Reč i slika| Region

Koja budala čita u 11 uveče?

njanja_de.manccini RSS / 06.05.2015. u 02:05

Bilo je to u jednoj zemlji, čudesnoj zemlji.

Policajci pretukli protestante i onda svratili do čitaonice da pokupe još protestanata, jer mislim ko normalan čita u 11 uveče??? Mora da su protestanti, sakrili se "bilmezi" na baš zgodnom mestu.

Hej, vi izgubljeni vladaoci, bezdušnici sa krvavim rukama, skinite se tom narodu sa grbače! Ne trebate im više. Dovoljno ste uradili. Hvala vam za Skoplje 2014. Dosta je bilo. Vidimo se nikad više!

 

JBM

 skopjewomenpower.18120.jpg

<3 Makedonija

 

AtačmentiKomentari (125)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

anonymous anonymous 03:20 06.05.2015

Koja budala cita u 11:00


Ona koja pise u 04:20
JJ Beba JJ Beba 17:35 06.05.2015

Re: Koja budala cita u 11:00

ja čitam u 11 uveče, 'nači naebala sam
mariopan mariopan 22:06 06.05.2015

Re: Koja budala cita u 11:00

JJ Beba
ja čitam u 11 uveče, 'nači naebala sam

И ја ал' не смем да се јавим.
tasadebeli tasadebeli 05:34 06.05.2015

Гас маске због гасовода

А јел' то дрмају Македонију због новог правца руског гасовода?


П.С. - Јбт, тек је пола седам! А читаоница ми се отвара тек у 8. Одох да у међувремену набавим гас маску...

П.П.С. - Е, Бугари, Бугари... Па цео 20. век сте на погрешној страни. Ето вас и у 21. веку на погрешној страни... О Шиптарима не бих овом приликом...Kraja Kraja 13:00 06.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

...jedan je dado...

ps...ali odavno vec ne zasluzuju ovu stvar...
...nekada davno smo pevali i poljacima dzonijevu "poljska u mome srcu..."
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 13:41 06.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

А јел' то дрмају Македонију због новог правца руског гасовода?


šta znam. al konspirasi tiori kaže -
At the exact same time that Greece has received a guarantee for billions of cubic meters' worth of Russian gas, Macedonia is being rocked by the threat of a renewed Albanian insurgency designed to offset Moscow’s pipeline plans.

Ja ne verujem u to, al ti možda veruješ
angie01 angie01 16:29 06.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

ps...ali odavno vec ne zasluzuju ovu stvar...


nisam verovala da cu ikada moci da se slozim sa ovako necim- al, stoji 100%!
marco_de.manccini marco_de.manccini 20:31 06.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

kraja: ps...ali odavno vec ne zasluzuju ovu stvar...

angie: nisam verovala da cu ikada moci da se slozim sa ovako necim- al, stoji 100%!


Великоумно и инстант разумевање ситуације од стране људи који не би знали ни да убоду име премијера, а камоли нешто конкретније, сам и очекивао, тако да ме и не интересује, али ово Крајино и Енџино тражење туђе песме назад је занимљив слој који, признајем, нисам могао ни да сањам.

Кад Дадо потражи песму назад јавите се да нам кажете да вам је коначно душа на месту. Дотад, кад већ цитирате Штулића да га мало цитирам и ја -- одјеби.
angie01 angie01 20:43 06.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

али ово Крајино и Енџино тражење туђе песме назад је занимљив слој који, признајем, нисам могао ни да сањам.


pa vidi, svako ima pravo na svoje emocije i dozivljavanje stvari i niko nema prava da se tu mesa, ispravlja i ima primedbe- pa ti to shvati kako hoces, mene je bas briga,...jer valjda i neko drugi, sem tebe ima neke svoje veze sa tom zemljom i ljudima-ovde ne mislim generalno, jer to nikada nije tako- i toliko o tome...nemam nameru da seciram nesto, da bih opravdala ono sto sam rekla, upravo zato, jer zelim da zadrzim neku sliku od pre, koja je meni mnogo draga i znaci mi.

verovatno nije trebalo da ovde uopste komentarisem, al eto, povuklo me.


Кад Дадо потражи песму назад јавите се да нам кажете да вам је коначно душа на месту.


ovo veze sa zivotom nema, pa cu preskociti, a onaj kraj, zadrzi za sebe.
tasadebeli tasadebeli 22:07 06.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

njanja_de.manccini


Ja ne verujem u to, al ti možda veruješВеровање је шкакљива категорија... Девет од десет људи које сам до сада упознао у свом полувековном животу веровали су у оно у шта желе да верују, а не у оно што стварно јесте.

Кад већ поменуше Азру, пригодна сличица за данашњи дан, а и за тему овог блога и мали дискурс са два учесника о веровању...


П.С. -

Само да буде јасно, ја не мислим да су Македонци то заслужили.

Напротив.

Али не мислим ни да су ова догађања у Македонији (не само демонстрације, него и учкино-кучкино заузимање карауле пре недељу-две или заузимање зграде исламске заједнице у Скопљу) тек пуко демократско превирање у политичком животу једне младе и неразвијене демократије.
blogovatelj blogovatelj 00:10 07.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

,...jer valjda i neko drugi, sem tebe ima neke svoje veze sa tom zemljom i ljudima-ovde ne mislim generalno, jer to nikada nije tako- i toliko o tome...


Najpre zarez, za njim cetiri tacke. Pa pocetak recenice malim slovom, bez prethodnog razmaka.
A onda, recenica - ubica. Kakva predivna nepovezanost misli.
marco_de.manccini marco_de.manccini 00:18 07.05.2015

Re: Гас маске због гасоводаpa vidi, svako ima pravo na svoje emocije i dozivljavanje stvari


Имате право на своје "емоције", чак и на њихово јавно испољавање, једино што мало нисам био сигуран да имате права и на ту песму па је тражите назад. Мислио сам да је то песма групе Тајм, а не ваша.

Али кад смо већ ту, код вашег права да одлучујете да ли неки народи, комплет, од бебе до локомотиве, заслужују нешто што им је неко трећи поклонио, ево, да видимо кога смо све убројали.

На пример, све ове девојке горе су на вашој листи незаслужних. Шта то оне раде? Једноставно је, јучерашње демонстрације су биле мирне и све је било у најбољем реду, све док се увече у редове демонстраната нису убацили маскирани провокатори који су иницирали нереде на које је полиција реаговала бесмислено насилно (укључујучи упадање у библиотеку која је више од километра удаљена од владе). Ове клинке су данас, на поновљеним демонстрацијама, стајале између демонстраната и полиције, да не би нека будала поново бацила нешто на полицију. Ето, ако их сретнем послаћу им ваше "емоције" и мишљење о заслугама. Много ће се разочарати.
freehand freehand 01:04 07.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

Ето, ако их сретнем послаћу им ваше "емоције" и мишљење о заслугама. Много ће се разочарати.

Kako si ti sebi dozvolio da budeš toliko isprovociran glupostima?
Daj bolje nešto o događajima i neki link na relevantnog autora/izvor za one koji vole i da pročitaju nešto pre nego što donesu zaključak.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 01:17 07.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

nema burazeru, svi mediji pod kontrolom vlade. zvuči poznato?
možeš da nađeš na twitteru #protestiram.
na Alsat.mk
na off.net

zaključak kažeš? javi kad dođeš do njega.
blogovatelj blogovatelj 01:56 07.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

zaključak kažeš? javi kad dođeš do njega.


Je li, a jel stvarno lider opozicije pustio u javnost snimak na kome se vidi i cuje (ili samo cuje) gde predsednik (ili premijer, ili ko vec) stiti policajca koji je ubio nekoga? Takodje, ko je ubijeni za cijeg je ubicu predvidjena predsednicka (ili premijerska) zastita?
Ima li kakvog linka na taj snimak?
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 02:04 07.05.2015

Re: Гас маске због гасовода


jeste, istina je. katastrofa su sve "bombe" koje opozicija pusta jos od februara meseca. neverovatno kakvi su to ljudi, narocito ministar unutrasnjih poslova, monstrum - Gordana Jankulovska. kaze zena "se nerviram, ne mozes da skries ubistvo"
ti bar razumes makedonski pa evo ti snimak na ovom linku

marco_de.manccini marco_de.manccini 02:51 07.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

Има, Блоги, све има, аудио снимци и транскрипти, али ја то нећу ни да тражим ни да качим, људи имају своје теорије и "емоције" и што да ја сад губим време? Учим и ја да се штедим помало под старе дане.

А свачега има по тим разговорима, како ће вући Цигане за уши да их носе на изборе, како су искључивали лифтове да старији људи не би могли да изађу на изборе, како су доносили на гласање у Скопљу Македонце из села у Албанији и давали им личне карте, и по 50 њих на истој адреси, како ће заустављати аутобусе који иду на предизборне опозиционе митинге и слати их на технички преглед, ... разни "бизниси", "наше" судије, "наши" новинари, "прилози" за вести, "наша" хапшења, "наша" рушења грађевинских објеката, још "бизниса" ... лепо се чује, може да се прави анализа људског пада на много нивоа.

Успут, у овим последњим објављеним разговорима се, у највећем делу, не договара како да се заштити полицајац убица (тај је на крају осуђен на 14 година), већ како да се избегне икаква (макар и само политичка) одговорност надређених. Има и горих момената, али су на ивици и могу да се тумаче свакако.

Ови људи на Б92 звуче веома разумно (погледати видео, 10 минута)

ЛИНК

marco_de.manccini marco_de.manccini 03:39 07.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

Takodje, ko je ubijeni za cijeg je ubicu predvidjena predsednicka (ili premijerska) zastita?

Убијени младић је, у ствари, био члан партије на власти, отишао је то вече на трг да прослави изборну победу своје партије, а убио га је припадник неке полицијско-безбедносне јединице, не знам које и какве (мени то све исти мој) који је био тамо "да обезбеђује". По свему судећи, разлог премлаћивања од којег је дечко умро на лицу места је тривијалан, мада не и разјашњен (бар мени није јасан). Дакле, и убијени у убица су били уз власт, случај нема везе с политиком, идиот полицајац решио да изиграва Рамба и осуђен је на 14 година.
tasadebeli tasadebeli 08:01 07.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

marco_de.manccini

Једноставно је, јучерашње демонстрације су биле мирне и све је било у најбољем реду, све док се увече у редове демонстраната нису убацили маскирани провокатори који су иницирали нереде на које је полиција реаговала бесмислено насилно (укључујучи упадање у библиотеку која је више од километра удаљена од владе).О томе причам, Марко (и Њања), о томе причам...

И да, у праву си, звучи све страшно познато... Рецепт увек исти и, не могу се начудити, увек успева... Никако да се научимо. (Кад се сетим само оних шестоаприлских демонстрација за очување Југославије у Сарајеву од пре две деценије... Оно са снајперистима... Ух!!! )

Чуо сам се синоћ са Кумановом... За сада мирно. Али напето, напето... Већ дуже време напето...П.С. -
А свачега има по тим разговорима, како ће вући Цигане за уши да их носе на изборе, како су искључивали лифтове да старији људи не би могли да изађу на изборе, како су доносили на гласање у Скопљу Македонце из села у Албанији и давали им личне карте, и по 50 њих на истој адреси, како ће заустављати аутобусе који иду на предизборне опозиционе митинге и слати их на технички преглед, ... разни "бизниси", "наше" судије, "наши" новинари, "прилози" за вести, "наша" хапшења, "наша" рушења грађевинских објеката, још "бизниса" ... лепо се чује, може да се прави анализа људског пада на много нивоа.Сећаш се и сам како смо овде на блогу писали о томе како су млади СНС-овци и СНС-овке за изборе ишли од врата до врата и старије људе аутомобилима возили до бирачког места и враћали их кући. "'Ајте, чико, тето, ми ћемо да вас возимо на гласање... Морате да испуните своју грађанску дужност..." Углавном циљна група Пинк телевизије...

То се после у медијима назива убедљива победа СНС на изборима (и двотрећинска већина у Скупштини... )


EDIT: Одакле, мајке ти, оној двојици без портфеља задуженима за привлачење страних инвестиција ( ), Наумову и Павловском, имена Џери и Бил?

Разумем зашто су у влади разноразни Аднани, Мусе, Фатмири,... Али Џери и Бил! Мис'им, стварно...

А да, Груевски је још од 2005. потпредседавајући Евроатлантског савета Републике Македоније...

Он ти практично дође к'о ова Зорана Михајловић код нас или Колинда Грабар, извините, Китаровић у Кроацији... Једино Груевски није плав и сисат...


EDIT EDIT: "Али, чини ми се опет да Европска унија, нажалост, нема никакву политику према, ако ћемо мало гледати шире, према читавом Западном Балкану, а посебно не према Македонији која је, ево већ десет година, у некаквом замрзнутом статусу кандидата без отпочетих преговора." (Драган Ђукановић, Институт за међународну политику)


Јбг! Најважнији циљ у управљању кризама и јесте увек да се ситуација остави таквом да можеш лако да испровоцираш опет нову кризу ако ти је то потребно.

Број жртава онда у књиговодственим папирима вероватно пишу у ставку растур материјала...
angie01 angie01 08:02 07.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

нисам био сигуран да имате права и на ту песму па је тражите назад.


vec sam gore rekla, da ovo nema veze sa zivotom, pa mi je cudno sad ovo ponovno insistiranje i ucitavanje.


Али кад смо већ ту, код вашег права да одлучујете да ли неки народи, комплет, од бебе до локомотиве, заслужују нешто што им је неко трећи поклонио, ево, да видимо кога смо све убројали.


i od ovoga sam se ogradila, da se slucajno ne zloupotrebi na ovaj naci, kad ono, ipak nije vredelo.


На пример, све ове девојке горе су на вашој листи незаслужних. Шта то оне раде?


moj komentar, apsolutno nikakve veze nema sa pomenutim desavanjem.
Kraja Kraja 12:31 07.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

"Kako si ti sebi dozvolio da budeš toliko isprovociran glupostima?"

...da nisi sebi dodelio malo previse ingerencija...???
Kraja Kraja 12:40 07.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

"тако да ме и не интересује, али ово Крајино и Енџино тражење туђе песме назад"

...posto izmislis razlog, svadjas se sa ljudima, a potom i vredjas...

"кад већ цитирате Штулића да га мало цитирам и ја -- одјеби. "

...ovo kazi prvom makedonskom cariniku siptarskog porekla kada ti bude drzao na granici autobus sa 80 putnika 8 sati iz neprikrivene mrznje...
...mene ne interesuje ko je makedonski predsednik, premijer, niti ih "ubadam"...
...za mene je makedonija vec 10 godina odnos drzavnih sluzbenika prema ljudima koji stupe na tlo iste...
marco_de.manccini marco_de.manccini 13:05 07.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

Добро, Енџи, овако је то ишло, Таса постави песму "Македонија" групе Тајм посвећену извесној земљи и народу (цитирам "народ и земља коју волим ја" ). На то Краја има примедбу да "они" одавно не заслужују ову песму
kraja: ps...ali odavno vec ne zasluzuju ovu stvar...


а ти имаш потребу да то исто потврдиш
angie: nisam verovala da cu ikada moci da se slozim sa ovako necim- al, stoji 100%!


Дакле, ја мислим да ви говорите о песми, о народу и земљи, и о вашој процени да ли су "они" ту песму заслужили (и то одавно). Још је све лепо и квантификовано, 100%, с ускличником приде, да нема недоумице.

Сад испада да се ти ограђујеш да ниси мислила ни о песми, ни о народу, ни о заслугама, и да ниси мислила 100 посто, ...

Мени је тешко да пратим кад неко, ни близу, не мисли оно што напише. Има бар четири-пет година како не коментаришем ништа што ти овде напишеш, управо зато што те често уопште не разумем. С друге стране, сигурно због сличних разлога, има исто толико како и ти прескачеш моје коментаре.

Мислим да то лепо функционише -- не разумемо се никако па је и боље што се међусобно не замарамо.

Ја се извињавам, најискреније. Све најлепше.
marco_de.manccini marco_de.manccini 13:07 07.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

Крајо, кад следећи пут мислиш на извесне царинике ти тако и напиши. Поједностављује ствари.
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 13:09 07.05.2015

stop sa svadjom


upšte neću da vam se mešam u svadju jer je nisam ni razumela, ali ovo -Kraja
...za mene je makedonija vec 10 godina odnos drzavnih sluzbenika prema ljudima koji stupe na tlo iste...


alal ti vera! veoma duboko

Kraja Kraja 13:21 07.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

...izvini...
...ne mogu bas tako lako da predjem preko "izvesnih" carinika...
...nisu "izvesni", to su sluzbenici makedonije...
...njihove kolege, makedonci (znam ih 90%) ili cute ili okrenu glavu ili se smeju na njihove postupke...
...i niko ih ne smenjuje, a bar dva puta se trazila intervencija srpske ambasade u skopju...
...sad mozes da me odjebes...

...edit...
...vidim njanjin komentar...
...nekada se to ovde zvalo m&m sablja...
freehand freehand 13:24 07.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

Kraja
...izvini...
...ne mogu bas tako lako da predjem preko "izvesnih" carinika...
...nisu "izvesni", to su sluzbenici makedonije...
...njihove kolege, makedonci (znam ih 90%) ili cute ili okrenu glavu ili se smeju na njihove postupke...
...i niko ih ne smenjuje, a bar dva puta se trazila intervencija srpske ambasade u skopju...
...sad mozes da me odjebes...

Sa koliko ti zemalja živiš u miru, a naročito kako sa svojom stojiš u tom emocionalnom ključu koji ovde zastupaš?
Ili je samo malograđasnki s' visoka odnos prema bivšoj braći u pitanju?
angie01 angie01 13:24 07.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

С друге стране, сигурно због сличних разлога, има исто толико како и ти прескачеш моје коментаре.


pa evo, nije tajna, niti sam mislila da treba da kazem, al kada si vec pomenuo, ja te preskacem, od kada si mi se davno, sa isto tako mojim izvrnutim komentarom ruzno obratio- pa k'o velim, nema potrebe za sranjem,...a evo sada kazes kako me ne razumes, pa dobro, ja sam tebe razumela....hocu reci, ako je samo nerazumevanje u pitanju, ne nastupas agresivno i uvredljivo.


u ovoj konkretnoj situaciji je verovatno trebalo da se suzdrzim, jer nisam imala nameru da dajem objasnjenje- vec sam gore sve nekako objasnila zbog cega i kako, a neku nameru da bilo koga uvredim, (naznacila da ne generalizujem),nisam imala- sve je moj i samo moj licni dozivljaj u odnosu na neke veoma konkretne stvari u kojima su neke drzavne sluzbe postupile krajnje bedno, kao i neki advokati, civili,...- vise puta i to samo jer se radi o drzavljanima Srbije, sluzbenici iz ambasade nisu mogli nista i pored pokusaja ii zakona i to je najvise sto cu o tome reci, cisto da ne nastavljamo.

Ја се извињавам, најискреније. Све најлепше.


ja ni onda pre, nisam mislila drugacije.

marco_de.manccini marco_de.manccini 16:11 07.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

...ne mogu bas tako lako da predjem preko "izvesnih" carinika...
...nisu "izvesni", to su sluzbenici makedonije...

Аха, јесте, мора да је то. А и с пољским цариницима си имао лоша искуства? Или ипак сви Пољаци не ваљају па им зато не даш песму која није твоја?


...vidim njanjin komentar...
...nekada se to ovde zvalo m&m sablja...

Ово је већ напредак и свиђа ми се. Нас двоје ти нисмо по вољи и имаш специјалан начин тепања за нас, али бар не проширујеш своје "емоције" на све ... Македонце/Србе/Цигане/Пољаке/Американце (у какве нас већ убрајаш).
tyson tyson 17:18 07.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

Сећаш се и сам како смо овде на блогу писали о томе како су млади СНС-овци и СНС-овке за изборе ишли од врата до врата и старије људе аутомобилима возили до бирачког места и враћали их кући.

Šta je loše u ovome? To su uobičajene aktivnosti partijskih aktivista širom sveta na dan izbora - sa ciljem da izvedu na glasanje što vise svojih (makar i potencijalnih) birača. Džaba im kampanja ako im glasači ostanu kod kuće.


marco_de.manccini marco_de.manccini 17:59 07.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

Ni ja u akcijama pomoći da se izađe na glasanje nisam video ništa loše.

Ali u zavrtanju ušiju Ciganima, isključivanju liftova, izdavanju fiktivnih ličnih karti, slanju "njihovih" autobusa na tehnički, izjavama da niko ko nije "naš" ne sme da ima državan posao ... tu već vidim i ponešto loše.
tasadebeli tasadebeli 08:31 08.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

tyson

Сећаш се и сам како смо овде на блогу писали о томе како су млади СНС-овци и СНС-овке за изборе ишли од врата до врата и старије људе аутомобилима возили до бирачког места и враћали их кући.Šta je loše u ovome? To su uobičajene aktivnosti partijskih aktivista širom sveta na dan izbora - sa ciljem da izvedu na glasanje što vise svojih (makar i potencijalnih) birača. Džaba im kampanja ako im glasači ostanu kod kuće.marco_de.manccini

Ni ja u akcijama pomoći da se izađe na glasanje nisam video ništa loše.На блогу сам 4 године и још увек не могу да се навикнем на способност блогера да из читавог коментара истргну једну реченицу и да се фокусирају на њу занемарујући контекст и суштину онога што коментаришу.

Кажу да је у стаљинистичким процесима то била једна од основних метода оптужбе поред замене теза... Тешко наслеђе.


Елем, добро... Небитно је то возикање аутомобилима. Занемарите обојица тај читав П.С.

Много више ме занима шта вас двојица заиста мислите о ономе што пише у EDIT и у EDIT EDIT.

Оно, Груевски = Вучић = Колинда = Зорана = Дачић = Еди Рама = Мило = Јахјага = Џери и Бил = ... Тахир Хасановић, може бити?

Зар немате утисак да би свим заговорницима евроатлантских интеграција на овим просторима (не кажем да вас двојица спадате међу такве) требало већ једном да буде јасно каква је природа тога за шта се залажу и шта заговарају?

Извините на тешким речима, али ако су те "интеграције" спремне да се тако поигравају хиљадама људских живота у сопственом дворишту (наглашавам, сопственом дворишту јер то је већ свима нама овде јасно) зарад својих геостратешких интереса на Великој шаховској табли, онда ја то називам фашизам у методама деловања.

И бљује ми се више од оних који ме убеђују да ћемо ми Балканци искључиво кроз евроатлантске интеграције изградити демократске институције.

Демократске институције можемо да изградимо само ми сами. Не треба нам Велики брат за то. И Македонци, и Срби, и Хрвати, и Црногорци, и Грци, и Бугари, и Румуни,...

У супротном, остаћемо колоније каквe смо одувек и били... Читав Балкан. Тле погодно за изазивање ратова када то великима затреба. Увек се сетим шта је моја сестра рекла гледајући оне јогурт револуције и долазак Милошевића (јер је тиме припремљена игранка отпочела):"Е, сад смо најебали! Бићемо деценијама као Блиски исток!"

Ето, то је била суштина оног мог коментара...

Зна ли неко како се изборити са тим?

Сутра је 9. мај, Дан победе над фашизмом...

За Македонце и Македонију какве волим, да о њој не одлучују странци...


timotije timotije 08:54 08.05.2015

Re: Гас маске због гасовода


Убијени младић, у свари, је био члан партије на власти, отишао је то вече на трг да прослави изборну победу своје партије, а убио га је припадник неке полицијско-безбедносне јединице, не знам које и какве (мени то све исти мој) који је био тамо "да обезбеђује". По свему судећи, разлог премлаћивања од којег је дечко умро на лицу места је тривијалан, мада не и разјашњен (бар мени није јасан). Дакле, и убијени у убица су били уз власт, случај нема везе с политиком, идиот полицајац решио да изиграва Рамба и осуђен је на 14 година.


Истина је другојачија. Протестни митинг је организовала опозиција, а власт, сада веће знамо да су премијер и још неки лудаци,обезбеђивала је, тачније надгледала дешавања и то не само са униформисаним полицајцима, већ и са батинашима и потенцијалниом убицама у цивилу. Један од таквих претукао је на смрт младог Нешковског док је одлазио са митинга.Премијер и мнистарка полиције лажно су тврдили да убица није радио за полицију.Откривени су тако што је сада обајвљен снимљени разговор премијера и министарке.
marco_de.manccini marco_de.manccini 09:19 08.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

Демократске институције можемо да изградимо само ми сами ...
За Македонце и Македонију какве волим, да о њој не одлучују странци.


Много очекујеш од неког као Груевски. Њега занима власт, новац, масирање ега, кич архитектура и споменици, па тако укруг, а светска политика како се снађе. Додуше, ово последње му је прилично паметно.

Мени заиста нису јасни ти ставови "неко (а зна се ко) руши Груевском владу јер ово-оно, Турски ток, свастикин бут ...".

Чуди ме да ико заиста мисли да тако велики енергетски пројекат као што је замишљени Турски ток било како зависи од тога ко је на власти у Македонији?

Ево, занемаримо ко је на власти, ставите, хипотетички, кога хоћете и изаберите верзију која вам се чини реална:

1. Турски ток је изграђен у Турској, Грчкој, Србији и Мађарској, али Македонија не да да гасовод прође и тамо, не да и не да, па то ти је.

2. Турски ток није изграђен нигде, осим деонице у Македонији, фино лепо цеви целом дужином од Гевгелије до Куманова, тако на празно, неприкачене на ишта.
marco_de.manccini marco_de.manccini 09:32 08.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

Истина је другојачија. Протестни митинг је организовала опозиција, а власт, сада веће знамо да су премијер и још неки лудаци,обезбеђивала је, тачније надгледала дешавања и то не само са униформисаним полицајцима, већ и са батинашима и потенцијалниом убицама у цивилу. Један од таквих претукао је на смрт младог Нешковског док је одлазио са митинга

Замолио бих те да се информишеш пре него што покушаш да "исправљаш" неког, Мартин је убијен пре око четири године за време прославе изборне победе своје партије, ВМРО. Датум његове смрти, ноћ између 5. и 6. јуна 2011, и датум избора, 5. јун 2011, се поклапају, тако да никако није могло бити речи о протестном митингу организованом од стране опозиције -- нико не организује протестне митинге на сам дан избора. Уосталом, ако си слушао објављене разговоре онда си морао разумети да је Мартин покушавао да уђе на прославу победе своје партије у Дом армије, али га нису пустили унутра. Још једном ћу те замолити да пажљиво провериш све, стварно немам времена да сад скупљам за сваког све линкове, датуме, новинске написе и остало.
tasadebeli tasadebeli 10:09 08.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

marco_de.manccini

Много очекујеш од неког као Груевски. Њега занима власт, новац, масирање ега, па тако укруг, а светска политика како се снађе. Додуше, ово последње му је прилично паметно.

Мени заиста нису јасни ти ставови "неко (а зна се ко) руши Груевском владу јер ово-оно, Турски ток, свастикин бут ...".Ма од Груевског очекујем исто што и од Вучића... Овај наш овде већ поклања странцима земљиште по Србији...

Чини ми се да ме ниси разумео... Не ради се о "свастикином буту" (мада код овог нашег домаћег башибозука има и тога)...

Ради се о томе да се цела постојећа структура односа у Македонији (Груевски + опозиција + национални односи + верски односи...) користи за дестабилизацију читавог региона (Македонија, Србија, Грчка, Црна Гора, можда и Бугарска). У оваквој ситуацији каква је у Македонији, шибица за буре барута врло лако могу бити Албанци који шире окице чим се помену територије свих наведених земаља осим Бугарске.

А дестабилизација региона је потребна због испуњења циљева на ширем плану.

Како беше оно код Гедела, парафразирам: Да би се дошло до потпуне истине у једном систему, мора се изаћи у још шири систем...

Не ради се ту само о потенцијалној траси будућег гасовода који треба да прође кроз Македонију. (Погледај само колико су Орбан и Мађари живо заинтересовани за тај пројекат. Схватају људи да их преко зиме неће грејати топла реч "пријатеља".)

Не заборави да и Кинези стижу у луку Пиреј.

За разлику од ЕУ и "западних савезника", Руси и Кинези у рукама имају прави, а не виртуелни новац.

А већ смо установили да је овај наш домаћи башибозук спреман да лавира и за "свастикин бут", а камоли за праву лову у рукама... Све би дали, чинили било шта без трунке гриже савести, само да остану на власти.


EDIT: Извини, испада по овом нашем дописивању све време да ја мислим да демонстранти у Скопљу нису у праву што покушавају на овај начин да покажу колико им је власт корумпирана, подла, колико игра прљаве игре,...

Није тако... Када би тражење правде и истине у овом свету потпуно умрло, онда овај свет не би више био вредан живљења у њему.

Него се ја увек питам код оваквих ствари ко ће на крају имати највише користи од свега тога. Коме је то највише у интересу? Отуд то моје гледање на то што се догађа свима нама овде на Балкану, не само Македонцима...
marco_de.manccini marco_de.manccini 10:20 08.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

А већ смо установили да је овај наш домаћи башибозук спреман да лавира и за "свастикин бут", а камоли за праву лову у рукама... Све би дали, чинили било шта без трунке гриже савести, само да остану на власти.

Ево, да прихватамо твоју премису. Зашто би онда ико са стране имао потребе да ишта дестабилизује? Ипак је јефтиније погурати "где треба" него се зезати са изазивањем компликованиох и масовних процеса које је тешко контролисати и чији исход није известан.
freehand freehand 10:25 08.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

marco_de.manccini
А већ смо установили да је овај наш домаћи башибозук спреман да лавира и за "свастикин бут", а камоли за праву лову у рукама... Све би дали, чинили било шта без трунке гриже савести, само да остану на власти.

Ево, да прихватамо твоју премису. Зашто би онда ико са стране имао потребе да ишта дестабилизује? Ипак је јефтиније погурати "где треба" него се зезати са изазивањем компликованиох и масовних процеса које је тешко контролисати и чији исход није известан.

Da ne zalazimo dalje, ali zašto bi iko sa strane imao potrebe nije pitanje koje prosečno informisan čovek 2015. ozbiljno postavlja.
tasadebeli tasadebeli 10:27 08.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

marco_de.manccini

Ипак је јефтиније погурати "где треба" него се зезати са изазивањем компликованиох и масовних процеса које је тешко контролисати и чији исход није известан.Можда је та гурка негде запела, па стоји... К'о Томин мерцедес...

А те информације већ тешко да ћемо добити на увид.

Барем не у следећих најмање 50 година. (После толико година, беше, Британци отварају своје архиве на увид пучанству?)
emsiemsi emsiemsi 10:39 08.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

tasadebeli
tyson

Сећаш се и сам како смо овде на блогу писали о томе како су млади СНС-овци и СНС-овке за изборе ишли од врата до врата и старије људе аутомобилима возили до бирачког места и враћали их кући.Šta je loše u ovome? To su uobičajene aktivnosti partijskih aktivista širom sveta na dan izbora - sa ciljem da izvedu na glasanje što vise svojih (makar i potencijalnih) birača. Džaba im kampanja ako im glasači ostanu kod kuće.marco_de.manccini

Ni ja u akcijama pomoći da se izađe na glasanje nisam video ništa loše.На блогу сам 4 године и још увек не могу да се навикнем на способност блогера да из читавог коментара истргну једну реченицу и да се фокусирају на њу занемарујући контекст и суштину онога што коментаришу.

Кажу да је у стаљинистичким процесима то била једна од основних метода оптужбе поред замене теза... Тешко наслеђе.


Елем, добро... Небитно је то возикање аутомобилима. Занемарите обојица тај читав П.С.

Много више ме занима шта вас двојица заиста мислите о ономе што пише у EDIT и у EDIT EDIT.

Оно, Груевски = Вучић = Колинда = Зорана = Дачић = Еди Рама = Мило = Јахјага = Џери и Бил = ... Тахир Хасановић, може бити?

Зар немате утисак да би свим заговорницима евроатлантских интеграција на овим просторима (не кажем да вас двојица спадате међу такве) требало већ једном да буде јасно каква је природа тога за шта се залажу и шта заговарају?

Извините на тешким речима, али ако су те "интеграције" спремне да се тако поигравају хиљадама људских живота у сопственом дворишту (наглашавам, сопственом дворишту јер то је већ свима нама овде јасно) зарад својих геостратешких интереса на Великој шаховској табли, онда ја то називам фашизам у методама деловања.

И бљује ми се више од оних који ме убеђују да ћемо ми Балканци искључиво кроз евроатлантске интеграције изградити демократске институције.

Демократске институције можемо да изградимо само ми сами. Не треба нам Велики брат за то. И Македонци, и Срби, и Хрвати, и Црногорци, и Грци, и Бугари, и Румуни,...

У супротном, остаћемо колоније каквe смо одувек и били... Читав Балкан. Тле погодно за изазивање ратова када то великима затреба. Увек се сетим шта је моја сестра рекла гледајући оне јогурт револуције и долазак Милошевића (јер је тиме припремљена игранка отпочела):"Е, сад смо најебали! Бићемо деценијама као Блиски исток!"

Ето, то је била суштина оног мог коментара...

Зна ли неко како се изборити са тим?

Сутра је 9. мај, Дан победе над фашизмом...

За Македонце и Македонију какве волим, да о њој не одлучују странци...Сагласан --- у целини и појединостима !
Браво Тасо !
marco_de.manccini marco_de.manccini 14:27 08.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

Можда је та гурка негде запела, па стоји...


Хмм, дакле ипак мислиш да је могуће да Груевски гради без "грађевинске дозволе". Ја не знам много тога, ни шта је иза, ни шта се спрема, то не знају чак ни натпросечно информисани интернет мудраци (иако се претварају да није тако), али сам сигуран да Груевски није баш толика будала.

Још одмах сам схватио да је Њањин приступ био апсолутно најбољи могућ. Написала је емотиван текст, на прву, зато што се забринула за људе кад је видела слике. Објашњења није давала -- није јасно ни да се право објашњење може дати, нити да објашњења икога занимају.

А ја сам баш глуп.
tasadebeli tasadebeli 21:14 08.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

marco_de.manccini

А ја сам баш глуп.
Ма ја сам тај који је глуп. И зато се и извињавам онолико...

Лепо сам видео са колико емоција Њања и ти доживљавате све то ових дана (ту се не разликујемо уопште), али сам запео да, више самом себи него вама, објашњавам шта мислим да се догађа...

Заиста сам забринут (питај Фрија ако ми не верујеш) и нисам никакав интернет мудрац... Само покушавам унапред да видим шта нам то иде следеће по дневном реду...


А свако мало нови разлог да се забринем за људе у Македонији... А и шире.


ЛИНК 1

ЛИНК 2

ЛИНК 3

ЛИНК 4

ЛИНК 5

ЛИНК 6

ЛИНК 7

ЛИНК 8


није јасно ни да се право објашњење може дати, нити да објашњења икога занимају.


Вероватно због тога ми овде на Балкану увек само санирамо последице, а никада не лечимо узроке...
tyson tyson 01:08 09.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

Ево, да прихватамо твоју премису. Зашто би онда ико са стране имао потребе да ишта дестабилизује?

Ja pak, priznajem, na događaje u Skoplju gledam - pa, ne mogu reći lišen emocija ali nekako, da kažemo, sa strane.

Razumem da su ljudi koji učestvuju na protestima opravdano gnevni na vlast i njene metode i rezultate vladanja, da ne citiram sada sve što su njanja i marco postavili na blog.

Ono što meni kao posmatraču sa strane pada u oči je reakcija velikih igrača na privođenje vođa opozicije pre koliko, mesec-dva, pod optužbom da su spremali prevrat, neovlašćeno prisluškivali itd. Reakcija je bila, pa, blago rečeno, u znak podrške opoziciji.

Opozicija i dan-danas objavljuje snimke razgovora ministara, visokih predstavnika vlasti. Odakle pobogu opoziciji ti snimci?!

Drugo, možda i indikativnije, je upad Albanaca sa Kosova na teritoriju Makedonije i simbolično zauzimanje pogranične policijske postaje. Još 2001. godine prilično je jasno bilo da albanske jedinice na Kosovu imaju sigurnu bazu sa koje su slali jedinice, oružje, municiju, novac; gde su lečili ranjenike itd. Ranjenici su zbrinjavani i u vojnim bolnicama NATO, pre svega američkog kontigenta. Kosovo je i dan-danji pod striktnom kontrolom NATO - i onda eto vaskrsle jedinice nekakvih Albanaca sa Kosova koji upadaju u Makedoniju baš sad.

Takve stvari se ne događaju tek tako. Narod može da izađe na ulice, ali narod neko treba i da organizuje. Uvek je tako bivalo.

Ja lično imam priliku da vidim kako se Amerikanci već neko vreme organizuju, sledeći oprobani model, i "vraćaju u Evropu" fokusirajući se na zemlje koje na ovaj način iskaču iz antiruskog - da, antiruskog - stroja. Mađarska je eklatantan primer, mehanizmi koji se aktiviraju su isti koji se primenjuju u najmanju ruku od 1980-ih godina pa sve do Ukrajine i - možda? - danas Makedonije.

To me plaši.tyson tyson 01:09 09.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

На блогу сам 4 године и још увек не могу да се навикнем на способност блогера да из читавог коментара истргну једну реченицу и да се фокусирају на њу занемарујући контекст и суштину онога што коментаришу.

Кажу да је у стаљинистичким процесима то била једна од основних метода оптужбе поред замене теза... Тешко наслеђе.

De ne preteruj.

Meni je to zapalo za oko.

Pusti ljude da rade svoj posao.


tyson tyson 01:10 09.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

Ali u zavrtanju ušiju Ciganima, isključivanju liftova, izdavanju fiktivnih ličnih karti, slanju "njihovih" autobusa na tehnički, izjavama da niko ko nije "naš" ne sme da ima državan posao ... tu već vidim i ponešto loše.

Pa naravno.


emsiemsi emsiemsi 04:48 09.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

tyson
Ево, да прихватамо твоју премису. Зашто би онда ико са стране имао потребе да ишта дестабилизује?

Ja pak, priznajem, na događaje u Skoplju gledam - pa, ne mogu reći lišen emocija ali nekako, da kažemo, sa strane.

Razumem da su ljudi koji učestvuju na protestima opravdano gnevni na vlast i njene metode i rezultate vladanja, da ne citiram sada sve što su njanja i marco postavili na blog.

Ono što meni kao posmatraču sa strane pada u oči je reakcija velikih igrača na privođenje vođa opozicije pre koliko, mesec-dva, pod optužbom da su spremali prevrat, neovlašćeno prisluškivali itd. Reakcija je bila, pa, blago rečeno, u znak podrške opoziciji.

Opozicija i dan-danas objavljuje snimke razgovora ministara, visokih predstavnika vlasti. Odakle pobogu opoziciji ti snimci?!

Drugo, možda i indikativnije, je upad Albanaca sa Kosova na teritoriju Makedonije i simbolično zauzimanje pogranične policijske postaje. Još 2001. godine prilično je jasno bilo da albanske jedinice na Kosovu imaju sigurnu bazu sa koje su slali jedinice, oružje, municiju, novac; gde su lečili ranjenike itd. Ranjenici su zbrinjavani i u vojnim bolnicama NATO, pre svega američkog kontigenta. Kosovo je i dan-danji pod striktnom kontrolom NATO - i onda eto vaskrsle jedinice nekakvih Albanaca sa Kosova koji upadaju u Makedoniju baš sad.

Takve stvari se ne događaju tek tako. Narod može da izađe na ulice, ali narod neko treba i da organizuje. Uvek je tako bivalo.

Ja lično imam priliku da vidim kako se Amerikanci već neko vreme organizuju, sledeći oprobani model, i "vraćaju u Evropu" fokusirajući se na zemlje koje na ovaj način iskaču iz antiruskog - da, antiruskog - stroja. Mađarska je eklatantan primer, mehanizmi koji se aktiviraju su isti koji se primenjuju u najmanju ruku od 1980-ih godina pa sve do Ukrajine i - možda? - danas Makedonije.

To me plaši.
Ма шта те плаши !?
Баш те брига, што би рекао Черчил - не живиш ти тамо.
tasadebeli tasadebeli 10:59 09.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

tyson

De ne preteruj.Па морам мало да зезам, прилика је тако добра...


Takve stvari se ne događaju tek tako. Narod može da izađe na ulice, ali narod neko treba i da organizuje. Uvek je tako bivalo.

Ja lično imam priliku da vidim kako se Amerikanci već neko vreme organizuju, sledeći oprobani model, i "vraćaju u Evropu" fokusirajući se na zemlje koje na ovaj način iskaču iz antiruskog - da, antiruskog - stroja. Mađarska je eklatantan primer, mehanizmi koji se aktiviraju su isti koji se primenjuju u najmanju ruku od 1980-ih godina pa sve do Ukrajine i - možda? - danas Makedonije.

To me plaši.


emsiemsi

Ма шта те плаши !?
Баш те брига, што би рекао Черчил - не живиш ти тамо.А да ли ово пукање во Куманово треба Груевског што пре да отера са власти или да му сачува власт? (ЛИНК)

(Марко, видиш да и Груевском, као и сваком старом југићу произведеном у Застави /црвеној, може бити?/ у Крагујевцу, треба гурка да би упалио јер је у систему нешто запело...)

Ono što meni kao posmatraču sa strane pada u oči je reakcija velikih igrača na privođenje vođa opozicije pre koliko, mesec-dva, pod optužbom da su spremali prevrat, neovlašćeno prisluškivali itd. Reakcija je bila, pa, blago rečeno, u znak podrške opoziciji.

Нешто се из слободних демократских земаља слабо чују гласови подршке демонстрантима у Скопљу... А тирани су увек на Истоку, мајку му... Како то може?


Какво црно македонско пролеће! Ово је шиптарско пролеће...

Које наставља тамо где је шиптарска јесен стала.

Молим да се нотира да је почело дроном на стадиону Партизана, тамо где су народи и народности некада предавали штафету вољеном маршалу...

(Иде нам у сусрет и 25. мај, па тек да то на време поменем јер ће сигурно на овом блогу неко писати пригодни пост на тај дан, сећати се како је као пионир или омладинац учествовао на слету и качити клип са Исметом Крвавац која пјева "Земљо моооојаааа..." )
mariopan mariopan 13:07 09.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

@ тајсон

Е то што те плаши ( и мене плаши) управо је на вестима.
У Кумаанову оружани сукоби погинула три полицајца и има још рањених.....македонска полиција напустила границу са Србијом.......бојим се да је ово само увертира за много озбиљнији сукоб?

Браћо Македонци нека вам је Бог у помоћи.
mariopan mariopan 13:12 09.05.2015

Re: Гас маске због гасовода

@ Таса

А ти бре Тасо да ћутиш!

Таман си се расписао и описао шта ће бити а оно тамо закувало?
Ко нека баба Ванга....него сад почни позитивно да таласаш за браћу Македонце , да не буде то што су им смислили креатори свих сукоба на Балкану ( врат поломили дабогда)!
blogovatelj blogovatelj 05:35 06.05.2015

Izgleda da se sprema cudo

Pocinje sranje svuda.
emsiemsi emsiemsi 05:45 06.05.2015

Шта се то догађа у Македонији !

Ко је то одлучио да поправља демократију у Македонији !? Због чега ?
tyson tyson 05:53 06.05.2015

Re: Шта се то догађа у Македонији !

Због чега ?

"Turski tok".


Atomski mrav Atomski mrav 09:34 06.05.2015

Re: Шта се то догађа у Македонији !

njanja_de.manccini njanja_de.manccini 13:45 06.05.2015

Re: Шта се то догађа у Македонији !

freehand freehand 07:07 06.05.2015

Jel Baltimor

... u Makedoiniji?
I šta se to desilo 2014. i nikad više?
njanja_de.manccini njanja_de.manccini 13:37 06.05.2015

Re: Jel Baltimor

freehand
... u Makedoiniji?
I šta se to desilo 2014. i nikad više?


kao da je Baltimor

a Skopje 2014 je jedan izuzetan projekat, kič nad kičevima koji traje dosta dugo.
freehand freehand 14:55 06.05.2015

Re: Jel Baltimor

a Skopje 2014 je jedan izuzetan projekat, kič nad kičevima koji traje dosta dugo.

Ajao

EDIT: nego, postoji li neki kredibilan izvor i kvalitetno štivo iz koga bi se čovek mogao obavestiti šta se zaista dešava u Makedonij?
anonymous anonymous 15:33 06.05.2015

Re: Jel Baltimor

EDIT: nego, postoji li neki kredibilan izvor i kvalitetno štivo iz koga bi se čovek mogao obavestiti šta se zaista dešava u Makedonij?


Na svim je vestima, destabilizuje se Makedonska vlada i disciplinuje zbog

afirmativnog odnosa prema turskom toku.
anonymous anonymous 15:55 06.05.2015

Re: Jel BaltimorEDIT: nego, postoji li neki kredibilan izvor i kvalitetno štivo iz koga bi se čovek mogao obavestiti šta se zaista dešava u Makedonij?


http://www.advance.hr/pregled-vijesti/
satinelle satinelle 22:03 06.05.2015

Re: Jel Baltimor

nego, postoji li neki kredibilan izvor i kvalitetno štivo iz koga bi se čovek mogao obavestiti šta se zaista dešava u Makedonij?Ni ja ne razumem, zaista. Ovo stanje u "juznoj republici" je zaista uznemirujuce. Sta se zaista desava? Juzni tok, tj. turski tok mi nije dovoljno dobar argument. Bar mojoj svesti...
medjutim92 medjutim92 08:30 06.05.2015

Ladno sam pomislio..

.. da je blog o nažalost zaboravljenom događaju od pre 15 godina..

(još uvek ne mogu da se načudim da Laban nema neku funkciju u SNS)
G.Cross G.Cross 18:27 06.05.2015

Sakam da fukam te...

Koliko razumeh komentare do sada i ovaj linkovani tekst:

- Ovaj sef opozicije u Skoplju je dobio snimke od velikog brata da ispali Vladajuceg Premijera
- I to zato sto na Balkanu zbog Sukoba Rusije i Zapada ne moze da vise bude neopredeljenih.


Veselo drugari.

U isto vreme
Ovi nasi, Nikolica u Moskvu, Dacica u Kijev a Vucica kad se ne oseca lose sa Arapima.
Putevima Titove nesvrstanosti.


Sto govorio moj deda "Beri kozu na siljak"

predatortz predatortz 18:32 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

- I to zato sto na Balkanu zbog Sukoba Rusije i Zapada ne moze da vise bude neopredeljenih.Da nije naivno, pokazuje informacija da su nemački visoki oficiri pozvali Bundestag da uključi mozak.

VEST
blogovatelj blogovatelj 19:02 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

Da nije naivno, pokazuje informacija da su nemački visoki oficiri pozvali Bundestag da uključi mozak.


Pokenjali se šturmbanfireri da im ne dođe Crvena Armija opet pred Rajhstag
Naučili su lekciju. Šta ti je pametan narod. Mada, morali su dva puta preko labrnje da dobiju da bi naučili.
A Ameri samo pujdaju da se kuva u Evropi, pa da posle dele kredite pedeset godina.
predatortz predatortz 19:09 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

blogovatelj
Da nije naivno, pokazuje informacija da su nemački visoki oficiri pozvali Bundestag da uključi mozak.


Pokenjali se šturmbafireri da im ne dođe Crvena Armija opet pred Rajhstag
Naučili su lekciju. Šta ti je pametan narod. Mada, morali su dva puta preko labrnje da dobiju da bi naučili.
A Ameri samo pujdaju da se kuva u Evropi, pa da posle dele kredite pedeset godina.


Zvuči paradoksalno, ali rat retko kad počinje voljom vojnika. Za to su, po pravilu, zaduženi glupi političari. Pismo nemačkih oficira sam shvatio kao poziv da se razmisli.
freehand freehand 19:50 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

a Vucica kad se ne oseca lose sa Arapima.
Putevima Titove nesvrstanosti.

Ti Arapi su uz Saudijsku Arabiju produžena ruka SAD i Izraela na Bliskom istoku i trgovci oružjem svetskog ranga. I veze sa nesvrstanošću nemaju. Kao ni ona palestinska barabetina mosadovska kojoj je Srbija dala državljanstvo.
G.Cross G.Cross 20:43 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

freehand
a Vucica kad se ne oseca lose sa Arapima.
Putevima Titove nesvrstanosti.

Ti Arapi su uz Saudijsku Arabiju produžena ruka SAD i Izraela na Bliskom istoku i trgovci oružjem svetskog ranga. I veze sa nesvrstanošću nemaju. Kao ni ona palestinska barabetina mosadovska kojoj je Srbija dala državljanstvo.


Pa nema ni Moskva ni Kijev veze sa nesvrstanoscu.

Sta sam hteo da kazem da je politici "Dobro jutro carsijo na sve cetiri strane" odzvonilo.
niccolo niccolo 20:45 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

Sta sam hteo da kazem da je politici "Dobro jutro carsijo na sve cetiri strane" odzvonilo.

A postojalo je vreme kada je bila realna?
G.Cross G.Cross 20:48 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

niccolo
Sta sam hteo da kazem da je politici "Dobro jutro carsijo na sve cetiri strane" odzvonilo.


A postojalo je vreme kada je bila realna?


O da , kada je velikim silama odgovaralo da postoji buffer zvani Jugoslavija.

Da se ne bi direktno suprostavljale. Makar u Evropi.

Sada je neko drugo vreme.
freehand freehand 20:52 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

G.Cross
niccolo
Sta sam hteo da kazem da je politici "Dobro jutro carsijo na sve cetiri strane" odzvonilo.


A postojalo je vreme kada je bila realna?


O da , kada je velikim silama odgovaralo da postoji buffer zvani Jugoslavija.

Da se ne bi direktno suprostavljale. Makar u Evropi.

Sada je neko drugo vreme.

Ma kakvi. Još uvek je isto vreme i teško da će se skoro menjati. Druga opcija je građanski rat, u nekoj od mnogobrojnih varijacija.
niccolo niccolo 21:00 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

O da , kada je velikim silama odgovaralo da postoji buffer zvani Jugoslavija.

Aaa, ja mislio aludiraš na ona Tadićeva 4 stuba ili kako već...

Ja na tu priču o položaju Jugoslavije gledam ovako. Kada su se pred kraj drugog svetskog delili, Rusima je pripalo sve desno od zapadnih granica Poljske, Češke, Austrije i Juge, a Amerima sve levo od toga. Pa kad smo mi malo pobegli od Rusa, ovima drugima to išlo u korist, u kojoj god varijanti (jedino ne kapiram kako to da su nas Rusi tako jeftino pustili, verovatno ih ovaj prostor i ne zanima nešto preterano. Valjda ne izlazimo na Crno more pa im nismo toliko bitni, šta li...). Pa su onda svi trpeli položaj Jugoslavije. A kada je posle došlo vreme da se ta granica levo/desno pomeri do granica bivšeg sssr, odnosno do granica sadašnje Rusije, od tog položaja Juge (a i od same Juge) više niko nije imao koristi. Negde u to vreme se otprilike i završila realnost te politike. Videćemo kako će da ide u budućnosti...
G.Cross G.Cross 21:01 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

freehand
G.Cross
niccolo
Sta sam hteo da kazem da je politici "Dobro jutro carsijo na sve cetiri strane" odzvonilo.


A postojalo je vreme kada je bila realna?


O da , kada je velikim silama odgovaralo da postoji buffer zvani Jugoslavija.

Da se ne bi direktno suprostavljale. Makar u Evropi.

Sada je neko drugo vreme.

Ma kakvi. Još uvek je isto vreme i teško da će se skoro menjati. Druga opcija je građanski rat, u nekoj od mnogobrojnih varijacija.


Mozda si u pravu.

Ali pogledajmo ovako.

Kralj je pobegao u London a Mira Markovic u Moskvu.

Desimir Tosic i mnogi drugi su otisli u London a Karic u Moskvu.

Oni iz Londona su se vratili (ili njihova deca).

A ovi iz Moskve ka'ce ne zna se.

Ako se vrate. Onda je tvoje druga opcija realna.

Problem i jeste da vecina stanovnistva Srbije ne razume sta se desilo 6.tog Oktobra.

A da Zapadu nikada nije bio prioritet da pricu zavrsi.

Ako im je prioritet u Makedoniji bice i u Srbiji.
Ali bez gradjanskog rata.

Malo nereda i tako to.
Oni nikada nece poceti nerede ako nisu vec sve pripremili tamo gde treba.
freehand freehand 21:09 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

Kralj je pobegao u London a Mira Markovic u Moskvu.

Iz Londona su '44 došli bombarderi da još jednom sruše Beograd i druge gradove, iz Moskve tenkovi da ih oslobode.
Sa avionima se isto desilo i '95 i '99. Za tenkove ćemo tek da vidimo. mislim, kad se metaforički gleda možda može i ovako?
Usput, zaboravio si i Antu Pavelića i drugu ustašiju, na primer, ni oni nisu otišli u Moskvu.
G.Cross G.Cross 21:12 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

niccolo
O da , kada je velikim silama odgovaralo da postoji buffer zvani Jugoslavija.

Aaa, ja mislio aludiraš na ona Tadićeva 4 stuba ili kako već...

Ja na tu priču o položaju Jugoslavije gledam ovako. Kada su se pred kraj drugog svetskog delili, Rusima je pripalo sve desno od zapadnih granica Poljske, Češke, Austrije i Juge, a Amerima sve levo od toga. Pa kad smo mi malo pobegli od Rusa, ovima drugima to išlo u korist, u kojoj god varijanti (jedino ne kapiram kako to da su nas Rusi tako jeftino pustili, verovatno ih ovaj prostor i ne zanima nešto preterano. Valjda ne izlazimo na Crno more pa im nismo toliko bitni, šta li...). Pa su onda svi trpeli položaj Jugoslavije. A kada je posle došlo vreme da se ta granica levo/desno pomeri do granica bivšeg sssr, odnosno do granica sadašnje Rusije, od tog položaja Juge (a i od same Juge) više niko nije imao koristi. Negde u to vreme se otprilike i završila realnost te politike. Videćemo kako će da ide u budućnosti...Niccolo, vidim da si 1980 i neko godiste. Blago tebi.
Jel ti znas sta su Trumanova jaja ? I zasto su vazna?
G.Cross G.Cross 21:14 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

freehand
Kralj je pobegao u London a Mira Markovic u Moskvu.

Iz Londona su '44 došli bombarderi da još jednom sruše Beograd i druge gradove, iz Moskve tenkovi da ih oslobode.
Sa avionima se isto desilo i '95 i '99. Za tenkove ćemo tek da vidimo. mislim, kad se metaforički gleda možda može i ovako?
Usput, zaboravio si i Antu Pavelića i drugu ustašiju, na primer, ni oni nisu otišli u Moskvu.Free , ja ne pokusavam da dokazem na cijoj strani je istina.
Ko su dobri ili losi momci.

Nego kakva je situacija.

Kad se vodi razbistri ionako ce da napisu novu Istoriju.
predatortz predatortz 21:14 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

Iz Londona su '44 došli bombarderi da još jednom sruše Beograd i druge gradove,


Da, ali je mete na Visu ocrtavao onaj uz čiju fotografiju je tada visila i Staljinova.
niccolo niccolo 21:17 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

Jel ti znas sta su Trumanova jaja ? I zasto su vazna?

Znam šta su, ali ne znam zašto ih pominješ, odnosno zašto su u kontekstu razgovora koji vodimo važna.
freehand freehand 21:18 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

predatortz
Iz Londona su '44 došli bombarderi da još jednom sruše Beograd i druge gradove,


Da, ali je mete na Visu ocrtavao onaj uz čiju fotografiju je tada visila i Staljinova.

Znam, on i Tatjana Lenard su krivi za sve. A lepo je trebalo po jednu malu domaću za oslobodioce i sa majorom Krigerom fino i domaćinski.
Ko je crtao '99?
freehand freehand 21:19 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

Nego kakva je situacija.

Situacija je ista ko u prethodnih 300 godina. Onaj period kad amplituda ide dole.
G.Cross G.Cross 21:19 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

niccolo
Jel ti znas sta su Trumanova jaja ? I zasto su vazna?

Znam šta su, ali ne znam zašto ih pominješ, odnosno zašto su u kontekstu razgovora koji vodimo važna.Zato sto posle rata obicni ljudi u Jugoslaviji nisu jeli Staljinova Jaja nego Trumanova Jaja.

A kad si gladan mnogo je vazno cija jaja jedes.

Sto se videlo i za vreme Informbiroa.

Trumanova jaja žarg. publ. (ob. u šali) jaja u prahu koja su se poslije 2. svjetskog rata dijelila građanima ratom pogođenih zemalja preko organizacije za pomoć (UNRRA) — prema predsjedniku SAD-a H. Trumanu;
freehand freehand 21:21 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

G.Cross
niccolo
Jel ti znas sta su Trumanova jaja ? I zasto su vazna?

Znam šta su, ali ne znam zašto ih pominješ, odnosno zašto su u kontekstu razgovora koji vodimo važna.Zato sto posle rata obicni ljudi u Jugoslaviji nisu jeli Staljinova Jaja nego Trumanova Jaja.

A kad si gladan mnogo je vazno cija jaja jedes.

Sto se videlo i za vreme Informbiroa.

Da nije bilo Staljina još bi svoja jaja jeli, što im Hitler otfikari.
predatortz predatortz 21:23 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

freehand
predatortz
Iz Londona su '44 došli bombarderi da još jednom sruše Beograd i druge gradove,


Da, ali je mete na Visu ocrtavao onaj uz čiju fotografiju je tada visila i Staljinova.

Znam, on i Tatjana Lenard su krivi za sve. A lepo je trebalo po jednu malu domaću za oslobodioce i sa majorom Krigerom fino i domaćinski.
Ko je crtao '99?


Hoćeš da kažeš da Beograd, Cetinje, Podgorica, Bileća, Niš... nisu bombardovani po zahtevu partizanske komande?

freehand freehand 21:30 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

Hoćeš da kažeš da Beograd, Cetinje, Podgorica, Bileća, Niš... nisu bombardovani po zahtevu partizanske komande?

Gde se to vidi u ovom papiru?
niccolo niccolo 21:31 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

Zato sto posle rata obicni ljudi u Jugoslaviji nisu jeli Staljinova Jaja nego Trumanova Jaja.

To kao objašnjenje zašto smo se otklonili od Rusa? Meni to i nije previše bitno, moj akcenat je na onom delu da je u tom momentu linija razgraničenja interesa bila kod nas, a da je danas istočno od nas. Te da je onda možda i imala nekog smisla ona politika koju si pomenuo na početku, dok danas nema. Što ne znači da možda u nekoj budućnosti opet neće imati smisla. Ali o tome kad dođe taj momenat.
predatortz predatortz 21:33 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

freehand
Hoćeš da kažeš da Beograd, Cetinje, Podgorica, Bileća, Niš... nisu bombardovani po zahtevu partizanske komande?

Gde se to vidi u ovom papiru?


Tačka 2.

Vrhovni štab pak će odlučiti da li će predloženi cilj da se bombarduje...
freehand freehand 21:36 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

predatortz
freehand
Hoćeš da kažeš da Beograd, Cetinje, Podgorica, Bileća, Niš... nisu bombardovani po zahtevu partizanske komande?

Gde se to vidi u ovom papiru?


Tačka 2.

Vrhovni štab pak će odlučiti da li će predloženi cilj da se bombarduje...

I?
G.Cross G.Cross 21:39 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

Da nije bilo Staljina još bi svoja jaja jeli, što im Hitler otfikari


Postujem tvoje shvatanje istorije.

Moje shvatanje je moram da priznam pragmaticno, posle WWII UNR-ina pomoc je spasila obicne stanovnike Nove Jugoslavije. To jeste bila United Nation Agency ali je najveci de pomoci dosao iz US ( odatle Trumanova jaja).

U isto vreme Jugoslavija je pocela da dobija prvo ratne reparacije a onda i veoma povoljne kredite od prethodnika WB i MMF.
Verujem da je to Titi mnogo pomoglo da se opredeli u vreme Inforbiroa.
G.Cross G.Cross 21:41 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

niccolo
Zato sto posle rata obicni ljudi u Jugoslaviji nisu jeli Staljinova Jaja nego Trumanova Jaja.

To kao objašnjenje zašto smo se otklonili od Rusa? Meni to i nije previše bitno, moj akcenat je na onom delu da je u tom momentu linija razgraničenja interesa bila kod nas, a da je danas istočno od nas. Te da je onda možda i imala nekog smisla ona politika koju si pomenuo na početku, dok danas nema. Što ne znači da možda u nekoj budućnosti opet neće imati smisla. Ali o tome kad dođe taj momenat.


A sto se toga tice..
Sto bi rekao tovaris emsiemsi "Saglasan"
predatortz predatortz 21:42 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

freehand
predatortz
freehand
Hoćeš da kažeš da Beograd, Cetinje, Podgorica, Bileća, Niš... nisu bombardovani po zahtevu partizanske komande?

Gde se to vidi u ovom papiru?


Tačka 2.

Vrhovni štab pak će odlučiti da li će predloženi cilj da se bombarduje...

I?


I?
Ništa... U Podgorici poginuo svaki šesti građanin. No, nema veze, tražio drug Peko... Niš urnisan. Nema veze, tražio drug Marko...
Jedino je drug Kardelj bio pametan, pa nije dao da se bombarduju Ljubljana i Maribor.

A posle ruskih tenkova?
Opet se naša govna utrkivala koliko će srpskih glava da skinu, po oprobanom Staljinovom receptu. Pisao o tome nešto drug Ratko Dražević. Kako je jeb'o hiljadu žena i ubio dve hiljade ljudi. Sitnice, ne treba se uzbuđivati oko toga.

Da skratimo priču:

Serem se ja na Hitlerovu viziju Evrope ( koja je u mnogo čemu podudarna sa današnjom EU ), ali se serem i na englesko i rusko savezništvo!
freehand freehand 21:46 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

Moje shvatanje je moram da priznam pragmaticno, posle WWII UNR-ina pomoc je spasila obicne stanovnike Nove Jugoslavije. To jeste bila United Nation Agency ali je najveci de pomoci dosao iz US ( odatle Trumanova jaja).

Pa da, to je to: jaja su nas održala, njima hvala! Trumanova.
U isto vreme Jugoslavija je pocela da dobija prvo ratne reparacije a onda i veoma povoljne kredite od prethodnika WB i MMF.

hvala i MMF-u, đe čuo i đe ne čuo!
Verujem da je to Titi mnogo pomoglo da se opredeli u vreme Inforbiroa.

Ja iskreno verujem da mu je najviše pomoglo to što se bojao za svoja jaja.
freehand freehand 21:50 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

Ništa... U Podgorici poginuo svaki šesti građanin. No, nema veze, tražio drug Peko... Niš urnisan. Nema veze, tražio drug Marko...
Jedino je drug Kardelj bio pametan, pa nije dao da se bombarduju Ljubljana i Maribor.

E TAJ bih dokument voleo da vidim, u kome drugovi Peko i Marko traže da se ruši Podgorica, Cetinje i Beograd. Ako nisu negde zagubljeni.
Da skratimo: ja se ne serem ni na kakvo savezništvo, ali se serem na vazalstvo i podaništvo!
Non serviam i nikad robom!
To je izbor časnog čoveka.
Fukara može kako hoće.
G.Cross G.Cross 21:51 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

Ja iskreno verujem da mu je najviše pomoglo to što se bojao za svoja jaja.Hoces da kazes da se trostruki Narodni Heroj vise plasio Trumana nego naseg Heroja Staljina??

Ma jesi li ti siguran?
freehand freehand 21:54 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

G.Cross
Ja iskreno verujem da mu je najviše pomoglo to što se bojao za svoja jaja.Hoces da kazes da se trostruki Narodni Heroj vise plasio Trumana nego naseg Heroja Staljina??

Ma jesi li ti siguran?

Uvek sam se trudio da budem jasan u izražavanju. Imao sam iluziju da je to i ovde slučaj. A izgleda da nije. Kako si d fak zaključio ovo što si zaključio?!
predatortz predatortz 21:55 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

Da skratimo: ja se ne serem ni na kakvo savezništvo, ali se serem na vazalstvo i podaništvo!


Pa to ti pričam... Slobodu koju su doneli komunisti,pripadnici strane agenture ruskim tenkovima potpomognuti, smatram za okupaciju. Jednako kao i nemačku! Srbiju je zgazila nemačka, dokusurila sovjetska čizma. Nakon njih, još se nije oporavila. Baulja obezglavljena!
freehand freehand 21:59 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

predatortz
Da skratimo: ja se ne serem ni na kakvo savezništvo, ali se serem na vazalstvo i podaništvo!


Pa to ti pričam... Slobodu koju su doneli komunisti,pripadnici strane agenture ruskim tenkovima potpomognuti, smatram za okupaciju. Jednako kao i nemačku! Srbiju je zgazila nemačka, dokusurila sovjetska čizma. Nakon njih, još se nije oporavila. Baulja obezglavljena!

Sloboda je sloboda, i još mnogo blistavija kad se satre fašizam. Sovjeti su prošli i otišli. A kralj i vlada bili su u Londonu, u koji nisu pobegli od Sovjeta, niti su se vratili da isteruju nemce.
predatortz predatortz 22:01 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

Sloboda je sloboda,


Sloboda je kad si slobodan. Kad možeš da misliš, glasaš, pevaš kako hoćeš i šta hoćeš...
Kad ti je to uskraćeno, onda si sužanj. Ko to ne shvata, ne vredi mu ni pričati o tome.
G.Cross G.Cross 22:02 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

Uvek sam se trudio da budem jasan u izražavanju. Imao sam iluziju da je to i ovde slučaj. A izgleda da nije. Kako si d fak zaključio ovo što si zaključio?!Zao mi je ako sam te pogresno razumeo.

Mislio sam da si rekao da se Tito priklonio Trumanu zato sto se plasio za svoja jaja.

Kasno je, mozda bolje da vidimo prvo sta ce biti u Bivsoj Jugoslovenskoj Republici Makedoniji.

Mozda CIA samo hoce da pomogne Albance da brze naprave Veliku Albaniju. I ovo nema nikakve veze sa Srbijom (osim malih delova teritorije).

Laku noc.

mariopan mariopan 22:11 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

predatortz
- I to zato sto na Balkanu zbog Sukoba Rusije i Zapada ne moze da vise bude neopredeljenih.Da nije naivno, pokazuje informacija da su nemački visoki oficiri pozvali Bundestag da uključi mozak.

VEST

Свака им част. Мало разума овом лудилу делује као утеха и нада да неће бити тако црно?
Atomski mrav Atomski mrav 22:15 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

O da , kada je velikim silama odgovaralo da postoji buffer zvani Jugoslavija.

Da se ne bi direktno suprostavljale. Makar u Evropi.


Pa i na (zimskim) Olimpijskim igrama:

G.Cross G.Cross 22:18 06.05.2015

Re: Sakam da fukam te...

Atomski mrav
O da , kada je velikim silama odgovaralo da postoji buffer zvani Jugoslavija.

Da se ne bi direktno suprostavljale. Makar u Evropi.


Pa i na (zimskim) Olimpijskim igrama:Dobra slika, ali smanji je da se vidi i US ekipa

EDIT: I baj d vej po kojim pravopisnim pravilima dolazi Yugoslavija (Y) izmdju USSR i USA???

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana