Gost autor

U ime kompanije ESNAF-vladi Srbije

uros_vozdovac RSS / 26.02.2016. u 12:37

Gost autor Kosta Babić
 
 
1. Ne, nismo u mogućnosti da zaposlimo čitave familije članova predsedništva vladajućih stranaka, izvinite!
 
P. S. Pronašli smo na "jutjubu" pesmu koju ste nam preporučili uz ponudu, ali ne shvatamo njenu poentu: "Nema brata dok ne rodi majka, ni bratića dok ne rodi snajka"?.. Koga tačno treba da zaposlimo: majku, snajku, bratića, brata, još nekog iz druge strofe?..
 
2. Takođe nismo u mogućnosti da fabriku preimenujemo u Železara "Aleksandar Vučić", kao i da visoke peći nazovemo po njemu: Alek 1 i 2, a valjaonicu "Ivica Dačić" kako bi mogli da ga zezate zbog fizičke građe?!
 
3. Koliko smo shvatili Zorana Mihajlović je recitovala na ruskom prilikom otvaranja "Južnog toka", koji je nedugo zatim i zatvoren! Zašto onda na otvaranju železare da recituje na engleskom: "Old Mekdonald hed a farm, ija-ija-oooo"?! Želite li da posao uspe, ili da ga ureknete?!
 
4. Hvala na ponudi ali imamo dovoljno šlemova i ostale zaštitne opreme- nema potrebe da je nabavljamo preko fonda "Dragica Nikolić", bez obzira što su već nabavljeni i kako navodite: "Krcata garaža u Bajčetini, jbg, Toma morao da izbaci buriće s rakijom na livadu".
 
5. Ne, nismo raspoloženi da otkupimo od gospodina Palme tri hiljade voštanih figura vaših znamenitih ličnosti, kako bi, kažete, oplemenili radni prostor i zelene površine u Železari. P. S. Ne trebaju nam ni godišnje karte za akva- park po "učinjenoj" ceni od hiljadu dolara po komadu, sori!
 
6. Nemamo ništa protiv da se jedanput mesečno "Žikina šarenica" snima u krugu fabrike, ali zašto i emisije Lee Kiš?! Želimo da stimulišemo radnike, ne da ih kažnjavamo bez dokazane krivice!
 
7. Rado bi izašli u susret tom Mirku Alviroviću ako je baš neophodno da snimi deset epizoda Patrole od Beograda do Smedereva preko Asprovalte na naš račun, samo ne razumemo deo u elaboratu u kojem vozače upozorava kako moraju da obrate naročitu pažnju prilikom prestrojavanja kod velike peći 1 gde se put odvaja za ložionicu i Tasos?!
 
8. Da li je baš neophodno da Nebojša Stefanović mesečno izvrši po jedno hapšenje nekog od radnika pod optužbom da je reč o najvećem narko- bosu na Balkanu?! Slažemo se da se na pet hiljada radnika taj gubitak neće ni osetiti, ali kako da objasnite činjenicu da narko- bos radio kao utovarivač uglja, jer mu kao narko dileru ne idu staž, socijalno i zdravstveno?
 
9. A, šta će nama Verbić i Selaković?!
 
10. Molimo pojasnite zahtev gospodina Velimira Ilića: "Slušajte pederi da vas ne bih nagnao na moju visoku peć lepo da mi iskujete ogradu za ovce da ih oni ludi novinari više ne siluju, a Velja će znati da se oduži! Pašće tu koje jagnje, bez brige, vodim u Guču, a daću vam i ono s onim dugačkim što radi ono kad date gas i okrećete volan! Ako odradite kako valja ja vas preporučim komšijama i ima Železara da radi ko prcan zeka, bre! Talimo se bratski: 80 posto meni- sve ostalo vama! Da kraduckate pa 'ajde, ali vi, bre, hoćete da kradete, a to kod Velje ne prolazi, osim ispod stola, gore snima ova bezbedonosna đubrad!


Odgovor ESNAFU
 
Poštovana gospodo
 
1. Istoriska je činjenica da je pokojni Josip Broz,zvani TITO,prolazeći brodom pored Smedereva pitao jednog od svojih saradnika.-"Boga mu božijeg,vidi ti ovu lepotu.Kaj se tu dela?Rekli su mu-Ništa predsedniče,tu ima samo grožđe.Kako je na luksuznoj jahti bila malo veća buka drug Tito je čuo,GVOŽĐE.-Pa, zakaj ne napravimo tu jednu železarnicu,i tako ojačamo radničku klasu ovog kraja?
 
2. Tako je nikla nova železara.Jeste da rude nije bilo u blizini a takođe ni uglja kojim bi se potpalila visoka peć,ako se izuzme onaj što se kopa ispod vode kod Kovina ali i on je mokar a kad se izvadi ima svega tri do četiri kalorije po toni.
 
3. No šta je tu je.Dete je rođeno i sad ga treba ljuljati.Što rekli Srbi,jer ko zna,jednog dana uz pomoć DNK analize,saznaće se ko mu je pravi otac.
 
4. Železara je rasla i rasla na sveopšti berićet svojih radnika i celog kraja.Radnici su kao što je i običaj u realnom socijalizmu,uzimali bolovanja,kad god bi došla sezona poljoprivrednih radova,kao što je: Kopanje,oranje,sejanje,orezivanje.zalamanje,branje,muljanje,ceđenje itd. A valjalo se malo i odmoriti.Tako da su navikli da rade celih tridesetak dana godišnje.
 
5. Malo po malo železara je postala najpoželjnija udavača u srbiji.Valjalo joj je naći ženika.Mi mladoženji nismo gledali u zube,važno je da ima para i da dreši kesu.
 
6. Nažalost ova romantična veza je kratko trajala.Đuvegija je ostao bez kinte.
 
7. Poštovana gospodo nemojte da verujete u sve što se priča,verujte samo svojim očima i Ruži Vranković sa javnog mediskog servisa.Nije naša mlada ni kljsta ni sakata,iako neki hoće da je izrezile. Samo joj treba pristojan streteški partner,kako se to danas zove.
 
8. Od vas se samo očekuje da zatvorite oči i odvežete kesu,zarad mira i blagostanja drage nam otadžbine.
 
9. Ako vi nećete postoji i opcija, da je ugasimo,ali kažu da je to mnogo skupo.
 
10. Mislim da ima jedno jeftinije rešenje,a to je da se svi Srbi popišaju na tu peć pa da je jednom za svagda ugasimo.Ako to ne bude dovoljno možemo da pozovemo Kineze.
 
u ime vlade srbije Kosta Babić


Komentari (31)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

narcis narcis 12:44 26.02.2016

preoručeno

sa nepoznate ip atrese; šifra proxy
kosta.babic kosta.babic 13:07 26.02.2016

Re: preoručeno

narcis
sa nepoznate ip atrese; šifra proxy

Ne znam na šta misliš ali svejedno.
narcis narcis 13:10 26.02.2016

Re: preoručeno

kosta.babic
narcis
sa nepoznate ip atrese; šifra proxy

Ne znam na šta misliš ali svejedno.

nekako mi leglo uz temu da budem kroz tunel , a i na drugom mestu smo razglabali o proxy ju, uklapa se uz tvoj blog
gedza.73 gedza.73 13:46 26.02.2016

Nevezano za temu

Negde oko ponoći.
Sin nagnut nad knjigama, sprema se za prijemni.
Ja nad sokoćalom.
Već poduže se trudimo da ga ne preplašimo tim 'strašnim, sudbonosnim' prijemnim ispitom već da to prođe kao neko neobavezno utvrđivanje gradiva.

Doduše, na smenu ga, lošpolicajac-dobarpolicajac, gnjavimo da uči, da je obrazovanje važno, da se trudi, znanje i slične blabla gluposti.

Šta da mu kažemo? Da na današnje vreme u Srbiji ne možeš ni u WC da odeš ako nemaš vezu.
Da se posao ne dobija bez veze, razne potvrde i dozvole nema bez veza, pregledi bez veze.
Ili veza ili koverat sa novcem.


U pozadini na tv-u promiču slike političara.

Malac zvirne pa mi dobaci
-Ovi političari kao starlete. Počeli da se pojavljuju i posle ponoći.

I? Šta da radim? Da se smejem il' da plačem?
mariopan mariopan 16:09 26.02.2016

Re: Nevezano za temu

Геџа

Наставите ви тако.

Топло се надам да ће у времену које је пред твојим дететом праве вредности бити цењене колико заслужују.
Ако не буду ни нас неће бити.
hoochie coochie man hoochie coochie man 17:11 26.02.2016

Re: Nevezano za temu

Šta da mu kažemo? Da na današnje vreme u Srbiji ne možeš ni u WC da odeš ako nemaš vezu.
Da se posao ne dobija bez veze, razne potvrde i dozvole nema bez veza, pregledi bez veze.
Ili veza ili koverat sa novcem.


Nemojte da lažete klinca.
Nije to baš tako, i ja sam, do skora, verovao da je to tako i nikako drugačije, a onda, ko grom iz vedra neba, situacija koja me razuveri.

gedza.73 gedza.73 20:19 26.02.2016

Re: Nevezano za temu

mariopan

Skoro svi roditelji se slično ili isto ponašaju.
Nekada grešimo pokušavajući da preko deteta ispravimo greške koje smo mi pravili, ponekd želimo od dece da napravimo nešto (iz najbolje namere) što njima ne leži, nekad smo sebični...

Sva sreća pa opet većina dece nađe svoj pravi put.

hoochie coochie man
Nije to baš tako, i ja sam, do skora, verovao da je to tako i nikako drugačije, a onda, ko grom iz vedra neba, situacija koja me razuveri.


Jednina protiv množine.
Često se pokačim sa sestrom koja tvrdi da ponašanje ljudi na radnom mestu treba da potiče iz kuće i da zavisi od dobrog vaspitanja.
Ja tvrdim da to zavisi od onog glavonje koji vodi te ljudi.
Šta ako je neko ekstremno vaspitan, ljubazan, uslužan i jedan dan ustane na levu nogu.
Stranka ne sme da zavisi od leve noge već od pravila koja drže na okupu te službenike.

Jednom sam pitao nekog doktora koji je prozvao pacijente, rukovao se sa njima rekavši svoje ime, objašnjavajući potanko šta se dešava pre, tokom i posle operacije.

Kod onog rukovanja sam se preledio. Rek'o traži pare, obruka' se, nemam ni 100 eura u džepu.

na kraju priče priupitam ja njega jel' su svi tako ljubazni ili je to do pojedinca.
-Politika bolnice.

Ja to pljuckam onako bez veze, znam da je ovako kako je, da se neće ništa promeniti.

Na jednu srećnu, slučajnu priču o zaposlenju (ima jedna tvoja zemljakinja koja je imala puno sreće pa je od kasirke došla na jedno vrlo visoko, dobro plaćeno radno mesto sa odličnim uslovima rada) ima još sto.

Otkud ona priča o 357?


hoochie coochie man hoochie coochie man 21:16 26.02.2016

Re: Nevezano za temu

Otkud ona priča o 357?



Gosn 357 za posao.
Srednja škola, viša i visoka..ili tako neka skala :)
Znači čulo se na daleko o hiljadama evra?

A to od kasirke do šefa sektora, ako na istu mislimo, jeste uspeh.
Posebno jer nije iz te struke.

A za pimer koji me iznenadio ću ti na pp.

nego ovo

Skoro svi roditelji se slično ili isto ponašaju.


Je možda često ali užasno pogrešno.
Evo večeras bruji o Bojani Maljević i maturi njenog sina.
Razumem ja nju i njene motive, ali da se mama petlja u to hoće li već odrastao momak ići na matrusko ili neće, to je bez veze.
Treba putiti decu (koja više nisu deca) da sami odlučuju.
niccolo niccolo 22:15 26.02.2016

Re: Nevezano za temu

ali da se mama petlja u to hoće li već odrastao momak ići na matrusko ili neće, to je bez veze.

Don't trust the lying media*.

Mislim, žena ni u jednom od linkovanih tvitova nije napisala da neće da pusti dete na maturski. Jeste pisala da neće da pusti da na maturskom svira amadeus bend.


* Mada mu ovo lying media dođe kao pleonazam


hoochie coochie man hoochie coochie man 22:22 26.02.2016

Re: Nevezano za temu

Mislim, žena ni u jednom od linkovanih tvitova nije napisala da neće da pusti dete na maturski. Jeste pisala da neće da pusti da na maturskom svira amadeus bend.


Nisam se baš upustao u finese ali ...pa šta ona ima i sa tim ko će da svira?
Ako maturantima ne odgovara onda neka traže druge, neka bojkotuju, neka protestuju...šta god, ali neka to rade oni, a ne da se žale kod mame, a mama da rešava problem.

Ne znam kakva su današnja vremena, ne znam kako se taj momak oseća, ali u moje vreme, mene bi bilo sramota da se moja mama petlja u to.



niccolo niccolo 22:43 26.02.2016

Re: Nevezano za temu

pa šta ona ima i sa tim ko će da svira?

Svaki građanin ima pravo da postavlja pitanja i iznosi stavove o načinu na koji budžetski korisnici troše novce. Još više ako se od građanina očekuje da novčano doprinese organizaciji nekog konkretnog događaja.
ivana23 ivana23 22:45 26.02.2016

Re: Nevezano za temu



Edit

LINK
hoochie coochie man hoochie coochie man 23:07 26.02.2016

Re: Nevezano za temu

Svaki građanin ima pravo da postavlja pitanja i iznosi stavove o načinu na koji budžetski korisnici troše novce. Još više ako se od građanina očekuje da novčano doprinese organizaciji nekog konkretnog događaja.


E to pravo da se ukine, hitno.
:)
Ma naravno da ima pravo, ali ovde se ne radi o pravu nego o odnosu. Prema svojoj deci prvenstveno.

Neki roditelji se previše upliću u živote svoje dece, ne dopuštaju im da se koliko toliko osamostale, da sami donose odluke, i da se sami bore za svoje stavove, ciljeve.
Naravno one koje mogu, kao što je bend na maturskoj večeri npr.
Zar i tu roditelj mora da učestvuje?

Ja, da sam u toj prilici, bih svojoj deci rekao, vidite šta ćete, nemojte da pristajete ako vam se ne dopada, ali da sam u tome učestvujem, ako me oni ne bi zvali, ne bih nikako.
Baš poštujući svoju decu.

Često čitam, slušam, one priče kad roditelji pričaju u množini, uključujući i sebe u neke aktivnosti svoje dece, ono, upisali SMO srednju školu, dobili SMO peticu, ideMO na eksurziju, idemo na takmičenje, i slično..e to mi baš smeta.
Pa dete je upisalo, ono je dobilo, ono ide.

Ličnost za sebe, treba ga tako tretirati i tako se ponašati, pustiti ga da se makar malo nosi samo sa nekim svojim problemima, a ne na svaku dečiju svađu sa drugom decom trčati kod nastavnika ili roditelja drugog deteta da se "reši stvar".

Tako vidim i ovu stvar sa bendom...pusti ih neka rešavaju problem, ako ne uspeju pa bože moj, sviraće im amadeus bend, neće svet propasti zbog toga, niti će neko dete oglupaveti ako to veće bude slušalo njihovu muziku.

Al Vračar jbg :)

hoochie coochie man hoochie coochie man 23:13 26.02.2016

Re: Nevezano za temu


Evo sad ovo Ivanino daje sasvim drugu sliku o Bojani Maljević, ona se valjda zezala.(mada ono "naša šala"....??)
Nije to tako izgledalo u tekstu preko kog sam preleto.
Ali u svakom slučaju postoje oni koji jesu takvi, nije Bojana, ali ima drugih, i takav odnos mi je malo ružnjikav.
ivana23 ivana23 23:18 26.02.2016

Re: Nevezano za temu

hoochie coochie man
link


Nisi procitao komentar iznad svog!
hoochie coochie man hoochie coochie man 23:20 26.02.2016

Re: Nevezano za temu

Nisi procitao komentar iznad svog!

Ti nisi :)
ivana23 ivana23 00:44 27.02.2016

Re: Nevezano za temu

hoochie coochie man
Nisi procitao komentar iznad svog!

Ti nisi :)

Tacno, izvini.
mija12 mija12 15:25 26.02.2016

Istorijat

Pored istorijske činjenice da je Tito doneo odluku o železari, na samom sajtu železare stoji da je počela sa radom 1913 godine.

Link
ivana23 ivana23 16:45 26.02.2016

Re: Istorijat

mija12
Pored istorijske činjenice da je Tito doneo odluku o železari, na samom sajtu železare stoji da je počela sa radom 1913 godine.

Link


Bas to htedoh da napisem
tetris tetris 16:51 26.02.2016

Re: Istorijat

Pored istorijske činjenice da je Tito doneo odluku o železari, na samom sajtu železare stoji da je počela sa radom 1913 godine.

Pa i Tito se rodio 1892-e. Mogao je u 21-oj godini da odluči da pravi železaru
narcis narcis 16:57 26.02.2016

Re: Istorijat

mija12
Pored istorijske činjenice da je Tito doneo odluku o železari, na samom sajtu železare stoji da je počela sa radom 1913 godine.

Link

ivana23
mija12
Pored istorijske činjenice da je Tito doneo odluku o železari, na samom sajtu železare stoji da je počela sa radom 1913 godine.

Link


Bas to htedoh da napisem

tetris
Pored istorijske činjenice da je Tito doneo odluku o železari, na samom sajtu železare stoji da je počela sa radom 1913 godine.

Pa i Tito se rodio 1892-e. Mogao je u 21-oj godini da odluči da pravi železaru

ma šta vi znate, sve je to komunistička propaganda, oće skinu odgovornost sdruga tite,
pitajte dežurne teoretičare titoističko komunističke zavere, oni znaju bolje
kosta.babic kosta.babic 17:10 26.02.2016

Re: Istorijat

mija12
Pored istorijske činjenice da je Tito doneo odluku o železari, na samom sajtu železare stoji da je počela sa radom 1913 godine.

Link

Pa i na tarabi piše svašta pa se niko ne zaleće.Ono o TITU je živa istina pričali mi seljaci.
highshalfbooze highshalfbooze 17:21 26.02.2016

Re: Istorijat

Ono o TITU je živa istina pričali mi seljaci.

Seljaci su bili na njivama, a seljoberi su bili na brodu o kome pričaš sa Titom.
mija12 mija12 17:33 26.02.2016

Re: Istorijat

Pa i na tarabi piše svašta pa se niko ne zaleće.Ono o TITU je živa istina pričali mi seljaci.


Da probam sa detaljima iz istorije - > PDF
hoochie coochie man hoochie coochie man 17:34 26.02.2016

Re: Istorijat

.Ono o TITU je živa istina pričali mi seljaci.


Ma nešto su pomešali.
Nije vino u pitanju, pivo je presudilo.
Onaj Vajfert je za sve kriv, а on je, zna se, preferirao pivo.
I oko Srpskog Akcionarskog Rudarsko Topioničarskog Industrijskog Društva se muvao.

Ja bio siguran da više niko ne veruje u tu priču gvožđe grožđe, kad ono.....
zilikaka zilikaka 17:37 26.02.2016

Re: Istorijat

Ono o TITU je živa istina pričali mi seljaci.

Mislim da smo svi tu priču odavno čuli. Doduše, ne od tamošnjih seljaka, al od nekog svakako.

Msm, uz svo dužno poštovanje, ali ima rezona da se železara napravila te davne 1913., jer je čelik bio strateška sirovina, nisi baš mogao da se u uvoz pouzdaš, a tadašnja Srbija baš i nije imala nekog izbora, pa je odabrala da to bude na Dunavu zbog rešavanja transporta, što jeste ključno.
hoochie coochie man hoochie coochie man 17:43 26.02.2016

Re: Istorijat

a tadašnja Srbija baš i nije imala nekog izbora, pa je odabrala da to bude na Dunavu zbog rešavanja transporta, što jeste ključno.


Ma naravno.
A kad se ima u vidu činjenica da je to osnovano većinskim stranim kapitalom, logično je zaključiti da su se i ti stranci, koji su davali pare, pitali gde će da se pravi fabrika.
kosta.babic kosta.babic 17:46 26.02.2016

Re: Istorijat

hoochie coochie man
.Ono o TITU je živa istina pričali mi seljaci.


Ma nešto su pomešali.
Nije vino u pitanju, pivo je presudilo.
Onaj Vajfert je za sve kriv, а on je, zna se, preferirao pivo.
I oko Srpskog Akcionarskog Rudarsko Topioničarskog Industrijskog Društva se muvao.

Ja bio siguran da više niko ne veruje u tu priču gvožđe grožđe, kad ono.....

Il me ženi il tamburu kupi u nešto se verovati mora.
sweet64 sweet64 19:53 26.02.2016

Re: Istorijat

Pored istorijske činjenice da je Tito doneo odluku o železari, na samom sajtu železare stoji da je počela sa radom 1913 godine.


Znači i pre i posle Tita - Tito.
kosta.babic kosta.babic 01:23 27.02.2016

Re: Istorijat

mija12
Pa i na tarabi piše svašta pa se niko ne zaleće.Ono o TITU je živa istina pričali mi seljaci.


Da probam sa detaljima iz istorije - > PDF


Izvinjavam se onima koje sam možda doveo u zabludu i koji su pomislili da je stvarno Josip Broz zvani TITO prolazio jahtom pored Smedereva.Ovo jednostavno nije istina jer evo šta piše u "detaljima iz istorije".Citat:
DAKLE, PRIČA O TITU I GROŽĐU JE
OBIČNA LAŽ KOJU JE SMISLIO
HRVATSKO-SLOVENAČKI LOBI KOJI
SE PROTIVIO INDUSTRIJALIZACIJI
SRBIJE, A KOJA SE POSREDSTVOM
"UDBE" PROŠIRILA U SRBIJI I
ČITAVOJ JUGOSLAVIJI !
Kao autor mogu samo da dodam da je svaka sličnost sa stvarnim ljudima i događajima izmišljena!
kosta.babic kosta.babic 23:04 27.02.2016

Re: Istorijat

kosta.babic
mija12
Pa i na tarabi piše svašta pa se niko ne zaleće.Ono o TITU je živa istina pričali mi seljaci.


Da probam sa detaljima iz istorije - > PDF


Izvinjavam se onima koje sam možda doveo u zabludu i koji su pomislili da je stvarno Josip Broz zvani TITO prolazio jahtom pored Smedereva.Ovo jednostavno nije istina jer evo šta piše u "detaljima iz istorije".Citat:
DAKLE, PRIČA O TITU I GROŽĐU JE
OBIČNA LAŽ KOJU JE SMISLIO
HRVATSKO-SLOVENAČKI LOBI KOJI
SE PROTIVIO INDUSTRIJALIZACIJI
SRBIJE, A KOJA SE POSREDSTVOM
"UDBE" PROŠIRILA U SRBIJI I
ČITAVOJ JUGOSLAVIJI !
Kao autor mogu samo da dodam da je svaka sličnost sa stvarnim ljudima i događajima izmišljena!

Daklem ne postoji ni Aleksandar Vučić ni Ivica Dačić ni Velja Ilić ni ja ni VI.Sve je to samo fikcija.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana