Život

Idila na delu

Jelica Greganović RSS / 24.01.2016. u 22:02

1.jpg 

 

Ima li išta lepše od zimskog, nedeljnog dana kog se seti sneg. Onog čije se jutro probudi u najtišoj tišini mogućoj, onoj koju remeti samo šuškanje neodlučnih pahulja koje se vrte u kadru pogleda, i mraz koji povremeno škrgutne. U kući muk, ljudske i životinjske jedinke duvkaju srećno hibernirajući, ja sedim i uživam u vakumu bezvučnom. Cakli jelka neraskićena, alibi joj je snegom podržan. Krčka se ručak za drage, odavno već pozvane goste. Ukratko – idila vezena sitnim bodom, goblenskim. Suviše lepo da bi predugo trajalo...

Na ulaznim vratima je zazvonio smak sveta, Marfijev zakon, baksuz zainatski. Izbezumljenog pogleda, tapkajući u mestu, predfrasnog stanja. Komšija u gaćama, zaogrnut naopačke obrnutom trenerkom. Protiv uroka. Što očito nije radilo. Jer je pištao kao ljuta guja: »Voda! Voda!« Naravno da je Ikar Varvarin, svom snagom svoje skoro trokilske mase, urlikao na ovakav upad u blaženi nedeljni mir. Tako i tada je počelo.

Ispostavilo se da nam je kuhinjski bojler neopaženo mreo. To mu nije bilo dovoljno, posthumno se svetio curenjem. Sve do komšija ispod. Potokom. Vodopadom. Odakle mu tolika voda, niko nije znao. Do tada je iz sebe jedva par lončića tople vode darivao. Kao da je za olimpijski bazen pravljen. Što je bilo i nekako u poređenju sa njegovom pozicijom koja je spadala u kategoriju – nikako. Neki esteta sa manjkom osećanja za funkcionalnost je bojlera sakrio tako odručno da je već bilo pitanje gde se nedeljom prodaje dinamit, da kupimo kilo, dve, pa da se nekako probijemo kroz daske i ormane do curećeg pokojnika.

Dalja priča spada u standarde umiranja bele tehnike: domar panično zatvara vodu, jer niko ne zna gde je u stanu ventil, moja malenkost starim peškirima pokušava da zaustavi vodu koja teče iz polica i ormana, komšija u gaćama vapi iz donjeg nivoa. Žmu instantno uči razliku između lavora i kante. Mačke se prezrivo povlače u najdalje ćoškove. Takozvano kuče i dalje zaurlava kao popareno. Na vratima se pojavljuje novi kandidat stranog porekla. Italijan, dva sprata iznad nas živeći. Za razliku od donjeg, gaćiranog komšije, ovaj nastupa samo u manijačkom bade mantilu. Diferencija broj dva je što donji kuka zbog viška vode, a gornjem voda fali kao leba da završi tuširanje.

U idilu se umešava slučajno nailazeći i namerno prolazeći komšiluk, i golišavom Italijanu, koji govori samo maternji jezik, na svim jezicima sem italijanskog objašnjava da je njemu odlično u poređenju sa tim kako se proveo Turčin iz prizemlja prošlog meseca. Njega je curkom tako napao gornji, komšijski bojler, al kupatilski, da je mogao da lično organizuje vaterpolo prvenstvo, samo da je imao mesta za tribine. Sad je mogao samo da štuca od ogovaranja, dok je Italijan podvio pojas od jedinog odevnog predmeta i odvukao se na svoj dehidrirani sprat.

Ručak tiho zagoreva, zanemaren i zaboravljen u ludilu vode koja se širi preko dronjavih peškira, gosti su otkazani i ostavljeni kod svojih kuća da jedu šta znaju, kroz vrata upada nervozni majstor, kog ćemo zlatnim polugama platiti, i počinje da ruši prilaz bojleru. Frižider se odgurava, merdevine priguravaju, elementima otkidaju vrata, mačke počinju da pišu zahtev za azil zbog mentalnog zlostavljanja, Varvarin ropće jer više glasa nema za lajanje, sneg očajnički veje, doduše uzaludno. Niko ga ne primećuje. Kao ni sve ostalo iz prvog pasusa. Sva pažnja je usmerena na armirani plakar iz kog majstor, veštinom iskusne babice, izvlači zlotvorski bojler, psujući arhitekte, dizajnere, stolare, zidare, fizičare...sve koji ne pripadaju plemenitom, vodoinstalaterskom esnafu.

Ja crvenim, ne zbog verbalnih seksualnih orgija koje je majstor upravo organizovao u mojoj kujni, nego zbog onog neverovatnog, nesavladivog đubreta koja živi iza kuhinjskih elemenata, i samo u eksplicitnim situacijama izlazi na dnevno videlo. Mož čistiti kolko hoćeš, zavlačiti drške metli i pajalica, usisavati, na sve četiri padati pred veličanstvom od podnožja kuhinje, džabe. Tamo negde pozadi se koti takav đubar, kao da vekovima niko u našoj kući za čišćenje kao takvo čuo nije. Da farmu koza imamo, ne bi onoliko crnih čupa dlake, zamumuljenih u mokre gute, nasrnulo na nas.

Ovde negde slede tri tačke, jer besmisleno je opisivati ono što svako od nas pokušava da zaboravi iz epizode o osveti mrtvog bojlera. Zajedno sa srećnim krajem kada se u kuhinjskom budžaku zacakli njegov novi naslednik, usred poprišta višesatne, nehigijenske bitke. Posle nje sledi još jedna, naoružana kantama, metlama, krpama, za kojom će sve cakliti kao što nikada pre nije. Uteha u pokušaju.

Tu negde je nedelja digla ruke od nas, komšija Italijan jeste dobio upalu jajnika, ali je od njega lift mirisao kao da se napio parfema, vertikalom je srećno klokotala voda. Ako pretekne radosti, možda za nedeljom malo brže stigne ponedeljak, od njega čovek bar zna da može svašta da očekuje. On ne napada idilom u zasedi. Nedeljnom.

 

 

 



Komentari (43)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

tyson tyson 22:10 24.01.2016

Panta rei

Da, još jedna uobičajena zimska nedelja; a sutra je radni dan, i čovek ga skoro jedva čeka. No, ako mene pitaš, sve bi bilo daleko lepše samo da je leto.





zox.zox zox.zox 22:11 24.01.2016

Ako je za utehu

Ako je za utehu vodoinsteri su manje deficitarna roba od klimadžija koje si letos jurila.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:41 24.01.2016

Re: Ako je za utehu

Nedeljom se prosto ne zna šta je deficitarnije, a nedeljom bela tehnika mre. Kao zub što voli nedeljom baš da zaboli. Zašto...niko ne zna.
emsiemsi emsiemsi 17:46 25.01.2016

Re: Ako je za utehu

Jelica Greganović
Nedeljom se prosto ne zna šta je deficitarnije, a nedeljom bela tehnika mre. Kao zub što voli nedeljom baš da zaboli. Zašto...niko ne zna.

Ја сам у недељу ујутро шетао 9 км, уживајући у падању снега. Снег је тако лепо падао да је прекрио сва керећа говна у Ташмајданском парку.
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:29 25.01.2016

Re: Ako je za utehu

Ја сам у недељу ујутро шетао

I ja sam šetala sa Varvarinom, a onda je počeo spektakel.
emsiemsi emsiemsi 19:42 25.01.2016

Re: Ako je za utehu

Jelica Greganović
Ја сам у недељу ујутро шетао

I ja sam šetala sa Varvarinom, a onda je počeo spektakel.

Шта је било, Варварин се укакио где не треба !?
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:23 25.01.2016

Re: Ako je za utehu

Шта је било, Варварин се укакио где не треба !?

Bojler, kujna, bojler.
ivana23 ivana23 22:51 24.01.2016

***

Ovakav treba da nabavite:

Jelica Greganović Jelica Greganović 23:08 24.01.2016

Re: ***

Ivana, ako je protočni, ne može, rekao majstor danas.
ivana23 ivana23 23:12 24.01.2016

Re: ***

Jelica Greganović
Ivana, ako je protočni, ne može, rekao majstor danas.


Objasnio je zbog cega?
rade.radumilo rade.radumilo 23:40 24.01.2016

Re: ***

Ovakav treba da nabavite:


Zahebi ti te nautilus virble. To ume da izleti, tu gde je vrela voda, ko metak iz puške. Ako imaš sreću da je plastika kvalitetnija, onda super. Ako nije... pripremi se za poplavu.
ivana23 ivana23 23:43 24.01.2016

Re: ***

rade.radumilo
Ovakav treba da nabavite:


Zahebi ti te nautilus virble. To ume da izleti, tu gde je vrela voda, ko metak iz puške. Ako imaš sreću da je plastika kvalitetnija, onda super. Ako nije... pripremi se za poplavu.


Moj muz je stavio metalnu, jednorucnu. Sluzi vec 11 godina i bojler i slavina.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:09 25.01.2016

Re: ***

Objasnio je zbog cega?

Jeste, al pošto se ja u to ič ne razumem, instantno sam zaboravila.
ivana23 ivana23 22:51 24.01.2016

***

duplo, molim obrisati.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:08 24.01.2016

Re: ***

Sve ok
rade.radumilo rade.radumilo 23:32 24.01.2016

Vertikala

Vi bar imate sreće, pa majstor može u vertikali da zavrne vodu. U mom stanu, glavni ventil je na jasno vidljivom mestu, ali je odbio da dalje funkcioniše, nakon smrti Maršala Tita. Od tada, ne može se zavrnuti ni na jednu stanu. Jedina alternativa, jeste da se zameni, ali je i glavni ventil vertikale stupio u štrajk, čini mi se, onog devetog marta.
Još bi se i dalo to obaviti "pod vodom," da u neko doba učene glave građevinskih komisija FNRJ nisu odlučile da postojeći navoji na lozama cevi, ventila i ostale vodovodne galanterije, ne zadovoljavaju visoke tehnološke standarde druge polovine XX veka te iste zamenile drugačijim. Problem je što su proizvođači i ugrađivači istih, o toj odluci obaveštavani postepeno narednih desetak-petnaest godina.
Tako smo mi završili sa neispravnim ventilom u stanu i neispravnim ventilom na vertikali. Za onaj drugi, bi se trebalo ubediti sa celom vertikalom stanara, da se isti zameni novim. Pošto je to u Srbiji ravno ubeđivanju lidera opozicije da se ujedine na sledećim izborima, odustali smo u startu. Za onaj prvi, nema leka do da se raskopavaju zidovi i cevi zamene novima.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:10 25.01.2016

Re: Vertikala

ali je odbio da dalje funkcioniše, nakon smrti Maršala Tita.

Ureko vam ventil? Zamerio mu se?
rade.radumilo rade.radumilo 08:50 25.01.2016

Re: Vertikala

Ureko vam ventil? Zamerio mu se?


Jok, mislim da je stao u stav "mirno" i u'vatilo ga u krstima, pa ost'o tako.
srdjan.pajic srdjan.pajic 23:33 24.01.2016

Suživot u zgradi.

Jao, kako mi ne nedostaje!

Živeo sam u prizemlju ovde, tri godine, kondo (to je kao apartman, ali ime neke razlike koje nisam nikad uspeo da spoznam). Iznad nas živeli neki seljaci, koji su voleli da se šišaju u kuhinjski lavabo, valjda što ima garbage disposal, pa su mislili da on lepo eliminiše i kosu. I stvarno, eliminiše, tako što je izgura u cev, do prvog zavijutka koji se, eto, baš ispod naše sudopere dogadjao. Onda se to lepo zapuši, i u stanu belaj. Više puta. Trči, Srki, gore, moli celu vertikalu da ne peru ništa u sudoperi/mašini za sudove, dok ne dodje Sajla.

Aj, dobro, šišanje u lavabou sam nekako otrpeo, ali kad su napravili sportski centar za decu u kupatilu, pa to procurilo kod nas, e, to već nisam znao kako da otrpim. Pa sam se požalio domaru, Santjagou, koji je valjda bivši Federales. Posle kratkog vremena te komšije su iščezle, ali bukvalno.
Jelica Greganović Jelica Greganović 00:12 25.01.2016

Re: Suživot u zgradi.

koji su voleli da se šišaju u kuhinjski lavabo

Odlično rešenje...za doživotnu dijetu.
tyson tyson 00:14 25.01.2016

Re: Suživot u zgradi.

Pa sam se požalio domaru, Santjagou, koji je valjda bivši Federales. Posle kratkog vremena te komšije su iščezle, ali bukvalno

10 decapitated bodies found in troubled Mexican state of Guerrero


srdjan.pajic srdjan.pajic 00:19 25.01.2016

Re: Suživot u zgradi.

tyson
Pa sam se požalio domaru, Santjagou, koji je valjda bivši Federales. Posle kratkog vremena te komšije su iščezle, ali bukvalno

10 decapitated bodies found in troubled Mexican state of Guerrero




Pusti, da viš ti našeg Santjaga, sine, ko Danny Trejo.


Jelica Greganović Jelica Greganović 00:19 25.01.2016

Re: Suživot u zgradi.

emsiemsi emsiemsi 17:42 25.01.2016

Re: Suživot u zgradi.

srdjan.pajic
Jao, kako mi ne nedostaje!

Živeo sam u prizemlju ovde, tri godine, kondo (to je kao apartman, ali ime neke razlike koje nisam nikad uspeo da spoznam). Iznad nas živeli neki seljaci, koji su voleli da se šišaju u kuhinjski lavabo, valjda što ima garbage disposal, pa su mislili da on lepo eliminiše i kosu. I stvarno, eliminiše, tako što je izgura u cev, do prvog zavijutka koji se, eto, baš ispod naše sudopere dogadjao. Onda se to lepo zapuši, i u stanu belaj. Više puta. Trči, Srki, gore, moli celu vertikalu da ne peru ništa u sudoperi/mašini za sudove, dok ne dodje Sajla.

Aj, dobro, šišanje u lavabou sam nekako otrpeo, ali kad su napravili sportski centar za decu u kupatilu, pa to procurilo kod nas, e, to već nisam znao kako da otrpim. Pa sam se požalio domaru, Santjagou, koji je valjda bivši Federales. Posle kratkog vremena te komšije su iščezle, ali bukvalno.

Тужибабо !
mlekac mlekac 01:53 25.01.2016

Uvek muka

Eh, lepote života u zgradi.
Ovde, kod mene, postoji drugi problem. U stvari postoje dva problema. Jedan je, što je prilikom renoviranja kuće majstor tako "majstorski" posakrivao ventile da ih ni CIA ne bi pronašla, a drugi je što u selu ima samo jedan jedini majstor (jeste, to je taj što ih je posakrivao) a njega treba uloviti između kafane, Dunava i popravke kod nekog drugog...
A pošto su vodovodni radovi nešto u šta se ama baš ič ne razumem, ostaje mi samo da se nadam da će me te lepote zaobići. Bar dok ne otopli.
rade.radumilo rade.radumilo 08:56 25.01.2016

Re: Uvek muka

renoviranja kuće majstor tako "majstorski" posakrivao ventile da ih ni CIA ne bi pronašla


Mislim da su Švabe pre koju godinu donele propis, pa sad prilikom gradnje sve cevke ima da se postave "sas spoljnu stranu zidovi."
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:22 25.01.2016

Re: Uvek muka

Mlekac, ni ja nisam baš očekivala vodovodne cirkuse zimi...al da ne slutim, pu, pu, pu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:24 25.01.2016

Re: Uvek muka

Rade, bog ih radovao, možda nije lepo, al je praktično. Ovaj esteta koji je tako sakrio bojler zaista nije pri sebi, pola kujne srušismo da dođemo do istog.
rade.radumilo rade.radumilo 13:37 25.01.2016

Re: Uvek muka

al je praktično


Nije samo stvar praktičnosti, već i bezbednosti. U EU, bojleri za vodu su uglavnom gasni. To u prevodu znači, da se u jednoj prostoriji stiču gas, struja i voda.
Nije ni čudo da su se za vreme WWII Britanci vadili na eksploziju gasa, kad su hteli da sakriju činjenicu da postoji V2.
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:01 25.01.2016

Re: Uvek muka


Nije samo stvar praktičnosti, već i bezbednosti.

Slažem se, dovoljno je nebezbedno već to da ne možeš da dopreš do bojlera koji curi potokom, samo još nedostupan gas fali.
mlekac mlekac 15:50 25.01.2016

Re: Uvek muka

rade.radumilo
renoviranja kuće majstor tako "majstorski" posakrivao ventile da ih ni CIA ne bi pronašla


Mislim da su Švabe pre koju godinu donele propis, pa sad prilikom gradnje sve cevke ima da se postave "sas spoljnu stranu zidovi."


Da, nešto slično sam vidla i u Bw. Tamo su sve te vodene cevke bila "na izvolte". Doduše, ponegde još nisu ukapirali da ne treba razdvajati slavine za vruću i hladnu vodu, ali, nisu oni krivi - učili od Engleza.
mlekac mlekac 15:52 25.01.2016

Re: Uvek muka

Jelica Greganović
Mlekac, ni ja nisam baš očekivala vodovodne cirkuse zimi...al da ne slutim, pu, pu, pu.

Ma ne pitaj me koji sam cirkus imala dok sam otkrila gde se, do vraga, zavrće voda na česmi baštenskoj? Na kraju sam nekako navatala "majstora" i pripretila mu svim kletvama smišljenim i nesmišljenim ako je ne zatvori pre mrazeva.
Kanda me je ozbiljno shvatio. Zavrnuo ventil, al' pred svedocima. Da ne bih morala opet da ga jurim na proleće.
49 41 49 41 04:03 25.01.2016

Ponocna idila

Zmuu, probudi se
-Vodena pumpa (sumpump) u bunarcetu u podrumu stala. Nivo vode porastao u njemu, poplavice nam podrum.
Kuku meni, propasce mi svo ono "blago" u podrumu; za Novu Godinu, Bozic, Uskrs, Halowin, ...
Zmuu curi ti bojler u podrumu, poplavice mi veseraj. Propasce mi onih 1200 peskira, posteljina, stolnjaka, zavesa,;sto pedantno skupljam po rasprodajama.

Mac(h)ak Diesel, stoji na pola stepenika; pita se st sta li ovi rade u podrumu u ponoc.
Volim da se smucam po podrumu, kad je hladno; ali ne silazim dok vi to ne posusite i sredite.
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:23 25.01.2016

Re: Ponocna idila

Mi podrum nemamo, zapravo, imamo ga al je u formi lavirintske garaže.
srdjan.pajic srdjan.pajic 04:17 26.01.2016

Re: Ponocna idila

Zmuu, probudi se
-Vodena pumpa (sumpump) u bunarcetu u podrumu stala.


Da, tim pumpama nije za verovati (kao uostalom bilo kakvoj elektro-mehaničkoj napravi, zbog ovog "mehaničkoj" u opisu). Da mi, kojim slučajem treba (a ne treba jer smo kuću, nakon preživljavanja teških poplava, strateški odabrali na vr' čuke, na preko milju nadmorske visine, daleko iznad bilo kakve vode, nadzemne i podzemne), dakle, odmah bih dve ugradio, što se kaže, da rade redundantno. Kad su onomad udarile poplave na naše brdsko plananinsko prerijske krajeve, te pumpe nisu baš mnogo pomogle ni u kućama koje nisu bile direktno na udaru bujice, mahom su otkazivale, nenaviknute da rade neprekidno danima. I onaj naš gorepomenuti stančić je upravo tako poplavljen, jer pumpe u zgradi nisu radile, što je bilo propust gosn Santjaga, po komandnoj odgovornosti (njemu doduše niko nije ništa smeo da prigovori, da ne bi završio obezglavljen u nekoj rupi u pesku Sonore, da mu po kostima seru zvečarke i pare se hila monstrumi).


Jelica Greganović Jelica Greganović 19:07 26.01.2016

Re: Ponocna idila

njemu doduše niko nije ništa smeo da prigovori, da ne bi završio obezglavljen u nekoj rupi u pesku Sonore, da mu po kostima seru zvečarke i pare se hila monstrumi

Senjor Santjago postaje moj junak
srdjan.pajic srdjan.pajic 19:40 26.01.2016

Re: Ponocna idila

Jelica Greganović
njemu doduše niko nije ništa smeo da prigovori, da ne bi završio obezglavljen u nekoj rupi u pesku Sonore, da mu po kostima seru zvečarke i pare se hila monstrumi

Senjor Santjago postaje moj junak


Dobar je Santjago (mislim da se sad već penzionisao), mene je drkao samo jednom, što nisam imao stiker na kolima kad sam se preselio u taj stančić, da zna da stanujem tu, to jest da ne koristim parking na nedozvoljen način, pa da mora da kopa rupu u pustinji bezveze, i po onom suncu. Ali to smo brzo izgladili, posle je umeo da dodje i u po noći kad se zaglavi ventil za radijatore pa nam zaladni u sobama. A i Sajla je bila njegova.
emsiemsi emsiemsi 19:43 26.01.2016

Re: Ponocna idila

srdjan.pajic
Jelica Greganović
njemu doduše niko nije ništa smeo da prigovori, da ne bi završio obezglavljen u nekoj rupi u pesku Sonore, da mu po kostima seru zvečarke i pare se hila monstrumi

Senjor Santjago postaje moj junak


Dobar je Santjago (mislim da se sad već penzionisao), mene je drkao samo jednom, što nisam imao stiker na kolima kad sam se preselio u taj stančić, da zna da stanujem tu, to jest da ne koristim parking na nedozvoljen način, pa da mora da kopa rupu u pustinji bezveze, i po onom suncu. Ali to smo brzo izgladili, posle je umeo da dodje i u po noći kad se zaglavi ventil za radijatore pa nam zaladni u sobama. A i Sajla je bila njegova.

Ма, ја мислим да је он тебе малтретирао зато што си ти Србин.
srdjan.pajic srdjan.pajic 20:16 26.01.2016

Re: Ponocna idila

emsiemsi

Ма, ја мислим да је он тебе малтретирао зато што си ти Србин.


To pogotovu!
rade.radumilo rade.radumilo 20:24 26.01.2016

Re: Ponocna idila

Ма, ја мислим да је он тебе малтретирао зато што си ти Србин.


Il je namirisao domaću, a niko da ponudi!
49 41 49 41 16:12 26.01.2016

Kasno nocna vriska

Kad god sam odlazio za praznike, god. odmore; u stanu zatvarao ventile.
Ves masina, kad ne radi - obavezno.

Stan do mene, navikao da se majka i kcerka svadjaju ko zivotinje.
U dva nocu, vriste obe.
Natucem trenerku, izadjem; vrata njihova otvorena. One vriste i dalje.
Ceo stan u vodi.
U kupatilu se sliva sa plafona, tece niz zidove; gacam bosonog po vodi.
Onda totalni mrak, kratak spoj struje.
Jurnjava stepenicama, dvojica vatrogasaca ulecu rucnim reflektorima.
Jedan od njih, pridje ves masini; zatvori ventil za vodu.
Stade vodopad.

Puklo crevo na ves masini. Pod priskom vode, kao zmija saralo svuda.

Bacam mokru trenerku sa sebe u kadu i sebe u krevet.
nim_opet nim_opet 20:28 26.01.2016

Re: Kasno nocna vriska

49 41
Kad god sam odlazio za praznike, god. odmore; u stanu zatvarao ventile.
Ves masina, kad ne radi - obavezno.

Stan do mene, navikao da se majka i kcerka svadjaju ko zivotinje.
U dva nocu, vriste obe.
Natucem trenerku, izadjem; vrata njihova otvorena. One vriste i dalje.
Ceo stan u vodi.
U kupatilu se sliva sa plafona, tece niz zidove; gacam bosonog po vodi.
Onda totalni mrak, kratak spoj struje.
Jurnjava stepenicama, dvojica vatrogasaca ulecu rucnim reflektorima.
Jedan od njih, pridje ves masini; zatvori ventil za vodu.
Stade vodopad.

Puklo crevo na ves masini. Pod priskom vode, kao zmija saralo svuda.

Bacam mokru trenerku sa sebe u kadu i sebe u krevet.


Sta zna voda da napravi od medjuljudskih odnosa :)

Davnih dana, poznanica sa cimerkom delila stan u Beogradu - vrlo razlicitog karaktera, ali nekako su zivele zajedno. Do jednog incidenta, sa vodom. U neke kasne sate, moja poznanica cuje cimerku kako je doziva iz kupatila. Bez objasnjenja zasto....naravno, vec iznerivrana jer ustaje iz kreveta u koji se taman spakovala, izlazi u hodnik i pred sobom vidi cimerku koja stoji sa cetkicom za zube u ustima, i mlazom vode koji siklja izmedju nje i kupatila....Kad je ustanovljeno da je pukla cev za vodokotlic, pocinje operacija sa raznim prirucnim alatom, kljestima raznih profila od koji naravno ni jedan ne pase itd...sto sve radi moja poznanica i dalje u pidzami, sada vec mokra. Na kraju svega toga, posto je voda stala, ona pocinje da skuplja peskire itd sta je vec stavljala na pod i onako, mokra, podize glavu i vidi cimerku kako zavrsava pranje zuba i pljuje pastu u lavabo, preskacuci pritom preko nje na podu.....posle toga vise nisu bile cimerke :)
8c_competizione 8c_competizione 23:17 26.01.2016

ovako se uziva Jeco

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana