Putovanja| Život

Biciklom oko sveta -- Super, hvala na pitanju (Indonezija)

Snezana Radojicic RSS / 18.05.2015. u 16:00

Otkad sam zastala na Baliju, ne oglašavam se na blogu pa dobijam dosta poruka u kojima me ljudi pitaju kako sam. „Super!", uvek otpišem. Nekako me sramota da se žalim sa rajskog ostrva. Koliko će njih ikada stići ovde.

Ali kao i uvek, istina je za nijansu-dve drugačija....

*

- Imam pacova u krovu sobe - kažem vlasniku hostela u kome sam odsela.

Vlasnik se zove Kevin i on je Kinez sa Balija, u kasnim dvadesetim ili ranim tridesetim. Nosi frizuru koja me najviše podseća na hitlerjugend fazu Lajbaha. Na obe ruke ima tatue do ramena. Ne volim tatue pa nisam ni pokušala da razaznam šta je na crtežima. Kevinov engleski je dovoljno dobar da možemo da se razumemo.

- To je tvoja krivica - odgovara kao iz topa. - Držiš hranu u sobi.

- Nije tačno. Nemam nikakvu hranu. Možeš da dođeš i proveriš.

- Ako ti ne odgovara, idi gde je bolje. Imaš Vilu Aj... pa pitaj njih koliko se plaća za sobu.

Prvi put zapravo razgovaramo i u šoku sam zbog njegovih drskih odgovora.

- Ne govorim o selidbi i ne zanima me smeštaj u vili. Znam da su pacovi normlana pojava u tropima. Došla sam da te pitam da preduzmeš nešto - na primer, da postaviš otrov.

- Ti bacaš smeće kroz prozor.

- Molim?!

- Šta se praviš? Rekli su mi Rusi koji su u sobi ispod tebe. Oni su te videli.

- To je ordinarna laž! - vrisnem. Optužiti mene za takav primitivizam, mene koja nikada nisam bacila ni papirić van korpe za smeće.

- Šta se dereš na mene? Oni su to rekli i ja nemam razloga da njima verujem manje nego tebi.

Brojim do deset i onda kažem:

- Okej, idemo da se suočimo svi zajedno.

Stepenicama ispred njegovog dela kuće na kojima smo do tada stajali silazimo u dvorište, pa kroz baštu do prizemlja druge kuće. I sobe mojih komšija.

1907655_10204856681231622_4324810971136157811_n.jpg?oh=a73a3c60964b5a5ef0148f358ae4528d&oe=5606A941&__gda__=1438632650_4eca36e73d1d60f35e92acf32867efd8

Pokušavam da razumem zašto bi mlad ruski par slagao tako nešto. Nismo se pravo ni videli otkad su iznajmili sobu. Možda samo jednom u prolazu, i to na dovoljnoj udaljenosti da smo samo dobacili pozdrav jedni drugima. Šta imaju protiv mene da me tako opanjkaju? Sedim gore iznad njih i po ceo dan pišem. Pripemam priručnike koje treba da objavim u junu. Tiha sam. Ponekad razgovaram sa nekim preko Skajpa. I to je sve. Zašto bi slagali nešto tako gnusno?

Ali Rusi nisu u sobi.

- To je laž! - ponavljam u pravedničkom gnevu.

- Nisam ja to rekao već oni. I rekli su da si sišla da ih opomeneš kad im je došlo društvo jer su bili bučni.

- Molim?!

- Da, niko tebi nije kriv što si sama i nemaš društvo. To je tvoja krivica.

Razmišljam kako bih ga najradije zavalila pesnicom po nosu. Kao onomad, pre tri godine, Azija mene. Šta se njega tiče moj status? S kojim pravom mi se tako obraća, dripčina jedna? Moj status je moj izbor i nije njegovo da zabada nos u tuđa posla. Platila sam mu za sobu i to je sve što treba da ga zanima.

- Mislim da te nisam pitala za savet. Niti ću tebi da polažem račune. To što si sad rekao je ordinarna laž kao i ona prethodna.

- Videćemo kad oni dođu. I znaš šta: ti plaćaš dva miliona a soba je tri. Rekla si da ostaješ četiri meseca a platila si samo za jedan. I sve si ugovarala sa mojom babom kad nisam bio tu a ona ne zna engleski. Znači, sledeći mesec cena je tri miliona.

- Ne mogu da toliko dam za sobu.

- Onda nađi gde ima jeftinije.

- I hoću - odbrusim mu odlazeći gore. - Javi mi kad se vrate ti Rusi.

Dva sata kasnije, čujem korake na stepenicama koje vode do moje sobe. Ostavila sam vrata otvorena zbog sparine, pa kada Kevin pokuca, ne ustajem sa kreveta na kome sedim sa notbukom u krilu. Samo mu kažem da uđe.

- Želim da ti se izvinim. Pričao sam sa Rusima i oni kažu da nisu mislili na tebe već na onu malu devojčicu koja se igra tu u bašti. Znaš na koga mislim? - Glas i držanje su mu skrušeni. Koliko je bio odbojan onako arogantan, sada mi je još odbojniji zbog ovog ulizivanja.

- Da - odgovorim suvo.

- I kazali su da ih nisi opominjala već su čuli kako nešto vičeš.

Tačno je da nekad gunđam naglas zbog prevelike buke. Kevinova majka drži ulične pse vezane u restoranu hostela, koje besomučno laju po ceo dan. Posebno jedna keruša koja se nedavno oštenila. Neko od njih pametno je odvojio mladunčad i prebacio ih u zazidani prostor daleko od keruše. I ko god od gostiju da prođe tuda - a kroz restoran se mora proći da bi se izašlo napolje ili ušlo u hostel - džukele laju kao u menažeriji. Sve odzvanja u poluotvorenom prostoru koji je veoma akustičan. Često laju noću. A ujutru počinju već od šest, kada jedna od gošći kreće na posao. Ne pomažu ni čepići za uši.

- I oni puštaju glasnu muziku, a tvoji psi laju po ceo dan i noć, pa nikom ništa - odgovorim mu.

- Ako ti se ne sviđaju moji psi, možeš da se odseliš gde nema pasa - odvrati spremno.

Opet onaj drski ton. Zaista me ozbiljno nervira.

- I hoću.

Još bih da dodam kako treba da se zapita zašto mu restoran zvrji prazan. Nije to samo zbog agresivnih pasa - koji u stvari laju samo na nas goste -- već mnogo više zbog smrada pseće mokraće. Obe džukele mokre oko stubova za koje su vezane. Dve devojke, bliznakinje, za koje ne znam da li su mu mlađe sestre ili su tu zaposlene, po ceo dan brišu za njima. Zar nikad nije čuo kako se psi uče gde da mokre?

- Tri miliona sledećeg meseca - kaže okrećući se da ode.

- A šta ćemo sa pacovom? - dobacim.

- Sigurno ima nešto što ga privlači - odgovori Kevin bacivši brz pogled po mojim stvarima u sobi. A onda, ne našavši ništa 'sumnjivo', sagne se i pogleda ispod kreveta.

Pa stvarno nije normalan! Da li on zaista misli da sam toliko glupa da skladištim hranu na tropskim vrućinama na kojima se sve ubuđa za par sati?

Ma nek se nosi. Ionako ću uskoro da se odselim.

11068368_10204717765558817_2929167352034886811_n.jpg?oh=fa4cadf5ac0e233e4ac4877fac7c6a6e&oe=55CBD8C6


 *

Problem je što sad nemam vremena da tražim novi smeštaj. Pripremam video za kampanju koja treba da mi obezbedi sredstva za štampanje knjiga. Dopisujem stranice i stranice na krokije za oba priručnika, koje sam napisala pre dve godine i postavila na svoj blog. Tada sam zapravo počela da razmišljam o mnogo obimnijim knjigama i da zapisujem ideje šta bi sve trebalo da u njima bude obrađeno. Ima mnogo toga, i ja želim da to bude temeljno urađeno, a vreme mi je ograničeno. Rukopisi moraju do prvog juna u štampu jer ima smisla samo ako se pojave pre početka letnje sezone. U decembru niko neće kupovati Priručnik za kampovanje i Vodič za putovanja biciklom. Ako zakasnim, moraću da sačekam proleće naredne godine. A to je za mene i moj nomadski način života daleka budućnost. Ko zna gde ću tada biti. I da li ću moći da negde zastanem i posvetim se mesec-dva knjigama. Jer i da ih sada završim a štampam kasnije, ipak je potrebno moje učestvovanje u tome, ovako sa daljine.

A ovde ne mogu da ostanem. Ne mogu da toliko platim.

Pitam Mišu za pomoć. On je odseo u drugom delu južnog Balija, uz okean. Kao instruktoru ronjenja, tu mu je najpraktičnije zbog kurseva. Daje mi koordinate za dva hostela ali ne uspevam nijedan da pronađem. Vraćam se prilično zabrinuta.

Tek što uđem u sobu, a za mnom utrči i Kevin.

- Znaš, razmislio sam malo. Neka bude dva i po miliona, na pola između tvoje ponude i moje cene.

Dobro, barem je shvatio da mu se više isplati smanji apetit nego da ostane bez gosta. Nije baš da mu je hostel krcat.

Za mene je to maksimalna suma koju mogu da podnesem. Ali ionako je to samo za mesec dana...


 *

Nekoliko dana prolazi mi po već utvrđenom rasporedu: psi me bude u šest; uz jedevite jade uspevam da odremam još oko pola sata kada se one devojke i mama, baba i komšinice razgalame. Za razliku od muškaraca koji su prilično tihi, Indonežanke imaju neverovatno prodorne glasove, ili meni smeta njihova visina. Kako god, nepogrešivo me bude čak i kad ne viču. Počinjem da radim najkasnije u osam, oko jedan odem da kupim ručak, pa se vratim i nastavljam da radim do uveče. Oko ponoći čekam da gosti u parteru druge kuće prekinu sa histeričnim smejanjem (mislim da koriste marihuanu), pa kad odu na počinak i napokon nastupi mir, i ja gasim svoj kompjuter.

Tokom noći budim se svaki put kad psi počnu da laju. Krenem u toalet, i natrčim na onu pacovčinu. Vrisnem, stesajući se. Nije da se bojim, ali je odvratno kada bunovna vidim onu repinu kako zamiče negde gore u krov. Potom ga čujem kako odozgo grebe kandžicama. I pušta zvukove. Jednog jutra otkrijem otiske njegovih noktiju na mom sapunu. Ostavila sam otvorenu plastičnu kutiju i očito da je pokušao da ga izgura iz nje. Sine mi da je to rešenje zagonetke od pre desetak dana kada mi je netragom nestao sapun. Nisam mogla da shvatim šta se desilo. Kad eto odgovora.

Trebalo bi da javim Kevinu kako njegov glodar ne ide na hranu već na hemiju, i da ne može da me optuži što u kupatilu držim sapun, ali me uhvati još veća jeza od pomisli na razgovor s njim. Nakon one rasprave oko bacanja smeća i stanarine, izbegavam ga u širokom luku.

Ali nezgodan slučaj najdirektnije me opet suoči sa njim.

Vraćajući se iz kupovine sa dvadesetolitarskim galonom vode na paktregeru mog bicikla, prepadnem se od laveža onih pasa i ispustim i bicikl i stvari na pod. Galon pokida gurtne kojima je bio vezan, odskoči i dokotrlja se do nožice rasklimanog stola, koji popusti pod snagom udara i pade. Keramička posuda koja je stajala na sredini polomi se u paramparčad. Psi zalajaše još bešnje i glasnije otržući se sa lanaca prema meni, kao u filmovima o holokaustu (to mi se javilo kao asocijacija). One dve devojice sve su posmatrale i sada poskočiše koja da stišava pse, koja da meni pomaže da pokupim stvari sa poda.

11010496_10204717766238834_8338414051550476519_n.jpg?oh=9dcba1cc865399def373dd6ea95f130a&oe=560A164A&__gda__=1439099957_9664cbcf3b06363015850da6de62d7d5

Na vratima restorana stvori se Kevin. Upita ih na indonežanskom šta se desilo, i onda ode. Kroz petnaest minuta pokuca na vrata moje sobe.

- Moraš da platiš posudu koju si razbila.

- Koliko košta?

- Ne znam. Moraš da platiš ili da kupiš drugu.

- Rekla sam - naravno, a to znači okej. I pitala te koliko košta.

- Ne znam. Moram da pitam.

- Onda idi i pitaj pa mi javi kad saznaš.

Pet minuta kasnije, ponovo je u mojoj sobi.

- Posuda je kupljena u Džokdžakarti.

Nasmejem se naglas. Džokdžakarta se nalazi u centralnoj Javi. A ovo je očito izmišljotina da bi mi uzeo što više para.

- Okej, koliko košta?

- Trista hiljada.

- Dvadeset pet dolara, kako da ne - kažem, ali mu izborijim pare na ruke.

Krenem ka radnom stolu, kad čujem kako počinje da mi drži lekciju.

- Trebalo je da mi pošalješ SMS da si razbila posudu i da me pitaš šta da radiš. To je tvoja odgovornost i moraš da mi položiš račun o tome.

Ovoliki bezobrazluk nisam do sada doživela. Najradije bih mu prišla i zalepila šamar, onaj vaspitni. Jer jasno mi je da se iživljava zato što sam žensko i što sam sama.

- Ajde, izlazi, imam posla - odsečem mu bespogovornim tonom. - Dobio si pare i doviđenja.

I on zaista ode.

11196361_10204852287961793_919179589513067663_n.jpg?oh=62531d5588dbc18a8cde974acf03cf85&oe=55D0CF55

*

Kupujem lepak za pacove ali ne usuđujem se da ga postavim. Kada sam u bungalovu u Kambodži isto imala te podstanare, vlasnik je tanjir sa otrovom postavljao na tavan. I tamo su umirali a on bi ih izneo i spalio na lomači sa đubretom. Kada bi se ovaj pacov zalepio u zamku, zatekla bih ga negde nasred sobe i morala bih sama da ga izbacim napolje. A to je već previše za moj stomak. Zato primenjujem bezbolniju taktiku borbe protiv glodara: ostavljam upaljeno svetlo u kupatilu i sobi tokom noći. A sapun zatvaram u kutiju i iznosim na terasu. I zaista više ne silazi. U znak protesta, počinje da mi svakog dana uredno kaki na isto mesto u sobi. Iz krova, kroz prostor između trščanog tkanja. S gađenjm idem i brišem to za njim.

One dve devojke jedva uspevam da umilim da na nekoliko dana pometu sobu. O pranju poda nema ni govora. A šta bih i mogla da očekujem kad im je gazda ili brat onakav.

Njega i dalje izbegavam, ali nemam sreće.

Jednog dana budi me udaranje macole u zid. Sedam sati. Osam. Devet. I dalje neko ruši zid na susednoj kući. Onoj Kevinovoj. Iako sam zatvorila sve prozore sa te strane, soba mi je puna prašine i komadića cigle.

Mrska mi je sama pomisao da ga vidim, ali nemam drugog načina da saznam o čemu je reč. Ako će da renoviraju kuću, moraću da se preselim. Ostalo je manje od mesec dana do završetka moje kampanje i odlaska rukopisa u štampu. Svet može da se prevrne, ali to ne sme da kasni. Priručnici moraju da budu spremni. Ljudi su kupili knjige u pretprodaji. Ko zna koliko njih planira kampovanje ili putovanje biciklom i samo čeka da dobije knjižice, pročita ih -- i krene.

Ulazim u predvorje Kevinove kuće. On stoji na drugom kraju hodnika i ne pomišlja da priđe. Pokazuje mi rukom da odem jer smetam majstorima.

- Htela sam samo da te pitam koliko će potrajati ovi radovi.

- Mesec dana - odgovori.

- Onda ću morati da se odselim. Kada sam pitala za sobu, rekla sam da mi treba mirno mesto jer pišem. Ti sad renoviraš kuću i to si znao i pre tri dana kada sam ti platila unapred za ceo mesec. Molim te da mi obračunaš za ove dane po ceni kako računaš dnevno noćenje a ostatak mi vrati.

- Možeš da se odseliš odmah ali nema vraćanja para.

- Molim?!

- Ti se stalno žališ. Idi gde je bolje. Radovi će biti od sedam do četiri i ti ne treba da budeš u sobi u to vreme. Svi ostali gosti odu preko dana i dođu samo da prespavaju, a jedino ti sediš u sobi po ceo dan. Da radiš noramlno kao oni, ne bi ti smetalo.

Osećam kako me preplavljuje bes.

- Šta tebe briga gde sam ja?! Ja sam platila sobu i ako hoću, mogu da spavam ceo dan u njoj, nećeš mi ti određivati šta ću da radim.

- Ne, to je pravilo!

- Kakvo bre pravilo, ti nisi normalan! Bezobrazan si i arogantan.

- I ti si! Izlazi odavde! Smetaš radnicima. Ići ćemo u policiju da raspravimo.

E sad mi je zaista dosta.

- Odlično! Zovi odmah policiju! Ali i običnu i turističku. Jedva čekam da dođu da im ispričam za tvoja maltretiranja, za pacova za kog sam ja kriva, za agresivne džukele koje urnišu sve živo...

- Ne mogu sad, kad odu radnici.

- U koliko je to sati?!

- U četiri.

- Okej, u četiri sam ovde i idemo u policiju.

Besna sam kao ris. Tresem se. Ovako nešto zaista nikad nisam doživela.

IMG_9870-1024x768.jpg

Odlazim u sobu da se spremim. Moram do grada zbog nekog dogovora od ranije. Dobro je što se tako namestilo, jer ću se makar izduvati. Trideset pet kilometara do tamo i isto toliko nazad pomažu mi da se smirim i da malo opuštenije sagledam celu situaciju. Prvi put, dopuštam sebi pomisao da neće biti smak sveta ako i zakasnim par dana sa predajom rukopisa u štampu. Pa ne mogu se razapeti sada, kad je već sve tako naopako.

Ulazim u restoran dočekana lavežom od kog pucaju bubne opne. Na drugim vratima vidim Kevina i njegovu majku ali ne obraćam pažnju. Ignorišem ih i kada mi priđu sasvim blizu, sve dok mi se ne obrati.

- Molim te, primi moje izvinjenje. Možeš da se odesliš i vratiću ti razliku u novcu. I moja majka se slaže, ja sam malo prenaglio. Zapravo mi ne želimo da se odseliš, već da ostaneš.

Ma nosite se! Ne želite đavola, nego vam žao para.

A možda me tako maltretira zato što oseća da nemam izbora? Zna da ću prihvatiti na kraju i pretrpeti, što i činim, samo da ne bih gubila vreme tražeći novi smeštaj i seleći se.

*

Narednih dana kampanja oko mojih knjiga se zahuktava i postaje sve izvesnije da ću sakupiti potreban novac. No najveće rasterećenje stiže mi s odlukom da ipak sve predam jednoj izdavačkoj kući. Ne mogu da organizujem prodaju iz daleka. Ne mogu da zavisim od slobodnog vremena ljudi koji bi se bavili njenom prodajom usput. Ne mogu da kontrolišem uplate, isplate, prihode, rashode, procente. Za dva meseca biću na turi u nekoj nedođiji i takvo opterećenje je poslednje što mi treba.

Ali dok sa te strane sve ide u dobrom smeru, 'kod kuće' se ponovo komplikuje.

Najpre mi se u kupatilu zapuši lavabo a potom i slivnik tuša. Prvo nekako uspem da otpušim uz pomoć one gume na drvenoj dršci. Našla sam sliku te alatke na internetu i pokazala je devojkama koje su mi donele gumu isečenu sa svih strana. S kojom nisam mogla ništa da uradim. Onda sam se dosetila da je oblepim Duct trakom. Držala je taman toliko dok nisam otčepila lavabo.

No začepljenje u tušionici nije se dalo vakuumski otpušiti. Nije mi bilo druge nego da obavestim Kevina i zatražim da nešto preduzme.

- To je tvoja krivica. Ti se kupaš i sapunica i kosa odlaze u slivnik - odgovorio je spremno.

To je bilo previše.

- Slušaj me dobro: ovo je tvoja odgovornost i ti moraš da rešiš problem. Hoćeš meni da naplatiš ako pregori sijalica?

Kevin odrečno odmahnu glavom.

- Ovo je isto to. Normalno je da ću da se kupam i normalno je da će sapunica i kosa da idu u slivnik. I normalno je da će slivnik da se zapuši ako nikad nije čišćen kao što očito nije. Ili ti ličim na Jetija koji se linja i kome rastu plovne kožice jer ne izlazi ispod tuša? I nemoj da me više zajebavaš. Kad je nešto moja odgovornost, kao ona posuda, ni reč ti ne kažem, nego ti platim, je l' tako?

Ovog puta Kevin klimnu potvrdno.

- Ali ovo spada u održavanje stana i ti imaš da popraviš ili će ti voda otići u sobu. A mene baš briga jer sam te na vreme obavestila.

Začudo bez reči, on izađe. Ali kroz deset minuta vrati se sa majkom koja ne zna ni reč engleskog. Da mi valjda objasne kako ja treba da zasučem rukave i otpušim vodovodnu cev. A još bolje -- da njima dam hrpu para, a da problem naprosto nestane sam po sebi.

- Nabavite ovo sranje ali koje nije isečeno! - pokažem im na gumu sa drškom - i problem će biti rešen.

Sledi dogovaranje između njih dvoje i potom oboje odlaze. Nema ih celog dana. Ni sutradan. Nivo vode narasta. Preliva se u drugi deo kupatila odakle nema gde da se dalje odlije nego u sobu. Trećeg dana najzad ugledam Kevina. Pitam ga da li su nabavili šta sam tražila. Klimne glavom i pozove jednu od onih devojaka da donese iz njegovog stana. Kroz četvrt sata devojčica se lenjo vraća sa metalnom šipkom u ruci. Kevin je već zbrisao. Devojka mi pruža šipku, ali je odbijam da je uzmem. Pokazujem joj da ona to uradi kad neće njen šta-god-da-joj-je. Nisam platila dvesta dolara da bih otpušavala slivnike.

Naravno, od toga nema ništa. Ko je još otpušio vodovonu cev metalnom šipkom. Ali ova devojčica ili njena sestra bliznakinja pokušala je prstima da otvori, izvuče, otkine metalni obruč na lavabou kad se bio zapušio. Stoga je besmilseno da bilo šta kažem.

Devojka čačka pet minuta a onda slegne ramenima i ode. Ovde je to odgovor na sve - sleganje ramenima i odlaženje. A ti, dragi gostu, vidi šta ćeš i gde ćeš da se tuširaš.

blog2.jpg

*

Od prijateljice u Džakarti saznajem za naziv sredstva za otpušavanje vodovodnih cevi. Odlazim u supermarket i kupujem nekoliko kesica. Jedna košta manje od dvadeset centi.

Najpre pokupim svu vodu peškirom koji cedim u lavor. Ima preko deset litara. Onda osušim otvor cevi i sunem prašak prema uputstvu. Ništa. Čekam petnaest minuta kako piše, pa ponovim sipajući prašak iz druge kesice. Opet ništa. A onda se nešto desi, samo u suprotnom smeru - iz cevi počne da se vraća voda i prljavština.

Samo mi je to trebalo.

Ne usuđujem se da dodam više praška.

Odlazim u kupatilo koje se nalazi napolju, namenjeno valjda gostima restorana, i tamo se tuširam i perem kosu hladnom vodom. Jedna od onih devojaka mi kuca na vrata, jer nisu me videle kada sam ušla a to kupatilo niko ne koristi. Ili ga koristi. Ne znam. Ali mi se sve čini da ću saznati uskoro kad mi Kevin dođe na vrata da mi kaže kako treba da doplatim za korišćenje drugog kupatila ili kako ne smem da se tamo tuširam. Ili će naprosto da zaključa ta vrata. Tada će mi ostati samo da punim lavor u svom kupatilu i onda se tuširam ispred sobe, na stepenicama.

Ali izdržaću jer trenutno nemam izbora. Znamo to i on i ja.

Ono što on ne zna je da sam juče ostvarila cilj kampanje skupivši sav novac potreban za štampanje knjiga. I da je jedan priručnik kompletno je spreman, a i drugi ću završiti uskoro. Na vreme. A onda ću na turu po...

I zato -- koga uopšte briga za tamo nekog arogantnog Kevina.

*

...Kako ti je tamo, kako si? 

Super, hvala na pitanju :)



Komentari (138)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

sioux sioux 16:21 18.05.2015

Ne daj se

Snezana Radojicic Snezana Radojicic 16:27 18.05.2015

Re: Ne daj se

sioux


Iz inata ću da izdržim
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 16:34 18.05.2015

Izgleda...

...da su ti tekstovi mnogo bolji kad imaš problem pacova&Kevina. Samo nastavi, odlično si napisala.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 16:47 18.05.2015

Re: Izgleda...

KRALJMAJMUNA
...da su ti tekstovi mnogo bolji kad imaš problem pacova&Kevina. Samo nastavi, odlično si napisala.



Pa hvala
No meni je draže da verujem da je razlog dugo nepisanje (pa je onda izletelo za par sati) a i žanr - ovo je ipak priča a ne reportaža/putopis što obično pišem s putovanja.
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:13 18.05.2015

Haha, Indonezija

Kakva propast!

E, zezam se, jebi ga, nisi imala sreće sa tim gazdom, i ja ti se divim na kompromisima i strpljenju.

Da šaljem Ušketa, DHL-om, da razjebe te pacove i kerove? Ali da mi ga vratiš!



Snezana Radojicic Snezana Radojicic 17:29 18.05.2015

Re: Haha, Indonezija

srdjan.pajic
Kakva propast!

E, zezam se, jebi ga, nisi imala sreće sa tim gazdom, i ja ti se divim na kompromisima i strpljenju.

Da šaljem Ušketa, DHL-om, da razjebe te pacove i kerove? Ali da mi ga vratiš!





Nemoj ovo fino biće da muičmo ovakvim glodarima. Predložio još ranije jedan FB friend da dohvatim neku neotrvnicu i da je pustim na tavan. Dobro, on je, predlagač, ljubitelj tih zmija i tako-tih živuljki...
srdjan.pajic srdjan.pajic 20:10 18.05.2015

Re: Haha, Indonezija

Nemoj ovo fino biće da muičmo ovakvim glodarima


Jeste, a da vidiš kako ima meko mačije srce. Pre neki vikend nam pobeže Megi, naša druga mačka (kontejner rase). Ja, magarac, ostavio vrata od garaže otvorena, i kako smo mislili, Megi ode pravo u čeljusti kojota koji haraju u našem komšiluku. Siroma Uške, sav se unezverio, dva dana i dve noći je proveo kao na iglama, tražio svog mačjeg životnog saputnika po svim skrovištima, da može da plače, pridružio bi mi se.

Srećom, posle drugog dana, Megi se vratila kući, živi i zdrava. Ovo joj je bio četvrti ili peti put da zbriše.

nim_opet nim_opet 21:08 18.05.2015

Re: Haha, Indonezija

srdjan.pajic
Nemoj ovo fino biće da muičmo ovakvim glodarima


Jeste, a da vidiš kako ima meko mačije srce. Pre neki vikend nam pobeže Megi, naša druga mačka (kontejner rase). Ja, magarac, ostavio vrata od garaže otvorena, i kako smo mislili, Megi ode pravo u čeljusti kojota koji haraju u našem komšiluku. Siroma Uške, sav se unezverio, dva dana i dve noći je proveo kao na iglama, tražio svog mačjeg životnog saputnika po svim skrovištima, da može da plače, pridružio bi mi se.

Srećom, posle drugog dana, Megi se vratila kući, živi i zdrava. Ovo joj je bio četvrti ili peti put da zbriše.


Vidi ih kakvi su :) A inace se zna da je najbolje mesto za suncanje krov wc-a :)
wilma68 wilma68 22:23 18.05.2015

Re: Haha, Indonezija


Prelepi su!

P.S.:a možda je Megi bila u situaciji kao mačka mog crnogorskog druga (" viđi, mačka nam je u ĆERANJU!"..?!

Snezana Radojicic Snezana Radojicic 01:27 19.05.2015

Re: Haha, Indonezija

srdjan.pajic
Nemoj ovo fino biće da muičmo ovakvim glodarima


Jeste, a da vidiš kako ima meko mačije srce. Pre neki vikend nam pobeže Megi, naša druga mačka (kontejner rase). Ja, magarac, ostavio vrata od garaže otvorena, i kako smo mislili, Megi ode pravo u čeljusti kojota koji haraju u našem komšiluku. Siroma Uške, sav se unezverio, dva dana i dve noći je proveo kao na iglama, tražio svog mačjeg životnog saputnika po svim skrovištima, da može da plače, pridružio bi mi se.

Srećom, posle drugog dana, Megi se vratila kući, živi i zdrava. Ovo joj je bio četvrti ili peti put da zbriše.



Kakva mačeče-ljubOvna priča :) A Foto je za naslovnicu časopisa o životinjkama
srdjan.pajic srdjan.pajic 04:11 19.05.2015

Re: Haha, Indonezija

wilma68

Prelepi su!

P.S.:a možda je Megi bila u situaciji kao mačka mog crnogorskog druga (" viđi, mačka nam je u ĆERANJU!"..?!



Nije šćeranije, iz tehničkih razloga, ali mislim da je svakako nekakav zov divljine. Margarita je podrijetlom iz azila za životinje, gde ju je neka dobra duša, koja ju je pronašla, još kao mače donela. Pa je mi usvojili, da nam Uške ne samuje. Tada je imala oko 9 meseci, kad su je doneli u azil, što znači da je verovatno bar deo života provela na ulici. A to je u gradu u kome haraju kojoti, sove, lisice, rakuni, i druga napast pravi uspeh. Pogotovu za mačku sa vrlo slabim čulom njuha, kakva je Megi (povezano sa astmom koju ima).

Za razliku od nje, Uške je kao ker, i on je često bežao kroz otvorena vrata, ali se nikad nije usudio da ode dalje od dvorišta. Mada ga je neuporedivo teže uhvatiti, jer se kreće brzo kao munja. Medjutim, u kući je, da li zbog prirode, ili što je Uške kavaljer, Megi definitivno dominantna mačka.

Ali dobro, izvinjavam se na trolu, povukoste me za jezik, tema je ovaj Snežanin pacov Kevin, i kako ga se otarasiti.

jkt2010 jkt2010 12:13 19.05.2015

Re: Haha, Indonezija

srdjan.pajic
Kakva propast!


Haha pa da. Samo, u stvari OVO je Ubud:






Al to za ove sa Dzipovima i vodičima...

jkt2010 jkt2010 12:32 19.05.2015

Re: Haha, Indonezija

srdjan.pajic
Kakva propast!

Al šta mora da se vidi inače nemoj da pričaš da si bio na Baliju - a još je i u rasponu od džabe do jeftino:

Botanička bašta kod Bedugula gde je i jezero Beratan



Pa u toj general area imaš Jatiluwih, pod zaštitom UNESKA kao primer za subak:


Pa onda imaš Tirta Gangga, kod Karangasema, :


Pa imaš tzv mother temple kompleks u Besakih, u samom podnožju gunung Agunga, u Klunkungu:


... i još kolko hoćeš, a još nismo dotakli ni delić samo od tih turističkih ikona. A ni do mora se spustili nismo. A kamoli sve ostalo...

Nego nema za Janka kapa.
srdjan.pajic srdjan.pajic 15:10 19.05.2015

Re: Haha, Indonezija

jkt2010
srdjan.pajic
Kakva propast!


Haha pa da. Samo, u stvari OVO je Ubud:






Al to za ove sa Dzipovima i vodičima...



A za nas bez đipovi i vodiči - pacov u sobi i zapušene cevke od govnovoda .

Zezam se, jkt, ne palim se mnogo na ove lepote luksuznog hotelskog smeštaja, ali se ni sa pacovima baš ne bih tukao u sobi ako ne moram. Svejedno, fenomenalna je i jako interesantna ta Indonezija, barem na osnovu onog što sam pročitao i video po internetu, sasvim sigurno bih voleo da je posetim. A video sam i ovde raspade od motela, da umreš, doduše nikad nisam naleteo na pacove u sobi, i nadrkanog vlasnika ko ovaj Kevin, ali dobro.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 18:00 19.05.2015

Re: Haha, Indonezija

jkt2010
srdjan.pajic
Kakva propast!

Al šta mora da se vidi inače nemoj da pričaš da si bio na Baliju - a još je i u rasponu od džabe do jeftino:

Botanička bašta kod Bedugula gde je i jezero Beratan



Pa u toj general area imaš Jatiluwih, pod zaštitom UNESKA kao primer za subak:


Pa onda imaš Tirta Gangga, kod Karangasema, :


Pa imaš tzv mother temple kompleks u Besakih, u samom podnožju gunung Agunga, u Klunkungu:


... i još kolko hoćeš, a još nismo dotakli ni delić samo od tih turističkih ikona. A ni do mora se spustili nismo. A kamoli sve ostalo...

Nego nema za Janka kapa.


Promašio si temu, ali dibidus. Ovo je priča o jednom idiotu a ne priča o Baliju. To je valjda svima jasno. Ili tebi nije?

Ne kapiram čemu ta prozivka, i to zaobilazna (preko Pajića), sa tako malicioznim aluzijama. Niti znaš šta sam videla na Baliju, jer ni o čemu još nisam pisala, niti je to tema.

Nemoj samo opet da počinješ kao onomad sa ljudožderima, pls, pa da posle sve brišeš. Nepotrebno je. Slažem se, Bali je prelep, barem ono što sam do sada videla a videću još mnogo više, i pisaću o tome. Ali to što postoji idiot koji me mrcvari dva meseca koristeći moju prezauzetost poslom nema veze sa tobom i tvojom ljubavi prema Indonežanima kao ni sa lepotama Balija. Nema potrebe da štitiš njih od mene (svašta) i da budeš besan i maliciozan.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 18:32 19.05.2015

Re: Haha, Indonezija

jkt2010
srdjan.pajic
Kakva propast!


Haha pa da. Samo, u stvari OVO je Ubud:






Al to za ove sa Dzipovima i vodičima...



Ma da. I Beograd je samo Senjak i Dedinje.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 18:44 19.05.2015

Re: Haha, Indonezija

jkt2010
srdjan.pajic
Kakva propast!


Haha pa da. Samo, u stvari OVO je Ubud:


Al to za ove sa Dzipovima i vodičima...




Srđane, nemoj da se pališ na Jkt provokacije. Imam i ja bazen, ufotkaću ga ujutru i postaviću fotke. I stan u kome sam nije nikakva rupa, pogledaj na slikama. I cena od 200 $ za homestay nije nikakva sirotinjska varijanta na Baliju, a na obodu Ubuda gde sam smeštena to je između budžet i srednje-klase.

jkt2010 jkt2010 01:42 20.05.2015

Re: Haha, Indonezija

srdjan.pajic
jkt2010
srdjan.pajic
Kakva propast!

Haha pa da. Samo, u stvari OVO je Ubud:
Al to za ove sa Dzipovima i vodičima...

A za nas bez đipovi i vodiči - pacov u sobi i zapušene cevke od govnovoda .

Parcova možeš da fasuješ bilo gde, naravno najređe po hotelskim sobama jer su stalno zatvorene. Moja kuća je po ceo dan širom otvorena, svi prozori & vrata, naravno da će da ti svremena na vreme ušeta neka zverka. Osim parcova imali smo i zmiju 2 x , a ćićkovi i tokei su legalni sustanari.

Što se mene tiče, više volim mišove nego mačke. Komšijina mačka me je bar 2 x budila kad mi noću upadala u sobu, a inače se švrćka po kući čim leđa okreneš, bez pardona. A još i redovno kenja po krovu. A još provocira i okolne kerove da je jure i besne. A još im je i februar svakog meseca činimise.

Ali hebo sve to, najgore su gusenice od vrste koju ovde zovu ulat bulu ("dlakava gusenica" ) a koje hoće da se zapate ako se kuća dugo ne koristi; otpadaju im dlačice i to svrbi dozlaboga.


I naravno stonoge koje zovu kaki seribu ("hiljadu nogu" ) jer ćeš morati do ambulante po neki antihistamin ako je greškom ugnječiš..


Mada na plaži još uvek možeš da naletiš na krokodile, i to morske, ali to možeš i u Ozilendu. No worries, ovo nije bilo na Baliju odavno btw. Ni naše ajkule nisu od opasnih...


Za gownovod: shit happens.
Ne znam zašto se Kevin ostrvio na Snežu, meni kad se zalomi ovakav neki problem Kevini ga srede bez problema & za male pare...


Zezam se, jkt, ne palim se mnogo na ove lepote luksuznog hotelskog smeštaja, ali se ni sa pacovima baš ne bih tukao u sobi ako ne moram.

Normalno, moja filozofija je ista. Samo što ovde za relativno male pare možeš baš do jaja smeštaj da dobiješ. Na primer, Royal Pita Maha u tom Ubudu je oko 300 dolara za noć po sobi (znači dvoje + malo dete). Priznaćeš da je to baš OK. Dobro ne mora za svaki dan, al makar da ženu častiš za godišnjicu...
Ili vila na plaži za 700 dolara noć, sleeps 10-12; idealno za svadbu itsl... A da nisi na obali ali ipak dobra lokacija, to ti je oko 100, 120 dolara noć pa na gore (sleeps 4). Sigurno bolje nego hotel - al o ukusima ne vredi.


Svejedno, fenomenalna je i jako interesantna ta Indonezija, barem na osnovu onog što sam pročitao i video po internetu, sasvim sigurno bih voleo da je posetim. A video sam i ovde raspade od motela, da umreš, doduše nikad nisam naleteo na pacove u sobi, i nadrkanog vlasnika ko ovaj Kevin, ali dobro.

Mi domaći vas dođoše delimo na dve grupe: prva su ovi koji još na aerodromu vide samo đubre, taksiste lopove i ostale pacove koji samo njih čekaju da ih prevare i opljačkaju, a možda i siluju. I verovatno pojedu. Grozan saobraćaj gde niko živi ne poštuje ni jedan saobraćajni propis, korumpirane pandure, internet koji sucks dicks itd itd. Niz je beskrajan. I čim sretnemo taj specimen odjedanput se setimo da žurimo na .. nešto, sa ... nekim...

Druga grupa su ovi normalni. Sa njima možemo na kafu, pivo, razgovor...

Jedan savet: go east. (na slici Raja Ampat)



P.S. Balinežani ne vole da ubijaju, pa ni mišove, te ih retko ko hvata na lepak. Uglavnom se koristi ovo:

Catch je da kad ga uloviš onda moraš da ga odvezeš i pustiš što dalje, inače se vrati kući.
jkt2010 jkt2010 02:22 20.05.2015

Re: Haha, Indonezija

Snezana Radojicic
Ovo je priča o jednom idiotu a ne priča o Baliju.

Toliko sam shvatio. Tojest, da nije problem u Baliju.

postoji idiot koji me mrcvari dva meseca koristeći moju prezauzetost poslom

Moj savet: osmeh i poštovanje uvek i svuda i svakome, a pogotovo tako kad te neko iznervira. Nikad oštro, nikad svađa, nikad da si ti u pravu, i nikad ne udaraj na obraz. To sve čuvaj za nas Evropljane.

Azijati nemaju razumevanja za aroganciju a definicija arogancije je striktnija. Uvredićeš ih a mada će i dalje da ti se osmehuju, zavaliće ti kajlu na finjaka gde god i kad god mogu.

Takođe se povremeno priseti da si žensko a da Indonezija (pa ni Bali) po tom pitanju nije Danska. Žao nas je, al jebiga. Danska je levo od Albukerkija.

Ali ti si valjda sve to već sama do sada shvatila. Ostaje jedino da je Kevin budala. Mada Kevin nema šansu da se brani...
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 02:58 20.05.2015

Re: Haha, Indonezija

jkt2010
Snezana Radojicic
Ovo je priča o jednom idiotu a ne priča o Baliju.

Toliko sam shvatio. Tojest, da nije problem u Baliju.

postoji idiot koji me mrcvari dva meseca koristeći moju prezauzetost poslom

Ostaje jedino da je Kevin budala. Mada Kevin nema šansu da se brani...


I opet mašiš poentu: ovo je priča. Da li ti očekuješ od junaka priče da se brane od pisca? Smešno.


EDIT: Ne vidim da si mi se izvinio zbog malicioznih aluzija. Puj pike ne važi, to je ta kultura, obrazac ponašanja kome mene podučavaš?
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 03:10 20.05.2015

Re: Haha, Indonezija



jkt2010

Ostaje jedino da je Kevin budala. Mada Kevin nema šansu da se brani...


jkt2010

meni kad se zalomi ovakav neki problem Kevini ga srede bez problema & za male pare...


A ja sam mislila da ih prvo pitaš za njihov ugao posmatranja problema, da im dopustiš da se brane pre nego što im pošalješ siledžije na vrata verovatno da popiju kaficu i ugodno proćaskaju sa osmesima na licima.

jkt2010 jkt2010 03:11 20.05.2015

Re: Haha, Indonezija

Snezana Radojicic
jkt2010
srdjan.pajic
Kakva propast!

Haha pa da. Samo, u stvari OVO je Ubud:
Al to za ove sa Dzipovima i vodičima...

Ma da. I Beograd je samo Senjak i Dedinje.

Ubud ima oko 30,000 stanovnika , duplo manje od Stare Pazove. Samo na Flipkey ima izlistano 336 vila za rentiranje. Tj jedna vila za izdavanje, na 90 žitelja.

Dedinje bi moralo da ima 17,000 vila za izdavanje, da bi ti šala uspela. A ima NULA komada...

Plus stranci rezidenti uglavnom žive po vilama. Iz čega sledi da vila nije čudo neviđeno na Dedinju nego normalan i pretežni oblik smeštajnog objekta.

Ovime ama ništa ne govorim o tvom homestay-u, čak šta više sudeći po slikama, baš je OK, I like .

Al ti ni ne pišeš o tome, kako je dobar, nego o pacovima i kenjalizaciji, tj kako ne valja. Kao onomad sa ljudožderima. I onda ja kriv jer čitam šta pišeš umesto šta misliš?
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 03:17 20.05.2015

Re: Haha, Indonezija

jkt2010


Al ti ni ne pišeš o tome, kako je dobar, nego o pacovima i kenjalizaciji, tj kako ne valja. Kao onomad sa ljudožderima. I onda ja kriv jer čitam šta pišeš umesto šta misliš?


Izvini što ne pišem o onome o čemu bi ti voleo da pišem. Ali moram da te razočaram - i dalje ću pisati o onome što se meni dešava.

Zaista ne znam šta je tvoj problem. Očito ga samo ti imaš u recepciji mojih blogova. Pa možda da malo razmisliš o mogućnosti da nije do napisanog već do tebe. Samo savet, kao one koje ti meni daješ
jkt2010 jkt2010 03:23 20.05.2015

Re: Haha, Indonezija

Sneza
EDIT: Ne vidim da si mi se izvinio zbog malicioznih aluzija. Puj pike ne važi, to je ta kultura, obrazac ponašanja kome mene podučavaš?

Pa mi smo Evropljani. Tako da i ti slobodno sa Evropljanima po instiktu, ali sa lokalcima samo sa osmehom. I da vidiš kako problema odjednom nema i kako Kevini popravljaju kenjalizaciju.

Ko ide đonom i sa "ja i moja prava i ja platila... ", taj sam aplicira vakuum gumu po kupatilu.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 03:31 20.05.2015

Re: Haha, Indonezija

jkt2010
Sneza
EDIT: Ne vidim da si mi se izvinio zbog malicioznih aluzija. Puj pike ne važi, to je ta kultura, obrazac ponašanja kome mene podučavaš?

Pa mi smo Evropljani. Tako da i ti slobodno sa Evropljanima po instiktu, ali sa lokalcima samo sa osmehom. I da vidiš kako problema odjednom nema i kako Kevini popravljaju kenjalizaciju.

Ko ide đonom i sa "ja i moja prava i ja platila... ", taj sam aplicira vakuum gumu po kupatilu.



Stvarno kakiš. Niti me poznaješ niti znaš kako sam ga pitala. Čovek je drkoš, da li je teško prihvatiti činjenicu da čak i među tvojim divnim Indonežanima ima drkoša? Ili tu činjenicu prihvataš samo kad ti imaš problem s takvima -- kao što si lepo sam napisao i to u množini? Ženi, koja se zove Snežana, ne može da se zalomi drndoš. Ali Jkt-u se dešava i on to očas posla rešava - silom.

I smaraš bre više s ovim natezanjem.

maksa83 maksa83 19:19 20.05.2015

Re: Haha, Indonezija

Ni naše ajkule nisu od opasnih...

Jeste, na Baliju su i tiger i reef ajkule njuj ejdž vegani, znači samo luk, krompir (kad rodi), quinoa, tu i tamo neki tartuf zbog proteina...

The fourth reported Shark Attack in Bali

Life Pro Tip: kad imaš tigar i reef ajkule u vodi, nemaš bezopasne ajkule u vodi.


P.S. Uobičajeni disklejmer pošto poskakuješ mlad - verujem da je prelepo mesto i voleo bih da ga posetim (minus bube, mrzim fuckn' bube, stavi me u sobu sa pacovom, krokodilom ali nemoj sa stonogom, ali jbg to je Azija), svi kažu da su Indonežani divni ljudi (minus Kevin), al' brate bezopasne ajkule, pretera ga...
jkt2010 jkt2010 23:25 20.05.2015

Re: Haha, Indonezija

maksa83
Ni naše ajkule nisu od opasnih...

Jeste, na Baliju su i tiger i reef ajkule njuj ejdž vegani, znači samo luk, krompir (kad rodi), quinoa, tu i tamo neki tartuf zbog proteina...

The fourth reported Shark Attack in Bali

Life Pro Tip: kad imaš tigar i reef ajkule u vodi, nemaš bezopasne ajkule u vodi.

... nisam ovo video po novinama, hvala. Kažu bullshark 1.5m znači jeste malo najebo al nije baš da je smrtna opasnost. Taman posla tiger ili great white, to ipak (valjda) nemamo (ne guglaj!) . A reef sharks su male mace i kako sam čuo bog ih je napravio da zabavljaju skuba dajvere..

P.S. Uobičajeni disklejmer svi kažu da su Indonežani divni ljudi (minus Kevin)...

... ma ko zna šta drugi ljudi kažu i za Kevina. Trebala je Sneža da stavi ime establishmenta a ne adresu ("Pazovački put b.b." ) pa da vidimo kritike na flipkey. A baš me briga za Kevina btw; Ja sam odgovarao Pajiću kad se Sneža zakačila ko čičak da "brani" svoj tekst na koji se (do intervencije) nisam ni osvrnuo.

Inače, fyi: iskulirao si me za IT projekat kad smo se ono svađali poslednji put, al sam našao neke Ruse ovde tako da full steam ahead. Za pola godine-godinu kad me otkupi goggle ili alajbaba će da bude "kako propustih ovo"...
maksa83 maksa83 23:32 20.05.2015

Re: Haha, Indonezija

Za pola godine-godinu kad me otkupi goggle ili alajbaba će da bude "kako propustih ovo"...

jkt2010 jkt2010 00:41 21.05.2015

Re: Haha, Indonezija

maksa83
Za pola godine-godinu kad me otkupi goggle ili alajbaba će da bude "kako propustih ovo"...

#sold his 10% stake for $800 now worth $58 billion#

You're shittin' me.. pa kako može čak i taj Apple vredi 580 milijardi.. msm, jel mu to više od vrednosti svetske ekonomije?

Ali fala, znači da se ne dam za ispod 250 miliona? jer trenutno bih i na milionče-dva pristao... a 10 da dobijem platio bih turu.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 01:15 21.05.2015

Re: Haha, Indonezija

jkt2010

... ma ko zna šta drugi ljudi kažu i za Kevina. Trebala je Sneža da stavi ime establishmenta a ne adresu ("Pazovački put b.b." ) pa da vidimo kritike na flipkey. A baš me briga za Kevina btw; Ja sam odgovarao Pajiću kad se Sneža zakačila ko čičak da "brani" svoj tekst na koji se (do intervencije) nisam ni osvrnuo.



Razumem emigrantsku muku i potrebu da uveriš svet kako je Indonezija El Dorado, ali tvoji porivi su jedno a tvoj način je drugo. Katsatrofa si bezorbazan i agresivan. Klasičan siledžija. Stoga te najljubaznije molim da zaobilaziš ubuduće moj blog. Ako ima i trunke pristojnosti u tebi, to ćeš ispoštoivati.
srdjan.pajic srdjan.pajic 01:25 21.05.2015

Re: Haha, Indonezija

Kažu bullshark 1.5m znači jeste malo najebo al nije baš da je smrtna opasnost.


Ti, očigleno, nisi ronilac .

jkt2010 jkt2010 01:39 21.05.2015

Re: Haha, Indonezija

Snezana Radojicic
jkt2010

... ma ko zna šta drugi ljudi kažu i za Kevina. Trebala je Sneža da stavi ime establishmenta a ne adresu ("Pazovački put b.b." ) pa da vidimo kritike na flipkey. A baš me briga za Kevina btw; Ja sam odgovarao Pajiću kad se Sneža zakačila ko čičak da "brani" svoj tekst na koji se (do intervencije) nisam ni osvrnuo.



Razumem emigrantsku muku i potrebu da uveriš svet kako je Indonezija El Dorado, ali tvoji porivi su jedno a tvoj način je drugo. Katsatrofa si bezorbazan i agresivan. Klasičan siledžija. Stoga te najljubaznije molim da zaobilaziš ubuduće moj blog. Ako ima i trunke pristojnosti u tebi, to ćeš ispoštoivati.


Santai saja, Mbak Snezana.



jkt2010 jkt2010 01:41 21.05.2015

Re: Haha, Indonezija

srdjan.pajic
Kažu bullshark 1.5m znači jeste malo najebo al nije baš da je smrtna opasnost.


Ti, očigleno, nisi ronilac .


Nisam, klaustrofobija (zamisli) .
Ali volim snorkeling, a zaronim i do 1.5 m bez problema
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 01:46 21.05.2015

Re: Haha, Indonezija

jkt2010
Snezana Radojicic
jkt2010

... ma ko zna šta drugi ljudi kažu i za Kevina. Trebala je Sneža da stavi ime establishmenta a ne adresu ("Pazovački put b.b." ) pa da vidimo kritike na flipkey. A baš me briga za Kevina btw; Ja sam odgovarao Pajiću kad se Sneža zakačila ko čičak da "brani" svoj tekst na koji se (do intervencije) nisam ni osvrnuo.



Razumem emigrantsku muku i potrebu da uveriš svet kako je Indonezija El Dorado, ali tvoji porivi su jedno a tvoj način je drugo. Katsatrofa si bezorbazan i agresivan. Klasičan siledžija. Stoga te najljubaznije molim da zaobilaziš ubuduće moj blog. Ako ima i trunke pristojnosti u tebi, to ćeš ispoštoivati.


Santai saja, Mbak Snezana.






Dođeš i izmaltertiraš nekog svojom agresijom i onda mu kažeš da se opusti? Super si demonstrirao svoj obejktivni ugao posmatranja po kome samo ti misliš kako si ti napadnut ovde dok svi ostali očito vide da si me izmrcvario maksimalno i pokušavaju da ti to stave do znanja, diskretno i kulturno, ne siledžijski napadno kao što ti radiš.
Našao se ko da brani Kevine - Kevin. Lepo reče predatroz.

A sad te molim da odeš, Kevine.
maksa83 maksa83 08:35 21.05.2015

Re: Haha, Indonezija

You're shittin' me.. pa kako može čak i taj Apple vredi 580 milijardi.. msm, jel mu to više od vrednosti svetske ekonomije?

To je stara slika, i ko god je Ronald Wayne sad se nervira još više pošto je trenutna vrednosto oko 750 milijardi, toliki mu je market cap. tj. ukupna vrednost svih akcija na berzi.
Ali fala, znači da se ne dam za ispod 250 miliona? jer trenutno bih i na milionče-dva pristao... a 10 da dobijem platio bih turu.

Sve zavisi šta imaš, neko proda vrlo ozbiljan biznis sa ozbiljnim proizvodom za 900 miliona, a neko proda čet aplikaciju (WhatsApp) za 17 milijardi, što meni još uvek nije jasno (znam, 500 miliona korisnika, blablabla, ali zaboga - yet another čet aplikacija?!?). Ne daj se Ines, ne daj se godinama moja Ines...

Neke Ruse tamo, kažeš? E sirota zemlja, samo su joj još Rusi falili..


jkt2010 jkt2010 08:53 21.05.2015

Re: Haha, Indonezija

maksa
Neke Ruse tamo, kažeš? E sirota zemlja, samo su joj još Rusi falili..

Uuu sine, mnogo dobar momak.
Videćemo šta će da bude... imam par nekih ideja, on može da ih napravi a plus još je radio sa nekim investicionim fondom koji specijalizuju podršku ovakvim stvarima. Kaže Rus, moje obe ideje su daleko bolje od ičega na šta su ovi iz fonda do sada davali pare.

Al ko što kažeš, nikad se ne zna šta će da prođe - dok ne prođe; A posle smo svi generali, znamo gde sve raste krompir...
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 17:23 18.05.2015

.

- Imam pacova u krovu sobe - kažem vlasniku hostela u kome sam odsela.

Ime mu je Kevin

Ovde sam pomislila da se pacov zove Kevin, pa sam onda videla da nije, pa sam se predomislila do kraja teksta.

Nego, gledaj sa vedrije strane- možda poplava u kupatilu udavi pacova.
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:26 18.05.2015

Re: .

dobrosavljevic_m
- Imam pacova u krovu sobe - kažem vlasniku hostela u kome sam odsela.

Ime mu je Kevin

Ovde sam pomislila da se pacov zove Kevin, pa sam onda videla da nije, pa sam se predomislila do kraja teksta.

Nego, gledaj sa vedrije strane- možda poplava u kupatilu udavi pacova.


To bi morala da bude megapoplava, biblijskih razmera, jer Kevin uglavnom ordinira na tavanu i odozgo sere na ljude.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 17:27 18.05.2015

Re: .

dobrosavljevic_m
- Imam pacova u krovu sobe - kažem vlasniku hostela u kome sam odsela.

Ime mu je Kevin

Ovde sam pomislila da se pacov zove Kevin, pa sam onda videla da nije, pa sam se predomislila do kraja teksta.

Nego, gledaj sa vedrije strane- možda poplava u kupatilu udavi pacova.


hehe, dobar ti je komentar, i zaozbiljno i kao fora. Sa'ću da ispravim tj, odredim na početku, a nedoumica neka ostane metaforička.

gde da mi se davi u kupatilu, ko će da ga iznosi odande!
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:29 18.05.2015

Re: .

gde da mi se davi u kupatilu, ko će da ga iznosi odande!


Pa i ne moraš da ga iznosiš, ostavi ga da truli, za primer drugim pacovima.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 17:30 18.05.2015

Re: .

srdjan.pajic
dobrosavljevic_m
- Imam pacova u krovu sobe - kažem vlasniku hostela u kome sam odsela.

Ime mu je Kevin

Ovde sam pomislila da se pacov zove Kevin, pa sam onda videla da nije, pa sam se predomislila do kraja teksta.

Nego, gledaj sa vedrije strane- možda poplava u kupatilu udavi pacova.


To bi morala da bude megapoplava, biblijskih razmera, jer Kevin uglavnom ordinira na tavanu i odozgo sere na ljude.


Boga mi, kad sam odlučila da dalje neće moći, tj. da ću nadalje spavati sa upaljenim svetlima, bila sma ga zatekla na podu wc-a.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 17:31 18.05.2015

Re: .

srdjan.pajic
gde da mi se davi u kupatilu, ko će da ga iznosi odande!


Pa i ne moraš da ga iznosiš, ostavi ga da truli, za primer drugim pacovima.


To jedino pred iseljenje, sad bih ja udisala taj smrad. Ionako se gušim od one hemije koju sam stavila u odvod. Nego bre, pajiću, ja očekivala da ćeš ti da utrčiš sa nekim predlogom za otpušavanje cevi, a ti se fokusirao na pacova
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 17:41 18.05.2015

Re: .

odozgo sere na ljude.

Još jedna paralela između dva junaka.

Ovo me podseti kako sam prvih par godina na faksu imala problema sa kanalizacijom u kuhinji tamo gde sam stanovala, stalno se zapušivala glavna cev i sve se vraćalo kod mene. Uglavnom, pošto je radnicima Niš stana trebalo po 8 do 16 sati da stignu do mene (jer sam živela preko puta njih, jelte), otkrila sam da ako sipam Domestos u odvod kad je nizak vodostaj, problem bude rešen. Pričala sam okolo kako sam Splinter, gospodar kanalizacije... strašno.
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:45 18.05.2015

Re: .

Snezana Radojicic
srdjan.pajic
gde da mi se davi u kupatilu, ko će da ga iznosi odande!


Pa i ne moraš da ga iznosiš, ostavi ga da truli, za primer drugim pacovima.


To jedino pred iseljenje, sad bih ja udisala taj smrad. Ionako se gušim od one hemije koju sam stavila u odvod. Nego bre, pajiću, ja očekivala da ćeš ti da utrčiš sa nekim predlogom za otpušavanje cevi, a ti se fokusirao na pacova


Ako imaš metalnu vešalicu (ofinger) možeš da je ispraviš i da time džarneš u lavabo. Ali to samo do sifona. Ako imaš klešta, možeš da skineš sifon, pa tu da džarneš, ofingerom. Mislim, kad već nemaju čačkošolj, bem ti hotel. Napravi malu kuku na kraju, da se dlake zakače pa da možeš da ih izvučeš. A ako ti se žica zaglavi, samo je smotaj celu u cev, vrati sifon i idi kod Kevina Pacova da se žališ, ofinger ne pominji!. (ovo sa samolepljivom trakom si se lepo setila, svaka čast, ali to će teško da drži da napravi dovoljan vakuum).

Ne znam za te praškove, mi imamo neki želatin, koji se zove Drain-o, to surdukneš u lavabo, tuš, gde već, ostaviš da vri jedno 15 minuta i to razjebe dlake i sve ostalo od organskih materijala. Jedino ne može ništa travi i korenju koje udje u cevku sa travnjaka iznad, to mora vodoinstalater da dodje. Nije da je ovo naročito korisno, ali možda tu kod tebe ima neka kiselinčuga (ili baza, to je bolje) da se kupi u radnji, važno da je tečno, pa da probaš opet, hemijskom dekompozicijom.

dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 18:07 18.05.2015

Re: .

možeš da skineš sifon, pa tu da džarneš, ofingerom

Ali tu treba da se izmuva sajlom, treba nešto savitljivo. Mada to stvarno nije pos'o za gosta. Drugo, ako je začepljenje negde dublje, čak i kada se otpuši, problem ima tendenciju da se brzo vrati. Ja sam zbog toga dala otkaz gazdarici kud i kamo boljoj od Kevina, što i Sneži preporučujem.
srdjan.pajic srdjan.pajic 19:03 18.05.2015

Re: .

dobrosavljevic_m
možeš da skineš sifon, pa tu da džarneš, ofingerom

Ali tu treba da se izmuva sajlom, treba nešto savitljivo. Mada to stvarno nije pos'o za gosta. Drugo, ako je začepljenje negde dublje, čak i kada se otpuši, problem ima tendenciju da se brzo vrati. Ja sam zbog toga dala otkaz gazdarici kud i kamo boljoj od Kevina, što i Sneži preporučujem.


Da, sajla je majka mara (i mi smo kao podstanari, gde god smo živeli, imali toliko problema da sam u jednom trenutku razmatrao mogućnost da si kupim sajlu). Ofinger je ok ako Sneža ima sreće da je zapušenje negde blizu ulaza. A mora da izvuče ta sranja napolje (zato kuka), inače ne vredi mnogo. A i hemikalije rade samo ako je zapušenje manjeviše kompletnno. Zato su izmislili taj želatin, tako da rastavarač ne oteče pre nego što obavi posao.

A možda da uvati* pacova i ugura ga u cev, pa zapuši iza njega, tako da Kevin nema mnogo izbora nego da krene sa kopanjem, dole prema ovim Rusima što orgijaju.

EDIT: *Nadam se samo da u Indoneziji nije previše jak taj lobi za zaštitu prava životinja...


wilma68 wilma68 22:26 18.05.2015

Re: .


Ja sam nedavno unajmljivala tipa sa sajlom-klincima upao osveživač za WC šolju, pustili vodu,i umalo katastrofa...ali, sajla, začas.


Snezana Radojicic Snezana Radojicic 01:30 19.05.2015

Re: .

srdjan.pajic
Snezana Radojicic
srdjan.pajic
gde da mi se davi u kupatilu, ko će da ga iznosi odande!


Pa i ne moraš da ga iznosiš, ostavi ga da truli, za primer drugim pacovima.


To jedino pred iseljenje, sad bih ja udisala taj smrad. Ionako se gušim od one hemije koju sam stavila u odvod. Nego bre, pajiću, ja očekivala da ćeš ti da utrčiš sa nekim predlogom za otpušavanje cevi, a ti se fokusirao na pacova


Ako imaš metalnu vešalicu (ofinger) možeš da je ispraviš i da time džarneš u lavabo. Ali to samo do sifona. Ako imaš klešta, možeš da skineš sifon, pa tu da džarneš, ofingerom. Mislim, kad već nemaju čačkošolj, bem ti hotel. Napravi malu kuku na kraju, da se dlake zakače pa da možeš da ih izvučeš. A ako ti se žica zaglavi, samo je smotaj celu u cev, vrati sifon i idi kod Kevina Pacova da se žališ, ofinger ne pominji!. (ovo sa samolepljivom trakom si se lepo setila, svaka čast, ali to će teško da drži da napravi dovoljan vakuum).

Ne znam za te praškove, mi imamo neki želatin, koji se zove Drain-o, to surdukneš u lavabo, tuš, gde već, ostaviš da vri jedno 15 minuta i to razjebe dlake i sve ostalo od organskih materijala. Jedino ne može ništa travi i korenju koje udje u cevku sa travnjaka iznad, to mora vodoinstalater da dodje. Nije da je ovo naročito korisno, ali možda tu kod tebe ima neka kiselinčuga (ili baza, to je bolje) da se kupi u radnji, važno da je tečno, pa da probaš opet, hemijskom dekompozicijom.



Mislim da je ovo duboko u cevi ispod tušionice. I ne želim da se petljam sa tim. Noćas sam htela d aumrem od smrada praška (nema vrata između wc-a i sobe. Nije mi praktično ali mi je lakše da idem napolje da se kupam. Ili mogu da pustim da poplavi sobu, ionako su dole pločice, neće biti ništa? Hm.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 03:07 19.05.2015

Re: .

srdjan.pajic
dole prema ovim Rusima što orgijaju.



Nemoj da mi prizivaš rusofilski klan, jednom mi je bilo dosta

Verovtano nije najjasnije iz teksta -- ne orgija ruski par, oni su vrlo tihi osim što nekad uveče puštaju glasnu muziku. To orgija drugi par, u prizemlju druge kuće, a msilim da su sa Tajvana.
srdjan.pajic srdjan.pajic 04:13 19.05.2015

Re: .

Snezana Radojicic
srdjan.pajic
dole prema ovim Rusima što orgijaju.



Nemoj da mi prizivaš rusofilski klan, jednom mi je bilo dosta

Verovtano nije najjasnije iz teksta -- ne orgija ruski par, oni su vrlo tihi osim što nekad uveče puštaju glasnu muziku. To orgija drugi par, u prizemlju druge kuće, a msilim da su sa Tajvana.


Pa da, to Rusi i Tajvanćani orgijaju, i još lažno optužuju Srbe da bacaju djubre, to je ta kineska šema.

srdjan.pajic srdjan.pajic 04:15 19.05.2015

Re: .

Ili mogu da pustim da poplavi sobu, ionako su dole pločice, neće biti ništa? Hm.


Ne bih se u ovo opkladio, čisto sumjam da je pod ispod pločica u kupatilu uradjen kako treba, sa membranom, i odgovarajućim odvodom vode, itd, to ima sve da procuri dole kod Rusa na krevet, usred orgijanja.
nim_opet nim_opet 18:19 18.05.2015

Pa kaze vako

Sto sam se izvestio oko zapusenih odvoda - zato sto u nekim stanovima majstori nisu radili nocu, u drugim dok ja popunim zahtev i docekam ih, kupatilo ce da bude poplavljeno dva puta a u trecim zato sto ne dozvoljavaju Drano i slicne hemikalije.

Daklem, sa ovog sajta nekoliko opcija: http://www.wikihow.com/Unclog-a-Toilet


Ono u kucnoj radinosti:

1) Vruca voda i tecnost za sudove

2) Soda bikarbona i sirce (prvo soda, onda sirce)

3) Obican izbeljivac (Natrijum hipohlorit, mislim da se kod nas zvalo Varikina); najjeftiniji - pa stoji jedno pola sata, pa vrucu vodu onda.

Ako nista drugo, zica od ofingera cini cuda.

Snezana Radojicic Snezana Radojicic 01:31 19.05.2015

Re: Pa kaze vako

nim_opet
Sto sam se izvestio oko zapusenih odvoda - zato sto u nekim stanovima majstori nisu radili nocu, u drugim dok ja popunim zahtev i docekam ih, kupatilo ce da bude poplavljeno dva puta a u trecim zato sto ne dozvoljavaju Drano i slicne hemikalije.

Daklem, sa ovog sajta nekoliko opcija: http://www.wikihow.com/Unclog-a-Toilet


Ono u kucnoj radinosti:

1) Vruca voda i tecnost za sudove

2) Soda bikarbona i sirce (prvo soda, onda sirce)

3) Obican izbeljivac (Natrijum hipohlorit, mislim da se kod nas zvalo Varikina); najjeftiniji - pa stoji jedno pola sata, pa vrucu vodu onda.

Ako nista drugo, zica od ofingera cini cuda.




Nisma sigurna da imaju sodu (tj. kako da je nađem), a juče sam videla sirće u marketu i htela da kupim. No sad se bojim da bi i to povratilo, a mene bi kiselina ugušila.
predatortz predatortz 19:24 18.05.2015

Rešenje za pacova




Za Kevina imam nekoliko, ali se bojim da bi te svako oteralo na dugogodišnju robiju.
Jukie Jukie 19:38 18.05.2015

Re: Rešenje za pacova

predatortz



Za Kevina imam nekoliko, ali se bojim da bi te svako oteralo na dugogodišnju robiju.

Možda i ne bi, taj kraj sveta je poznat po ljudožderstvu, pa može da se vadi na tradicionalne verske rituale
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 01:32 19.05.2015

Re: Rešenje za pacova

predatortz



Za Kevina imam nekoliko, ali se bojim da bi te svako oteralo na dugogodišnju robiju.


Imam ja rešenje ali mi je gadno da ga primenim.
G.Cross G.Cross 19:55 18.05.2015

Sve je relativno

Ja to ovako vidim.

Bolje da si srela Kevina na Baliju nego Baliju na Kevinu.

Ako je pacov tvoj najveci poblem, super ti je.

Cuvaj se.

Ono što on ne zna je da sam juče ostvarila cilj kampanje skupivši sav novac potreban za štampanje knjiga. I da je jedan priručnik kompletno je spreman, a i drugi ću završiti uskoro

Snezana Radojicic Snezana Radojicic 01:35 19.05.2015

Re: Sve je relativno

G.Cross
Ja to ovako vidim.

Bolje da si srela Kevina na Baliju nego Baliju na Kevinu.

Ako je pacov tvoj najveci poblem, super ti je.



Dva pacova zapravo, jednom znamo i ime
Inače - slažem se. Tako i sama razmišljam kad mi se učini da ću poludeti. Plus, nije za stalno, pa više dođe kao lekcija o strpljivosti.
wilma68 wilma68 22:28 18.05.2015

Nema šanse

Nema šanse da bih ovo trpela.
Svaka čast svakome, previše je.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 01:36 19.05.2015

Re: Nema šanse

wilma68
Nema šanse da bih ovo trpela.
Svaka čast svakome, previše je.



Hehe, i ja bih tako rekla za sebe. Ali vidiš kako čovek iznenadi sebe kad nužda natera.
Stvarno mislim da je to generalno dobra škola strpljivosti, jedino što je na momente teško izdržati.
gavrilo1 gavrilo1 22:32 18.05.2015

cao putnice

Hotel Lusa u Kuti, 100 metara od plaze i 100 metara od one glavne ulice Jl.Legian, imaju one kucice, kao bungalovi a ima i hotel na spratove, ima bazen, tada je kostalo 5 evra sa doruckom po danu, a sad ne znam koliko je za mesec.Cisto je i skromno.Ima terasa ispred bungalova, dvoristance, puno zlenila i mirno.Osoblje divno.Preku puta ima jos jedan resort cini mi se jos povoljnije.U istoj ulici nize kada ides na plazu sa leve strane imas pranje vesa za oko 1 evro a par metara napred sa desne strane jedan mali lokal sa jeftinom kuvanom hranom i ukusnom pre svega.
Pa ako budes tuda isla idi pogledaj
Mada na oko i taj smestaj u kom si meni deluje lepo, to mu dodje oko 4 evra dan...ako ubijes pacova
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 01:39 19.05.2015

Re: cao putnice

gavrilo1
Hotel Lusa u Kuti, 100 metara od plaze i 100 metara od one glavne ulice Jl.Legian, imaju one kucice, kao bungalovi a ima i hotel na spratove, ima bazen, tada je kostalo 5 evra sa doruckom po danu, a sad ne znam koliko je za mesec.Cisto je i skromno.Ima terasa ispred bungalova, dvoristance, puno zlenila i mirno.Osoblje divno.Preku puta ima jos jedan resort cini mi se jos povoljnije.U istoj ulici nize kada ides na plazu sa leve strane imas pranje vesa za oko 1 evro a par metara napred sa desne strane jedan mali lokal sa jeftinom kuvanom hranom i ukusnom pre svega.
Pa ako budes tuda isla idi pogledaj
Mada na oko i taj smestaj u kom si meni deluje lepo, to mu dodje oko 4 evra dan...ako ubijes pacova


Znam d au Kuti ima jeftinih soba. ALi ja sam najpre htela da budem u egzotičnom umetničkom Ubudu, sve misleći da ću imati vremena i da malo šetam okolo. A sad mi je cimanje da se selim. Plus, očekujem neku isporuku preko DHL-a pa ne bih da se pomeram 35 km južnije. Iovako će imati problem da nađu adresu (Kevin naravno ne zna svoju adresu ali kažu mi da je to uobičajeno ovde). Ako mi stigne paket ovih dana, moguće da to uradim, da danem malo dušom.
Hvala na preporuci
srdjan.pajic srdjan.pajic 04:17 19.05.2015

Re: cao putnice


Kevin naravno ne zna svoju adresu ali kažu mi da je to uobičajeno ovde


Au, kakav ršum od zemlje!

srdjan.pajic srdjan.pajic 04:20 19.05.2015

Re: cao putnice

srdjan.pajic

Kevin naravno ne zna svoju adresu ali kažu mi da je to uobičajeno ovde


Au, kakav ršum od zemlje!



Sine, serem po rusima i ovim kinezima ne bih li samo namamio blogija da se javi, ali džabe. Izgleda da je zavejalo tamo u predgradjima Toronta, pa popravlja grtalicu. Ili ga dovatila Mara Salvatruća, kad im je tražio nekakav sertifikat za mene...
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 06:14 19.05.2015

Re: cao putnice

srdjan.pajic
srdjan.pajic

Kevin naravno ne zna svoju adresu ali kažu mi da je to uobičajeno ovde


Au, kakav ršum od zemlje!



Sine, serem po rusima i ovim kinezima ne bih li samo namamio blogija da se javi, ali džabe. Izgleda da je zavejalo tamo u predgradjima Toronta, pa popravlja grtalicu. Ili ga dovatila Mara Salvatruća, kad im je tražio nekakav sertifikat za mene...


Moj izvor informacija (FB koji ti nemaš) kaže da je Blogi krenuo na svoje evropsko putovanje. Danas bi trebalo da bude u Lisabonu. Pa ti vidi kako to rade pametni (dok se mi ovde dopisujemo i savetujemo oko pacovčina, i šire)
jkt2010 jkt2010 09:30 20.05.2015

Re: cao putnice

srdjan.pajic

Kevin naravno ne zna svoju adresu ali kažu mi da je to uobičajeno ovde


Au, kakav ršum od zemlje!


Brate, ršum od izvora informacija. Naravno da imaju/znaju adrese. Samo je nagazila Kevina nezgodno pa to onda tako izgleda.

Da, i naravno da gaje krompir ...
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 11:11 20.05.2015

Re: cao putnice

jkt2010
srdjan.pajic

Kevin naravno ne zna svoju adresu ali kažu mi da je to uobičajeno ovde


Au, kakav ršum od zemlje!


Brate, ršum od izvora informacija. Naravno da imaju/znaju adrese. Samo je nagazila Kevina nezgodno pa to onda tako izgleda.

Da, i naravno da gaje krompir ...




Nađi mi broj ovde, ovo je preko puta mog hostela. Zbog te adrese, a istu mi je dao i Kevin, dve pošiljke su mi završile u Denpasaru jer kuriri nisu mogli da je nađu pošto NE POSTOJI ZVANIČNO iako postoji OČITO. Samo bez broja, logično. Ali znaš ti bolje, naravno.



Na sledeći komentar, poslaću ti Kevina, ti voliš takve da ganjaš drugim Kevinima, pa se zabavite
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 11:38 20.05.2015

Re: cao putnice

Snezana Radojicic
jkt2010
srdjan.pajic

Kevin naravno ne zna svoju adresu ali kažu mi da je to uobičajeno ovde


Au, kakav ršum od zemlje!


Brate, ršum od izvora informacija.



Aha. I ovo verovatno lik radi pod mojim prozorom jer želi mene da otera a ne zato što je to način na koji inače rade.

[youtube]http://youtu.be/5VKo6eMY2Hs[/youtube]





jkt2010 jkt2010 11:56 20.05.2015

Re: cao putnice

Snezana Radojicic
jkt2010
srdjan.pajic

Kevin naravno ne zna svoju adresu ali kažu mi da je to uobičajeno ovde

Au, kakav ršum od zemlje!

Brate, ršum od izvora informacija. Naravno da imaju/znaju adrese. Samo je nagazila Kevina nezgodno pa to onda tako izgleda.

Da, i naravno da gaje krompir ...

Aman, gde se ti isključuješ? Ili je to ovo indonežansko sunce, Kevinov drndoški sindrom

Nađi mi broj ovde, ovo je preko puta mog hostela. Zbog te adrese, a istu mi je dao i Kevin, dve pošiljke su mi završile u Denpasaru jer kuriri nisu mogli da je nađu pošto NE POSTOJI ZVANIČNO iako postoji OČITO. Ali znaš ti bolje, naravno.

Snežo sestro slatka, ako misliš od pisanja da živiš, probaj malo da paziš dok si u radionici, tojest fokus bre.

Kad napišeš da je " u Indoneziji uobičajeno da ljudi naravno ne znaju sopstvenu adresu" , to nekog ko te ozbiljno čita navodi na samo jednu pomisao: u Indoneziji je uobičajeno da ljudi naravno ne znaju svoju adresu.

Kapiraš? Jesi to napisala ti ili ja? Ljutiš se na mene zbog sopstvenog lupetanja.

Isto kao što si ustvrdila da "ne gaje krompir zbog klime" . Pa gaje, naravno da gaje. Ja da ti kažem, a ti se opet ljuti.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 12:11 20.05.2015

Re: cao putnice

jkt2010
Snezana Radojicic
jkt2010
srdjan.pajic

Kevin naravno ne zna svoju adresu ali kažu mi da je to uobičajeno ovde

Au, kakav ršum od zemlje!

Brate, ršum od izvora informacija. Naravno da imaju/znaju adrese. Samo je nagazila Kevina nezgodno pa to onda tako izgleda.

Da, i naravno da gaje krompir ...

Aman, gde se ti isključuješ? Ili je to ovo indonežansko sunce, Kevinov drndoški sindrom

Nađi mi broj ovde, ovo je preko puta mog hostela. Zbog te adrese, a istu mi je dao i Kevin, dve pošiljke su mi završile u Denpasaru jer kuriri nisu mogli da je nađu pošto NE POSTOJI ZVANIČNO iako postoji OČITO. Ali znaš ti bolje, naravno.

Snežo sestro slatka, ako misliš od pisanja da živiš, probaj malo da paziš dok si u radionici, tojest fokus bre.

Kad napišeš da je " u Indoneziji uobičajeno da ljudi naravno ne znaju sopstvenu adresu" , to nekog ko te ozbiljno čita navodi na samo jednu pomisao: u Indoneziji je uobičajeno da ljudi naravno ne znaju svoju adresu.

Kapiraš? Jesi to napisala ti ili ja? Ljutiš se na mene zbog sopstvenog lupetanja.

Isto kao što si ustvrdila da "ne gaje krompir zbog klime" . Pa gaje, naravno da gaje. Ja da ti kažem, a ti se opet ljuti.


Vidi, to što ti radiš zove se ostrašćeno izvrtanje i iskrivljivanje u tumačenju kako tebi odgovara. Nisam rekla da je uobičajeno u Indoneziji, već "ovde", a to znači na Baliju. I prenela sam reči čoveka iz pošte, zaposlenog koji radi na izgubljenim pošiljkama. Rekla sam "ali KAŽU MI". Nisam tvrdila. Osećaš razliku, finesu koja menja tvrdnju u nepouzdano svedočenje? Možda da čitaš malo više fokusiran, pomoći će. Ja vrlo pažljivo biram reči, jbg, živim od toga (na tvoju nesreću).

I nisam napisala da ne gaje, nego da MISLIM da ne gaje jer nisam sigurna da to uspeva na ovim paralelama.

"Krompira ima svih vrsta i isti je (mislim da ga uvoze jer teško da to gaje na ovim paralelama)."

Jbt, šta je u tome loše, uvredljivo, šta je lupetanje? To što mislim da krompir raste samo u kontinentalnom klimatskom pojasu? To može da bude neznanje agrononmije ali nije rečeno kao tvrdnja, već kao sumnja. Kapiraš razliku? Ogromna je.

I stvarno, koji je tvoj problem?
jkt2010 jkt2010 12:12 20.05.2015

Re: cao putnice

Snezana Radojicic
Snezana Radojicic
jkt2010
srdjan.pajic

Kevin naravno ne zna svoju adresu ali kažu mi da je to uobičajeno ovde


Au, kakav ršum od zemlje!


Brate, ršum od izvora informacija.



Aha. I ovo verovatno lik radi pod mojim prozorom jer želi mene da otera a ne zato što je to način na koji inače rade.

[youtube]http://youtu.be/5VKo6eMY2Hs[/youtube]




P.S.
Hahaha... hoćeš seosku atmosferu al bez seljaka? Ljudi će tu da stanuju, žive i rade i kad ti odeš, a i jesti se mora svaki dan.
A u ostalom, to je jedna od stvari zbog kojih se u Ubud i ta sela okolo i ide...
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 12:27 20.05.2015

Re: cao putnice

jkt2010


Aha. I ovo verovatno lik radi pod mojim prozorom jer želi mene da otera a ne zato što je to način na koji inače rade.

[youtube]http://youtu.be/5VKo6eMY2Hs[/youtube]




P.S.
Hahaha... hoćeš seosku atmosferu al bez seljaka? Ljudi će tu da stanuju, žive i rade i kad ti odeš, a i jesti se mora svaki dan.
A u ostalom, to je jedna od stvari zbog kojih se u Ubud i ta sela okolo i ide.


---------------
Ne, opet slabo kapiraš napisani predložak. Stvarno si loš u recepcijama teksta. To je bilo u kontekstu 'nagazila Kevina'. Pa rekoh, verovatno sam i ovog nagazila da koristi praistorijske metode za rasterivanje ptica. Jer očito ja rušim tvoju ružičastu sliku o Indoneziji i Baliju. E, strpi se malo, mnogo mi se dopao Bali uprkos Kevinu, pisaću o tome. Napisala sam ti gore upotrebivši futur. Znači, strpljenje - ono što je osnov u Aziji. Ajde pokaži da si bar to naučio od 2010.

I kao i prošlog puta, vreme je da neko stvai tačku na ovo tvoje iživljavanje nada mnom. Nastavi da pričaš, više ti neću odgovarati. Lepo je što sve ostaje crno na belo (ako opet ne kreneš da sve brišeš).


jkt2010 jkt2010 12:31 20.05.2015

Re: cao putnice

Vidi, to što ti radiš zove se ostrašćeno izvrtanje i iskrivljivanje i lupetanje u tumačenju kako tebi odgovara. Nisam rekla da je uobičajeno u Indoneziji, već "ovde", a to znači na Baliju.

Stvarno sam ga ostrašćeno izvrnuo, ko razume shvatiće.

To što mislim da krompir raste samo u kontinentalnom klimatskom pojasu?

To ti pričam, ne moraš baš sve da znaš, al šta ne znaš možeš makar da izguSlaš, a ako te i to mrzi - pa preskoči. Ne zaboravi da si za najveći broj ljudi koji te čitaju ti jedini izvor informacija o ovom terenu ovde... dobro, i ja se evo trudim

To može da bude neznanje agrononmije ali nije rečeno kao tvrdnja, već kao sumnja. Kapiraš razliku?

A ako već kreneš sa (sumnjivom) faktografijom, onda budi zahvalna na ispravkama. A ne da se duriš ko derle. Ne pristaje ti.
jkt2010 jkt2010 12:38 20.05.2015

Re: cao putnice

Snezana Radojicic
Pa rekoh, verovatno sam i ovog nagazila da koristi praistorijske metode za rasterivanje ptica.

Abre, pa nije baš sve na svetu zbog tebe. Idi na Jatiluwih (vidi gore sliku) da vidiš borbu za pirinač, kad dozre i kad krenu milioni ptica na njega...

Tako i ovo, nije zbog tebe nego oni ozbiljno pokušavaju da zaštite svoj pirinač od tica. Šta će ljudi kad nemaju te neke svemirske tehnologije za rasterivanje nego moraju ovako. Evo ja ti se izvinjavam na neugodnosti.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 12:42 20.05.2015

Re: cao putnice

jkt2010
Vidi, to što ti radiš zove se ostrašćeno izvrtanje i iskrivljivanje i lupetanje u tumačenju kako tebi odgovara. Nisam rekla da je uobičajeno u Indoneziji, već "ovde", a to znači na Baliju.

Stvarno sam ga ostrašćeno izvrnuo, ko razume shvatiće.

To što mislim da krompir raste samo u kontinentalnom klimatskom pojasu?

To ti pričam, ne moraš baš sve da znaš, al šta ne znaš možeš makar da izguSlaš, a ako te i to mrzi - pa preskoči. Ne zaboravi da si za najveći broj ljudi koji te čitaju ti jedini izvor informacija o ovom terenu ovde... dobro, i ja se evo trudim



Možda da probaš sa manje zluradosti, kada ne bi kretao na mene đonom (kao što si i sam gore lepo napisao za svoj način) kad god napišem nešto što nije oda Indoneziji, možda bi pomoglo. Zanimljivo da nisi ni pomislio na tu opciju, ti tako fin.

jkt2010

A ako već kreneš sa (sumnjivom) faktografijom, onda budi zahvalna na ispravkama. A ne da se duriš ko derle. Ne pristaje ti.


Zahvalna na maltertiranju? Ispravka nije kada dođeš i izvređaš i opljuneš onoga ko je izneo nepouzdanu informaciju, pri tom se (svima jasno osim tebi) ograđujuići od toga da je tačna. I ne, ne mogu da izguglam, jer mi je spor internet. Ali to je opet moja krivica i nije uopšte slučaj na Baliju.

Jesi sad završio?
predatortz predatortz 12:44 20.05.2015

Re: cao putnice

Jesi sad završio?


Tebe baš hoće ovi Kevini...
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 12:49 20.05.2015

Re: cao putnice

predatortz
Jesi sad završio?


Tebe baš hoće ovi Kevini...



Uvek sam bila lepak za takve.
jkt2010 jkt2010 13:34 20.05.2015

Re: cao putnice

Snezana Radojicic
predatortz
Jesi sad završio?

Tebe baš hoće ovi Kevini...

Uvek sam bila lepak za takve.


Ili ipak samo čičak?

Evo ti za kraj savet odakle da kreneš u zaboravljanje Kevina; Možda ti pomogne da shvatiš gde si i šta se oko tebe zbiva.:

Link

Ima ih u svakoj knjižari...
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 15:55 20.05.2015

Re: cao putnice

jkt2010
Snezana Radojicic
predatortz
Jesi sad završio?

Tebe baš hoće ovi Kevini...

Uvek sam bila lepak za takve.


Ili ipak samo čičak?

Evo ti za kraj savet odakle da kreneš u zaboravljanje Kevina; Možda ti pomogne da shvatiš gde si i šta se oko tebe zbiva.:

Link

Ima ih u svakoj knjižari...


Je l' to kod tebe indonežanski uticaj ili si poneo od kuće? Mislim, taj mačoističko-mizogini rad: saću-ti-ja-kažem-ša-da-radiš-jer-ja-sam-zakon. Čisto sam radoznala
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:01 20.05.2015

Re: cao putnice



Jkt, opusti se, burazeru, na kraju krajeva, ako je tebi lepo tu gde živiš, ušta uopšte niko ne sumnja, to je najvažnije, i ne moraš nikog da ubedjuješ u to. Tako i ja gledam (sem kad se dohvatim sa blogijem, ali on i ja to kapiramo kao zajebanciju, mislim, zamisli čoveka koji mora da živi 100 milja od Toronta, koji je 9 meseci godišnje zavejan snegom i okovan ledom, a ostatak se kuvaš u vlazi i vrućini kao da si u Čikagu, mislim on mora da na život i stvari gleda sa dobrom dozom zajebancije ).

I evo obećavam da neću (mnogo) da se gicam kad Snežana jednom zabrazdi ovim "mojim" krajem, u koji sam silom prilka emigrirao, pa krene sa izveštajem tipa: "Dodjem ja tako u taj Kolorado, a ono red crkvi, red meth lab-ova. I puma mi juče pojela točak od bicikle, stvarno ne vidim kakav je big deal Srkiju, i šta je to lepo našao tamo."

Ajde da stanemo ovde, nisam nameravao da isprovociram ovu svadju, nego da dozovem blogija na kanal, ali eto, napravih sranje, uz tvoju pomoć.
gavrilo1 gavrilo1 20:41 20.05.2015

Re: cao putnice

jkt2010
Vidi, to što ti radiš zove se ostrašćeno izvrtanje i iskrivljivanje i lupetanje u tumačenju kako tebi odgovara. Nisam rekla da je uobičajeno u Indoneziji, već "ovde", a to znači na Baliju.

Stvarno sam ga ostrašćeno izvrnuo, ko razume shvatiće.

To što mislim da krompir raste samo u kontinentalnom klimatskom pojasu?

To ti pričam, ne moraš baš sve da znaš, al šta ne znaš možeš makar da izguSlaš, a ako te i to mrzi - pa preskoči. Ne zaboravi da si za najveći broj ljudi koji te čitaju ti jedini izvor informacija o ovom terenu ovde... dobro, i ja se evo trudim

To može da bude neznanje agrononmije ali nije rečeno kao tvrdnja, već kao sumnja. Kapiraš razliku?

A ako već kreneš sa (sumnjivom) faktografijom, onda budi zahvalna na ispravkama. A ne da se duriš ko derle. Ne pristaje ti.


Moram se ukljuciti :)
Snezana je ocigledno naletela na neadekvatnu uslugu.
Secam se kada sam odneo ves na pranje u neku malu radionicu i to platio malo vise od jednog evra.Kada sam ga otpakovao to je tako mirisalo ljudi i bilo ispeglano sve da nisam verovao da je moje.
Onda te male porodicne kuhinje u lokalima, izuzetna usluga i hrana.
Imao sam sirotinjski budzet i nisam bas mogao puno birati smestaj ali tu nije manjkala gostoprimljivost ni u smestaju, nekom restoranu...Bali ima ponudu i za ljude koji imaju vise novca i mogu sebi priustiti luksuz koga tamo itekako ima.Nocni zivot je vrhunski.Kilometarska ulica u Kuti prepuna klubova i diskoteka savremeno opremljenih.
Odnos cene-kvaliteta usluge na Baliju je daleko ispred ovih nasih mediteranskih destinacija, to potpisujem
Moj jedini los utisak je bio jedan pijani australijanac, oni znaju biti nepodnosljivi, al jbg izvor su para balinezanima.
Unutrasnjost ostrva je pravi biser.
Nisam imao puno vremena za obici sve, mesec dana java-sumatra-bali i evo dok citam Snezanine putopise odande pozelim se teleportovati tamo, sutra bih otisao tamo ziveti kada bih nasao neki posao.
Inace dok sam bio tamo smisljao sam na koju foru da tu ostanem pa mi palo na pamet da odem u nas konzulat da ih pitam da me zaposle kao bilo sta samo da ostanem
jkt2010 jkt2010 23:32 20.05.2015

Re: cao putnice

srdjan.pajic

Jkt, opusti se, burazeru,...

Ajde da stanemo ovde, nisam nameravao da isprovociram ovu svadju, nego da dozovem blogija na kanal, ali eto, napravih sranje, uz tvoju pomoć.

Ja opušten od prvog vagona nego se domaćica lako pali. Lepo sam odgovorio na tvoja dva komentara a onda .. ko da su se sve reef sharks obrušile na mene, nemoš' oka otvoriti... Lepo joj kaže Kevin, treba više da izlazi.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 01:33 21.05.2015

Re: cao putnice

jkt2010
srdjan.pajic

Jkt, opusti se, burazeru,...

Ajde da stanemo ovde, nisam nameravao da isprovociram ovu svadju, nego da dozovem blogija na kanal, ali eto, napravih sranje, uz tvoju pomoć.

Ja opušten od prvog vagona nego se domaćica lako pali. Lepo sam odgovorio na tvoja dva komentara a onda .. ko da su se sve reef sharks obrušile na mene, nemoš' oka otvoriti... Lepo joj kaže Kevin, treba više da izlazi.



Školski primer projekcije. Već drugi put se obrušavaš na mene jer ne pišem o Indoneziji kako ti zamišljaš da treba da se piše. A onda kada dobiješ natrljan nos, ideš i brišeš komentare. Mislim, koliko treba biti .... (upiši prema želji) da bi se brisali postovi?
srdjan.pajic srdjan.pajic 01:35 21.05.2015

Re: cao putnice

jkt2010
srdjan.pajic

Jkt, opusti se, burazeru,...

Ajde da stanemo ovde, nisam nameravao da isprovociram ovu svadju, nego da dozovem blogija na kanal, ali eto, napravih sranje, uz tvoju pomoć.

Ja opušten od prvog vagona nego se domaćica lako pali. Lepo sam odgovorio na tvoja dva komentara a onda .. ko da su se sve reef sharks obrušile na mene, nemoš' oka otvoriti... Lepo joj kaže Kevin, treba više da izlazi.


Pa ne znam, meni je izgledao da si se malo uvredio, kao i prošli put kad su pomenuti ljudožderi, pa si brisao komentare, kao da je tebe lično neko proglasio za kanibala. Mislim, pa šta ako tu kod tebe ima ljudoždra, bull sharkova od metar i po koje napadaju turiste, pacova po sobama, ljudi koji ne znaju svoju adresu, niti su čuli za čačkošolj ili kućni red. Meni to samo dodaje novu dozu egzotičnosti, i povećava želju da posetim takvo jedno mesto, i uverim se da je, i pored nemogućih uslova, tu kakav-takav, život ipak moguć.
jkt2010 jkt2010 02:22 21.05.2015

Re: cao putnice

srdjan.pajic
Mislim, pa šta ako tu kod tebe ima ljudoždra, bull sharkova od metar i po koje napadaju turiste, pacova po sobama, ljudi koji ne znaju svoju adresu, niti su čuli za čačkošolj ili kućni red. Meni to samo dodaje novu dozu egzotičnosti, i povećava želju da posetim takvo jedno mesto, i uverim se da je, i pored nemogućih uslova, tu kakav-takav, život ipak moguć.


Pa normalno, sve je to začin života.

Reagovao sam isključivo na ove tvoje dve stvari:

Haha, Indonezija: kakva propast

i ovo

Au, kakav ršum od zemlje!

jer je malko preterano. Tojest, tako je, al i nije tako... svašta ima, al baš da su ljudožderi (figurativno rečeno jelda, kao kad ti razgovaraš sa komšijom sa Jamajke il iz Nigerije, ili kad pišemo blogove o zemljama u koje smo tek kročili)? Da je normalno da ne znaju / nemaju adrese? I da ne umeju da gaje krompir... Pa šta je sledeće, da ne znaju da skuvaju soto ayam?


Opušteno domaćice, ništa lično...

Snezana Radojicic Snezana Radojicic 05:02 21.05.2015

Re: cao putnice

jkt2010
ili kad pišemo blogove o zemljama u koje smo tek kročili),
Opušteno domaćice, ništa lično...



A kad se to pišu putopisni blogovi i reportaže? Mislim, koji je vremenski uslov koji književnost nikada nije zadala ali evo ti si ga sad postavio? Dva meseca, pet, tri godine, trideset pet.. boravka u nekoj zemlji? Genijalna opaska, nema šta.
jkt2010 jkt2010 06:55 21.05.2015

Re: cao putnice

Snezana Radojicic
jkt2010
ili kad pišemo blogove o zemljama u koje smo tek kročili),
Opušteno domaćice, ništa lično...



A kad se to pišu putopisni blogovi i reportaže? Mislim, koji je vremenski uslov koji književnost nikada nije zadala ali evo ti si ga sad postavio? Dva meseca, pet, tri godine, trideset pet.. boravka u nekoj zemlji? Genijalna opaska, nema šta.

Ja kineski, ti japanski. Ne radi se o "kada se pišu putopisi", nego "kada & da li uopšte treba spomenuti ljudoždere". Čudno je zaista da ne uviđaš koliko ti je ta priča rasizam? To što ni drugi rasisti ne vide rasizam nije dokaz da rasizma nema nego da su rasisti.

Iliti: piši bre kad oćeš i šta oćeš, imaš pravo da misliš šta hoćeš. Ali, kad objaviš, onda valjda i ja imam pravo da mislim o tvojim razmišljanjima šta ja hoću?

Sutra ćeš da kažeš kako banane rastu u bambusima pa su zato žute, a ja treba da ti se divim da ne ispadnem Kevin the grubijan? Bah!

Zajebana stvar, ta javna reč.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 10:36 21.05.2015

Re: cao putnice

jkt2010
Snezana Radojicic
jkt2010
ili kad pišemo blogove o zemljama u koje smo tek kročili),
Opušteno domaćice, ništa lično...



A kad se to pišu putopisni blogovi i reportaže? Mislim, koji je vremenski uslov koji književnost nikada nije zadala ali evo ti si ga sad postavio? Dva meseca, pet, tri godine, trideset pet.. boravka u nekoj zemlji? Genijalna opaska, nema šta.

Ja kineski, ti japanski. Ne radi se o "kada se pišu putopisi", nego "kada & da li uopšte treba spomenuti ljudoždere". Čudno je zaista da ne uviđaš koliko ti je ta priča rasizam? To što ni drugi rasisti ne vide rasizam nije dokaz da rasizma nema nego da su rasisti.

Iliti: piši bre kad oćeš i šta oćeš, imaš pravo da misliš šta hoćeš. Ali, kad objaviš, onda valjda i ja imam pravo da mislim o tvojim razmišljanjima šta ja hoću?

Sutra ćeš da kažeš kako banane rastu u bambusima pa su zato žute, a ja treba da ti se divim da ne ispadnem Kevin the grubijan? Bah!

Zajebana stvar, ta javna reč.


Ovaj znak jednačenja između rasizma i pominjanja kanibala totalno je antologijski. Takav biser bi osim tebe mogao da potpiše jedino još naš preCednik. Osim ako nisi aludirao na to da kanibali preferiraju bele turiste

Nego, vidi, mislim da treba da reaguješ jer čak i indonežanski tour operateri pričaju o kanibalizmu, skorašnjem. Mislim da treba da ih tužiš zbog - rasizma.

I da, nije javna reč za svakoga, to se slažem. Takvima kao tebi treba jednostavno ban - i mirna kuća.

Btw, zajebana stvar je samo u tvojoj glavi. Ostalo sam ti već dokazala na blogu na kome si izbrisao svoje alogične tvrdnje. Nemam kad da ponavljam.
hajkula1 hajkula1 21:42 21.05.2015

Re: cao putnice

Snezana Radojicic
predatortz
Jesi sad završio?


Tebe baš hoće ovi Kevini...



Uvek sam bila lepak za takve.



Sreća, pa nisi pisala o Beogradu na vodi, Vučiću, SNS-u, tek bi videla.

Gledam koliko strpljenja imaš za pacove i Kevine, ti onda možeš sve.

Pa još zapušena kanalizacija Oni saveti sa toplom vodom i Domestosom i slični, su u redu za održavanje. Kada se zapuši kao što si opisala, ništa bez sajle, pa tek onda ispiranje baš dugačkim crevom koje se uvuče u cev. Zapušio se odvod a onda pokuljala voda u kupatilu koje ti koristiš a čep je ko zna gde i ko zna odakle je krenuo.

Snezana Radojicic Snezana Radojicic 02:28 22.05.2015

Re: cao putnice

hajkula1
Snezana Radojicic
predatortz
Jesi sad završio?


Tebe baš hoće ovi Kevini...



Uvek sam bila lepak za takve.



Sreća, pa nisi pisala o Beogradu na vodi, Vučiću, SNS-u, tek bi videla.

Gledam koliko strpljenja imaš za pacove i Kevine, ti onda možeš sve.

Pa još zapušena kanalizacija Oni saveti sa toplom vodom i Domestosom i slični, su u redu za održavanje. Kada se zapuši kao što si opisala, ništa bez sajle, pa tek onda ispiranje baš dugačkim crevom koje se uvuče u cev. Zapušio se odvod a onda pokuljala voda u kupatilu koje ti koristiš a čep je ko zna gde i ko zna odakle je krenuo.



U pravu si. Ne pomaže ni prašak koji sam bacila i gušila se tri noći od smrada hemije jer nema vrata na kupatilu (mislim, fensi je to, ne žalim se) a potom sam pokušala i sa novom gunom za otpušavanje - ali džaba. Čep je negde duboko i očito nema veze sa mojim 3-nedeljnim tušeiranjem i malo opale kose za to vreme. Sada imam zapušenu tušionicu koju ne koristim nego idem napolje, u wc za goste i tamo se polivam hladnom vodom iz tzv. polivače. Toliko sam istraumirana od Kevina da mi je draže da trpim to naredne 3 nedelje dok ne istekne rata koju sam platila nego da me opet napušava.

I na sve to dođe novi Kevin da mi soli pamet kako sam ja kriva i najgora. E, za to nemam strpljenja.
jkt2010 jkt2010 03:45 22.05.2015

Re: cao putnice

Snezana Radojicic

I na sve to dođe novi Kevin da mi soli pamet kako sam ja kriva i najgora. E, za to nemam strpljenja.

A bre, poslao bih ti nekog vodoinstalatera da ti to sredi, kad si se već sa Kevinom zakačila pa te ignoriše. Al em ne znaš adresu, tojest gde si, em bi se i na to uvredila i onda još smorila kako ti u stvari pretim. Imaš brate sestro mnogo kasar karakter za ovaj deo sveta, zato se ne uklapaš. A nemaš pare da se izoluješ od okoline i da te boli uvo za njih.

I dao bih ti savet kad bih smeo al ne smem da ubuduće kad ugovoriš kiriju za 4 meseca, onda svih 4 meseca odmah i platiš, jer se to podrazumeva. Inače je cena drugačija. Ne kažem da je zbog toga Kevin nadrkan, možda je ipak to samo zbog tvoje tople ličnosti koja osvaja.
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 07:28 22.05.2015

Re: cao putnice

jkt2010
Snezana Radojicic

I na sve to dođe novi Kevin da mi soli pamet kako sam ja kriva i najgora. E, za to nemam strpljenja.

A bre, poslao bih ti nekog vodoinstalatera da ti to sredi, kad si se već sa Kevinom zakačila pa te ignoriše. Al em ne znaš adresu, tojest gde si, em bi se i na to uvredila i onda još smorila kako ti u stvari pretim. Imaš brate sestro mnogo kasar karakter za ovaj deo sveta, zato se ne uklapaš. A nemaš pare da se izoluješ od okoline i da te boli uvo za njih.

I dao bih ti savet kad bih smeo al ne smem da ubuduće kad ugovoriš kiriju za 4 meseca, onda svih 4 meseca odmah i platiš, jer se to podrazumeva. Inače je cena drugačija. Ne kažem da je zbog toga Kevin nadrkan, možda je ipak to samo zbog tvoje tople ličnosti koja osvaja.



Ajde, života ti, nauči me kako se ponaša u Aziji u kojoj sam tri godine, na drumu, sama i nezaštićena, izložena svemu i svačemu. I u kojoj preživljavam uglavnom bez ikakvih problema, uprkos tome što se tebi, o velikom tebi, moj karakter ne dopada. Na dobrom si tragu, samo po običaju loše zaključuješ - osoba koja se ne uklapa a nema ni para da plati pa da je bude baš briga za ceo svet, ne bi to mogla da izvede ni u ludilu. Jasno kao dan, ili samo tebi nije?

Super je što misliš da je normalno da gost treba da rešava problem kanalizacije i da to ima veze sa njegovim načinim komunikacije. A inače, taj način si video u kugli pošto me u životu nisi sreo. O mom načinu mogu da svedoče stotine ljudi koji su me jesenas upoznali uživo, sa kojima sam se družila i provodila zajedničko vreme. Pa priupitaj njih ili jednostavno prosurfuj. O tvom načinu ne može da posvedoči niko pošto si anoniman i imamo samo tvoju izjavu o načinu na koji rešavaš probleme pa njoj moramo da verujemo.

Došao si na blog da mi zameriš - šta? Što pišem o onome što mi se dešava. Što ne pišem o onome što (još uvek) nisam videla. Što imam probleme u stanu u kojem sam. Jer time, zaboga, utičem na mišljenje ljudi o Indoneziji. Mislim, ljudi su budale pa ne umeju da apstrahuju jednog idiota od naroda. Lepo mišljenje imaš o čitaocima bloga, baš za pohvalu. Objasni mi motiv svog javljanja da mi pobrojiš šta nisam videla (a gde sam pa rekla da sam išla u obilaske?) i da zaključiš (na osnovu čega?) da nema za Janka kape (tvoje reči i zamerke). Ti, iz udobnosti i povlašćenosti jednog bulea u Džakarti, kažeš nekome ko živi na drumu i u šatoru kako je razmažen i kako mu se ne može udovoljiti. Mislim, toliku količinu apsurda teško je naći ali eto, ti si uspeo da zablistaš u apsurdnim izjavama i zamerkama.

I otkači se više, najljubaznije te molim. Ili je to zaista opšta pojava ovde ili samo ja nemam sreće pa nalećem na takve siledžije. Danima mi se ne skidaš sa kičme i očekuješ da ja na to trepćem i budem fina, a pošto ti odgovaram - jer naprosto nisi u pravu a uz to si bezobrazan - onda izvodiš zaključak kako je moj karakter nezgodan.

Ima li kraja tome? Ili da te banujem, pošto ovog puta očito nećeš sam da se isključiš i pobrišeš smeće koje si pobacao.
gavrilo1 gavrilo1 11:24 22.05.2015

Re: cao putnice

Snezana Radojicic
jkt2010
Snezana Radojicic

I na sve to dođe novi Kevin da mi soli pamet kako sam ja kriva i najgora. E, za to nemam strpljenja.

A bre, poslao bih ti nekog vodoinstalatera da ti to sredi, kad si se već sa Kevinom zakačila pa te ignoriše. Al em ne znaš adresu, tojest gde si, em bi se i na to uvredila i onda još smorila kako ti u stvari pretim. Imaš brate sestro mnogo kasar karakter za ovaj deo sveta, zato se ne uklapaš. A nemaš pare da se izoluješ od okoline i da te boli uvo za njih.

I dao bih ti savet kad bih smeo al ne smem da ubuduće kad ugovoriš kiriju za 4 meseca, onda svih 4 meseca odmah i platiš, jer se to podrazumeva. Inače je cena drugačija. Ne kažem da je zbog toga Kevin nadrkan, možda je ipak to samo zbog tvoje tople ličnosti koja osvaja.



Ajde, života ti, nauči me kako se ponaša u Aziji u kojoj sam tri godine, na drumu, sama i nezaštićena, izložena svemu i svačemu. I u kojoj preživljavam uglavnom bez ikakvih problema, uprkos tome što se tebi, o velikom tebi, moj karakter ne dopada. Na dobrom si tragu, samo po običaju loše zaključuješ - osoba koja se ne uklapa a nema ni para da plati pa da je bude baš briga za ceo svet, ne bi to mogla da izvede ni u ludilu. Jasno kao dan, ili samo tebi nije?

Super je što misliš da je normalno da gost treba da rešava problem kanalizacije i da to ima veze sa njegovim načinim komunikacije. A inače, taj način si video u kugli pošto me u životu nisi sreo. O mom načinu mogu da svedoče stotine ljudi koji su me jesenas upoznali uživo, sa kojima sam se družila i provodila zajedničko vreme. Pa priupitaj njih ili jednostavno prosurfuj. O tvom načinu ne može da posvedoči niko pošto si anoniman i imamo samo tvoju izjavu o načinu na koji rešavaš probleme pa njoj moramo da verujemo.

Došao si na blog da mi zameriš - šta? Što pišem o onome što mi se dešava. Što ne pišem o onome što (još uvek) nisam videla. Što imam probleme u stanu u kojem sam. Jer time, zaboga, utičem na mišljenje ljudi o Indoneziji. Mislim, ljudi su budale pa ne umeju da apstrahuju jednog idiota od naroda. Lepo mišljenje imaš o čitaocima bloga, baš za pohvalu. Objasni mi motiv svog javljanja da mi pobrojiš šta nisam videla (a gde sam pa rekla da sam išla u obilaske?) i da zaključiš (na osnovu čega?) da nema za Janka kape (tvoje reči i zamerke). Ti, iz udobnosti i povlašćenosti jednog bulea u Džakarti, kažeš nekome ko živi na drumu i u šatoru kako je razmažen i kako mu se ne može udovoljiti. Mislim, toliku količinu apsurda teško je naći ali eto, ti si uspeo da zablistaš u apsurdnim izjavama i zamerkama.

I otkači se više, najljubaznije te molim. Ili je to zaista opšta pojava ovde ili samo ja nemam sreće pa nalećem na takve siledžije. Danima mi se ne skidaš sa kičme i očekuješ da ja na to trepćem i budem fina, a pošto ti odgovaram - jer naprosto nisi u pravu a uz to si bezobrazan - onda izvodiš zaključak kako je moj karakter nezgodan.

Ima li kraja tome? Ili da te banujem, pošto ovog puta očito nećeš sam da se isključiš i pobrišeš smeće koje si pobacao.


Opet se moram ukljuciti
Mozda da ti taj Kevin posluzi?
Tako da ga razumes, jer covek ma gde putovao i ma sta video nista nece nauciti ako tu nema ljudi.
Zapravo nama trebaju ti ljudi koje srecemo i to je dar da ti ljudi koje srecemo u zivotu budu razliciti, nesto novo za nas i ne bi trebalo 'bezati' od njih, oni su uvek tu sa nekim razlogom, na nama je da to otkrijemo.
Nama se cine neki ljudi manje bitni u zivotu, neki vise.Taj sud donosimo po tome kako se ophode prema nama, jesu li nam zanimljivi, da li prijaju nasem karakteru, licnosti.
Mozda je taj Kevin pravo blago za tebe?
Eto i blog si mu posvetila
adriana adriana 13:18 19.05.2015

daleko...

Mislila sam da Bali ne postoji i da je samo urbana legenda. Ovako realna priča me ipak natera da se zapitam.
Kad se neko vrati sa takvih putovanja obično dođe sa slikama raja toliko savršenim, da mi bude sumnjivo.

Snezana Radojicic Snezana Radojicic 18:02 19.05.2015

Re: daleko...

adriana
Mislila sam da Bali ne postoji i da je samo urbana legenda. Ovako realna priča me ipak natera da se zapitam.
Kad se neko vrati sa takvih putovanja obično dođe sa slikama raja toliko savršenim, da mi bude sumnjivo.




Zamolila da se ne meša Bali i slika o Baliju sa idiotom na koga sam naletela. Budala ima svuda i nijednom rečenicom nigde nisam sugerisala da se njegov primer može generalizovati na ostale Balinežane.

Ono što sam do sada videla od Balija jeste prelepo i ovo jeste rajsko ostvro. Ali to ide u nekom narednom blogu...
Jukie Jukie 16:55 19.05.2015

Mladi luk

Jedno nevezano pitanje, ali dok sam danas grickao mladi luk ustanovio sam da je dotični primerak po teksturi idealan da se nasecka u ona orijentalna jela
Pa me interesuje da li je njihovo povrće iste vrste kao naše (ne samo luk) i stvarno potpuno isto, ili ima neki drugačiji ukus ili teksturu?
Snezana Radojicic Snezana Radojicic 18:52 19.05.2015

Re: Mladi luk

Jukie
Jedno nevezano pitanje, ali dok sam danas grickao mladi luk ustanovio sam da je dotični primerak po teksturi idealan da se nasecka u ona orijentalna jela
Pa me interesuje da li je njihovo povrće iste vrste kao naše (ne samo luk) i stvarno potpuno isto, ili ima neki drugačiji ukus ili teksturu?



Paradajz nije ni prineti našem, a tog mladog luka ima iždžikljalog po pola metra. Rekla bih da je sasvim istog ukusa i teksture kao naš. Krastavci su nikakvi. Patlidžan je isti. Krompira ima svih vrsta i isti je (mislim da ga uvoze jer teško da to gaje na ovim paralelama).
Jukie Jukie 08:34 20.05.2015

Re: Mladi luk

Hvala!
jkt2010 jkt2010 13:55 20.05.2015

Re: Mladi luk

Jukie
Hvala!

Ubud je prestonica onih new age poklonika, yoga, meditacija, vegetarijanstvo i taj rad... i to decenijama unazad. Da li možeš njih da zamisliš bez dobrog voća & povrća?

Evo samo ovaj jedan link isprati pa presudi sam: Pasar organik, Ubud

Snezana Radojicic Snezana Radojicic 16:02 20.05.2015

Re: Mladi luk

jkt2010
Jukie
Hvala!

Ubud je prestonica onih new age poklonika, yoga, meditacija, vegetarijanstvo i taj rad... i to decenijama unazad. Da li možeš njih da zamisliš bez dobrog voća & povrća?

Evo samo ovaj jedan link isprati pa presudi sam: Pasar organik, Ubud



Jbt, čovek je samo pitao, nije mislio ništa loše. Kao domaćica bloga izvinjavam se što se neko usudio da pita da li je povrće u Indoneziji istog ukusa kao naše.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana