Život

K

Jelica Greganović RSS / 11.10.2015. u 00:12

smiley_psychotiker_aufkleber-r208db80a3fe7465c9b74b7d18644799d_v9waf_8byvr_324.jpg 

Znam ja koliko je sati, nego vi ne znate kako je meni. Zato što k'smet ne spava, radi prekovremeno. Naročito kad ga pominjete u kombinaciji sa glagolima povezanim sa telesnim aktom razmnožavanja.

Prvo je dunula košava, srušila mi oleander i prevrnula tanko drvo limunovo. Na balkonu. Tu sam k'smeta odmah olajala, zakukala nad sudbinskom lutrijom, uglipavila se do kolena, isterala jedno oko oleandrovim granjem i izgrebala se kao da sam na frontu bila. Ne znam da l sam vam pomenula da košava vitla u duetu sa kišurinom. Žmu je budno spavao na kauču. Oleander sam odvukla u hodnik, ostavljajući za sobom zemljane tragove, a limuna sam vratila u vertikalu, poduprla stolicom, pa šta mu bog da. Prosto da čovek podivlja od klimatskog ludila na koje nas je sudbina osudila.

Onda sam pristupila poslu kog i robijaše štede. Naime, naš Prestolonaslednik je pre tri godine diplomirao. Ljubi ga majka. I napravio svoju firmu. Nju naročito ljubi majka, jer nam se tako skinuo sa grbače. Bar sam ja to naivno mislila. Međutim, jer bez međutima priče nema, Prestolonaslednikova devojka, sa kojom deli firmu, je došla na ingenioznu ideju. Njih dvoje su inače eksperti za ideje, od toga žive, da se osetiti i na sopstvenoj koži. Elem, Devojka je doživela munju pravac iz mašte, da bi bilo prosto prelepo kada bi poslovni partneri njihove firme, ljubi i njih majka, dobili kao novogodišnji poklon nešto sasvim neobično – po teglu ljutih paprika. A ko će poklone da napravi, odnosno feferone namuva u tegle? Pa, ja...ko drugi. Ljubi me majka.

Iz pomenutog razloga sam prvo, kao umno poremećena, zvonila pijačnim kolicima punim vrlo prekrasnih tegli, vukući ih iz prodavnice u kućnu jazbinu. Posle toga sam izazvala nestašicu ljutih cvrca na pijaci, kupivši oko par tona istih. Zatim je naš dom zaličio na pakao lično, zahvaljujući alkoholno sirćetnim isparenjima, kombinovanim sa solju i vinobranom.

Šta da vam kažem, sem da već drugi dan guram paprike u tegle, kraja nema. Da mi ne bi bilo dosadno, i da ne bih postala prebrzo serijski ubica, bar ne dok ne napunim i poslednji teglajz, pristupila sam gledanju televizije. Naravno, tako što sam napipala neki mentalno nezahtevni film. Bar je tako izgledalo plavo more koje se na njegovom početku ljuljuškalo. Prevara, eto šta. Već u drugom kadru su iz mora počele da ripaju ajkule i jedu ribare.

Potom smo se našli u obližnjoj Santa Monici gde su upravo najavljivali naoblačenje, i njemu zahvaljujući smanjen broj ajkula na plaži. Prosto divno. Zato su budale uzele daske i otrčale da maltretiraju talase. Ostala gungula golišava se sunčala i skakutala po plićaku. Kako se metereolozima ni u Santa Monici ne da verovati, ajkule su izignorisale vremensku prognozu i počele da jedu daske i budale. Onda su prešle na one što su đipali u plićaku. Plažni spasioci su pali u fras i pozvali narod da se evakuše sa plaže. Na to sam ja sarkastično priupitala film da neće možda ajkule i na suvo da istrče. Za svaki slučaj sam sebe, tegle i feferone odmakla od televizora. Žmu je zgrabio Ikara Varvarina pod mišku i otperjao u obližnji park da ga šeta. Jer, ako ajkule s plaže utrče u dnevne sobe, do parka im ipak treba više vremena.

Onda se na pučini pojavila oluja, podigla talase i izbacila ajkule na plažu. One su poamale najsporije bežače i bupnule u plažni kafić. Tamo je kelnerica utepala jednu nožem za tranžiranje mesa, a gosti su na njih navalili barskim stolicama i plinskim bocama. Počinjalo je da mi se vrti u glavi. Talasi su već počeli da mi pljuskaju po teglama i razlivaju se po Santa Monici. Ajkule su zaista uplivale u dnevne sobe i imale problem da ljudske prehrambene objekte ganjaju po stepenicama. Tu negde sam odustala, što je mnogo, mnogo je. Promenila sam kanal.

Ajkule su nestale sa vidika, a na scenu je stupila jedna od poznatih, patoloških, kriminalističkih, forenzičkih serija. U njoj je sedela suva ženica suludog pogleda. Osumnjičena Irina. Ona je, navodno, utepala Kala O'Konela, devedeset kila nekad žive vage, istranžirala ga testerom i onda bacila u đubre. Podnela bih ja i to da Irina zapravo nije bila apotekarka iz Beograda. Opet mi je pripala muka i lepo sam se poželela onih nepravedno zanemarenih ajkula. Šta njima fali, moraju i one nešto da jedu.

Osamnaest hiljadita tegla ljutih paprika se ljuto punila, ajkule su jele semafore, Irina apotekarka iz Beograda je plakala u sobi za saslušavanje. Na rezervnom programu je uragan peglao sve pred sobom, pretvarajući kadar u gomilu mahnitog iverja.

Ostavila sam tegle i feferone, širom otvorila balkonska vrata, primila košavu na grudi i izljubila se sa njom. Usput se zahvaljujući k'smetu, sudbini, usudu, svima po spisku, što ne živim u krajevima u kojima je naša klima prosto radost mozga. Irina je i dalje ridala, zato što nije ni sanjala kako je kad umesto testere u rukama imaš tegle i šleper ljutitih paprika. 



Komentari (50)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

malasneki malasneki 00:25 11.10.2015

Sta da ti kazem

k'smet je to, ne mozes protivu :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:57 11.10.2015

Re: Sta da ti kazem

k'smet je to, ne mozes protivu :)

K'smet, slatka.
Jukie Jukie 02:36 11.10.2015

Znam tu epizodu

Na kraju Irinu odvode da je kazne.

Plavi detektiv(?): Šta će sad da bude sa njom?

Forenzičarka: Odvešće je nazad u Beograd to joj je kazna

Plavi detektiv (zaprepašćeno): Pa kako si mogla da joj uradiš nešto tako strašno?

Forenzičarka (sleže ramenima): Ali bar će da bude sa svojim sinom...
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:59 11.10.2015

Re: Znam tu epizodu

Jukie, mene je najviše dirnulo to što ga ona nije ubila, ali ga je istranžirala i bacanjem sakrila zato da joj ostane njegova potvrda kojom može da izvede sina iz Beograda. Nije lako nama u Beogradu dok čekamo američke potvrde da iz grada izađemo...
niccolo niccolo 07:55 11.10.2015

Kako im naplaćuješ,

Pa, ja...ko drugi.

po tegli ili po satu?
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:59 11.10.2015

Re: Kako im naplaćuješ,

po tegli ili po satu?

Na metar. Živaca.
freehand freehand 10:40 11.10.2015

Papričice

Pojam "ljutog" relativan je kao i svaki drugi, samo još relativniji. Jer šta je i koliko ljuto uvek je u ustima i grlu posmatrača (konzumenta) Gradacija ide naviše do mog kuma. Ono što je seljacima i nakupcima na pijačnim tezgama ljuto njemu je slatko. Ono što je meni ljuto njemu je blago ženstveno ljutkasto. Ono što je ozbiljnim ljubiteljima ljutine ljuto njemu je mera tegla/obrok. A nema stvarno ljutog dok on ne pokupuje ono što je redovnom selekcijom probrao na pijaci od dve-tri vrste i to u zavisnosti od godine. No tu nije kraj: to začini onim čudom što u saksijicama gaji na svom prozoru. Taj je otrov svojim zračenjem zbunjivao aparate za merenje zagađenja u više navrata kad su ono nekako s kraja leta počinjali da prepoznaju radijaciju iz čista mira.
Sad, definitivno bi se kršile i Ženevske konvencije i razni drugi dokumenti o ljudskim pravima, ali - to bi valjalo poklanjati poslovnim partnerima ako nameriš da ih se rešiš. Mala doza, maksimalan efekat.
I iIrini, apotekarki, ako je baš toliko zgrešila. I ajkulama, pod uslovom da si sigurna da ostale vrste iz mora i okeana neće fasovati isto i pretvoriti se u kolateralnu štetu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:00 11.10.2015

Re: Papričice

Pojam "ljutog" relativan je kao i svaki drugi, samo još relativniji.

Ljuto prestane da bude relativno kada se rukom kojom si muvao cvrce u teglu pošeškaš po oku. E, onda je ljuto ljuto.
zilikaka zilikaka 13:23 11.10.2015

Re: Papričice

Pojam "ljutog" relativan je kao i svaki drugi, samo još relativniji.


Ispada da se i to meri. Taman prilika da se podsetimo.



... a kum, nije BoCanac?
srdjan.pajic srdjan.pajic 16:19 11.10.2015

Re: Papričice

zilikaka
Pojam "ljutog" relativan je kao i svaki drugi, samo još relativniji.


Ispada da se i to meri. Taman prilika da se podsetimo.



... a kum, nije BoCanac?


Isuse! Piše na wikipediji da ovu papriku koriste za premaz za ograde koje drže slonove na distanci . I za taktičko naoružanje i opremu, to jest za pepper sprejeve i pepper bombe. A domoroci mažu vrhove strela i kopalja kad idu u lov na tigrove, ili zapapriče sačmu...

Probao sam ovu zadnju na listi normalnih paprika, habanero, iz čiste radoznalnosti, jer nisam baš ljubitelj jako začinjenje hrane, i ta je stvarno ljuta dumreš. Mogu da pretpostavim kakav je onda ovaj ghost pepper hladan otrov, ono, ako pojedeš celu, sagori ti jetru i gušteraču za pet minuta.

I moj matori u Bgd-u gaji svoj neki produkt na terasi, srpski habanero, i to je ozbiljno ljuto, i sa velikim ponosom je servira svakom gostu i putniku namerniku, i ako ovaj ne padne sa stolice ili bar ne traži da mu se prinese aparat za gašenje požara, matori biva ozbiljno razočaran. I onda je naleteo na moju svastiku, koja mu je pojela pola mesečnog prinosa tih papričica za jedan obrok. Posle smo mu objasnili da ne treba da se oseti uvredjeno, Sara je dugo trenirala na habanerosima.
cassiopeia cassiopeia 16:36 11.10.2015

Re: Papričice

Mogu da pretpostavim kakav je onda ovaj ghost pepper hladan otrov


Uuu, ja sam samo pomirisala. Zato imam konzumenta u kući koji je za tu papričicu rekao e, ovo jeste ljuto

Šta da ti kažem, kod mene na terasi najmanje cveća, ali zato imamo jedno 7 vrsta ljutih papričica.


Nego, Jelice, ti si čudo! Zato i nema tegli u okolini Kalenića. Biće da si ih ti pokupila
freehand freehand 18:56 11.10.2015

Re: Papričice

I moj matori u Bgd-u gaji svoj neki produkt na terasi, srpski habanero, i to je ozbiljno ljuto, i sa velikim ponosom je servira svakom gostu i putniku namerniku, i ako ovaj ne padne sa stolice ili bar ne traži da mu se prinese aparat za gašenje požara, matori biva ozbiljno razočaran. I onda je naleteo na moju svastiku, koja mu je pojela pola mesečnog prinosa tih papričica za jedan obrok. Posle smo mu objasnili da ne treba da se oseti uvredjeno, Sara je dugo trenirala na habanerosima.

Tako je moj prijtaelj Andreas - tad je bio u mi Srbi fazi - pokušavao da maltretira Turčina u kebab imbisu: onaj nam uz kebab donese neke papričice koje, ruku na srce i jesu više ukusa tikvice, za standardnu austrijsku domaćicu. Jel ima ljuće, pita Andi. Ziher, kaže Ture, ode i donese ono što Nemci zovu šarf (oštro, ljuto).
Andi napravi razočaran izraz, ništa - kaže.
Ode Turčin i donese feurig (plameno). Stoji i gleda reakciju. Ovaj celu strpa u usta ne trepnuvši. Jel to sve? Mi Srbi imamo ljuće, vi ste ko neke sisis. - kaže razočarano.
E ovaj se sad tu ozbiljno iznervira dirnut u nacionalni ponos, ode tamo negde pozadi i donese nešto što gazda jede. Ja zagrizem i momentalno mi se sloši.
Andi se pretvara u RGB svetiljku, menja boje, pušta paru iz ušiju ali promenio izraz lica nije. Srpski ne mož' mi ništa smešak mu je ostao zamrznut na faci.
Zato se posle u autu pretvorio u ognjenog zmaja koji riga vatru iz svih otvora.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:51 11.10.2015

Re: Papričice

Moj zet je tetki koja voli ljuto doneo neku cvrcu meksičku prvu na lestvici. Da je poseje. Kad rodi, pričaću.
Atomski mrav Atomski mrav 09:03 12.10.2015

Re: Papričice

Kupio sam u Tunisu teglu ajvara i upozorili su me da je jako ljut - kao, ako sam kupio verziju za turiste ima da se dobro oznojim kad ga budem jeo a ako sam kupio verziju za njihovu, domaću upotrebu ima da plačem kad ga probam. Biće da sam kupio ovu drugu varijantu, to je bilo zaista ljuto da ne poveruješ i niko u kući nije hteo to da jede - načeta tegla je stajala tako par godina ali se ajvar nije ubuđavio... Inače, Tunižani ga jedu bez problema jeg ih hrane time čim počnu da jedu čvrstu hranu.
alselone alselone 10:25 12.10.2015

Re: Papričice

Kupio sam u Tunisu teglu ajvara i upozorili su me da je jako ljut


Ja sam jeo u Alziru neko cudo ljudo, od zelene i crvene paprike. A sluzi se sa nekim ukiselenim mlekom, da malo sapiras kapsicin, inace oces dumres. Oni su to, kao sto i ti kazes, kusali sve u 16. Mada se ni ja nisam mnogo predavao.
predatortz predatortz 11:30 12.10.2015

Re: Papričice


Ja sam jeo u Alziru neko cudo ljudo,


I ti se svugde smucaš...
alselone alselone 11:54 12.10.2015

Re: Papričice

I ti se svugde smucaš...


Brate. Pricao sam ovde jednom sto sam dobio uputstvo od firme sta da radim ako me otmu teroristi, ako udari auto-bomba u hotel, sta ako upadnem u nemire, kako da biram sobu u hotelu, kako i da idem po ulici itd... Horor.

A dok smo bili tamo vodili nas domacini na tu veceru, i samo ustade pola restorana u jednom momentu i klanjaju. Kaze on - bice sranja, ovo do par godina nije moglo da se zamisli, molilo se kod kuce, u dzamijama i u specijalnim prostorijama za tu namenu (kao sto imaju npr. po trznim centrima, ako te "uvati" molitva dok si u kupovini.
predatortz predatortz 11:57 12.10.2015

Re: Papričice

alselone
I ti se svugde smucaš...


Brate. Pricao sam ovde jednom sto sam dobio uputstvo od firme sta da radim ako me otmu teroristi, ako udari auto-bomba u hotel, sta ako upadnem u nemire, kako da biram sobu u hotelu, kako i da idem po ulici itd... Horor.

A dok smo bili tamo vodili nas domacini na tu veceru, i samo ustade pola restorana u jednom momentu i klanjaju. Kaze on - bice sranja, ovo do par godina nije moglo da se zamisli, molilo se kod kuce, u dzamijama i u specijalnim prostorijama za tu namenu (kao sto imaju npr. po trznim centrima, ako te "uvati" molitva dok si u kupovini.


Ja južnije od Niša ne idem! Ti, kako oćeš...
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:55 12.10.2015

Re: Papričice

Ja južnije od Niša ne idem! Ti, kako oćeš...

Ete ti ga sad...a more grčko?..a makedonski tucani dizvineš pindžur?..greota propustiti.
srdjan.pajic srdjan.pajic 16:27 12.10.2015

Re: Papričice

predatortz
alselone
I ti se svugde smucaš...


Brate. Pricao sam ovde jednom sto sam dobio uputstvo od firme sta da radim ako me otmu teroristi, ako udari auto-bomba u hotel, sta ako upadnem u nemire, kako da biram sobu u hotelu, kako i da idem po ulici itd... Horor.

A dok smo bili tamo vodili nas domacini na tu veceru, i samo ustade pola restorana u jednom momentu i klanjaju. Kaze on - bice sranja, ovo do par godina nije moglo da se zamisli, molilo se kod kuce, u dzamijama i u specijalnim prostorijama za tu namenu (kao sto imaju npr. po trznim centrima, ako te "uvati" molitva dok si u kupovini.


Ja južnije od Niša ne idem! Ti, kako oćeš...


I ja ozbiljno zavidim Alseu što mu je pos'o delom takav da može da prošvrlja po svetu, za šta ja moram isključivo turistički da se organizijem. Mada, tešim se da "to nije to", kad odeš tamo da radiš, pa imaš dan, ili nekad ni toliko, da se malo prošetaš po kvartu oko svog hotela, ali svejedno, bolje je i to nego nikad ne otići nigde. A cenim da može i da se uklopi neki kraći odmor uz posao, ono, da ostaneš par dana posle, ili tako nešto, mada i to je zajebano kad kod kuće imaš ženu i sitnu decu, koji te željno iščekuju. Svejedno, super je to švrljanje okolo, u bilo kakvom aranžmanu, drugim rečima, i tata bi sine.





alselone alselone 16:32 12.10.2015

Re: Papričice

Mada, tešim se da "to nije to", kad odeš tamo da radiš, pa imaš dan, ili nekad ni toliko, da se malo prošetaš po kvartu oko svog hotela, ali svejedno, bolje je i to nego nikad ne otići nigde. A cenim da može i da se uklopi neki kraći odmor uz posao, ono, da ostaneš par dana posle, ili tako nešto, mada i to je zajebano kad kod kuće imaš ženu i sitnu decu, koji te željno iščekuju.


Glavno je ako hvatas vikend, sto se meni cesto desava. Na primer oko 2/3 mojih putovanja traje otprilike 7-10 dana. Znaci, nije puno da me cekaju kodkuce a hvata i vikend pa mogu da probazam okolo. Ili second best je da dodjes subotom a ides sledeci petak kuci due to Saturday night rule (LINK). Sto isto nije lose, pogotovo ako ides na zapad, onda krenes subotu ujutru i stignes istog dana rano, tako da prakticno imas dva dana za bazanje.


A desavaju se i lepe stvari. Jednom sam dosao na zvanicno testiranje pa je pukao ceo sistem, dok je dosao moj red za testiranje trebalo im je 20 dana da podignu i vrate sve sto je trebalo. To vreme sam proveo na placenom godisnjem, uglavnom na plazi i u barovima.

Ima i toga sto Pajke kaze, da dodjem negde, provedem dva dana na relaciji hotel-posao-vecernji rad u sobi-spavanje. Ali i tada se trudim da makar sednem u restoran i pojedem nesto lokalno.
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:34 12.10.2015

Re: Papričice

Ima i toga sto Pajke kaze, da dodjem negde, provedem dva dana na relaciji hotel-posao-vecernji rad u sobi-spavanje. Ali i tada se trudim da makar sednem u restoran i pojedem nesto lokalno.


Da, da, uvek gledaš da ućariš šta god možeš (a uvek možeš, sem ako te ne pošalju u Ričardson, Teksas, tamo brate stvarno nema pod milim bogom ništa, ako ne računaš onu odvratnu gradurinu od Dallas-Ft. Wortha. Kako sam lako dao otkaz 2010 kad su rešili da me poteraju iz fenomenalnog Boulder-a, u tu prokletinju od Ričardsona. Tamo kad sam god išao vratio sam se par kila deblji, od ždranja po restoranima...sve lokalna hrana, da se razumemo, ali bre, porcije ko za slonove, više me bilo blam da nosim kutije nazad u hotel i da posle jedem hladno, ili podgrejano u mikrovalnoj.

Ali zato, konferencije, dok sam još bio na faksu, brate, tu sam izludjivao moju šefovicu, do suza, ono, da me spakuje i vrati u Srbiju. Ona, jadna, uvek spremala neke susrete, sa bivšim studentima, kolegama, potencijalnim parodavcima za research, a ako nije to, onda je uvek htela na neku lokalnu lokaciju da nas odvede, onako, grupnjaka, što je izguglala pred put, mislim, bila nam je kao druga keva, svima. Ali se za Paju, od prvog dana znalo da će da nestane, eventualno se pojavi u convention centru kad je njegov talk, ili poster, za ostalo su mogli samo da me sanjaju. Par puta sam tako ladno išao da ronim, tamo na Santa Katalini (conf bila u Long Beach-u), ili na Portoriku, (radna poseta Aresibou, i posle na univerzitetu u Majagezu, ja zapalio na Fahardo, gde je bio do jaja kelp diving. U Sijetlu, kad je bila konferencija, ja otišao da tražim Brus Lijev grob, da, i Hendriksov, samo to nisam nikad smeo da kažem u grupi, da ne pomisle da sam neki kreten . )



alselone alselone 19:01 12.10.2015

Re: Papričice

Ali se za Paju, od prvog dana znalo da će da nestane, eventualno se pojavi u convention centru kad je njegov talk, ili poster, za ostalo su mogli samo da me sanjaju. Par puta sam tako ladno išao da ronim, tamo na Santa Katalini (conf bila u Long Beach-u), ili na Portoriku, (radna poseta Aresibou, i posle na univerzitetu u Majagezu, ja zapalio na Fahardo, gde je bio do jaja kelp diving. U Sijetlu, kad je bila konferencija, ja otišao da tražim Brus Lijev grob, da, i Hendriksov, samo to nisam nikad smeo da kažem u grupi, da ne pomisle da sam neki kreten . )



Pajo zivi za fajt. I ja sam jednom u Orlandu na konferenciji od tri dana jedan proveo u Sea worldu, gledo delfine i beluge, drugi vozajuci se po gradu a treci sam ajde izlago.
emsiemsi emsiemsi 19:04 12.10.2015

Re: Papričice

alselone
Mada, tešim se da "to nije to", kad odeš tamo da radiš, pa imaš dan, ili nekad ni toliko, da se malo prošetaš po kvartu oko svog hotela, ali svejedno, bolje je i to nego nikad ne otići nigde. A cenim da može i da se uklopi neki kraći odmor uz posao, ono, da ostaneš par dana posle, ili tako nešto, mada i to je zajebano kad kod kuće imaš ženu i sitnu decu, koji te željno iščekuju.


Glavno je ako hvatas vikend, sto se meni cesto desava. Na primer oko 2/3 mojih putovanja traje otprilike 7-10 dana. Znaci, nije puno da me cekaju kodkuce a hvata i vikend pa mogu da probazam okolo. Ili second best je da dodjes subotom a ides sledeci petak kuci due to Saturday night rule (LINK). Sto isto nije lose, pogotovo ako ides na zapad, onda krenes subotu ujutru i stignes istog dana rano, tako da prakticno imas dva dana za bazanje.


A desavaju se i lepe stvari. Jednom sam dosao na zvanicno testiranje pa je pukao ceo sistem, dok je dosao moj red za testiranje trebalo im je 20 dana da podignu i vrate sve sto je trebalo. To vreme sam proveo na placenom godisnjem, uglavnom na plazi i u barovima.

Ima i toga sto Pajke kaze, da dodjem negde, provedem dva dana na relaciji hotel-posao-vecernji rad u sobi-spavanje. Ali i tada se trudim da makar sednem u restoran i pojedem nesto lokalno.

И тата би сине (некада било) !
emsiemsi emsiemsi 19:06 12.10.2015

Re: Papričice

srdjan.pajic
Ima i toga sto Pajke kaze, da dodjem negde, provedem dva dana na relaciji hotel-posao-vecernji rad u sobi-spavanje. Ali i tada se trudim da makar sednem u restoran i pojedem nesto lokalno.


Da, da, uvek gledaš da ućariš šta god možeš (a uvek možeš, sem ako te ne pošalju u Ričardson, Teksas, tamo brate stvarno nema pod milim bogom ništa, ako ne računaš onu odvratnu gradurinu od Dallas-Ft. Wortha. Kako sam lako dao otkaz 2010 kad su rešili da me poteraju iz fenomenalnog Boulder-a, u tu prokletinju od Ričardsona. Tamo kad sam god išao vratio sam se par kila deblji, od ždranja po restoranima...sve lokalna hrana, da se razumemo, ali bre, porcije ko za slonove, više me bilo blam da nosim kutije nazad u hotel i da posle jedem hladno, ili podgrejano u mikrovalnoj.

Ali zato, konferencije, dok sam još bio na faksu, brate, tu sam izludjivao moju šefovicu, do suza, ono, da me spakuje i vrati u Srbiju. Ona, jadna, uvek spremala neke susrete, sa bivšim studentima, kolegama, potencijalnim parodavcima za research, a ako nije to, onda je uvek htela na neku lokalnu lokaciju da nas odvede, onako, grupnjaka, što je izguglala pred put, mislim, bila nam je kao druga keva, svima. Ali se za Paju, od prvog dana znalo da će da nestane, eventualno se pojavi u convention centru kad je njegov talk, ili poster, za ostalo su mogli samo da me sanjaju. Par puta sam tako ladno išao da ronim, tamo na Santa Katalini (conf bila u Long Beach-u), ili na Portoriku, (radna poseta Aresibou, i posle na univerzitetu u Majagezu, ja zapalio na Fahardo, gde je bio do jaja kelp diving. U Sijetlu, kad je bila konferencija, ja otišao da tražim Brus Lijev grob, da, i Hendriksov, samo to nisam nikad smeo da kažem u grupi, da ne pomisle da sam neki kreten . )




Јеботе - како си ово лепо написао !
srdjan.pajic srdjan.pajic 19:28 12.10.2015

Re: Papričice

Јеботе - како си ово лепо написао !


. Hvala, igram za publiku!
emsiemsi emsiemsi 11:11 11.10.2015

Тегле !

Само да пријавим да су све тегле попуњене.
Остаје још џиновска тегла, односно, каца да се укисели купус - и макар до нове године смо мирни (ово до нове године условно - јер, углавном, смажемо ајвар и краставчиће до тада - колико год их напунили).
Но, кисели купус, паприке и још којешта остане - до нових.
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:01 11.10.2015

Re: Тегле !

Само да пријавим да су све тегле попуњене.

I kod mene. kaže mi Najbolja Drugarica da bi neko mogao da me prijavi za fabričku proizvodnju kod kuće.
bocvena bocvena 12:38 11.10.2015

Re: Тегле !

kad uniđemo u jevropu, vas vredne domaćice će prve da stave van zakona. odmah iza onih što neovlašteno peku prasiće:)
emsiemsi emsiemsi 14:23 11.10.2015

Re: Тегле !

bocvena
kad uniđemo u jevropu, vas vredne domaćice će prve da stave van zakona. odmah iza onih što neovlašteno peku prasiće:)

Ма, могу да га дувају нама домаћицама !
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:52 11.10.2015

Re: Тегле !

kad uniđemo u jevropu, vas vredne domaćice će prve da stave van zakona. odmah iza onih što neovlašteno peku prasiće:)

A prakci će da budu ispod liste delikvenata koji peku rakiju. Valjda uteha...
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:53 11.10.2015

Re: Тегле !

Ма, могу да га дувају нама домаћицама !

zilikaka zilikaka 20:57 11.10.2015

Re: Тегле !

A prakci će da budu ispod liste delikvenata koji peku rakiju.


Htela si reći: "Domaćica koje peku rakiju"?
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:38 11.10.2015

Re: Тегле !

Htela si reći: "Domaćica koje peku rakiju"?

Carice!
rade.radumilo rade.radumilo 08:24 12.10.2015

Re: Тегле !

и макар до нове године смо мирни (ово до нове године условно - јер, углавном, смажемо ајвар и краставчиће до тада - колико год их напунили).


Mi smo ajvar već smazali. Zato smo napravili bolju strategiju. Kupimo dva džaka paprike, pa smotamo u zamrzivač, a onda babi dajemo na sledovanje da napravi malo ajvara. Tako jedino imamo do Božića. Posle kupimo, našli par tezgi na pijaci na Dušanovcu, gde je dobar.
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:00 13.10.2015

Re: Тегле !

Mi smo ajvar već smazali.

Oni moji tako tamane cepkane kao da im je neko premiju obećao. Jedino što mi zamrzivač imamo al babu nemamo, pa nek gledaju šta će zimus. Ja sam se za ovu godinu nacepkala.
alselone alselone 10:22 12.10.2015

Ovo je prava stvar

alselone alselone 10:23 12.10.2015

Re: Ovo je prava stvar

A ima i lokalna varijacija na temu - Bezdanski grom.

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:56 12.10.2015

Re: Ovo je prava stvar

Taj grom, el to za kombinovano ili solo konzumiranje? Samo ljuta paprika ili..?
alselone alselone 16:23 12.10.2015

Re: Ovo je prava stvar

Taj grom, el to za kombinovano ili solo konzumiranje? Samo ljuta paprika ili..?


Kombinovano, kao dodatak jelima. Moze i da se kuva, maze na leba sa necim, da se jede viljuskom uz nesto...
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:00 13.10.2015

Re: Ovo je prava stvar

Kombinovano, kao dodatak jelima. Moze i da se kuva, maze na leba sa necim, da se jede viljuskom uz nesto...

Hau najs :)
svarog svarog 13:46 12.10.2015

Ajkule

Ajkule su zaista uplivale u dnevne sobe i imale problem da ljudske prehrambene objekte ganjaju po stepenicama. Tu negde sam odustala, što je mnogo, mnogo je. Promenila sam kanal.


Nije to ništa. Ajkule su počele i da lete

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:57 12.10.2015

Re: Ajkule

Nemoj me zezati! Neki tajfun ih je poduhvatio, šta li? Kako žive na suvom letećki?
nim_opet nim_opet 14:48 13.10.2015

Re: Ajkule

Jelica Greganović
Nemoj me zezati! Neki tajfun ih je poduhvatio, šta li? Kako žive na suvom letećki?



Aha, hit bio, dovoljan da naprave i
49 41 49 41 13:58 12.10.2015

Baba Dika i tucana ljuta

Bio sam decacic. Baba Dika je imala najbolje vinograde iznad grada na suncanim padinama.

Deca ko deca, tudje grozdje je najsladje. U kradju njenog vinograda.

Baba Dika, sacmaru i napuni je tucanom ljutom.

Koga pogodi tim punjenjem u debelo meso, ne pada mu napamet za dugo da joj pridje vinogradu.

Pricahu klinci.

Boli, pece svrbi.
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:01 13.10.2015

Re: Baba Dika i tucana ljuta


Baba Dika, sacmaru i napuni je tucanom ljutom.

predatortz predatortz 11:04 13.10.2015

Re: Baba Dika i tucana ljuta


Baba Dika, sacmaru i napuni je tucanom ljutom.

Koga pogodi tim punjenjem u debelo meso, ne pada mu napamet za dugo da joj pridje vinogradu.


Jednu takvu nadžak-babu smo moj kum i ja pogodili iz vazdušne puške u dupe. Stalno nam bušila lopte.
Kakve smo batine za to dobili! No, vredelo je svakog udarca!
49 41 49 41 13:03 13.10.2015

K'smet ?!?

Kosmet?

Ic(h) ne razumem naslov bloga u kinrekstu sa blogom i komentarima.
predatortz predatortz 13:07 13.10.2015

Re: K'smet ?!?

49 41
Kosmet?

Ic(h) ne razumem naslov bloga u kinrekstu sa blogom i komentarima.


Kakav si ti, bre, Srbin!?
Ni turski ne znaš!
49 41 49 41 14:35 14.10.2015

Re: K'smet ?!?

predatortz
49 41
Kosmet?

Ic(h) ne razumem naslov bloga u kinrekstu sa blogom i komentarima.


Kakav si ti, bre, Srbin!?
Ni turski ne znaš!

Bljej mi se Turqi? Predatortz

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana