiji ima legalnog novca koji nije opran.

Šta znači legalan novac koji nije opran, i zašto bi Srbiju trebalo da boli uvo da li je neki novac koji pritiče u nju zarađen kriminalom u nekoj drugoj državi? Da li Švajcarska pita sve one lopine, krvopije, diktatore i belosvetske hohštaplere koji se u nju sklanjaju odakle im pare? Švajcarska je u tom smislu najmafijaškija država na svetu.

Ne zna se pravi vlasnik. Onaj koji je dao novac i koji zapravo odlučuje o svemu. Vlasnik na papiru radi ono što mu pravi vlasnik zapovedi.
Mediji formiraju mišljenje glasača recimo. Mada i to ima svojih granica ako ljudima dođe preko glave, onda tu mediji ne mogu ništa.

Najmoćnije države sveta i jesu najmafijaškije. Daju narodu hleba i igara.

princi princi 10:21 03.03.2015

Re: Uzgred rečeno

Ne zna se pravi vlasnik. Onaj koji je dao novac i koji zapravo odlučuje o svemu. Vlasnik na papiru radi ono što mu pravi vlasnik zapovedi.

Ne, ali pazi, sva ekonomija Svajcarske, na primer, dobar deo ekonomije Engleske, Kanade, Australije, pa i Amerike je sazdan direktno na parama ukradenim od sirotinje iz treceg sveta (pa, boga mi, i prvog sveta, gledam ovih dana, London je prepun bogatih Grka). Sto su nekretnine po Londonu, Njujorku, Torontu, Cirihu i Zenevi tako skupe? Pa zato sto ih raznorazni belosvetski mafijasi koriste da tu parkiraju svoje pare. Kako su mafijasi dosli do tih para? Pa, na razne nacine, bilo otimacinom, bilo neplacanjem poreza, bilo uzimanjem kredita koje sad otplacuje ona sirotinja... Sve to Svajcarci jako dobro znaju, ali se prave blesavi jer im to ide u prilog (i Dubai je poceo zadnjih 15ak godina istu pricu). I sto bi onda Srbija sad trebalo da ganja nekog Sarica, na primer, ako je on pare zaradjene medjunarodnom prodajom kokaina doneo u Srbiju?
looping looping 10:27 03.03.2015

Re: Uzgred rečeno

I sto bi onda Srbija sad trebalo da ganja nekog Sarica, na primer, ako je on pare zaradjene medjunarodnom prodajom kokaina doneo u Srbiju?

Zato što to svet zahteva od nas a verovatno zato što on kvari biznis nekom većem mafijašu.
Mada, ja ne bih voleo da takav u Srbiji bude na slobodi bez obzira na novac koji donosi.
princi princi 10:35 03.03.2015

Re: Uzgred rečeno

Mada, ja ne bih voleo da takav u Srbiji bude na slobodi bez obzira na novac koji donosi.

A, pa to je prakticno nemoguce izbeci. Zovi ga pljacka, zovi inequality (u USA je primerice 95% rasta od 2008. godine zavrsilo u rukama 1% populacije, dobrim delom i zbog toga jer taj gornji 1% placa nekoliko puta manji porez od preostalih 99%) ali uvek ce novac koji se negde stice poticati od nekih nepravdi.

Ja bih, ipak, rekao da je i odnos prema tom novcu pitanje odnosa snaga: ako si jak i mocan, niko ne pita od koga pozajmljujes pare. Ako si slab, onda se svaka susa istresa na tebe.
highshalfbooze highshalfbooze 11:18 03.03.2015

Re: Uzgred rečeno

"...Према информацијама са сајта Централног регистра депо и клиринг хартија од вредности 73,64% акција Б92 је на име Raiffeisenbank a.d. – кастоди рачун. Ова врста рачуна подразумева да ће банка за рачун својих клијената трговати хартијама од вредности, али у своје име, а за њихов рачун, тако да они, за ширу јавност остају анонимни. То заправо значи да је 73,64% власништва Б92 нетранспарентно и за ширу јавност анонимно...."

Može biti da si u pravu, a može biti da su te akcije u portfoliu Reiffeisen world otvorenog investicionog fonda. Ali je u svakom slučaju čudno čak i da su novcem malih klijenata kupili 73,64% domaće medijske kuće.
Sepulturero Sepulturero 13:52 03.03.2015

Re: Uzgred rečeno

looping
"...Према информацијама са сајта Централног регистра депо и клиринг хартија од вредности 73,64% акција Б92 је на име Raiffeisenbank a.d. – кастоди рачун. Ова врста рачуна подразумева да ће банка за рачун својих клијената трговати хартијама од вредности, али у своје име, а за њихов рачун, тако да они, за ширу јавност остају анонимни. То заправо значи да је 73,64% власништва Б92 нетранспарентно и за ширу јавност анонимно...."

Ne znam zapravo da li u Srbiji ima legalnog novca koji nije opran. Tako je to sa svim banana državama.

Interesantna stvar u celoj priči je da neki ljudi sumnjaju u korist Tonija Blera ----Link.
Mene lično baš briga za to ako Srbija može da ima bilo kakve koristi od njega, a da država Srbija ništa ne plati naravno.
Ко не плати на мосту, платиће на ћуприји а на енглеском: There is no such thing as free lunch.
bene_geserit bene_geserit 10:10 04.03.2015

Re: Uzgred rečeno

princi
Zovi ga pljacka, zovi inequality (u USA je primerice 95% rasta od 2008. godine zavrsilo u rukama 1% populacije, dobrim delom i zbog toga jer taj gornji 1% placa nekoliko puta manji porez od preostalih 99%) ali uvek ce novac koji se negde stice poticati od nekih nepravdi.

Ovo je cisto lupetanje.
Top 1% placa federalne takse koliko i bottom 95%.
Top 1% zaradjuje ~19% svog "adjusted gross income" i placa ~35% svih federalnih income taksi (sto ce reci placaju preko 2 puta veci porez u proseku u poredjenju sa ostatkom populacije).
Istina "adjusted gross income" ne sadrzi sav prihod, vec samo ono sto mora da se prijavi za taksu (postoje "tax-exempt" investicije), ali te vrste izuzetaka ne uticu puno na ukupne brojeve.
Ako se uzme celokupne takse koje se placaju, "effective tax rate" za top 1% je reda 23.5% sto je daleko vise od ostatka populacije.
princi princi 11:38 04.03.2015

Re: Uzgred rečeno

Istina "adjusted gross income" ne sadrzi sav prihod, vec samo ono sto mora da se prijavi za taksu (postoje "tax-exempt" investicije), ali te vrste izuzetaka ne uticu puno na ukupne brojeve.

Dobro, sefe, postoji svet i van TV kutije i CNN-a, :). Ilustracije radi, DJI je oktobra 2008. bio 8500, ovih dana hoveruje iznad 18000. Rast od bezmalo 120%. 95% tog rasta je zavrsilo u rukama 1% populacije, tj na svajcarskim racunima koje IRS nikad nece videti.
bene_geserit bene_geserit 05:10 05.03.2015

Re: Uzgred rečeno

Eto, nisam bio lenj nego procitao teskt koji si linkovao.
Ne vidim sta su tax detalji jednog coveka (Romney) u jednoj godini (2010) trebali da pokazu? Imao je effective tax rate 15.4% posto je dao 4.5 miliona od 20 koje je zaradio za charity. Koji si ti procenat svojih primanja dao za charity zadnjih godina?
Imao je prihod od racuna u Svajcarskoj u koji je IRS imao uvid (a i Svajcarska se obavezala da otvori tajnost svojih racuna za IRS tako da ne razumem sta tupis u vezi toga).
Takodje je imao long-term capital gains za koje je kamata mala, za njega kao i bilo koga drugog.

A da su od rasta akcija profitirali oni koji te akcije poseduju, velikog li iznenadjenja. Kao sto su isti ti pretrpeli stetu od pada akcija 2008-e, ali ti to nije zapalo za oko.
blogovatelj blogovatelj 09:59 05.03.2015

Re: Uzgred rečeno

Imao je effective tax rate 15.4% posto je dao 4.5 miliona od 20 koje je zaradio za charity. Koji si ti procenat svojih primanja dao za charity zadnjih godina?


Je li, a jel ti na primer znaš da je generalni direktor Gejtsovog čaritija njegova ćerka? Ne padne ti na pamet da ovim prebogatima takve stvari padaju na pamet? Da prebacuju pare sa računa na račun, a porez sve manji.
bene_geserit bene_geserit 17:23 05.03.2015

Re: Uzgred rečeno

blogovatelj
Je li, a jel ti na primer znaš da je generalni direktor Gejtsovog čaritija njegova ćerka? Ne padne ti na pamet da ovim prebogatima takve stvari padaju na pamet? Da prebacuju pare sa računa na račun, a porez sve manji.

Jel ti stvarno mislis da se Gejts bavi utajom poreza?
To sto mu je cerka generalni direktor charitija - kakve veze ima? Kako mu to pomaze da utaji porez?
tess tess 06:53 03.03.2015

E, da.

Izašla je 141. Etna.
princi princi 08:54 03.03.2015

Ovo je toliko jasno, koncizno i

precizno da nema šaje da je Filip napisao. Ajde, Filipe, priznaj izvore, odakle si ovo prepisao?
Filip Mladenović Filip Mladenović 08:57 03.03.2015

Re: Ovo je toliko jasno, koncizno i

princi
precizno da nema šaje da je Filip napisao. Ajde, Filipe, priznaj izvore, odakle si ovo prepisao?


Imate link u blogu, na dva mesta!
princi princi 09:04 03.03.2015

Re: Ovo je toliko jasno, koncizno i

E redno je da i ja malo budem priglup.

Po meni, rešenje može biti u nekom subscription servisu, verovatno internet, ali s tim da se tačno pazi i kontroliše ko uplaćuje sredstva, da se ova bagra ne bi i tu umešala i preuzela kontrolu (to je problem sa bagrom, stalno hoće da budu in charge). Možda bi mogla da se ostavlja i lista donatora, sve da bude javno i transparentno. Znači, efektivno, da građanstvo samo organizuje svoj javni servis i da se na taj način potpuno zaobiđu ove partije-mafije. Donacija, recimo, 1 evro mesečno (možda bi to trebalo i ograničiti odozgo da ne dođe neki krimos i sve pokupuje) i, otprilike, za taj servis cenim da bi negde oko 200K, 250K evra mesečno moglo da se skupi.
emsiemsi emsiemsi 19:55 03.03.2015

Re: Ovo je toliko jasno, koncizno i

princi
E redno je da i ja malo budem priglup.

Po meni, rešenje može biti u nekom subscription servisu, verovatno internet, ali s tim da se tačno pazi i kontroliše ko uplaćuje sredstva, da se ova bagra ne bi i tu umešala i preuzela kontrolu (to je problem sa bagrom, stalno hoće da budu in charge). Možda bi mogla da se ostavlja i lista donatora, sve da bude javno i transparentno. Znači, efektivno, da građanstvo samo organizuje svoj javni servis i da se na taj način potpuno zaobiđu ove partije-mafije. Donacija, recimo, 1 evro mesečno (možda bi to trebalo i ograničiti odozgo da ne dođe neki krimos i sve pokupuje) i, otprilike, za taj servis cenim da bi negde oko 200K, 250K evra mesečno moglo da se skupi.

Знаш и сам да то није могуће !
Успут --- ко ће да контролише уплату средстава, а потом, ко ће да контролише те контролоре ?
Успут 2 --- доминантан принцип који нема намеру да устукне, од када је света и века, је принцип силе. Установљена неравнотежа где неколико процената светске популације контролише скоро комплетно богатство ће бити разрешена једино силом. У ствари, само ће, као и увек у историји доћи до нове прерасподеле у којој ће безобзирни и лакоми поновно настојати да покупе све за себе (питам се да то није у питању некакав облик глади који лопурде тера на "мени, мени, још, још ..." ).
milisav68 milisav68 09:09 03.03.2015

Trač ili istina?

Negde sam pročitao, da posle 15 dana od otvaranja konkursa, niko nije predao dokumenta za generalnog direktora RTS-a.

Jel to tačno?

Filip Mladenović Filip Mladenović 09:16 03.03.2015

Re: Trač ili istina?

milisav68
Negde sam pročitao, da posle 15 dana od otvaranja konkursa, niko nije predao dokumenta za generalnog direktora RTS-a.

Jel to tačno?Ne znam da li je to tačno! Ja ću se prijaviti na konkurs 9. marta 2015.
alselone alselone 09:16 03.03.2015

Re: Trač ili istina?

Ja ću se prijaviti na konkurs 9. marta 2015.


Ovo tako lici na tebe. Filipika sakrivena u prijavi.
qqriq qqriq 11:59 03.03.2015

Re: Trač ili istina?

alselone
09:16 03.03.2015
Re: Trač ili istina?
Ja ću se prijaviti na konkurs 9. marta 2015.


Ovo tako lici na tebe. Filipika sakrivena u prijavi.krkar krkar 09:29 03.03.2015

Vazeljin

Tekst nisam čitao, poznato je da čitanje Filipa loše utiče na varenje, prostatu i krvarenje desni.

Al' samo da se zapljunem kod novog Tijanića, da ne bude da nisam na vreme
workaholic workaholic 09:34 03.03.2015

Re: Vazeljin

Pročitaj, blog je dobar, i sama sam iznenađena.

Filipe, svaka čast ovog puta.
Filip Mladenović Filip Mladenović 09:36 03.03.2015

Re: Vazeljin

krkar
Tekst nisam čitao, poznato je da čitanje Filipa loše utiče na varenje, prostatu i krvarenje desni.

Al' samo da se zapljunem kod novog Tijanića, da ne bude da nisam na vreme


Tačno, ali zato čitanje mojih blogova podsticajno deluje na potenciju!
alselone alselone 09:37 03.03.2015

Re: Vazeljin

Tačno, ali zato čitanje mojih blogova podsticajno deluje na potenciju!


Mozes samo da se jebes posle.
looping looping 09:46 03.03.2015

Re: Vazeljin

alselone
Tačno, ali zato čitanje mojih blogova podsticajno deluje na potenciju!


Mozes samo da se jebes posle.

A od toga bole desni.
Filip Mladenović Filip Mladenović 10:35 03.03.2015

Re: Vazeljin

Bole desni, ali zato levi leče:

Nova grčka vlada pomaže siromašnima, nezaposlenima i porodicama sa malom decom:

Besplatna struja, subvencije za plaćanje stanarine i bonovi za hranu su neke od mera za borbu protiv siromaštva koje je predložila levičarska grčka vlada.

Te predloge trebalo bi u narednim danima da usvoji grčki parlament, prenosi Frans pres.

Kako navodi francuska agencija, koja je imala uvid u dokument grčke vlade, Grčka je u obavezi prema međunarodnim kreditorima da se uzdrži od usvajanja mera koje mogu gurnuti državni budžet u deficit. Nekoliko vladinih zvaničnika je, međutim, poručilo da najnoviji zakon neće doneti dodatne troškove, kao i da će povećati tražnju u krizom pogođenoj privredi.

"Vlada je obećala da će zaustaviti kretanje zemlje ka potpunoj socijalnoj katastrofi. Iz tog razloga, prvi zakon koji će biti podnet parlamentu sadrži mere za borbu protiv humanitarne krize", izjavio je jedan neimenovani izvor iz grčke vlade, ne precizirajući datum usvajanja tog zakona u parlamentu.

Prema najnovijem planu, vlada će ponovo priključiti struju domaćinstvima koja nisu bila u stanju da izmire svoje račune.

Do 30.000 domaćinstava će, prema istom planu, dobiti mesečne subvencije za plaćanje stanarine u iznosu od izmedju 70 do 220 evra, dok će oko 300.000 ljudi dobiti bonove za hranu, i druge osnovne namirnice od kompanija koje budu uključene u ovaj program.

Prioritet će biti porodice sa malom decom, nezaposleni i siromašni, navodi se u dokumentu grčke vlade.
looping looping 11:07 03.03.2015

Re: Vazeljin


Besplatna struja, subvencije za plaćanje stanarine i bonovi za hranu su neke od mera za borbu protiv siromaštva koje je predložila levičarska grčka vlada.

Odlične mere.
Odobren im je paket finansijske pomoći (koji su levičari pre izbora obećali da neće uzimati) i u narednim danima će sprovesti one gornje mere.
Te predloge trebalo bi u narednim danima da usvoji grčki parlament, prenosi Frans pres.

Posle toga verovatno će uzeti još neki paket pomoći i tako dok ne prestaju da dobijaju pomoć a onda će duvati u prste i naravno, protesti!

Cipras je ustvari novi Tito!
qqriq qqriq 11:58 03.03.2015

Re: Vazeljin


looping


razbijaš komentarima.
qqriq qqriq 12:00 03.03.2015

Re: Vazeljin

Al' samo da se zapljunem kod novog Tijanića

Tijanić bio gromada.
looping looping 12:02 03.03.2015

Re: Vazeljin

qqriq

looping

razbijaš komentarima.

Hvala.
qqriq qqriq 12:05 03.03.2015

Re: Vazeljin

Hvala.


Au, kako sad da ti kažem da je to bila šala?!
looping looping 12:06 03.03.2015

Re: Vazeljin

qqriq
Hvala.


Au, kako sad da ti kažem da je to bila šala?!

Ne moraš, uopšte.
qqriq qqriq 13:24 03.03.2015

Re: Vazeljin

Ne moraš, uopšte.

različito mislimo, to je sve.
blogovatelj blogovatelj 18:25 03.03.2015

Re: Vazeljin

Bole desni, ali zato levi leče


E ovde vam ga je sprčio, da prostite!
violina violina 19:02 03.03.2015

Re: Vazeljin

Cipras je ustvari novi Tito!


Pošto sam video kako demokratija izgleda, bežim od ovog srnja u novu Titovu državu, pre će ovo propasti nego ono, na žalost prisutnih.
looping looping 19:18 03.03.2015

Re: Vazeljin

violina
Cipras je ustvari novi Tito!


Pošto sam video kako demokratija izgleda, bežim od ovog srnja u novu Titovu državu, pre će ovo propasti nego ono, na žalost prisutnih.

A ako ti ovi ukinu paket pomoći dok si kod onih, eto tebe nazad kod ovih.
emsiemsi emsiemsi 19:58 03.03.2015

Re: Vazeljin

looping
alselone
Tačno, ali zato čitanje mojih blogova podsticajno deluje na potenciju!


Mozes samo da se jebes posle.

A od toga bole desni.

А може и лакат ако при том стојиш близу зида.
violina violina 19:46 04.03.2015

Re: Vazeljin

eto tebe nazad kod ovih.


Dok se to dogodi, ja ću tečno govoriti Grčki, nikada se ne zna za šta je to dobro.
tyson tyson 01:06 07.03.2015

Re: Vazeljin

Dok se to dogodi, ja ću tečno govoriti Grčki

Pretpostavljam da misliš na grčki...?


freehand freehand 10:56 03.03.2015

A da li ti

... Filipe uvek obavezno proveriš vlasničku strukturu i uređivačku koncepciju medija u kojima bi da objavljuješ?
Jer pazi i na sledeći detalj: kad na taj način pogledaš medijsku sliku Srbije - kaži mi koliko je medija, ukupno, u kojima bi se moglo raditi/sarađivati bez opasnosti da ti neki Filip ne skoči za vrat sa optužbom za korupciju/kolaboraciju?

I molim te da obratiš pažnju i na činjenicu da svoje proglase i saopštenja objavljuješ na blogu medija čije je vlasništvo takođe upitno i netransparentno a uređivačka politika polako gubi vezu sa onim što se nekad zvalo b92.


Edit: sad pomislih - ili bloguješ iz apartmana ili ti nisi na Srpskom Davosu!? Pa kakav je to qrčev Davos bez tebe?
I da nije Vučić na tebe mislio kad je rekao da ga ne podržava elita?
Filip Mladenović Filip Mladenović 11:46 03.03.2015

Re: A da li ti

U mojoj radnoj biografiji se nalazi odgovor na Vaše pitanje.

Što se RTV B92 tiče, da je transparentna vlasnička struktura ovog medija, danas bi i dalje slušali "Mentalno razgibavanje" i gledali "Utisak nedelje".

Zar Vam ne smrdi činjenica da se desetak plaćeničkih imena godinama vrti u vezi sa pokretanjem i urednikovanjem svakojakog tabloidnog smeća, od "Nacionala" i "Kurira" do "Presa", "Naših novina" i "Informera"?
Hansel Hansel 11:50 03.03.2015

Re: A da li ti

Извињавам се што се мешам, чини ми се да је ово допринос питањима које је Free отворио. Наиме, када је једна позната новинарка коју сам ценио почела да емитује своју емисију на Пинку (не ради се о Оливери Ковачевић, њу нисам посебно ценио), помислио сам да је то крај свих критеријума (мада је на то на неки начин била натерана јер није остао други медиј на коме би емитовала, због претходних сукоба). Стицајем околности, дошао сам у ситуацију да баш њој нешто касније саопштим неку своју идеју, а она ми је предложила да прво урадим нешто за ту емисију, па да онда видимо. Много сам размишљао и на крају некако разрешио дилему ставом да ако будем могао да радим оно што желим и како желим и и да не радим оно што не желим (испоставило се да такве опасности није ни било), проблем не постоји. То је био компромис са ставом да је све што се појави на тој станици давање легитимитета свему лошем што представља. Био је то принудни компромис, под теретом реалности (довољно је било од мене што сам у Милошевићево време, када је мој медиј био затворен/забрањен, одбио понуду да радим у комшилуку места где Филип сада ради). Нажалост, мислим да се и даље једино тако може размишљати, ако је уопште понегде бар такав компромис могућ. А то само говори колико смо пали.
freehand freehand 11:50 03.03.2015

Re: A da li ti

U mojoj radnoj biografiji se nalazi odgovor na Vaše pitanje.

To da ti ne smeta uređivačka politika RTS?
Što se RTV B92 tiče, da je transparentna vlasnička struktura ovog medija, danas bi i dalje slušali "Mentalno razgibavanje" i gledali "Utisak nedelje".

Nisi ti mene razumeo: šta će tvoji blogovi na mediju sa netransparentnom vlasničkom strukturom, kad si već toliki čistunac? Ili si čistunac samo kad su drugi u pitanju?
freehand freehand 12:07 03.03.2015

Re: A da li ti

Hansel
Извињавам се што се мешам, чини ми се да је ово допринос питањима које је Free отворио. Наиме, када је једна позната новинарка коју сам ценио почела да емитује своју емисију на Пинку (не ради се о Оливери Ковачевић, њу нисам посебно ценио), помислио сам да је то крај свих критеријума (мада је на то на неки начин била натерана јер није остао други медиј на коме би емитовала, због претходних сукоба). Стицајем околности, дошао сам у ситуацију да баш њој нешто касније саопштим неку своју идеју, а она ми је предложила да прво урадим нешто за ту емисију, па да онда видимо. Много сам размишљао и на крају некако разрешио дилему ставом да ако будем могао да радим оно што желим и како желим и и да не радим оно што не желим (испоставило се да такве опасности није ни било), проблем не постоји. То је био компромис са ставом да је све што се појави на тој станици давање легитимитета свему лошем што представља. Био је то принудни компромис, под теретом реалности (довољно је било од мене што сам у Милошевићево време, када је мој медиј био затворен/забрањен, одбио понуду да радим у комшилуку места где Филип сада ради). Нажалост, мислим да се и даље једино тако може размишљати, ако је уопште понегде бар такав компромис могућ. А то само говори колико смо пали.

Moja primedba odnosila se na spremnost na direktnu prozivku uz sopstvenu ležernost po istom pitanju. Inače bih se ja lako sa Filipom, odnosno Savetom za borbu protiv korupcije, složio.

Interesantan primer za ovu priču bile su i Karićeve nagrade. Vo vremja ono kad je tu nagradu primila Bojana Lekić, pa onda sledeće godine Miša Vasić - potpuno sam podržao oboje u spremnosti da je prihvate.
Nagrađeni su za svoj rad u godini u kojoj ni na koji način ničim, ni profesionalno ni drugačije nisu činili ništa ni na korist vlasti ni fondacijE Karić
Žiriji koji su odlučivali o dobitnicima bili su po svom ssastavu više nego kvalitetni i kompetentni.
A oboje, i Bojana Lekić i Miloš Vasić svakako su zasluživali svaku nagradu za svoj profesionalni angažman.
Te su mi zgađeni čistunci bili tim smešniji u svom zgražavanju.
Filip Mladenović Filip Mladenović 12:39 03.03.2015

Re: A da li ti

freehand
U mojoj radnoj biografiji se nalazi odgovor na Vaše pitanje.

To da ti ne smeta uređivačka politika RTS?
Što se RTV B92 tiče, da je transparentna vlasnička struktura ovog medija, danas bi i dalje slušali "Mentalno razgibavanje" i gledali "Utisak nedelje".

Nisi ti mene razumeo: šta će tvoji blogovi na mediju sa netransparentnom vlasničkom strukturom, kad si već toliki čistunac? Ili si čistunac samo kad su drugi u pitanju?


Pa zato se po treći put prijavljujem na konkurs za imenovanje direktora RTS-a, da bih promenio uredjivačku politiku!

Kao što se vidi iz moje radne biografije, blogove sam ovde počeo da publikujem tokom leta 2008, kada je vlasnička struktura B92 bila transparentija. I zato sam danas objavio ovaj blog, kojim se zalažem da svi mediji u Srbiji imaju prepoznatljive vlasnike.
Kad hoćete da otvorite piljaru ili kafić, samo što vam broj cipela ne traže u APR-u i drugim organima države, a za medije - nikom ništa!

Ali, uporedjivati publikovanje blogova ovde sa objavljivanjem tekstova u tabloidnom smeću je neumesno i zlonamerno!
freehand freehand 12:44 03.03.2015

Re: A da li ti

Pa zato se po treći put prijavljujem na konkurs za imenovanje direktora RTS-a, da bih promenio uredjivačku politiku!

Nije to poenta, ne izvrći. Poenta je da ti na tom mediju radiš i u okviru uređivačke politike sa kojom se ne slažeš.
Kao što se vidi iz moje radne biografije, blogove sam ovde počeo da publikujem tokom leta 2008, kada je vlasnička struktura B92 bila transparentija. I zato sam danas objavio ovaj blog, kojim se zalažem da svi mediji u Srbiji imaju prepoznatljive vlasnike.

Pusti 2008., za danas te pitam.
Kad hoćete da otvorite piljaru ili kafić, samo što vam broj cipela ne traže u APR-u i drugim organima države, a za medije - nikom ništa!

Ma jok bre. U APR sve završiš dok kažeš keks. Mož i Vučićevom burazeru da mazneš identitet i da otvoriš perionicu veša.

Ali, uporedjivati publikovanje blogova ovde sa objavljivanjem tekstova u tabloidnom smeću je neumesno i zlonamerno!

Ne znam, meni je tvoje pominjanje Krstića i Naših novina delovalo zlonamerno u ovom kontekstu.
libkonz libkonz 12:49 03.03.2015

Re: A da li ti

Kad hoćete da otvorite piljaru ili kafić, samo što vam broj cipela ne traže u APR-u i drugim organima države

Traže ti:
Ime i prezime
JMBG
adresu stanovanja
kontakt telefon
stručnu spremu i
ime i adresu piljare

Ništa više.
a za medije - nikom ništa!

ovo si u pravu, to su tekovine vladavine BT.
freehand freehand 12:54 03.03.2015

Re: A da li ti

ovo si u pravu, to su tekovine vladavine BT.

A da nije prepisivanje evropskih zakona?
libkonz libkonz 13:07 03.03.2015

Re: A da li ti

A da nije prepisivanje evropskih zakona?

Imali smo domaći zakon koji je bio eksplicitan: Ne može jedan vlasnik da ima dva medija. I onda se pravili ludi kad je Grk kupio B92 nakon kupovine Foksa i na činjenicu da je Mitrović pored Pinka vodio i Avalu.
A način na koji je oteran nemački VAC je posebna priča.
Hansel Hansel 13:14 03.03.2015

Re: A da li ti

freehand

Да, и ја сам бранио Бојану (бар тамо где сам могао, а то нису били значајни кругови), крајњи аргумент ми је био да су то ионако наше паре , а свакако мислимо да неку награду заслужује. Не ваља што је касније попустила када је била на челу БК (информативни програм је био апсолутна пропаганда Карића), али то је већ други проблем.
Hansel Hansel 13:16 03.03.2015

Re: A da li ti

libkonz
A da nije prepisivanje evropskih zakona?

Imali smo domaći zakon koji je bio eksplicitan: Ne može jedan vlasnik da ima dva medija. I onda se pravili ludi kad je Grk kupio B92 nakon kupovine Foksa i na činjenicu da je Mitrović pored Pinka vodio i Avalu.

И онда је то и озакоњено. Брисел дозволио.
A način na koji je oteran nemački VAC je posebna priča.

Посебна је прича и како је дошао, али код нас је ваљда све посебно.
Filip Mladenović Filip Mladenović 13:16 03.03.2015

Re: A da li ti

Da li ste zaboravili da odgovorite na moje pitanje?

Zar Vam ne smrdi činjenica da se desetak plaćeničkih imena godinama vrti u vezi sa pokretanjem i urednikovanjem svakojakog tabloidnog smeća, od "Nacionala" i "Kurira" do "Presa", "Naših novina" i "Informera"?
highshalfbooze highshalfbooze 13:29 03.03.2015

Re: A da li ti

freehand
A da nije prepisivanje evropskih zakona?

USTAV REPUBLIKE SRBIJE
Sloboda medija
Član 50.

Svako je slobodan da bez odobrenja, na način predviđen zakonom, osniva novine i druga sredstva javnog obaveštavanja.
Televizijske i radio-stanice osnivaju se u skladu sa zakonom.
U Republici Srbiji nema cenzure. Nadležni sud može sprečiti širenje informacija i ideja putem sredstava javnog obaveštavanja samo ako je to u demokratskom društvu neophodno radi sprečavanja pozivanja na nasilno rušenje Ustavom utvrđenog poretka ili narušavanje teritorijalnog integriteta Republike Srbije, sprečavanja propagiranja rata ili podstrekavanja na neposredno nasilje ili radi sprečavanja zagovaranja rasne, nacionalne ili verske mržnje, kojim se podstiče na diskriminaciju, neprijateljstvo ili nasilje.
Ostvarivanje prava na ispravku neistinite, nepotpune ili netačno prenete informacije kojom je povređeno nečije pravo ili interes i prava na odgovor na objavljenu informaciju uređuje se zakonom.


Ko beše pravio Ustav? BT,VK,ID i grobar

Pa je posle član zakona o javnom informisanju kojim je predviđeno da se novine registruju, proglašen neustavnim. Tako da...
st.jepan st.jepan 17:03 03.03.2015

Re: A da li ti

Te su mi zgađeni čistunci bili tim smešniji u svom zgrađavanju.

I meni.

Ne kapiram logiku po kojoj se nipošto ne treba oglasiti u mediju kojeg se gaduckaš.

Bila već slična priča na jednom blogu iz 2013.:

svako ko pristane da napiše tekst za to đubre, taj je sam sebe trajno diskreditovao
.

Ma kakvi, naprotiv!
Ako tekst objave u klot obliku, dakle bez uredničko lektorske muljačine, to može samo na dobro.

Zašto i čitaoci tih novina ne bi kadkad pročitali nešto razborito?
Nije sevap kad pametni pametuju pametnima, već kad pametni dobace do manje pametnih. A to je moguće samo preko medijske platforme kojoj manje pametni veruju.

Ne kapiram tu (a ni bilo koju drugu) isključivost, mada znam, prilično je raširena.

Po meni, nije presudno gde je rečeno, već šta je rećeno.

Kad se nekim čudom desi da nešto pristojno dobije placa u nepristojnom kontekstu, taj kontekst automatski postaje bar zer'cu pristojniji.
A to bi, zar ne, trebalo da nam je cilj.

Zato sam uvek prihvatao svaki redak ili sekund, ma ko da mi ga je nudio.
Čak..., evo..., u nekoj od ratnih godina, gostovao sam u emisiji Marka Jankovića na Arkanovom "Radio Tigru". Dabome, Marka sam prethodno ("koji ću ti pa ja?" ) odvraćao, ali složio sam se s Legendom da je OK da i slušaoci "Tigra" ponekad čuju drugačije mišljenje (rekao mi je da je to bio njegov uslov da posao na "Tigru" prihvati).
freehand freehand 17:17 03.03.2015

Re: A da li ti

Filip Mladenović
Da li ste zaboravili da odgovorite na moje pitanje?

Zar Vam ne smrdi činjenica da se desetak plaćeničkih imena godinama vrti u vezi sa pokretanjem i urednikovanjem svakojakog tabloidnog smeća, od "Nacionala" i "Kurira" do "Presa", "Naših novina" i "Informera"?

Ne. Ti si zaboravio da odgovoriš na moje pitanje - odakle ti pravo da se na mediju sa netransparentnim vlasništvom, ti koji radiš u mediju sa čijom se uređivačkom politikom ne slažeš - tako sa visoka odnosiš prema drugima?
Filip Mladenović Filip Mladenović 17:18 03.03.2015

Re: A da li ti

Jedna lasta ne čini proleće.

A u našim medijima je toliko jastrebova, ševa i papagaja, od kojih nekom čudnovatom balkanskom igrom svetlosti i senki nastaju - kameleoni!
princi princi 17:19 03.03.2015

Re: A da li ti

st.jepan
Te su mi zgađeni čistunci bili tim smešniji u svom zgrađavanju.I meni. Ne kapiram logiku po kojoj se nipošto ne treba oglasiti u mediju kojeg se gaduckaš. ...


To da, ako ti je cilj da nekog navedes na neko razmisljanje, da ga probudis. Ali ako ti je jedini cilj da pokazes svoju superiornost, pamet, lepotu, dusevnost, recju, otmenu posebnost* onda je to krajnje kontraproduktivno.

*Covece, kako mi se kenja od otmenih posebnika.
freehand freehand 17:20 03.03.2015

Re: A da li ti

st.jepan
Te su mi zgađeni čistunci bili tim smešniji u svom zgrađavanju.

I meni.

Ne kapiram logiku po kojoj se nipošto ne treba oglasiti u mediju kojeg se gaduckaš.

Bila već slična priča na jednom blogu iz 2013.:

svako ko pristane da napiše tekst za to đubre, taj je sam sebe trajno diskreditovao
.

Ma kakvi, naprotiv!
Ako tekst objave u klot obliku, dakle bez uredničko lektorske muljačine, to može samo na dobro.

Zašto i čitaoci tih novina ne bi kadkad pročitali nešto razborito?
Nije sevap kad pametni pametuju pametnima, već kad pametni dobace do manje pametnih. A to je moguće samo preko medijske platforme kojoj manje pametni veruju.

Ne kapiram tu (a ni bilo koju drugu) isključivost, mada znam, prilično je raširena.

Po meni, nije presudno gde je rečeno, već šta je rećeno.

Kad se nekim čudom desi da nešto pristojno dobije placa u nepristojnom kontekstu, taj kontekst automatski postaje bar zer'cu pristojniji.
A to bi, zar ne, trebalo da nam je cilj.

Zato sam uvek prihvatao svaki redak ili sekund, ma ko da mi ga je nudio.
Čak..., evo..., u nekoj od ratnih godina, gostovao sam u emisiji Marka Jankovića na Arkanovom "Radio Tigru". Dabome, Marka sam prethodno ("koji ću ti pa ja?" ) odvraćao, ali složio sam se s Legendom da je OK da i slušaoci "Tigra" ponekad čuju drugačije mišljenje (rekao mi je da je to bio njegov uslov da posao na "Tigru" prihvati).

Pa da, to je Kurir. I kurirstvo, koje tebi očigledno odgovara.
Ovde je priča o nečem drugom. Nego, nemam vremena sad, ali rado ću ti to objasniti.
Filip Mladenović Filip Mladenović 17:22 03.03.2015

Re: A da li ti

freehand
Filip Mladenović
Da li ste zaboravili da odgovorite na moje pitanje?

Zar Vam ne smrdi činjenica da se desetak plaćeničkih imena godinama vrti u vezi sa pokretanjem i urednikovanjem svakojakog tabloidnog smeća, od "Nacionala" i "Kurira" do "Presa", "Naših novina" i "Informera"?

Ne. Ti si zaboravio da odgovoriš na moje pitanje - odakle ti pravo da se na mediju sa netransparentnim vlasništvom, ti koji radiš u mediju sa čijom se uređivačkom politikom ne slažeš - tako sa visoka odnosiš prema drugima?


Ponavljam: u vreme kada sam počeo da blogujem na B92, tog vrelog leta 2008. godine, vlasništvo ove medijske kuće je bilo više transparentno. A sada, kada je manje transparentno, ovakvim blogovima se borim protiv tog naopakog stanja.

Što se RTS-a tiče, velika je razlika izmedju 1. programa televizije i moje "Dvestadvojke". Samo neobavešten i neinformisan može misliti da se tu radi o jednoj, monolitnoj uredjivačkoj politici.
Mućnite glavom!
freehand freehand 17:31 03.03.2015

Re: A da li ti

Ponavljam: u vreme kada sam počeo da blogujem na B92, tog vrelog leta 2008. godine, vlasništvo ove medijske kuće je bilo više transparentno. A sada, kada je manje transparentno, ovakvim blogovima se borim protiv tog naopakog stanja.

A ako bi neko to isto činio u Informeru... Ili Našim novinama?
Što se RTS-a tiče, velika je razlika izmedju 1. programa televizije i moje "Dvestadvojke". Samo neobavešten i neinformisan može misliti da se tu radi o jednoj, monolitnoj uredjivačkoj politici.
Mućnite glavom!

Znao sam da ima i tu te netransparentnosti u vlasništvu...
st.jepan st.jepan 17:38 03.03.2015

Re: A da li ti

princi
st.jepan
Te su mi zgađeni čistunci bili tim smešniji u svom zgrađavanju.I meni. Ne kapiram logiku po kojoj se nipošto ne treba oglasiti u mediju kojeg se gaduckaš. ...


To da, ako ti je cilj da nekog navedes na neko razmisljanje, da ga probudis. Ali ako ti je jedini cilj da pokazes svoju superiornost, pamet, lepotu, dusevnost, recju, otmenu posebnost* onda je to krajnje kontraproduktivno.

*Covece, kako mi se kenja od otmenih posebnika.


Ništa te nisam razumeo.
Slušo si tu emisiju? Znaš o čemu smo Marko i ja tada pričali?
Veruj, ni o čemu "lepom i uzvišenom", nije tu bilo ni traga od "otmene posebnosti" - subject žvake bio je krajnje prizeman. Žvaćkali smo o Srpskoj Eliti, a u povodu mog leksikona iste.
sioux sioux 17:40 03.03.2015

Re: A da li ti

Hansel
И онда је то и озакоњено. Брисел дозволио.

Nije valjda da veruješ u to? (U svim "post"-komunističkim državama tako su se opravdavali kriminalni zakoni. )
st.jepan st.jepan 18:18 03.03.2015

Re: A da li ti

freehand
rado ću ti to objasniti.

Rado ću saslušati.
Možda i poslušati.
blogovatelj blogovatelj 18:30 03.03.2015

Re: A da li ti

U mojoj radnoj biografiji se nalazi odgovor na Vaše pitanje.


Kako ti divno i bezrazložno persiraš.
blogovatelj blogovatelj 18:34 03.03.2015

Re: A da li ti

stručnu spremu i


Koji će im moj stručna sprema?
blogovatelj blogovatelj 18:37 03.03.2015

Re: A da li ti

Zar Vam ne smrdi činjenica da se desetak plaćeničkih imena godinama vrti u vezi sa pokretanjem i urednikovanjem svakojakog tabloidnog smeća, od "Nacionala" i "Kurira" do "Presa", "Naših novina" i "Informera"?


Šta znači plaćenik? I ti si bio plaćenik RTS Bastilje? Valjda je normalno kad neko radi da prima i pare za taj rad. A ako se gazdama sviđa kako taj neko radi, onda ga gazde dobro plate.
Šta ti u ovome tačno smeta?
princi princi 19:00 03.03.2015

Re: A da li ti

st.jepan
princi
st.jepan
Te su mi zgađeni čistunci bili tim smešniji u svom zgrađavanju.I meni. Ne kapiram logiku po kojoj se nipošto ne treba oglasiti u mediju kojeg se gaduckaš. ...


To da, ako ti je cilj da nekog navedes na neko razmisljanje, da ga probudis. Ali ako ti je jedini cilj da pokazes svoju superiornost, pamet, lepotu, dusevnost, recju, otmenu posebnost* onda je to krajnje kontraproduktivno.

*Covece, kako mi se kenja od otmenih posebnika.


Ništa te nisam razumeo.
Si slušo tu emisiju? Znaš o čemu smo Marko i ja tada pričali?
Veruj, ni o čemu "lepom i uzvišenom", nije tu bilo ni traga od "otmene posebnosti" - subject žvake bio je krajnje prizeman, žvaćkali smo o Srpskoj Eliti, a u povodu mog leksikona iste.


Omg, pa ko je pominjao tebe... jbt, ljudi, mi se sve manje razumemo.
Hansel Hansel 19:06 03.03.2015

Re: A da li ti

sioux
Hansel
И онда је то и озакоњено. Брисел дозволио.

Nije valjda da veruješ u to? (U svim "post"-komunističkim državama tako su se opravdavali kriminalni zakoni. )

Таман посла да оправдавам. То је ипак чињеница. Тзв. сет медијских закона је чекао на бриселско одобравање, па се тек онда о њему овде гласало. Једино ако је неко то после дописао?
st.jepan st.jepan 19:25 03.03.2015

Re: A da li ti

princi

jbt, ljudi, mi se sve manje razumemo.

Da, to i ja kažem:
st.jepan
Ništa te nisam razumeo.

princi
Omg, pa ko je pominjao tebe...

Pa pominjao si superiornost, pamet, lepotu, dusevnost, otmenu posebnost, dakle nesumnjivo je da si pominjao mene.


Edit:
Da nisi pomenuo lepotu, možda i ne bi bilo nesumnjivo.
princi princi 19:41 03.03.2015

Re: A da li ti

Pa pominjao si superiornost, pamet, lepotu, dusevnost, otmenu posebnost, dakle nesumnjivo je da si pominjao mene.


I to je tačno. Izgleda da mi danas nije dan.
freehand freehand 19:42 03.03.2015

Re: A da li ti

A u našim medijima je toliko jastrebova, ševa i papagaja

A ti si papagaj koji bi da ševi jastreba ali obavezno zasovi kad dođe do gustog.
freehand freehand 20:29 03.03.2015

Re: A da li ti

Ko beše pravio Ustav? BT,VK,ID i grobar

Nemaš ti pojma ko je pravio ustav, očigledno.
tess tess 21:36 03.03.2015

Re: A da li ti

blogovatelj
Kako ti divno i bezrazložno persiraš.

Bogie, nemoj da si na kraj srca blogerskog.

A meni, opet, to Filipovo persiranje sjajno.
Authentisch.
Hansel Hansel 21:43 03.03.2015

Re: A da li ti

princi
Pa pominjao si superiornost, pamet, lepotu, dusevnost, otmenu posebnost, dakle nesumnjivo je da si pominjao mene.

I to je tačno. Izgleda da mi danas nije dan.

А и писао си у другом лицу (наравно, то је оно друго лице, мора да има неки назив у лингвистици, ја га не знам).
mirelarado mirelarado 21:47 03.03.2015

Re: A da li ti

Hansel
princi
Pa pominjao si superiornost, pamet, lepotu, dusevnost, otmenu posebnost, dakle nesumnjivo je da si pominjao mene.

I to je tačno. Izgleda da mi danas nije dan.

А и писао си у другом лицу (наравно, то је оно друго лице, мора да има неки назив у лингвистици, ја га не знам).


Деперсонализовано, генерализовано (обезличено, уопштено) друго лице једнине. :)
emsiemsi emsiemsi 21:56 03.03.2015

Re: A da li ti

Hansel
princi
Pa pominjao si superiornost, pamet, lepotu, dusevnost, otmenu posebnost, dakle nesumnjivo je da si pominjao mene.

I to je tačno. Izgleda da mi danas nije dan.

А и писао си у другом лицу (наравно, то је оно друго лице, мора да има неки назив у лингвистици, ја га не знам).

Претпостављам, додуше, нисам сигуран, да се та глаголска именица, у лингвистици, зове --- кењање.
highshalfbooze highshalfbooze 22:31 03.03.2015

Re: A da li ti

Nemaš ti pojma ko je pravio ustav, očigledno.

Ako potenciraš svađu, neće ti poći za rukom. Drugu svrhu ovoga što si napisao ne vidim.

dopuna:
sioux sioux 22:57 03.03.2015

Re: A da li ti

Hansel
Таман посла да оправдавам. То је ипак чињеница. Тзв. сет медијских закона је чекао на бриселско одобравање, па се тек онда о њему овде гласало. Једино ако је неко то после дописао?

Nisam mislio da si ti opravdavao, samo me čudi da veruješ u to.
Ne može Brisel ni članicama da dozvoljava ili ne dozvoljava.
isidora.k isidora.k 23:34 03.03.2015

Re: A da li ti

Zar Vam ne smrdi činjenica da se desetak plaćeničkih imena godinama vrti u vezi sa pokretanjem i urednikovanjem svakojakog tabloidnog smeća, od "Nacionala" i "Kurira" do "Presa", "Naših novina" i "Informera"?

Smrdi na nešto mnogo gore

Predsednik Tomislav Nikolić poručio je da je tužilac za ratne zločine samostalan u radu, ali ne i nezavistan od države, ukazujući da je on organ države Srbije.
Na pitanje kako komentariše mene i Vučića, rekao je, da nije bilo takvih ne bi imali ni potrebe da postoji tužilac za ratne zločine. Ja to ne zaboravljam.

Hansel Hansel 00:13 04.03.2015

Re: A da li ti

mirelarado
Деперсонализовано, генерализовано (обезличено, уопштено) друго лице једнине. :)

Хвала!!! (Мада, ниси морала да преводиш. )

Свиђа ми се што у језику малтене све може да се дозволи ако може да му се дâ назив: футурско значење презента ("Видимо се!" ), генерализација просторног на темпорално значење ("задња прилика" ) или како се то беше тачно зове...

(Наравно, шалим се овом ироничном употребом ироније – мислим на оно "свиђа ми се". )
Hansel Hansel 00:19 04.03.2015

Re: A da li ti

sioux
Nisam mislio da si ti opravdavao, samo me čudi da veruješ u to.
Ne može Brisel ni članicama da dozvoljava ili ne dozvoljava.

Па управо је и у томе разлика у статусима чланица и кандидата (кандидаткиња?). Мада, сети се и Бугарске и Јужног тока.

Иначе, таман посла да верујем, али чињеница јесте да сам то прихватио као истину. Ваљда нисам имао никакво друго објашњење пошто се на усвајање закона чекало док не дође мишљење из Брисела. Не знам како ти објашњаваш ту чињеницу, радо ћу прихватити аргументовану и логичну претпоставку.
blogovatelj blogovatelj 00:29 04.03.2015

Re: A da li ti

A meni, opet, to Filipovo persiranje sjajno.
Authentisch


Ko je rekao da meni nije?
Bas mi je zabavno da persira samo kad ga komentar pogodi u mali mozak.
mirelarado mirelarado 01:25 04.03.2015

Re: A da li ti

Свиђа ми се што у језику малтене све може да се дозволи ако може да му се дâ назив: футурско значење презента ("Видимо се!" ), генерализација просторног на темпорално значење ("задња прилика" ) или како се то беше тачно зове...


Само због тога сам на брзину "крстила" ову метафоричну употребу заменице.
blogovatelj blogovatelj 02:34 04.03.2015

Re: A da li ti

Само због тога сам на брзину "крстила" ову метафоричну употребу заменице.


Postoji i proslo buduce vreme - "Kad te budem stig'o, jeb'o sam ti mater"
tess tess 06:05 04.03.2015

Re: A da li ti

Bogie
Ko je rekao da meni nije?
Bas mi je zabavno da persira samo kad ga komentar pogodi u mali mozak.

Ok.


emsiemsi emsiemsi 07:01 04.03.2015

Re: A da li ti

blogovatelj
Само због тога сам на брзину "крстила" ову метафоричну употребу заменице.


Postoji i proslo buduce vreme - "Kad te budem stig'o, jeb'o sam ti mater"

Какав простачки коментар !
Ужас !
sioux sioux 13:44 04.03.2015

Re: A da li ti

Hansel
Па управо је и у томе разлика у статусима чланица и кандидата (кандидаткиња?). Мада, сети се и Бугарске и Јужног тока.

Иначе, таман посла да верујем, али чињеница јесте да сам то прихватио као истину. Ваљда нисам имао никакво друго објашњење пошто се на усвајање закона чекало док не дође мишљење из Брисела. Не знам како ти објашњаваш ту чињеницу, радо ћу прихватити аргументовану и логичну претпоставку.

Napisah - ni članicama. "Brisel" samo daje mišljenje. Parlament zakon usvaja ili ne. Kafanskim razmišljanjem moglo bi se zaključiti da onda nema učlanjenja u EU, ali to ne bi bilo tačno.

Uzgred, kako ti se uklapa u teoriju briselskih dozvola činjenica da je srpski parlament u periodu od aprila do decembra doneo 105 zakona po hitnom postupku a samo 41 po redovnom?
A o medijskim zakonima, Briselu i još ponečemu, ima nešto ovde ---LINK
blogovatelj blogovatelj 15:47 04.03.2015

Re: A da li ti

Какав простачки коментар !
Ужас !


Ponekad ne mogu da provalim da li si na granici tuposti ili se vrhunski zezaš.
krkar krkar 16:57 04.03.2015

Re: A da li ti

Ponekad ne mogu da provalim da li si na granici tuposti


Debelo s one strane granice. Em idiot em šoven
Hansel Hansel 23:09 04.03.2015

Re: A da li ti

sioux
Napisah - ni članicama.

А ја (имплицитно) да је кандидатима за чланство теже.

Немам ја никакву теорију о томе, само мислим да је мишљење Брисела еуфемизам. Мислим, ако неко чека месецима на мишљење да би усвојио сет закона, шта рећи (говорим о том сету закона, за њега знам). Линк ћу отворити чим се мало "саставим", хвала.
Hansel Hansel 23:11 04.03.2015

Re: A da li ti

mirelarado
Свиђа ми се што у језику малтене све може да се дозволи ако може да му се дâ назив: футурско значење презента ("Видимо се!" ), генерализација просторног на темпорално значење ("задња прилика" ) или како се то беше тачно зове...

Само због тога сам на брзину "крстила" ову метафоричну употребу заменице.

Мирела, Мирела... Види се да се дружиш с Микелеом! И, није заменица, него лице!
qqriq qqriq 12:20 03.03.2015

cek cek

"..а саветник главног уредника је Ђоко Кесић који је раније водио редакцију "Курира" и "Преса'..."

koja ekipa, samo se premeštaju, ko u Central Perku.


a zar u "Blicu" nije Manjo neki savetnik?
stefan.hauzer stefan.hauzer 12:31 03.03.2015

.

ljudi, ovom blogu je podhitno potreban povratak docsa.

počeo sam da idem po političkim blogovima i komentarišem bez postovanja zike - čak mi je i filipov blog, jedan od najbolje postavljenih, u kojem nema mesta lošem trolu ili zafrkavanju.
bravo, fićo

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana