Politika

Kosovo je Srbija – MALO MORGEN

Željko Ivanović RSS / 23.03.2008. u 13:56

 

 

 

Slažem se s Koštunicom, a tek sa Tadićem, da je srpski plivač američkog državljanstva izložen nepravednim i ničim zasluženim sankcijama u Holandiji. Ne čudi od zemlje „lala“ kada zarad njenih takodje nepravednih sankcija Srbija nije u januaru mogla da potpiše Sporazum o stabilizaciji i predruživanju sa EU. Tada nijesu imali razumijevanja za neisporučene ratne heroje koje oni, potpuno nepravedno i ničim zasluženo, zovu zločincima. Sada kažnjavaju Čavića jer im je krivo što je Kosovo Srbija a oni ga, ne hajući za naš stav, već priznali.. Kako svi Srbi, a posebno premijer Koštunica i predsjednik Tadić, znaju da je Kosovo Srbija, svi oni osjećaju nepravdu zbog ničim zasluženih sankcija Evropske plivačke federacije. Ali, ne mare za njih. Sam plivač kaže da mu nije žao što je kažnjen jer mu je patriotizam važniji od medalja. Pripremao se godinu dana za ovo takmičenje, svakog dana 10 sati bazena, sam protiv štoperice, milioni atoma snage, koliko prolivenog znoja, i na kraju sve to žrtvujete zbog poruke svojom narodu. Što je patriotizam. Ipak, mislim da je Čavić, i sebi, i svojima, bolje učinio da je ispisao sličnu, malo dopunjenu, poruku. „Kosovo je Srbija – MALO MORGEN“. Time bi zaista učinio viteški i patriotski čin, prevashodno prema svom narodu. Naime, poslao bi mu poruku da zaboravi na Kosovo, da je politika „malo morgen“ najviše doprinijela da i Kosovo pobjegne od Srbije a time možda i ne bi toliko isporvocirao rukovodstvo LEN-a, pa bi nastavio takmičenje i osvoji još koju medalju. Zbog čege je valjda i otišao u Holandiju.

Porukom Kosovo je Srbija – MALO MORGEN, Čavić bi na jedan sjajan način ismijao vodeće srpske političare, tipa Koštunice i Tadića, koji iz uskostranačkih, dakle politikanstskih, to jest niskih pobuda, obmanjuju narod i tvrde kako je Kosovo Srbija. Time bi takodje uputio jasan signal da je bilo dosta obmana i laži i da porazi nijesu pobjede, zločini viteštvo, a gluposti vrhunske misli. Čavić bi porukom Kosovo je Srbija – MALO MORGEN, Koštunici i Tadiću skrenuo pažnju da prekinu kontinuitet Miloše vićeve politike koja je za deceniju i po više unazadila Srbiju nego Otoamska imeprija za pola milenijuma. Čavić bi im takvom porukom, naime rekao, dajte ljudi, pa dosta je bilo laži. Kao što danas Kosovo zovemo Srbija, nekada smo Hrvatsku zvali takozvana Hrvatska, a takozvanu Jugoslaviju sa Srbijom i Crnom Gorom – Jugoslavija. Bosna nam je takdoje bila takozvana, a himna Hej Sloveni naša nacionalna himna, iako je pola tih Slovena već odavno bilo izbačeno iz zemlje, dobar dio njih i pobijen. Čavić bi porukom Kosovo je Srbija – MALO MORGEN, najviše učinio za sam napaćeni i unesrećeni srpski narod. Natjerao bi ga na jednu disciplinu koju on ne upražnjava tako često ali bi ovog puta morao. Poslije Čavićevog rekorda i zlata. Narod bi se zapitao nad tom porukom i možda zaključio – stvarno, što nas ovi političari stalno vuku za uči. Prave od nas magarce. Govore nam ono što želimo da čujemo a ne ono što jeste. Pitao bi se Čavićev narod, kako to da nas ovaj svijet ne razumije skoro dvije decenije. I nikako da se promijeni. Da li je možda problem u nama a ne u svijetu. Da li smo se mi promijenili a ne svijet. Da li smo mi od normalnog i evropskog naroda postali svjestka parija i crna ovca. I ko je tome više doprinio, svijet ili mi sami.

Porukom Kosovo je Srbija – MALO MORGEN, i to sve na onoj kukastoj ćirilici, Čavić bi na najbolji način demaskirao glavne pokrovitelje čitave ove tragikomične parade – čelnike srpskog Plivačkog saveza i Ministarstva sporta. Oni su mu, valjda je to svima jasno, ponudili ovu genijalnu ideju, da "lalama", koji su toliko opterećeni Kosovom, na čistoj čirilici, pošalju poruku o njihovom nepravednom priznaju ove lažne države i kršenju Rezolucije 1244. Siguran sam da su mu oni i majicu odštampali, kao što sam siguran da je lično premijer birao slova. Da svet što bolje razume. Piši srpski da te ceo svet čita. Milo mi je što se s mojom tezom da majica sa porukom Kosovo je Srbija bila promašaj, saglasan i neko od tih vođa Čavićeve ekspedicije. Naime, jedan od njih je rekao da je siguran da Čavić ne bi imao nikakvih problema da je nosio majicu s natpisom „Sloboda za Tajvan“. Pa zašto onda tako Čavića nijesu obukli. Em bi popravili odnose Srbije i Amerike koji odavno nijesu bili gori, em bi čovjek Srbiji i samom sebi donio još neku medalju. Možda i rekord.

A šta bi se tek desilo da je Čavić nosio majicu sa natpisom „Srbija je svet“. Ne dakle Kosovo je Srbija, već Srbija je svet. Ili Srbija je Evropa. Kako bi takvom porukom obodrio svoj narod. I kako bi time postidio svjetske moćnike koji na Srbiju sve više gledaju kao na azijsku a ne evropsku zemlju. I možda zbog takve poruke i ne bi bio diskvalifikovan. Učinio bi time i sebi, i svom narodu, i tom nepravednom svijetu. Jedino bi izgubili Koštunica i Tadić. Ne bi imali povoda za svoja saopštenja u kojima prkose svijetu i goloruki plaču nad nepravednim i ničim zasluženim sankcijama.

Sve u svemu ima nečeg dobrog u ovoj suspenziji Čavića. Prvo, njemu više nikad neće pasti na pamet da se bavi politikom na ovaj način. Drugo, ovo je nauk drugim velikim srpskim sportisitima da ne učine sličnu glupost. Možete zamisliti šta bi se desilo kada bi familija Novaka Đokovića, umjesto natpisa NOLE, nosila majice s natpisom Kosovo je Srbija. Tata nosi majicu sa natpisom KOSOVO, mali brat JE, majka SRBIJA a drugi brat ! (znak uzvika). Ili kada bi Ana Ivanović, makar prikriveno, u rajfu koji nosi u kosi ispisala Kosovo je Srbija. Ili da košarkaši Partizana u finalu fajnal fora do kojeg će nadam se doći, a koje će se igrati u Madridu, umjesto s transparetntom koji se obično iznosi na terene a koji govori protiv rasne diskriminacije i politike u sportu, izađu s porukom "Baskija je Španija". Opet na čirilici koju je Koštunica birao. Time bi se odužili Španiji zato što nikad neće priznati lažnu državu Kosovo i poslali poruku ohrabrenja španskom narodu. A da ruski CSKA, koji je mogući partner u mogućem finalu, izađe s natpisom "Abhazija je Rusija". Našta bi zbilja ličio svjetski sport kada bi svaki tim, svaka reprezentacija, svaki sportist pojedinačno, mogao da izalazi na teren, stazu, plivalište, i šalje poruke svom ili tuđem narodu. Zbilja, čudo kako su se ovi funkcioneri srpskog plivačkog saveza i ministarstva sporta, zapitali šta bi se desilo da je Čavić nosio majicu s natpisom Sloboda za Tajvan, ali se niko od njih nije zapitao zašto nijedan plivač, osim Čavića, nije izašao ni sa kakvom sličnom majicom i natpisom. Čak se skoro nijedan nije umotavao, po daleko bilo rahmetli običaju, u nacionalnu zastavu - skoro svi su bili „samo“ u reprezetantivnim trenerkama, s nacionalnim grbom na grudima. I zar to nije dovoljno. I zar nakon dvije decenije dobar dio Srbije nije sposoban to da shvati.

Željko Ivanović

 

Bulevar Malo morgen, davno Osame i Solane, do jutros Mila i Marka, još danas Bulevar Borisa (Kidriča), prethodno Lilića i samo Lilića, prošle nedjelje Bulevar Gudžarat, prošle godine Milana i Romana, a bio je i bulevar sumraka, koliko juče Čede i Bebe, donedavno EK i OEBSA, ranije korupcije i kriminala, prije toga Ranka Krivokapića, a davno, veoma davno, Svetog Petra Cetinjskog)

 

Atačmenti



Komentari (170)

Bloger je isključio mogućnost postavljanja komentara za ovaj tekst

umberto umberto 14:15 23.03.2008

ne znam cim vas hrane

u tim vasim vrletima, al da umete da budete nadobudni, nema vam premca.
Dilan Dog Dilan Dog 14:18 23.03.2008

u politici

Crnogorci i Srbi, kao dve razlicite nacije, slabo se razumeju
umberto umberto 14:20 23.03.2008

Re: u politici

neistina.
slobodan milosevic i radovan karadzic su veoma popularni medju srbima.
Dilan Dog Dilan Dog 14:23 23.03.2008

Re: u politici

umberto
neistina.
slobodan milosevic i radovan karadzic su veoma popularni medju srbima.

:)))
istina
dragan7557 dragan7557 14:36 23.03.2008

Re: u politici

Dilan Dog
Crnogorci i Srbi, kao dve razlicite nacije, slabo se razumeju


Šta tu ima čudno? U pitanju je jezička barijera.
dragan7557 dragan7557 14:41 23.03.2008

Re: u politici

Dilan Dog
umberto
neistina.
slobodan milosevic i radovan karadzic su veoma popularni medju srbima.

:)))
istina


Na linku lepo piše obratite se : your national police a može i Interpolu koji je u Srbiji zbog silnog kriminala prisutan na svakom ćošku kao i DEA na Kosovu.
dragan7557 dragan7557 14:43 23.03.2008

Re: u politici

umberto
neistina.
slobodan milosevic i radovan karadzic su veoma popularni medju srbima.


Ma da, in na nebu i na zemlji.
Dilan Dog Dilan Dog 14:49 23.03.2008

Re: u politici

dragan7557
Dilan Dog
Crnogorci i Srbi, kao dve razlicite nacije, slabo se razumeju


Šta tu ima čudno? U pitanju je jezička barijera.

bas tako
Dolybell Dolybell 15:02 23.03.2008

Re: u politici

neistina.
slobodan milosevic i radovan karadzic su veoma popularni medju srbima.


a i šire
AcaB AcaB 14:23 23.03.2008

Svaka ti je zlatna.

Samo dzabe, ovom narodu mozes vikati "CAR JE GO!", koliko hoces, nece te cuti. Veruju samo u proglase Partije (u poslednje vreme stampane na majicama).
ogar ogar 14:25 23.03.2008

Re: Svaka ti je zlatna.



Možda si i ti go dok vičeš?
AcaB AcaB 14:28 23.03.2008

Re: Svaka ti je zlatna.

Možda si i ti go dok vičeš?

Dzabe se upinjes. Ti nemas sposobnost da to uocis.
ogar ogar 21:34 23.03.2008

Re: Svaka ti je zlatna.

Aco B

otkud ti to znas?
Supermod Supermod 09:45 24.03.2008

obavestenje

Moderacija je obrisala jedan broj komentara (osnovni i 7 replika) koji su predstavljali troll na temu "napaljivanja". Molimo ucesnike da ne nastavljaju u tom stilu.

Takodje je obrisan komentar u kome se po ko zna koji put objasnjava kako je ispravno Albance nazivati "šiptari". To se na sajtu B92 ne toleriše i ukoliko korisnik nastavi, biće sankcionisan.
Dilan Dog Dilan Dog 14:32 23.03.2008

u vezi sa Cavicevom majcom

zna li mozda neko, kad bi trebalo da se ocekuje priznanje Kosova od strane Crne Gore?
Dolybell Dolybell 14:53 23.03.2008

Übermorgen


Sam plivač kaže da mu nije žao što je kažnjen jer mu je patriotizam važniji od medalja.

Ne znam zbog čega onda učestvuje na takmičenjima?
Patriotizam nisu parole, to još ne shvata, patriotizam je ako već
pliva fenomenalno, da se bori za medalje, koje znače toj njegovoj zemlji,
i pozitivno je pretstavljaju svetu.
Diskvalifikacija, za koju JE MISLIO DA ĆE SE NEĆE DESITI(?),
je njegovu zemlju pretstavila na sasvim suprotan način.
Diskvalifikacija je normalna kaznena mera za nešto što
je učinjeno protiv pravila LEN-e, za koju nema garancija
da se neće ponoviti.
Tvrdnja da je trebalo da ga se opomene je moguća,
ali on nije prvi put na takmičenju, koliko ja znam,
opomenu je trebalo da dobije od naše ekipe, kao prvo.

nsarski nsarski 15:02 23.03.2008

Re: Übermorgen

Nedavno je u usa pokrenuta akcija da americki sportisti na Olimpjiadi nose majice sa:



There is a movement afoot, for athletes attending the Summer Games in Beijing China to wear FREE TIBET t-shirts Slicne akcije postoje u mnogim drugim zemljama sveta (Belgija, Italija, Engleska, Novi Zeland...)

Ima ceo tekst ovde
Dolybell Dolybell 15:04 23.03.2008

Re: Übermorgen

Nedavno je u usa pokrenuta akcija da americki sportisti na Olimpjiadi nose majice sa:


Free Kosovo is the same as Free Tibet
Dilan Dog Dilan Dog 15:07 23.03.2008

Re: Übermorgen

Dolybell
Nedavno je u usa pokrenuta akcija da americki sportisti na Olimpjiadi nose majice sa:


Free Kosovo is the same as Free Tibet

jeste, free Kosovo isto bi bilo dozvoljeno kao free Tibet
Dejan Stanković Dejan Stanković 15:08 23.03.2008

Re: Übermorgen

nije isto, posto je tibet okupirana zemlja a kosovo nije, posto je u tibetu promenjen demografski balans u korist kineza, sveukupne vecine, a na kosovu u korist nacionalne manjine ...

da se ogradim - ja bih tibetu vartio nezavisnost a kosovo hirurski odstranio dok ne metastazira, ali rec je o pravnim aspektima kloji uopste nisu relativni i sa osecanjima nemaju bas mnogo veze.
nsarski nsarski 15:13 23.03.2008

Re: Übermorgen

Free Kosovo is the same as Free Tibet

Aha!
Znaci Free X= Free Y? Pokratis "Free" i dobijes X=Y.

Heh, trebao je da nosi majicu sa "Tibet je Srbija", onda bi bilo OK.
Dolybell Dolybell 15:13 23.03.2008

Re: Übermorgen

Nedavno je u usa pokrenuta akcija da americki sportisti na Olimpjiadi nose majice sa:



Free Kosovo is the same as Free Tibet



Citiram samu sebe!?
Kosovo is free yet, but Tibet is not.

Kosovo je Srbija, kad je Kosovo proglasilo nezavisnost,
i priznato od strane "nekih" zemalja, može se tumačiti da
imamo aspiracije na (sad) tuđu teritoriju.
Podržavali smo i mi svojevremeno, oslobađanje
zemalja, zato je na kraju i stvoren pokret nesvrstanih.

Podržavati slobodu za nekog je normalno,
ako se taj oseća zarobljenim, ili je zarobljen.

Dilan Dog Dilan Dog 15:15 23.03.2008

Re: Übermorgen

nsarski
Aha!
Znaci Free X= Free Y? Pokratis "Free" i dobijes X=Y.

To nsarski, mateamtika je najegzaktnija nauka!!! :)))
Dolybell Dolybell 15:16 23.03.2008

Re: Übermorgen

Heh, trebao je da nosi majicu sa "Tibet je Srbija", onda bi bilo OK.


Nije trebalo i bilo bi još gluplje.
Bolje bi bilo da je pisalo: Russian is Serbia, ili Serbia is Russian,
e to bi već prošlo.
nsarski nsarski 15:26 23.03.2008

Re: Übermorgen

Bolje bi bilo da je pisalo: Russian is Serbia, ili Serbia is Russian,
e to bi već prošlo.

Pa, to je zato sto ne bi razumeli poruku:))
Dilan Dog Dilan Dog 15:34 23.03.2008

Re: Übermorgen

Dolybell

Bolje bi bilo da je pisalo: Russian is Serbia, ili Serbia is Russian,
e to bi već prošlo.

kako se toga niko nije setio...
sleepless sleepless 18:24 23.03.2008

Re: Übermorgen

nsarski
Nedavno je u usa pokrenuta akcija da americki sportisti na Olimpjiadi nose majice sa:



There is a movement afoot, for athletes attending the Summer Games in Beijing China to wear FREE TIBET t-shirts Slicne akcije postoje u mnogim drugim zemljama sveta (Belgija, Italija, Engleska, Novi Zeland...)

Ima ceo tekst ovde


Opet mala dopuna da ne bi bilo dezinformacije, evo dela tog teksta za koji si dao link:
"A member of the U.S. Olympic team would face no official rebuke for wearing a T-shirt that says "Free Tibet" while walking the streets of Beijing during the 2008 Summer Games.

But wear that shirt in the Olympic Village or any sports venue, and the athlete might be on the next plane home after violating the international Olympic Charter."

Ko ne zna latinicu i engleski evo sta se kaze:
" Nijedan clan SAD olimpijskog tima nece biti kaznjen ako na ulicama Pekinga za vreme Olimpijskih igara 2008 nosi majcu "Free Tibet".
Ali ako nosi takvu majcu u Olimpijskom selu ili sportskoj areni mogao bi prvim avionom biti vracen kuci zbog krsenja medjunarodne Olimpijske povelje."

Pa izvolite.


Zekaan aan Oceaan Zekaan aan Oceaan 21:31 23.03.2008

Re: Übermorgen

nsarski
Free Kosovo is the same as Free Tibet

Aha!
Znaci Free X= Free Y? Pokratis "Free" i dobijes X=Y.

Heh, trebao je da nosi majicu sa "Tibet je Srbija", onda bi bilo OK.


Free = 0$, a nula ne moze da se krati! Znaci ne valja ti rezonovanje.
tigrks tigrks 21:38 23.03.2008

Re: Übermorgen


Tako je nsarski !

Por
nsarski
Free Kosovo is the same as Free TibetAha! Znaci Free X= Free Y? Pokratis "Free" i dobijes X=Y.Heh, trebao je da nosi majicu sa "Tibet je Srbija", onda bi bilo OK.


Pored ovog računa (ovo je baš račun a ne matematika, pa bi oni koji se kraljice nauka boje mogli da učestvuju),
bila bi neophodna još neka edukacija u tom smeru. Evo teme za LDP-ovce: 220.000 je 5,5% na 4.000.000, ali ako od 220.000 oduzmemo LSV? (uputstvo: primeniti običan procentni račun). Za malo naprednije u računu moguća je varijanta sa porastom 4.000.000, pod dejstvom LSV umanjenja.
tigrks tigrks 22:51 23.03.2008

Re: Übermorgen

Kosovo je Srbija, kad je Kosovo proglasilo nezavisnost,
i priznato od strane "nekih" zemalja, može se tumačiti da
imamo aspiracije na (sad) tuđu teritoriju.
Podržavali smo i mi svojevremeno, oslobađanje
zemalja, zato je na kraju i stvoren pokret nesvrstanih.


Neko ti suprotno pravnim normama, suprotno zakonima, nasilno, ... oduzme nešto, sa krađom se slože "neki", i onda nesmeš ni da kažeš da je to nešto tvoje, jer ti neki su gadne siledžije a i jaki su (treba li, po onom hrišćanskom, okrenuti i drugi obraz, a onda i leđa, makar u cilju razdragavanja nekih sa bloga). A glavni sudija (UN) nije svojim aktom oslobodio lopova, niti ga je optužio za krađu. Jača logika, nema šta.
Pominjanje nesvrstanih mi samo pojačava nečiji utisak da je LDP veoma sličan SKOJ-u, ne samo po bojama, mnogo više po načinu delovanja.
nsarski nsarski 00:50 24.03.2008

Re: Übermorgen

Free = 0$, a nula ne moze da se krati!

Free takodje znaci slobodan (sloboda), a sloboda je neprocenjiva.
Treger Treger 01:13 24.03.2008

Re: Übermorgen

tigrks
Kosovo je Srbija, kad je Kosovo proglasilo nezavisnost,i priznato od strane "nekih" zemalja, može se tumačiti da imamo aspiracije na (sad) tuđu teritoriju.Podržavali smo i mi svojevremeno, oslobađanje zemalja, zato je na kraju i stvoren pokret nesvrstanih.Neko ti suprotno pravnim normama, suprotno zakonima, nasilno, ... oduzme nešto, sa krađom se slože "neki", i onda nesmeš ni da kažeš da je to nešto tvoje, jer ti neki su gadne siledžije a i jaki su (treba li, po onom hrišćanskom, okrenuti i drugi obraz, a onda i leđa, makar u cilju razdragavanja nekih sa bloga). A glavni sudija (UN) nije svojim aktom oslobodio lopova, niti ga je optužio za krađu. Jača logika, nema šta.Pominjanje nesvrstanih mi samo pojačava nečiji utisak da je LDP veoma sličan SKOJ-u, ne samo po bojama, mnogo više po načinu delovanja.

Slušaj nije LDP prodao Kosovo ja sam ga prodao bez tendera ko što su to uradili tvoji patrioti sa NIS-om.
Rasina Rasina 01:39 24.03.2008

Re: Übermorgen

"... može se tumačiti da imamo aspiracije na (sad) tuđu teritoriju..."
!? :)))) ROFLOL

Doly, ja tumachim tvoje neumorno postiranje "o-bi-lo-che-mu-bi-lo-ka-ko" kao aspiracije na neshto.

Shta je to neshto, potpuna je misterija.
pufna pufna 01:54 24.03.2008

Re: Übermorgen

Ko ne zna latinicu i engleski evo sta se kaze:
" Nijedan clan SAD olimpijskog tima nece biti kaznjen ako na ulicama Pekinga za vreme Olimpijskih igara 2008 nosi majcu "Free Tibet".
Ali ako nosi takvu majcu u Olimpijskom selu ili sportskoj areni mogao bi prvim avionom biti vracen kuci zbog krsenja medjunarodne Olimpijske povelje."

interesantno, kako ni jedne novine to nisu objasnile. Novinari vise ne rade svoje osnove zadatke- raspitivanje o slucaju, vec kao papagaji... sta im iz politickih stabova izjave.
pufna pufna 01:58 24.03.2008

Re: Übermorgen

plus
u celoj prici mi je perverzno to sto mu je natpis na srpskom i cirilici. Dakle, nisu zeleli da ceo svet razume. Opet je nekako za unutrasnju politicku pricu. A to je posebno- bljak. Nas bi da strpaju u uzasavajuci vitualni svet. Da opet pomenemo Orvela? Ali ovaj put kao kreatora ratnih informacija i vojnih uspeha...
Dolybell Dolybell 02:01 24.03.2008

Re: Übermorgen

Pominjanje nesvrstanih mi samo pojačava nečiji utisak da je LDP veoma sličan SKOJ-u, ne samo po bojama, mnogo više po načinu delovanja.


Ne razumem šta to zameraš SKOJ-u?
Šta si ti to preživeo loše od SKOJ-a, kakvo to imaš iskustvo?

Pretpostavljam da si mlada osoba koja je prihvatila tuđe
mišljenje kao svoje, bez ikakvog stvarnog znanja,
a to se onda naziva predubeđenje.
Sa predubeđenjem se ne učestvuje u diskusijama.
Dolybell Dolybell 02:11 24.03.2008

Re: Übermorgen

Neko ti suprotno pravnim normama, suprotno zakonima, nasilno, ... oduzme nešto, sa krađom se slože "neki",


Kako si ga to "nešto" čuvao da ti ga "neki " ne bi ukrali?
Kako si ga čuvao - tako si ga i sačuvao.
Kome si dao da ti ga čuva? Zašto ga SAM nisi sačuvao, nego si
mislio da će ti ga neko drugi bolje čuvati od tebe samog?
Kako si mislio - tako se i desilo.
Čije ovce - tome i livada.
A sad ti je "neko" nešto "ukrao"?
Znao si ti, vrlo dobro da to "nešto" odavno nije tvoje,
samo te je bilo baš briga, a SAD se brineš preko
telekomandera.
Srki Srki 05:21 24.03.2008

Re: Übermorgen

tigrks
Dejan Stanković
nije isto, posto je tibet okupirana zemlja a kosovo nije, posto je u tibetu promenjen demografski balans u korist kineza, sveukupne vecine, a na kosovu u korist nacionalne manjine ... da se ogradim - ja bih tibetu vartio nezavisnost a kosovo hirurski odstranio dok ne metastazira, ali rec je o pravnim aspektima kloji uopste nisu relativni i sa osecanjima nemaju bas mnogo veze.


Kosovo nije okupirano? Izrazita glupost!
Demografski balans na Kosovu je od 45 izrazito menjan u korist šiptara. Termin šiptar koristim u skladu sa jezikom koji se zove Gjuhe Shqipe, odnosno, šiptarski. Inače u šiptarskom jeziku ne postoji reč albanac a država se zove Shqiperija (slovo e bi u ovoj reči trebalo da odozgo ima dve tačke, tzv. muklo e, ali ga ja nemam baš u ovom trenutku), a po prethodnom pravopisu Shqipnija.
A što se hiruškog zahvata tiče - potpuno se slažem.


Glupane, mogao si barem da naucis da se imena jezika pisu velikim slovom...kao i imena naroda. Ali nema veze, sve ti je oprosteno jer govoris o Albancima koji po tebi ne zasluzuju ni veliko slovo u imenu vec kuvanje u visokim pecima... Ajde sada nastavi sa poducavanjem.

Dolybell Dolybell 08:45 24.03.2008

Re: Übermorgen

(slovo e bi u ovoj reči trebalo da odozgo ima dve tačke, tzv. muklo e, ali ga ja nemam baš u ovom trenutku)

Imaš imaš i nauči da ga koristiš. Koristi prvo pravopis, pa onda slova
a takva mišljenja i stavove bi i neko drugi mogao primeniti i na tebe,
ne čini drugom ono što ne želiš sebi.
Vračarac Vračarac 08:55 24.03.2008

Re: Übermorgen

Diskvalifikacija, za koju JE MISLIO DA ĆE SE NEĆE DESITI(?),
je njegovu zemlju pretstavila na sasvim suprotan način.
Diskvalifikacija je normalna kaznena mera za nešto što
je učinjeno protiv pravila LEN-e, za koju nema garancija
da se neće ponoviti.
Tvrdnja da je trebalo da ga se opomene je moguća,
ali on nije prvi put na takmičenju, koliko ja znam,
opomenu je trebalo da dobije od naše ekipe, kao prvo.

Pravilnik LEN nije poštovan, odmah mu je dodeljena najstrožija kazna.
U svakom slučaju Čavić će ostati dosledan sebi (ma koliko se to nama sviđalo ili nesviđalo) i najavio je da će na olimpijadi nositi majicu sa natpisom "IPAK JE NAŠE".
tigrks tigrks 12:04 24.03.2008

Re: Übermorgen

Pretpostavljam da si mlada osoba koja je prihvatila tuđe
mišljenje kao svoje, bez ikakvog stvarnog znanja,
a to se onda naziva predubeđenje.
Sa predubeđenjem se ne učestvuje u diskusijama.


Na moju veliku žalost nisam (više) mlad, mada se tako osećam. Tako da to nisu predubeđenja, već iskustvo.
A SKOJ-u zameram nekritički odnos prema drugima, neistomišljenicima, baziran na ideologiji. Konačno, moja poslednja rečenica podvlači metode delovanja.
tigrks tigrks 12:17 24.03.2008

Re: Übermorgen

Glupane, mogao si barem da naucis da se imena jezika pisu velikim slovom...kao i imena naroda. Ali nema veze, sve ti je oprosteno jer govoris o Albancima koji po tebi ne zasluzuju ni veliko slovo u imenu vec kuvanje u visokim pecima... Ajde sada nastavi sa poducavanjem.


Moje poznavanje pravopisa evidentno je u originalnoj terminologiji (Gjuhe Shqipe), a šiptar sa malim š, je moj odnos (lični stav) prema istima. A što se tvoje pismenosti tiče, nauči prvo sva slova. Ja tebi neću reći da si glup, već samo da neznaš. Niti imam nameru da mi bilo ko oprašta za moj stav. Što ne reče i Dejanu Stankoviću da je glup, možda zato što tibet (kako on piše) nije samostalan.
tigrks tigrks 12:23 24.03.2008

Re: Übermorgen

Imaš imaš i nauči da ga koristiš. Koristi prvo pravopis, pa onda slova
a takva mišljenja i stavove bi i neko drugi mogao primeniti i na tebe,
ne čini drugom ono što ne želiš sebi.


Ja sam rekao da mi trenutno nije pri ruci, a nije ni sad, jer me mrzi da ga instaliram. a nemam ni potrebe.
Srki Srki 15:02 24.03.2008

Re: Übermorgen

tigrks
Glupane, mogao si barem da naucis da se imena jezika pisu velikim slovom...kao i imena naroda. Ali nema veze, sve ti je oprosteno jer govoris o Albancima koji po tebi ne zasluzuju ni veliko slovo u imenu vec kuvanje u visokim pecima... Ajde sada nastavi sa poducavanjem.


Moje poznavanje pravopisa evidentno je u originalnoj terminologiji (Gjuhe Shqipe), a šiptar sa malim š, je moj odnos (lični stav) prema istima. A što se tvoje pismenosti tiče, nauči prvo sva slova. Ja tebi neću reći da si glup, već samo da neznaš. Niti imam nameru da mi bilo ko oprašta za moj stav. Što ne reče i Dejanu Stankoviću da je glup, možda zato što tibet (kako on piše) nije samostalan.


Pravopis je pravopis, ili ga znas ili ga ne znas. Gramaticke greske ne izrazavaju tvoj stav prema nekom ili necem vec tvoju nekulturu. Mozda bi trebalo da procitas i po neku knjigu s vremena na vreme i naucis barem sopstveni jezik ako vec hoces da budes sovinista. Usput, "ne znas" se pise odvojeno, sem ako i to opet ne izrazava tvoj nekakav stav, kako ti rece malopre.


Srki Srki 15:14 24.03.2008

Re: Übermorgen

tigrks

Ja sam rekao da mi trenutno nije pri ruci, a nije ni sad, jer me mrzi da ga instaliram. a nemam ni potrebe.


Ovo se verovatno odnosi na tvoj mozak?

Dolybell Dolybell 21:12 24.03.2008

Re: Übermorgen

Shta je to neshto, potpuna je misterija.


već je navedeno šta je "nešto" (tigrks)
Dolybell Dolybell 21:20 24.03.2008

Re: Übermorgen

Ja sam rekao da mi trenutno nije pri ruci, a nije ni sad, jer me mrzi da ga instaliram. a nemam ni potrebe.

A SKOJ-u zameram nekritički odnos prema drugima, neistomišljenicima, baziran na ideologiji. Konačno, moja poslednja rečenica podvlači metode delovanja.


Obzirom da niste više mladi, trebalo bi pravopis držati "pri" glavi a ne pri ruci.
Čudno mi je da imate takvo mišljenje o SKOJ-u ?
To mi nekako izgleda kao da decu krivite za nešto
što su naučili od roditelja?!
My2cents My2cents 00:41 25.03.2008

Re: Übermorgen

Dilan Dog
Dolybell

Bolje bi bilo da je pisalo: Russian is Serbia, ili Serbia is Russian,
e to bi već prošlo.

kako se toga niko nije setio...



Valjda mislis Russia is Serbia (Rusija je Srbija) a ne Russian is Serbia (Ruski je Srbija). Zasto ljudi koriste Engleski beats me.
My2cents My2cents 00:50 25.03.2008

Re: Übermorgen

sleepless
nsarski
Nedavno je u usa pokrenuta akcija da americki sportisti na Olimpjiadi nose majice sa:

There is a movement afoot, for athletes attending the Summer Games in Beijing China to wear FREE TIBET t-shirts Slicne akcije postoje u mnogim drugim zemljama sveta (Belgija, Italija, Engleska, Novi Zeland...)

Ima ceo tekst ovde


" Nijedan clan SAD olimpijskog tima nece biti kaznjen ako na ulicama Pekinga za vreme Olimpijskih igara 2008 nosi majcu "Free Tibet".
Ali ako nosi takvu majcu u Olimpijskom selu ili sportskoj areni mogao bi prvim avionom biti vracen kuci zbog krsenja medjunarodne Olimpijske povelje."

Pa izvolite.




Pa nije Peking isto sto i Beograd. Bas da vidim ko ce da se usudi da seta ulicama Pekinga sa natpisom "Free Tibet" na majci
Dolybell Dolybell 15:11 25.03.2008

Re: Übermorgen

Valjda mislis Russia


da mislim, ali kad žurim, onda grešim....
U tom momentu mi je bio bitan smisao,
tako da o Rusiji baš nisam ni razmišljala (pravopisno),
a namerno sam želela da bude na Engleskom
jeziku, samo sam pogrešila
trener trener 15:15 23.03.2008

Kosovo je Srbija – MALO MORGEN

Evropi je do Kosova.....
Srbiji je do Kosova.....
Kosovo je do Srbije
Srbija je do Evrope
Evropi je do Srbije
ko što je Srbima do Kosova...
E, do moga više! Ko‚ dodole
Jedno je sigurno:
Taj Sloba, Taj Koštunica, Ta Srbija
"Jedna cura dva pandura, ovde mora doć cenzura"
Spiridon Spiridon 15:28 23.03.2008

dupli standardi

ako je njemu oduzeta medalja zato sto je nosio majcu sa politickom konotacijom, zasto hrvatima nije oduzeta medalja kada su napustili ceremomiju proglasenja pobednika na kosarkaskom prvenstvu u Atini (koje ono bese godine)?

Dilan Dog Dilan Dog 15:37 23.03.2008

Re: dupli standardi

Spiridon
dupli standardi

Dupli standardi su ono sto mene nervira, ni najmanje nisam nacionalista. Imaju li oni neke mere?
ivana23 ivana23 15:44 23.03.2008

Re: dupli standardi

Spiridon
ako je njemu oduzeta medalja zato sto je nosio majcu sa politickom konotacijom, zasto hrvatima nije oduzeta medalja kada su napustili ceremomiju proglasenja pobednika na kosarkaskom prvenstvu u Atini (koje ono bese godine)?

1995.g.
Spiridon Spiridon 15:50 23.03.2008

Justice For All

Dilan Dog
Spiridon
dupli standardi

Dupli standardi su ono sto mene nervira, ni najmanje nisam nacionalista. Imaju li oni neke mere?


ima jedna stara drevna latinska poslovica koja nam porucuje "na sirotinju, i zec kitu vadi".

da se razumemo, meni je totalno jasno da smo sami krivi zbog ovakvog izdrkavanja i kurte i murte nad nama. Krivo mi je takodje sto nismo imali mudrosti da izbegnemo ovu demonstaciju "svetske pravde" kroz nas primer.

poenta je da koliko god mi se povraca od srpskog nacionalizma, toliko me se povraca i od americke demokratije i evropskog kurvanja.


telekomunista telekomunista 16:56 23.03.2008

Re: dupli standardi

hehe, pa zato sto je predsjednik FIBA-e tada bio Bora Stankovic:))
KafaJeGotova KafaJeGotova 17:01 23.03.2008

Re: dupli standardi

Spiridon
ako je njemu oduzeta medalja zato sto je nosio majcu sa politickom konotacijom, zasto hrvatima nije oduzeta medalja kada su napustili ceremomiju proglasenja pobednika na kosarkaskom prvenstvu u Atini (koje ono bese godine)?

on je sam sebe porazio noseci tu majicu, kao sto je i hrvatska reprezentacija sebe porazila... on je dobio drzavni jet da ga vrati kuci od kostunjavog. a verovatno se deklarise kao apolitican - njega samo zanima da pliva i da se bavi sportom. a svi znamo da sport nije politika. porazi se nizu. medalja k'o medalja - ima ih i na buvljaku. mnogo dzidze niokocega.
a, pride, ima i nalepljen baner sponzora na majici sa licnom i politickom porukom.
Dolybell Dolybell 19:54 23.03.2008

Re: dupli standardi

ako je njemu oduzeta medalja zato sto je nosio majcu sa politickom konotacijom, zasto hrvatima nije oduzeta medalja kada su napustili ceremomiju proglasenja pobednika na kosarkaskom prvenstvu u Atini (koje ono bese godine)?


Svašta! Niti su Hrvatima oduzeli medalju niti Čaviću
Treger Treger 23:34 23.03.2008

Re: dupli standardi

Dilan Dog

Spiridondupli standardiDupli standardi su ono sto mene nervira, ni najmanje nisam nacionalista. Imaju li oni neke mere?

Pa njemu nije oduzeta medalja nije srpski lagati. On je samo isključen iz daljeg tačenja a imao je šanse da dobije još neku medalju 50%-%50%. Prema tome nemojmo lagati sebe ceo svet zna da je medalja ostala.
automat automat 12:19 24.03.2008

Re: dupli standardi

medalja k'o medalja - ima ih i na buvljaku. mnogo dzidze niokocega.



pa teško baš da je medalja ko medalja sa buvljaka.

treba to zaslužiti.

bar poštujte njegov sportski rezultat ako nemate razumevanja za majicu.
Srki Srki 15:18 24.03.2008

Re: Justice For All

Spiridon


poenta je da koliko god mi se povraca od srpskog nacionalizma, toliko me se povraca i od americke demokratije i evropskog kurvanja.



U pravu si, jedino sto se u americkoj demokratiji i evropskom kurvarluku sasvim pristojno zivi, dok od srpskog nacionalizma usi otpadaju...





ducaty ducaty 15:43 23.03.2008

Malo ste kontradiktorni

Ipak, mislim da je Čavić, i sebi, i svojima, bolje učinio da je ispisao sličnu, malo dopunjenu, poruku. „Kosovo je Srbija – MALO MORGEN“.Porukom Kosovo je Srbija – MALO MORGEN, Čavić bi na jedan sjajan način ismijao vodeće srpske političare, tipa Koštunice i Tadića, koji iz uskostranačkih, dakle politikanstskih, to jest niskih pobuda, obmanjuju narod i tvrde kako je Kosovo Srbija


a onda ovo...

Našta bi zbilja ličio svjetski sport kada bi svaki tim, svaka reprezentacija, svaki sportist pojedinačno, mogao da izalazi na teren, stazu, plivalište, i šalje poruke svom ili tuđem narodu
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 15:58 23.03.2008

cirilica

to se nas'o neki dusebriznik, pa im preveo i lozio, koliko znam 'olandesi ne razbiraju ni srpski ni cirilicno pismo. steta za tog decka, plivaca.
ivana23 ivana23 16:03 23.03.2008

Re: cirilica

Vesna Knežević Ćosić
to se nas'o neki dusebriznik, pa im preveo i lozio, koliko znam 'olandesi ne razbiraju ni srpski ni cirilicno pismo. steta za tog decka, plivaca.

Tacno, Vesna. A to sto je natpis bio na spskom i cirlici je dokaz da nije bilo namere uznemiravanja evropske javnosti.
KafaJeGotova KafaJeGotova 17:08 23.03.2008

Re: cirilica

Tacno, Vesna. A to sto je natpis bio na spskom i cirlici je dokaz da nije bilo namere uznemiravanja evropske javnosti.

ovo je extra naivan nacin razmisljanja. znaci ja sad na holandskom ovde tebi u kometaru napisem nesto tipa 'mrs u p.m.' i pride kao iskreno to mislim. znaci ja, jer nisam napisao na srpskom, nemam nameru da te uznemirim. bice da je tako...
ivana23 ivana23 17:20 23.03.2008

Re: cirilica

KafaJeGotova
Tacno, Vesna. A to sto je natpis bio na spskom i cirlici je dokaz da nije bilo namere uznemiravanja evropske javnosti.
ovo je extra naivan nacin razmisljanja. znaci ja sad na holandskom ovde tebi u kometaru napisem nesto tipa 'mrs u p.m.' i pride kao iskreno to mislim. znaci ja, jer nisam napisao na srpskom, nemam nameru da te uznemirim. bice da je tako...

Kako mogu da se uznemirim kada ne znam sta pise, ajde mi molim te objasni!?

الأحد، 23 مارس
Dilan Dog Dilan Dog 17:23 23.03.2008

Re: cirilica

ژڝۂڴ
۩۩۞

ۓ
♀♂
KafaJeGotova KafaJeGotova 17:27 23.03.2008

Re: cirilica

ivana23
Kako mogu da se uznemirim kada ne znam sta pise, ajde mi molim te objasni!?الأحد، 23 مارس

ajde kad me molis:
pa, isto kao i sto su oni doznali tako i ti (recimo)... ali, ostaje, opet, pitanje moje namere u vezi sa tim sto sam ti napisao. poenta moja je da jezik i pismo kojim sam nesto napisao ne umanjuje moju nameru. a, i prica o namerama i konsekvencama namere - put do pakla poplocan je dobrim namerama.
mada i dalje ostajem pri tezi: mnogo dzidze niokocega.
ivana23 ivana23 17:38 23.03.2008

Re: cirilica

KafaJeGotova

ivana23Kako mogu da se uznemirim kada ne znam sta pise, ajde mi molim te objasni!?الأحد، 23 مارسajde kad me molis:pa, isto kao i sto su oni doznali tako i ti (recimo)... ali, ostaje, opet, pitanje moje namere u vezi sa tim sto sam ti napisao. poenta moja je da jezik i pismo kojim sam nesto napisao ne umanjuje moju nameru. a, i prica o namerama i konsekvencama namere - put do pakla poplocan je dobrim namerama. mada i dalje ostajem pri tezi: mnogo dzidze niokocega.

Nego, ne rece mi jesi li se uznemirio mojim komentarom?
الأحد، 23 مارس Hajde da vidim da me neko sa bloga istrukuje u pogledu sta sam ti napisala..Ko zna ovo pismo?

A jezik i pismo i te kako oslikavaju nameru upucivanja poruke tacno odabranoj ciljnoj grupi!
KafaJeGotova KafaJeGotova 17:56 23.03.2008

Re: cirilica

ivana23
Nego, ne rece mi jesi li se uznemirio mojim komentarom?الأحد، 23 مارس Hajde da vidim da me neko sa bloga istrukuje u pogledu sta sam ti napisala..Ko zna ovo pismo?A jezik i pismo i te kako oslikavaju nameru upucivanje poruke tacno odabranoj ciljnoj grupi!

to mu dodje kao sunday, march 23?
mislim, ima brdo nacina da se sazna. to je najmanji problem.
oslikavaju nameru ali je ne umanjuju. poruka je i dalje politicka - postoji pravilo protiv politickih poruka. meni nije frka sto se on oglusio o pravilo. ajde, kao veruje u nesto. ali da se ne pravimo naivni.
Kazezoze Kazezoze 19:18 23.03.2008

Re: cirilica

Vesna Knežević Ćosić
to se nas'o neki dusebriznik, pa im preveo i lozio, koliko znam 'olandesi ne razbiraju ni srpski ni cirilicno pismo. steta za tog decka, plivaca.

odluku nisu doneli holandjani, oni su samo domacini evropskog prvenstva. odluku je donela evroska plivachka federacija (ili kako se vec zove ta organizacija).
inache reakcija chitaoca holandskog telegraafa je bila da je odluka skandalozna, smeshna i da je uskracena sloboda govora, na koju se holandjani u zadnje vreme mnogo pozivaju zbog negativnih reakcija muslimanskih zemalja na film koji je snimio wilders inache chlan holandskog parlamenta.
Alava Alava 22:11 23.03.2008

Re: cirilica

ivana23
Kako mogu da se uznemirim kada ne znam sta pise, ajde mi molim te objasni!?الأحد، 23 مارس


A, pa tu pishe - ivana23 :))))))
ivana23 ivana23 23:37 23.03.2008

Re: cirilica

Alava

ivana23Kako mogu da se uznemirim kada ne znam sta pise, ajde mi molim te objasni!?الأحد، 23 مارسA, pa tu pishe - ivana23 :))))))

Odgovor nije tacan.
Treger Treger 23:45 23.03.2008

Re: cirilica

Vesna Knežević Ćosić
to se nas'o neki dusebriznik, pa im preveo i lozio, koliko znam 'olandesi ne razbiraju ni srpski ni cirilicno pismo. steta za tog decka, plivaca.

Pa ljudi vi stvarno niste normalni. To je evropsko prvenstvo i Holanija je samo domaćin i pruža tehničke usluge. Sudije su iz svih zemalja članica. Prema tome nemojte to prebacivati samo Holanđanima.
ivana23 ivana23 23:55 23.03.2008

Re: cirilica

Treger

Vesna Knežević Ćosićto se nas'o neki dusebriznik, pa im preveo i lozio, koliko znam 'olandesi ne razbiraju ni srpski ni cirilicno pismo. steta za tog decka, plivaca.
Pa ljudi vi stvarno niste normalni. To je evropsko prvenstvo i Holanija je samo domaćin i pruža tehničke usluge. Sudije su iz svih zemalja članica. Prema tome nemojte to prebacivati samo Holanđanima.

I ko je onda trukovao? Da vidimo koje to sudije znaju cirilicu, a ujedno im je zasmetao taj natpis? Malo ih je..Da ne nabrajam.
Alava Alava 00:41 24.03.2008

Re: cirilica

ivana23
Odgovor nije tacan.


U bre, shto si uozbiljila....pa to je bila shala.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 01:09 24.03.2008

Re: Без ћирилице

А шта ако на мајици не би писало ништа већ би само били исцртани географски обриси Србије, са све Косовом у њеним границама? За шта би онда били кажњевани наши спортисти?
Treger Treger 01:23 24.03.2008

Re: cirilica

ivana23

TregerVesna Knežević Ćosićto se nas'o neki dusebriznik, pa im preveo i lozio, koliko znam 'olandesi ne razbiraju ni srpski ni cirilicno pismo. steta za tog decka, plivaca.Pa ljudi vi stvarno niste normalni. To je evropsko prvenstvo i Holanija je samo domaćin i pruža tehničke usluge. Sudije su iz svih zemalja članica. Prema tome nemojte to prebacivati samo Holanđanima.I ko je onda trukovao? Da vidimo koje to sudije znaju cirilicu, a ujedno im je zasmetao taj natpis? Malo ih je..Da ne nabrajam.

To uopšte nije važno, važno je da je Čavić nosio majcu sa političkom porukom i zato je popio kaznu. Zašto veliki patriota Đoković ne nosi tu makcu. Zato što su u pitanju patriotski dolari i evri. Inače muka mi je više od raznoraznih patriota. Đokivićevi dobili za male pare zemlište u Kragujevcu mesto da su platili porez i omogli svojim sugrašanima oni se još o grebaša. A glupa sirotinja oduševljena što je opljačkana.Patriotizam se iskazuje tako što poštuješ norme i zakone zemlje čiji si državljanin.
ivana23 ivana23 01:37 24.03.2008

Re: cirilica

Patriotizam se iskazuje tako što poštuješ norme i zakone zemlje čiji si državljanin

Jesu li oni utajili taj porez ili je Kragujevcu stalo da dobije taj tenis centar koji moze da mu omoguci izvestan ekonomski napredak?!
Tvoja nervoza i mrznja se ocituje u gutanju slova i pogresno napisanim recima..kao i nerezonskim recenicama.
Dolybell Dolybell 02:13 24.03.2008

Re: cirilica

Tacno, Vesna. A to sto je natpis bio na spskom i cirlici je dokaz da nije bilo namere uznemiravanja evropske javnosti.


Slažem se, jer ni mi ni Kosovo nismo u Evropi već u Tunguziji.
Vračarac Vračarac 09:04 24.03.2008

Re: cirilica

poruka je i dalje politicka - postoji pravilo protiv politickih poruka. meni nije frka sto se on oglusio o pravilo. ajde, kao veruje u nesto. ali da se ne pravimo naivni.

A zbog čega sumnjate da je to njegovo najiskrenije ubeđenje? Da li vam je lično rekao? Da li ste bili u kontaktu sa nekim njemu bliskim koji poseduje takvo saznanje? Ili samo želite da je tako?
A šta je sa slobodom govora i izražavanja pošto odluku LEN vidim kao najobičniju cenzuru, nešto kao Vučićev zakon o informisanju. " možete reći samo ono što mi želimo". I da podsetim, za UN kao i za 85% zemalja u svetu Kosovo je Srbija. I to nije politička parola.
ivana23 ivana23 10:16 24.03.2008

Re: cirilica

Dolybell
Slažem se, jer ni mi ni Kosovo nismo u Evropi već u Tunguziji.

Ako se ti tako osecas, OK.
Dolybell Dolybell 21:25 24.03.2008

Re: cirilica

Ako se ti tako osecas, OK.


To nije stvar osećanja.
Tunguzija je geografski pojam koji postoji.
ivana23 ivana23 22:24 24.03.2008

Re: cirilica

Dolybell
Ako se ti tako osecas, OK.
To nije stvar osećanja.Tunguzija je geografski pojam koji postoji.

Znam da Tunguzija postoji, takodje znam i gde se Srbija nalazi. Mozes je iseci makazama sa karte i prelepiti preko Tunguzije, ali ipak Srbija geografski ostaje u Evropi i odatle je ne moze niko izbrisati.
To bi znacilo da se ipak ti ne osecas Evropljankom..
Dolybell Dolybell 00:30 25.03.2008

Re: cirilica

Znam da Tunguzija postoji, takodje znam i gde se Srbija nalazi. Mozes je iseci makazama sa karte i prelepiti preko Tunguzije, ali ipak Srbija geografski ostaje u Evropi i odatle je ne moze niko izbrisati.
To bi znacilo da se ipak ti ne osecas Evropljankom..


Meni je potpuno svejedno da li sam Evropljanka, Južno-Amerikanka, Australijanka...
i to je nešto što me uopšte ne interesuje. Ne interesuje me ni da li sam bilo koje
nacionalnosti, narodnosti, niti ja niti bilo ko.
Mene samo interesuju one osobine koje određuju ličnost kao takvu,
bez obzira na naciju, narod, pol, veru, mesto življenja... jednostavno
čovek uopšte.
Evropske vrednosti (za koje se smatra da su naslednice Grčke kulture),
ne smatram jedinim i jedino ispravnim i posebno vrednim, pogotovu danas.
Postoje vrednosti koje su veće od njenih u drugim kulturama.

Meni je samo žao što mi nismo naslednici Grčke kulture.
Sticaj istorijskih okolnosti, kasnog stizanja na tlo Evrope,
mešanje sa raznim narodima koji su što već bili tu,
što prolazili i napokon veliki uticaj Turske i njene vladavine,
načinio je Srbe specifičnim u odnosu na ostale narode u okruženju i
na narode koji su već živeli na tlu Evrope.
Nekako smo izgleda prihvatili nešto turskog mentaliteta,
ostalo je nešto i od slovenske duše a i od ko zna sve još kog naroda.
(Npr. poreklo Nemanjića je zamagljeno i ne baš sasvim jasno).

Htela sam u stvari reći, da to što živimo na tlu Evrope ne čini nas
i naslednicima Evropske kulture i suštinski Evropljanima.
Kako smo se plus toga opredelili za Vizantiju i Hrišćanstvo Istočne varijante,
u mnogome nas je odvojilo od Evrope uopšte.

Inače je to jedna sasvim druga tema, ali sam htela objasniti
zašto se ne ne mogu smatrati Evropljankom, čak i kad bih to htela biti.
Ponavljam, meni je svejedno.

My2cents My2cents 01:54 25.03.2008

Re: cirilica

Dolybell
Znam da Tunguzija postoji, takodje znam i gde se Srbija nalazi. Mozes je iseci makazama sa karte i prelepiti preko Tunguzije, ali ipak Srbija geografski ostaje u Evropi i odatle je ne moze niko izbrisati.
To bi znacilo da se ipak ti ne osecas Evropljankom..


Meni je potpuno svejedno da li sam Evropljanka, Južno-Amerikanka, Australijanka...
i to je nešto što me uopšte ne interesuje. Ne interesuje me ni da li sam bilo koje
nacionalnosti, narodnosti, niti ja niti bilo ko.
Mene samo interesuju one osobine koje određuju ličnost kao takvu,
bez obzira na naciju, narod, pol, veru, mesto življenja... jednostavno
čovek uopšte.
Evropske vrednosti (za koje se smatra da su naslednice Grčke kulture),
ne smatram jedinim i jedino ispravnim i posebno vrednim, pogotovu danas.
Postoje vrednosti koje su veće od njenih u drugim kulturama.

Meni je samo žao što mi nismo naslednici Grčke kulture.
Sticaj istorijskih okolnosti, kasnog stizanja na tlo Evrope,
mešanje sa raznim narodima koji su što već bili tu,
što prolazili i napokon veliki uticaj Turske i njene vladavine,
načinio je Srbe specifičnim u odnosu na ostale narode u okruženju i
na narode koji su već živeli na tlu Evrope.
Nekako smo izgleda prihvatili nešto turskog mentaliteta,
ostalo je nešto i od slovenske duše a i od ko zna sve još kog naroda.
(Npr. poreklo Nemanjića je zamagljeno i ne baš sasvim jasno).

Htela sam u stvari reći, da to što živimo na tlu Evrope ne čini nas
i naslednicima Evropske kulture i suštinski Evropljanima.
Kako smo se plus toga opredelili za Vizantiju i Hrišćanstvo Istočne varijante,
u mnogome nas je odvojilo od Evrope uopšte.

Inače je to jedna sasvim druga tema, ali sam htela objasniti
zašto se ne ne mogu smatrati Evropljankom, čak i kad bih to htela biti.
Ponavljam, meni je svejedno.



Ako vam nije vazno sta ste, zasto vam smeta na primer turski mentalitet, i da li ste spremni da to kazete na primer nekom Turcinu? Odakle su to Srbi dosli u Evropu? Da nisu mozda iz Tunguzije? Albanci tvrde da su tu gde jesu (prvi susedi Grcke) od postanka sveta pa opet nisu naslednici grcke kulture, kako to objasnjavate? Kazete da bi ste voleli da smo naslednici grcke kulture a smeta vam Vizantija i hriscanstvo istocne vere? Meni sva ova prica o Evropi i evropskoj kulturi ima u sustini elemente elitizma po sistemu "nebeski narod evropski" i prikrivenog rasizma. Primecujem u razgovoru sa svojim kolegama ovde u Severnoj Americi da im Evropljani sve vise idu na zivce sa tim svojim potenciranjem da dolaze iz Evrope a posebno sto to uvek kazu sa izvesnom dozom prezira prema ostatku sveta.
Dolybell Dolybell 16:18 25.03.2008

Re: cirilica

Ako vam nije vazno sta ste, zasto vam smeta na primer turski mentalitet, i da li ste spremni da to kazete na primer nekom Turcinu? Odakle su to Srbi dosli u Evropu? Da nisu mozda iz Tunguzije? Albanci tvrde da su tu gde jesu (prvi susedi Grcke) od postanka sveta pa opet nisu naslednici grcke kulture, kako to objasnjavate? Kazete da bi ste voleli da smo naslednici grcke kulture a smeta vam Vizantija i hriscanstvo istocne vere? Meni sva ova prica o Evropi i evropskoj kulturi ima u sustini elemente elitizma po sistemu "nebeski narod evropski" i prikrivenog rasizma. Primecujem u razgovoru sa svojim kolegama ovde u Severnoj Americi da im Evropljani sve vise idu na zivce sa tim svojim potenciranjem da dolaze iz Evrope a posebno sto to uvek kazu sa izvesnom dozom prezira prema ostatku sveta.


Žao mi je što želite da nametnete svoj neispravan utisak,
verovatno zato što ste ličnost koja ima potrebu da u startu negira
stvari i traži nešto za šta bi se zakačila, samo da bi oponirala.
Razni smo ljudi, ne mora da se saglašavamo oko svega?

Kako ste shvatili da meni smeta bilo koji mentalitet, nije jasno?
Meni niti smeta Vizantija niti Hrišćanstvo bilo koje orijentacije,
još pominjete rasizam, koji ne znam odakle ste izvukli?
Otkud vam ideja da uopšte donosite takve zaključke?
Ništa ružno niti mislim niti sam rekla.
Ja o turskom mentalitetu ništa ružno ne mislim,
on je takav kakav je, ali je činjenica da smo bili dobro i
dosta dugo pod njihovim uticajem.
Nijedna nacija nije etnički čista, sve su mešavine.
Srbi nisu etnički čist narod, smatra se da je slovenskog porekla
i za to ga vezuje samo sličnost jezika i ništa više.
Uticaj, tada jake Vizantije, takođe mi ne smeta, svašta!
Istorijske okolnosti onoga vremena su bile takve, i ja ih uopšte
ne smatram negativnim.
Samo sam htela da kažem koji su sve činioci
uticali na nas, koji su nas razdvojili od većeg dela Evrope.
Da volela bih da smo naslednici Grčke kulture, a ne Vizantijske,
zato što bi tada razlike bile zanemarljive, ali nije tako.

Da li znate zašto samo nas rimokatolici smatraju jereticima,
a ne i ostale pravoslavne Hrišćane?
Kad to budete otkrili, biće vam neke stvari jasnije.

Mentalitetne karakteristike nisu uvredljive, otkud vam pa sad
takav stav? Bila bih spremna da Turcima kažem da
imaju turski mentalitet, a koji pa to drugi mentalitet imaju?
Bila sam u prilici da sa njima i o tome razgovaram
pa se niko nije našao uvređenim, znaju oni
sebe jako dobro, ja im zbog takvog metaliteta ništa ne zameram.
Čak mislim da je dobro što su različiti, kao što su i svi ostali
narodi međusobno različiti, sa različitim mentalitetima.
To je činjenica, koju treba uvažavati a ne posmatrati,
kako rekoste - rasistički?!
Što se tiče Srba, e sad mislim da je verovatno da su došli iz Tuguzije,
o kojoj, opet nemam ništa ružno da kažem, sem da je bila daleko od nas,
kad se spominjala.

Ja o Arbanasima, Albanima, Arnautima, Albancima, Šiptarima,
znam dosta, pa bi bilo dobro da i vi saznate nešto,
da ne bih pisala njihovu istoriju, koja uopšte nema veze sa temom,
kao ni sve dosad već rečeno.

Evropski "elitizam" se ne može smatrati rasizmom.
Mogli bi pre reći da je prepotentan, ali ne rasistički.

Da li su te vaše kolege u Severnoj Americi autohtoni neki narod
ili imaju neko drugo poreklo?
A to što im smeta evropska prepotencija, mora da
se sami zamisle zašto i da probaju da se od evropske prepotentne
kulture brane svojom autentičnom kulturom, koja
sigurno da nije bez vrednosti.
(Mislim ipak , da i u njima čuči nešto od Evrope,
ali verovatno ne baš previše)




Aleksandar Stosic Aleksandar Stosic 17:12 23.03.2008

Ne pravimo se Toshe!

Sportske medjunarodne organizacije najostrije kaznjavaju uplitanje politike u sport... tacno i precizno je napisano sta moze a sta ne moze...
dakle, ni na jednoj sportskoj manfestaciji ne mozete da iznosite politicka misljenja...[u][/u]Tacka.
ko iznosi politicka misljenja, bice kaznjen. Tacka.
sta tu nije jasno...
pa FIFa je kaznila, Grke, i Azerbejcan jer se politika mesala u njihove saveze...Kaka je kaznjen jer je nosio majicu "verujem u Jesusa"...
dakle, stvar je jasna za one koji znaju da citaju
adam weisphaut adam weisphaut 17:33 23.03.2008

Re: Ne pravimo se Toshe!

ni na jednoj sportskoj manfestaciji ne mozete da iznosite politicka misljenja...[

I kraj priče. Svako daljne razglabanje je samo naricanje zbog kolektivne gluposti. Čavić za koga ne mislim da je imao zadnje namere je dozvolio sebi da ga izmanipulišu i on će lično snositi posledice za to Nije smeo da dozvoli da od njega naprave onaj voz koji su slali na Sever Kosova da izazovu incident. Emocije se u politici koriste za manipulaciju, i patriotizam tu potpada. U tom pogledu je sport posebno osetljiv, pa nije slučajno počeo rat u EX Yu faktički sa Maksimirom.
Vračarac Vračarac 09:09 24.03.2008

Re: Ne pravimo se Toshe!

, ni na jednoj sportskoj manfestaciji ne mozete da iznosite politicka misljenja.

A da li može da se iznosi geografska tvrdnja Kosovo je Srbija?
Igor_Jaramaz Igor_Jaramaz 12:11 24.03.2008

Re: Ne pravimo se Toshe!

adam weisphaut
ni na jednoj sportskoj manfestaciji ne mozete da iznosite politicka misljenja...[

I kraj priče. Svako daljne razglabanje je samo naricanje zbog kolektivne gluposti.


That's right, you tell 'em



Mexico 1968

The AP called it a Nazi like salute, and Chicago columnist Brent Musburger called them "black-skinned storm troopers", yet black America saw them as heroes. For many outside of America, Tommie Smith’s and John Carlos’s protest was their first introduction to "Black Power" and the clenched fist, raised arm Black Power salute. Media editors denounced them as unpatriotic, and un-American yet Smith thought that was the point saying, "If I win I am an American, not a black American. But if I did something bad then they would say 'a Negro'. We are black and we are proud of being black."
adam weisphaut adam weisphaut 19:35 24.03.2008

Re: Ne pravimo se Toshe!

Mexico 1968

Hm

Najveća zvezda je bio jedan tamnoputi atletičar, ali on nije morao da nosi nikakvu majicu. Njegova pobeda je bila dovoljna kao gest protiv nacizma.
Dolybell Dolybell 21:30 24.03.2008

Re: Ne pravimo se Toshe!

A da li može da se iznosi geografska tvrdnja Kosovo je Srbija?


Može, ako je to tačno, kad se bude raspravljalo o geografiji.
Kad bi Kosovo (Kosmet, Kosovo i Metohija...) bilo Srbija,
onda bi se i zvalo Srbija.
Sa geografske tačke gledišta, tvrdnja nije tačna.
Mogli bismo da razgovaramo o tome da li
Kosovo (...) pripada Srbiji ili ne, to bi već bilo realnije.
NADrealni NADrealni 18:02 23.03.2008

POSVECENO ANONIMNIM FORUMASIMA I BLOGERIMA

ANONIMAN SAM, NE MOŽE MI NIKO NIŠTA, JER SAM NIŠTA, JER SAM ANONIMAN.

Poznat- kako to gordo zvuči.
Anoniman- kako to bedno zvuči.
Anoniman sam pa šta, niko sam i ništa.
Anoniman sam pa šta, mogu da provociram,
Anoniman sam pa šta, ne mogu da me kazne,
Anoniman sam pa šta, ne mogu da me nadju,
Anoniman sam pa šta, mogu da psujem,
Anoniman sam pa šta, mogu da vredjam,
Anoniman sam pa šta, nemam argumente,
Anoniman sam pa šta, ne mogu da me primete,
Anoniman sam pa šta, nemam šta da kažem,
Anoniman sam pa šta, mogu sve da lažem,
Anoniman sam pa šta, nemam svoj stav,
Anoniman sam pa šta, niko i ne zna da ga nemam,
Anoniman sam pa šta, može mi se svašta,
Anoniman sam pa šta, mašta radi svašta,
Anoniman sam pa šta, pravim se pametan,
Anoniman sam pa šta, u stari sam glup,
Anoniman sam pa šta, pravim se da sam zaposlen,
Anoniman sam pa šta, u stvari sam besposličar,
Anoniman sam pa šta, pravim se načitan,
Anoniman sam pa šta, niko to i ne zna,
Anoniman sam pa šta, ovde je to dozvoljeno,
Anoniman sam pa šta, laž mi je saveznik,
Anoniman sam pa šta, mogu sve da pljujem,
Anoniman sam pa šta, neće me prepoznati,
Anoniman sam pa šta, pravim se gospodin,
Anoniman sam pa šta, u stvari sam žickaroš,
Anoniman sam pa šta, nemam svoje stavove,
Anoniman sam pa šta, nemam svoje argumente,
Anoniman sam pa šta, nemam u stvari ništa,
Anoniman sam pa šta, ja sam u stvari ništa,
Anoniman sam pa šta, ja i ne postojim,
Anoniman sam pa šta, tako ću i umreti,
Anoniman sam pa šta, umirem od zavisti,
Anoniman sam pa šta, pravim se da nije tako,
Anoniman sam pa šta, obična sam nula.
Anoniman sam pa šta, i ostaću nula.
Anoniman sam bio,
Anoniman sam sada,
Anoniman ću biti,
Anoniman ću umreti,
Anoniman ću nestati,
Anonimnog niko ni ne žali,
Anoniman sam , samo sam prašina,
Anoniman sam, prašina - prašini.
Anoniman sam, jako sam tužan,
Anoniman sam, glumim ipak sreću,
Anoniman sam takav mi je stav,
Anoniman sam, poznat nikad biti neću,
Anoniman sam, sreću nikad naći neću....

NAMENJENO SVIM ANONIMNIMA GDE GOD DA SU!
NEKA IM JE VEČNA LAŽNA SLAVA,
I NEK VEČNO POČIVAJU U NEMIRU.
adam weisphaut adam weisphaut 18:30 23.03.2008

Re: POSVECENO ANONIMNIM FORUMASIMA I BLOGE

Hm na na osnovu ovog dirljivog traktata protiv anonimnosti zaključujem da je tebi zapravo ime NADrealni
NADrealni NADrealni 18:54 23.03.2008

Re: POSVECENO ANONIMNIM FORUMASIMA I BLOGE

Miloraade bekriko, Cavicu Delijo, to sto nisi informisan , nisi upucen, nisi odavde sto bi se reklo, ne treba da te amnestira od gresaka koje si napravio pre neki dan…

Sta ti znas Cavicu o Kosmetu!? Mislim nista, bas nista !

Dobro, cuo si iz medija, stampe da je to nekada bila srpska teritorija , ponavljam nekada, sada i nikada vise nece to biti to je jasno svima, sem sto neki vole da na tome uzimaju politicke poene…

Lepo je to sto si ti patrijota, volis Srbiju, ali ako ti nisu javili, Srbija ne voli tebe, da te voli, javio bi ti neko da je nekada nas KOMET sa sve Metohijom nasa najveca LABUDOVA pesma…veruj Milorade to znajui i mala deca u Srbiji, steta da ti to nije niko rekao…

Da je ovo neko rekao onom stradalom decku u americkoj ambasadi, isti ne bi stradao…

Mene Milorade interesuje ko ce tebi nadoknaditi zlanu medalju koju si mogaso evidentno mogao da osvojis da se nisi bavoi politickom reklamom, a kako si video ta Srbija ne moze samoj sebi da pomogne, a ne tebi…

Tebi Milorade Srbija ne moze niti hoce da ikada pomogne, a da odmogne tu je Srbija sampion sveta, ako ne verujes u ovo, pitaj recimo tvoje kolege sportiste JELENU DOKIC i Moniku Seles…njima je krenulo u zivotu samo kada nisu imali veze sa Srbijom, cim su se pozivali na nju pali su i profesionalno i moralno.






Nadpalfi Nadpalfi 18:59 23.03.2008

Re: POSVECENO ANONIMNIM FORUMASIMA I BLOGE

adam weisphaut
Hm na na osnovu ovog dirljivog traktata protiv anonimnosti zaključujem da je tebi zapravo ime NADrealni

Sta li su roditelji mislili kad su mu dali takvo ime ))
ivana23 ivana23 19:00 23.03.2008

Re: POSVECENO ANONIMNIM FORUMASIMA I BLOGE

NADrealni
Tebi Milorade Srbija ne moze niti hoce da ikada pomogne, a da odmogne tu je Srbija sampion sveta, ako ne verujes u ovo, pitaj recimo tvoje kolege sportiste JELENU DOKIC i Moniku Seles…njima je krenulo u zivotu samo kada nisu imali veze sa Srbijom, cim su se pozivali na nju pali su i profesionalno i moralno.

A sto da ne pita Novaka, Anu i Jelenu, Zikija?
Monika i J. Dokic su iz druge price..!
NADrealni NADrealni 19:04 23.03.2008

Re: POSVECENO ANONIMNIM FORUMASIMA I BLOGE

adam weisphaut
Hm na na osnovu ovog dirljivog traktata protiv anonimnosti zaključujem da je tebi zapravo ime NADrealni


tu sam te cekao...dao si mi priliku da ti odgovorim >

kada se neko ovde prijavi pod punim imenom i prezimenom iz licne karte, te usled svog misljenja koje se nedopadnu onom kojem treba-on bude banovan, to za posledicu ima da se vise ne mozes prijaviti na to ime vec na neko NADrealno...

hvala ti ADAME sto si mi pomogao da to objasnim, a tvoja primedba mi je dosla kao AS na KECA...
NADrealni NADrealni 19:12 23.03.2008

Re: POSVECENO ANONIMNIM FORUMASIMA I BLOGE

ivana23

NADrealniTebi Milorade Srbija ne moze niti hoce da ikada pomogne, a da odmogne tu je Srbija sampion sveta, ako ne verujes u ovo, pitaj recimo tvoje kolege sportiste JELENU DOKIC i Moniku Seles…njima je krenulo u zivotu samo kada nisu imali veze sa Srbijom, cim su se pozivali na nju pali su i profesionalno i moralno.A sto da ne pita Novaka, Anu i Jelenu, Zikija?Monika i J. Dokic su iz druge price..!


Da si upucena i informisana kao MILORAD i CAVIC, ne bi mi replicirala...jer>

Novaku, ANI, Jeleni-drzava nikada nije pomogla ni novcano ni matrerijalno, mada o moralnim podrskama vredi diskutovati ...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana