Gledate li šou "American Idol 7"?

Srđan Mitrović RSS / 11.03.2008. u 22:24

top12idols030708.jpgVerovali ili ne, "American Idol" najveći je i najbolji šou-program koji možete gledati na nekoj televiziji. Nastao je pre sedam godina kao američka verzija britanskog rialiti programa "Pop Idol".

Američkog idola pratim, gotovo religiozno, već pet godina. To je, u stvari, velika nacionalna potraga za mladim pevačkim talentima, gde na kraju pobednik takmičenja dobija milionski ugovor za snimanje albuma. Uz to, tokom emitovanja programa, dolazi i slava. Ne morate pobediti da bi bili popularni. Večeras šou ulazi u svoju završnu fazu: TOP 12.

Šest mladića i šest devojaka, svake nedelje takmičiće se za simpatiije žirija i glasove publike. Osim odličnih takmičara, spektakularnosti doprinose i duhoviti voditelj Rajan Sikrest i kontroverzni žiri u sastavu Rendi Džekson (producent i basista), Pola Abdul (bivša pop zvezda i koreograf) kao i neizbežni Sajmon Kauvel (producent).9520448-9520450-large.jpg

Ove godine potraga za talentima počela je 15. januara u sedam američkih gradova: San Dijego, Dalas, Omaha, Atlanta, Čarlston, Majami i Filadelfija. Na audiciju se prijavilo preko 100.000 kandidata. Prvih osam epizoda presek je onoga što se dešavalo na tim audicijama. Neverovatna kombinacija emocija, humora, tužnih životnih priča, frikova i odličnih pevača. Naravno, tu su i legendarni komentari večitog cinika i člana žirija Sajmona.


Posle ovih sedam gradova, izabrano je 150 potencijalnih kandidata koji su pozvani na poslednju audiciju u Holivudu. Audicija je trajala sedam dana i konkurencija je postajala sve oštrija. Žiri nije nimalo bio sentimentalan. Bina se napuštala uvek sa suzama, radosnicama ili onim drugima, svejedno. Za finalnu rundu kvalifikovalo se samo 24 takmičara.



Nakon surove audicije, 12 mladića i 12 devojaka bilo je spremno da se predstavi publici. Tri nedelje trajalo je takmičenje u kome je trebalo da se izaberu Top 12 takmičara.

Muškarci su bili odvojeni od devojaka i svake nedelje ih je ispadalo po dvoje, zahvaljujući glasovima publike. Svake nedelje su imali zadatak da izaberu pesmu iz 60-ih, 70-tih i 80-tih. Žiri ih, naravno, nije štedeo svojih komentara, ali ovoga puta oni nisu mogli ništa da odluče osim da daju svoje mišljenje. U proseku je bilo preko 30 miliona glasova publike.

I posle tri nedelje suza i smeha, odabrano je Top 12 koji će se boriti za naklonost publike. Reč je o sledećim takmičarima (i njihovim godinama):

amanda.jpg

brooke.jpg carly.jpgchikezie.jpg

 

 

 

 

michael.jpgdavid_c.jpg

syesha.jpg kristy.jpg

 

 

 

david.jpgramiele.jpgdavid_a.jpgjason_c.jpg

 

 

 

 

. David Archuleta, 17
. Jason Castro, 20
. Chikezie, 22
. David Cook, 25
. Kristy Lee Cook, 24
. David Hernandez, 24
. Michael Johns, 29
. Ramiele Malubay, 20
. Syesha Mercado, 21
. Amanda Overmyer, 23
. Carly Smithson, 24
. Brooke White, 24

Na početku takmičenja, broj glasova je prosečno bio oko 30 miliona, da bi se do kraja brojka popela na preko 130 miliona glasova. Naravno, „American Idol" ima i specijalnu emisiju "Idol Given back" kada se novac od glasova uplaćuje u humanitarne svrhe. Prošle godine je zarađeno 75 miliona dolara za samo jedno veče.

Kakav bi to šou bio da nema i skandala. Prvi je vezan za neke polufinaliste za koje se utvrdilo da su pre Američkog idola imali profesionalne ugovore s nekim muzičkim kompanijama. Po pravilima ovog šou-programa to je moguće samo ukoliko učesnici u trenutku takmičenja nisu vezani nikakvim ugovorima.

jenhudprsR2602_468x415.jpgSvaka sezona imala je svoje skandale. Najzanimljivi je kada je jedan od učesnika izjavio da ima ljubavnu aferu s članom žirija Polom Abdul. Usledila je istraga koja je trajala preko 600 sati posle koje je Pola Abdul oslobođena optužbi.

U trećoj sezoni iz takmičenja je izbačena najbolji glas Amerike, Dženifer Hadsnon zbog malog broja glasova, pa je počasni član žirija Elton Džon izjavio da je glasanje bilo krajnje rasističko. Dženifer je na kraju ipak najbolje prošla, snimila je film "Dreamgirls" i dobila Oskara.

U šestoj sezoni pojavile su se provokative fotografije takmičarke Antonele Barbe.

I konačno, ovu sezonu će obeležiti još dva skandala. Takmičarka Karli Smitson je imala ugovor sa kompanijom MCA. Ova kompanija je potrošila dva miliona dolara promovišući njen album "Ultimate High". Prodaja je bila očajna, prodato je samo 378 primeraka. I tom periodu, za MCA je radio i član žirija Rendi Džekson. koji je bio u komisiji koja je sklopila ugovor sa Karli. Još dva takmičara su imali ugovore sa muzičkim kompanijama: Malkl Džons i Kristi Li Kuk.david-hernandez-topless_312x462.jpg

Najveći favorit Dejvid Arčuleta je sa dvanaest godina pobedio na juniorskom takmičnju "Star Search", dok je takmičar Robi Kariko bivši član grupe "Boyz N Girlz United". Samim tim postavlja se pitanje koliko su ove godine takmičari amateri a koliko profesionalci.

Najbolji skandal ostavljam za kraj. Jedan od Top 12 takmičara, Dejvid Hernandez je radio kao stiper u Finiksu, u Dikovom kabareu. Njegov posao je uključivao i skidanje do gole kože, kao i igranje u krilu. Muških klijenata. Veliki šok je izazvalo otkriće da je Hernandez gej i da je u dugotrajnoj vezi.

Ovaj šu tokom šest godina emitovanja podario je mnoge sada već svetske zvezde kao što su Keli Klarkson, Fantejža, Keri Andervud, Tejlor Hiks, Džordan Sparks.

Ko će ove godine pobediti? Moj favorit je mali Dejvid Arčeuleta.

Od ženskih najveća mi je favoritkinja Bruk Vajt.



Glavno takmičenje je svakog utorka, dok je sredom izbacivanje takmičara s najmanjim brojem glasova.

Zahvaljujući torentima, danas nimalo nije teško pronaći snimke takmičenja na internetu.



Komentari (73)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

bobo bobo 22:36 11.03.2008

Sajmon

Gledam, zbog Sajmona naravno :)

Meni je bila favorit ona devojka koju su odmah izbacili a kojoj su dali nick Dolly Parton :)
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:37 11.03.2008

Re: Sajmon

sajmon je apsolutni genije. mogu misliti šta bi rekao da je bio u žiriju beovizije ))
bauer bauer 22:42 11.03.2008

Re: Sajmon

sajmon rulz! idol je jedini reality show koji gledam (ponekad i amazing race).

moj favorit kod muskaraca - david cook :) za zenskijne se slazem.
bobo bobo 22:43 11.03.2008

Re: Sajmon

Srđan Mitrović
sajmon je apsolutni genije. mogu misliti šta bi rekao da je bio u žiriju beovizije ))

ha ha ha!

a jos kada bi razumeo jezik!

Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:44 11.03.2008

Re: Sajmon

moj favorit kod muskaraca - david cook :)

dejvik kuk je imao spektakularnu obradu ljigave pesme HELO prošle nedelje. mora da je lajnol riči pojeo svoje gaće...
bauer bauer 22:50 11.03.2008

Re: Sajmon

nesto u tom smislu je i sajmon prokomentarisao :)

a mali arčeuleta je odlican, ali kad je pevao imagine... mora da se lenon prevrto u grobu.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:51 11.03.2008

Re: Sajmon

ja sam suze jedva zadržao.
ceda_urosevic ceda_urosevic 22:41 11.03.2008

A gde?

A gde da gledam(mo)? Mislim, koji kanal?
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:42 11.03.2008

Re: A gde?

to se daje na američkoj FOX televiziji. ima dosta po youtube. torente ne smem da reklamiram.
ceda_urosevic ceda_urosevic 22:43 11.03.2008

Re: A gde?

Eee... Blago onima koji imaju američku FOX televiziju, ova naša - BK u punom sjaju!
bobo bobo 22:44 11.03.2008

Re: A gde?

ceda_urosevic
Eee... Blago onima koji imaju američku FOX televiziju, ova naša - BK u punom sjaju!

a jel' ide Idol jos uvek u Srbiji?
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:46 11.03.2008

Re: A gde?

ne, sirota prva i poslednja pobednica srpskog idola je bila Cvijeta koja se ove godine motala na Beoviziji. bila je dobra, ali nije imala etno motive i suviše je bila urbana.
ceda_urosevic ceda_urosevic 22:49 11.03.2008

Re: A gde?

i suviše je bila urbana.

U kakvoj je ekipi bila, i Era Ojdanić bi bio previše urban.
bobo bobo 22:53 11.03.2008

Re: A gde?

Srđan Mitrović
ali nije imala etno motite i suviše je bila urbana.

Sram je bilo!
Pa nju su nešto bili ispalili za cd koliko se sećam, jer je Idol kod nas pukao odmah nakon njene pobede.
Šteta.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 22:54 11.03.2008

Re: A gde?

stvarno je šteta za Cvijetu. Mislim da ima jako dobar glas.
Covek u belom Covek u belom 11:24 12.03.2008

Re: A gde?

ceda_urosevic
A gde da gledam(mo)? Mislim, koji kanal?
Ide uvek standardno i na britanskom ITV2, s obzirom da je to maticna Sajmonova TV kuca. ITV stream mozes inace da gledas for free direktno sa njihovog sajta (doduse moze samo preko glupavog IE).
MightyNora MightyNora 22:55 11.03.2008

Dobar ti je ovaj mali...

...Dejvid...

samo da izbaci onaj Miroslav Ilic obliz usana, to ne mogu da svarim :) Inace stvarno strava peva, skidam kapu.

A i vise mi se svidja zenska, malo mi je prirodnija...

pozz
Dawngreeter Dawngreeter 22:55 11.03.2008

Video killed the radio star

Ne volim TV programe kao sto je American Idol. Ustolicavanje consumer society mentaliteta koji govori ljudima da si niko i nista ako nisi na TV-u. Plus, takmicenje za najboljeg umetnika (pa makar umetnost bila 'samo' izvodjenje) degradira ceo koncept umetnosti. Preterano sjaja, para, marketinga za sadrzaj koji je cesto zanemariv. I sva ta ocajna, unezverena lica na audicijama kojima je uspesno prodat san o 15 minuta slave na TV-u samo ako nekako uspeju da produ audiciju. Posle cemo im se godinama smejati vrteci stare "katastrofa audicija" snimke. A kao sto i ovaj blog govori - skandali, ogovaranje i slicne gluposti su glavni nosilac emisije (koga briga ko se skidao za kolike pare?). Kao nasa politika. Hates it, preciousss.

No, rekavsi ovo, ipak me je privuklo nesto ovoj sedmoj sezoni. Kao stanovnik zemlje YouTube kojekakve stvari mi iskoce u vidokrug bez moje direkte zelje da to nesto vidim. Tako sam primetio pre nedelju dana vrlo zanimljivu pojavu pod imenom Amanda Overmyer. Link za ciji video clip ne radi kako treba u tekstu (hint hint)

Naravno da nece pobediti. Autenticna je, zanimljiva, odlican pevac sa stilom i drago mi je sto je dogurala ovako daleko ali Rock 'n' Roll nije ono za sta ce vecina glasati na kraju. Sto ujedno i ilustruje besmisao takmicenja medju pevacima - meni je ona najbolja, niciji glasovi mi nece promeniti misljenje. Pa ako vec imamo svako svoj ukus, what's the goddamn point? Poenta je gledanost, naravno, i prodavanje iskricave magle Joci Proseku (Joe Average, heh heh).

U svakom slucaju, Rock'n'Roll Nurse je zakon. Nadam se da ce na kraju raditi profesionalno kao muzicar, modernoj kulturi ocajnicki treba vise muzike koju ona izvodi.
bauer bauer 23:01 11.03.2008

Re: Video killed the radio star

No, rekavsi ovo, ipak me je privuklo nesto ovoj sedmoj sezoni. Kao stanovnik zemlje YouTube kojekakve stvari mi iskoce u vidokrug bez moje direkte zelje da to nesto vidim. Tako sam primetio pre nedelju dana vrlo zanimljivu pod imenom Amanda Overmyer.

dzoplinka, a :)

dobra je, ali mi ona frizura (boja pramenova) malo friki.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 23:01 11.03.2008

Re: Video killed the radio star

popravljen link za amandu.
meni se ona lično ne dopada, čini mi se kao da ima 40 godina (ima samo 23!!!), a ne dopada mi se ni kako peva. videćemo kad bude morala da peva nešto što nije rok/bluz.
mislim da ti ovaj šou shvataš previše ozbiljno.
bobo bobo 23:02 11.03.2008

Re: Video killed the radio star

Dawngreeter
takmicenje za najboljeg umetnika .

pa nije to takmičenje za umetnike.
MightyNora MightyNora 23:08 11.03.2008

Re: Video killed the radio star

Dawngreeter
Ne volim TV programe kao sto je American Idol.


U bre, matori, stvarno ima tu i vrlo interesantnih iznenadjenja...

Remember, remember the Paul Potts...

Ae neko da mi kaže da on nije bio prijatno iznenađenje

Britanska verzija ofc
Dawngreeter Dawngreeter 23:10 11.03.2008

Re: Video killed the radio star

Srđan Mitrović
meni se ona lično ne dopada, čini mi se kao da ima 40 godina, a ne dopada mi se ni kako peva. videćemo kad bude morala da peva nešto što nije rok/bluz.


Svakom svoje, na sta bi ovaj svet licio kad bi svi imali isti ukus. Meni je, eto, bas tako neverovatno prijemcivo to sto ne glumi teen pop star vec neki matoriji, "prevejani" fazon. Kako bauer iznad rece, Dzoplinka.

Srđan Mitrović
mislim da ti ovaj šou shvataš previše ozbiljno.


To je gotovo sigurno. Ja mnogo toga shvatam previse ozbiljno (ali sam nacelno neozbiljan, o ironije). No ono sta mi se ne svidja oko Idola nije nesto sto ne valja konkretno sa njim, nego nesto sto nevalja sa konzumerskom kulturom uopsteno, a sto Idol takodje propagira. Kulturni bunt, pre nego hejtovanje neke jedne konkretne emisije.

Na kraju krajeva, sve je to pop kultura. Koju ja zaista volim, samo cesto ne volim njen sadrzaj. Ni meni samom nisam jasan ponekad.
Dawngreeter Dawngreeter 23:14 11.03.2008

Re: Video killed the radio star

MightyNora
U bre, matori, stvarno ima tu i vrlo interesantnih iznenadjenja...

Remember, remember the Paul Potts...

Ae neko da mi kaže da on nije bio prijatno iznenađenje


Paul Potts je jedan od retkih bljestavih momenata televizije, u opste ne sporim. Ima ih jso par vezanih za Idola, na primer onaj "Fristajlo" lik iz kazahstana koji mi uvek ulepsa dan. I sav onaj kolektivni hejt koji je Sanjaya Malakar pokupio prosle sezone.

Ali opet stoji to sto rekoh. Iskreno i zaista ne volim takve emisije.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 23:15 11.03.2008

Re: Video killed the radio star

Svakom svoje, na sta bi ovaj svet licio kad bi svi imali isti ukus.

u tome je i zanimljivost ove sezone. ima za svakog po neštno. ima i pop, i rok i bluz... za razne ukuse.
samo ne mogu da prihvatim činjenicu da amanda ima samo 23 godine!
za neke stvari prosto mozak treba staviti u teglu i uživati. ja volim ovu vrstu takmičenja. poseban čar mu daje Sajmon. bez njega to ne bi bilo to....
Doctor Wu Doctor Wu 23:23 11.03.2008

eh, kako je to nekad izgledalo

i jos su mislili da je sve u redu.

kakva zabluda!
angie angie 23:40 11.03.2008

srki-maznuo si mi temu!

Prvo-idol pratim od pochetka i jedini je show koji ima pravi razlog za pracenje i za uchesnike i za publiku.

Uchesnici imaju odlichnu obuku-korepetitore, za stajling, scenski nastup, sve, iz emisiju u emisiju vi vidite kako se brushi zvezda.
Publika stvarno uziva jer je sve maksimalno profesionalno organizovano.

rajan sikrest ne da nije duhovit, nego je jedna pretenciozna bena- al ajde.

tokom ovih 7 godina pojavilo se dosta zanimljivog sveta, kao fentezja burino ili ketrin mekfi ili jamy,

za dejvida se slazem, za bruk ne- moj zenski favorit je ispala u predzadnjoj emisiji,sad sam zaboravila ime, al nacicu klip, pa mi je sada najdraza filipnka.

Sajmon Kaul je genije!
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 23:45 11.03.2008

Re: srki-maznuo si mi temu!

izvini angie. da sam znao, sačekao bih tvoj tekst. ja pratim pet godina i svake godine je uzbudljivije. o profesionalizmu i produkciji ne treba trošiti reči. ovi sa naše beovizije treba da se spale od muke.
divan je osećaj pratiti mesecima nekoga ko pred tvojim očima se menja i postaje zvezda. i to velika.
bruk me je kupila svojim divnim obradama, pogotovo ovom poslednjim love is battle field.

ne budi lenja, pa napiši i ti tekst. večeras je bio pravi trenutak zbog finala....

Sajmon Kaul je genije!

nego šta!
angie angie 23:50 11.03.2008

Re: srki-maznuo si mi temu!

evo moj omiljeni detalj sa ovogodishnje audicije:)))


Srđan Mitrović Srđan Mitrović 23:51 11.03.2008

Re: srki-maznuo si mi temu!

suze su mi tekle al od smeha! bilo je još frikova, ali ovaj je the best
angie angie 23:53 11.03.2008

Re: srki-maznuo si mi temu!

i najbolja izvedba do sada!


bobo bobo 00:07 12.03.2008

Re: srki-maznuo si mi temu!

angie
evo moj omiljeni detalj sa ovogodishnje audicije:)))



LMAO!
Ja sam to propustila.
Donaldinjo Donaldinjo 01:17 12.03.2008

Hm

Ponekad gledam.

Ipak, više volim manifestacije gde se traži kompletno autorstvo - i pevanje i komponovanje i tekst.

A IDOL nije takva manifestacije.
Tamo se prijatvljuju za pevanje, ali ne pevaju svoje ili originalne pesme već one postojeće pesme.

Dakle jeste ocenjivo ko kago peva, ali nema potrage za originalnošću.

Draži su mi festivali tipa ,,San Remo'' ili Evrovizija
jer se tu traži kompletno autorstvo i glas i interpretacija i kompozicija i tekst.

Tamo gde se traži samo glas nije naročito zanimljivo. Ne mogu te ničim novim iznenaditi
ili oduševiti.
Pevanje nije dovoljno jer ni tu ne mogu biti bolji od onog, ko pomenutu pesmu peva u originalu.

Treba uvesti manifestaciju gde jedna ista osoba mora na licu mesta i da smisli tekst na zadatu temu i melodiju
i da odsvira i da otpeva pesmu.
Ono jes' da bi se javilo samo 10 ljudi s cele planete, ali jedino takav višestruki dar bi me oduševio.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 09:46 12.03.2008

Re: Hm

Ipak, više volim manifestacije gde se traži kompletno autorstvo - i pevanje i komponovanje i tekst.

da li zaista misliš da na san remu ili evroviziji pevači pevaju pesme koje su sami napisali i kompomnovali?
grdno se varaš.
idol nije samo potraga za dobrim glasom već i za ličnošću iliti personality.
a to da ne mogu pevači da naprave bolju obradu od originala takođe grešiš.
al si bre ti nešto mrzovoljan. ))
angie angie 03:33 12.03.2008

evo

devjid kuk, karli smitson i majkl dzons su se potpuno izdvojili! I saisha.
bauer bauer 06:21 12.03.2008

Re: evo

devjid kuk, karli smitson i majkl dzons su se potpuno izdvojili! I saisha.

znaci, angie, tebi se bruk vajt bas ne dopdada :) steta, ja mislim da je bila najbolja veceras :)

a saisha... mislim, stvarno :) a kristi li, katastrofa :(
angie angie 14:54 12.03.2008

Re: evo

meni bruk ko za privatne zurke- krajnje je simpa, ali nema dovljnu harizmu, karli ima mocan glas, ali mi neshto smeta u njoj, neka robusnost, koju ne mogu da definishem-ni ovamo ni onamo, meni sinoc kuk bio najbolji, majkl je standarno ok- njemu treba neko iskorachenje da bi se izdvojio, jer ima ceo paket,

moj favorit je bila bronze devojka sa nogama od ispod ramena, Alexandra, koja je ispala pre dve emisije, probala sam da nadjem neki klip, ali nisam uslpela.
Covek u belom Covek u belom 15:15 12.03.2008

Re: evo

angie
moj favorit je bila bronze devojka sa nogama od ispod ramena, Alexandra, koja je ispala pre dve emisije, probala sam da nadjem neki klip, ali nisam uslpela.

I moj, a izgleda i Rendijev, al nije pomoglo :(. Inace klipova ima koliko hoces, samo joj se ime pise cudno (Alexandrea, a ne Alexandra) pa moze da se promasi :).
Evo jedan npr.


Srđan Mitrović Srđan Mitrović 15:27 12.03.2008

Re: evo

ona je bila odlična, ali sirota je imala malo čudan izbor pesama.
angie angie 15:37 12.03.2008

Re: evo

Covek u belom

angiemoj favorit je bila bronze devojka sa nogama od ispod ramena, Alexandra, koja je ispala pre dve emisije, probala sam da nadjem neki klip, ali nisam uslpela.I moj, a izgleda i Rendijev, al nije pomoglo :(. Inace klipova ima koliko hoces, samo joj se ime pise cudno (Alexandrea, a ne Alexandra) pa moze da se promasi :).Evo jedan npr.



E TO je ona- pravi dil, na zalost ispade, koji slatkish!!!!
angie angie 15:42 12.03.2008

Re: evo

Srđan Mitrović
ona je bila odlična, ali sirota je imala malo čudan izbor pesama.



Srks, jeste, mnogo zavisi od izbora pesme, a Ameri neobichno glasaju, vishe vole kantri od necheg konkretnog i onda tako ispadne.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 15:46 12.03.2008

Re: evo

do sada sam 100% pogađao ko će da ispadne.
zanima me da li ću to i večeras uspeti....

angie angie 15:52 12.03.2008

Re: evo

Srđan Mitrović
do sada sam 100% pogađao ko će da ispadne. zanima me da li ću to i večeras uspeti....


Kristi ili dejvid hernandez
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 15:59 12.03.2008

Re: evo

nemoj dejvida! tek se sada proslavio sa golišavim fotkama!!!!
mislim da je ta kristi davno viđena za izbacivanje.
ja epizodu sa pevanjem gledam tek večeras
bauer bauer 16:04 12.03.2008

Re: evo

Kristi ili dejvid hernandez

nemoj kristi, onda ce ponovo da peva ono od sinoc
angie angie 16:05 12.03.2008

Re: evo

dobro-onda kristi, mada david neshto mlak i s fotkama i bez, on nema veci kapacitet od ovoga.

ke vidime vecheras:))
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 16:06 12.03.2008

Re: evo

sada jedva čekam da dođem kući i vidim njen nastup!
stalno se nekako provlačila sa svojim kantri glasićem.
nema ništa surovije nego šro takmičari moraju da pevaju kada saznaju da su izzbačeni iz Idola!!! ali i to je showbiznis
angie angie 16:12 12.03.2008

Re: evo

to je bash surovo- kada je ipspala ona druga plav'shica zbog koje je nestala alexandrea, skroz mi je bila simpatichna shto je najprirodnije reagovala, kao pa ja sad ne mogu da pevam, pa su je malo povratili posle snimka o njenom putu do te tachke- mada klinci se tamo drugachije vaspitavaju, imaju skroz drugi fazon shvatanja stvarnosti, koji se pokazao mnogo konstruktivniji od ovog nasheg prezashticivanja.
bobo bobo 18:17 12.03.2008

Re: evo

angie



Srks, jeste, mnogo zavisi od izbora pesme, a Ameri neobichno glasaju, vishe vole kantri od necheg konkretnog i onda tako ispadne.

Mene je uvek nerviralo glasanje po principu "mog sela", tako je bilo i kod nas u Idolu a vidim da je slicno i u americkom.
Secam se da su, ceo Leskovac i oblizna sela, glasali za onu devojcicu koja je bila u finalu sa Cvijetom, samo zato sto je odande (ako se ne varam).
angie angie 19:15 12.03.2008

Re: evo

bobo

angieSrks, jeste, mnogo zavisi od izbora pesme, a Ameri neobichno glasaju, vishe vole kantri od necheg konkretnog i onda tako ispadne.Mene je uvek nerviralo glasanje po principu "mog sela", tako je bilo i kod nas u Idolu a vidim da je slicno i u americkom.Secam se da su, ceo Leskovac i oblizna sela, glasali za onu devojcicu koja je bila u finalu sa Cvijetom, samo zato sto je odande (ako se ne varam).



pa da- oni kad dodju do polufinala, pokazu specijalno snimljene emisije, gde se takmicharo vrate kuci, gde ih docheka gradonachelnik, preda im kljuch od grada, pa se pojave u svim lokalnim stanicama, pa dochek u srednjoj shkoli- kako bi potencirali podrshku iz kraja odakle je dotichni kandidat- shto je i meni besmisleno, ako se bira najbolji.
bobo bobo 19:35 12.03.2008

Re: evo

angie

pa da- oni kad dodju do polufinala, pokazu specijalno snimljene emisije, gde se takmicharo vrate kuci, gde ih docheka gradonachelnik, preda im kljuch od grada, pa se pojave u svim lokalnim stanicama, pa dochek u srednjoj shkoli- kako bi potencirali podrshku iz kraja odakle je dotichni kandidat- shto je i meni besmisleno, ako se bira najbolji.

Mis turizma :))
Covek u belom Covek u belom 22:35 12.03.2008

Re: evo

bobo
Mene je uvek nerviralo glasanje po principu "mog sela", tako je bilo i kod nas u Idolu a vidim da je slicno i u americkom.
Vrhunac onoga sto sam ja video bilo je ove godine u finalu X-faktora, gde je cela Skotska glasala (nasuprot Velsa na drugoj strani) za decka koji je realno bio 5x gori od drugoplasiranog, ali te stvari se izgleda nikako ne mogu izbeci.
bobo bobo 04:10 12.03.2008

Simon said:

"You sounded like Dolly Parton on helium"
Donaldinjo Donaldinjo 13:04 12.03.2008

Cveta

Ma ne. Znam ja da na San Remu, Evroviziji itd. sami pevači ne pevaju pesme, koje su sami komponovali i za koje su sami napisali tekst, ali opet su to festivali, koji forsiraju autorstva u svim segmenima.

U mnogim evropskim zemljama izbori za Evroviziju biraju se tako što se prvo izabere pevač, koji odlično peva, a tek mesec dana kasnije se raspiše konkurs za kompoziciju, pa se tako nagrađuje i kompozitor.
Razlika je što se kod nas samim pevačima daje mogućnost da se spajaju sami s kompozitorima, dok ih tamo selekciona komisija sama spoji.

Dakle svaka pesma mora biti originalna u pogledu teksta, kompozicije, a poželjno i šta ja znam stajlinga, koreaografije.

Na IDOL-u to nije tako, zato mi IDOL i nije interesantan.

Tu je poenta odabrati postojeću pesmu posojećeg pevača i SKINUTI JE.

Gledao sam kako ta Cveta peva Vitni Hjuston, ali sam pomislio zašto bih slušao Vitni u njenom izvođenju kad mogu da slušam pravu originalnu Vitni. Zato mi je bilo besmisleno da gledam Vitni.

Nadam se da si u pravu ako se ceni bar originalan personaliti, ali opet ne možeš ti već postojeću pesmu neke velike muzičke zvezde otpevati na sad bog zna kakav originalan način.

Sve u svemu dao sam dovoljan razlog što IDOL manifestacija po meni nižeg ranga. To je samo priprema za buduću karijeru.

Kad smo kod same Cvete, iano nisam imao želju da je gledam kako imitira Vitni i ostale u IDOL-u, jako mi se dopao njen nastup na na Beoviziji upravo zato jer to zaista bila kompletno ona i kompletno nova.
Nije mi davala asocijaciju da je kopija nečega jer je pevala pesmu napisanu direktno za nju.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 13:10 12.03.2008

Re: Cveta

ali opet ne možeš ti već postojeću pesmu neke velike muzičke zvezde otpevati na sad bog zna kakav originalan način.

ako je tako, čemu onda silne obrade koje se rade od pamtiveka. evo recimo Vitni - njena najbolja pesma je I will always love you, a da li znaš da je to pesma Doli parton. Ipak je Vitni dala toj pesmi nešto što Doli nije. ne kažem koja je bolja.
Poslušaj i obradu Džona lenona IMAGINE koju izvodi mali Dejvid.
bobo bobo 18:19 12.03.2008

Re: Cveta

Srđan Mitrović

Poslušaj i obradu Džona lenona IMAGINE koju izvodi mali Dejvid.

jao, meni se njegova obrada ne dopada, ali je ipak bolja od jucerasnje obrade.
Juce je bas falsirao, zaboravio je tekst na pocetku pa ga je to posle proganjalo do kraja pesme.
angie angie 19:12 12.03.2008

Re: Cveta

bobo

Srđan MitrovićPoslušaj i obradu Džona lenona IMAGINE koju izvodi mali Dejvid.jao, meni se njegova obrada ne dopada, ali je ipak bolja od jucerasnje obrade.Juce je bas falsirao, zaboravio je tekst na pocetku pa ga je to posle proganjalo do kraja pesme.


juche je bio katastrofa!
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 01:19 13.03.2008

top 12

najbolji su bili brook, kristi i dejvid kuk.
mali dejvid je zaista bio loš, ali će proći. najgora mi ona kantri kristi li kuk.
moram priznati nikako da shvatim onu amandu. uvek je ista, na isti način peva, ima iste pokrete i mislim da bi bila fijasko ako bi pokušala da peva balade.
čikozi veeeliko iznenađenje. hernandez je bio bled.
sve u svemu, konkurencija nikad jača, uzbudljiva sezona. ove godine muškarci su mnogo bolji od žena.
verovatno otpada kristi li kuk. nadam se.
vi to već znate, ja žu saznati sutra uveče.
nemoj da mi je neko otkrio pre vremena!!!!!
angie angie 03:48 13.03.2008

Re: top 12

evo necu:))), al sve je ok i kako sam rekla:))),

a i utvrdila sam posle ponovog slushanja, dejvid kuk i majkl su se skroz izdvojili, kristi stvarno ima mocan glas, al nishta drugo:)) a amanda samo izgleda to i zna-bilo ovih godina raznih rokera, al jedu mikrofon u svakoj varijanti, a ona neshto ne deluje da ima dalje od ovoga shto je pokazala- no videcemo.
bauer bauer 06:22 13.03.2008

Re: Cveta

Poslušaj i obradu Džona lenona IMAGINE koju izvodi mali Dejvid

evo, necu da otkrivam ko je ispao veceras, ali bar da preporucim ORIGINAL IMAGINE, cisto zbog poredjenja :) a i uz klavir bolje zvuci nego uz gitaru :)
bauer bauer 06:34 13.03.2008

Re: top 12

kristi stvarno ima mocan glas, al nishta drugo:))

kristi hu? ja bi rekao obrnuto, ima razne 'atribute' ali ono od sinoc i preksinoc je bilo dizaster :)

izgleda da nema pravde na ovom svetu :(
angie angie 13:45 13.03.2008

Re: top 12

bauer
kristi stvarno ima mocan glas, al nishta drugo:))kristi hu? ja bi rekao obrnuto, ima razne 'atribute' ali ono od sinoc i preksinoc je bilo dizaster :) izgleda da nema pravde na ovom svetu :(



Mislila sam na Karli- izvinjavam se:))) malo sam permutovala:)))

Za kristi se slazem!
bobo bobo 15:27 13.03.2008

juce

nema ništa surovije nego šro takmičari moraju da pevaju kada saznaju da su izzbačeni iz Idola!!!

to se juce nije desilo , verovatno zato sto im je Jim Carrey uzeo puno vremena.

Suzdrzavam se od komentarisanja da mi ne bi izletelo ko je izbacen :)))
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 15:35 13.03.2008

Re: juce

aha!
izbacen :)))

znači muško!
čim stignem kući, gledaću pa se javljam.
bobo bobo 15:45 13.03.2008

Re: juce

Srđan Mitrović
aha!
izbacen :)))

znači muško!
čim stignem kući, gledaću pa se javljam.

ma to se tako unisex kaze, sta ti je :)))
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 15:46 13.03.2008

Re: juce

ma zezam se. )
bobo bobo 16:01 13.03.2008

Re: juce

Srđan Mitrović
ma zezam se. )

bauer bauer 16:07 13.03.2008

Re: juce

to se juce nije desilo , verovatno zato sto im je Jim Carrey uzeo puno vremena.

kako nije, SVO TROJE iz bottom three su pevali :)
angie angie 16:41 13.03.2008

Re: juce

SVO TROJE iz bottom three su pevali :)



al barem pre nego se saznalo ko ispada-mnogo bolja varijanta, iako niko od njih nije bio odushevljen i u normalnom fazonu, ipak je josh bilo nade.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 21:53 13.03.2008

Re: juce

i tako.... ode hernandez.
baš mi je žao. mislim da su njemu više štetile fotografije i skandal koji sepojavio prošle nedelje nego sam odabir pesme. ipak ovaj šou se prikazuje na tv FOX. možda je ovo bio najelegantniji način da se otarase nezgodnog kandidata.
inače, ne vredi, najviše me nervira ona amanda i stvarno ne razumem šta ta žena uopšte peva.
toliko za sada.
Dawngreeter Dawngreeter 10:16 14.03.2008

Re: juce

Srđan Mitrović
inače, ne vredi, najviše me nervira ona amanda i stvarno ne razumem šta ta žena uopšte peva.


Hihi. Uvek mi je drago kada je moj omiljeni izbor neko ko nervira sve redom :)
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 11:04 14.03.2008

Re: juce

ma da bar peva, nego krešti. i sasvim joj odgovara ovaj mekartni/lenon deo takmičenja. jedva čekam da joj uvale neki disko.
Srđan Mitrović Srđan Mitrović 10:47 20.03.2008

top 11

au kakvo katastrofalno veče!!!! bogami mrtva trka. svi su katastrofa izuzev malog dejvida
i dalje mi ona amanda misterija, i još se pokazala i kao prepotentna. ala će da ljosne na nekoj baladi. jedva čekam.
prvi put nisam siguran ko bi mogao da ispadne....

edit: Ipak Amanda leti napolje! Juhu....

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana