Mediji| Zabava

TOP GEAR

Aleksandra Mitrovic RSS / 17.03.2008. u 04:25

topgear460.jpgJedna od emisija koja UVEK može da me beskrajno zabavi, nasmeje i totalno make my day je BBC-jev Top Gear. To je bi trebalo da bude ultimativni domaći zadatak za bilo koju televiziju (nadam se da urednici B92 čitaju ovo). To je već dugi niz godina najgledanija emisija na BBC2 i ima preko 25 miliona gledalaca u celom svetu. Ja, inače, posedujem prosečno znanje o automobilima. Znam više od prosečne žene, ali manje od prosečnog muškarca tako da bih mogla reći da ne gledam ovu emisiju zato što su glavna tema automobili već zato što je smatram jednim od vrhunskih ostvarenja TV produkcije a još uvek imam osnovna znanja da mogu da pratim fabulu radnje. Naravno, ni najbrilijantnija produkcija ne drži vodu bez adekvatnih prezentera. U ovom slučaju je to kontroverzna tročlana banda, model fish&chips, koja raspolaže sa nepresušnim arsenalom tipičnog engleskog humora. Tokom snimanja emisija su uništili do neprepoznatljivosti neverovatan broj automobila, nekoliko, što javnih, što privatnih objekata, drveće, ograde.....više manje sve što bi im se našlo na putu.

side-_image.jpgVođa bande i najstariji među njima je 47-mo godišnji Jeremy Clarkson, osoba prema kojoj priroda nije imala razumevanja kada je u pitanju fizički izgled ali mu je zato podarila veoma oštar jezik u znak kompenzacije. Optužuju ga za homofobiju, seksizam, rasizam. Govore da je ultra desničar („tree-hugging, sandal-wearing lefty.”-JC) i reakcionar. Na stalnoj je meti „zelenih“ zbog potpunog ignorisanja zakona zaštite čovekove okoline. Spisak njegovih grehova protiv čovečanstva i pojedinih njegovih struktura ovime nije ni približno iscrpljen. Mnoge ljude iritira a mnogima je i zabavan. Ja spadam u ovu drugu grupu. Ono što mu niko ne može poreći je da on svoj posao radi savršeno i zbog toga mu ja opraštam sve grehove. Potpuno sam sigurna da je većinu od ovih stvari on sam namerno iskonstruisao jer kako i sam kaže: “nothing sells like puerile political incorrectness". Prosto je očigledno da većinu stvari koje govori ne misli BAŠ ozbiljno.

Jeremi Clarkson je počeo kao trgovački putnik prodajući igračke ali je odustao od tog posla jer: "This was a job which didn't suit - because I had to wear one.". Tu je valjda i naučio zanat prodaje proizvoda…u ovom slučaju TV emisije. Umesto toga zaposlio se u novinama koje su se bavilame pričama kao što je domaćica koja je bila ubeđena da crvi buše rupe u glavama njene dece dok ona spavaju. Na kraju je 1984 sa svojim prijateljem osnovao Motoring Press Agancy koja je trebalo da snabdeva lokalne dilere automobila auto testovima.

Na televiziju je došao 1989. u 10 sezoni emisije Top Gear gde je vođa parade i dan danas.

Dobio je počasnu inženjersku titulu Brunell univerziteta (2003), a 2005 je dobio počasnu titulu doktora mašinstva od Oxford Brookes univerziteta. Ovo je naišlo na velike proteste organizacije “zelenih” koji su ga gađali pitom od banana na svečanoj predaji diplome a povodom njegove izjave: I do have a disregard for the environment. I think the world can look after itself and we should enjoy it as best we can.”jeremy_clarkson_custard_pie_degree.jpg

Na pitu u lice akciju je reagovao ovako: "Good shot!" Delicious... kind of banana taste

but too much sugar."

Bio je jedan o putnika na poslednjem BA Konkord letu, što je prokomentarisao: "This is one small step for a man, but one huge leap backwards for mankind". Tu priliku je, naravno iskoristio i da se potuče sa Piers Morganom, urednikom Daily Morror-a koji je objavio njegovu sliku sa navodnom ljubavnicom.

Jedna od najvećih kontroverzi je izazvala priča objavljena u Sunday Times-u gde Jeremy tvrdi da je okupio 10 prijatelja sa kojima će otići na privatnu farmu u Severnom Jokširu gde planiraju da ubiju između 400 i 1000 pacova. Ono čime će ih ubijajati su teniski reketi i maljevi za kriket. RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals) je ovu izjavu uzela za ozbiljno i sprovela čitavu istragu na tu temu. Gledaju li oni Monty Pajtona!!??? Ima poseban pik prema biciklistima koje naziva: “Lycra Nazis, Guardian-reading, muesli freaks” U Maju 2005, cela ekipa Top Gear-a predvođena Clarksonom se vezala za jedan autobus u Londonu prouzrokujući totalni saobraćajni kolaps koji je policija kasnije rasčistila. Ovime su imitirali protest Greenpeace-a koji su se vezivali za džipove. Vodi total war sa svim predstavnicima koji zagovaraju bezbednost u saobraćaju zbog svog sumanutog načina vožnje i potpuo ignorisanje ograničenja brzine. Kupio je kuću na ostrvu Isle of Man koje naziva: "a thorn in the side of Tony Blair's nanny state because of its lack of an upper speed limit

Nema milosti ni prema proizvođačima automobila koje testira koje opisuje na sledeći način:

  • "You do not just avoid the Suzuki Wagon R. You avoid it like you would avoid unprotected sex with an Ethiopian transvestite."
  • "The Ferrari 355 is like a quail's egg dipped in celery salt and served in Julia Roberts' belly button."
  • "Telling people at a dinner party you drive a Nissan Almera is like telling them you've got the ebola virus and you're about to sneeze."

Proglašen je za TV lice godine 2007, vozi Lamborghini Gallardo Spyder, još jedan dodatak njegovoj ergeli kao što su Mercedes SL 55 (moj lični favorit) i Ford GT (jedan od 28 komada uvezenih u Englesku)

 

jamesmay460.jpgDrugi pripadnik ove razvratničke bande je James May rođen 1963 u Bristolu čija je frizura predmet bezbrojnih viceva. Ponosni je nosilac nadimka “Captain Slow” pošteno zasluženim svojim nasporijim vožnjama na skoro svim testovima. Ali!!! Koliko je ovo kontroverzna grupa gerilaca govori i podatak da je James Maj jedan od retkih koji je Bugatty Veryon vozio brzinom od 407.9km/h….preciznije 1/3 brzine zvuka na nultoj nadmorskoj visini. Zajedno sa ostalim pripadnicima svoje bande je izveo auto-pohod na Severni Pol i tako postao deo grupe koja je prva u istoriji došla autom do severnog magnetnog pola a u isto vreme je postao i: “The first person to go to the North Pole who didn't want to be there"(Jeremy Clarkson).

Kao i Clarkson, ni May-eva linija edukacije nema nikakve veze sa automobilizmom. On je diplomirao muziku na Univerzitetu u Lankasteru. Svira flautu i saksofon. Kao i Clakson, radio je kao novinar u mnogim auto časopisima a 2000 godine je dobio nagradu za najboljeg novinara godine iz oblasti automobilizma, a 2007 je proglašen TV zvezdom sa najgorom frizurom. Ima mačka Fusker-a o kojem kaže: “All in all he's not very loyal, he's a ruffian, he's not very bright or well-bred and he's not a very useful cat. However, he has the soul of a lion and I love him”

Kao i: “I thought he's be quite sophisticated but it turns out that he is a bit of a pikey. He picks fights with everthing, including the iron, vacuum cleaner, cars and bikes. He's a little sh*t.”

Kaže da bi u situaciji da ima samo litar benzina zapalio Ministarsvo Transporta.

Njegova ergela se sastoji od Benley-a T2, Range Rover-a, Porshe-a 911, Porshe-a Boxster S i nekoliko motocikala. Takođe poseduje i pilotsku licencu…onako uz put.

James Clarkson mrzi motocikle o kojima izjavljuje: "One day I will silence them by stretching a piece of cheese wire across the road” i “Those with noisy motorbikes should be shot in the face".

hammond.jpgTreći i najmalđi pripadnik ove totalno disfunkcionalne ekipe je Richard Hammond rođen 1969 u Birmigemu. On je jedini pripadnik ove gangsterske grupe koji ima makar malo veze sa televizijom jer je studirao fotografiju i produkciji na Harrogate College of Art and Technology nakon čega se zaposlio na BBC radio York-u. Njegov prvi posao na radiju je bio isčitavanje spiska ovaca za prodaju. Industrijom automobilizma se inficirao kada je postao PR za klijente kao što su Ferrari Owners Club i Renault Sport. Napravio je poslednji interviju sa kaskaderom Evel Knevel pre njegove smrti 30. Novembra 2007. Top Gear-u se pridružio 2002. Dobio je nadimak Hamster nakon jedne epizode kada je izgrickao banere napravljene od stiropora u studiju…..iz razloga nikome poznatom.

U Septembru 2006 je samim čudom preživeo nesreću dok je vozio Vampire dragster automobil pri brzini od 464km/h. Telemetrijom je utvrđeno da je u jednom momentu posigao brzinu od čak 506km/, što bi bio britanski rekord. Nesreća se dogodila zbog pucanja gume na prednjem desnom točku. U trenutku kada se prevrnuo na travu auto se kretao brzinom od 373.4km/h a njegova glava je bila zabodena u zemlju. Pravo čudo je kako mu glava nije otkinuta. Prošao je sa teškom povredom glave ali bez značajnijih povreda na telu.

Neki su spekulisali da je on u stvari pokušavao da napravi rekord u brzini na zemlji ali za to niko zaista nije mogao da ga optuži jer je za zvaničan rekord trebalo da vozi u oba smera što Hamsteru nije bila namera. U prvoj sledećoj epizodi Clarkson je prokomentarisao: "He would have held the record for fastest crash, but he'd have to crash in the other direction for it to be official.”bbc_hammond1_420x300.jpg

Po Richard-ovim rečima on se ničega ne seća. Bio je dve nedelje u komi a nakon toga je imao probleme sa pamćenjem:

  • “I swore and then it went dark ... I was driving and then it was two weeks later and I was in Leeds (in hospital). There was a sense of 'oh, bugger'. Apparently I was awake on the way to the helicopter and I got a bit fighty, I wanted to do a piece to camera, but my eyes were pointing in different directions. I have no recollection of that, or the first few weeks. I sort of heard stuff going on but I wasn't in it (a coma) for very long”
  • I had post-traumatic amnesia, five-second memory, it happens as a result of brain injury. In hospital I was completely useless. I'd look at the menu and order my favourite, cottage pie. Five minutes later it arrived and I said that's great, it's my favourite, how did you know?

Posebni je ljubitelj poršea i poseduje sledeće (OBRATI PAŽNJU): Porshe 911 sa upravljačem na levoj strani (na opšti užas svojih kolega), Dodge Charger, dva Land Rover-a, Suzuki GSXR 1000, BMW 1150 GS, Harley Davidson, Ducati 1098, Vintage Porshe 911, Morgan V6 Roadster, GT 390 Iz 1968, Opel Kadet iz 1963 (nazvan Oliver koji je dobio kao pobednik Top Gear chaleng-a na Afričkom road trip-u i koji je dopremljen iz Bocvane). U Novembru 2007 je objavio da je upravo naručio novog Morgan AeroMax-a na totalno zgražavanje James May-a.

 

A šta James May ima da kaže na sve ovo: “I’m only real man on the programme because Jeremy doesn't drink brown beer and Richard sticks his head in a bucket of hair product each morning”

Dole sam vam nakačila jednu od mojih omiljenih epizoda-Road trip America. Možete da gledate svih 6 delova (highly recommended) ili bilo koji od klipova.

 

Task one: buy a car in Majami for max 1000$

 

American beauty:

 

Aligator show:

 

What's 4 dinner 2night?

 

Sweet home Alabama:

 

 

Newer go 2 America!!!



Komentari (39)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

bauer bauer 07:13 17.03.2008

PRVI

hehe, finaly :))
bauer bauer 07:15 17.03.2008

Re: PRVI

hehe, finaly :))

hope i am not the only one here?
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 13:35 17.03.2008

Re: PRVI

ČESTITAMO!!!! )))
hope i am not the only one here?


Mnogo rano prijatelju....čekaj malo ;-)))
Spiridon Spiridon 09:40 17.03.2008

..

Sweet home Alabama:


svaka ti cast na izboru. Nijih ima dosta na youtube ali ovi su zaista najbolji. Kada sam video naslov odmah sam se zapitao da li si postavila Sweet home Alabama =]

Spi

ps. prica se da im glavna lova dolazi od prodaje Top Gear Magazine , a ne od emisija koje prave =]
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 16:27 17.03.2008

Re: ..

Pa ko bi to propustio, istorijska epizoda, zipa: Baptist church of Bagdad....Jeremy Clarkson: "they've shot ther own sings, what they gonna do to us?"...."Guess what...you are in hit town man!!!"-vlasnica pumpe nakon čega je otišla da zove decu )))) C'moooon!!!!
To me podseća na mog prijatelja, poljaka, koji je putovao kroz hrvatsku sa svojom omiljenom majcom na kojoj je pisalo: "Hard core Serbia"
Covek u belom Covek u belom 15:42 18.03.2008

Re: ..

..
Covek u belom Covek u belom 15:58 18.03.2008

Re: ..

Spiridon
svaka ti cast na izboru. Nijih ima dosta na youtube ali ovi su zaista najbolji.

Za mene je definitivno najbolji serijal, odnosno segment bio o unistavanju Toyota pick-up-a. Potpuno genijalna stvar.

Killing a Toyota Part 1
Killing a Toyota Part 2 (a)
Killing a Toyota Part 2 (b)
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 18:53 18.03.2008

Re: ..

Za mene je definitivno najbolji serijal, odnosno segment bio o unistavanju Toyota pick-up-a. Potpuno genijalna stvar.

...ah, pa daaaaa. Inače sa ta Toyota (naravno nabudžena) je prvi auto u istoriji koji je stigao na Secverni pol, a za ono drvo ih je tužila lokalna parohija pa je BBC morao da plati odšetu. Jesi li zapazio natpis na vratima garaže na početku sa Toyotom u kadru-"DORK" (bravo kamerman-BBC škola, nema šale)
Covek u belom Covek u belom 20:50 18.03.2008

Re: ..

Aleksandra Mitrovic
...ah, pa daaaaa. Inače sa ta Toyota (naravno nabudžena) je prvi auto u istoriji koji je stigao na Secverni pol, a za ono drvo ih je tužila lokalna parohija pa je BBC morao da plati odšetu. Jesi li zapazio natpis na vratima garaže na početku sa Toyotom u kadru-"DORK" (bravo kamerman-BBC škola, nema šale)
Aha, videh to Dork, mada ne znam kome je upuceno dal Dzeremiju ili kolima :).
Takodje na ovim snimcima na youtubu se ne vidi, ali se secam da je u su u originalnoj emisiji bile prikazane mnogobrojne scene sa bliskog istoka gde se kojekavi vojnici (uglavnom neki arapi) voze u istom.

Inace to za severni pol su malo varali, tj. isli su na Severni magnetni pol, sto je 1/3 puta od pocetnog mesta do severnog pola, plus posto se severni magnetni pol pomera oni ni nisu isli do aktuelne tacke, koja je bila jedno 150km dalje na sever, vec do tacke gde je pre jedno 15-ak godina bio severni magnetni pol.

Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 21:29 18.03.2008

Re: ..

Inace to za severni pol su malo varali, tj. isli su na Severni magnetni pol, sto je 1/3 puta od pocetnog mesta do severnog pola, plus posto se severni magnetni pol pomera oni ni nisu isli do aktuelne tacke, koja je bila jedno 150km dalje na sever, vec do tacke gde je pre jedno 15-ak godina bio severni magnetni pol.

Pa dobro sad...nemojmo da cepidlačimo....mislim...niko ni dotle (gde god da je to) nije ranije stigao automobilom ;-). Pa zamisli da su ima dali kompase da nađu stvarno trenutno mesto severnog magnetnog pola! Pa pogubili bi se kao guske u magli i najverovatnije bi završili na Madagaskaru...(" pa lepo sam ti rekao da kod Alberkurkija treba da skrenemo levo" )))
Milan Novković Milan Novković 09:47 17.03.2008

Super cool....

...su tipovi, u zemlji sa skoro 20 miliona kamera (jedna na skoro 3 stanovnika) i fixed penalty kulturom gde će nas uskoro kamere i softver automatski pratiti i lupati kazne ako popijemo jednu više u pub-u.

Što kažes sve su im emisije interesantne, al zbog tvog komentara o ženama meni pada na pamet ona sa Dame Ellen MacArthur.

Nadrealna žena, bivši rekorder u samostalnom jedrenju oko sveta, sa za ženu ispodprosečnim znanjem o kolima i neverovatnim takmičarskim duhom, dođe i postavi im record kao najbrža celebrity.

A razni drugi celebrities su sportski tipovi sa skupim i brzim kolima, koja redovno voze dok je MacArthur uglavnom na moru.
Brooklyn Brooklyn 15:40 17.03.2008

Re: Super cool....

Milan Novković
...su tipovi, u zemlji sa skoro 20 miliona kamera (jedna na skoro 3 stanovnika) i fixed penalty kulturom gde će nas uskoro kamere i softver automatski pratiti i lupati kazne ako popijemo jednu više u pub-u.


ma, da, ne moze covek vise ni pijan porshe da provoza...
Milan Novković Milan Novković 16:44 17.03.2008

Re: Super cool....

ma, da, ne moze covek vise ni pijan porshe da provoza...

:) To i nije problem, tj ne treba pijan voziti.

Problemi su da:
- Je država ovde skupa na relativno glup način. Tj ako su 3% ljudi kandidati za nadgledanje onda možemo i da kažemo ne da imamo 3 stanovnika po kameri (pošto su ovde i jako mala deca i jako stari) nego 11 kamera po potencijalno problematičnoj osobi.
- Ok, ovo je malo iskonstruisano pošto nisu sve kamere državne, ali su zato državne skupe, po nekoliko hiljada funti i po 3 četvrtine im u određenim trenutcima ne rade. Sumnajm da im ikad radi više od 50% kamera.

Znači, iako ja vučem levo politički i ok mi da plaćam veće poreze, ovde bih pre sledio tvoje pravilo i ove pare od kamera zadržao tako da mogu da ih dam školama ili dobročinskim društvima :)

Ako popijem jednu više (ovo je bilo big-brother-futuristički), idem kući metroom i nikoga ne uznemiravam glupo mi je da plaćam državi da me prati u svemu tome. Nikog ne uznemiravam, a ženi i deci ionako sve priznam :)

A ovde su porezi sve veći dok value for money opada. "Profesionalaca" što nam troše poreze i što nas managuju ima pametnih, al ima previše vanredno nesposobnih i zaposlenih da nam postavljaju sve više sve oštrijih pravila ponašanja.
Luka88 Luka88 10:37 17.03.2008

:D

Odlicna tema,
svaka cast

Inace pocinje sledeci serijal na kraju leta ili tu negde pocetkom jeseni.

@spiridon: Mislim da sam i ja tako nesto cuo. Ako se dobro secam 3 miliona ljudi kupuje TG magazin a svaki je 3.95 funti. A zadnji put sam video u srbiji za oko 1000 din valjda.
shkafishkafnjak shkafishkafnjak 11:23 17.03.2008

brzina svetlosti :)

jedan od retkih koji je Bugatty Veryon vozio brzinom od 407.9km/h….preciznije 1/3 brzine svetlosti


Pre će biti da je u pitanju brzina zvuka.
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 13:28 17.03.2008

Re: brzina svetlosti :)

Ups....izvinjavam se.....u pravu si-brzina zvuka je u pitanju...evo o'ma ispravljam text
Solomon Solomon 15:44 18.03.2008

A Stig ?

Zaboravila si Stig-a !
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 17:16 18.03.2008

Re: A Stig ?

Stig????
Solomon Solomon 18:06 18.03.2008

Re: A Stig ?

Stig????


"Top Gear's mysterious "tame racing driver" whose identity is unknown, and who never speaks or removes his helmet on camera. Nonetheless he is fully credited as a presenter, albeit as "The Stig", alongside Jeremy Clarkson, Richard Hammond and James May."
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 18:24 18.03.2008

Re: A Stig ?

.....jaooooo, daaaaaa!!! O bože dragi KAKO sam mogla NJEGA da smetnem sa uma!!!! Ima običaj da sluša.....hm...zanimljivu muziku dok vozi 5 miliona kilometara na sat (Bee Gees-How deep is your love)....sila koja se pojavljuje niodkuda i rešava stvar!!!!
Doctor Wu Doctor Wu 11:58 17.03.2008

moram priznati da mene

clarkson najvise podseca na neku nabusitu, osionu, glupavu i nedokazanu bosancinu tipa seselja.

inace ga ovde obozavaju jer kroz "zajebanciju" kaze ono sto mnogi ne bi smeli ni da pomisle.
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 13:29 17.03.2008

Re: moram priznati da mene

clarkson najvise podseca na neku nabusitu, osionu, glupavu i nedokazanu bosancinu tipa seselja.


I ja sam sklona da ga doživljavam tako, ali bar za razliku od Šešelja ima neuporedivo više smisla za humor...mada ne mislim da bi glasala za njega ))...možda za Hammonda, bas mi je sladak...hamster
Brooklyn Brooklyn 15:36 17.03.2008

poznavanje automobila.

ako je Ve-Me-A, zasto nije Be-Me-Ve?
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 15:42 17.03.2008

Re: poznavanje automobila.

ko je Ve-Me-A, zasto nije Be-Me-Ve?

Izvini.....malo sam glupa u ovo doba dana...ne razumem pitanje...
Brooklyn Brooklyn 15:50 17.03.2008

Re: poznavanje automobila.

ma nema veze, nego citam na B92 vest, kako je:

"Kompanija Delta motors najavila je da će u septembru otvoriti novi centar za prodaju "be-em-ve" (BMW) automobila"

pa mi palo na pamet ako je vojno medicinska akademija Ve-Me-A, sto centar nije za prodaju Be-Me-Ve automobila?
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 15:58 17.03.2008

Re: poznavanje automobila.

pa mi palo na pamet ako je vojno medicinska akademija Ve-Me-A, sto centar nije za prodaju Be-Me-Ve automobila?

...hm...da.....možda zato što je Ve-Me-A uvek bio Ve-Me-A a Be-Em-Ve je originalni trade mark zaštićen naziv automobila......mada englezi i to zanemaruju pa ga zovu be-em-dablju.....što meni zvuči nakaradno....isto kao što se u Srbiji Snežana zove Snežana a u Hrvatskoj Snježana....i isto tako kao što je za ceo svet Beč Viena, a za nas je Beč...može li mi neko objasniti taj paradoks?
Brooklyn Brooklyn 16:01 17.03.2008

Re: poznavanje automobila.

ne zove bas ceo svet. slovenci ga, na primer, zovu Dunaj.
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 16:05 17.03.2008

Re: poznavanje automobila.

ne zove bas ceo svet. slovenci ga, na primer, zovu Dunaj.

Eto!!! Još gore!!! Sad sam totalno zbunjena.....)))
skyspoter skyspoter 20:43 17.03.2008

moje znanje o kolima

dok sam studirla se svodliolo na to da li sedista mogu da se spuste ili ne
ovih dana se svodi na cetri tocka, volan, karticu AA i TOP GEAR
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 20:53 17.03.2008

Re: moje znanje o kolima

ovih dana se svodi na cetri tocka, volan, karticu AA i TOP GEAR

Mudro zboriš sestro slatka...još ako ti je zet auto mehaničar (kao moj) neke od tih stvari možeš da vidiš i uživo )
LjokaKraka LjokaKraka 00:24 18.03.2008

Clarkson

Mozda je vredno spomenuti da je on jedan od najvatrenijih obozavalaca lova na lisice...
On je prvi koji je shvatio da su posle 11 septembra uveli pravilo dolaskana aerodrom 2 sata ranije da bi povecali prodaju free shopova na aerodromima.Usput , ja mislim da je on mnogo "zeleniji" od nadrkanih , namrstenih, ozbiljnih oficijelnih zelenih. Treba procitati njegov clanak o plasticnim kesama koje nalazi na morskoj obali uz svoju kucu. To je mnogo iskrenije od 5p "enviromentali frendli" of Marksa Englesa i Spensera koje uvode da bi povecali profite pod plastom zastite sredine. Preporuka,
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 00:35 18.03.2008

Re: Clarkson

Mozda je vredno spomenuti da je on jedan od najvatrenijih obozavalaca lova na lisice...


Znači...ona priča u pacovima definitivno pada u vodu ))
LjokaKraka LjokaKraka 00:47 18.03.2008

Re: Clarkson

On uziva da zabada (poke) prste u oci ljudi sa klasicnim engleskim "vrednostima". jedan od njegovik klasicnih navoda je da bi ostavio na jedan sat ljude sa tigrom u sobi i posle toga ih pitao da li su jos uvek protiv bundi od krzna. However, porediti njega sa Seseljom je kao porediti Monti Pajtona sa Tomom Nikolicem. On je tipicni englez , samo malo pomeren. On je u stvari primer kako bi englezi mogli da budu divni ljudi ako bi se samo opustili.
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 00:59 18.03.2008

Re: Clarkson

da bi ostavio na jedan sat ljude sa tigrom u sobi i posle toga ih pitao da li su jos uvek protiv bundi od krzna

Vidi ovako...ako preživim taj događaj-još uvek bih bila protiv bundi od krzna, ali bi onaj koji me je zatvorio u sobu sa tigrom imao ozbiljnih problema. A ako ne preživim...onda nije ni bitno šta ja mislim.
POređenje sa Šešeljem....pa ne znam....možda zbog fizičkog izgleda i zbog toga što ponekad zaista zna da pretera...ali je meni bez obzira jako simpatičan-što za Šešelja nikako ne bih mogla reći
LjokaKraka LjokaKraka 01:14 18.03.2008

Re: Clarkson

To je interesantno. Ako ti se ne svidja sta radi, sta govori i kako izgleda, zasto ti je bez obzira jako simpatican ?
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 01:28 18.03.2008

Re: Clarkson

Ako ti se ne svidja sta radi, sta govori i kako izgleda, zasto ti je bez obzira jako simpatican ?

Odakle ti zaključak da ja ne volim šta on radi i šta govori? Mislim...ne slažem se BAS sa svime što govori, ali bože moj, to je kompezovano izjavama koje mi se sviđaju. A što se tiče izgleda....mislim...pa budimo objektivni, nije baš model za naslovnu stranicu "Mens& health"-a. Meni se generalno sviđa taj njegov opušteeeencija stav prema životu...
rayzippo rayzippo 10:22 18.03.2008

Re: Clarkson

legendarni su..ne znam da li si gledala epizodu kada treba da zamene vrata na van-u...kako je lepljiva traka radila...:))))
Aleksandra Mitrovic Aleksandra Mitrovic 17:15 18.03.2008

Re: Clarkson

....ma prijatelji ne znam više šta sam sve gledala a šta nisam....sećam se epizode kada se Clarkson (zaboravih u kojem autu) takmičio sa free climberom ko će pre da stigne ua vrh nekog brda u Francuskoj, kada je prokomentarisao: "Pathehic, I was beaten from the guy ho everybody calls dude..."
Solomon Solomon 15:28 18.03.2008

Stig

Odlican Post! - Obozavam Top Gear! Pozdrav!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana