Sex

Besplatno kupanje

mikele9 RSS / 15.06.2015. u 20:14

Zanimljivosti_Prenaseljenost_16.jpg 

Bila mi juče Slavica (koleginica koja se penzionisala pre nekoliko godina) i kaže da se besplatno kupa i uživa u bazenu Sportskog Centra 11 april, dobila je karticu kao penzionerka u nekom servisu u opštini. Što i ti to ne bi uradio, šta bi ti falilo da tri puta nedeljno odlaziš i plivaš, koristilo bi ti i kolenima i ramenu, reče meni moja bolja tričetvrtina. Pomislim što da ne, otići ću koliko sutra u taj opštinski servis po karticu i pravac na plivanje. I zaista odem, ne sutra ali za dva dana. Taj tz servis se nalazi u onom aneksu ispred opštine. Dočekaju me dve devojčice, dobro, devojke, zatraže mi osobnu iskaznicu i potpišite ovde, izvolite, pruže mi neku vrstu kartice s mojim imenom i prezimenom a iznad njega grb opštine i velikim ćiriličnim slovima: БЕСПЛАТНО ПЛИВАЊЕ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ ОПШТИНЕ НОВИ БЕОГРАД. Na poleđini piše: БЕСПЛАТНИ ТЕРМИНИ Понедељак, среда и петак, 09:00 – 10:00 часова. Još mi daju da popunim desetak listova sa pitanjima koja su se kretala u dijapazonu od novobeogradske flore do akcija koje sprovodi, ne rukovodstvo opštine, nego Aleksandar Šapić kao predsednik lično. Devojke su, dok sam popunjavao upitnike, nekoliko puta pomenule ime voljenog predsednika i njegove zasluge. Nemam ništa protiv Šapića, voleo sam ga dok je igrao vaterpolo, bio bre marka, onomad možda najbolji na svetu ali odavno se nešto mislim, koji mu je moj trebalo da se prihvata mesta predsednika opštine, uopšte da se ufurava u politiku. Bilo i pitanje šta ja kao novobeograđanin mislim o akcijama koje vrli predsednik sprovodi po opštini Novi Beograd a sve u cilju poboljšanja i olakšavanja života sugrađana mu, s posebnim naglaskom na penzionere. Odavno oguglao na raznorazne upitnike i ankete, zezanja radi, napanegirišem se ja k’o da su umesto mene upitnik popunjavali Gargantua i Pantagruel. Predam devojkama omanje brdo, u narodu poznatije kao breg, papira a one mi kažu da za deset dana dođem po karticu. Karticu, upitam bezazleno, kakvu karticu? Karticu člana novobeogradskog kluba, ne plaća se članarina a videćete, odnosno dobićete mogućnost i pravo na 150 popusta i pogodnosti prilikom kupovine proizvoda i korišćenja različitih usluga, otcvrkutaše devojke. Hvala, žive bile, eto mene za deset dana. Doviđenja, doviđenja.

Elem, ne odem ja o’ma nego u prošlu sredu u 11 April. Poneo peškirčinu i kupaće gaće, relativno brzo stigao, autobus broj 45 mi staje ispred kuće a siđem za 20 minuta kod Studentskog grada pa izšerpasujem stotinka metara brda do Sportskog Centra 11 April. Naivan kako me bog dao, očekivao sam da će nas biti desetak, petnaestak najviše, besplatnoplivajućih penzionera. Ono pred skupštinom 20.oktobra je mala maca spram broja penzionera koji su čekali da ih puste da se brčkaju! Zašto nas ne puštaju, kakav je ovo zastoj, u ponedeljak nije bilo ovako….samo je deo komentara koji je dopirao iz mase. Premeštao sam se s noge na nogu aI’ ne potraja dugo, pustiše nas. O’ma da kažem, Šapiću skidam ti kapu! Nove pločice i po podu i po zidovima, kabine za presvlačenje, tuševi, sve ganc novo i čisto, mož’ jesti s poda! Skinem se i obučem kupaće, istuširam se i s rancem i patikama u rukama pravac bazen. Nađem mesto na tribinama koje mogu da pratim očinjim mi vidom, spustim ranac i buć u vodu! Temperatura vode, taman! Pošto mi je prvi put, krenem da plivam prsno, ono, udah pa glava u vodu za dva zamaha, striktno olimpijski. Posle dva zamaha osetim da sam naleteo na nekog! Podignem glavu, bakica pliva kučeći, izvinite, kažem. Nema problema, odgovara mi bakica, danas je baš gužva. Na te reči osvrnem se oko sebe, jebote! Da iglu baciš s ivice bazena, ne bi pala u vodu nego nekoj penzionerki ili nekom penzioneru na glavu! Bazen olimpiskih dimenzija pun k'o šipak! 350 do 400 besplatnoplivajućih penzionerki i penzionera batrga se po njemu, neki kao ja pokušavaju da plivaju ali jadac. Svakih 50cm moraš da izbegavaš plivače iz suprotnog smera. Uspem ja krajnjim naporima uma i tela mi da preplivam bazen po dva puta u oba smera, a trajalo je baš! Na kraju bazena niklovane stepenice, rešim da izađem i odmorim se pa ću ponovo. Taman sam se uhvatio za šipku kad čujem ženski glas: Gospodine, kraul se pliva sredinom bazena, hoćete da nas pobijete... ne budi lenj, okrenem se, kraulista s osmehom na licu kaže: Dobro bako, držaću se toga. I otpliva ka sredini bazena. Ja njemu gospodine a on meni bako, svinja jedna, jeste li ga čuli gospodine, svakakvi ovde dolaze. Nisam, kažem, ušla mi voda u uši, ništa ne čujem, govorim izlazeći iz bazena. A mene čujete, frknu baka.

Izađem iz bazena, odšetam do ranca i sednem na stepenik/sedište tribinsko ispod njega, tj ranca. S divljenjem sam posmatrao ljudski mravinjak u bazenu! Kakav kraul po sredini bazena, svaka i svaki je plivao u svim mogućim i nemogućim pravcima i smerovima, batrgajući i probijajući se kako zna i ume i može, kroz krkljanac ljudskih telesa, s opštinskom nežnošću nazvan БЕСПЛАТНО ПЛИВАЊЕ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ.... Nisam se nešto baš umorio ali pomislih: I Mark Spic nije vekovao u bazenu i on je bar ponekad izlazio iz njega da predahne. Moje blejanje bi prekinuto glasom: Vi ste prvi put ovde? Okrenuh se, lepa žena, držeća štono bi se reklo, zategnute kože, s malenim stomačićem zato što je sedela, u jednodelnom kostimu. Da, da, došao sam da vidim na šta to liči... Znate, ne delujete mi kao penzioner. Ni vi meni, povrnuh kompliment, ustvari istinu. Hvala, odgovori ne prenemažući se. I taman da razgovor dobije oblik i formu: Zdravo bivši komšija, čuh na metar i po od sebe! Osoba ženskog pola, oslonjena obema rukama o ivicu bazena, sa ogromnom plastičnom kapom za tuširanje maznutom kao suvenir iz nekog poredmorskog hotela, natučenom do obrva, gledajući me smejala se razdragano. I pored nevidljivog tela i kapetinom zamumuljene glave, poznadoh je po glasu. Rado! Ima sigurno bar dvadeset godina kako smo se poslednji put videli... Dvadeset godina!  Pre dvadeset, još nisam imao pedeset godina, falila mi je godina! Upadaj u vodu da se ispričamo, kaže Rada. Osvrnem se, ona što ne liči na penzionerku, pokupila svoje pinkle i krenula ka izlazu, okrete se i videvši da gledam za njom, mahnu mi! Upadnem u vodu i ispričamo se, sve sudarajući se malo, malo, s plivajućim penzionerskim pučanstvom.

U petak odem i ne malo se iznenadim! Dal' su ih sinovi i ćerke poslali na pijacu i u šoping molove kao, treba se spremiti za iznenadno pojavljivanje vikenda, ali u bazenu bar za polovinu manje besplatnopenzionerskih plivača! Plivao ja prsno po propisu, kraul po sredini bazena ali bez forsiranja zbog ramena, tri, četiri puta zabaterflajisao, pa onda leđno, uživancija i niko me nije poznao ili doviknuo.

Jutros odem, stignem ranije dvadeset minuta i rešim da zapalim, nađem i nekakvu stolicu, mislim neka uđu svi pa ću onda ja na miru i natenane. Jebote! Atiline horde bi sigurno jadno i bedno izgledale naspram hordi besplatnoplivajućih penzionerki i penzionera koji počeše da naviru sa svih strana, like ono mravi u, iz ranog mi detinjstva, filmu Mogambo! Odavno promenio živce mi, zvane nervi, u brodske palamare, zapalih i drugu cigaretu, prebacih nogu preko noge i s nirvanskim mirom sačekah da i milioniti besplatni plivač uđe u Centar. Sačekah još pet minuta i uspeh se uz četrdesetak stepenika do ulaza u bazen. Kabine prazne, na miru se preobukoh u tz kupaće gaće, strpah u ranac sve od odeće, mobilni i odoh da se istuširam. Voda vrela, bar 80 stepeni Celzijusovih ali neka, uzmem ranac i starke i krenem ka bazenu. Pred očima mi pukne pogled na okean glava, s kapama i bez kapa, a gde je voda, pade mi na pamet! Kad sam već došao, nema odustajanja! Uspem nekako da se ufuram u ljudsku kašu, mogućnost plivanja je naravno bila mislena imenica, pomerao sam se deset cm u minutu, neprestance se sudarajući i dotičući, i oni mene, sa milijardom osoba oba pola! Eto tebe opet! Rada, ko bi drugi ali danas je na glavi imala gumenu kapu roze boje sa dvadest hiljada cvetića u svim duginim bojama, pričvršćenim za kapu. Od kad sam prestala da pušim, ugojila sam se dvaes kila a nije da žderem, pored plivanja i hodam, znaš ono, brzo hodanje, od Kaplara do Ušća, od Ušća do Venecije i onda uhvatim osamdesettrojku i nazad. A ti bre izgledaš k'o momak, jel' ti uopšte misliš da stariš? Mani me bre, šta ti je s burazerom, znam da je bio profesor pokreta i scenske tehnike na Akademiji u Novom Sadu... I dalje je tamo, ne guraj me, kakav je to način da plivaš leđno i ne gledaš ima li koga... Okreni, obrni, plivajući jazavičarski, uspeli smo da dva puta premerimo bazen! U to se približilo vreme za fajront, te se ja pozdravih s Radom, isfurah iz bazena i bez gužve, jer svi čekaju i čuče u vodi do poslednje sekunde, se istuširah, obrisah, obukoh i izađoh iz dušegupke! Pre strmog silaska ka studenjaku, na istočnoj strani centra, sedoh u jelovoarišnoborovu hladovinu kafića tu lociranog. Slatko popih produženi s mlekom, popuših nekoliko Пушење изазива срчани и мождани удар, platih, i domu svome.

I pored gore navedenih činjenica, mislim bazenskih, imam nameru da i dalje idem da besplatno penzionerski plivam. Mnogo mi je lepo u vodi, k'o da poreklo vučem od nekog žapca, daždevnjaka, šarana, smuđa a možda i od Sidarte, a?



Komentari (53)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

uros_vozdovac uros_vozdovac 21:05 15.06.2015

auh

tugo.
angie01 angie01 21:35 15.06.2015

e, moj Mikele,

ja vec danima zamisljam, kako je jedina prava varijanta, mala kuca-precanska, ona sto je duzinom u dvoristu i ima trem:)), pa tu malo drveca, jorgovana, jasmina, lavande, ruza, prkosa i nocnih frajli i bazen- znaci, kuca mala- nek veliku sprema ko 'oce:),dvoriste taman i bazence za par zamaha- sad mogu da ti instairaju i slanu vodu- nekako mi malo to sa morem, nedelju, dve-'vako, imas tu vodu cim ustanes i kad god hoces,...u nekim svojim proslim zivotima sam zivela u saleu gde je na sred baste bio bazen, pa ti ujutru kaficu i pljus- tako da znam o cemu ti pricam:),

isto tako na nbg-u fali jos bazena, brate nas ko cela crna gora da je pristigla, pu, pu, a samo taj muceni 11, april, ima i jedan u nekoj skoli blize tebi.


kod mene ovde, pored suda bila neka rupa sa nekim oronulim kucama, i svi se nadali da ce neki sportski centar sa bezenom- ono, red bi bio, kad 'oces vraga, opet izniknula zgrada.

ladno mogu u svaki blok da ture po jedan i ovde na keju pored juge- pod obavezno:)


ovako bi svaka postena kuca trebala da ima,-ja bi dala pola stana, nek ture pola od ovoga.

angie01 angie01 21:37 15.06.2015

Re: e, moj Mikele,

vidi, 'vako,

mikele9 mikele9 23:19 15.06.2015

Re: e, moj Mikele,

isto tako na nbg-u fali jos bazena, brate nas ko cela crna gora da je pristigla, pu, pu, a samo taj muceni 11, april, ima i jedan u nekoj skoli blize tebi.

Ima u školi Branko Radičević ali to je minimalac i samo za dečurliju.


kod mene ovde, pored suda bila neka rupa sa nekim oronulim kucama, i svi se nadali da ce neki sportski centar sa bezenom- ono, red bi bio, kad 'oces vraga, opet izniknula zgrada.

Bio i dimnjak od cigala, valjda tu nekad bila neka fabričica, baš su mogli da naprave ako ne SC a ono bazen BRE!

ladno mogu u svaki blok da ture po jedan i ovde na keju pored juge- pod obavezno:)

Naravno da bi mogli i morali ali ne mogu da postignu, zauzeti smanjivanjem plata i penzija, otimanjem gde god mogu, prodavanjem svega što vredi, skoro da sam ubeđen da će i nas da prodaju đuture!
emsiemsi emsiemsi 04:53 16.06.2015

Re: e, moj Mikele,

angie01
ja vec danima zamisljam, kako je jedina prava varijanta, mala kuca-precanska, ona sto je duzinom u dvoristu i ima trem:)), pa tu malo drveca, jorgovana, jasmina, lavande, ruza, prkosa i nocnih frajli i bazen- znaci, kuca mala- nek veliku sprema ko 'oce:),dvoriste taman i bazence za par zamaha- sad mogu da ti instairaju i slanu vodu- nekako mi malo to sa morem, nedelju, dve-'vako, imas tu vodu cim ustanes i kad god hoces,...u nekim svojim proslim zivotima sam zivela u saleu gde je na sred baste bio bazen, pa ti ujutru kaficu i pljus- tako da znam o cemu ti pricam:),

isto tako na nbg-u fali jos bazena, brate nas ko cela crna gora da je pristigla, pu, pu, a samo taj muceni 11, april, ima i jedan u nekoj skoli blize tebi.


kod mene ovde, pored suda bila neka rupa sa nekim oronulim kucama, i svi se nadali da ce neki sportski centar sa bezenom- ono, red bi bio, kad 'oces vraga, opet izniknula zgrada.

ladno mogu u svaki blok da ture po jedan i ovde na keju pored juge- pod obavezno:)


ovako bi svaka postena kuca trebala da ima,-ja bi dala pola stana, nek ture pola od ovoga.


Радо бих ти се придружио у селу.
angie01 angie01 11:18 16.06.2015

Re: e, moj Mikele,

Радо бих ти се придружио у селу.


gde meni, emsi, u selu, u gradu, u njivi i hladu, ja sam ona sto proizvodi losost.
emsiemsi emsiemsi 16:13 16.06.2015

Re: e, moj Mikele,

angie01
Радо бих ти се придружио у селу.


gde meni, emsi, u selu, u gradu, u njivi i hladu, ja sam ona sto proizvodi losost.

Мој животни концепт је такав да не сматрам да је ико апсолутно лош, те сходно тога, од било кога треба извлачити оно најбоље у њему --- а свако од нас то поседује, но, различити људи у различитим количинама.
angie01 angie01 17:26 16.06.2015

Re: e, moj Mikele,

Мој животни концепт је





e, moj emsi, mnogo se ti motas oko mene lose.
emsiemsi emsiemsi 19:07 16.06.2015

Re: e, moj Mikele,

angie01
Мој животни концепт је





e, moj emsi, mnogo se ti motas oko mene lose.

Нисам сигуран да мислимо на исто, но, нема везе.
Успут - ја сам, превасходно, мислио на село.
mariopan mariopan 21:17 15.06.2015

..

"...popuših nekoliko Пушење изазива срчани и мождани удар,"

Ja više volim one koje sprečavaju trudnoću.


Ni ja ne bih odustala, ima to i svojih čari, osim brčkanja u vodi i skakanja u masu besplatnoplivajučih penzionera.

Bar si se lepo istuširao nekoliko puta i to - BESPLATNO.
Onda, mogao si i da se posvađaš nekoliko puta sa bilo kim oko bilo čega ( što nisi iskorisito to svoje pravo sam si kriv) - i to je BESPLATNO!

I još uživanje brčkanja u vodi - milina.

I ja obožavam vodu.
uros_vozdovac uros_vozdovac 22:26 15.06.2015

Re: ..

mariopan
"...popuših nekoliko Пушење изазива срчани и мождани удар,"

Ja više volim one koje sprečavaju trudnoću.


Ni ja ne bih odustala, ima to i svojih čari, osim brčkanja u vodi i skakanja u masu besplatnoplivajučih penzionera.

Bar si se lepo istuširao nekoliko puta i to - BESPLATNO.
Onda, mogao si i da se posvađaš nekoliko puta sa bilo kim oko bilo čega ( što nisi iskorisito to svoje pravo sam si kriv) - i to je BESPLATNO!

I još uživanje brčkanja u vodi - milina.

I ja obožavam vodu.


sprečavaju trudnoću efikasno, evo ja nisam ni jednom, a moja ljubav, koja ne puši već 2x. Provereno!
mikele9 mikele9 23:11 15.06.2015

Re: ..

vidi, 'vako,

Vidim 'vako ali vidi ti 'vako!!!! Ovo je moj životni san + barka

mikele9 mikele9 23:25 15.06.2015

Re: ..

Ja više volim one koje sprečavaju trudnoću.

Pisao sam o tome negde, sedim ja u kafiću Orfei u Novom Sadu i gledam ogroman bilbord na kojem piše: Želite da ostanete trudni, ostavite.... prišla mi devojka da poručim, ja je ne vidim i glasno kažem: Neću! Devojka iznenađena: Molim? Okrenem se i pokažem joj na bilbord, crkla je od smeha!
angie01 angie01 23:34 15.06.2015

Re: ..

Vidim 'vako ali vidi ti 'vako!!!!



moze, Mikele, bozanstveno je- to ti je ladanjska kuca, a ona moja u bgd-u, za svaki dan:)))
mariopan mariopan 13:09 16.06.2015

Re: ..

sprečavaju trudnoću efikasno, evo ja nisam ni jednom, a moja ljubav, koja ne puši već 2x. Provereno!

mariopan mariopan 13:10 16.06.2015

Re: ..

Vidim 'vako ali vidi ti 'vako!!!! Ovo je moj životni san + barka


Jel primaš podstanare?
gavrilo1 gavrilo1 16:39 16.06.2015

Re: ..

mikele9
vidi, 'vako,

Vidim 'vako ali vidi ti 'vako!!!! Ovo je moj životni san + barka



+1
mikele9 mikele9 21:29 16.06.2015

Re: ..

Jel primaš podstanare?

Prvo dve godine sam samcit a ondaK može podstanarstvo
mikele9 mikele9 21:31 16.06.2015

Re: ..

+1

Razumemo se
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 21:57 15.06.2015

Planeta Mrava ;)

Atiline horde bi sigurno jadno i bedno izgledale naspram hordi besplatnoplivajućih penzionerki i penzionera koji počeše da naviru sa svih strana, like ono mravi u, iz ranog mi detinjstva, filmu Mogambo!


E da, i meni kao klincu to ostalo u pamćenju - još i danas s jezom pamtim reč Marabunti :) Jedino nisu Klark i Grejs (obaška Ava ) u Mogambu, nego godinu dana kasnije Čarlton Heston i Elenor Parker u Naked Jungle (izmeđ ostalog, pravili su i jarak s vodom - jer mravi "ne plivaju" ☻)

                               
mikele9 mikele9 23:32 15.06.2015

Re: Planeta Mrava ;)

(izmeđ ostalog, pravili su i jarak s vodom - jer mravi "ne plivaju" ☻)

Nisu znali za izreku: Pliva k'o mrav
dali76 dali76 01:05 16.06.2015

citanje je bilo sa uzivanjem

Dobra prica Mikell , ko obicno.
Ovdde, u Houston, Texas,slabo da ima naselje bez bazen.
Al ima i ovih uragana sa vodom, mnogo, previse.
Cekamo Billa, veceras

Ah,, taj HARP, ne bira .
mikele9 mikele9 09:37 16.06.2015

Re: citanje je bilo sa uzivanjem

Dobra prica Mikell , ko obicno.
Ovdde, u Houston, Texas,slabo da ima naselje bez bazen.
Al ima i ovih uragana sa vodom, mnogo, previse.
Cekamo Billa, veceras

Ah,, taj HARP, ne bira .

Znači imate izbor, jal bazen, jal uragan. Mada uragani i nisu neki izbor, dolaze kad im padne na pamet ili taj HARP
dali76 dali76 18:57 16.06.2015

Re: citanje je bilo sa uzivanjem

Tacno Mikell. Ne samo da dolaze kad im padnena pamet, vec nekad kasne.
Evo ovaj Bill na primer.
Jos je mali, tropska oluja takoreci, udari vetra tek 50 milja na sat.
Trebo “covek”da “sleti “ na obalu sinoc i nista.
Sad kazu stize danas popodne.
Donosi Bill hektolitre vode,a narod pokupovo svu vodu po prodavnicama. Ali, pivo, pojeftinilo

mikele9 mikele9 21:34 16.06.2015

Re: citanje je bilo sa uzivanjem

Ali, pivo, pojeftinilo

Eto koristi od Billa, malo li je!
tyson tyson 05:18 16.06.2015

Gužva

Tako je kad je džabe (a sve što je džabe milo je našem penzioneru, makar je i od Šapića). Kad se plati sitovacija je kudikamo bolja. Tržište bato!


antioksidant antioksidant 08:13 16.06.2015

Re: Gužva

Kad se plati sitovacija je kudikamo bolja.

Што се тиче гужве по базенима није превише боља
mikele9 mikele9 09:41 16.06.2015

Re: Gužva

tyson
Tako je kad je džabe (a sve što je džabe milo je našem penzioneru, makar je i od Šapića). Kad se plati sitovacija je kudikamo bolja. Tržište bato!

antioksidant
Што се тиче гужве по базенима није превише боља

Delom ti je odgovorio AO a i nisu samo penzioneri u pitanju, 99% Srbalja bi da je sve džabe i da prstom ne mrdnu
jkt2010 jkt2010 13:56 16.06.2015

Re: Gužva

antioksidant
Kad se plati sitovacija je kudikamo bolja.

Што се тиче гужве по базенима није превише боља

Što samo znači da se ne plaća dovoljno. Kada bude dovoljno skupo biće i dovoljno dobro.
mirelarado mirelarado 13:59 16.06.2015

Re: Gužva

jkt2010
antioksidant
Kad se plati sitovacija je kudikamo bolja.

Што се тиче гужве по базенима није превише боља

Što samo znači da nije dovoljno skupo.


Па да. Треба да буде што скупље, да што мање људи то може да плати, јер, реално, шта ће нашем човеку здрав живот и рекреација?
mariopan mariopan 14:11 16.06.2015

Re: Gužva

mirelarado
jkt2010
antioksidant
Kad se plati sitovacija je kudikamo bolja.

Што се тиче гужве по базенима није превише боља

Što samo znači da nije dovoljno skupo.


Па да. Треба да буде што скупље, да што мање људи то може да плати, јер, реално, шта ће нашем човеку здрав живот и рекреација?

Baš tako.

Pomislim nekad - da je pristupačno po ceni dolazio bi veći broj ljudi? Isplatilo bi se i sa manjom cenom a masovnijim dolaskom korisnika?
Da imamo dovoljno bazena i cena bi bila manja a i gužve bi bile manje?
Zar nije rešenje u većoj ponudi takve vrste rekreacije (više bazena na raznim lokacijama) umesto u većim cenama za postojeće ( prevaziđene) kapacitete

Nego svi hoće da se obogate za par godina ili sezona, niko ne razmišlja da se dugoročno nešto može isplatiti i sa manjom cenom ulaznica?
jkt2010 jkt2010 14:33 16.06.2015

Re: Gužva

mirelarado
jkt2010
antioksidant
Kad se plati sitovacija je kudikamo bolja.

Што се тиче гужве по базенима није превише боља

Što samo znači da nije dovoljno skupo.

Па да. Треба да буде што скупље, да што мање људи то може да плати, јер, реално, шта ће нашем човеку здрав живот и рекреација?

Pa pogledaj uvodnu fotku, a i kako domaćin opisuje situaciju. Kako se to tačno pliva ili rekreira u onakvom bazenu? Il ćeš nekom glavom da se zaglaviš u bulji ili ... da ne pričam, imaću košmare.

Zamisli samo, neko se zaleti i skoči "bombu"... genocid.
mariopan mariopan 14:43 16.06.2015

Re: Gužva

Zamisli samo, neko se zaleti i skoči "bombu"... genocid.


mikele9 mikele9 21:47 16.06.2015

Re: Gužva

jkt2010
Što samo znači da se ne plaća dovoljno. Kada bude dovoljno skupo biće i dovoljno dobro.

mirelarado
Па да. Треба да буде што скупље, да што мање људи то може да плати, јер, реално, шта ће нашем човеку здрав живот и рекреација?

Jes' da ti je Mirela odgovorila ali moram i ja da kažem nešto za Dnevnik: Ne znam gde živiš ali u Srbiji je sve DOVOLJNO skupo samo je život jeftin. Piše se i govori na TVeju o svemu i svačemu ali o tome da ljudi umiru od gladi, NE! I onda ovo tvoje: Kad bude dovoljno skupo biće i dovoljno dobro, meni zvuči apsolutno neprihvatljivo i nerazumevajuće.
jkt2010 jkt2010 00:55 17.06.2015

Re: Gužva

mikele9
u Srbiji je sve DOVOLJNO skupo samo je život jeftin.

Nije skupo nego nemate para. Što je situacija koja se ne rešava borbom za niže cene nego borbom za više para.

Ne govorim vama stogodišnjacima jer za vas je kasno, nego ovima mladima. Da se ne zajebu i ne čekaju da im (država?) sredi manje cene, jer to dočekati neće. Ali da zarade više para, to mogu (i moraju) sami.

EDIT:
Za pun rezervoar Slovenac radi 4 sata, Srbin 4 dana
Šta to znači? Da je benzin 8 x jeftiniji u Sloveniji?
jkt2010 jkt2010 01:01 17.06.2015

Re: Gužva

mariopan
Zamisli samo, neko se zaleti i skoči "bombu"... genocid.



Ali vidi sliku: Kladim se da tu ima bar 15 mrtvih, samo ne mogu da potonu zbog podrške društva.
hajkula1 hajkula1 12:50 17.06.2015

Re: Gužva

jkt2010


Zamisli samo, neko se zaleti i skoči "bombu"... genocid.




Zato postoje pravila ponašanja na bazenu. Obezbeđenje /spasioci udalje onog ko ih krši.


Nego mene je iznervirao propis na Adi ciganliji, koji ograničava kupanje samo do 18 sati a mi mnogi radimo do 17. Šta će nama rekreacija?
jkt2010 jkt2010 02:03 18.06.2015

Re: Gužva

hajkula1
Nego mene je iznervirao propis na Adi ciganliji, koji ograničava kupanje samo do 18 sati a mi mnogi radimo do 17. Šta će nama rekreacija?

Verovatno spasioci rade samo do 18, pa zato... mada jeste glupo jer je dan do 21 sat ...
rade.radumilo rade.radumilo 10:57 16.06.2015

Ja se nešto ne sećam

da je na 11-om ikada bila manja gužva, kada počne kupališna sezona. Besplatno ili ne, čak i tužnih devedesetih, dobiješ prostora da smočiš jednu nogu i to je otprilike sve.
Šta ćeš, kada su u neka bogatija vremena, gradili otprilike jedan bazenski kompleks po opštini, a NBG ima stanovnika koliko pet sledećih zajedno. Danas je uspeh i to što su malo renovirali 11-i...
mirelarado mirelarado 11:16 16.06.2015

Re: Ja se nešto ne sećam

Šta ćeš, kada su u neka bogatija vremena, gradili otprilike jedan bazenski kompleks po opštini, a NBG ima stanovnika koliko pet sledećih zajedno.


Могле би те општине мало и да међусобно сарађују, па да ова Микелеова пропусница важи и за још понеки базен, изван Новог Београда, где гужва није толико велика.
rade.radumilo rade.radumilo 11:18 16.06.2015

Re: Ja se nešto ne sećam

Могле би те општине мало и да међусобно сарађују, па да ова Микелеова пропусница важи и за још понеки базен, изван Новог Београда, где гужва није толико велика.


Pa kod nas ne mogu dva ulaza iste zgrade da sarađuju, nego svaka ima svoj kućni savet, a kamo li opštine.
tyson tyson 19:03 16.06.2015

Re: Ja se nešto ne sećam

Могле би те општине мало и да међусобно сарађују, па да ова Микелеова пропусница важи и за још понеки базен, изван Новог Београда, где гужва није толико велика.

Da, ali onda će autobusi GSB biti prepuni penzionera-komjutera koji hrle na besplatno kupanje u predgrađu


mikele9 mikele9 21:53 16.06.2015

Re: Ja se nešto ne sećam

Da, ali onda će autobusi GSB biti prepuni penzionera-komjutera koji hrle na besplatno kupanje u predgrađu

Ma postoji rešenje, skupiti sve penzionere u velike sportske hale, zadihtovati sve otvore, zabraviti vrata i ufurati odgovarajuće količine Ciklona B i problem rešen! Bazeni prazni, budžet pun k'o oko i bog da te vidi
krkar krkar 04:40 19.06.2015

Re: Ja se nešto ne sećam

i bog da te vidi


Jes, treba to posle i posa'ranjivati! Vazda posla s tim pemzjonerima.
mikele9 mikele9 09:01 19.06.2015

Re: Ja se nešto ne sećam

Jes, treba to posle i posa'ranjivati! Vazda posla s tim pemzjonerima.

Jesi u pravu, da nema penzionera ova bi zemlja cvetala hiljadama cvetova
Što se tiče sahranjivanja, to ne bi trebalo da bude problem ili sve u zajedničku jamu pa kreč odozgo ili ih reciklirati u đubrivo i poljoprivreda doživi BUM!
buba_truba buba_truba 17:21 16.06.2015

Lepo ispričana priča...

Nikada me bazen neće videti, dok je Ade Ciganlije... pa makar i marendu delili za dž.
Ada prepodne... poneki biciklista, roler, nudista... jezero čisto i još uvek prohladno - milina!
mikele9 mikele9 22:00 16.06.2015

Re: Lepo ispričana priča...

Nikada me bazen neće videti, dok je Ade Ciganlije... pa makar i marendu delili za dž.
Ada prepodne... poneki biciklista, roler, nudista... jezero čisto i još uvek prohladno - milina!

Bubo moja draga, to mi bila redovna destinacija do pre tri godine, odvezem se bajsom do čamca, prebacim na Adu, tamo opet bajsom do Kraja sveta, sve dok sunce ne zađe
Ali skršio rame, kolena mi otkazuju, nisam seo na bajs dve godine... Pokušao jednom pešaka al' dok sam stigao veća pala senka, okupao se i morao da se vrćem zbog čamca!
Ma, aktiviraću opet bajs, prvo po kraju pa kad budem siguran eto mene na Adi
buba_truba buba_truba 22:26 17.06.2015

Re: Lepo ispričana priča...

E pa onda sređuj ta kolena, pali maKinu i kreći na taj Kraj sveta... Ako baš tada bude nekakvog slavlaj (imam neke koji uvek tamo slave rođendane) možda se sretnemo - prepoznaću te.
mikele9 mikele9 22:38 17.06.2015

Re: Lepo ispričana priča...

E pa onda sređuj ta kolena, pali maKinu i kreći na taj Kraj sveta... Ako baš tada bude nekakvog slavlaj (imam neke koji uvek tamo slave rođendane) možda se sretnemo - prepoznaću te.

Dogovoreno!
Time Bandit Time Bandit 16:49 17.06.2015

u vodi

na slikama su neki od bazena koje koristim, na ovim vecim u zakazanim terrminima 8-10pm nema nas vise od 5 plivaca /ronilaca, vec godinama niko mi ne trazi clanske karte ili ulaznice (misle da sam pro), org gde sam u bordu Dir je pomogla oko dizajna ovih novih olimpijskih bazana (zadnje tri slike)









mikele9 mikele9 22:01 17.06.2015

Re: u vodi

(misle da sam pro)

Kolku se razbiram u toa, tako i izgledaš
vera.nolan2 vera.nolan2 07:35 18.06.2015

Mikele,

ili me rastužiš ili nasmeješ tvojim pisanijem!
E,ne bih ti ni da mi plate ušla u bazen pun,a tek prenapučen ljudima;
svakako zanimljivo kao oblik iskustva.
To je zaista podvig.Tvoj opis mi liči na scenu nekog savremenog Boša i Vrt zemaljskih uživanja,ali mi nije jasno kako uživaju kad ne mogu ni da se opuste nit plivaju!
mikele9 mikele9 14:48 18.06.2015

Re: Mikele,

ili me rastužiš ili nasmeješ tvojim pisanijem!
E,ne bih ti ni da mi plate ušla u bazen pun,a tek prenapučen ljudima;
svakako zanimljivo kao oblik iskustva.
To je zaista podvig.Tvoj opis mi liči na scenu nekog savremenog Boša i Vrt zemaljskih uživanja,ali mi nije jasno kako uživaju kad ne mogu ni da se opuste nit plivaju!

To mu draga Vera dođe kao ono Njegoševo: Čašu meda još niko ne popi, da je čašom žuči ne zagrči.
Fantastična ti je asocijacija na Vrt zemaljskih uživanja i Boša
Pravo da ti kažem, podvigivaću još malo pa možda i odustanem.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana