Politika

Predigra za izbore

Boris Drenca RSS / 13.02.2016. u 01:30

U danu koji je po mnogo čemu značajan za istoriju na planeti Srbiji se zahuktava predizborna kampanja.

12108990_10207587513143808_6068131609909300744_n.jpg?oh=8370207eefd261e5061687fe5b6a4777&oe=576D9956
 

Svi se napalili. Baš onako napalili. Kao izbori. Vanredni parlamentarni. Iako ne postoji ni jedan razlog da ih bude. Veća vladajuća stranka ima 139 poslanika. To mu dođe malo više od srpske političke magične brojke 126. Sa drugom strankom u koaliciji vlast ima većinu dovoljnu za promenu Ustava. Ali ne, rešila je da ide na izbore. Zašto? Zato. Politička procena napravljena na osnovu svakodnevnih molitvi rejtingu (nedavno je još jedan to radio pa je otišao u neki drugi film)kaže da se ide na vanredne parlamentarne izbore. Zašto? Zato što mu se baš može.

U ovom trenutku (12.02. 2016.) izvesno je da će biti samo opštinskih i vojvođanskih izbora. Te zakon propisuje, najkasnije do 8. maja. Ovi drugi su najavljeni. Pošto ne postoje zakonske osnove potrebno ih je izazvati. I raspisati izbore. Biće interesantno videti kako bi poslanici veće stranke u vlasti (njih 139) glasali protiv premijera.

A onda, baš danas, neka 'viša sila' baci na sto dve karte. Jake . I učini da predviđena izborna kampanja vlasti počne da se drma. Naročito zbog toga što su bilo kakvi pozitivni ekonomski efekti prilično labave najave dok se negativne talože.

Prva karta je zanimljiva, zakon koji bi trebalo da je usvojen danas (ili sutra)  i predviđa da se osoblju NATO (i vojnicima) daje sloboda kretanja i imunitet kakav pripada i diplomatama a, na njihov zahtev, mora im odobriti pristup svim državnim i privatnim objektima u kojima se radi, uključujući i one u kojima se vrše ispitivanja i probe.

Zli tumači bi rekli da su uslovi iz ovog zakona oni koje je ova ista vlast (na nekim drugim pozicijama i u malo drugačijem personalnom sastavu) odbila 1999. godine i zbog čega su neki ljudi izgubili glave i domove. Neki drugi bi se setili i kneza Pavla i Stojadinovićeve vlade. Ali to je zlobno tumačenje i ulazi u mnoge istorijske spekulacije, kao na primer da se u Minhenu ‘rešava' neki međunarodni konflikt uz posredovanje ‘velikih sila'. Budale, što bi rekao Kesić, kao da je Čebrlen još premijer Velike Britanije a da Čerčil čeka da ga nasledi.

Druga karta koja je na stolu od danas je 31. mart kao datum kada bi trebalo u Hagu da se izrekne kazna izvesnom ‘političkom ocu' mnogih iz vlasti  i koga su premijer i predsednik ispratili u Hag pre 13 godina (već toliko?) uz mnogo emocija. Istina tada nisu bili predsednik i premijer. ‘Politički otac' mnogih iz vlasti imao je izjaviti povodom određivanja datuma da mu ne pada na pamet da ode dobrovoljno. U najavi je uzbudljiva, nikako lepa utakmica.

Ni jedna od tema glasačima vladajućih stranaka nije baš toliko daleka i većina ima prilično jasan stav. Ipak ne treba zaboraviti prošlost i političara i glasača. 

Ako ipak bude tih vanrednih parlamentarnih izbora gledaoci iz Srbije će imati priliku da gledaju usavršavanje nekoliko tehnika: zatrpavanje teme, skretanje pažnje, tabloidizacija politike (dobro, to već imamo) , malo nasilja, insistiranje na kozmetici....i tako dalje.

Što se tiče opozicije tu možemo već videti prilično nesnalaženje ...Deluje kako su nekima izbori došli prerano. Neki su i spremni na njih a jedan deo opozicije razmišlja u udruživanju. Cenim to kao veoma lošu ideju. Pokušaću da objasnim pričom o kalibrima:

Dođu tako četvorica u streljanu. Cilj je da svi pucaju u istu metu. I svako je doneo svoj pištolj i svoju municiju*. Recimo po 10 metaka, Realno, demoliranje mete. Ali jedan od njih, bi mu žao mete, šta li, predloži da ujedine municiju i da tako pucaju u metu.

Ubace oni svi po svojih 10 metaka u jednu kutiju i promešaju ih a zatim svako uzme po 10 za sebe. Reše da zapucaju...ali neki su ispalili samo nekoliko metaka u metu (samo su ti odgovarali po kalibru) neki ni jedan, neki ma se zaglavio pištolj tako da je meta dobila samo desetak, možda dvadeset metaka (bolji matematičari će izračunati verovatnoću ) .

Onaj koji je predložio mešanje municije srećan je sačuvao je metu, iako je onaj kome se zaglavio pištol,j zbog toga što je koristio dimenziono neodgovarajuču municiju, pomenuo da bi bilo bolje da je svako koristio svoju i da bi tako svih 40 završilo u meti. On je ispao glup u društvu. Ili samo srećan što je ispao 'vođa'.

Tako nekako mislim i o najavljenom ujedinjavanju opozicije. Rezultat 'Ujedinjene opozicije' biće svakako slabiji od jednostavnog zbira glasova koje bi svaka grupacija osvojila samostalno. Priča u ujedinjavanju opozicije najviše odgovara vlastima i onim strankama koje su u opoziciji koje se samo takmiče za mesto SPS u vlasti

Manja partija na vlasti? Zna da se kreće oko određenog procenta i zna da ne može mnogo ni da dobije ni da izgubi tako da će verovatno, ako izbora bude , sačekati dan za glasanje i uzeti svoje procente.


* U tekstu učestvuju oružja kalibra 7,62 Tokarev, 7,52 SP-4, 7,65 Borhard, 7,65 Parabelum



Komentari (129)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

looping looping 06:14 13.02.2016

1

Prva karta je zanimljiva, zakon koji bi trebalo da je usvojen danas (ili sutra) i predviđa da se osoblju NATO (i vojnicima) daje sloboda kretanja i imunitet kakav pripada i diplomatama a, na njihov zahtev, mora im odobriti pristup svim državnim i privatnim objektima u kojima se radi, uključujući i one u kojima se vrše ispitivanja i probe.

Druga karta koja je na stolu od danas je 31. mart kao datum kada bi trebalo u Hagu da se izrekne kazna izvesnom ‘političkom ocu' mnogih iz vlasti i koga su premijer i predsednik ispratili u Hag pre 13 godina (već toliko?) uz mnogo emocija.

A onda, baš danas, neka 'viša sila' baci na sto dve karte. Jake . I učini da predviđena izborna kampanja vlasti počne da se drma.

Ne vidim šta je jako u ovim "kartama".
Opozicija je u rasulu upravo zato što igra na ovakve "karte". Zbog toga i treba da bude u rasulu.
Ako se rasulo ujedini ili ne ujedini isto mu dođe.

PS.
* U tekstu učestvuju oružja kalibra 7,62 Tokarev, 7,52 SP-4, 7,65 Borhard, 7,65 Parabelum

Šteta je što su to sve zapravo ćorci.
Jer činjenica je da dobra opozicija smenjuje vlast ili je čini boljom.
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 07:23 13.02.2016

Re: 1

Prva karta je zanimljiva, zakon koji bi trebalo da je usvojen danas (ili sutra)  i predviđa da se osoblju NATO (i vojnicima) daje sloboda kretanja i imunitet kakav pripada i diplomatama a, na njihov zahtev, mora im odobriti pristup svim državnim i privatnim objektima u kojima se radi, uključujući i one u kojima se vrše ispitivanja i probe.



ovo je samo obelodanjeno sada ono što čaršija, posebno BG, priča godinama, a to je da je Srbija - BG posebno, pod oružanom okupacijom stranaca... to nije previše čudno, mislim, čudno je iz nekog starog, jugoslovensko-komunističkog okvira svesti (ruku na srce, i tada su Srbi trenirali strogoću za jednog stranca, Hrvata, odnosno on čovek nije morao ni da sateruje strahovladu u srpskom narodu, naši murkani su to sami radili i na dobrovoljnoj osnovi). ovako, oružano prisustvo strejndžera, i sadašnja vlada kao zečica zapadnih interesa, to ide jedno s drugim, i na to je Napredna stranka pristala kada je tražila blagoslov od Zapada da smeni Demokratsku stranku na vlasti - može, vama mala vlast a nama velika vlast... nije samosvojno, odnosno otvoreno je ponižavajuće da nam stranci diktiraju šta ćemo raditi u vlastitoj zemlji? država je trebala da misli o tome na vreme - kada smo kod toga, ja mislim da određenim ljudima uopšte nije cilj samosvojnost i uređenost države, već samo štićenje finansijskih klika koje državu koriste kao platformu za biznis. strejndžeri videli da je država boranija, i iskrcali se u Bege s vatrenim cevčicama, šta će, ljudi, može im se.
looping looping 07:40 13.02.2016

Re: 1

strejndžeri videli da je država boranija, i iskrcali se u Bege s vatrenim cevčicama, šta će, ljudi, može im se.

A Izrael nije boranija? Već pasulj?

Da li moramo uvek da budemo pametniji, drugačiji i bolji od ostalih?
grmfrm grmfrm 08:38 13.02.2016

Re: 1

Prvo, mi kao imamo opoziciju? Ona koja je sastavljena od onih koji samo zele nazad na staro mesto. Kako bi rekao Sojic "ako radimo sa puni kapaciteti dosta je i tri meseca"

Drugo ovo sa NATO itd. pa tuzno jeste ali na zalost nisam iznenadjen. Mogu samo da kazem Vladi Srbije i drugima, sedi di si ni za tu nisi. Toliku gomilu nepotizma i neobrazovanosti ni za vreme Slobe nije bilo.

BTW Obama je ratifikovao TPP. Cekaj samo da to potpisemo pa cete da vidite da je NATO mala maca odnosno to vam je prirodna ekstenzija istog.
milisav68 milisav68 08:59 13.02.2016

Re: 1

A onda, baš danas, neka 'viša sila' baci na sto dve karte. Jake . I učini da predviđena izborna kampanja vlasti počne da se drma. Naročito zbog toga što su bilo kakvi pozitivni ekonomski efekti prilično labave najave dok se negativne talože.



Samo ako su to jake karte, i samo ako postoje pozitivni ekonomski efekti.

Ukupan javni dug Republike Srbije povećan je u 2015. za više od dve milijarde evra, pa je na kraju godine iznosio više od 25,2 milijarde, što je 77 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), pokazao je najnoviji mesečni izveštaj Fiskalnog saveta.

Prva karta je zanimljiva

To je samo formalnost koja nadograđuje rezultate državnog udara iz oktobra 2000.
Druga karta koja je na stolu

To je očajnički pokušaj Haškog suda za zadrži važnost (eventualno packa srpskoj vlasti da se ne zbuni prilikom prodaje recimo Telekoma).

Inače, Šešelj nije nikakav otac, već samo strašilo, pa zbog toga ni Hag nije mogao da mu dokaže nikakvu krivicu sem - nepoštovanja suda, a proveo je u zatvoru 12 godina.
uros_vozdovac uros_vozdovac 09:27 13.02.2016

Re: 1

looping


Šteta je što su to sve zapravo ćorci.
Jer činjenica je da dobra opozicija smenjuje vlast ili je čini boljom.


Sreća naša da SNS nije ćorak, sa sve mediokritetima, kupljenim lažnim diplomama, sa Babićevim oratorskim skilovima, i glasačima sa pokretnih stepenica.

Jedino nam je opozicija ćorak, da nam je da oni nestanu...
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 09:27 13.02.2016

Re: 1

looping

A Izrael nije boranija? Već pasulj?

Da li moramo uvek da budemo pametniji, drugačiji i bolji od ostalih?


oj, Ali Baba, ne znam šta si uveo odmah Izrael u priču, ali evo ako želiš, nema stranih cevčica (osim ako nisu pozvani po protokolu u goste, i to tako što ostave toke kod džentlmena na ulazu, pa im on čuva dok ne završe opsadu) u središtima predsednika vlade, državne bezbednosti, ministarstvima, generalštabu, itd. u toj meri je samosvojnija država, mada evo, dokačili se s amerima, počeli da pričaju evroazijskim jezikom, i odmah - haos u državi.
freehand freehand 09:30 13.02.2016

Re: 1

To je samo formalnost koja nadograđuje rezultate državnog udara iz oktobra 2000.

Ovo je realizacija onoga što je sa NATO potpisano još 2005, čini mi se. Dakle, vlada Vojislava Koštunice, potpisnik Vuk Drašković.
looping looping 09:46 13.02.2016

Re: 1

Srđan Fuchs
looping

A Izrael nije boranija? Već pasulj?

Da li moramo uvek da budemo pametniji, drugačiji i bolji od ostalih?


oj, Ali Baba, ne znam šta si uveo odmah Izrael u priču, ali evo ako želiš, nema stranih cevčica (osim ako nisu pozvani po protokolu u goste, i to tako što ostave toke kod džentlmena na ulazu, pa im on čuva dok ne završe opsadu) u središtima predsednika vlade, državne bezbednosti, ministarstvima, generalštabu, itd. u toj meri je samosvojnija država, mada evo, dokačili se s amerima, počeli da pričaju evroazijskim jezikom, i odmah - haos u državi.

Šta bi nama falilo da budemo kao Izrael? Zašto mi uvek da budemo pametniji?

PS.
A to, "dokačio se Izrael sa Amerikom" nije priča za nas, ozbiljne ljude već bajka za malu decu.
looping looping 09:49 13.02.2016

Re: 1

uros_vozdovac
looping


Šteta je što su to sve zapravo ćorci.
Jer činjenica je da dobra opozicija smenjuje vlast ili je čini boljom.


Sreća naša da SNS nije ćorak, sa sve mediokritetima, kupljenim lažnim diplomama, sa Babićevim oratorskim skilovima, i glasačima sa pokretnih stepenica.

Jedino nam je opozicija ćorak, da nam je da oni nestanu...

Onda trenutno imamo dve opcije. Ili da nestanu "glasači sa pokretnih stepenica" ili da nestane opozicija.
freehand freehand 09:56 13.02.2016

Re: 1

Onda trenutno imamo dve opcije. Ili da nestanu "glasači sa pokretnih stepenica" ili da nestane opozicija.

Ne. Kao i uvek imamo druge dve opcije: da svako glasa po svojoj pameti za ono što misli da će biti najbolje za njega, njegovu porodicu pa možda i za državu, ili da ne glasa prepuštajući drugima da to odluče. Ekstremni glupaci iz druge opcije u račun će uvesti mogućnost da ako oni ne glasaju vlasti neće biti.
uros_vozdovac uros_vozdovac 10:05 13.02.2016

Re: 1

looping
uros_vozdovac
looping


Šteta je što su to sve zapravo ćorci.
Jer činjenica je da dobra opozicija smenjuje vlast ili je čini boljom.


Sreća naša da SNS nije ćorak, sa sve mediokritetima, kupljenim lažnim diplomama, sa Babićevim oratorskim skilovima, i glasačima sa pokretnih stepenica.

Jedino nam je opozicija ćorak, da nam je da oni nestanu...

Onda trenutno imamo dve opcije. Ili da nestanu "glasači sa pokretnih stepenica" ili da nestane opozicija.


Ma možemo mi i bolje, svi uz Vođu i "nedajbože da se Srbi slože" Em nam se arhineprijatelji ukoče od straha zbog te silne sloge, em svi iza Vođe, koji je mudar.

Kao onaj Kim Jong iz DPRK, pa da spremi sina za Vođu. Ima li Vučić sina? Ima? Pa rešeno...

looping looping 10:08 13.02.2016

Re: 1

freehand
Onda trenutno imamo dve opcije. Ili da nestanu "glasači sa pokretnih stepenica" ili da nestane opozicija.

Ne. Kao i uvek imamo druge dve opcije: da svako glasa po svojoj pameti za ono što misli da će biti najbolje za njega, njegovu porodicu pa možda i za državu, ili da ne glasa prepuštajući drugima da to odluče. Ekstremni glupaci iz druge opcije u račun će uvesti mogućnost da ako oni ne glasaju vlasti neće biti.

Slažem se sa ovim.
Bio sam ironičan.

Samo ne treba potcenjivati one koji su glasali za aktuelnu vlast i nazivati ih kojekakvim imenima (glasači sa pokretnih stepenica), jer oni će odlučiti i sledeću vlast.
uros_vozdovac uros_vozdovac 10:12 13.02.2016

Re: 1

looping
freehand
Onda trenutno imamo dve opcije. Ili da nestanu "glasači sa pokretnih stepenica" ili da nestane opozicija.

Ne. Kao i uvek imamo druge dve opcije: da svako glasa po svojoj pameti za ono što misli da će biti najbolje za njega, njegovu porodicu pa možda i za državu, ili da ne glasa prepuštajući drugima da to odluče. Ekstremni glupaci iz druge opcije u račun će uvesti mogućnost da ako oni ne glasaju vlasti neće biti.

Slažem se sa ovim.
Bio sam ironičan.

Samo ne treba potcenjivati one koji su glasali za aktuelnu vlast i nazivati ih kojekakvim imenima (glasači sa pokretnih stepenica), jer oni će odlučiti i sledeću vlast.


ma i ja sam bio ironičan a izgleda ustao na levu nogu :)

Hmm oko potcenjivanja, to ti je kao u firmi kad imaš kolegu koji je strpljiv, uporan i priglup. Etičan koliko i vinska mušica, a kažu za njega "zdravo lukav" E oni su nekako takvi. Strpljivi a uporni. Ne mislim da ih potcenjujem, ali mislim da je ok da ih ismevaš. Uostalom čemu onda svaki eskapizam ako se usput ne zabavimo...
milisav68 milisav68 10:15 13.02.2016

Re: 1

freehand
To je samo formalnost koja nadograđuje rezultate državnog udara iz oktobra 2000.

Ovo je realizacija onoga što je sa NATO potpisano još 2005, čini mi se. Dakle, vlada Vojislava Koštunice, potpisnik Vuk Drašković.

Da, potpisano je 2006. izglasano u skupštini 2009. a sad samo stupa na snagu.
gedza.73 gedza.73 10:37 13.02.2016

Re: 1

to ti je kao u firmi kad imaš kolegu koji je strpljiv, uporan i priglup. Etičan koliko i vinska mušica, a kažu za njega "zdravo lukav"


Zomboid?



No brain, no pain.
narcis narcis 10:40 13.02.2016

Re: 1

grešiš geџo, grešiš taj zomboid ima oblik vazduplohova uparenog skramiku
feliks.krul feliks.krul 12:57 13.02.2016

Re: 1

Srđan Fuchs
Prva karta je zanimljiva, zakon koji bi trebalo da je usvojen danas (ili sutra)  i predviđa da se osoblju NATO (i vojnicima) daje sloboda kretanja i imunitet kakav pripada i diplomatama a, na njihov zahtev, mora im odobriti pristup svim državnim i privatnim objektima u kojima se radi, uključujući i one u kojima se vrše ispitivanja i probe.



ovo je samo obelodanjeno sada ono što čaršija, posebno BG, priča godinama, a to je da je Srbija - BG posebno, pod oružanom okupacijom stranaca... ovako, oružano prisustvo strejndžera, i sadašnja vlada kao zečica zapadnih interesa, to ide jedno s drugim, i na to je Napredna stranka pristala kada je tražila blagoslov od Zapada da smeni Demokratsku stranku na vlasti - može, vama mala vlast a nama velika vlast... nije samosvojno, odnosno otvoreno je ponižavajuće da nam stranci diktiraju šta ćemo raditi u vlastitoj zemlji? .


BELGRADE – The Serbian parliament’s Defense and Internal Affairs Committee has approved signing an agreement between Serbia and NATO Support and Procurement Organisation (NSPO) on cooperation in the field of logistical support support. The agreement represents a legal basis for the establishment of relations in the field of logistics, the committee said at a meeting it held on Wednesday.

Zoran Djordjevic, secretary of state at the Defense Ministry, said that Serbia had expressed interest in participating in multinational operations by joining the Partnership for Peace program, and the agreement would, among other things, reduce the expenses generated Serbia’s participation in those operations..http://inserbia.info/today/2016/02/serbia-parliament-committee-approves-agreement-with-nato/


Oruzana okupacija? Stranci diktiraju? Gde to? Steta sto nema kompetentnih iz NVOa da malo racionalizuju carsijsku diskusiju... Gde li je Jelena Milic? Sta kaze Lazanski o ovome? Niko nista, dakle nema dima nema vatre...
stefan.hauzer stefan.hauzer 13:59 13.02.2016

Re: 1

Sreća naša da SNS nije ćorak, sa sve mediokritetima, kupljenim lažnim diplomama, sa Babićevim oratorskim skilovima, i glasačima sa pokretnih stepenica.

Jedino nam je opozicija ćorak, da nam je da oni nestanu...

Problem sa opozicijom je to, što im je Vučić oteo politički centar i proevropsku orjentaciju i ostalo im je samo da ih prozivaju za Babića i ovaj krajnje nizak i nekorektan udarac s glasačima sa pokretnih stepenica. A da, i naša intolerantnost za njihove ciljeve, takođe, veliki problem. Što se mene tiče, takva opozicija može slobodno da nestane.
freehand freehand 14:57 13.02.2016

Re: 1

stefan.hauzer
Sreća naša da SNS nije ćorak, sa sve mediokritetima, kupljenim lažnim diplomama, sa Babićevim oratorskim skilovima, i glasačima sa pokretnih stepenica.

Jedino nam je opozicija ćorak, da nam je da oni nestanu...

Problem sa opozicijom je to, što im je Vučić oteo politički centar i proevropsku orjentaciju i ostalo im je samo da ih prozivaju za Babića i ovaj krajnje nizak i nekorektan udarac s glasačima sa pokretnih stepenica. A da, i naša intolerantnost za njihove ciljeve, takođe, veliki problem. Što se mene tiče, takva opozicija može slobodno da nestane.


ovo nikako da skapiram, ko i zašto misli da postoji problem sa opozicijom?
Svako je ovde adekvatno zasupljen, i svaki glasač i neglasač ima na političkom spektru svoju sliku i priliku.
Neko Pajtića, neko Tadića, neko Vučića, neko Fajgelja.
hoochie coochie man hoochie coochie man 18:56 13.02.2016

Re: 1

Ekstremni glupaci iz druge opcije u račun će uvesti mogućnost da ako oni ne glasaju vlasti neće biti.


Ekstremne budale u račun uvode i mogućnost da će, ako opet glasaš one koji su ti jednom ebali milu majku, ovoga puta, iz neznanog razloga, biti bolji.
stefan.hauzer stefan.hauzer 21:02 13.02.2016

Re: 1

ovo nikako da skapiram, ko i zašto misli da postoji problem sa opozicijom?

Problem sa opozicijom je i taj, što opozicija ne postoji. Evo, na primer, imaš DS, imaš one stranke koje su osnovane od onih koji su izgubili stranačke izbore u DS-u i imaš one koji su preleteli u SNS. Dakle, rekao bih da postoji monopol jednih te istih ljudi - koji se bore za jedne te iste pozicije. Meni samo sad preostaje da izaberem jednog od njih, a mogu i da ne izaberem, ustvari mogu da uradim šta god poželim i znam da mi niko od njih neće doneti ništa bolje - jer iza sebe imaju one male pijune koje rade prljav posao, očekivajući da će im to doneti zaposlenje. Dakle, šta ovi izbori suštinski menjaju? Novu unutrašnju politiku? Odricanje od preovropskog kursa? Šta moj glas menja? Savest da mi bude mirna, zato što nisam glsao za SNS ili će moj glas za opoziciju ukloniti Babića i ostale dileje? Šta ja to suštinski drugačije biram na ovim izborima? Mi sad pričamo, jer ja sam neko ko hoće da glasa, ali da bih svoj glas udelio nekom - u to moram biti siguran. Nije dovoljno glasati za manje zlo. Možda je nekad davno to bilo ok, ali sada je i SNS to manje zlo.
narcis narcis 21:07 13.02.2016

Re: 1

ali sada je i SNS to manje zlo.

ovo boli koliko je tačno
freehand freehand 21:20 13.02.2016

Re: 1

stefan.hauzer
ovo nikako da skapiram, ko i zašto misli da postoji problem sa opozicijom?

Problem sa opozicijom je taj, što opozicija ne postoji. Evo, na primer, imaš DS, imaš one stranke koje su osnovane od onih koji su izgubili stranačke izbore u DS-u i imaš one koji su preleteli u SNS. Dakle, rekao bih da postoji monopol jednih te istih ljudi - koji se bore za jedne te iste pozicije. Meni samo sad preostaje da izaberem jednog od njih, a mogu i da ne izaberem, ustvari mogu da uradim šta god poželim i znam da mi niko od njih neće doneti ništa bolje - jer iza sebe imaju one male pijune koje rade prljav posao, očekivajući da će mu to doneti zaposlenje. Dakle, šta ovi izbori suštinski menjaju? Novu unutrašnju politiku? Odricanje od preovropskog kursa? Šta moj glas menja? Savest da mi bude mirna, zato što nisam glsao za SNS ili će moj glas za opoziciju ukloniti Babića i ostale dileje? Šta ja to suštinski drugačije biram na ovim izborima? Mi sad pričamo, jer ja sam neko ko hoće da glasa, ali da bih svoj glas udelio nekom - u to moram biti siguran. Nije dovoljno glasati za manje zlo. Možda je nekad davno to bilo ok, ali sada je i SNS to manje zlo.

Ako ovo nije dobitna kombinacija za okružnog poverenika SNS ja ne znam šta jeste. jer toliko ima svačega i ničćega a sve da bi se na kraju poentiralo da se neće manje zlo. U stvari može, ali to je Vučić.
Šta ja znam, meni ovo liči na novi model - hipster naprednjake.
freehand freehand 21:21 13.02.2016

Re: 1

narcis
ali sada je i SNS to manje zlo.

ovo boli koliko je tačno

Može Dragoljub iz naprednjaka, al naprednjak iz Dragoljuba nikad.
stefan.hauzer stefan.hauzer 22:02 13.02.2016

Re: 1

alselone alselone 22:35 13.02.2016

Re: 1

Vece donosi gnev, bice izvinjavanja ponovo izjutra.
grmfrm grmfrm 09:09 14.02.2016

Re: 1

Ako ovo nije dobitna kombinacija za okružnog poverenika SNS ja ne znam šta jeste. jer toliko ima svačega i ničćega a sve da bi se na kraju poentiralo da se neće manje zlo. U stvari može, ali to je Vučić.
Šta ja znam, meni ovo liči na novi model - hipster naprednjake.


Kod tebe je bas sve crno belo?
narcis narcis 09:36 14.02.2016

Re: 1

freehand
narcis
ali sada je i SNS to manje zlo.

ovo boli koliko je tačno

Može Dragoljub iz naprednjaka, al naprednjak iz Dragoljuba nikad.

simpatično i duhovito , čak.

samo šta ti nudiš, osim provereno korumpiranih političara u svim sokacima opozicije, sadašnje.
freehand freehand 09:43 14.02.2016

Re: 1

samo šta ti nudiš, osim provereno korumpiranih političara u svim sokacima opozicije, sadašnje.

Što bih ja išta nudio? Ne kandidujem se, ne agitujem. Ovde smo da razgovaramo i komentarišemo, procenjujemo i pokušamo da predvidimo.
Aklo je sada SNS manje zlo, a ti potvrđuješ da je to bolno tačno - to znači da si i ranije bio u pravu a da sve ide samo bolje. U čemu je onda problem i izvor tvog nezadovoljstva?
Boris Drenca Boris Drenca 15:59 14.02.2016

Re: 1


@looping



Ne vidim šta je jako u ovim "kartama".


Prvi i osnovni razlog je što su birači SNS uglavnom (prema nekim procenama njih između 65 i 70%) potiče od radikala, onih nepatvorenih. Iako je jedan deo tih birača 'prelomio u mozak' i nekako guta EU i celu tu priču sa NATO teško mogu da vare. Mnogi su poginuli, mnogi izgubili domove i zdravlje 1999. godine, između ostalog,i zbog odbijanja jednog ovakvog sporazuma sa NATO. Nemam zablude da bi Zapad bolelo uvo za događaje na Kosovu da je dobio ovakav sporazum i pre Rambujea. Ova kartza je jaka i zbog, siguran sam , dubokog neslaganja radikala na vlasti i njihovih glasača ovakvim zakonom.

prema hagu radikali imaju isti osećaj. A haški zahtevi se veoma često šalju Srbiji onda kada vlasti niszu ispunile neke druge dogovore. Ne znam šta je to ali vidim da je premijer odlučio da vuče kartu 'na 19' i da rizikuje sve tako što je na sebe preuzeo malo, za demokratsku zemlju kakvom se Srbija češlja, nezakonite odgovornosti. On je najavio da će lično doneti odluku o saradnji sa Hagom. Po zakonu bi trebalo da pošalje onoga za koga je dao garancije.
Ne mislim da ove dve jake karte imaju bilo kakve veze sa opozicijom. Ovo su jake i značajne karte za vlast i njene glasače. Pitanje je da li će ti birači prihvatiti zakon o sardnji sa NATO i slanje Šešelja u Hag ili ne . Ne verujem da će opozicija (možda malo DSS/Dveri družina i SRS) mnogo proftirati od toga u broju osvojenih glasova. Pre će biti nekog odustajanja SNS glasača izlaska na izbore.

Opozicija je u rasulu upravo zato što igra na ovakve "karte". Zbog toga i treba da bude u rasulu.
Ako se rasulo ujedini ili ne ujedini isto mu dođe.


Ujedinjenje će ih potpuno upropastiti a NATO i Hag nemaju veze sa njima i oni se zalažu za isto...
Iako, sve manje verujem da će biti parlamentarnih izbora.
freehand freehand 16:08 14.02.2016

Re: 1

Nemam zablude da bi Zapad bolelo uvo za događaje na Kosovu da je dobio ovakav sporazum i pre Rambujea. Ova kartza je jaka i zbog, siguran sam , dubokog neslaganja radikala na vlasti i njihovih glasača ovakvim zakonom.

Milošević je SAD više puta nudio ulazak SR Jugoslavije u NATO. Između ostalog u Dejtonu, a i usamom Rambujeu, preko Milutinovića.
Tako da je ovo što pišeš besmislica. Ta je priča završena već sredinom osamdesetih kad je viđen raspad SFRJ i Kosovo kao nezavisno. Posle je samo tražen modus i prilagođavana taktika.
Boris Drenca Boris Drenca 21:57 14.02.2016

Re: 1

Milošević je SAD više puta nudio ulazak SR Jugoslavije u NATO. Između ostalog u Dejtonu, a i usamom Rambujeu, preko Milutinovića.


Obo baš i nije tačno. Jednom je to pomenuto posle dejtona a odgovor je bio 'A da se vi vratite na planetu prvo?'

Drugo ovo nije članstvo u NATO-u ovo je sprazum koji zvaničnicima te organizacije (uključujući i vojnike) daje prava koja su od Srbije tražena prvi put mislim krajem leta 1998. godine, a se pojavila KVM, kao neka vrsta prethodnice. Drugi put je ovo traženo u Rambujeu.

Isti ljudi koji su i danas na vlasti u Srbiji su to odbili i raspisali referendum o ovome. Da nešto nije u redu i da se ovaj zakon krije , prvenstveno od sopstvenih glasača, pokazuje to što je vest, koja jeste velika tema, zatrpava u medijima. Nekoliko tekstova i to na nivou vesti, bez detalja usvojenog zakona. Istina trebalo bi i da ga potpiše predsednik.
freehand freehand 22:15 14.02.2016

Re: 1

Obo baš i nije tačno. Jednom je to pomenuto posle dejtona a odgovor je bio 'A da se vi vratite na planetu prvo?'

Koliko ja znam - pomenuto je više puta, a Momo Bulatović je svdočio o čuvenom blanko papiru koji je Milošević ponudio Kristoferu.
Što se Rambujea tiče:

Milan Milutinović

Nudio direktan ulazak Srbije u NATO

U seriji BBC "Smrt Jugoslavije", iz koje se saznalo da se sa Medlin Olbrajt sreo četiri puta, i da joj je, u dogovoru sa Miloševićem ponudio da NATO dođe u Srbiju pod komercijalnim uslovima, Milutinović je rekao da su svi pokušavali da nađu način da se izbegne ono najstrašnije.

- Postojala je ideja da se, s obzirom na veliki broj baza Sjedinjenih američkih država, jedan broj izmesti na Kosovo, kao što je recimo to u sporazumima sa Nemačkom ili Italijom, ali pod uslovom da tu odluku ratifikuje srpski parlament. To je bila ideja još u razgovorima sa Holbrukom 1996. godine, da se direktno ide u NATO, a ne preko Partnerstva za mir, jer sam mislio da bi u tom kontekstu mnoge stvari išle drugačije - rekao je on.


KLIK

Drugo ovo nije članstvo u NATO-u ovo je sprazum koji zvaničnicima te organizacije (uključujući i vojnike) daje prava koja su od Srbije tražena prvi put mislim krajem leta 1998. godine, a se pojavila KVM, kao neka vrsta prethodnice. Drugi put je ovo traženo u Rambujeu.

Isti ljudi koji su i danas na vlasti u Srbiji su to odbili i raspisali referendum o ovome. Da nešto nije u redu i da se ovaj zakon krije , prvenstveno od sopstvenih glasača, pokazuje to što je vest, koja jeste velika tema, zatrpava u medijima. Nekoliko tekstova i to na nivou vesti, bez detalja usvojenog zakona. Istina trebalo bi i da ga potpiše predsednik.


Što se sporazuma sa NATO tiče:

Sporazum sa NATO-om
Beograd -- Tokom posete Jap de Hop Shefera Beogradu potpisan je sporazum o kopnenim linijama komunikacije NATO-a preko teritorije SCG.

[url=http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2005&mm=07&dd=18&nav_id=172817]
KLIK[/url]

2005. godina, predsednik vlade Vojislav Koštunica.
Nije loše obavestiti se malo pre pisanja.
Boris Drenca Boris Drenca 13:44 16.02.2016

Re: 1

Sporazum sa NATO-om
Beograd -- Tokom posete Jap de Hop Shefera Beogradu potpisan je sporazum o kopnenim linijama komunikacije NATO-a preko teritorije SCG.
Sporazum su potpisali generalni sekretar NATO-a i ministar inostranih poslova SCG, Vuk Drašković. „Taj sporazum omogućava snagama NATO-a, uključujući i KFOR, da u slučaju potrebe reaguju bilo gde u regionu gde su ugrožena ljudska prava i mir. U slučaju da se na Kosovu ponovi nasilje ovaj sporazum olakšava brzo reagovanje snaga NATO-a", rekao je Drašković.

Shefer je ocenio će sporazum pre svega biti od korisit KFOR-u koji, kako je naglasio, ostaje na Kosovu, pošto je reč o dugoročnoj obavezi NATO-a.

To? OK to je bio sporazum o najavljenim i odobrenim kretanjima kroz teritoriju SCG...Posle je kao obaveza prenet na Republiku Srbiju...godinu dana kasnije SCG nije postojala ...
emsiemsi emsiemsi 08:23 13.02.2016

Туњави

Зна ли неко да ли ће на изборе изаћи господин Коштуница !?
Не знам, ако он не буде изашао, коме од ове опозиционе калакурције да дам глас.
urbana_gerila urbana_gerila 11:21 13.02.2016

Re: Туњави

emsiemsi
Зна ли неко да ли ће на изборе изаћи господин Коштуница !?
Не знам, ако он не буде изашао, коме од ове опозиционе калакурције да дам глас.


nekoj manjinskoj listi.
nije neetično glasovati za svoje.
emsiemsi emsiemsi 18:14 13.02.2016

Re: Туњави

urbana_gerila
emsiemsi
Зна ли неко да ли ће на изборе изаћи господин Коштуница !?
Не знам, ако он не буде изашао, коме од ове опозиционе калакурције да дам глас.


nekoj manjinskoj listi.
nije neetično glasovati za svoje.

Како кад нисам педер !?
Да гласам за тебе !?
urbana_gerila urbana_gerila 21:09 13.02.2016

Re: Туњави

emsiemsi
Како кад нисам педер !?


čarli, lako si provaljiv - uvek si suprotno od onoga što tvrdiš da jesi ili nisi, ali, bre, ni na kraj mi pameti nije bilo da si i derpe.

emsiemsi
Да гласам за тебе !?


ajmi sad reci i da nisi žensko?!
emsiemsi emsiemsi 21:14 13.02.2016

Re: Туњави

urbana_gerila


čarli, lako si provaljiv -

Па да - али то само од тебе, пошто си ти намазан.
Остале сам прописно обмануо.

urbana_gerila urbana_gerila 22:11 13.02.2016

Re: Туњави

emsiemsi
Па да - али то само од тебе, пошто си ти намазан.
Остале сам прописно обмануо.


čarli, neko ti je hakovao nalog?
zbunjujuće inteligentan odgovor...
emsiemsi emsiemsi 22:44 13.02.2016

Re: Туњави

urbana_gerila
emsiemsi
Па да - али то само од тебе, пошто си ти намазан.
Остале сам прописно обмануо.


čarli, neko ti je hakovao nalog?
zbunjujuće inteligentan odgovor...

Збуњујуће и интелигентно тешко иде заједно.
Видим да ти покушаваш да то спојиш, али ти тешко иде обоје.


urbana_gerila urbana_gerila 23:02 13.02.2016

Re: Туњави

emsiemsi
Збуњујуће и интелигентно тешко иде заједно.
Видим да ти покушаваш да то спојиш, али ти тешко иде обоје.


vratija se čarli...
emsiemsi emsiemsi 23:36 13.02.2016

Re: Туњави

urbana_gerila
emsiemsi
Збуњујуће и интелигентно тешко иде заједно.
Видим да ти покушаваш да то спојиш, али ти тешко иде обоје.


vratija se čarli...

Привремено. Морам да идем. Ја не играм на кондицију.
urbana_gerila urbana_gerila 03:22 14.02.2016

Re: Туњави

emsiemsi
Привремено. Морам да идем. Ја не играм на кондицију.



prediktabilno, čarli.
a taman sam se ponadao da će ta lucida intervalla koja te je savatala ceo jedan komentar potrajati i frtalj sledećeg...

emsiemsi emsiemsi 08:04 14.02.2016

Re: Туњави

urbana_gerila
emsiemsi
Привремено. Морам да идем. Ја не играм на кондицију.



prediktabilno, čarli.
a taman sam se ponadao da će ta lucida intervalla koja te je savatala ceo jedan komentar potrajati i frtalj sledećeg...


Добро да није оригинабилно !
Успут --- и ти предиктабилно, скоро као свраб или нпр. пицајзла.

urbana_gerila urbana_gerila 10:09 14.02.2016

Re: Туњави

emsiemsi
Добро да није оригинабилно !
Успут --- и ти предиктабилно, скоро као свраб или нпр. пицајзла.


nedopustivo nizak nivo, čarli, čak i kada odgovor od tebe pristiže.

zaslužuje, kao protuodgovor, "duhovitost" tipa - otkud ti znaš šta su picajzle kada se one ne dobijaju drkanjem, ili neku sličnu mudroliju.

no, danas je i tebi praznik, sveti valentin, i ja to poštujem, pa se, ne samo zbog mog svetog trifuna, nosim mišlju da ako do kraja godine daš još jedan dobar komentar - dobiješ flašu mog vina.
emsiemsi emsiemsi 10:34 14.02.2016

Re: Туњави

urbana_gerila
emsiemsi
Добро да није оригинабилно !
Успут --- и ти предиктабилно, скоро као свраб или нпр. пицајзла.


nedopustivo nizak nivo, čarli, čak i kada odgovor od tebe pristiže.

zaslužuje, kao protuodgovor, "duhovitost" tipa - otkud ti znaš šta su picajzle kada se one ne dobijaju drkanjem, ili neku sličnu mudroliju.

no, danas je i tebi praznik, sveti valentin, i ja to poštujem, pa se, ne samo zbog mog svetog trifuna, nosim mišlju da ako do kraja godine daš još jedan dobar komentar - dobiješ flašu mog vina.

Ко ти је тај Валентин ?
Како ти знаш да сам ја дркаџија ?
Успут --- ја сам своје попио.
jkt2010 jkt2010 12:40 14.02.2016

Re: Туњави

urbana_gerila
emsiemsi
Добро да није оригинабилно !
Успут --- и ти предиктабилно, скоро као свраб или нпр. пицајзла.

nedopustivo nizak nivo, čarli

Prema pičci i picajzla.
urbana_gerila urbana_gerila 15:04 14.02.2016

Re: Туњави

jkt2010
urbana_gerila
emsiemsi
Добро да није оригинабилно !
Успут --- и ти предиктабилно, скоро као свраб или нпр. пицајзла.

nedopustivo nizak nivo, čarli

Prema pičci i picajzla.


ro_bote, počev od jupitera svako ima svog vola za ložanu - ti si čarlijev.
urbana_gerila urbana_gerila 15:06 14.02.2016

Re: Туњави

emsiemsi
Успут --- ја сам своје попио.


a ispušio?
jkt2010 jkt2010 15:10 14.02.2016

Re: Туњави

urbana_gerila
jkt2010
urbana_gerila
emsiemsi
Добро да није оригинабилно !
Успут --- и ти предиктабилно, скоро као свраб или нпр. пицајзла.

nedopustivo nizak nivo, čarli

Prema pičci i picajzla.

ro_bote, počev od jupitera svako ima svog vola za ložanu - ti si čarlijev.

Pa čekaj bre sad: jel dobar komentar? Jeste. Znači da pošalješ čoveku tu flašu tvog vina.
( Vinogradar, tij'lisi )

a ispušio?

Jesi.
urbana_gerila urbana_gerila 15:23 14.02.2016

Re: Туњави

jkt2010
urbana_gerila
jkt2010
urbana_gerila
emsiemsi
Добро да није оригинабилно !
Успут --- и ти предиктабилно, скоро као свраб или нпр. пицајзла.

nedopustivo nizak nivo, čarli

Prema pičci i picajzla.

ro_bote, počev od jupitera svako ima svog vola za ložanu - ti si čarlijev.

Pa čekaj bre sad: jel dobar komentar? Jeste. Znači da pošalješ čoveku tu flašu tvog vina.
( Vinogradar, tij'lisi )

a ispušio?

Jesi.



kako se naziva kriza identiteta kod vas botova, i da li bi simptomi bili manje uočljivi kada bi umesto žutog i ti dobijao crni sok?
grujic_vujo grujic_vujo 10:12 13.02.2016

izbori

Hag gubi autoritet i na znacaju, nece ni imati bilo kakve posledice ukoliko ga ne izruci...
uros_vozdovac uros_vozdovac 10:14 13.02.2016

Re: izbori

grujic_vujo
Hag gubi autoritet i na znacaju, nece ni imati bilo kakve posledice ukoliko ga ne izruci...

Danas sasvim izgleda tako, ali sutra - prekosutra? Ja ti živ svedok kako se tema takve prirode lako spinuje i da vidiš čuda postane breaking point...
freehand freehand 10:16 13.02.2016

Re: izbori

grujic_vujo
Hag gubi autoritet i na znacaju, nece ni imati bilo kakve posledice ukoliko ga ne izruci...

Ne znam šta će mu reći njegovi prijatelji Bajden, Keri, MekKejn, Stoltenberg, a bogami i Merkel. Mislim da bi oduševljenje teškim reformama naglo splaslo a pojavila se briga za medije i gušenje opozicije.
uros_vozdovac uros_vozdovac 10:19 13.02.2016

Re: izbori

freehand
grujic_vujo
Hag gubi autoritet i na znacaju, nece ni imati bilo kakve posledice ukoliko ga ne izruci...

Ne znam šta će mu reći njegovi prijatelji Bajden, Keri, MekKejn, Stoltenberg, a bogami i Merkel. Mislim da bi oduševljenje teškim reformama naglo splaslo a pojavila se briga za medije i gušenje opozicije.

Pa jel` su Vođi prijatelji ili ne? Prijatelji i na neku manu zažmure...
freehand freehand 10:22 13.02.2016

Re: izbori

uros_vozdovac
freehand
grujic_vujo
Hag gubi autoritet i na znacaju, nece ni imati bilo kakve posledice ukoliko ga ne izruci...

Ne znam šta će mu reći njegovi prijatelji Bajden, Keri, MekKejn, Stoltenberg, a bogami i Merkel. Mislim da bi oduševljenje teškim reformama naglo splaslo a pojavila se briga za medije i gušenje opozicije.

Pa jel` su Vođi prijatelji ili ne? Prijatelji i na neku manu zažmure...

Pitaj Loopinga i Krstića, a možeš i malo introspekcije da primeniš. Ja mislim da oni žmure dok prijatelj radi šta mu se kaže.

Stefanović: Hag bi da destabilizuje Vladu i Vučića


KLIK
milisav68 milisav68 10:24 13.02.2016

Re: izbori

uros_vozdovac
Danas sasvim izgleda tako, ali sutra - prekosutra? Ja ti živ svedok kako se tema takve prirode lako spinuje i da vidiš čuda postane breaking point...

To je ispričana i potrošena priča.
narcis narcis 10:26 13.02.2016

Re: izbori

KLIK

madaj, to on prepisao od nekog a nije video o čemu je referat il doktorat.
freehand freehand 10:33 13.02.2016

Re: izbori

milisav68
uros_vozdovac
Danas sasvim izgleda tako, ali sutra - prekosutra? Ja ti živ svedok kako se tema takve prirode lako spinuje i da vidiš čuda postane breaking point...

To je ispričana i potrošena priča.

Za propagandu i spinovanje nema potrošenih priča, Milisave. Što je sila jača a protivnik slabiji to je manje važna istinitost ili potrošenost priče. Uostalom, time se Vučić i njegovi obilno služe. Rekao bi čovek da takve gluposti i demagogiju, laži i prostotu pas s maslom ne bi pojeo. A eto, to radi, a ciljna grupa za koju Looping traži poštovanje to guta ne trepćući.
narcis narcis 10:43 13.02.2016

Re: izbori

ma nie im potrebno ništa da se pravdaju, njihova publika to neće ni da primeti , čak i nema opasnosti i da isporuči šešeljeta i jato, glasači će to ladno da prihvate.
milisav68 milisav68 10:45 13.02.2016

Re: izbori

freehand

Za propagandu i spinovanje nema potrošenih priča, Milisave. Što je sila jača a protivnik slabiji to je manje važna istinitost ili potrošenost priče. Uostalom, time se Vučić i njegovi obilno služe. Rekao bi čovek da takve gluposti i demagogiju, laži i prostotu pas s maslom ne bi pojeo. A eto, to radi, a ciljna grupa za koju Looping traži poštovanje to guta ne trepćući.

Da nacrtam:

Branim Šešelja (Srbiju) od Haga, dok recimo potpisujem priznavanje Kosova.

Jel može tako?
freehand freehand 10:47 13.02.2016

Re: izbori

milisav68
freehand

Za propagandu i spinovanje nema potrošenih priča, Milisave. Što je sila jača a protivnik slabiji to je manje važna istinitost ili potrošenost priče. Uostalom, time se Vučić i njegovi obilno služe. Rekao bi čovek da takve gluposti i demagogiju, laži i prostotu pas s maslom ne bi pojeo. A eto, to radi, a ciljna grupa za koju Looping traži poštovanje to guta ne trepćući.

Da nacrtam:

Branim Šešelja (Srbiju) od Haga, dok recimo potpisujem priznavanje Kosova.

Jel može tako?

Može, dok moj prijatelj merkel, moj prijatelj Bajden, moj prijatelj keri i moj prijatelj Stoltenberg ne kažu drugačije. Onda ne može.
narcis narcis 10:54 13.02.2016

Re: izbori

milisav68
freehand

Za propagandu i spinovanje nema potrošenih priča, Milisave. Što je sila jača a protivnik slabiji to je manje važna istinitost ili potrošenost priče. Uostalom, time se Vučić i njegovi obilno služe. Rekao bi čovek da takve gluposti i demagogiju, laži i prostotu pas s maslom ne bi pojeo. A eto, to radi, a ciljna grupa za koju Looping traži poštovanje to guta ne trepćući.

Da nacrtam:

Branim Šešelja (Srbiju) od Haga, dok recimo potpisujem priznavanje Kosova.

Jel može tako?

milisave priznanje kosova je progutala istorija, niko od acinih se nije ni oglasio po tom pitanju, to jednostavno nije pitanje za njih. a ni šešeljetova sudbina sa sve svojim jatom
looping looping 11:28 13.02.2016

Re: izbori

Uostalom, time se Vučić i njegovi obilno služe. Rekao bi čovek da takve gluposti i demagogiju, laži i prostotu pas s maslom ne bi pojeo. A eto, to radi, a ciljna grupa za koju Looping traži poštovanje to guta ne trepćući.

Podsmevanje onome ko ti kroji sudbinu je OK. Ali onda nema ljutiš kad se završe izbori.
Ko se poslednji smeje...
freehand freehand 11:33 13.02.2016

Re: izbori

looping
Uostalom, time se Vučić i njegovi obilno služe. Rekao bi čovek da takve gluposti i demagogiju, laži i prostotu pas s maslom ne bi pojeo. A eto, to radi, a ciljna grupa za koju Looping traži poštovanje to guta ne trepćući.

Podsmevanje onome ko ti kroji sudbinu je OK. Ali onda nema ljutiš kad se završe izbori.
Ko se poslednji smeje...

Pobogu, ja se na Vučićeve glasače nikad nisam ljiutio. To im je domet, intelektualni ili moralni. Ili i jedan i drugi.
I ne bih se ljutio ni na Vesnu Pešić i slične da nije te strašne folirancije i ubistva pameti kojim se služe.
Da probam na svežem primeru da ti objasnim, kroz pitanje: misliš li i ti kao nekoliko ministara koji su potrčali pred medije - da je Vučić prvi koji je pred Haškim tribunalom suprotstavljajući se "podviknuo" braneći Srbiju? Ako je odgovor pozitivan - nemam više pitanja, ako je negativan - zašto misliš da toliko lažu, i kakav je moral tih ljudi kad se služe tako plitkim i bezočnim lažima a kakva pamet onih koji to gutaju?
milisav68 milisav68 12:01 13.02.2016

Re: izbori

narcis
milisave priznanje kosova je progutala istorija, niko od acinih se nije ni oglasio po tom pitanju, to jednostavno nije pitanje za njih. a ni šešeljetova sudbina sa sve svojim jatom

To znamo ti, ja, i neki procenat stanovništva Srbije.

Dobar deo glasačkog tela smatra da je to veoma bitno, pa otud i skorašnje pismo Hagu, kako Srbija nije šaka zobi....trt mrt....

Dopuna.

Dragoljube - welcome back.
looping looping 12:15 13.02.2016

Re: izbori

zašto misliš da toliko lažu, i kakav je moral tih ljudi kad se služe tako plitkim i bezočnim lažima a kakva pamet onih koji to gutaju?

Niko ne guta ništa. SNS nije vlasti zbog takvih izjava/laži. Mislim da svi pa i oni sa stepenica znaju da je to laž.
Ali žuti se za takve stvari hvataju kao za slamku spasa.

freehand freehand 14:53 13.02.2016

Re: izbori

Niko ne guta ništa. SNS nije vlasti zbog takvih izjava/laži. Mislim da svi pa i oni sa stepenica znaju da je to laž.

Ali tebi to niti smeta niti te dotiče? Kao ni Beograd na vodi, Mubadala, avioni, kamioni, tankeri i šeici, kanali do Soluna, stotine i hiljade milijardi dolara, a sve prvi put u istoriji?
Šta to onda govori o tim glasačima i tebi?
Ali žuti se za takve stvari hvataju kao za slamku spasa.

Adekvatno glupo.
narcis narcis 18:45 13.02.2016

Re: izbori

Dragoljube - welcome back.

Хвала
To znamo ti, ja, i neki procenat stanovništva Srbije

ma ja sam iskreno zapanjen kako njegovo glasačko telo ne reaguje na ništa čime im je punioglavu pre

avanzovanja. ne znam kolko ko od vas ima direktnog kontakta sa tim telom, u vidu prijatelja ne slučajnih

susreta, ali ti ljudi veruju da će mišković da bude osuđen, ladno gutaju to da on ima kontrolu nad

"navijačima" i ostalim fašistoidnim grupama,a samim tim i nad DB, ladno su za ulazak u evropI, sve ono

zbog čega bi žute povešali na terazijama sad ladno primaju zdravo za gotovo.

da je tadić uradio kosovo kao aca, pa to bi krv pala.

čak ladno primaju i promenu kalendara. na pomen kako može ministar da bude sa srednjom, pa

što sposoban pa se snašo.

i šta sa takvim biračkim telom?

a opozicija je slučaj za sebe.
freehand freehand 18:55 13.02.2016

Re: izbori

narcis
Dragoljube - welcome back.

Хвала
To znamo ti, ja, i neki procenat stanovništva Srbije

ma ja sam iskreno zapanjen kako njegovo glasačko telo ne reaguje na ništa čime im je punioglavu pre

avanzovanja. ne znam kolko ko od vas ima direktnog kontakta sa tim telom, u vidu prijatelja ne slučajnih

susreta, ali ti ljudi veruju da će mišković da bude osuđen, ladno gutaju to da on ima kontrolu nad

"navijačima" i ostalim fašistoidnim grupama,a samim tim i nad DB, ladno su za ulazak u evropI, sve ono

zbog čega bi žute povešali na terazijama sad ladno primaju zdravo za gotovo.

da je tadić uradio kosovo kao aca, pa to bi krv pala.

čak ladno primaju i promenu kalendara. na pomen kako može ministar da bude sa srednjom, pa

što sposoban pa se snašo.

i šta sa takvim biračkim telom?

a opozicija je slučaj za sebe.

Tebe su drogiranog držali u podrumu tri godine pa sad ovo pišeš? Ili si bio drogiran pre tri godine, kad si ono pisao?
looping looping 18:59 13.02.2016

Re: izbori

Beograd na vodi

je realnost. U toku je zidanje.
avioni,

su realnost. Ne čujem da se zatvara ili preprodaje Er Srbija.
kanali do Soluna,

To je želja ne znam čija.
stotine i hiljade milijardi dolara,

?
Šta to onda govori o tim glasačima i tebi?

Šta govori o tebi i Raduloviću to što smatrate da je sve što je započeto štetno i bezveze zato što ne volite Vučića?
Ako AV hoće u EU - ne valja ni EU, ako hoće sa svima da se druži onda je dvoličan...

I dajte više neka neko predloži konkretnu opciju osim onoga: "Sve je bolje nego SNS".

Glasajte po svojoj savesti, bla bla...
Za koga čoveče, Za koga???!!!
Pomozi neodlučnima, neopredeljenima...

Da li stvarno misliš da je rešenje u AntiAV histeriji?

Ti glupavi glasači znaju šta hoće a ti ne znaš. Šta to govori o tebi?
I beli listići imaju više smisla od takvog načina razmišljanja.
narcis narcis 19:19 13.02.2016

Re: izbori

koje
hoochie coochie man hoochie coochie man 19:35 13.02.2016

Re: izbori

Pomozi neodlučnima, neopredeljenima...


Džabe, ili će da uplate neku kintu za tu pomoć?

Kakva bre pomoć, o čemu pričaš?
Pa nije ovo centar za pomoć neodlučnima, blog je ovo, razgovor, ljudi pričaju šta misle, ne pomažu nikome.

Ta mantra, a ko drugi, je davno potršena.
Ono, ti pitaš a ko drugi, onda on kaže taj i taj, a ti onda opleteš po tome, pa tvoj Vučić ostane zaštićen, ne priča se o njemu.
Radilo je to nekad, ali izbledelo je.


Da li stvarno misliš da je rešenje u AntiAV histeriji?

A da li ti misliš da je rešenej u odsustvu antiAV histerije?
On vedri i oblači, u crno sve zavija, ali nemojmo mnogo loše o njemu, nije rešenje.
Što nije rešenje o štetočini pričati da je štetočina?
narcis narcis 19:36 13.02.2016

Re: izbori

A da li ti misliš da je rešenej u odsustvu antiAV histerije?
On vedri i oblači, u crnoi sve zavija, ali nemojmo mnogo loše o njemu, nije rešenje.
Što nije rešenje o štetočini pričati da je štetočina?

looping looping 20:10 13.02.2016

Re: izbori

Što nije rešenje o štetočini pričati da je štetočina?

Svi su štetočine i šta sad? Jel' tom izjavom otkrivena topla voda?

Hajde, svi na bele listiće.
uros_vozdovac uros_vozdovac 20:20 13.02.2016

Re: izbori

looping
Što nije rešenje o štetočini pričati da je štetočina?

Svi su štetočine i šta sad? Jel' tom izjavom otkrivena topla voda?

Hajde, svi na bele listiće.

bolje da obiđemo Mubadala fabriku čipova, i pozdravimo Vučićev uspeh sa njegovim prijateljima Ali imam muku nigde da nađem adresu
grujic_vujo grujic_vujo 20:45 13.02.2016

Re: izbori

Te koje si nabrojao, mislim da bas njih i briga za Hag. Hag je odradio svoje, ovo je zadnji pokusaj da opravdaju svrhu svog postojanja...bojim se da ovakve stavri izazivaju neki nasi susedi koji bi da Srbiju predstave u malo drugacijem svetlu, ako su misljenja oko standarda gradjana i shvatanja uspeha reformi oprecni i ima argumenata i za jednu i za drugu skolu misljenja, niko ne moze da kaze da je pozicija Srbije u svetu ista kao sto je bila i da ne postoji kakav takav medjunarodni autoritet.
arcins arcins 00:03 14.02.2016

Re: izbori

looping
Beograd na vodije realnost. U toku je zidanje.
avioni,su realnost. Ne čujem da se zatvara ili preprodaje Er Srbija.
kanali do Soluna, To je želja ne znam čija.
stotine i hiljade milijardi dolara,?
Šta to onda govori o tim glasačima i tebi?Šta govori o tebi i Raduloviću to što smatrate da je sve što je započeto štetno i bezveze zato što ne volite Vučića?Ako AV hoće u EU - ne valja ni EU, ako hoće sa svima da se druži onda je dvoličan...I dajte više neka neko predloži konkretnu opciju osim onoga: "Sve je bolje nego SNS".Glasajte po svojoj savesti, bla bla...Za koga čoveče, Za koga???!!!Pomozi neodlučnima, neopredeljenima... Da li stvarno misliš da je rešenje u AntiAV histeriji?Ti glupavi glasači znaju šta hoće a ti ne znaš. Šta to govori o tebi?I beli listići imaju više smisla od takvog načina razmišljanja.


Rodoljube, Vodja je izjavio da ne moze da sredi stvari na polju trcanja za loptom na livadi, iole prisebnoj osobi to je dovoljno da ne razmislja o resavanju icega ozbiljnijeg.
looping looping 06:21 14.02.2016

Re: izbori

uros_vozdovac
looping
Što nije rešenje o štetočini pričati da je štetočina?

Svi su štetočine i šta sad? Jel' tom izjavom otkrivena topla voda?

Hajde, svi na bele listiće.

bolje da obiđemo Mubadala fabriku čipova, i pozdravimo Vučićev uspeh sa njegovim prijateljima Ali imam muku nigde da nađem adresu

Zašto bi to radio?
Zar nije bolje da glasaš za ove što ispunjavaju obećanja pa oni da te prošetaju?
timotije timotije 06:53 14.02.2016

Re: izbori

ma ja sam iskreno zapanjen kako njegovo glasačko telo ne reaguje na ništa čime im je punioglavu pre

avanzovanja. ne znam kolko ko od vas ima direktnog kontakta sa tim telom, u vidu prijatelja ne slučajnih

susreta, ali ti ljudi veruju da će mišković da bude osuđen, ladno gutaju to da on ima kontrolu nad


Ja imam, i znam jer su mi bliži i dalji rod, neki su pobegli, a drigi još uvek žive na Kosovu, u Metohiji nemam nikoga. Takvih je u Srbiji preko četvrtine, samo su 25% izašli i dali glas pobednicima. Oni doživaljavaju Vučića, Nikolića i Dačića kao da im je Milošević još uvek živ. Kada čuju, jer gledaju samo televiziju, kako Vučić poručuje Hagu, oni mu se dive: "Blago majki što te rodila, ič ne gi se plaši!"
Mentalna inercija izaziva ratove i svetskih razmera, za razliku do fizičke, kada radi iznenadnog kočenja i većeg prevoznog sredstva najčeće samo lakše se povrede nekolko ljudi.
No, ja smilim da ovi ostali samo misle da su pametniji, a eto bili su na vlasti, a bili su više smešni, osim Đilasa u Beogardu koji je znao i čak je nešto i uradio koliko je bilo moguće sa ovakvim stanjme svesti Srbadije.
Ja mislim da je stanje ovakvo:Oni koji bi znali da vode sistem kakva je država, raspadom predhodnog sistema, kao pametni ljudi požurili su da se dokopaju kapitala, kada je već sve bilo za rasporodaju. Dok mladi, obrazovani i pametni morali su da potraže neku drugu državu u kojoj je ta rasprodela kapitala već odavno završena. Ostali su oni pismeni, neki i lepo vaspiatni, ali bez trunke iskustva rada u privredi, gde se može naučiti rukovođenje sistemom, ili dripci, neki i sa fakultetskom diplomom, no ništa više od toga, koji su dobili priliku da se dočepaju vlasti i sada vežbaju i uče izigravajući političke menadžere kada su se već tu zatekli. I oni obrazovani za nekakva važna zanimanja, no ne i za rukovođenje sistemimam, koji mudruju po medijima, a da nisu u stanju niti da shvate u čemu je problem, verovtano se i ne trude, jer uspevaju solidno da žive. Za razliku od većine koja pojma nema šta su to izbori i demokratija, osim što imaju navijački instikt kakav imaju mladi navijači sportskih klubova, a to je nejniži nivo svesti i rasuđivanja, jer su u pitanju osećanja a ne razonovanje. Jedino, i retki koji znaju da rade, stvaraju nove vrednosti, kao što je Kovačević, koji u najtežoj tržišnoj konkurenciji uspešno vodi tekstilnu industriju, i koji kaže: “Neka nam Vlada da iste pare koje daje stranim kompanijama da rade u Srbiji, mi ćemo zaposliti sve nezaposlene u našoj državi.” Još da ima ko da ga čuje, i da ima mediji koji bi na tome insistitirali, jer sve ostalo kada se uporedi sa tim je mlaćenje prazne slame. Ostaju nam oni koju znaju ko smo i kaki smo, a to su stranci koji inače utiču na izbore kao i na rukovođenje naše države. I tako mi ubrzno nestajemo kao nacija.
mariopan mariopan 09:37 14.02.2016

Re: izbori

Драгољубе
narcis narcis 09:38 14.02.2016

Re: izbori

looping
Što nije rešenje o štetočini pričati da je štetočina?

Svi su štetočine i šta sad? Jel' tom izjavom otkrivena topla voda?

Hajde, svi na bele listiće.

beli listići nisu opcija u sadašnjoj igri, istrošeni su,
narcis narcis 09:39 14.02.2016

Re: izbori

mariopan
Драгољубе

emsiemsi emsiemsi 09:44 14.02.2016

Re: izbori

grujic_vujo
Te koje si nabrojao, mislim da bas njih i briga za Hag. Hag je odradio svoje, ovo je zadnji pokusaj da opravdaju svrhu svog postojanja...bojim se da ovakve stavri izazivaju neki nasi susedi koji bi da Srbiju predstave u malo drugacijem svetlu, ako su misljenja oko standarda gradjana i shvatanja uspeha reformi oprecni i ima argumenata i za jednu i za drugu skolu misljenja, niko ne moze da kaze da je pozicija Srbije u svetu ista kao sto je bila i da ne postoji kakav takav medjunarodni autoritet.

Вујо - за кога ти ботујеш ?
Успут - како плаћају ?
gavrilo1 gavrilo1 10:39 14.02.2016

Re: izbori

uros_vozdovac
looping
Što nije rešenje o štetočini pričati da je štetočina?

Svi su štetočine i šta sad? Jel' tom izjavom otkrivena topla voda?

Hajde, svi na bele listiće.

bolje da obiđemo Mubadala fabriku čipova, i pozdravimo Vučićev uspeh sa njegovim prijateljima Ali imam muku nigde da nađem adresu


Pa kad si baksuz, od svega sa karte pica ti se uhvatio da trazis ono cega nema.
I jos uporan u tome
freehand freehand 10:46 14.02.2016

Re: izbori

gavrilo1
uros_vozdovac
looping
Što nije rešenje o štetočini pričati da je štetočina?

Svi su štetočine i šta sad? Jel' tom izjavom otkrivena topla voda?

Hajde, svi na bele listiće.

bolje da obiđemo Mubadala fabriku čipova, i pozdravimo Vučićev uspeh sa njegovim prijateljima Ali imam muku nigde da nađem adresu


Pa kad si baksuz, od svega sa karte pica ti se uhvatio da trazis ono cega nema.
I jos uporan u tome

Kaži mu, Gavrilo! U stvari sedneš u Mercedes autobus iz Rakovice pa do kanala prema Solunu, i onda se iskrcaš u Šumadiji pa levo.
gavrilo1 gavrilo1 11:09 14.02.2016

Re: izbori

freehand
milisav68
freehand

Za propagandu i spinovanje nema potrošenih priča, Milisave. Što je sila jača a protivnik slabiji to je manje važna istinitost ili potrošenost priče. Uostalom, time se Vučić i njegovi obilno služe. Rekao bi čovek da takve gluposti i demagogiju, laži i prostotu pas s maslom ne bi pojeo. A eto, to radi, a ciljna grupa za koju Looping traži poštovanje to guta ne trepćući.

Da nacrtam:

Branim Šešelja (Srbiju) od Haga, dok recimo potpisujem priznavanje Kosova.

Jel može tako?

Može, dok moj prijatelj merkel, moj prijatelj Bajden, moj prijatelj keri i moj prijatelj Stoltenberg ne kažu drugačije. Onda ne može.


Uopste nisi u pravu.
Srbija svakog momenta moze rec NE svima koje si pobrojao ali nije joj svako NE na korist.
Srbija vesla kao sto nikada nije u svojoj istoriji!
Ti to ne mozes prepoznati jer si zaslepljen mrznjom prema onima koji ta vesla drze.




freehand freehand 11:12 14.02.2016

Re: izbori

Uopste nisi u pravu.
Srbija svakog momenta moze rec NE svima koje si pobrojao ali nije joj svako NE na korist.
Srbija vesla kao sto nikada nije u svojoj istoriji!
Ti to ne mozes prepoznati jer si zaslepljen mrznjom prema onima koji ta vesla drze.


Znam, to si mi već rekao. Samo, ja u ove razgovore i svoje sudove uopšte ne uključujem emocije. Ti si taj koji voli i obožava.
I umesto besmislenih fraza bolje mi reci šta nije tačno u citiranom.
gavrilo1 gavrilo1 11:37 14.02.2016

Re: izbori

freehand
Uopste nisi u pravu.
Srbija svakog momenta moze rec NE svima koje si pobrojao ali nije joj svako NE na korist.
Srbija vesla kao sto nikada nije u svojoj istoriji!
Ti to ne mozes prepoznati jer si zaslepljen mrznjom prema onima koji ta vesla drze.


Znam, to si mi već rekao. Samo, ja u ove razgovore i svoje sudove uopšte ne uključujem emocije. Ti si taj koji voli i obožava.
I umesto besmislenih fraza bolje mi reci šta nije tačno u citiranom.


Nije tacno to da Srbija mora da deluje onako kako joj kazu ti koje si pobrojao.
Ti koje si pobrojao guraju kladu.
Srbija se sluzi umom.
Ja nisam kriv sto ti to ne mozes videti.
freehand freehand 11:57 14.02.2016

Re: izbori

Ja nisam kriv sto ti to ne mozes videti.

Znam Gavrilo. Nisam ja ni rekao da si ti kriv što nisam ni pametan ni vidovit.
narcis narcis 14:35 14.02.2016

Re: izbori

Takvih je u Srbiji preko četvrtine, samo su 25% izašli i dali glas pobednicima. Oni doživaljavaju Vučića, Nikolića i Dačića kao da im je Milošević još uvek živ. Kada čuju, jer gledaju samo televiziju, kako Vučić poručuje Hagu, oni mu se dive: "Blago majki što te rodila, ič ne gi se plaši!"

о томе причам, то је ударно бирачко тело свих наших посртања
mariopan mariopan 16:09 14.02.2016

Re: izbori

Лоопинг

Авиони...камиони...милиони....

Ај кратко, само за авионе?

Зашто Ер Србија више не лети за Атину?

Колико су дужни па им Грци не дају да користе њихов аеродром џабе, јер лепо каже Вучић, нисмом ми Грчка, ....тако лепо кажу и Грци - платите, нисмо вам ми Србија.

И укинуло Ер Србију у Атини.

Не гради се ваљда и Београд на води на исти начин?
timotije timotije 16:40 14.02.2016

Re: izbori

narcis
Takvih je u Srbiji preko četvrtine, samo su 25% izašli i dali glas pobednicima. Oni doživaljavaju Vučića, Nikolića i Dačića kao da im je Milošević još uvek živ. Kada čuju, jer gledaju samo televiziju, kako Vučić poručuje Hagu, oni mu se dive: "Blago majki što te rodila, ič ne gi se plaši!"

о томе причам, то је ударно бирачко тело свих наших посртања


A kako razmišljaš da je Vučić pozvao da budu ministri koji nisu članovi njegove stranke,a ne mislim da ne vrede, kakvi su munistar kulture, obrazovanja, zdravstva, Udovički, guvernerka Tabaković, a još bi sa novim iborima Vučeć hteo da ojača svoju poziciju pa da zameni još neke iz njegove stranke. Pametno mu je što drži kao poslušne pse ministre policije, odnosno pravde, jer se u te poslove i sam razume,a oni se troše braneći ga "lajući", naročito dr-mr. Stefanović. Poseta američkih senatora, nada se da će mu pomoći da za ministra odbrane predloži, tj. imenuje Lazanskog, što se Amerika protivi. Ali zato proširuje saradnju takvu da i gas bi da nabavlja iz Amerike, jer zna da neće moći Rusija da se odbrani od napada Zapada, koji imaju namreu da je podele, iako će taj proces još dugo da traje.
A sdruge strane, kako ti izgledaju mnogobrojne vođe opozicije, zar nisu jadni, jer bi svi hteli da budu premijeri, neki predsednici države, pa deluju da ih toliko ima da su sami jedna stranka? A uparvo ovo Vučićevo vladanje ih je ohrabrilo da i oni bi mogli da budu još bolji. A istina je da u ovakvoj državi, sa ovako slabim resursima, i ljudskim, a u uslovima demkratije, tj. kada svi Srbi su pametniji od svakog drugog, nije moguće ništa više od ovoga što nam se događa.
niccolo niccolo 18:01 14.02.2016

Re: izbori

И укинуло Ер Србију у Атини.

Kako ukinulo, evo juče sleteo jedan na BEG iz Atine? Barem tako veli sajt Nikole Tesle.
narcis narcis 20:47 14.02.2016

Re: izbori

timotije


nisi vredan daljeg dijaloga, to što si napisao te kvalifikuje za bota, više se ne oglašavam na tvoja pisanija
mariopan mariopan 21:48 14.02.2016

Re: izbori

niccolo
И укинуло Ер Србију у Атини.

Kako ukinulo, evo juče sleteo jedan na BEG iz Atine? Barem tako veli sajt Nikole Tesle.

Да, сад сам проверила, лете само немају пканцеларије на самом аеродрому, то нису платили па им укинуло.
Требало је прво да проверим јер нисам добро разумела шта то наши нису платили па их нема више....а има ту још тога ......па ми притисак скочио

Нећу брзељати убудуће.


jkt2010 jkt2010 23:13 14.02.2016

Re: izbori

mariopan
niccolo
И укинуло Ер Србију у Атини.

Kako ukinulo, evo juče sleteo jedan na BEG iz Atine? Barem tako veli sajt Nikole Tesle.

Да, сад сам проверила, лете само немају пканцеларије на самом аеродрому, то нису платили па им укинуло.


A kako ti baš to prvo pade na pamet, a ne da su najzad počeli racionalno da se ponašaju? Ne mora baš na svakom aerodromu da se ima predstavnik (kancelarija, pa njegova plata i šta ide na platu, pa smeštaj, pa prevoz, pa (pola) škole za decu, pa karte za njega & familiju, pa zdravstveno, pa...)

Potpišeš sa nekim (na pr aerodromom, ili Etihadom) da te zastupa i imaš sve šta ti treba, al za manje pare... Ne znam zašto si tražila predstavnika, ali sam siguran da si i bez njega završila posao.

Nadam se da i na nekim drugim mestima takođe "nisu plaćali pa ih isteralo". Još jedna razlika između Jata i AS-a.

Promena na bolje.
grujic_vujo grujic_vujo 00:46 15.02.2016

Re: izbori

Не ботујем ни за кога, заносим се да ћу постати блогер :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana