Ljudska prava

UZNEMIRAVAJUĆE (NE)POVERENJE

Freedom of Information RSS / 28.04.2015. u 11:19


Piše: Rodoljub Šabić


"Gužva", po intenzitetu napada na jednu nezavisnu kontrolnu instituciju (Zaštitnika građana), ali i po žestini reakcija onih koji su stali u njenu odbranu, nezapamćena na našoj javnoj sceni, još traje. A kao jedan od mogućih povoda za nju, odnosno za napade nekih predstavnika vlasti na instituciju Zaštitnika građana pomenuti su i rezultati jednog nedavno sprovedenog istraživanja javnog mnjenja.
Ti rezultati jesu zanimljivi. I to ne samo kao mogući povod za atak nekih predstavnika vlasti i medija na Zaštitnika građana, nego i kao povod za razmišljanje o još jednom uznemiravajućem fenomenu.
Inače, reč je o rezultatima istraživanja koje je nedavno sproveo Cesid a koje prikazuje grafikon koji sledi:

 

U grafikonu su predstavljeni nalazi koji se odnose na stepen poverenja, odnosno nepoverenja koje pojedinačne institucije sistema, ali i pojedine države, naddržavne organizacije i vojne alijanse uživaju u našoj zemlji. 

Veliko poverenje građana tradicionalno, bez većih promena, uvek su uživale i dalje uživaju verske institucije i vojska što se nije promenilo ni ovom prilikom. Vojska (58%) i verske institucije (53%), su jedine koje uživaju natpolovično poverenje građana Srbije. One istovremeno beleže i relativno i apsolutan nizak nivo nepoverenja. 

Pozitivan odnos poverenja i nepoverenja građana vidljiv je još samo kod policije, Rusije, Vlade Republike Srbije i dve nezavisne državne institucije, Zaštitnika građana i Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Među navedenim, Zaštitnik građana beleži daleko nabolji odnos poverenja i nepoverenja (+18)! Slede Rusija (+10), policija (+7), Poverenik za informacije (+6) i Vlada (+1) kao institucije prema kojima građani pokazuju više poverenja nego nepoverenja. Sve ostale institucije sistema, uključujući i Predsednika Republike (-5), Narodnu skupštinu (-19), sudstvo (-26), Evropsku uniju (-25)… beleže veći nivo nepoverenja u odnosu na poverenje.  

Ali, kao što je već rečeno, nije povod za ovaj post zaista izuzetan rezultat "savezničke" institucije, Zaštitnika građana. Nije to ni, mada znatno manji, ipak vrlo laskav rezultat institucije koju sam predstavljam, Poverenika za informacije, povod je nešto sasvim drugo. 

Naravno, unapred se možemo složiti, u vezi s bilo kojim istraživanjem javnog mnjenja, pa i ovim, uvek je otvoreno pitanje pouzdanja. S tim u vezi, informisanja radi, pomenuću neke od metodoloških referenci (Cesid, između 9. i 20.marta 2015, slučajni reprezentativni uzorak, 1200 građana, prosečna starost 48 godina, 53% žena, 47% muškaraca, tehnika licem u lice, instrument upitnik,..). Ali, nezavisno od pouzdanja, navedeni rezultati izvesno su indikativni, a to je sasvim dovoljno da podseti na nešto što je definitivno postalo glavni problem našeg društva. 

Veoma je loš rezultat Parlamenta. A još je mnogo gori, zastrašujući nivo nepoverenja u političke stranke. Ako ove "institucije" spadaju, a izvesno spadaju u sam fundament ozbiljnog demokratskog društva, nameće se pitanje  - šta smo radili i dokle smo stigli na dugom i mučnom putu naše "demokratske tranzicije"? I koliko ćemo još "putovati"?


Atačmenti



Komentari (141)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

princi princi 11:26 28.04.2015

Госн Шабићу,

протеклих дана се овде на блогу повела интересантна дискусија о критеријумима које треба да испуни грађанин који конкурише за позицију "Заштитник грађана". Можете ли нама, неупућенима рећи које критеријуме је потребно неко да би могао да конкурише или постане Заштитник грађана?
qqriq qqriq 11:30 28.04.2015

Re: Госн Шабићу,

протеклих дана се овде на блогу повела интересантна дискусија о критеријумима које треба да испуни грађанин који конкурише за позицију "Заштитник грађана". Можете ли нама, неупућенима рећи које критеријуме је потребно неко да би могао да конкурише или постане Заштитник грађана?

Princi, ti li si?

dok ne dodje Госн Шабић, evo ja - ničim izazvana - da ti odgovorim: da bude vitak, human, stručan to tek, besprekoran u životu, radu i prošlosti to tek tek, neAlav generalno a posebice na kintu, rečju..



Freedom of Information Freedom of Information 12:08 28.04.2015

Re: Госн Шабићу,

Pogledajte Zakon o zaštitniku građana mislim da čl.5. predviđa te uslove. Koliko se sećam - pravnik, 10 godina iskustva, moralni i stručni kvaliteti i iskustvo u zaštiti ljudskih prava.
qqriq qqriq 12:11 28.04.2015

Re: Госн Шабићу,

moralni i stručni kvaliteti


hahahahah
princi princi 12:15 28.04.2015

Re: Госн Шабићу,

da poseduje visoke moralne i stručne kvalitete


Ко и како процењује висину моралних квалитета? Скупштина? Одбор за уставна питања? Шта се дешава ако се покаже да морални квалитети и нису били тако високи како су се у неком тренутку представљали? Ко је крив за погрешно представљање, кандидат или предлагач? Које су последице за то? Шта се дешава ако морални квалитети временом опадну или ако се појави човек са још вишим моралним и стручним квалитетима?
nim_opet nim_opet 12:59 28.04.2015

Re: Госн Шабићу,

ако се појави човек са још вишим моралним и стручним квалитетима?
Onda taj covek ceka da istekne mandat, pa se kandiduje za poziciju, ne?
ivana23 ivana23 13:08 28.04.2015

***

.
qqriq qqriq 14:29 28.04.2015

Re: Госн Шабићу,

Onda taj covek ceka da istekne mandat, pa se kandiduje za poziciju, ne?


hau jes nou
nim_opet nim_opet 16:18 28.04.2015

Re: Госн Шабићу,

qqriq
Onda taj covek ceka da istekne mandat, pa se kandiduje za poziciju, ne?


hau jes nou

Ovo samo vi znate sta ste hteli reci, i kome.
babmilos babmilos 20:03 28.04.2015

Re: Госн Шабићу,

moralni i stručni kvaliteti

Drugim rečima, da nema BIA za šta da ga ujede.
isidora.k isidora.k 19:50 29.04.2015

Re: Госн Шабићу,

da zatražite od MUP-a , zbog osnovane sumnje da se P.G. nije mogao samoubiti iz pištolja CZ-99 , da mu nije pokušano ukazivanje prve pomoći ... :

1. da li su svedoci G.Đ. , S.M. i S.J. , bilo kada krivično odgovarali za krivična dela ubistva i da li su radili u policiju ili u obavetštajnim službama , kao i da li su boravili na ratištu ?
Ubistvu Željka Ražnatovića, Milenka Mandića i Dragana Garića (pripadnik SMUP-a) , učestvovalo je nekoliko policajaca ... osuđen je i loznički inspektor Đorđe Grubačić ...Osmooptuženi je Đorđe Grubačić , s prebivalištem u Loznici. Rođen je 7. maja 1969. u Loznici. Po nacionalnosti je Srbin, državljanin SRJ. Pravnik je bez zaposlenja, oženjen, završio je Višu školu unutrašnjih poslova...

2. da li je "IZRAZITO VISOKI MOMAK " iz stana indentifikovan i da li su tražene čestice nitrata na njegovim rukama ?

3. da li je MUP Srbije završio istragu profesionalne likvidacije sa dva metka u glavu , svedoka suda i bivšeg načelnika SUP Loznica , Vojislava Jekića , koji je povezao " Trostruko ubistvo iz Interkontinentala " sa šefom zloglasno RDB kao i policajcima iz Loznice ?
nim_opet nim_opet 13:38 30.04.2015

Re: Госн Шабићу,

Re: Госн Шабићу,
da zatražite od MUP-a , zbog osn


Ne moze G. Sabic, kao poverenik, da trazi informacije. Moze gradjanin, ukljucujuci i vas. Pa ukoliko MUP odbije, a gradjanin je time nezadovoljan, moze da se zali Povereniku.

Ispade da G.Sabic treba da vodi istrage....
cane cane 18:27 30.04.2015

Re: Госн Шабићу,

Ispade da G.Sabic treba da vodi istrage....



Ispade.... kad 'ispade' da moze Veran da vodi istrage, sto ne bi malo i Sabic...
(tisina, sad malo on...)



isidora.k isidora.k 19:24 30.04.2015

Re: Госн Шабићу,

Ne moze G. Sabic, kao poverenik, da trazi informacije. Moze gradjanin, ukljucujuci i vas. Pa ukoliko MUP odbije, a gradjanin je time nezadovoljan, moze da se zali Povereniku.

Rodoljub Šabić nema potrebe za advokatom.

Zahtev MUP-u postavila sam kao javan kao i osnovanu sumnju da iz objavljenih dokumenata koje je zahtevao Rodoljub Šabić od MUP-a , NEMA DOKAZA da je "Slučaj nasilne smrti P.G." posledica samoubistva iz pištolja CZ-99 Saše Jankovića , što ne znači da je Saša Janković kriv ni po jednoj osnovi osim da je neobezbeđen pištolj držao u stanu u koji je delio sa G.Đ. i isti pištolj ostavio u stanu sa više lica poznatih policiji i N.N. lica koje se opisuje kao "IZRAZITO VISOK MOMAK" .

Rekontrukcija na mestu zločina nije urađena i NEMA DOKAZA daje P.G na "akrobatski način" oduzeo sebi život , pištolj nije sačuvan i nemoguće je uzeti DNK sa pištolja , za DNK sa čaure nema podataka , dokumentacija ne dokazuje da su uzeti otisci prstiju iz stana posebno sa vitrine gde se nalazio pištolj , nisam pronašla da su uzeti otisci sa pištolja koji je repetiran sa dve ruke ili čaure koja je pronađena , nema jasnog objašnjenja za GRUPISANJE ZUBA na dve lokacije u sobi ....

NEMA SVEDOKA koji je video da je Predrag Gojković uzeo pištolj iz vitrine , NEMA DOKAZA da je P.G repetira pištolj (svedok je čuo repetiranje pištolja iz kupatila ) , NEMA SVEDOKA koji video da je Predrag Gojković uperio pištolj sebi u lice na udaljenosti koja uopšte nije utvrđena , ali to nije uradio iz prislona ili udaljenosti sa koje nema barutnih čestica na licu žrtve iz pištolja CZ-99 ....

NEMA DOKAZA da se G.Đ. ( negativne barutne čestice na rukama ) nalazio u kupatilu , NEMA DOKAZA da je S.M. (pozitivne barutne čestice) sedeo u kolima ispred zgrade u vreme ubistva , NE ZNA SE ko je NN lice koje je svedok opsisao kao "IZRAZITO VISOK MOMAK".

Barutne čestice na rukama nisu ni dokaz ni alibi za ubistvo . Poligraf , posebno u "Srbiji devedesetih" i posle nekoliko meseci nakon događaja , nije nikakav dokaz ni na sudu ni za odluku policiju da isključi osumnjičene ili svedoke ...

UVEK, PA I U "SLUČAJU" OMBUDSMANA, NUŽNA JE PRAVA, POTPUNA ISTINA

Dodala bih :

Svaka nasilna smrt , posebno u Srbiji gde postoji veliki broj nerešnih samoubistava i ubistava , posebno najviših državanih funkcionera , gde su sada upadljiva upozorenja i podsećanja na "Slučaj nasilne smrti Dade Vujasinović" ili bilo kojeg drugog samoubistva ili ubistva iza kojeg se krije "deo Države" , zahteva da se nadležni dokažu da P.G nije ubijen .

Osumnjičena lica u "Slučaju nasilne smrti P.G" nisu pravosudnom presudom oslobođena krivice . Ubistvo ne zastareva.

Pošto MUP samo reaguje na gospodina Šabića , smatram da je njegova dužnost da istera do kraja pošto je ombudsman Saša Janković od 2007 godine u očiglednom konfliktu interesa u "Slučaju nasilne smrti P.G" .

Smatram da je porodica Predraga Gojković dvosmernom kampanjom putem medija dovedena u poziciju KRIVCA , čak su i predstavnici pravosuđa , a ne samo uticajne ličnosti u Srbiji , pre odluke tužioca , utvrdile da je prema objavljenoj dokumentaciji kriminalističke istrage niova 1945 , radi o nekakvoj nameštaljci porodice koja se "SADA SETILA DA TRAŽI PRAVDU".
nim_opet nim_opet 16:58 01.05.2015

Re: Госн Шабићу,

Zahtev MUP-u postavila sam kao javan
I, jesete li dobili odgovor od MUPa?
sioux sioux 20:19 01.05.2015

Re: Госн Шабићу,

nim_opet
Ne moze G. Sabic, kao poverenik, da trazi informacije.


Kakva koještarija...

Ne samo da može, nego već i jeste.

"С тим у вези повереник Родољуб Шабић изјавио је и следеће:

Јуче сам поводом тврдњи да је самоубиство извршено "нелегалним" пиштољем Саше Јанковића оценио да је потребно што пре окончати ову мучну и штетну причу и апеловао на МУП да објави све податке о власништву тог пиштоља."

Moze gradjanin, ukljucujuci i vas. Pa ukoliko MUP odbije, a gradjanin je time nezadovoljan, moze da se zali Povereniku.

Ajde!?
A jel mora da bude nezadovoljan da bi se žalio, ili može da se žali i ne-nezadovoljan?

Ispade da G.Sabic treba da vodi istrage....

Šabić: " апелујем да се објаве и сви други релевантни документи.

Мислим притом на:

а) резултате полиграфског испитивања, за Сашу Јанковића конкретно, за друга два лица која су била подвргнута испитавању, без личних података;

б) извештај о резултатима парафинске рукавице за покојног П.Г.,

в) документе који садрже закључке након спроведене криминалистичке обраде,

г) документе који садрже резултате ревизије криминалистичке обраде.

У интересу истине и атмосфере неопходне демократском друштву, очекујем да МУП и ове податке објави у најкраћем могућем року."
isidora.k isidora.k 01:14 02.05.2015

Re: Госн Шабићу

I, jesete li dobili odgovor od MUPa?

To nije važno , kao ni tvoje "propitivanje" , kao ni da li je Predrag Gojković ubijen iz pištolja Saše Jankovića ili njegovog oca ( stvarno bedasta dilema ) .... kao ni ko je započeo "Providni igrokaz" ili "Rijaliti-šou" ili "Laž urla Srbijom" ili "Ombudmsna na kori od banana" ili .....

MUP , Saša Janković , Rodoljub Šabić ili .... "šizofrenični" ili manje šizofrenični "progonitelji organizovanog javnog sramoćenja izabrane žrtve" , nisu dokazali jedino važno , da je Predrag Gojković u NERVNOM RASTROJSTVU oduzeo sebi život iz pištolja Saše Jankovića u stanu Saše Jankovića u prisustvu JEDNOG ILI VIŠE N.N. LICA .

Svaka nasilna smrt je UBISTVO dok istražni organi ne dokažu suprotno . Bez straha kažem samo , suprotno od svih "autoriteta" i ne podržavajući trgovinu Vučićevim džokerima koji prangijaju po Srbiji (tu me slatko obrisao N.K. ) :

NISU DOKAZALI SAMOUBISTVO !

Predraga Gojković ubijen je pune 22 godine , novinarka Dada Vujasinović godinu dana kraće ..... Nema mesta više mesta "pod tepihom" demokracije i ljudskih prava u Srbiji , u Srbije se trguje na najprljaviji način žrtvama zločina "dela Države".

Njihove porodice "izložene su torturi pod okriljem i u ime države" , a njihova smrt nas "podseća da svaki označeni pojedinac u nekom trenutku može biti čak i fizički zatrt ".

Politička ubistva u Srbiji su bila redovna pojava, društvo je pre 5. oktobra bilo kriminalizovano u svojoj osnovi.(Boris Tadić, predsednik Srbije)

Ne možemo pobeći od toga da je bilo izuzetno medijskog mraka , politička ubistva su počela da se događaju kad smo mi bili na vlasti , iako nisu prestala ni posle. (Slavica Đukić Dejanović , predsednik Skupštine Srbije )

Ima stvari koje će verovatno šokirati ljude u Srbiji iznenaditi ćemo se kakva smo sve zlodela činili. (Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade Srbije

Niko ne može biti izložen mučenju, nečovečnom ili ponižavajućem postupku ili kažnjavanju ( smrću )... No , no "šokirani" građani i građanke .

Paradržavno streljanje Đinđića, u čijoj su medijskoj pripremi obilato učestvovali negdašnji radikali a sada naprednjaci...


Samo da dodam na tekst "Javno satiranje" koje tvituje odsutni ombudsman Saša Janković , autor je zboravio navesti da prema neposrednom učesniku , Dejanu Milenkoviću Bagziju , koji je prošao sve provere i zadobio poverenje tužioca i sudskog veća , što do sada niko nije osporio po službenoj dužnosti , tadašnji član Demokratske stranke sa N.N. saradnicima , koje je neposredni svedok prepoznao tokom istrage , uvalili su kombi policijskog oružja ubicama premijera Đinđića koje su oni , osim kod "(Para)državnog streljanja Đinđića" , koristili "sukscesivno za ubistva" .

Da ne zaboravim "satiranje od ....." , ubice ili bolje "deo atentatora" koji su streljali DVA MESECA Đinđića pored "uznemirenih rodoljuba" iz MUP-a , ubijali su neometano u Beogradu u periodu od 1998 do 2010 godine i uglavnom samo iz policijskog oružja , kako tvrde "pošteni policajci". Verovatno zbog lakšeg veštačenja čaura .

Sudski proces za rušenje Ustavnog poretka i bezbednosti države još je na čekanju.

Kakve koještarije ...

Premda bi bilo "mentalnim i fizički" lakše da se divim ombudsmanu Saši Jankoviću na ovom mestu , da benasto ponavljam "Samo je jedan Saša" , Saša Janković koji je nosio i čuvao pištolj 15 godina iz koga je ubijen njegov "prijatelj" Predraga Gojković završio je mandat i pored poljubca Ace pauka , premda će primate još neko vreme platu .


Kao građanka , izvinjavam se Vinki, Milku i Dragani Gojković koji 22 godine traže od države Srbije da poništi "Zvanične verzije smrti režima Slobodana Miloševića" , nikome više .
sugar59 sugar59 18:59 02.05.2015

Re: Госн Шабићу

isidora.k



NISU DOKAZALI SAMOUBISTVO !



Gospode, kakvu hajku vršite. Da li su dokazali da je ubistvo? Da li su prvo trebali da dokažu ako je postojala ikakva sumnja, pa onda da daju saopštenje u novine da su uhapsili tog i tog po osnovu tih i tih dokaza da je izvršio tada i tada ubistvo ili obrnuto, da vode medijski rat protiv nekog u baš specifičnom momentu?

Sa druge strane, dokazali su da je u vreme samoubistva Saša Janković bio na poslu, što pretpostavljam da je ipak neki alibi, ali se hajka vodi na njega, ne na ostale svedoke ili učesnike. Njegova krivica jedino može biti da oružje nije adekvatno držano, a možda čak ni to.
isidora.k isidora.k 15:49 03.05.2015

Re: Госн Шабићу

Gospode, kakvu hajku vršite. Da li su dokazali da je ubistvo?

Gospode kuda vodi vaše spinovanje !? Koji diktator je dokazo ubistvo "dela Države" ?

Sve što sam iznela , niko pa ni vi niste pokušali osporiti , a najvažnije jeste da je prema dostupnim materijalnim dokazima kao iz vremena "staljinističke čistke 1993" , skici mesta zločina , svedocima/ osumnjičenim i putanjom metka pod uglom od 5 stepeni sa distance....
"IZRAZITO VISOK MOMAK , vešt sa pištoljem , pucao je u lice Predraga Gojkovića .

Bez strahopoštovanja prema sudijama kasacionim i onih običnim , nabacivanja ordenima , titulama vitezova , zaključanim blogovima , podrškom elite koja mirno decenijam prolazi pored leševa nečije dece , elite koja se zaklinje u istražne organe selektivno , elite koja dostojanstveno gazi po ljudskim pravima porodica žrtava zločina "dela Države" ...

prema objavljenoj dokumentacije radi se o " fingiranom samoubistvu " !

Ko je u tome učestvovao i da li će biti dovoljno dokaza da bude podignuta optužnica za sve ili samo neke "svedoke" , ko ima alibi ili za koga će biti utvrđeno da je krivično delo zastarelo (što ne isključuje krivicu) , uopšte sada više nije važno kako svi sada žele bedasto amortizovati javnost
Negova krivica jedino može biti da oružje nije adekvatno držano, a možda čak ni to.

Uozbiljite se , nismo baš svi na jakim drogama iz demokratske kuhinje Vesne Pešić .


Saša Janković više nema kredibilitet ombudsmana i nije važno koliko ordena je zaslužio do sada , čak i da mu sada Toma okači jedan na prsa.
angie01 angie01 12:09 28.04.2015

vec rekoh negde,

u drzavi, gde gradjani treba da stite zastitnika gradjana, nesto opasno nije u redu,


...bez obzira, sto se meni licno, osoba koja je na toj funkciji- ne svidja.
principessa_etrusca principessa_etrusca 11:21 29.04.2015

Re: vec rekoh negde,

angie01
u drzavi, gde gradjani treba da stite zastitnika gradjana, nesto opasno nije u redu,

...bez obzira, sto se meni licno, osoba koja je na toj funkciji- ne svidja.

babmilos babmilos 13:38 29.04.2015

Re: vec rekoh negde,

...bez obzira, sto se meni licno, osoba koja je na toj funkciji- ne svidja.

Dobro, hajde da se upecam. A kako ti znaš kakva je Zaštitnik građana osoba? U javnosti - na televizijama, u novinama i ostalim fejZbucima - Saša Janković ne postoji. Tu postoji samo Zaštitnik građana. Baš kao što ovde na blogu ne piše nikakav Rodoljub Šabić, već Poverenik za informacije. I kako ti to onda uspevaš da napraviš razliku između Jankovića i Zaštitnika? Gde je granica kada, po tebi, u javnim nastupima prestaje Zaštitnik a počinje Janković? Ili možda znaš čoveka lično, pa to deliš ovde sa nama?
angie01 angie01 15:10 29.04.2015

Re: vec rekoh negde,




I kako ti to onda uspevaš da napraviš razliku između Jankovića i Zaštitnika?


kao i za svako radno mesto-kako ce biti obavljen posao koje to neko mesto podrazumeva, najvise zavisi od onoga ko ga obavlja- da li je dovoljno strucan, odgovoran, obrazovan, radan, da li ima sve potrebne skilse,..bla, bla,...zainteresovan:),narocito za ovakva zahebana mesta, u ovako sjebanoj drzavi, gde ti prakticno treba da se konfrontiras zloupotrebama od strane vlasti,

nesto ispada da ne radi bas dovoljno, da vise lici na ngo sektor, da retko kada ima ful akciju, vise manekesnise i samo kada je nesto vip slucaj, eto njega- ovo iz raznih izvora, mahom ljudi koji su mu se javljali za pomoc, sve se svodi na neka odbijanja, tipa, pa ne znamo kako zasto, nismo u mogucnosti.

...da nije tako, pa svakodnevno bi imao neke podatke o nekim akcijama, reagovanjima,...kao npr, u slucaju gospodina Sabica- za njega opet znam od svih koji su mu se obracali, da je obavezno sledila reakcija, mahom sa malim zakasnjenjem, jer je covek zatrpan.

da se razumemo- u ovom slucaju, koji je ocigledna hajka na g jankovica, apsolutno ga podrzavam, isto tako, mislim da je potrebno da ih ima vise, da mu se obezbedi veci tim i podrska- ne znam koga sve, nezavisnih institucija, advokatske komore, nemam pojma- jer toliko je sve otislo u krasni, da taj mnogo manji, slabasni tas, mora nekako da se poveca i oteza.
b92fmember b92fmember 17:30 29.04.2015

Re: vec rekoh negde,

nesto ispada da ne radi bas dovoljno, da vise lici na ngo sektor, da retko kada ima ful akciju, vise manekesnise i samo kada je nesto vip slucaj, eto njega- ovo iz raznih izvora, mahom ljudi koji su mu se javljali za pomoc, sve se svodi na neka odbijanja, tipa, pa ne znamo kako zasto, nismo u mogucnosti.

...da nije tako, pa svakodnevno bi imao neke podatke o nekim akcijama, reagovanjima,...kao npr, u slucaju gospodina Sabica-



Ja sam se u svom zivotu retko sretao sa Kinezima. I, skoro po pravilu, svi su se bavili nekavom trgovinom.

Stoga zakljucujem da su Kinezi, uglavnom, trgovci i da ih nema mnogo na ovom svetu.


http://www.ombudsman.rs
angie01 angie01 17:42 29.04.2015

Re: vec rekoh negde,

Stoga zakljucujem da su Kinezi, uglavnom, trgovci i da ih nema mnogo na ovom svetu.


pa dobro, mozemo sada da se sprdamo i vrtimo u krug- nemam nista protiv da neko misli drugacije, ja sam svoje zakljucke izvukla iz konkretnih primera, koji su toliko slicni, da je prosto smesno- kao i sa zastitnikom potrosaca-sto se mene tice, nemam nikakv iteres da teram neku negativnu liniju, dapace, volela bih da je rad zastitnika super,....

sto se tice sajta, procitala sam pre neki dan i izvestaj, koji meni, izvinjavam se, ali lici na izvestaj ngo sektora.



principessa_etrusca principessa_etrusca 07:49 30.04.2015

Re: vec rekoh negde,

Када сам први пут чула за Сашу Јанковића на веома озбиљној функцији, изненадило ме је његово име.
Шта је следеће? Да се председник Уставног суда зове Цане, а Председник државе Цица?
Наравно, човек не бира своје име, али ако неко размишља о правничкој каријери, такво име га не представља у најбољем светлу, можда баш зато што непотребно скреће пажњу на његове родитеље који су му то име дали, односно на средину из које је потекао и која га је формирала.
angie01 angie01 08:54 30.04.2015

Re: vec rekoh negde,

Шта је следеће? Да се председник Уставног суда зове Цане, а Председник државе Цица?
Наравно, човек не бира своје име, али ако неко размишља о правничкој каријери, такво име га не представља у најбољем светлу, можда баш зато што непотребно скреће пажњу на његове родитеље који су му то име дали, односно на средину из које је потекао и која га је формирала.


ovo uopste ne kapiram,...i sta je cudno u imenu Sasa?
principessa_etrusca principessa_etrusca 11:20 30.04.2015

Re: vec rekoh negde,

angie01

ovo uopste ne kapiram,...i sta je cudno u imenu Sasa?

Наравно, ово је једна веома лична тема, али знаш како је, nomen est omen. Родитељи бирају имена за своју децу на основу породичног наслеђа, културних образаца (историјских личности, стваралаца, популарних личности итд) или рецимо на основу аспирација које имају за своју децу.
У земљи у којој живим, веома често је већ крштено име довољно да знаш прилично о некој особи и средини из које је потекла у смислу класе, образовања и аспирација.
У Србији, Саша је изворно био унисекс надимак.
angie01 angie01 11:36 30.04.2015

Re: vec rekoh negde,

Наравно, ово је једна веома лична тема, али знаш како је, nomen est omen. Родитељи бирају имена за своју децу на основу породичног наслеђа, културних образаца (историјских личности, стваралаца, популарних личности итд) или рецимо на основу аспирација које имају за своју децу.
У земљи у којој живим, веома често је већ крштено име довољно да знаш прилично о некој особи и средини из које је потекла у смислу класе, образовања и аспирација.


samo ne kapiram kakve sve to veze ima sa tim, da l neko radi dobro ili ne, ili kakv je covek,...moze neko da se zove Milojko, Petar, Jakob, Janos, Ibrahim,...i ti iz tih imena mozes da izvices neku sitnicu, koja moz da bidne, al ne mora da znaci, al svakako nikakve veze sa poslom koji neko obavlja nema.

Sasa je izvedeni nadimak ili skracenica Ruskog imena Aleksandar, al postoji i kao samostalno ime,...evo moja tetka se zove Sasa i moja najbolja drugarica- isto.
principessa_etrusca principessa_etrusca 12:58 30.04.2015

Re: vec rekoh negde,

moze neko da se zove Milojko, Petar, Jakob, Janos, Ibrahim,...i ti iz tih imena mozes da izvices neku sitnicu, koja moz da bidne, al ne mora da znaci, al svakako nikakve veze sa poslom koji neko obavlja nema.

Као што си могла да приметиш, уопште нисам говорила о етницитету или вери, ни о квалитету посла који неко обавља, већ о перцепцији различитих имена у оквиру исте етничке/културне групе.
angie01 angie01 13:02 30.04.2015

Re: vec rekoh negde,

већ о перцепцији различитих имена у оквиру исте етничке/културне групе.


a u smislu?
babmilos babmilos 13:40 30.04.2015

Re: vec rekoh negde,

Шта је следеће? Да се председник Уставног суда зове Цане, а Председник државе Цица?

Vidiš, Anđo, do čega dovede kada se počne sa "osoba mi se ne sviđa" u ovom našem nedonoščetu od demokratije, gde svaka Institucija mora da se zaliva dok ne poraste? Hajde da institucija ojača, lako ćemo onda da smenjujemo osobe, ako se već mora. Tjah, u ovoj zemlji glupi trener fudbalskog kluba ne izdrži pola godine a kamoli Kontrolor "rada organa vlasti".
angie01 angie01 13:44 30.04.2015

Re: vec rekoh negde,

, gde svaka Institucija mora da se zaliva dok ne poraste?


s ovim se slazem,...al je trik u tome, ko drzi kanticu.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 16:03 30.04.2015

Re: vec rekoh negde,

principessa_etrusca
Када сам први пут чула за Сашу Јанковића на веома озбиљној функцији, изненадило ме је његово име. Шта је следеће? Да се председник Уставног суда зове Цане, а Председник државе Цица?Наравно, човек не бира своје име, али ако неко размишља о правничкој каријери, такво име га не представља у најбољем светлу, можда баш зато што непотребно скреће пажњу на његове родитеље који су му то име дали, односно на средину из које је потекао и која га је формирала.

A koji je znak u horoskopu, taj koga ime ne predstavlja u najboljem svetlu?
Ako je u znaku škorpije-ja bih se dobro zamislio da li taj može da bude u državnoj službi. A blentavi roditelji ga pravili tako da se rodi u znaku škorpije. Užas!

principessa_etrusca principessa_etrusca 16:24 30.04.2015

Re: vec rekoh negde,

a u smislu?

Постоји лењо именовање ('свиђа ми се, слатко је') без размишљања о томе да особа треба да носи своје име и када изађе из обданишта, покондирено ('гастарбајтерска' имена), па онда going with he flow и постојање целих генерација у којима се сваки други човек зове ХХХ, па претенциозно именовање итд.
Имена која дајемо деци говоре много о нама, а посредно и о деци која их носе.
angie01 angie01 16:34 30.04.2015

Re: vec rekoh negde,

Имена која дајемо деци говоре много о нама, а посредно и о деци која их носе.


to sam shvatila iz onog prethodnog komentara, al ne kapiram kakve veze ima ime sa radnim mestom, ili to sto ime mnogo govori o nama-kako se reflektuje na posao,

kapiram, da hoces da kaze, da npr, neka Milesa, koja radi u Nemacku, hoce da svojoj cerki da ime Helga, pa nam onda Helga Jovanovic, npr, daje signal da su roditelji uprvo to kako sam rekla, al ne mora da znaci, moze i neka unuka Nemaca, koja se udala za Srbina, da svojoj cerki da ime Monika ili Hajdi,...ili da je majka citala neku knjigu, gledala film i jako joj se dopalo neko takvo ime, a u svim slucajevima je majka radna, vredna moralna, trudi se u svemu i odgajila je pametno, odgovorno i radno dete, koje se zove Monika ili Hajdi Jovanovic, Petrovic.
principessa_etrusca principessa_etrusca 17:12 30.04.2015

Re: vec rekoh negde,

to sam shvatila iz onog prethodnog komentara, al ne kapiram kakve veze ima ime sa radnim mestom, ili to sto ime mnogo govori o nama-kako se reflektuje na posao,

Не рефлектује се на посао, наравно, али име је оно што нас представља и пре него што некога упознамо лично.
angie01 angie01 20:03 30.04.2015

Re: vec rekoh negde,

, али име је оно што нас представља и пре него што некога упознамо лично.


principessa, ti si krajnje razumna zena, ne slazem se uvek sa tobom, ali vrlo cesto da, ono prvo mi ne stvara nikakve predrasude o tebi,...ali ovo sa imenom, tesko da mogu da prihavtim kao neko predstavljanje- toliko je razlicitih razloga zasto se neko nekako zove, da prosto to ime ne daje nikakve validne naznake o osobi koja ga nosi.


evo npr, u mojoj osnovnoj skoli je bila devojcica stvarno neobicnog imena- Razumenka- dobila ga je od starih kumova svojih roditelja,( neka porodicna tradicija da se to tako radi, po kojoj roditelji nisu mogli ni da se mesaju ni da ga promene),...pazi sad ti momenat, gde se pored raznih, Sanja, Ksenija, Mirjana, Vesni,...neka devojcica odaziva na Razumenka,...istrpela je do 18., otisla u opstinu i promenila ime u Suzy,...aj sad ti budi pametna o tom predstavljanju samo po imenu,...a devojka, sasvim obicna, prosecna, fina, mirna, ok,...
principessa_etrusca principessa_etrusca 07:02 01.05.2015

Re: vec rekoh negde,

Изгледа да се негде нисмо разумеле. Разуменка је једно лепо и ретко име и штета што девојка која га је имала није то схватила.

Не знам откуд је та српска љубав за све краћа и све униформнија имена.

Идеално, име треба да буде изабрано тако може да се уклопи у различите могућности које ће имати особа када одрасте. Нико нас не спречава да код куће зовемо децу Саша, Маша, Вања, Сања, Сале, Цале итд, али свако треба да има има право на право име, а не само надимак. Џејми Оливер је Џејмс Тревор Оливер, сер Мик је Мајкл Филип Џегер, и да се баве нечим другим (напр. да су омбундсмани), 'Џејми' и 'Мик' би били само за приватну употребу. Кејт Мидлтон је имала крштено име Катарина које се уклопило са титулом коју је стекла удајом. Са друге стране, право име се веома лако персонализује надимком по потреби.

Неминовно закључујемо нешто на основу имена, напр. о родитељским вредностима и аспирацијама. (Знам напр. математичара коме је отац, познати математичар, дао два имена, једно по првом космонауту, а друго по грчком филозофу.) Оно што је међутим најважније је да никога не дискриминишемо.
angie01 angie01 19:40 01.05.2015

Re: vec rekoh negde,


Идеално, име треба да буде изабрано тако може да се уклопи у различите могућности које ће имати особа када одрасте. Нико нас не спречава да код куће зовемо децу Саша,


pa sad, hebeliga, idealno ime je ono koje se dopalo roditeljima za njihovo dete,...pri tome, ime Sasa postoji i kao samostalno, ne kao nadimak, kao i Masa, Vanja, Sanja,...tokom vremena menjali su se oblici i izborili se za svoj legitimitet.


ja stvarno ne mogu da dam neku validnu procenu, naznaku neceg stvarno upotrebljivog, da tako kazem, samo po necijem imenu,

pa, evo ti, imas izvorno ime Aleksandar- kao sto je bio npr- Makedonski:),...a ono ima i prezime vucic i vulin- pa sad ti izvlaci neke info u odnosu na skracenu verziju Sasa u datom slucaju, npr.:)
freehand freehand 19:52 01.05.2015

Re: vec rekoh negde,

.tokom vremena menjali su se oblici i izborili se za svoj legimitet.

E jbg...

mesan mesan 20:42 01.05.2015

Re: vec rekoh negde,

principessa_etrusca
Знам напр. математичара коме је отац, познати математичар, дао два имена, једно по првом космонауту, а друго по грчком филозофу.


Mora biti da mislimo na istog čoveka jer je verovatnoća mala da postoji više osoba koje su dobile ime na taj način, u kom slučaju bi umesto "grčki filozof" pravednije bilo reći fizičar, matematičar, inženjer i astronom.
principessa_etrusca principessa_etrusca 21:53 01.05.2015

Re: vec rekoh negde,

Mora biti da mislimo na istog čoveka jer je verovatnoća mala da postoji više osoba koje su dobile ime na taj način, u kom slučaju bi umesto "grčki filozof" pravednije bilo reći fizičar, matematičar, inženjer i astronom.

Сигурно мислимо на истог човека, а за "грчког филозофа" (широко познатог по ангедоти везаној за експеримент из физике) си у праву, написала сам "филозоф" јер сам се двоумила како да га опишем, па рекох, све је то уосталом код Грка била филозофија.
jkt2010 jkt2010 00:15 02.05.2015

Re: vec rekoh negde,

principessa_etrusca
Mora biti da mislimo na istog čoveka , u kom slučaju bi umesto "grčki filozof" pravednije bilo reći fizičar, matematičar, inženjer i astronom.

Сигурно мислимо на истог човека, а за "грчког филозофа" (широко познатог по ангедоти везаној за експеримент из физике) си у праву, написала сам "филозоф" јер сам се двоумила како да га опишем, па рекох, све је то уосталом код Грка била филозофија.


Varufakis?
mesan mesan 01:42 02.05.2015

Re: vec rekoh negde,

principessa_etrusca
Mora biti da mislimo na istog čoveka jer je verovatnoća mala da postoji više osoba koje su dobile ime na taj način, u kom slučaju bi umesto "grčki filozof" pravednije bilo reći fizičar, matematičar, inženjer i astronom.

Сигурно мислимо на истог човека, а за "грчког филозофа" (широко познатог по ангедоти везаној за експеримент из физике) си у праву, написала сам "филозоф" јер сам се двоумила како да га опишем, па рекох, све је то уосталом код Грка била филозофија.


Jasno Mi sa istorijske distance lako dodeljujemo ljudima uloge i ušuškavamo ih u interpretacije ponajviše na osnovu njihovih dela koja su uticala na kasnije generacije, mada po onom što ja znam datog "ljubitelja mudrosti" su i savremenici posmatrali kao diva matematike i izuzetnog pronalazača/graditelja ("inženjera", a nepoznata su mi bilo kakva njegova dela na temu ustrojstva sveta, ljudske prirode, društva, itd., niti njegove veze/prepiske/uticaji na helenističke filozofe savremenike ili potonje. Poznato je da je bio prijatelj Eratostena koji recimo jeste bio izuzetno širokih interesovanja, između ostalog baveći se i filozofskim problemima tog vremena, ali opet se čini da su njihove prepiske potpuno ograničene na teme matematičkih konstrukcija.
mesan mesan 01:53 02.05.2015

Re: vec rekoh negde,

jkt2010
principessa_etrusca
Mora biti da mislimo na istog čoveka , u kom slučaju bi umesto "grčki filozof" pravednije bilo reći fizičar, matematičar, inženjer i astronom.

Сигурно мислимо на истог човека, а за "грчког филозофа" (широко познатог по ангедоти везаној за експеримент из физике) си у праву, написала сам "филозоф" јер сам се двоумила како да га опишем, па рекох, све је то уосталом код Грка била филозофија.


Varufakis?


:-D :-D

Jeste, to je taj grčki filozof/matematičar koji ulazi u legendu izumom za pretvaranje negativnih brojeva u pozitivne!

Istorija će se deliti na p.v.e. (pre Varufakisove ere) i v.e. (Varufakisova era), na osnovu trenutka ulaska sveta u nirvanu gde ne postoji dobro/loše, potraživanje/dugovanje, želja/posedovanje, već ništavilo kosmičkog balansa...
principessa_etrusca principessa_etrusca 09:22 02.05.2015

Re: vec rekoh negde,

jkt2010

Varufakis?

Видим да га на челу преговарачког тима наслеђује Еуклид!
qqriq qqriq 12:17 28.04.2015

jbg skromno, šta da radimo kad je tako

Ali, kao što je već rečeno, nije povod za ovaj post zaista izuzetan rezultat "savezničke" institucije, Zaštitnika građana. Nije to ni, mada znatno manji, ipak vrlo laskav rezultat institucije koju sam predstavljam, Poverenika za informacije, povod je nešto sasvim drugo.


Freedom of Information Freedom of Information 13:38 28.04.2015

Re: jbg skromno, šta da radimo kad je tako

Nema razloga da se na uvredljiv način bavite mojim "skrivenim zlim namerama",odnosno da ih izmišljate jer ih nemam. A i da sam želeo da se pohvalim rezultatima niko iole dobronameran mi to ne bi mogao zameriti. Zaista sam njima zadovoljan ali kao što rekoh post za povod ima nešto što je za sve nas zanimljivije..
Veoma je loš rezultat Parlamenta. A još je mnogo gori, zastrašujući nivo nepoverenja u političke stranke. Ako ove "institucije" spadaju, a izvesno spadaju u sam fundament ozbiljnog demokratskog društva, nameće se pitanje - šta smo radili i dokle smo stigli na dugom i mučnom putu naše "demokratske tranzicije"? I koliko ćemo još "putovati"?

qqriq qqriq 14:25 28.04.2015

Re: jbg skromno, šta da radimo kad je tako

A i da sam želeo da se pohvalim rezultatima niko iole dobronameran mi to ne bi mogao zameriti. Zaista sam njima zadovoljan


Aj sad redom:

komentarisala sam zbog: "Gužva", po intenzitetu napada na jednu nezavisnu kontrolnu instituciju (Zaštitnika građana)...pa to odmah ispod naslova, uvek me podseti da je ovo ko zna koji put da braneći SJ branite i sebe, a isto čini i Petrušićka, istina ne na blogu, makar ne pod svojim imenom.
Kapiram da je lova u pitanju, o tome smo već pričali. Dosadno. Mislim to o kinti parama novcu ogromnoj plati kinti. A i nije blog o tome, sami kažite.

Nego, niste (ipak) odgovorili na pitanja uvaženog kolege/blogera ili ih smatrate trolom:

"Ко и како процењује висину моралних квалитета? Скупштина? Одбор за уставна питања? Шта се дешава ако се покаже да морални квалитети и нису били тако високи како су се у неком тренутку представљали? Ко је крив за погрешно представљање, кандидат или предлагач? Које су последице за то? Шта се дешава ако морални квалитети временом опадну.."

makemyday makemyday 14:41 28.04.2015

Re: jbg skromno, šta da radimo kad je tako

Ženo božja, ajde probaj malo da smanjiš gas, iz aviona se vidi da si bot.
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:30 28.04.2015

Re: jbg skromno, šta da radimo kad je tako

Nego, niste (ipak) odgovorili na pitanja uvaženog kolege/blogera ili ih smatrate trolom:

"Ко и како процењује висину моралних квалитета? Скупштина? Одбор за уставна питања? Шта се дешава ако се покаже да морални квалитети и нису били тако високи како су се у неком тренутку представљали? Ко је крив за погрешно представљање, кандидат или предлагач? Које су последице за то? Шта се дешава ако морални квалитети временом опадну..


A što ti, ako te baš toliko zanima, ne pročitaš zakon jer tamo sve piše.
I ko procenjuje i ko predlaže, ko odlučuje, ko smenjuje....

jkt2010 jkt2010 12:35 28.04.2015

O anketi?

Elementarni red bi bio da vidimo ko je radio anketu (*) , za kog klijenta, uzorak, metodologija, tako te stvari...

Ovako je neozbiljno od ozbiljne institucije.

(*) OK vidim Cesid, al ne vidim kada je bilo to "nedavno"... ni ostale detalje, a pogotovo ko je bio klijent.
reanimator reanimator 12:57 28.04.2015

Re: O anketi?

O anketi?
Elementarni red bi bio da vidimo ko je radio anketu, za kog klijenta, uzorak, metodologija, tako te stvari...

Ovako je neozbiljno od ozbiljne institucije.

Polako robote, dobićete i program za čitanje, za sada samo komentarišete
Cesid, između 9. i 20.marta 2015, slučajni reprezentativni uzorak, 1200 građana, prosečna starost 48 godina, 53% žena, 47% muškaraca, tehnika licem u lice, instrument upitnik
freehand freehand 13:43 28.04.2015

Re: O anketi?

jkt2010
Elementarni red bi bio da vidimo ko je radio anketu (*) , za kog klijenta, uzorak, metodologija, tako te stvari...

Ovako je neozbiljno od ozbiljne institucije.

(*) OK vidim Cesid, al ne vidim kada je bilo to "nedavno"... ni ostale detalje, a pogotovo ko je bio klijent.

Sad ustani, obriši se, umij i izvini kolegi Šabiću i svima koji su ovo pročitali.
I ubuduće pročitaj ono što komentarišeš, nisi ti kokoda.
makemyday makemyday 14:50 28.04.2015

Re: O anketi?

A šta je tvoj problem? Ne znaš sva slova pa ne možeš da pročitaš
(Cesid, između 9. i 20.marta 2015, slučajni reprezentativni uzorak, 1200 građana, prosečna starost 48 godina, 53% žena, 47% muškaraca, tehnika licem u lice, instrument upitnik,..).

ili si ipak i ti samo bot?
srdjan.pajic srdjan.pajic 15:50 28.04.2015

Re: O anketi?

reanimator

Polako robote, dobićete i program za čitanje, za sada samo komentarišete




Izgleda da ni kaficu jutarnju ne stižu da popiju, nego se sanjivi i krmeljivi odma bacaju na posao.

Zezam se, siguran sam da jkt nije plaćeni bot, a ni ostrašćena Kokoš, ovo je čist entuzijazam u pitanju, a kod Kokoši izgleda da je i neki u njenu korist nerešeni spor sa zaštitnikom gradjana, jer forsira pljuvačinu na svakom blogu. Da ne bude zabune, nemam ništa protiv tih komentara, lako se preskaču u čitanju.

emsiemsi emsiemsi 21:10 28.04.2015

Re: O anketi?

makemyday
A šta je tvoj problem? Ne znaš sva slova pa ne možeš da pročitaš
(Cesid, između 9. i 20.marta 2015, slučajni reprezentativni uzorak, 1200 građana, prosečna starost 48 godina, 53% žena, 47% muškaraca, tehnika licem u lice, instrument upitnik,..).

ili si ipak i ti samo bot?

Да ниси ти бот !?
Зашто понављаш ?
Питано је и ко је наручилац анкете --- на наручиоца се мисли када се каже клијент !
emsiemsi emsiemsi 21:13 28.04.2015

Re: O anketi?

srdjan.pajic
reanimator

Polako robote, dobićete i program za čitanje, za sada samo komentarišete




Izgleda da ni kaficu jutarnju ne stižu da popiju, nego se sanjivi i krmeljivi odma bacaju na posao.

Zezam se, siguran sam da jkt nije plaćeni bot, a ni ostrašćena Kokoš, ovo je čist entuzijazam u pitanju, a kod Kokoši izgleda da je i neki u njenu korist nerešeni spor sa zaštitnikom gradjana, jer forsira pljuvačinu na svakom blogu. Da ne bude zabune, nemam ništa protiv tih komentara, lako se preskaču u čitanju.


Шта ти то треба да блогера са којим се не слажеш називаш Кокош - унаточ свему !?

srdjan.pajic srdjan.pajic 21:39 28.04.2015

Re: O anketi?

emsiemsi

Шта ти ти треба да блогера са којим се не слажеш називаш Кокош - унаточ свему !?


(blogerku)

Ne znam šta mi bi

Čarli, jel ti to malo muvaš koke ovde na blogu?
jkt2010 jkt2010 00:01 29.04.2015

Re: O anketi?

freehand
jkt2010
Elementarni red bi bio da vidimo ko je radio anketu (*) , za kog klijenta, uzorak, metodologija, tako te stvari...

Ovako je neozbiljno od ozbiljne institucije.

(*) OK vidim Cesid, al ne vidim kada je bilo to "nedavno"... ni ostale detalje, a pogotovo ko je bio klijent.

Sad ustani, obriši se, umij i izvini kolegi Šabiću i svima koji su ovo pročitali.
I ubuduće pročitaj ono što komentarišeš, nisi ti kokoda.


Izvinjavam se povereniku a i svima ostalima budnim na braniku otadžbine. Stvarno nisam video taj pasus a baš sam pažljivo pročitao članak. Da sam paranoik kao ovi anti-bot botovi, pomislio bih da je pasus ubačen naknadno, na moju intervenciju. Ali nisam.

Ipak nedostaje da mi se pokaže gde piše ko je naručilac jer bi to moglo da objasni otkud u tom upitniku ove institucije za koje niko na ulici čuo nije. Pa još "average Miloje" ima i mišljenje o njima.
freehand freehand 00:08 29.04.2015

Re: O anketi?

Ipak nedostaje da mi se pokaže gde piše ko je naručilac jer bi to moglo da objasni otkud u tom upitniku ove institucije za koje niko na ulici čuo nije. Pa još "average Miloje" ima i mišljenje o njima.

Pusti to, ovde je u međuvremeno otvoren kurs za detektive-amatere.
Natala i izreka - "istrkeljao ga ko Milje Sašu Jankovića":
jkt2010 jkt2010 00:11 29.04.2015

Re: O anketi?

srdjan.pajac
reanimator

Polako robote, dobićete i program za čitanje, za sada samo komentarišete


Izgleda da ni kaficu jutarnju ne stižu da popiju, nego se sanjivi i krmeljivi odma bacaju na posao.

Zezam se, siguran sam da jkt nije plaćeni bot, a ni ostrašćena Kokoš, ovo je čist entuzijazam u pitanju.

Da ne bude zabune, nemam ništa protiv tih komentara, lako se preskaču u čitanju.


Ne zezam se Srdžane... ti si besplatna budala a još si i gluperda. Zezam se, u stvari si samo malouman.

Hvališ se da znaš da čitaš. Pa jel ti palo na pamet da kad tvoja kokoš i ti idete da pajkite, Jkt pije jutarnju kaficu? Jer nas deli bar 12 sati (hvala Bogu! deli nas još štošta).

Sledeći put kad vidiš Sunce seti se: "JKT was here." Before you. Hehehe...
srdjan.pajic srdjan.pajic 04:11 29.04.2015

Re: O anketi?

jkt2010
srdjan.pajac
reanimator

Polako robote, dobićete i program za čitanje, za sada samo komentarišete


Izgleda da ni kaficu jutarnju ne stižu da popiju, nego se sanjivi i krmeljivi odma bacaju na posao.

Zezam se, siguran sam da jkt nije plaćeni bot, a ni ostrašćena Kokoš, ovo je čist entuzijazam u pitanju.

Da ne bude zabune, nemam ništa protiv tih komentara, lako se preskaču u čitanju.


Ne zezam se Srdžane... ti si besplatna budala a još si i gluperda. Zezam se, u stvari si samo malouman.

Hvališ se da znaš da čitaš. Pa jel ti palo na pamet da kad tvoja kokoš i ti idete da pajkite, Jkt pije jutarnju kaficu? Jer nas deli bar 12 sati (hvala Bogu! deli nas još štošta).

Sledeći put kad vidiš Sunce seti se: "JKT was here." Before you. Hehehe...


Istrošile su ti se baterije...
jkt2010 jkt2010 05:25 29.04.2015

Re: O anketi?

srdjan.pajac

Istrošile su ti se baterije...

Tačno. Zato odoh na ručak.
Ajd ti spavaj, kasno je... srediće se to sa kreditima ne brini...
emsiemsi emsiemsi 05:36 29.04.2015

Re: O anketi?

jkt2010
srdjan.pajac
reanimator

Polako robote, dobićete i program za čitanje, za sada samo komentarišete


Izgleda da ni kaficu jutarnju ne stižu da popiju, nego se sanjivi i krmeljivi odma bacaju na posao.

Zezam se, siguran sam da jkt nije plaćeni bot, a ni ostrašćena Kokoš, ovo je čist entuzijazam u pitanju.

Da ne bude zabune, nemam ništa protiv tih komentara, lako se preskaču u čitanju.


Ne zezam se Srdžane... ti si besplatna budala a još si i gluperda. Zezam se, u stvari si samo malouman.

Hvališ se da znaš da čitaš. Pa jel ti palo na pamet da kad tvoja kokoš i ti idete da pajkite, Jkt pije jutarnju kaficu? Jer nas deli bar 12 sati (hvala Bogu! deli nas još štošta).

Sledeći put kad vidiš Sunce seti se: "JKT was here." Before you. Hehehe...

Претерујеш !
Срђан није будала, као нити глуперда !
Оно што се његовом лику и делу може додати је --- да је, каткада, детињаст.
Но, то не мора да буде недостатак, чак штавише - предност.
jkt2010 jkt2010 05:50 29.04.2015

Re: O anketi?

emsiemsi

Срђан није будала, као нити глуперда !
каткада, детињаст.

Slušaj druže, ko mi kaže "bot" taj je idiot. Uzrast je tu nebitan. Ako je Srdžan detinjast (as opposed to: zaostao) onda nemoj da dobacuje odraslima. Jer će da dobije čveger.
srdjan.pajic srdjan.pajic 05:52 29.04.2015

Re: O anketi?

emsiemsi
jkt2010
srdjan.pajac
reanimator

Polako robote, dobićete i program za čitanje, za sada samo komentarišete


Izgleda da ni kaficu jutarnju ne stižu da popiju, nego se sanjivi i krmeljivi odma bacaju na posao.

Zezam se, siguran sam da jkt nije plaćeni bot, a ni ostrašćena Kokoš, ovo je čist entuzijazam u pitanju.

Da ne bude zabune, nemam ništa protiv tih komentara, lako se preskaču u čitanju.


Ne zezam se Srdžane... ti si besplatna budala a još si i gluperda. Zezam se, u stvari si samo malouman.
Hvališ se da znaš da čitaš. Pa jel ti palo na pamet da kad tvoja kokoš i ti idete da pajkite, Jkt pije jutarnju kaficu? Jer nas deli bar 12 sati (hvala Bogu! deli nas još štošta).

Sledeći put kad vidiš Sunce seti se: "JKT was here." Before you. Hehehe...

Претерујеш !
Срђан није будала, као нити глуперда !
Оно што се његовом лику и деле може додати је --- да је, каткада, детињаст.
Но, то не мора да буде недостатак, чак штавише - предност.


Čarli, sad mi je lakše kad vidim da si TI na mojoj strani i da me razumeš .

E ljudi, mojne se ljutite, uredu, nije trebalo da kukuriku nazovem Kokoškom, i za to joj se izvinjavam.
srdjan.pajic srdjan.pajic 05:54 29.04.2015

Re: O anketi?

jkt2010
emsiemsi

Срђан није будала, као нити глуперда !
каткада, детињаст.

Slušaj druže, ko mi kaže "bot" taj je idiot. Uzrast je tu nebitan. Ako je Srdžan detinjast (as opposed to: zaostao) onda nemoj da dobacuje odraslima. Jer će da dobije čveger.


Opet ne čitaš, pa ja i nisam rekao da si bot, nego da si uporna budala (samo sam upotrebio pažljivije odabran izraz, entuzijasta.)
jkt2010 jkt2010 06:56 29.04.2015

Re: O anketi?

srdjan.pajac Opet ne čitaš, pa ja i nisam rekao da si bot, nego da si uporna budala

Hahaha pa i ja sam ti na to lepo odgovorio da se zezam da si ti besplatna budala i gluperda.
(samo sam upotrebio pažljivije odabran izraz, entuzijasta.)

Pa i ja skroz isto: da si ustvari malouman.

Znači sve je OK, mcmc može da odahne: neće biti vređanja, ako ne bude vređanja. Mislim, ovo je toliko prost princip da i maloumni pajac može da ga skapira.
emsiemsi emsiemsi 11:59 29.04.2015

Re: O anketi?

srdjan.pajic
emsiemsi
jkt2010
srdjan.pajac
reanimator

Polako robote, dobićete i program za čitanje, za sada samo komentarišete


Izgleda da ni kaficu jutarnju ne stižu da popiju, nego se sanjivi i krmeljivi odma bacaju na posao.

Zezam se, siguran sam da jkt nije plaćeni bot, a ni ostrašćena Kokoš, ovo je čist entuzijazam u pitanju.

Da ne bude zabune, nemam ništa protiv tih komentara, lako se preskaču u čitanju.


Ne zezam se Srdžane... ti si besplatna budala a još si i gluperda. Zezam se, u stvari si samo malouman.
Hvališ se da znaš da čitaš. Pa jel ti palo na pamet da kad tvoja kokoš i ti idete da pajkite, Jkt pije jutarnju kaficu? Jer nas deli bar 12 sati (hvala Bogu! deli nas još štošta).

Sledeći put kad vidiš Sunce seti se: "JKT was here." Before you. Hehehe...

Претерујеш !
Срђан није будала, као нити глуперда !
Оно што се његовом лику и деле може додати је --- да је, каткада, детињаст.
Но, то не мора да буде недостатак, чак штавише - предност.


Čarli, sad mi je lakše kad vidim da si TI na mojoj strani i da me razumeš .

E ljudi, mojne se ljutite, uredu, nije trebalo da kukuriku nazovem Kokoškom, i za to joj se izvinjavam.

Ја сам рекао тако како мислим - а ти се зезај ! Од воље ти.
srdjan.pajic srdjan.pajic 16:59 29.04.2015

Re: O anketi?

jkt2010
srdjan.pajac Opet ne čitaš, pa ja i nisam rekao da si bot, nego da si uporna budala

Hahaha pa i ja sam ti na to lepo odgovorio da se zezam da si ti besplatna budala i gluperda.
(samo sam upotrebio pažljivije odabran izraz, entuzijasta.)

Pa i ja skroz isto: da si ustvari malouman.

Znači sve je OK, mcmc može da odahne: neće biti vređanja, ako ne bude vređanja. Mislim, ovo je toliko prost princip da i maloumni pajac može da ga skapira.


Glupane, nije u redu da koristiš to što se, iz poštovanja prema gosn. Šabiću, i Čarliju, ustručavam da ti odgovorim istom merom. Aj, sad, pali!
blogovatelj blogovatelj 18:05 29.04.2015

Re: O anketi?

a kod Kokoši izgleda da je i neki u njenu korist nerešeni spor


Mislim da njoj fali muško, da prostiš.

larisa_bg larisa_bg 19:49 29.04.2015

Re: O anketi?

blogovatelj
a kod Kokoši izgleda da je i neki u njenu korist nerešeni spor


Mislim da njoj fali muško, da prostiš.



Eh vi muškarci mislite da se sve leči time...

Nego, ovde si naš'o to da joj kažeš gde ne može da se oglasi.
Surov si Blogi.
jkt2010 jkt2010 21:01 29.04.2015

Re: O anketi?

srdjan.pajac (uporna budala)
Glupane pali!

ti si ono bese bio u vukovoj stranci?
srdjan.pajic srdjan.pajic 01:20 30.04.2015

Re: O anketi?

jkt2010
srdjan.pajac (uporna budala)
Glupane pali!

ti si ono bese bio u vukovoj stranci?


.

(samocenzura).
blogovatelj blogovatelj 05:28 30.04.2015

Re: O anketi?

Nego, ovde si naš'o to da joj kažeš gde ne može da se oglasi.
Surov si Blogi


Ja se kod ovog autora oglasim jednom u dve godine, a njegove blogove procitam jednom u godinu dana.
Nisam imao pojma da je banovana.
vera.nolan2 vera.nolan2 07:40 30.04.2015

Re: O anketi?

Nisam imao pojma da je banovana.

Evo larisa je odreagovala,a verujem da ne bi ni bila banovana da se imao uvid da ima problem.

Nije lepo,blogovatelj, da se na taj način šalite sa ženom kao ženskim bićem,
koja je za ZG rekla: "Bio mi je poslednja nada u zemlji uništenog pravosudja..."
"a lepo sam mu ... izložila problem","... Ali je na važnoj funkciji.."(dakle,uvažava funkciju ombudsmana ! )

"Pravo mog malog deteta nema ko da štiti. Prošla sam sve instance pre nego što sam se javila Ombudsmanu kao, rekoh, poslednjoj nadi. Bilo je to pre 4 godine! Ama ništa, ništa, ništa. " i "Po obrazovanju sam, takodje, pravnik,..."
Ovo su,čini mi se,dovoljni razlozi da se istoleriše ogorčenost qqriq
(njen nick,upravo nagoveštava borbenu ličnost koja neće kao kokoška da ćuti,naprotiv!)

...i ne znam,zašto sam stekla utisak ( i čak preporučila svojoj drugarici da se obrati poštovanom Rodoljubu Šabiću,"on će vam najpre,pomoći,ali ne znam da li će i kad stići,čovek ima mnogo posla,a i nije njegov resor,ali će vam sigurno pomoći koliko može," ) da Šabić više pomaže konkretnim građanima da reše konkretne probleme od ZG...
jkt2010 jkt2010 12:23 30.04.2015

Re: O anketi?

srdjan.pajic
jkt2010
srdjan.pajac (uporna budala)
Glupane pali!

ti si ono bese bio u vukovoj stranci?

(samocenzura).

Eto. Da si to uradio kod prvog beslovesnog komentara izbegli bi smo ovo preganjanje.
srdjan.pajic srdjan.pajic 15:57 30.04.2015

Re: O anketi?

jkt2010
srdjan.pajic
jkt2010
srdjan.pajac (uporna budala)
Glupane pali!

ti si ono bese bio u vukovoj stranci?

(samocenzura).

Eto. Da si to uradio kod prvog beslovesnog komentara izbegli bi smo ovo preganjanje.


Da nije bilo tvog idiotskog komentara na početku, za koji si se posle i sam svima izvinio, ne bih te ni pomenuo.
jkt2010 jkt2010 00:41 01.05.2015

Re: O anketi?

srdjan.pajic
jkt2010
srdjan.pajic
jkt2010
srdjan.pajac (uporna budala)
Glupane pali!

ti si ono bese bio u vukovoj stranci?

(samocenzura).

Eto. Da si to uradio kod prvog beslovesnog komentara izbegli bi smo ovo preganjanje.


Da nije bilo tvog idiotskog komentara na početku, za koji si se posle i sam svima izvinio, ne bih te ni pomenuo.

Ja sam se izvinio. Ti? Si stoka.
babmilos babmilos 14:02 28.04.2015

Korist

Meni je, pored vojske i religije kao sistematskih slepih mrlja svakog naroda, prilično jasno da ljudi umaju poverenja u one institucije koje rade. Taj posao ne mora da rezultira u materijalnoj koristi društvenih grupa. Naprotiv, u punom smislu tumačenja jugonostalgije kao sećanja na vreme kada su nam duše bile mirnije, svaka pojava koja radi svoj posao u suštinski institucionalnom smislu će imati podršku ljudi. Zbog toga, recimo, imam bezuslovno poverenje u CESID i potpuno sam očaran njihovim odlaskom na spavanje na dan izbora u 22:00.

A Parlament i političke partije su dve grupe koje rade isključivo u korist partikularnih interesa političkih partija i koje isključivo interesuje materijalni status članova partija (pre svega, ali ne obavezno samo svoje parije). Tu nema mnogo pameti: sve dok partije ne počnu da rade u korist izgradnje morala društva, napred se moći neće.
freehand freehand 14:32 28.04.2015

Uznemiravajuće

Ako je uznemiravajuće ovo
Veoma je loš rezultat Parlamenta. A još je mnogo gori, zastrašujući nivo nepoverenja u političke stranke. Ako ove "institucije" spadaju, a izvesno spadaju u sam fundament ozbiljnog demokratskog društva, nameće se pitanje - šta smo radili i dokle smo stigli na dugom i mučnom putu naše "demokratske tranzicije"? I koliko ćemo još "putovati"?

... što smo manje-više svi znali i bili bez dileme, kako onda tek tumačiti odnos prema EU, ako je ovo "najevropskija od svih vlada", koja je među evroljubitelje prevela i one oji to nikad nisu bili?
I kako bi, u slučaju da bude raspisan referendum tek prošao NATO?
mr.fogg mr.fogg 17:01 28.04.2015

UZNEMIRAVAJUĆE (NE)POVERENJE

"Gužva", po intenzitetu napada na jednu nezavisnu kontrolnu instituciju (Zaštitnika građana), ali i po žestini reakcija onih koji su stali u njenu odbranu, nezapamćena na našoj javnoj sceni, još traje.


Moj utisak je da se ovde radi primarno o napadu na ličnost koja ima funkciju zaštitnika građana, a sekundarno i na tu funkciju.

Zašto naša vlast sada poteže baš taj 'slučaj', od pre dvadesetak godina, koji do sada nije istraživala? To razumem kao napad na ličnost zaštitnika građana. Smisao napada? Pa, kada se diskredituje ličnost, može da se dovede nova, koja će da štiti vlast, kroz instituciju zaštitnika građana. Posle toga je samo potrebno da joj se promeni ime u 'Zaštitnika vlasti'.

Logično ... ali malo je čudno da je nekoj vlasti potrebna zaštita. Od koga ... od građana?
Pa, to stvarno jeste uznemiravajuće (ne)poverenje.
a_jovicic a_jovicic 17:58 28.04.2015

Re: UZNEMIRAVAJUĆE (NE)POVERENJE

mr.fogg
Zašto naša vlast sada poteže baš taj 'slučaj', od pre dvadesetak godina, koji do sada nije istraživala? To razumem kao napad na ličnost zaštitnika građana. Smisao napada? Pa, kada se diskredituje ličnost, može da se dovede nova, koja će da štiti vlast, kroz instituciju zaštitnika građana. Posle toga je samo potrebno da joj se promeni ime u 'Zaštitnika vlasti'.

Pa došli su do nekih novih uznemirujućih "saznanja"
srdjan.pajic srdjan.pajic 19:47 28.04.2015

Re: UZNEMIRAVAJUĆE (NE)POVERENJE

Posle toga je samo potrebno da joj se promeni ime u 'Zaštitnika vlasti'.


"Zaštitnik od gradjana".
cane cane 21:18 28.04.2015

Re: UZNEMIRAVAJUĆE (NE)POVERENJE

Zašto naša vlast sada poteže baš taj 'slučaj', od pre dvadesetak godina, koji do sada nije istraživala?


kada mislis da bi bilo pravo vreme da se 'potegne' taj slucaj?


karabasbarabas karabasbarabas 21:37 28.04.2015

Re: UZNEMIRAVAJUĆE (NE)POVERENJE

Mozda pre dvajs godina, kad se i desio?
Ovako ispada da je ili
a) Neko odlucio da olaje zastitnika gradjana bas sad kad je udario na Zeljka Mitrova Noga i Aleksandra Gospodara Vucica.
b) Neko je godinama drzao na mestu zastitnika gradjana jednog teroristu, potencijalnog ubicu. A taj neko je AV vec 4 godine.
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:24 28.04.2015

Re: UZNEMIRAVAJUĆE (NE)POVERENJE

Neko je godinama drzao na mestu zastitnika gradjana jednog teroristu, potencijalnog ubicu. A taj neko je AV vec 4 godine.


I još ga postavio u drugom mandatu.

Skupština koja je Jankovića postavila 2012. je bila pod kontrolom SNSa i SPSa, baš kao i ova sad.
I ta skupština postavlja Jankovića, sad, najednom, ubica.
A oni ga posatvili.
I sad cane pita koje je to bilo pravo vreme.

Ajd cane, razmisli, koje je vreme pravije za ovako nešto, vreme kad mogčućeg ubicu postavljaju na odgovorno mesto, ili tek onda kad ih taj nagazi?
nim_opet nim_opet 22:49 28.04.2015

Re: UZNEMIRAVAJUĆE (NE)POVERENJE

cane
Zašto naša vlast sada poteže baš taj 'slučaj', od pre dvadesetak godina, koji do sada nije istraživala?


kada mislis da bi bilo pravo vreme da se 'potegne' taj slucaj?



Izvini, ali koji "slucaj"? Slucaj je postojao 1993, bio istrazen i zatvoren.
isidora.k isidora.k 00:28 29.04.2015

UZNEMIRAVAJUĆE (NE)POVERENJE

Zašto naša vlast sada poteže baš taj 'slučaj', od pre dvadesetak godina, koji do sada nije istraživala?

"Samoubistvo" Dade Vujasinović sa kojim se sada trguje u Srbiji ili u prevodu "svako ima svoju bol" , postaje deo "istorije propadanja pravosudnog sistema Srbije, njenog moralnog sunovrata i zastrašujuće ravnodušnosti prema žrtvi "(roditelji).
Možda smo mi malo preterali , možda je i Saša Janković malo pogrešio.(bivši ministar policije Ivica Dačić , aprila 2015)

Na isti način trguje se političkim ubistvom Zorana Đinđića, ministra odbrane Pavla Bulatovića, Momira Gavrilovića , generala policije Boška Buhe , Ive Pukanića ... ili sutra nečijeg deteta , ubijenog ili "nestalog " iz porodilišta .



" Nasilna smrt P.G " postaje novi "rijaliti-šou" u kome učestvuje Vlast , ombudsman , elita i mediji koji znaju da "žrtva uvek ubija samu sebe".

Svedok V.M , komšija sa I sprata , navodi da je video " veoma visokog momka " u stanu gde je video i mrtvog P.G. (dostupna dokumentacija)




VEOMA VISOKA OSOBA pucala je u Predraga Gojkovića ? (P.G. nije podigao ruke , kao na fotografiji , jer su mu bile u farmerkama )

Ulazna rana na licu P.G nastala je oštećenjem od metka ispaljenog iz CZ-99 sa udaljenosti većoj od 25-30 cm u sobi čija skica je objavljena , kretanje metka je napred prema nazad , sa leva na desno i blago nadole.

Ulazna rana na gornjoj usni sa leve strane je na visini 170 cm od ravni tabana, izlazna rana na glavi na 167.5 cm iznad ravni tabana , otisak metka na zavesi , staklu prozora na visini 146.5 cm od poda i roletni , pokazuje da je metak putovao pod uglom od 5 stepeni.

Lenjir drveni je dovoljan za još jednu " Zvanične verziju smrti u Srbiji ".



Prema procenjenoj udaljenosti otvora cevi pištolja od žrtve , nagibom pod kojim je pištolj CZ-99 morao biti da metak putuje pod uglom od 5 stepeni , strani forenzičari (najbolje da to urade u kompletu sa Dadom Vujasinović ) utvrdiće gotovo savršeno koliko visoka osoba mora biti koja je pucala u P.G. , gde je morala da stoji u vreme ispaljenja metka , kao i da li takva osoba postoji među poznatim osumnjičenima – svedocima i da li je imala pozitivne barutne čestice na rukama ili je koristila profesionalnu opremu za vreme izvršenja " ubistva ".
Svedok sa iskustvom boravka na ratištu , iz kupatila čuje pre pucnja "repetiranje pištolja" ...

Predrag Gojković sigurno nije " repetirao pištolj " , leva ruka je u farmerkama.

Sa desne strane postava je izvučena što ukazuje na osnovanu sumnju da je desna ruka izvučena iz farmerki , da je pištolj postavljen u ruku Predraga Gojkovića sa ciljem ostavljanja materijalnih tragova na pištolju ...

G.Đ. izjavljuje da je kleknuo pored Predrag Gojkovića koji ima konvulzije i ne pokušavajući ukazati prvu pomoć žrtvi i ne dotakavši žrtvu uverio se da je P.G sigurno mrtav jer ima veliko iskustvo " boravkom na ratištu" ... potom "uspaničeno pokušava" da pozove policiju ili hitnu pomoć , "uspaničeno istrčava iz stana" i sa četvrtog sprata panično trči i "zvoni od stana do stana" sve dok mu nakon "lupanja na vrata" na I spratu , komšija V.M. nije otvorio vrata.

Posebno zabrinjava u ovoj mešavini "hladne glave - uspaničen" da je u javnom svedočenju roditelja Predrag Gojkovića , navedeno da se osnovano sumnja da je svedok sa inicijalima G. Đ. policajac osuđen za pomaganje ubicama iz trostrukog ubistva Željka Raznatović Arkana , u koje je likvidirani svedok suda i šef policije iz Loznice Vojislav Jekić , umešao i šefa zloglasne RDB Srbije .



"Zvanične verzija Miloševićevog režima" ....

...ili oduzimanju vlastitog života u duševnom rastrojstvu , ima za cilj sprečavanja porodice žrtve u ostvarivanju osnovnih ljudskih prava garantovanih "Međunarodnom konvencijom o ljudskim pravima" , a njihovu bol i patnju koja u Srbiji prosečnoo traju dve decenije , mediji pretvaraju u KARIKATURU u kojoj se uskraćena prava prodice pretvaraju u poligon obračuna suprostavljenih interesnih grupa i njihovih medija u Srbiji ,a čime se bez milosti ŽRTVA ubacuje u " rijaliti-šou" .

Podsećam da je to činjeno i u drugim slučajevima kada se porodica žrtve ili sama žrtva orkestriranom kampanjom prikazuje kao primer nervnog rastrojstva i neuzvraćene ljubavi (Dada Vujasinović) ili odbegli ljubavnik (Ivan Stambolić) ili kolektivno " ludilo " gardista u Topčideru ....
Predraga Gojkovića pozvala je telefonom u video klub gde se nalazio sa Sašom Jankovićem , da dođe u stan na IV spratu ....(svedok S.J.)


Edit

Grupisani zubi nesretnog mladića P.G. , izbijeni jednim metkom iz pištolja , nalaze se na na pozicjima označenim sa 5 (sredina sobe) i 7 (pored dvoratka u sobi).
cane cane 01:34 29.04.2015

Re: UZNEMIRAVAJUĆE (NE)POVERENJE

Mozda pre dvajs godina, kad se i desio?
Ovako ispada da je ili
a) Neko odlucio da olaje zastitnika gradjana bas sad kad je udario na Zeljka Mitrova Noga i Aleksandra Gospodara Vucica.
b) Neko je godinama drzao na mestu zastitnika gradjana jednog teroristu, potencijalnog ubicu. A taj neko je AV vec 4 godine.


mozda, ali nije. i sta sad?
sioux sioux 20:13 28.04.2015

Napad i anketa

Freedom of Information
"Gužva", po intenzitetu napada na jednu nezavisnu kontrolnu instituciju (Zaštitnika građana),

Povereniče, na koji način napravite razliku između napada na Jankovića i na instituciju?
Zbog čega je napad na Jankovića koji je na funkciji zaštitnika automatski i napad na instituciju?
A u vezi sa Vašom funkcijom, mislite li da je javnost imala pravo da sazna za ovaj slučaj ili nije?

Što se tiče ankete, da zanemarim sve ostalo - prilično je besmislena.
Porediti cifre iz ankete - takođe.
Npr. vojska i crkva nemaju mogućnost gotovo nikakvog, a pogotovu ne bitnog negativnog uticaja na građane pa je otuda teško i zamisliti kako bi isti mogli imati negativan "skor".

Čudna je i nesrazmera između poverenja Vladi i skupštini.

Takođe, interesantno bi bilo saznati na osnovu čega su, zapravo, anketirani formirali stavove o Državnoj revizorskoj instituciji i Komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. Čini mi se da ni jedan od anketiranih, da su ih pitali šta je posao navedenih dveju institucija, ne bi znali da objasne - šta Vi mislite?

A najčudniji od svega je "pozitivan" (ovo pod navodnicima jer je zaista besmisleno zaključivati bilo šta iz ovih rezultata, a naročito oduzimanjem rezultata jedne proglašavati za pozitivne a druge za negativne) rezultat policije. Ovo pogotovu jer npr. i sami znate da se njihovo postupanje po zahtevima za pristup informacijama od javnog značaja nije poboljšalo, a čusmo i ministra kako izjavi da će policija zaustavljati i luksuzna vozila!?

Na kraju, na listi nema tužilaštva, kako (zašto) li ga Cesid "zaboravi"?
milojep milojep 20:24 28.04.2015

Re: Napad i anketa

Povereniče, na koji način napravite razliku između napada na Jankovića i na instituciju?


Možda poverenik pod napadom na instituciju misli na kritiku povodom neostvarivanja prava građana -porodice Gojković da 22 godine nemaju odgovor za smrt svog sina.
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:40 28.04.2015

Re: Napad i anketa

milojep
Povereniče, na koji način napravite razliku između napada na Jankovića i na instituciju?


Možda poverenik pod napadom na instituciju misli na kritiku povodom neostvarivanja prava građana -porodice Gojković da 22 godine nemaju odgovor za smrt svog sina.


Da li se poroica Gojković obratila zaštitiniku građana radi ostvarivanja svog prava, a ovaj je ignorisao?

Ako se to desilo onda je kritika zaštitnika zaista na mestu.

Imaš li takvu informaciju?

Miloje, stvarno pretera sa pominjanjem porodice Gojković.
Meni toliko patetisanje stvarano zvuči otužno.

Narvano da je toj porodici najteže, ali izjave i mišljenja porodica u takvim situacijama su subjektivna.
Razumljiva je ta subjektivnost, ali se ona ne mogu smatrati istinom ni dokazom.
sioux sioux 20:52 28.04.2015

Re: Napad i anketa

hoochie coochie man


HCM, a sme li se o Bonifačiću, inspektoru koji je uzimao izjave od svedoka u slučaju 6, 7 MESECI kasnije ? Da ti ne bude patetično ?

Naime, država je odgovorna zato što je policajac Vladan Bonifačić 25. novembra 1998. godine na Slaviji ranio Masima Marinkovića.---LINK
libkonz libkonz 20:54 28.04.2015

Re: Napad i anketa

Možda poverenik pod napadom na instituciju misli na kritiku povodom neostvarivanja prava građana -porodice Gojković da 22 godine nemaju odgovor za smrt svog sina.

Moj najbolji drug se ubio pre 15 godina. Kao deca smo bili nerazdvojni, posle su nam se putevi razdvojili, viđali se možda jednom godišnje. Jednog jutra je samo zazvonio telefon...
Njegov pokojni otac je sahranio svog sina, ali je posle svima pričao kako mu je sin u nekoj sekti i čak je pretio inspektoru koji je bio na uviđaju i optuživao ga je da je sve zataškao. Znam za još par sličnih priča.
Jako je teško roditeljima koji izgube svoje dete, a još je teže onima čije se dete ubije. Teško je od njih očekivati da budu objektivni i racionalni.
Samo monstrumi koriste ovakvu tuđu nesreću za obračun sa svojim protivnicima. Samo monstrumi.
sioux sioux 20:58 28.04.2015

Re: Napad i anketa

libkonz

Ali, zato je objektivan i racionalan policajac Bonifačić (vidi gore) koji npr. ne uzima izjave od svedoka istoga dana?
milojep milojep 21:01 28.04.2015

Re: Napad i anketa

Da li se poroica Gojković obratila zaštitiniku građana radi ostvarivanja svog prava, a ovaj je ignorisao?

Ako se to desilo onda je kritika zaštitnika zaista na mestu.

Imaš li takvu informaciju?


To ne znam! Doduše institucija zaštitnika nije ni postojala sve te godine.
Nego nešto nisam siguran da zaštitnik radi samo na poziv! Čini mi se da je dosta toga radio i na svoju inicijativu.

Miloje, stvarno pretera sa pominjanjem porodice Gojković.
Meni toliko patetisanje stvarano zvuči otužno.


MOžda i jesam! Ali blogovi traju 7 dana a njihovanemoć evo već 22 godine, koliko god to patetično zvučalo. Što se tiče mišljenja same porodice koje si pomenuo, ja sam bio iznenađen staloženošču i realnošću njihovog stava u pismu javnosti. O svemu ostalom sam zaista dosta pisao pa ne bih više.




milojep milojep 21:08 28.04.2015

Re: Napad i anketa

sioux
libkonz

Ali, zato je objektivan i racionalan policajac Bonifačić (vidi gore) koji npr. ne uzima izjave od svedoka istoga dana?


On je i postavljen tada kada je uzimao izjave ,posle šest meseci. Ne zna se zašto nema izjava u danu i danima neposredno nakon slučaja, a znaju se imena inspektora sa uviđaja. Sve je ovo nedorečeno (kako kaže i porodica stradalog) a ovo što se sada radi u razračunu sa Jankovićem meni više liči na opomenu nego nameru da se isti optuži. Eno i veliki Vučić reče da neče dati smenu zaštitnika.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana