Hronika| Istorija| Moj grad| Nostalgija| Sport

HALA

jedi-knight RSS / 01.03.2016. u 01:25

 original_admin5.jpg

Košarka se ponovo uselila u Halu. 
Tu sam kao dečak gledao Kiću, Praju, Bobana Petrovića, Arsenija Pešića, Miška Marića, Todorića, Savovića; trener im je bio Reba Ćorković. Kasnije su dolazili Zorkić, Pecarski, Sale Đorđevića, Željko Obradović, Goran Grbović, Danilović, Divac, Paspalj...

Krenimo redom.

 Bio sam na debiju Saleta Đorđevića: prvi koš za prvi tim dao je na ulaz na "drugi obruč" protiv Bosne, ako se dobro sećam. Bio sam kada je došao Divac i izašao iz taksija; kao dva čoveka da su izašla, bežali smo sa časova iz "Španca", kasnije iz "Devete", da gledamo kako Zorkić, onako mali, zakucava, ali i kako Danilović, bez izraza lica, satima šutira i šutira i šutira...Gledali smo Paspalja kako naslonjen na zavesu koja je bila iza jednog od koševa, ubacuje zaredom preko table dajući svaki put lopti neku čudnu rotaciju. Sećam se Željka Obradovića i njegovih trojki u visokom luku koje su cepale teške, pomalo sive i široke mrežice. Te mrežice bile su potpuno različite od onih u Pioniru, koje su bile bele i duboke, slične današnjem standardu. U Ciboninoj dvorani bile su kratke pa bi se dešavalo da lopta ispadne nezad ukoliko uleti "baz koske". Sećam se Todorićevog vođenja samo desnom rukom, dok mu je leva mlitavo visila uz telo, asteničnog Miška Marića, Arsenija Pešića čiji smo šut imitirali i Bobana Petrovića čiji šit niko nije mogao da "skine". Ulazili bi krišom kada niko nije imao trening i šutirali kao oni. Možda i nije bilo sasvim tako, ali sećanja mi baš tako kažu. 

Zviždali smo smo Dinu Meneginu i padali u histeriju kada je Pecarski zakucavao praveći "špagu". Pitali se šta znači SIMOD na Partizanovim dresovima, gledali Bošu Tanjevića kako vodi Bosnu sa Pešićem, Delibašićem, Benačekom, Hodžićem...Gledali Cibonu sa Draženom koji je mrtav ladan zakucavao iza leđa dok mu je hala skandirala "Dražene majmune"; ružno, ali tako je bilo. Sećam se "aviona" Ace trice, čudne "šajbe" Zorana Čuture i večito nadrkanog Mihovila Nakića. Ciboni je prijala Hala, ali Zvezdi baš i nije.
Za Zvezdu su igrli levoruki Karadžić koji je takođe imao čudnu "šajbu", ali je "ubadao", zatim dobar šuter Aca Nikolić, plej sa brkovima Kovačević, pokojni Boban Guza Janković, Zufer Avdija...
Sećam se i profesora Ace Nikolića koji je uvek sedeo na tribini, a mi smo se gurali da sednemo negde blizu. Sećam se kako je non stop nešto pričao i to uglavnom negativno; ako bi bila bacanja, čuo bih njegov glas: "Maši ga sto posto...". Nekada bi vodili i 20 razlike, a profesor Aca bi širio ruke i govorio nekom nevidljivom sagovorniku: "Ne može tako da se igra. Ne mooožeee."
A  oko Nove godine, u Halu bi se uselio mali fudbal. Tu smo gledali "Mungose" koji su bili kao Harlem globtrotersi u malom fudbalu ( čuje da i danas postoje ), ali i prvotimce Partizana i Zvezde...
Sećam se i nekog Tome ciganina ( takav mu bio nadimak, koliko god to bilo politički nekorektno ), koji je prvo prodavao semenke, pa bio redar, pa brisao parket...Posle je prolupao pa je trčao sa sve džogerom pored aut linije i davao intrukcije igračima glumeći trenera. 
Onda je Hala pala u zaborav. 
Do nedavno.



Komentari (76)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

urbana_gerila urbana_gerila 01:41 01.03.2016

...

ti beše onaj što kuburi sa prezimenima?
guza se prezivao janković...
vcucko vcucko 07:51 01.03.2016

Re: ...

Nikolić iz Zvezde nije Aca nego Slobodan, a brka Branko Kovačević nije bio plej nego četvorka, ali nebitno. Živi i danas tu u kraju. Grobar sam do koske, ali čergi priznajem najveću pobedu 80-ih kad su usred Zagreba roknuli najjaču Cibonu ikad, a mi ih kasnije spustili na zemlju u finalu.

Nije što mi je hala na pet minuta šetnje, ali stvarno... je.o ih Pionir. Hala sportova = Partizan i košarka i tačka. Ako ne odgovara za Evropu, neka, ima Arena. Nadam se da se Džikić setio hale i da će istrajati u tome.
jedi-knight jedi-knight 07:55 01.03.2016

Re: ...

vcucko
Nikolić iz Zvezde nije Aca nego Slobodan, a brka Branko Kovačević nije bio plej nego četvorka, ali nebitno. Živi i danas tu u kraju. Grobar sam do koske, ali čergi priznajem najveću pobedu 80-ih kad su usred Zagreba roknuli najjaču Cibonu ikad, a mi ih kasnije spustili na zemlju u finalu.

Nije što mi je hala na pet minuta šetnje, ali stvarno... je.o ih Pionir. Hala sportova = Partizan i košarka i tačka. Ako ne odgovara za Evropu, neka, ima Arena. Nadam se da se Džikić setio hale i da će istrajati u tome.


Vidis kako su varljiva secanja :). Sta cu, slabo pamtim imena :)
antioksidant antioksidant 08:27 01.03.2016

Re: ...

Ako ne odgovara za Evropu, neka, ima Arena

sad kada smo isli u vrsac rekli su da se razzmisljalo i o opciji hale sportova.
ne znam zasto je vrsac pretegao ali koliko sam shvatio hala zadovoljava standarde (uz ne previse gledanja kroz prste).
divan, bucan prostor. i za koncerte a i svaku tekmu je lako sa tribina pretvoriti u koncert.
angie01 angie01 09:46 01.03.2016

Re: ...javascript:;

ne znam zasto je Vrsac pretegao


jer je najlepsi!


( hala Milenijum je specijalno projektovana i podignuta po visokim standardima za neko, da l svetsko il evropsko prvenstvo...toliko vec ne bih znala:)


spolja




iznutra
blogov_kolac blogov_kolac 13:45 01.03.2016

Re: nostalgija

Hvala za ovo super teleportovanje!

Partizan je vratio status kosarkaske supersile iz Praja/Kica vremena 1986 dolaskom Divca i Paspalja, a od igraca koji u ovom tekstu nisu pomenuti iz prethodnog "medjuperioda" meni je u secanju ostalo jos i krilo Slavisa Koprivica zbog specificnog stila pri izbacaju, ali i legenda slovenacke kosarke Peter Vilfan, iako je mislim igrao za nas samo jednu sezonu. Od onih koji su se pojavili tih 80'ih ali u drugoj polovini, za vreme glory days pomenuo bih jos specijalce za tri poena Ivu Nakica i Olivera Popovica. Od arhineprijatelja sem Cibone i Zvezde svakako je morala biti pomenuta Jugoplastika, ciji se super-tim pojavio istovremeno sa partizanovim super-timom i rivalstvo je bilo izuzetno intezivno, s tim sto je Toni Kukoc definitivno bio najpopularniji "neprijateljski" igrac u istoriji Hale, dok je najomrazeniji bio Franjo Arapovic, pogotovo u zadnjim godinama kada je njegov imenjak Tudjman postao najbitniji faktor u Hrvatskoj. Kada je o toj drugoj polovini 80'ih rec, ja bih od "neprijatelja" pomenuo i odlicnu ekipu Zadra predvodjenu tada verovatno najboljim SFRJ defanzivcem Stojanom Vrankovicem, cudom od deteta Arijanom Komazecom i odlicnim suterom Predragom Popovicem.

Meni je Hala bila i ostala pojam za najbolje navijanje, iako ne sporim da brojna ovovekovna izdanja novijih postava "Grobara" u "Pioniru" su i po ikonografiji i po decibelima sve to nadmasivali - ali sve ovo danas je previse "organizovano" po mom ukusu, ako razumete sta hocu da kazem, dok je zlatnih 80'ih sve to bilo neuporedivo vise spontano, plus Hala je postavljala nove standarde dvoranskog navijanja u celoj Evropi! "Vatreni navijaci" su do tada bili iskljucivo fudbalski fenomen, a ne zaboravite i da se tada jaka klupska kosarka u Grckoj igrala samo u Solunu (ono sto ce kasnije postati Panatinaikos i Olimpijakos, tada su bili Aris i PAOK), a da u Turskoj maltene nisu ni znali kako izgleda kosarkaska lopta, dok je u komunistickom SSSR (tj sadasnje kosarkaske sile Rusija i Litvanija) organizovano navijanje bilo onemoguceno, a u Italiji, koja je tada imala najjacu klupsku kosarku, svi ti klubovi su bili cisto kosarkaski. Drugim recima, mnogo toga sto se danas cesto moze videti i cuti na kosarkaskim terenima sirom Evrope, bilo je "standardizovano" u novobeogradskoj hali tih njenih zlatnih godina!
antioksidant antioksidant 13:48 01.03.2016

Re: nostalgija

Drugim recima, mnogo toga sto se danas cesto moze videti i cuti na kosarkaskim terenima sirom Evrope, bilo je "standardizovano" u novobeogradskoj hali tih njenih zlatnih godina!

све све али шибенку да не поменеш :)
barese barese 14:11 01.03.2016

Re: ...

vcucko

Nije što mi je hala na pet minuta šetnje, ali stvarno... je.o ih Pionir. Hala sportova = Partizan i košarka i tačka.


Al' ste vi matori

Pionir je dovoljno veliki da su i ljubitelji košarke koji ne navijaju za Partizan mogli da gledaju evropski basket (khm, da, znam )...


Ja sam volela i Šumice, gde je devedesetih Radnički igrao prvu ligu...
To je bilo onako taman za devojčice... neki fin svet...
Lionsgate Lionsgate 14:23 01.03.2016

Re: nostalgija

ali i legenda slovenacke kosarke Peter Vilfan, iako je mislim igrao za nas samo jednu sezonu. Od onih koji su se pojavili tih 80'ih ali u drugoj polovini,


Posle Partizana je Vilfan igrao u Jugoplastici, secam se da su na jednoj utakmici Jugoplastika-Partizan Vilfan i Boban Petrovic poceli da se dobacuju loptom iako su bili u protivnickim ekipama, obojica su popili po tehnicku

A da smo matori, matori smo
Posle svetskog prvenstva u Manili 78 kad je YU postala sampion a Praja najbolji igrac kosarka je neko vreme bila popularnija i od fudbala, sve dok Zvezda nije zaigrala finala UEFA

Uzgred, jedan od neomiljenijih likova je ipak bio Andro Knego, njemu se uvek skandiralo da skine dzemper...
vcucko vcucko 14:31 01.03.2016

Re: ...

barese
vcucko

Nije što mi je hala na pet minuta šetnje, ali stvarno... je.o ih Pionir. Hala sportova = Partizan i košarka i tačka.


Al' ste vi matori

Pionir je dovoljno veliki da su i ljubitelji košarke koji ne navijaju za Partizan mogli da gledaju evropski basket (khm, da, znam )...

Ja sam volela i Šumice, gde je devedesetih Radnički igrao prvu ligu...
To je bilo onako taman za devojčice... neki fin svet...


Mora neko da bude i mator
Kapacitet Pionira je brat bratu za 2000 veći od ove naše Hale; kažu čak da je rekord Hale 7000 jednom protiv Cibone (baš davno, još je pok. Ćosić igrao) - doduše tad se još stajalo u vidu kutije sardina. Svejedno, tih hiljadu-dve razlike nije dovoljan razlog za dugogodišnje zapostavljanje hrama zvanog Hala sportova Novi Beograd.
vcucko vcucko 14:41 01.03.2016

Re: nostalgija

blogov_kolac


Meni je Hala bila i ostala pojam za najbolje navijanje, iako ne sporim da brojna ovovekovna izdanja novijih postava "Grobara" u "Pioniru" su i po ikonografiji i po decibelima sve to nadmasivali - ali sve ovo danas je previse "organizovano" po mom ukusu, ako razumete sta hocu da kazem, dok je zlatnih 80'ih sve to bilo neuporedivo vise spontano, plus Hala je postavljala nove standarde dvoranskog navijanja u celoj Evropi!

Današnje navijanje se sastoji od uglavnom besmislenih navijačkih pesama koje se vrte bez mnogo veze sa dešavanjima na terenu. Pravo navijanje i prednost domaćeg terena je po "ura" sistemu, kad puna hala skače i urla u ritmu igre, a kad gosti napadaju ide zaglušujući zvižduk ili ono "buuu" uz pokušaje celog prvog reda da se gostujući igrači zgrabe za dres - taj sistem je godinama donosio prednost Zadru i ostalim Dalmatincima. U Pioniru je publika predaleko od terena (ne računam fensere u parteru).
not2old2rock not2old2rock 15:34 01.03.2016

Re: ...

vcucko
Nikolić iz Zvezde nije Aca nego Slobodan, a brka Branko Kovačević nije bio plej nego četvorka, ali nebitno. Živi i danas tu u kraju. Grobar sam do koske, ali čergi priznajem najveću pobedu 80-ih kad su usred Zagreba roknuli najjaču Cibonu ikad, a mi ih kasnije spustili na zemlju u finalu.



Svaki objektivan Grobar, iako je to oksimoron, priznaje da je te godine Zvezda Beogradu donela titulu, jer Grobari ni u snu nisu mogli da pomisle da onakvu Cibonu dobiju u "Kutiji šibica" (tada se igralo na dve dobijene s prednošću domaćeg terena, ako se dobro sećam?), što je Zvezdi uspelo, te to "spuštanje na zemlju" nije korektno, pošto je tada za Zvezdu svaki poraz ispod 30 razlike bio kao pobeda, ali neka...
vcucko vcucko 17:31 01.03.2016

Re: ...

not2old2rock



Vidi, jedan od razloga što je Zvezda tada uspela u Zagrebu je upravo potcenjivanje od strane Cibone; u finalu bi zapeli svom snagom i pitanje je kako bi mi prošli. Uostalom, i napisao sam da je ta pobeda Zvezde u Zagrebu naj-uspeh 80-ih, ne vidim šta je sporno.

Biće da si još pod utiskom od subote, dakle onakvu krađu protiv Zvezde još nisam video; ajde Bobek i Zebec su pokojni, ali da su Moca i Kežman prošli bez crvenog, to je kriminal. Još se ovi naši usudili da nešto daju go, čak i da padnu u 16, ma sve je to smišljeni udar na stub
vcucko vcucko 17:36 01.03.2016

Re: ...

not2old2rock



Inače, tzv. "kutija šibica" u Zagrebu je bila stara dvorana na Trešnjevki i tamo je igrala još Lokomotiva; Cibona je bila domaćin u Domu sportova, uglavnom u manjoj dvorani (cca 6000), samo u izuzetnim slučajevima bi aktivirali onu veliku, ledenu (12000).
not2old2rock not2old2rock 18:30 01.03.2016

Re: ...

vcucko
not2old2rock



Vidi, jedan od razloga što je Zvezda tada uspela u Zagrebu je upravo potcenjivanje od strane Cibone; u finalu bi zapeli svom snagom i pitanje je kako bi mi prošli. Uostalom, i napisao sam da je ta pobeda Zvezde u Zagrebu naj-uspeh 80-ih, ne vidim šta je sporno.

Biće da si još pod utiskom od subote, dakle onakvu krađu protiv Zvezde još nisam video; ajde Bobek i Zebec su pokojni, ali da su Moca i Kežman prošli bez crvenog, to je kriminal. Još se ovi naši usudili da nešto daju go, čak i da padnu u 16, ma sve je to smišljeni udar na stub


Ako ni posle objašnjenja ne razumeš šta nije korektno onda ništa, ne mogu ti pomoći, a to oko subote, misliš na fudbal? Čuo sam da se groblje nešto žali i da im Zvezda beži duplo, pa mi sama žalba deluje budalasto, ali domaći fudbal ne pratim ima 100 godina, nisam ja mazohista.
barese barese 21:40 01.03.2016

Re: nostalgija

ono "buuu" uz pokušaje celog prvog reda da se gostujući igrači zgrabe za dres - taj sistem je godinama donosio prednost Zadru i ostalim Dalmatincima.


Odličan model

Ja sam baš uvek bila ponosna što tog povlačenja za dres kod nas nema. Mi smo kao fina košarkaška publika, a oni seljaci


pošto je tada za Zvezdu svaki poraz ispod 30 razlike bio kao pobeda, ali neka...

Da ovo nije malo preterano, iliti naknadna pamet (znajući šta su kasnije postali ti Partizanovi igrači)?

1986/87. su Divac i Paspalj bili ipak klinci i to im je bila prva sezona u Partizanu...
Tad je počeo Partizanov rebuilding, a Vujošević je imao 27 godina...
Zvezda je pre toga tokom 80-ih ipak igrala finala sa Cibonom...
not2old2rock not2old2rock 22:03 01.03.2016

Re: nostalgija

barese
ono "buuu" uz pokušaje celog prvog reda da se gostujući igrači zgrabe za dres - taj sistem je godinama donosio prednost Zadru i ostalim Dalmatincima.


Odličan model

Ja sam baš uvek bila ponosna što tog povlačenja za dres kod nas nema. Mi smo kao fina košarkaška publika, a oni seljaci


pošto je tada za Zvezdu svaki poraz ispod 30 razlike bio kao pobeda, ali neka...

Da ovo nije malo preterano, iliti naknadna pamet (znajući šta su kasnije postali ti Partizanovi igrači)?

1986/87. su Divac i Paspalj bili ipak klinci i to im je bila prva sezona u Partizanu...
Tad je počeo Partizanov rebuilding, a Vujošević je imao 27 godina...
Zvezda je pre toga tokom 80-ih ipak igrala finala sa Cibonom...


Nije preterano, očekivala se lakša pobeda Partizana nego što je bila.
Divac je postao reprezentativac još kao igrač kraljevačke Sloge koja je bila drugoligaš, mislim da je čak kao maloletan postao reprezentativac, a Vujošević je za tu priču nebitan.
I tih godina, a i dosta ranije i u Splitu, i u Zadru i u Šibeniku koji god klub iz Srbije da dođe cela hala je urlala "CIGANI,CIGANI"

milisav68 milisav68 23:42 01.03.2016

Re: ...

vcucko
Još se ovi naši usudili da nešto daju go, čak i da padnu u 16, ma sve je to smišljeni udar na stub

Poslednji put kada je Partizanu sviran penal protiv Zvezde - Danilović je kucao preko Sabonisa.
barese barese 23:55 01.03.2016

Re: nostalgija

Divac je postao reprezentativac još kao igrač kraljevačke Sloge koja je bila drugoligaš, mislim da je čak kao maloletan postao reprezentativac,


Skoro da jeste, imao je samo 18 kada je debitovao na kvalifikacijama za SP 1986.
Kasnije te godine je na samom SP u Madridu odigrao onaj čuveni poslednji minut protiv Sovjeta...

Kićanović je posle izjavljivao kako je za njega dao 13000 dolara svojih para, jer je klupska kasa tada bila prazna...



Inače, postoji trač da je te godine Vujošević odbio savetovanje Ace Nikolića...
Elem, možda bi poslednje sezone SFRJ izgledale drugačije da je Profesor bio uz njega, umesto uz Maljkovića...
milisav68 milisav68 07:57 02.03.2016

Re: nostalgija

barese
Inače, postoji trač da je te godine Vujošević odbio savetovanje Ace Nikolića...

Ma nije trač, on je to rekao u jednom intervjuu za NIN.
On je bio sjajan čovek, pedagog, vrhunski stručnjak. Osećam obavezu da kažem, kao svoj greh s početka karijere, da sam odbio njegovu savetničku ulogu u mojim prvim godinama rada sa prvim timom Partizana. Istina, ta odluka nije bila samo moja jer ja tada nisam bio toliko moćan i uticajan u klubu, ali sam pomalo nadobudno odbio mogućnost saradnje.


Elem, možda bi poslednje sezone SFRJ izgledale drugačije da je Profesor bio uz njega, umesto uz Maljkovića...

Bilo je tu i uticaja van terena.

Paspalj:
U seniorski tim KK „Budućnost“ su me prekomandovali u 16. godini. Bio sam najmlađi prvotimac i zbog obaveza prema košarci iz gimnazije sam se prebacio u srednju turističku školu u Podgorici. Tada su ljudi iz Budućnosti negovali sportsko prijateljstvo s kolegama iz zagrebačke Cibone. Njihov tim je na gostovanju u dvorani Morača predvodio legendarni centar Krešimir Ćosić . Bila je jaka liga i Ciboni je trebala pobeda u borbi za šampionsku titulu. Trener Budućnosti Čedo Đurašković je tada prvi put dao priliku klincima u prvom timu s idejom da se ne zapinje protiv prijatelja iz Zagreba. Mi nismo znali da treba da izgubimo, pa smo iz sve snage krenuli na koš „cibosa“ i sve do pred kraj utakmice vodili. Jedva su nas pobedili u poslednjim sekundama meča, ali smo stekli naklonost podgoričke publike zauvek.


Inače, tih godina je lakše bilo biti prvak Evrope nego Jugoslavije.
vcucko vcucko 08:05 02.03.2016

Re: nostalgija

not2old2rock

Nije preterano, očekivala se lakša pobeda Partizana nego što je bila.
Divac je postao reprezentativac još kao igrač kraljevačke Sloge koja je bila drugoligaš, mislim da je čak kao maloletan postao reprezentativac, a Vujošević je za tu priču nebitan.
I tih godina, a i dosta ranije i u Splitu, i u Zadru i u Šibeniku koji god klub iz Srbije da dođe cela hala je urlala "CIGANI,CIGANI"

Nesporno, Partizan je bio pun mladih igrača koji su kasnije ostvarili velike karijere, ali u to vreme su još bili klinci. Zvezda je imala neatraktivan, ali kompletan i iskusan tim i zato su i ostvarili pobedu života u Zagrebu, mi bi verovatno pukli. Da je final four u Gentu bio samo godinu kasnije, možda bi i Partizan zavladao kao Jugoplastika, ko zna.
urbana_gerila urbana_gerila 13:21 02.03.2016

Re: ...

not2old2rock
Svaki objektivan Grobar, iako je to oksimoron, priznaje da je te godine Zvezda Beogradu donela titulu, jer Grobari ni u snu nisu mogli da pomisle da onakvu Cibonu dobiju u "Kutiji šibica" (tada se igralo na dve dobijene s prednošću domaćeg terena, ako se dobro sećam?), što je Zvezdi uspelo, te to "spuštanje na zemlju" nije korektno, pošto je tada za Zvezdu svaki poraz ispod 30 razlike bio kao pobeda, ali neka...


zvezda je, i zbog pobede u polufinalu nad u prvenstu te godine neprikosnovenom cibonom(sve pobede, 22 : 0) i zbog toga što joj je to bilo treće finale u poslednje četiri godine, bila blagi favorit u finalu sa partizanom - o čemu li ti pričaš...


urbana_gerila urbana_gerila 13:31 02.03.2016

Re: ...

vcucko
Vidi, jedan od razloga što je Zvezda tada uspela u Zagrebu je upravo potcenjivanje od strane Cibone; u finalu bi zapeli svom snagom i pitanje je kako bi mi prošli. Uostalom, i napisao sam da je ta pobeda Zvezde u Zagrebu naj-uspeh 80-ih, ne vidim šta je sporno.

Biće da si još pod utiskom od subote, dakle onakvu krađu protiv Zvezde još nisam video; ajde Bobek i Zebec su pokojni, ali da su Moca i Kežman prošli bez crvenog, to je kriminal. Još se ovi naši usudili da nešto daju go, čak i da padnu u 16, ma sve je to smišljeni udar na stub


kakvo crno potcenjivanje: u prethodna 2 finala, iako najbolja evropska ekipa, cibona je zvezdu tukla(i bukvalno) tek u majstorici, oba puta na otimačinu - prvi put sa pola koša na poklonjenu loptu nekoliko sekundi do kraja, drugi put, za svaki slučaj, tendencioznim suđenjem u celoj seriji.

subote što se tiče - čuveno grobarsko poštenje!
penal nije bio, a prethodio mu je, iako ni to nije bio, lakši za sviranje nad grujićem.
everton je crveni trebalo da dobije pre partizanovog gola.
suđen nepostojeći faul vijeiri u kontri 3 na 1.
crveni lukoviću, opravdana dva žuta, a samo jedan žuti stevanoviću za dva starta koja su bila za crveni i to u samo par minuta.
ofsajd, da ne bude dileme, kod nepriznatog gola nije postojao - linija.
urbana_gerila urbana_gerila 13:32 02.03.2016

Re: ...

vcucko
Cibona je bila domaćin u Domu sportova, uglavnom u manjoj dvorani (cca 6000), samo u izuzetnim slučajevima bi aktivirali onu veliku, ledenu (12000).


to je jedna te ista dvorana, mogla je da se pregradi.
urbana_gerila urbana_gerila 13:39 02.03.2016

Re: ...

urbana_gerila
ti beše onaj što kuburi sa prezimenima?
guza se prezivao janković...



gde nestade tvoj odgovor na ovaj komentar?
nije mi bitno što sada moj komentar visi, nego što si se u njemu dotakao institucije malih terena u blokovima, a ja bih dodao i, recimo, stepin - na kojima su basket na ispadanje zajedno pičile kako najveće zvezde tadašnje, i muške i ženske, košarke tako i totalni hipertalentovani anonimusi.
jedi-knight jedi-knight 15:44 02.03.2016

Re: ...

penal nije bio


Slazem se.

Apropo postenja, .
Bolje da cutimo. I jedni i drugi
not2old2rock not2old2rock 16:50 02.03.2016

Re: ...

urbana_gerila
o čemu li ti pričaš...




Ne znam nijednog ovde koji s toliko samouverenja, a toliko malo znanja uleće u "fajt", naročito što te niko ama baš ništa nije pitao. Da nema Krstića, ti bi bio glavni kandidat za titulu "blogonosioca kompleksa više vrednosti", ovako iza Krstića je velika praznina, ali ne daj se, Ines. Reći ću ti samo da se sećam Farčićevih slobodnih bacanja, a ti sad balavac dudlaj ko je Farčić.
jedi-knight jedi-knight 17:03 02.03.2016

Re: ...

gde nestade tvoj odgovor na ovaj komentar?
nije mi bitno što sada moj komentar visi, nego što si se u njemu dotakao institucije malih terena u blokovima, a ja bih dodao i, recimo, stepin - na kojima su basket na ispadanje zajedno pičile kako najveće zvezde tadašnje, i muške i ženske, košarke tako i totalni hipertalentovani anonimusi.


Neko je prijavio moderatoru moj odgovor ili tvoje pitanje, ne znam, pa sam obrisao. Nisam morao, ali kada sam vec ispravio Bobanovo prezime, pomislio sam da nije potrebno da ostane.
Da, Guzu Jankovica sam gledao na terenu u bloku 45, u Jurija Gagarina kod broja 181 ili 183, gde je bio vrtic, ali kada pominjemo male terene, ne mogu da ne pomenem Ranc ili teren kod Spanca u Paviljonima gde se igralo 3 na 3 citavo leto. Imali smo svoju ekipu i desavalo se cak i da igramo


urbana_gerila urbana_gerila 17:29 02.03.2016

Re: ...

not2old2rock
urbana_gerila
o čemu li ti pričaš...




Ne znam nijednog ovde koji s toliko samouverenja, a toliko malo znanja uleće u "fajt", naročito što te niko ama baš ništa nije pitao. Da nema Krstića, ti bi bio glavni kandidat za titulu "blogonosioca kompleksa više vrednosti", ovako iza Krstića je velika praznina, ali ne daj se, Ines. Reći ću ti samo da se sećam Farčićevih slobodnih bacanja, a ti sad balavac dudlaj ko je Farčić.



praviću se da nisi uobičajeno glup, i pitati - gde si u onome što sam ja napisao pronašao manjak znanja?

farčićev ženski način izvođenja slobodnih bacanja bi nekome loše vaspitanom poslužio kao šlagvort da ti uz glagol dudlati pomene nekog ženskog člana porodice - ja neću, nisu one krive...
urbana_gerila urbana_gerila 17:30 02.03.2016

Re: ...

jedi-knight
Imali smo svoju ekipu i desavalo se cak i da igramo


Predrag Brajovic Predrag Brajovic 19:57 02.03.2016

Re: ...

Što se tiče malih terena i basketa na njima, ja sam na onim legendarnim -- kod OŠ 25. maj, i onom drugom u Bloku 1, kao i u bloku 30, imao prlike da igram sa: Dalipagićem, Jarićem -- mlađi plus stariji, Duletom Kengurom, Draganom Šiptarom, Draženom (pojavio se dva ili tri puta tu, ja se nisam ogrebao o basket s njim, na žalost), braćom Šuković, Jovicom Antonićem, Tijanićem i i mnogim drugum slavnim basketašima. Partija mog života bila je tekma Praja i ja protiv Jarića -- mlađeg i starijeg. Bio sam jako koristan. Pri izvođenju lopte.

Praja je bio čudo. Tad već omatrio, nešto je igrao još u Italiji ili tek prestao, ali kad se đipne u vazduh, piši propalo.
Pocepali smo ih!
not2old2rock not2old2rock 18:09 03.03.2016

Re: ...

urbana_gerila

praviću se glup, i pitati

farčićev ženski način izvođenja slobodnih bacanja


Super, ti si moj idol, mada to nije baš ženski način, žene bi te sad gledale belo i ne bi imale pojma o čemu pričaš, ali nije bitno, a sad idi na primer traži ko je Čermak i skini mi se...
urbana_gerila urbana_gerila 20:34 03.03.2016

Re: ...

not2old2rock
ne moram se praviti, meni je to naturalno


hahaha, kako čovek ume da se prevari - ti si još veći tupan nego što sam smatrao.

ako pokriće za neko znanje pronalaziš jedino u krštenici, iako je alchajmer sve što se kod tebe iz toga da detektovati, onda i to kolokvijalno ženski moraš posmatrati iz vizure datuma na toj krštenici: ne samo žene, svi su u vreme kada je farčić izvodio bacanja - taj način tada zvali ženski.

no, to je samo elementarna logika - ne daj se time sputavati.
moj doprinos tome biće - to što te neću podsećati da još nisi odgovorio gde si to u mojim komentarima pronašao deficit znanja.
milisav68 milisav68 11:08 04.03.2016

Re: ...

jedi-knight
penal nije bio


Slazem se.

Fudbalski savez Srbije se obratio Sudijskoj komisiji UEFA sa molbom da pošalje stručno mišljenje o spornim detaljima sa 150. „večitog derbija“, pišu "Novosti".

Prema uvidu “Novosti“ u dokument koji je stigao iz Niona i koji je potpisalo više stručnjaka, jasno je da je Sudijska komisija UEFA procenila da je Partizan u 150. „večitom derbiju“ oštećen za penal u 12. minutu, a da mu je poništen i regularan gol u 46. minutu i da nije bilo ofsajda.

svarog svarog 15:35 04.03.2016

Re: ...

Milisave kakvi su ovo napadi na vlast i državu?
milisav68 milisav68 17:05 04.03.2016

Re: ...

svarog
Milisave kakvi su ovo napadi na vlast i državu?

Ćuti, vidiš da će da `apse.

Ode Mića, dok novi Debeli ne vadi, imamo još samo gostovanje u Ljubljani, posle jedan meč suspenzije u KLS, a čitam da Čović oće i to da skrati (pa da postanemo nevidljivi do izbora), pošto je postignut nevoravatan uspeh - ej, nije mala stvar - top 8* - Jug kaže da ne treba mešati sport i politiku - a zapad se dogovara da skandira - Vučiću - šećeru!

*Pita me drugar ciganin (koji od skora prati basket) - koliko puta ste bili u top 16?
-Razmišljam, da`l da mu kažem da smo samo na F4 bili četri puta.

Ako nas ne ugase, na jesen će im protiv Džileta trebati duplo više para nego sad.

Koliki Psiho treba da budeš, pa da reaguješ na skandiranje navijača u jednoj "Hali sportova" na Novom Beogradu - koja se sad zove po Ranku Žeravici (što domaćin nije pomenuo).

barese barese 20:53 04.03.2016

Re: ...

Ovo
Koliki Psiho treba da budeš, pa da reaguješ na skandiranje navijača

nije radio ni Sloba.
A pevali smo mu mnogo gore...
milisav68 milisav68 22:01 04.03.2016

Re: ...

barese
Ovo
Koliki Psiho treba da budeš, pa da reaguješ na skandiranje navijača

nije radio ni Sloba.
A pevali smo mu mnogo gore...

Ma da, ali neverovatan je tok događaja.

Igran je derbi (evo sad je i UEFA potvrdila da je Partizan oštećen), sutradan je skandirano na utakmici protiv Cedevite (gde smo odigrali pošteno, pobedili, i "pomogli" Zvezdi da bude druga), i odmah sledeće večeri on to komentariše na TV-u, a sutradan deo uprave bez Berićevog znanja piše saopštenje, i ograđuje se i izvinjava, na šta Berić podnosi ostavku, dok ne dođe Peković.

A poreska uprava ne zna koga da juri za porez.




jedi-knight jedi-knight 22:41 04.03.2016

Re: ...

koja se sad zove po Ranku Žeravici (što domaćin nije pomenuo).


Primedba je na mestu, mada sam pisao o nekom davno proslom vremenu kada je to bila samo "Hala"
antioksidant antioksidant 23:42 04.03.2016

Re: ...

ti nisi bio na utakmici protiv torpeda?
barese barese 00:21 05.03.2016

Re: ...

Nije mi toliko zanimljivo navijačko prepcavanje niti fudbalski derbi, koliko mi je tragičan i sulud taj Vučićev intervju...

Ljudi umiru od gladi i zemlja ima milion problema, a predsednik vlade se u izbornoj kampanji bavi skandiranjem na stadionu i na sportskim događajima...

Stadioni su svuda u svetu izduvni ventil, često prostor za ekstremne stavove, ponekad i indicija društvenih tendencija, ali nikada dosad nisam čula da predsednici vlada i država time bave. A imali smo ratove, ubijanje novinara, hapšenja i prebijanja...
Nikada se ozbiljni političari, pa čak ni diktatori, nisu spuštali na nivo navijačkih psovki...

To prevazilazi bilo koji klub ili bilo koji sport.

Na kraju verujem da za sve jeste kriva akustičnost te vaše Hale i što se skandiranje isuviše dobro čulo na tv-u...
urbana_gerila urbana_gerila 10:14 05.03.2016

Re: ...

milisav68
jedi-knight
penal nije bio


Slazem se.

Fudbalski savez Srbije se obratio Sudijskoj komisiji UEFA sa molbom da pošalje stručno mišljenje o spornim detaljima sa 150. „večitog derbija“, pišu "Novosti".

Prema uvidu “Novosti“ u dokument koji je stigao iz Niona i koji je potpisalo više stručnjaka, jasno je da je Sudijska komisija UEFA procenila da je Partizan u 150. „večitom derbiju“ oštećen za penal u 12. minutu, a da mu je poništen i regularan gol u 46. minutu i da nije bilo ofsajda.





nastavak sage - milisavi svojim očima* ne veruju!

u iščekivanju da karadžić, vučelić, novostić i ostali milisavi predoče javnosti dokumenAt iz niona - igrokaz:




*ovdašnji milisav je unapređena, selektivna, verzija: verovao je samo svojim očima kojima nije uspevalo da uoče povrede na jurasovom licu, ali ni očima ni ušima kada je čak i danilović, pritisnut snimkom**, priznao da je narečenog sudiju tukao.

**vujošević i dan-danas tvrdi da je čuvar hodnika ispred svlačionice neko ko samo liči na njega, i ko je tu postavljen da bi se naudilo partizanu, njemu i poimanju fer-pleja en general.
(priznajem da sam preterao sa francuskim, ali to milisave ne bi trebalo da ometa u razvoju tradicionalnog navijanja za limož)
milisav68 milisav68 10:32 05.03.2016

Re: ...

urbana_gerila
u iščekivanju da karadžić, vučelić, novostić i ostali milisavi predoče javnosti dokumenAt iz niona - igrokaz:

Ne treba meni dokumenAt iz Niona, da vidim kako vam UEFA ne da da igrate u njenom dvorištu.

Možeš da budeš prvak u selu koliko hoćeš, ali u grad da ideš - ne možeš.

ali to milisave ne bi trebalo da ometa u razvoju tradicionalnog navijanja za limož)



Za koji klub ti navijaš da mi je da znam.

Jel obična Zvezda ili ona Zvezda Beograd ili FMP ili ILR.

To ni CIA ne sme da čačka.
urbana_gerila urbana_gerila 15:30 05.03.2016

Re: ...

milisav68
Ne treba meni dokumenAt iz Niona, da vidim kako vam UEFA ne da da igrate u njenom dvorištu.
Možeš da budeš prvak u selu koliko hoćeš, ali u grad da ideš - ne možeš



mala-šala-komika: milisavi ekspresno zaboravili i penal i dokumenAt iz niona(ovdašnji i - danilovića i vujoševića) - božu koprivici se sada javlja da zvezda neće u evropu.

milisave, selo nije toponim već mentalno stanje: nismo ni mi bili imuni na seljanu, no mi smo takve na vreme uvalili vama - da vas vode.


milisav68
Za koji klub ti navijaš da mi je da znam.
Jel obična Zvezda ili ona Zvezda Beograd ili FMP ili ILR.
To ni CIA ne sme da čačka.


lako je meni, i sam kažeš da na moj klub ne sme ni cia, no, iako kapiram da imate žešću krizu identiteta, možeš li mi pojasniti šta ste ove nedelje - turci, francuzi ili, kao i od osnivanja, hrvati?
svarog svarog 22:20 05.03.2016

Re: ...

nismo ni mi bili imuni na seljanu, no mi smo takve na vreme uvalili vama - da vas vode.


A zadrzali krem de la krem, Ofkana i Cokija

(nemo da me smaras sto sam pogresno pisao ovaj francuski)
milisav68 milisav68 22:57 05.03.2016

Re: ...

urbana_gerila
možeš li mi pojasniti šta ste ove nedelje - turci, francuzi ili, kao i od osnivanja, hrvati?

Jedna adresa i jedan klub.

Ne kažem da nema izgubljenih, ali ja sam uvek pratio klubove koje vode naši treneri, uključujući tu i recimo Pešića i Sašu Obradovića, i ne vidim ništa sporno u tome da se gaji simpatija prema tim klubovima (doduše, najviše pažnje dajem Željku).
urbana_gerila urbana_gerila 23:37 05.03.2016

Re: ...

ti si, ne zameri, ipak samo portabl-milisav, no - ae te ispoštujem:

svarog
A zadrzali krem de la krem, Ofkana i Cokija


to više govori o vama nego o nama - vidiš da su za vas sasvim dovoljni.


svarog
(nemo da me smaras sto sam pogresno pisao ovaj francuski)


(majok, kad se može vašem magu što biste se jezicima smarali i vi, ionako je to, da nije turaka, svake nedelje neki drugi)

urbana_gerila urbana_gerila 23:46 05.03.2016

Re: ...

milisav68
Jedna adresa


iako ste mali, ipak ste, bre, matori za podstanare...


milisav68
Ne kažem da nema izgubljenih, ali ja sam uvek pratio klubove koje vode naši treneri, uključujući tu i recimo Pešića i Sašu Obradovića, i ne vidim ništa sporno u tome da se gaji simpatija prema tim klubovima (doduše, najviše pažnje dajem Željku).


milisave, pa ti si veći zvezdaš od mene: i turski i nemački, ti to očekuješ finale zvezda - fenerbahče u berlinu.
vcucko vcucko 01:02 06.03.2016

Re: ...

urbana_gerila


milisave, pa ti si veći zvezdaš od mene: i turski i nemački, ti to očekuješ finale zvezda - fenerbahče u berlinu.

Bože sačuvaj, pa da i košarka propadne. K'o što je prop'o vaterpolo kad je spao na to da Zvezda uzme evro titulu. Pa sad oće da ga ukinu, proteraju sa OI i sve tako neke gadosti.
Ili što su ukinuli Kup šampiona posle Barija, videli ljudi da tako ne ide. Dve Zvezde dva puta u pet godina na penale, prevršila dara meru. S tim što je ona prva imala bar priču - nasred Nou Camp-a, Ducadam, Securitatea, svašta nešto. Ovo drugo za po lule duvana, dva i po sata ničega. Pa je neki tadašnji Vučić reagov'o
milisav68 milisav68 08:23 06.03.2016

Re: ...

urbana_gerila
ti to očekuješ finale zvezda - fenerbahče u berlinu.


Kakvo neiskustvo, ni Željko nije siguran učesnik F4, a kamoli vi.

Ima tu još dosta da se igra, a njemu naleće mina iz tria Real, Barselona, Oli.

Vi, ako izbegnete CSKA, imaćete problem da psihički spremite ekipu na (ne)važnost utakmice/serije, kao i sudijski kriterijum koji će bitno da se razlikuje od dosadašnjeg.

Da ne pričam kako se polufinale igra na jednu dobijenu, gde brdo kockica treba da se složi.

urbana_gerila urbana_gerila 10:22 06.03.2016

Re: ...

milisav68
urbana_gerila
ti to očekuješ finale zvezda - fenerbahče u berlinu.


Kakvo neiskustvo, ni Željko nije siguran učesnik F4, a kamoli vi.

Ima tu još dosta da se igra, a njemu naleće mina iz tria Real, Barselona, Oli.

Vi, ako izbegnete CSKA, imaćete problem da psihički spremite ekipu na (ne)važnost utakmice/serije, kao i sudijski kriterijum koji će bitno da se razlikuje od dosadašnjeg.

Da ne pričam kako se polufinale igra na jednu dobijenu, gde brdo kockica treba da se složi.




ma, ja to samo na osnovu jezika koje impliciraš.

premda, ipak ste vi grobari ljudi sa tom vrstom umeća - šta, stvarno, ako neki toletov pandan dokumentom iz niona izbaci nepodobne i instalira svoje sudije u nezavisnu sudijsku organizaciju, pa onda zvezdi da povlašćen status u polufinalu...
jedi-knight jedi-knight 11:13 06.03.2016

Re: ...

Re: ...
milisav68
urbana_gerila
ti to očekuješ finale zvezda - fenerbahče u berlinu.


Kakvo neiskustvo, ni Željko nije siguran učesnik F4, a kamoli vi.

Ima tu još dosta da se igra, a njemu naleće mina iz tria Real, Barselona, Oli.

Vi, ako izbegnete CSKA, imaćete problem da psihički spremite ekipu na (ne)važnost utakmice/serije, kao i sudijski kriterijum koji će bitno da se razlikuje od dosadašnjeg.

Da ne pričam kako se polufinale igra na jednu dobijenu, gde brdo kockica treba da se složi.






ma, ja to samo na osnovu jezika koje impliciraš.

premda, ipak ste vi grobari ljudi sa tom vrstom umeća - šta, stvarno, ako neki toletov pandan dokumentom iz niona izbaci nepodobne i instalira svoje sudije u nezavisnu sudijsku organizaciju, pa onda zvezdi da povlašćen status u polufinalu...


Najvece zlo sporta su ljudi van sporta, koji ga ne razumeju i koji unose svoja profana uverenja u sustinski ritualnu delatnost. Razmislite malo. Sve sto se desava u sportu ima vanvremenski i vanprostorni karakter, dok ne dodju sibicari. I onda ga spuste na nivo pijace gde su oni u stvari vazni, a ne zakucavanje oreko Sabonisa ili trojka protiv Huventuda...da da i trojka Trfiunovica na derbiju preko celog terena za pobedu devedes' i neke, pa Bodiroga vs Karmelo Antoni, Kalinicevi zgibovi na obrucu, Bjelicina rampa Lebronu...
Ali fali ta kriticna ( siva ) masa u svakom od nas.
To je kao da EXIT das pod upravu vazduplohovu ili keramicaru. Za cas ce glavna tema biti ko ce da dobavlja pivo i cija ce tezga gde da se pozicionira.
Ako postoji 1% cistog sporta, hajde o tome da pricamo.
urbana_gerila urbana_gerila 11:38 06.03.2016

Re: ...

jedi-knight
Najvece zlo sporta su ljudi van sporta, koji ga ne razumeju i koji unose svoja profana uverenja u sustinski ritualnu delatnost. Razmislite malo. Sve sto se desava u sportu ima vanvremenski i vanprostorni karakter, dok ne dodju sibicari. I onda ga spuste na nivo pijace gde su oni u stvari vazni, a ne zakucavanje oreko Sabonisa ili trojka protiv Huventuda...da da i trojka Trfiunovica na derbiju preko celog terena za pobedu devedes' i neke, pa Bodiroga vs Karmelo Antoni, Kalinicevi zgibovi na obrucu, Bjelicina rampa Lebronu...
Ali fali ta kriticna ( siva ) masa u svakom od nas.
To je kao da EXIT das pod upravu vazduplohovu ili keramicaru. Za cas ce glavna tema biti ko ce da dobavlja pivo i cija ce tezga gde da se pozicionira.
Ako postoji 1% cistog sporta, hajde o tome da pricamo.


pa posle kažu da je duci simonović - hardcore.
Lionsgate Lionsgate 07:53 01.03.2016

80-te

Zvezda je tad igrala u Pinkiju, ne mogu tacno da lociram period kad je to bilo ali vec sredinom 80-tih je otisla za Pionir. Halu sportova su zadnjih godina nesto i sredili ali u Pinki nisu ulozili ni dinara tako da je danas ruglo.

Za one sa duzim secanjem u kojoj hali je IMT igrao, ja ne mogu nikako da se setim jel to bila Hala ili Pinki?
jedi-knight jedi-knight 07:56 01.03.2016

Re: 80-te

Za one sa duzim secanjem u kojoj hali je IMT igrao, ja ne mogu nikako da se setim jel to bila Hala ili Pinki?


Hala. I Sakota je bio trener, cini mi se
Lionsgate Lionsgate 08:13 01.03.2016

Re: 80-te

Jeste, sad sam pogledao na internetu. A na wikiju stvarno pisu svasta, neko ko je pisao o IMT-u navodi poznate koasrkase IMT-a i ne navodi Mladjana, hehe.
jednarecfonmoi jednarecfonmoi 09:54 01.03.2016

Hala i secanja

Mene sport zanima uglavnom kao lanjski sneg.

Znam da ne sme da se predje ispred televizora kad je neki kljucan momenat.Mogu cak nekad da se uzivim malo da pruzim podrsku.

Najludje je jer imam nekog komsiju koji kad igra, ja mislim Partizan, urla do te mere da uglavnom onda slusamo Tarzana i umiremo od smeha.Meni kul kako zaboravi covek da je u zgradi, toliko se uzivi kao na stadionu.Posle ako je pobeda, ono silno,pucanje, boNbe, vatrometi, ma nista se od njega ne cuje.

Ali ovaj blog je jako lepo napisan, emotivno, jednostavno, procitah sa uzivanjem.
octopus octopus 13:54 01.03.2016

hala

Kakvo lepo sećanje, ja sam kao student od 1977 do 1986. gledao većinu utakmica Partizana u hali sportova.
Sećam se, igra se kup Radivoja Koraća, gost Juventud iz Badalone, za njih igra Moka Slavnić. Tek kasnije je igrao nešto malo za Partizan. Kraj utakmice, cela hala skandira "Moka majstore ! " da se naježiš.

Boban ( Slobodan ) Nikolić, moj zemljak iz Loznice, kapo srednjoškolac otišao u Zvezdu. Po meni sjajan igrač, mek šut, ipak nije imao prođu u reprezentaciji pored "aždaja" kao što su bili Kića i Mirza Delibašić.

Kićanović, posebna priča, po meni najbolji svih vremena kad se uzme sve u obzir.

Fini blog koliko da se potsetimo.
not2old2rock not2old2rock 17:03 02.03.2016

Re: hala

octopus
Kakvo lepo sećanje, ja sam kao student od 1977 do 1986. gledao većinu utakmica Partizana u hali sportova.
Sećam se, igra se kup Radivoja Koraća, gost Juventud iz Badalone, za njih igra Moka Slavnić. Tek kasnije je igrao nešto malo za Partizan. Kraj utakmice, cela hala skandira "Moka majstore ! " da se naježiš.



Druga vremena
Koju godinu kasnije, neprikosnovena partizanova ikona i uopšte košarke ovdašnje dolazi u dresu madridskog Reala i doživljava da od partizanovih navijača s tribina čuje "Piz-do -će-la-va...

medjutim92 medjutim92 11:27 04.03.2016

Re: hala

not2old2rock
Druga vremena
Koju godinu kasnije, neprikosnovena partizanova ikona i uopšte košarke ovdašnje dolazi u dresu madridskog Reala i doživljava da od partizanovih navijača s tribina čuje "Piz-do -će-la-va...



U dresu Barselone, a skandiranje je dobio tek pošto je postigao oko 40 poena.

Na početku je dobio transparent "Sale, nemoj mnogo"
not2old2rock not2old2rock 19:11 06.03.2016

Re: hala

medjutim92
not2old2rock
Druga vremena
Koju godinu kasnije, neprikosnovena partizanova ikona i uopšte košarke ovdašnje dolazi u dresu madridskog Reala i doživljava da od partizanovih navijača s tribina čuje "Piz-do -će-la-va...



U dresu Barselone, a skandiranje je dobio tek pošto je postigao oko 40 poena.

Na početku je dobio transparent "Sale, nemoj mnogo"


Hvala na ispravci Tada je dečko igrao, dao je 11 ili 12 trojki i ukupno više od 40 koševa (43?), ali njegov razočarani izraz lica posle utakmice nekoga ko je pobedio (posle produžetaka) uz pogled prema tribini i komentar "ko je ovde veći partizanovac od mene?"
milisav68 milisav68 19:33 06.03.2016

Re: hala

not2old2rock
Tada je dečko igrao, dao je 11 ili 12 trojki i ukupno više od 40 koševa (43?),

39
anja99 anja99 15:05 01.03.2016

ima

ono u zdravom telu zdrav duh.
kad čitam ovog autora, uvek mi nekako sama dodje ta dobra, stara, mudra, tačna, latinska izreka.
veliki sam fan zdravlja, zaljubljena u zdravlje. za ljub lje na.
srdjan.pajic srdjan.pajic 15:28 01.03.2016

Lajbah

...devedeset i neke. Tad sam prvi i jedini put bio u ovoj gradjevini. Što se mene tiče, Hala pionir rules, doduše - samo klizalište.
docsumann docsumann 16:37 01.03.2016

h(v)ala


hala inače služi za halsko pjevanje

G.Cross G.Cross 19:10 02.03.2016

Lep vremeplov

Hala je jos iz jednog razloga prirodno staniste za Partizan(e).
Ko bi navijao za njih osim vojnih lica i njihove dece?

A vojna lica su bila vecina na Novaku. Nevojna lica su bili nacionalna manjina tamo.

Cetnici su u to vreme bili samo po grobljima i Argentini.


Disclaimer: Ja sam Zvezdas
vcucko vcucko 20:05 02.03.2016

Re: Lep vremeplov

G.Cross
Hala je jos iz jednog razloga prirodno staniste za Partizan(e).
Ko bi navijao za njih osim vojnih lica i njihove dece?

A vojna lica su bila vecina na Novaku. Nevojna lica su bili nacionalna manjina tamo.

Cetnici su u to vreme bili samo po grobljima i Argentini.


Disclaimer: Ja sam Zvezdas

Dobro im društvo bilo. Mislim u Argentini

Ima tu više uglova gledanja.

Recimo, mladi četnici na osnivanju vikali: Kako da se zove? Zvezdaa! Ako je Zvezda onda je crvena! Uraa...
Ili, UDB rešila da političke, seksualne i ostale manjine drži na jednom mestu, odnosno na oku. Pa im osnovala klub

Inače, između vojnog i pandurskog kluba biram vojni, što kažu južni montanjari da je.e oca. A i ja bih voleo, nemaš pojma koliko, da neka buduća crno-bela arena bude s ove (leve) strane Save, tu joj je i mesto. A ovi preko neka vide šta će sa koskama najvećeg sina.

Svako dobro!
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:48 02.03.2016

Je l

vidiš tamo nared (iznad) hale žbunje? E, tamo sam ja išla u gimnaziju prve dve godine



G.Cross

Nevojna lica su bili nacionalna manjina tamo.

Pozdrav od pripadnice nacionalne manjine
jedi-knight jedi-knight 19:54 02.03.2016

Re: Je l

Je l
vidiš tamo nared (iznad) hale žbunje? E, tamo sam ja išla u gimnaziju prve dve godine


Jelice, isla si u Devetu?
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:35 02.03.2016

Re: Je l

U Devetu, dve godine, pa onda u Osmu
G.Cross G.Cross 20:39 02.03.2016

Re: Je l


Pozdrav od pripadnice nacionalne manjine


Pa ti isto ko ja ceo zivot nacionalna manjina kako god da okrenes.

Imam i rumunsko drzavljanstvo racunaju me u manjinu
Imam i francusko racunaju me u manjinu
U Srbiji kazu rodjen si u Sarajevu ti si manjina.
Deca mi kazu: nas dvoje i mama smo tri a ti si manjina.
Emsiemsi mi kaze nisi "Nasi smo" ti si manjina.

Depresivna prica



blogovatelj blogovatelj 01:24 03.03.2016

Re: Je l

vidiš tamo nared (iznad) hale žbunje? E, tamo sam ja išla u gimnaziju prve dve godine


Ucila gimnaziju u dzbunju
blogovatelj blogovatelj 01:26 03.03.2016

Re: Je l

Depresivna prica


Sta ja da kazem? Nikada u zivotu do sada nisam glasao na izborima za nekoga, a da je taj neko pobedio.
Cak ima na Tarzaniji glasanje za gada nedelje. Koga god da glasam, taj ne pobedi.
docsumann docsumann 08:37 03.03.2016

Re: Je l

blogovatelj
Depresivna prica


Sta ja da kazem? Nikada u zivotu do sada nisam glasao na izborima za nekoga, a da je taj neko pobedio.
Cak ima na Tarzaniji glasanje za gada nedelje. Koga god da glasam, taj ne pobedi.


takvi nam trebaju! da glasaju za Mila!!
Atomski mrav Atomski mrav 14:54 03.03.2016

Re: Je l

takvi nam trebaju! da glasaju za Mila!!

Kako je na kraju propao Milo? Ma pusti, glasao neki baksuz iz Kanade za njega...
barese barese 23:21 03.03.2016

Previše vam akustična ta Hala

Čuje se na tv-u šta ne treba

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana